Archief mei 2009

steve-en-ann-zijn-koning-en-koningin

Steve en Ann zijn koning en koningin

Steve Claes en Ann Holsteyn mogen zich sinds zondag koning en koningin van de Sint-Jacobusgilde in Eversel noemen. Steve was al drie jaar na elkaar tweede, maar net toen hij hij de Poulidor van de gilde dreigde te worden, was het zover, na 23 schoten werd hij koning. Ann Holsteyns trof 21 keer na elkaar raak. Volgende zaterdag worden de koning en koningin feestelijk 'uitgehaald'. De gilde bestaat al sinds 1627.

kunst-en-amusement-gaan-hand-in-hand

Kunst en amusement gaan hand in hand

Vandaag nog meer volk dan gisteren op Circo Paradiso, en opvallend veel bezoekers per fiets. Het binnenpleintje van het Woutershof en de tuin werden ingepalmd door Kunst.stop.after.work met onder meer een beeldentuin. Circo Paradiso heeft zoveel in petto dat bezoekers links of rechts wel iets kunnen gemist hebben. Hopelijk hebben ze de prachtige jungletentoonstelling van de academie bezocht, verspreid over 3 verdiepingen in Muze.

petanquespelers-kampen-in-boekt

Petanquespelers kampen in Boekt

Bij de Petanqueclub Boekt worden vandaag de Vlaamse kampioenschappen triplette betwist. Daarbij wordt gespeeld in teams van 3, aan het kampioenschap nemen 96 tripletten deel en nog eens 40 in het nevenklassement, alles samen dus meer dan 400 spelers. Er wordt gespeeld met rechtstreekse uitschakeling tot er een winnaar overblijft.

keramiekmarkt-op-bovy

Keramiekmarkt op Bovy

Veel belangstelling vandaag voor de pottendraaiers en keramiekartiesten op domein Bovy. Onder meer Heusdenaar Jozef Steenberghs mocht op heel wat interesse rekenen. Ook maandag van 10 tot 18 uur kun je er nog terecht.

communicanten-in-heusden-centrum

Communicanten in Heusden-Centrum

In de Sint-Willibrorduskerk in Heusden-Centrum deden 34 kinderen vandaag hun eerste communie.

geslaagde-eerste-red-room

Geslaagde eerste Red Room

De eerste editie van The Red Room in Sint-Baaf was meteen een schot in de roos, met heel wat volk, goede ambiance en knap ingerichte zalen. See you next year.

kim-bosmans-wint-stratenloop

Kim Bosmans wint stratenloop

Op de stratenloop van Gelrode-Aarschot heeft Kim Bosmans uit Heusden-Zolder zaterdag de loop over 8,6 km gewonnen. Ze deed 36:27 over die afstand, bijna 2 minuten sneller dan de tweede en 2,5 minuut sneller dan de derde. De rest van het deelnemersveld was nog verder teruggeslagen.

weinig-animo-voor-besiktas

Weinig animo voor Besiktas

In de Turkse voetbalcompetitie is Besiktas zaterdagavond kampioen geworden. Maar die club heeft in Heusden-Zolder duidelijk minder aanhang dan Galatasaray. Toen die laatste een jaar geleden het kampioenschap won, stond de Koolmijnlaan urenlang op stelten. Nu waren er ook toetererende auto's maar die zijn na een tijd vertrokken richting Beringen of Genk. Nadien hebben de Besiktas-supporters nog lange tijd doorgevierd in enkele cafés.

proef-eens-een-sprinkhaan

Proef eens een sprinkhaan

Veel volk vandaag op Circo Paradiso dat mede door het mooie weer in een echte exotische sfeer baadde. De insectenbar was goed in trek, heel wat bezoekers aarzelden even, maar onze man ter plaatse bevestigde dat de geroosterde sprinkhanen heerlijk waren. Heel wat politici kwamen nog gauw wat stemmen ronselen, maar zij moeten nog een weekje wachten op hun circo ... al zal dat niet voor iedereen een paradiso zijn. Circo Ripololo kwam na een Europese toer met uitloper in Australië even terug (…) Lees het hele bericht

europa-anders-bekeken

Europa anders bekeken

De expositie 'Oer(w)oud Europa' die Art. 27 in en rond het Domherenhuis organiseert, is een project in het kader van 'Lifelong Learning Programme' waarbij verschillende organisaties uitwisselingen doen rond het thema leren in de ruimste zin van het woord. Daarbij vragen de kunstenaars zich af waar iedereen mee bezig is, wat de tradities zijn en wat we ermee kunnen doen in het Europa van morgen. Overal worden lokale activiteiten voorgesteld, zoals nu Circo Paradiso. In 2010 wordt het (…) Lees het hele bericht

boekt-feest-onder-gunstig-gesternte

Boekt Feest onder gunstig gesternte

Met meer dan 500 bezoekers en 250 smulpapen aan de barbecue kon de Dorpsraad van Boekt zich in de handen wrijven. Boekt Feest verloopt onder een stralende zon en voor morgen ziet het er ook goed uit. Terwijl de volwassenen de terrasjes druk bevolkten, konden de kinderen zich meer dan zoet houden op de vele activiteiten.

jan-kuyckx-klimt-op

Jan Kuyckx klimt op

De koninginnerit in de Ronde van België in Fléron is vandaag gewonnen door Bert De Waele, ex-ploegmaat van Jan Kuyckx. Kuyckx zelfde eindigde op een 44ste plaats en klimt daardoor in de rangschikking naar de 57ste stek.

45-medailles-en-eretekens-uitgereikt

45 medailles en eretekens uitgereikt

In ’t Kuipershof in Heusden had zaterdag de jaarlijkse feestbijeenkomst plaats van de Koninklijke en Menslievende vereniging Der Dragers van Eretekens en Medailles van Belgie. Dat is de oudste vereniging die door de koning erkend is, ze bestaat sinds 1865 en telt 216 leden onder wie 76 Nederlanders en 3 Duitsers. Vandaag hebben 45 mensen een ereteken of medaille wegens verdiensten gekregen, ook twee uit Heusden-Zolder: Henri Schepers kregen de Palmer Goud en Tony Leten het teken van commandeur. (foto Peter Vanduren)

schitterende-opening-van-circo-paradiso

Schitterende opening van Circo Paradiso

Circo Paradiso kende een prachtige openingsavond waarbij naar schatting 700 mensen zich vergaapten aan de attracties, zich even op de nostalgische kermis waagden of zich lieten verrassen door allerlei acts.Vooral het openingsgebeuren met de bosfiguren van Close Act (steltenlopers) en het prachtige vuurwerk werden bijzonder gesmaakt.

uit-de-bol-op-skapunk

Uit de bol op skapunk

Een goeie 150 liefhebbers van het stevige punkwerk en afgeleide genres daagden op voor de tweede editie van Putfest in jeugdhuis De Put. De Antwerpse groep 't Vettig Front gaf forfait maar dat was gauw vergeten toen Spanner op het podium kwam. Spanner was speciaal uit Engeland overgekomen en deed met zijn skapunk heel de zaal uit de bol gaan. Meer foto's

jan-kuyckx-74ste

Jan Kuyckx 74ste

In de derde etappe van de Ronde van België, tussen Knokke-Heist en Temse gewonnen door Borut Bozic - is Jan Kuyckx 74ste geëindigd. In de rangschikking staat hij nu 67ste.

ook-art-27-op-circo-paradiso

Ook Art. 27 op Circo Paradiso

Ook Art 27 vzw neemt deel aan Circo Paradiso. De vereniging gaf een groep kunstenaars de opdracht om Europa binnenste buiten te keren en weer terug. Het resultaat is een statement over de kracht en onmacht van een continent dat zich lang geleden van elke vorm van oerwoudleven dacht ontdaan te hebben. Deelnemende kunstenaars zijn Pieter Bas, Peter Geerts, H.A Gerard, Tjen Heyligen, Marcel Hoeben, Herwig Nulens, Frank Nuyts, Karel Van Gerven en Art Zapedzki. De tentoonstelling loopt heel het (…) Lees het hele bericht

mnm-live-in-de-mint

MNM live in De Mint

Toevallig radio aan 't luisteren? Zet hem even op 102.0 Mhz, MNM zendt momenteel live uit vanuit De Mint op Suskaberg. Ann en Dave strijken elke week neer in het stamcafé van een artiest en Lasgo komt blijkbaar al eens in De Mint langs. Wie snel is ('t is nu 17 uur) kan seffens ook nog Milk Inc., Silver, Koen Buysse en het duo van restaurant De Bigarreaux zien.

op-weg-naar-scherpenheuvel

Op weg naar Scherpenheuvel

Een groep werknemers van P&V Elektrotechniek op het industrieterrein in Viversel is vrijdagmiddag vertrokken voor een voettocht naar Scherpenheuvel. Misschien niet echt een bedevaart, maar het personeel doet jaarlijks een groepsactiviteit en een deel koos deze keer voor een sportieve uitdaging. Ze vertrokken onder een stralende zon en de moed zat er volop in. In Scherpenheuvel wachten koffie en koeken en ... een bus om terug te keren. Een kwestie van doseren.

toezicht-op-rotondes

Toezicht op rotondes

Van 1 juni tot en met 5 juli zullen de Limburgse politiekorpsen extra toezicht houden op rotondes. Het gaat om een provinciale thema-actie. Enerzijds zullen fietsers en automobilisten met folders gesensibiliseerd worden over het correct en veilig nemen van een rotonde. Anderzijds komt er ook een repressief luik, daarbij wordt gecontroleerd of de automobilisten de regels naleven. Uit onderzoek is immers gebleken dat de aanleg van rotondes het aantal botsingen tussen auto's vermindert, maar dat wel meer fietsers worden aangereden, en vaak met ernstiger gevolgen.

jeugdhuis-de-put-viert-feest

Jeugdhuis De Put viert feest

Jeugdhuis De Put viert dit weekend dat ze ... 406 dagen bestaan. Vanavond gebeurt dat met de tweede editie van Putfest, zeg maar een festivalletje met het hardere werk. Op de affiche The Free Boozers, Los Conejos Muertos, BackBones, Rejected Bastards, 't Vettig Front en Spanner. De deuren gaan open om 18 uur , Spanner begint er als laatste band aan om kwart over middernacht. Morgen is er een verjaardagsfuif in het jeugdhuis, met om middernacht twee gratis vaten en als dj's SveKKe, Gruth Laweit en dj Damien. Het hele weekend is de toegang gratis.

vandalisme-was-stormschade

'Vandalisme' was stormschade

Blijkbaar hebben de leden van de geschied- en heemkundige kring iets te vroeg alarm geslagen over het 'vandalisme' aan de Sint-Janskapel. Het zinkwerk op het dak en het torentje hebben blijkbaar te lijden gehad onder rukwinden. Het zal hoe dan ook moeten hersteld worden. Nogal wiedes overigens dat er meteen aan vandalisme wordt gedacht. Vorige maand waren er de graffiti op de muren en in het verleden is de kapel al tientallen keren het mikpunt geweest van vandalen.

.

jonge-paarden-op-hemelrijk

Jonge paarden op Hemelrijk

Het wordt opnieuw een druk weekend aan manège Hemelrijk in Ubbersel want op zaterdag en zondag ontvangen de Meylandtridders een competitie voor jonge paarden. De 4-jarigen springen op zaterdag en op zondag vinden de dressuurproeven en het springen voor 5- en 6-jarigen plaats. Voor de kenners: de open wedstrijd op 1m20 gaat morgen van start om 12 uur, het gaat om een wedstrijd barema A met barrage achteraf. Maar wees gerust, je moet geen kenner zijn om van deze paardensport te genieten.

kuyckx-staat-53ste

Kuyckx staat 53ste

Jan Kuyckx is vandaag 63ste geëindigd in de tweede rit van de Ronde van België. Die werd in Knokke-Heist gewonnen door de Sloveen Borut Bozic, die de snelste was in de groepsspurt. In het klassement staat Kuyckx 53ste op 26 seconden. Hij heeft zich ondertussen al enkele keren getoond aan de kop van het peleton in de achtervolging.

133-000-euro-voor-jeugdverenigingen

133.000 euro voor jeugdverenigingen

Heel veel cijfers donderdagavond op de gemeenteraad en ook discussies over grondgebiedzaken, onder over de vaststelling van rooiplannen voor de verkaveling in de zone Vredestraat-Bloemenstraat-Heidestraat. Oppositieraadslid Albert Palmers vond dat die pas konden goedgekeurd na een raadpleging van de plaatselijke bevolking, maar na een lange heen-en-weer discussie, keurde de meerderheid het toch goed, net als de wegenwerken voor de verkaveling Broeksteeg.

De raad keurde ook de (…) Lees het hele bericht

44-foutparkeerders-tijdens-markt

44 foutparkeerders tijdens markt

Tijdens de multiculturele markt zijn 44 parkeerovertredingen vastgesteld. De politie betrapte 16 marktbezoekers die onterecht een mindervalidenparking bezetten. 19 bestuurders lieten hun auto achter op het fietspad in Stationsstraat. 5 marktbezoekers negeerden het parkeerverbod in Kolderhof en 3 in Mijnwerkerslaan. 1 bestuurder stond op de voorbehouden plaats van de markt

the-red-room-voor-het-goede-doel

The Red Room voor het goede doel

Zaterdag 30 mei zal Sint-Baaf in Eversel daveren op zijn grondvesten tijdens de eerste editie van The Red Room. Steffen Briers, Glen Vandebroek, Claudio Di Luca en Bob Deckx toveren Sint-Baaf om tot een fuiftempel. De feestzaal wordt een clubzaal met speciale belichting en de muziek wordt gedraaid door een aantal bekende namen uit de regio Massimo Girardi, DJ Seelen, DJ Chris (Shaft), DJ Switten, DJ Kenn en de lokale talenten Bob Deckx en Luca Barassii. In een (…) Lees het hele bericht

skatecriterium-gaat-van-start

Skatecriterium gaat van start

De Provinciale Sportdienst en de Vlaamse Rollerbond starten met het eerste Limburgs Inlineskatecriterium. Tussen 31 mei en 30 augustus zullen vier recreatieve inlineskatewedstrijden plaatsvinden. Het criterium start nu zondag met 'Lommel skate' tijdens de opendeurdag van de Ford-testbaan in Lommel, op zondag 28 juni vindt met 'Bilzen skate' de tweede wedstrijd plaats tijdens de Bilzen Run. 'Diepenbeek skate' op zaterdag 15 augustus tijdens de 6 uur van Roll'on in Diepenbeek is de derde wedstrijd (…) Lees het hele bericht

logistiek-assistenten-voor-de-rusthuizen

Logistiek assistenten voor de rusthuizen

In het Vormingscentrum Agora (tegenover de mijn) zijn donderdag de getuigschriften uitgereikt aan de eerste lichting logistiek assistenten voor de rusthuizen. Zij zijn speciaal opgeleid om verpleegkundig en verzorgend personeel in rusthuizen een aantal taken uit handen te nemen zodat die meer tijd hebben tijd voor de specifieke verpleegkundige en verzorgende taken. De logistiek assistenten worden ingeschakeld bij de maaltijden, drankbedeling, bewonersvervoer, hulp (…) Lees het hele bericht

aftellen-naar-circo-paradiso

Aftellen naar Circo Paradiso

Het is nu echt aftellen geblazen naar Circo Paradiso dat vrijdag, zaterdag en zondag de omgeving van Muze en het Woutershof op stelten zet. Het centrale thema 'Een kreet in het oerwoud' heeft 1800 kinderen en jongeren van de Academie voor Beeldende Kunsten geïnspireerd voor bijzonder kleurrijke kunstwerken, te bewonderen tot en met 14 juni. De authentieke Kermis Parardiso is uiteraard weer present en Circus Ronaldo presenteert zijn nieuwste (…) Lees het hele bericht

rijden-zonder-gordel

Rijden zonder gordel

De politie heeft weer verkeerscontroles gehouden op de Koolmijnlaan. Daarbij zijn 25 overtredingen vastgesteld. Liefst 11 pv's zijn opgemaakt omdat de gordel niet was vastgeklikt, daarnaast hadden 4 auto's geen verzekering, 2 reden zonder rijbewijs, 3 foutparkeerders zijn op de bon gevlogen, 1 auto was niet gekeurd, een bromfietser reed zonder helm, 1 bestuurder gebruikte zijn gsm aan het stuur, 1 reed met een onleesbare nummerplaat en 1 met een kale band. De 23 ademtesten waren negatief.

kuyckx-52ste-in-ronde-van-belgie

Kuyckx 52ste in Ronde van België

Jan Kuyckx is woensdag 52ste geëindigd in de eerste rit van de Ronde van België, met start en aankomst in Tervuren.Winnaar werd de Rus Serguei Ivanov die 4u37:35 deed over de 185,4 km.Hij was de snelste van een kopgroep. Jan zat in het peleton, in het klassement staat hij 55ste.

keramiekdagen-op-bovy

Keramiekdagen op Bovy

Op 30 en 31 mei en 1 juni hebben op domein Bovy de jaarlijkse keramiekdagen plaats. Een ideale gelegenheid om van dichtbij te zien hoe keramisten potten, vazen, kommen en kunstwerken maken. De deelnemers demonstreren bijvoorbeeld hoe ze potten draaien, maar ook technieken als handopbouw en raku. Bij dat laatste worden onder hoge temperatuur potten gebakken in een speciale oven. Uiteraard stellen ze ter plaatse hun werken tentoon. Zaterdag kun je er terecht van 12 tot 18 uur, zondag en maandag van 10 tot 18 uur. De toegang is gratis.

speciale-editie-van-kunst-stop-tijdens-circo

Speciale editie van kunst.stop tijdens Circo

Tijdens Circo Paradiso slaat het interdisciplinaire project kunst.stop zijn tenten op in museum Woutershof. Zaterdag en zondag telkens van 14 tot 21 uur kan je kennismaken met wereldse hapjes bereid door vluchtelingen, glaskunst van Borowski, keramiek van Jeanny Stijntjes en Sándor Sinkó (foto), beelden van Hans-Peter Mader en schilderijen van Claire Lijnen. Op het kunst.stop podium vinden pittige interviews en voorsmaakjes plaats van de artiesten en kunstenaars (…) Lees het hele bericht

op-de-motor-met-mc-mascotte

Op de motor met MC Mascotte

Motorclub MC Mascotte organiseert op maandag 1 juni het 28ste Pinkstertreffen. Motorrijders van heinde en verre zakken dan naar zaal Sint-Baaf in Eversel af voor een toerrit van ongeveer 150 km. Ze kunnen daarvoor de GPS of een routeblad gebruiken. Starten kan tussen 9 en 15 uur, maar voor de toerrit moet je voor 12 uur weg zijn. http://www.mcmascotte.be

man-uit-heusden-zolder-maakt-amok-in-leuven

Man uit Heusden-Zolder maakt amok in Leuven

In de Parkstraat in Leuven heeft de politie vanochtend vroeg een man van 26 uit Heusden-Zolder op heterdaad betrapt nadat hij was binnengedrongen in een woning. De politie was opgetrommeld omdat de man net voordien in een dronken bui amok had gemaakt in de straat: hij had staan roepen, tegen auto's gestampt en een oude brommer tegen een wagen gekieperd. Toen de politie ter plaatse kwam, hadden voorbijgangers gezien hoe de man de deur van een woning had opengestampt en was binnengegaan. De (…) Lees het hele bericht

we-jane-muziek-uit-het-oerwoud

We Jane: muziek uit het oerwoud

In en rond Muze staan al heel wat attracties opgesteld voor Circo Paradiso dat plaats heeft van 29 tot en met 31 mei. Het thema luidt 'Een kreet in het oerwoud' en in enkele producties die hun inspiratie zochten in regen en oerwoud brengen er dan ook hun première. Dat is het geval voor 'De man van Borneo' het nieuwe kermistheater van Theater FroeFroe en de nieuwste productie van Oblomov. In 'We Jane' verzamelde Gerry De Mol hij een bende straffe zangeressen en (…) Lees het hele bericht

nog-meer-distelvlinders

Nog meer distelvlinders ...

Vorige week hebben we al gemeld dat onze contreien overspoeld worden door distelvlinders die aan hun trektocht van Centraal- en Noord-Afrika naar het noorden bezig zijn. Een deel blijft in Vlaanderen om zich voort te planten. Ook in Heusden-Zolder waren er al heel wat distelvlinders gespot, maar we wisten niet dat het zo massaal was. In het Domherenpark in Zolder heeft David Beyen van Limburgs Landschap in één uur tijd liefst 446 exemplaren geteld. Een mens zou van minder vlinders in de buik krijgen.

truckersverblijf-op-industrieterrein-in-viversel

Truckersverblijf op industrieterrein in Viversel

Er komt een parking met alle faciliteiten voor truckers in de Industrieweg in Viversel, op de plaats waar nu ook al een tankstation staat. Op de zogenaamde Secure Truckstop kunnen chauffeurs hun vrachtwagen niet alleen veilig - achter een omheining, met camerabewaking en veiligheidspersoneel - parkeren, ze kunnen er ook gebruik maken van een restaurant, broodjesbar, een superette, een koffiecorner, er zijn wat vrachtwagenonderdelen en -producten te verkrijgen en basic arbeidskleding. (…) Lees het hele bericht

bolderberg-met-de-groeten-van-rik-douven

Bolderberg: met de groeten van Rik Douven

FC Bolderberg heeft gisteren dan toch zijn promotie naar derde provinciale kunnen afdwingen. Na een uitstekend seizoen heeft het nog tot op het laatst moeten knokken, maar in zijn laatste wedstrijden deed het dat zoals zo vaak dit seizoen, met veel doelpunten. De Bolderbergsupporters zijn op dat vlak wel erg verwend geweest. Eén van de hoofdrolspelers daarin was Rik Douven, goed voor 39 goals in de competitie en nog eens 2 in de eindronde. Rik beleefde zijn absolute hoogtepunt op 19 oktober toen hij liefst 6 keer scoorde.

boekt-feest-voor-de-30ste-keer

Boekt Feest voor de 30ste keer

Volgend weekend staat Boekt op stelten want de dorpsraad organiseert dan voor de 30ste keer Boekt Feest. Onder het motto swingen, sporten en spelen worden jonge en minder jonge inwoners naar de Ubbelvelden gelokt. Op vrijdagavond steekt voetbalclub Wieze Boys het vuur aan de lont met 'De Wieze Rockt! '. Op de affiche Sunfire Yellow en rockcoverband Outback en nadien een afterparty met D.J. Zaterdagmiddag gaat het tweedaagse minivoetbaltornooi van start en er is ook een open petanquetornooi. (…) Lees het hele bericht

een-golfbuggy-voor-t-weyerke

Een golfbuggy voor 't Weyerke

't Weyerke heeft maandag een golfbuggy in gebruik genomen, neen, da's niet de voorbode van een nieuw golfterrein. De wagen is wel geschonken door de Seniorenclub van Golfclub Millennium Paal. De club bestaat uit 180 leden die buiten golfen ook geregeld acties voor het goede doel organiseren. Deze golfwagen konden ze grotendeels kopen met een opbrengst van een golfsouper in het Lummense Intermotel. Op 't Weyerke krijgt die meteen een nuttige bestemming. Het Domherendomein is op dit (…) Lees het hele bericht

33-punten-op-de-gemeenteraad

33 punten op de gemeenteraad

De gemeenteraad vergadert nu donderdag over liefst 33 punten. Zo moeten de subsidies aan de jeugdverenigingen goedgekeurd worden. Ook moet de raad de gemeenterekening van vorig jaar goedkeuren. Nabij De Zandloper wordt nog eens bijna 19 are grond verkocht aan het OCMW (bovenop de 23 are die al in april werden goedgekeurd) voor de bouw van serviceflats. Daarnaast moet ook een ontwerper worden aangesteld voor de aanleg van fietspaden in de Kerkstraat.

hoe-vang-je-een-ree

Hoe vang je een ree?

Afgevaardigden van vogel- en dierenopvangcentra uit zowat heel Vlaanderen waren zondag in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum voor een opleiding rond het vangen van reeën. De reeënpopulatie breidt zich alsmaar uit, daardoor komen er van overal oproepen in Heusden-Zolder terecht om gewonde reeën te vangen of gewoon dieren op te halen die in een tuin of op een bedrijventerrein vastraken. Daarom kregen ook de leden van andere centra een spoedopleiding in allerlei technieken, (…) Lees het hele bericht

latoya-brulee-was-de-snelste

Latoya Brulee was de snelste

De toprensters waren waren present zondagavond tijdens de eerste tijdrit voor vrouwen op Circuit Zolder, een organisatie van de plaatselijke club Chasse Patat in het kader van de Wielertrofee Vlaanderen. Niet geheel overwacht was Latoya Brulee uit Aalter de snelste van de 51 deelneemsters. Zij deed 11min en 2 seconden over de 7,8 km, 12 seconden sneller dan Annelies Van Doorslaer en 18 seconden sneller dan de Britse Pipa Handley. Belgisch kampioene Ilse Geldhof was zesde.
De uitslag. 1. (…) Lees het hele bericht

vechtpartij-in-koolmijnlaan

Vechtpartij in Koolmijnlaan

Zaterdagavond even over 18 uur is de politie moeten tussenkomen bij een vechtpartij in de Koolmijnlaan. Een zestal jongeren was daar slaags geraakt, één van hen was gewapend met een mes.

fc-bolderberg-naar-derde-provinciale

FC Bolderberg naar derde provinciale

FC Bolderberg speelt volgend seizoen in derde provinciale. In de eindronde versloeg het zondag Smeermaas met 1-6, nadat het ook donderdag al overtuigend had gewonnen. Toen een tijdje later bekend werd dat Overpelt VV de promotie naar vierde nationale had afgedwongen, stond door de verschuivingen in het provinciale voetbal ook de promotie van Bolderberg vast. Meteen werd een feest gebouwd in de kantine.

thomas-neuteleers-nu-ook-belgisch-kampioen

Thomas Neuteleers nu ook Belgisch kampioen

Op het Belgisch kampioenschap artistiek turnen in Aiseau-Presles is Heusdenaar Thomas Neuteleers Belgisch kampioen bij de juniores geworden. Enkele weken geleden werd hij ook al Vlaams kampioen. Thomas, die bij Olympia Houthalen is aangesloten, won met voorsprong. Hij behaalde 80,850 punten, de tweede en derde kwamen op minder dan 76 uit. Tussen de kampioenen bevond hij zich in goed gezelschap, bij de seniors vrouwen won ene Aagje Vanwalleghem.

massa-blijft-weg-op-vlaanderen-fietst

Massa blijft weg op Vlaanderen fietst

Bloso had vandaag alle hens aan dek geroepen op Circuit Zolder voor Vlaanderen Fietst. Die actie vond plaats in liefst 108 gemeenten in Vlaanderen maar op en rond het circuit lag het centrale knooppunt. Vanmorgen waren wielertoeristen en mountainbikers behoorlijk talrijk voor de uitgestippelde trajecten. In de loop van de dag viel er heel veel te beleven, vooral voor een gezinspubliek. Misschien was het weer té mooi, want de opkomst lag niet bijzonder hoog. Des te (…) Lees het hele bericht

veel-belangstelling-voor-moskeeen

Veel belangstelling voor moskeeën

Er kwam vanmiddag behoorlijk wat volk opdagen voor een bezoek aan één van de drie moskeeën in Heusden-Zolder. Die namen deel aan de Limburgse open-moskeedag. De bezoekers konden er onder meer het middaggebed meemaken, kregen een volledige rondleiding, van bidruimte tot rituele reinigingsplaats. En er werden een massa vragen gesteld en beantwoord. Achteraf werd iedereen getrakteerd op typische hapjes en drankjes.

pony-s-kunnen-bekoren

Pony's kunnen bekoren

Op het domein van manège Hemelrijk in Ubbersel kwamen vandaag honderden eigenaars met hun pony samen op een treffen van de Landelijke Rijvereniging. Daarbij moesten de pony's laten zien wat ze allemaal in hun marge hebben, van jumping, via individuele dressuur tot groepsnummers. En dat onder de blik van heel wat kennersogen, maar ook voor outsiders mooi om naar te kijken.

eerste-communie-in-berkenbos

Eerste communie in Berkenbos

Feest in Berkenbos vandaag want de kinderen zijn daar aan hun eerste communie toe. Na de mis wacht het feest onder een stralende zon.

brandweerploegen-stellen-teleur

Brandweerploegen stellen teleur

Op de nationale brandweerwedstrijden in Beerse hebben de twee ploegen van Heusden-Zolder het niet kunnen waarmaken. Meestal wordt er naar hun prestaties uitgekeken, omwille van de vele titels die ze in het verleden al uit de brand hebben gesleept. Maar zaterdag verkeerden beide teams in een off-day. Ze realiseerden nog wel een goeie tijd, maar die werd tenietgedaan door de strafpunten die ze bij de uitvoering van de proeven opliepen. Winnaar werd uiteindelijk Oudenaarde 1, gevolgd door Oudenaarde 2, (…) Lees het hele bericht

kvv-verliest-jeugdcupfinale

KVV verliest Jeugdcupfinale

De kadetten B van KVV Heusden-Zolder hebben het zaterdag niet gehaald in de Vlaamse finale van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. Ze speelden een erg verdienstelijke wedstrijd tegen Loppem, maar kregen net na de rust een doelpunt tegen. Die 1-0 bleef, alle inspanningen ten spijt, op het scorebord.

op-naar-de-beker

Op naar de beker!

Met een grote groep is supportersclub Blauw-Wit vanuit Berkenbos met verschillende bussen vertrokken richting Heizel. Ze willen er hun favoriete Racing Genk naar bekerwinst schreeuwen. Net voor het vertrek lieten ze nog een boodschap voor het thuisfront achter: "Bij winst weten we niet wanneer en in welke toestand we zullen terugkeren." Iedereen is gewaarschuwd.

betoncentrum-op-de-schacht

'Betoncentrum' op De Schacht

Betonic[!] vestigt zich op De Schacht, het krijgt onderdak in een zijvleugel van de voormalige badzaal, vlakbij het Centrum Duurzaam Bouwen dus. Betonic[!] wordt het kenniscentrum voor beton, het moet onder meer onderzoek doen naar nieuwe samenstellingen en toepassingen. Eén van de opdrachten is het zoeken naar een (…) Lees het hele bericht

vanthoor-leidt-in-duitse-formule-3

Vanthoor leidt in Duitse Formule 3

Laurens Vanthoor heeft op de Nürburgring de derde manche van het Duitse Formule 3 kampioenschap gewonnen. Vanthoor was de race begonnen vanut pole position, nadat hij al voor de derde keer op rij de beste trainingstijd reed. Hij reed een perfecte wedstrijd."Na mijn foutje bij de start van de tweede wedstrijd in Oschersleben heb ik hard getraind op mijn start", aldus Vanthoor. "Nu kwam ik goed weg en kon heel de race de leiding behouden. Op drie ronden van het einde had ik (…) Lees het hele bericht

auto-knalt-op-rotonde

Auto knalt op rotonde

Op de rotonde op de Beringersteenweg, net over de gemeentegrens, is vrijdagavond een auto aan hoge snelheid op de rotonde geknald. De wagen kwam bovenop de nochtans hoge rotonde terecht. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en dienden de bestuurder de eerste zorgen toe, daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de precieze omstandigheden van het ongeval. Bij de botsing werd niet alleen de wagen totaal vernield, ook de betonnen rand en signalisatie aan de rotonde zijn zwaar beschadigd.

vandaag-gezien-22-mei-2009

Vandaag gezien

Een slak baant zich een weg over de bladeren aan de oever van de Mangelbeek. Aan een slakkengangetje natuurlijk.

koffieconcert-van-de-verenigde-vrienden

Koffieconcert van De Verenigde Vrienden

De koninklijke harmonie De Verenigde Vrienden onder leiding van Johan Martens geeft zondag een koffieconcert in de Harmoniezaal in de Kerkenblookstraat in Heusden. Er zijn gastoptredens van zanger Guy Huygh en de koninklijke harmonie De Eendracht Meulenberg. Het concert begint om 15 uur en de toegang is gratis.

verhofstadt-bezoekt-heusden-zolder

Verhofstadt bezoekt Heusden-Zolder

In hun verkiezingscampagne spelen de verschillende partijen maar wat graag hun grote 'legumen' uit. Zo krijgt de Open-VLD in Heusden-Zolder op Pinkstermaandag niemand minder dan Guy Verhofstadt op bezoek. Tijdens de middag zal hij er een bezoek brengen aan de Koolmijnlaan - die zo stilaan "Den Allée Libérale' aan het worden is - en als freak van de Italiaanse keuken kan hij niet anders dan zijn bezoek afronden bij partijgenoot Alberto van Il Canniccio waar hij tussen de pasta door met de Westlimburgse Open-VLD kandidaten en enkele bedrijfsleiders zal praten.

luc-jans-is-koning-van-olv-gilde

Luc Jans is koning van OLV-gilde

Al sinds 1945 houdt de OLVrouwgilde in Heusden op Hemelvaart haar koningsschieting. Dit jaar kwamen de 10 beste schutters van de vereniging in actie. Het is de bedoeling om de hoofdvogel af te schieten, een platte schijf met een diameter van 15 cm versierd met ballonnetjes gevuld met water of snoepjes. De vogel staat op een wip op 28 meter hoogte. Voor Luc Jans was het bij de 18de poging raak, hij mocht zich tot koning kronen, 12 jaar na zijn vorige titel.

klinkende-zege-voor-bolderberg

Klinkende zege voor Bolderberg

Na het jammerlijke 'verlies' door het doelpuntensaldo tegen Eendracht Houthalen, houdt FC Bolderberg de derde provinciale toch nog in het vizier. Het versloeg donderdag overtuigend Smeermaas met liefst 5-2. Een uitstekende uitgangspositie dus voor de terugwedstrijd zondag.

vandaag-gezien-21-mei-2009

Vandaag gezien

Die van de chiro van Zolder trachtten op de Ringlaan de automobilisten naar hun carwash te lokken. Misschien bij dit weer eens een echte bikini-carwash proberen?

ook-die-van-t-molenholleke-aan-communie-toe

Ook die van 't Molenholleke aan communie toe

Ook de kinderen van 't Molenholleke in Zolder hadden zich donderdag in hun allerbeste kleren gestoken. Je eerste communie is immers zo'n belangrijke dag.

eerste-communicanten-in-zolder-centrum

Eerste communicanten in Zolder-Centrum

In Zolder-Centrum is het vandaag voor 18 kinderen de grote dag, want zij zijn aan hun eerste communie toe. Het gaat om leerlingen van de scholen Beekbeemden en Het Bergske die hier poseren met hun begeleidende leerkrachten.

eendjesrace-op-de-mangelbeek

Eendjesrace op de Mangelbeek

Tijdens de bierfeesten organiseerde de chiro van Zolder woensdagavond een eendjesrace. Liefst 100 genummerde plastic eendjes - ja zoals op de kermis - waren verkocht. Ze werden aan de parking van Beekbeemden te water gelaten op de Mangelbeek. De aankomst lag onder de burg aan de Molenstraat. Winaar werd Erica Vanderhoydonck, ze kreeg een geldprijs. Tweede werd het eendje van Christine Lemmens, goed voor een drankkaart en als derde mocht Annick Moermans ... een levende eend mee naar huis nemen.

een-massa-schoenmaatjes-voor-senegal

Een massa schoenmaatjes voor Senegal

In de Schilderswijk in Zolder was het vandaag 'Schoenmaatjesdag'. Zoals eerder aangekondigd hebben de kinderen uit de buurt de afgelopen weken hun speelgoed en andere spullen verzameld voor kinderen in Senegal voor wie dat allemaal minder evident is. Ze verzamelden 50 gevulde schoenendozen en nog eens 80 bananendozen vol. En daar bovenop nog een boel fietsen, bedjes, buggy's, een rolstoel en andere bruikbare dingen. Alles ging in een vrachtwagen van de Senegambiagroep die alles ter (…) Lees het hele bericht

invasie-van-distelvlinders

Invasie van distelvlinders

De jongste dagen zijn er opvallend veel distelvlinders gespot in België, ook hier in de streek. Natuurpunt spreekt van een invasie. Distelvlinders zijn grote, oranje-bruine en gevlekte vlinders met vrij puntige voorvleugels. Op de website http://www.waarnemingen.be zijn gisteren alleen al 6.000 exemplaren gemeld, terwijl vorig jaar in mei op één dag drie waarnemingen in heel Vlaanderen werd gemeld. De (…) Lees het hele bericht

zondag-opendeur-in-moskeeen

Zondag opendeur in moskeeën

Volgende zondag zetten in Limburg 28 Turkse en Marokkaanse moskeeën - waaronder 3 in Heusden-Zolder - de deuren open tijdens de tweede Open Moskeedag. Het provinciale programma is vanmiddag voorgesteld in de Selimiyemoskee op Lindeman. Het is de bedoeling om het grote publiek te laten kennismaken met de moskeewerking en tegelijk een aantal stereotypen en misverstanden weg te werken. Het centrale thema is merkwaardig genoeg 'Jezus en Hemelvaart in de Islam'.

De islam (…) Lees het hele bericht

dames-wielertop-komt-naar-tijdrit

Dames wielertop komt naar tijdrit

De allereerste tijdrit voor dames elite volgende zondag op Circuit Zolder, lijkt op een succes af te steven. Drie dagen voor het afsluiten van de inschrijvingen zijn er al 54 deelneemsters. En het gaat niet om de minsten. Zo is er de Belgische kampioene Ilse Geldhof, zij is op dit moment ook leidster in het Vlaams Kampioenschap. Ook Latoya Brulée is van de partij, vorig jaar laureate van de wielertrofee. Uit Zottegem komen liefst 4 zussen: Lensy, Sylvia, Evelien en Maaike (…) Lees het hele bericht

verkiezingscampagne-over-moslims-en-milfs

Verkiezingscampagne: over moslims en milfs

De verkiezingskoorts begint nu in volle hevigheid toe te slaan. De kandidaten schuimen markten en winkelstraten af met hun blijde boodschappen en goede voornemens. Vandaag zijn de Turken in Heusden-Zolder gegeerd. Gedeputeerde Erica Thijs, lijstduwer bij de CD&V, komt vanmiddag in de moskee op de Lindeman de openmoskeedagen voorstellen. De Blauwe Trein - de verkiezingskaravaan van Open VLD onder leiding van Marino Keulen - strijkt hier ook neer. Zij bezoeken (…) Lees het hele bericht

100-aanwezigen-op-volksvergadering

100 aanwezigen op volksvergadering

Zowat 100 belangstellenden zijn dinsdagavond opgedaagd voor de volksvergadering in Zolder-Centrum. Ze maakten er kennis met de mogelijke plannen voor de herinrichting van het Centrum. Eén van de cruciale vragen daarbij is of er al dan niet eenrichtingsverkeer in de Dorpsstraat moet komen en of daar nog plaats is voor de bussen van De Lijn. UPDATE Tijdens de - soms rumoerige - vergadering hebben de aanwezigen niet alleen kennisgemaakt met de plannen maar ook (…) Lees het hele bericht

fietsveiligheid-centraal-in-het-bergske

Fietsveiligheid centraal in Het Bergske

Ook in basisschool Het Bergske gaat dezer dagen veel aandacht naar een veiliger fietsverkeer. De school kan onder meer een beroep doen op de provinciale Mobilim-subsidies. 5 nieuwe kinderfietsen worden ingezet om de fietsbehendigheid van de kinderen te bevorderen. En twee dagen lang waren de wielervrienden Pieter, Georges, Jean en Maurice in de school te gast om de fietsen van de kinderen te controleren en te herstellen.

fietser-gewond

Fietser gewond

Op het Sint Willibrordusplein in Heusden is vanochtend een fietster in botsing gekomen met een auto. De fietster, een vrouw van 71 uit Heusden-Zolder, raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

5-vrachtwagens-parkeren-verkeerd

5 vrachtwagens parkeren verkeerd

Bij verkeerscontroles door de lokale politie bleek dat 5 zware vrachtwagens het parkeerverbod overtraden. Voorts kregen 2 bestuurders een boete wegens gsm'en aan het stuur. 1 bestuurder kon geen verzekeringsbewijs voorleggen.

bbc-zolder-kent-bekertegenstanders

BBC Zolder kent bekertegenstanders

In het basketbal is de competitie nog maar pas afgelopen en er is al geloot voor de Beker van België 2009-2010, waarvoor alleen nationale ploegen zijn toegelaten. In de eerste ronde zijn de clubs uit tweede en derde onderverdeeld in veertien groepen van drie, Zolder zit daarbij in een groep met Font Lommel en Lathem De Pinte. Tussen 2 augustus en 18 oktober worden de heen- en terugwedstrijden gespeeld. De groepswinnaars spelen de tweede ronde om een plaats in de achtste finales, waarin ook de eersteklassers aantreden

zondag-zijn-fietsers-baas-op-circuit-zolder

Zondag zijn fietsers baas op Circuit Zolder

Zondag heeft op Circuit Zolder 'Vlaanderen Fietst' plaats, een groot evenement in het teken van de fiets én voor een goed doel. Op het programma een wielertoeristenrit over 70 km en een mountainbiketocht over 20 of 40 km, telkens met vrije start tussen 8 en 10 uur. 30 mountainbikes en helmen zijn gratis ter beschikking (reserveren op 011-80 80 85). Uiteraard staan ook enkele familiefietstochten op de affiche: 'Vlaanderen Fietst' over 20 km en de (…) Lees het hele bericht

het-rupsenseizoen-is-begonnen

Het rupsenseizoen is begonnen

In Genk en Maaseik zijn de eerste processierupsen met brandharen gesignaleerd. Ze zitten dus in het vierde vervellingsstadium, hun haren kunnen dan onder meer huiduitslag en rode ogen veroorzaken. De komende maanden wordt de meeste hinder verwacht in Kinrooi, Bree, Meeuwen-Gruitrode en Houthalen-Helchteren. Er kan nu nog preventief gesproeid worden voor de rupsen die nog niet volwassen zijn. In Heusden-Zolder, waar vorig jaar maar ankele haarden waren, is maandagavond de sproeimachine ook (…) Lees het hele bericht

scouts-bolderberg-vierden-30ste-verjaardag

Scouts Bolderberg vierden 30ste verjaardag

De Scouts Bolderberg van Bolderberg hebben met veel bravoure hun 30ste verjaardag gevierd. Dat gebeurde onder meer met een brunch voor alle leden maar ook met een groot spel en een slotshow. De 50-koppige Bolderband zorgde voor de muzikale animo, terwijl 350 mensen van een feestmaaltijd genoten. Voor de gelegenheid was zelfs een Trapperspist gemaakt, een gelegenheidstrappist die massaal door de kelen vloeide. Uiteraard kon het kampvuur met zang en animatie niet ontbreken. In het totaal zijn 500 mensen komen meevieren.

koolputterszoon-wordt-voetbalheld

Koolputterszoon wordt voetbalheld

Sinan Bolat, de doelman van Standard, zorgde zaterdagavond voor sensatie. Hij stopte in de blessuretijd op Gent een strafschop en dwong op die manier testmatchen voor zijn club af. Had hij die bal niet gepakt, dan was Anderlecht kampioen geweest. Bolat maakte korte tijd furore bij Racing Genk. Hij woont met zijn familie in Zonhoven. Zowel zijn grootvader als zijn vader waren koolputters in Zolder. Na de mijnsluiting opende zijn vader een kebabzaak in Herentals. Sinan is dus de eerste generatie van zijn familie die hier niet in de put werkte, meer nog, hij voorkwam dat zaterdagavond heel Luik in de put zat.

5-000-euro-voor-make-a-wish

5.000 euro voor Make-a-Wish

Leerlingen, ouders en leerkrachten van basisschool De Springplank Eversel hebben afgelopen schooljaar liefst 5.000 euro ingezameld voor Make-A-Wish. Tijdens het schoolfeest mocht een afgevaardigde van de organisatie de symbolische cheque in ontvangst komen nemen. De opbrengst was het resultaat van een heleboel acties: sponsorloop (102 euro), appelmoesverkoop (174 euro), boekenbeurs (628 euro), soepverkoop (57 euro), driekoningen zingen (346 euro), (…) Lees het hele bericht

helpende-handen-voor-gemeentepersoneel

Helpende handen voor gemeentepersoneel

Het gemeentepersoneel heeft hulp nodig om het werk gedaan te krijgen. Dat blijkt uit een aantal opdrachten die de gemeenteraad volgende week moet toewijzen of verlengen. Zo zal ook dit jaar het onderhoud van de 19 schuilhuisjes van De Lijn gebeuren door 'De Poetslijn', een sociaal tewerkstellingsproject van de BLM. De beplanting in een deel van de Paquaylaan en de Kleuterweg wordt onderhouden door de vzw De Schans. Daarnaast moet de samenwerkingsovereenkomst met ‘De Winning-vzw (…) Lees het hele bericht

kvv-kadetten-naar-vlaamse-finale

KVV kadetten naar Vlaamse finale

De kadetten B van KVV Heusden-Zolder hebben zich zondag geplaatst voor de Vlaamse finale van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. In de finale met de ploegen uit Antwerpen en Vlaams-Brabant versloegen ze 's Gravenwezel met 2-1 om vervolgens met 1-0 te verliezen van Betekom. Maar doordat Betekom tegen 's Gravenwezel verloor, kwamen die van KVV als eindwinnaar tevoorschijn. Nu zaterdag spelen ze de Vlaamse finale tegen de sterksten uit Oost- en West-Vlaanderen.

goud-en-zilver-voor-laura-en-bo

Goud en zilver voor Laura en Bo

De badmintonspelers uit Heusden-Zolder konden afgelopen weekend weer juichen tijdens de provinciale kampioenschappen. Bij de dames -9 verhuisde zowel het goud als het zilver naar Heusden-Zolder: Laura Poelmans behaalde goud, Bo Borremans de zilveren plak.

vandaag-gezien-17-mei-2009

Vandaag gezien

Zorg voor een striemende regenbui, geef dan het startsein voor een autorace en je krijgt een spectaculair prentje, vanmiddag op Zolder bij de start van de Formula 16.

jan-kuyckx-teruggeslagen-in-ardennen

Jan Kuyckx teruggeslagen in Ardennen

In de derde rit van de Ardense triptiek in Soumagne eindigde Jan Kuyckx zondagmiddag nog op de 19de plaats, maar in de vierde rit werd hij teruggeslagen. Jammer voor de vierde plaats die hij zaterdagavond nog in de stand bekleedde.

kevers-zorgen-voor-fun

Kevers zorgen voor fun

De VW-Fun Cup op Circuit Zolder was een uithoudingsrace waar werd gestreden op het scherp van de snee, maar waar evenzeer hilarische momenten te believen vielen zoals het op gang duwen van de wagen op de pole, of zelfs een rijder die onderweg zijn eigen kever ging voortduwen. Zelfs de pitspoezen moeten met een korreltje zout worden genomen (nu ja)...
De uitslagen:

Belgian Touring Car Series: eerste reeks: 1. David Dermont (Mon)/Ludovic Sougnez (Mazda RX8) 47 ronden in (…) Lees het hele bericht

bolderberg-nog-niet-naar-derde

Bolderberg nog niet naar derde

Nog geen promotie naar derde provinciale voor FC Bolderberg. Het kwam zondag niet verder dan 1-1 bij Eendracht Houthalen. Afgelopen donderdag was de heenwedstrijd in Bolderberg op 2-2 geëindigd. Houthalen wint omdat het meer scoorde op verplaatsing. Bij de aanhang was de ontgoocheling na afloop erg groot. Toch krijgt het donderdag nog een herkansing tegen Smeermaas. Het seizoen duurt erg lang voor die van Bolderberg.

vormelingen-uit-berkenbos-en-lindeman

Vormelingen uit Berkenbos en Lindeman

Zowat 20 kinderen uit Berkenbos en Lindeman beleefden vandaag hun vormsel. Nadien troepten ze samen voor de foto met de catechesebegeleiders, pater Frans Kusters en vormheer Dominique Derkoningen.

jan-kuyckx-is-goed-bezig

Jan Kuyckx is goed bezig

Jan Kuyckx is in erg goede doen in de Ardense Triptiek. Zondag is hij van start gegaan als 4de in de stand op 1'19" van leider Sander Armée. Die goede klassering dankt Kuyckx aan zijn derde plaats in de zaterdagrit van Eupen naar Bütgenbach.

veel-volk-en-ambiance-op-chirotica

Veel volk en ambiance op Chirotica

Zowat 900 jongeren passeerden zaterdagavond de kassa van Ons Huis waar de Chiroticafuif plaats vond. Op de beat van de de dj's zat de sfeer er volop in.

reunie-van-zware-jongens

Reünie van zware jongens

Café 't Kuipke in Zolder was zaterdagavond volgelopen met heel wat voormalige 'zware jongens'. Daar had immers een reünie plaats van de vroegere Biba. Moet het nog gezegd dat er straffe verhalen werden opgedist en dat er heel wat werd afgelachen.

hadise-matig-aangemoedigd

Hadise matig aangemoedigd

Terwijl Hadise zich op tv vanuit in Moskou de longen uit het lijf zong voor Turkije, zetten de bezoekers van café Maksim Fettahoglu hun kaartspel gewoon voort. Misschien had het meiske het met wat meer aanmoediging nog verder geschopt dan de vierde plaats.

feest-bij-kampioenenclub-bbc-zolder

Feest bij kampioenenclub BBC Zolder

Zaterdag was het heel de dag feesten geblazen, want basketclub BBC Zolder vierde met een familiehappening de vier titels die werden behaald: door de microben (foto), de benjamins, de tweede en de eerste ploeg. De supporters daagden talrijk op voor het gezellige gebeuren.

sjotten-voor-het-goede-doel

Sjotten voor het goede doel

32 recreatie- en gelegenheidsploegen hebben twee dagen lang gevoetbald op de Noordberm tijdens de 15de sportieve dagen van de brancardiers. Uitslagen? Doet er niet doet. De sfeer was het belangrijkste en vooral dit: met de opbrengst van het tornooi kunnen de brancardiers alweer een jaar verder met hun ziekenwerking.

atletiekmeeting-voor-basisscholen

Atletiekmeeting voor basisscholen

Volop atletiekdrukte vandaag in De Veen waar de Isako voor basisscholen plaats had. Jongens en meisjes geboren tussen 1997 en 2002 namen het tegen elkaar op in de spurt, horden, hoog- en verspringen, werpen en 7-sprong.

twee-doden-bij-verkeersongeval-in-koersel

Twee doden bij verkeersongeval in Koersel

Bij het tragische verkeersongeval op de Nieuwendijk in Koersel vrijdagavond zijn ook twee jongeren uit Heusden-Zolder gewond geraakt. De lokale politie van Beringen heeft vandaag meer details bekend gemaakt. Twee neven van 20 en 17 jaar uit Beringen overleden ter plaatse. Een derde neef van de twee overleden jongemannen, een 18-jarige man uit Tessenderlo, verkeert nog in levensgevaar in het Salvatorziekenhuis in Hasselt. Een 18-jarige man uit Heusden-Zolder raakte zwaargewond en een 19-jarige (…) Lees het hele bericht

collegeleerlingen-beloond-voor-leesactie

Collegeleerlingen beloond voor leesactie

De leerlingen van het tweede jaar van het Sint-Franciscuscollege mochten vrijdagavond een feestje bouwen in de bibliotheek. Ze hadden deelgenomen aan een project om mee boeken te lezen en te beoordelen om zo de literatuurlijst voor het volgende schooljaar samen te stellen. Zowat 60 leerlingen lazen een 100-tal boeken en dat leverde 477 beoordelingen op. Vrijdagavond kwam de Beringse jeugdschrijfster Ingrid Dullens langs en ze kregen - naast een proficiat van bibschepen Isabelle Thielemans - (…) Lees het hele bericht

kuyckx-22ste-in-ardennen

Kuyckx 22ste in Ardennen

In de eerste etappe van de 'Ardense driedaagse' is Jan Kuyckx vandaag 22ste geëindigd in Malmedy. Frédérique Robert was de sterkste van een kopgroep na 133 km. 9 seconden later was Jan de snelste van de groep.

west-wing-vliegt-op-helzold

West Wing vliegt op Helzold

De leden van modelvliegclub West Wing hebben woord gehouden. Vrijdagavond was de eerste keer dat ze volgens hun kersverse vergunning mochten vliegen op Helzold. En weer of geen weer, ze stonden er en hun vliegtuigjes doorkliefden het luchtruim. Heusden-Zolder is opnieuw een attractie rijker.

56-000-euro-subsidies-voor-sportinfrastructuur

56.000 euro subsidies voor sportinfrastructuur

Vier sportclubs van Heusden-Zolder krijgen van de gemeente een tegemoetkoming van in het totaal meer dan 56.000 euro voor de verbetering van hun infrastructuur. Op 28 mei moet de gemeenteraad de subsidies goedkeuren. Elke sportclub kan een tussenkomst krijgen in de helft van haar investeringen, met een maximum van 60.000 euro over 10 jaar. Voetbalvereniging Berkenbos VV krijgt ruim 5.000 euro voor de renovatie van het terrein op Lindeman. (…) Lees het hele bericht

bbc-zolder-viert-kampioenenfeest

BBC Zolder viert kampioenenfeest

Na een succesvol seizoen, gaan ze er bij basketclub BBC Zolder morgen eens flink tegen aan tijdens een feestelijke familiedag. Het begint al om 12 uur in de sporthal, jong en oud spelen dan een 3 tegen 3 duo-competitie en randanimatie. Van 19u30 tot 21 uur verzorgt DJ Geert een kinderdisco en worden de jeugdkampioenen gehuldigd. Om 21 uur gaat het kampioenenbal van start met huldiging van de A & B-ploeg die beiden kampioen speelden. Voor de ambiance zorgen rockband Keybridge en DJ Geert. De toegang is gratis.

dolle-kevers-in-uithoudingsraces

Dolle kevers in uithoudingsraces

Ongetwijfeld weer spektakel dit weekend op Circuit Zolder want zowel het Belgian Touring Car Series als de VW Fun Cup strijken er neer. De toerismewagens rijden twee races van 90 minuten met verplichte pitsstop. Bij de VW Fun Cup - dolle kevers in de letterlijke zin - zijn twee races van telkens 3 uur voorzien waarbij de strijd vaak tot op de streep geleverd wordt. Dit weekend rijdt ook ex-Europees rallykampioen Bruno Thiry mee. Daarnaast is er nog een race van de National Historic Cup, de oude racebolides. Een weekendticket kost € 15, maar op deze site kan je gratis tickets printen zoveel je wilt.

kasteel-in-de-steigers

Kasteel in de steigers

Voor wie zich afvraagt waarom het kasteel Meylandt in de steigers staat ...  er zijn momenteel periodieke onderhoudswerken aan de gang. De dakkapellen en kroonlijst krijgen een beurt, en het buitenschrijnwerk wordt geschilderd. In totaal zou alles 40 dagen in beslag nemen zodat het kasteel in orde is tegen de opendeurdag van de academie.

moeilijke-klus-voor-bolderberg

Moeilijke klus voor Bolderberg

Het wordt een moeilijke klus voor FC Bolderberg om de promotie naar derde provinciale af te dwingen. Donderdagavond speelde het thuis 2-2 gelijk tegen Eendracht Houthalen. Zondag om 15 uur heeft de terugwedstrijd in Houthalen plaats, uiteraard is daar nog alles mogelijk, maar daarvoor rekent Bolderberg dan ook op de massale steun van zijn supporters.

te-weinig-parking-voor-markt

Te weinig parking voor markt

Het mooie weer zorgde gisteren weer voor een enorme toeloop op de multiculturele markt, maar dat veroorzaakte ook problemen. Dat blijkt uit de evaluatie die de politie vandaag maakte. Er zijn 2.250 auto's geteld, slechts 50 mensen kwamen met de fiets, alles samen goed voor 7.000 marktbezoekers. Alle parkeerplaatsen waren bezet. In de Stationsstraat zijn 20 bestuurders geverbaliseerd omdat ze op het fietspad stonden, 14 bestuurders negeerden het parkeerverbod in Kolderhof en Mijnwerkerslaan, er (…) Lees het hele bericht

23-193-kiezers-in-heusden-zolder

23.193 kiezers in Heusden-Zolder

De meeste inwoners van Heusden-Zolder hebben vandaag hun oproepingsbrief voor de verkiezingen van 7 juni in de bus gehad. In het totaal telt deze gemeente 23.193 stemgerechtigde inwoners, 11.484 mannen en 11.709 vrouwen. Die moeten tussen 8 en 15 uur naar de sporthallen van Heusden-Centrum of Zolder-Centrum, naargelang de woonplaats. Dat zal uiteraard een enorme drukte teweegbrengen, maar er wordt gewerkt aan een verkeers- en parkeerplan en iedereen wordt aangespoord om met de fiets te komen. Oh ja, we stemmen nog altijd met de computer, zowel voor het Vlaams als het Europees parlement.

klassen-kennen-europa

Klassen kennen Europa

Twee van de tien Limburgse klassen die winnaar werden van de wedstrijd 'Ontdek Europa', komen uit Heusden-Zolder: Basisschool Beekbeemden uit Zolder-Centrum en De Springplank uit Eversel. De provincie organiseerde de voorbije maanden een zoektocht in de bibliotheken. Daarin konden de leerlingen van het 5de leerjaar kennismaken met de 27 Europese lidstaten. Daarvoor moesten ze opdrachten vervullen via een boekenkoffer en het Internet, in de bib van Heusden-Zolder (…) Lees het hele bericht

vlaamse-en-waalse-dialectliederen

Vlaamse en Waalse dialectliederen

Zaterdag 16 mei om 20u15 heeft in Muze een mooi concert plaats. Onder de noemer 'Sjansons Patinées' brengen Didier François, Patrick Riguelle, Tom Theuns en Neeka een ode aan het oeuvre van o.m. Wannes Van De Velde. Het wordt een ontmoeting Vlaanderen-Wallonië met 8 Belgische topartiesten. Een componist, drie zangstemmen, drie strijkers en een bas brengen Vlaams- en Franstalige liederen, vaak gezongen in smakelijk dialect. Tickets kosten € 14 en € 12.

ook-beekbeemden-deed-fietsexamen

Ook Beekbeemden deed fietsexamen

Vanmorgen namen in basisschool Beekbeemden 37 leerlingen deel aan het fietsexamen waarvoor ze konden rekenen op politie en preventiedienst. Het was de eerste keer dat deze school meedeed, maar volgens juffen Els en Tamara was het een leerrijke ervaring.

druk-weekend-voor-de-jeugd

Druk weekend voor de jeugd

Voor de feestlustige jeugd wordt het dit weekend kiezen in Heusden-Zolder. In jeugdhuis De Put begint vrijdagavond 'Bass injected' met Drum'n'Bass van Wontime, Speedwagon, Battery, Subsonic, Subskillz en Serial Thrilla. Om 4 uur 's ochtends valt de beat stil. Zaterdag organiseert de Chiro de tradtionele fuif Chirotica in Ons Huis in Berkenbos. DJ's zijn Gruth Laweit, Tropical Blenders, Speedy en Switten, de deuren gaan open om 21 uur en voor € 6 kom je erin. Nog (…) Lees het hele bericht

de-turnmiester-is-niet-meer

De 'turnmiester' is niet meer

In de Bloemelingen is André Vaes overleden, in Heusden gekend als de 'turnmiester'. André Vaes was decennialang turnleraar aan de lagere jongensschool in Heusden-Centrum. Alle jongens kregen er 6 jaar lang twee keer per week gymnastiek en sport van hem en vanaf begin de jaren zeventig kwamen daar ook zwemlessen bij. André Vaes zou dit jaar 80 worden.

de-galgenberg-ligt-er-weer-netjes-bij

De Galgenberg ligt er weer netjes bij

Kinderen van de Lindeman trokken vandaag samen met Limburgs Landschap het natuurgebied de Galgenberg in. De kinderen komen wekelijks naar de taalstimulering van de wijkwerking, maar tijdens de jaarlijkse groenactiedagen in hun wijk steken ze ook de handen uit de mouwen. Ze houden dan onder meer een opruimactie, waarbij alles wat niet in de natuur thuishoort wordt opgeruimd. Ook vandaag zijn weer heel wat zakken met afval gevuld. En de kinderen hebben alweer wat bijgeleerd over de natuur in hun buurt.

leerlingen-leren-fiets-beheersen

Leerlingen leren fiets beheersen

Vandaag was het in heel Limburg auto-luwe schooldag, ook in Heusden-Zolder hadden verschillende scholen activiteiten opgezet en hun leerlingen aangespoord om met de fiets naar school te komen, al dan niet in de vorm van een fietspool. Bij De Springplank in de Kapelstraat had Marc Wauters samen met zijn medewerkers van de Vlaamse Wielerschool een fietsbehendigheidsparcours uitgezet op de speelplaats. De kinderen konden er oefenen en kregen per klas initiatielessen in stuurmanskunst en (…) Lees het hele bericht

dames-zolder-stoppen-met-basket-in-landelijke

Dames Zolder stoppen met basket in landelijke

Geen damesbasketbalclub Zolder volgend seizoen in eerste landelijke. Het bestuur heeft besloten zich terug te trekken uit de landelijke afdeling en nog alleen de teams in eerste en tweede provinciale te behouden. Dat is een reactie op de exodus van speelsters de afgelopen weken. Er zijn er liefst 7 speelsters vertrokken, met als laatste Eva Vandistel die naar Houthalen gaat. En dat was voor de club de spreekwoordelijke druppel.

een-bus-teveel-in-de-dorpsstraat

Een bus teveel in de Dorpsstraat

Een illustratie van de problematiek in de Dorpsstraat. Onlangs passeerden er twee bussen van De Lijn op hetzelfde ogenblik. Een muurtje werd geraakt en het verkeer zat strop. Stof voor discussie op de volksvergadering volgende week.

west-wing-heeft-zijn-vliegvergunning

West Wing heeft zijn vliegvergunning

De modelvliegclub West Wing heeft eindelijk de vergunning op zak op te mogen vliegen op Helzold. Het was een lange procedure maar alle hindernissen zijn nu genomen. Vanaf vrijdag 15 mei mogen de vliegtuigjes de lucht in, en de gretige West Wingers hebben zich voorgenomen dat vrijdag ook te doen ... weer of geen weer.

geconfronteerd-met-verkeersonveiligheid

Geconfronteerd met verkeersonveiligheid

Vier studenten van de Xios Hogeschool organiseerden dinsdag als eindwerk de tweede editie van 'Dag van de verkeersveiligheid' op Circuit Zolder. 179 leerlingen van de derde graad werden aangespoord om op een verantwoorde manier in het verkeer te stappen. Wim Geysen bracht zijn one-man show rond verkeersveiligheid, de 'Ouders van verongelukte kinderen' gaven informatie over de gevolgen van onveilig rijgedrag. En met een Promillebril van de Resposible Young Drivers konden ze op (…) Lees het hele bericht

bolderberg-wil-op-koers-komen

Bolderberg wil op koers komen

Buurtzaken is nu ook in Bolderberg van start gegaan met een project om een dynamiek bij de handelaars op gang te brengen. Onder de noemer 'Bolderberg op koers' proberen gemeentebestuur, Stebo, handelaars en het Agentschap Ondernemen, de kern van Bolderberg te versterken. Daarbij zal extra aandacht gaan naar het voorzieningenniveau van de lokale handel dat belangrijk is voor de inwoners maar ook naar de rol van handel en horeca in het toeristische gebeuren. De komende maanden gaat Stebo (…) Lees het hele bericht

volksvergadering-over-plannen-zolder-centrum

Volksvergadering over plannen Zolder-Centrum

De dorpsraad van Zolder-Centrum roept voor volgende week dinsdag een dringende algemene vergadering samen. Het is de bedoeling dat de dorpsbewoners daar, in samenspraak met schepen Marc Swevers en verkeersdeskundige André Moens laten horen hoe zij de herinrichting van Dorpsstraat en Dekenstraat zien. "Het is de bedoeling dat volgend jaar het centrum van Zolder wordt heringericht, het geld daarvoor is in de begroting voorzien," zegt schepen Marc Swevers. "Maar daabij moeten keuzes (…) Lees het hele bericht

voetbaltornooi-van-de-brancardiers-1

Voetbaltornooi van de brancardiers

Op 15 en 16 mei organiseren de mijnwerkers-brancardiers Heusden de 15de editie van de sportieve dagen. Op de terreinen van SK Heusden 06 vindt dan het traditionele voetbaltoernooi plaats. In het verleden was dat altijd op Van Helmont maar door de verkoop van het terrein daar moest noodgedwongen worden uitgeweken naar de veel betere infrastructuur aan de Noordberm. In het totaal nemen liefst 32 ploegen deel, van caféploegen, verenigingen, brandweer tot familieploegen. Alles is puur recreatief en zonder klassement. Vrijdag zijn er wedstrijden van 18 tot 21u30, zaterdag van 14 tot 19 uur.

zondag-renovatiecafe-in-het-ecr

Zondag renovatiecafé in het ECR

Op zondag 17 mei heeft de Vlaamse renovatiedag plaats. In heel Vlaanderen kun je die dag kennismaken met de manier waarop oude gebouwen gerenoveerd zijn en meestal een nieuwe bestemming kregen. In Heusden-Zolder is het Europees Centrum voor Restauratietechnieken (ECR - vroegere elektriciteitscentrale van de mijn) op het Marktpleintoegankelijk. Het is in 1924 gebouwd en in 2000 gerenoveerd, het wordt nu gebruikt als opleidingscentrum voor bouw- en restauratie. Je (…) Lees het hele bericht

foutparkeerders-betrapt

Foutparkeerders betrapt

Na klachten van buurtbewoners heeft de politie vandaag verkeerscontroles gehouden. In de Gildenstraat zijn 5 parkeerovertredingen in een bocht vastgesteld. 1 vrachtwagenbestuurder kreeg een pv omdat hij niet parkeerde op de voorziene vrachtwagenparkings. 3 bestuurders droegen geen gordel en 1 leerling-bestuurder reed zonder begeleider. In de P. Paquaylaan en de Grauwzustersstraat trof de politie 3 foutparkeerders aan.

slimcontroles

SLimcontroles

Het afgelopen weekend waren er SLimcontroles op de E 313 en in 6 politiezones, waaronder Heusden-Zolder. Uit de totale balans blijkt dat 35 van de 487 gecontroleerde bestuurders dronken waren, 2 hadden drugs gebruikt. Bijna 6.000 auto's zijn op hun snelheid gecontroleerd, daarbij reed minder dan 4 % te snel. 13 rijbewijzen zijn ingetrokken. Er zijn 87 verkeersongevallen gemeld, daarbij vielen 32 gewonden. Er waren opnieuw 32 gevallen van vluchtmisdrijf op de Limburgse wegen.

over-10-jaar-700-inwoners-meer

Over 10 jaar 700 inwoners meer

Heusden-Zolder telde vorig jaar 31.278 inwoners, 15.660 vrouwen en 15.618 mannen. Er waren 328 geboorten en 212 sterfgevallen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de Studiecel Limburg. Onze bevolkingsaangroei van de voorbije jaren ligt boven het Vlaamse en Limburgse gemiddelde. Er waren 1.231 inwijkelingen en 1.126 mensen die de gemeente verlieten. Bij de inwijkelingen waren 56 Belgen, 55 Turken, 53 Nederlanders en 24 Polen. In 1990 woonden hier 5.726 mensen van vreemde (…) Lees het hele bericht

chasse-patat-telt-af

Chasse Patat telt af

Voor wielerclub Chasse Patat is de 'countdown' nu echt begonnen, er staan enkele waanzinnig drukke weken voor de deur. Op zondag 24 mei organiseert de club voor het eerst een individuele tijdrit voor dames/elite op Circuit Zolder. Een wedstrijd die trouwens deel uitmaakt van de Wielertrofee Vlaanderen en plaatsvindt midden in het evenement 'Vlaanderen-fietst'. En dat is nog maar een opwarmer want op zondag 28 juni - Zatte Zondag bij Heusden-kermis - organiseert de club drie wedstrijden in Heusden-Centrum samen met optredens en een boel animatie. Alle info vind je op de nieuwe site die vandaag online is gegaan www.chassepatat.be

jasper-bervoets-tweede-op-pk

Jasper Bervoets tweede op PK

Heusdenaar Jasper Bervoets is tweede geëindigd in zijn leeftijdscategorie op het Limburgs kampioenschap wielrennen voor nieuwelingen in Peer. De titel ging naar zijn ploegmaat Brecht Schepmans, Joachim Vanreyten pakte de derde podiumplaats.

promoveert-bolderberg-toch-nog

Promoveert Bolderberg toch nog?

Het wordt een spannende week voor FC Bolderberg. Gisteren heeft het Heers uitgeschakeld in de eindronde van vierde provinciale. De volgende tegenstander is Eendracht Houthalen, als Bolderberg ook daarvan wint, speelt het volgend seizoen in derde, de doelstelling die het bestuur bij de start van het seizoen voorop had gesteld. Lange tijd leek het in de reguliere competitie op de titel af te stevenen, maar het liet in de eindfase net iets te veel steken vallen. Donderdag om 19 uur speelt Bolderberg thuis en zondag om 15 uur volgt de terugwedstrijd.

fietszoektocht-door-heusden-zolder

Fietszoektocht door Heusden-Zolder

Het ACV regio Heusden-Zolder organiseert op zondag 17 mei een fietszoektocht door de gemeente. Vertrekken kan tussen 13 uur en 14u30 in Sint-Baaf in Eversel, waar ook de aankomst is. Het is een gezinsvriendelijke fietszoektocht, met niet te moeilijke vragen en een makkelijk parcours over 25 km waar ook de kinderen aan kunnen deelnemen. Gevaarlijke kruispunten worden aangegeven, maar er wordt zoveel mogelijk gefietst over het fietsroutenetwerk. Er zijn heel wat mooie prijzen te winnen.

informatiedag-over-obesitas

Informatiedag over obesitas

Het Sint-Franciskusziekenhuis van Heusden-Zolder organiseert samen met het Heilig Hartziekenhuis van Mol en het Algemeen Ziekenhuis St. Dimpna in Geel en informatiedag over obesitas. Op zaterdag 16 mei van 10u30 tot 16 uur heeft die plaats in Sunparks Kempense Meren in Mol. De drie ziekenhuizen hebben een samenwerking onder de noemer KLOK: Kempen & Limburg Obesitas Kliniek. Ze willen in de drie ziekenhuizen dezelfde kwaliteitsvolle aanpak garanderen. Alsmaar meer mensen (…) Lees het hele bericht

over-and-out-voor-vrijheid-zolder

Over and out voor Vrijheid Zolder

Een zwarte dag vandaag voor Vrijheid Zolder. Zolder is uitgeschakeld in de eindronde die een bijkomende stijger vanuit derde naar tweede provinciale moet aanduiden. Na een hoopvol 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd bij Kadijk, werd het vandaag 0-1. De thuisploeg kreeg de bal er - in tegenstelling met een groot deel van het seizoen - niet in. Einde van de droom. Beter verging het Anadol, dat speelt voor het behoud. Na zijn thuiszege van woensdag ging het nu met 1-5 winnen bij Sporting Aalst. En in vierde provinciale zit Bolderberg (foto Peter Vanduren) nog altijd op promotiekoers. Het versloeg Heers met 5-0 en gaat dus door.

eerste-communicanten-in-boekt

Eerste communicanten in Boekt

We zitten volop in de periode van de communiefeesten. In Boekt kwamen zondagmorgen zowat 30 kinderen met hun familie naar de kerk afgezakt voor hun eerste communie. Ze poseerden met plezier voor de groepsfoto met pastoor en begeleiders.

kwb-hielp-lopers-op-weg

KWB hielp lopers op weg

Bij de KWB van Zolder had vandaag de eindtest plaats van 'start to run' of joggen voor beginners. De KWB organiseerde het programma al voor de derde keer om mensen op weg te helpen die graag wat meer bewegen of aan hun conditie willen werken. Daarbij is het einddoel om na 10 weken 5 km aan één stuk te kunnen lopen in eigen tempo. 8 vrouwen en 1 man zijn er aan begonnen en met 7 slaagden ze vandaag in de eindtest: Arlette Henderix, Katia Noblesse, Marina Vanhoudt, Eveline Tschaika, Brenda Baeten, Dermya Aydia en Harry Jansen.

vandaag-is-moederdag

Vandaag is Moederdag

Het is vandaag Moederdag. De dag bij uitstek om moeder te verrassen met een bloemetje of andere attentie. Vergeten is geen excuus.

motoren-veroveren-circuit

Motoren veroveren circuit

Zaterdag en zondag zijn het de motoren die het rijk voor zich hebben op Circuit Zolder. De Motorsportschool organiseert er vrije trainingsritten en de belangstelling is zo groot dat alles uitverkocht is. Ook heel wat motards komen een kijkje nemen, langs de baan. Bijkomend spektakel is er van de Go Fast Sprintraces.

zweethonden-zoeken-gewonde-reeen

Zweethonden zoeken gewonde reeën

Zaterdagochtend heeft een wielertoerist ter hoogte van Vogelsanckbos het kadaver gevonden van een ree, dat blijkbaar was aangereden. Maar heel vaak worden de dieren na een botsing niet meer teruggevonden. Ze zijn dan vaak nog enkele meters gevlucht het struikgewas in, waar ze een al dan niet langzame dood sterven. Om onnodig dierenleed te voorkomen heeft de politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken een samenwerking uitgewerkt met de vzw Vlaamse Zweethondengroep en het Vogel- en (…) Lees het hele bericht

open-wervendag-in-de-witte-barier

Open Wervendag in de Witte Barier

Morgen heeft in heel Vlaanderen de openwervendag plaats, van 10 tot 17 uur kan je dan een aantal bijzondere bouwwerven gaan bezoeken. Eén van de 9 Limburgse projecten ligt in Heusden-Zolder, namelijk aan de Witte Barier 59. Daar wordt momenteel een eengezinswoning gebouwd en tegelijk is het een leerbouwwerf. Het gaat om een samenwerking tussen AVL Woningbouw en het VTI in Beringen. De leerlingen van de ruwbouwafdeling krijgen hun praktijkopleiding er op een echte werf. Die staat momenteel op welfselhoogte.

johan-melotte-op-slp-lijst

Johan Melotte op SLP-lijst

Op haar beurt heeft de SLP vrijdag haar Limburgse lijst voor de Vlaamse verkiezingen op 7 juni bekendgemaakt. De Sociaal-Liberale Partij - de opvolger van Spirit - heeft één inwoner van Heusden-Zolder op de lijst: Johan Melotte staat op de 6de plaats bij de effectieven en nog eens op de 3de plaats bij de opvolgers.

leerlingen-lopen-voor-goede-doel

Leerlingen lopen voor goede doel

De leerlingen van het Sint-Franciscuscollege liepen zich vandaag zowat de ziel uit het lijf tijdens de traditioneel sponsorloop op het terrein in de Minderbroedersstraat. Zowel de jongens als meisjes waren vooraf op zoek gegaan naar persoonlijke sponsors. De opbrengst gaat altijd naar het goede doel, dit jaar wordt het geld verdeeld tussen de sociale kas, Broederlijk Delen en het straatkinderenproject Mama Alice van oud-leerlinge Liesbet Willems in Peru.

fairplay-trofee-nog-niet-bij-de-top

Fairplay Trofee: nog niet bij de top

In de Fairplay Trofee van het jongerenvoetbal over het afgelopen seizoen hebben de ploegen uit Heusden-Zolder niet bepaald de prijzen weggekaapt. Bij de junioren is Vrijheid Zolder als hoogste ploeg van deze gemeente uitgekomen op een 8ste plaats, bij de miniemen waren het die van FC Anadol op een 15de plaats en bij de kadetten Statie Zolder op 21. In de andere reeksen stootte geen club uit Heusden-Zolder tot de hoogste rangen door.

busstaking-treft-limburg-zwaar

Busstaking treft Limburg zwaar

De gevolgen van de staking bij De Lijn zijn in Limburg veel groter dan verwacht. Alleen de leden van de ACOD staken maar die hebben in Limburg de meeste stelplaatsen geblokkeerd. Daardoor kunnen de werkwillige chauffeurs niet uitrijden en zullen er vanochtend maar weinig bussen opdagen. De verpachte lijnen kunnen vermoedelijk wel rijden. UPDATE De Lijnen 29 en 2, cruciale vebindingen naar Hasselt, reden vanmorgen helemaal niet. Er waren wel bussen op de lijnen 34 en 92 zodat de meeste leerlingen in de scholen van Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren zijn geraakt. UPDATE Ondertussen hebben directie en vakbond een akkoord bereikt waarbij de blokkades van de stelplaatsen worden opgeheven. Tegen 14 uur zullen er daardoor meer bussen rijden. Ook voor de terugkeer van de schoolkinderen zullen dus meer bussen beschikbaar zijn, hoewel zeker niet alle diensten verzekerd worden. Voor zaterdag behoudt de ACOD de staking, maar er worden dan geen bussen geblokkeerd.

statie-sport-is-gestraft

Statie Sport is gestraft

De Voetbalbond heeft Statie Sport gestraft voor incidenten tijdens de reservenwedstrijd tegen Bolderberg op 18 april. De scheidsrechter moest de partij toen schorsen. Statie verliest de wedstrijd met 0-5, de trainer wordt geschorst tot 31 oktober en moet 75 euro boete betalen, de afgevaardigde is tot 30 september geschorst en moet 50 euro betalen en een bestuurslid is veroordeeld tot 50 euro boete.

kinderen-sensibiliseren-voor-groenactie

Kinderen sensibiliseren voor groenactie

Kinderen van de wijkwerking Mommeplas/Onder De Poort zijn donderdag in de vooravond de wijken ingetrokken. Ze gingen van deur tot deur met bloemetjes om de bewoners te sensibiliseren voor de groen- en afvalactie.Ze kregen heel wat positieve reacties. Volgende week gebeurt hetzelfde in de wijk Halheide.

gunstige-start-in-de-eindronde

Gunstige start in de eindronde

In de eindronde voor een bijkomende stijger naar tweede provinciale heeft Vrijheid Zolder donderdagavond 1-1 gespeeld bij Kadijk. In de andere eindronde om degradatie naar vierde provinciale te vermijden won Anadol thuis met 1-0 van Aalst. In de eindronde voor een bijkomende stijger in de vierde provinciale heeft Bolderberg met 0-2 gewonnen in Heers. Zondag om 15 uur worden de terugwedstrijden gespeeld.

kadetten-van-kvv-zijn-ijzersterk

Kadetten van KVV zijn ijzersterk

De gewestelijke kadetten B van KVV Heusden-Zolder hebben een prachtseizoen  achter de rug. Eerst speelden ze kampioen in de competitie, ze legden een haast feilloos parcours af en mochten op twee speeldagen van het einde al juichen. En nu hebben ze daar ook nog de Jeugdcup Het Nieuwsblad aan toegevoegd. Ze speelden in de finale 1-1 gelijk tegen Linkhout, in de strafschoppen hielden ze het hoofd koel en wonnen met 5-3. Op 17 mei speelt het team van trainer Bart Croymans op Thes Sport de interprovinciale finale van de Jeugdcup tegen de Vlaams-Brabantse en Antwerpse teams.

8-ton-gestolen-pittavlees-gevonden

8 ton gestolen pittavlees gevonden

Speurders hebben dinsdag in Heusden-Zolder 8 ton ontdooid pittavlees teruggevonden. Het vlees was op 2 mei gestolen in Philippeville in de provincie Namen. Daar hadden dieven twee Duitse vrachtwagens onderschept die met het vlees onderweg waren naar de regio Bergen. Speurders konden het traject traceren via het telefoonverkeer. De vrachtwagens zijn teruggevonden op een parking langs de E 314. Vanochtend hebben ook huiszoekingen plaats gevonden, één verdachte is gearresteerd. Het vlees is vernietigd.

wereldrecord-is-binnen-maar-ongeldig

Wereldrecord is binnen, maar ongeldig

Het Solvay-Umicore Zero Emission Racing Team van Leuvense ingenieursstudenten heeft donderdag op Circuit Zolder het wereldrecord gebroken voor wagens aangedreven op waterstof op de afstand van 1/8e mijl met vertrek vanuit stilstand. De nieuwe recordtijd bedraagt 10,4 seconden, meer dan een seconde sneller dan de vorige tijd die sinds 2007 op naam stond van een Nederlands team. UPDATE Consternatie achteraf toen bleek dat het wereldrecord niet kon gehomologeerd worden, omdat de gerechtsdeurwaarder had afgebeld.

sporten-met-elektrische-voertuigen

Sporten met elektrische voertuigen

Op de foto's lijkt het allemaal vrij normaal maar de topsporters verplaatsten zich vandaag op Circuit Zolder met elektrische voertuigen: Mark Wauters op de fiets, Bas Leinders in de auto, Marnicq Bervoets op de MX-crossmotor en Werner Daemen op de snelheidsmotor. Eén voor één stonden ze zelf verbaasd over de mogelijkheden die elektrische voertuigen in petto hebben.

gedeeltelijke-staking-bij-de-lijn

Gedeeltelijke staking bij De Lijn

Morgen en zaterdag houdt de socialistische vakbond een staking bij De Lijn. De werknemers zijn niet tevreden over de nieuwe CAO en vinden dat ze te weinig vergoed worden voor hun flexibiliteit. Er zullen ongetwijfeld ook in deze regio chauffeurs aan de staking deelnemen, maar de preciese impact is moeilijk in te schatten. De verpachte lijnen zullen in ieder geval volledig verzekerd zijn. De meest recente info over de dienstverlening kun je raadplegen op http://www.delijn.be, ze wordt voortdurend aangepast.

internetveiling-voor-make-a-whish

Internetveiling voor Make-A-Whish

De oudervereniging van De Springplank Eversel organiseert een veiling op eBay ten voordele van Make-A-Wish. Bekende Vlamingen onder wie Natalia, Herbert Flack, Belle Perez, Brahim, Jeroen Meus, Stijn Stijnen, Nicky Vankets, Carry Goossens, Freddy Loix en Francesca Vanthielen hebben daarvoor exclusieve voorwerpen gegeven. De veiling opent op zaterdag 9 mei om 11.00 uur en eindigt op zaterdag 16 mei om 11.00 uur. De internetveiling maakt deel uit van het sociale opvoedingsproject (…) Lees het hele bericht

pmd-afval-aan-huis-opgehaald

PMD-afval aan huis opgehaald

Zoals eerder aangekondigd gaat er de komende jaren één en ander veranderen in de afvalinzameling. Toen een tweetal jaren geleden de drie bestaande afvalintercommunales in Limburg fuseerden tot Limburg.net was al afgesproken dat er een uniforme ophaling zou komen en dat ook de recyclageparken op termijn op dezelfde manier en aan dezelfde tarieven zouden werken. Concreet zal in Heusden-Zolder al vanaf eind dit jaar plastic, metaal en drankverpakking aan huis worden (…) Lees het hele bericht

franse-bonsaispecialist-demonstreert

Franse bonsaispecialist demonstreert

Zowat 50 belangstellenden kwamen woensdagavond in Muze kijken en luisteren naar de Franse bonsai-expert François Jeker (in het witte hemd) die op uitnodiging van de Bonsai Association België een demonstratie gaf. Hij had uit Zuid-Frankrijk een buxus meegebracht die hij 8 jaar geleden uitplantte. Daarop gaf hij een Shari (dood hout) snoeidemonstratie. Elke eerste woensdag van de maand wordt er zo één of andere specialiteit behandeld.

leerlingen-bekampen-elkaar-in-atletiek

Leerlingen bekampen elkaar in atletiek

Leerlingen uit de middelbare scholen verzamelden vanmiddag in stadion De Veen voor hun jaarlijkse atletiektreffen. Ze namen het tegen elkaar op in uiteenlopende atletieknummers.

simonne-janssens-vanoppen-op-8-bij-n-va

Simonne Janssens-Vanoppen op 8 bij N-VA

Ook de N-VA heeft een kandidate uit Heusden-Zolder op de lijst voor de Vlaamse verkiezingen. Gemeenteraadslid Simonne Janssens-Vanoppen, voormalig schepen en Vlaams volksvertegenwoordiger, staat op de 8ste plaats bij de effectieven.

milieuvriendelijke-voertuigen-op-circuit-zolder

Milieuvriendelijke voertuigen op Circuit Zolder

Morgen heeft op Circuit Zolder de startdag plaats van de Cleanweek 2020, die voor het eerst georganiseerd wordt van 5 tot 9 mei 2010. Om 10u20'20" begint de officiële countdown. In de loop van de dag zijn er verschillende lezingen door specialisten en persconferenties, maar er zijn ook demonstraties. Tussen 10u35 en 11u10 geven bv's enkele demo's: Marc Wauters op een elektrische fiets, Werner Daemen op een elektrische motor, Bas Leinders met een elektrische wagen, Marnicq Bervoets (…) Lees het hele bericht

nachtelijke-omleiding-aan-klaverblad

Nachtelijke omleiding aan Klaverblad

Wie volgend weekend de E 314 gebruikt, moet er rekening mee houden dat die ter hoogte van het Klaverblad op vrijdag- en zaterdagnacht telkens zal worden afgesloten. Wegen en Verkeer Limburg bouwt twee bruggen boven de E314 voor het toekomstige verkeersknooppunt. De bruggen zijn nu klaar om te laten zakken tot op de pijlers, de ondersteuningen worden daarvoor verwijderd. Per nacht wordt één rijrichting aangepakt. Het verkeer op de E314 wordt (…) Lees het hele bericht

filmpje-meepikken-1

Filmpje meepikken?

Wie vanavond een film wil meepikken kan om 20u15 in Muze naar Changeling van Clint Eastwood gaan kijken. Het is een drama over corruptie en moederliefde. Overigens kun je na vandaag dit seizoen nog één keer naar de film, volgende week woensdag. Maar dat is dan ook een afsluiter van formaat: Oscarwinnaar Slumdog Millionaire van Danny Boyle.

zaterdag-voetbaltornooi-voor-jongeren

Zaterdag voetbaltornooi voor jongeren

Op zaterdag 9 mei organiseren de veldwerkers van de afdeling welzijn van de gemeente de 8ste editie van het voetbaltornooi voor 16-plussers. Er zijn 12 ploegen van 8 spelers ingeschreven. Die nemen het van 10u30 tot 17 uur tegen elkaar op op de terreinen van de Jogem.

swa-vanhoudt-is-schutterskoning-in-hal

Swa Vanhoudt is schutterskoning in Hal

Tijdens de traditionele koningsschieting van Schuttersgilde KSSB in Hal heeft Swa Vanhoudt zich tot koning geschoten. 24 schutters dongen mee naar de felbegeerde titel, ieder mocht 20 pijlen schieten. 12 schutters scoorden 2 punten, Swa Vanhoudt lukte drie rozen, goed voor de titel. Hij mag binnenkort aantreden op de Belgische keizersschieting in Zelzate en in augustus mag hij meekampen voor de keizerstitel van het gewest Beringen.

2-groenen-uit-heusden-zolder

2 Groenen uit Heusden-Zolder

Op de lijst die Groen! in Limburg indient voor de Vlaamse verkiezingen staan twee namen uit Heusden-Zolder. Op de 9de plaats bij de effectieven staat Annie Partyka. De 9de opvolgersplaats wordt ingenomen door oud-gemeenteraadslid Marcel Schillebeeks.

bartels-op-7-bij-vlaams-belang

Bartels op 7 bij Vlaams Belang

Op de definitieve Limburgse lijst van het Vlaams Belang voor de Vlaamse verkiezingen staat één kandidate uit Heusden-Zolder. Gemeenteraadslid Veronique Bartels staat op 7 bij de effectieven.

twee-opvolgers-op-lijst-dedecker

Twee opvolgers op Lijst Dedecker

Uiteindelijk staan dan toch twee inwoners van Heusden-Zolder op de Limburgse Lijst Dedecker voor de Vlaamse Raad waarvan de volledige versie vandaag bekend is gemaakt. Eerst was ook voor lokaal voorzitter Helena Van Dessel een plaats voorzien maar die is uit de partij gezet na kritiek op boegbeeld Jean-Marie Dedecker. Nu staat Kim Hajek op de 7de opvolgersplaats terwijl Peter Tielens 9de opvolger is.

239-erfgoedstukken-uit-heusden-zolder

239 erfgoedstukken uit Heusden-Zolder

Vandaag hebben de provinciebesturen de nieuwe website erfgoedplus.be voorgesteld, met daarop alle belangrijke erfgoedstukken uit Limburg, Vlaams-Brabant en Leuven. Een zoekopdracht levert liefst 239 stukken uit Heusden-Zolder op. Koploper is de Sint-Jobkerk in Bolderberg met 128 kerkschatten, gevolgd door de kerken van Heusden (64), Eversel (40) en Berkenbos (7). Het gaat vooral om beelden, altaren, kandelaars en kazuifels. Alles wordt ingedeeld naarlang het materiaal, de productieplaats, periode en stijl - vooral neogotiek - en weergegeven met foto's en soms meer details. Uiteraard wordt de website verder aangevuld.

eerste-vrachtwagens-op-de-bon

Eerste vrachtwagens op de bon

De eerste vrachtwagens zijn op de bon gevlogen wegens foutparkeren. Zoals bekend mogen vrachtwagens van meer dan 3,5 ton in Heusden-Zolder alleen nog parkeren op 7 parkings die daarvoor voorzien zijn. De afgelopen twee maanden is daarvoor gesensibiliseerd maar nu zijn de repressieve controles gestart. Twee overtreders kregen al een boete van 50 euro. De komende weken volgen nog controles. Nog vandaag stond de flitswagen opgesteld in Galgeneinde en Kerkstraat. 23 van de 67 voertuigen reden er te snel.

sultan-ahmet-moskee-is-erkend

Sultan Ahmet moskee is erkend

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen heeft vandaag 8 moskeeën erkend, waaronder de Turkse Sultan Ahmet in de Paquaylaan. Samen met de Dyanet-moskee in de Valentinusstraat heeft Heusden-Zolder nu twee erkende islamitsche gemeenschappen, op een totaal van 15 in Vlaanderen. De islam werd al in 1974 als godsdienst erkend, maar de eerste moskeeën zijn pas twee jaar geleden erkend. Daarvoor moet een hele procedure gevolgd worden. Zo (…) Lees het hele bericht

bengaalse-thema-avond-voor-de-jeugd

Bengaalse thema-avond voor de jeugd

Zaterdag 9 mei organiseert de vzw Dakbhanga in jeugdhuis Distel een speelse thema-avond rond zijn schoolproject in Bangladesh. In de loop van de avond wordt een fototreeks getoond en kunnen de aanwezigen deelnemen aan een kwis. De winnaars worden beloond met Bengaalse prijzen. Het begint om 21 uur.

debat-over-opvoeden

Debat over opvoeden

Het lokaal overleg kinderopvang organiseert op maandag 11 mei in het kader van de week van de opvoeding een opvoeddebat. Eén van de doelstellingen van de week is immers om opvoeding en de vragen errond bespreekbaar te maken. Alle ouders en mede-opvoeders zijn welkom. Het debat heeft plaats in Muze en begint om 20 uur. Info: tel. 011-80 80 86.

thomas-neuteleers-is-vlaams-kampioen

Thomas Neuteleers is Vlaams kampioen

Heusdenaar Thomas Neuteleers is in Houthalen Vlaams kampioen artistieke gymnastiek Heren in de categorie junior A geworden. Hij totaliseerde 80,600 punten na zes toestellen (grond, paard met bogen, ringen, sprong, brug en rek, op 4 toestellen was hij telkens de beste. Op 23 mei vindt het Belgisch kampioenschap plaats in Charleroi.

twee-gewonden-bij-botsing

Twee gewonden bij botsing

Maandagnamiddag zijn twee auto's gebotst op het kruispunt van de Veenderweg en de Schomstraat. De brandweer moest de inzittenden van één auto bevrijden. Twee personen werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis. (foto Patrick Rouwet)

geen-gouden-uil-voor-els-beerten

Geen Gouden Uil voor Els Beerten

De Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs is maandagavond uitgereikt aan "Het geheim van de keel van de nachtegaal" van schrijver Peter Verhelst en illustrator Carll Cneut. Ook Els Beerten, wiens roots in Heusden-Zolder liggen, was genomineerd voor haar boek "Allemaal willen we de hemel". 't Zal dus voor een andere keer zijn voor El. En waarom niet? Peter Verhelst is immers al aan zijn tweede Gouden Uil toe, door één nominatie ben je dus nog niet verbrand.

ook-drugshond-ingezet-op-cite

Ook drugshond ingezet op Cité

Het is de politie menens met de acties op de Koolmijnlaan en omgeving, die op gang zijn gekomen na klachten van en overleg met de handelaars. Naast de verkeerscontroles, zijn de afgelopen dagen met veel machtsvertoon een gokkantoor en enkele lokale cafés gecontroleerd. Overdag werden ook controles gehouden op de zogenaamde overlastplaatsen. Daarbij kreeg de politie van Heusden-Zolder bijstand van rechercheploegen van West-Limburg en Houthalen-Helchteren, een drugshond met (…) Lees het hele bericht

heusdenaar-ontwikkelt-opvoedingsspel

Heusdenaar ontwikkelt opvoedingsspel

Heusdenaar Johan Snyders - van Movin' Grip - heeft mee een opvoedingsspel ontwikkeld op vraag van gedeputeerde van welzijn Erika Thys. Het spel is vanmorgen in Hasselt voorgesteld naar aanleiding van de opvoedingsweek die op 15 mei van start gaat. Bedoeling is dat de spelers zich rond de tafel zitten met in hun midden een springzeil met daarop een poppetje, dat het kind voorstelt. Het poppetje wordt omhoog geworpen en komt terecht in één van de zones: familie, (…) Lees het hele bericht

opgraven-en-herbegraven-kan-weer

Opgraven en herbegraven kan weer

Het is voortaan weer mogelijk om de stoffelijke resten of de asurn van een overledene weer op te graven en opnieuw te begraven. Daarvoor is in Heusden-Zolder een nieuw reglement van kracht. Het gebeurt nogal eens dat bijvoorbeeld enkele jaren na een begrafenis, de partner zich realiseert dat het niet om een grafconcessie gaat, waar hij of zij later kan bij begraven worden. Of dat ouders hun overleden kind alsnog willen laten cremeren en de as thuis bewaren om zo het overlijden beter te (…) Lees het hele bericht

kuyckx-15de-in-provinciaal-kampioenschap

Kuyckx 15de in provinciaal kampioenschap

Jan Kuyckx is vandaag 15de geworden op het Limburgs kampioenschap voor eliterenners zonder contract in Zepperen. Andy Baute uit Paal was de snelste van de 39 deelnemers, hij deed 3u22 over de 138 km. Hij had 22 seconden voorsprong op de groep met daarin Kuyckx.

een-gewonde-bij-aanrijding-op-e-314

Eén gewonde bij aanrijding op E 314

Zondagmorgen rond 9u30 is op de E 314 ter hoogte van Zolder-Terlamen een ongeval gebeurd. Een bestelwagen reed in op een voorganger en kantelde. Eén persoon raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval zorgde enige tijd voor verkeershinder richting Nederland. (foto Patrick Rouwet)

flitsauto-met-eieren-bekogeld

Flitsauto met eieren bekogeld

De politie voerde heeft opnieuw snelheidscontroles uitgevoerd naar aanleiding van het roekeloos rijgedrag van een aantal allochtone jongeren. 828 voertuigen werden gecontroleerd. 67 bestuurders reden te snel. Er zijn ook pv's opgemaakt wegens gsm'en aan het stuur (4), parkeren op het fietspad (4), rijden zonder gordel (2) en onnodig claxonneren (2). De jongeren apprecieerden de controles niet en gooiden eieren naar de flitsauto.

kvv-wint-in-maasmechelen

KVV wint in Maasmechelen

In de vierde klasse C van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder met 0-2 gewonnen op het veld van Verbroedering Maasmechelen.

veel-spektakel-op-bmx-kampioenschap

Veel spektakel op BMX-kampioenschap

Op het BMX-parcours op Circuit Zolder was er vandaag erg veel belangstelling voor het Limburgs kampioenschap BMX. De jonge én ervaren rijders zorgden dan ook voor een heus spektakel. Vooral de allerjongsten waren de moeite waard om bezig te zien terwijl ze zich tot het uiterste gaven. Het is duidelijk dat de BMX-sport in de lift zit, dat blijkt ook uit het succes van de trainingen. Er staat ons dus nog heel wat de wachten de komende jaren.
De kampioenen: 5-6 jaar: Brent (…) Lees het hele bericht

chevron-herhaling-van-geurincident-voorkomen

Chevron: herhaling van geurincident voorkomen

De directie van het bedrijf Chevron Phillips Chemicals in Tessenderlo zit zeer verveeld met het geurincident van vanochtend. "Het is de eerste keer sinds de opening in 1981 dat we dit meemaken," zegt woordvoerder Jos Dessers. "We hebben het defect onmiddellijk kunnen herstellen, de wolk die verspreid is geweest, was zeker niet schadelijk voor mens, dier of plant. We maken hier een gamma van mercaptanen, het product dat nu ontsnapt is, wordt voor de veiligheid aan aardgas (…) Lees het hele bericht

communicanten-in-eversel

Communicanten in Eversel

In Eversel deden zondag 19 kinderen hun eerste communie.

vandaag-gezien-3-mei-2009

Vandaag gezien

In het struikgewas in Berkenbos, een meikever. 't Is er de tijd van 't jaar voor zeker?

stankgolf-over-west-limburg

Stankgolf over West-Limburg

Een groot deel van West-Limburg is vanmorgen opgeschrikt door een stankgolf, vooral met een gasgeur. Ook vanuit Heusden-Zolder kwamen er verschillende oproepen bij de hulpdiensten van verschrikte inwoners. De stank is afkomstig van het bedrijf Chevron Phillips Chemicals in Tessenderlo waar zondagmorgen iets over 7 uur een lek is ontstaan. UPDATE Bij een productiestoring met een lek kwam het product THT (tetrahydrothiofeen) in de koeltoren terecht, vandaar (…) Lees het hele bericht

zolder-kreeg-mooi-vuurwerk

Zolder kreeg mooi vuurwerk

Het kermisvuurwerk in Zolder-Centrum was erg mooi, knap gesynchroniseerd op muziek, en kon de bezoekers een 20-tal minuten bekoren. Opvallend ook hoe druk het nadien nog was op de kermis, zelden of nooit heeft de Zolderse foor op een zaterdagavond laat nog zoveel volk gehad.

zolder-verliest-bekerfinale

Zolder verliest bekerfinale

Geen beker van Limburg voor basketbalclub KBBC Zolder. Het verloor zaterdagavond in Kuringen de finale van tweedeklasser Hasselt met 72-79. Dat neemt niet weg dat Zolder met zijn kampioenstitel op een geslaagd seizoen mag terugblikken. Gelukkig brachten de dames van BBC Zolder de beker wel mee naar huis, eerst leken ze het makkelijk te halen van Lummen, maar in de slotfase werd het nog even spannend, uiteindelijk won Zolder met 60-64.

sfeervolle-jaarmarkt-in-zolder

Sfeervolle jaarmarkt in Zolder

Het was blijkbaar een goeie zet om de jaarmarkt in Zolder-Centrum twee uur te verlaten, want er daagde behoorlijk wat volk op. Het weer zat natuurlijk ook mee. En de sfeer zat er flink in, want terwijl een countryband er de pees oplegde, ontspon zich zowaar een line dance.

tweede-elftal-kvv-is-kampioen

Tweede elftal KVV is kampioen

Het 2de elftal van KVV Heusden-Zolder is kampioen, de sterkte van de ploeg werd nog maar eens in de verf gezet door een klinkende 6-0 zege in de laatste wedstrijd tegen Verbroedering Maasmechelen. Spelers, trainer en bestuur bouwden dan ook een feestje samen met de supporters.

morgen-limburgs-bmx-kampioenschap

Morgen Limburgs BMX-kampioenschap

Morgen heeft op het BMX-parcours van Circuit Zolder het Limburgs kampioenschap BMX plaats. De eerste trainingen voor de kleinsten (5 tot 12 jaar) zijn gepland van 9u30 tot 10u15, daarna volgen de +-12-jarigen tot 11 uur. Om 11u30 beginnen de kleinsten aan hun wedstrijden, nadien komen ook de meisjes, de recreanten en de gevorderden aan de beurt, ze rijden allemaal in verschillende manches en zo gaat het richting finale. Tussen 17 en 18 uur volgen de huldigingen.

haalt-zolder-de-beker-binnen

Haalt Zolder de beker binnen?

Morgen kan basketbalclub KBBC Zolder voor de tweede maal op rij en voor de derde keer in 4 jaar tijd de Beker van Limburg winnen. Tegenstander is Hasselt, dat afgelopen weekend de finales in de play-offs in tweede nationale van Bree verloor. De partij wordt om 20u15 in de sporthal van Kuringen gespeeld, die van Zolder zijn nog volop aan het mobiliseren om de supporters massaal én in het groen daar te krijgen.

discussie-over-kermissteun

Discussie over kermissteun

Net aan de vooravond van Zolder-kermis, die vandaag een uitzonderlijke vooropening kende, was er op de gemeenteraad discussie over de kermissen. De raad moest in het kader van de opwaardering van de kermissen drie subsidies goedkeuren: telkens € 1000 aan de verenigde handelaars van Heusden-Zolder en Zolder-Dorp en € 500 aan Wielerclub Chasse Patat die in Heusden op kermiszondag drie wielerkoersen en animatie organiseert. De oppositie had daar opmerkingen en vragen bij. Onder meer over het feit (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-1-mei-2009

Vandaag gezien

Op het Koning Boudewijnplein. Iedere maand belanden vele honderden kilo's onbestelde reclamefolders en -bladen in de containers van de papierophaling. De meesten zijn nog niet eens uit de 'bulkverpakking'. Zonde van het reclamegeld van de handelaars.

100-versierde-kapellen-in-heusden

100 versierde kapellen in Heusden

De leden van de geschied- en heemkundige kring van Heusden hebben vrijdag liefst 100 versierde kapellen bezocht. Het gaat daarbij zowel om grotere kapellen, staakkapellen, grotten als huiskapellen. Jaarlijks verdwijnen er wel enkele, maar er blijven er toch nog altijd zowat 100 over en die worden in de meimaand door hun eigenaars of buurtbewoners letterlijk in de bloemetjes gezet en versierd met crèpepapier. De mensen van de heemkundekring leggen alles op foto vast, en zorgen voor een beloning in de vorm van bloembollen. De kapellekesactie is aan haar 34ste editie toe

meiklokjes-staan-in-bloei

Meiklokjes staan in bloei

1 mei vandaag, en de meiklokjes staan mooi op tijd in volle bloei. Ze worden al eens cadeau gedaan aan iemand die je graag ziet of geluk toewenst. Ze vullen de kamer met hun heerlijke lentegeur. Wel snel van genieten want na een dag of twee zijn ze uitgebloeid.