Archief juni 2018

eerste-trip-zit-erop-voor-mattes-ruhl

Eerste trip zit erop voor Mattes Ruhl

Mattes Ruhl is op zijn eerste kampplaats aangekomen na een eerste rit die vlekkeloos is verlopen. Hij reed ruim 65 km in een loden hitte. Onderweg werd hij geregeld aangemoedigd, in Duitsland is zijn onderneming blijkbaar in de verre omgeving rond Brilon gekend. Zelf heeft hij genoten van het eerste deel van zijn tocht. Het is hem trouwens opgevallen dat alle vlaggen en andere versiering rond het WK uit het straatbeeld zijn verdwenen.

kortstraat-feest-al-voor-de-16de-keer

Kortstraat feest al voor de 16de keer

In de Kortstraat houden ze vandaag al voor de 16de keer een barbecue-feest. En ze melden ons unaniem dat het er nog altijd even plezant aan toe gaat. (foto's Mieke Vossen)

het-eerste-buurtfeest-van-lyna-in-de-corbiestraat

Het eerste buurtfeest van Lyna in de Corbiestraat

Ook in de Corbiestraat werd zaterdagnamiddag de straat afgesloten zodat de buurtbewoners in alle rust van hun straatfeest konden genieten. Jong en oud waren present en voor de jongste buurtbewoner - Lyna - was het meteen het allereerste buurtfeest. Zij kwam dan ook in de kinderwagen en liet het allemaal wat gebeuren. Iedereen mocht aanschuiven voor friet en snacks en als die verteerd en doorgespoeld zijn, komt ook nog de ijsventer langs. (foto's Julien Maebe)

straatfeest-met-zwembad-in-de-exelgaarden

Straatfeest met zwembad in de Exelgaarden

In de reeks buurtfeesten heeft de Exelgaarden de spits afgebeten. Zo'n 60 bewoners schoven aan voor een lekkere pizza, een frisse pint of goed glas wijn. Het zwembad was een erg populaire afkoelplek bij de kinderen die voor de rest ook konden fietsen of spelen in de verkeersvrije straat. Getuigen bevestigen dat de buurtweetjes later op de avond werden overtroffen door alsmaar straffere verhalen ... (foto's Lowie Gielis)

een-dappere-trip-vanuit-de-partnerstad

Een dappere trip vanuit de partnerstad

Zoals gemeld is Mattes Ruhl met de fiets naar hier onderweg vanuit Brilon. Twee maanden heeft hij zich stevig voorbereid op de tocht: dagelijks joggen, fitnessen en 4 keer per week gaan fietsen. Mentaal zorgde het uitstippelen van de reis tot in de details voor de nodige rust, van een groep die van Brilon naar Rostock fietste, kreeg hij de nodige tips. Van het weer heeft hij geen angst, te meer omdat zijn sponsors kleding hebben voorzien voor alle weersomstandigheden. En hij zorgt zelf voor (…) Lees het hele bericht

haagbrand-in-de-schootstraat

Haagbrand in de Schootstraat

De droogte en warmte zorgen voor toenemend brandgevaar in de vegetatie. Deze namiddag heeft in de Schootstraat een haag vuur gevat. Die stond al snel over een lengte van zowat 7 meter in brand. De brandweer haastte zich ter plaatse en kon het vuur doven.

vandalen-slaan-toe-op-bovy-en-in-pannewinning

Vandalen slaan toe op Bovy en in Pannewinning

Het warme weer doet blijkbaar de temperatuur bij heel wat vandalen tot in het rood stijgen. Op domein Bovy hebben ze terrasmeubilair vernield. Dat werd deze voormiddag ontdekt toen de horecazaken weer gingen heropenen. Nadien bleek dat ook de Cosmogolem van Koen Vanmechelen beschadigd is. En in de Pannewinningstraat in Bolderberg en aansluitend de Bredestraat in Stokrooie hebben vandalen over een lengte van 500 meter vernielingen aangericht. Daarbij zijn brievenbussen stukgemaakt of omgeduwd en straatnaamborden beschadigd.

mattes-ruhl-is-vertrokken-richting-heusden-zolder

Mattes Ruhl is vertrokken richting Heusden-Zolder

Mattes Ruhl is vanmorgen gestart aan zijn fietstocht van Brilon naar Heusden-Zolder. Hij werd uitgewuifd door sympathisanten en afgevaardigden van de beide gemeente. Hier op de foto wordt de dappere fietser geflankerd door Mathilde Stockebrandt en Roger Borgions van de beide verbroederingscomités. Voor Mattes wacht een potige uitdaging vooral omdat voor zijn hele trip hitte voorspeld wordt.

win-prachtige-prijzen-met-je-vakantiefoto

Win prachtige prijzen met je vakantiefoto

En morgen is het zover, dan is het 1 juli en de trouwe Internetgazetlezers weten het wel: dan start samen met de vakantie, onze vakantiefotowedstrijd. Dus ga je op reis naar het noorden of het zuiden van Europa, de andere kant van de wereld, de kust of de Ardennen, of gewoon in ons eigen Limburg of Heusden-Zolder ... stuur je foto's naar redactie [!] heusden-zolder.eu en vergeet je naam en adres niet te vermelden. Je kunt (…) Lees het hele bericht

dit-weekend-9-races-tijdens-zolder-superprix

Dit weekend 9 races tijdens Zolder Superprix

Dit weekend wordt het circuit ingenomen door de Zolder Superprix, een Nederlandse organisatie. En die brengt een heleboel races naar hier. Dat gaat over de top van de Nederlandse en de Belgische raceklassen zoals de Supercar Challenge, de GT&Prototype Challenge, de Belcar Endurance Championship, de Ford Fiesta Sprint Cup Nederland en de premiere van de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup. Deze voormiddag zijn er trainingen, namiddag de (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-329

De kijk van Richie

De gekte begint nog maar pas ...

dit-weekend-open-nederlands-kampioenschap-speedway

Dit weekend open Nederlands kampioenschap speedway

Op Helzold vinden dit weekend de tweede speedwayraces van het seizoen plaats, namelijk het open Nederlands kampioenschap. Het begint vandaag al met tussen 9 en 12 uur een try-out en van 13 tot 17 uur trainingen. De toegang is overigens gratis vandaag. Morgen kan er opnieuw getraind worden vanaf 10 uur en de eerste heat wordt op gang gevlagd om 13 uur. Vanaf dan worden de toeschouwers getrakteerd op een aaneenschakeling van races. Spektakel gegarandeerd en ook nu zorgt de organisatie weer voor randanimatie. (foto Stephan Volders)

bovy-heeft-in-de-zomermaanden-een-cremebar

Bovy heeft in de zomermaanden een Crèmebar

Domein Bovy is voor tenminste 3 maanden een attractie rijker. Vandaag is in de vroegere 'karschob' de Bovy Crèmebar opengegaan. Het is een nieuw pop-up iniatief van De Winning. Elke dag in de zomer als het mooi weer is, opent het 'ijsalon' om 12 uur de deuren. Daarin krijg je het gekende KarWij van De Winning aangeboden. Dat is ambachtelijk schepijs gemaakt van verse biomelk van de eigen koeien, zonder smaakversterkers of kunstmatige aroma's. Er zijn altijd verschillende (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-29-juni-2018-1

Vandaag gezien

Deze parende soldaatjes hebben wellicht de lens van Jan Leijskens niet opgemerkt, ofwel hadden ze er geen oog voor in 't heetst van de strijd.

trofee-voor-afscheidnemende-directeur

Trofee voor afscheidnemende directeur

Uiteraard ging op de Bye Bye Schoolparty het afscheid van algemeen directeur Eddy Willems niet ongemerkt voorbij. Hij was door zijn opvolger Gert Koninckx uitgedaagd voor een behendigheidswedstrijd om te bepalen wie de Homo Universalis was. Maar los van de uitslag, mocht de afscheidnemende directeur met een grote trofee naar huis. Een Life Time Achievement als het ware. (foto Marina Poelmans)

met-gigantisch-watergevecht-naar-einde-schooljaar

Met gigantisch watergevecht naar einde schooljaar

Het was weer wat, de jaarlijkse Bye Bye School Party waarmee het Sint-Franciscuscollege op een plezante manier het schooljaar uitzwaait. Het begon met de schoolband en dj die de juiste muzikale sfeer opwekten. Vervolgens mochten de talrijke sportkampioenen hun welverdiende toejuichingen in ontvangst nemen. Chiara Gijbels werd uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Spektakel is er ook ieder jaar. Zo waren er de breakdancers van The Legacy League, voetbaltovenaar Nelson de Kok toonde (…) Lees het hele bericht

uci-vlag-is-gehesen-op-bmx-track-bij-circuit

UCI-vlag is gehesen op BMX-track bij circuit

Over een dik jaar, van 23 tot 28 juli 2019, hebben op de Lotto BMX Track bij Circuit Zolder de wereldkampioenschappen BMX plaats. De WK's worden beurtelings in alle continenten en landen georganiseerd, maar dat ze twee keer in vier jaar tijd naar dezelfde locatie komen, is hoogst uitzonderlijk. Ondertussen is de UCI-vlag overgebracht van Baku Azerbeidzjan en gehesen op de BMX-track. Het wordt dus volgend jaar weer een drukte van jewelste met de allerbeste atleten uit de hele wereld die strijden (…) Lees het hele bericht

man-gooit-vloeistof-naar-chauffeur-van-de-lijn

Man gooit vloeistof naar chauffeur van De Lijn

Eergisteren heeft een onbekende een vloeistof gegooid naar een buschauffeur van de Lijn. Het incident deed zich voor aan de halte bij het ziekenhuis.  De man kwam aangelopen en was verbaal agressief. Daarna gooide hij zonder aanleiding de vloeistof in het gezicht van de busbestuurder en liep weg. De chauffeur werd voor verzorging naar de spoed van het Sint Franciscusziekenhuis gebracht, maar mocht dezelfde avond nog naar huis. Het lab van de gerechtelijke politie heeft ter plaatse de vaststellingen gedaan. De vloeistof wordt verder onderzocht. Door de camerabeelden heeft de politie een foto van de verdachte, de foto is voorlopig alleen via politiekanalen verspreid om de man op te sporen.

ook-gebruik-digiloket-weer-met-8-gestegen

Ook gebruik digiloket weer met 8 % gestegen

Gisteren meldden we al dat alsmaar meer mensen naar de gemeente komen op afspraak. Ondertussen zit ook het digiloket verder in de lift. Zo blijkt dat de verschillende gemeentediensten tussen begin mei en nu in het totaal 1799 attesten hebben afgeleverd. Daarvan zijn er 1080 volledig online en dus digitaal gebeurd. Dat is 60 %. In vergelijking met de evaluatie in maart is dat een toename met 8 %.

vandaag-gezien-29-juni-2018

Vandaag gezien

De bonte brandnetelmot met de kleurrijke naam anania hortulata is een mot, maar wel een fotogenieke. (foto Karin Cerstelotte)

al-44-straatfeesten-goedgekeurd

Al 44 straatfeesten goedgekeurd

De periode van de straatfeesten is weer aangebroken. Zoals bekend kunnen buurten daarvoor een toelage krijgen van de gemeente: een basissubsidie van 125 euro en een bijkomend bedrag als er een tent of zaal wordt gehuurd. Dat laatste is één derde van de huurprijs met een maximum van 125 euro. Alles moet wel tijdig aangevraagd worden via de website van de gemeente. Tot nu toe zijn al 44 aanvragen binnen, voor een bedrag van € 5 938,84. Vorig jaar is € 7 348,84 verdeeld over 59 initiatieven.

vanmorgen-gezien-2

Vanmorgen gezien

In Boekt was vanmorgen een hazelworm - neen, dat is geen slang maar lijkt er wel op - op zoek naar een koelere plek voor het echt warm wordt. (foto Kristof Vanvelk)

vrouw-krijgt-celstraf-voor-stelen-van-lotjes

Vrouw krijgt celstraf voor stelen van lotjes

Een vrouw (47) uit Heusden-Zolder kreeg van de rechter in Hasselt 8 maanden cel en 300 euro boete. Ze werkte in een tankstation in Beirngen maar daar had ze in 2015 en 2016 288 krasloten gestolen, voor bijna 1000 euro, en ook nog heel wat sigaretten en tijdschriften. Ze liep tegen de lamp toen er bij krantenwinkels in de buurt geregeld krasloten werden geïnd die van het tankstation afkomstig waren. De zoon van de vrouw moest dat doen. De vrouw moet haar ex-werkgever bijna 27.000 euro schadevergoeding betalen. Ze daagde niet op in de rechtbank, dat levert haar een extra zware straf op.

nieuwe-partij-heet-voluit-heusden-zolder

Nieuwe partij heet VOLUIT Heusden-Zolder

De nieuwe partij die onder impuls van OCMW-voorzitter Elke Gijbels en Franco Ruffo is opgericht, heet VOLUIT Heusden-Zolder. Dat is vanavond laat bekendgemaakt. Naar eigen zeggen willen ze een verfrissende wind laten waaien en de interesse bij de inwoners voor een lokaal beleid opnieuw opwekken. Ze willen meer naar de bekommernissen van de inwoners luisteren. VOLUIT is een lokaal initiatief, vrij van alle bindingen met een nationale partij. De partij zegt samen met de hulp, steun en inspraak van de bevolking voor de ideeën van iedereen te willen strijden.

cd-v-grotere-politiezone-en-gas-boetes

CD&V: Grotere politiezone en GAS-boetes

De gebeurtenissen van afgelopen zondag bleven uiteraard niet onbesproken op de gemeenteraad vanavond. Voor de CD&V hield Annette Palmers een pleidooi om Heusden-Zolder te laten fuseren met een grotere politiezone omdat "we in Heusden-Zolder niet de slagkracht hebben om daadkrachtig op te treden bij grotere incidenten. In een grotere zone zouden we een beroep kunnen doen op meer middelen, mankracht en expertise." Volgens CD&V moet de gemeente meer investeren in structureel overleg, (…) Lees het hele bericht

op-naar-de-volgende-ronde

Op naar de volgende ronde

Voor de derde groepswedstrijd tussen Engeland en België was de opkomst in de WK-Arena lager dan vorige keer. Het feit dat het niet als een 'must win' match was aangekondigd zal wel een rol gespeeld hebben, maar morgen is de laatste schooldag en daardoor zaten ook opvallend minder kinderen vooraan. Maar na afloop zorgde de Duivelsbus dan weer voor een behoorlijke ambiance in de zwoele Veen-avond. De dj's deden het knallen. Maandag ontploft de boel wellicht helemaal in de arena, en daarna ... (meer foto's)

bevoegdheden-ozdemir-niet-op-schepencollege

Bevoegdheden Özdemir niet op schepencollege

Het Vlaams Belang had nog een punt toegevoegd om bij het schepencollege een punt te agenderen om de bevoegdheden van schepen Engin Özdemir (SP.A) te ontnemen. Maar voorzitter Marc Swevers verwees naar de vorige raad waar ook al duidelijk gemaakt was dat de raad niet bevoegd was. Burgemeester Mario Borremans bevestigde dat hij niet bereid was om het punt op het schepencollege te zetten.Jan Jans stelde aan Özdemir ook een vraag over Zuhal Demir, maar kreeg daarop geen antwoord omdat het niets met de (…) Lees het hele bericht

geen-meerderheid-voor-verkoop-industriegrond

Geen meerderheid voor verkoop industriegrond

Over de verkoop van industriegronden op De Schacht was heel wat discussie. Het schepencollege kreeg er de wind van voor van Bruno Buyse (onafh) en Sonja Claes (CD&V). Niet alleen zijn volgens de oppositie de schattingsverslagen te summier. Ze vonden ook dat de gronden - 'de kroonjuwelen van Heusden-Zolder' - onder de prijs verkocht worden. Schepen Schops en burgemeester Borremans verdedigden de voorwaarden en ze zeggen de schatting gebeurd was door een deskundig bureau. Bruno Buyse legde (…) Lees het hele bericht

fietser-overlijdt-na-aanrijding-in-stationsstraat

Fietser overlijdt na aanrijding in Stationsstraat

FLASH In de Stationsstraat in Zolder is vanavond een dodelijk ongeval gebeurd. Het gaat om een fietser die de weg overstak en door een auto werd gegrepen. MUG en ambulance kwamen ter plaatse en probeerden het slachtoffer te reanimeren. Maar de man overleed ter plaatse. Het ongeval gebeurde dichtbij de spooroverweg. UPDATE Het slachtoffer is een man van 84 uit Zolder die op weg was naar huis. De Stationsstraat bleef lange tijd afgesloten voor het onderzoek. (foto's Marina Poelmans)

voorzitter-wil-ook-raad-in-september

Voorzitter wil ook raad in september

In het begin van de gemeenteraad riep voorzitter Marc Swevers het schepencollege op om in september toch een gemeenteraad te organiseren. Volgens hem kunnen de verkiezingen geen aanleiding zijn om de werking van de gemeenteraad stil te leggen. Het bleeft stil op de schepenstoelen. Het punt over de retributie op het leveren van diensten en uitlenen van materialen, werd uitgesteld omdat er grote verwarring heerste over de taalstimuleringsactiviteiten. De opmerking daarover was al meteen het eerste optreden van Cindy Ceyssens. Het punt komt dus later terug, "Als er tenminste nog gemeenteraden zijn," merkte voorzitter Marc Swevers schamper op.

cindy-ceyssens-heeft-de-eed-afgelegd

Cindy Ceyssens heeft de eed afgelegd

De gemeenteraad begon met de eedaflegging van Cindy Ceyssens als nieuwe raadslid, zij komt in de plaats van Hendrik Huyghelier. Door het spel van afscheuringen en overlopen komt de zetel die vroeger van N-VA was nu onverhoopt bij CD&V terecht, de partij die samen met Groen naar de verkiezingen trekt.

meer-mensen-op-afspraak-naar-gemeente

Meer mensen op afspraak naar gemeente

De inwoners ontdekken meer en meer het werken op afspraak in het gemeentehuis. De voorbije 6 weken hebben ongeveer 4000 inwoners een afspraak voor de afdeling burger- of grondgebiedszaken. De meeste afspraken worden telefonisch gemaakt, hoewel digitale afspraken ook in de lift zitten. 41 procent doet het via de website, en dat is het dubbele van het gemiddelde van andere steden en gemeenten. Maar het is niet helemaal een hoera-verhaal. Zo komt 14 % van de afspraken op burgerzaken te laat, bij (…) Lees het hele bericht

cvo-cursisten-spelen-letterbuffet

CVO-cursisten spelen Letterbuffet

Ook voor de cursisten Nederlandse Taal 2 voor gevorderden bij CVO De Verdieping zit het schooljaar er nagenoeg op. Op hun voorlaatste dag nodigden ze de mensen van Het Berenhuis uit voor een Letterbuffet. Eerst werd er gespeeld en dan werd het - een klein beetje - serieus in de keuken. Het resultaat was verrassend lekker en bij het verorberen werd nog eens teruggeblikt op het schooljaar en kwamen de vakantieplannen bovendrijven. (foto's Gerlinde Gilissen)

het-weer-heet-en-droog

Het weer: heet en droog

Een noordelijk hogedrukgebied duwt de straalstroom ver naar het noorden waardoor de normale westelijke wind draait naar het oosten. Er wordt warme continentale lucht aangevoerd en de temperaturen blijven voor een lange periode erg hoog. De lucht is echter wel droog waardoor er geen kans op neerslag is en de hitte enigszins draaglijk wordt.
Vandaag is het zonnig en droog met nauwelijks wolken. Het kwik klimt naar gemiddeld 28 graden en er staat een zwak tot soms matig briesje uit het noordoosten.
Vrijdag is het reeds van in de ochtends zonnig en buiten een enkele stapelwolken, komen er de rest van de dag nauwelijks wolken voor. Het kwik klimt tot 29 graden. Mogelijk kan 30 graden bereikt worden.
Zaterdag is er weinig wind en er zijn vrijwel geen wolken. Met een stralende zon komen de maxima uit op 29 of 30 graden.
Zondag is er nauwelijks verandering in het weerbeeld. De zon domineert en het kwik bereikt 28 of 29 graden.
Na het weekend blijft het zomerse en zonnige weer aanhouden. Het blijft bovendien ook droog, wat wel eens problemen kan geven in de agrarische sector. Alvast tot het einde van de week wordt er (voorlopig) geen neerslag verwacht. (Michel Nulens - Meteoservices)

vluchtmisdrijf-na-botsing-met-gewonden

Vluchtmisdrijf na botsing met gewonden

Gisteravond laat, omstreeks 23u30, zijn twee gewonden gevallen bij een botsing op de Vogelsancklaan, aan de op- en afrit van de E314. Bij een manoeuvre botsten twee auto's en een vrachtwagen. Eén van de auto's pleegde vluchtmisdrijf. In de andere auto, die zwaar beschadigd werd door de klap met de vrachtwagen, zijn twee mannen lichtgewond geraakt.

mattes-ruhl-fietst-van-brilon-naar-heusden-zolder

Mattes Ruhl fietst van Brilon naar Heusden-Zolder

Wie denkt dat jongeren niet meer ondernemend zijn of niet meer geïnteresseerd zijn in de verbroedering tussen partnergemeenten over de grenzen heen, moet zijn mening herzien.  Zo is er de 16-jarige Mattes Ruhl uit Brilon. Ter afronding van zijn lagere studies, wilde hij iets speciaals ondernemen. En dat combineert hij met zijn passie voor fietsen. Mattes maakt volgende week in 4 dagen een fietstocht van Brilon naar Heusden-Zolder en daarna weer terug. Hij vertrekt zaterdag in Brilon waar (…) Lees het hele bericht

fc-anadol-versterkt-naar-nieuwe-seizoen

FC Anadol versterkt naar nieuwe seizoen

FC Anadol heeft zich versterkt om volgend seizoen een rol van betekenis te spelen in tweede provinciale. Zo werd Hasim Yilmazdemir van Patro Maasmechelen als nieuwe trainer aangetrokken. Zijn assistent is Metin Topal. Daarnaast heeft Anadol 12 nieuwe spelers aangetrokken: Adam Dezza  (Flandria Paal), Emrullah Guvenc  (Sporting Hasselt), Serdal Guvenc  (KVK Wellen), Omer Ozpoyraz, Riza Gemici (Halen), Omer Kutlu (Mol Wezel), Fatih Can (Stevoort), Arif Yilmaz (…) Lees het hele bericht

elke-gijbels-komt-op-met-nieuwe-partij

Elke Gijbels komt op met nieuwe partij

Er komt een nieuwe partij bij in Heusden-Zolder. Die wordt aangevoerd door OCMW-voorzitter Elke Gijbels. Samen met haar stappen onder meer oud-gedienden van de N-VA mee in de partij. Maandenlang zag het ernaar uit dat Elke Gijbels als één van de boegbeelden van de partij op 14 oktober de lijst van de N-VA zou aanvoeren. Tot ze op 24 april haar terugtrekking aankondigde en later die dag ook haar ontslag uit de partij. Sindsdien zetelt ze als onafhankelijke in OCMW- en gemeentebestuur. De (…) Lees het hele bericht

cvo-reikt-meer-dan-90-certificaten-uit

CVO reikt meer dan 90 certificaten uit

Het was weer een feestelijk moment vanavond in CVO De Verdieping want meer dan 90 cursisten kregen er hun certificaat of diploma omdat ze met succes een dagopleiding hadden gevolgd. Het ging om de opleidingen administratief-commercieel bediende, medisch-administratief bediende, grafisch vormgever, webmaster en social media manager, webdesigner - front-end developper, computer- en netwerk technicus, bouwkundig CAD-tekenaar, elektricien-residentieel (…) Lees het hele bericht

afzwaaiplechtigheid-in-t-kleinste-schooltje

Afzwaaiplechtigheid in 't kleinste schooltje

Grote proclamatie in het kleine schooltje van De Toverfluit in Ubbersel. Vijf kleuters worden er door juffrouw Esmeralda uitgezwaaid nadat ze er hun volledige kleuterloopbaan doorbrachten. Op naar de grote school.

veteranen-van-sk-heusden-stoppen

Veteranen van SK Heusden stoppen

De veteranenploeg van SK Heusden houdt ermee op. Vorig jaar waren er al alarmerende signalen, er was te weinig verjonging. En dat is nu bevestigd, voor het nieuwe seizoen kan geen nieuwe ploeg op de been gebracht worden en dus heeft het bestuur er de stekker uitgetrokken. De ploeg bestond sinds 1972, weer een traditie die verdwijnt.

markt-in-zomer-en-vakantiesfeer

Markt in zomer- en vakantiesfeer

De multiculturele markt verkeerde vandaag al in zomermodus. Speelpleinwerking Het Heem zorgde zelfs helemaal voor een vakantiegevoel met een springkasteel en spelletjes. De naam 'Turkenmarkt' uit de volksmond, wordt nog wat extra in de verf gezet nu ook een döner kebab en Bardak Misir tussen de kramen staan. Bij de volgende editie - ja op de Vlaamse Feestdag is het markt - kunnen de social media gebruikers zich weer uitleven. Wie een leuk en origineel compliment, samen met dito foto, via de hashtag 'ilovemulticulturelemarkt3550' plaatst kan maar liefst 100 euro shopbudget winnen.

speuren-naar-brandhaarden-vanop-mijnterril

Speuren naar brandhaarden vanop mijnterril

Zoals we al eerder meldden, geldt code oranje in de natuurgebieden. De medewerkers van het Agentschap Natuur en Bos houden dagelijks van 's morgens tot 's avonds de natuur nauwlettend in het oog omdat het brandgevaar groot is. Daarvoor bemannen ze twee brandtorens en wordt ook de mijnterril als uitkijkpost gebruikt. Van daaruit hebben ze uiteraard een overzicht van een groot deel van de streek. De natuurwachter beschikt daarvoor over een krachtige verrekijker, maar ook over kaarten en andere (…) Lees het hele bericht

brandje-aan-de-veen-snel-geblust

Brandje aan De Veen snel geblust

In het bos vlakbij De Veen heeft het deze namiddag even gebrand. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur dus ook even snel onder controle. Op de plaats van de brand lag papier, kwaad opzet wordt niet uitgesloten. (foto's Marina Poelmans)

bijna-29-procent-reed-te-snel

Bijna 29 procent reed te snel

Vandaag heeft de politie de resultaten bekendgemaakt van een snelheidscontrole die eergisteren tussen 14 en 22 uur op 6 plaatsen gebeurde, allemaal in de bebouwde kom met zone 50. Liefst 453 van de 1567 bestuurders zijn betrapt, net geen 29 % van het totaal. Drie keer ging iemand boven de 100 per uur, 2 keer boven de 90. Eén bestuurder is op dezelfde plaats twee keer aan meer dan 100 geflitst. Drie anderen werden opgeschreven omdat ze vlak voor de controleplaats volop remden en twee anderen waren aan het bellen achter het stuur. Ook één fietser kreeg een pv: hij liet zich voorttrekken door een bromfiets.

zuinig-met-drinkwater-voorzichtig-met-hitte

Zuinig met drinkwater, voorzichtig met hitte

De gouverneur heeft deze namiddag een bericht verspreid met een aantal preventieve maatregelen rond de hitte en droogte. Hij herhaalt de beperkingen in de natuurgebieden waar code oranje geldt, en spoort zeker de jeugdbewegingen aan tot voorzichtigheid nu de zomerkampen eraan komen. Ook geldt nu de waarschuwingsfase van het Vlaamse Warmteactieplan. Daarbij wordt gevraagd kwetsbare groepen als (alleenstaande) ouderen, zieken en jonge kinderen niet uit het oog te verliezen, hen (…) Lees het hele bericht

ze-stun-alle-hondsgezek-an-men-deur

Ze stûn alle hondsgezèk an mèn deur

'Alle hondsgezèk', een uitdrukking die straffer klinkt dan ze betekent. "Alle hondsgezèk stûn dei van Jehova hê an mèn deur", het betekent gewoon om de haverklap.

rudi-bauwens-in-dodentocht-voor-kotk

Rudi Bauwens in Dodentocht voor KOTK

Rudi Bauwens droomde er al langer van om eens deel te nemen aan de Dodentocht. Dit jaar heeft hij de knoop doorgehakt en start hij zijn voorbereidingen. Maar hij wil er niet zomaar een sportieve uitdaging van maken, hij wil er tegelijk een goed doel aan koppelen: Kom Op Tegen Kanker. Net zoals zovelen heeft ook Rudi verschillende familieleden en een collega verloren aan de ziekte. Deze maand is het twaalf jaar geleden dat ook zijn moeder eraan overleed. Kom Op Tegen Kanker gaf de goedkeuring aan de actie. Rudi zoekt nu sponsors. Steunen kan door een storting op de rekening van Kom Op Tegen Kanker BE03 4886 6666 6684 met vermelding 110306962 +'Actie'. Voor een gift van € 40 of meer, krijg je een fiscaal attest, dat doe je op dezelfde rekening met vermelding '110306962+Gift'.

doorprikt-bruggen-en-kloven

DOORPRIKT: Bruggen en kloven

In een samenleving zijn altijd verschillende actoren aanwezig. Zo heb je bruggenbouwers en kloofhouwers. In Heusden-Zolder zijn beiden actief. Er zijn mensen in verenigingen, gemeentediensten, scholen, moskeeverenigingen, kerken, ... die zich inzetten om bruggen te slaan tussen gemeenschappen, om het samenleven en het onderlinge respect te bevorderen. Daarnaast heb je andere groepen die voortdurend inhakken op de fundamenten van onze maatschappij , zodat de kloven breder worden en de bruggen weer instorten: (…) Lees het hele bericht

vrachtwagenparkeerders-beboet

Vrachtwagenparkeerders beboet

Bij controles heeft de politie nog een aantal verkeersinbreuken vastgesteld. 7 pv's zijn uitgeschreven voor het negeren van een voorrangsbord, parkeren op het fietspad, door het rood rijden, niet dragen van verplichte motorkledij en inhalen over een arceerstrook. 5 vrachtwagenbestuurders die hun voertuig niet op een vrachtwagenparking hadden gezet, kregen een boete van € 100.

259-geflitst-6-rijbewijzen-ingetrokken

259 geflitst, 6 rijbewijzen ingetrokken

Na meldingen van buurtbewoners heeft de politie in 7 straten geflitst. 259 van de 1361 bestuurders reden te snel. Koploper was de Bieststraat met 105, met daarachter de Beringersteenweg (55), Zandstraat (47), Vogelsancklaan (20), De Drij Dreven (16), Guido. Gezellelaan (13) en Koolmijnlaan (8). In de Bieststraat wordt het rijbewijs ingetrokken van 2 straatracers die 100 reden binnen de bebouwde kom. Op de Beringersteenweg zijn 3 snelheidsduivels betrapt aan 127 km/u waar 70 mag. Ook zij spelen (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-26-juni-2018

Vandaag gezien

De sympathieke boomkikkers zijn weer begonnen aan hun veroveringstocht van Bolderberg. (foto Jan Leijskens)

zomer-in-zwembad-nu-echt-gestart

Zomer in zwembad nu echt gestart

Aan het openluchtzwembad Terlamen is de zomer nu echt gestart, het zomerweer is op het juiste moment aangebroken. Vandaag kwamen verschillende scholen om van de waterpret te genieten. De jongeren stonden aan te schuiven om van de glijbaan het water in te plonsen, en tussendoor genoten ze ook van de zon op de weide. Een leuke manier om een slot te breien aan het schooljaar en al wat vakantiegevoel te proeven. Ook morgen en overmorgen worden scholen verwacht, tenminste als ze zich vooraf hebben aangemeld. Vanaf eind deze week tot 31 augustus zijn alle zwemliefhebbers en zonnekloppers welkom. (foto's Marina Poelmans)

wie-wordt-de-duurzame-held-van-heusden-zolder

Wie wordt de Duurzame Held van Heusden-Zolder?

Het gemeentebestuur is op zoek naar organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven, … die willen bijdragen aan duurzame ontwikkeling. Duurzaamheid gaat niet alleen over minder vlees eten, het klimaat of minder plastiek. Duurzaamheid handelt ook over onderwijs, samenwerken, geen armoede en zoveel meer. Daarom is het samengevat in 17 verschillende doelstellingen, ook de Sustainable Development Goals of SDG’s genoemd. Meer info vind je Lees het hele bericht

woutershof-krijgt-vos-op-bezoek

Woutershof krijgt vos op bezoek

De voorbije weken waren heel wat schoolkinderen op bezoek in het Woutershof voor de bouw van een bijenhal. En dat heeft blijkbaar de nieuwsgierigheid opgewekt van een jonge vos, die op zijn beurt een kijkje kwam nemen.

code-oranje-brandgevaar-in-de-natuur-1

Code oranje: brandgevaar in de natuur

Door de droogte en de weersvoorspellingen rond hitte en het uitblijven van regen, heeft het Agentschap Natuur en Bos, code oranje afgekondigd in de natuurgebieden. Dat betekent dat er niet mag gerookt worden, kinderen mogen niet alleen het bos in, toezichters speuren de omgeving af vanop brandtorens en de mijnterril en bij onheil rukt de brandweer meteen met de grote middelen uit. Hier geldt code oranje voor Helderbeek-Voort, mijnterril, vijvergebied, Mangelbeekvallei, bossen Van Soest en Galgenberg.

fiets-en-voetgangersexamens-voor-453-leerlingen

Fiets- en voetgangersexamens voor 453 leerlingen

Samen met de basisscholen, gemeenschapswachten, ouders en vrijwilligers organiseerde de wijkdienst van de politie ook dit jaar voetgangers- en fietsexamens. Eerst was er een theoretisch deel over de rechten en plichten van fietsers in het verkeer. Na verschillende voorbereidende oefeningen legden de 248 leerlingen van het zesdejaar van 10 basisscholen een fietsexamen af. De fietsers kwamen in het echte verkeer allerlei verkeerssituaties tegen: een rotonde nemen, links en rechts afslaan, een (…) Lees het hele bericht

jumpfun-tientallen-springkastelen-aan-olv-gilde

JumpFun: tientallen springkastelen aan OLV-gilde

Op 7 en 8 juli strijkt JumpFun neer aan de Onze-Lieve-Vrouw-gilde in de Schaapsweg. Twee dagen lang kunnen kinderen tussen 2 en 14 jaar terecht op tientallen springkastelen. Ze kunnen er naar hartelust springen of zich een weg zoeken op het hindernissenparcours. Voor de kleinsten is er een kleuterhoek. De ouders kunnen ondertussen wat drinken op een pop-up terras. Beide dagen is JumpFun open van 10 tot 19 uur. Een dagticket kost € 6, voor € 9 mag je er het hele weekend in.

voor-het-eerste-e-belcar-op-circuit-zolder

Voor het eerste e-Belcar op Circuit Zolder

Circuit Zolder en E Racing Series (ERS) lanceren een virtuele Belcar of e-Belcar tijdens de 24 uren van Zolder op 11 en 12 augustus. Sim racers leveren dan in de paddock strijd op race-simulatoren. ERS is het eerste Belgische platform voor sim racers. Circuit Zolder is de eerste in ons land om e-Racing een platform te geven en in een fysiek aanbod te integreren. De populariteit van e-Sports groeit trouwens: liefhebbers uit de hele wereld die het in online games tegen elkaar opnemen met vaak (…) Lees het hele bericht

burgemeester-onbegrijpelijk-en-schandalig

Burgemeester: 'Onbegrijpelijk en schandalig'

Burgemeester Mario Borremans noemt de gebeurtenissen gisteravond op de Koolmijnlaan en omgeving onbegrijpelijk en schandalig. "Vooraf hadden we met de politie en alle betrokkenen overleg gepleegd, precies om dit soort dingen te voorkomen. We zijn gaan praten met de verenigingen, er is een oproep gedaan tijdens het vrijdaggebed, er was het dreigement met de boetes, ... en toch hebben ze de straten ingenomen. Er zijn natuurlijk meer dan 70 boetes uitgeschreven, maar we gaan met het parket (…) Lees het hele bericht

n-va-wil-nu-werk-maken-van-koolmijnlaanplan

N-VA wil nu werk maken van Koolmijnlaanplan

De N-VA vindt dat met de gebeurtenissen in de Koolmijnlaan gisteravond opnieuw een drempel is overschreden. De partij vindt het verontrustend dat "gebeurtenissen in Turkije een dermate grote impact blijven hebben op het reilen en zeilen in onze gemeente waardoor het dagelijks leven hier ernstig verstoord raakt. Zelfs de ordehandhavers zijn onvoldoende machtig om hier een antwoord op te bieden." De partij verwijst naar haar pleidooi van april vorig jaar na gelijkaardige voorvallen, om een (…) Lees het hele bericht

aftermuzecafe-vol-verrassingen

AfterMuzeCafé vol verrassingen

AfterMuzeCafé had VolKorenGrijs uitgenodigd om deze laatste concertavond van het 2de seizoen volledig te organiseren. Surprise Me was dan ook vooraf een vraagteken. Maar Lode met viool en cello samen met Katrien op het podium ... het maakte enorme indruk op iedereen. Een suprise dus. En De geburen brachten enkele heerlijke Mazurka’s en een walske waar voorlopg nog niet op gedanst werd. Volkorengrijs , dit jaar 15 jaar jong en grijs, maakte met zijn liedjes een reis door (…) Lees het hele bericht

febelco-zolder-moet-cup-aan-brugge-laten

Febelco Zolder moet cup aan Brugge laten

Ieder jaar strijden de verschillende vestigingen van Febelco om de Cup die genoemd is naar het bedrijf. Dat gebeurt tijdens een minivoetbaltornooi, met de bedrijven van Zolder tot Frameries en alles daartussen. Twee jaar lang heeft de cup op het bureau van Ronny Wissels in Zolder gestaan. Maar ondanks dat Zolder twee teams had afgevaardigd, waarvan één doordrong tot de finale, moesten ze de cup uit handen geven. Die staat nu voor minstens een jaar in Brugge. Maar de mentale voorbereiding op volgend jaar, gaat vandaag al van start.

dries-vanthoor-tweede-in-italie

Dries Vanthoor tweede in Italië

Dries Vanthoor is zondag samen met zijn ploegmaat Will Stevens in hun Audi tweede geworden in de Blancpain Series sprintcup in het Italiaanse Misano. Daarmee scoorden ze weer heel wat punten voor het Blancpain-kampioenschap, nadat ze zaterdag op hun honger bleven zitten, toen vielen ze immers ergens halfweg de race uit met mechanische pech.

politie-geeft-75-turken-een-pv

Politie geeft 75 Turken een pv

De politie heeft vanavond 75 pv's opgemaakt tegen Turken die verkeersovertredingen begingen. Het gaat daarbij om toeteren, uit het raam van auto's hangen, gevaarlijk rijgedrag, ...De boetes zullen de komende dagen in de bus vallen. De politie had eerder deze week gewaarschuwd voor getoeter en het innemen van de weg, ook voor Belgische voetbalsupporters trouwens.

auto-botst-op-politiewagen-op-cite

Auto botst op politiewagen op Cité

In de chaos op de Koolmijnlaan is vanavond een ongeval gebeurd. Voorbijgangers - die niets met de vieringen te maken hadden - zijn in de verwarring tegen een anonieme politiewagen aangebotst. In de auto raakten twee mensen licht gewond, ze zijn met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie-inspecteurs bleven ongedeerd. Er is wel nogal wat materiële schade. Omdat er een politiewagen betrokken was, moest een ploeg van een andere zone - LRH - de vaststellingen komen doen.

erdogan-wint-cite-geblokkeerd-pers-aangevallen

Erdogan wint: Cité geblokkeerd, pers aangevallen

Na de Turkse verkiezingen en de overwinning van Erdogan was de sfeer op de cité vanavond bijzonder agressief en gespannen. De politie probeerde - zoals aangekondigd - toeterende auto's te beboeten, maar kreeg de wind van voor. Schepen Engin Özdemir probeerde te bemiddelen en de heethoofden te kalmeren. Ondertussen had een honderdtal aanhangers postgevat op de stoep, sommigen met vlaggen. Anderen reden met vlaggen en toeterende auto's rond. Toen we zelf ter plaatse gingen om vast te leggen (…) Lees het hele bericht

fabio-porco-de-snelste-na-afvallingswedstrijd

Fabio Porco de snelste na afvallingswedstrijd

Fabio Porco heeft de Grote Prijs Bèr Chap gewonnen. In de spurt was hij de snelste van een groepje van 17 dat uiteindelijk was overgebleven na een afvallingskoers. 21 van de 58 renners hebben de wedstrijd uitgereden. In de kopgroep, die dus tegelijk peleton was, zijn ook in de slotfase nog heel wat uitvallen gebeurd. Voor sommige sprinters was daardoor het vet van de soep in de aanloop naar de finish. Achter Fabio Porco eindigde Sam Van de Mierop tweede en Joren Segers derde. Ze kregen naast de bloemen nog een gadget van de gemeente van schepen van sport Peter Tielens.

patrick-snijers-ondanks-pech-2de-gt-in-ieper

Patrick Snijers ondanks pech 2de GT in Ieper

Patrick Snijers en zijn co-rijder Davy Thierie zijn in de rally van Ieper met hun Porsche 997 GT3 op de 18de plaats algemeen geëindigd en 2de in de GT klasse. Tot 5 ritten voor het einde leken ze op weg naar de overwinning bij de GT's, maar, maar toen doken de eerste technische problemen op. Een slippende koppeling hield hen uiteindelijk van het hoogste schavotje, maar ze zetten wel door tot op de Grote Markt van Ieper waar ze nog de tweede GT waren. (foto BRCjobfixers.be)

58-renners-zijn-vertrokken-in-de-kermiskoers

58 renners zijn vertrokken in de kermiskoers

58 renners hebben deze namiddag de start genomen in de Grote Prijs Bèr Sjap. Onder hen vijf plaatselijke renners: Arne Goris, Kevin Vanaenrode, Sieën Veestraeten, Brecht Maes en Niels Vanderaerden. De renners hielden er meteen een verschroeiend tempo op na, er kwam een spervuur van aanvallen, wat voor enkele deelnemers achterin al gauw fataal werd. De renners werken 90 km af, verdeeld over 30 rondes.

hou-rekening-met-verkeersbeperkingen-door-koers

Hou rekening met verkeersbeperkingen door koers

De start- en aankomstportiek is opgebouwd, de nadar wordt gezet voor de wielerkoers die straks om 16 uur in Heusden-Centrum start. Hou er rekening mee dat vanaf 16 uur en dat tot ongeveer 18u30 er verkeersomleidingen en -beperkingen gelden. (foto Julien Maebe)

een-avondje-over-humor

Een avondje over humor

Morgenavond om 20 uur kun je in Muze terecht op de voorstelling 'Theater van A tot Z'. Het is de slotavond van de campagne Talen Troef van dit jaar. Wij kennen comedy van in het theater en op tv, maar comedy wordt niet overal ter wereld geduld. Meer nog, over de vraag 'Wat is humor' kan heel wat gediscussieerd worden. Daarom worden vier experts bijeengebracht: de Vlaams-Marokkaanse stand-upcomedian Latif Ait, zanger-cabaretier Lennaert Maes, acteur-regisseur Peter Schoenaerts, (…) Lees het hele bericht

met-170-op-de-kermisbarbecue

Met 170 op de kermisbarbecue

Er zijn zo van die tradities die als een rots in het water overeind blijven staan: zo houdt de KWB sinds jaar en dag een barbecue op de zaterdagavond van Heusden-kermis. Wellicht met het idee dat er dan nadien toch nog twee dagen overblijven dat de hongerigen zich op frieten en smoutbollen kunnen storten. In ieder geval passeerden er gisteravond op de speelplaats in de Brugstraat 170 eters langs de barecuestellen. Voor de koks van dienst was het wel even reorganiseren. Om de voetbalmatch niet te missen hadden ze alles in de voormiddag al voorbereid. (foto's KWB)

de-brug-is-verhuisd-met-vereende-krachten

De Brug is verhuisd met vereende krachten

Er is vandaag gezweet en gezwoegd in de Brugstraat. De lagere school De Brug is verhuisd van haar oude lokalen naar de vernieuwde lokalen in het voormalige collegegebouw. Daarvoor was een professionele verhuisfirma met heel wat materiaal opgetrommeld, samen met personeel en vrijwilligers. De leerlingen zullen zich verbazen over de mooie, frisse en lichte klassen. (foto's Marijke Stienaers)

morgen-koers-met-animatie-errond

Morgen koers met animatie errond

De wielerclub van Eversel maakt rond de kermiskoers morgen in Heusden een heel evenement. Om 16 uur wordt de start van de koers gegeven. Het wordt een open koers, dat wil zeggen dat zowel de amateurs, elite zonder contract, U23 als masters mogen deelnemen. Zij krijgen 90 km voor de wielen, allemaal plaatselijke rondes. Tegelijk vindt er tussen 14 en 18 uur kinderanimatie plaats met springkastelen en clowns, om 19 uur treden Les Tekielas op en om 21 uur Silk Stalkings. Ook in de cafés is er één en ander te beleven, met onder meer aan De Kring om 20 uur een optreden van Luigi.

voor-elk-wat-wils-tijdens-de-modeshow

Voor elk wat wils tijdens de modeshow

Er was heel wat volk afgezakt naar de Pastorijstraat vanavond waar in een tentencomplex met buitenterras een catwalk was opgesteld voor de modeshow, de vijfde ondertussen al. Daarvoor hebben plaatselijke handelaars in kleding, schoenen, lingerie, brillen en bloemen de handen in elkaar geslagen met kappers en een schoonheidsspecialiste. Het resultaat is een modeshow met voor elk wat wils, die geopend werd door het Kreatos-personeel in Duivels-uitrusting. Vervolgens kreeg het publiek een defilé van goed (…) Lees het hele bericht

sprookjesfiguren-picknicken-en-letterbuffetten

Sprookjesfiguren, picknicken en letterbuffetten

Liefst 200 deelnemers hebben deze namiddag genoten van de sprookjestocht met familiepicknick in het Weyerkesbos. Tijdens hun spannende tocht in het bos ontmoetten ze onder meer Doornroosje, Sneeuwwitje en andere sprookjesfiguren. Aansluitend was het figuurlijk maar ook letterlijk smullen van workshops. Het Letterbuffet van Het Berenhuis was daarbij weer erg populair. (meer foto's van Gerlinde Gilissen)

eucharistieviering-aan-de-sint-janskapel

Eucharistieviering aan de Sint-Janskapel

Het is een traditie dat op de zaterdag van Sint-Janskermis een eucharistie wordt opgedragen aan de Sint-Janskapel. Daaraan nemen vooral buurtbewoners deel. Het is een mis in een sfeervolle groene omgeving, met orgelbegeleiding en zang, voorgegaan door pastoor De Waegenere en buren als lector. (foto's Michiel Reynders)

sint-janskermis-is-geopend-1

Sint-Janskermis is geopend

In de vooravond is in Heusden-Centrum Sint-Janskermis geopend. Eerst trok een optocht door het dorp met de koninklijke harmonie De Verenigde Vrienden gevolgd door gemeentebestuur en dorpsraad. Op de trappen van de kerk werd de bel traditioneel geluid. En op het podium - dat klaarstaat voor de modeshow- dankten dorpsraadvoorzitter Julien Maebe en burgemeester Mario Borremans iedereen voor de samenwerking en wensten iedereen een mooi kermisweekend.

het-feest-werd-nadien-voortgezet

Het feest werd nadien voortgezet

De Duivelsbus was vandaag buiten gezet, een goede beslissing want nu werd tijdens de rust en vooral na affluiten volop ambiance gemaakt op het pleintje voor de WK-Arena. En dat feestje heeft nog een tijdje geduurd.

ook-de-jonge-supporters-amuseerden-zich

Ook de jonge supporters amuseerden zich

Voor en na de wedstrijd en tijdens de rust werd druk gebruik gemaakt van de kinderanimatie. Veel kinderen op de springkastelen dus, maar op het voetbalveld wilden ze met zoveel spelen dat het er letterlijk zwart ... euh ... rood zag van de voetballertjes.

duizend-uit-de-bol-in-de-wk-arena

Duizend uit de bol in de WK-Arena

Volle bak deze namiddag in de WK-Arena, daar waren zowat 1.000 supporters opgedaagd om België-Tunesië te volgen. De sfeer zat er al in van bij de aftrap, daar zorgden uiteraard de Rode Duivels zelf voor met hun blitzstart. Vele stemmen zullen vanavond geteisterd klinken, niet alleen door het gejuich bij de 5 doelpunten, maar ook door het geschreeuw bij de hele reeks net-niet-doelpunten. Het belooft alweer voor de partij tegen Engeland donderdagavond. (meer foto's)

nieuwe-website-voor-kvv-heusden-zolder-2

Nieuwe website voor KVV Heusden-Zolder

De voetbalclubs mogen dan wel in zomerreces zijn, achter de schermen wordt druk doorgewerkt. Zo hebben ze bij derdeprovincialer KVV Heusden-Zolder een nieuwe website klaar. Mooi design, overzichtelijke indeling en ontworpen om altijd up-to-date te houden, zowel op het sportieve als het extra-sportieve vlak. Je vindt ze hier.

zwembad-blijft-dit-weekend-dicht

Zwembad blijft dit weekend dicht

Het zwembad Terlaemen gaat vandaag en morgen niet open. Niet alleen is het buiten te koud, het is ook te moeilijk om het water op temperatuur te krijgen en te houden. Op dit moment is het water 20 graden. Maandag gaat het complex wel open, dan hebben enkele scholen gereserveerd en vanaf dinsdag geeft onze weerman volop zomer. Dan is het eerst nog enkele dagen aan de scholen om te komen plonsen. Maar voorlopig zijn de weersvooruitzichten voor de periode nadien minstens even zomers. Leg je zwembroek dus maar klaar.

het-weer-na-het-weekend-zomers

Het weer: na het weekend zomers

Een krachtig hogedrukgebied verplaatst zich de volgende dagen van de Britse Eilanden naar Polen en zorgt voor een lange periode met zomers en droog weer in onze streken. Aanvankelijk is de luchtstroming noordelijk met aanvoer van koele en vochtige zeelucht, maar na het weekend wordt de luchtstroming noordoostelijk en bereikt droge landlucht onze regio.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken vanuit het noordoosten. Het wordt stilaan overal zwaar bewolkt, maar het blijft (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-328

De kijk van Richie

Als we maar gelukkig zijn ...

gezellig-naar-de-film-in-openlucht

Gezellig naar de film in openlucht

Er hing vanavond een aparte sfeer in het bos van het Weyerkespark (achter het Rode Kruis). De dienst jeugd organiseerde er samen met Arktos en The Roxy Theatre een open air bioscoop. Een tropische bar serveerde (alcoholvrije) cocktails en knabbels en een stevige tent moest een 'ramp' als vorig jaar voorkomen toen net bij de start een zwaar onweer losbarstte. Deze keer was het een koele, maar rustige avond en genoten de tientallen aanwezigen van de film 'Jumanji: welcome to the jungle', erg gepast in dat decor.

neos-op-wandel-in-koersel

Neos op wandel in Koersel

Neos Heusden-Zolder sloot de reeks wandelingen van dit werkjaar af met een tocht dicht bij huis, in het gebied rond De Watersnip en de Vallei van de Zwarte Beek in Koersel. (foto Trudo Groffi)

ook-dit-weekend-nog-expo-van-de-academie

Ook dit weekend nog expo van de academie

Ook morgen en zondag kun je nog een kijkje gaan nemen op de mooie tentoonstelling met eindejaarswerken van de studenten van de hogere en specialisatiegraad van de Gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunsten. Het gaat om schilderijen, foto's, beelden, grafiek, tekeningen, ... de werken zijn verspreid over het kasteel Meylandt in Heusden en het voormalig administratief centrum van het bedrijf Tessenderlo Chemie (Stationsstraat) in Tessenderlo. Open van 14 tot 18 uur.

ere-deken-vandervelden-is-overleden

Ere-deken Vandervelden is overleden

In het Mariaziekenhuis in Overpelt is gisteren ere-deken Hendrik Vandervelden overleden. Hij is jarenlang pastoor geweest in Heusden en tegelijk was hij deken voor Heusden-Zolder. Hij werd in 1955 tot priester gewijd. Na zijn pensioen in 2000 verhuisde hij naar Sint-Huibrechts-Lille, daar leidde hij nog geregeld bezinningen en sprong in bij de zondagsmissen in de regio. Hendrik Vandervelden is 87 geworden. Dinsdag om 19 uur is er een gebedswake en woensdag om 10u30 de uitvaart, in de kerk van St. Huibrechts-Lille.

feest-want-de-bijenhal-is-klaar

Feest want de bijenhal is klaar

Feest in het Woutershof vandaag, want de bijenhal waar de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van 't Molenholleke de aflopen weken hard aan hebben gewerkt, is klaar. Daarmee is meteen ook het project 'Jong redt Oud' voor dit schooljaar afgerond. Ondertussen zijn de eerste bewoners - bijen uiteraard - in de hal ingetrokken. Het is een mooie constructie geworden, met daarnaast ook nog een aantal educatieve borden. Vandaag konden de leerlingen enthousiast proeven van de honing (…) Lees het hele bericht

beren-slapen-niet-in-de-zomer

Beren slapen niet in de zomer

De leerlingen van de Linus Middenschool en de kleuters van De Toverfluit sloten vandaag het schooljaar in Het Berenhuis af. Dit schooljaar hebben de beren 50 klassen ontvangen, daarnaast 20 groepen volwassenen, 28 naschoolse werkingen en er zijn 7 verjaardagsfeestjes gevierd. De bezoekers kwamen uit 16 verschillende gemeenten. Daarnaast organiseerden ze 16 Letterbuffetten en namen deel aan 6 activiteiten van partners. In de zomer liggen nog Letterbuffetten in het verschiet en begin juli en (…) Lees het hele bericht

geen-school-s-out-party-in-wk-arena

Geen School 's Out-Party in WK-Arena

De 'School 's Out-Party' die oorspronkelijk gepland was voor maandag in de WK-Arena op De Veen gaat niet door. De organisatoren vonden de respons - onder meer via sociale media - te beperkt om het risico te nemen om een vrij kostelijke organisatie toch op het getouw te zetten. Ondertussen worden de voetballiefhebbers morgen vanaf 13 uur en volgende donderdag vanaf 19 uur in groten getale verwacht. En woensdag om 14 uur begint de volgende kindernamiddag met film en animatie. De toegang is telkens gratis.

vlaams-belang-brengt-zaak-ozdemir-weer-op-raad

Vlaams Belang brengt 'zaak Özdemir' weer op raad

Het Vlaams Belang blijft eisen dat de meerderheid de bevoegdheden van schepen Engin Özdemir afneemt, omwille van zijn deelname aan de optocht van de Grijze Wolven. Binnen de oppositie had het Belang gesprekken met de N-VA gevoerd om het punt rechtstreeks op de agenda van het schepencollege te plaatsen. Maar dat is volgens fractieleider Jan Jans op niets uitgedraaid. Nu brengt het Vlaams Belang het punt opnieuw op de agenda van de gemeenteraad van 28 juni. Maar deze keer met de (…) Lees het hele bericht

morgen-sprookjestocht-en-picknick-in-t-bos

Morgen sprookjestocht en picknick in 't bos

Morgen heeft in het Weyerkesbos (achter het Rode Kruis) de magische sprookjestocht met familiepicknick plaats die afgelopen lente omwille van het weer werd uitgesteld. Iedereen kan in het bos sprookjesfiguren ontmoeten tijdens een tocht van een uur met allerlei spannende opdrachten. Om 13u30 starten de eerste groepen. Vanaf 14 uur kan je deelnemen aan Het Letterbuffet van Het Berenhuis. De deelnemers koken met de letters van het alfabet een kleurrijk buffet, dat nadien samen wordt verorberd. Of breng gerust je eigen picknick mee. De jongerenwerking van ARKTOS staat er met een drank- en eetstand. Toegang: 1 euro.

afscheid-van-de-lagere-school-slot-boekt

Afscheid van de lagere school (slot): Boekt

De 15 leerlingen van klas 6B - ook in Boekt - kregen dit jaar hun lessen van juffrouw Jolien en meester Maarten. Maar nu komt het afscheid in zicht voor Senne Aerts, Faruk Ay, Nika Bleux, Tijl Calleeuw, Janne Cornelissen, Leandro Costa, Fernando Garcia-Rojas, Hazal Gulec, Cinar Kadioglu, Cagdas Kurtulus, Fran Lafosse, Giada Palmisano, Maya Reynders, Ian Reynkens en Lotte Vandevelde. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-19-boekt

Afscheid van de lagere school (19): Boekt

In de vrije lagere school in Boekt zwaait juffrouw Els volgende week de kapoenen van klas 6A uit. Het zijn Minne Agten, Joren Dewit, Chiara Garcia-Rojas, Pieter Hendrickx, Brent Hendrikx, Inez Ighrache, Zehra Kurtulus, Jules Prenen, Yoni S'heeren, Emke Slegers, Jill Swinnen, Sverre Tumkiewicz, Buket Uysal, Lize Vandenbusche, Sasha Vanhex, Juul Wellens en Mathisse Wels. (foto Marina Poelmans)

okra-zingt-voor-rusthuisbewoners

OKRA zingt voor rusthuisbewoners

In Hof Ter Bloemen gaf het koor van OKRA vandaag een optreden voor de bewoners van het rusthuis. De zangers en zangeres brachten een populair repertoire begeleid door Guido Leenders op piano. En dat werd door het publiek meer dan gesmaakt.

vooruit-komt-niet-op-bij-de-verkiezingen

Vooruit komt niet op bij de verkiezingen

'Vooruit', de beweging die opgezet is door voormalig NV-A-voorzitter Jim Broux en ex-schepen en ex-N-VA-lid Bruno Buyse, zal niet deelnemen aan de verkiezingen. De initiatiefnemers opteren er op dit moment voor om het verder te laten uitgroeien tot een brede beweging die voorstellen en ideeën levert voor en over Heusden-Zolder. Daarbij ondervonden ze dat de drempel om toe te treden lager is, zolang ze nog geen 'partij' vormen. Dat neemt niet weg dat Vooruit op langere termijn wel aan de verkiezingen zou kunnen deelnemen. Of daarmee Bruno Buyse in oktober definitief niet opkomt, laat hij nog even in het midden.

politie-te-paard-tegen-sex-en-drugs

Politie te paard tegen sex en drugs

De politie van Heusden-Zolder is gisteren gestart met een actieplan met paarden en fietsen rond Parking 69 (circuit) en de bossen van Bolderberg. Ieder jaar wordt die buurt gebruikt voor drugsgebruik en –handel, maar ook zijn er geregeld meldingen van openbare zedenschennis. Buurtbewoners, wandelaars en fietsers worden geregeld geconfronteerd met onfrisse praktijken in de bossen of op het jaagpad langs het kanaal. Het terrein is moeilijk toegankelijk voor de auto's van (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-21-juni-2018

Vandaag gezien

Een meeldauwlieveheersbeestje. (foto Jan Leijskens)

de-linnekesman-hulpt-den-arbieter

De linnekesman hûlpt den arbieter

Op het WK is ook weer geregeld wat te doen rond de videorefs. Maar daarnaast staat natuurlijk de arbieter in de spots en hij wordt geassisteerd door de linnekesmanne langs de lijn, hoewel we ook stilaan vrouwelijke lijnrechters zien verschijnen. Worden dat dan linnenkesvrowe?

celstraf-voor-carrefour-dieven

Celstraf voor Carrefour-dieven

Een man en een vrouw uit Roemenië, beide dertigers, zijn vandaag voor diefstal veroordeeld door de rechter in Hasselt. In maart 2016 stalen ze 47 pakken scheermesjes, met een waarde van bijna 1.600 euro, uit de Carrefour in Heusden. Enkele weken later deden ze er nog eens 11 pakken nagelverzorgingssystemen bovenop, voor ruim 400 euro. Beiden gaven verstek, en kregen nu 12 maanden cel en 600 euro boete. De man is zijn smartphone ook definitief kwijt.

onderzoek-naar-onduidelijk-overlijden

Onderzoek naar onduidelijk overlijden

Het gerecht is nog bezig met het onderzoek naar de dood van een man van 43 uit Houthalen-Helchteren. Die is gisteren dood teruggevonden in het natuurgebied vlak achter de parking langs de E 314 in Heusden-Zolder. De man, die in het benzinestation annex restaurant werkt, werd toevallig gevonden, maar was overleden.  De oorzaak was niet meteen duidelijk. Daarom kwam het gerechtelijk lab ter plaatse en is een autopsie bevolen. Tegenwoordig beschouwt het gerecht elke ongewoon overlijden als verdacht en voert dan een onderzoek. Eerder deze week is zo nog een moord in Hasselt ontdekt, terwijl de dader alles op zelfmoord had doen lijken.

afscheid-van-de-lagere-school-18-eversel

Afscheid van de lagere school (18): Eversel

Nog in De Springplank ziet ook meester Danny Reynders zijn leerlingen van 6B hun lagere schoolbaan beëindigen en stappen zetten naar een nieuwe toekomst. Efe Ay, Lisa Balette, Haley Cuypers, Sterre Declerck, Bram Eggermont, Alpay Gül, Koenraad Gybels, Mustafa Karakan, Victor Loos, Jolien Michiels, Daan Mues, Runa Plessers, Laura Reynders, Osman Sarica, Yana Vanduren, Femke Verboven en Mats Volders. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-17-eversel

Afscheid van de lagere school (17): Eversel

In de vrije lagere school De Springplank in Eversel mag juffrouw Marijke Vaes samen met haar 19 leerlingen van 6A binnenkort een punt zetten achter het schooljaar. De leerlingen zwermen uit naar de middelbare school: Luka Beks, Cédric Bernier, Rens Bogaerts, Cédric Dekkers, Emma Eevers, Rana Eren, Nore Gaens, Nursina Gürsoy, Ahmed Kömürboga, Muhammed Kömürboga, Tristan Perelli, Julie Quetin, Mayke Theys, Sofie Vandebroek, Hailey Van Gompel, Jefke Van Lishout, Mathias Verboven, Eve Wenzlawski en Anabel Zimmer. (foto Marina Poelmans)

nieuwe-turkse-aanwinst-voor-cd-v-groen

Nieuwe Turkse aanwinst voor CD&V-Groen

De verschillende partijen proberen bij hun lijstsamenstelling zeker ook de talrijke Turkse kiezers te charmeren. Zo haalde CD&V-Groen - via CD&V - Elif Sanli uit Berkenbos binnen op de lijst. Ze is gehuwd en een jonge mama van drie kinderen, heeft in het Sint-Franciscusziekenhuis gewerkt maar heeft momenteel loopbaanonderbreking. Ze is ook actief als sociale tolk en als visagiste.

vergunning-circuit-vragen-over-geluidsnormen

Vergunning circuit: vragen over geluidsnormen

Circuit Zolder moet zijn vergunning hernieuwen en dus loopt er een hele procedure. Die is vorig jaar al opgestart en vanavond had er op het circuit zelf een informatiemarkt plaats gevolgd door een panelgesprek. De opkomst was niet bepaald overweldigend, wat de organisatoren interpreteerden als dat er wellicht niet zoveel mensen met bezwaren zijn. Op de infomarkt en tijdens het panelgesprek zijn wel kritische vragen gesteld en bedenkingen geuit bij de geluidshinder. Directeur Sven (…) Lees het hele bericht

veel-senioren-op-petanquetornooi-olympia

Veel senioren op petanquetornooi Olympia

Vorige zaterdag organiseerde petanqueclub Olympia aan De Veen het jaarlijkse zomertornooi en vandaag was het de beurt aan de 'veteranen'. De opkomst lag een stuk hoger dan zaterdag. Alle terreinen voor het petanquetornooi waren ingenomen en ook nog eens het grootste deel van de parking van De Veen. En ook al was de inzet vooral plezier, de meeste deelnemers gingen erg geconcentreerd te werken probeerden telkens weer de punten in de wacht te slepen.

magere-opkomst-voor-kindernamiddag

Magere opkomst voor kindernamiddag

De opkomst voor de kindernamiddag in de WK-Arena was een tegenvaller. Nochtans was er animatie voorzien, sport, schmink en ze kregen op groot scherm de topanimatiefilm Frozen te zien. De kinderen die er toch waren kregen een extra beloning in de vorm van een reusachtige bal. Volgende week woensdag wordt de kindernamiddag gehouden tussen 14 en 17 uur, de animatiefilm Descipable Me wordt om 14u30 vertoond. De toegang is gratis en ook dan is er weer animatie

weinig-animo-voor-verkiezingen-bij-buitenlanders

Weinig animo voor verkiezingen bij buitenlanders

Uit voorlopige cijfers - ze dateren van 9 juni - blijkt dat er nog niet zoveel animo is bij buitenlanders om te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. In Heusden-Zolder zijn er 1854 die daarvoor in aanmerking komen, maar tot nu toe zijn er nog maar 188 ingeschreven. Die hebben daarvoor de tijd tot 31 juli. Daarnaast telt Heusden-Zolder 24.998 stemplichtigen.

wereldfietser-bart-duvivier-wijzigt-zijn-plannen

Wereldfietser Bart Duvivier wijzigt zijn plannen

Wereldfietser Bart Duvivier is vertrokken vanuit Australië, maar hij heeft zijn plannen gewijzigd en is niet onderweg naar Nieuw-Zeeland. De afgelopen tijd is hij in Australië teveel en te vaak nat geworden en heeft hij teveel koude geleden om het in Nieuw-Zeeland te gaan riskeren waar het weer nog slechter zou zijn. Hij vliegt vandaag naar Abu Dhabi, vervolgens via Parijs naar Porto. Zo fietst hij naar Santiago de Compostela om van daaruit de omgekeerde Camino te doen. Over een goeie maand schat hij een weekje thuis te zijn. Daarna gaat het naar Amerika en in oktober terug richting Nieuw-Zeeland waar het dan lente is.

de-zomer-begint-morgen

De zomer begint morgen

Morgen 21 juni om 12u07 begint de zomer van 2018. Dat betekent dat we nu ook de langste dagen en kortste nachten van het jaar beleven. Vanochtend is de zon opgekomen om 5u25 en vanavond gaat ze onder om 21u55. De dagen blijven enkele dagen even lang om dan later deze week weer korter te worden. En het weer geraakt de komende dagen ook meer en meer in zomerstemming. Laat de cocktails dus maar aanrukken!

straks-kindernamiddag-met-film-in-wk-arena

Straks kindernamiddag met film in WK-Arena

Vandaag heeft in de WK-Arena - bij De Veen - de eerste kindernamiddag plaats. Alle kinderen zijn er welkom vanaf 13 uur. Op het programma staat onder meer de vertoning van de populaire animatiefilm 'Frozen'. Om 17 uur loopt de kindernamiddag ten einde. Volgende week woensdag is er ook weer zo'n kindernamiddag met de animatiefilm Descipable Me. Maar daar blijft het niet bij, kinderen kunnen zich telkens uitleven op springkastelen of deelnemen aan sport- en spelactiviteiten onder begeleiding.

afscheid-van-de-lagere-school-16-viversel

Afscheid van de lagere school (16): Viversel

In Sint Jan Berchmans in Viversel had juffrouw Myriam Orens dit jaar een goed gevulde klas met liefst 23 leerlingen. Zij zwermen eind dit schooljaar uit naar andere scholen. Lorena Bartels, Iza Bulterijst, Keanu Cams, Sarah Castro, Marilyn Claes, Senne Claes, Seppe Dorissen, Lars Fisette, Jinthe Gilis, Tibo Hombroux, James Jennen, Alec Jeunen, Jannes Laermans, Nora Meurs, Aidan Milis, Ghune Palmers, Lize Pirard, Ileana Prieto-Duran, Matthew Put, Rinoa Requin, Lisa Vanderheyden, Tristan Vanheel en Ann Yavuz. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-15-de-linde

Afscheid van de lagere school (15): De Linde

In De Linde zwaaien de leerlingen van Groep 5 af in het lager onderwijs. Hun klas heet heel gepast de ... leeuwenklas. De juffen Ingrid en Leen nemen afscheid van Milan Eerdekens, Harun Acar, Andrea Caltabellotta, Caitlin Breugelmans, Yigit Balci, Ali Jeseti en Ayoube Ben Aouda. (foto Marina Poelmans)

vrijdagavond-film-in-het-weyerkesbos

Vrijdagavond film in het Weyerkesbos

Voor vrijdagavond geeft onze weerman droog weer en dat is dus ideaal voor de film in openlucht in het Weyerkesbos (achter het Rode Kruis) waarmee de zomer wordt ingeluid. Het begint om 21 uur met het Arktos free podium waarop lokaal Cité talent zijn kunsten kan tonen. Om 22u30 wordt dan in samenwerking met The Roxy Theatre de film van ‘Jumanji: welcome to the jungle’ gedraaid. De toegang bedraagt slechts 2 euro, er is een drank- en snackstand. Breng wel je eigen stoeltje en eventueel dekentje mee. Mocht het weer toch nog onverhoopt omslaan, dan is er een tent voorzien.

vandaag-gezien-19-juni-2018

Vandaag gezien

Een ballonplant krijgt een jonge spin op bezoek. (foto Karin Cerstelotte)

dit-weekend-viert-heusden-centrum-kermis

Dit weekend viert Heusden-Centrum kermis

Het komende weekend viert Heusden-Dorp Sint-Janskermis. Zaterdag om 17 uur vertrekt aan Het Gezellehuis de optocht met de koninklijke harmonie De Verenigde Vrienden en de notabelen. Om 18 uur wordt de kermis officieel geopend in de tent aan de Pastorijstraat met toespraken van burgemeester Mario Borremans en dorpsraadvoorzitter Julien Maebe. Om 19 uur start de modeshow (foto) van lokale handelszaken met tussendoor gastoptredens van Paco Garcia en Steven Lambert. Er is nog een (…) Lees het hele bericht

belfius-sluit-zijn-deuren-in-heusden

Belfius sluit zijn deuren in Heusden

Het Belfius-kantoor aan het Willibrordusplein in Heusden sluit zijn deuren. Tegen maandag 2 juli verhuist het personeel naar het kantoor in Zolder aan de Sluisbamd. De self-service banking automaten in beide kantoren blijven op dit moment wel behouden.

het-weer-zomerweer-op-komst

Het weer: zomerweer op komst

Een krachtig hogedrukgebied bouwt de volgende dagen vanuit het westen op over onze streken. Er staat een periode aan te komen met droog, warm en zonnig weer. Eer het echter zo ver is, domineren nog even wat koelere en vochtige luchtstromingen.
Vandaag trekt een zwak frontaal systeem over onze regio met zwaar bewolkte condities en van tijd tot tijd wat lichte motregen. Grote neerslaghoeveelheden worden er echter niet verwacht en er zijn tussendoor ook langere droge perioden. In de avondperiode blijft (…) Lees het hele bericht

provinciale-subsidies-voor-woningen-van-t-weyerke

Provinciale subsidies voor woningen van 't Weyerke

't Weyerke krijgt van de provincie subsidies voor zijn woonproject aan 't Kapellehof in Heusden-Centrum. Binnen het nieuwe project dat daar gebouwd wordt , zijn 7 studio's en 11 kamers voorzien voor 't Weyerke om mensen met een beperking begeleid zelfstandig te laten wonen. De provincie geeft daarvoor nu 97.500 euro aan subsidies. Dat is 6.500 euro per woongelegenheid maar er kunnen maximaal 15 woningen betoelaagd worden. Het geld zal door 't Weyerke gebruikt worden om de (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-14-bolderberg

Afscheid van de lagere school (14): Bolderberg

En nog in Bolderberg nadert voor de leerlingen van 6B de exit uit het lager onderwijs. Ze moeten dan ook afscheid nemen van juffrouw Elien Steukers: Amaury De Regge, Stef Kempeneers, Victor Licata, Marcel Matoukou, Anna Mondelaers, Elien Nouwen, Lotte Onkelinckx, Kaylen Pluymers, Leandro Rodriguez, Simon Roussard, Saana Smets, Liana Stulens, Renée Van de Haterd, Niemke Vanderhoydonck, Manu Van Esch, Zita Vanhoutvin, Milo Verdingh en Jarne Wouters. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-13-bolderberg

Afscheid van de lagere school (13): Bolderberg

18 leerlingen van 6A van de vrije lagere school van Bolderberg beseffen dat hun lagere schoolloopbaan er bijna opzit. Ze hebben hun zesde leerjaar bij de juffen Annelies Renders en Lauren Wijnen zo goed als achter de rug: Robin Aerts, Yana Ariën, Aukelien Broux, Bryan Bruno, Sien Clauwers, Dorien Decoster, Anika Dedene, Sienna Degens, Hannes Dejong, Marie-Elise De Wit, Yoran Diepstraten, Lucka Fierro, Manuel Garia-Vounckx, Stijn Geenen, Liese Gielen, Giuseppe Lo Savio, Jutta Trekels en Laura Willems. (foto Marina Poelmans)

platform-wijst-op-een-aantal-pijnpunten

Platform wijst op een aantal pijnpunten

Het interreligieus platform legde vanavond in het Zebrahuis aan de meeste politieke partijen zijn memorandum voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. Het is het resultaat van het burgerforum dat in april een 30-tal mensen samenbracht om na te denken over de toekomst van Heusden-Zolder, rekening houdend met mensen met een migratie-achtergrond, met armen en vluchtelingen. Zo vindt het platform dat de gemeente meer moet onderzoeken naar en werk maken van 'samen -leven' tussen verschillende (…) Lees het hele bericht

en-toen-werd-het-toch-nog-feest

En toen werd het toch nog feest

In de tweede helft sloeg de vlam dan toch goed in de pan in de WK-Arena, de eerste vonk kwam meteen na hernemen na het eerste doelpunt van Dries Mertens, en daarna liet Romelo Lukaku de arena nog twee keer juichen. 't Was geen wereldprestatie, maar toch een verdiende overwinning en dus werd een feestje gebouwd. 

geef-ons-duivelse-doelpunten-alstublieft

Geef ons duivelse doelpunten alstublieft

Honderden voetbalsupporters zijn samengestroomd in de WK-Arena aan De Veen en de sfeer zit er behoorlijk in. Toch waren er ook al heel wat ontgoochelde reacties te horen over het uitblijven van doelpunten. De supporters hadden duidelijk een Belgische ploeg verwacht die Panama zou platwalsen. Tot dusver gebeurde dat niet, maar er rest nog een helft. Ondertussen hebben het toogpersoneel en de hotdogverkopers de handen vol.

en-we-zijn-vertrokken

En we zijn vertrokken ...

Sinds vier uur sijpelen de voetbalsupporters stilaan binnen in de WK-arena. De eerste pinten zijn achterovergeslagen, en terwijl op het scherm de analisten hun praatje doen, jagen de dj's van de duivelsbus de temperatuur al in de hoogte.

vandaag-gezien-18-juni-2018

Vandaag gezien

Een krabspin en een zandoogje verbroederen in Bolderberg. (foto Jan Leijskens)

beekbeemden-is-klaar-voor-het-wk

Beekbeemden is klaar voor het WK

De Duivelskoorts begint in alle hevigheid toe te slaan enkele uren voor de aftrap van de Belgische openingsmatch op het WK. Ook in de gemeentelijke basisschool Beekbeemden zijn ze er helemaal klaar voor. (foto's An Vanoppen)

politie-weg-niet-innemen-en-niet-toeteren

Politie: weg niet innemen en niet toeteren

In de aanloop naar de komende wedstrijden van de Rode Duivels én van de verkiezingen in Turkije - die nu zondag plaatshebben - wijst de politie er nop dat er nog altijd een nultolerantie gehanteerd wordt voor een aantal zaken. Zo laat de politie niet toe dat in Heusden-Zolder de openbare weg wordt ingenomen. En toeterende autobestuurders die de - eventuele - feestvreugde willen aanwakkeren, krijgen een pv als ze betrapt worden.

eindejaarswerken-van-de-academie-te-kijk

Eindejaarswerken van de academie te kijk

In kasteel Meylandt hebben de leerlingen van de hogere graad en de specialisatiegraad van de academie hun diploma gekregen. Maar tegelijk ging ook de tentoonstelling van start met hun eindejaarswerken. De bezoekers krijg een uiteenlopend aanbod van kunstwerken te zien: tekeningen, beelden, schilderijen, foto's en grafiek. Directeur Marijcke Lecok toonde zich erg trots op het resultaat van hun opleiding. De werken zijn nog te bekijken tot en met 24 juni, op zaterdag en zondag van 14 tot 18 (…) Lees het hele bericht

jelle-geens-wint-wereldbeker-in-antwerpen

Jelle Geens wint Wereldbeker in Antwerpen

Jelle Geens heeft in Antwerpen een manche van de Wereldbeker sprint in het triatlon gewonnen. Hij is nog maar de derde Belg die daarin slaagt. In Antwerpen eindigde het loopnummer op 't Eilandje in een spannende eindspurt en daarin was Jelle Geens net sneller dan Tayler Reid uit Nieuw-Zeeland. Derde was de Canadees Tyler Mislawchuk. Geens deed 58 minuten 15 seconden over de 750 meter zwemmen, 22,6 km fietsen en 5 km lopen.

afscheid-van-de-lagere-school-12-berkenbos

Afscheid van de lagere school (12): Berkenbos

Nog in de lagere school van Berkenbos zal ook meester Olivier Lenaers zijn leerlingen van L6O zeer binnenkort moeten uitzwaaien na een boeiend leerjaar. Het zijn Murat Cesur, Sude Ciftci, Floor Claes, Luna Cuylaerts, Maïte Geybels, Stamatia Glossis, Casey Goossens, Isil Güldal, Anil Karki, Arda Mavili, Tugra Ozcan, Esteban Pascual-Garcia, Nik Steenberghs en Lore Vaes. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-11-berkenbos

Afscheid van de lagere school (11): Berkenbos

Ook in de vrije lagere school in Berkenbos is het aftellen geblazen voor de leerlingen van L6L. Hun laatste weken van het lager onderwijs tikken weg en ze nemen binnenkort afscheid van juffrouw Liesbeth Vandeberg: Kerem Altun, Zeliha Altun, Hasan Atmaca, Yigit Bogutekin, Muhammed Cakir, Febe Cauberghs, Sude Dag, Kaat Eerdekens, Sena Karki, Yusuf Konak, Stef Leten, Andy Put, Birte Ramaekers, Elanur Top en Marenthe van der Plas. (foto Marina Poelmans)

10-redenen-om-naar-de-wk-arena-te-komen

10 redenen om naar de WK-Arena te komen

Maandag om 17 uur spelen de Rode Duivels hun eerste match op het WK in Rusland, ze hopen korte metten te maken met Panama. In Heusden-Zolder kun je de wedstrijd op groot scherm volgen in de Goloza-Arena, de atletiekhal bij De Veen. We geven je tien redenen waarom je daar present moet zijn
1. Je beleeft de ambiance met vrienden en dorpsgenoten
2. Je volgt de wedstrijd op een groot, kwalitatief scherm van 15 m²
3. De toegang is gratis, de drankprijzen democratisch
4. (…) Lees het hele bericht

laurens-vanthoor-wint-in-le-mans

Laurens Vanthoor wint in Le Mans

Hij heeft het gedaan: Laurens Vanthoor heeft met zijn ploegmaats Estre en Christensen in zijn categorie de 24 uur van Le Mans gewonnen. In hun opvallende Porsche 911 RSR reden ze 344 rondes, dat was goed voor de zege in de klasse GTE Pro. Ze eindigde op 44 rondes van de winnaars in het totaalklassement: Fernando Alonso en co in een Toyota. Daarmee staat er voor de tweede jaar op rij een Vanthoor op het hoogste schavotje. Vorig jaar won Dries de GTE Am.

bikes-claessens-racing-team-goud-en-brons

Bikes Claessens Racing Team: goud en brons

Zoals verwacht heeft Bikes Claessens Racing Team 1 de 24 uur cycling[!]zolder gewonnen. Het team legde 247 rondes af, dat is net geen 1.000 km. Tweede eindigde 2550CC A op 2 rondes en de derde podium plaats was voor Bikes Claessens Racing Team 2, dubbel feest dus bij dat team. Bij de individuele rijders won Joris Rogiers, hij legde - onwaarschijnlijk maar waar - 240 rondes af.

de-hektische-wissels

De hektische wissels

De meest hectische momenten in de 24 uur cycling zijn de wissels. De renners rijden dan van het circuit af, rechtstreeks het aflossingspunt in de boxen binnen. Daar wacht dan een teamgenoot en moet de transponder voor de tijdsopname worden doorgegeven. Zeker wanneer een hele groep tegelijk binnenkomt, geeft dat al een verwarrende taferelen en gevloek. (foto's Kurt Vanvelk)

teams-zijn-goed-geinstalleerd

Teams zijn goed geïnstalleerd

De meeste teams hebben zich goed geïnstalleerd voor de 24 uur van Zolder cycling, het ene met een camper, het andere met tenten, of een zwembadje om af te koelen. Ook de teams uit Heusden-Zolder zijn goed voorzien. Team Venic uit Zolder zit bijvoorbeeld aan het eind van de pitlane met zijn tentje. De ploegen van TTHZ, met jaren ervaring in de 24 uur cycling, zitten samen in één van de boxen en houden daar de stemming erin.

stevig-steuntje-aan-de-kleine-prins-vanuit-rettig

Stevig steuntje aan De Kleine Prins vanuit Rettig

Al jaren zet het bedrijf Rettig Belgium - Radson - zich in voor vzw De Kleine Prins. Initiatiefnemer Luc Cams uit Zolder verzamelt samen met zijn werkmakkers plastic afval uit de productie en dat krijgt dan een nieuw leven en zorgt voor opbrengst. Dit jaar konden ze daardoor € 2320 overhandigen aan Anne-Marie Lepoutre van De Kleine Prins. Het Kinderkankerfonds en het Universitair Ziekenhuis Leuven putten uit die middelen om zieke kinderen en hun gezin een dagje plezier, weg van (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-17-juni-2018

Vandaag gezien

Enkele bladluizen proberen alvast te proeven van een hazelnoot in wording. (foto Karin Cerstelotte)

kwb-van-bolderberg-bezocht-mechelen

KWB van Bolderberg bezocht Mechelen

De KWB van Bolderberg maakte een daguitstap naar Mechelen. En onder deskundige leiding brachten ze daar een bezoek aan historische plekken en monumenten, zoals de Sint-Romboutskathedraal. Als afsluiter werden blijkbaar de concurrenten van de Bolderbergse Trippel aan een smaaktest onderworpen. (foto's Jan Leijskens)

ook-vandaag-kun-je-nog-vhzelfies-maken

Ook vandaag kun je nog VHZelfies maken

Ook vandaag zijn de Verenigde Handelaars Zolder present met een stand op het Food Truck Festival. Ze hebben er hun fotokaders klaarliggen om een originele VHZelfie te maken, en als je die dan post op het Facebookpagina, dan maak je kans op extra prijzen. Buiten hetgeen er te winnen valt op hun stand.

vandaag-nog-food-truck-festival

Vandaag nog Food Truck Festival

Ook vandaag kun je nog tot 21 uur terecht op het Food Truck Festival dat het volledige Heldenplein inneemt met eet- en dranktrucks. Volgende week verhuist het 'eetcircus' drie dagen naar Beringen maar op 8 en 9 september zijn ze weer terug in Heusden-Zolder, dan strijken de food trucks neer op domein Bovy.

een-eigen-interpretatie-van-pink-floyd

Een eigen interpretatie van Pink Floyd

In Muze had gisteravond de eerste voorstelling plaats van het Pink Floyd Project, muziek van de legendarische groep dus maar dan met eigen interpretaties. Daarvoor was een band samengebracht met muzikanten die Muze zowat als hun thuishaven kunnen beschouwen. Rocco Di Turi, Lieven Cambré, Marco Cirone en David Demuynck om er maar enkelen te noemen. Zij deden samen met zangeres Jolien Thijs de niet eenvoudige nummers van Pink Floyd ronduit prachtig klinken. Door de grote belangstelling is voor vanavond een extra voorstelling ingelast, er zijn nog kaarten beschikbaar. (foto's Frans Morawski)

24-uur-de-nacht-is-verteerd

24 uur: de Nacht is verteerd

De weersomstandigheden zijn goed voor deze 24 uur van Zolder cycling, al hadden in de loop van de nacht toch wat renners last van koude, de wind was gelukkig iets minder dan gisteren in de vooravond. De renners proberen dan we zoveel mogelijk groepen te vormen, wat het iets makkelijker maakt. Bij Bikes Claessens Racing Team 1 lieten ze het zich niet aan het hart komen, op 6 uur voor het einde rijden zij nog steeds aan de leiding, ondertussen met een voorsprong van bijna twee rondes op 2250CC A en de (…) Lees het hele bericht

kom-met-de-fiets-naar-de-wk-arena

Kom met de fiets naar de WK-Arena

Wie maandag - en op de andere dagen van de Belgen-matchen - naar de WK-Arena aan De Veen komt, doet dat best met de fiets. In de Veenderweg is er immers een parkeerverbod. De parking achter het stadion, via de Buitingweg, kan wel gebruikt worden. Maar in het stadion zelf is een uitgebreide, bewaakte fietsenparking voorzien. Daar kun je in alle veiligheid je tweewieler achterlaten en je moet maar enkele meters meer te voet gaan.

24-uur-cycling-lichte-afscheiding-voorin

24 uur Cycling: lichte afscheiding voorin

Na 8 uur wedstrijd - één derde van de race dus - is er al wat afscheiding in het deelnemersveld van de 24 uur van Zolder cycling. Met 84 rondes rijdt Bikes Claessens Racing Team 1 aan de leiding, dat is bijna één ronde meer dan 2550 CC A. Brasschaat Racing 1 en Bikes Claessens Racing Team 2 volgen op 1 en 2 rondes. In hun spoor een tiental teams.

maak-een-vhzelfie-en-win-prijzen

Maak een VHZelfie en win prijzen

De Verenigde Handelaars Zolder zijn ook present op het Food Truck Festival. Wie een zakje snoep koopt, mag aan het rad van geluk draaien en wint daar gegarandeerd een prijs. Maar er is meer, in de fotokaders kun je een VHZelfie maken. Als je die post op de Facebookpagina van de Handelaarsvereniging, maak je kans op nog meer prijzen. Je hebt er alleen maar mee te winnen ...

food-truck-festival-mist-zijn-start-niet

Food Truck Festival mist zijn start niet

Het ziet ernaar uit dat Zolder-Centrum een nieuw evenement te pakken heeft, want de eerste dag van het Food Truck Festival was meteen een schot in de roos. Al van na de middag was het druk op het Heldenplein. De terrassen liepen vol en de eet- en dranktrucks hadden heel wat werk om dorstigen te laven en hongerigen te spijzen. Daarbij hadden de aanwezigen keuze uit meer dan 20 aanbieders, van de Belgische Smaakmakers - die op het Europees barbecuekampioenschap in Zweden onlangs bijna alle prijzen wegkaapten (…) Lees het hele bericht

pc-olympia-organiseert-zomertornooi

PC Olympia organiseert zomertornooi

Petanqueclub Olympia organiseerde vandaag op het parkeerterrein aan De Veen zijn jaarlijkse zomertornooi. Spelers en clubs uit heel Limburg namen daaraan deel en streden voor de felbegeerde trofee. Zelfs de kersverse Belgische kampioen was present.

geitjes-treffen-elkaar-in-ubbersel

'Geitjes' treffen elkaar in Ubbersel

Bij de voetbalterreinen van Ubbersel heeft dit weekend een 2 pk-treffen plaats. Vanuit heel Vlaanderen en Nederland zijn eigenaars van kleurrijke 'geitjes' afgezakt. De meesten zijn aangesloten bij een club en treffen elkaar wel vaker in het jaar. Ze camperen enkele nachten in Ubbersel, maken er een gezellige boel van en doen een rondrit door de streek. Morgen rond de middag zijn ze weer weg. (foto boven Jean Vandevoort, foto's onder redactie)

24-uur-cycling-meteen-een-vliegende-start

24 uur cycling: meteen een vliegende start

Op Circuit Zolder zijn om stipt 15 uur de 24 uur van Zolder cycling van start gegaan. In het totaal meer dan 160 teams en individuen passeerden onder de groene startvlag van Essec-baas Luc Achten. Na een opwarmronde namen de eerste 60 teams - die de beste tijd klokten tijdens de pole-ronde - een Le Mans start. De andere teams startten achter de auto van de organisatie. Voorin was het al meteen vuurwerk want het regende aanvallen van in de eerste ronde. De kopgroep viel daardoor uit elkaar. Achteraan deden de deelnemers het heel wat rustiger. Ze komen trouwens niet alleen uit heel Vlaanderen, ook uit Wallonië, Nederland en Duitsland.

wielertoeristen-op-weg-naar-zeeland

Wielertoeristen op weg naar Zeeland

De wielertoeristen van Eversel zijn vanmorgen vertrokken voor hun jaarlijkse tweedaagse. Het weer zat alvast mee toen ze aan hun rit van 160 km begonnen. Die gaat richting Zeeland tot in Goes. Als alles meezit, worden ze morgenavond rond 18 uur weer in het clublokaal verwacht. (foto Rita Vanhove)

de-kijk-van-richie-327

De kijk van Richie

Er valt niet aan te ontkomen ... het WK voetbal.

nachtelijke-bloemenplanters-slaan-toe

Nachtelijke bloemenplanters slaan toe

Laten we eens in plaats van bankautomaten op te blazen, de voorkant gewoon verfraaien, hebben onbekenden gedacht en dus zijn er vannacht éénjarige bloemen geplant in de middenberm van de Guido Gezellelaan. De daders moeten blijkbaar in kaboutermilieus gezocht worden.

150-deelnemers-voor-24-uur-cycling

150 deelnemers voor 24 uur cycling

Morgen en zondag vinden op Circuit Zolder de 24 uur van Zolder cycling plaats. Ruim 150 teams en individuen hebben zich dit jaar ingeschreven voor deze erg zware uithoudingswedstrijd. Morgen tussen 12u30 en 13u30 wordt er gereden voor de superpole. Een tijdrit over 1 ronde moet de eerste 60 startplaatsen opleveren. Om 14u50 start de opwarmronde en om 15 uur wordt de 24 uur cycling officieel op gang gevlagd. In het eerste uur is al een mooie prijs te winnen met een tussenspurt. Zondag om 15 uur eindigen de 24 uren.

erotiek-is-een-diepe-inspiratiebron

Erotiek is een diepe inspiratiebron

Het moet niet altijd even braaf zijn. Die indruk overvalt je als je even rondsnuistert in de tentoonstelling van cartoonistenvereniging KEVER-FECO,in de bovenfoyer van Muze. Deze keer zijn het 'eroticacartoons', cartoonisten uit binnen- en buitenland gingen aan de slag rond het thema erotiek en het resultaat is hilarisch. Als ondertitel voegen ze er 'zo lang als het nog kan' aan toe, want onder impuls van allerlei maatschappelijke trends lijkt zich een nieuwe preutsheid aan te dienen. (…) Lees het hele bericht

projecta-foto-s-in-dialoog-met-kvlv-aquarellen

Projecta-foto's in dialoog met KVLV-aquarellen

Het was druk vanavond in Muze, daar werden immers twee tentoonstellingen tegelijk geopend. In de foyer beneden gaat het om foto's van fotoclub Projecta en aquarellen van de KVLV van Bolderberg. De tentoonstellingen van Projecta zijn ondertussen al een traditie. Het zijn stuk voor stuk ervaren fotografen die eenvoudige planten en dieren, evenzeer als exotische landschappen, artiesten of mijngebouwen verheffen tot kunstwerken. Zij lieten zich dit jaar vergezellen door de dames van KVLV Bolderberg: (…) Lees het hele bericht

verdediging-vraagt-vrijspraak-voor-dolle-man

Verdediging vraagt vrijspraak voor dolle man

Voor de rechtbank in Hasselt is vandaag het proces voortgezet tegen de man uit Houthalen die twee jaar geleden in de Dennenweg een vrouw doodsloeg, anderen verwondde en een ravage aanrichtte in Berkenbos en Lindeman. Vandaag kwam de verdediging aan het woord. De advocate vond dat de man die dag in een psychose verkeerde. Ze nam ook het Sint-Franciscusziekenhuis op de korrel. De man had zich daar met zijn broer en een buurman aangeboden. Hij kreeg medicatie en werd in een isoleercel geplaatst, (…) Lees het hele bericht

wk-arena-speciale-vloer-gelegd-togen-staan-klaar

WK-Arena: speciale vloer gelegd, togen staan klaar

In de WK-Arena - in de atletiekhal aan De Veen - is vandaag een groot deel van de voorbereidingen afgerond. Over de hele oppervlakte van de hal is een speciale beschermende vloer uitgerold. Die is vanmorgen geleverd vanuit China. Het videoscherm is nu volledig operationeel en getest, net als de geluidsinstallatie. De togen zijn opgesteld en er zijn grote hoeveelheden drank aangevoerd om de dorstige kelen te smeren. In de achterhoek is kunstgras gelegd waar een cavabar wordt ingericht.

opletten-op-het-fietspad

Opletten op het fietspad

Alsmaar meer fietsers maken hun beklag over de staat van het fietspad op de Kanaalweg, vooral in de buurt van de grens met Lummen. Vrachtwagens met puin in niet afgedekte laadbekken verliezen daar geregeld kiezel en betongruis en dat komt op het fietspad terecht.

werfdiefstal-in-michel-scheperslaan

Werfdiefstal in Michel Scheperslaan

Op een werf in de Michel Scheperslaan hebben dieven toegeslagen. Ze zijn er met materialen vandoor gegaan. De jongste tijd krijgen heel wat bouwwerven in Limburg ongewenst bezoek.

leerlingen-maken-bijenhal-aan-t-woutershof

Leerlingen maken bijenhal aan 't Woutershof

Leerlingen van het zesde leerjaar van 't Molenholleke waren deze namiddag druk aan de slag aan 't Woutershof in Zolder-Centrum. Zeulen met hout, boren, zagen, timmeren, ... Samen met de heemkundige kring en de imkersvereniging werken de leerlingen - net als hun collega's van alle vijfde klassen - aan de bouw van een bijenhal en insectenhotelletjes. Het project maakt deel uit van het provinciaal initiatief 'Jong redt oud'. In de toekomst zullen de leerlingen (…) Lees het hele bericht

thibaut-courtois-krijgt-steun-uit-bolderberg

Thibaut Courtois krijgt steun uit Bolderberg

Als Thibaut Courtois maandagavond tussen de palen staat, weet hij alleszins dat de jongste voetbalsupporters in Bolderberg hem steunen. Hij was hen dinsdagavond nog even komen begroeten.

gemeenteraad-over-straatnamen-en-grondprijzen

Gemeenteraad over straatnamen en grondprijzen

Op donderdag 28 juni om 19 uur vergadert de gemeenteraad over (voorlopig) 16 punten in openbare vergadering. Eerst zullen de opvolgers van Hendrik Huyghelier in de OCMW- en gemeenteraad geïnstalleerd worden. De gemeenteraad moet twee nieuwe straatnamen goedkeuren: de nieuwe straat bij de nieuwe winkels aan de Koolmijnlaan zal Muitenberghof heten en de nieuwe straat op de verkaveling langs de Poorthoevestraat wordt Mollerpad. De verhuring van het vroegere CVO-gebouw aan 't (…) Lees het hele bericht

vanthoor-voorin-in-gt-klasse-bij-start-le-mans

Vanthoor voorin in GT-klasse bij start Le Mans

Laurens Vanthoor heeft zich met zijn ploegmaats Michael Christensen en Kevin Estre op de tweede kwalificatieplaats gesetteld in de GT-klasse van de 24 uren van Le Mans. De kwalificaties zijn vannacht afgelopen. Vanthoor rijdt er in een Porsche 911 met een roze retro-look. Broer Dries, die vorig jaar won in de GTE -Am-klasse heeft dit jaar geen tijd om de Franse etmaalrace te rijden.

openluchtzwembad-is-bijna-klaar-voor-zomerseizoen

Openluchtzwembad is bijna klaar voor zomerseizoen

Aan het openluchtzwembad Terlamen zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen volop aan de gang. De baden zijn gereinigd en het grote bad is gevuld met proper water. De pompen zijn al aan het draaien. De kwaliteit van het water wordt nauwgezet opgevolgd. Eddy Coels en zijn team hebben ook op de rest van het terrein hard gewerkt. De winkel kreeg een nieuwe nieuwe daklaag met isolatie, er is geverfd en gepoetst, en het grasveld ligt er al keurig bij. Toch moeten de uitbaters ook een beroep (…) Lees het hele bericht

dit-weekend-foodtruckfestival-in-zolder-centrum

Dit weekend foodtruckfestival in Zolder-Centrum

Dit weekend is het feest in Zolder-Centrum, het Heldenplein wordt namelijk twee dagen ingenomen door foodtrucks, dé trend van het moment. In het totaal worden 22 standhouders verwacht. Je kunt er niet alleen eten en drinken, er is ook heel wat animatie: een ballenbad en springkasteel voor de kinderen, Tesla is aanwezig met een wagen en de Verenigde Handelaars Zolder staan er met een rad-van-fortuin. Bij aankoop van een snoepzakje mag je aan het rad draaien en kun je leuke prijzen winnen. (…) Lees het hele bericht

yellow-tigers-ronden-af-met-winst

Yellow Tigers ronden af met winst

De Yellow Tigers hebben hun laatste wedstrijd voor de Nations League gewonnen met 3-1 van Thailand. Setstanden waren 26-24, 23-25, 25-30 en 25-21. Ook deze keer viel Nathalie Lemmens succesvol in. Eerder deze ronde verloren de Belgische volleybalvrouwen van toplanden Brazilië en Italië. Ze eindigen 13de op 16 landen en blijven in de wereldgroep.

de-ramadan-is-afgelopen

De Ramadan is afgelopen

Voor de moslims zit de Ramadan, de vastenperiode erop. Gisteren was hun laatste vastendag en vandaag begint dan het ramadanfeest, in de volksmond ook Suikerfeest genoemd. Dat duurt drie dagen en dan worden er veel familiebezoeken afgelegd. Ook dit jaar waren er in Heusden-Zolder weer verschillende iftar-avonden waarop het grotere publiek was uitgenodigd. Volgend jaar valt de Ramadan tussen 5 mei en 5 juni.

afscheid-van-de-lagere-school-10-heideland

Afscheid van de lagere school (10): Heideland

Bij Heideland in Viversel tellen ze 7 schoolverlaters die na dit jaar andere oorden gaan opzoeken. Ze hebben een intens jaar achter de rug met juffrouw Linda Reynders. Het zijn Liam Cuypers, Francesco De Vuono, David Geza (niet op de foto), Ashley Linsen, Yarne Medo, Mikail Pirinc en Sude Pirinc. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-9-daltonschool

Afscheid van de lagere school (9): Daltonschool

In de school Daltongroep 3 aan 't Bergske heeft juffrouw Jess Vranken een leuk jaar achter de rug met haar kapoenen, maar het afscheid komt dichterbij. De leerlingen zijn Brent Masset, Nicholas Debets, Janu Serneels, Mirthe Schruers, Yennick Luyten, Amélie Julie Nizet en Amélie Papy. (foto Marina Poelmans)

wist-je-dat-meer-dan-60-nationaliteiten

Wist je dat ... meer dan 60 nationaliteiten

Heusden-Zolder telt meer dan 60 nationaliteiten, heb je je al eens afgevraagd vanwaar die mensen allemaal komen? We hebben ze even opgelijst. Het gaat dus om de nationaliteit, niet om de afkomst, want dan zouden er bijvoorbeeld veel minder Belgen en veel meer Turken, Italianen en Spanjaarden zijn. We telden dus op 1 januari 30.684 Belgen, 504 Turken, 503 Nederlanders, 378 Italianen, 166 Spanjaarden, 154 Bulgaren, 95 Polen, 57 Duitsers, 55 Roemenen, 41 Serviërs, 39 statenlozen, 27 Marokkanen, 24 niet (…) Lees het hele bericht

alsmaar-meer-alleenstaanden-en-eenoudergezinnen

Alsmaar meer alleenstaanden en éénoudergezinnen

Heusden-Zolder telde op 1 januari dit jaar 33.406 inwoners, 16.557 mannen en 16.849 vrouwen. in een jaar tijd is de bevolking met liefst 250 personen aangegroeid. In 7 jaar tijd zijn er zelfs meer dan 1500 inwoners bijgekomen. We tellen 13.092 huishoudens: 3621 alleenwonenden, 3272 gehuwde paren zonder kind, 3939 gehuwde paren met kind(eren), 582 samenwonende paren zonder kinderen, 710 samenwonende paren met kinderen en 1120 alleenstaande ouders. Daarnaast zijn er nog andere vormen van huishoudens.

van-de-rode-duivels-genieten-vanuit-de-vip-area

Van de Rode Duivels genieten vanuit de VIP-area

In de WK-Arena, in de atletiekhal bij De Veen, is ook een heuse VIP-area voorzien. Die is ondergebracht in de cafetaria op de eerste verdieping. De gasten kunnen daar ook op een eigen groot scherm de wedstrijden van de Rode Duivels volgen, maar ze hebben ook een prachtig zicht op de grote hal en het gebeuren daar. Een plekje in de VIP-area kost slechts 45 euro. Daarvoor kun je genieten van een heerlijke barbecue, en de glazen worden een uur voor en na de match rijkelijk gevuld. Interesse? Het aantal plaatsen is eerder beperkt, dus snel inschrijven via deze link.

morgen-opent-expo-met-erotische-cartoons

Morgen opent expo met erotische cartoons

Liefhebbers van cartoons moet de komende weken zeker eens in Muze langsgaan. Daar opent morgenavond de tentoonstelling ‘Eroticartoons' van Kever-Feco kartoenistenvereniging. Het gaat om 27 cartoons van 26 bekende Belgische, Luxemburgse, Zwitserse en Nederlandse cartoonisten onder wie onze dorpsgenoot Bob Vincke. Zij laten zich van hun beste erotische kant laten zien niet met de bedoeling te choqueren, maar je te doen (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-14-juni-2018

Vandaag gezien

Een penseelkever heeft een zachte landing op een margriet gemaakt. (foto Jan Leijskens)

sfc-gert-koninckx-volgt-eddy-willems-op

SFC: Gert Koninckx volgt Eddy Willems op

Bij het Sint-Franciscuscollege komt er een directeurswissel aan. Algemeen directeur Eddy Willems gaat eind dit jaar met pensioen en wordt opgevolgd door huidig directeur logistiek en financiën Gert Koninckx . Het schoolbestuur is erg tevreden over de rol die Eddy Willems de afgelopen jaren heeft gespeeld. Zo heeft het college zich onder zijn leiding stevig gepositioneerd in de brede regio. Uit een recent onderzoek is nog gebleken dat de oud-leerlingen van het SFC bovengemiddeld (…) Lees het hele bericht

bouwsubsidies-voor-sfc-en-t-molenholleke

Bouwsubsidies voor SFC en 't Molenholleke

Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits heeft tussen 1 maart en einde mei dit jaar voor 3,7 miljoen euro subsidies toegekend aan scholenbouwprojecten in Limburg. Het gaat daarbij zowel om het vrij als het officieel onderwijs. Eén van de grotere bedragen - 397 493 euro - gaat naar vrije basisschool 't Molenholleke dat in Zolder-Centrum een nieuwbouw aan het optrekken is. En ook het Sint-Franciscuscollege krijgt een subsidie voor zijn verdere modernisering, namelijk 24.272 euro.

overval-op-krantenwinkel-in-boekt

Overval op krantenwinkel in Boekt

Een onbekende heeft vanmorgen een krantenwinkel in de Meylandtlaan overvallen. Hij stapte omstreeks 7 uur de zaak binnen en bedreigde de uitbaatster. Het is nog niet duidelijk of de dader iets heeft kunnen buitmaken. UPDATE Later werd bekend dat het om twee gewapende overvallers ging. Ze zijn er vandoor met de inhoud van de kassa.

heusdenaar-40-maanden-in-de-cel-voor-overval

Heusdenaar 40 maanden in de cel voor overval

Een man van 47 uit Heusden-Zolder moet 40 maanden de cel voor een home-invasion bij een bejaarde vrouw in Geel, in oktober vorig jaar. Samen met een inwoner van Geel had hij 's avonds laat de voordeur van de woning ingestampt en de vrouw door het huis gesleurd. Ze haalden alles overhoop en dreigden ermee de vrouw te doden als ze niet vertelde waar de kluis stond. De overvallers konden uiteindelijk geld en juwelen buit maken. Door hun gsm-gebruik te ontleden, konden de speurders hen vrij (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-8-de-brug

Afscheid van de lagere school (8): De Brug

De Brug heeft nog een derde klas met zesdejaars, die van juffrouw Aude Vansnick. Ook zij beleeft de laatste weken met haar leerlingen van 6C. Het zijn Elvan Acar, Tuqa Aladin Baban, Arda Aydemir, Deniz Bagdat, Marie Claes, Simone Colangeli, Briek Deferme, Talha Elkiliç Ismet, Anisa Erkan, Azra Gündüz, Nida Kahveci, Eslem Kececi, Sabrina Khouatmia, Duru Mirza, Lande Németh, Mateo Rubio, Asya Tekin, Darian Van de Wijgaert en Ilsu Yilmaz. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-7-de-brug

Afscheid van de lagere school (7): De Brug

Nog in De Brug zien ook de juffen Dorine Snyders en Sharon Lemmens de schoolkalender dunner worden en dus zwaaien ze binnenkort hun leerlingen van 6B uit: Tuana Altun, Beto Roza Araz Haykaz, Sude Balci, Yusuf Bataray, Emir Ciftçi, Rune Claes, Talha Demirel, Aurélie Desmaret, Tuur Eerdekens, Yaren Eren, Thomas Hermans, Nisanur Karatay, Seppe Van den Eechoudt, Yuna Vandevenne, Dargan Van de Wijgaert, Yoren Vanhoudt, Lieselotte Vanpaeschen, Romina Vertongen en Rabia Yilmaz. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-6-de-brug

Afscheid van de lagere school (6): De Brug

In De Brug nemen de 18 leerlingen van 6A binnenkort afscheid van de lagere school en meester Marc Neuteleers. Het zijn Uhud Bagci, Britt Bilterest, Irem Caglayan, Sahra Calkap, Lorena Corigliano, Ruben De Haes, Sjoerd de Vries, Serdar Dogan, Alexander Gernaey, Ceylin Güller, Douwe Humblet, Ferre Humblet, Emily Marès, Dilara Mavili, Britt Stockmans, Chiara Vertongen, Batuhan Yilmaz en Nehir Yilmaz. (foto Marina Poelmans)

jonge-acteurs-tonen-hun-kunsten

Jonge acteurs tonen hun kunsten

In CC Muze konden de leerlingen van Evi Vandeneynde van Villa Basta eindelijk hun kunsten tonen aan ouders en familie. De voorbije periode hebben ze elke woensdagnamiddag twee uur geoefend en het resultaat mocht gezien worden. Ze brachten verschillende toneelstukjes, en die speelden zich allemaal af in Hotel Stoopido. De jonge acteurs oogstten er heel wat succes mee. (foto Ann Leyssens)

het-scherm-staat-al-klaar-in-wk-arena

Het scherm staat al klaar in WK-Arena

Tom Baerts van de dienst sport en Marcel Schepers van De Veen voelden zich vanavond vrij nietig toen ze poseerden onder het scherm dat daar is klaargezet voor het WK. Een gespecialiseerde Nederlandse firma - die ook al het scherm leverde voor de EK-Arena twee jaar geleden - heeft vandaag het scherm opgebouwd. Het meet 5 meter bij 3 en is daarmee nog 3 vierkante meter groter dan in 2016. Het zal een uitstekend beeld leveren tot achter in de atletiekhal. Die wordt nu de komende dagen verder aangekleed, de gigantische ruimte kan een massa voetbalsupporters aan. Het voordeel is dat het er droog blijft bij nat weer en koel bij gloeiende hitte.

ongerustheid-over-verkeersdruk-op-koolmijnlaan

Ongerustheid over verkeersdruk op Koolmijnlaan

De dorpsraad Berkenbos mocht vanavond een pak volk verwelkomen op de volksvergadering in de Sint-Martinusgilde. De aanwezigen kregen onder meer een uiteenzetting door projectcoördinator Josiane Mercken over het nieuwe winkelproject tussen Brugstraat, Koolmijnlaan en Schansstraat. Ze deed uit de doeken aan welke beperkingen en nevenvoorwaarden de plannen waren onderworpen. Onder meer een beperking tot 5.000 m² winkeloppervlakte, met voldoende parkeerplaatsen, één in- en (…) Lees het hele bericht

hoe-een-vroegere-zetel-van-n-va-naar-cd-v-gaat

Hoe een vroegere zetel van N-VA naar CD&V gaat

Het ontslag van Hendrik Hughelier uit de gemeenteraad leidt tot een behoorlijk kafkaiaanse situatie: een zetel die de N-VA bij de verkiezingen had gewonnen gaat nu naar de ... CD&V. De zetel was oorspronkelijk voor Corinna Nys van de N-VA. Maar die stapte later uit de partij en ging als onafhankelijke zetelen. Nadien nam ze ontslag omdat ze verhuisde en dus kwam Hendrik Huyghelier in de raad, als eerste opvolger op de N-VA-lijst. Maar ook die was inmiddels uit de partij gestapt en zetelde als (…) Lees het hele bericht

info-avond-over-nieuwe-vergunning-circuit-zolder

Info-avond over nieuwe vergunning Circuit Zolder

De vzw Terlamen moet zoals gebruikelijk zijn omgevingsvergunning vernieuwen. Dat is nodig om de omloop verder te exploiteren en veranderen. Het circuit vraagt een bijstelling van de voorwaarden uit Vlarem II. Ondertussen is ook een milieueffectenrapport opgemaakt en is het openbaar onderzoek gestart. Zo kan iedereen nog tot en met 7 juli de aanvraag gaan inkijken in het gemeentehuis en eventueel opmerkingen of bezwaren indienen. Volgende woensdag heeft ook een informatievergadering (…) Lees het hele bericht

het-weer-wisselvallig-12

Het weer: wisselvallig

Een storing schuift over onze streken met veel wolken en af en toe wat lichte neerslag. Nadien volgt er tijdelijk droog en warm weer. Tijdens het weekend wordt het echter wisselvallig met enkele regenbuien en maxima die wat lager uitkomen. Na het weekend lijkt een hogedrukgebied op te bouwen naar onze streken met vanaf halfweg volgende week een erg gunstige tendens.
Vandaag zijn de wolken in de meerderheid tijdens de ochtend, maar het is overwegend droog. Na de middag zijn er meer opklaringen. De (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-5-t-molenholleke

Afscheid van de lagere school (5): 't Molenholleke

Nog in 't Molenholleke nadert het einde van de lagere schoolloopbaan voor de leerlingen van 6B, bij de juffen Katrien en Kimberly. Berât Altun, Fien Bex, Siel Bynens, Lennert De Schepper, Yannick Dielkens, Lara Esen, Giordano Faraone, Emily Geutjens, Wout Haex, Indra Heeren, Cagla Kocak, Nayla Kodalci, Saartje Lambrecht, Yoran Malinowski, Lou Mechelmans, Danilo Pedrosa, Isaac Raeymakers, Wanne Schepers, Maya van Hooydonck, Nel van Hout, Freija Vranckx en Emir Yigit. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-4-t-molenholleke

Afscheid van de lagere school (4): 't Molenholleke

Ook in 't Molenholleke koesteren de leerlingen van 6A gemengde gevoelens bij het nakende afscheid van hun school en van juffrouw Pam: Atahan Basar, Inias Boeckmans, Chiara Bosmans, Robbin Caeyers, Queralt Calleja-Martinez, Kasper Gielis, Geri Gugleva, Amélie Gysels, Pegah Hermans, Xander Jans, Bjarne Janssens, Jarne Loyen, Emiel Lynen, Stephanie Man, Mahmut Nohut, Cagan Ozdemir, Shekina Sanchez Gonzalez, Mara Smets, Lars Van Baelen, Amber Vandyck, Ilse van Merwijk en Ozan Yilmaz. (foto Marina Poelmans)

yellow-tigers-met-nathalie-lemmens-verliezen

Yellow Tigers met Nathalie Lemmens verliezen

The Yellow Tigers, de Belgische nationale volleyvrouwen, hebben vandaag hun dertiende duel in de Women's Nations League in Eboli (Italië) met 3-1 verloren van Brazilië. Setstanden waren 25-15, 25-14, 21-25 en 25-23. Nathalie Lemmens viel in. België staat nu dertiende met negen punten en is op twee speeldagen van het einde van de competitie al zeker van het behoud in de Nations League.

duidelijke-veiligheidsmaatregelen-aan-wk-arena

Duidelijke veiligheidsmaatregelen aan WK-Arena

Voorlopig is het nog rustig aan de Golazo-Arena, de ateliekhal bij De Veen die volgende maandag opent als de WK-Arena van Heusden-Zolder. Er zal wellicht heel wat volk afzakken om van de sfeer te genieten, daarom wordt qua veiligheid niets aan het toeval overgelaten. Er staan stewards aan de ingang en in de zaal en ook de politie is aanwezig. Er geldt een parkeerverbod in de Veenderweg tussen de Beringersteenweg en de Schomstraat van 15 juni tot 22 juli, de bewoners krijgen een doorlaatbewijs. (…) Lees het hele bericht

ocmw-brengt-90-plussers-samen

OCMW brengt 90-plussers samen

Het OCMW organiseerde vandaag een bijzonder initiatief: het bracht de 90-plussers uit de gemeente samen voor een leuke middag. Zo konden ze oude kennissen terugzien, herinneringen ophalen en gewoon, enkele gezellige uren beleven. Ze waren met een 40-tal ingeschreven, onder wie 3 koppels. Sommigen werden verzegezeld door hun mantelzorger. OCMW-voorzitter Elke Gijbels schetste hoe het iniatief gegroeid was uit het bezoekersteam. Dat stelde 2 jaar geleden in een enquête vast dat 150 (…) Lees het hele bericht

inbraken-in-vrachtwagen-en-woning

Inbraken in vrachtwagen en woning

Vanmorgen kort voor 8 uur stelde de chauffeur van een Roemeense vrachtwagen op de parking langs de E 314 vast dat er was ingebroken in zijn vrachtwagen. De wegpolitie kwam ter plaatse voor de vaststellingen. En in de Kiezelvoort is deze namiddag een inbraak in een woning ontdekt. De dieven zijn er vandoor gegaan met een fototoestel en een IPad.

kinderkansarmoede-blijft-toenemen

Kinderkansarmoede blijft toenemen

Ondanks dat heel wat socio-economische cijfers van Heusden-Zolder de goede kant opgaan, wordt de kinderkansarmoede nog altijd slechter. Dat blijkt uit de kansarmoede-index van Kind en Gezin. Die staat voor Heusden-Zolder in 2017 op 21,83 %, dat is het hoogste cijfer van de jongste jaren. Ter vergelijking: in 2015 en 2016 ging het om 21,81 % en in 2014 om 20,98. Voor heel Limburg bedraagt dat cijfer 14,2 %, voor Vlaanderen 13,8 %. In Limburg doen alleen Genk en Maasmechelen het nog een pak (…) Lees het hele bericht

kvlv-dames-fietsten-naar-nederland

KVLV-dames fietsten naar Nederland

De dames van de KVLV Heusden-Centrum gaan al 18 jaar samen op driedaagse fietstocht. En daarbij draaien ze hun hand niet om voor enkele kilometers. Dit jaar was Bladel in Nederland het doel. De tocht naar ginder verliep in druilerig weer en ze waren dan ook blij met de accommodatie van hun hotel. De tweede dag ging het richting Hilvarenbeek, een rustig stadje, en de derde dag in volle zon en warmte ging het weer huiswaarts. 165 km in het totaal en dat zonder pech. (foto Frans Mentens)

27-nieuwe-gemachtigd-opzichters

27 nieuwe gemachtigd opzichters

Heusden-Zolder heeft er weer 27 gemachtigd opzichters bij. Die zijn recent beëdigd door burgemeester Mario Borremans en gedeputeerde Jean-Paul Peuskens. Het gaat vooral om mensen uit het onderwijs. Zij kregen van de lokale politie eerst een theoretische en praktische opleiding met klemtoon op de wegcode in het algemeen en de voetganger in het bijzonder. In de praktijkopleiding oefenden de kandidaten op het stilleggen van het verkeer om voetgangers te laten oversteken en om een groep voetgangers door (…) Lees het hele bericht

film-doet-niet-onder-voor-voetbal

Film doet niet onder voor voetbal

Niet iedereen bleef gisteravond voor het scherm plakken om naar België-Costa Rica te kijken. Heel wat filmliefhebbers zakten naar The Roxy Theatre af waar regisseur Kristof Hoornaert persoonlijk zijn film Resurrection kwam toelichten. Een voorstelling van de ElaN Filmavonden.

afscheid-van-de-lagere-school-3-de-luchtballon

Afscheid van de lagere school (3): De Luchtballon

Met een beetje nostalgie kijken meester Stijn en zijn leerlingen van het zesde leerjaar van De Luchtballon uit richting einde schooljaar. Nemen binnenkort afscheid: Nadia Amzil, Mozda Aqtash, Aslihan Aygun, Kaoutar Ben Acha, Mert Büdüs, Miroslav Enev, Xeno Gilissen, Imran Ibraimoski, Hatice Kalender, Devrim Karakoc, Rania Laqrimi, Rasul Masae, Meryem Ozturk, Muhammed Sonkaya, Alper Türkmen, Kadir Ulvan en Giuliano Wynants. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-2-de-schans

Afscheid van de lagere school (2): De Schans

In De Schans zwaait juffrouw Merve haar kapoenen uit richting secundair onderwijs. Het zijn Asya Balci, Derya Balci, Metehan Bektas, Beyza Bilmis, Yunus Bilmis, Elyesa Dogru, Naim Haziri, Vefa Nur Hilirli, Can Kaplan, Dilara Kayabal, Kazim Kayabal, Selin Konak, Enes Korkmaz, Dilay Oguz, Yasemin Oguz, Batuhan Ozcan, Yunus Ozcan, Ikra Ozoglu, Mehmet Sanli, Mikail Tasci, Furkan Tekin, Mehmed Tomak, Ersin Yildirim en Simay Yildirim. (foto Marina Poelmans)

jeugdwerking-bolderberg-fc-zit-aan-plafond

Jeugdwerking Bolderberg FC zit aan plafond

Bij Bolderberg FC hebben de trainers de koppen bij elkaar gestoken ter voorbereiding van de jeugdwerking volgend seizoen. Nu heeft de club ploegen voor de U6 tot U15 en volgend jaar komt daar een U17-team bij en dan is er dus een volledige jeugdwerking. Alleen zit de club dan aan haar plafond, meer kan niet meer met één wedstrijdterrein. Volgens het bestuur was er dit jaar al voor tientallen kinderen geen plaats. Maar bij de U6 kunnen nog een 3-tal spelertjes bij en bij de U13 zijn er nog 4 plaatsen. (foto Yves Maex)

volkorengrijs-in-aftermuzecafe

Volkorengrijs in AfterMuzeCafé

15 jaar geleden borrelde bij de Veenbonkgroep(gegroeid uit de vroegere Jefa ) het verlangen op om met een zangkoor te beginnen. In den beginne was het een meezingkoor met populaire liedjes. Later evolueerde het koor naar meerstemmige traditionele volksmuziek en wereldmuziek. Volkorengrijs is in onze contreien al vaker te horen geweest, maar op 24 juni staan ze op het podium van het AfterMuzeCafé, en dat samen met Suprise Me.

wie-worden-de-opvolgers-van-hendrik-huyghelier

Wie worden de opvolgers van Hendrik Huyghelier?

Het onverwachte vertrek van Hendrik Huyghelier betekent dat weer twee nieuwe mensen hun intrede mogen maken op de politieke scène en dat voor het laatste half jaar van de legislatuur. In de gemeenteraad zal dat één van de opvolgers worden die op basis van hun stemmenaantal uit de N-VA-lijst zijn voorgekomen. De eerste is normaal Chris Schepers, vervolgens Cindy Ceyssens en dan Jasmine Heyligen. Voor de OCMW-raad zijn vooraf kandidaat-opvolgers aangeduid, daar staat Michel (…) Lees het hele bericht

hendrik-hughelier-stapt-uit-gemeente-en-ocmw-raad

Hendrik Hughelier stapt uit gemeente- en OCMW-raad

Het klinkt als een donderdagslag bij heldere hemel, maar Hendrik Huyghelier heeft zijn ontslag gegeven als gemeenteraadslid én OCMW-raadslid. Hij heeft deze namiddag op het secretariaat zijn ontslagbrief ingediend. Hij geeft geen verder commentaar bij de redenen voor zijn ontslag. Hendrik Huyghelier kwam vorige verkiezingen op bij de N-VA. Hij werd niet rechtstreeks verkozen maar kreeg een plaats in de OCMW-raad. Samen met andere mandatarissen stapte hij in mei 2014 uit de partij. Maar uiteraard kwam hij als opvolger nog in aanmerking voor de gemeenteraad en nam ook dat mandaat op toen in oktober 2014 Corinna Nys ontslag nam uit de gemeenteraad.

7-bestuurders-hadden-teveel-gedronken

7 bestuurders hadden te veel gedronken

In het 'Weekend zonder alcohol' hield ook de politie in Heusden-Zolder controles op verschillende locaties. 262 bestuurders zijn gecontroleerd op alcohol en drugs. 7 onder hen hadden teveel gedronken. 5 bestuurders moesten 3 uur wachten met rijden en 2 moesten 6 uur wachten. Niemand werd betrapt op rijden onder invloed van verdovende middelen. Maar er zijn ook enkele andere overtreders betrapt. Zo reed een leerling- bestuurder zonder begeleider, iemand met de gsm in de hand en 4 (…) Lees het hele bericht

het-gaat-vooruit-op-de-muitenberg

Het gaat vooruit op de Muitenberg

De eerste fase van het winkelproject Muitenberg vordert gestaag. Naast spoorweg en brug verrijst een industriegebouw waar ondertussen de tweede bouwlaag al wordt aangebracht. Beneden zal het gebouw onderdak geven aan de keten Action. Op de eerste verdieping komt een groot fitnesscentrum van Basic Fit. Heel het project wordt in enkele fasen uitgebouwd.

gevangenisstraf-dreigt-voor-misbruik-meisjes

Gevangenisstraf dreigt voor misbruik meisjes

Een man van 54 uit Heusden-Zolder riskeert een gevangenisstraf van 37 maanden omdat hij twee meisjes heeft misbruikt. De feiten speelden zich af in 2000 en in 2017, de eerste keer ging het om zijn nichtje dat toen 8 was, de tweede keer om zijn stiefkleindochter van 10 jaar. Het kleindochtertje van zijn vrouw had hij misbruikt toen het vorig jaar op kerstavond bleef overnachten. Toen die feiten uitkwamen, zijn uit het onderzoek nog meer misbruiken aan het licht gekomen. Eén daarvan is ondertussen (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-1-beekbeemden

Afscheid van de lagere school (1): Beekbeemden

In de gemeentelijke lagere school Beekbeemden zwaait juffrouw Els Baert haar leerlingen van 6A binnenkort uit als ze andere horizonten gaan verkennen. Het zijn Elisa Akarsu, Batur Akdag, Emir Aksu, Rasid Akyil, Jade Ariën, Giulia Arnesano, Aya Boufker, Janne Cleeren, Meltem Demirel, Auke Dumez, Dilara Duran, Ege Eryilmaz, Elyesa Güney, Thibeau Linke, Beyza Murat, Enes Özer, Paulien Put, Defne Yakisikli en Leyan Yildiz. (foto Marina Poelmans)

va-art-en-projecta-exposeren-samen

va-ART en Projecta exposeren samen

Van 15 juni tot 1 juli kun je in de expositieruimte van cc Muze een bijzondere tentoonstelling gaan bekijken. Voor het eerst slaan daarvoor va-ART - de kunstkring van de KVLV-vrouwen van Bolderberg - en fotoclub Projecta Heusden de handen in elkaar. Onder de noemer 'Natuurlijk' brengen ze een hele collectie met vooral foto's en aquarellen samen. va-ART zijn Mieke Tops, Veronica Bijnens, Anita Convents, Rita Flossie, Janny Forier, Marie Geerts, Magda Houben, Elly Vaes, Paula (…) Lees het hele bericht

vanaf-morgen-afscheid-van-de-lagere-school-1

Vanaf morgen: afscheid van de lagere school

De laatste weken van het schooljaar worden ingezet. Voor de kinderen van het zesde leerjaar komt het afscheid van de lagere school in zicht, eind deze maand zwaaien ze af en kiezen ze verschillende richtingen in het middelbaar onderwijs. Traditiegetrouw brengt de Internetgazet de zesdejaars nog een keertje in beeld, vanaf maandag, twee weken lang, alle zesde leerjaren van Heusden-Zolder.

vandaag-gezien-10-juni-2018-1

Vandaag gezien

In Bolderberg, de beklierde basterd wederik. (foto Jan Leijskens)

dries-vanthoor-wel-stunt-maar-geen-punt

Dries Vanthoor: wel stunt maar geen punt

Dries Vanthoor en Florian Spengler reden dit weekend op de Oostenrijke Red Bull Ring de derde manche van de Adac GT Masters. Met hun Audi R8 LMS van het Duitse EFP by TECE zorgde Dries Vanthoor - na een moeilijke kwalificatie - voor een formidabele eerste race hij ging in één ruk van plaats 28 naar plek 14, maar dat leverde natuurlijk geen punten op. Vandaag kwamen ze dichter bij een plaats in de top 10, maar een extra pitstop door veranderende weersomstandigheden hield hen weer uit de punten.

opvangcentrum-zoekt-vrijwilligers

Opvangcentrum zoekt vrijwilligers

Ook vluchtelingen die tijdelijk onderdak hebben gevonden in het Rode Kruisopvangcentrum in de Kapelstraat, moeten af en toe eens naar de huisarts of tandarts. Maar voor hen is het niet altijd even makkelijk om hun weg te vinden in het aanbod. Daarom is het opvangcentrum op zoek naar vrijwilligers die de bewoners wegwijs willen maken naar en bij hun medische afspraak. Interesse? Geef even een seintje aan integratiemedewerkster Tugba op 011 71 00 20 of via integratie.ocheusden-zolder[!]rodekruis.be.

unizo-bracht-een-bezoek-aan-kasteel-vogelsanck

UNIZO bracht een bezoek aan kasteel Vogelsanck

Ondernemersorganisatie UNIZO Heusden-Zolder bracht vandaag een exclusief bezoek aan het kasteel van Vogelsanck. Daar werden de leden ontvangen door de baron en de barones. Baron Claude leidde de bezoekers rond in het domein en vertelde onder meer over het arboretum en de geschiedenis van het kasteel dat in verschillende fasen is opgebouwd. Zoon baron Gauthier gidste hen door het kasteel met onder meer de salons en de bibliotheek. Voor de familie de Villenfagne was het een kennismaking met lokale (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-10-juni-2018

Vandaag gezien

Karin Cerstelotte mocht zich verheugen in het nachtelijke bezoek van een vliervlinder. Overdag zie je die meestal niet omdat hij dan op schaduwrijke plekken rest. Als het even kan in een vlierstruik, maar tegenwoordig lukt dat niet altijd.

over-zjest-en-zjaar

Over zjest en zjaar ...

Ne zjester is iemand met veel zjest, iemand die een hoge dunk van zichzelf heeft en dat laat merken door zijn houding en of kleding. Eric Lefebvre meent dat hetzelfde geldt voor ne zjaarman, iemand die veel zjaar heeft.

in-de-mijlpaal-is-het-nog-steeds-lente

In De Mijlpaal is het nog steeds lente

Even de warmte ontvluchten en op een koele plek wat kunst bewonderen? Het kan nog tot 25 juni in kunstgalerij De Mijlpaal waar nog altijd de expo Viriditas loopt met als centraal thema de kracht van de ontluikende natuur en uiteenlopend werk van een hele groep gerenommeerde kunstenaars. Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. Trouwens, als je ondertussen een zomerse uitstap naar de kust zou maken, in de vestiging van De Mijlpaal op de Zeedijk in Knokke loopt nog tot 24 juni de expo Texture met werk van Louise Mertens en Lore Langendries. (foto Ronny Vanthienen)

cafe-sporthal-berkenbos-heropent-vrijdag

Café sporthal Berkenbos heropent vrijdag

1 jaar nadat de cafetaria van de sporthal Berkenbos dichtging, komt er nieuw leven in de brouwerij. Op 1 juni vorig jaar beëindigde de gemeente de samenwerking met de vorige uitbater. Toen was de hoop om tegen het nieuwe seizoen vervanging gevonden te hebben, maar dat is enigszins anders uitgedraaid. Maar op 15 juni gaat de cafetaria weer open. De nieuwe uitbaters - Jerry en Jessica Vanderhaegen - zijn alles nog aan het opfrissen en eind volgende week kunnen sporters er weer hun dorst lessen en straffe verhalen opdiepen aan de toog.

iftar-avond-in-een-sfeer-van-verbroedering

Iftar-avond in een sfeer van verbroedering

Er was zaterdagavond veel volk present op de iftaravond van de Sultan Ahmet Moskee in de Paquaylaan. Omer Korkmaz citeerde uit de Koran en voorzitter van de vzw Yusuf Birinci verwelkomde de aanwezigen. Hij omschreef de Ramadan als de periode bij uitstek om meer aandacht te besteden aan begrip en vriendschap, vandaar dat het volgens hem ook belangrijk was dat heel wat niet-moslims op het gebeuren aanwezig waren. Voorzitter Mehmet Ustun van de IG Sultan Ahmet Moskee, die ondertussen ook (…) Lees het hele bericht

georges-veltjen-is-on-the-road-voor-zijn-movie

Georges Veltjen is on the road voor zijn movie

Voor Georges Veltjen - aka Left Hand Georges - was het vandaag de grote dag: de start van de opnames van de roadmovie over zijn leven als muzikant, kunstenaar en bohémien. Kunstenaar-filmmaker Paulo Duarte Filipe was daarvoor vanuit Portugal afgezakt naar het MuzeCafé, het decor voor de start van de opnames. Eerst zijn een shots genomen in de buurt van Muze, waarbij de aanwezigen even als figurant optraden. Daarna gaf Georges een mini-concert in het Muzecafé, met vooral werk uit (…) Lees het hele bericht

vandalen-slaan-bushokje-aan-diggelen

Vandalen slaan bushokje aan diggelen

In de Dorpsstraat in Zolder zagen getuigen vrijdagavond rond kwart over acht hoe drie jongeren de ruiten van het bushokje aan diggelen sloegen. De daders zijn er nadien vanonder gemuisd, en de brandweer moest de scherven komen opruimen.

de-kijk-van-richie-326

De kijk van Richie

Ook reizen naar Amerika worden duurder ...

een-culturele-iftar-bij-the-voice-of-art

Een culturele iftar bij The Voice of Art

Ook The Voice of Art hield een iftar-avond. Het lokaal van de vereniging - in het stationsgebouw van Zolder - was helemaal volgelopen met genodigden. Die genoten bij het breken van de vasten niet alleen van een gevarieerde maaltijd, maar helemaal in de geest van The Voice of Art stond cultuur centraal met muzikale optredens maar ook werden verschillende boodschappen meegegeven met een eigen kijk op de Ramadan en waarin de vrede, liefde, vriendschap en solidariteit centraal stonden. (foto's Ann Jordens)

wegdek-op-brug-wordt-vernieuwd

Wegdek op brug wordt vernieuwd

Een gespecialiseerde firma is vanavond gestart met de renovatie van het wegdek op de spoorwegbrug tussen Brugstraat en Koolmijnlaan. Dat gebeurt in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer omdat het wegdek er zeer slecht bij lag. Zeker in het donker is het een behoorlijk spectaculaire operatie waarbij het wegdek eerst wordt afgeschraapt en daarna een verse laag wordt aangebracht. Tegen morgenvroeg zes uur zou heel de klus geklaard zijn. Het verkeer kan beurtelings passeren via verkeerslichten maar moet toch voorzichtig zijn met de hoogteverschillen in het wegdek en de mensen en machines op de brug.

gewonden-bij-botsing-met-3-auto-s-in-koolmijnlaan

Gewonden bij botsing met 3 auto's in Koolmijnlaan

Op het kruispunt van de Koolmijnlaan met de Zeven Septemberlaan en de Rode Kruisstraat is vrijdag in de late namiddag een botsing met drie auto's gebeurd. Een auto stak over vanuit Zeven Septemberlaan en kon niet meer ontweken worden door een wagen die op de Koolmijnlaan reed. Door de knal belandde één van wagens tegen een derde auto die wachtte in de Rode Kruisstraat. In de twee eerste wagens raakten de bestuurders, een jongeman en een wat oudere vrouw, gewond. Ze (…) Lees het hele bericht

familie-heeft-geen-begrip-voor-vrijheid-dader

Familie heeft geen begrip voor vrijheid dader

De familie van thuisverpleegster Lisette Meerten uit Kinrooi, die bij het geweld in de Dennenweg om het leven kwam, toonde op het proces veel onbegrip dat de dader in 2016 nog vrij rondliep. Hij was in 2004 en 2005 al eens geïnterneerd geweest, maar mocht nadien toch weer vrij. De dochter van het slachtoffer vroeg zich af hoe ze aan haar kinderen moest vertellen wie 'omi' was, die ze nooit hadden gekend. Ze staat zelf in de bijzondere jeugdzorg en deze problemen hadden volgens haar (…) Lees het hele bericht

aanklager-vraagt-internering-dader

Aanklager vraagt internering dader

De openbare aanklager heeft op het proces in Hasselt de internering gevraagd van de 48-jarige man uit Houthalen. Volgens de aanklager was er sprake van een intentie tot doden bij twee van zijn slachtoffers en ook de voorbedachtheid is volgens het parket bewezen. De openbare aanklager verwees naar een ander incident. Vijf dagen na de feiten werd de man overgebracht naar de raadkamer. Toen ontdekten de agenten bij een fouillering dat hij twee steekwapens op zak had. Het ging om onderdelen (…) Lees het hele bericht

dolle-geweldenaar-herinnert-zich-amper-iets

Dolle geweldenaar herinnert zich amper iets

Voor de rechtbank in Hasselt is vanmorgen het proces gestart tegen de 48-jarige man uit Houthalen die op 11 februari 2016 in de Dennenweg een thuisverpleegster doodsloeg. Kort voordien was hij met geweld - met twee gewonde personeelsleden en schade - vertrokken uit de psychiatrische afdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis. In de Dennenweg drong hij een huis binnen, takelde drie vrouwen met een paal zwaar toe, van wie één overleed. Daarna probeerde hij op De Schacht een auto (…) Lees het hele bericht

morgen-start-opname-roadmovie-left-hand-georges

Morgen start opname roadmovie 'Left Hand Georges'

Het zijn drukke tijden voor muzikant-kunstenaar Georges Veltjen. Niet alleen is zijn recente album 'Back Home' overal zeer goed ontvangen, er wordt eindelijk werk gemaakt van de 'roadmovie' over leven en werk van deze troubadour. Filmmaker Paulo Duarte Filipe loopt al enkele jaren met plannen rond om de muziek, de kunst en de trektocht van Georges te verfilmen in een documentaire. Left Hand Georges bracht niet alleen heel wat jaren in Portugal door, hij was ook vaak (…) Lees het hele bericht

vogelverschrikkers-nog-een-week

Vogelverschrikkers ... nog een week

Met nog een week te gaan om in te schrijven, kunnen er best nog wat deelnemers bij voor de wedstrijd 'Zomer van de Vogelverschrikker' van volkskunstgroep De Akkermennekes. Die wil in de zomermaanden zoveel mogelijk vogelverschrikkers geplaatst zien in de voortuinen van Berkenbos. Alle inwoners van Heusden-Zolder mogen deelnemen met de mooiste, creatiefste of kleurrijkste vogelverschrikker en als ze zelf niemand kennen in Berkenbos, dan bezorgen de organisatoren elk exemplaar een plaatsje. (…) Lees het hele bericht

bestelwagen-belandt-tegen-boom

Bestelwagen belandt tegen boom

Kort voor zes uur vanmorgen is in de Westlaan een bestelwagen van een pakjesdienst van de weg geraakt en tegen een boom terechtgekomen. Vermoedelijk werd de bestuurder onwel. Brandweer en medische hulpdiensten gaven ter plaatse het slachtoffer de eerste zorgen, nadien is hij naar het ziekenhuis gebracht.

oplichters-verfijnen-hun-technieken

Oplichters verfijnen hun technieken

Een dorpsgenoot met een zaak kreeg een mail die van de Rabobank leek te komen en waarin hem werd gevraagd om via enkele klikken zijn nieuwe bankkaart aan te vragen. Normaal kun je dan via de rechtermuisknop even de volledige afzender zichtbaar maken en dan zie je meteen dat het een fake-afzender is die je geld probeert af te troggelen. Maar deze keer kwam als afzender info [!] rabobank.nl tevoorschijn wat de email vertrouwd deed (…) Lees het hele bericht

remodossier-frustratie-en-wantrouwen-borrelen-op

Remodossier: frustratie en wantrouwen borrelen op

De Poolse zaal op Lindeman zat vanavond overvol voor de bijeenkomst rond Remo die de buurt en de Limburgse Milieukoepel hadden georganiseerd. Vooral buurtbewoners uit Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren, maar ook beide burgemeesters en vertegenwoordigers van andere partij waren opgedaagd. De temperatuur in de zaal ging geregeld richting kookpunt, en dat had niet alleen met het weer te maken. Nochtans was Group Machiels zelf niet vertegenwoordigd.


Beide milieuambtenaren - Joke (…) Lees het hele bericht

achtergelaten-auto-s-in-beslag-genomen

Achtergelaten auto's in beslag genomen

De verkeersdienst van de politie heeft 2 wagens getakeld die achtergelaten waren aan aan het station van Heusden en op het Koning Boudewijnplein. In de Koolmijnlaan kregen 4 bestuurders een boete wegens gsm'en aan het stuur. Een motorbestuurder die een kind zonder valhelm vervoerde mag zich ook aan een fikse boete verwachten. Hij droeg bovendien geen beschermende kledij zoals verplicht op een motorfiets.

pasar-trok-langs-de-duffel

Pasar trok langs de Duffel

Pasar Heusden-Zolder maakte een uitstap naar de regio Düsseldorf. Een 40-tal geïnteresseerden bewonderde de vallei van de Duffel. Dat is een klein rustig riviertje dat meandert door de plaatselijke natuur en prachtige beeldjes achterlaat. (foto Stefaan Bervoets)

programma-voor-wk-arena-is-klaar

Programma voor WK-Arena is klaar

Zoals bekend wordt de Golazo Arena aan De Veen in juni en juli tijdelijk omgedoopt tot WK Arena waar supporters alle wedstrijden van de Rode Duivels op een scherm van 15 m² kunnen volgen. De gemeente wil er een groots volksfeest van maken met gratis toegang, fietsparkings en eerlijke consumptieprijzen. Daarvoor wordt ook samengewerkt met atletiekclub AVT. Eén uur voor elke wedstrijd van de Belgen openen de poorten en barst de duiivelse sfeer los. De Duivelsbus zorgt voor de (…) Lees het hele bericht

amicantus-zingt-zondag-in-bolderberg

Amicantus zingt zondag in Bolderberg

'Cantate Domino' is de titel van het concert dat het Vocaal Ensemble Amicantus nu zondag om 16 uur geeft in de kerk van Bolderberg. Sinds kort heeft Amicantus een nieuwe dirigent: Alexander Schneider, een inspirerende Duitse altus die met zijn liefde voor de oude muziek de traditie van het ensemble voortzet en uitdiept. Hij is ook oprichter en leider van het internationale ensemble Polyharmonique. Met Amicantus brengt hij feestelijke en ingetogen muziek van o.a. Palestrina, Monteverdi, (…) Lees het hele bericht

t-es-eel-nie-woar

't Es êël nie woar

Da es êël ooch nie woar. Een moeilijk woord van drie letters waarmee eigenlijk bedoeld wordt, en in dit geval dat het niet waar is ...

chaos-rond-verkeersboetes-blijft-duren

Chaos rond verkeersboetes blijft duren

Er zijn nog altijd problemen met het verwerken van de pv's voor verkeersovertredingen. Zoals bekend worden die sinds kort federaal afgehandeld en verstuurd. Maar van de vele snelheidsovertreders die de jongste tijd in Heusden-Zolder zijn betrapt, en ook tijdig hun boete betaalden, zijn er blijkbaar een pak die zowat drie weken later toch nog een aanmaning kregen. Vandaag alleen al zouden daarover zeker 10 inwoners hun beklag hebben gemaakt. De lokale politie staat machteloos, en de (…) Lees het hele bericht

ze-beleefden-een-topdag-met-tom-boonen

Ze beleefden een topdag met Tom Boonen

Kinderen en jongvolwassenen met een beperking of ziekte hebben vandaag kunnen racen op Circuit Zolder. Ritch Europe en WCB Racing Team wilden deze 'vergeten groep' uit de dagelijkse zorgen halen met een unieke beleving. Ze kregen een rondleiding op het circuit , een fotoshoot en een meet and greet met Tom Boonen. Nadien mochten ze meerijden met enkele racers, die hun snelheid wel wat aanpasten. De oorspronkelijke angst verdween dan ook al snel voor dolle pret. Ook Tom Boonen reed enkele (…) Lees het hele bericht

spoorwegbrug-krijgt-nieuw-wegdek

Spoorwegbrug krijgt nieuw wegdek

Het Agentschap Wegen en Verkeer laat het wegdek op de spoorwegbrug op de N719 tussen Brugstraat en Koolmijnlaan vernieuwen. Om de verkeershinder te beperken zal dat nu in de nacht van vrijdag op zaterdag gebeuren. De aannemer start vrijdag om 20 uur, zaterdagmorgen om 6 uur zou alles klaar moeten zijn. Er wordt in twee fases gewerkt zodat het verkeer door tijdelijke verkeerslichten beurtelings over de brug kan blijven rijden.

regisseur-komt-resurrection-toelichten

Regisseur komt 'Resurrection' toelichten

De filmclub ElaN Filmavonden brengt nu maandag weer een bijzondere prent naar The Roxy Theatre: Resurrection van Kristof Hoornaert met in de rollen Johan Leysen, Gilles De Schryver en Kris Cuppens. Deze film van vorig jaar behandelt eigenlijk een broedermoord in de Waalse bossen. Een oude kluizenaar neemt uit medelijden een jongeman in huis die hij halfnaakt heeft aangetroffen in de natuur. De jongeman weigert echter te spreken. Toch ontstaat er een band tussen hen. Als op een dag de politie (…) Lees het hele bericht

morgen-info-avond-rond-remo

Morgen info-avond rond Remo

Door het toenemend aantal klachten over geurhinder in de buurt van de Remo-stortplaats organiseren de Bezorgde Buurtbewoners en de Limburgse Milieukoepel op donderdag 7 juni om 19 uur een info-avond in de Poolse zaal Milennium, Beukenstraat 37 op Lindeman. Zowel de geurhinder als het hele dossier van Remo staan op de agenda. De burgemeesters van Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren zijn uitgenodigd als sprekers, net als Gust Feyen van de Limburgse Milieukoepel, oppositieraadslid Stijn Van Dingenen van Houthalen-Helchteren en ook Remo, al zullen die laatste wellicht verstek laten gaan. Het is ondertussen trouwens afwachten wat een analyse door de VITO over de geurhinder zal uitwijzen.

frituur-lito-zit-nu-ook-in-het-centrum

Frituur Lito zit nu ook in het centrum

Het restaurant Centrum aan het Willibrordusplein heeft iets meer dan 5 maanden leeg gestaan, maar is vanavond opnieuw geopend, deze keer als frituur. Het is Lito Heusden geworden, een tweede vestiging van de frituur in Eversel. Eigenaars Tom en Livia gaan samen met hun personeel de uitbating erbij nemen. Ze zullen ook in het centrum hun specialiteiten aanbieden. Voor het gebouw is het trouwens een terugkeer naar de roots want destijds was het jarenlang een afhaalfrituur. (foto Michiel Reynders)

bijna-29-000-euro-aan-boetes-en-taksen-geind

Bijna 29.000 euro aan boetes en taksen geïnd

De controle-actie van politie en Vlabel, die gericht was op de verkeersbelastingen, leverde ook andere resultaten op. In de Guido Gezellelaan en de Beringersteenweg zijn 1905 wagens gecontroleerd. Er zijn 28 pv's opgesteld: voor een totaal van bijna 29.000 euro aan openstaande belastingen en boetes. Van 3 pv’s moeten dan de bedragen nog berekend worden. Eén bestuurder, die niet kon betalen, zag zijn auto met de takelwagen verdwijnen. Verder zijn nog verschillende pv’s opgemaakt: 2 voor (…) Lees het hele bericht

agressor-verwondt-twee-agenten-bij-controle

Agressor verwondt twee agenten bij controle

Bij een controle-actie door politie en Vlabel zijn deze voormiddag twee agenten gewond geraakt. 1 bestuurder verloor zijn zelfbeheersing en verwondde twee inspecteurs. Verschillende inspecteurs waren nodig om de man in bedwang te houden. De gewonde agenten zijn op eigen houtje naar het ziekenhuis gegaan. Eén liep een gebroken vinger op, de andere is out tot volgende week. Het parket is gecontacteerd en er is een onderzoek gestart.

academie-toont-eindejaarswerken-1

Academie toont eindejaarswerken

Op 15 juni houdt de Gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunsten opnieuw een opening van een eindejaarstentoonstelling. Om 19 uur vindt in het kasteel Meylandt de diploma-uitreiking plaats voor de studenten die afstuderen. Om 20 uur opent dan de expo met afstudeerwerken in het kasteel en het koetshuis. Maar tegelijk ook op een tweede locatie: in Tessenderlo, meer bepaald in het voormalig hoofdgebouw van Tessenderlo Chemie.

het-weer-opnieuw-onweerachtig

Het weer: opnieuw onweerachtig!

De hogedrukgebieden over het noorden van Europa verliezen stilaan aan kracht, waardoor storingen en buien vanuit het zuiden stilaan over ons land kunnen schuiven. Er wordt daarbij erg warme lucht aangevoerd, waardoor de onstabiliteit een flink stuk groter wordt en de kans op onweer toeneemt.
Vandaag is het rustig in de atmosfeer. Na een grijze en nevelige ochtend, wordt het vrij zonnig in de namiddag. Het kwik klimt dan tot een graad of 22 graden. Aan zee is er meer bewolking en is het beduidend (…) Lees het hele bericht

boetes-drugsdealer-en-bajesklant

Boetes, drugsdealer en bajesklant

De politie hield een actie samen met de Douane en Accijnzen. Daarbij zijn 2 bestuurders aangetroffen die nog boetes hadden openstaan. Het ging in het totaal om bijna 14.000 euro. Ze konden niet meteen betalen en dus werd hun wagen getakeld. Bij de controle betrapten de inspecteurs een drugsdealer, hij had drugs en cash geld bij zich; De recherche voert een verder onderzoek. Er is ook 1 bestuurder van een bromfiets tegen gehouden, hij werd al langer gezocht om hem te laten weten dat hij naar gevangenis moest. Hij is dan meteen opgepakt en naar de gevangenis van Hasselt gebracht.

dorpsraad-berkenbos-informeert

Dorpsraad Berkenbos informeert

Op woensdag 13 juni om 19 uur houdt de dorpsraad Berkenbos een open vergadering waarop alle inwoners welkom zijn. Er staan dan ook verschillende punten op het programma die heel wat mensen zullen aanspreken: het overzicht van het voorbije werkjaar, de voorstelling van de nieuwe handelszone tussen Koolmijnlaan, Brugstraat en Schansstraat, wegenwerken aan de Weg naar de Grauwe Steen en de Sint-Maartenlaan en een stand van zaken rond het project 'Stille Wegen'. Tenslotte is er een algemene vragenronde. De vergadering heeft plaats in de zaal van de Sint-Martinusgilde in de Schansstraat.

inbraak-in-minderbroedersstraat-1

Inbraak in Minderbroedersstraat

In de Minderbroedersstraat is vanmorgen vroeg een inbraak vastgesteld.. Over de buit is niets bekend.

opnieuw-een-reeks-rijbewijzen-ingetrokken

Opnieuw een reeks rijbewijzen ingetrokken

In het kader van de nultolerantiemaand heeft de politie tussen 21 en 31 mei in het totaal 58 uur extra gecontroleerd in de hele gemeente. De flitswagen werd 2 maal ingezet in de zones 50 en 70 km/u. 472 van de 1336 bestuurders zijn geflitst, 6 rijbewijzen worden onmiddellijk ingetrokken. Er zijn ook controles gedaan op foutparkeerders, het gebruik van gsm, niet dragen gordel en fout gebruik van kinderzitjes. Daarvoor zijn 70 pv’s opgesteld. Opvallend veel bromfietsers (4) werden betrapt (…) Lees het hele bericht

bart-duvivier-rijdt-nu-door-zuid-australie

Bart Duvivier rijdt nu door Zuid-Australië

Wereldfietser Bart Duvivier is ondertussen al ver gevorderd op zijn odyssee. Op 25 februari vertrok hij uit Heusden-Zolder voor een geplande tocht van zowat 30.000 km via Europa, Turkije en met het vliegtuig naar Australië. Ondertussen is hij meer dan halfweg op zijn fietstocht door Australië. Een enorm land met grote, droge leegte maar waar hij ook kan rekenen op veel hulp van de plaatselijke bevolking. Momenteel vertoeft hij in Burra, het zuiden van Australië. Hier kun je Bart volgen.

128-per-uur-in-de-meylandtlaan

128 per uur in de Meylandtlaan

Na klachten van buurtbewoners stuurde de politie de flitswagen tussen 20u30 en 1u40 naar 6 straten. Van de 770 bestuurders reden 245 te snel. De weinig begeerde trofee ging deze keer naar de Brugstraat met 82 overtreders voor de Zandstraat (48), Inakker (35) en Dorpsstraat (33). In de Meylandtlaan lapte de helft van de bestuurders de 70-beperking aan hun laars. Een straatracer haalde daar zelfs 128 km per uur, zijn rijbewijs wordt ingetrokken. Op de Zolderseweg registreerde het flitstoestel slechts 6 overtredingen op 77 of 8%. Het gemeentelijk overtredingspercentage bedroeg vorig jaar 22%.

kapotte-koppeling-nekt-vanthoor-en-co

Kapotte koppeling nekt Vanthoor en co

Dries Vanthoor, Christopher Mies en Alex Riberas houden geen goed gevoel over aan hun passage op het Franse Paul Ricard. Het trio in de Belgische WRT Audi R8 LMS reed een zeer sterke wedstrijd, maar de koppeling van de wagen begaf het en maakte een vroegtijdig einde aan hun race. Gelukkig pakten de naaste achtervolgers in het Blancpain kampioenschap ook weinig punten, zodat Vanthoor en co zowel aan de leiding blijven in het algemene Blancpain GT Series kampioenschap, als in de Blancpain GT Series Endurance Cup.

s-o-s-afval-op-helzold

S.O.S. afval op Helzold

We meldden het al eerder, dagelijks krijgen we zoveel sluikstort- en zwerfvuilfoto's binnen op onze redactie, dat de lezers gedeprimeerd zouden raken, als we ze allemaal zouden publiceren. Vandaag hebben verschillende verontwaardigde lezers ons evenwel foto's bezorgd van een nieuwe stortplaats bij Helzold. Het gaat om zoveel afval dat het wel met een vrachtwagen gestort lijkt.

felle-strijd-om-kubb-titels-in-eversel

Felle strijd om kubb-titels in Eversel

Het Kubb-tornooi van KWB Eversel was een topeditie met 16 deelnemende ploegen en stralend weer. Mrs en Mr Kubb waren Ine Gerits en Vital Veestraeten kroonden zich tot miss en mister Kubb, .De ploeg van Renaat Willems kaapte de eerste prijs weg. (foto's Rita Vanhove)

klassieke-muziek-met-een-knipoog

Klassieke muziek met een knipoog

Met 'Wachten op Do Groot' bracht 'De Frivole Framboos' in Muze een komische kijk op klassieke muziek. (foto Lenscollectief)

verbroedering-rond-de-iftar-maaltijd

Verbroedering rond de iftar-maaltijd

In de feestzaal van de Selimiye-moskee in de Valentinusstraat had zaterdagavond de traditionele iftar-maaltijd plaats waarvoor de moskeevereniging heel wat volk had uitgenodigd, moslims en niet-moslims. Er werd een gebed gezegd en er waren pleidooien voor onderlinge verdraagzaamheid en openheid, door voorzitter Erkan Konak en door verschillende politieke vertegenwoordigers. (foto's Erhan Dogru)

weinig-discussie-over-sommige-smaken

Weinig discussie over (sommige) smaken

Een killerwesp prefereert duidelijk een glas Sauvignon boven een honingbij. Hoe zou je trouwens zelf zijn? Jammer dat ze niet meer kan voortvertellen hoe lekker het wel was. (foto Dirk Schops)

wa-een-cirk

Wa een cirk

Het woord cirk of sirk is vandaag door Eric Lefebvre opgediept. Mensen zeggen wel eens zuchtend 'Wa een cirk' en dat kan dan zowel betrekking hebben op het politieke circus of iets anders wat in het honderd loopt.

ach-margrietje

Ach margrietje ...

... Ze staan weer mooi te bloeien. Wist je trouwens dat de margriet vroeger Sint-Jansbloem werd genoemd omdat ze bloeide rond het feest van Sint-Jan. Dit jaar zijn ze dan wel erg vroeg, Sint-Jan is pas op 24 juni. (foto Jan Leijskens)

samana-op-religieuze-verkenning-in-st-truiden

Samana op religieuze verkenning in St.-Truiden

Samana Heusden-Centrum trok met een volle lift-bus richting Sint-Truiden om daar Maria te vieren. In de Sint-Martinuskerk ging proost diaken Jacky de viering vooraf. Er volgde nog wat uitleg over de kerk, daarna ging het naar de Minderbroederskerk en het gelijknamige klooster met zijn Minderbroedersmuseum. De deelnemers kregen nog verschillende verhalen over Sint-Franciscus te horen en en ook hoe een novice die bij de Clarissen intrad, 'Bruid van God' werd. (foto's Maurice Mues)

de-kijk-van-richie-325

De kijk van Richie

De videoref kan natuurlijk altijd helpen ...

vooral-minder-werkloze-mannen

Vooral minder werkloze mannen

Einde mei telde Heusden-Zolder 905 werklozen, dat zijn er 58 of 6,3 procent minder dan een jaar geleden. Ten opzichte van april zijn er zelfs 72 werklozen minder. Daarmee is de werkloosheidsgraad nu teruggevallen tot 6,2 procent. We zitten wel nog altijd boven het Limburgse én Vlaamse gemiddelde die beide op 6,0 procent staan. Opvallend: als we alleen de mannen bekijken, dan doen we het met 5,5 % beter dan Limburg en Vlaanderen, maar de vrouwelijke werkloosheid scoort met 6,9 procent een pak slechter. Het aantal allochtone werklozen is in een maand ook met bijna 16 procent teruggelopen.

vandaag-gezien-1-juni-2018

Vandaag gezien

Deze kikker doet zijn turnoefeningen onder water, aquagym dus eigenlijk. (foto Jan Leijskens)

het-weer-rustig-weekend

Het weer: rustig weekend

Na de overvloedige regen op vrijdag met op veel plaatsen wateroverlast, wordt het rustiger in het weekend wat de neerslag betreft. Een zwakke uitloper van een hogedrukgebied nabij IJsland kan het weerbeeld zo goed als droog houden. Er wordt echter wel wat koelere lucht aangevoerd. Na het weekend kan de temperatuur opnieuw flink klimmen, maar op het einde van de week zijn er ook opnieuw buien mogelijk.
Vandaag schuift een complex laagdrukgebied met storingen over de provincie en zorgt voor flink wat (…) Lees het hele bericht

laatste-kans-om-musical-ollie-s-trip-te-zien

Laatste kans om musical 'Ollie's Trip' te zien

Vanavond om 19 uur is in Muze de allerlaatste voorstelling van de musical ‘Ollie’s Trip’ te zien. Het is een eigentijdse bewerking van het bekende verhaal Oliver Twist van Charles Dickens. Een fijne voorstelling met een ontroerend verhaal en een ongelooflijke dynamiek door de ruim 100 jonge acteurs, zangers, solisten, orkest, ballet en koor van de Academie voor Muziek Woord en Dans . Allen willen ze nog één keer dit schooljaar schitteren in de musical. Tickets: € 10 (volwassenen), € 5 (kinderen tot en met 12 jaar).

nieuwe-sportvloeren-voor-berkenbos-en-bolderberg

Nieuwe sportvloeren voor Berkenbos en Bolderberg

De sporthallen van Berkenbos en Bolderberg krijgen een nieuwe sportvloer. Het gaat om hal 2 in Berkenbos en hal 1 in Bolderberg. Beide zijn versleten en worden vervangen door 'vlak elastische vloeren'. In Bolderberg krijgt het volleybalveld een aparte kleur, over de vloer van hal 2 komt daar een nieuwe coating. In Berkenbos wordt alvast rekening gehouden met de komst van een dojo met twee tatami's. De kostprijs van de twee samen bedraagt iets meer dan 132.000 euro. In Berkenbos starten de werken op 11 juni, in Bolderberg een week later.

huisvuil-mag-weer-naar-recyclagepark

Huisvuil mag weer naar recyclagepark

Vanaf vandaag en dat tot 30 september mag het huisvuil weer naar het recyclagepark gebracht worden. Limburg.net startte vorig jaar met een proefproject in Heusden-Zolder, vooral omdat appartementsbewoners bij warm weer problemen hebben om twee weken hun huisvuil te bewaren. Het proefproject wordt nu voortgezet, opnieuw onder strikte voorwaarden. Het mag alleen in de officiële bordeaux huisvuilzakken. Die worden opgeslagen in gesloten containers om geurhinder te voorkomen. De hoeveelheid wordt ook geregistreerd, dus bij aankomst moet je dit aanduiden op de zuil. En wie nog andere betaalfracties bij heeft, moet nog een rondje rijden. Dat geldt niet voor gratis fracties.

ondergrondse-glascontainers-in-berkenbos-en-boekt

Ondergrondse glascontainers in Berkenbos en Boekt

Begin september worden op het Brilonplein in Berkenbos en aan de kerk in Boekt twee ondergrondse glascontainers geplaatst, één voor wit en één voor gekleurd glas. Niet alleen zou dat voor een netter straatbeeld moeten zorgen, ook de geluidshinder zou beperkt worden. Bovendien kan elke glascontainer 4 m³ glas bevatten, heel wat meer dan de 2,8 m³ van de bovengrondse glasbollen. De inwerpopening zit lager, wat het makkelijker maakt voor rolstoelgebruikers. De nieuwe containers kosten 24.470 euro, de helft wordt gesubsidieerd door Fost Plus.

vuilniswagen-vat-vuur-in-de-hoeven

Vuilniswagen vat vuur in De Hoeven

Door een nog onbekende oorzaak heeft vanmorgen een vuilniswagen vuur gevat in De Hoeven. De wagen zat op dat moment grotendeels gevuld. De brandweer kwam ter plaatse en moest om het vuur te doven de vuilniswagen voor een deel leegmaken op het wegdek. Na het blussen moest het hele zootje ook weer opgeruimd worden en de weg proper gemaakt.