Archief maart 2009

wandelen-en-fietsen-naar-sterrenplekjes

Wandelen en fietsen naar sterrenplekjes

Het is aftellen naar zondag 5 april, voor de opening van het toeristisch seizoen. 's Morgens vroeg om 7u30 is er de wandeling op de terril van aan Den Lavaar (waar je nadien kan ontbijten), om 10u30 vertrekt daar de wandeling naar Bolderberg, om 15 uur is er aan de dienst toerisme een wandeling naar De Kluis en op hetzelfde moment vertrekt daar een geleide fietstocht door de gemeente met halte aan het mijnterrein. Om 14 uur verzamelen oldtimers aan de dienst toerisme en een uur later (…) Lees het hele bericht

heusden-zolder-koploper-in-buitenspeeldag

Heusden-Zolder koploper in buitenspeeldag

Zoals eerder aangekondigd, heeft morgen in heel Vlaanderen de buitenspeeldag plaats. In het totaal staan 374 activiteiten geprogrammeerd, waarvan 20 in Heusden-Zolder. Daarmee vormt onze gemeente samen met Ieper de absolute koploper in heel Vlaanderen. Zelfs grootsteden als Antwerpen, Gent en Brussel moeten ver achter ons uitblijven. Wat er precies allemaal gebeurt? Teveel om op te noemen, sport, spel, speelstraten, enz. Alle info op buitenspeeldag

vandaag-gezien-31-maart-2009

Vandaag gezien

Een beeld vanuit de resterende schachtbok van de mijn. Let ook op hoe de reus zijn eigen schaduw over het mijnterrein werpt.

eversel-niet-geselecteerd-voor-dorpswedstrijd

Eversel niet geselecteerd voor dorpswedstrijd

Eversel is niet geselecteerd voor de wedstrijd Dorp met Toekomst van de Landelijke gilden. Dinsdagochtend zijn de geselecteerde projecten bekend gemaakt. In Limburg gaat het om In Eigenbilzen, Paal, Reppel, Schakkebroek, Sint-Jozef en Sint-Lambrechts-Herk. In totaal waren er 17 Limburgse dorpen ingeschreven. Het is de derde en laatste actie Dorp met Toekomst. Zoals bekend was Eversel de nationale winnaar van de eerste editie, dat pakken ze hen in ieder geval nooit meer af.

klein-jowanneke-gaat-dood-in-muze

Klein Jowanneke gaat dood in Muze

Donderdagavond brengt Martha!tentatief 'Klein Jowanneke gaat dood' op de planken van Muze. Sinds 1997 bracht Johan Petit al 3 voorstellingen over zijn alter ego, een vertelling op de grens van cabaret, theater en poëzie. Maar met deze voorstelling valt het doek over het personage. Klein Jowanneke is ondertussen 34 jaar oud. Hij is een huis aan het afbetalen, heeft twee klein mannen en een Citroën Berlingo. Zo iemand kan nog moeilijk Klein Jowanneke genoemd worden en dus gaat hij (…) Lees het hele bericht

steeds-meer-stroomoplaadkaarten

Steeds meer stroomoplaadkaarten

Alsmaar meer mensen ontdekken de budgetmeter. Dat is een oplaadterminal bij het OCMW waar iemand die zijn stroomrekening niet kan betalen, geld op een kaart kan zetten. Vergelijk het met een telefoonkaart. Thuis moeten ze die kaart in hun verdeler steken, en zolang er geld op de kaart staat, kunnen ze stroom gebruiken. Bedoeling is op die manier het stroomverbruik binnen de perken te houden en te vermijden dat de schulden zich opstapelen. Vroeger moest dat opladen gebeuren tijdens het spreekuur van (…) Lees het hele bericht

ocmw-verdeelde-183-000-energiesteun

OCMW verdeelde € 183.000 energiesteun

Het OCMW heeft vorig jaar 42.109 euro uitgekeerd aan energietussenkomsten. In 15 gevallen (6.764 euro) ging het om een betaling voor gas en elektriciteit, 30 keer (15.201 euro) was er een tussenkomst in de stookolieuitgaven (buiten het stookoliefonds) en het OCMW kreeg meer dan 20.000 euro uit het energiefonds van de overheid waarmee 62 dossiers konden ondersteund worden. Wie zo'n tussenkomst krijgt moet beloven om die op termijn - indien mogelijk - in stappen terug te betalen. En dan was er nog (…) Lees het hele bericht

ook-foutparkeerders-beboet

Ook foutparkeerders beboet

Vandaag zijn snelheidscontroles gehouden in de Guido Gezellelaan, Koolmijnlaan en Brugstraat. 12 van de 387 bestuurders reden te snel. In de Gildenstraat zijn ook 5 foutparkeerders beboet.

benefietavond-voor-bengaalse-schooltjes

Benefietavond voor Bengaalse schooltjes

Op zaterdag 4 april heeft in Muze een benefietavond plaats voor het ‘Education Project Dakbhanga’ in Zuid-Bangladesh. Het project werd in 1999 door de Heusdense Rita Meynen opgestart. Zelf werkte zij er 25 jaar voor de Damiaanactie en Concern Universal. Samen met enkele Bengalen nam Rita het initiatief voor de uitbouw van een lagere school, eerst in Dakbhanga en enkele jaren later in Moishkum. Het aantal leerlingen is intussen gestegen tot bijna 500. Familie en (…) Lees het hele bericht

parkeerovertreding-kost-overal-13

Parkeerovertreding kost overal € 13

Wie zijn parkeerschijf niet legt of geen parkeergeld betaald heeft, moet voortaan een retributie van € 13 betalen. Dat staat in het nieuwe parkeerreglement. Tot nu toe kostte een overtreding aan de parkeermeters op de Cité € 10, terwijl iemand die zijn parkeerschijf vergat in de centra van Heusden en Zolder € 15 moest betalen. Daarin komt nu dus eenvormigheid. Met wat geluk moeten de nieuwe parkeerautomaten tegen de zomervakantie in de Koolmijnlaan, Waterleidingsstraat (…) Lees het hele bericht

zolderse-dames-winnen-in-aalst

Zolderse dames winnen in Aalst

Na hun pijnlijke uitschakeling in de halve finale van de Beker van Vlaanderen, afgelopen woensdag, moesten de dames van DBBC Zolder zondag in de vooravond alweer aantreden. Bij Osiris Aalst, derde laatste in de rangschikking, werd een 42-50 overwinning behaald.

gehaaste-bestuurders-in-het-weekend

Gehaaste bestuurders in het weekend

De politie had uit enkele straten klachten ontvangen omdat er tijdens het weekend te snel gereden werd. Daarop is de flitsauto dit weekend opgesteld in de Halstraat, de Koolmijnlaan, de Schomstraat en Nieuwe Dijk. Van de 382 gecontroleerde auto's reden er 92 te snel. Opvallend is dat in de Nieuwe Dijk 36 van de 41 bestuurders het gaspedaal te diep induwden.

bolderberg-wint-in-lommel

Bolderberg wint in Lommel

In vierde provinciale A is Bolderberg met 1-2 gaan winnen op het veld van Lommel Kolonie. Statie Sport kon tegen de buren van Eendracht Houthalen de volle buit thuishouden: 1-0. SK Heusden 06 verloor met 3-2 bij Wijshagen en Viversel speelde al eerder 1-1 gelijk tegen Lillonia.

vrijheid-ziet-titelkansen-smelten

Vrijheid ziet titelkansen smelten

In derde provinciale C heeft Vrijheid Zolder in de topper tegen Lummen zijn kans niet kunnen grijpen om dichterbij te komen. (op de foto Toon Haverals) Zolder miste duidelijk de geschorstte Thomas Vanheeswijck. Daartegenover stonden de leiders die heel wat kansen wisten af te dwingen, maar keeper Peter Cams kon de thuisploeg overeind houden. 0-0 dus. Met nog drie wedstrijden te spelen behoudt Lummen vijf punten voorsprong, mathematisch is het nog mogelijk maar bij Vrijheid zijn ze voldoende realist om te beseffen dat de titelkansen weg zijn.

In derde A kon Anadol eindelijk nog eens een volwaardige ploeg tussen de lijnen brengen en die leek sterker dan thuisploeg Kauillille. In de derde minuut kwam de thuisploeg 1-0 voor, Anadol kon 5 minuten later de bordjes al in evenwicht brengen, maar de rest van de partij wilde de bal gewoon niet rollen, het bleef 1-1.

hasselt-wint-bij-kvv

Hasselt wint bij KVV

In vierde nationale C kon KVV Heusden-Zolder in het burentreffen met KSK Hasselt wel enkele kansen afdwingen maar de bezoekers behielden heel de wedstrijd de bovenhand. In de 12de minuut waren ze al 0-1 voorgekomen en een klein kwartier voor tijd konden ze verdubbelen. 0-2 dus en daarmee gingen de drie punten terecht mee naar Hasselt.

nieuwe-motorcrossseizoen-is-gestart

Nieuwe motorcrossseizoen is gestart

In het motorcross is de Grand Prix-caroussel vandaag weer van start gegaan. Al decennia lang behoren de Belgen tot de absolute wereldtop in het motorcrossen. Wie herinnert zich nog de glorietijd van René Van de Vorst uit Zolder? Réne heeft destijds - vooral op Husqvarna - een flink palmares bij elkaar gecrosst. Met hele bussen volgden de supporters hem in die tijd. Absoluut hoogtepunt was in 1972, in het Nederlandse Norg won René toen samen met Roger De Coster en Jaak Van Velthoven de (…) Lees het hele bericht

horeca-serveert-sterrengerechten

Horeca serveert sterrengerechten

Om de sterrenplekjes van Heusden-Zolder in de verf te zetten, vormen zij niet alleen de rode draad door de opening van het toeristisch seizoen volgende zondag, maar ze zijn ook het thema van een horeca-actie. 20 Horecazaken in Heusden-Zolder, van restaurants tot frituren, zetten dit jaar namelijk een sterrengerecht op de spijskaart. Bij elke bestelling krijg je een stempel. Formulieren kunnen tot 24 december binnengebracht worden bij de dienst toerisme. Vanaf 5 stempels maak je kans op een prijs, vanaf 10 op een hoofdprijs. Nu zondag op de openingsdag zijn al drie stempels te verdienen in Den Lavaar, De Mijlpaal en bij de dienst toerisme. Daar ligt ook de folder met deelnemende zaken.

bolderberg-moet-knokken-tot-laatste-speeldag

Bolderberg moet knokken tot laatste speeldag

Volleybalclub VC Bolderberg heeft zaterdagavond Haasrode Leuven verslagen met 3-0. Setstanden waren 25-17, 25-20 en 25-10. Ook rechtstreekse tegenstander Zonhoven won met 3-0, daardoor blijft het wachten tot de allerlaatste speeldag voor Bolderberg om zekerheid te krijgen over de titel. En dat wordt geen sinecure want de nummers 3 en 4 staan nog op het menu.

kbbc-zolder-kampioen-en-naar-2de-nationale

KBBC Zolder kampioen en naar 2de nationale

KBBC Zolder is kampioen in de derde basketnationale. In de absolute topper versloeg het zaterdagavond titelconcurrent Excelsior Brussel met een overtuigende 93-77. Tot halfweg leidden de Brusselaars, na het derde quarter stond de thuisploeg 3 punten voor maar in het laatste quarter stond er geen maat meer op de titelhongerige Zolderaars. Die hebben met hun overwinning een definitieve kloof geslagen en de promotie naar tweede nationale afgedwongen. Topscorer was zaterdag andermaal Jef De Belser met 19 punten, Kris Cuppens nam er 18 voor zijn rekening en Hans De Belser en Dieter Vanbrabant elk 15.

miniemen-van-bbc-heusden-zijn-kampioen

Miniemen van BBC Heusden zijn kampioen

In het basketbal zijn de miniemen van BBC Domani Heusden zaterdag kampioen geworden. In de sporthal van Berkenbos versloeg het team van coach Michael Vanstiphout Orly Hasselt met een klinkende 102-59. De spanning was dan ook al behoorlijk vroeg uit de wedstrijd maar na het eindsignaal ging iedereen behoorlijk uit de bol.

veel-punten-in-jeugdrugbytornooi

Veel punten in jeugdrugbytornooi

Op Helzold had zaterdag een jongerentornooi rugby plaats en ondanks het bij momenten slechte weer - of misschien dank zij - werden er veel punten gemaakt. Sommige jongeren kwamen er als heuse modderduivels uit de wedstrijden tevoorschijn.
De uitslagen
 U 13 (minder dan 13 jaar): Laakdal-Heusden - Schilde-Mechelen: 3-15; Luik - Schilde-Mechelen: 3-4: Laakdal-Heusden - Luik: 1-9
U 15 (15 jaar en jonger): Laakdal - Luik: 19-12; Laakdal - Schilde: 19-5: Schilde - Luik: 0-29

de-put-doet-het-met-drum-n-bass

De Put doet het met drum 'n' bass

In Jeugdhuis De Put kan je vanavond naar RE:SET, een Drum 'n' Bass party met Herbal Q vs Subsonic, Krystical vs Mystical, TCK, Toxidelic, Serial Thrilla en Critical Distance ft MC Usta. Deuren open om 19 uur, tickets: € 5. Over een kleine twee weken is het jeugdhuis trouwens precies één jaar jong.

vanavond-minder-straatverlichting

Vanavond minder straatverlichting

Als vanavond in uw straat maar een deel van de verlichting brandt, begin dan vooral niet naar Infrax te bellen. Er is niets aan de hand met de straatlantaarns. 't Is gewoon de jaarlijkse 'Nacht van de Duisternis' en ook in Heusden-Zolder wordt in een aantal straten de verlichting van in de vroege avond op nachtstand gezet. Bekijk het als een manifestatie tegen de massale lichtvervuiling bij ons, en ook de energieverspilling die daarmee gepaard gaat. Ook aan winkels en horecazaken wordt gevraagd wat minder kwistig met lichtreclames om te springen. Bij helder weer zijn ook meer sterren waar te nemen, en volgens de jongste weersvoorspellingen zouden we af en toe tussen de wolken door kunnen kijken.

vannacht-begint-de-zomertijd

Vannacht begint de zomertijd

Vannacht gaat de zomertijd in. Dat betekent dus dat we om twee uur de klok een uur vooruitzetten tot 3 uur. In principe slapen we dus een uur minder en nachtwerkers moeten een uur minder kloppen. Morgenvroeg zal de zon later opkomen, maar daar tegenover staat dat het 's avonds een uur langer licht blijft. Het zijn ook van die dagen waarop je beseft hoeveel klokken een mens tegenwoordig in huis heeft ...

komen-olympiers-trainen-in-heusden-zolder

Komen Olympiërs trainen in Heusden-Zolder?

Er bestaan plannen om de sportaccomodatie in de Euregio Maas-Rijn gezamenlijk aan te bieden als trainingsinfrastructuur aan de atleten uit heel de wereld die zich de laatste weken voor de start van de Olympische Spelen in Londen in 2012 op Europese bodem komen voorbereiden. In dat geval zouden ook atletiekstadion De Veen en het Circuit Zolder mee worden ingeschakeld. 'Zouden', want eerst moet binnen de Euregio een akkoord komen en moeten ook verschillende overheden en comités hun fiat geven. Bovendien zullen er ongetwijfeld in West-Europa nog heel wat meer valabele kandidaten opdagen. We zitten nog lang niet in 2012.

inakker-is-racebaan

Inakker is racebaan

Na klachten van inwoners heeft de politie van Heusden-Zolder vandaag snelheidscontroles uitgevoerd in de 11-novemberstraat, Inakker en Kanaalweg. 152 voertuigen werden gecontroleerd, 57 bestuurders reden te snel. Vooral in de Inakker bleken de klachten niet uit de lucht gegrepen, daar reden 39 van de 61 bestuurders te snel.

vandaag-gezien-27-maart-2009

Vandaag gezien

Enkele straten in Heusden-Centrum kreeg vanochtend een poetsbeurt van de brandweer. Geen oliespoor of andere vervuiling, maar een herstelde pomp van de brandweerwagen moest getest worden. En zo werd meteen het nuttige aan het aangename gekoppeld.

308-zakken-vol-zwerfvuil

308 zakken vol zwerfvuil

De zwerfvuilophaling van vorige zaterdag is een succes geweest. In het totaal hebben de verenigingen langs 104 km wegen 308 zakken met afval gevuld. De KWB van Heusden haalde 27 zakken op langs 15 km, nog in Heusden verzamelde Sporta over 21 km 27 zakken. Zolder werd aangepakt door de KWB (14 km, 45 zakken), In Berkenbos gingen Moed en Volharding (17 km, 60 zakken) en de chiromeisjes (11 km, 20 zakken) op pad. In Eversel en Ubbersel tenslotte deed het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum 28 km en haalde (…) Lees het hele bericht

naar-de-roots-van-de-blues

Naar de roots van de blues

In Muze word je vanavond ondergedompeld in de roots van de blues. De Music Maker Relief Foundation presenteert er 'The Last/Lost Blues Survivors' een programma dat oude blueslegendes uit de vergetelheid haalt. Het waren Eric Clapton en Tim Duffy die de stichting uit de grond stampten en ze wordt gefinancierd door andere muzikale grootheden. De meeste muzikanten zijn in Europa onbekend, ze hebben in de States vorige eeuw mee hun stempel gedrukt op de muziek, maar zouden zonder de stichting in (…) Lees het hele bericht

feestje-voor-thuiszorgclienten

Feestje voor thuiszorgcliënten

Voor het vierde jaar op op rij organiseerden de thuiszorgdiensten van het OCMW de dag van de gebruiker. De 'cliënten' van de verschillende thuiszorgdiensten waren uitgenodigd op een feestelijke namiddag in het Kuipershof. Daar kregen de 150 senioren niet alleen wat te eten en drinken geserveerd maar ook een optreden van entertainer Guillaume Beckers. En ze vroegen naar verluidt meteen naar een vijfde editie.

miro-lijkt-safe-voor-een-jaar

Miro lijkt safe voor een jaar

Het ziet ernaar uit dat Miro Pasinkov, de Russische leerling van het Sint-Franciscuscollege, nog minstens een jaar in ons land kan blijven. Dat is het gevolg van een beslissing van minister Turtelboom. De federale regering is er de voorbije weken niet in geslaagd om een compromis te bereiken over de regularisatie. Daarop heeft de minister zelf een maatregel genomen. Gezinnen die hier meer dan 5 jaar verblijven, waarvan de kinderen 2 jaar op school zitten en die ooit minstens 1 keer asiel hebben (…) Lees het hele bericht

wordt-zolder-morgen-kampioen

Wordt Zolder morgen kampioen?

Op zaterdag 28 maart om 20u30 speelt basketbalclub BBC Zolder de topper in derde nationale tegen Excelsior Brussel, de nummers één en twee tegen elkaar. De heenwedstrijd eind november werd door Brussel gewonnen met 58-56. Sindsdien bleven beide ploegen ongeslagen. Wint Zolder, dan is het kampioen en promoveert het naar tweede nationale. Bij verlies moeten de laatste 2 competitiewedstrijden uitsluitsel brengen. BBC Zolder hoopt morgen op een volle sporthal, alle steun zal nodig zijn.

925-000-euro-voor-sanering-tankstations

925.000 euro voor sanering tankstations

BOFAS, het Bodemsaneringsfonds voor tankstations, investeert in Limburg 22 miljoen euro voor 240 goedgekeurde dossiers om de bodemverontreiniging van tankstations aan te pakken. In Heusden-Zolder gaat het om 11 dossiers, in 6 gevallen krijgen de eigenaars een terugbetaling voor hun eigen saneringswerken en op 5 plaatsen zijn de stations gesloten of is BOFAS bezig met het saneringsdossier. Eén sanering is al uitgevoerd. In totaal moet liefst 925.000 euro geïnvesteerd worden in (…) Lees het hele bericht

discussie-over-gebouw-en-tvl-programma

Discussie over gebouw en TVL-programma

Er waren nog twee discussiepunten in de gemeenteraad. Er was de goedkeuring van de dadingsovereenkomst over de aanpassingen aan het gemeentehuis. Zoals bekend waren er vocht- en klimaproblemen en zijn aan de buitenkant aluminiumpanelen aangebracht en aan de binnenkant koelbalken. Dat betekende meerwerken en meerkosten, geld dat door Dexia was voorgeschoten. Tony Beerten (Nieuw) vroeg wat het extra kost om de koelbalken te laten functioneren, dat blijkt 3.000 euro per jaar te zijn. Toch werkt de (…) Lees het hele bericht

heusden-zolder-moet-in-ipv-blijven

Heusden-Zolder moet in IPV blijven

Heusden-Zolder blijft de komende jaren - tot eind deze legislatuur - dan toch lid van de IPV Midden-Limburg, het toeristisch samenwerkingsverband met Halen, Herk-de-Stad en Lummen. Tijdens de gemeenteraad donderdagavond zette nva-raadslid Simonne Janssens-Vanoppen nog eens uitgebreid de historiek op een rijtje en ze pleitte ervoor om de voorziene inbreng van 11.000 euro toch te doen, om daar het personeel mee te betalen. Woensdagavond was de raad van bestuur van de IPV in een extra zitting (…) Lees het hele bericht

100-bestuurders-te-snel

100 bestuurders te snel

Vandaag zijn er snelheidscontroles gehouden in de Zandstraat, Terlaemenlaan, Schansstraat en Brugstraat. 638 voertuigen werden gecontroleerd, liefst 100 bestuurders reden te snel. 2 bestuurders kregen een extra boete wegens gsm'en aan het stuur.

politieberichten-2

Politieberichten

Op de Vogelsancklaan zijn donderdagmorgen even voor 5 uur een brommer en een auto gebotst. De bestuurder van de bromfiets raakte daarbij gewond.

Langs de Koerselsebaan stelde de eigenaar van een auto donderdagmorgen vast dat het linkerraam van de auto beschadigd werd. Wellicht gaat het om vandalisme of een mislukte inbraakpoging.

werkloosheid-is-sterk-toegenomen

Werkloosheid is sterk toegenomen

Door de economische crisis neemt de werkloosheid in Limburg meer toe dan in de rest van Vlaanderen. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat de VDAB donderdag heeft gepubliceerd. Dat komt vooral doordat de Limburgse bedrijven sterk afhankelijk zijn van de export naar Duitsland en Oost-Europa en de sterke positie van de autoindustrie. Uit de studie blijkt dat de werkloosheidsgraad in Heusden-Zolder in februari 2008 tussen 5 en 7 % zat, dat was ongeveer (…) Lees het hele bericht

weekendvertraging-op-trein-hasselt-mol

Weekendvertraging op trein Hasselt-Mol

Op de spoorlijn 15 Antwerpen - Hasselt, tussen Mol en Geel, worden komend werkzaamheden uitgevoerd. De rittijd van de treinen wordt daardoor 5 tot 10 minuten langer. Om de verlenging van de rittijd te minimaliseren, wordt er niet gekoppeld en ontkoppeld te Mol. De reizigers van en naar Hasselt moeten overstappen in Mol.

wandeling-voor-vroege-vogels-op-terlaemen

Wandeling voor vroege vogels op Terlaemen

Voor de vroege vogels organiseert Limburgs Landschap zondagochtend om 7 uur een geleide wandeling langs de vijvers van Terlaemen. Het vijvercomplex is grotendeels in privé-handen en dus normaal niet toegankelijk. Zondag kan je uitzonderlijk onder leiding van Karel Borgs een kijkje komen nemen in het gebied. Je verneemt dan ook meteen waarom het nationale en internationale bescherming kreeg. Afspraak zondagochtend om 7 uur aan het Boswachtershuisje, Terlaemenlaan. Vergeet je aangepast schoeisel niet!

ook-volgende-maand-staat-milieu-centraal

Ook volgende maand staat milieu centraal

De zwerfvuilopruimactie van het afgelopen weekend is zeker geen eindpunt in Heusden-Zolder. In mei pakken de bewoners van Lindeman, Mommeplas, Onder De Poort en Halhei zelf hun wijk aan met opruimacties, groendagen, infovergaderingen en leuke activiteiten voor de kinderen. Daarnaast komen er in de paasvakantie creatieve workshops rond afval voor kinderen zoals ‘sandwich bizar’ en ‘theaterpoppen maken’ in Muze en ‘juwelen maken’ en ‘recy-kleren’ in het (…) Lees het hele bericht

net-geen-bekerfinale-voor-dbbc-zolder

Net geen bekerfinale voor DBBC Zolder

De dames van basketbalclub DBBC Zolder hebben net de finale voor de Beker van Vlaanderen gemist. Ze wonnen woensdagavond weliswaar hun terugwedstrijd met 57-45, maar dat was net iets te weinig om de 16-puntenkloof uit de heenmatch op te halen. De dames speelden nochtans een uitstekende partij en liepen zelfs even tot 14 punten uit. Maar op cruciale momenten werd iets teveel balverlies geleden. Achteraf was de ontgoocheling groot. Het was immers de eerste keer dat een Limburgse ploeg (…) Lees het hele bericht

jan-kuyckx-geveld-door-het-weer

Jan Kuyckx: geveld door het weer

Jan Kuyckx heeft er vandaag in Dwars door Vlaanderen na 90 km de brui aan gegeven. De weersomstandigheden waren dan ook vreselijk slecht, laat staan voor iemand die zijn eerste koers van het seizoen reed en nog zoekt naar het competitieritme. "Ik was gewoon bevroren van de regen. Bovendien werd er de eerste twee uur zeer snel gereden," laat Jan weten. Overigens, in het totaal hebben maar 37 renners de finish bereikt, wat uitzonderlijk weinig is. Voor wie het gemist heeft: Kevin Van Impe versloeg in een spurt met twee Niko Eeckhout, Tom Boonen - ploegmaat van Van Impe - was derde.

schouwbrand-in-eversel

Schouwbrand in Eversel

Het wordt stilaan tijd dat de lente de temperaturen de hoogte injaagt, zodat de plaag van de schouwbranden stopt. Woensdag in de vooravond is de brandweer alweer moeten uitrukken, deze keer voor een schouwbrand in de Lusthofstraat in Eversel. Gelukkig kon de schade binnen de perken gehouden worden.

foutparkeerders-op-markt-getakeld

Foutparkeerders op markt getakeld

Woensdag tijdens de multiculturele markt heeft de politie liefst 22 parkeerovertredingen vastgesteld, allemaal marktbezoekers die een plaats innamen die gereserveerd was voor mindervaliden. Ze krijgen allemaal een boete. Voor de eigenaars van vier andere auto's zal de rekening nog hoger liggen. Zij negeerden het parkeerverbod voor het opstellen van de markt, hun auto's werden getakeld.

vierde-plaats-voor-sevim-murat-bij-open-vld

Vierde plaats voor Sevim Murat bij Open-VLD

Sevim Murat, gemeenteraadslid voor de Open-VLD in Heusden-Zolder - en eerder overgestapt van de SP.a - staat bij de Vlaamse verkiezingen van 7 juni op de vierde plaats van de Limburgse Open-VLD-lijst. Die wordt zoals eerder aangekondigd getrokken door huidig Vlaams minister Marino Keulen, op twee staat burgemeester Lydia Peeters van Dilsen-Stokkem en op drie parlementslid en burgemeester van Bree Jaak Gabriels. Op dit ogenblik telt de liberale partij drie Limburgse verkozenen in het Vlaams parlement.

get-ready-op-fanbal-paco-garcia

Get Ready op fanbal Paco Garcia

Op zaterdag 28 maart om 19u30 organiseert zanger Paco Garcia zijn jaarlijkse fanbal in Ons Huis. Op deze 16de editie zal de charmezanger uiteraard zelf de show stelen samen met zijn flamencodanseressen maar hij ontvangt ook een heleboel gasten en niet de eersten de besten. Zo zijn er de jongens van Get Ready die jarenlang in Vlaanderen in zalen en op festivals hysterische meiden achter zich aan kregen. En verder op de affiche Luc Van Meeuwen, Cliff Rilley, John Dennis, Honey Moon, Eric (…) Lees het hele bericht

blondine-wordt-vandaag-100

Blondine wordt vandaag 100

In de Vrunstraat in Bolderberg viert Blondine Thys vandaag haar 100ste verjaardag. Buren hebben gisteravond het huis versierd, zaterdag volgt het eigenlijke feest met een eucharistieviering en een receptie voor familie, vrienden en buren. Blondine is afkomstig van Thiewinkel, waar haar ouders café hielden. Na het huwelijk met haar man, Louis Renders, kwamen ze in 1935 in een hoeve achter Bovy wonen. Blondine is sinds 1968 weduwe, maar ze woont nog alleen. Haar vier kinderen komen wel in (…) Lees het hele bericht

kennismaken-met-kerkgewaden-en-schatten

Kennismaken met kerkgewaden en -schatten

Zoals in de rest van Vlaanderen - 16.000 bezoekers in het totaal - mocht ook in Heusden-Zolder de Nacht van de Geschiedenis van het Davidsfonds op heel wat belangstelling rekenen. De lokale afdeling had daarvoor de handen in elkaar geslagen met de Geschied- en Heemkundige Kring van Heusden die in de Sint-Willibrorduskerk een klein museumpje heeft uitgebouwd. Daar hangen onder meer oude kerkgewaden die het motto van dit jaar 'van onder het stof' letterlijk benadrukten, maar de bezoekers (…) Lees het hele bericht

informatie-over-nierziekten-in-dialysecentrum

Informatie over nierziekten in dialysecentrum

Leden van Ziekenzorg Stal luisterden vandaag in het autodialysecentrum van het Sint-Franciskusziekenhuis geboeid naar een uiteenzetting over nierziekten. Voorzitter Maurice Mues van Nier Limburg - zelf dialysepatiënt - en het personeel geven geregeld zo'n vormingssessie. Eerder kwamen ook al de KWB en Ziekenzorg Heusden langs.

37-bestuurders-geflitst

37 bestuurders geflitst

De politie van Heusden-Zolder heeft vandaag de flitsauto opgesteld in achtereenvolgens de Kapelstraat, Dekenstraat, St.-Jobstraat en Galgeneinde. 291 voertuigen werden gecontroleerd, 37 bestuurders reden te snel. 1 van hen moet zijn rijbewijs inleveren.

inbraak-in-loods

Inbraak in loods

Dieven zijn afgelopen nacht binnen gedrongen in een loods langs de Schootstraat in Heusden. Uit het gebouw verdwenen enkele werktuigen zoals een boormachine.

bouwvergunning-rusthuis-berkenbosch-is-rond

Bouwvergunning rusthuis Berkenbosch is rond

Rusthuis Berkenbosch in de Schansstraat heeft zijn bouwvergunning gekregen voor de uitbreiding naar een 70-tal kamers en bijkomende gemeenschapsruimten. Het dossier was ondertussen al enkele jaren oud, maar door administratieve problemen raakte het maar niet rond. Nu de vergunning afgeleverd is, wil de directie zo snel mogelijk van start gaan met de bouwwerken. Eerst wordt de achterliggende grond ontbost.

jan-kuyckx-kan-er-eindelijk-aan-beginnen

Jan Kuyckx kan er eindelijk aan beginnen

Voor wielrenner Jan Kuyckx gaat morgen het seizoen eindelijk van start. Na een schitterend jaar tekende Jan vorig jaar een aantrekkelijk contract bij de nieuwe ploeg Tel Teck-H2O, achteraf bleek het om en spookploeg te gaan. "Onbegrijpelijk dat de UCI zo lang gewacht heeft om ons te laten weten dat die ploeg niet van de grond zou komen. Op het ogenblik dat ik wist dat ik op straat zou staan, waren alle ploegen volzet. Er volgden nog wel onderhandelingen en contacten, maar onder meer een nieuwe Poolse (…) Lees het hele bericht

leerlingen-uit-gesves-te-gast-in-bolderberg

Leerlingen uit Gesves te gast in Bolderberg

In Bolderberg wordt dezer dagen opvallend veel Frans gesproken. De vrije basisschool heeft leerlingen en leerkrachten uit het Waalse Gesves te gast, en dat in het kader van een uitwisselingsproject Vlaanderen-Wallonie dat al voor de 20ste keer plaats heeft. Maandag kwamen er al kinderen voor een dagje naar Bolderberg, maar de leerlingen van het zesde leerjaar verblijven in gastgezinnen en gaan woensdag pas terug naar huis. Ondertussen doen ze gemeenschappelijke activiteiten, met de (…) Lees het hele bericht

onderzoek-naar-oorzaak-brand-loopt-nog

Onderzoek naar oorzaak brand loopt nog

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand maandagavond in de Bieststraat, is nog altijd aan de gang. Er werd een expert bijgehaald omdat het niet meteen duidelijk was hoe het vuur aan de auto is kunnen ontstaan, kwaad opzet is dan ook niet uitgesloten. De twee bejaarde bewoners van het huis verbleven dinsdagvoormiddag nog in het ziekenhuis, daar waren ze naartoe gebracht omdat ze emotioneel getroffen waren door de gebeurtenissen.

turkuaz-verliest-van-konaktex

Turkuaz verliest van Konaktex

Terwijl zaalvoetbalclub Turkuaz in vierde provinciale ongeslagen blijft, heeft het in zijn vriendschappelijke wedstrijd tegen eerstenationaler Konaktex een 7-9 verlies moeten slikken. Vanaf de beginfase kwamen de toppers op voorsprong, maar de kloof bleef beperkt tot 2 doelpunten. Zo kregen de toeschouwers een boeiende wedstrijd voorgeschoteld. Konaktex heeft meteen ook revanche genomen voor zijn nederlaag van vorig jaar.

6-bestuurders-te-snel-1

6 bestuurders te snel

De politie heeft  snelheidscontroles uitgevoerd in de Koolmijnlaan, Brugstraat, Veenderweg en Schomstraat. 366 voertuigen werden gecontroleerd. 6 bestuurders reden te snel.

autobrand-slaat-over-op-huis

Autobrand slaat over op huis

Maandagavond even over half 9 heeft het gebrand in de Bieststraat. Een auto had er vuur gevat op de inrit van een woning en de vlammen waren overgeslagen naar de achterbouw. De brandweer was zeer snel ter plaatse, maar op dat ogenblik stond de auto al in lichterlaaie. De vuurzee kon snel met schuim gedoofd worden en vervolgens kon ook het gebouw geblust worden. Daar had het vuur zich via een plafond verspreid, maar de schade kon beperkt blijven. Binnen was er ook rook- en waterschade.

vierdeprovincialer-tegen-eersteklasser

Vierdeprovincialer tegen eersteklasser

In de sporthal van Berkenbos speelt zaalvoetbalploeg Turkuaz Heusden, leider in vierde provinciale, vanavond een vriendschappelijke wedstrijd tegen eerstenationaler Konaktex Beringen. De match begint om 22u30. Turkuaz stelt voor het eerst ook twee nieuwe spelers op die het aangekocht heeft bij Roda en Aachen.

nva-raadslid-ongerust-over-toerisme

NVA-raadslid ongerust over toerisme

Raadslid Simonne Janssens-Vanoppen (NVA) heeft aan de gemeenteraadsagenda van donderdag 2 bijkomende punten rond toerisme toegevoegd. Zo dringt ze er nog eens op aan dat de gemeente haar engagementen in de Intergemeentelijke Projectvereniging Midden-Limburg zou nakomen. Het gaat om een toeristisch samenwerkingsverband van Heusden-Zolder, Lummen, Halen en Herk-de-Stad. Maar een tijd geleden liet het schepencollege van Heusden-Zolder weten er te willen uitstappen. Rond die tijd raakte ook bekend dat de (…) Lees het hele bericht

slimcontroles-ook-in-heusden-zolder

SLimcontroles ook in Heusden-Zolder

Het afgelopen weekend zijn er in drie Limburgse politiezones SLimcontroles gehouden waaronder Heusden-Zolder. Tegelijk heeft ook de federale wegpolitie controles gehouden op de E 314, onder meer ter hoogte van Heusden-Zolder richting Leuven. Bij alle controles samen moesten 1025 bestuurders een ademtest afleggen, 30 (3,05 %) daarvan waren positief, 2 bestuurders hadden drugs gebruikt. Bij de snelheidscontroles liep net geen 4 procent tegen de (flits)lamp. Bij de (…) Lees het hele bericht

t-arsenaal-speelt-moliere

't Arsenaal speelt Molière

Morgen om 20u15 staat 't Arsenaal met '386: Molière' in Muze. De komedies van Molière zijn ontelbare keren opgevoerd. Zes spelers (met o.m. Greg ‘Ben X’ Timmermans, Katelijne Verbeke, Mathijs Scheepers & Jos Geens) proberen te achterhalen wat deze stukken vandaag nog betekenen, 386 jaar na de geboorte van de schrijver. In regie van Michael De Cock. Tickets € 14, € 12.

gemeenteraad-buigt-zich-over-parkeerreglement

Gemeenteraad buigt zich over parkeerreglement

Donderdag om 19 uur vergadert de gemeenteraad. Op de agenda staan onder meer de aankoop van de parkeerautomaten, de aanpassing van de overeenkomst met het parkeerbedrijf en de goedkeuring van een nieuw parkeerreglement. Er moet ook een nieuw mobiliteitsplan worden opgesteld. In de terrillaan moet een stuk grond van 20,5 are verkocht worden aan de nv Mijnen om de toegang tot het zonnepanelenpark te vrijwaren. .

schilderijen-van-claire-lijnen-op-kunststop

Schilderijen van Claire Lijnen op Kunststop

Op vrijdag 27 maart van 16 tot 19 uur heeft in het MUZEcafé weer kunst.stop.after.work plaats. Het OCMW biedt iedere laatste vrijdag van de maand aan kansarmen de mogelijkheid om tijdens dit interdisciplinaire kunstproject kennis te maken met het OCMW en ook bedrijven en organisaties kunnen er de werkweek op een bijzondere manier afsluiten. Telkens komt een artiest optreden, is er een presentatie van een kunstenaar met lokale roots en wordt een special guest geïnterviewd die 's avonds in Muze (…) Lees het hele bericht

sk-heusden-06-zorgt-voor-monsterscore

SK Heusden 06 zorgt voor monsterscore

In vierde provinciale A heeft SK Heusden 06 vernietigend uitgehaald naar Lozen: 7-2 en het bewijst daarmee dat de vele doelpunten van de jongste weken geen toeval waren. In de eerste helft liep het al meteen tot 4-0 uit, kort na de rust werd de forfaitscore bereikt. Door concentratieverlies konden de bezoekers nog tot 5-2 terugkomen, maar dan was het opnieuw twee keer aan de thuisploeg en in de 74ste minuut hadden de toeschouwer de negen doelpunten gezien. Bij SK Heusden scoorde Peter Gybels (foto) drie keer. Bolderberg versloeg Ellikom met 2-1. Statie Sport ging met 2-3 winnen bij Union Leopoldsburg en Viversel kwam niet verder dan 0-0 op het veld van Hechtel.

zolder-en-anadol-verliezen

Zolder en Anadol verliezen

In derde provinciale A moest Anadol opnieuw de wet van de sterkste ondergaan. Het bezoekende Helson liep in de eerste helft al uit tot 0-2, en bij het ingaan van het slotkwartier werd de score in twee minuten tijd nog verdubbeld, 0-4.In derde C maakte AC Tervant een einde aan de prachtreeks van Vrijheid Zolder, 2-1. De schutters van Vrijheid stonden voor het eerst sinds lang niet op scherp.

omstreden-strafschop-nekt-kvv

Omstreden strafschop nekt KVV

In vierde nationale heeft KVV Heusden-Zolder met 1-0 verloren bij Spouwen-Mopertingen. Een nederlaag met een zure nasmaak voor de bezoekers want ze kregen in de 44ste minuut een fel omstreden penalty tegen, waarbij een thuisaanvaller tegen de verdediging aanleunde. Veel protest, maar de strafschop werd omgezet. In de tweede helft speelde KVV het offensief uit, dwong een 5-tal goede kansen af, maar enerzijds was er een uitstekende thuisdoelman en anderzijds kwam andermaal het probleem van Heusden-Zolder bovendrijven: een falende afwerking.

jonge-musicalsterren-op-het-podium

Jonge musicalsterren op het podium

Heel wat jonge musicalsterren zondag op het podium in Muze. De kinderen van basisschool De Schans en De Luchtballon van het gemeenschapsonderwijs voerden er elk twee musicals op. De Luchtballon mocht de spits afbijten met Nizno en Rupsje Nooit Genoeg. En daarna was het de beurt aan de leerlingen van De Schans met de Griezelkwieten en hun versie van Rupsje Nooit Genoeg.

de-velo-centraal-in-de-kunst

De velo centraal in de kunst

In kunstgalerij De Mijlpaal is zondag de tentoonstelling 'Velo' geopend. Velo verwijst naar de actie ‘Heusden-Zolder fietst naar Congo', waarmee onder meer het Sint-Franciskusziekenhuis een ziekenhuis in het Congolese Panzi ondersteunt. Eén van de speerpunten in die actie is een jaarlijkse fietshappening. Een deel van de opbrengst gaat naar dat project. Maar naast het sociale aspect wil 'Velo' ook een lichtvoetige tentoonstelling zijn met af en toe een ernstig (…) Lees het hele bericht

vck-boldeberg-blijft-op-kop

VCK Boldeberg blijft op kop

In de eerste divisie van het volleybal heeft VCK Bolderberg met 2-3 gewonnen bij Hemix Hemiksem. Bolderberg blijft aan de leiding. Achtervolger Helios Zonhoven won met 0-3 in Halle.

heusdenaar-scoort-bij-genkse-beloften

Heusdenaar scoort bij Genkse beloften

De beloften van Racing Genk speelden in hun wedstrijd 2-2 gelijk bij Tubeke. Heusdenaar Kerem Zevne scoorde in de 44ste minuut voor Genk vanop de penaltystip.


scala-betovert-muze

Scala betovert Muze

Voor een uitverkochte schouwburg gaf het befaamde koor Scala zaterdagavond een gesmaakt optreden. De broers Steven en Stijn Kolacny zorgden eerst voor een muzikale introductie en daarna kwamen de zingende meiden achter het doek tevoorschijn. De start van een gevarieerde avond.

ook-het-nieuwe-bmx-seizoen-is-gestart

Ook het nieuwe BMX-seizoen is gestart

Het nieuwe BMX-seizoen is ondertussen ook van start gegaan, de jonge rijders zijn dan ook volop aan het trainen op het nog nieuwe BMX-circuit op Terlamen. Hier zijn Christophe Geuens, Mika Zimmerman, Stef Putzeys en Senna Vernijns zijn hier hun start intensief aan het oefenen.

vrijwilligers-ruimen-zwerfvuil-op

Vrijwilligers ruimen zwerfvuil op

Je kunt ze vandaag in veel straten tegenkomen, jongeren en volwassenen van verschillende verenigingen, uitgedost in gele hesjes, die deelnemen aan de zwerfvuilopruimactie. Zaterdagmorgen hebben al heel wat straten een beurt gekregen en na de middag trekken nog verenigingen erop uit. "Onvoorstelbaar wat we hier in de bermen allemaal vinden," zegt Herman Thiels van KWB-Zolder (foto boven), terwijl hij glazen en plastic flessen, verpakkingen, papier en andere rotzooi bijeenraapt in (…) Lees het hele bericht

duitse-verbroederingsveteraan-overleden

Duitse verbroederingsveteraan overleden

Een delegatie van brandweer Heusden-Zolder heeft gisteren in het Duitse Bad Arolsen de begrafenis van Gerhard Scheele bijgewoond. Op de foto Heusdenaars Henri Vanhoudt en Remy Nijs, samen met de lokale brandweermensen Klaus-Dieter Pega en Manfred Achs. Gerhard Scheele was in 1965 samen met adjudant Strobbe de voorloper van de verbroedering tussen de toenmalige korpsen van Heusden en Arolsen. Hij was ginder verantwoordelijk voor de brandweer in heel het gewest en hij bouwde ook het muziekkorps van de brandweer uit. Hij werd 72.

genieten-van-de-prille-lente

Genieten van de prille lente

Na een lange en koude winter is de lente aangebroken. Gust Ischen trok er vandaag op uit in de omgeving van Bolderberg en fotografeerde hoe de de natuur ontluikt terwijl mens en dier genieten van dit prille seizoen.

4-voetbalvelden-isolatie-bij-kwb-zolder

4 voetbalvelden isolatie bij KWB-Zolder

Na de samenaankoopavond van de KWB, eerder deze maand, hebben 250 inwoners gemiddeld 105 m² isolatie aangekocht, samen bijna 3 ha . Als al dat isolatiemateriaal zou worden uitgerold, kan je er ongeveer 4 voetbalterreinen mee bedekken. "Mensen krijgen op zo'n samenaankoopavond veel en praktische info en interessante aankoopvoorwaarden. En dat werkt, zoals eerder ook al bewezen was door gelijkaardige initiatieven in Eversel en Heusden-Centrum. Gemeente en verenigingen vullen elkaar (…) Lees het hele bericht

al-13-leden-apotheekbende-opgepakt

Al 13 leden apotheekbende opgepakt

Er zitten al dertien leden van de apotheekbende in de cel. Dat heeft de federale gerechtelijke politie van Tongeren vrijdag bekendgemaakt, dat korps leidt het onderzoek waaraan ook de gerechtelijke politie van Hasselt en lokale korpsen deelnamen. De verdachten zijn allemaal jongeren tussen 17 en 20 jaar uit Hasselt, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder en Genk. Drie verdachten die jonger dan 18 zijn, zitten in de gesloten instelling in Mol. Het kopstuk is een 18-jarige uit Houthalen. De (…) Lees het hele bericht

kinderen-werken-in-bolderbergse-natuur

Kinderen werken in Bolderbergse natuur

De leerlingen van het vijfde leerjaar van de vrije basisschool in Bolderberg hebben zowat heel de dag noeste arbeid verricht in bos en heide in de omgeving van hun school. Ze verzamelden de houtopslag die eerder gekapt was. De bomen en takken worden door de medewerkers van Limburgs Landschap met de houthakselaar verwerkt. En dat hakselhout dient dan weer om de wandelpaden in een natuurgebied te verbeteren. Op onze vraag of ze het werk in de natuur leuk vonden, antwoorden Hanne en Laryssa eensgezind (…) Lees het hele bericht

morgen-wordt-zwerfvuil-opgeruimd

Morgen wordt zwerfvuil opgeruimd

Morgen begint de lente en traditioneel worden dan op heel wat plaatsen zwerfvuilopruimacties gehouden. In Heusden-Zolder trekken meer dan 100 vrijwilligers van verschillende verenigingen erop uit. De KWB van Heusden en Turn- en Danskring Sporta pakken Heusden-Centrum aan, het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum neemt Eversel voor zijn rekening, de KWB van Zolder gaat in Zolder-Centrum aan de slag en Berkenbos krijgt een opruimbeurt van de plaatselijke chiromeisjes en turnkring Moed en Volharding.

35-tandems-fietsen-tegen-kanker

35 tandems fietsen tegen kanker

70 personeelsleden van Stebo zijn vrijdagmorgen op 35 tandems vertrokken aan De Veen voor een fietstocht door West-Limburg. Jaarlijks organiseert Stebo een 'gezellig-samenzijn-dag' voor zijn medewerkers. Dit jaar is dus gekozen voor een fietstocht. Ze volgende exact dezelfde route die Heusdenaar Herman Cuppens enkele jaren geleden voor het laatst fietste. Herman was buurtopbouwwerker in Zwartberg en overleed in september 2005 aan kanker. Met de fietstocht wilden de Stebomedewerkers (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-20-maart-2009

Vandaag gezien

Ook een politiemoto kan al eens tegensputteren.

carwash-voor-make-a-wish-in-eversel

Carwash voor Make A Wish in Eversel

De oudervereniging van basisschool De Springplank in Eversel organiseert zaterdag van 9u30 tot 15u30 een carwash op de speelplaats. Voor 5 euro geven de ouders en de leerlingen van het 6de leerjaar je wagen een fikse beurt. De opbrengst gaat volledig naar Make A Wish, de organisatie die de wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling brengt. In de loop van dit schooljaar zet De Springplank meer activiteiten op het getouw voor Make A Wish.

wauters-brothers-brengen-gouden-plaat

Wauters-brothers brengen gouden plaat

Kris en Koen Wauters waren vandaag op Circuit Zolder. Nu verschijnen ze daar wel vaker om te trainen. Maar dit keer hadden ze ook de beloofde gouden plaat meegebracht. Die hebben ze overhandigd aan Margot Deferm om te verkopen tijdens de veiling voor Een Hart voor Limburg.

eindelijk-een-ploeg-voor-jan-kuyckx

Eindelijk een ploeg voor Jan Kuyckx

Wielrenner Jan Kuyckx uit Viversel is eindelijk onder dak. Hij wordt eliterenner zonder contract bij Willems Veranda's een ploeg die vooral bestaat uit jongere renners en waar Lucien Van Impe één van de ploegleiders is. De licentie van Jan is nu opgestuurd naar de internationale wielerfederatie UCI. Als die het licht op groen zet, wordt Dwars door Vlaanderen, volgend week woensdag, zijn eerste koers van het jaar. Vorig jaar reed Kuykx een (…) Lees het hele bericht

een-nieuwe-rijstijl-uitgevonden

Een nieuwe rijstijl uitgevonden?

Een opmerkzame lezer spotte dit tafereel in de buurt van het oude kolenspoor. En hij vroeg zich af of daar één of andere western werd opgenomen. Als je 't ons vraagt ... in ieder geval een vrij onorthodoxe houding om op een paard te zitten.

toerismeseizoen-start-op-de-sterrenplekjes

Toerismeseizoen start op de sterrenplekjes

Op zondag 5 april wordt het nieuwe toerismeseizoen in Heusden-Zolder geopend. Die dag wordt de link gelegd tussen de twee sterrenplekjes in onze gemeente. De mijnterril met zijn 3 sterren en de kluis met zijn 2 sterren, samen dus 5 sterren en daarbij zijn er 5 manieren om die te verkennen en ook 5 activiteiten. De vroege vogels kunnen om 7u30 aan Den Lavaar naar de terril vertrekken en na een ontbijt op dezelfde plek van daaruit - begeleid - naar (…) Lees het hele bericht

zuidpool-speelt-kreon-in-muze

Zuidpool speelt kReon in Muze

Vanavond om 20u15 speelt Theater Zuidpool kReon in Muze. Het is een politiek drama, het relaas van drie generaties staatsleiders binnen één familie, een kluwen van intriges, botsende belangen en strategieën. En daarnaast ook nog eens een onderlinge confrontatie van kReon, zijn vrouw Euridyce, zijn schoonbroer Oidipous, zijn zus Iocaste, zijn neven Polyneices en Eteocles, zijn nichten Antigone en Ismene, zijn zoon en Tiresias. Kan je nog volgen? En op de achtergrond dreigt (…) Lees het hele bericht

van-boeken-stapelen-tot-japanse-vertelkunst

Van boeken stapelen tot Japanse vertelkunst

De jeugdboekenweek draait op volle toeren, zowat alle scholen van Heusden-Zolder komen dezer dagen met verschillende klassen op bezoek. Vandaag was het aan De Linde. De leerlingen waren allemaal bijzonder leuk verkleed en onder meer het vierde leerjaar mocht boekenspelen doen, waarbij het erop aan komt om torens van boeken te stapelen. Het tweede leerjaar was ondertussen aandachtig aan het luisteren naar kamishibai, dat is Japans verteltheater. Daarbij worden grote papieren prenten gebruikt met aan de achterzijde de tekst voor de verteller.

schouwbrand-in-sint-maartenlaan

Schouwbrand in Sint-Maartenlaan

De brandweer is woensdag in de vooravond moeten uitrukken naar de Sint-Maartenlaan. Daar was een in een woning een schouwbrand ontstaan. De spuitgasten hadden behoorlijk wat werk om het smeulende vuur te doven, maar konden de schade beperken.

kerkhofterroristen-zijn-opgepakt

Kerkhofterroristen zijn opgepakt

Leden van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum hebben dinsdagavond op het kerkhof van Berkenbos twee terroristen opgepakt. Het gaat om twee dwergkonijnen die vermoedelijk door hun baasje in de buurt waren gedumpt. Al een hele tijd huppelden ze vrolijk op het kerkhof rond, op zich mooi om te zien, maar de konijntjes hadden niet veel respect voor de begraafplaats. Op pas geharkte stroken deden ze proefboringen voor een nieuw hol en ook verse bloemstukken moesten eraan geloven, bovendien lieten (…) Lees het hele bericht

een-maand-respijt-voor-miro

Een maand respijt voor Miro

De Raad van State houdt het dossier van de Russische jongen Miro en zijn moeder nog in beraad. Dat wil zeggen dat de uitspraak ongeveer over een maand zou vallen. Normaal zou er vandaag een beslissing vallen over de uitwijzing van de twee die al 9 jaar in Heusden-Zolder verblijven. Eergisteren voerden leerlingen en personeel van het Sint-Franciscuscollege nog massaal actie als steun aan hun medeleerling. De Raad van State had vandaag 35 gevallen (…) Lees het hele bericht

college-start-met-specialisatiejaar-veiligheid

College start met specialisatiejaar veiligheid

Het Sint-Franciscuscollege is één van de 15 Vlaamse middelbare scholen die in september van start gaan met een 7de specialisatiejaar veiligheid. Daarbij is het de bedoeling dat jongeren worden voorbereid op een job als brandweerman, gemeenschapswacht, bewakingsagent of een andere veiligheidsfunctie. In het beroepsonderwijs gaat het om de opleiding veiligheidsberoepen en in het technisch onderwijs om de opleiding integrale veiligheid. (…) Lees het hele bericht

padden-en-kikkers-worden-overgezet

Padden en kikkers worden overgezet

Sinds enkele weken staat ter hoogte van Meylandt en de Laambroeken draad gespannen en zijn emmers ingegraven. In deze tijd van het jaar trekken de amfibieën immers naar hun voortplantingsplaatsen. Meestal keren ze dan terug naar hun geboortevijver die ze zelf ook weer als paaiplaats gebruiken. De draad moet voorkomen dat de diertjes de straat oversteken en doodgereden worden. Terwijl ze een doorgang zoeken, komen ze in de emmer terecht waaruit ze 's morgens worden opgepikt en overgezet door (…) Lees het hele bericht

programma-buitenspeeldag-is-klaar

Programma Buitenspeeldag is klaar

Zoals we al eerder meldden, neemt ook Heusden-Zolder deel aan de Buitenspeeldag op woensdag 1 april, die mikt op kinderen van 6 tot 14 jaar. Het programma is nu helemaal klaar met onder meer Junglebos, Gezocht: Speurneuzen!, Zijn jouw dansschoenen al opgepoetst?, Voetbalacademie, Let it roll, Dwalen in Heusden-Zolder, Pimp your bike and ride, en nog veel meer. Alles is gratis. Je kunt online inschrijven via www.heusden-zolder.be

wordt-hootch-nationaal-kampioen

Wordt Hootch nationaal kampioen?

Hootch, de hond van Stijn Notermans, heeft een eerste plaats behaald op de internationale show in Leiden. Na de keuring in de voorronde werd hij als eerste gekozen om te mogen meedingen naar de eindzege. En na enkele zenuwslopende minuten bekroonde de jury hem tot beste jeugdhond van de Rhodesian Ridgebacks. Met nog twee proeven te gaan, wenkt de eerste nationale jeugdkampioenschaptitel.

vandaag-gezien-17-maart-2009

Vandaag gezien

De lieveheerbeestjes hebben blijkbaar de lente geroken. Dit exemplaar koesterde zich in de zon in een tuin in Berkenbos.

campagne-tegen-eikenprocessierups-van-start

Campagne tegen eikenprocessierups van start

De provincie Limburg start opnieuw met de voorbereiding van de campagne tegen de eikenprocessierups. Na de rampzalige plaag van 2007, zijn vorig jaar aanzienlijk minder broeihaarden geteld. Maar ze waren wel meer verspreid over heel Noord- en Midden-Limburg. In Heusden-Zolder zijn twee belangrijke broeihaarden geteld. Maar dat betekent niet automatisch dat het dit jaar ook minder zal zijn. Zo was er een korte piekperiode van vlinders en die hebben zeker eitjes achtergelaten. (…) Lees het hele bericht

subsidies-voor-bossen-en-jagers

Subsidies voor bossen en jagers

Vlaams minister van leefmililieu Hilde Crevits heeft vandaag een toelage van 6.500 euro toegekend aan de vzw Bosgroep West-Limburg. Die onderhoudt 8000 ha bossen in Heusden-Zolder, Beringen, Ham, Tessenderlo, Leopoldsburg en Lummen. De bosgroep draagt volgens de minister bij tot het Limburgse programma waarin elke gemeente een bedreigde dier- en plantsoort heeft geadopteerd. De Bosgroep stimuleert bij private boseigenaars concrete projecten om soorten die in (…) Lees het hele bericht

voorwaardelijke-celstraf-voor-schutter

Voorwaardelijke celstraf voor schutter

De rechtbank in Hasselt heeft een Nederlander (67) uit Beringen veroordeeld tot 30 maanden cel en 1000 euro boete, omdat hij in 2003 op zijn schoonzoon had geschoten in hun bedrijf op het industrieterrein in Viversel. Ze hadden daar samen een bedrijf in tuinaanleg en kasseien. De twee mannen hadden in het kantoor een discussie over het bedrijf, daarop nam de schoonvader zijn wapen en schoot de man in de buik. Volgens de beklaagde was er sprake van uitlokking en (…) Lees het hele bericht

voorbeeldige-bestuurders-in-stationsstraat

Voorbeeldige bestuurders in Stationsstraat

De politie heeft snelheidscontroles gehouden in de Koerselsebaan, Koolmijnlaan, Stationsstraat en 8-meilaan. 581 voertuigen werden gecontroleerd. 6 bestuurders reden te snel. Opvallend is dat in de Stationsstraat niemand van de 101 bestuurders te snel reed.

els-beerten-genomineerd-voor-gouden-uil

Els Beerten genomineerd voor Gouden Uil

Het boek 'Allemaal willen we de hemel' van Els Beerten is nu ook genomineerd voor de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs. Ze staat samen met de namen als Peter Verhelst-Bart Cneutt, Harm De Jonge, Joke Van Leeuwen en Jaap Robben-Benjamin Leroy op de lijst. Zopas kreeg Els voor hetzelfde boek de Boekenleeuw. Aan de Gouden Uil zijn 25.000 euro en een kunstwerk verbonden. De familie van Els Beerten is van Zolder en zelf bracht ze haar kleutertijd in Berkenbos door. Vorige week was ze nog te gast in de bib van Heusden-Zolder.

collegeleerlingen-eisen-laat-miro-blijven

Collegeleerlingen eisen: 'Laat Miro blijven'

Meer dan 1.700 leerlingen en vele tientallen personeelsleden van het Sint-Franciscuscollege hebben maandag een optocht en massabijeenkomst gehouden in Heusden. Ze willen daarmee druk uitoefenen op de federale overheid om te voorkomen dat hun medeleerling Miro Pasinkov samen met zijn moeder wordt teruggestuurd naar Rusland. De optocht vertrok op campus Berkenbos, de klas van Miro op kop, met spandoeken en foto's. Door Stainton- en Schootstraat ging het richting campus Heusden,waar de (…) Lees het hele bericht

crash-van-villeneuve-op-canvas

Crash van Villeneuve op Canvas

Het Canvas-programma 'Belga Sport' kijkt vanavond terug op het tragische ongeluk van de Canadese formule 1-rijder Gilles Villeneuve op Circuit Zolder. 8 mei 1982 is één van de zwartste bladzijden in de geschiedenis van het circuit. Tijdens de kwalificatieritten voor de Grote Prijs van België raakt de Ferrari van Villeneuve het wiel van een tegenstander en wordt in de lucht gecatapulteerd. Tijdens de crash vliegt de rijder met zitje en al uit de bolide. Zijn (…) Lees het hele bericht

gemeenteraad-beslist-over-verkoop-bewel

Gemeenteraad beslist over verkoop Bewel

Volgende week donderdag - 26 maart - beslist de gemeenteraad over de verkoop van het voormalige Bewel-gebouw in de Kerkenblookstraat aan de vzw Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap. Zoals we eerder al meldden, komt op die plaats het nieuwe PWA-kantoor, samen met een sociaal restaurant, de klusjesdienst en het strijkatelier. Het Bewelgebouw en de grond met een oppervlakte van 21a 14ca zijn nu nog eigendom van de gemeente. Gebouw en grond worden verkocht voor net geen 74.000 euro. Het PWA moet binnen de 24 maanden het gebouw slopen.

heusdense-chiromeisjes-op-het-podium

Heusdense chiromeisjes op het podium

Zowat 300 toeschouwers woonden zondagavond in 't Kuipershof de ouderavond van de meisjeschiro van Heusden-Centrum bij. Die telt zo'n 75 leden. Traditiegetrouw had de leiding zelf het decordoek geschilderd. En tegen die achtergrond voerde elke deelgroep een nummer op. Van dansje op Spice Girls-muziek tot samenzang als afronding. Met veel enthousiasme, zowel op het podium als in de zaal.

gouden-plaat-van-clouseau-op-veiling

Gouden plaat van Clouseau op veiling

Kris Wauters schenkt een gouden plaat van Clouseau voor de veiling ten voordele van Hart voor Limburg. Zoals gemeld wordt die op 29 maart afgeloten met een brunch in De Kluis. Eerder had ook al Koen Wauters het hemd geschonken dat hij droeg tijdens de TV-uitzending over 20 jaar Clouseau.

kopploegen-in-vierde-scoren-vlot

Kopploegen in vierde scoren vlot

In de vierde provinciale A lijkt Lille niet van plan de leiding nog uit handen te geven, het ging met 2-6 winnen bij Statie Zolder. Achtervolger Bolderberg kwam ook weer uitstekend voor de dag, het kon de topper bij de derde, Sporting Houthalen met 1-4 in zijn voordeel beslechten. Samir Bouhabas (foto - Peter Vanduren) maakte in zijn debuutmatch meteen een doelpunt en topscorer Rik Douven prikte er ook weeral drie tegen de netten. SK Heusden 06 ging voort op zijn elan van vorige week, het won met 2-3 bij Laak en bewees andermaal dat scoren niet het probleem is.

weer-een-monsterscore-van-zolder

Weer een monsterscore van Zolder

In de derde provinciale C blijft Vrijheid Zolder er los doorheen gaan. Vandaag ging Halveweg Zonhoven voor de bijl met liefst 7-1. Bij de rust stond het al 5-0. Niels Vanpol nam 3 goals voor zijn rekening, Marco Manganiello scoorde 2 keer en de andere rozen waren van Thomas Vanheeswijck en Dennis Kuppers.

Heel wat minder goed vergaat het FC Anadol in derde provinciale A, opnieuw een nederlaag deze keer met 3-0 in Kadijk (foto). Anadol moet weliswaar vijf basisspelers missen, maar het slaagde er in de eerste helft ook niet in om verschillende uitgespeelde kansen te benutten. En dat lag niet alleen aan de uitstekende Kadijk-doelman. Bij de rust stond het nog 1-0.

braem-in-de-allerlaatste-seconde

Braem in de allerlaatste seconde

In vierde nationale C heeft KVV Heusden-Zolder thuis Geel-Meerhout met 1-0 verslagen. Dietmar Braem scoorde letterlijk in de allerlaatste seconde. Daarmee kreeg KVV trouwens waar het recht op had, het creëerde doorlopend overwicht en dwong een resem kansen af maar kon die niet benutten. De bezoekers probeerden het tij te keren door tijdens de rust drie verse krachten in te brengen, maar het spelbeeld bleef ongewijzigd. Toch bleef het voor het thuispubliek nagelbijten tot het allerlaatste ogenblik.

bolderberg-4-punten-los

Bolderberg 4 punten los

In de eerste divisie van het volleybal heeft VCK Bolderberg Volmar Ekeren verslagen met 3-0. Doordat Haasrode Leuven titelkandidaat De Mitters Wespelaar een 3-2 aansmeerde, heeft VCK zijn voorsprong in de rangschikking aangedikt tot 4 punten. Tweede staat nu VC Helios Zonhoven, dat een match meer gewonnen heeft dan Wespelaar.

botsbaltuin-in-sporthal-zolder

Botsbaltuin in sporthal Zolder

De vzw sporthal en BBC Zolder gaan vandaag van start met een botsbaltuin in de sporthal van Zolder-Centrum. Voortaan kunnen jongens en meisjes - geboren in 2003, 2004 en 2005 - elke zondag van 13 tot 14 uur in de sporthal terecht voor een voorbereiding op alle balsporten. Ze hebben een t-shirt, short, sportschoenen en een dosis enthousiasme nodig. Deelnemen kost € 2 per zondag of € 6 voor 4 zondagen. De botsbaltuin loopt tot 5 april.

aanhangwagen-veroorzaakt-file

Aanhangwagen veroorzaakt file

Een spectaculair ongeval heeft zaterdag lange tijd voor verkeershinder gezorgd op de E314 ter hoogte van Zolder. De bestuurder van een auto met aanhangwagen verloor de controle over het stuur. Hij begon te slingeren en de aanhangwagen sloeg over de kop. Niemand raakte gewond maar de verkeerspolitie sloot twee rijstroken af, al het verkeer moest over de pechstrook en dat zorgde voor een file tot Houthalen.(foto Patrick Rouwet)

viversel-verliest-van-breugel

Viversel verliest van Breugel

Na een aantal goede partijen staat Standaard Viversel in vierde provinciale A weer met beide voeten op de grond. Het verloor zaterdagavond in eigen huis met 1-3 van Breugel, dat op papier nochtans een haalbare kaart was. Zondag gaat de aandacht naar enkele belangrijke partijen in de titelstrijd. Leider Lille komt op bezoek bij Statie Zolder, achtervolger Bolderberg heeft een zware verplaatsing voor de boeg, naar Sporting Houthalen, derde in de rangschikking.

dbbc-zolder-in-goede-doen

DBBC Zolder in goede doen

In de eerste landelijke van het basketbal zijn de dames van DBBC Zolder in uitstekende doen. Zaterdagavond versloegen ze thuis Roeselare met 71-58. Alleen in het derde quarter kenden de Zolderse vrouwen even een dipje, maar voor de rest domineerden ze de partij. Daardoor blijven ze in ieder geval op hun (gedeelde) derde plaats. De komende weken en maanden staan nog enkele toptreffens op het programma. Op woensdag 25 maart spelen ze thuis tegen Gent in de halve finale van de Beker van (…) Lees het hele bericht

op-zoek-naar-elfen-en-trollen

Op zoek naar elfen en trollen

175 mensen hebben zaterdag deelgenomen aan de lentehappening van de kleuter- en lagere school van Berkenbos. Met een steuntje van de chiro en de academie gingen kinderen, ouders en grootouders door Berkenbos op zoek naar elfen en trollen. De kleinsten mochten zelf elfen en trolletjes knutselen en luisteren naar verhalen. Alleen jammer dat het lenteweer verstek gaf. Bij het invallen van de duisternis werd nog een groot aantal wensballonnen opgelaten.

gebotst-tegen-de-vangrail

Gebotst tegen de vangrail

Afgelopen nacht, kort voor twee uur, is op de E 314 ter hoogte van Zolder een auto tegen de vangrail terecht gekomen. Eén persoon raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

basket-zolder-wint-topper-in-mons

Basket Zolder wint topper in Mons

In de derde nationale van het basketbal heeft Zolder met 69-76 gewonnen op het terrein van Mons Hainaut 2. Dat is een zeer belangrijke zege in de strijd om de titel want Mons Hainaut staat derde in de rangschikking. Hans De Belser scoorde 25 punten, waarvan 20 in de laatste 8 minuten. In de voorlopige tussenstand telt Zolder 7 punten meer dan Excelsior Brussel dat een wedstrijd minder heeft.

pascale-platel-opent-jeugdboekenweek

Pascale Platel opent jeugdboekenweek

De jeugdboekenweek - met als thema 'Achter de spiegel' - komt eraan en dat zal geweten zijn in Heusden-Zolder. Er staan heel wat activiteiten voor scholen op stapel in de bib. De openingsvoorstelling heeft zondag om 15 uur plaats in Muze. Dan spelen Pascale Platel & Jan Sobrie (foto) 'De Rouwdouwers'. Rouwdouwers zijn mensen die ruw, bikkelhard en vuil in de mond zijn, het is een voorstelling over onder meer vrienschap. Voor kinderen vanaf 8 jaar. Tickets: (…) Lees het hele bericht

vanavond-aspifuif-in-distel

Vanavond aspifuif in Distel

Vanavond om 22 uur barst in jeugdhuis Distel de Aspifuif los. De chiro Boekt organiseert voor het tweede jaar op rij zijn fuif. Voor de ambiance zorgen een hele reeks dj's: Discobar Safety, dj Pherro, dj NrJ, dj Bori en dj Willy. Tickets kosten € 5 aan de kassa. www.aspifeelingspart2.tk

benzineslag-is-begonnen

Benzineslag is begonnen

Met de opening van het nieuwe Lukoil-tankstation is ook de psychologische oorlogsvoering tussen de tankstations op de Meylandtlaan begonnen. Eén van de tankstations heeft vrijdag zijn prijs meteen laten zakken tot op het niveau van de nieuwe concurrent. En de anderen vermelden hun prijzen niet meer op de displays. Afwachten voor de komende weken want dan hangen er nog promotie-acties in de lucht. Als je overigens de prijzen wilt vergelijken tussen verschillende merken op verschillende (…) Lees het hele bericht

peter-hudders-is-nieuwe-directeur-circuit-zolder

Peter Hudders is nieuwe directeur Circuit Zolder

De Raad van Bestuur van Circuit Zolder heeft Peter Hudders als nieuwe algemeen directeur benoemd. Hij volgt Roger Dejaeghere op, die enkele maanden geleden zijn vertrek aankondigde. Peter Hudders is 50, werd geboren in Brugge en woont nu in Haacht. Van 2004 tot voor kort bekleedde hij een directiefunctie bij Mercedes-Benz Belux, voordien werkte hij onder meer bij Toyota, Sapsa Bedding, Ricoh en Edelcolor. Hij gaat nu maandag al aan de slag en mag daar de ploeg van 28 personeelsleden en enkele honderden vrijwilligers leiden. De kalender voor het nieuwe seizoen is ondertussen klaar.

de-boomkikker-heeft-hulp-nodig

De boomkikker heeft hulp nodig

Limburgs Landschap neemt maatregelen om de boomkikker te beschermen in het natuurgebied Bolderberg-Weyerman. In 2001 zijn daar 3 voedselarme plassen aangelegd op een vroegere vijver. Al snel doken de eerste boomkikkers op maar tegelijk bleek hoe kwetsbaar de soort wel is: in 2007 zijn er 50 roepende boomkikkers genoteerd, vorig jaar nog slechts 7. Daarom voert Limburgs Landschap nu nieuwe ingrepen uit. Zo wordt een nieuwe poel van (…) Lees het hele bericht

acties-voor-miro-komen-op-gang

Acties voor Miro komen op gang

Zoals we eerder deze week al meldden, is het Sint-Franciscuscollege met een actie gestart om de uitwijzing van Miroslav Pasinkov en zijn moeder te voorkomen. Miro is leerling van het vijfde jaar economie en zou graag hier blijven omdat hij in Rusland geen kansen krijgt. Directie, leerkrachten en medeleerlingen scharen zich allen achter Miro. Ze zijn alvast met een petitie gestart via www.sfc.be. Maandag houden ze met zijn allen een (…) Lees het hele bericht

bejaarde-fietser-gewond

Bejaarde fietser gewond

Aan de rotonde bij de kerk van Heusden is vrijdagmorgen een bejaarde man gewond geraakt bij een ongeval. Zijn fiets werd geraakt door een auto, de man verloor zijn evenwicht en kwam ten val. Hij kreeg de eerste hulp van een ploeg van de brandweer, die net terugkeerde van een ander verkeersongeval. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval zorgde een tijdje voor verkeershinder in Heusden-Centrum.

dode-en-zwaargewonde-bij-botsing

Dode en zwaargewonde bij botsing

Bij een zware botsing tussen twee auto's in de Koolmijnlaan zijn donderdagavond omstreeks 23 uur een dode en een zwaargewonde gevallen. Het ongeval gebeurde in de afzink van de spoorwegbrug. Hoe het precies is veroorzaakt, was vannacht nog niet duidelijk. Het was toen nog wachten op de verkeersdeskundige van het parket. Het moet in ieder geval een zware klap geweest zijn, beide auto's waren totaal vernield en de straat lag bezaaid met brokstukken. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Uit (…) Lees het hele bericht

monza-optreden-is-afgelast

Monza-optreden is afgelast

Het optreden dat Stijn Meuris zaterdagavond in Muze zou geven met zijn groep Monza, is afgelast wegens ziekte. Het ging om een optreden in het kader van 'Attica! Theatertour'. Het management gaat op zoek naar een nieuwe mogelijke datum.

iedereen-te-snel-in-de-schansstraat

Iedereen te snel in de Schansstraat

Vandaag stond de flitsauto van de lokale politie opgesteld in de Halstraat, de Schansstraat, de Brugstraat en de Schomstraat. 257 voertuigen werden gecontroleerd, 47 van hen reden te snel. Opvallend is wel dat in de Schansstraat 30 bestuurders voorbijkwamen en die reden allemaal te snel!

heusdenaar-leverde-coke-aan-tom-vanoppen

Heusdenaar leverde coke aan Tom Vanoppen

De correctionele rechtbank in Hasselt heeft vandaag een man van 48 uit de Oude Baan in Heusden veroordeeld tot 12 maanden celstraf - waarvan de helft effectief - en een effectieve boete van 1.375 euro. De man was de cokeleverancier van (ex)-wielrenner Tom Vanoppen. Die had hem op een foto aangeduid als zijn dealer van wie hij drie keer 1 gram coke had gekocht. Enkele getuigen verklaarden dat de man al twee jaar hun leverancier was. Tussen oktober 2008 en april 2008 had hij coke verkocht in Heusden-Zolder en Geel. Bij een huiszoeking vond de politie cocaïne en 3 GSM's.

vinken-zijn-in-opmars

Vinken zijn in opmars

De huismus komt het vaakst voor in de Limburgse tuinen, gevolgd door de merel. Dat blijkt uit de definitieve cijfers die Natuurpunt vandaag heeft bekendgemaakt van het vogeltelweekend van vorige maand. Toch is de huismus overal op de terugweg. Het zijn vooral de vinken, de groenling en de staartmezen die in opmars zijn. Gemiddeld werden 42 vogels geteld in de Limburgse tuinen, dat is het meest van heel Vlaanderen.

galgenberg-krijgt-weer-heide

Galgenberg krijgt weer heide

Limburgs Landschap legt op dit moment de laatste hand aan het herstel van de heide op de Galgenberg, het natuurgebied tussen het mijnterrein en de Lindeman. Het maakt deel uit van het duinencomplex 'De Lindeman' en is beschermd als landschap. Limburgs Landschap beheert er ongeveer16 ha. Al sinds 2001 worden de aanplantingen van grove den uitgedund en exoten als de Amerikaanse eik worden gekapt. Dat moet opnieuw leiden tot een kern van heide met berken en zomereiken, en een bosrand als (…) Lees het hele bericht

6-bestuurders-te-snel

6 bestuurders te snel

De politie van Heusden-Zolder heeft vandaag snelheidscontroles uitgevoerd in de Halstraat, Koerselsebaan, Stationsstraat en Koolmijnlaan. 601 voertuigen werden gecontroleerd. 6 bestuurders reden te snel.

college-voert-actie-voor-miroslav

College voert actie voor Miroslav

Leerlingen en personeel van het Sint-Franciscuscollege broeden op acties om hun medeleerling Miroslav Pasinkov in ons land te houden. Miroslav is afkomstig uit Rusland en samen met zijn mama verblijft hij al negen jaar in Heusden. Vandaag over een week wordt beslist of ze in ons land mogen blijven of terug naar Rusland moeten. Bij vrienden, medeleerlingen en leerkachten is dat als een bom ingeslagen. Miroslav is graag gezien en een uitstekende leerling. Volgens zijn leerkrachten (…) Lees het hele bericht

eversel-doet-weer-mee-in-dorpswedstrijd

Eversel doet weer mee in dorpswedstrijd

Eversel is opnieuw ingeschreven voor de wedstrijd 'Dorp met toekomst'. Deze keer met de actie 'Yes we ken Eversel'. In het totaal zijn in Limburg 17 dorpen kandidaat en in Vlaanderen 84. Minstens 30 van hen zullen tot 2.500 euro steun krijgen. Eén daarvan wordt de winnaar van het dorpsfeest ter waarde van 10.000 euro. Twee jaar geleden was Eversel al eens de nationale laureaat met zijn mysteriespel. Afwachten wat het nu wordt. Volgens de Landelijke Gilden gaat het in ieder geval om de allerlaatste editie van de wedstrijd.

flitscamera-op-e-314

Flitscamera op E 314

Het staat zo goed als vast dat er binnenkort een vaste snelheidscamera komt op de E 314 in Heusden-Zolder. Het wordt nog onderzocht waar en in welke richting die best geplaatst wordt. Dan volgt er een advies aan de bevoegde minister die de knoop moet doorhakken. Het is dan ook afwachten of de camera nog dit jaar geïnstalleerd kan worden.

een-avondje-countrymuziek-in-muze

Een avondje countrymuziek in Muze

Compagnie Cecilia speelt donderdag en vrijdag telkens om 20u15 'The Broken Circle Breakdown' in de feestzaal van Muze. Het is een ontroerend, muzikaal en geestig countryverhaal. Acteur en schrijver Johan Heldenberg bouwt in deze knappe productie een feestje met het publiek. Heldenbergh ziet de country als een smeltkroes van allerlei muzikale invloeden. Centraal staat het tragikomische verhaal van Monroe (Johan Heldenbergh) en Alabama (Ariane Van Vliet), een koppel wiens liefde zwaar op (…) Lees het hele bericht

anders-kijken-naar-een-arbeidshandicap

Anders kijken naar een arbeidshandicap

Het Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Limburg organiseerde vandaag in het Centrum Duurzaam Bouwen een evenement rond diversiteit op de werkvloer. Limburg wil met een sensibiliseringscampagne bijdragen aan de Vlaamse doelstelling om tegen 2010 70 % van de Vlaamse bevolking aan het werk te hebben. Volgens gedeputeerde Marc Vandeput is de diversiteit van de Limburgse samenleving en arbeidsmarkt een troef voor onze provincie en onze ondernemingen. Door tewerkstellingskansen te geven aan de diegenen (…) Lees het hele bericht

aanhouding-apotheekbende-is-bevestigd

Aanhouding apotheekbende is bevestigd

De raadkamer in Tongeren heeft zoals verwacht de aanhouding bevestigd van vijf jonge twintigers, die de kopstukken zouden zijn van de apotheekbende. De vijf - uit Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Hasselt en Genk - zijn vorige week opgepakt. Tot nu toe worden minstens 50 feiten aan de bende toegeschreven. Die opereerde in wisselende samenstelling. De politiediensten verwachten nog minstens 10 arrestaties.

oyen-tussen-de-ooien

Oyen tussen de ooien

Rudi Oyen van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum maakt zijn naam momenteel waar, hij werkt tussen zowat 100 ooien en 60 tot 70 lammeren. Een hele schapenkudde verblijft sinds enkele dagen in het centrum. Op vraag van de federale overheidsdienst dierenwelzijn is de volledige kudde in beslag genomen bij een herder in het Brabantse Haacht. De dieren waren verwaarloosd, hadden geen voeding en er lagen zelfs enkele kadavers. "Het was een hele klus om de kudde over te brengen naar het (…) Lees het hele bericht

vanaf-vandaag-huisvuilzakken-afhalen

Vanaf vandaag huisvuilzakken afhalen

Vanaf vandaag worden de vuilniszakken uitgereikt. Je kunt vandaag van 11 tot 19 uur terecht in De Zandloper, morgen van 11 tot 15 uur in basisschool Reitveld (Boekt), donderdag van 11 tot 15 uur in Ons Huis en zaterdag van 9 tot 12 in het gemeentehuis. Volgende week: maandag 16 maart van 11 tot 15 uur op Circuit Zolder, dinsdag 17 maart van 10 tot 12 in Sint-Baaf (Eversel) en van 13 tot 15 uur in wijkcentrum Lindeman. Woensdag 18 maart van 11 tot 15 uur in Muze. Vergeet je gemeentekaart of elektronische identiteitskaart niet.

kop-tegen-staartploeg-in-zaalvoetbal

Kop- tegen staartploeg in zaalvoetbal

In de vierde provinciale van het zaalvoetbal stond maandagavond een burentreffen op het programma tussen Turkuaz Heusden en Racing Berkenbos, de kop tegen de staart. Turkuaz is de ongeslagen leider die slechts door één gelijkspel twee punten heeft moeten prijsgeven dit seizoen, Berkenbos is de hekkensluiter die dit seizoen alle wedstrijden heeft verloren. Een schier onmogelijke opdracht dus voor Racing, ook al speelden de leiders niet in een volwaardige opstelling. De (…) Lees het hele bericht

site-meldt-pedofielen-in-heusden-zolder

Site meldt pedofielen in Heusden-Zolder

De omstreden website 'Stop kinderporno' is nu ook in België online. Die is eerst van start gegaan in Nederland en zegt te strijden tegen kinderporno en kindermisbruik in welke vorm dan ook. Ze kaart onder meer alle mogelijke rechtszaken rond het thema aan, er is een meldpunt geopend en een informatielijn. Ook kan iedereen zijn eigen ervaringen kwijt. Maar het meest omstreden luik is het in kaart brengen van veroordeelde pedofielen. Voorlopig gebeurt dat nog voorzichtig met een vrij ruime (…) Lees het hele bericht

apotheekbende-morgen-voor-raadkamer

Apotheekbende morgen voor raadkamer

De vijf leden van de 'apotheekbende' moeten morgen voor de raadkamer in Tongeren verschijnen. Het gaat om vijf jonge twintigers uit Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Genk en Hasselt. De politiediensten waren de vijf al een tweetal weken op het spoor. Vorige donderdag werd de tijd rijp geacht voor de arrestaties en kwamen de gerechtelijke en lokale politie, ook die van Heusden-Zolder, in actie. Bij de Limburgse apothekers wordt ondertussen opgelucht geademd, nadat 25 onder hen (…) Lees het hele bericht

hemi-het-einde-van-een-instituut

Hemi: het einde van een instituut

Kledingzaak Hemi in de Koolmijnlaan is failliet, de affiches waarin de curator de zaak voor overname aanbiedt, hangen aan de ramen. Daarmee komt een einde aan één van de oudste handelszaken in het winkelcentrum Cité. Sinds 1953 verkocht de familie Huysmans er kwaliteitskleding, eerst jarenlang alleen voor heren - honderden kochten er hun trouwpak -, nadien ook voor dames en werd ook ceremoniekleding verhuurd. Maar aan dat verhaal van 56 jaar is nu een einde gekomen. Weer een authentieke Heusdense familiezaak minder.

gisteren-gevoeld

Gisteren gevoeld

Bij de analyse van de massa wedstrijdfoto's die onze fotograaf gisteren maakte van de derby SK Heusden-Statie Sport, stootte hij op deze. Wij dachten dat voetbal met de voeten gespeeld wordt, maar er zijn blijkbaar variaties op het spel. Overigens, volgens de scheidsrechter was dit geen handspel.

snelheidscontroles-in-het-weekend

Snelheidscontroles in het weekend

De lokale politie heeft in het weekend snelheidscontroles gehouden in de OLV-straat, Kanaalweg, De Slogen en M. Scheperslaan. 249 voertuigen zijn gecontroleerd. 19 bestuurders reden te snel.

west-wing-komt-naar-helzold

West Wing komt naar Helzold

Modelclub West Wing komt terug naar Heusden-Zolder, meer bepaald naar het Helzoldstadion. Met wat geluk beginnen de vliegactiviteiten nog dit voorjaar, het is nog even wachten op de vergunning van het Bestuur der Luchtvaart. West Wing ontstond precies 30 jaar geleden in Heusden-Zolder, 14 jaar lang waren de leden met hun telegeleide vliegtuigen aan de slag op het industrieterrein in Viversel. Daarna zat de club 11 jaar in Runkst. En nu is het dus back to the roots.

"We zijn al (…) Lees het hele bericht

bloemen-en-interieur-bij-toscanini

Bloemen en interieur bij Toscanini

In de Kapelstraat (hoek Koning Boudewijnplein) hebben Dirk en Nathalie Vaes-Meekers zopas hun nieuwe zaak 'Toscanini - home inspirations' geopend. In het aanbod van Toscanini zitten snijbloemen, planten en bloemwerken, maar onder de noemer 'savoir vivre' bieden ze ook interieur- en wooncollecties aan. Toscanini is open op van dinsdag tot en met donderdag van 10-12u30 en 13-18 uur, op zaterdag van 10 tot 18 uur en zondag van 10 tot 12u30. (binnenkort: www.toscanini.be)

makkelijke-zege-voor-bolderberg

Makkelijke zege voor Bolderberg

In de eerste divisie A van het volleybal heeft VCK Bolderberg zondagavond makkelijk gewonnen van Lint, bij wie verschillende basisspelers ontbraken. 3-0 en setstanden 25-22, 25-17 en 25-18.

collegeleerlingen-zijn-musicalsterren

Collegeleerlingen zijn musicalsterren

Een gevulde zaal vanavond in Muze, voor de musical The Big Scrabble Off Musical van de leerlingen van het Sint-Franciscuscollege. Ze brachten een wervelende musical op de planken onder meer  rond problemen bij jongeren en merkwaardige gebeurtenissen rond een tv-kwis. Een knap uitgevoerde productie!

sporta-laat-het-swingen

Sporta laat het swingen

In sporthal Olympia bracht turnkring Sporta zondagmiddag een danshappening. De leden hadden keihard gewerkt aan de voorbereiding. Het werd een stijlvol en kleurrijk spektakel. In het totaal namen 300 kinderen en jongeren deel en hun show werd erg gesmaakt door de massa toeschouwers.

bolderberg-verliest-leiding

Bolderberg verliest leiding

In vierde provinciale A was er veel sfeer op de derby SK Heusden 06-Statie Sport (foto). De thuissport nam een wervelende start en dat zorgde voor een 3-0 ruststand, lang geleden dat ze dat aan de Noordberm nog hadden beleefd. Na de koffie zagen de 170 toeschouwers twee aanvallende ploegen die de weg naar het doel vonden en dat leverde een 5-2 eindstand op. Bolderberg heeft een steek laten vallen, het verloor bij Bree met 1-0 en moet de koppositie opnieuw prijsgeven. Lille versloeg Lommel Kolonie met 2-1 en staat nu alleen op kop. En ook achtervolger Viversel kende geen goede dag, het verloor bij Achel met 2-0.

anadol-faalt-zolder-scoort

Anadol faalt, Zolder scoort

In derde provinciale A heeft Anadol thuis verloren van staartploeg Grote Brogel, 1-2. De ontgoocheling bij de thuisaanhang was bijzonder groot na andermaal een slechte wedstrijd. In derde C heeft Vrijheid Zolder op het veld van KWS Alken een schietkraam gemaakt van de thuisploeg, 0-5. De gebroeders Vanheeswijck tekenden samen weer voor 3 goals. Ook leider Lummen heeft gewonnen waardoor de kloof op 5 punten blijft.

geschiedenisnacht-over-kerkstof

Geschiedenisnacht over kerkstof

Op dinsdag 24 maart organiseert het Davidsfonds de traditionele 'Nacht van de Geschiedenis'. Die heeft dit jaar 'van onder het stof' als thema. In In Heusden-Zolder gebeurt dat met een lezing en rondleiding in de Sint-Williborduskerk in Heusden-Centrum. Fons Claes heeft achter de winterkapel een soort museum uitgebouwd waar onder meer historische kerkgewaden te zien zijn, maar ook andere kerkschatten. Hij zal de deelnemers onderhouden over 'Kazuifels en kerkschatten van (…) Lees het hele bericht

kvv-verliest-bij-sint-lenaarts

KVV verliest bij Sint-Lenaarts

In het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder in vierde nationale C met 2-1 verloren van FC Sint-Lenaarts. Voor deze speeldag stond Sint-Lenaarts één plaats hoger met 3 punten meer. Bijkomend slecht nieuws is dat Witgoor Dessel en FC Lille beiden hun partij hebben gewonnen zodat ze KVV ter plaatse laten.

bbc-zolder-heeft-verlenging-nodig

BBC Zolder heeft verlenging nodig

Basketbalclub Zolder A zit nog altijd perfect op titelkoers in derde nationale. Zaterdagavond versloeg het in een kolkende derby Houthalen 2000 A met 86 -81, maar had daar zowaar extra-time voor nodig. Na het eerste quarter stond het 27-21 maar toen was het even slikken, de bezoekers kwamen terug en stonden na het tweede quarter zelfs 39-40 voor. Opnieuw een thuisremonte in het derde quarter (62-54), maar in een onwaarschijnlijke vierde quarter kwam Houthalen terug tot 73-73. Gelukkig kon (…) Lees het hele bericht

bart-peeters-zet-muze-in-de-fik

Bart Peeters zet Muze in de fik

Bart Peeters speelde vanavond met zijn band in een uitverkochte Muze-schouwburg. Op zijn typisch hyperkinetische wijze deed hij de vlam in de pan slaan.

kringloop-op-retrotoer

Kringloop op retrotoer

De Kringloopwinkel was vandaag in een retrosfeer ondergedompeld. Daarbij werden vooral spullen uit de jaren '50 tot '80. En wie zich met een bon aanbood, kreeg zowaar een elpee mee naar huis. Met retromuziek uiteraard.

brunch-en-veiling-voor-goede-doel

Brunch en veiling voor goede doel

Enkele ondernemers uit Heusden-Zolder organiseren op zondag 29 maart van 10 tot 15 uur een lentebrunch met een veiling van gadgets van BV's in Hostellerie De Kluis in Bolderberg. De opbrengst gaat naar de actie 'Hart voor Limburg', die projecten ter bestrijding van kansarmoede in Limburg ondersteunt. Margot Deferm, die vorig jaar ok al de Harten- en Cultuurkalender uitbracht, krijgt dit jaar de medewerking van collega-ondernemers Grete Remen, Menno Kuus, Nele Bollen en Erkan (…) Lees het hele bericht

apotheekinbrekers-zijn-opgepakt

Apotheekinbrekers zijn opgepakt

Na een samenwerking tussen lokale en federale politiediensten is de bende opgerold die de jongste tijd tientallen inbraken pleegde in apotheken en die wellicht ook de geldautomaten aan Oeraltankstations heeft gekraakt. Het gaat minstens om vijf daders - twintigers - uit Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Genk. Ook in Heusden-Zolder zouden ze enkele inbraken gepleegd hebben. De bende wordt ook verdacht van gewapende overvallen. De politie hield enkele bendeleden al in het oog, (…) Lees het hele bericht

els-beerten-boeit-jong-en-oud

Els Beerten boeit jong en oud

Hoog bezoek vrijdagavond in de bib, de kinderen die waren uitgenodigd voor de prijsuitreiking van de junior journalistwedstrijd hingen er aan de lippen van schrijfster Els Beerten. Els kwam aan de jongeren vertellen hoe zij schrijft en hoe dat ook wel heel wat inspanningen vergt. De jongste tijd is de schrijfster niet meer uit de media weg te branden, ze is dan ook bekroond met de prestigieuze Boekenleeuw voor de beste auteur van kinder- en jeugdboeken.

Ze kreeg die prijs voor het (…) Lees het hele bericht

werken-rond-welzijn-bij-de-mijn

Werken rond welzijn bij de mijn

'Werken in welzijn rond de koolmijn', rond dat thema werd vrijdagavond op het mijnterrein het welzijnsformum georganiseerd. Veel mensen die in de gemeente met welzijn in de brede zin van het woord bezig zijn, waren present in het ECR. Nadien waren er rondleidingen bij alle diensten rond welzijn en werkgelegenheid die een vaste stek gevonden hebben in de voormalige mijngebouwen en dat zijn er heel wat: PWA, Rimo, Werkwinkel, Dynamo, ECR, De Kringwinkel en het Sociaal Verhuurkantoor. De (…) Lees het hele bericht

davidsfonds-bekroont-junior-journalisten

Davidsfonds bekroont junior journalisten

In de bibliotheek had vrijdagavond de prijsuitreiking plaats van de jaarlijkse Junior Journalistenwedstrijd die de plaatselijke Davidsfondsafdeling organiseert, samen met de bib. Maar liefst 120 kinderen hadden gehoor gegeven aan de oproep om een verhaal in te sturen. Heel wat leeswerk dus voor de jury die een kritische blik wierp op al de inzendingen. Zowat 15 mochten vrijdagavond hun boekenprijs komen afhalen, voor de hoofdwinnaars had het Davidsfonds een stapeltje boeken klaar: Celine (…) Lees het hele bericht

creatieve-opleidingen-bij-ecr

Creatieve opleidingen bij ECR

Uitgerekend op een ogenblik dat de werkloosheid enorm toeneemt en dat er wordt gezocht naar allerlei opleidingen en herscholingen werkzoekenden aan een job te helpen, vinden in het ECR op De Schacht heel wat creatieve opleidingen plaats. Vandaag waren er onder meer metselaars in spe aan de slag, maar ook marmerbewerkers en schilders. Vaak komen ze van heel ver voor een opleiding in het ECR.

een-kopje-koffie-voor-het-zuiden

Een kopje koffie voor het zuiden

Ook in Heusden-Zolder strijkt de Koffiestop-actie van Broederlijk Delen vandaag en de komende dagen neer. De organisatie heeft instellingen, verenigingen, bedrijven, particulieren en scholen opgeroepen om mensen uit te nodigen voor een kopje koffie, in een spaardoos kunnen ze dan een vrije bijdrage stoppen. En dat geld gebruikt Broederlijk Delen voor zijn projecten in ontwikkelingslanden. Enkele initiatieven in Heusden-Zolder liggen al achter de rug, maar het is vooral dit weekend te (…) Lees het hele bericht

morgen-cocktailparty-van-fc-bolderberg

Morgen cocktailparty van FC Bolderberg

FC Bolderberg organiseert morgen zijn jaarlijkse cocktailparty. Het feest barst los om 21 uur in de voetbalkantine langs de Kluisstraat. Kaarten kosten 5 euro aan de kassa, of 3 euro als je er vooraf nog eentje te pakken krijgt.

celstraf-voor-agressieve-treinreiziger

Celstraf voor agressieve treinreiziger

De correctionele rechtbank heeft een 28-jarige Duitser veroordeeld tot een half jaar cel en een boete omdat hij een treinbegeleider had geslagen. In mei 2007 stapte hij in Heusden op de trein richting Hasselt. De treinbegeleider vroeg hem 2,80 euro voor zijn ticket tot Kiewit, maar de man had maar 2,20 euro bij zich. De begeleider vroeg hem dan in Hasselt over te stappen ofwel in het station van Zolder de trein te verlaten. Maar tijdens de stop in Zolder, gaf de (…) Lees het hele bericht

10-procent-reed-te-snel

10 procent reed te snel

De politie van Heusden-Zolder heeft snelheidscontroles gehouden in de Terlaemenlaan, Kapelstraat en Koolmijnlaan. 480 voertuigen werden gecontroleerd. 48 bestuurders reden te snel. Een bestuurder kreeg een extra boete wegens gsm'en aan het stuur.

welzijnsforum-bezoekt-diensten

Welzijnsforum bezoekt diensten

Het OCMW en het gemeentebestuur organiseren morgenavond vanaf 18u30 het welzijnsforum in het ECR-gebouw. Dit jaar wil dat forum alle betrokkenen laten kennismaken met verschillende welzijnsdiensten en diensten die zich bezighouden met werkgelegenheid in Heusden-Zolder. Die zitten vooral in de vroegere mijngebouwen, van waaruit ze een bijdrage aan de uitbouw van het socio-economische weefsel in de regio. Vanuit het ECR vertrekt een rondleiding langs de verschillende diensten.

op-zoek-naar-een-carpooler

Op zoek naar een carpooler?

Vandaag is het in zowat heel Vlaanderen carpooldag. Op initiatief van het Radio 1-programma Peeters & Pichal rijden heel wat mensen samen naar het werk, aangespoord door de gratis croissants onderweg, maar ook door de besparing aan autokosten en de gezelligheid. Zijn er ook in Heusden-Zolder nog mensen op zoek naar carpoolers richting Brussel, Antwerpen of waar dan ook? Maak gerust gebruik van onze zoekertjes-rubriek!

collegeleerlingen-brengen-scrabblemusical

Collegeleerlingen brengen Scrabblemusical

De leerlingen van het Sint-Franciscuscollege brengen dit voorjaar in het kader van 'Kunstverkenner' liefst 3 voorstellingen in Muze. Kunstverkenner is een samenwerking tussen het college, de Stedelijke Academie voor Muziek Woord en Dans Beringen en Muze om jongeren de kans geven zelf theater te brengen. Vorig seizoen kreeg het initiatief een prijs en werd het gezelschap door de koningin ontvangen. Zondag om 19u30 staat in de schouwburg de eerste voorstelling van dit jaar op het programma. De (…) Lees het hele bericht

spookrijder-is-rijbewijs-kwijt

Spookrijder is rijbewijs kwijt

De lokale Politie heeft - na klachten - controles gehouden op het negeren van de verplichte rijrichting op rotondes. Aan de rotonde in Halstraat werd 1 spookrijder gevat. Zijn rijbewijs wordt ingetrokken. 9 bestuurders kregen een boete wegens gsm'en aan het stuur. Bij snelheidscontroles in de Brugstraat en Koolmijnlaan reden 59 van de  221 voertuigen te snel.

opnieuw-vandalisme-bij-voetbalclub-kvv

Opnieuw vandalisme bij voetbalclub KVV

Voetbalclub KVV Heusden-Zolder is afgelopen nacht opnieuw het slachtoffer geworden van vandalisme. Aan de jeugdterreinen in de Eikelenbosstraat is een toegangsdeur tot de cafetaria geforceerd en een venster ingegooid. Zaterdagnacht was al ingebroken in het jeugdcomplex aan de Valentinusstraat en zondagnacht zijn daar opnieuw de toegangsdeuren geforceerd en werd ook alles doorzocht. Nog in het weekend zijn aan het A-terrein van de club 10 tribunezitjes stukgeslagen. De politie onderzoekt de zaak en houdt extra toezicht in de buurt van de terreinen.

jeugdhuis-betreurt-geweld

Jeugdhuis betreurt geweld

De verantwoordelijken van jeugdhuis De Put in Berkenbos betreuren in een mededeling de steekpartij van afgelopen weekend. "Slachtoffer en dader wonen in de buurt, zijn regelmatige bezoekers van het jeugdhuis en behoorden tot dezelfde vriendengroep. Sinds enkele weken hadden zij ruzie die zaterdag escaleerde en leidde tot de messteek in de buurt van de parking aan het jeugdhuis."

Het jeugdhuis keurt elke vorm van geweld en wapendracht af en vindt het (…) Lees het hele bericht

zondag-dikke-banden-race-bij-circuit

Zondag dikke banden race bij Circuit

Volgende zondag organiseert Marc Wauters binnen het Circuit Zolder een zogenaamde 'dikke-banden-race'. De wedstrijden maken ook deel uit van de MTB Kids Challenge van Wielerbond Vlaanderen die in de loop van dit jaar op 14 plaatsen in Vlaanderen plaatsvindt. Die Challenge bestaat uit drie onderdelen: een regelmatigheidscriterium voor aspiranten jongens en meisjes (12 tot 14 jaar) met vergunning over 30 tot 40 minuten, een regelmatigheidscriterium voor miniemen jongens en meisjes (…) Lees het hele bericht

brons-voor-thomas-neuteleers-in-berlijn

Brons voor Thomas Neuteleers in Berlijn

Op de internationale Junior Cup turnen in Berlijn behaalde Heusdenaar Thomas Neuteleers (links op de foto met de oorkonde) een bronzen medaille. Dat is meteen de beste prestatie die een Belgische turner ooit leverde op dit tornooi. Thomas leverde een goed parcours af, alleen op het paard met bogen viel hij van het toestel. De gouden medaille ging naar een Japanner, het zilver was voor een Zwitser. Met zijn team behaalde Thomas ook nog een zesde plaats. Er waren deelnemers uit 14 landen. De volgende internationale afspraak is op 21 en 22 maart in Londen.

verhuizen-postbodes-naar-lummen

Verhuizen postbodes naar Lummen?

Als de plannen van de postdirectie worden uitgevoerd dan moeten de postbodes vanuit Heusden-Zolder binnen 2 tot 3 jaar verhuizen naar het zogenaamde operationeel platform in Lummen. In het vroegere gebouw van Taxipost zouden de uitreikingskantoren van Lummen, Herk-de-Stad, Halen, Beringen, Ham, Tessenderlo, Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder gecentraliseerd worden. De postbodes zouden van daaruit dan vertrekken, hoofdzakelijk met auto's en brommers. Het (…) Lees het hele bericht

opnieuw-inbrekers-op-pad

Opnieuw inbrekers op pad

Afgelopen dagen zijn er opnieuw inbraakpogingen geweest in de voetbalkantine van FC Anadol en in die van het oefenterrein van KVV Heusden-Zolder, beiden in de Valentinusstraat. Er waren braaksporen van een koevoet aan de deuren, maar de daders zijn niet binnengeraakt. Het bestuur van Anadol wil ondertussen een onderhoud met het gemeentebestuur over de aanhoudende golf van inbraken en vandalisme.

In de nacht van maandag op dinsdag is ook ingebroken in een dokterspraktijk in de Ringlaan. De inbrekers konden geen buit maken.

banden-van-tekstkar-zijn-stukgestoken

Banden van tekstkar zijn stukgestoken

Vandalen hebben de tekstkar van de politie van Heusden-Zolder beschadigd. De kar stond opgesteld in de Koolmijnlaan met op het digitale scherm de sensibiliserende boodschap "Gordel aan achterin - 't is zo gebeurd". Maar vandaag is vastgesteld dat vandalen beide banden doorkerfden. De politie heeft alvast nieuwe banden besteld en overweegt op welke plaatsen de kar nog wordt ingezet. Vorig jaar is de wagen op 26 plaatsen geplaatst, er kunnen uiteenlopende verkeersboodschappen op weergegeven worden.

rusthuis-berkenbosch-naar-70-bedden

Rusthuis Berkenbosch naar 70 bedden

Rusthuis Berkenbosch gaat uitbreiden, de oppervlakte van het gebouw zal bijna verdubbelen en het aantal bejaardenbedden gaat van 47 naar een 70-tal. Op dit ogenblik is de bouwvergunning nog in behandeling, maar de directie hoopt nog voor de zomer met de grondwerken te kunnen starten. Naast de bijkomende kamers zullen vooral de gemeenschapsruimten worden uitgebreid en geheroriënteerd. Er komt een nieuwe eetzaal, de bestaande wordt omgevormd tot cafetaria, de kinezaal en het (…) Lees het hele bericht

weinig-post-in-de-bus

Weinig post in de bus

Verwacht vandaag zeker niet teveel brieven in de bus. De postbodes zijn weliswaar terug aan het werk, 't is te zeggen, ze zijn aanwezig. Want door de blokkade van het sorteercentrum Antwerpen X zijn er geen stukken om uit te reiken. In het beste geval krijg je vandaag de brieven die gisteren zijn blijven liggen. Volgens De Post zouden kranten wel worden geleverd, maar daar hebben wij tot half negen vanmorgen in ieder geval nog niets van gemerkt. En denk eraan, morgen staken de transporteurs en zit het weer strop. Het zal nog zeker tot volgende week duren vooraleer alles op zijn plaats is. Gelukkig worden er tegenwoordig niet veel liefdesbrieven meer verstuurd.

limburgs-landschap-heeft-vernieuwd-tijdschrift

Limburgs Landschap heeft vernieuwd tijdschrift

Natuurvereniging Limburgs Landschap (LiLa), met hoofdkwartier in het Domherenhuis in Zolder-Centrum, heeft haar driemaandelijks tijdschrift in een nieuw kleedje gestoken. Na een doorlichting is er in jaargang 37 een editoriaal bijgekomen, een moderner lettertype, meer ondertitels en meer interactie met de lezers. Het boekje wordt opgefleurd met foto's van natuurfotografen. Nummer 1 van 2009 vertelt waarom Limburgs Landschap ‘nee’ zegt tegen de ENA-plannen voor (…) Lees het hele bericht

teveel-belangstelling-voor-dakisolatie

Teveel belangstelling voor dakisolatie

De KWB van Zolder organiseerde maandag samen met ACW-Limburg een info-avond rond dakisolatie in de Jogem. Daarbij werden ook de mogelijkheden van samenaankoop bekeken. En andermaal bleek hoe 'hot' items als isolatie en energiezuinigheid wel zijn, want er daagden meer dan 300 geïnteresseerden op. De feestzaal zat overvol en een deel van het publiek is zelfs om veiligheidsredenen weer naar huis gestuurd. De temperatuur liep trouwens flink op in de zaal, maar 't was niet duidelijk of dat kwam door de isolatie of door het vele volk.

fietsroutenetwerk-wordt-aangepast

Fietsroutenetwerk wordt aangepast

Op de nieuwe kaart van het Limburgs fietsroutenetwerk, die later deze maand officieel gepubliceerd wordt, zijn wat wijzigingen aangebracht. Zo wordt de grote lus van 38 km in Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder nu doorgesneden door centrum Houthalen tot aan het mijnterrein van Zolder. Er zijn 3 bijkomende knooppunten: 311 - 316 - 317. De verbindingsroute naar 'Ter Dolen' wordt vervangen door een definitieve route. Daarnaast zijn er nieuwe routes (onder meer in Voeren) en een 10-tal nieuwe knooppunten in opgenomen. Limburg beschikt nu over 1885 km fietsroutenetwerk en 115 km verbindingsroutes. De nieuwe kaartjes kunnen hier worden gedownload.

een-boete-of-de-tuimelwagen-in

Een boete of de tuimelwagen in

Voor heel wat autobestuurders was het vandaag even slikken als ze in Boekt de E 314 opreden. De wegpolitie had zich daar opgesteld voor een verkeerscontrole. Het gebeurt wel vaker dat de leden van de verkeerseenheid op die plaats controles houden van onder meer de boordpapieren of GSM-ers op de vingers tikken. Maar deze keer hadden de politieploegen ook de tuimelwagen bij. Wie betrapt werd zonder gordel, kon kiezen tussen een boete of een tuimeling in de wagen. Verschillende bestuurders kozen voor die laatste optie en ... maakten zich achteraf het voornemen om voortaan de gordel vast te klikken.

dieven-blazen-brandkast-op

Dieven blazen brandkast op

In de nacht van zondag op maandag zijn dieven binnen gedrongen in twee bedrijven langs de Dellestraat. In één zaak werd de brandkast opgeblazen. De daders stalen de reservesleutels van een 15-tal trucks. Ook de boorddocumenten werden telkens meegenomen. Uit de kluis verdween voorts nog een som geld en waardepapieren. Bij een bedrijf in dezelfde buurt werden de kantoren doorzocht, maar werd niets gestolen. De politie stelde nog een inbraakpoging vast in een derde bedrijf op het terrein.

poststaking-niet-algemeen-in-heusden-zolder

Poststaking niet algemeen in Heusden-Zolder

In Heusden-Zolder is de poststaking niet algemeen, verschillende postbodes zijn toch uitgereden voor hun gewone ronde. Ook rond negen uur vertrokken nog postbodes met de auto, brommer of fiets. Maar om een precies beeld te schetsen over de bedeling in Heusden-Zolder is ondoenbaar, sommige straten krijgen hun post, anderen niets. Morgen en overmorgen kan dat nog erger zijn omdat er wellicht niets zal geleverd worden vanuit Antwerpen X. Het kantoor aan de Koerselsebaan is enkele minuten over 9 ook opengegaan. Daar was het trouwens bijzonder druk. UPDATE Het stakingsbeeld verschilt sterk van gemeente tot gemeente, maar volgens de woorvoerder van De Post is globaal in Limburg 87 % van de kranten en 61 van de poststukken bedeeld.

1000-maal-dank

1000 maal dank !!!!!!!!!!!!

Precies een jaar geleden zijn we van start gegaan met de Internetgazet Heusden-Zolder. Eerst in alle stilte want we wilden wat te bieden hebben, voor we ons aan het grote publiek voorstelden. Maar al gauw ontdekte het nieuwshongerige publiek deze site en werd het alsmaar drukker op heusden-zolder.eu. Op dit ogenblik tellen we elke dag meer dan 1.000 bezoekers met pieken richting 1.500. En het blijft maar groeien. Daar zijn we jullie erg dankbaar voor, we blijven dan ook ons aanbod uitbreiden en houden voor de toekomst nog wat nieuwigheden achter de hand. Want we willen graag uw dagelijkse klik blijven!

De redactie

geen-brieven-of-kranten-door-poststaking

Geen brieven of kranten door poststaking

Om middernacht zijn de vakbonden bij de post van start gegaan met een staking. Ze protesteren vooral tegen de liberalisering van de post, het jobverlies en de toenemende flexibiliteit die het personeel opgelegd krijgt. De staking duurt tot en met woensdag en het ziet ernaar uit dat ze overal goed opgevolgd zal worden. De kans is dus groot dat er drie dagen lang geen briefwisseling of kranten in uw bus terechtkomen. Ook de postkantoren blijven gesloten. Er zijn geen stakersposten gepland maar straks vertrekt wel veel postpersoneel naar de nationale betoging in Brussel

vck-bolderberg-speelt-limburgse-bekerfinale

VCK Bolderberg speelt Limburgse bekerfinale

Volleybalclub VCK Bolderberg heeft zich zondagavond geplaatst voor de finale van de beker van Limburg. Nadat het de heenwedstrijd tegen Helios won met 3-1 ging het nu ook met 2-3 in Zonhoven winnen. Bolderberg won de eerste set met 19-25. De thuisploeg sloeg meteen terug in set twee: 25-21. De derde set verliep spannend maar uiteindelijk trok opnieuw VCK aan het langste eind, 21-25. Zonhoven won set 4 (25-22) en de tie-break ging met 11-15 naar de bezoekers, die met de bekerfinale alvast één seizoensdoel binnen handbereik hebben.

zwaargewonde-bij-steekpartij-op-parking

Zwaargewonde bij steekpartij op parking

Zondagochtend omstreeks 1 uur is een jongen zwaargewond geraakt na een steekpartij op de parking bij jeugdhuis ‘De Put’ in de Paquaylaan. Enkele jongeren waren er slaags geraakt, na een discussie over een al dan niet gestolen GSM. Tijdens de ruzie trok één van van hen een mes en stak in de borstkas van zijn slachtoffer. De jongeman werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook zijn long bleek licht geraakt. Toch was het slachtoffer niet kritiek, zondag was hij alweer aan de beterhand. De politie kon de dader kort na de feiten arresteren, het gaat om een jongere uit Heusden-Zolder. Het mes had hij weggegooid. Hij heeft bekend en is zondag bij de onderzoeksrechter voorgeleid.

alleen-bolderberg-haalt-volle-buit

Alleen Bolderberg haalt volle buit

In vierde provinciale A werd Standaard Viversel-Bree 1-1. Viversel keek een hele tijd tegen een 0-1 achterstand, een goed kwartier in de tweede helft kon Roel Bleux de bordjes weer in evenwicht brengen, en zo bleven ze hangen. FC Bolderberg won met 3-1 van Eendracht Houthalen. SK Heusden 06 kon een groot deel van de wedstrijd gelijke tred houden in Lommel Kolonie, maar moest bij 2-2 een dom tegendoelpunt incasseren, 3-2. Statie Sport verloor met 1-2 van Lillonia.

vrijheid-is-niet-meer-te-stuiten

Vrijheid is niet meer te stuiten

In de derde provinciale C staat er de jongste weken geen maat meer op Vrijheid Zolder. Vandaag werd Meldert met een kurkdroge 5-1 naar huis gestuurd. De wedstrijd begon adembenemend met meteen een doelpunt van Simon Vanheeswijck. Maar na 2 minuten stond het alweer 1-1. Goed 20 minuten later zorgde Niels Vanpol voor 2-1, meteen ook de ruststand. Kort na de koffie maakte Vanpol er 3-1 van, het signaal voor Simon Vanheeswijck om tien minuten voor tijd ook zijn tweede van de dag te maken. Marco Manganiello zorgde voor de 5-1.

Anadol begon er bij Grote Heide erg zwak aan en daardoor stond het al 3-0 bij de rust. (foto) De bezoekers kwamen meer gemotiveerd uit de kleedkamers, zorgden voor een aantal kansen maar kregen de bal niet tegen de netten. Ook Grote Heide kwam niet meer aan scoren toe, 3-0.

kvv-en-patro-delen-de-punten

KVV en Patro delen de punten

In vierde nationale C hebben KVV Heusden-Zolder en Patro Eisden de punten gedeeld na een evenwichtige derby. In de 13de minuut bracht Braem de thuisploeg op voorsprong vanuit een vrijschop. Kort voor de rust zette een rode kaart de bezoekers in de numerieke minderheid, maar daar was in de tweede helft niet veel van te merken. Het werd een heen en weer voetbal met kansen aan beide zijden. Het was zelfs Patro dat langszij kwam in de 67ste minuut, Verbeemen met een vrije trap. KVV ging dan toch 10 minuten lang domineren, creëerde een 4-tal kansen, maar er werd niet meer gescoord, 1-1.

vandaag-gezien-1-maart-2009

Vandaag gezien

Gelukkig is het weer vandaag niet van die aard dat je in een bushokje moet schuilen, want in de Paquaylaan is er even geen plaats in het hokje.

nieuwe-seizoen-voor-wielertoeristen-is-gestart

Nieuwe seizoen voor wielertoeristen is gestart

Vandaag is het nieuwe seizoen voor de wielertoeristen van start gegaan. Honderden leden van de talrijke clubs in Heusden-Zolder verschenen vanochtend met hun opgeblonken fiets bij het clublokaal voor de eerste rit. En hoewel er nog niet zoveel kilometers in de benen zitten, hebben de wielertoeristen van KWB Zolder (foto) bijvoorbeeld meteen een tocht van 75 km richting Kempen aangevat, de vrouwen deden 45 km in de omgeving van Genk. Wellicht om hun nieuwe uitrusting zolang mogelijk te (…) Lees het hele bericht