Archief september 2023

verrassende-uitwinst-voor-sk-heusden-06

Verrassende uitwinst voor SK Heusden 06

SK Heusden 06 heeft zijn moeilijke uitwedstrijd bij SV Bregel in vierde provinciale B tot een goed einde gebracht, het werd 1-2.

kvv-heusden-zolder-speelt-gelijk-1

KVV Heusden-Zolder speelt gelijk

In de tweede provinciale B van het voetbal keerde KVV Heusden-Zolder met een 3-3 gelijkspel van bij Kattenbos Sport in Lommel terug.

ook-sportieve-kinderen-op-school

Ook sportieve kinderen op school

Het is dezer dagen al sport wat de klok slaat in Heusden-Zolder. Zo beleefden eerder deze week de leerlingen van De Leerplaneet hun Dag van de Sportclub. Iedere leerling maakte duidelijk welke zijn of haar favoriete sport is. (foto's Stefanie Custers)

iedereen-verkent-circuit-op-eigen-manier

Iedereen verkent circuit op eigen manier

Op deze Sportiefste Dag waren de inwoners uitgenodigd om samen 3550 km te komen bijeen stappen en fietsen op Circuit Zolder. Wandelaars en lopers waren van de ochtend tot net na de middag welkom. Het event nam een eerder kalme start, ook al door het grijze ochtendweer. Na de middag scheen volop de zon en grepen honderden mensen de kans om het circuit eens op hun eigen manier en tempo te verkennen. Veel fietsers, gezinnen met kinderen en zelfs bakfietsen, maar ook steppers en rolschaatsers draaiden hun rondjes. Velen hielden het al snel voor bekeken, anderen regen de rondjes aan elkaar. Ondertussen is bevestigd dat de 3550 km is gehaald, maandag worden de prijzen geloot. (foto's Ann Jordens)

een-waaier-aan-activiteiten-in-het-nieuwe-complex

Een waaier aan activiteiten in het nieuwe complex

Heel wat fietsfanaten, onder wiel de wielertoeristen van Eversel, hebben vandaag van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun allereerste rondjes op een wielerpiste te rijden. Ze konden daarvoor gebruik maken van de speciale pistefietsen van Ridley die steeds ter beschikking staan. Alleen moet je je eigen pedalen en schoenen uiteraard meebrengen. Deskundige begleiders zorgden voor de nodige instructies want zonder ervaring met een pistefiets rijden op zo'n baan, is dan ook niet evident. Ondertussen was er ook heel de dag activiteit op het middenplein. Daar werd onder meer badminton en volleybal gespeeld. Ondertussen waren de turners van Moed en Volharding druk aan de slag in hun indrukwekkende gymhal. Zo kreeg het publiek een idee van de multifunctionaliteit van het complex. (foto's Ann Jordens)

bijna-700-deelnemers-aan-rondleidingen-velodroom

Bijna 700 deelnemers aan rondleidingen velodroom

Op de Sportiefste Dag waren er niet alleen het fiets-, wandel- en loopevenement op het circuit en de demo's van de sportclubs - straks meer daarover -  maar ook rondleidingen in de velodroom. Bijna 700 inwoners hebben daar gebruik van gemaakt en zich laten rondleiden en informeren door het hele complex. Ze zagen de gymhal, de wielerpiste, het binnenplein, de kleedkamers, kwamen langs het medisch centrum, enz. In de fietsherstelplaats kregen ze van medewerkers van CVO De Verdieping (…) Lees het hele bericht

wieze-boys-a-verliest-topper-tegen-century

Wieze Boys A verliest topper tegen Century

In het bedrijfsvoetbal heeft Century Hasselt de topper bij Wieze Boys A gewonnen met 0-1. Wieze Boys B ging winnen bij Vastgoed C met 3-4. RP Products won met 4-2 van Cosmos Spouwen.

71ste-braderie-heeft-morgen-druk-programma

71ste Braderie heeft morgen druk programma

De 71ste Braderie in winkelcentrum Cité loopt nog tot en met maandag. Morgen begint het al vroeg met de traditionele rommelmarkt. Vooral morgen na de middag bereikt het event zijn hoogtepunt. Zowat overal is er dan wat te beleven, van live muziek tot straatanimatie. Er is een mobiele kinderboerderij, ballonnenstand, kindergrime, magisch kapsalon, alpacaboerderij, Dog Dance Herlinde, Inca Yawar, Badmintoncafé, Circus De Luxe, kaboutermolen, viskraam, kop van jut, aquaballen, pottenspel, kindermolen, trampolines, schuifaf, buggy's, ... Er zijn demo's van turnvereniging Moed en Volharding en Dansa. Het duo Sound Wave treedt op. Uiteraard zijn ook de deelnemende handelszaken geopend met speciale acties.

herders-tonen-hoe-ze-hun-schapen-drijven-op-bovy

Herders tonen hoe ze hun schapen drijven op Bovy

Op domein Bovy hebben dit weekend de wedstrijden schapendrijven plaats. Herders of handlers zullen er in samenwerking met hun honden tonen hoe vlot ze hun schapen kunnen laten bewegen en tenslotte in het einddoel krijgen. Vandaag is er de Limburg Cup klasse 1 met 19 herders die aantreden in twee runs, de laatste om 15.17 uur. Morgen volgt de Limburg Cup klasse 2 met 29 deelnemers in twee runs tussen 8.15 uur en 17u22. (foto Michiel Reynders)

de-blik-van-richie-28

De blik van Richie

De velodroom staat centraal vandaag.

bk-tijdrijden-voor-de-jeugd-in-heusden-zolder

BK tijdrijden voor de jeugd in Heusden-Zolder

Heusden-Zolder zal volgend jaar nog een wielerkampioenschap organiseren, namelijk het Belgisch kampioenschap tijdrijden voor de jeugd. Op 1 mei 2024 zullen alle tricolore truien aan de jeugdige tijdrijders - meisjes en jongens - worden uitgedeeld. Waar die precies hun rit zullen rijden, moet nog uitgewerkt worden. Het circuit is niet beschikbaar en er moet een ronde van minstens 12 km beschikbaar zijn, dat lijkt alvast een moeilijke oefening voor de parcourstekenaars te worden.

klaar-voor-de-sportiefste-dag

Klaar voor de Sportiefste Dag

Morgen heeft de Sportiefste Dag plaats. Inwoners worden opgeroepen om voor de middag te komen lopen en wandelen op Circuit Zolder en na de middag te komen fietsen, steppen en skaten in de hoop 3550 km bij elkaar te krijgen. Ondertussen zwaaien de deuren van de velodroom open en zijn er rondleidingen (volgeboekt) in het complex en geven verschillende sportclubs demonstraties. Wie inschreef, kan ook de wielerpiste uitproberen en die piste zal ongetwijfeld de meeste aandacht trekken. Aanleiding voor Robrecht Froyman om ons op te warmen met een aantal sfeerbeelden.

nationale-badmintoncompetitie-gaat-van-start

Nationale badmintoncompetitie gaat van start

Nu zondag 1 oktober start de nationale badmintoncompetitie in Erpe-Mere. Bij Hebad Heusden is het natuurlijk uitkijken naar de prestaties van de landskampioen én de vice-kampioen in tweede nationale. Voor de middag speelt Hebad 2G in tweede nationale de eerste wedstrijd tegen De Voskes 1G (Tielt-Winge). Na de middag speelt Hebad 1G in eerste nationale zijn eerste wedstrijd tegen Olve 1G (Edegem).

sint-jan-berchmans-ongerust-over-omleidingsplannen

Sint-Jan Berchmans ongerust over omleidingsplannen

Leerkrachten en leerlingen van de Sint-Jan Berchmansschool in Viversel hebben deze voormiddag aan het plein van De Klok een actie gehouden rond de plannen voor de insteekhaven en vooral 'scenario 1'. Daarin zijn een nieuwe weg langs het Albertkanaal en een rotonde op hoogte vlak voor de nieuwe Westlaankanaalbrug, aan de huidige voetbalkantine voorzien. Dat zal voor extra geluid, extra verkeer en vooral vrachtwagens zorgen, vlakbij de dorpskern en de school. Ze vrezen ook voor mogelijk risicovol transport, omdat er Seveso-bedrijven zouden toegelaten worden op het nieuwe bedrijfsterrein. De actie met spandoeken was een aanzet voor het verzet tegen de plannen, ze lanceren nu een petitie om tijdens de inspraakronde bezwaar in te dienen tegen de plannen. (foto's Lode Beylemans)

de-blik-van-richie-27

De blik van Richie

't Is Wereld Hart Dag.

kleine-onenigheden-op-korte-gemeenteraad

Kleine onenigheden op korte gemeenteraad

Op de gemeenteraad vanavond, die zoals verwacht niet lang duurde, was er wat doen over verkaveling De Panestraat-H.Hartlaan-Pastoor Swinnenstraat. Daar worden 12 percelen verkaveld in 22 loten voor halfopen bebouwing, 1 voor open bebouwing, 15 geschakelde woningen, een gemeenschappelijke carport en parkings in open lucht. Er wordt ook ontbost, wegenis aangelegd en de buurtweg/gemeenteweg wordt gewijzigd. De raad moest zich alleen over dat laatste uitspreken, maar de N-VA had onder meer problemen (…) Lees het hele bericht

container-bij-anadol-in-lichterlaaie

Container bij Anadol in lichterlaaie

Er heeft in de vooravond een fikse brand gewoed langs de tribune van FC Anadol. Daar had een grote container vuur gevat. De vlammen sloegen metershoog op en de donkere rookwolken waren kilometersver in de omtrek te zien. De brandweer kon uiteindelijk het vuur doven, gelukkig bleef de rest van de clubinfrastructuur gespaard. De oorzaak was niet meteen duidelijk, kwaad opzet wordt niet uitgesloten. (foto Mehmet Dereli)

al-heel-de-dag-stroomproblemen-in-4-straten

Al heel de dag stroomproblemen in 4 straten

Er zijn al heel de elektriciteitsproblemen in de JM Huybrechtsstraat, de Nicolaistraat, de Kruiswegstraat en de Spoorwegstraat. Fluvius probeert het probleem op te lossen, maar dat blijkt minder evident. Er zijn heel wat huizen getroffen.

strenge-straffen-geeist-voor-drugs-in-brugstraat

Strenge straffen geëist voor drugs in Brugstraat

Voor de rechtbank in Hasselt heeft het parket vandaag strenge straffen gevraagd tegen drie mannen die betrokken waren bij  een cocaïnewasserij en een crystal-methlab in een loods aan de Brugstraat in de zomer van 2022 . Die werden ontdekt toen de politie op 23 september vorig jaar binnenviel in de loods. De verhuurder, een 41-jarige meubelhandelaar uit Heusden-Zolder, beweerde dat hij alleen de locatie ter beschikking had gesteld en voor de rest niet wist wat er in de (…) Lees het hele bericht

3-info-avonden-over-klimaatbomen

3 info-avonden over klimaatbomen

Ons klimaat heeft de voorbije decennia klappen gekregen. Eén van de remedies is ... meer bomen planten. Maar buiten het klimaat hebben bomen nog meer positieve eigenschappen voor de gezondheid, natuur en economie. Wil je weten welke boom je best kiest voor jouw tuin, hoe je een boom moet planten en onderhouden en hoe je een boomspiegel inricht? Je komt er alles over te weten tijdens de infoavond 'Klimaatboom zoekt tuin'. 
Centrum Duurzaam Groen organiseert deze infoavond in (…) Lees het hele bericht

jobbeurs-brengt-20-werkgevers-samen-bij-cvo

Jobbeurs brengt 20 werkgevers samen bij CVO

Op 3 oktober kan je tussen 10 en 14.30 uur op een jobbeurs in CVO De Verdieping kennismaken met 20 werkgevers uit de buurt. Ze zijn op zoek naar technisch talent: operatoren, techniekers, inpakkers, magazijnmedewerkers, (heftruck)chauffeurs, elektriciens, onderhoudstechniekers, monteurs/techniekers zonnepanelen en laadpalen, CNC draaiers en frezers, lassers, metaalbewerkers… Tegelijk kun je van VDAB-bemiddelaars alles vernemen over de gratis opleidingsmogelijkheden voor die jobs. Alle info vind je hier.

vandaag-gezien-494

Vandaag gezien

Vanmiddag aan het Sint-Willibrordusplein ... zou het nieuwe vervoersplan van De Lijn al in werking zijn? (foto Karin Cerstelotte)

bistro-bovy-blijft-effectief-dicht

Bistro Bovy blijft effectief dicht

Het staat nu vast dat Bistro Bovy een tijd dicht blijft na het opdoeken van KarWij, het overkoepelend bedrijf dat binnen De Winning onder meer de horeca-activiteiten groepeert. Burgemeester Mario Borremans heeft ondertussen een gesprek gehad met de directie van De Winning en daar kon hij alleen maar vernemen dat ook de horeca-uitbating op Bovy voor de bijl gaat. De burgemeester gaat nu op zoek naar een oplossing, hetzij binnen maatwerk, hetzij een andere richting om toch tenminste tijdelijk drank (…) Lees het hele bericht

de-pompoenen-zijn-geoogst-in-de-dorpstuintjes

De pompoenen zijn geoogst in de dorpstuintjes

In de dorpstuintjes hebben ze hun pompoenen geoogst, het gaat om diverse soorten. Daarvoor hebben de gasten van het DAC en de dorpstuinders de handen in elkaar geslagen. De oogst is verdeeld onder de leden, de rest wordt in oktober verkocht om de kas te spekken. Huiskok Domenico zal ook nog enkele keren soep koken en te koop aanbieden. (foto's Julien Maebe)

6-schapen-dood-wellicht-door-een-wolf

6 schapen dood, wellicht door een wolf

Het ziet er naar uit dat een wolf gisteren heeft toegeslagen op het zonnepanelenpark langs het containerpark. Daar zijn vijf schapen gedood en een zesde was er zo erg aan toe dat een dierenarts het moest laten inslapen. Volgens het Agentschap Natuur en Bos zijn er geen sporen teruggevonden, maar wijst alles wel in de richting van een wolf en zal het DNA-onderzoek uitsluitsel moeten brengen. Als dat bevestigd wordt, is het de eerste keer dat een wolf zover tot hier doordringt. Een jaar geleden was wel al eens een aanval in 't Wiek op de grens Zolder-Lillo. De schapen worden op het zonnepanelenpark ingezet voor de begrazing. Een geluk bij een ongeluk was dat de herder al een groot aantal weggehaald voor de wedstrijd schapendrijven komend weekend op Bovy.

vanochtend-gezien-33

Vanochtend gezien

Het ochtendlicht leek wel op te stijgen vanuit het gemeentehuis. (foto Casimir Elsen)

gadimeo-lanceert-een-nieuwe-schoenendoosactie

GADIMEO lanceert een nieuwe schoenendoosactie

GADIMEO (de Evangelische Christenen voor Heusden-Zolder) doet opnieuw mee aan de schoenendoosactie en ze doet een oproep aan de bevolking om deel te nemen. Je kunt samen met je kind of kleinkind een schoenendoos vullen met schoolspullen, speelgoed en verzorgingsproducten. Zo tover je een glimlach op het gezicht van een kind uit Afrika, Oost-Europa of in een vluchtelingenkamp. Op de website staat nauwkeurig beschreven hoe je tewerk kunt gaan. https://gadimeo.be/schoenendoosactie-heusden-zolder/ of H. Deleebeeck, Klokstraat 14/1, Zolder h.deleebeeck[!]gadimeo.be of 011/18.35.11 inleveren tussen 11 en 19 november (maak vooraf een afspraak).

de-blik-van-richie-26

De blik van Richie

Het stikstofdebat is nog niet afgelopen. 

morgen-gaat-71ste-braderie-van-start-op-cite

Morgen gaat 71ste Braderie van start op Cité

Morgen gaat in winkelcentrum Cité de 71ste Braderie van start. Tot en met maandag kun je koopjes doen in de verschillende deelnemende winkels. Daarvoor zullen er ook kraampjes staan voor de winkels. Bij de handelaars maak je ook kans op heel wat prijzen, de hoofdprijs is 1000 euro aan aankoopbonnen. De hoofdbrok is traditiegetrouw de zondag. Dan vind je er meer dan 40 attracties en straatanimaties.  Het winkelcentrum wordt dan verkeersvrij gemaakt, maar parkeren kan op de parkings van de grote winkelketens net achter de brug. De komende dagen meer info over de animatie.

ongewoon-overlijden-in-bocasa-wordt-onderzocht

Overlijden in BoCasa was natuurlijk overlijden

Vanavond zijn in serviceresidentie BoCasa in Bolderberg een wetsgeneesheer met team aangekomen om de dood van een 82-jarige bewoonster te onderzoeken. De vrouw was eerder vandaag dood aangetroffen in haar serviceflat door een huisarts. Die kon niet meteen de doodsoorzaak vaststellen en dan is het gebruikelijk om het draaiboek ongewone sterfgevallen op te starten. Dan wordt de politie verwittigd voor de eerste vaststellingen die vervolgens aan het parket worden overgemaakt. Als er dan nog zaken moeten opgehelderd worden, komt de wetsdokter ter plaatse. Die kan uiteraard ook nog altijd vaststellen dat het om een natuurlijk overlijden gaat. UPDATE In de loop van de avond heeft het parket bevestigd dat het inderdaad om een natuurlijk overlijden gaat. Daarop is het lichaam van de overleden vrouw vrijgegeven en is de verzegeling van de serviceflat opgeheven. 

toekomst-horeca-bovy-is-nog-onduidelijk

Toekomst horeca Bovy is nog onduidelijk

Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor de horeca-uitbating op Domein Bovy van de drastische herstructurering die vandaag bij De Winning is aangekondigd. Daar is beslist om met onmiddellijke ingang de afdeling KarWij te stoppen. Daaronder vallen de boerderij, het Eetkaffee, de hoewinkel, een bakkerij, de productiekeuken en distributieafdeling. Alles samen worden 73 personeelsleden getroffen, de directie probeert voor zoveel mogelijk van hen een (…) Lees het hele bericht

tutjesboom-heropent-en-gezinsdag-op-zondag

Tutjesboom heropent en Gezinsdag op zondag

Dit weekend wordt er weer zo eentje waarin alles tegelijk te doen is in Heusden-Zolder. Zo is er zondag ook de Gezinsdag in en rond Kameleon Huis van het Kind. Die staat volledig in het teken van de heropening van de Tutjesboom. Die kreeg een make-over en is herplant op een nieuwe locatie. Dus kinderen die klaar zijn om afscheid te nemen van hun tutje kunnen daarvoor een medaille krijgen. Een goede tip: haal in Kameleon Huis van het Kind of in de spelotheek het gratis boekje ‘Milan en de tutjesboom’ af. Zo maak je deze belangrijke stap voor je kind wat makkelijker én feestelijker. Vanaf 14 uur zondag kan je met je gezin op ontdekking in de kinderboerderij of herinneringen creëren in de photobooth. Tussen 14 en 16 uur ontmoet je er AAP & NEL en de mensen  van de bibliotheek zorgen om 14.30 en 16.30 uur voor een voorleesmoment.

tip-van-de-bib-lucy-adlington

Tip van de Bib: Lucy Adlington

Deze week raad Liesje van de bib ons 'De kleermaaksters van Auschwitz' van Lucy Adlington aan.

Korte inhoud

In concentratiekamp Auschwitz-Birkenau hadden vijfentwintig Joodse vrouwen en meisjes de taak om luxe kleding te maken voor de nazi-elite. Het kleermaakatelier, genaamd de Obere Nähstube ( de hoogste naaikamer), werd opgericht door Hedwig Höss, de vrouw van de hoogste commandant va het kamp. In deze salon instrueerden zij en andere ss-vrouwen de kleermaaksters om kledingstukken te ontwerpen voor de nazitop in Auschwitz

wallaby-verblijft-in-het-vzoc

Wallaby verblijft in het VZOC

In het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum verblijft momenteel een wallaby, zeg maar een kleine kangoeroe. Gisteravond laat werden de medewerkers opgeroepen door de noodcentrale 101 omdat in Herentals de politie van zone Neteland en de brandweer al een week jacht maakten op een ontsnapte Wallaby. Ter plekke werd een net ontvouwd en maakten alle diensten samen een plannetje op. Korte tijd later zat de wallaby al in de netten. Sinds middernacht komt het diertje wat op adem in het VZOC. Als geen eigenaar opdaagt, gaat het dier op termijn naar een dierenpark. (foto VZOC)

zondag-vlaamse-bmx-kampioenschap-op-bmx-track

Zondag Vlaamse BMX-kampioenschap op BMX-track

Zondag hebben op de BMX-track binnen Circuit Zolder de Vlaamse BMX-kampioenschappen plaats. Daar worden zowat 600 rijders van 5 tot 49 jaar verwacht die in de verschillende categorieën zullen strijden voor de titels. Zaterdag kan er al geoefend worden. Zondag in de voormiddag zijn er de warm-ups. Om 11.30 uur gaan de races van start en die zullen heel de namiddag doorlopen. Er staan commerciële standjes, maar ook eet- en drinkstands. De toegangsprijs bedraagt € 6 (tot 12 jaar gratis)

zondag-opendeur-in-carpe-diem-en-de-brug

Zondag opendeur in Carpe Diem en De Brug

Nu zondag wordt het een drukke dag op de seniorencampus aan de Hesdinstraat. Dan  gooien Carpe Diem en De Brug de deuren open. Jong en oud zijn tussen 14 en 16.30 uur welkom om een kijkje te nemen en kennis te maken met de dagelijkse werking. Je kunt een rondleiding volgen in het Centrum voor Dagverzorging De Brug, kennismaken met de bewoners van Serviceflats Carpe Diem en een kijkje nemen in hun flat. Een  fototentoonstelling illustreert het leven in de serviceflats en (…) Lees het hele bericht

blues-van-gutbucket-het-fotoverslag

Blues van Gutbucket: het fotoverslag

Ook nog een fotoverslag van het optreden van Gutbucket gisteravond in het MuzeCafé, de seizoensopener van de Sunday Evening Blues. Tot nu toe was dit trio vooral bekend in de regio Brussel-Antwerpen-Leuven, maar ongetwijfeld hebben ze hun intro in Limburg niet gemist. (foto's Roman Martyka)

de-rauwe-delta-blues-van-gutbucket

De rauwe delta blues van Gutbucket

Ook voor Sunday Evenening Blues is het nieuwe seizoen in het MuzeCafé van start gegaan. Gutbucket mocht openen. Het is een bluestrio dat bestaat uit Remko Van Damme op gitaar, national steel , lapsteel en mondharmonica, Michael Trompeneers op drums en piano en Rik Lenaerts op contra en bas. Dit is de echte  rauwe Delta Blues , met een hedendaagse injectie van southern rock en soul. Met met nummers als ‘ Wicked Grin’ en Smokestack blues lijkt het alsof deze band zwart bloed door de aderen heeft stromen. (…) Lees het hele bericht

auto-s-in-beslag-en-duizenden-euro-s-geincasseerd

Auto's in beslag en duizenden euro's geïncasseerd

Vrijdag hebben in heel de provincie controles plaatsgevonden met 20 politiemensen van Heusden-Zolder, Beringen-Ham-Tessenderlo, Kempenland, Carma en St Truiden-Nieuwerkerken-Gingelom samen met 4 controleurs van de Vlabel, 6 controleurs van Douane en Accijnzen en de keuringsstations. Er werden strategische plaatsen ingenomen en de keuringsstations bleven ondertussen geopend omdat er vooral gekeken werd naar auto's die niet in orde zijn met de keuring, getunede voertuigen en knallende (…) Lees het hele bericht

hebad-3h-wint-bij-smash-2h

Hebad 3H wint bij Smash 2H

In het badminton was er opnieuw winst voor Hebad 2D, deze keer met het kleinste verschil 3-5 uit bij BMC Peer 1D. Hebad 2H ging opnieuw onderuit met 5-3, nu bij Dibad 1H in Dilsen. Hebad 3H won ook zijn tweede wedstrijd, met 3-5 uit bij Smash 2H in Berkenbos.

gelijkspel-voor-bolderberg-9

Gelijkspel voor Bolderberg

In de derde provinciale A speelde Bolderberg FC 1-1 gelijk, thuis tegen RDK Gravelo.

kvv-hz-lijdt-thuisverlies

KVV HZ lijdt thuisverlies

In de tweede provinciale B van het voetbal verloor KVV Heusden-Zolder thuis met 0-2 van Lindelhoeven VV A.

de-laatste-dag-van-roxy-music-fest

De laatste dag van Roxy Music Fest

Het is vandaag de laatste dag van Roxy Music Fest, het muziekfilmfestival in The Roxy Theate in Koersel in samenwerking met Macca. Je kan nog gaan kijken naar onder andere Billie (over Billie Holiday), The Story of Syd Barrett and Pink Floyd, The Zombies documentary, The Omen, Rebel Dread, Reinventing Elvis: the '68 comebakc, Will Tura: Hoop doet leven en Who Killed The KLF. Het festival wordt afgesloten met een party in het Roxy Café met Eppo Janssen. Curator van een aantal firms die zowel aanwezig was op de openingsavond als in de loop van het weekend is Tom Barman. (foto's Stephan Volders)

jelle-geens-veertiende-in-wk

Jelle Geens veertiende in WK

In het wereldkampioenschap triatlon op de korte afstand is Jelle Geens veertiende geworden in de eindstand, hij telt 1.884 punten na zeven manches. In de finale, in het Spaanse Pontevedra strandde Jelle Geens op de 22ste plaats. Hij was daarmee wel eerste Belg. Winnaar en wereldkampioen werd de Fransman Dorian Coninx.

foodtruckfestival-had-behoorlijke-eerste-dag

Foodtruckfestival had behoorlijke eerste dag

Het kwakkelende weer deed de uitbaters op het foodtruckfestival op Bovy gisteren geregeld bezorgd naar de lucht kijken, maar al bij al mochten ze echt niet mopperen. Er kwam wel wat volk opdagen en de aanwezigen lieten zich niet pramen om te proeven. Ze genoten ook van de muzikale animatie terwijl ook de kinderen zich amuseerden. En ja, er waren ook al heel wat honden die zich lieten verwennen. Voor vandaag zijn de weersvoorspellingen uitstekend, het belooft dus een drukke tweede dag te worden. (foto's Michiel Reynders en Patrick Cnuyt)

winst-voor-zolder-a-2

Winst voor Zolder A

In de tweede landelijke van het basketbal heeft Zolder A met 64-57 gewonnen van Houtem Redwolves A. In de tweede provinciale verloor Zolder C van Peer A met 72-46. De dames van Zolder wonnen met 41-47 bij Union Leopoldsburg.

anadol-speelt-gelijk-9

Anadol speelt gelijk

In de tweede provinciale B van het voetbal is FC Anadol met een 1-1 teruggekeerd van FC Paal-Tervant.

met-duizend-op-de-brandweerfuif

Met duizend op de brandweerfuif

1.000 mensen - met opvallend veel jongeren - hebben zaterdagavond en -nacht tot in de vroege uurtjes gefeest op de fuif van de brandweer Heusden-Zolder. 't Kwam langzaam op gang maar eens de hal op De Veen was volgelopen, sloeg de vlam in de pan en liep de dansvloer vol. Na middernacht steeg de ambiance nog verder. De organisatoren konden terugblikken op een geslaagde fuif. 

dames-van-rc9-pakken-de-leiding

Dames van RC9 pakken de leiding

In het rugby hebben de dames van RC9 Oudenaarde een 62-5 nederlaag toegebracht. Ze staan nu eerste in het klassement. Ook de jeugd speelde vandaag. De uitslagen: U14 Limburg - Mechelen: 0 - 91, U16 Limburg - Bosvoorde: 10 - 44 en U18 Limburg - Dendermonde: 14 - 67. De mannen nemen het morgen op tegen Gent 3 op de Vrijheidsite.

wieze-boys-a-walst-over-wieze-boys-b

Wieze Boys A walst over Wieze Boys B

In het bedrijfsvoetbal kenden de Wieze Boys A weinig erbarmen voor hun clubgenoten van Wieze Boys B, het werd 1-6. RP Products won met 1-2 bij Pool Keramo A. Concurrent Century Hasselt kwam niet verder dan 1-1 bij El Toro.

de-herfst-is-begonnen

De herfst is begonnen

De astronomische herfst is vanmorgen om 8.50 uur begonnen. Vandaag duren dag en nacht dus even lang. En toch zullen we volgende week nog een streepje nazomer krijgen. 

ook-twee-dagen-foodtruckfestival-voor-de-honden

Ook twee dagen foodtruckfestival voor de honden

Zoals aangekondigd heeft vandaag en morgen op Domein Bovy het foodtruckfestival Chefs on Wheels plaats. Maar ook Stefan Vranckx van de hondenbar strijkt weer neer om er voor de tweede keer een foodtruckfestival voor baasje en hond van te maken. Hij voorziet lekkers voor de viervoeter, , samen op de foto in de selfiebox, worsten zoeken in ballenbad en wandelen op uitgestippelde  trajecten. Bovy heeft ook een hondenlosloopweide. Er zijn hondenijsjes te koop in zes verschillende (…) Lees het hele bericht

de-blik-van-richie-25

De blik van Richie

Elke week minstens eentje ...

hebad-2h-start-met-verlies

Hebad 2H start met verlies

In de derde liga B van het badminton heeft Hebad 2H de opener van het weekend verloren. Het zakte daarvoor vrijdagavond af naar Pelt, voor de wedstrijd tegen De Bokkerijder 1H. Na verschillende spannende partijen was het 5-3. Het tweede herenteam is dus zonder punten gestart aan het seizoen maar krijgt zondag al meteen een herkansing, uit in Dilsen tegen Dibad 1H.

veerenver-biedt-logo-kine-en-binnenkort-nog-meer

VeerenVer biedt logo, kine en binnenkort nog meer

Vanavond is in de Kapelstraat 13 Veer & Ver geopend, dat is een nieuwe multidisciplinaire praktijk. Logopediste Karlien Coomans nam de bestaande praktijk Osteo+ over van An Carmans, heeft het gebouw heringericht en bouwt het nu uit tot een multidisciplinair centrum. Zelf zal Karlien zich toeleggen op logopedie, het begeleiden van mensen met communicatie- en spraakproblemen. Dat kan breed gaan,  mensen van alle (…) Lees het hele bericht

bij-pagadder-beleefden-ze-een-strapdag

Bij Pagadder beleefden ze een Strapdag

In VKS Pagadder beleefden ze vandaag een geweldige Strapdag, het is dan ook niet voor niets een MOS-school. De kleuters dansten samen met de juffen op het straplied. Daarna gingen ze per klas de straat onveilig maken op fietsen, steps of driewielers. Na de middag werd het stoepkrijt bovengehaald en werden de straten omgetoverd tot kleurrijke kunstwerken. Gelukkig bleef het overdag droog.

nu-ook-fietsvandalisme-aan-heusden-station

Nu ook fietsvandalisme aan Heusden-Station

Na de plaatsing van een camera en het verhoogd toezicht is het fietsvandalisme aan het station van Zolder gestopt. Maar het ziet ernaar uit dat de vandalen hun 'werkterrein' hebben verplaatst naar Heusden-Station. Daar liggen momenteel drie gevandaliseerde fietsen. De Fietsersbond heeft het ondertussen aan de politie gemeld. (foto Danny Wendelen)

twee-gewonden-bij-botsing-7

Twee gewonden bij botsing

Vanmorgen kort over half negen zijn op de Everselkiezel twee gewonden gevallen bij een verkeersongeval. Een auto en een licht bestelwagen waren daar gebotst. Een man en een vrouw uit Heusden-Zolder zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

zo-werf-je-personeel-in-de-agrarische-sector-aan

Zo werf je personeel in de agrarische sector aan

PARTNERBIJDRAGE Binnen veel sectoren heerst momenteel een nijpend personeelstekort. In de agrarische sector is dat niet anders. Toch zien we wel een duidelijk verschil tussen de verschillende agro jobs. Sommige beroepen zijn populairder dan andere. Voor werkgevers binnen deze sector kan dit best lastig zijn. Want hoe vind je personeel als er weinig animo lijkt te zijn of een groot deel van de respondenten niet (…) Lees het hele bericht

op-zoek-naar-schrijvers-van-hier-loekie-zvonik

Op zoek naar schrijvers van hier: Loekie Zvonik

Op stap met grafsteentoerist Theo Dirix hebben we de voorbije dagen geen steen gezien, wel een denkbeeldig monument (Jan Troosters), een papieren gedenkteken (Marcel Beerten) maar de urne van Bert Willems heeft hij gemist. Vandaag zoeken we verder, dit keer naar een schrijfster uit Zolder: Loekie Zvonik. Verrassend hoe dicht hij bij geen graf komt. 

Tussen kalmoes en korstmos is de bijzonder mooie titel van een dichtbundel van Bert Willems uit 1988. In diezelfde (…) Lees het hele bericht

hou-je-itsme-veilig

Hou je 'itsme' veilig

De app 'itsme' wordt alsmaar vaker gebruikt. Het is een veilig middel om je te identificeren bij de overheid (bijvoorbeeld voor je belastingaangifte), bij je bank of andere toepassingen. Maar precies omdat je er toegang mee krijgt tot gevoelige informatie, proberen oplichters er ook op alle manieren misbruik van te maken. Zo circuleren al langer fakemails zogezegd om je gegevens te updaten. Maar nu sturen ze ook - zoals we zelf ondervonden - sms-berichten met die vraag. In alle gevallen, ga er nooit op in en verwijder de mail of het bericht.

stan-kelchtermans-neemt-deel-aan-zonnewagenrace

Stan Kelchtermans neemt deel aan zonnewagenrace

Over exact één maand staat het Innoptus Solar Team aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië, het wereldkampioenschap voor zonnewagens. het Innoptus Solar Team is een studententeam van de KU Leuven dat om de twee jaar een zonnewagen bouwt en hiermee deelneemt aan verschillende internationale wedstrijden. Eén van hen is Stan Kelchtermans uit Heusden-Zolder. Hij is één van de 20 ingenieursstudenten van het team die de wagen (…) Lees het hele bericht

ferm-eversel-wil-er-een-ferm-werkjaar-van-maken

Ferm Eversel wil er een ferm werkjaar van maken

Feest in Sint-Baaf vanavond want daar organiseerde Ferm Eversel een 'Fermborrel'. Onlangs is daar een bestuurswissel gebeurd en heeft daar een jong enthousiast bestuur de fakkel overgenomen. Er worden allerlei nieuwe initiatieven genomen en activiteiten georganiseerd. Elk kwartaal wordt een boekje verspreid met daarin alle activiteiten en nieuwtjes. Vanavond kregen de talrijke Ferm-leden het jaarprogramma gepresenteerd, het nieuwe bestuur stelde zich voor, maar minstens even belangrijk: de gewezen bestuursleden werden gehuldigd voor hun jarenlange inzet. En helemaal in de traditie van Ferm zijn de aanwezigen verwend met lekkere hapjes en drankjes. (foto's Heidi Daniëls)

sportcontainer-op-vrijheidsite-daagt-je-uit

Sportcontainer op Vrijheidsite daagt je uit

We zitten nog altijd in de Maand van de Sportclub. In dat kader staat er op de Vrijheidsite nog tot midden volgende week een sportcontainer. De container is speciaal ingericht voor uitdagende obstacle oefeningen, binnen handbereik voor jong en oud. Het gaat onder meer om obstacle run, Ninja Warrior en bootcamp. En er staat ook een TeQtafel om teqball te spelen. 

high-tea-op-dag-rond-dementie-in-hof-ter-bloemen

High tea op dag rond dementie in Hof ter Bloemen

Het is vandaag Werelddag rond Dementie. In Hof ter Bloemen werd dat in de kijker gezet met een 'high tea'. Personeelsleden en familieleden hadden taarten gebakken en ander lekkers klaargemaakt waar bewoners en bezoekers zich aan tegoed konden doen. Op de tafels stonden mooie versieringen die gemaakt waren door mensen met dementie, om aan te tonen dat ook zij nog leuke en nuttige bezigheden hebben. (foto's Marina Poelmans)

gemeenteraad-over-8-punten

Gemeenteraad over 8 punten

Op 28 september vergadert de gemeenteraad met voorlopig maar 8 punten in de openbare zitting (inclusief het verslag van vorige keer en de mededelingen). De raad krijgt de resultaten te lezen van de OVAM-vaststellers die in de eerste helft van dit jaar op sluikstorten zijn ingezet. Aan de raad wordt ook gerapporteerd over het meerjarendoelstellingplan. De raad begint om 19 uur, kom best op tijd of hij is alweer gedaan.

rmf-festival-met-films-en-muziek-in-de-roxy

RMF: Festival met films en muziek in de Roxy

Van 22 tot 24 september heeft in The Roxy Theatre de tweede editie van Roxy Music Fest plaats. MACCA en The Roxy Theatre slaan de handen in elkaar voor een festival op het kruispunt van muziek en film. De betere muziekdocu's en concertfilms wisselen af met live-optredens, dj's en straatanimatie. Tom Barman cureert enkele films en luistert de 20ste verjaardag van zijn eerste langspeelfilm 'Anyway the wind blows' op. Op zaterdagavond brengt hij een exclusieve dj-set. Morgenavond wordt geopend met de Belgische première van 'Italo Disco: the sparkling sound of the 80's'. Hier vind je het hele programma van Roxy Music Fest.

op-zoek-naar-schrijvers-van-hier-bert-willems

Op zoek naar schrijvers van hier: Bert Willems

Deze week zijn we met tafofiel Theo Dirix op zoek naar graven van schrijvers uit Heusden-Zolder. Benieuwd wat we vandaag vinden, na het denkbeeldige monument voor Jan Troosters en het papieren gedenkteken voor Marcel Beerten. Van die laatste zoeken we geestverwant en collega Bert Willems.

Bert Willems was ook van Zolder. Hij werd er geboren op 1 februari 1916 maar hij stierf in Lanaken op 8 april 1993. In zijn later leven was hij filiaalhouder van Heideland in Genk. Een dichter was (…) Lees het hele bericht

vanochtend-gezien-32

Vanochtend gezien

We zijn de dag begonnen met een prachtige regenboog in het westen. 

de-blik-van-richie-24

De blik van Richie

Een geheugensteuntje ... 't is Werelddag Dementie.

de-laatste-kaarten-voor-de-brandweerfuif

De laatste kaarten voor de brandweerfuif

Het heeft de afgelopen weken storm gelopen voor de kaarten voor de brandweerfuif nu zaterdag in atletiekstadion De Veen. Er zijn nog enkele kaarten over en die kunnen nog vooraf gekocht aan 7 euro bij de leden van de vriendenkring van de brandweerpost Heusden-Zolder. Opgelet, zaterdag zelf zijn geen kaarten meer beschikbaar aan de kassa. Om veiligheidsredenen worden niet meer fuivers toegelaten. 

met-125-op-interparochiale-samana-dag

Met 125 op interparochiale SAMANA-dag

De SAMANA-afdelingen van Zolder, Boekt, Viversel en Bolderberg hielden samen hun interparochiale ontmoetingsdag. Ze waren met liefst 125 leden. De samenkomst werd voorafgegaan door een eucharistieviering met Frans Hermans. Nadien kon iedereen genieten van een koffietafel met sandwiches en taart.

studente-treft-man-op-bed-in-haar-kot-in-leuven

Studente treft man op bed in haar kot in Leuven

Een studente uit Heusden-Zolder heeft zich gisteravond een hoedje geschrokken toen ze spullen wilde verhuizen naar haar kot in de Schapenstraat in Leuven. Toen ze binnenkwam, lag er een onbekende man op haar bed. Die was blijkbaar via het buitenraam binnengedrongen. De man vroeg of het haar kot was en koos vervolgens het hazenpad. Hij bleek ook gegeten te hebben in het kot en had de rookmelder losgekoppeld, vermoedelijk om te roken. Er bleek niets gestolen.

op-zoek-naar-schrijvers-van-hier-marcel-beerten

Op zoek naar schrijvers van hier: Marcel Beerten

Het zijn moeilijke tijden voor een tafofiel. Gisteren zocht Theo Dirix tevergeefs het graf van zijn mentor, acteur en regisseur Jan Troosters. Met zijn herinneringen richtte hij een denkbeeldig monument op. Zo spoken de beklemmende verzen van De Ballade van Vrouw Griese tot vandaag door zijn hoofd. Auteur van dat gedicht was Marcel (Leopold A.M) Beerten. Vandaag gaan we mee op zoek naar zijn graf. 

Marcel Beerten werd geboren in Zolder op 12 juni 1919; hij (…) Lees het hele bericht

zaterdag-en-zondag-foodtruckfestival-op-bovy-1

Zaterdag en zondag foodtruckfestival op Bovy

Dit weekend heeft het Music & Foodtruckfestival Chefs on Wheels weer plaats op Domein Bovy. 15 verschillende foodtrucks serveren het lekkerste uit de wereldkeuken en aan de vintage marktkraampjes kun je een verrassend aanbod ontdekken. Zaterdag opent het om 14 uur, de straatanimatie begint om 15 uur, en de kindershow met clown Michael om 16.30 uur. Er staat ook een springkasteel. Van 17.30 tot 20.30 uur zijn er live optredens van Danny Kerkhofs & Stefania. Zondag opent het foodtruckfestival al om 12 uur. De straatanimatie om 14 uur en de  kindershow met clown Marc begint om 15 uur . Om 16.15 uur start het live optreden van  Joris Goyvaerts (tot 19.30 uur). De toegang tot het Music & Foodtruckfestival is gratis. (foto Ann Jordens)

de-blik-van-richie-23

De blik van Richie

De droogte met alle middelen bestrijden ...

woodz-krijgt-in-tweede-fase-meer-vakantiehuisjes

Woodz krijgt in tweede fase meer vakantiehuisjes

Woodz, het project met vakantiewoningen in Viversel, dat we hier op 29 maart voorstelden, is nog in opbouw en er liggen al stevige uitbreidingsplannen klaar. In eerste instantie wilden Joëlle Vandebroek en Dries Nys 16 duurzame vakantiewoningen, vooral voor groepen, bouwen op de recreatiegrond langs het Hotel van de Toekomst in aanbouw. In een volgende fase, komen er 28 vakantiewoningen bij, nog eens goed voor 90 slaapplaatsen. Die zouden eerder mikken op koppels of kleine gezinnen. Zo komt het totaal aantal slaapplaatsen op 178. Ook komt er een brasserie bij. De eerste huisjes zouden opengaan op 1 januari 2025, de rest van het project  zal in de jaren nadien worden uitgebouwd.

be-mine-blues-wordt-volgend-jaar-mine-blues

Be-Mine Blues wordt volgend jaar Mine Blues

Het festival be-Mine Blues zal vanaf volgend jaar Mine Blues heten. Het festival was destijds opgestart op be-MINE in Beringen en die locatie had er zijn naam aan gegeven. Maar ondertussen is het bluesfestival verhuisd naar het Marktplein in Heusden-Zolder. Dat is nog steeds een mijnterrein en dus is Mine Blues een mooie compromisnaam, de vlag dekt perfect de lading en er is geen aanleiding tot frictie tussen beide mijngemeenten. Afspraak op zatedag 8 juni volgend jaar op het Marktplein, maar ondertussen is er ook al eerste rendez-vous voor de Sunday Blues Evenings, nu zondag 24 september om 20 uur, dan treedt Gutbucket op in het MuzeCafé. (foto Roman Martyka)

straffen-gevraagd-voor-verkeersagressie-op-e314

Straffen gevraagd voor verkeersagressie op E314

Een man van 22 uit Heusden-Zolder riskeert een gevangenisstraf van 1 jaar en 2.400 euro boete voor een zwaar geval van verkeersagressie op de E314 in Lummen op 1 augustus 2021.Er zou een incident tussen het slachtoffer - bestuurder van een Skoda - en de vriendin uit Beringen van de agressor aan vooraf gegaan zijn. Na een inhaalmanoeuvre door de vrouw in een Golf, zou de bestuurder van de Skoda volgens haar verklaringen gaan bumperkleven zijn en had hij gebaren naar haar gemaakt. Daarop belde ze (…) Lees het hele bericht

op-zoek-naar-schrijvers-van-hier-jan-troosters

Op zoek naar schrijvers van hier: Jan Troosters

In de eerste aflevering van zijn zoektocht naar het graf en de herinnering aan schrijvers/literatoren van Heusden-Zolder, strijkt Theo Dirix vandaag neer bij zijn voormalige mentor Jan Troosters.

Bij leven woonde hij in mijn straat, bij dood was hij verdwenen: Jan Troosters (30 april 1925 - 25 december 2000), regisseur, acteur, en niet alleen mijn ere-leraar bij de Stedelijke Muziekacademie van Beringen en eerder in Koersel.
Hij bracht mij de smaak van het podium (…) Lees het hele bericht

gezamenlijke-verkeerscontrole-van-politiezones

Gezamenlijke verkeerscontrole van politiezones

De politie van Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder houden ook gezamenlijke verkeersacties. Afgelopen weekend hielden de ploegen samen SLim-controles aan de Nieuwendijk in Koersel, de Stationsstraat in Tessenderlo en de Paalsesteenweg in Beringen. Bij die controles zijn vier wagens getakeld en zijn vijf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. De bestuurders van de getakelde wagens waren allen niet in orde met hun rijbewijs. Er zijn trouwens ook drie GAS-boetes gegeven voor auto's die (…) Lees het hele bericht

raad-van-state-vergunning-remo-terecht-geweigerd

Raad van State: Vergunning REMO terecht geweigerd

De Group Machiels krijgt ongelijk bij de Raad van State in haar beroep tegen de weigering van een nieuwe milieuvergunning voor de uitbreiding van de Remo-stortplaats. Volgens de Raad van State was de beslissing voldoende en correct gemotiveerd en was er geen garantie tegen mogelijke geurhinder. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) had die vergunning in oktober 2020 geweigerd aan de NV REMO Milieubeheer. Limburgse bedrijven werden (…) Lees het hele bericht

tip-van-de-bib-samuel-hanegreefs

Tip van de Bib: Samuel Hanegreefs

Deze week tipt Liesje van de bib ons 'De toekomst is van ons' als tip van de bib. Het is geschreven door Samuel Hanegreefs en geïllustreerd door Gert-Jan Oosting.

Korte inhoud

Het gaat over jongeren in actie voor het klimaat.Het is een urgent en noodzakelijk boek vol getuigenissen, inzichten van experts, perspectieven op de toekomst en oplossingen die jongeren ons kunnen bieden. Voor iedereen-echt iedereen-vanaf 11 jaar.

zo-kwam-het-weer-goed-voor-de-oehoe

Zo kwam het weer goed voor de oehoe

In het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum zitten heel wat oehoes die in beslaggenomen zijn omdat ze in gevangenschap werden gehouden. Het gaat om exotische soorten die niet meer kunnen vrijgelaten worden. Gelukkig zijn er af en toe ook minder trieste verhalen. Zo werd in de nacht van 9 op 10 september een Europese oehoe opgehaald in Lubbeek. Hij was in vegetatie verstrikt geraakt. Het dier werd bevrijd, kon enkele dagen in het VZOC op krachten komen en stevig eten en met een wetenschappelijke ring aan zijn pootje, kreeg hij woesndag de vrijheid terug. (foto VZOC)

laat-je-niet-vangen-voor-een-veiligheidscontrole

Laat je niet vangen voor een 'veiligheidscontrole'

Opgelet als je deze mail ontvangt die zogenaamd door Google is gestuurd. Klik in geen geval op de knop 'Veiligheidscontrole' want dan kom je op een gevaarlijke website terecht. Niet op ingaan dus en de mail verwijderen. Je mag dan misschien Google als afzender zien staan, maar het blijft een goede veiligheidscheck om je cursor op het mailadres te zetten. Dan zie je de echte afzender en heb je meestal meteen door dat het niet klopt.

de-aanloop-naar-de-sportiefste-dag

De aanloop naar De Sportiefste Dag

Na de aankondiging eind vorige week is de mobilisatie voor 'De Sportiefste Dag' gestart. Op zaterdag 30 september ontdek je tussen 9.30 en 18 uur wat er beweegt in en rond de velodroom. De dag staat in het teken van beweging en plezier en is het startschot van de nieuwe koers die Heusden-Zolder als sportiefste gemeente wil inslaan. Voor de eerste 2000 bezoekers ligt een sportieve verrassing klaar.

Tijdens de rondleidingen ontdek (…) Lees het hele bericht

tips-voor-het-organiseren-van-een-mannenavond

Tips voor het organiseren van een mannenavond

PARTNERBIJDRAGE Ouder worden doen we allemaal. Althans, als het goed is! Waar we vroeger vaak met met vrienden naar de kroeg gingen, wordt dit gaandeweg we ouder worden allemaal minder. De één vliegt naar de andere kant van het land voor een nieuwe baan, terwijl de ander inmiddels een gezin met twee kinderen heeft. Om er dan toch voor te zorgen dat jullie als vriendengroep niet uit elkaar vallen, is het ontzettend leuk om een paar keer per jaar een ouderwetse mannenavond (…) Lees het hele bericht

veel-belangstelling-voor-voorstelling-ek-parcours

Veel belangstelling voor voorstelling EK-parcours

 In Hasselt is vanmorgen onder grote belangstelling het parcours van de Europese Kampioenschappen wielrennen voorgesteld. Die hebben plaats van 11 tot 15 september met start in Heusden-Zolder en aankomst in Hasselt. In het totaal zullen 14 Europese titels uitgereikt worden. Voor de organisatie hebben de vzw Limburg Demarreert en Flanders Classics de handen in elkaar geslagen. De start van de wegritten en de tijdritten ligt aan de Velodroom. De renners zullen dan via het (…) Lees het hele bericht

op-zoek-naar-schrijvers-van-hier

Op zoek naar schrijvers van hier ...

Deze week presenteren we onze lezers 'iets speciaals'. We laten jullie kennismaken met vier mensen die hier van betekenis waren als literator, schrijver of dichter. Daarvoor konden we rekenen op Heusdenaar Theo Dirix (foto). De voormalige diplomaat die al in een groot deel van de wereld verbleef, kennen we ook van zijn zoektocht naar het graf van anatoom Andreas Vesalius in Griekenland. Hij is dan ook een ‘tafofiel’, want hij houdt van (=  filein) graven (= taphos). Ook ‘thuis’ kan hij het niet laten “een kerkhofje te doen”. Tijdens zijn jongste passage in Heusden-Zolder is hij op zoek gegaan naar de graven van onze literatoren, schrijvers en dichters. In vier afleveringen gaan wij deze week met hem mee. Sommigen onder jullie zullen met 'Ah ja die ...' reageren, voor anderen wordt het een boeiende kennismaking. Morgen opent Jan Troosters het rijtje.

dries-vanthoor-wint-in-valencia

Dries Vanthoor wint in Valencia

Dries Vanthoor zijn ploegmaat Charles Weerts hebben in hun BMW M4 GT3 van het Belgische WRT-team hun eerste race van het seizoen gewonnen in de GT World Challenge Europe Sprint. In Valencia waren ze vandaag na een uitstekende race de snelste van het pak, nadat ze gisteren vijfde eindigden in de eerste manche. Voordien hadden ze al vier keer op het podium gestaan. In de stand voor het kampioenschap staan Vanthoor-Weerts tweede op 14,5 punten van de leiders, Raffaelle Marciello en Timur Boguslavskiy. Met nog één race te gaan over een goeide maand in Zandvoort maken ze nog kans op de titel. 

rc9-opent-seizoen-met-makkelijke-uitzege

RC9 opent seizoen met makkelijke uitzege

Ook voor de heren van RC9 Heusden-Zolder is het rugbyseizoen gestart en me teen met een overwinning op de Heksenberg, de thuishaven van RC Hasselt. RCHasselt speelde vorig seizoen nog in eerste regionale en zag een bezoekersploeg opdagen met ervaren spelers en jonge wolven uit de eigen jeugdwerking. Het was al snel duidelijk dat Hasselt een maatje te klein was voor RC9 bij wie de moraal try na try groeide. De wedstrijd werd dan ook afgefloten bij een 14 - 75 eindstand. (foto Machteld Houben)

smash-2g-klopt-hebad-5g

Smash 2G klopt Hebad 5G

In het badminton stond vandaag een derby op het programma. Hebad 5G verloor met 5-3 uit bij Smash 2G. Hebad 6G won met 7-1 thuis tegen Looise 2G. UPDATE In tweede liga A speelde Hebad 4G 4-4 gelijk uit bij Lokerse 2G.

anadol-vindt-vlot-de-weg-naar-doel

Anadol vindt vlot de weg naar doel

In de tweede provinciale B heeft FC Anadol zwaar uitgehaald tegen KFC Hamont 99 A,. De thuissupporters konden vijf keer juichten: 5-1.

uitwinst-voor-bolderberg-fc

Uitwinst voor Bolderberg FC

In de derde provinciale A van het voetbal is Bolderberg FC uit bij De Jeugd Borgloon gaan winnen met 1-2.

ful-en-ful-es-twie

Fûl en fûl es twie

Ge kunt fûl zèn bè iemand, mèr het kan ooch fûl rjêgene. Fûl heeft dus twee betekenissen in het dialect, enerzijds lief  zijn tegen iemand en anderzijds fel tekeergaan, zoals in onstuimig weer bijvoorbeeld.

along-comes-mary-vierde-swingend-15de-verjaardag

Along Comes Mary vierde swingend 15de verjaardag

De band 'Along Comes Mary' vierde zijn15de verjaardag met een swingend feestje in de zwarte zaal van CC Muze. Ook verschillende gastmuzikanten kwamen meevieren tijdens een aantal nummers. Onder hen onder meer Cesar Zuiderwijk van Golden Earring. (foto's Herman Eerdekens)

veel-volk-en-sfeer-op-feesten-met-de-burgemeester

Veel volk en sfeer op Feesten met de Burgemeester

Er was veel volk afgezakt naar de balzaal van CC Muze voor 'Feesten met de Burgemeester'. De gasten werden persoonlijk verwelkomd voor burgemeester Mario Borremans die nadien ook nog een korte toespraak gaf en samen met ega Daniëlle de dans inzette. Dat was meteen het sein voor veel andere aanwezigen om de dansvloer in te nemen en zowat de rest van de avond bezet te houden. Daarvoor zorgde immers We Two met gepaste dans- en ambiancemuziek. De opbrengst van heel de avond gaat naar de kinderafdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis om 'co-sleepers' aan te kopen zodat ouders bij hun zieke kinderen kunnen blijven. (foto's Ronny Vanthienen)

zolder-a-start-met-verlies

Zolder A start met verlies

In de tweede landelijke van het basketbal heeft Zolder A met 78-74 verloren van Helios SanoRice Zottegem A.

pandoering-voor-hebad-3g

Pandoering voor Hebad 3G

In tweede liga B van het badminton ging promovendus Hebad 3G vanmorgen op bezoek in Edegem voor de wedstrijd tegen Olve 2G. Er werden heel wat driesetters afgewerkt in de individuele wedstrijden, maar het was de thuisploeg die bijna alle partijen wist te winnen. Met een 7-1 nederlaag reden die van Hebad terug naar Heusden, tijdens een lange stille rit. 

vlotte-uitzege-voor-kvv-heusden-zolder

Vlotte uitzege voor KVV Heusden-Zolder

In de tweede provinciale B van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder met weinig moeite gewonnen bij Standaard Elen, het werd 1-4.

sk-heusden-06-speelt-3-3-bij-helson

SK Heusden 06 speelt 3-3 bij Helson

In de vierde provinciale van het voetbal heeft SK Heusden 06 vanavond in en tegen KFC Helson B gelijkgespeeld. Het werd 3-3, een doelpuntenrijke wedstrijd dus. 

een-zomers-feest-voor-tien-jaar-bocasa

Een zomers feest voor tien jaar BoCasa

In Bolderberg is deze namiddag stevig gefeest. Serviceresidentie BoCasa vierde daar immers haar tiende verjaardag. Voor dat feest was heel wat georganiseerd. Zo was er een zomerse markt met heel wat standjes met creatieve spulletjes, lekker ruikende producten, juweeltjes, ... Enkele artiesten zorgden voor de vocale en muzikale sfeer. Er werd aangeschoven aan de barbecue en ook de kinderen werden niet vergeten met onder meer een schminkstand en een springkasteel. De weergoden waren BoCasa bovendien goed gezind.

jongeren-maken-kennis-met-de-rugbysport

Jongeren maken kennis met de rugbysport

Bij Rugbyclub 9 stond van vandaag alles in het teken van de jeugd. Jongeren kregen er de kans om kennis te maken met de rugbysport. Ervaren spelers leerden hen hoe ze - weliswaar via een kussen - op de tegenstander inrammen, hoe ze die ovaalvormige bal op de juiste manier naar doel kunnen trappen of naar teamgenoten kunnen gooien, ... En dat alles met de nodige discipline. Toch werd er ook veel lol getrapt. (foto's Roman Martyka)

op-wandel-en-op-zoek-in-zolder

Op wandel en op zoek in Zolder

Er waren deze namiddag heel wat wandelaars op stap in Zolder-Centrum. Ze namen deel aan de wandelzoektocht waarvoor een heleboel organisaties de handen in elkaar hadden geslagen. Er waren opvallend veel gezinnen bij de deelnemers. En Zolder-Centrum heeft de jongste jaren een fikse verandering ondergaan, zodat er heel wat te ontdekken viel.  (foto Tony Lespoix)

ook-in-het-weekend-hinder-in-guido-gezellelaan

Ook in het weekend hinder in Guido Gezellelaan

De werkzaamheden voor de aanleg van een middenberm en fietsoversteekplaatsen in de Guido Gezellelaan - ter hoogte van Schomstraat en Holleweg - liggen wel stil in het weekend, maar hou rekening met één beschikbaar rijvak en verkeerslichten. Het is dus soms even aanschuiven. Ondertussen zijn aan de kant van de Holleweg al nieuwe randen gegoten. Het wegdek aan die kant is helemaal weggegraven. 

alleen-winst-voor-wieze-boys-a

Alleen winst voor Wieze Boys A, forfaitzege RP

In het bedrijfsvoetbal heeft Wieze Boys A met 2-1 gewonnen van Cosmos Spouwen. Wieze Boys B verzette zich net als in de beker hardnekkig tegen Century, het werd een 4-3 winst voor de Hasselaren. RP Products kreeg een forfaitzege bij FC Klotbroek.

vandaag-gezien-493

Vandaag gezien

De meteomensen kondigen voor volgende week echt herfstweer. Fotograaf Jan Leijskens anticipeert alvast met een reeks herfstbloemen. 

de-blik-van-richie-22

De blik van Richie

Weer wat wijzer geworden ...

man-city-fans-willen-kdb-stadion

Man City Fans willen KDB-stadion

Gelezen op de Man City Fans Corner

Vincent Kompany has the best statue
Colin Bell got an entire Stand named after him
What's stopping us from renaming the Etihad Stadium into the " Kevin De Bruyne" ?
What does Kevin De Bruyne has to achieve in oder for Man City to play at the "KDB" Stadium?

Ze zullen zich in Bolderberg moeten haasten om het stadion naar KDB te noemen ...

slechts-13-bedrijven-uit-heusden-zolder-in-top-500

Slechts 13 bedrijven uit Heusden-Zolder in top 500

Vandaag heeft ondenemersorganisatie VKW-Limburg zijn traditionele top 500 voorgesteld, met de 500 grootste bedrijven gerangschikt volgens hun omzet in 2022. En opvallend, die omzet is met 19,4 procent gestegen. Dat lijkt een klapper, maar moet toch genuanceerd worden omdat ze de gestegen kosten van grondstoffen, energie en de lonen uiteraard ook in hun prijzen hebben doorgerekend. Maar toch wordt de groei ook geïllustreerd door de zowat 4.600 extra jobs die de 500 bedrijven (…) Lees het hele bericht

brand-vernielt-tuinhuis-en-deel-van-een-schutting

Brand vernielt tuinhuis en deel van een schutting

Bij een brand in de Heuvelstraat zijn vanavond een tuinhuis en een deel van een schutting in de vlammen opgegaan. Het vuur ontstond kort voor zeven uur en zorgde voor een felle rookontwikkeling die van ver te zien was. Toen de brandweer aankwam stond alles al in lichterlaaie. Van het tuinhuis bleef niets meer over, de schutting kon voor een deel gered worden. Wat de brand heeft veroorzaakt, is niet duidelijk. In het tuinhuis stond vooral speelgoed. (foto's Marina Poelmans)

heusden-zolder-wil-iedereen-laten-bewegen

Heusden-Zolder wil iedereen laten bewegen

De gemeente Heusden-Zolder heeft vanmiddag in de Velodroom een nieuwe citymarketingcampagne voorgesteld. Daar hoort ook een nieuwe logo bij met de slogan "Heusden-Zolder laat je niet onbewogen". "We willen de inwoners en bezoekers aanzetten tot bewegen. We beschikken over een enorme sportinfrastructuur die in heel Vlaanderen uniek is, maar tegelijk hebben we ook een stevig cultuuraanbod. En die willen we allemaal op een sportieve manier met elkaar verbinden, dat kan via extra (…) Lees het hele bericht

big-pete-blues-band-een-sfeerbeeld

Big Pete Blues Band, een sfeerbeeld

Dat de sfeer tijdens het optreden van Big Bete Blues Band er goed in zat in het MuzeCafé, blijkt ook uit het filmpje van AfterMuzeClip.

big-pete-blaast-het-bluesseizoen-op-gang

Big Pete blaast het bluesseizoen op gang

De spits is eraf, het nieuwe bluesseizoen in het MuzeCafé is geopend. Daarvoor tekende donderdagavond Move2Blues met een concert van Big Pete Blues Band feat Marc Tee. Centraal stond het stevige mondharmicawerk van Pete ondersteund door een stevige band. Het café was al meteen volgelopen op de eerste avond en de sfeer mankeerde niet. (foto's Roman Martyka)

nog-wat-warmte-meepikken

Nog wat warmte meepikken

Ook deze sprinkhaan zoekt in Bolderberg nog wat van de onverhoopte warmte die ons deze maand wordt geserveerd. (foto Denise Greunlinx)

marc-van-den-wijngaert-spreekt-over-de-koningen

Marc Van den Wijngaert spreekt over de koningen

Op dinsdag 24 oktober organiseert Neos Heusden-Zolder een eerste van een reeks voordrachten van het werkjaar 23-24. Deze keer is Marc Van den Wijngaert te gast met een lezing over 'België en zijn koningen'.  Van macht naar invloed. In welke mate hebben de Belgische koningen, van Leopold 1, tot Filip, hun stempel gedrukt op de Belgische politiek. Hebben de koninginnen daarbij een rol gespeeld? Heeft de monarchie in de 21ste eeuw macht of veeleer invloed? Mark Van den Wijngaert is emeritus hoogleraar hedendaagse geschiedenis aan de KU Brussel. Hij publiceerde over de Duitse bezetting, de Belgische politieke geschiedenis, de internationale geschiedenis na 1950 en de Belgische monarchie. 
Inschrijven kan door overschrijven van 15 euro (niet leden) of 13 euro (leden) op rek nr: BE30 4555 1093 4111 van Neos Heusden-Zolder met vermelding naam en aantal personen. (foto Koen Broos)

binnenkort-hotelmeubilair-in-kringloopwinkel

Binnenkort hotelmeubilair in kringloopwinkel

In de komende periode kun je in de kringloopwinkel zowaar ... hotelmeubilair op de kop tikken. Dat is afkomstig van Hotel Stiemerheide in Genk. Het hotel steekt zijn 70 kamers in een nieuw jasje en vernieuwt het interieur volledig. Omdat het hotel ook maatschappelijke en ecologische doelstellingen nastreeft, nam de manager zelf contact op met Reset. Medewerkers gingen een kijkje nemen en zagen zowat een schatkamer voor een kringwinkel: boxsprings, matrassen, (…) Lees het hele bericht

federatie-zolder-in-de-bres-voor-weeshuis-in-benin

Federatie Zolder in de bres voor weeshuis in Benin

De federatie Zolder - met de parochies Zolder, Boek, Bolderberg en Viversel - schaart zich achter het weeshuis Saint-Dominique in Porto-Novo in Benin. En dat is uiteraard geen toeval want de pastoor van Zolder, Ghislain Agognon, is afkomstig uit Benin en hij is erg betrokken bij het weeshuis in zijn thuisland. Enkele zusters van de Oblates Catéchistes Petites Servantes des Pauvres zorgen voor de opvang en verzorging van de kinderen die hun ouders hebben (…) Lees het hele bericht

1984-als-actuele-theatervoorstelling-in-cc-muze

'1984' als actuele theatervoorstelling in CC Muze

Volgende week donderdag om 20.15 uur spelen HETPALEIS & DE NWE TIJD '1984' in CC Muze. Regisseur Freek Vielen en dramaturge Rosa Vandervost  gaan aan de slag met het legendarische boek van George Orwell uit 1948, een boek dat actueler is dan ooit. Een land ergens in de toekomst. De partij van Big Brother controleert alles en iedereen. Elke stap die je zet wordt door camera’s gevolgd. Elke uitspraak die je doet wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Winston werkt op het Ministerie (…) Lees het hele bericht

tuur-lemmens-nu-ook-limburgs-kampioen

Tuur Lemmens nu ook Limburgs kampioen

Twee weken na zijn podiumplaats op het EK Aquatlon, heeft Tuur Lemmens ook de Limburgse titel in de sprinttriatlon gewonnen. In Hasselt - aangemoedigd door familie en supporters - zette hij een scherpe 5'37 neer in de 500 meter zwemmen, dat gebeurde in het Kapermolenbad wegens blauwalg in het kanaal. De 24 km fietsen legde Tuur solo af en in de 5 km lopen maakte hij de kloof nog groter om in een totaaltijd van 53'36 te eindigen, ondanks de hitte.

zaterdag-wandelzoektocht-in-zolder-centrum

Zaterdag 'Wandelzoektocht' in Zolder-Centrum

In Zolder-Centrum kun je nu zaterdag deelnemen aan een wandelzoektocht. Vertrekken en aankomen tussen 14 en 17 uur aan zaal De Schaft, Domherenstraat in 't Weyerke . Voor deze organisatie hebben een heleboel verenigingen de handen in elkaar geslagen: Dorpsraad Zolder, Handelaars Zolder, KWB Zolder, Blauwe Wijk, Ferm, Heemkundige Kring Zolder, Harmonie De Ware Vrienden en Turnkring Zolder. Het wordt een boeiende zoektocht voor jong en oud. Deelnemen kost 2 euro per persoon, tot 12 jaar is het gratis. Per juist ingevuld formulier krijg je twee jetons voor een drankje.

vtm-reeks-blikt-met-anthony-kumpen-achter-schermen

VTM-reeks blikt met Anthony Kumpen achter schermen

Vanaf zaterdag 16 september loopt op streamingplatform VTM GO de reeks ‘Anthony Kumpen: The Long Road Home’ bekijken, met iedere zaterdag een nieuwe aflevering. Sinds begin dit seizoen wordt Anthony Kumpen gevolgd door een cameraploeg, die beelden draait voor “The Long Road Home”, een reeks waarin de dubbele NASCAR Whelen Euro Series-kampioen centraal staat. Maar het gaat niet enkel over de raceactiviteiten van Kumpen, verre van zelfs. Door de verschillende rollen die de Hasselaar vervult, is (…) Lees het hele bericht

morgen-geen-stroomonderbreking-in-zolder

Morgen geen stroomonderbreking in Zolder

Ondanks eerdere officiële berichten over werkzaamheden aan het elektriciteitsnet in Zolder morgen, staan er nu toch geen grote werken op de planning van Fluvius. Er was aangekondigd dat vijf straten 7,5 uur zonder stroom zouden zitten. Maar Fluvius laat weten dat uiteindelijk morgen geen stroomonderbrekingen moeten verwacht worden. 

meer-dan-9-700-aan-schulden-geind-bij-controle

Meer dan 9.700 aan schulden geïnd bij controle

De politie hield gisteren een controle op de Meylandtlaan en Koolmijnlaan samen met de Vlaamse Belastingdienst. Er werd voor ruim 9.760 euro aan openstaande schulden geïnd. Daarnaast zijn ook nog veschillende verkeersovertreders betrapt. Een bestuurder reed ondanks de intrekking van zijn rijbewijs, zijn wagen was ook niet gekeurd en kreeg dus een wielklem. 1 was niet in orde met zijn voorlopig rijbewijs en keuring. 8 zijn betrapt met de GSM achter het stuur, 8 waren niet in orde met de keuring, 3 kinderen zaten niet in een correct kinderzitje, 3 droegen hun gordel niet en één bestuurder werd betrapt terwijl hij inhaalde over het fietspad.

de-blik-van-richie-21

De blik van Richie

't Is al goed, we zullen zwijgen. 

rugbyclub-9-verwelkomt-zaterdag-de-jeugd

Rugbyclub 9 verwelkomt zaterdag de jeugd

Rugbyclub 9 zet zaterdag zijn deuren open op de Vrijheid-site. Vanaf 13 uur kunnen jongeren Fortnite komen spelen. Inschrijven daarvoor via www.tryrugby.be. De Fortnite Challenge duurt tot 14 uur. Van 14 tot 16.30 is er 'Give it a try'. Ouders willen uiteraard ook weten hoe het er aan toegaat in de club, daarvoor kunnen ze van 15.30 tot 16.30 uur een infosessie bijwonen. Ter plekke kun je ook het WK rugby op groot scherm volgen, om 15 uur Samoa-Chili en om 17.45 uur Wales-Portugal.

vraagtekens-en-ongerustheid-over-insteekhaven

Vraagtekens en ongerustheid over insteekhaven

Inwoners van Viversel - maar ook van Eversel-Ubbersel - maken zich zorgen over de nieuwe plannen voor de ontwikkeling en vooral ontsluiting van de vroegere kolenhaven in Genenbos. Dat is vanavond nog eens duidelijk geworden tijdens de infomarkt over de plannen die in De Vierseleer werd georganiseerd. Zoals bekend wil de Vlaamse regering meer industrie mogelijk maken rond de insteekhaven, en tegelijk de natuur van de Vallei van de Mangelbeek extra beschermen. Het is de bedoeling (…) Lees het hele bericht

minister-van-quickenborne-gaf-gastcollege-in-sfc

Minister Van Quickenborne gaf gastcollege in SFC

Vandaag gaf Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD)een gastcollege in het Sint-Franciscuscollege aan de leerlingen van Defensie en Veiligheid/Integrale Veiligheid en Veiligheidsberoepen. Hij lichtte het S M S (snel menselijk straf) beleid toe. Justie zet in op een sneller, menselijker en straffer beleid, aldus de minister. Met zijn les waarin de minister een duidelijke visie uit de doeken deed, wil hij de leerlingen van deze richtingen aanmoedigen om te kiezen of solliciteren voor een job bij justitie of de ruimere veiligheidssector. 

bocasa-viert-zaterdag-zijn-10de-verjaardag

BoCasa viert zaterdag zijn 10de verjaardag

Zaterdag 16 september viert Serviceresidentie BoCasa in Bolderberg haar tiende verjaardag. Dat gebeurt met een groot zomerfeest met barbecue waarop iedereen welkom is. Van 14 tot 17 uur is er een zomermarkt met kinderanimatie, versnaperingen en een optreden van zangeres Kathleen.Tussen 16.30 uur en 19 uur is er dan de barbecue (inschrijven en betalen aan het onthaal) met optreden van de gekende L&M Band. Iedereen mag een kijkje komen nemen of deelnemen aan de activiteiten. 

volgende-dinsdag-info-avond-voor-starters

Volgende dinsdag info-avond voor starters

Op dinsdag 19 september, vandaag over een week dus, heeft in de balzaal van CC Muze een startersavond plaats voor mensen die starten met of dromen van een eigen handelszaak of onderneming. Je wordt er wegwijs gemaakt in de basisprincipes en ontdekt je wat er allemaal komt kijken bij het starten van een onderneming. Je ontmoet ook andere startende ondernemers en interessante contacten. Voor deze avond sloegen de gemeente, de Middenstandsraad en Stebo de handen in elkaar. Het begint om 19.30 uur. Deelnemen is gratis, wel vooraf inschrijven via ward.takigawa[!]stebo.be.

big-pete-bluesband-zet-seizoen-move2blues-in

Big Pete Bluesband zet seizoen Move2Blues in

Move2Blues zet nu donderdag zijn nieuwe bluesseizoen in, in het MuzeCafé. De spits wordt afgebeten door Big Pete Bluesband featering Marc Tee, een Nederlands-Belgische formatie. Pieter van der Pluym aka, Big Pete is een in de blueswereld internationaal bekende mondharmonicaspeler. Eerst speelde hij als gitarist in diverse rockbands, maar toen hij in aanraking kwam met de muziek van Lester Butler’s Red Devils ging hij vol voor de mondharmonica oftewel de ‘Mississippi (…) Lees het hele bericht

tip-van-de-bib-angela-maynard

Tip van de Bib: Angela Maynard

Een speciaal boek deze week als tip van de bib "Geef de natuur cadeau" van Angela Maynard.

Korte inhoud

In geef de natuur cadeau laat Angela Maynard je zien hoe je de mooiste, unieke natuurlijke cadeaus maakt. Om weg te geven aan familie of vrienden, of om jezelf te verwennen. Angela Maynard is de creative director van Botany, een ontwerpstudio in Londen. Ze geeft diverse workshops op dit gebied en schrijft voor o.a. Living en Homes & Gardens.

laurens-vanthoor-derde-in-japan

Laurens Vanthoor derde in Japan

Dit weekend is Laurens Vanthoor met zijn teammaats Kevin Estre en André Lotterer derde geworden in de voorlaatste manche van het FIA WEC, het wereldkampioenschap uithouding, in het Japanse Fuji.Daarmee behaalden de Porsche-rijders hun tweede podium van dit seizoen. Voor Laurens Vanthoor staan nog enkele belangrijke afspraken op de agenda: op 14 oktober de slotmanche van het Amerikaanse IMSA-kampioenschap op Petit Le Mans en op 4 november de laatste manche van het WK uithouding in Bahrein. 

donderdag-geen-stroom-in-5-zolderse-straten

Donderdag geen stroom in 5 Zolderse straten

Opgelet, geen paniek voor inwoners van een aantal straten in Zolder-Centrum als ze nu donderdag  zonder stroom zitten. Fluvius plant dan werken aan het elektriciteitsnet in Zolder-Centrum. Tussen 8.30 en 16 uur is er een vermoedelijke stroomonderbreking van ongeveer 7.30 uur in de Acht Meilaan, Dekenstraat, M. Scheperslaan, Ringlaan en Stationsstraat. De inwoners zijn normaal gezien allemaal verwittigd.

winkeldief-betrapt-in-jumbo

Winkeldief betrapt in Jumbo

Vanmiddag is in de Jumbo een winkeldief op heterdaad betrapt nadat hij een heel aantal goederen had gestolen. Het zou gaan om een buit van zowat 150 euro die hij zonder betalen probeerde mee te nemen. Hij kon ter plekke worden gehouden tot de politie hem oppakte. Op het politiecommissariaat betaalde alsnog de rekening. Er is een pv opgemaakt dat aan het parket wordt bezorgd.

meegroeibomen-voor-pasgeborenen

Meegroeibomen voor pasgeborenen

Het gemeentebestuur geeft aan ieder kind dat geboren is tussen 1 januari en 30 september dit jaar en wiens ouders in Heusden-Zolder wonen, een geboorteboom. Ze kunnen zich daarvoor inschrijven voor de Meegroeigroen-actie. Meegroeigroen symboliseert de wens dat elk kind opgroeit in een gezonde en groene omgeving. De bomen die met deze actie geplant worden, groeien mee met de kinderen en worden gevestigde waarden in onze gemeente. Je kan de boom in je eigen tuin planten om boom en (…) Lees het hele bericht

voorbereiding-van-herfstwandeling-is-gestart

Voorbereiding van herfstwandeling is gestart

De mensen van de vzw Toerisme Heusden-Zolder zijn vanmorgen op wandel geweest. Niet zomaar om te genieten van het mooie weer en de bloeiende heide. Nu de vakantie achter de rug ligt, zijn ze begonnen aan de voorbereiding van hun volgende activiteit: de herfstwandeling. Helemaal vast ligt ze nog niet, 't zal wellicht rond begin november zijn. Vandaag verkenden ze de omgeving van De Kluis, want dat sterrenplekje komt mogelijk op het traject. De komende dagen zullen nog andere potentiële locaties bezocht worden. (foto's Michel Oyen)

neos-heusden-zolder-viert-25ste-verjaardag

NEOS Heusden-Zolder viert 25ste verjaardag

NEOS Heusden-Zolder vierde zijn 25ste verjaardag. Die begon met een academische zitting in de schouwburg van CC Muze. Na het welkomstwoord van afscheidnemend voorzitter Trudo Groffi, namen Jacqueline Gils, nationaal voorzitter, Marleen Linsen, voorzitter Neos Limburg, en burgemeester Mario Borremans het woord. De burgmeester had ook een jubileumcheque bij. De sprekers hadden lof voor de werking en gestage groei van Neos Heusden-Zolder. Het doel is senioren als vrienden bijeen te brengen door een (…) Lees het hele bericht

onze-lieve-vrouwegilde-is-de-beste-schutterij

Onze-Lieve-Vrouwegilde is de beste schutterij

Vandaag moesten de schuttersgilden het tegen elkaar opnemen voor de gemeentelijke wisseltrofee op staande wip. Geen gemakkelijke omstandigheden voor de schutters met het krachtige zonlicht en de gloeiende hitte. Voor de toeschouwers waren de schaduw en de drank dan ook de belangrijkste bondgenoten. Maar toch werd met scherp geschoten door de 61 schutters. De overwinning en dus de trofee ging naar Onze-Lieve-Vrouwegilde Heusden met 88 punten, Berkenbos volgde met 81 punten, derde werd Hal met 75 (…) Lees het hele bericht

norbert-kiss-wint-en-versterkt-leiderspositie

Norbert Kiss wint en versterkt leiderspositie

In dit zomerse weekend hebben volgens de directie van Circuit Zolder 21.000 toeschouwers de Volumex Belgian Truck Grand Prix meegemaakt. In de twee resterende races die vandaag voor de Truck Grand Prix zijn gereden, werd kampioenschapsleider Norbert Kiss in zijn Mann twee keer als winnaar afgevlagd. Daarvoor versterkt hij uiteraard zijn leiderspositie. In de Dutch Truck Racing kon Scania-rijder Erwin Kleinnagelvoort zijn dubbele winst van gisteren niet herhalen, het waren de Man-rijders Stefan (…) Lees het hele bericht

we-haalden-32-3-graden-vandaag

We haalden 32,3 graden vandaag

Iedereen heeft het kunnen voelen, het was een gloeiend hete septemberdag. Rond 12 uur vanmiddag rondde de temperatuur al de kaap van de 30 graden. Maar de piek heeft Meteo Obbeek pas in de vooravond om 18.27 uur gemeten, toen hadden we 32,3 graden Celsius. Daarmee behoort vandaag - voor Heusden-Zolder althans - zelfs tot de warmste dagen van dit jaar. 

driemaal-thuiswinst-voor-hebad

Driemaal thuiswinst voor Hebad

In het badminton hebben alle ploegen van Hebad hun thuiswedstrijd gewonnen. In tweede liga B won Hebad 1H met 6-2 tegen Looise 1H. In eerste provinciale versloeg Hebad 3H Poona Hoeselt 2H met 6-2 en won
Hebad 2D met 6-2 van Looise 2D. UPDATE In tweede Liga B won Hebad 1D met 6-2 uit bij de Klamp 1D.

thuisverlies-voor-bolderberg-4

Thuisverlies voor Bolderberg

In de derde provinciale A heeft Bolderberg FC thuis met 2-3 verloren van Habo SK Borgloon.

anadol-moet-voorsprong-prijsgeven

Anadol moet voorsprong prijsgeven

Onder een loden hitte verloor FC Anadol in tweede provinciale B de uitwedstrijd bij Thes Tessenderlo Sport met 2-1. Het startte nochtans hoopgevend voor Anadol nadat Ulupinar na 27 minuten de bezoekers op voorsprong bracht. Maar thuisspeler Juressen scoorde nog twee keer, net voor en net na de rust.

steeds-meer-kinderen-ontdekken-de-droomboom

Steeds meer kinderen ontdekken De Droomboom

De opendeurdag in De Droomboom was een groot succes. Heel wat gezinnen kwamen naar de Sint-Maartenlaan afgezakt en lieten hun kinderen spelenderwijs kennismaken met het naschoolse activiteitenaanbod. Nieuw in het aanbod zijn dit werkjaar capoeira, rots & water en kleuters in beweging. Het enthousiasme was groot en het aantal inschrijvingen overtrof alle verwachtingen. En er kan nog altijd ingeschreven worden. Alle info vind je hier.

de-blik-van-richie-20

De blik van Richie

NEOS Heusden-Zolder blaast 25 kaarsjes uit.

volgende-maand-bloed-geven-in-heusden-zolder

Volgende maand bloed geven in Heusden-Zolder

Ook volgende maand kan je weer gaan bloed geven in Heusden-Zolder. Op dinsdag 3 oktober van 17.30 tot 20.30 uur in Sint-Baaf Eversel, op maandag 9 oktober van 17.30 tot 20 uur in Ons Huis Berkenbos en op donderdag 19 oktober van 17.30 tot 21 uur in de Witte Zaal Bolderberg. Vooraf een afspraak maken is noodzakelijk, via www.rodekruis.be/donorportaal of het gratis nummer 0800 777 00

volg-een-proefles-talen-bij-cvo-de-verdieping

Volg een proefles talen bij CVO De Verdieping

Bij CVO De Verdieping hebben ze al een lange traditie in het talenonderwijs. maar ze pakken het breder aan dan het klassieke onderricht. Cursisten kunnen zich laten onderdompelen in de culturele gebruiken en tradities van verschillende landen, terwijl ze de taal op een laagdrempelige manier leren spreken en begrijpen. Interesse? Volg dan een proefles Duits, Engels, Frans, Italiaans of Spaans voor beginners of gevorderden. Je ontdekt de persoonlijke aanpak, proeft van de ongedwongen sfeer en (…) Lees het hele bericht

hendrik-en-co-humor-en-veel-creativiteit

Hendrik en co: humor en veel creativiteit

In de zwarte zaal van CC Muze vierde Hendrik en co zijn 30ste verjaardag. Het was een leuke verrassende voorstelling, van absurd tot hilarisch met een zwoegende - en ook zelf jarige - Danie Jordens ondersteund door  percussionist Bart Braeken. Danie Jordens heeft bovendien geen woorden nodig om zijn publiek maximaal te betrekken. In het MuzeCafé volgde nog een afterparty. En ook vandaag gaat het door want Danie en zoon Jules geven rondleidingen op hun tentoonstelling Mythanique op de mezzanine van het MuzeCafé. Het gaat om mechanische beelden met gedichten. Gratis tickets voor de rondleidingen hier reserveren. (foto's Ann Jordens)

langs-belgische-mijnen-beringen-en-zolder-slot

Langs Belgische mijnen: Beringen en Zolder (slot)

De tocht langs de mijnen zit erop voor Paul Coolen. Vandaag was er het laatste traject met bezoek aan Beringen-Mijn, de kapper, 2 terrils en de vallei van de Zwarte Beek tot aan de terril van Zolder. Tenslotte kwam hij aan bij de terril van Zolder, de 22ste. Daar werd hij opgewacht door familie en sympathisanten, die mee  de laatste terril beklommen en er een kleine receptie hielden. En daarna ging het naar huis, tijd om uit te blazen van al het klimmen en stappen.

kvv-hz-wint-in-maasland

KVV HZ wint in Maasland

In de tweede provinciale B van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder met 0-1 gewonnen bij FC Maasland Noord Oost A.

feesten-met-burgemeester-voor-kinderafdeling-sfz

Feesten met burgemeester voor kinderafdeling SFZ

Volgende week zaterdag - 16 september - vindt in de balzaal van CC Muze het jaarlijkse event 'Feesten met de Burgemeester' plaats. Burgemeester Mario Borremans ontvangt vanaf 20 uur iedereen voor een feestavond, waarvan de opbrengst zoals steeds naar het goede doel gaat. Deze keer is dat het Sint-Franciscusziekenhuis. Naargelang de opbrengst kan het SFZ enkele “co-sleepers” aankopen voor de kinderafdeling. Hierdoor kunnen ouders en kind op een aangename en veilige manier samen vertoeven op de kamer. En dat maakt de beleving voor een ziek kind in het ziekenhuis een stuk aangenamer. Voor de ambiance en dansmuziek zal zaterdag al even traditioneel het duo We Two zorgen. De toegang is gratis.

jochen-hahn-de-eerste-winnaar-in-truck-grand-prix

Jochen Hahn de eerste winnaar in Truck Grand Prix

De truckraces zorgen sowieso al voor gloeiend spektakel op Circuit Zolder en met temperaturen een stuk boven de 30 graden was dat vandaag nog letterlijk en figuurlijk enkele graden erger. De races vergen dan ook veel van mens en machine. Het was de Duitser Jochen Hahn - geen onbekende op Zolder - die de eerste race van het European Truck Racing Championship won. In zijn Iveco liet hij  zijn landgenoot Sascha Lenz (Man) iets meer dan een seconde achter zich, terwijl de Portugees José Eduardo Rodrigues (Man) op meer dan 6 seconden volgde. In de incidentrijke tweede race stevende de Spanjaard Antonio Albacete (Man)  op de winst af, maar na de race kreeg hij twee sancties zodat de zege alsnog naar de Hongaar Norbert Kiss (Man) ging. De Duitser André Kursim (Iveco) werd derde.  Er waren vandaag ook races voor de Dutch Truck Racing. In race 1 en race 2 wonnen Erwin Kleinnagelvoort in divisie A en  Robbin Kruithof in divisie B.  (foto's Dirk Dekens)

we-haalden-32-2-graden-vandaag

We haalden 32,2 graden vandaag

Vandaag hebben we de (voorlopige) piek bereikt in de huidige hittegolf. Meteo Obbeek heeft om 17.57 uur de hoogste dagtemperatuur van liefst 32,2 graden Celsius genoteerd. Het was een kortstondig piekje waarna het kwik weer onder de 32 graden daalde. We moeten volgens de meeste modellen nog twee dagen met hoge temperaturen rekening houden.

slechte-competitiestart-in-het-bedrijfsvoetbal

Slechte competitiestart in het bedrijfsvoetbal

In het bedrijfsvoetbal zijn ze ook aan de competitie begonnen en het was niet zo'n goede start voor de clubs uit Heusden-Zolder. Wieze Boys A kwam niet verder dan 1-1 bij Pool Keramo A. Wieze Boys B verloor met 1-3 van El Toro en RP Products moest met 1-0 het onderspit delven tegen Boca Houthalen.

plezier-maken-op-de-shuttle-kidsday

Plezier maken op de shuttle kidsday

Badmintonclub Hebad hield vandaag de jaarlijkse shuttle kidsday. 8 spelertjes vonden ondanks de hitte de weg naar sporthal Olympia, waar ze twee uur lang konden genieten van sport en spel met uiteraard badminton als centrale spil. De trainers onder leiding van Hanne zorgden voor een geweldig parcours, dat de kids met veel enthousiasme konden afleggen.

rc9-ladies-missen-competitiestart-niet

RC9 Ladies missen competitiestart niet

De rugbyteams zijn ondertussen ook weer aan de competitie begonnen. Vandaag won de U16 Limburg met 17-15 van Bosvoorde. De dames van RC9 kwamen nog een stuk sterker voor de dag in Kortrijk. Nochtans was het een verre verplaatsing, een match bij 31 graden en dat tegen een ploeg die vorig jaar nog in eerste klasse speelde. De eerste helft ging gelijk op waarbij beide ploegen afwisselend scoorden. Bij de rust stond het 14-19 in het voordeel van Heusden-Zolder. Enkele minuten na de start van de tweede helft moest RC9 opnieuw een try incasseren. Door de sterke bezoekersbank die ingezet kon worden in de 2de helft volgden de try's elkaar vlot op. Eindscore: 28-55.

uit-vervlogen-tijden-1

Uit vervlogen tijden ...

Morgen is het in Beringen de jaarlijkse Mijnhappening. Op zo'n dag worden allerlei herinneringen aan vroeger opgehaald. Zo diepte Lutgart Aerts nog een foto op uit de oude doos. In 1966 bracht de klas van het laatste jaar humaniora van de Ursulinen in Heusden een bezoek aan de ondergrond in de mijn van Zolder. Die ondergrondse bezoeken vormden toen in sommige weekends een leuke 'toeristische attractie'.

probeer-de-draaihals-niet-te-imiteren

Probeer de draaihals niet te imiteren

De vrijwilligers van ringstation Heusden hebben vanmorgen weer mooie exemplaren mogen bewonderen. De vogels zijn geringd waarna ze hun tocht konden voortzetten. Zo passeerden onder meer de grauwe klauwier en de draaihals. Die laatste is een soort specht die zijn naam niet gestolen heeft, zoals het filmpje van Stefan Was bewijst.

2-fietsoversteken-en-middenbermen-in-g-gezellelaan

2 fietsoversteken en middenbermen in G.Gezellelaan

Er komen twee nieuwe fietsoversteekplaatsen in de Guido Gezellelaan: één aan de kant van de Holleweg en één aan de kant van de Schomstraat. Het Agentschap Wegen en Verkeer start daarvoor nu maandag de werken die een viertal weken zullen duren. Eerst wordt de kant van de Schomstraat aangepakt. De rijweg aan de Holleweg en Schomstraat wordt plaatselijk verbreed om ruimte te maken voor middenbermen en fietsvoorzieningen (…) Lees het hele bericht

de-blik-van-richie-19

De blik van Richie

Maak er het beste van ...

langs-belgische-mijnen-houthalen-en-zolder

Langs Belgische mijnen: Houthalen en Zolder

Kort na zijn vertrek langs de Holstenen en de Teut kwam Paul Coolen vandaag een wandelgroep van de Zandloper tegen. Verder ging het door de wijk Meulenberg, de mijnsite Houthalen, Zolder om dan via de Beringerheide in Beringen aan te komen. Omdat alleen in Beverlo een geschikte slaapplaats te vinden was, moest hij nog 4 km met de trein en 4 km wandelen tot Beverlo. Zaterdag staat de laatste etappe op het programma: naar de terril van Zolder via Beringen-Mijn. Hij zal rond 16 uur aan de voet van de terril zijn. Iedereen is welkom om het laatste stukje naar de top mee te wandelen. Breng eventueel je eigen drank mee om boven te klinken op de toekomst.

30-7-graden-vandaag

30,7 graden vandaag

30,7 graden Celsius was vandaag de piektemperatuur. Meteo Obbeek heeft die gemeten om 16.36 uur. Overigens spreekt nu ook het KMI officieel van een hittegolf, onwaarschijnlijk in september. En het duurt nog enkele dagen. 

prelude-op-het-truckweekend

Prelude op het truckweekend

Hier alvast een voorsmaakje van de truckraces dit weekend. Vandaag reden de trucks hun vrije trainingen. (foto's Roman Martyka)

expo-toont-24-gezichten-en-24-verhalen

Expo toont 24 gezichten en 24 verhalen

Van 1 oktober tot en met 5 november loopt in ZLDR Luchtfabriek de tentoonstelling "(on)gewoon - 24 gezichten, 24 verhalen". Welk verhaal gaat er schuil achter een gezicht? Wat vertellen een hoofddoek, een glimlach of een indringende blik? Samen met welzijnsspecialiste Nele De Boever ging fotografe Joke Timmermans op zoek naar mensen uit Heusden-Zolder met een ongelooflijk verhaal. Verhalen waarbij je moet vaststellen: ‘Dat zou je niet zeggen op het eerste gezicht.’ De gesprekken resulteerden in een expo tentoonstelling waarbij Joke 24 (on)gewone mensen presenteert in woord en in beeld. Hiermee willen de makers de bestaande stereotiepen en vooroordelen doorbreken.

zondag-is-t-aan-de-schutters

Zondag is 't aan de schutters

In de reeks gemeentelijke sporttornooien is het zondag de beurt aan de boogschutters. Die treffen elkaar voor de jaarlijkse Gemeentelijke interclub Wisselschieting Boog op staande Wip bij de  Vrije Schutters H. Hartgilde Boekt in de Hofeinde 126 in Boekt. De schieting begint om 13 uur, om 18 uur volgt de de prijsuitreiking.

de-trucks-zijn-dit-weekend-aan-de-macht

De trucks zijn dit weekend aan de macht

Circuit Zolder staat dit weekend in het teken van de trucks want het ontvangt de Goodyear FIA European Truck Racing Championship en Porsche Carrera Cup Benelux. De racende vrachtwagens zijn ondertussen al tientallen jaren een traditie op het circuit. Naast races is er veel te zien in de paddock . "Er is ook het Innovation Camp van het Goodyear FIA European Truck Racing Championship, waar we de sprong naar de toekomst maken, terwijl in de traditionele Truckshow de eigenaars van de vrachtwagens (…) Lees het hele bericht

de-droomboom-gooit-de-deuren-open

De Droomboom gooit de deuren open

De Droomboom organiseert morgen van 13 tot 17 uur een opendeurdag. Er is een heel animatieprogramma voorzien met grime, een springkasteel, boogschieten, knutselen met bamboe, enz. Iedereen kan genieten van een drankje en een hapje. Belangrijk is ook dat het naschoolse activiteitenaanbod wordt voorgesteld. Zo kan je nu al proeven van kick & boxing fun, Frans, muziek, digi-taal en de tekenacademie en ter plaatse inschrijven. Nieuw in het aanbod zijn dit werkjaar capoeira, rots & water en kleuters in beweging. De Droomboom ligt in de Sint-Maartenlaan 4, alle info vind je hier(foto Ann Jordens)

grote-drukte-in-de-lucht

Grote drukte in de lucht

Het zal vandaag en de komende dagen druk zijn in het luchtruim, want op de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel hebben de Belgian Airforce Days plaats en dat is alweer vijf jaar geleden. Er zijn demo's en static shows van allerlei militaire vliegtuigen en helikopters. Onder meer de F-35 het toekomstige vliegtuig van de Belgische luchtmacht zal voor een demo present zijn. Morgen en overmorgen van 10 tot 18 uur speelt zich alles af, maar vandaag is het al spottersday. De voorbije dagen is al druk geoefend. Zo kon Tony Sempels vastleggen hoe het een Airbus MRTT - een gezamenlijk tankvliegtuig van Nederland en België - in de lucht de F-16's tankte.

p-v-baas-wordt-voorzitter-van-voka-limburg

P&V-baas wordt voorzitter van VOKA-Limburg

Joris Vrancken, de CEO en eigenaar van P&V Group met hoofdzetel op het industrieterrein in Viversel, wordt de nieuwe voorzitter van ondernemersorganisatie Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Hij volgt op 1 januari huidig voorzitter Karin Van De Velde op. Haar mandaat eindigt na vier jaar. “Ik ben bijzonder vereerd en verheugd dat ik het voorzitterschap op mij mag nemen”, stelt Joris Vrancken in een eerste reactie. “Samen met alle bestuurders en medewerkers van Voka – (…) Lees het hele bericht

langs-belgische-mijnen-genk

Langs Belgische mijnen: Genk

Paul Coolen wandelde vandaag 30 km - de teller staat op 469 km - en stapte onder meer door Waterschei, Zwartberg en Winterslag. Hij beklom 1 van de 2 terrils van Waterschei, die van Zwartberg is afgesloten natuurgebied, en deed dan de terril van Winterslag aan, naar eigen zeggen de mooiste tot nu toe. Verderop wachtte een trekkerstent op camping Holsteen.

wolventaart-en-brood-nu-officieel-gelanceerd

Wolventaart en -brood nu officieel gelanceerd

Op Domein Bovy is vandaag de officiële lancering van het wolvenbrood en de wolventaart van Etienne Wils voorgesteld. In januari stelden we zijn nieuwste producten al voor op de Internetgazet. Etienne, sinds tientallen jaren leverancier van bakkerijgrondstoffen via zijn bedrijf BakeAll in Viversel, heeft de taart en het brood zelf ontwikkeld. De taart bestaat uit deeg met pudding, een stroop van appel, peer, kers en pruim, daarbovenop slagroom, (…) Lees het hele bericht

we-bleven-weer-onder-de-30-graden

We bleven weer onder de 30 graden

Geloof het of niet, maar ook vandaag hebben we de 30 graden niet gehaald in Heusden-Zolder. Meteo Obbeek heeft de piektemperatuur geregistreerd om 17.15 uur, toen was het 29,7 graden Celsius, dezelfde top dus als gisteren. We zijn voor alle zekerheid even gaan vergelijken met de meteo van Kleine-Brogel, daar zijn ze zelfs niet hoger geraakt dan 29,6 graden Celsius. 

romeinse-woonerven-en-waterputten-op-mortelveld

Romeinse woonerven en waterputten op Mortelveld

De archeologische opgravingen op het Mortelveld zijn achter de rug, de site wordt nu terug afgedekt. Een hele zomer lang zijn archeologen van de Group Van Vooren, samen met studenten, aan de slag geweest om een terrein van 3,5 ha te exploreren. En ze zijn erg enthousiast over de vondsten: woonerven uit de Romeinse tijd met hoofd- en bijgebouwen en ook waterputten. En verspreid over de hele site zijn ook woonerven gevonden die terug te brengen zijn van de ijzertijd tot de (…) Lees het hele bericht

duizendpoot-pwa-poetst-grafstenen

Duizendpoot PWA poetst grafstenen

We beseffen dat je bij dit weer niet meteen aan Allerheiligen gaat denken. Toch moet je er al even bij stilstaan of binnen de familie of kennissenkring iemand in de mogelijkheid is om het graf van familieleden te poetsen. Is dat niet het geval, dan kan je ook dit jaar een beroep doen op de Duizendpoot PWA Heusden-Zolder vzw. De prijs bedraagt 15 euro voor een grafsteen van maximaal 2m² en 20 euro als de grafsteen groter is. Er komt 5 euro bij als de grafsteen extra vuil is. In die prijs zijn schoonmaakproducten en verzekering burgerlijke aansprakelijkheid inbegrepen. Meer info: De Duizendpoot PWA Heusden-Zolder vzw, Kerkenblookstraat 9, tel. 011 28 68 90, info[!]pwaheusdenzolder.be. Opgelet, aanvragen moeten binnen zijn voor woensdag 18 oktober.

vandaag-gezien-492

Vandaag gezien

Bij dit weer weet de natuur het ook allemaal niet meer. Zo zie je hier tussen de herfstbladeren enkele lentebloesems aan een appelboompje. (foto Stefaan Bervoets)

nieuwe-speelsters-welkom-bij-sport-overdag

Nieuwe speelsters welkom bij Sport Overdag

De groep dames van Sport Overdag kunnen bij de start van het nieuwe seizoen wat nieuw netbal-geweld in hun midden gebruiken. Ze zijn trouwens van Zolder naar sporthal Heusden verhuisd. Daar komen ze samen op dinsdagvoormiddag. Het aanbod: van 9.30 tot 11 uur netbal, onder begeleiding van een gediplomeerd lesgeefster. Van 11 tot 12 uur is er figuurtraining ook onder leiding van een gediplomeerd lesgeefster. Van 12 tot 13.30 uur is er volleybal, vrij spelen. Geïnteresseerden zijn welkom om een proefles te komen volgen. Een abonnement voor netbal of figuurtraining kost €70, volleybal kost €50. Meer info

langs-belgische-mijnen-eisden

Langs Belgische mijnen: Eisden

Paul Coolen stapte vandaag 29 km van Eisden tot As. Hij nam uitvoerig de tijd om de mijnkathedralen te bekijken, de mooi bewaarde mijnarchitecteur in Eisden, de schachtbokken en de twee mijnterrils. Ondertussen staan al 17 beklommen terrils op de teller. Daarna ging het door het Nationaal Park Hoge Kempen naar As waar in 1901 de eerste steenkool werd ontdekt.

laat-de-onderzoeker-in-je-ontwaken-in-de-bib

Laat de onderzoeker in je ontwaken in de bib

Er gebeuren deze maand weer boeiende dingen in de bibliotheek. Nog tot en met 30 september loopt de expo 'Iedereen onderzoeker'. Kan jij computers leren praten als een mens? Kan jouw buurman de luchtkwaliteit meten via aardbeien? En kan jouw tante diabetespatiënten helpen tegen blindheid? Het antwoord is driemaal ja, via citizen science, burgerwetenschap zeg maar. Met de ‘Iedereen onderzoeker’-expo wil Scivil, het Vlaamse (…) Lees het hele bericht

danie-jordens-viert-dubbele-verjaardag-in-cc-muze

Danie Jordens viert dubbele verjaardag in CC Muze

Danie Jordens mag 60 theelichtjes uitblazen en zijn gezelschap Hendrik & Co bestaat 30 jaar. Dat wordt dus een pittig dubbelfeest in CC MUZE. Geen toeval want in dit dynamische cultuurcentrum heeft theater- én beeldenmaker Danie Jordens quasi al zijn voorstellingen gespeeld, meestal op festivals zoals Circo Paradiso en Mijnkracht. Op zaterdag 9 september, de dag dat Danie 60 wordt, speelt hij samen met percussionist Bart Braeken zijn laatste creatie L’escabeau. Dat is prachtige (…) Lees het hele bericht

we-bleven-net-onder-de-30-graden

We bleven net onder de 30 graden

Het blijft meer dan stevig nazomeren.Toch zijn we vandaag onder de 30 graden gebleven. Meteo Obbeek registreerde de dagpiek om 17.04 uur, toen was het 29,7 graden Celsius. Dat is minder dan gisteren. Toen haalden we om 15.44 uur 30,6 graden.

code-geel-voor-hitte-tot-en-met-maandag

Code geel voor hitte tot en met maandag

Het KMI heeft deze namiddag code geel voor hitte afgekondigd. Er wordt hoe dan ook deze week een officiële hittegolf verwacht. Dat zal al zeker het geval zijn in Limburg, maar niet aan de kusten en de provincie Luxemburg. Code geel zal gelden tot en met maandag. Het KMI vraagt om bij zulke temperaturen kinderen, oudere en zwakkere mensen extra te beschermen. Zij moeten bijvoorbeeld meer drinken en niet rechtstreeks in het zonlicht vertoeven.

google-streetview-is-weer-op-pad

Google Streetview is weer op pad

Sommige beelden uit Heusden-Zolder op Google Streetview zijn achterhaald. Maar daar komt binnen afzienbare tijd wellicht verandering in. Een auto uitgerust met speciale camera's is vandaag in onze gemeente gespot, onder meer in De Hoeven. (foto Philippe De Pauw)

velodroom-zoekt-al-nieuwe-manager

Velodroom zoekt al nieuwe manager

De Velodroom heeft nog maar juist zijn deuren geopend - de officiële opening volgt later dit najaar - en moet nu al op zoek naar een nieuwe centrummanager. Ruben Clijsters, die de functie uitoefende in de voorbereidingsfase, heeft zijn contact opgezegd. Hij blijft nog in dienst tot en met november. De verschillende partners in het project hopen tegen eind november een opvolger gevonden te hebben om de continuïteit in deze belangrijke fase te verzekeren. De vacature is al uitgeschreven, hier vinden kandidaten alle informatie terug.

vanaf-vandaag-fietsers-welkom-op-de-wielerpiste

Vanaf vandaag fietsers welkom op de wielerpiste

Vanaf vandaag kun je reserveren en een fiets huren om rondjes te gaan draaien op de wielerpiste in de Velodroom. Voor wie geen eigen pistefiets heeft, heeft de Limburgse fietsenproducent Ridley 100 pistefietsen in verschillende maten klaarstaan, die kun je vooraf mee reserveren. Een vrije training van 2 uur kost 13 euro, voor 11 euro huur je een fiets. Verder zijn jaarabonnementen mogelijk, maar ook initiaties voor groepen, bedrijven, scholen, sportkampen, pakketten op maat, ... Er mogen maximaal 100 renners in een sessie van twee uur op de baan. Alle praktische info, reservatiemogelijkheden en veiligheidsvoorschriften vind je hier.

de-blik-van-richie-18

De blik van Richie

Nu we het dezer dagen toch hebben over geld en beleggen ....

genieten-van-de-zonsondergang

Genieten van de zonsondergang

Als je dezer dagen wil genieten van een prachtige zonsondergang, dan heeft Philippe De Pauw één tip voor jullie: de mijnterril. Een adembenemend zicht. 

goede-buren-weten-wat-ze-aan-mekaar-hebben

Goede buren weten wat ze aan mekaar hebben

"Het gras is altijd groener aan de andere  kant van de ..... omheining", denken de kip en de haan van de buren, laat Lut Demot weten. "Ze voelen zich hier blijkbaar goed en houden ook mijn kippen dagelijks gezelschap. De haan zorgt niet alleen voor gezelschap trouwens ...  Bij valavond gaan ze echter mooi terug naar huis,  op stok. Trouwens ook eitjes leggen doet de kip thuis. Als mijn eigen kippen ooit zouden broeden, beloven het wel mooie nakomelingen te worden. Ik laat de natuur zijn gang maar gaan en rijdt het gras maar zelden af", aldus Lut.

langs-belgische-mijnen-dilsen

Langs Belgische mijnen: Dilsen

Vandaag maakte Paul Coolen een lange wandeling van Maastricht tot Eisden van 32 km. Voor een slaapplaats moest hij doortrekken tot Dilsen. En ja, het was warm maar dat zal de komende dagen niet anders zijn.  Ondertussen staat de teller op 410 km.

femma-berkenbos-op-verkenning-in-rotterdam

Femma Berkenbos op verkenning in Rotterdam

Femma Berkenbos trok met een groep van 34 personen op dagtrip naar Rotterdam. Met een Limburgse  bus en een Nederlandse gids werd de stad doorkruist gevolgd door een wandeling via prachtige straatjes, typische gebouwen en mooie monumenten. Een boottocht van 75 minuten door de grote oude haven was één  van de hoogtepunten van de dag. Voor de terugtreis aan te vatten werd nog een driegangenmenu verorberd. (foto Claire Bielen)

t-kloosterke-heeft-een-nieuwe-klok

't Kloosterke heeft een nieuwe klok

Niemand in Bolderberg kan nog een excuus inroepen als hij of zij ergens te laat komt. Eerder kreeg de kerk al nieuwe uurwerken en nu heeft ook 't Kloosterke een nieuwe klok. En dat dank zij een gulle schenker.

diefstal-in-witte-bosstraat

Diefstal in Witte Bosstraat

In de Witte Bosstraat werd de politie gisteren na de middag opgeroepen om een diefstal vast te stellen. Het is niet duidelijk wat er werd buitgemaakt.

vrijwilligers-gezocht-om-ouderen-bij-te-staan

Vrijwilligers gezocht om ouderen bij te staan

De thuiszorgdienst van Heusden-Zolder zoekt sociaal geëngageerde personen met een luisterend oor en een aangename babbel. Het is de bedoeling om huisbezoek te gaan bij 80- of 90-jarigen en te polsen naar hun noden of vragen tijdens een losse babbel. Nadien koppel je terug naar een maatschappelijk werker van het Sociaal Huis. Interesse? Neem contact op met Team Thuis-, Woon- & Dagzorg via 011 45 61 50. 
Ook het Centrum voor dagverzorging De Brug kan extra helpende handen gebruiken bij het begeleiden van activiteiten, wandelingen, maaltijden opdienen, logistieke ondersteuning… Je bekijkt samen met een medewerker waar jouw interesses liggen. Werk je graag met ouderen en wil je wat vrije tijd zinvol besteden? Neem contact op via 011 43 58 23 of cdv.debrug[!]heusden-zolder.be. 

zolders-luchtruim-ingenomen-door-ooievaars

Zolders luchtruim ingenomen door ooievaars

Is er een babyboom op komst in Zolder? 't Zou goed kunnen want gisteren vlogen plots veel, heel veel ooievaars door het luchtruim. Lina Vangeneugden telde en filmde er vanuit de Schilderswijk liefst ... 72.

overlijden-op-recyclagepark-was-natuurlijke-dood

Overlijden op recyclagepark was natuurlijke dood

Vorige vrijdag is het recyclagepark in Heusden-Zolder gesloten nadat een medewerker was overleden. Het ging om een man van 44 die door een collega werd aangetroffen. Reanimatiepogingen door de aanwezigen en bijgeroepen hulpdiensten leverden niets op, ze konden slechts het overlijden van de man vaststellen. Het parket stelde een onderzoek in, maar uit de autopsie bleek het uiteindelijk om een natuurlijk overlijden te gaan. De man was een werknemer van Limburg.net die op verschillende recyclagparken werd ingezet.

tip-van-de-bib-beatrix-mannel

Tip van de Bib: Beatrix Mannel

De boekentips van de bib komen deze maand van Liesje. We starten met "Hoe droomt een giraf?" van auteur Beatrix Mannel met illustraties van Karolina Benz

Korte inhoud

Ga mee de donkerblauwe nacht in… Als de giraf wil gaan dromen, moet hij eerst zijn lange lijf opvouwen. En terwijl de spookdiertjes beginnen te zingen, schakelt de walvis de helft van zijn hersenen uit om een dutje te doen.
Een boek vol verrassende weetjes over dieren in de nacht, met 28 olieverfschilderijen die de magische sfeer van de nacht perfect weergeven.

sunset-in-viversel

Sunset in Viversel

De combinatie licht, lucht, omgeving, geeft iets exotisch aan dit beeld. Toch is het gewoon bij zonsondergang genomen van boven op de brug over de E314 in Viversel. (foto Edwin Defour)

brandweerfuif-op-23-september-op-de-veen

Brandweerfuif op 23 september op De Veen

Brandweerpost Heusden-Zolder organiseert dit jaar weer een brandweerfuif. Op zaterdag 23 september om 21 uur barst de party los in atletiekstadion De Veen en het zal 4 uur zijn als de dj's de muziek dimmen en de spots doven. Tickets zijn in voorverkoop te bekomen via alle leden van de Vriendenkring van de brandweer, ze kosten 7 euro. Aan de kassa betaal je 9 euro. Maar opgelet, eenmaal alle tickets zijn uitverkocht, kan er niemand meer bij. 

aanvallers-buschauffeur-riskeren-zware-straffen

Aanvallers buschauffeur riskeren zware straffen

Twee 19-jarige jongemannen uit Heusden-Zolder riskeren zware celstraffen voor hun aanval op een buschauffeur aan het station van Genk op 22 maart. Het incident ontstond toen de twee de bus opstapten en de chauffeur één van erop wees dat vapen - roken van een electronische sigaret - niet is toegelaten op de bus. De jongeman spuwde de buschauffeur in het gezicht, de andere duwde hem vanuit de bus tegen de grond. Toen hij op de grond lag, kreeg de chauffeur zware slagen en (…) Lees het hele bericht

langs-belgische-mijnen-maastricht

Langs Belgische mijnen: Maastricht

Vandaag wandelde Paul Coolen - zonder mijnen op zijn traject - van Valkenburg tot Maastricht. Een kort traject van 20 km door een landelijke streek die wat overpeinzingen losmaakte en eindigde met een stadsbezoek. De teller staat ondertuusen op 378 km.

vandaag-gezien-491

Vandaag gezien

Even rondlopen in De Wijers meer bepaald in de Vrunstraat leverde Jan Leijskens een rijke oogst op: een fuut, een reiger en een cosmosbloem.

koning-boudewijnplein-wordt-even-pop-up-bos

Koning Boudewijnplein wordt even pop-up bos

Een deel van het Koning Boudewijnplein wordt van 18 tot en met 31 oktober omgetoverd tot een pop-up bos. Het gaat om een experiment waarvoor het schepencollege een samenwerking heeft afgesloten met BOS+. De bomen en struiken worden in bakken geplaatst. Het Koning Boudewijnplein is een enorme verharde oppervlakte die in deze tijden van klimaatcrisis en uitdroging niet meer houdbaar is. Op hete dagen voel je er letterlijk het temperatuurschil met de rest van de omgeving. 

ruim-een-kwart-meer-werklozen-in-een-jaar-tijd

Ruim een kwart meer werklozen in een jaar tijd

1090 inwoners van Heusden-Zolder zaten eind augustus zonder werk. Dat zijn er liefst 25,6 % (222) meer dan een jaar geleden. In vergelijking met vorige maand zijn er maar 46 bijgekomen. Ondertussen zit 7,1 % van de beroepsbevolking zonder werk, een enorme stijging met 1,3 % in een jaar tijd. Ter vergelijking: in Limburg en Vlaanderen bedraagt de werkzoekendengraad momenteel 6,6 %.

sfc-heeft-geen-lerarentekort

SFC heeft geen lerarentekort

In heel wat scholen hebben de directies ook op de eerste dagen van het schooljaar nog de handen vol met het invullen van vacatures. Aan het Sint-Franciscuscollege hebben ze weinig weet  van een lerarentekort. De pedagogische directie is al in de eerste week van juli begonnen met sollicitaties en opdrachtvolumes. Er wordt in het college gewerkt met 3 verschillende sollicitatierondes zodat ze goed kunnen anticiperen op het tekort op de arbeidsmarkt. Dat is een inspanning die haar vruchten afwerpt. Het SFC is overigens het schooljaar gestart met iets meer dan 1800 leerlingen.

een-mooie-verzameling-oldtimers-bij-roadhouse

Een mooie verzameling oldtimers bij Roadhouse

Het Show 'n Shine Event bracht weer heel wat pareltjes van oldtimer auto's en motoren samen rond Roadhouse. (foto's Jean Vandevoort)

we-zijn-vertrokken-voor-een-nieuw-jazzseizoen

We zijn vertrokken voor een nieuw jazzseizoen

De spits is eraf. Van het nieuwe jazzseizoen bedoelen we dan. Weliswaar was The Muze Jazz Orchestra door omstandigheden zondagavond in het MuzeCafé niet voltallig, dat was niet echt te merken aan de sound. De nummers van het vroegere album Sweet Charity werden opgepoetst en samen met nog ander werk over de jazzliefhebbers uitgestort. Die hadden er duidelijk opnieuw zin in. (foto's Ann Jordens)

langs-belgische-mijnen-valkenburg

Langs Belgische mijnen: Valkenburg

Paul Coolen vertrok vanmorgen vanuit Voeren met het idee naar Aken te stappen en van daaruit de oude mijngebieden rond Aken en Heerlen te bezoeken. Maar een redelijk zware erg heuvelachtige tocht en een aantal lichaamssignalen deden hem na 10 km daarvan afzien.  Hij sloeg noordwaarts, doorkruiste een mooi landschap - eerst heuvels dan vlak - om na 30 km in Valkenburg te belanden. Zonder mijnen onderweg.

dries-vanthoor-3de-en-5de-op-hockenheim

Dries Vanthoor 3de en 5de op Hockenheim

Op de  GT World Challenge Europe in het Duitse Hockenheim heeft Dries Vanthoor dit weekend twee goede races gereden. Samen met ploegmaat Charles Weerts stuurde hij de BMW van het WRT-team gisteren naar een derde plaats. Vandaag strandden ze op een verdienstelijke vijfde stek.

hebad-3g-start

Hebad 3G start

Geen goede start voor promovendus Hebad 3G in de eerste wedstrijd van het seizoen in het badminton. Hebad 3G verloor met 2-6 thuis tegen Drop Merchtem 1G.

kvv-speelt-gelijk-anadol-verliest

KVV speelt gelijk, Anadol verliest

In de tweede provinciale van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder 2-2 gelijk gespeeld tegen KRC Peer A. In dezelfde reeks verloor Anadol met 2-3 van As-Niel United.

vandaag-gezien-490

Vandaag gezien

Het onverwachte zomerweer betekent vandaag en de rest van de week een feest voor de vlinders. Zoals voor deze dagpauwoog bij Denise Greunlinx in Bolderberg.

verontwaardiging-over-gedumpte-puppies

Verontwaardiging over gedumpte puppies

Er komen veel verontwaardigde reacties over de 8 puppies die door onbekenden zijn gedumpt langs Circuit Zolder en daar de afgelopen week zijn gevonden. De hondjes - 13 weken oud - waren ziek, onderkomen, hongerig en erg verzwakt. Ze zijn opgehaald door het dierenasiel van Genk. Ze zijn onderzocht en behandeld door een dierenarts en zijn nu - nadat enkele een tijdje in kritieke toestand waren - weer wat beter. Ondertussen krijgen de puppies in het dierenasiel de (…) Lees het hele bericht

sunday-evening-blues-heeft-progamma-klaar

Sunday Evening Blues heeft progamma klaar

Het najaarsprogramma van de Sunday Evening Blues in het MuzeCafé ligt vast. Het begint op zondag 24 september met Gutbucket (foto). Op 26 november komen Kathleen Vandenhoudt en Bruno Deneckere. Op 17 december Impromptu Blues. De concerten beginnen telkens om 20 uur en kosten  € 10 (vvk) of € 12 (kassa). Voorverkoop via bemineblues.be. In oktober staat iets bijzonders op het programma. Vrijdag de 27ste oktober heeft in de balzaal de benefiet  Blues for Bas plaats met optredens van The Dibs, Black Cat Biscuit, David Ronaldo & The Dice feat Raf Timmermans (tickets € 15, €18).

de-trofee-blinkt-bij-gemeentewinning

De trofee blinkt bij Gemeentewinning

Een groepsfoto van de leden van vissersclub Gemeentewinning die gistereren op hun thuisvijver op Bovy het gemeentelijk vistornooi wonnen. Ze kregen van burgermeester Mario Borremans de wisseltrofee. (foto Ingrid Den Abt)

bolderberg-is-het-seizoen-ingeknald

Bolderberg is het seizoen ingeknald

In de derde provinciale A is  Bolderberg FC het nieuwe seizoen ingeknald. Het won met 0-5 bij Halveweg Zonhoven. Kort voor de rust werd het 0-1. Op het uur kwam de verdubbeling en in het slotkwartier volgden nog drie goals. 't Was lang geleden dat de supporters van Bolderberg nog zo vaak konden juichen.

langs-belgische-mijnen-blegny

Langs Belgische mijnen: Blegny

Na een rustdag vrijdag trok Paul Coolen zaterdag over 32 km van het centrum van Luik tot in Sint-Martens-Voeren. Belangrijke stop onderweg was de mijn van Blegny. Daar bracht hij een leerrijk bezoek van twee uur aan de enige mijn in België die nog boven- en ondergronds kan bezocht worden.

t-kloosterke-van-bolderberg-is-mooi-gerestaureerd

't Kloosterke van Bolderberg is mooi gerestaureerd

Het parochieteam en de kerkraad van Bolderberg hadden zaterdag na de avondmis de parochianen uitgenodigd voor een drink in 't Kloosterke. "Piet's Glaasje" wordt normaal in de kerk geschonken maar na de restauratie van 't Kloosterke was dit een ideale gelegenheid om iedereen een kijkje te laten nemen. Het gebouw is nu mooi gerestaureerd, huisvest het parochiesecretariaat en kan ruimte aanbieden aan de parochiale verenigingen. Een meerwaarde voor de lokale gemeenschap.

wieze-boys-b-dwingt-century-tot-strafschoppen

Wieze Boys B dwingt Century tot strafschoppen

In het bedrijfsvoetbal werd vandaag gespeeld voor de beker. RP Products won makkelijk bij UD Barcelona, 0-5. Wieze Boys  A schakelde FC Vini's uit met 3-1. Wieze  Boys B leek  op weg naar een stunt bij Century Hasselt, het stond 3-3 bij het eindsignaal. Maar Wieze verloor op strafschoppen, 5-3.

sk-heusen-06-mist-zijn-start-niet

SK Heusen 06 mist zijn start niet

In de vierde provinciale B van het voetbal is SK Heusden 06 goed aan het nieuwe seizoen begonnen. Het won met 0-3 bij Hamont 99 B.

hengelaars-strijden-voor-de-eer-van-de-club

Gemeentewinning verovert de wisselbeker

Stralend weer vandaag en er zijn dan ook veel hengelaars opgedaagd van de visvijver van Bovy voor het gemeentelijk interclub vistornooi. In een voor- en namiddagsessie proberen de vissers niet alleen voor zichzelf de grootste vangst boven te halen, maar vooral voor hun club het grootste gewicht te verzamelen. Ondertussen hoeven ze geen honger of dorst te lijden en kunnen ze een gooi doen naar de tombolaprijzen. Uitslagen volgen later. (foto's Roman Martyka) UPDATE De Gemeentewinning heeft de wisselbeker gewonnen. Uit de voor- en namiddagsessies leverden Hugo Cardiaels, Peter Ceyssens, Jonathan Vrancken, Willy Claes en Tony Verheyen het beste resultaat. 't Geuveltje eindigde tweede en de Meylandtvissers strandden op de derde plaats. In de voormiddag zorgden Hugo Cardiaels en Jonathan Vrancken voor de grootste vangst, elk 18,350 kg. Na de middag haalde Tony Verheyen het grootste gewicht boven, 16,3 kg.

mjo-start-morgen-met-de-jazzconcerten

MJO start morgen met de jazzconcerten

In CC Muze komt het cultuurseizoen op gang en dus hebben de muzikanten van het MUZE JAZZ ORCHESTRA hun instrumenten afgestoft om morgenavond een eerste concert te geven. Muze is ondertussen één van de weinige cultuurhuizen met een eigen huisorkest,  een collectief van een tiental topmuzikanten uit de regio. Onze eigen inwoners Lennert Baerts, Johan Vanstraelen en Lieven Cambré vormen de artistieke en promotionele spil van het ensemble. 

Het MJO heeft ondertussen (…) Lees het hele bericht

de-blik-van-richie-17
de-eerste-turntraining-in-de-nieuwe-gymhal

De eerste turntraining in de nieuwe gymhal

Het was een historische avond voor turnkring Moed en Volharding. Voor het eerst kon drie uur lang getraind worden in de nieuwe gymhal in de Velodroom. Ondanks de uitstekende competitieresultaten hinkte MeV de jongste jaren wat achterop bij andere clubs in Vlaanderen die een eigen hal hadden. Maar nu is er dus die ruime, moderne hal met alle faciliteiten die permanent ter beschikking staat. Hoofdtrainer Luk Van Gompel verwacht dat daardoor het ledenaantal in de toekomst nog een boost kan krijgen. Vorig seizoen telde de club al meer dan 500 leden. (foto's Ann Jordens)

morgen-gemeentelijk-vistornooi-op-bovy

Morgen gemeentelijk vistornooi op Bovy

Morgen heeft het gemeentelijk interclub vistornooi op de visvijver van Bovy plaats. Gemeentewinning vzw is dit jaar gastclub. Hengelaars van de verschillende clubs van Heusden-Zolder nemen het in clubverband tegen elkaar op. Het eerste deel heeft plaats van 9 tot 12 uur, van 14 tot 17 uur nemen andere vissers plaats langs het water. Om 18.30 uur volgt de prijsuitreiking.

morgen-shuttle-kids-day-bij-smash-berkenbos

Morgen Shuttle Kids Day bij Smash Berkenbos

Badmintonclub Smash zet morgen - zaterdag - de Maand van de Sportclub op een leuke manier in: de Shuttle Kids Day. Van 13 tot 15 uur kunnen alle kinderen van 5 tot 12 jaar terecht in de sporthal van Berkenbos. Dat is een plezant spelmoment voor kinderen met en zonder ervaring. Deelnemen is gratis. Meer info? Klik hier.

vanaf-11-september-werken-in-resterende-straten

Vanaf 11 september werken in resterende straten

Eerder was al aangekondigd dat in verschillende straten het wegdek zal opgeknapt worden. Op een aantal plaatsen is dat al gebeurd. De resterende slemwerken - bestrijking en slemafdichting - worden uitgevoerd tussen maandag 11 september en vrijdag 15 september. Het gaat nog om de Viverselweg, Poelenstraat, Haverveldstraat, Dennenweg (vanaf de Schansstraat tot aan de P. Paquaylaan) en de Schansstraat (vanaf de Dennenweg tot aan de Halstraat). Aannemer Willemen zal de bewoners op de hoogte brengen.

uitstel-is-geen-afstel-in-de-brug

Uitstel is geen afstel in De Brug

In de regen probeerden ze er vanochtend het beste van te maken in VLS De Brug. Jammer genoeg moesten daardoor enkele activiteiten uitgesteld worden, maar die zullen de komende dagen opnieuw opgepikt worden. (foto's Inge Vreys)

de-toverfluit-wil-dromen-verwezenlijken

De Toverfluit wil dromen verwezenlijken

Het Toverfluitteam ontving kleuters en ouders vanmorgen met de glimlach ondanks het regenweer. In een versje werd een jaar vol mooie dromen beloofd. Dat moet lukken in een nieuwe omgeving in volle ontwikkeling.

molenholleke-start-met-goed-gevoel

Molenholleke start met goed gevoel

Ondanks het druilerige weer, zetten de leerlingen en kleuters van 't Molenholleke samen met de juffen en meester in op een goed gevoel bij het leren dit schooljaar.

in-de-linde-maken-ze-het-mooie-weer

In De Linde maken ze het mooie weer

Op deze eerste schooldag  kwam een uitvinder naar De Linde. Hij wou “het mooie weer” maken, maar dat lukte niet. Samen met de juffen en de leerlingen kreeg hij het recept hoe je “het mooie weer” maakt. met de letters van het woord respect zal dat  lukken. Dus in De Linde wordt vanaf nu “het mooie weer” gemaakt.

maak-morgen-kennis-met-het-aanbod-van-het-cvo

Maak morgen kennis met het aanbod van het CVO

September betekent ook een nieuwe start voor het volwassenenonderwijs in Heusden-Zolder. Morgen tussen 10 en 13 uur kunnen last-minute beslissers en andere nieuwsgierige bezoekers alle informatie en inspiratie rechtstreeks bij de leerkrachten sprokkelen. Je komt er alles te weten over workshops, cursussen en opleidingen. Inschrijven kan in het cursistenloket, of online. Ook werkzoekenden, schoolverlaters of studenten die op het nippertje toch niet slaagden voor hun tweede zit, (…) Lees het hele bericht

september-is-maand-van-de-sportclub-1

September is maand van de sportclub

September betekent niet alleen de start van het nieuwe schooljaar, maar ook van een nieuw sportseizoen. Tijdens de maand van de sportclub openen sportclubs hun deuren. Hét geschikte moment om te proeven van een nieuwe sport. Er is een aanbod voor kinderen, jongeren, volwassenen, senioren en G-sporters. In Heusden-Zolder ligt deze maand de klemtoon op badminton, turnen en vechtsporten. Een overzicht van alle deelnemende sportclubs vind je op www.heusden-zolder.be/maandvandesportclub.

stationsstraat-onder-water

Stationsstraat onder water

In de Stationsstraat kon de riolering de felle regen deze voormiddag niet slikken en dus liep de straat onder water. Het verkeer moest er voorzichtig passeren. 

de-blik-van-richie-16

De blik van Richie

Het nieuwe schooljaar start.