Archief februari 2014

brand-in-achterbouw-in-schaltusstraat

Brand in achterbouw in Schaltusstraat

Vrijdagavond is brand ontstaan in de achterbouw van een woning in de Schaltusstraat. De brand is ontstaan aan de spot van een vitrinekast. De brandweer kon voorkomen dat het vuur uitbreidde naar de woning, maar moest hiervoor een deel van het plafond afbreken. Verder is er ook veel rookschade. Het gebouw werd gebruikt als showroom voor cosmeticaproducten. (Foto's: Michiel Reynders)

voetganger-gewond-4

Voetganger gewond

In de Molenstraat is vanmiddag kort over twee uur een voetganger door een auto aangereden. Het slachtoffer raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

beekbeemden-alaaf

Beekbeemden Alaaf!

Vanuit Beekbeemden vertrok een bijzonder kleurrijke carnavalsoptocht. De sfeer zat er trouwens in van bij de start tot bij het einde. (meer foto's van An Vanoppen)

boekt-alaaf-1

Boekt Alaaf!

De kinderen van de lagere school in Boekt waren vandaag volop in carnavalsstemming. Ze mochten verkleed naar school komen en na de middag werkten ze allemaal rond een aangepaste muzikale activiteit. De kleuters hadden dinsdag al gevierd tijdens een mini-schlagerfestival. (meer foto's van Jolien Philips)

springplank-alaaf-1

Springplank Alaaf!!

Weer of geen weer, de carnavalstoet van de Springplank trok vanmiddag door de straten van Eversel. Een bont gezelschap, en met daarbij een echte carnavalswagen. De leute kon niet op voor de leerlingen. (meer foto's van Gust Ischen)

word-orgaandonor-in-heusden-zolder

Word orgaandonor in Heusden-Zolder

De gemeente Heusden-Zolder lanceert een oproep aan de inwoners om zich als orgaandonor te laten registreren. Ook ons land kampt immers met een tekort aan orgaandonoren, momenteel staan 1200 mensen op een wachtlijst. Gemiddeld moeten ze drie tot vier jaar wachten en wekelijks zijn er twee overlijdens omdat er geen orgaan beschikbaar is. Op zondag 16 maart zal ook de opendeurdag van het ziekenhuis voor een deel in het teken van orgaandonatie staan. Voor de rest moet je gewoon even bij de dienst bevolking in het gemeentehuis binnenspringen. Gisteravond gaven alvast burgemeester en raadsleden over de partij- en coalitiegrenzen heen het voorbeeld. Hoewel, de vrouwen vormden wel een meerderheid ...

betrokkenheid-in-remodossier-gevraagd

Betrokkenheid in Remodossier gevraagd

In een brief die de komende dagen aan de Vlaamse minister van leefmilieu wordt gestuurd, vraagt het gemeentebestuur om betrokken te worden in het 'Closing the circle'-dossier op het Remoterrein. Zoals bekend zijn er plannen om het afval weer op te graven en te verbranden om daar vervolgens energie mee op te wekken. Maar de Lindeman maakt zich ongerust voor stank- en milieuhinder. Op een vergadering onlangs was Heusden-Zolder niet uitgenodigd, strikt genomen was dat ook niet vereist, maar schepen Schops vindt dat ze als buren met een vlakbij liggende wijk er wel moeten in betrokken worden. "Hoe kunnen wij onze inwoners anders informeren over hetgeen zich in hun achtertuin gaat afspelen?" vindt hij.

noord-zuid-krijgt-tunnel-aan-de-standaard

Noord-Zuid krijgt tunnel aan De Standaard

Heusden-Zolder blijft bekommerd om een goede ontsluiting van het bedrijventerrein De Schacht naar de nieuwe Noord-Zuidverbinding. Dat heeft schepen Lode Schops gisteren gezegd op een vergadering in Hasselt met alle betrokken gemeentebesturen en diensten rond de Noord-Zuid. De ontsluiting van De Schacht gebeurt vanaf het verkeersknooppunt op Industrieterrein Centrum-Zuid, maar er mag geen aanzuigefffect worden gecreëerd naar de andere wegen. Er blijft natuurlijk ook de bekommernis om de (…) Lees het hele bericht

de-move-tegen-pesten

De move tegen pesten

Ook in Heusden-Zolder nemen verschillende basisscholen deel aan de 'Move tegen Pesten', een actie die nog loopt onder impuls van Ketnetwrapper Niels en Slongs Dievanongs. Op de speelplaats van basisschool Boekt lieten de kinderen eerst ballonnen op tegen pesten en zongen en dansten daarna de move (foto's boven en links onder). Bij de Springplank in Eversel (midden en rechtsonder) werd er ook gedanst op de speelplaats. In de klas gaven de kinderen elkaar een mooi ingekleurde pluim met de tekst: jij verdient een pluim omdat ....

geen-omleiding-door-viversel-en-eversel

'Geen omleiding door Viversel en Eversel'

Het schepencollege wil niet weten van een ontsluiting van het industrieterrein aan de kolenhaven door Viversel en Eversel. Zoals bekend wordt het bedrijventerrein rond de haven in Genebos verder ontwikkeld en heeft Wegen en Verkeer plannen om het verkeer af te leiden langs het kanaal en zo via Viversel naar de oprit 26bis van de E 313. Hoewel het openbaar onderzoek daarover nog niet bezig is, heeft het schepencollege deze week het duidelijke standpunt ingenomen dat het zware verkeer uit de (…) Lees het hele bericht

kerstmarkt-levert-steuntje-voor-verenigingen

Kerstmarkt levert steuntje voor verenigingen

In de brandweerkazerne is vanavond de opbrengst van de kerstmarkt van december uitgedeeld. Zoals bekend gaat het om een initiatief om wat zaad in het bakje van de verenigingen te brengen en zij bemannen en bevrouwen dan ook alle kraampjes. Vanavond kon de vriendenkring van de brandweer elke deelnemende vereniging dan ook bijna 200 euro overhandigen, en dat komt bij de meeste organisaties goed van pas. Dit jaar komt er trouwens een nieuwe editie van de kerstmarkt. (foto Michiel Reynders)

gemeenteraad-carroussel-van-verwijten

Gemeenteraad: carroussel van verwijten

Welgeteld 20 minuten waren er vanavond nodig om de gewone gemeenteraadsagenda af te handelen, en de helft van die tijd werd dan nog ingenomen door een stemprocedure. Toen kwamen de punten van de oppositie rond Beekbeemden op tafel. En wat een contrast, de raad die begonnen was met een mooi liedje rond Beekbeemden, eindigde op een valse noot rond datzelfde Beekbeemden. Sonja Claes (CD&V) stelde dat de enige reden voor het afblazen van de overheveling naar het gemeenschapsonderwijs het gebrek aan een (…) Lees het hele bericht

bloemetjes-en-lied-van-beekbeemden

Bloemetjes en lied van Beekbeemden

Vanavond was er opnieuw massale belangstelling voor de gemeenteraad, toch zeker bij de start. Scholieren, personeel en ouders van Beekbeemden waren massaal present, zij wilden het gemeentebestuur komen bedanken voor de beslissing om de gemeenteschool te behouden. Alle raadsleden kregen een mooi papieren bloemetje dat de kinderen zelf gemaakt hadden en nadien werd iedereen getrakteerd op een aangepast Beekbeemdenlied. (meer foto's)

zelf-kleren-maken-in-de-bib

Zelf kleren maken in de bib

Beginners en gevorderden hadden vandaag een afspraak in de bib voor een gezellige handwerknamiddag. Breien, naaien en haken zijn immers in. Echte kunstwerken werden getoond aan elkaar en ideeën werden uitgewisseld door een groep enthousiaste creatievelingen. En er is alvast afgesproken om op donderdag 27 maart van 14 tot 17 uur opnieuw te verzamelen in de bib.

auto-diefstal-en-verlichtingsabotage

Auto-diefstal en verlichtingsabotage

In de Pastoor Paquaylaan is gisteren in de vooravond de diefstal van een auto ontdekt, een BMW was er verdwenen. In de Tulpenstraat heeft een vandaal of potentiële inbreker toegeslagen bij een woning. In de tuin werd de bedrading van de buitenverlichting en de bewegingssensor doorgeknipt.

springplankers-worden-wetenschappers

Springplankers worden wetenschappers

Vandaag kregen de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar van De Springplank in Eversel bezoek van 4 wetenschappers van de KULeuven. Ze maken deel uit van het project 'wetenschap op stap' en lieten de kinderen kennismaken met de wondere wereld van het onderzoek. Gehuld in een laboratoriumoutfit werden echte proeven gedaan, onder meer om DNA te bepalen bij fruit. Het is de bedoeling is om kinderen enthousiast te maken voor onderzoek en wetenschappen, volgens studies gebeurt dat best rond 11, 12 jaar.

snel-inschrijven-voor-zeepkistenrace

Snel inschrijven voor zeepkistenrace

De inschrijvingen voor de zeepkistenrace op 15 maart op de Weyermanbrug in Boekt lopen op wieltjes. Er heeft zich al een mooi deelnemersveld aangemeld. Wie denkt nog tijdig een rijvaardig vehikel in elkaar gebokst te krijgen, kan zich nog tot 1 maart inschrijven bij jana.govarts[!]heusden-zolder.be

grote-buit-en-schade-bij-inbraak-in-den-lavaar

Grote buit en schade bij inbraak in Den Lavaar

Vannacht is ingebroken in restaurant-eetcafé Den Lavaar op De Schacht. De inbrekers hebben toegeslagen tussen middernacht en 4 uur. Ze probeerden eerst met een koevoet een deur open te breken, toen dat niet lukte sloegen ze een venster in. Binnen maakten ze een grote buit: een snijmachine, Ipad, een computer met daarop alle gegevens, flessen sterke drank, geld uit de kassa en ze konden ook heel wat enveloppen met geld uit de speciale safe met gleuf vissen. Het zal overigens geen toeval zijn dat de daders afgelopen nacht toesloegen, want de multiculturele markt zorgt telkens voor een topdag in Den Lavaar. Eigenaar Patrick Liefsoens schat het verlies zeker 8.000 tot 10.000 euro. Overigens is de zaak vanmiddag gewoon weer opengegaan.

het-drama-van-de-syrische-vluchtelingen

Het drama van de Syrische vluchtelingen

Vanavond om 20 uur kan je in het Muzecafé terecht voor een infovavond over 'Syrië het drama van de vluchtelingen'. Gastspreker is Pieter Stockmans, hij is journalist en Syrië-expert bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Met foto's, video's en persoonlijke verhalen geeft hij een kijk op het leven van de meer dan 2 miljoen vluchtelingen vanuit Syrië. Na zijn presentatie volgt een debat met het publiek. De toegang is gratis maar inschrijven op de website van Muze.

ziekenhuis-heeft-nieuwe-huisstijl

Ziekenhuis heeft nieuwe huisstijl

Het Sint-Franciskusziekenhuis heeft een nieuwe huisstijl ontwikkeld. Het gaat onder meer om een nieuw logo, maar een huisstijl heeft uiteraard nog meer invloed. Eén en ander zal meer duidelijk worden op zondag 16 maart, want in het kader van de 'Dag van de Zorg' houdt het SFZ een opendeurdag. Tussen 13 en 17 uur kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen tijdens een interactief parcours. Je kunt dan medische handelingen bekijken en sommige zelf proberen. Voor de kinderen zijn er aangepaste activiteiten.

marie-claire-krijgt-hulp-van-konings

Marie-Claire krijgt hulp van Konings

Marie-Claire Claes zit momenteel weer in Tanzania. Ze bezoekt opnieuw het fruitsapproject Mali Muleba, deze keer in het gezelschap van een delegatie van fruitsapproducent Konings uit Zonhoven. Het is de bedoeling om kennis en know how te delen. De twee heren hebben blijkbaar heel wat kunnen bijbrengen en Marie-Claire heeft nu een planning opgemaakt van wat in de komende maanden moet gebeuren. De anderen zijn ondertussen teruggekeerd naar Limburg. Ginderen is er ondertussen nog heel wat werk te doen. Dat kan je op deze blog volgen.

bad-arolsen-ontsnapt-aan-catastrofe

Bad Arolsen ontsnapt aan catastrofe

In onze partnergemeente Bad Arolsen zijn drie meisjes gewond geraakt bij een explosie in een school. Dat gebeurde tijdens de chemieles in de Christian Rauch Schule. De leerlingen - meisjes van 16, 17 jaar - liepen snijwonden op van rondvliegend glas. De balans had nog veel erger kunnen zijn, want in de klas zaten meer dan 20 leerlingen. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en de hele school werd korte tijd ontruimd. (foto Hessische/Niedersächsische Allgemeine)
(meer)

hannes-perilleux-derde-op-kampioenschap

Hannes Perilleux derde op kampioenschap

Klimmer Hannes Perilleux heeft brons behaald op de Vlaamse jeugdklimkampioenschappen in Kortrijk. Daar werd ook de Belgische beker uitgereikt, een competitie waar al de competitiemanches van het afgelopen seizoen worden opgeteld en daarin werd Hannes tweede. Nu wacht nog het Belgisch kampioenschap op 15 maart in Puurs. Ook daar mikt hij op een podiumplaats, in afwachting traint hij in verder in de klimzaal in Hasselt.

veel-fietspadparkeerders

Veel fietspadparkeerders

Het was druk op de multiculturele markt en de politie had de handen vol, onder meer met 28 verkeersovertreders. In de Gasthuisstraat parkeerden 12 bestuurders hun wagen gedeeltelijk op het fietspad. In Stationsstraat zijn ook 3 fietspadparkeerders aangetroffen. Op de parkeerplaatsen voor personen met een handicap stonden 5 wagens zonder of met een ongeldige speciale parkeerkaart. Een Bulgaar en een Nederlander moesten ter plaatsen € 110 betalen wegens niet dragen van de gordel en parkeren op (…) Lees het hele bericht

student-overvallen-in-leuven

Student overvallen in Leuven

Een student uit Heusden-Zolder is rond 4 uur vanochtend in het centrum van Leuven overvallen. Hij werd er door vijf mannen vastgegrepen. Ze namen zijn gsm en portefeuille af, maar wierpen ze portefeuille terug. Zijn mobiele telefoon is hij wel kwijt. Verder kwam de jongeman er met de schrik van af.

bart-demyttenaere-brengt-dino-s-in-de-bib

Bart Demyttenaere brengt Dino's in de bib

Jeugdauteur Bart Demyttenaere is deze week te gast in de bibliotheek waar hij alle eersteklassers vergast op de voorstelling 'Net op tijd'. Hij voert één van zijn dinoverhalen op als een echte theatershow. Daarna kiezen de kinderen samen met hun juf of meester een prentenboek. Dat nemen ze mee om thuis te bekijken en later leveren ze het weer in bij de bib.

elke-vanelderen-presenteert-bij-radio-2-limburg

Elke Vanelderen presenteert bij Radio 2 Limburg

Vanaf maandag 3 maart tot het einde van de zomervakantie is de Elke Vanelderen elke dag te horen als presentatrice bij Radio 2 Limburg. Volgende week presenteert ze Avondpost (16 tot 18 uur) en vanaf 10 maart tot eind augustus Middagpost (12 tot 13 uur). Elke deed vorig jaar trouwens al een aantal invalbeurten op de radio. Nu vervangt de Heusdense bij Radio 2 Limburg Eva Droogmans die in bevallingsverlof is, Eva is dan weer afkomstig van Bolderberg.

veel-belangstelling-voor-werk-van-georges-veltjen

Veel belangstelling voor werk van Georges Veltjen

In Al Dente (Torenlaan 70) in Zwartberg had de vernissage plaats van de tentoonstelling met schilderijen van singer-songwriter en kunstenaar Left Hand Georges alias Georges Veltjen. De Heusdenaar, die vaak zijn inspiratie opdoet in Portugal toont er een heel aantal grote doeken, vaak kleurrijke werken, die net als zijn songs de zoektocht van de globetrotter uitstralen. Niet alleen zijn Heusdense familie was voor de vernissage naar Zwartberg afgezakt, maar ook een 90-tal vrienden en sympathisanten. Ze werden trouwens op een optreden getrakteerd. De schilderijen blijven er nog zeker tot na de zomer hangen. (foto's Marianne Peyffers)

n-va-en-cd-v-eisen-duidelijkheid-over-beekbeemden

N-VA en CD&V eisen duidelijkheid over Beekbeemden

Zoals verwacht zal de meerderheid morgen op de gemeenteraad de wind van voor krijgen van de oppositie in verband met de besluitvorming rond Beekbeemden, zowel N-VA als CD&V hebben bijkomende punten ingediend. De N-VA eist dat alle kleuters en leerlingen die nu zijn ingeschreven hun volledig cyclus kunnen doorlopen in de gemeenteschool, daarnaast dat er een toekomstgroep wordt opgericht die onafhankelijk kan werken aan de toekomst en het behoud van de school. In die groep (…) Lees het hele bericht

de-drie-decors-van-vrugger-eh

De drie decors van 'Vrugger eh'

De afgelopen weken hebben enkele duizenden mensen de 46ste revue in Heusden bijgewoond, opvallend waren vooral de straffe decors. 'Vrugger eh' werkte eerste twee bedrijven met een terugblik in de vorm van een gespeelde videofilm, de eerste in zwart-wit, de tweede in kleur. Het derde bedrijf speelde zich in de hemel af. Voor wie er niet kon bij zijn, hierbij enkele impressies van fotograaf Lowie Gielis, want de decors in 't Kuipershof zijn ondertussen al gesloopt, en er wordt aan de 47ste editie gedacht.

het-weer-het-wordt-iets-kouder

Het weer: het wordt iets kouder

Nu het winterseizoen op zijn einde loopt komen koudere luchtstroming opzetten over onze streken. De temperaturen blijven evenwel nog relatief hoog, maar de kans op wat grondvorst en soms zelfs nachtvorst neemt stilaan toe. Op de lange termijn lijkt het kwik weer hogere waarden te zullen kiezen.
Morgen is in de vroege ochtend een drupje regen mogelijk, maar al vlug blijft het droog. De wolken breken en maken plaats voor opklaringen. Vooral na de middag is er ook ruimte voor de zon en de maxima komen (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-25-februari-2014

Vandaag gezien

Niet te geloven, vandaag zijn in Bolderberg al de eerste twee citroenvlinders gespot, op hetzelfde moment dan nog. UPDATE Volgens Natuurpunt zijn de vlinders enkele weken vroeger te zien dan normaal. Ook de eerste dagpauwogen zouden ondertussen al rondfladderen. Overigens maken ze goede overlevingskansen, ondanks de koudere voorspellingen voor volgende week. (foto Jan Leijskens)

clio-bereidt-benelux-kampioenschap-voor

Clio bereidt Benelux-kampioenschap voor

Eind augustus - in het kader van de 24 uur van Zolder - strijkt de Clio Cup Benelux op Circuit Zolder neer. Het is één van de 7 manches van dit kampioenschap, de anderen komen in Zandvoort (2x), Spa (2x), Asse en Nurbürgring. 15 nieuwe wagens van het type Clio 4 hebben ondertussen de Renaultfabrieken in Frankrijk verlaten en worden door de teams in de Benelux klaargestoomd. Ook de Clio 3 mag trouwens in het kampioenschap starten. De races zullen ook steeds in hetzelfde weekend plaatsvinden als de Formule Renault 1.6 en de wagens zullen samen een deel van de paddock als een 'Renault community' aanwezig zijn.

infovergadering-een-maand-na-start-werken

Infovergadering een maand na start werken

Op 10 maart organiseert het gemeentebestuur een info-avond voor de buurtbewoners van Beringersteenweg, Veenderweg en Opperstraat over de werkzaamheden in hun buurt. Dat is een maand na de start van de werken rond Suska-Berg die ondertussen voor veel ongenoegen en ongerustheid zorgen. Niet alleen zijn er de ongemakken en de stroomonderbrekingen. De buurtbewoners vrezen voor hun veiligheid. De rijbaan zou er een stuk verschuiven en daardoor vlakbij de eigendommen komen, ze vrezen dat door de (…) Lees het hele bericht

te-snel-in-de-schobbenberg

Te snel in de Schobbenberg

De politie hield snelheidscontroles in de Schobbenberg na klachten van buurtbewoners. Van de 22 gecontroleerde bestuurders reden er 9 te snel. In de buurt van de schoolomgeving in Everselkiezel reden 3 van de 134 gecontroleerden te snel. Een daarop volgende verkeersactie resulteerde in 9 pv's: gsm’en aan het stuur (4), parkeren op een voetpad (1), parkeren zonder kaart op een mindervalidenparking (1) en  achterlaten van een oplegger (1). Een jonge bestuurder met gsm in de hand kon geen rijbewijs noch identiteitskaart voorleggen. En er was ook nog een waarschuwing voor een defect achterlicht en ontbrekende boorddocumenten.

pv-s-voor-roken-op-cafe

PV's voor roken op café

Afgelopen vrijdag heeft de politie Heusden-Zolder samen met de FOD Volksgezondheid een controle gedaan op het rookverbod in Heusden-Zolder. 21 zaken, vooral cafés, kregen de inspecteurs op bezoek. Er zijn 7 pv's tegen uitbaters opgemaakt: 1 voor agecoins (muntstukken om sigaretten uit te halen) op een automaat, 3 voor asbakken of voorwerpen die als asbakken gebruikt werden en 3 voor rokende klanten. Er zijn ook 7 rokers geïdentificeerd, ook zij mogen zich aan een pv verwachten. "Ondanks het feit dat op de avond van de controle het nieuws snel rondging, was de actie toch een succes. In de toekomst plannen we dan ook nog meer acties," aldus zonechef Geert Luypaert

graaf-de-theuxlaan-zonder-stroom

Graaf de Theuxlaan zonder stroom

De inwoners van de Graaf de Theuxlaan beginnen het serieus op de heupen te krijgen van de werkzaamheden die daar eerder deze maand gestart zijn. Niet zozeer omwille van de hinder die ze ondervinden, maar wel van de stroomonderbrekingen door de werken aan de nutsvoorzieningen. Vandaag zaten ze al voor de derde keer zonder elektriciteit.

laurens-vanthoor-naar-24-uur-le-mans

Laurens Vanthoor naar 24 uur Le Mans

Vorige vrijdag tijdens zijn huldiging als sportman van het jaar had Laurens Vanthoor al aangekondigd dat hij wellicht de 24 uur van Le Mans zou rijden en dat is nu ook bevestigd. Op 14 en 15 juni zal hij samen onder meer met de Duitser René Rast - recent ook al zijn ploegmaat in Australië - een Nissan Oreca besturen. Het gaat om een wagen van het team van rally-icoon Sebastien Loeb.

met-de-gewone-motor-op-het-circuit

Met de gewone motor op het circuit

Wie een gewone motorfiets heeft en daarmee eens graag op Circuit Zolder zou rijden, moet maandag 7 april aankruisen in zijn agenda. De Motorsportschool organiseert dan een dag waarbij iedereen met een gewone motor een circuitdoop kan ondergaan. Die dag is de omloop voorbehouden voor de motoren die ingeschreven zijn en een nummerplaat dragen. Ideaal ook om in veilige omstandigheden het winterstof van motor en pak te kloppen. De groepen worden ingedeeld in 3 categorieën: sportmotor, naked bike en touring & scooter. Het kost 99 euro en daarvoor krijg je theoriesessies en vijf sessies van 20 minuten. Inschrijven op motorsportschool.nl

vandaag-gezien-24-februari-2014

Vandaag gezien

Vanmiddag boven de Schobbenberg, zijn dit de echte aankondigers van de lente? (foto Marcel Peeters)

de-fado-van-cristana-branco

De fado van Cristana Branco

Zaterdag 1 maart om 20u15 staat Cristina Branco op het Muzepodium, ruim tien jaar nadat ze hier de muziekliefhebbers een eerste keer uit de sokken blies met haar warme stem, passie en uitstraling. Ze treedt ondertussen al 17 jaar op en maakte in die periode 13 CD's. Met ‘Idealist’ heeft ze haar imposante carrière samengevat op een nieuw verzamelalbum en in een wereldtournee die ook in Heusden-Zolder passeert. Aanvankelijk zong Cristina Branco jazz en Portugese muziek. Haar grootvader bracht haar in aanraking met de fado van Amália Rodrigues. En sindsdien zingt ze fado in een modern jasje. Ze treedt op met haar traditionele groep musici. Tickets: €28, €25 en €22. Hier kan je haar aan het werk horen en zien.

144-per-uur-richting-toilet

144 per uur richting toilet

De politie hield zaterdagnacht snelheidscontroles. 238 voertuigen wagens passeerden het flitstoestel. 22 bestuurders (10%) reden sneller dan toegelaten in Laambroekstraat (6) en Koolmijnlaan (2). In de Michel Scheperslaan betrapte de politie 14 hardrijders. Eén snelheidsduivel vloog aan 144 km/u waar een beperking tot 70 km/u geldt. De bestuurder verklaarde dringend naar het toilet te moeten. Zijn rijbewijs wordt ingetrokken. Het is niet bekend of hij nog tijdig het toilet bereikte. De interventiedienst legde overdag 47 bestuurders een ademtest op. 2 van hen hadden teveel gedronken. Daarnaast zijn 19 verkeersinbreuken vastgesteld vooral wegens gsm’en aan het stuur (12) en het niet dragen gordel (4).

beperkingen-tijdens-verkiezingscampagne

Beperkingen tijdens verkiezingscampagne

De gouverneur heeft een politiebesluit uitgevaardigd dat de verkiezingen van 25 mei en de aanloop daarnaar in goede banen moet leiden. Zo is het vanaf nu verboden om tussen 22 uur en 7 uur opschriften, affiches of plakbriefjes aan te brengen. Er mag 's nachts ook geen reclamemateriaal vervoerd worden. 'Gemotoriseerde optochten' zijn alleen toegelaten als de gemeente vooraf op de hoogte is gebracht en als ze de verkeersveiligheid of openbare orde niet te verstoren. Van zaterdag 24 mei om 22 uur tot zondag 25 mei om 16 uur is het sowieso verboden om vlugschriften, foto's of verkiezingsmateriaal uit te delen. Dan is het ook het vervoer van 'gevaarlijke voorwerpen' verboden om vernielingen en confrontaties te vermijden.

kanaalweg-meer-dan-4-000-verkeerde-planten

Kanaalweg: meer dan 4.000 verkeerde planten

Buurtbewoners in de Kanaalweg hebben wellicht gemerkt dat bij de vernieuwing van de weg lange stroken haag waren aangeplant tussen het fietspad en de rijweg ... en die zijn even later weer verwijderd door de mensen van de vzw Alternatief. Blijkbaar had de aannemer beuk geplant in plaats van de voorziene beukhaag. En laat beuk nu net gevoelig zijn aan water en zout, niet echt wenselijk aan de boord van de rijweg. Het ging in het totaal om meer dan 4.000 planten. De nieuwe moeten er de komende dagen gezet worden. Ondertussen wordt de Kanaalweg verder afgewerkt met de nutsleidingen, de resterende glijbekisting en wellicht in de tweede helft van april de toplaag op het wegdek. Tegen half mei zou dan alles moeten klaar zijn.

5-x-goud-4-x-zilver-op-bk-jeugdbadminton

5 x goud, 4 x zilver op BK jeugdbadminton

Op de Belgische jeugdkampioenschappen badminton in Louvain-la-Neuve deden de spelers uit Heusden-Zolder het weer uitstekend. Yaro Van Delsen (Jongens enkel en dubbel -11) en Iljo Van Delsen (Jongens dubbel en gemengd dubbel-11) behaalden in de reeks elk twee Belgische titels. In de -19 haalde - kersvers sportvrouw van het jaar - Ann Knaepen samen met Rowan Scheurkogel de titel in het Gemengd Dubbel -19 en een zilveren medaille in het meisjes enkel. Luca De Angelis won zilver bij de jongens enkel en dubbel -13. Er was ook nog zilveren medaille voor Pol Biesmans in het jongens enkel -17.

statie-laat-steek-vallen

Statie laat steek vallen

In vierde provinciale versloeg Bolderberg Ellikom met 2-1. Statie Zolder verloor van Wijshagen met 1-2. En dezelfde cijfers in Anadol-Zwartberg: 2-1.

vrijheid-wint-in-lummen

Vrijheid wint in Lummen

In de derde provinciale van het voetbal heeft Vrijheid Zolder met 0-1 gewonnen bij VV Lummen. KVV Heusden-Zolder verloor met 6-0 in Godsheide.

de-belpop-uit-de-doeken-gedaan

De Belpop uit de doeken gedaan

Tijdens hun voorstelling 'Belpop Bonanza' gevolgd door de afterparty in het Muzecafé brachten Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing een eigenzinning overzicht van de belpop. (foto Lenscollectief)

de-motor-stokt-bij-vck-a

De motor stokt bij VCK A

In het nationale volleybal is de verre trip naar Hermes Volley Oostende Bolderberg A niet goed bekomen, het leed er een droge 3-0 nederlaag. In de eerste twee sets kon VCK A in het spoor blijven van de kustploeg, maar opslagmissers van de bezoekers en een sterk setslot van de thuisploeg deed de situatie telkens kantelen. In set drie was de fut er helemaal uit. Setstanden: 25-22, 25-19 en 25-17. Ze staan weer met beide voeten op de rond na enkele schitterende maanden.

vck-b-wint-in-zemst

VCK B wint in Zemst

In het volleybal heeft VCK B met 1-3 gewonnen bij Hofstade-Zemst. Alleen in de eerste set leek de thuisploeg lange tijd te dreigen, maar op de derde set na was Bolderberg de sterkste. Setstanden : 22-25, 16-25, 25-22, 22-25

rolstoelen-door-de-ogen-van-kinderkunstenaars

'Rolstoelen' door de ogen van kinderkunstenaars

In Woonzorgcentrum De Bloemelingen in Zolder kan je nog tot 21 maart de tentoonstelling 'Rolstoelen' gaan bekijken. De collectie bestaat uit 28 doeken: 8 grotere en 20 middelgrote. Het gaat om kunstwerken gemaakt door kinderen van de lagere graad van de academie voor beeldende kunsten. Hun opdracht was 'alles en iedereen op wielen' en de werken tonen het resultaat gezien door kinderogen. De gemeentelijke adviesraad GATAB en de seniorenraad doen trouwens aan iedereen het aanbod om de tentoonstelling gratis een maand naar een centrum te halen. Interesse? info[!]gatab.be of 0473-46 55 46

davidsfonds-bekroont-junior-journalisten-2

Davidsfonds bekroont junior-journalisten

De Junior Journalist-wedstrijd van het Davidsfonds, de grootste opstelwedstrijd in Vlaanderen, had dit jaar als thema 'Oorlog en Vrede'. In Heusden-Zolder waren er meer dan 150 deelnemers. De Davidsfondsafdeling beloonde in het cultuurcentrum een 30-tal winnaars met een boekenpakket. Er waren ook de lokale laureaten per leeftijdscategorie: 5de en 6de LO: Tine Pirard, 1ste en 2de MO: Eline Theys, 3de en 4de MO: Lisa Weerts, 5de en 6de MO: Anneleen Milis. De (…) Lees het hele bericht

viversel-moet-13-goals-slikken

Viversel moet 13 goals slikken

In derde provinciale heeft Standaard Viversel vanavond thuis een enorme pandoering gekregen van Spalbeek, de derde in het klassement, het werd 0-13.

sk-heusden-verliest-in-houthalen

SK Heusden verliest in Houthalen

In de vierde provinciale van het voetbal heeft SK Heusden 06 met 3-0 verloren bij Houthalen VV

wesley-joris-zwemt-ek-en-wk-limiet

Wesley Joris zwemt EK- en WK-limiet

Wesley Joris nam vanmiddag in Charleroi deel aan de selectiewedstrijd in Charleroi om limieten te behalen voor de open water wedstrijden deze zomer. Hij zwom 5 km in 55 minuten en 36 seconden. Daarmee behaalde hij de limieten voor de Europese kampioenschappen voor junioren én senioren en voor de wereldkampioenschappen voor junioren. (foto Davy Neuteleers)

vandaag-gezien-22-februari-2014

Vandaag gezien

Een trilzwam, helemaal in lentekleur ... (foto Jan Leijskens)

beekbeemden-liet-zich-zien

Beekbeemden liet zich zien

Het oudercomité Beekbeemden organiseerde samen met leerkrachtenteam een wandeling 'zien en gezien worden'. De school kreeg via Hart voor Limburg subsidies om ouders en kinderen te sensibiliseren voor verkeersveiligheid. Een heel jaar lang worden acties opgezet, telkens om andere thema's in de kijker te zetten: gordeldracht, kinderzitjes, fietsverlichting, netjes parkeren,... Bijna 200 ouders, kinderen en grootouders wandelden mee door Zolder-Centrum onder begeleiding van de politie. Nadien wachtten pannenkoeken, soep en drankjes. Na de gebeurtenissen van de voorbije weken, werd heel het gebeuren ook nog wat extra feestelijk. (foto Evi Beerten)

de-kijk-van-richie-67

De kijk van Richie

Alsmaar meer spuitbussen om te klussen.

onwaarschijnlijke-voorstelling-van-urban-nomads

Onwaarschijnlijke voorstelling van Urban Nomads

"Vaarwel mijn geliefde Spanje, je leeft verder in mijn ziel. Ik ben een emigrant nooit zal ik je vergeten". Zo begint El Emigrante van Juanito Valderrama, het vormt het hart van voorstelling die Urban Nomads gisteravond brachten in de Muzeschouwburg. Je wordt als toeschouwer overrompeld door klassieke flamencoklank en -dans, in een continu gevecht, met  een overdonderende en onwaarschijnlijke beatbox, ondersteund door streetdance. Om dit spektakel in één keer te vatten, heb je extra zintuigen nodig.
(meer foto's van Ria De Clerck)

2013-was-een-succesvol-sportjaar

2013 was een succesvol sportjaar

Ze waren met zowat 230, de sportkampioenen uit Heusden-Zolder die gisteravond werden gehuldigd. De bijzondere trofeeën brachten we gisteravond al, vandaag de verschillende kampioenen per club. Opvallend is dat momenteel de badmintonclubs de meeste kampioenen afleveren. De atletiekclubs zijn ook telkens goed voor tientallen titels. We merken ook de verdere opgang van de BMX-club, de vele titels - ook in het buitenland - voor onze turners en de opmars van een generatie sterke (…) Lees het hele bericht

mfc-los-over-wellen

MFC los over Wellen

In de tweede nationale van het zaalvoetbal speelde MFC SI Heusden-Zolder gisteravond de pannen van het dak en won met 2-10 bij ZVC Wellen, meteen de hoogste overwinning van het seizoen. De thuisploeg was zwaar gehavend en stond bij de rust al met 1-4 in het krijt. ZVC kon dan ook voor het eerst dit seizoen op een nagenoeg volledig fitte kern rekenen. Belofte-debutatant Doumkos behoorde met zijn 3 doelpunten tot de uitblinkers.

het-weer-erg-hoge-maxima

Het weer: erg hoge maxima

Na de doortocht van een storing komen we enige tijd in nog zachtere lucht terecht, waarbij het kwik lentewaarden kan bereiken. Een volgende storing brengt neerslag en halfweg volgende week komen we dan weer in wat minder zachte lucht. De maxima blijven echter erg hoog voor de tijd van het jaar.
Vandaag schuift een storing vanuit het westen over onze streken. De bewolking neemt gestaag toe en halfweg de voormiddag volgt er ook lichte regen. Pas tegen de avond wordt het opnieuw droger. Maxima rond 9 (…) Lees het hele bericht

olie-en-brokstukken-na-crash

Olie en brokstukken na crash

Rond half twaalf vrijdagavond zijn in de Michel Scheperslaan twee auto's gebotst. Daarbij zijn geen gewonden gevallen maar takelbedrijf Schops werd met brokstukken en olie op de weg geconfronteerd. Daarom werd de brandweer erbij gehaald, die ruimde met borstels en absorberende korrels het goedje op. (foto's Dimitri Reynders)

microgolfoven-vat-vuur

Microgolfoven vat vuur

De brandweer is vrijdagavond rond 23 uur uitgerukt voor een huisbrand in de Schootstraat. Het bleek evenwel te gaan om een microgolfoven die vuur had gevat. De brandweermannen konden de oven naar buiten brengen. Daardoor bleef de schade in de woning beperkt.

smash-dames-zijn-sportploeg-van-het-jaar

Smash-dames zijn sportploeg van het jaar

De eerste damesploeg van badmintonclub Smash is uitgeroepen tot sportploeg van het jaar 2013. Zij werd vorig jaar kampioen in de 3de liga. (foto Michiel Reynders)

niels-vidal-en-smash-zijn-g-sporters

Niels Vidal en Smash zijn G-sporters

De G-sporter van het jaar in Heusden-Zolder is voetballer Niels Vidal. Hij speelt voor De Garve in Dilsen-Stokkem. Daarbij haalde hij driemaal een gouden medaille, twee keer als doelman, één keer als spits. Hij nam deel aan de Special Olympics en is ook voor dit jaar geselecteerd. De G-badmintonclub van Smash werd uitgeroepen tot G-ploeg van het jaar. Zij werd 5 keer Belgisch kampioen, 4 keer provinciaal kampioen en 2 keer eerste op de Special Olympics. (foto's Michiel Reynders)

niels-poelmans-en-fien-peeters-zijn-beloften

Niels Poelmans en Fien Peeters zijn beloften

De titels van beloftevolle jongen en meisje gingen tijdens de kampioenenhulde naar Niels Poelmans en Fien Peeters. Niels is een boogschutter op staande wip bij Sint-Martinus Berkenbos en kroonde zich tot Europees kampioen bij de jeugd, kampioen bij de junioren gewest Beringen, won de jeugdschieting van de Mijnstreek en behaalde brons op het Belgisch kampioenschap. Tennister Fien Peeters maakt deel uit van TC Heusden en geldt als één van dé grote beloften. Ze werd kampioen van (…) Lees het hele bericht

ann-knaepen-en-laurens-vanthoor-sportvrouw-en-man

Ann Knaepen en Laurens Vanthoor sportvrouw en -man

Tijdens de kampioenenhulde in Muze heeft de sportraad vanavond twee schitterende sportmensen uitgeroepen tot sportvrouw en sportman van het jaar. Sportvrouw werd badmintonspeelster Ann Knaepen van Hebad Heusden. Zij werd vorig jaar Belgisch kampioen enkel, dubbel dames en dubbel gemengd U-19. Sportman van het jaar werd autoracer Laurens Vanthoor. In een Audi kroonde hij zich vorig jaar tot wereldkampioen FIA GT. Hij behaalde daarbij 4 overwinningen, 16 podiumplaatsen, 2 pole posities en 8 snelste (…) Lees het hele bericht

olie-in-de-beek-in-bolderberg

Olie in de beek in Bolderberg

Aan het Broederspad in Bolderberg is gisteren in de vooravond olie in de beek opgemerkt. Het goedje werd opgemerkt in de buurt van de tennishal, maar de herkomst was niet meteen duidelijk. De politie heeft de vaststellingen gedaan.

oplichter-verkoopt-voor-kankerstichting

Oplichter verkoopt voor 'kankerstichting'

Blijkbaar is de afgelopen weken in Heusden-Zolder een oplichter op pad geweest die wafels, truffels en appels verkocht naar eigen zeggen om de kankeractie van de Zolderse fanfare te steunen. Gilbert Vanutte had sympathie voor het goede doel en betaalde 7 euro voor 2 kilogram jonagold, die zouden op 15 of 17 februari geleverd worden. Maar er is helemaal niets geleverd. Meer nog, op het bonnetje staat een zekere A. De Meuter uit de Schobbenberg 17, maar op dat adres woont een andere persoon. Bovendien staat (…) Lees het hele bericht

dj-bobby-ewing-zet-muzecafe-op-stelten

DJ Bobby Ewing zet Muzecafé op stelten

België is een klein landje en toch geniet de popmuziek van hier een wereldwijde reputatie. Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing  brengen met de voorstelling Belpop Bonanza de strafste verhalen uit de Belgische pop. De twee bedienen zich van geluidsfragmenten, ambachtelijk gemaakte mixes, hoesjes, lijstjes, foto’s, filmpjes en ander snoepgoed. Van Bobbejaan tot Barman. Van Soeur Sourire tot Selah Sue. Van The Cousins tot de gebroeders Dewaele. DJ Bobby Ewing trakteert na de voorstelling in het Muzecafé nog op een echt Belpopfeestje, om te dansen uiteraard.  

lading-slecht-beveiligd

Lading slecht beveiligd

De politie onderschepte een vrachtwagen geladen met bouwmaterialen, die niet reglementair beveiligd waren. De bestuurder kreeg een boete. In de Koolmijnlaan werden 6 fietspadparkeerders betrapt. 2 bestuurders reden met een niet-gekeurd voertuig. Eén bestuurder kreeg een bijkomende boete wegens gsm’en aan het stuur. Een nummerplaat werd in beslag genomen. Eén auto bleek niet ingeschreven. Een andere bestuurder mag een boete verwachten voor het niet betalen van de verkeersbelasting.

het-gevolg-met-oorlogstheater

Het Gevolg met oorlogstheater

Theatergezelschap Het Gevolg bracht donderdagavond Petrus en den doodendraad in Muze; dit stuk is gebaseerd op de eerste wereldoorlog. (foto Lenscollectief)

yulia-sermyagina-vanavond-in-terzake

Yulia Sermyagina vanavond in Terzake

Yulia Sermyagina is ontsnapt uit de hel van Kiev en ze is weer in het land. Vanavond is ze in Terzake te gast waar ze over haar ervaringen en de huidige situatie in Oekraïne zal getuigen. Het ziet er naar uit dat er mogelijk een akkoord in de maak is waarbij de macht van de president wordt ingeperkt en er verkiezingen worden uitgeschreven. Maar de bespreking daarvan in het parlement is op een vechtpartij uitgedraaid. Yulia zal dus met het oog op haar tv-optreden de situatie van uur tot uur moeten opvolgen.

kunst-van-left-hand-georges-in-zwartberg

Kunst van Left Hand Georges in Zwartberg

Maandag 24 februari om 19 uur heeft in het restaurant Al Dente, Torenlaan 70 in Zwartberg de vernissage plaats van de tentoonstelling met schilderijen van de Heusdense  kunstenaar en singer-songwriter Left Hand Georges. Het gaat niet alleen om kunst kijken, maar er is ook muziek van Left Hand Georges, Yvon Steegmans en Bert Skunk. En wie dat wil, kan mee dineren, reserveren op 089-20 93 53

geert-vangrieken-leidt-mee-schrijnwerkersunie

Geert Vangrieken leidt mee schrijnwerkersunie

De stuurgroep van Bouwunie Limburg Schrijnwerkers en Interieurbouwers is van start gegaan met een vernieuwde werking. Daarbinnen zijn de bestuurstaken ook herverdeeld. De leiding is nu overgenomen door Walter Oeyen (MW Schrijnwerkerij uit Tessenderlo), Eric Hoebers (Hotec BVBA uit Genk) en Geert Vangrieken (Vangrieken Schrijnwerkerij NV uit Heusden-Zolder). De komende weken gaan ze een jaarprogramma uitwerken met de klemtoon op innovatie, degelijkheid en kwaliteit. Er staat onder meer binnenkort een infosessie rond brandwerende deuren op de agenda.

t-weyerke-helpt-muze-met-magazine

't Weyerke helpt Muze met magazine

Het voorjaarsmagazine van cultuurcentrum Muze met daarin het aanbod voor maart, april en mei en een vooruitblik naar het nieuwe seizoen, rolde zopas van de persen. Maar dan moet het ergste nog komen: de hele zending naar het grote publiek krijgen, onder meer met het plakken van ruim 6.000 adresetiketten. Daarvoor kreeg de Muzeploeg deze keer versterking van enkele medewerkers van Atelier De Doos, een soort minibedrijf van 't Weyerke waar mensen met een handicap een zinvolle dagbesteding vinden. In een mum van tijd was de klus geklaard. De boekjes zijn onderweg!  

de-bijzondere-mix-van-urban-nomads

De bijzondere mix van Urban Nomads

Morgenavond om 20u15 staan Urban Nomads op het podium van de Muzeschouwburg. Urban Nomads brengt een mix van flamenco, hedendaagse dans en straffe muziek. Choreografe en danseres Serena Wuytack laat hedendaagse dans versmelten met de flamenco van Sofia Yero. Die dialoog wordt nog versterkt door flamencozanger Antonio Paz, beatboxer Roxorloops, de stomende bas van Tomas De Smet en flamencogitarist Myrddin De Cauter. Tickets: € 12, 10, 8.

celstraffen-tegen-kosovaarse-wiettelers-gevraagd

Celstraffen tegen Kosovaarse wiettelers gevraagd

Voor de rechtbank van Hasselt is nog eens de Kosovaarse familie uit Beringen verschenen. 8 familieleden zouden te maken hebben met 5 wietplantages in Beringen, Hasselt en Heusden-Zolder. Het parket vroeg voor de vader 24 maanden celstraf, voor de andere familieleden tussen 6 en 18 maanden. Mogelijk moeten ze de vermeende opbrengst van de drugs - 140.000 euro - aan de staat afstaan en ook nog eens 29.000 euro aan Infrax betalen voor de stroomdiefstal. Volgens de advocaat van de vader ging het maar om een beperkt aantal planten en had hij uit geldnood voor de wietteelt gekozen. Bovendien ontkent de verdediging het aandeel van de familieleden. Op 20 maart doet de rechtbank een uitspraak.

morgenavond-kampioenenhulde

Morgenavond kampioenenhulde

De gemeentelijke sportraad organiseert morgenavond om 19u30 de jaarlijkse kampioenenhulde in Muze. Daarbij worden de sportkampioenen van Heusden-Zolder gehuldigd, zowel de individuele sporters als de ploegen. In het totaal tellen we zowat 230 kampioenen en er zullen ook weer enkele bijzondere trofeeën zijn, alleen blijft het nog een verrassing wie de meest beloftevolle jongere is, of de G-sporter, en naar welke club de trofee van sportploeg van het jaar gaat. En zoals steeds rijst ook de vraag: hebben we voor 2013 een sportman en/of sportvrouw van het jaar??? Morgenavond het antwoord.

yulia-sermyagina-aanspreekpunt-in-kiev

Yulia Sermyagina aanspreekpunt in Kiev

Onze dorpsgenote Yulia Sermyagina is op dit moment niet de media weg te branden, in elk radiobulletin is ze te horen met getuigenissen uit Kiev en ook de andere pers heeft haar ontdekt. Al zou ze het liever anders hebben. Yulia liet enkele jaren geleden Heusden-Zolder achter zich om in Kiev zaken te gaan doen. Zo was ze er nu aan de slag in de Skybox in Kiev, een dienst waarop Belgen een beroep kunnen doen als ze zaken of investeringen willen doen in Oekraïne. Het kantoor ligt op het Onafhankelijkheidsplein, waar de kern van het verzet en de rellen van de afgelopen dagen ligt. Maar een molotov cocktail zette het gebouw in brand en vernielde het kantoor. Gelukkig was ze zelf op tijd gevlucht, maar ze is op professioneel vlak alles kwijt. Ze zit momenteel verschanst in haar appartement, vanwaar ze haar getuigenissen doet. Wellicht keer zet terug naar ons land zo gauw dat mogelijk is. Maar vandaag zijn in de buurt alweer zeker 20 doden gevallen.

vandaag-gezien-20-februari-2014

Vandaag gezien

Het weer blijft uiteraard even onvoorspelbaar als de beurs, maar als je de vogels hoort zingen bij het krieken van de dag en je ziet de krokussen in volle bloei staan, dan overvalt je toch wel een lentegevoel. (foto Frans Morawski)

nieuwe-versterking-voor-vck

Nieuwe versterking voor VCK

In het volleybal blijft Bolderberg actief op de transfermarkt. Voor de A-ploeg in eerste nationale zijn twee nieuwe spelers aangetrokken. Roy Vandereyt komt van Hasselt. Hij is al twee jaar jeugdtrainer bij VCK en speelde bij Achel en de Vlaamse beloften. Hij studeert rechten in Hasselt. Ruben Baeb komt van Wijgmaal en speelde voordien bij Haasrode en de Vlaamse beloften. Hij studeert rechten in Leuven. De trainer van de B-ploeg wordt Evert Van De Perre, jarenlang speler van VCK A en trainer van de dames in Herk en Bolderberg. Guy Hoeyberghs blijft wel verbonden aan de club maar zette een stapje terug als trainer.

vandaag-gezien-19-februari-2014

Vandaag gezien

De zwarte zweefvlieg is al opgedoken, meer dan een maand te vroeg. (foto Jan Leijskens)

ongeval-aan-afrit-28

Ongeval aan afrit 28

Vanmiddag rond twintig over 2 is een verkeersongeval gebeurd op de E 314 richting Nederland, op de afrit 28 Heusden-Zolder. Twee auto's botsten vlakbij de Vogelsancklaan. Daarbij viel een gewonde.

ook-in-heusden-zolder-11-11-11-borden

Ook in Heusden-Zolder 11.11.11-borden

In ruim 130 gemeenten is vandaag de 11.11.11-verkiezingscampagne van start gegaan. De Noord-Zuidbeweging wil via opvallende verkiezingsborden kandidaat-politici aanmanen om de debatten ook over internationale thema’s te laten gaan. Ook 11.11.11 Heusden-Zolder doet mee aan de verkiezingsstrijd met een bord in de Dekenstraat. Gisteren stonden daar alleen nog maar de partijvoorzitters in hawaïhemd op, vandaag is daar de boodschap: "België is geen eiland. De wereldproblemen zijn ook de onze" bijgekomen. www.geeneiland.be

vrijwilligers-nemen-sint-baaf-onder-handen

Vrijwilligers nemen Sint-Baaf onder handen

In Eversel hebben vandaag gepensioneerde vrijwilligers Sint-Baaf onder handen genomen. Dat gebeurt één keer per jaar, de vergader- en feestzalen en de keukens krijgen dan een grondige poetsbeurt en kleine herstellingen worden uitgevoerd. De traditie bestaat inmiddels al 33 jaar, enkelen zijn van de eerste keer present. (foto Rita Vanhove)

vlaams-belang-3-kandidaten-uit-heusden-zolder

Vlaams Belang: 3 kandidaten uit Heusden-Zolder

Hoewel de lijsten nog officieel moeten voorgesteld worden, ziet het ernaar uit dat het Vlaams Belang in Heusden-Zolder drie kandidaten naar voor schuift voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 25 mei. Voor het federaal parlement staat Jan Jans (foto) op plaats 6, op de lijst voor het Vlaams parlement krijgt Veronique Bartels de vijfde plaats en Tony Lespoix komt op de 15de plaats.

acceleration14-combineert-muziek-en-races

Acceleration14 combineert muziek en races

Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 juli heeft op en rond Circuit Zolder het festival Acceleration14 plaats. Dat is een internationaal evenement - een Nederlandse organisatie - dat ook op andere racecircuits neerstrijkt in 10 Europese landen. Het combineert races met muziek. Wat die races betreft, zou het gaan om twee motorenklassen – de Euro Stock 600 en 1000 – en drie klassen in de autorace, de MW-V6 Pickups, de (…) Lees het hele bericht

de-sluis-opvang-voor-jongeren-in-ghoosstraat

De Sluis: opvang voor jongeren in Ghoosstraat

De Oever, de organisatie die actief is in de bijzondere jeugdzorg, verbouwt momenteel de oude chirolokalen in de Ghoosstraat tot 'De Sluis'. Dat is een dagcentrum voor de opvang van jongeren die om één of andere reden ondersteuning nodig hebben. Het gaat om 10 schoolgaande jongeren tussen 6 en 18 jaar, die kunnen terugvallen op 6 personeelsleden. De werking gebeurt op groeps-, gezins-, school- en individueel niveau. Na school komen de kinderen naar De Sluis voor (…) Lees het hele bericht

foute-bedrukking-op-wikkels-vuilniszakken

Foute bedrukking op wikkels vuilniszakken

Er kan wat verwarring ontstaan bij de aflevering van de huisvuilzakken die gestart is. De fabrikant heeft blijkbaar een fout gemaakt bij de bedrukking van de wikkels rond een grote hoeveelheid zakken. Normaal staat op die winkel de vermelding grote of kleine huisvuilzakken, het aantal (10 stuks) en de inhoud 44 liter of 22 liter. Maar nu zijn blijkbaar grote pakken afgeleverd met daarop 'kleine huisvuilzakken' terwijl het om grote gaat, het aantal liters is wel correct. Er is gevraagd (…) Lees het hele bericht

vraagtekens-bij-toekomst-zolder-centrum

Vraagtekens bij toekomst Zolder-Centrum

De harmoniezaal in Zolder was vanavond zowat volgestroomd met belangstellenden voor de open vergadering van de dorpsraad. Die had het voltallige college van burgemeester en schepenen te gast om een aantal hete hangijzers te bespreken. Het ging er eerst over de toekomst van Beekbeemden, de knelpunten op het vlak van verkeer en infrastructuur, maar voor de meeste commotie zorgden uiteraard de geplande verhuizing van Muze en de nakende sluiting van het zwembad en de mogelijke (…) Lees het hele bericht

meer-dan-5-000-handtekeningen-voor-beekbeemden

Meer dan 5.000 handtekeningen voor Beekbeemden

Een delegatie van het oudercomité van Beekbeemden heeft vanavond een petitie voor het behoud van de gemeenteschool afgegeven aan het schepencollege. Daar staan in het totaal meer dan 5.000 handtekeningen op. Doordat het bestuur ondertussen beslist heeft de school toch onder de koepel van de gemeente te behouden, was de eis op zich voorbijgestreefd. Maar de ouders gaven er een positieve wending aan door een uitvoerige dankbrief voor te lezen, waarin ze nog eens het eigen karakter van het gemeentelijk onderwijs onderstreepten.

metaaldieven-op-heterdaad-betrapt-1

Metaaldieven op heterdaad betrapt

In de Pastoor Paquaylaan zagen getuigen gisteravond hoe twee mannen buizen aan het stelen waren, ze laadden ze in de auto en vertrokken. De politie kon even later een verdachte aantreffen, hij bekende dat hij de buizen gestolen had. Een bewoonster van de Molenstraat meldde de diefstal van juwelen uit haar woning. Het was wel niet duidelijk hoe de dieven binnen geraakt waren en voor de rest was er niets overhoop gehaald

ook-sp-a-zet-vrouwen-uit-heusden-zolder-op-lijst

Ook SP.A zet vrouwen uit Heusden-Zolder op lijst

De vrouwen uit Heusden-Zolder liggen blijkbaar 'goed in de markt' bij de samenstelling van de lijsten voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 25 mei. Eerder schoven CD&V (Sonja Claes) en N-VA (Grete Remen) al dames van hier naar voor. En ook de SP.A heeft ze een plaats gegeven. Gemeenteraadslid Sole Garcia (foto) staat op de 8ste plaats voor het federaal parlement en raadslid en toekomstig schepen Funda Oru staat op de Vlaamse lijst als 13de opvolger.

het-weer-lentetemperaturen

Het weer: lentetemperaturen

Tussen storingen in krijgen we anticyclonale invloeden, wat droog weer oplevert. Bovendien overheerst een zuidelijke luchtstroming, waardoor de temperaturen bijzonder hoog blijven voor de tijd van het jaar. Ook op de lange termijn komt er weinig verandering in deze situatie en alvast tot het einde van de maand blijft het relatief zacht. Het ziet ernaar uit dat de winter ons deze keer heeft overgeslagen.
Vandaag is het fris in de ochtend bij temperaturen rond 2 graden en er komt veel hoge bewolking (…) Lees het hele bericht

niet-vergeten-vuilniszakken-afhalen

Niet vergeten: vuilniszakken afhalen

Zoals we eerder al meldden, vanaf vandaag kan je de huisvuilzakken afhalen. Daar zijn een week lang in de verschillende wijken afhaalmomenten voor voorzien. Wie niet langsgaat, kan nadien in het gemeentehuis terecht. Vergeet je identiteitskaart niet.

binnenkort-duidelijkheid-over-school-kapelstraat

Binnenkort duidelijkheid over school Kapelstraat

Veel belangstelling voor de open dorpsraad van Heusden-Centrum vanavond in de brandweerkazerne. Freddy Biets van de vzw onderwijs van het bisdom Hasselt gaf een stand van zaken bij de voormalige school in de Kapelstraat. Het is de bedoeling die zoveel mogelijk te laten renderen, omdat de opbrengst opnieuw geïnvesteerd wordt in lager en middelbaar onderwijs in Heusden. Het oude deel (kant Kapelanijstraat) heeft als bestemming openbaar nut, het andere deel kan als bewoning gebruikt worden. Het (…) Lees het hele bericht

bisschop-bert-vanbuel-in-terzake

Bisschop Bert Vanbuel in Terzake

Het Canvas-programma Terzake brengt vanavond een portret van bisschop Bert Vanbuel in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Vanbuel, afkomstig van Zolder waar zijn familie ook nog woont, werkt al jaren in de woelige republiek. Daar woedt een hevige burgeroorlog, vooral tussen Christenen en Moslims. Sinds zijn wijding tot bisschop geniet Bert Vanbuel er hoog aanzien en hij onderhandelt er dan ook tussen de strijdende partijen. Reporter Stijn Vercruysse en zijn cameraploeg zochten hem op. Terzake, vanaf 20 uur op Canvas.

te-dronken-om-te-blazen

Te dronken om te blazen

Tijdens een Slim-actie hield de lokale politie alcoholcontroles op verschillende plaatsen in de gemeente. 138 bestuurders legden een ademtest af. 6 van hen reden duidelijk onder invloed van alcohol. Eén bestuurder was zo dronken dat de ademtest niet lukte. Van hem werd een bloedstaal afgenomen. De politie trok 2 rijbewijzen in. 2 auto’s werden getakeld wegens niet-verzekerd of omdat ze een rijverbod hadden. Een dronken bestuurder uitte doodsbedreigingen tegen een inspecteur waardoor een  proces-verbaal werd opgesteld. 6 bestuurders kregen een boete van € 110 wegens het niet dragen van de gordel. 3 auto’s vertoonden technische gebreken. Hiervoor werden 3 processen-verbaal van waarschuwing opgesteld.

minister-vandeurzen-bezoekt-kinderopvang

Minister Vandeurzen bezoekt kinderopvang

Vlaams minister van welzijn Jo Vandeurzen bezocht vandaag samen met een delegatie van Landelijke Kinderopvang de kinderopvang van Ronny en Dominque Lemmens-Vangoidtsenhoven in de Guido Gezellelaan. 14 jaar geleden startte Dominique als onthaalmoeder. Ondertussen is het geëvoleerd van gezinsopvang naar groepsopvang. Ronny springt nu ook bij en Dominique volgde drie jaar lang de onthaalouderacademie. Ze bouwen nu ook een groepsopvang met andere onthaalouders uit. Trouwens, wist je (…) Lees het hele bericht

de-tijdelijke-bib-is-geopend

De tijdelijke bib is geopend

Akkoord, het is misschien wat krap, maar dat is niet erg voor een tijdelijke huisvesting. De bibliotheek in de vroegere school in de Kapelstraat is vandaag opengegaan en het publiek werd er met open armen verwelkomd. Het personeel heeft overigens zijn best gedaan om er een knusse en gezellige boel van te maken, ze moeten er dan ook zeker een half jaar doorbrengen. En het publiek moet niet aan faciliteiten inboeten. (meer foto's van Julien Maebe)

lama-zit-weer-bij-eigenaar

Lama zit weer bij eigenaar

De lama is weer terecht. De eigenaar is het dier vandaag komen afhalen in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. Het gaat om een man uit Houthalen-Helchteren bij wie het dier eind vorige week is ontsnapt. De weide bevond zich aan het industriecentrum Centrum-Zuid, niet ver van de 'hamburgerhill', daarom dat het dier ook de oprit Houthalen had genomen zaterdag in de vooravond.

dorpsraden-in-heusden-en-zolder

Dorpsraden in Heusden en Zolder

Het zijn drukke tijden voor de dorpsraden. Vandaag om 20 uur blaast die van Heusden verzamelen in de brandweerkazerne voor een open vergadering. Het is de bedoeling om duidelijkheid te verschaffen over een aantal dossiers zoals de toekomst van de site van de school in de Kapelstraat, de nieuwe bestemming van de vroegere chirolokalen in de Ghoosstraat, de nieuwe jeugdlokalen in de Schomsstraat, de stille wegen enz.Morgenavond om 20 uur is het de beurt aan de dorpsraad van Zolder. In de harmoniezaal zal het schepencollege een aantal vragen voorgelegd krijgen over de toekomstplannen voor het centrum. Het zaal daarbij onder mer concreet gaan over de gemeenteschool, verkeer en parkeren, sporthal en zwembad en tenslotte Muze en Woutershof. Op beide plaatsen is uiteraard iedereen welkom.

de-ballen-blijven-rollen-voor-olympia

De ballen blijven rollen voor Olympia

In de nationale petanquecompetitie won Olympia van Mol met 6-3. De laatste match zaterdag 8 maart beslist over de titel. Ook in derde provinciale wordt een titel verwacht. Met nog vier wedstrijden staat daar de B-ploeg alleen aan de leiding na winst in Bree tegen Oetervallei met 4-5. De A-ploeg houdt stand in tweede provinciale met 6-3 winst thuis tegen Boekt.

acv-ers-op-wandeltocht

ACV-ers op wandeltocht

Eén keer per jaar laten de ACV-militanten van Heusden-Zolder hun groene outfit thuis en trekken ze de laarzen of wandelschoenen voor een winterse wandeling in de buurt. Vandaag startten ze met een 30-tal wandelaars in Bolderberg, en via velden en bossen ging het richting Viversel. Daar schoven ze aan voor een winterse barbecue en op dat ogenblik was het aantal deelnemers op miraculeuze wijze bijna verdubbeld. (foto Lode Beylemans)

zware-zege-voor-bolderberg-statie-wint-derby

Zware zege voor Bolderberg, Statie wint derby

In vierde provinciale A haalde Bolderberg FC weer eens loodzwaar uit, het werd 0-7 bij Zwartberg FC. (foto Yves Maex) Statie Zolder won met 1-3 de derby bij SK Heusden 06. En Anadol kreeg een 4-0 aangesmeerd bij Lille.

gouden-punten-voor-kvv

Gouden punten voor KVV

In de derde provinciale van het voetbal heeft Vrijheid Zolder AC Tervant met 2-0 verslagen. KVV Heusden-Zolder won – ondanks dat het met 10 speelde na rood – met 2-1 van Ham United en behaalde daarmee drie gouden punten.

lama-is-weer-ontwaakt

Lama is weer ontwaakt

Na zijn dol avontuur op de E314 is de lama vanochtend gezond en wel ontwaakt in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. Daar geniet hij voorlopig van de gastvrijheid. de eigenaar is nog niet gekend.

weer-5-goals-tegen-voor-viversel

Weer 5 goals tegen voor Viversel

In de derde provinciale C van het voetbal heeft RDK Gravelo Standaard Viversel verslagen met 5-1.

vck-bolderberg-verslaat-wespelaar

VCK Bolderberg verslaat Wespelaar

VCK Bolderberg blijft ook dit weekend aan de leiding in eerste nationale van het volleybal. Het versloeg Wespelaar niet zonder moeite met 3-0. Davy Vaes , de man in vorm,groeide uit tot dé figuur van de wedstrijd. Setstanden: 25-23, 25-21 en 25-22.

kbbc-zolder-wint-van-stevoort

KBBC Zolder wint van Stevoort

In het provinciale basketbal heeft KBBC Zolder A Stevoort B verslagen met 82-62. Van in het eerste kwart nam de thuisploeg de leiding in handen maar pas in het derde kwart werd de definitieve kloof geslagen.

springplankleerlingen-doen-aan-natuurbeheer

Springplankleerlingen doen aan natuurbeheer

Naar jaarlijkse gewoonte hebben de leerlingen van het zesde leerjaar van de Springplank Eversel de handen uit de mouwen gestoken voor Natuurpunt. In het bos rond het speelhuisje hebben ze met veel enthousiasme de overbodige Amerikaanse eiken gerooid. In het voorjaar krijgen ze van een natuurgids een rondleiding in het bos en kunnen ze het resultaat van hun werk bewonderen.

alsof-tom-waits-er-zelf-bij-was

Alsof Tom Waits er zelf bij was

Veel ambiance gisteravond in Muze tijdens Living Hero plays Tom Waits. 9 topmuzikanten onder wie Guy Swinnen en Tom Pintens brachten het repertoire van Tom Waits weer tot leven. De balzaal was snel opgewarmd. (meer foto's van Ria De Clerck)

jef-neve-imponeert

Jef Neve imponeert

Onze nationale toppianist Jef Neve bracht samen met zijn band 'Sons of the New World' in een uitverkochte Muzeschouwburg. (foto Lenscollectief)

mfc-buigt-in-de-slotfase

MFC buigt in de slotfase

In de tweede nationale van het zaalvoetbal verloor MFC SI Heusden-Zolder met 1-6 van Grace-Hollogne. Nieuwbakken coach Bart Goessens kreeg met de leiders al meteen een taaie brok op bezoek. Ondanks één doelpunt achterstand bij de rust, bleef zijn ploeg goed meedraaien en aanklampen tot in de laatste tien minuten. Toen sloegen de bezoekers een onoverkoombare kloof.

het-weer-enkele-droge-dagen-2

Het weer: enkele droge dagen

Na de regen en wind beloven de weerkaarten enkele droge dagen onder impuls van een wig van hogedruk. Dit gaat bovendien gepaard met erg hoge maxima, maar wel koele nachten. In de tweede helft van de week nemen de regenkansen opnieuw toe.
Vanochtend verlaat regen in de ochtend onze regio. Er volgen nadien opklaringen, al kan er hier en daar nog een bui tot ontwikkeling komen. Er is echter ook ruimte voor wat zon en het kwik klimt naar een erg zachte 12 graden. Het is wel vrij winderig.
Lees het hele bericht

lama-zet-autosnelweg-op-stelten

Lama zet autosnelweg op stelten

Een ontsnapte lama heeft vanavond de E314 flink op stelten gezet. Het dier was in Houthalen via de oprit de snelweg opgerend. Een ploeg van de verkeerspolitie die net in de buurt was, werd gealarmeerd en ging erop af. Ze kreeg het dier al snel in de gaten maar liet zich niet zo maar vangen. Onmiddellijk werd het systeem van blokrijden ingeschakeld en weggebruikers werden gewaarschuwd via de verkeersinformatie. De politie kreeg hulp van een supportersbus van Racing Genk onder meer om de (…) Lees het hele bericht

oppositie-brengt-beekbeemden-op-gemeenteraad

Oppositie brengt Beekbeemden op gemeenteraad

De gemeenteraad van 27 februari bevat opnieuw maar 9 punten, daarbij geen enkele verwijzing naar het dossier Beekbeemden. Puur administratief zal dat misschien niet moeten, maar bij de oppositie reageren ze in ieder geval furieus dat Beekbeemden doodgezwegen wordt. Ze willen meer weten over het uiteindelijke beslissing en over de verdere toekomstplannen. Er zullen dus nog wel enkele punten bijkomen.

inbraak-en-botsing-op-snelweg

Inbraak en botsing op snelweg

In de Nieuwstraat kwam vanochtend kort voor vijf uur een bewoner thuis en hij merkte dat er ingebroken was. Er werd naar verluidt een tv-toestel buitgemaakt. Op de E 314 botsten vanmorgen kort voor elf uur twee auto's, een van de twee versperde de linkerrijstrook. De ziekenwagen voerde één lichtgewonde af.

het-geheim-van-de-liefde-ontsluierd

Het geheim van de liefde ontsluierd

In zijn eigen stijl ontsluierde Leo Bormans vrijdagavond in Muze het geheim van de liefde. (foto Lenscollectief)

bijna-1-km-sjaals-in-de-brug

Bijna 1 km sjaals in De Brug

In de lagere school De Brug was er een oproep gedaan om sjaals te breien in de aanloop naar dikke-truien-dag. En er werd liefst 957,74 meter sjaal gebreid ... bijna 1 km dus. Klas 1A van juffrouw Maria was koploper met iets meer dan 278 meter. Overigens hebben niet alleen de leerkrachten de brei-ijzers bovengehaald, ook ouders, grootouders, tantes, ... Vandaag droegen ze hun sjaaltje bij aan een beter milieu, binnenkort worden de sjaals aan een goed doel geschonken. (foto's Inge Vreys)

diefstal-in-woning-en-vrachtwagen

Diefstal in woning en vrachtwagen

In de Sint-Maartenlaan zijn dieven binnengedrongen in een woning, ze konden er buit maken. Op de parking langs de E 314 sloegen dieven dan weer toe in een vrachtwagen. De trucker merkte rond vijf uur vanochtend dat ze er met electromateriaal vandoor gegaan waren.

vandaag-is-rood

Vandaag is rood ...

Het MOS-schooltje in Ubbersel liet zich op deze dikke-truien-dag natuurlijk niet onbetuigd. En met een knipoog naar Valentijn werd gekozen om met zijn allen een warme rode trui aan te trekken. Een boodschap van liefde voor elkaar en voor onze aarde.


dikke-truien-en-soep-in-de-linde

Dikke truien en soep in De Linde

Ook in De Linde werd vandaag de verwarming enkele graden lager gezegd. Niet alleen vingen de leerlingen dat op met een extra truitje. Enkele ouders zorgden voor warme soep. (foto Peter Vanhamel)

een-hartverwarmende-valentijn-in-het-college

Een hartverwarmende Valentijn in het college

Valentijn was in het Sint-Franciscuscollege een heel bijzondere dag. De dag van de liefde werd gecombineerd met dikke-truien-dag. Er werd dus les gevolgd zonder verwarming maar de dikke truien, gecombineerd met de warme choco en poffertjes tijdens de middagpauze zorgden voor de opwarming. De grootste warmte straalde nog af van de Valentijn-actie. De leerlingen hadden vooraf 790 fairtraderozen besteld en die met een kaartje vol lieve woordjes anoniem aan een medeleerling(e) laten (…) Lees het hele bericht

de-springplank-levert-sportiefste-zwemklas

De Springplank levert sportiefste zwemklas

In november vorig jaar had de zwemmarathon plaats. Elke klas uit het vijfde en zesde leerjaar van het lager onderwijs moest proberen om tijdens de zwemles zoveel mogelijk baantjes te trekken. Het was uiteindelijk de vrije basisschool De Springplank die de meeste lengtes presteerde. Vandaag tijdens de zwemles kwam burgemeester Mario Borremans hen belonen met hun welverdiende prijs.

vandaag-gezien-14-februari-2014

Vandaag gezien

Een beetje droevig toch, dit sneeuwklokje in de regen. (foto Jan Leijskens)

heusden-zolder-overspoeld-door-berenkasten

Heusden-Zolder overspoeld door Berenkasten

In mei bestaat de Berenkast op de stoep van Het Berenhuis aan de Koerselsebaan, precies één jaar. Heel wat lezers hebben er boeken ingestopt en weer uitgehaald. Het vervolg van dat succes kon niet uitblijven. Met de steun van Lokaal Overlegplatform Basisonderwijs en Een Hart voor Limburg zullen er voor einde juni 5 nieuwe Berenkasten geopend worden: aan de scholen 't Molenholleke in Zolder, VLS Berkenbos en Kleuterschool Pagadder, De Springplank in Eversel, Go Basisschool 't Bergske in de Kortstraat en in De Schilderswijk in Zolder. Elke kast wordt geopend met een ludiek feestje, met voorleesmomenten. Dus een oproep aan iedereen: bewaar je boeken voor de Berenkasten.

vrouw-was-kopstuk-drugsplantage-meylandt

Vrouw was kopstuk drugsplantage Meylandt

Voor de rechtbank in Hasselt is vanmorgen een Marokkaanse vrouw veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf en een boete van 5.500 euro omdat ze meewerkte aan een canabisplantage in de Meylandtlaan. Die was daar ondergebracht in een villa, vlakbij kasteel Meylandt. Bij een inval in 2011 vond de politie er 1600 planten. De vrouw had de villa gehuurd namens de bende van 7 waarvan de leden vooral in de regio Antwerpen en in Nederland verbleven. Zelf stond ze ook in voor de organisatie van de bende. Korte tijd later werd ze in Marokko betrapt met een lading drugs en ze belandde daar in de gevangenis. Van daaruit gaf ze haar dochter de opdracht om de huur te blijven betalen. Bij het opdoeken van de plantage zijn ook wapens, kogelwerende vesten, bewakingscamera's en andere materialen in beslag genomen, die zijn nu verbeurd verklaard.

t-is-valentijn-vandaag

't Is Valentijn vandaag

Voor de ene is het de meest romantische dag van 't jaar, voor de andere een commercieel initiatief. Hoe dan ook, 't is vandaag Valentijn en ons kan je de schuld niet geven als je 't vergeten bent. Trouwens, lieve lezers, we hebben u ook graag hoor.

de-kijk-van-richie-66

De kijk van Richie

Onze Richie is een echte romanticus

de-liefde-vertaald-in-kunst

De liefde vertaald in kunst

In Muze is vanavond Parcours d'Amour geopend met werken van de academie rond liefde en passie. Als je via de hoofdingang binnenkomt, verdwijnt de grauwe wereld en wordt je omringd door verrassende beelden. Foto's, zeefdrukken en lino's die slechts 1 emotie laten voelen 'liefde', maar een glimlach kan je zelden onderdrukken. Op weg naar de benedenverdieping zie je links en rechts speelkaarten, maar 't zijn heuse juwelen. Beneden opnieuw verrassingen, emoties, warme gevoelens, liefhebbende beeldspraak. De academie hulde zich in een love&peace wereldje en haalde de sixties naar deze tijd. (meer foto's van Ria De Clerck)

wind-blaast-stelling-om

Wind blaast stelling om

De rukwinden hebben ook in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum hun sporen nagelaten. Vannacht ging daar een grote stelling van 15 meter lang en 8 meter hoog om. Het gaat om een professionele stelling die het centrum van een firma in bruikleen kreeg om de metalen gaasdraad en het UV-bestendig nylon net van de grote revalidatiekooi voor roofvogels te vernieuwen. De brandweer stuurde een officier ter plaatse die een oogje in het zeil hield terwijl de medewerkers de stelling terug in positie brachten.(foto's Jan Ruymen)

leo-bormans-ontrafelt-de-liefde

Leo Bormans ontrafelt de liefde

Morgenavond wordt in Muze de dag van de liefde gevierd met een fijnzinnige conference van Leo Bormans die 'Het geheim van de liefde' zal verklappen. De voormalige hoofdredacteur van het tijdschrift Klasse reist tegenwoordig rond als ‘Ambassador of Happiness & Quality of Life’ en is auteur van de bestseller ‘The World Book of Happiness’, ondertussen opgevolgd door ‘The World Book of Love’. Bijna alle liedjes en films gaan over de liefde, maar wat weten we er eigenlijk over? Bormans vroeg het aan 100 liefdesprofessoren uit 50 landen. Hun antwoorden beginnen waar Hollywood stopt, ze gaan over hechting, passie en toewijding. Over jaloezie, speeddates, ouderliefde, singles, echtscheiding en eeuwige liefde. Tickets: € 12, 10, 8.

3-slachtoffers-van-gauwdieven

3 slachtoffers van gauwdieven

Op de multiculturele markt zijn 3 marktbezoekers het slachtoffer geworden van gauwdieven. Daarnaast stelde de politie stelde 10 verkeersinbreuken vast: parkeren op een fietspad (5), negeren van een toegangsverbod (3) en niet dragen van de gordel (1).

beekbeemden-personeelsprobleem-of-niet

Beekbeemden: personeelsprobleem of niet?

Volgens de woordvoerder van het Gemeenschapsonderwijs vertelt het schepencollege van Heusden-Zolder niet de waarheid over de afgesprongen overname van de school Beekbeemden. Het schepencollege liet gisteren weten dat dinsdag - de dag na de bewogen commissie - was duidelijk geworden dat GO! de overname van het personeel niet kon garanderen. Maar GO! ontkent dat met klem. Het wilde wel degelijk al het personeel overnemen, zelfs het poetspersoneel zou overgenomen worden door het bedrijf dat ook (…) Lees het hele bericht

infonamiddag-over-dementie

Infonamiddag over dementie

Alsmaar meer mensen en families worden geconfronteerd met dementie en het is niet eenvoudig om daarmee om te gaan. Daarom loopt binnenkort - zoals eerder aangekondigd - een cursus in De Zandloper, maar verschillende instanties hebben ook de handen in elkaar geslagen voor de organisatie van een infonamiddag op maandag 17 maart van 13u30 tot 16 uur, ook in De Zandloper. Een lesgeefster biedt praktische tips en informatie aan wie in zijn omgeving met dementie wordt geconfronteerd. Maar er kunnen ook ervaringen uitgewisseld worden. Deelnemen kost 3 euro, inschrijven, elke dag tussen 8u30 en 11u30 in De Zandloper.

nieuwbouwmuur-waait-om-in-viversel

Nieuwbouwmuur waait om in Viversel

Door de rukwinden is vanavond omstreeks kwart voor 8 een nieuwbouwmuur omgewaaid in Viversel. Dat gebeurde op een bouwwerf in de Pastoor Douvenstraat. De brandweer was snel ter plaatse om het puin wat op ruimen en de werf te beveiligen. (foto's Lode Beylemans) Op de oprit Zolder-Terlaemen op de E 314 richting Nederland kwam een boom terecht, ook die moest opgeruimd worden.

het-weer-nog-even-onstuimig

Het weer: nog even onstuimig!

Storingen, depressies en veel wind, de weerkaarten geven al weken niets anders. Een constante hierbij zijn de relatief hoge temperaturen. Op de langere termijn lijkt de atmosfeer dan toch wat te stabiliseren onder invloed van een hogedrukgebied. Na het weekend zou het rustiger en droger moeten worden, evenwel het zou maar voor enkele dagen zijn.
In de vooravond neemt de bewolking verder toe en vanavond gaat het regenen. Ook de wind neemt sterk toe en straks zijn er rukwinden mogelijk tot 70 en (…) Lees het hele bericht

bib-in-de-school-is-bijna-klaar

Bib in de school is bijna klaar

Aan de Kapelstraat wordt hard gewerkt om de oude school tijdig klaar te krijgen om voor ongeveer een half jaar als bibliotheek te functioneren. Zo werd vandaag het uithangbord van de school verwijderd en vervangen door een spandoek van de bibliotheek. Nog enkele dagen doorwerken en maandag gaan de deuren open. (foto's Julien Maebe)

milieuclown-bezoekt-springplank

Milieuclown bezoekt Springplank

In het kader van MOS (Milieuzorg op school) kregen alle kinderen van de De Springplank in Eversel het bezoek van clown Piereke. Via een mimespel stelde hij het milieustraatje - vier vuilnisbakken voor restafval, GFT, PMD en papier/karton - voor zodat de kinderen in de toekomst het afval beter kunnen sorteren. In de klas komt een klein milieustraatje. Eerder dit schooljaar maakten de kinderen al kennis met de MOS-Piet, zijn compostbakken geplaatst en bakken voor papier en karton. Het zesde leerjaar bezocht het recyclagepark en de kringwinkel. Vrijdag volgt dikke-truiendag, volgende maand een tentoonstelling en de wereldwaterdag.

opluchting-aan-de-schoolpoort

Opluchting aan de schoolpoort

Aan de schoolpoort wordt opgelucht gereageerd door leden van het oudercomité en ook door het personeel en de directie. In eerste instantie omdat de school niet overgeheveld wordt.Een oplossing voor het gebouw is zorg voor binnenkort, vanuit het oudercomité wordt al geopperd dat er ook op de huidige plaats naar oplossingen kan gezocht worden. Maar met alle verhuizings- en sluitingsplannen van gemeentegebouwen in Zolder-Centrum komt er natuurlijk ook elders plaats vrij. De directie heeft er ook vertrouwen in dat er een oplossing komt voor het gebouw, ze heeft alvast een uitnodiging gehad om de gesprekken rond het verwarmingsdossier weer op te starten.

geen-overdracht-van-beekbeemden

Geen overdracht van Beekbeemden

FLASH De school Beekbeemden wordt niet aan het gemeenschapsonderwijs overgedragen. Voor het gebouw zoekt het schepencollege verder een duurzame oplossing.UPDATE De officiële uitleg luidt dat het Gemeenschapsonderwijs gisteren na de middag een aantal bijkomende inlichtingen heeft gegeven die een verder samenwerking onmogelijk maken. Daarbij werden volgens het schepencollege een aantal zekerheden rond werkgelegenheid, huisvesting en behoud van eigenheid op de helling geplaatst. Daarom besliste het college om nu duidelijkheid te creëren voor de ouders, vooral ook omdat de inschrijvingen van nieuwe leerlingen eraan komen. Dus er komt geen verhuizing naar 't Bergske en geen overheveling naar het gemeenschapsonderwijs. Voorlopig blijft de school in haar huidige gebouw maar een nieuwbouw op een andere plaats is een optie.

heusden-centrum-krijgt-zijn-jeugdlokalen

Heusden-Centrum krijgt zijn jeugdlokalen

Er komen nieuwe jeugdlokalen in Heusden-Centrum. Dat stond al in de meerjarenplanning en het schepencollege heeft dat gisteren ook goedgekeurd. De lokalen komen op het domein van Het Heem in de Schomstraat en er is 800.000 euro voor uitgetrokken. De volledige site van Het Heem blijft trouwens voor de jeugd, naast de oppervlakte die ingenomen wordt door de gebouwen, blijft er voldoende speelruimte over. Er wordt nu een bestek opgemaakt voor het ontwerp en de voorwaarden waaraan het gebouw moet voldoen. Nadien kan een architect worden aangeduid.

neemt-dossier-beekbeemden-een-wending

Neemt dossier Beekbeemden een wending?

Vanmorgen om tien uur komt het schepencollege samen in een extra zitting om een beslissing te nemen over de toekomst van de school Beekbeemden. Later zou er dan meer duidelijkheid verschaft worden. Er is de afgelopen dagen veel vergaderd en we  vernemen dat er achter de schermen belangrijke bewegingen aan de gang zijn. Wellicht komt er straks verrassend nieuws.

nieuwe-aanwinst-voor-vck-a

Nieuwe aanwinst voor VCK A

Bij volleybalclub VCK Bolderberg A komt Dries Benoit over van Walhain als receptie-hoek speler. Hij is zelf Limburger en volgt als jonge twintiger Davy Vaes op die na dit seizoen stopt omwille van zijn studies in Leuven.

bijna-de-helft-te-snel-in-de-veldstraat

Bijna de helft te snel in de Veldstraat

In het kader van de veiligheid in de schoolomgevingen hield de politie een snelheidscontrole  uit in de Veldstraat. Liefst 33 van de 70 bestuurders reden te snel in de buurt van de St.-Jan Berchmansschool bij het begin van de school. 1 snelheidsduivel speelde zijn rijbewijs kwijt.  In de Terlaemenlaan werden 52 van de 311 passanten geflitst. Een bestuurder die 126 km/u reed  waar de snelheid beperkt is tot 70 km/u mag zich verwachten aan een rijverbod. Van 21 januari tot 6 februar flitste de onbemande camera in de Koolmijnlaan 99 bestuurders van de 113 506, dat is of 0,8%.

ook-een-medailleregen-voor-hebad-heusden

Ook een medailleregen voor Hebad Heusden

Eerder vandaag zetten we al de prestaties van badmintonclub Smash Berkenbos op de provinciale kampioenschappen in het voetlicht. Ook Hebad Heusden mocht weer een aantal kampioenen afleveren. Bij de jeugd behaalden Siebe Goossens (-11), Pol Biesmans (-17), Marijke Debats (-17), Sofie Eeckhout (-17) en Dimitri Luyckx (-19) elk twee provinciale titels. Ook bij de veteranen wonnen Hebadspelers 2 gouden en 5 zilveren medailles. Het badminton beleeft hoogdagen in Heusden-Zolder.

bouwen-aan-het-parcours-d-amour

Bouwen aan het Parcours d'Amour

In Muze zijn de mensen van de academie voor beeldende kunsten volop in de weer met de opbouw van de expo 'Parcours d'Amour'. Hoeft het nog te verbazen dat die volledig in het teken staat van liefde, lust en passie naar aanleiding van Valentijn. Enkele tientallen studenten schilderen, beeldhouwen, fotografie… hebben de foyers en de gangen in beslag genomen met hun zinnenprikkelende creaties. Laat je dus betoveren of inspireren door amoureuze, sensuele, sexy, erotiserende en pikante kunstwerken waarbij hart en hormonen voor inspiratie hebben gezorgd. De expo opent donderdag 13 februari om 20 uur.

artikel-27-zoekt-onderdak-voor-zijn-expo

Artikel 27 zoekt onderdak voor zijn expo

Na de succesvolle editie 2013 van de kunsttentoonstelling Artikel 27 in het vroegere klooster in Berkenbos, zijn Art 27 vzw en GROS Heusden-Zolder dringend op zoek naar een nieuwe locatie. Van 1 tot en met 23 november dit jaar heeft de 14de editie plaats.Nu is gekozen voor het thema '50 jaar migratie'. De opbrengst van de kunstverkoop en de rondleidingen zal opnieuw naar duurzame projecten in het Zuiden gaan. Cultuurcentrum Muze stelde alvast zijn foyer ter beschikking en zal met pittige evenementen ook deelnemen aan het feest van 50 jaar migratie. Op de hoofdlocatie moeten de werken van zo'n 30 kunstenaars onderdak kunnen krijgen. Info en tips via veronique.sneyaert [!] heusden-zolder.be.

sfc-valentijn-en-dikke-truien-voor-goede-doel

SFC: Valentijn en dikke truien voor goede doel

 Vrijdag slaan ze in het Sint-Franciscuscollege twee duurzame vliegen in één dag, want ze houden er tegelijk een valentijnsactie en dikke-truien-dag. Voor de valentijnsactie zijn er maar liefst 790  fairtraderozen verkocht.  Donderdagmiddag gaan de leerlingen aan de slag om de kaartjes met lieve woordjes van (onbekende) schrijvers aan de roosjes te bevestigen. En vrijdagvoormiddag worden die dan bezorgd. En bij zoveel warmte zal er wel geen probleem zijn om dan (…) Lees het hele bericht

32-limburgse-medailles-voor-smash

32 Limburgse medailles voor Smash

Op de Limburgse kampioenschappen badminton in Overpelt stonden de spelers van Smash Berkenbos weer in alle categorieën op het ereschavotje. Bij de jeugd, G-badminton en veteranen wonnen ze in het totaal liefst 16 maal goud, 12 maal zilver en 4 keer brons.
Jeugdspelers
: Luca De Angelis 3 x goud, Bo Borremans 2 x goud, 1 x zilver, Laura Poelmans 2 x goud, 1 x zilver, Milan De Angelis 1 x goud, 2 x brons en Fabian Franssen 1 x zilver
G-badminton: Victor Veraa 2 x goud, (…) Lees het hele bericht

woelige-commissiezitting-zonder-dossiers

Woelige commissiezitting zonder dossiers

Vanavond heeft een woelige gemeenteraadscommissie zich over het dossier van de overheveling van de gemeenteschool Beekbeemden naar het gemeenschapsonderwijs gebogen. Door de inlassing van de bijkomende verenigde commissie (met alle raadsleden) beperkte eerder op de avond de centrale commissie (met de fractieleiders) zich tot de sluiting van het zwembad. Vanuit Beekbeemden was flink gemobiliseerd en daagden zowat 130 sympathisanten op. Die lieten zich heel de tijd horen tijdens de zitting door (…) Lees het hele bericht

tafeltennisclub-smash-doet-het-uitstekend

Tafeltennisclub Smash doet het uitstekend

Het gaat tafeltennisclub Smash momenteel voor de wind. Ze heeft 5 ploegen actief in de provinciale competitie en die doen het goed in eerste, tweede, derde, vierde (twee) en vijfde provinciale. Vandaag was de jeugd volop aan het trainen, dat gebeurt elke maandag van 17 uur tot 18u30 en op donderdag van 17u30 tot 19 uur in sporthal Olympia in Heusden. (foto Lode Beylemans)

onderwijsbeslissing-uitgesteld

Onderwijsbeslissing uitgesteld

Het schepencollege heeft vanmiddag de knoop nog niet doorgehakt in verband met de overdracht van Beekbeemden naar het gemeenschapsonderwijs. Het college wil eerst de argumenten nog eens horen vanavond op de commissie. Woensdagmorgen wordt dan een extra college samengeroepen over de zaak en dan valt er wel een beslissing. Dat moet nog tijdig zijn om de zaak om de gemeenteraad te brengen en ook met het oog op de inschrijvingen. Volgende week openen de inschrijvingen voor kinderen die al een broertje of zusje op school hebben.

auto-s-botsen

Auto's botsen

Rond half tien gisteravond zijn in de Koolmijnlaan twee auto's gebotst. Daarbij vielen geen gewonden maar de weg lag vol brokstokken en de wagens waren zo zwaar beschadigd dat ze getakeld moesten worden.

aantal-vuilniszakken-is-gewijzigd

Aantal vuilniszakken is gewijzigd

De komende weken start de gemeente met de bedeling van de huisvuilzakken. Het aantal per gezin is wel gewijzigd ten opzichte van vorige jaren: een alleenstaande krijgt 3 pakken kleine zakken, een gezin van twee krijgt 2 rollen grote zakken, een gezin van drie krijgt 2 rollen grote en 1 rol kleine zakken en een gezin van 4 personen of meer krijgt 3 rollen grote zakken. Dinsdag 18 februari van 11 tot 19 uur kan je in De Zandloper terecht, woensdag 19 februari van 12 tot 15 uur in de basisschool van Boekt (Reitveld), donderdag 20 februari van 11 tot 15 uur in Ons Huis, zaterdag 22 februari van 9 tot 12 uur in het gemeentehuis, maandag 24 februari van 11 tot 15 uur aan Circuit Zolder, dinsdag 25 februari van 10 tot 12 uur in Sint-Baaf en nog op dinsdag 25 februari van 13 tot 15 uur in het wijkcentrum Lindeman. Vergeet je identiteitskaart niet.

vrachtwagens-zonder-kaart-op-de-bon

Vrachtwagens zonder kaart op de bon

De verkeersdienst van de politie hield een controle op het parkeerverbod voor vrachtwagens boven 3,5 ton. 7 bestuurders krijgen een gemeentelijke boete opgelegd van € 100 omdat ze op één van de zes gereserveerde parkings stonden zonder speciale kaart: Koolmijnlaan (3),  Lange Beemden (2), Kapelstraat (2) en P. Paquaylaan (1). Daarnaast stelden de inspecteurs nog 13 andere verkeersinbreuken vast: parkeren op een fietspad (5), parkeren op een kruispunt (3), fietsen zonder (…) Lees het hele bericht

cvo-ers-maken-website-voor-muzestudio

CVO-ers maken website voor Muzestudio

De opnamestudio van Muze begint zo stilaan een stevige reputatie in Vlaanderen te krijgen. Zo maakten Mauro Pawlowski, Sergio en Jean Bosco Safari er al opnames. Ter promotie van die studio maken de cursisten van het CVO een website. Om de twee jaar organiseert het CVO een cursus webdesign voor werkzoekenden. Dat is 4 maanden zwoegen aan gevarieerde vakken en opdrachten, met nadien vaak een job bij een webdesignbureau of opdracht elders in de sector. Deze keer was Muze de vragende partij naar (…) Lees het hele bericht

dorpsraadvoorzitter-geeft-ontslag

Dorpsraadvoorzitter geeft ontslag

Lea Decabooter heeft haar ontslag gegeven als voorzitter van de dorpsraad Zolder-Centrum. Zij is ook lid van het bestuur van NHZ en dat was moeilijk verenigbaar met het a-politieke en neutrale karakter van een dorpsraad. In haar ontslagbrief schrijft ze dat ze wil voorkomen dat een burger of dorpsraadlid het gevoel zou krijgen dat er vanuit een politieke strekking gestuurd wordt. De dorpsraad moet nu op zoek naar een nieuwe voorzitter, in afwachting treedt secretaris Patrick Tartarin op als contactpersoon.

olympia-blijft-op-titelkoers

Olympia blijft op titelkoers

In het petanque zit de ligaploeg van Olympia nog steeds op titelkoers. Het Oost-Vlaamse Melle werd met 9-0 terug naar huis gestuurd. De A-ploeg verloor met 1-8 van de Italiaanse Eisdense ploeg. Voor de B-ploeg in derde provinciale verloor Olympia zijn leidersplaats door 3-6 verlies tegen Oetervallei (Bree).

laurens-vanthoor-vijfde-in-australie

Laurens Vanthoor vijfde in Australië

In een snikheet Australië is Laurens Vanthoor vijfde geëindigd in de 12 hours of Bathurst, zijn eerste race van het seizoen. Vanthoor reed samen met Rahel Frey en René Rast in een Phoenix Audi R8 LMS Ultra. Maar blijkbaar was de wagen nog niet goed afgesteld wat vooral op de rechte stukken bijzonder nadelig was. Toch eindigden ze na een half etmaal nog in dezelfde ronde als de winnaars. Binnenkort maakt Vanthoor zijn programma voor dit jaar bekend. (foto Audi Motorsport)

schilderijen-van-quinten-torp-in-laak

Schilderijen van Quinten Torp in Laak

In het kerkje van Laak is vandaag de tentoonstelling met schilderijen van Quinten Torp geopend. In zijn recente werk laat Quinten Torp (Geert Mullens uit Zolder) meer dan ooit de verf verf zijn. Zijn schilderijen op doek, paneel of aluminium vertellen geen verhaal, zij zijn het verhaal. Het verhaal van beginnen, falen, herbeginnen, verrast worden, corrigeren, aanpassen, herbekijken, … tevreden zijn en stoppen. Soms herneemt de kunstenaar na enkele maanden een werk en gebruikt hij het (…) Lees het hele bericht

nathalie-lemmens-aan-het-bekerfeest

Nathalie Lemmens aan het bekerfeest

Feest dit weekend voor Nathalie Lemmens die met haar team Asterix Kieldrecht de beker van België in het damesvolley won en dat in een volle Lotto Arena. Het was een spannende finale waarbij Michelbeke zich niet als een hapklare brok aanbood. Het werd uiteindelijk 3-1. (foto PVC -website Asterix Kieldrecht)

alleen-statie-kan-winnen-1

Alleen Statie kan winnen

In vierde provinciale A verloor SK Heusden 06 met 2-0 bij Termolen. Anadol verloor thuis van Excelsior Hamont met 1-2. Bolderberg verloor met 2-3 van Sparta Lille en Statie Zolder versloeg SK Meldert met 1-0.

gelijkspel-voor-vrijheid-3

Gelijkspel voor Vrijheid

In de derde provinciale C van het voetbal heeft Vrijheid Zolder 1-1 gelijk gespeeld op het terrein van VKM Sint-Truiden. KVV Heusden-Zolder verloor met 4-0 bij Heide Hasselt.

meer-dan-3300-handtekeningen-op-petitie

Meer dan 3300 handtekeningen op petitie

Morgen neemt het schepencollege in principe een beslissing over de toekomst van de gemeenteschool Beekbeemden. Ondertussen voert het oudercomité de druk op. Zo hebben ze een papieren petitie, daarop zijn in één week tijd 3311 handtekeningen verzameld. In de petitie eisen ze het behoud van het gemeentelijk basisonderwijs en een degelijke huisvesting. Ondertussen loopt er ook nog een online petitie.

racesimulatoren-van-sky-limit-events

Racesimulatoren van Sky Limit Events

Sky Limit Events heeft een nieuwigheid voorgesteld op Circuit Zolder: race simulatoren. Je neemt als het ware plaats in een cockpit en dan start de race op het scherm. Zo merk je al gauw dat racen niet zomaar wat rondjes draaien is het op het circuit. De racesimulatoren kunnen gehuurd worden voor evementen maar elke dinsdag vanaf 18 ur kan je ze bij Sky Limit Events gaan proberen. (foto Bolderberg.be)

weer-thuisnederlaag-voor-viversel

Weer thuisnederlaag voor Viversel

In de derde provinciale C van het voetbal heeft Standaard Viversel met 0-5 verloren van Turkse FC.

sara-gilis-brengt-een-verrassende-mix

Sara Gilis brengt een verrassende mix

De muziekliefhebbers werden zaterdagavond in de watten gelegd in Muze. Eeerst konden ze in de schouwburg genieten van 'Wander' het nieuwste project van Sara Gilis samen met Dirk Oliesnelder. Een verrassende mix van eigen bodem met eerlijke popsongs, een synthesizer die geregeld naar de voorgrond drong en uitgesponnen melodieën. Daarna serveerden The Dirty Hips in het Muzecafé een verrassende set. Fabio Canini en zijn band brachten een Rock-Bosanova-Santana-sound. (meer foto's van Ria De Clerck)  

molenholleke-is-op-sneeuwklassen-vertrokken

Molenholleke is op sneeuwklassen vertrokken

In de vrije basisschool 't Molenholleke is het al 40 jaar een traditie dat de leerlingen van het zesde leerjaar op sneeuwklassen gaan. Vanavond zijn ze weer voor een weekje vertrokken richting Werfenweng, midden in het Salzburgerland. Het is een rustig dorp met veel natuur, maar het is ook een langlaufcentrum. Voordat iedereen enthousiast in de bus stapte, werd er nog even verzamelen geblazen in de school. (foto Jan Gielissen)

de-kijk-van-richie-65

De kijk van Richie

Richie steekt maar al te graag zijn benen onder tafel.

ruit-ingegooid

Ruit ingegooid

In de Schansstraat is de politie gisteravond moeten langsgaan in een woning. Vandalen hadden daar een steen door een raam gegooid.

laurens-vanthoor-test-uithouding-in-australie

Laurens Vanthoor test uithouding in Australië

Racer Laurens Vanthoor is dit weekend aan de slag in Australië waar hij de 12 uur van Bathurst rijdt. Dat is in Australië zowat de bekendste uithoudingsrace die op een stratencircuit wordt betwist, in een loden hitte bovendien. Vanthoor krijgt er in zijn Audi het gezelschap van René Rast en Rahel Fey. Dat is een ervaren trio maar de wagen stond bij de kwalificaties nog niet op punt.

doorprikt-spelen-met-vuur

DOORPRIKT: Spelen met vuur

Toen we bij het aantreden van het nieuwe bestuur iets meer dan een jaar geleden opperden dat de problemen in de coalitie zaten gebakken, werd dat niet door iedereen even graag gelezen. Maar helaas, het is uitgekomen. En ook vandaag hoef je geen helderziende te zijn om nieuwe problemen te zien opdoemen. Dat de partijen hebben geprobeerd iedereen op zijn post te houden, is verdedigbaar. Vanaf nul herbeginnen, zou zonde geweest zijn van de verloren tijd en ook de roep vanuit de bevolking om de sjerp rond (…) Lees het hele bericht

kinderen-op-taalavontuur-bij-de-beren

Kinderen op taalavontuur bij de beren

Het LOP (Lokaal Overlegplatform) van Heusden-Zolder ondersteunt de 15  kleuter- en lagere scholen van Heusden-Zolder. Zo wil het LOP Basisonderwijs onder meer impulsen geven rond taal en ontwikkeling. Daarom krijgen alle scholen in de tweede helft van het schooljaar bezoeken aan Het Berenhuis aangeboden, daar worden op een speelse manier taalprikkels gegeven. De eerste klas van Juf Sonja van VLS Berkenbos beet de spits af. De 18 leerlingen trotseerden de wind en wandelden De Berenwandeling, om daarna op avontuur te gaan in het huis van de beren.

filmbespreking-bij-sint-vincentius

Filmbespreking bij Sint-Vincentius

De bespreking van de film Offline (2012, Peter Monsaert) vond plaats in het lokaal van de Sint-Vincentiusvereniging. De bespreking van de film paste volledig in het kader. De film volgt Rudy Vandekerckhove (Wim Willaert) die na zeven jaar celstraf zich terug in zijn gezin hoopt te kunnen integreren en zijn baan als wasmachinehersteller wil hervatten. Sint-Vincentius biedt in Heusden-Zolder hulp aan 149 gezinnen, daarbij wordt elk oordeel vermeden.

vandaag-gezien-7-februari-2014

Vandaag gezien

Een stormachtige dag vandaag met veel regen en rukwinden. Het aantal schadegevallen bleef bij ons beperkt. En in de vooravond kwam plots de zon erdoor en die zorgde voor vlammetjes in de lucht, hier boven Eversel. (foto Gust Ischen)

autobanden-gestolen

Autobanden gestolen

Op de parking langs de E 314 in Zolder is vannacht een vrachtwagen opengebroken terwijl de chauffeur sliep. De dieven gingen er met een lading autobanden vandoor.

3-werven-op-de-snelwegen

3 werven op de snelwegen

Vandaag heeft Vlaams minister van openbare werken Hilde Crevits de werkzaamheden bekendgemaakt die dit jaar zullen gebeuren om de autosnelwegen in Vlaanderen te verbeteren. Het gaat om 43 werven, waarvan drie hier in de regio die trouwens al eerder werden aangekondigd. Er worden geluidsschermen geplaatst aan het Klaverblad in Lummen, bijkomende geluidsschermen langs de E 314 in Viversel aan de Westlaan en dan komt er nog een structureel onderhoud van de E 313 tussen Lummen en Hasselt (richting Hasselt) en worden de in- en uitvoegstroken aangepakken tussen de verkeerswisselaar en het complex 26bis in Zolder.

sara-gilis-is-klaar-voor-morgen

Sara Gilis is klaar voor morgen

We kondigen al eerder deze week de try-out van Wander, morgenavond in Muze aan. Sara Gilis is een groot talent uit Heusden-Zolder en haar muziek is een soort triphop met een stem waar een vleugje Suzanne Vega inzit. Sara zelf zingt niet alleen, ze bespeelt ook de toetsen, gitaar en bas en ze krijgt de steun van Dirk Oliestelder, niet alleen vocaal maar ook op percussie en drums. Vandaag tijdens de repetities was maar al te duidelijk, dat iedereen die iets bijzonders wil horen, en dan nog van eigen bodem, morgen present moet zijn.

geen-reserven-of-jeugdvoetbal

Geen reserven of jeugdvoetbal

Het provinciaal comité van de voetbalbond heeft beslist om dit weekend alle wedstrijden voor de reserven, jeugd en G-voetbal af te gelasten. Dat is uiteraard het gevolg van het weer. Veel terreinen liggen er onbespeelbaar bij

n-va-de-democratie-onder-tafel-geveegd

N-VA: 'De democratie onder tafel geveegd'

Bij de N-VA van Heusden-Zolder wordt bijzonder verontwaardigd gereageerd op de afsprakennota die de andere partijen voorstelden. "Ze hebben mij die gewoon in de maag gesplitst, ik heb daar mijn akkoord niet aan gegeven, dus het zijn voor mij geen afspraken maar een dictaat," zegt voorzitter Robert Lemmens. En ook voor de rest van de fractie en het bestuur die vanmiddag meteen samenkwamen, is de houding van de andere partijen een kaakslag. "De basisregels van de democratie worden (…) Lees het hele bericht

n-va-uit-meerderheid-maar-in-college

N-VA: uit meerderheid maar in college

SP.A, NHZ, Open VLD en Onafhankelijken vormen samen een nieuwe meerderheid in de gemeenteraad en de N-VA verhuist naar de oppositie maar blijft in het schepencollege. Dat was de belangrijkste mededeling zojuist op de persconferentie. Zoals verwacht, verandert er dus weinig. Iedereen - burgemeester, schepenen, raadsleden - blijft op zijn plaats en er wordt op dit moment ook niet getornd aan de bevoegdheden. Wel is door de nieuwe meerderheid gezegd dat ze van de N-VA-schepenen verwacht dat ze op (…) Lees het hele bericht

het-weer-regen-en-wind-2

Het weer: regen en wind!

Een trein van depressies en storingen wordt naar onze regio gestuurd. Regen en soms veel wind staan op het programma, maar tussendoor is er af en toe ook wat zon. Het blijft hierbij te zacht voor de tijd van het jaar, al kan het kwik tijdens de nacht soms wat dichter bij het vriespunt uitkomen.
Vandaag trekt een storing in de ochtend doorheen de regio met regen en tijdelijk veel wind. Er zijn windstoten mogelijk tussen 60 en 80 km/u. Na de middag wordt het stilaan droger en er zijn ook opklaringen. (…) Lees het hele bericht

vck-a-trekt-hendrik-wuyts-aan

VCK A trekt Hendrik Wuyts aan

VCK Bolderberg werkt verder aan de invulling van zijn A-ploeg voor volgend seizoen. Hendrik Wuyts komt als middenspeler over van Geetbets. Hij woont in Alken, zit op kot in Leuven en studeert in Brussel. Hij speelde 10 jaar lang bij Geetbets.

maandag-twee-commissies-over-beekbeemden

Maandag twee commissies over Beekbeemden

De hele besluitvorming en communicatie rond de gemeenteschool Beekbeemden begint stilaan op een vaudeville te lijken. Eerder was beslist om volgende maandag - nadat overdag het schepencollege een principiële beslissing heeft genomen - 's avonds om 18u30 een centrale gemeenteraadscommissie bijeen te roepen, met de fractieleiders dus. Op de agenda onder meer de overdracht van het gemeentelijk onderwijs. Nu is daar vandaag ook nog een verenigde commissie aan toegevoegd, met alle raadsleden dus. Die vindt een (…) Lees het hele bericht

auto-s-in-beslag-genomen

Auto's in beslag genomen

Samen met het Agentschap Vlaamse Belastingdienst hield de politie vandaag op verschillende plaatsen in Heusden-Zolder controles op verkeersbelasting en boorddocumenten. 120 voertuigen werden gescand. De belastinginspecteurs stelden 20 processen-verbaal op wegens fiscale inbreuken voor een bedrag van € 14 800. Een onrechtmatig gebruikte commerciële nummerplaat werd in beslag genomen. De eigenaar, die meer dan € 4000 verkeersbelasting schuldig was, kreeg een wielklem op zijn (…) Lees het hele bericht

poging-tot-autodiefstal-en-schoolvandalisme

Poging tot autodiefstal en schoolvandalisme

Een inwoner van de Ubbelstraat stelde vanmorgen rond 6 uur vast dat er was ingebroken in zijn auto. Een ruit was ingeslagen en het slot geforceerd. Vermoedelijk hebben de daders geprobeerd de auto te stelen, dat is niet gelukt maar de eigenaar kon er niet meer mee rijden. En de basisschool van Boekt in het Reitveld is opnieuw ten prooi gevallen aan vandalisme.

honderden-voeren-actie-voor-behoud-beekbeemden

Honderden voeren actie voor behoud Beekbeemden

Enkele honderden ouders, leerlingen en personeelsleden van de school Beekbeemden hebben vanmiddag aan het gemeentehuis actie gevoerd tegen de mogelijke overheveling van de school naar het gemeenschapsonderwijs. Na schooltijd trokken ze richting gemeentehuis met spandoeken en ook met tekeningen en teksten die de kinderen gemaakt hadden, die overhandigden ze aan burgemeester Mario Borremans. De kinderen hadden ook een speciaal lied voorbereid en dat werd met luide stem (…) Lees het hele bericht

chasse-patat-extra-steun-voor-meisjeschiro

Chasse Patat: extra steun voor meisjeschiro

Ook al is ze al meer dan een jaar geleden gestopt, wielerclub Chasse Patat doet nog eens van zich spreken. 10 jaar lang organiseerde de club wielerwedstrijden en live-optredens op kermiszondag in Heusden. Na het opdoeken van de vereniging werd 25.500 euro verdeeld aan een heleboel goede doelen. Maar nu heeft de vereniging nog € 1.200 euro terugbetaald gekregen van de belastingen. En meteen vonden de vroegere bestuursleden opnieuw een nuttige bestemming: het geld is volledig overgemaakt aan de chiromeisjes van Heusden-Centrum. De meeste Chasse Patatters waren vroeger zelf chiroleiders en hebben er dus hun roots. Bovendien willen ze de jeugdwerking in Heusden-Centrum verder ondersteunen.

inlevergleuf-is-al-in-gebruik

Inlevergleuf is al in gebruik

De verhuisoperatie van de bibliotheek draait op volle toeren. De bib is volledig leeg en het personeel is de collectief in de vroegere lagere school aan het herschikken. Vanaf nu kan iedereen al gebruik maken van de inlevergleuf die aan de straatzijde in de Kapelstraat is ingebouwd. De tijdelijke bib zelf opent pas om maandag 17 februari.

protest-rond-beekbeemden-groeit

Protest rond Beekbeemden groeit

Op een aantal plaatsen komt het protest tegen de mogelijke overheveling van het gemeentelijk onderwijs naar het gemeenschapsonderwijs, nu ook zichtbaar in het straatbeeld.

zwembad-gaat-eind-juni-dicht

Zwembad gaat eind juni dicht

Eind juni wordt de stop uit het overdekt zwembad getrokken, dan gaat het definitief dicht. Het was al van vorig jaar duidelijk dat het gemeentebestuur geen lange toekomst meer zag voor het instructiebad. Dat is iets meer dan 40 jaar oud en het moest al enkele keren gesloten worden door technische problemen, meer en meer kwam daarbij slijtage aan de oppervlakte. De sluiting is wel een groot probleem voor de scholen, voor zwemclub de Zolderse Dolfijnen en uiteraard dreigt ook het personeel zijn werk te verliezen. De gemeente wil mee zoeken naar oplossingen. Mogelijk ligt voor iedereen een oplossing in het verschiet in het nieuwe zwemcomplex in Beringen, maar of dat aan dezelfde voorwaarden zal zijn, is een ander paar mouwen. Tijdens de zomer blijft wel het openluchtzwembad open.

nathalie-lemmens-speelt-bekerfinale

Nathalie Lemmens speelt bekerfinale

Nathalie Lemmens uit Viversel speelt zaterdag om 17 uur met haar team Asterix Kieldrecht de bekerfinale Volleybal in de Lotto Arena in Antwerpen.   Een samenvatting van de match wordt uitgezonden OP12. Kieldrecht komt uit tegen Richa Michelbeke. Wint Asterix, dan komt de dubbelslag in zicht want Asterix telt na de reguliere competitie 10 punten voorsprong en start dus als favoriet in de playoffs. Nathalie is sinds vorige zomer semi prof bij Asterix en combineert haar volleybalcarrière met de studies van bio ingenieur aan de KULeuven.  Ze komt met haar 1.93m uit opde middenpositie en is al het hele seizoen een vaste waarde  (foto Guy Verbraeken)

gesprek-met-n-va-uur-voor-persconferentie

Gesprek met N-VA uur voor persconferentie

Vrijdag om 11 uur geeft de coalitie een persconferentie over de 'toekomstige bestuursformatie', al is het nog niet duidelijk wie van de coalitie die persconferentie zal geven. Ongetwijfeld zullen daar NHZ, SP.A, Open VLD en de onafhankelijken achter de tafel zitten, maar van de N-VA is dat niet duidelijk. Met N-VA is immers nog niet gepraat over die toekomstige bestuursformatie, meer nog, dat zal pas een uur voor de persconferentie gebeuren. Het ziet er dus naar uit dat de (…) Lees het hele bericht

ouders-van-beekbeemden-voeren-morgen-actie

Ouders van Beekbeemden voeren morgen actie

Morgen gaan de ouders van de gemeenteschool Beekbeemden samen met hun kinderen en wellicht ook personeelsleden actievoeren op het gemeenteplein. Ze zijn ongerust over de toekomst van hun school nu het er meer en meer naar uit begint te zien dat er een meerderheid is voor de overheveling naar het gemeenschapsonderwijs. De kinderen hebben zich alvast voorbereid met een lied, tekeningen en gedichten en ze gaan die tegen 15u30 aan het gemeentebestuur overhandigen.

al-30-inschrijvingen-voor-24-uur

Al 30 inschrijvingen voor 24 uur

De 24 uren van Zolder worden dit jaar dus opnieuw een open race, waarbij standaard wagens het opnemen tegen GT's en de open sportprototypes. Bovendien werd de financiële lat lager gelegd en dat lijkt te renderen want nu al staan er 30 auto's op de voorlopige deelnemerslijst. Voor de vroege inschrijvers lagen dan ook 300 vrijkaarten, een gratis trainingsdag en een voordeeltarief klaar. Er wordt op zeker 35 auto's gemikt. In ieder geval zullen routiniers als Steve Vanbellingen en Patric Derdaele van de partij zijn net als GH Motorsport van Glenn Haverals met een prototype.

wander-doet-het-nog-eens-zelf

Wander doet het nog eens zelf

Nu zaterdag om 20u15 kan je in de Muzeschouwburg gaan kijken en luisteren naar een try-out van 'Wander'. De afgelopen jaren speelde pianiste Sara Gilis met o.a. Briskey, Motek, Billie King, Eva De Roovere en Marco Z. Nu doet ze voor het eerst sinds lang nog eens haar eigen ding. Warme synths, bezwerende bassen en kabbelende gitaren zorgen voor de sfeer in haar eerlijke popsongs met uitgesponnen melodieën. Na afloop (rond 22u15) is er nog een aftershow in het Muzecafé met The Dirty Hips. Tickets: € 10, 8, 6.

kunstenaars-te-gast-bij-lucas-creativ

Kunstenaars te gast bij Lucas Creativ

Onder de noemer '15 tinten kleur' stellen 15 vrienden-kunstenaars momenteel hun werk met een eigen kijk op kleur tentoon bij Lucas Creativ in Zonhoven. Onder hen 9 kunstenaars uit Heusden-Zolder. Ze tonen vooral schilderijen. De werken zijn van Suzy Vanoppen, Marijke Minten, Brenda, Wilfried en Sylvia Mondelaers, Lieve Aerts, Kristien Schepers, Liliane Put, Rosette Bloemen, An Neven, Mireille Put, Marleen Schepers, Gerda Claes, Guiliana Di Masi en Marijke Debor. Op de vernissage daagden zowat 170 geïnteresseerden op. Anderen kunnen nog een kijkje gaan nemen tot en met zondag 9 februari. Heuveneindeweg 113, Zonhoven, elke dag van 9u30 tot 18 uur, (zaterdag tot 17 uur) en zondag van 11 tot 17 uur.

niemand-dronken

Niemand dronken

De interventiedienst van de politie nam 41 ademtesten af van bestuurders overdag. Niemand had teveel gedronken. Wel zijn pv's opgemaakt wegens fout parkeren (2), geen keuring (1) en de wagen technisch niet in orde (2).

winkelcentrum-cite-maakt-3-winnaars-blij

Winkelcentrum Cité maakt 3 winnaars blij

In het Zebrahuis zijn vanavond de prijzen uitgereikt van de eindejaarsactie van het handelscentrum Cité. Voor de handelaarsvereniging was dat meteen ook de start van het 62ste werkingsjaar. Drie prijswinnaars (zittend) keerden in ieder geval met een brede glimlach naar huis, want zij mogen nog terugkomen naar het handelscentrum om hun prijzen te gelde te maken. Davy Vos uit Tessenderlo won voor 1.000 euro aankoopbonnen, Nora Gonnissen uit Lanaken won 500 euro en Lucy Poelmans uit Houthalen-Helchteren 200 euro.

is-het-nog-winter-of-toch-al-lente

Is het nog winter of toch al lente?

Is het winter of is het lente? Aan de natuur te oordelen het tweede en daarom maakte Gust Ischen vandaag een lentewandeling, onder meer door Eversel. En kijk, in volle winter staat de natuur te drummen. De magnolia in de knop en de kerselaar in volle bloei, zelfs de vogels fluiten hun eerste lentelied.

vrouw-gewond-bij-botsing-in-hasselt

Vrouw gewond bij botsing in Hasselt

Vanmorgen rond kwart voor negen zijn op de Herckenrodesingel (grote ring) in Hasselt twee auto's gebotst. In één van de auto's raakte een 30-jarige vrouw uit Heusden-Zolder licht gewond.

maandag-college-en-commissie-over-beekbeemden

Maandag college en commissie over Beekbeemden

Volgende week maandag gaat het schepencollege een principiële beslissing nemen over de toekomst van het gemeente-onderwijs. 's Avonds om 18u30 wordt de beslissing toegelicht aan de centrale commissie van de gemeenteraad, die commissie bestaat uit de fractieleiders van alle partijen. Schepen van onderwijs Marleen Hoydonckx wil niet vooruitlopen op de beslissing van het schepencollege maar op de agenda van de commissie staat wel 'overname van het gemeentelijk onderwijs' en in (…) Lees het hele bericht

hotel-staat-te-koop

Hotel staat te koop

Het is de afgelopen weken voortdurend benadrukt: het gaat slecht met de horecasector in ons land. Ook in Heusden-Zolder heeft de horeca de afgelopen jaren al heel wat klappen moeten incasseren. Sinds vorige zomer zijn er al een 8-tal faillissementen uitgesproken in de sector, andere zijn gestopt. Gelukkig hebben ook enkele zaken een nieuwe start genomen na een overname zoals bijvoorbeeld Il Tarfufo en De Mint. Maar ook de hotelsector deelt in de klappen, terwijl vroeger die logies in een toeristische (…) Lees het hele bericht

het-einde-van-de-videotheken

Het einde van de videotheken

Videotheek Circle in de Bieststraat is dicht, daarmee sluit de laatste grote videotheek in Heusden-Zolder en ook in West-Limburg. De vestiging in Boekt was de hoofdzetel van de keten die nog maar uit drie bestond, met ook nog winkels in Genk en Sint-Truiden. Maar met de opmars van de digitale televisie en de vele mogelijkheden op het internet, zijn videotheken onleefbaar geworden. Daarom heeft de eigenaar de boeken neergelegd en heeft de rechtbank van koophandel een curator aangesteld.

n-va-niemand-willen-uitsluiten

N-VA: 'Niemand willen uitsluiten'

Volgens de N-VA van Heusden-Zolder zijn geen partijleden bewust niet uitgenodigd voor de vergadering van gisteravond. "We hebben de brief met de uitnodiging aan het nationaal partijsecretariaat bezorgd en zoals altijd voor ledenvergaderingen worden de uitnodigingen dan vanuit hun database verstuurd. Dus als er mensen zijn die niets hebben ontvangen, moet daar iets zijn fout gegaan, maar er is zeker geen sprake van uitsluiting. In tegendeel, we krijgen graag intern wat tegengas," legt voorzitter Robert Lemmens uit.

het-weer-zacht-en-wisselvallig-1

Het weer: zacht en wisselvallig

Een krachtige depressie zet koers naar onze streken en zorgt de volgende dagen voor veel wind en neerslag, maar ook voor de aanvoer van zachte luchtstromingen. De dagen nadien blijven in de invloedssfeer van een omvangrijk depressionair gebied met geregeld neerslag en soms erg veel wind, maar vooral met hoge temperaturen.
Vandaag maken opklaringen in de loop van de dag plaats voor toenemende wolken. De zon kan evenwel geregeld tevoorschijn komen en het blijft droog. De maxima liggen rond 10 graden en (…) Lees het hele bericht

n-va-leden-vragen-de-wever-om-in-te-grijpen

N-VA-leden vragen De Wever om in te grijpen

Vier leden (of zijn het ondertussen ex-leden?) van N-VA Heusden-Zolder protesteren in een brief aan nationaal partijvoorzitter Bart De Wever dat ze niet zijn uitgenodigd op de open ledenvergadering die maandagavond plaatsvond. Op die vergadering was het de bedoeling een balans op te maken van één jaar geleid en van de verwikkelingen van de jongste tijd. Maar de briefschrijvers beweren dat een aantal leden bewust geen uitnodiging kreeg omdat van hen problemen werden verwacht. Ze vinden dat (…) Lees het hele bericht

alcohol-en-taks

Alcohol en taks

De politie hield samen met Douane & Accijnzen controleacties op verschillende plaatsen in Heusden-Zolder. 102 bestuurders legden een ademtest af. 5 van hen reden onder invloed van alcohol. 865 voertuigen passeerden de snelheidsmeter. 16 snelheidsovertreders werden geregistreerd in M. Scheperslaan (3), Koolmijnlaan (4) en Beringersteenweg (9). In de Bieststraat reed niemand te snel. De diensten van Douane & Accijnzen recupereerden meer dan € 5000 aan achterstallige verkeersbelasting en niet-betaalde boetes.

dwergooruiltjes-in-beslag-genomen

Dwergooruiltjes in beslag genomen

In het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum zitten sinds vandaag weer enkele bijzondere gasten, namelijke drie zeldzame dwergooruilen (foto) en een kerkuil. Die zijn vandaag in beslag genomen bij een inval door de politie van Beringen-Ham-Tessenderlo in Korspel. De man hield de roofvogels die niet geringd waren terwijl dat verplicht is. Het vermoeden bestaat daardoor dat ze uit de natuur geroofd zijn. Bij dezelfde man zijn een drietal jaren geleden ook al eens illegaal gevangen vogels in beslag genomen. Zo gauw de uilen voldoende gezond blijken, zullen ze worden vrijgelaten. (foto Jan Ruymen)

2-dronken-9-te-snel

2 % dronken, 9 % te snel

11 Limburgse politiekorpsen hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de grote SLIM-controles, bij hen ook de politie Heusden-Zolder. In heel Limburg moesten 1.455 bestuurders blazen 31 of 2 % waren positief. Op 5 plaatsen werden bijna 3500 voertuigen gecontroleerd op snelheid, 310 of 9 % zijn geflitst. 2 van de 7 geteste bestuurders hadden drugs gebruikt. Daarnaast zijn nog 86 andere verkeersovertredingen vastgesteld. 20 rijbewijzen zijn onmiddellijk ingetrokken.

opnieuw-wereldbeker-op-tweede-kerstdag

Opnieuw wereldbeker op tweede Kerstdag

Ook dit jaar zal de top van de veldrijders op tweede Kerstdag naar Heusden-Zolder afzakken want net als de voorbije jaren wordt op en rond Circuit Zolder op 26 december een manche voor de wereldbeker betwist. De wereldbeker start op 19 oktober in Valkenburg, dan volgen Koksijde, Milton Keynes (Groot-Brittannië, nieuwkomer), en na Heusden-Zolder volgen nog Roubaix en Hoogerheide. Volgend seizoen staan de Verenigde Staten dus nog niet op het programma.

huismus-is-meest-gespot-koolmees-in-limburg

Huismus is meest gespot, koolmees in Limburg

Uit de vogeltellingen die Natuurpunt organiseert, blijkt dat de huismus in de Vlaamse tuinen de meest gespotte vogel is. Hier een afbeelding van een mannetje en een vrouwtje in een Heusdense tuin. Mannetjes hebben een contrastrijker verenkleed dan vrouwtjes, met zwart op het gezicht, de keel en de borst, en warmer kastanjebruin op de bovendelen. (foto Stefan Was) UPDATE Ondertussen zijn ook de Limburgse cijfers bekend, hier staat de koolmees op 1, voor de (…) Lees het hele bericht

bibverhuizing-is-gigantische-operatie

Bibverhuizing is gigantische operatie

De bibliotheek was vanmorgen een echte mierennest, het bibpersoneel is er samen met medewerkers van andere gemeentediensten gestart met de verhuizing van de hele collectie naar de oude school in de Kapelstraat. Dat is nodig om in het komende half jaar de uitbreiding te kunnen afwerken. Maar de hele verhuizing is een gigantische operatie waaraan volgens bibliothecaris Jos Nys een lange voorbereiding aan vooraf is gegaan. Daardoor is de bibliotheek van vandaag tot 17 februari gesloten, dan gaat ze weer open maar dan in de school. De inlevergleuf zal wellicht al vroeger klaar zijn.

werken-op-beringersteenweg-van-start

Werken op Beringersteenweg van start

Op de N72 - Beringersteenweg en Graaf de Theuxlaan - zijn vanmorgen de werken voor de herinrichting van start gegaan. De volgende weken wordt er vooral gewerkt aan het verplaatsen en vernieuwen van de nutsleidingen. Daarna volgen de echte herinrichtingswerken die Suska Berg en omgeving veiliger moeten maken. Tijdens de werken kan het verkeer over twee versmalde rijstroken blijven rijden en ter hoogte van de Veenderweg moeten de fietsers over een dubbelrichtingsfietspad. Als ook de werken aan de Rinkaersweg starten, moeten de fietsers een plaatselijke omleiding volgen. Tegen september moet alles klaar zijn. De afslag van de Graaf de Theuxlaan richting Guido Gezellelaan is sinds vanmorgen afgesloten.

dorpsraad-wil-duidelijkheid-over-toekomst

Dorpsraad wil duidelijkheid over toekomst

Het was al bij de vorige editie, eind vorig jaar, aangekondigd: op dinsdag 18 februari om 20 uur organiseert Dorpsraad Zolder een 'open dorpsraad' in de harmoniezaal in de Dorpsstraat. De dorpsraad wil die avond duidelijke antwoorden van het gemeentebestuur op een aantal prangende vragen over de toekomst van het centrum. Zo maken de inwoners zich ongerust over het leegbloeden van hun dorp door de verhuizing van Muze en de sluiting van de sporthal en het zwembad, ze willen ook duidelijkheid over de toekomst van de school Beekbeemden, enz.

vck-a-herpakt-zich

VCK A herpakt zich

In het volleybal heeft VCK Bolderberg A in de vooravond weinig moeite gehad met Bruxelles Est, het werd 0-3. Daarmee deden de Kajobaboys hun slechte prestatie van vorige week tegen Namur vergeten. In een dik uur was de klus geklaard met Davy Vaes als uitblinker. Setstanden: 18-25, 20-25 en 19-25.

hannes-perilleux-wint-jeugdklimwedstrijd

Hannes Perilleux wint jeugdklimwedstrijd

Hannes Perilleux heeft zich dit weekend naar de 1ste plaats geklommen in de tweede wedstrijd van de Belgische jeugdklimcompetitie in Aarlen. In een spannende finaleroute liet hij alle concurrenten achter zich. Twee jaar geleden was hij al derde en vorig jaar haalde hij in elke wedstrijd de top 8, goed voor een selectie in het Belgische klimteam. Dit seizoen liet hij al twee 5de en één 6de plaats noteren. Op 22 februari volgt nog een wedstrijd in Kortrijk en op 15 maart het Belgisch kampioenschap n Puurs. Hannes traint twee keer per week in klimzaal Olympia in Hasselt.

olympia-b-dicht-bij-de-titel

Olympia B dicht bij de titel

In de petanquecompetitie was er dit weekend maar één wedstrijd, de inhaalwedstrijd van Olympia B tegen Maaseik in derde provinciale. Olympia won met 4-5, een belangrijke zege tegen de dichtste achtervolger waardoor het bijna zeker is van de titel.

kurkdroge-zege-voor-rugbyclub-9

Kurkdroge zege voor rugbyclub 9

Rugbyclub 9 is momenteel in goede doen, in het eigen Helzoldstadion smeerde het vanmiddag Laakdal-Turnhout een droge 76-3 aan. Altijd leuk om eens mee te maken overigens, een harde maar erg faire sport, waarbij de scheidsrechter nog respect geniet. (foto's Bart Claes)

anadol-wint-in-houthalen

Anadol wint in Houthalen

In vierde provinciale A heeft Anadol met 1-2 gewonnen bij Eendracht Houthalen. SK Heusden 06 verloor met 2-3 na een spannende wedstrijd tegen Peer SV. Bolderberg haalde zwaar uit bij Excelsior Hamont, het werd 0-6. Statie Zolder ging met 3-0 de boot in bij VK Gestel.

kvv-wint-derby-tegen-viversel

KVV wint derby tegen Viversel

In de derde provinciale heeft KVV Heusden-Zolder de derby tegen Standaard Viversel gewonnen met 3-0. Vrijheid Zolder is thuis niet verder geraakt dan 0-0 tegen E.S.J. Alken.

bestelwagen-zwaar-gecrasht

Bestelwagen zwaar gecrasht

Kort voor drie uur vanmiddag heeft op de hoek van Dellestraat en Industrieweg de bestuurder van een bestelwagen de controle over het stuur verloren. De wagen schuurde langs een boom en ging dan door de omheining van een bedrijf waar hij op zijn zijkant terechtkwam. De bestuurder raakte als bij wonder niet gewond, maar de bestelwagen, de omheining van het bedrijf en enkele wegwijzers zijn zwaar beschadigd. (foto's Dimitri Reynders)

de-kijk-van-richie-64

De kijk van Richie

Vandaag is het Lichtmis

bolderberg-b-herpakt-zich

Bolderberg B herpakt zich

In het volleybal was het voor VCK Bolderberg B na twee nederlagen op rij, de hoogste tijd om orde op zaken te stellen. Dus ging het team voluit voor de overwinning bij Wijnegem. En dat is ook gelukt, het werd 1-3. Setstanden : 25-16, 20-25, 16-25, 20-25.

revue-heeft-start-niet-gemist

Revue heeft start niet gemist

De 46ste Heusdense revue heeft een vliegende start genomen. Meteen een volle tent voor de première en ook voor de komende voorstellingen loopt het storm. In 'Vrugger eh' laat auteur en regisseur Robby Steenberghs het gezelschap terug in de tijd gaan, daarvoor worden technische ingrepen gedaan, maar die gaan we hier niet verraden. Wel zitten alle elementen van een revue weer vervlochten in de productie: live zang, live orkest, ballet en uiteraard veel humor. (meer foto's van Lowie Gielis)

mjo-stelt-eigen-cd-voor

MJO stelt eigen CD voor

Morgen om 20 uur presenteert The Muze Jazz Orchestra zijn gloednieuwe CD: Sweet Charity. Daarop staan eigen composities van pianist David Demuynck en saxofonist Lieven Cambré. De rest van de band bestaat uit Marco Cirone, Carlo Nardozzi, Koen Nys, Igor Maseroli, Tim Daemen,Tom Van Acker en David La Mela. Het optreden heeft plaats in de schouwburg en de toegang is gratis. Daarna volgt nog een jamsessie in het Muzecafé. De CD is te koop aan de introductieprijs van 15 euro. (foto Kris Vandevenne)

het-weer-het-wordt-weer-zachter

Het weer: het wordt weer zachter!

Depressies en storingen met regen staan op de lange termijn op het programma. Daarbij gaan de temperaturen opnieuw hoger uitkomen. Tussen de storing in is er ruimte voor wat zonneschijn.
Vandaag maakt een storing met flink wat regen en wind in de vroege namiddag plaats voor opklaringen vanuit het westen. Later in de namiddag is er ook ruimte voor wat zon. Maxima rond 8 graden.
Morgen is het koud in de ochtend met grondvorst. Nadien zijn er opklaringen, maar later komt er meer (…) Lees het hele bericht