Archief september 2012

bolderberg-b-vechtend-ten-onder

Bolderberg B vechtend ten onder

In het volleybal heeft VCK Bolderberg B met 3-0 verloren bij Lovoc Lommel. Setstanden waren 25-22, 25-15 en 28-26.

het-kanaal-over-met-een-vlot

Het kanaal over met een vlot

Ook in Ubbersel en Eversel was de Dag van de Wijers een voltreffer. De Dorpsraad van Eversel en de scouts hadden samen een avontuurlijke wandeling georganiseerd. Er moest via een 'apenbrug' een vijver worden overgestoken en kon met een vlot kon de 'lossing' overgestoken worden. De brandweer hield wel een oogje in het zeil. In Ubbersel konden de wandelaars zelf appelsap persen en proeven. En ook het Wijersbier werd vlot achterover gekieperd. (foto's Rudi Rykers)

jubileumbraderie-kreeg-massa-bezoekers

Jubileumbraderie kreeg massa bezoekers

De 60ste braderie is vandaag overspoeld door bezoekers. Daar heeft het mooie weer uiteraard een rol ingespeeld maar ook het uitgebreide animatieprogramma dat de handelaarsvereniging had uitgewerkt. Met optredens, kinderanimatie, een oude brandweerladder, een skylift en lekkernijen werden jong en oud heel de dag bezig gehouden. Van 's morgens werd er trouwens al een uitgebreid aanbod geëtaleerd op de vlooienmarkt. (foto's Ronny Vanthienen)

dag-van-de-wijers-meteen-een-meevaller

Dag van de Wijers meteen een meevaller

Prachtig weer vandaag en mede daardoor was de eerste 'Dag van de Wijers' een succes. Het begon vanmorgen al op tijd bij de opening op het Heidestrand. Daar gingen de eerste genodigden van de grond - letterlijk - met het Dinner in the sky-vehikel om van daaruit ver over het landschap van de wijers uit te kijken. Op Bovy waren de activiteiten ondertussen ook al op volle toeren: animatie bij Localoca, infostands over honing en streekproducten, demo's bierbrouwen en de (…) Lees het hele bericht

de-bakoven-van-bovy-doet-het-weer

De bakoven van Bovy doet het weer

Niet geheel toevallig op de Dag van de Wijers is op Bovy de nieuwe bakoven in gebruik genomen. De oude oven is het afgelopen jaar gerestaureerd door cursisten van de VDAB. Die gebruikten daarbij vooral stenen, leem en zand. Luc Smeets van de VDAB en domeinbeheerder Gilles De Baere staken vanmiddag als eersten het vuur in de oven aan, even later mocht schepen Swevers de eerste karpers erin hangen om te roken want ook daarvoor kan de houtoven gebruikt worden. Gilles De Baere wil de oven onder meer ter beschikking (…) Lees het hele bericht

verpletterende-nederlaag-voor-kvv

Verpletterende nederlaag voor KVV

We hebben even met onze ogen moeten knipperen, maar in tweede provinciale B heeft KVV Heusden-Zolder met 11-0 verloren bij Daring Huvo Jeuk.

gelijkspel-voor-bolderberg-2

Gelijkspel voor Bolderberg

In vierde C heeft FC Bolderberg 1-1 gelijk gespeeld bij Velm VV.

heusden-wint-anadol-verliest-1

Heusden wint, Anadol verliest

In vierde provinciale A heeft SK Heusden 06 Sporting Lille geklopt met 3-2. FC Anadol verloor thuis met 0-1 van Excelsior Hamont. Statie Zolder verloor met 1-2 van Opglabbeek.

vrijheid-zolder-haalt-zwaar-uit

Vrijheid Zolder haalt zwaar uit

In derde provinciale B heeft Vrijheid Zolder met zware 0-4 cijfers gewonnen bij VV Lummen.

vandaag-gezien-30-september-2012

Vandaag gezien

Op deze mooie laatste septemberdag snoept een atalantavlinder nog even van een zonnebloem. (foto Roger Elsen)

prachtig-concert-van-piet-van-de-heuvel

Prachtig concert van Piet van de Heuvel

Piet van den Heuvel is vooral nog gekend van scooter en als begleider en schrijver voor tal van andere bands, maar gisteravond in Muze bewees hij dat hij nog veel meer in zijn marge heeft. In een balzaal, die voor de gelegenheid tot club was omgetoverd gaf hij met zijn band - met onder meer zijn dochter - een prachtig en muzikaal hoogstaand concert. (foto Lenscollectief)

20-jaar-na-de-mijnsluiting-1

20 jaar na de mijnsluiting (1)

Vandaag is het precies 20 jaar geleden dat de mijn van Zolder definitief dichtging. Het was het einde van de laatste mijn, niet alleen in de Kempen maar in de hele Benelux. De sporen van de mijnindustrie zullen nooit uit ons landschap verdwijnen en nog dagelijks wordt in de streek gepraat over het werk in de mijnen en het leven errond. Er wordt geen enkele herdenking gehouden. Maar als hulde aan de duizenden die er werkten en ook aan de velen die hun leven of gezondheid verloren in de mijn, publiceren we vandaag en de komende dagen een aantal historische foto's. Vandaag eentje van 27 april 1922, 90 jaar geleden dus, toen de putten werden 'ingewijd'.

viversel-klopt-kadijk

Viversel klopt Kadijk

In de derde provinciale A van het voetbal heeft Standaard Viversel zaterdagavond thuis Kadijk SK verslagen met 1-0.

laurens-vanthoor-werd-tweede

Laurens Vanthoor werd tweede

Laurens Vanthoor is vandaag in zijn Audi als tweede geëindigd in de op een na laatste manche van het GT1 World-kampioenschap in Donington. Hij moest alleen de Fransman Fred Makowiecki (McLaren) laten voorgaan. Morgen volgt de slotrace. Uitslag: 1. Fred Makowiecki-Stef Dusseldorp (Fra-Ned/McLaren) 39 rondes; 2. Laurens Vanthoor-Adam Carroll (Bel-Ier/Audi) 2.461; 3. Grégoire Demoustier-Alvaro Parente (Fra-Por/McLaren) 4.844; 7. Enzo Ide-Francesco Castellacci (Bel-Ita/Ferrari 18.746

het-volledige-programma-van-dag-van-de-wijers

Het volledige programma van Dag van de Wijers

Dit is nog eens even het programma voor Heusden-Zolder van de Dag van de Wijers morgen. Van 10 tot 17 uur kan je op domein Bovy terecht voor creatieve workshops bij Localoca, walk on water op de Sint-Jansvijver, optredens, demo's van schilderen en kunstsmeden, brood bakken en karper roken, voorstelling van het Wijersbier, info over streekproducten, honing slingeren, huifkartochten, wandelingen met gids, Ook bij vliegvisclub Gammarus (Vrunstraat 155) zijn er demo's vliegvissen en (…) Lees het hele bericht

73-jarigen-van-eversel-verzamelden

73-jarigen van Eversel verzamelden

De 73-jarigen van Eversel kwamen samen bij Stefan en An. Bij een natje en een droogje hebben ze heel wat herinneringen aan vroeger opgehaald.

gemeente-heeft-een-m-site

Gemeente heeft een m-site

In de aanloop naar de verkiezingen lanceert de gemeente Heusden-Zolder zijn m-site, een website voor mobiele apparatuur. Het is de bedoeling de verkiezingen te kunnen volgen op m.heusden-zolder.be. En ook naden blijft de mobiele site operationeel, daarvoor is de inhoud van de website afgeslankt en wat herschikt, de lay-out is aangepast aan het kleine scherm van smartphones. Met je mobieltje kan je dan ook onderweg al problemen melden, met een foto erbij.

vandaag-gezien-29-september-2012

Vandaag gezien

Je hebt mensen met lange vingers en muggen met lange poten, de langpootmug dus. (foto Jan Leijskens)

nieuwe-zege-voor-si-1

Nieuwe zege voor SI

In het zaalvoetbal heeft SI MFC Heusden-Zolder vrijdagavond een belangrijke overwinning behaald. Het werd 2-3 bij de buren in Koersel. De thuisploeg speelde zeer defensief en loerde dikwijls op de fouten van de bezoekers om er gevaarlijk uit te komen. SI had het daar moeilijk mee. Toch nam het de 3 punten mee naar huis dankzij man van de match, Amajoud, die de 3 treffers voor zijn rekening nam. Het winnende doelpunt viel 20 seconden voor tijd. SI prijkt nu na 3 speeldagen met 7 op 9 op de 2de plaats, op 2 punten van leider Bocholt.

bijna-alles-is-nog-mogelijk

Bijna alles is nog mogelijk

Onder ruime belangstelling had vrijdagavond in de braderietent het grote verkiezingsdebat met de 8 lijsttrekkers plaats. Die konden zich uitspreken over thema's als versterking van woon- en handelskernen, betaalbaar wonen, integratie, veiligheid en verkeersveiligheid en mogelijke coalities. Het debat verliep over het algemeen in ene serene sfeer. Een echt verslag kunnen we u helaas niet bieden, we waren zelf moderator en wensen op geen enkele manier onze objectiviteit en neutraliteit in het gedrang te brengen. Laat het ons erbij houden dat iedereen zijn beste beentje probeerde voor te zetten en we voor de rest van het verhaal tot 14 oktober moeten wachten.

het-weer-vrij-rustig

Het weer: vrij rustig

Een mobiel hogedrukgebied kan tijdelijk het weerbeeld bepalen met rustig en droog najaarsweer. Na het weekend zetten depressies opnieuw koers naar onze regio en wordt het opnieuw duidelijk dat het herfst is.
Vandaag wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Vooral voor de middag is een enkele bui niet uitgesloten, maar meestal is het droog. In het tweede deel van de namiddag krijgt de zon steeds meer ruimte. Bij maxima rond 15 graden en een matige wind uit het noordwesten is het vrij koud.  
Lees het hele bericht

verontwaardiging-over-turks-verkiezingsdrukwerk

Verontwaardiging over Turks verkiezingsdrukwerk

We hebben een aantal verontwaardigde telefoons en mails gehad van inwoners van Berkenbos, die beklagen zich over pamfletten in het Turks die zij als Vlaming van Sterk Heusden-Zolder in de bus hebben gehad. Volgens lijsttrekker Selahattin Özer gaat het om een vergissing van zijn propagandaploegen die alleen de brievenbussen van Turkse bewoners hadden moeten aandoen. Het gaat om om verslagen van reportages die in Turkse media zijn verschenen, en volgens Özer kan hij daarmee beter (…) Lees het hele bericht

leerlingen-lopen-zich-ziel-uit-het-lijf

Leerlingen lopen zich ziel uit het lijf

Op De Veen had vandaag de traditionele scholenveldloop plaats. De leerlingen van het eerste tot en met zesde leerjaar zetten daarbij hun beste beentje voor. Maar eerst kregen ze allemaal een aangepaste opwarmingsoefening aangeboden. En de allerbesten waren natuurlijk maar wat fier dat ze achteraf op het ereschavotje hun medaille in ontvangst mochten nemen. (meer foto's van Davy Neuteleers)

twee-gewonden-bij-twee-ongevallen

Twee gewonden bij twee ongevallen

Gisteren in de late namiddag zijn twee verkeersongevallen met gewonden gebeurd. Rond kwart over vijf botsten op de Sluisbamd twee auto's. Een lichtgewonde werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Een klein uur eerder kwam op de Koolmijnlaan ook al een fietser tegen een auto terecht. Ook die raakte gewond

onrust-bij-van-gansewinkel

Onrust bij Van Gansewinkel

Het personeel van afvalophaal- en verwerkingsbedrijf Van Gansewinkel is ongerust over mogelijke ontslagen. Nederlandse kranten hadden vanmorgen bericht over het bedrijf dat in de Benelux 800 banen zou willen schrappen. De vakbonden hebben vanmiddag uitleg gevraagd aan de directie in de hoofdzetel in Puurs. Van Gansewinkel telt in ons land 1600 werknemers. Het heeft vestigingen in Heusden-Zolder (Lochtemansweg) en Beringen. UPDATE Zojuist is bevestigd dat in België 100 (…) Lees het hele bericht

ook-jeugdraad-in-verkiezingsstemming

Ook jeugdraad in verkiezingsstemming

De jeugdraad organiseert morgen 'Election Decadance' een combinatie van party en debat in jeugdhuis Distel. Het gaat van start om 19 uur met een vat van de jeugdraad. Om 19u30 begint het debat met de politieke partijen en om 21u30 start de afterparty. DJ's met dienst zijn Kenn Colt, dj Bizon, Beat Control en dj Thierry http://www.facebook.com/jongereninheusdenzolder?ref=hl

controles-tegen-inbraken

Controles tegen inbraken

Als u gisteren in de late middag of avond bent tegengehouden voor een controle door de politie, het ging om een geïntegreerde actie in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. Daarvoor zijn 60 politiemensen ingezet uit 9 politiezones, de federale politie, de gerechtelijke politie, de wegpolitie, een speurhondengeleider en een helicopter. Het was vooral de bedoeling om ontradend te werken tegen woninginbraken en rondtrekkende bendes. Er zijn 334 wagens en 216 mensen gecontroleerd. Spektakulaire vangsten zijn er niet gedaan en er zijn ook geen incidenten gemeld.

laurens-vanthoor-met-ierse-racer

Laurens Vanthoor met Ierse racer

Zondag valt het doek over het WK G1 tijdens de manche in het Engelse Donington. Drie teams komen nog in aanmerking voor de titel: Marc Basseng-Markus Winkelhock (All/Mercedes), Michael Bartels-Yelmer Buurman (All-P-B/BMW) ent Fred Makowiecki-Steff Dusseldorp (Fra-P-B/McLaren). Laurens Vanthoor staat vierde en heeft een te grote achterstand. Zondag krijgt hij in zijn Audi niet het gezelschap van zijn vaste ploegmaat Stéphane Ortelli, die in Frankrijk aan het werk is, maar wel van de Ierse rijder Adam Carroll.

zondag-eerste-dag-van-de-wijers

Zondag eerste 'Dag van de Wijers'

Nu zondag organiseert Regionaal Landschap Lage Kempen de eerste Dag van De Wijers in de 7 gemeenten van De Wijers: Diepenbeek, Genk, Hasselt, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lummen en Zonhoven. Op 14 locaties kan je het vijvergebied proeven, ontdekken én beleven tijdens meer dan 50 activiteiten. Aan het Heidestrand in Zonhoven kunnen 300 wedstrijdwinnaars vanop 45 meter van een vergezicht over het gebied van De Wijers genieten, waarbij ze een groot deel van de meer dan 1.000 vijvers (…) Lees het hele bericht

gevulde-affiche-op-60ste-braderie

Gevulde affiche op 60ste Braderie

De Braderie komt zo stilaan op kruissnelheid. Vanavond om 20 uur is er het verkiezingsdebat. Morgen kinderanimatie, de Grote Prijs Eddy Daniëls voor wielertoeristen en vanaf 19 uur in de feesttent Soirée Cité met eten, dank, ambiance, dj Bjorn Pennings en optreden van We To. (€ 20). Zondag is traditioneel de grote dag met vanaf 8 uur vlooienmarkt; frühshoppen in de feesttent en vanaf 13 uur een hoop attracties en animatie voor jong en oud. Onder meer Sky Watch (…) Lees het hele bericht

circus-ronaldo-brengt-spektakel

Circus Ronaldo brengt spektakel

Circus Ronaldo is drie dagen te gast in Muze met Amortale. En het was meteen raak tijdens de openingsvoorstelling: humor, spektakel, intieme momenten, ... niet voor niks dat dit eigenwijs cicus al 40 jaar standhoudt. En dat alles uitverkocht is in Muze. (foto's Lenscollectief)

vannacht-gezien-2

Vannacht gezien

Het zal je maar overkomen. Dan woon je nog niet eens zo lang in Boekt en als je dan jarig bent dan komen ze je auto ook nog helemaal inpakken. En hij had de krant al gelezen. (foto Yves Maex)

standpunten-over-de-toekomst-van-het-toerisme

Standpunten over de toekomst van het toerisme

In Den Lavaar had vanavond een toeristisch debat plaats. De vzw Toerisme Heusden-Zolder had een zwart/witboek opgesteld over het toerisme van de afgelopen jaren. Daarin werden de troeven en de gemiste kansen samengebracht. De 8 partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen gaven hun visie op het personeelsbeleid voor de dienst toerisme, op een onthaalcentrum voor toerisme en De Wijers en over investeringen van de gemeente in het toerisme. Ook werden vragen gesteld over de houding (…) Lees het hele bericht

femma-werkt-rond-diversiteit

Femma werkt rond diversiteit

Femina Eversel hield een gezellige avond met 'nieuwe Belgen' en dat als vervolg op 'Koken van A-Z'. De vrouwen kregen informatie over de komende Femma-activiteiten waar ze kunnen aan deelnemen. Met een hapje, een drankje en een babbel werd het een interessante avond, een positieve manier om te gaan met diversiteit in de vereniging.

flitspaal-gemiddeld-10-foto-s-per-dag

Flitspaal: gemiddeld 10 foto's per dag

Snelheidsduivels zijn niet langer veilig op de Koolmijnlaan, want de flitspaal is ondertussen effectief aan het werk. De eerste pv's zijn al in de brievenbussen beland. De afgelopen weken noteerde de politie gemiddeld 10 overtreders per dag

60ste-braderie-is-ingezet

60ste Braderie is ingezet

Vanavond is in winkelcentrum Cité de 60ste Braderie officieel voor geopend. Dat gebeurde met een feestelijke receptie in de tent met ook enkele toespraken. Gastspreker was onder meer directeur Bart Lodewijckx van UNIZO-Limburg. Voor voorzitter Eddy Daniëls is dit niet alleen een bijzondere braderie omdat het een jubileumeditie is, hij zet er na deze ook een punt achter. Jarenlang was hij als voorzitter van het winkelcentrum de trekker en inspirator van de Braderie en andere evenementen. Nu (…) Lees het hele bericht

innktvissen-veroveren-de-bib

Innktvissen veroveren de bib

Vandaag was het ook weer 'woensdag bibdag' en na de vertelling van 'Ik wil een walvis' naar het boek van Bette Westera knutselden de kinderen zelf een octopus. Onder het goedkeurend oog van de mama’s toonden de jonge kunstenaars nadien hun inktvis.

okra-koersel-op-bezoek-in-de-bark

Okra Koersel op bezoek in De Bark

Vandaag bezocht een 20-tal leden van Okra Koersel het Rode Kruisopvangcentrum De Bark. De belangstelling was groot en vooral de rondleiding maakte indruk. Voor velen was het onbekend terrein maar ze gingen naar huis met een beter zicht op wat in zo’n opvangcentrum allemaal gebeurt in het dagelijkse leven.

het-gaat-wel-goed-met-domein-bovy

'Het gaat wél goed met domein Bovy'

"Het gaat wel degelijk goed met domein Bovy," dat zegt manager Gilles De Baere. Hij reageert daarmee op de geruchten die tijdens de verkiezingscampagne door sommige partijen of kandidaten worden opgediept. "Daarbij houden ze geen rekening met de structuur en de werking van het doemin. Zo is C&S com.Ven de erfpachthouder die het hele domein uitbaat. Daarnaast zijn er vennootschappen die de horaca-uitbatingen doen en daarvoor huren van C&S: namelijk BVBA Bovy en (…) Lees het hele bericht

bakken-met-fairtrade-producten

Bakken met fairtrade producten

Na de kinderen bereiden ook de dames van Wilt en de Limburgse Alevieten zich voor op de eerlijke Berenwandeling van 7 oktober. De dames maakten alvast kennis met elkaar en met bakken met Fairtrade- producten tijdens een bijzonder smakelijke workshop. Op 7 oktober kan iedereen van hun fairtrade bakkunst proeven.

auteur-frank-daenen-in-de-bib

Auteur Frank Daenen in de bib

Deze week is auteur Frank Daenen op bezoek in de bib. Hij ontvangt de kleuters en vertelt hen het verhaal van Victor, een verhaal dat ook over zijn kat, hond, konijn, .... gaat. De kinderen luisteren geboeid en ook ouders en/of grootouders beleven er pret aan. Na afloop krijgen de kinderen een tekening mee naar huis. Als ze die voor 26 oktober ingekleurd in de bib bezorgen, ontvangen ze een leuk boekje. Ideaal om voortaan de dag af te sluiten met een voorleesmoment.

donderdag-e-mx-demo-op-circuit

Donderdag e-MX demo op circuit

Nu donderdag wordt op Circuit Zolder een e-MX demo motorcross gehouden. Dat gebeurt met volledige steun van de FIM, de internationale motorbond. De hele FIM-commissie - 27 leden uit evenveel landen - zal daarbij aanwezig zijn. Het motorcross merk bij uitstek, KTM, neemt eraan deel samen met 3 andere constructeurs.

controle-op-verkeersbelasting

Controle op verkeersbelasting

Wie vandaag door Heusden-Zolder reed, zonder zijn verkeersbelasting betaald te hebben, die liep een groot risico om tegen de lamp te lopen. De lokale politie hield immers samen met enkele ploegen van de dienst verkeersbelasting een controle-actie. Voor de middag stonden ze opgesteld in de Koolmijnlaan, na de middag op de Beringersteenweg. Met de nieuwe technieken worden niet-betalers makkelijk uit het verkeer gehaald.

dieven-blijven-snelwegparking-afschuimen

Dieven blijven snelwegparking afschuimen

Afgelopen nacht hebben opnieuw verschillende vrachtwagens ongewenst bezoek gehad op de parking langs de E 314, deze keer in de richting van Nederland. Het was een Duitse chauffeur die kort voor vier uur alarm sloeg. Toen bleken ook in andere vrachtwagens al inbraakpogingen gebeurd te zijn.

ongevallen-op-e-314-en-in-brugstraat

Ongevallen op E 314 en in Brugstraat

Kort voor 1 uur vanmiddag zijn op de E 314 in Heusden-Zolder richting Terlaemen een vrachtwagen en een bestelwagen gebotst. Dat kwam doordat de vrachtwagen een klapband kreeg. Er vielen geen gewonden en biede voertuigen stonden snel op de pechstrook zodat de verkeershinder beperkt bleef. In de Brugstraat raakte een bromfietser gewond bij een valpartij. Hij werd naar het ziekenhuis afgevoerd.

heusden-zolder-heeft-meeste-volledige-lijsten

Heusden-Zolder heeft meeste volledige lijsten

In Heusden-Zolder nemen dus 8 partijen deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Alleen in Sint-Truiden staat er nog 1 lijst meer op de stembiljetten. Maar belangrijk verschil is wel dat het in Heusden-Zolder gaat om 8 volledige lijsten met 31 kandidaten, terwijl er in Sint-Truiden maar 4 volledige lijsten zijn. De Piratenpartij telt daar maar één kandidaat en dan zijn er nog lijsten met minder dan 10 kandidaten. Deze gemeente is dus koploper wat volledige lijsten betreft.

het-weer-depressies-1

Het weer: depressies

Een omvangrijke depressie bevindt zich nabij onze streken en stuurt koele, onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken. Hierbij zijn de neerslagkansen vrij groot. Op de lange termijn stijgt de luchtdruk en krijgen we zicht op enkele rustige en droge herfstdagen met ook wat zonneschijn.
Vandaag is het vaak bewolkt en af en toe valt er een bui. Tussendoor is er ook ruimte voor wat zon en het kwik komt uit op gemiddeld 18 graden. Er staat een matige wind.
Morgen komt een regenzone (…) Lees het hele bericht

gezochte-persoon-opgepakt-bij-slim-controle

Gezochte persoon opgepakt bij SLim-controle

Bij de SLimcontroles van het afgelopen weekend in 7 politiezones, waaronder Heusden-Zolder had 2 % van de 291 gecontroleerde bestuurders teveel gedronken. 256 auto's (6 % van het totaal) zijn geflitst. 6 rijbewijzen zijn onmiddellijk ingetrokken. De politie van Heusden-Zolder stelde een pv op voor een vervallen rijbewijs en kon een gezochte persoon oppakken.

lichtgewonde-bij-botsing

Lichtgewonde bij botsing

Op het kruispunt van de Stationsstraat en de Mommestraat zijn maandag in de vooravond twee auto's gebotst. Een jonge bestuurster raakte daarbij licht gewond en werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Even ontstond een verkeerschoas, twee politieploegen kwamen het verkeer in goede banen leiden, terwijl de brandweer de weg opruimde. (foto Dimitri Reynders)

de-cite-is-opgekuist

De Cité is opgekuist

In de Koolmijnlaan, de Kleuterweg en de Waterleidingstraat is vandaag de jaarlijkse schoonmaakactie gehouden ter voorbereiding van de Braderie. Verschillende ploegen van de gemeente - met onder meer een kolkenzuiger - en van Alternatief waren uren in de weer om zwerfvuil te ruimen, en de stoepen en goten te poetsen. Ook de handelaars zelf 'keerden voor hun eigen deur'.

luc-reynders-is-klaar-voor-volgende-expeditie

Luc Reynders is klaar voor volgende expeditie

Luc Reynders is zo goed als klaar voor zijn volgende expeditie. Op 13 oktober vertrekt hij. Deze keer staan er 4000 km met de fiets op het programma, door China, Indië, Bhutan en Nepal met ook de beklimming van de Mount Everest. Een tocht die hij alleen onderneemt. Momenteel traint hij 100 km per dag, soms ook 's nachts. Omdat hij vorig jaar telkens aan iedereen moest uitleggen waar hij vandaan kwam, staat er nu Heusden-Zolder, Belgium en de Belgische driekleur op zijn uitrusting. (…) Lees het hele bericht

eerste-attractie-voor-braderie-aangekomen

Eerste attractie voor braderie aangekomen?

Een auto die in de lucht bengelt, het lijkt wel de eerste attractie voor de 60ste Braderie die is gearriveerd. De eigenaar van de auto zal het wellicht minder amusant vinden als hij de rekening krijgt. Hij had namelijk het parkeerverbod op het Braderieplein genegeerd en daar moesten de tenten vandaag worden rechtgezet. De politie en de takeldienst staken een handje toe.

debat-over-toekomst-van-het-toerisme

Debat over toekomst van het toerisme

De vzw Toerisme Heusden-Zolder, de vroegere VVV, heeft in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, een zwart-witboek uitgegeven over het toerisme met als titel “Van Koploper tot Achterblijver”. Enerzijds legt het zwartboek een aantal pijnpunten bloot en anderzijds geeft de vzw Toerisme in het witboek een aantal voorstellen en adviezen om het toerisme in Heusden-Zolder terug op de kaart te zetten. Het zwart-witboek wordt officieel voorgesteld en overhandigd aan de politieke partijen (…) Lees het hele bericht

burgemeester-van-saint-hubert-overleden

Burgemeester van Saint-Hubert overleden

Dit weekend is burgemeester Claude Bonmariage van Saint-Hubert overleden. Hij was 67 jaar. Heusden-Zolder heeft sinds 1988 een vrienschapsverdrag met de stad Saint-Hubert. Claude Bonmariage, toen gemeenteraadslid voor de P.S., was van in het begin één van de bezielers van die relatie. Hij werd daarom in 2008 benoemd tot erecommandeur van de reuzengilde van Bolderberg. Tijdens zijn ambtsperidoe zorgde hij ondermeer voor de afwerking vn de restauratiewerken van de bekende basiliek van (…) Lees het hele bericht

zesde-plaats-voor-laurens-vanthoor

Zesde plaats voor Laurens Vanthoor

De manche van het GT1 wereldkampioenschap op de Duitse Nürburgring - de voorlaatste van het WK - is gewonnen door Vilander-Salaquarda in een Ferrari. Laurens Vanthoor en Stéphane Ortellig eindigden zesde in hun Audi. In de WK-stand staat Vanthoor vierde met 102 punten, 41 minder dan de leiders Basseng-Winckelhock.

monsterzege-voor-rugbyclub-9

Monsterzege voor rugbyclub 9

In de tweede afdeling B van het rugby heeft RC 9 Heusden Forest verslagen met 82-5. De bezoekers hadden geen schijn van kans tegen een wervelende thuisploeg.

bolderberg-b-bekert-verder-1

Bolderberg B bekert verder

In de Beker van Vlaanderen heeft Bolderberg B zich geplaatst voor de volgende ronde. Het versloeg Brigand Berlare-Zele B na een spannende wedstrijd met 3-2. Setstanden: 25-16, 25-19, 22-25, 19-25 en 15-12.

boccherini-betovert-publiek

Boccherini betovert publiek

In een goed gevulde Sint-Vincentiuskerk brachten Amarylis Dieltiens en Bart Naessens prachtige barokmuziek van Boccherini. Ondersteund door een ensemble galmde de kamermuziek door de kerk. Vooraf had Fred Brouwers alles al deskundig in de juiste context geplaatst. (meer foto's van Ria De Clerck)

trucks-vreten-het-asfalt-op

Trucks vreten het asfalt op

Vandaag waren er op Circuit Zolder de truck races. Traditiegetrouw bekampen in de Europese grand prix daarbij de beste rijders uit heel Europa elkaar. En ook nu ging het er weer spectaculair aan toe, want die truckracers die gaan voor niemand opzij. In de paddock viel er trouwens ook wat te beleven, prachtig gepainte trucks bijvoorbeeld, op rjidende luxepaleizen. (meer foto’s an Davy Neuteleers)

gelijkspel-voor-fc-bolderberg

Gelijkspel voor FC Bolderberg

In vierde provinciale C speelde Bolderberg thuis 2-2 gelijk tegen Termolen

anadol-wint-in-lommel

Anadol wint in Lommel

In vierde provinciale A heeft Anadol met 1-2 gewonnen op het terrein van Lommel Kolonie. Statie Zolder haalde een punt bij Kaulille: 2-2.

nieuwe-pandoering-voor-kvv

Nieuwe pandoering voor KVV

In de tweede provinciale B heeft KVV Heusden-Zolder thuis verloren van VV Nieuwerkerken met 0-4. KVV staat helemaal onderaan met nog altijd 0 punten.

winst-voor-vrijheid-1

Winst voor Vrijheid

In de derde provinciale A heeft Vrijheid Zolder Hechtel met 1-0 verslagen.

met-zijn-allen-zingen-voor-het-klimaat

Met zijn allen zingen voor het klimaat

Enkele honderden mensen zijn vanmiddag aan het gemeentehuis opgedaagd voor 'Sing for the climate', de actie waarmee Nick Balthazar aandacht voor de verstoring van het klimaat wil vragen. Het moet gezegd dat de groep aangedikt werd door stevige afvaardigingen van 't Weyerke, opvangcentrum De Bark, jeugdgroeperingen en verkiezingskandidaten. De mondharmonicaspelers van De Zandloper zorgden voor de opwarming waarna presentator Fred Brouwers en dirigent Bruno Sprengers het overnamen, (…) Lees het hele bericht

een-vurig-optreden

Een vurig optreden

In de aanloop naar de Truckraces op Circuit Zolder zorgde het Franse stuntteam Bourny letterlijk en figuurlijk voor de opwarming. Trucks die stunten alsof het motoren zijn en die metershoge vlammen spuwen, het oogstte heel wat succes. (foto Kurt Vanvelk)

mark-lijnen-kampioen-bij-t-geuvelke

Mark Lijnen kampioen bij 't Geuvelke

Bij vissersclub 't Geuvelke in Viversel werd Mark Lijnen voor de tweede keer op rij clubkampioen, hij haalde het voor Willy Vanhoudt en Daniël Vandermaesen. In de bekerwedstrijd ging de visselbeker naar Brecht Willems (onder)

viversel-verliest-in-houthalen

Viversel verliest in Houthalen

In derde provinciale A heeft Standaard Viversel bij Park Houthalen verloren met 2-1.

klinkende-zege-voor-sk-06

Klinkende zege voor SK 06

In de vierde provinciale A van het voetbal heeft SK Heusden 06 vanavond een verdiende 0-3 zege behaald op het terrein van Opglabbeek.

het-weer-storingen-1

Het weer: storingen

De volgende dagen houden depressies zich op in de omgeving van onze streken. Storingen doen onze regio aan en geregeld staan er buien of perioden met regen op het programma. Tussendoor zijn er ook wel drogere perioden. De temperaturen liggen iets onder de normale waarden, maar echt koud is het niet. 
Vandaag vallen er enkele buien in de ochtend, maar nadien volgen er bredere opklaringen en na de middag verdwijnt de kans op een bui stilaan. Maxima rond 17 graden.
Morgen is het (…) Lees het hele bericht

uitbaters-misnoegd-over-werken

Uitbaters misnoegd over werken

De werken op de Zolderse Voort ter hoogte van het kruispunt Koolmijnlaan-Stationsstraat schieten goed op. Maar de uitbaters van de nachtwinkel en de kebabzaken zijn bijzonder misnoegd over de overgang naar de volgende fase. Gisteren is een deel van het neiuwe wegdek in gebruik genomen en is de 'omleidingsweg' lans de zaken verwijderd. "Dat gebeurde zonder verwittiging. Het gevolg is dat onze klanten niet meer tot hier geraken. Vrijdagavond heb ik hier uren gezeten zonder een mens te zien. Voor de rest van het weekend zal dat zo blijven, ik ben benieuwd wat ze er voglende week gaan aan doen," vertelt Amarjit Singh, de uitbater van de nachtwinkel.

eerste-zege-voor-si-heusden-zolder

Eerste zege voor SI Heusden-Zolder

In het zaalvoetbal heeft SI Heusden-Zolder vrijdagavond Celtic Houthalen verslagen met 6-5, Met 4 op 6 tegen twee toppers heeft MFC zijn seizoensstart niet gemist. Thuisspeler Amajoud mocht zich terecht tot matchwinnaar uitroepen na zijn puike prestatie bekroond met 4 doelpunten. SI liep, net als vorige week, snel uit naar 2-0. maar liet de gezoekers diep in de 1ste helft toch nog langszij komen. De tweede helft liep gelijkopgaand. 4’ voor tijd viel uiteindelijk de winnende treffer. Celtic probeerde nog wel, maar het was telkens net niet.

veel-belangstelling-voor-bridgelessen

Veel belangstelling voor bridgelessen

Bij bridgeclub Sint-Baaf in Eversel gaven ze drie avonden opfrislessen voor bridgers. Liefst 27 kaarters probeerden de knepen weer onder de knie te krijgen. Er werd goed geluisterd, geoefend en blijkbaar veel bijgeleerd

afrikaanse-vogels-in-beslag-genomen

Afrikaanse vogels in beslag genomen

Medewerkers van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum zijn vandaag uitgerukt naar Riemst. Daar had de politie bij een controle een lading vogels aangetroffen in een Bulgaarse wagen. Het ging om 40 vogels afkomstig uit Afrika: vuurstaartamandines, zwartmaskerduiven (foto) en vooral geelbuikmozambiquesijzen. De vogels zaten samen in een bak, de papieren waren totaal niet in orde. Ook het FAVV (federaal voedselagentschap) kwam ter plaatse. Het gaat om een illegale trafiek van vogels, maar (…) Lees het hele bericht

de-passie-in-de-stabat-mater

De passie in de Stabat Mater

Nu zondag om 15 uur organiseert Muze in de Sint-Vincentius kerk in Zolder-Centrum een concert: Capriola di Gioia voert er dan de Stabat Mater van Luigi Boccherini uit. Daarin word je helemaal meegevoerd in de emotionele gevoelswereld van de moeder in dit passieverhaal. Het was ook de passie voor het barokke repertoire waardoor sopraan Amaryllis Dieltiens en organist Bart Naessens in 2007 Capriola Di Gioia oprichtten. Voor de uitvoering van het ‘Stabat Mater’ doen ze een beroep op Dmitry (…) Lees het hele bericht

de-springplank-zong-al-voor-het-klimaat

De Springplank zong al voor het klimaat

De leerlingen kinderen van De Springplank in de Kapelstraat hebben vandaag al samen op school gezongen voor het klimaat. Zo gaven zij een stem aan de klimaatslachtoffers en beantwoordden ze de oproep van Nic Balthazar. Juf Martine heeft tijdens de muzieklessen het klimaatlied aan alle kinderen geleerd en de betekenis van de actie uitgelegd. Niet vergeten, zondag van 13 tot 15 uur wordt iedereen op het Heldenplein verwacht om te zingen, wel te voet komen of met de fiets, anders verpesten we de lucht nog meer.

dieven-slaan-opnieuw-toe

Dieven slaan opnieuw toe

Op de parking langs de E 314 is weer maar eens een diefstal gebeurd. Dit keer zijn dieven er vandoor gegaan met de laptop van een vrachtwagenchauffeur. Die haalden ze uit de cabine. En in de Guido Gezellelaan zijn onbekenden aan de haal gegaan met een buitenverwarmingselement.

leerlingen-mogen-al-gaan-stemmen

Leerlingen mogen al gaan stemmen

Het is aftellen naar de stembusslag van 14 oktober. Maar 311 jonge inwoners van Heusden-Zolder hoeven zo lang niet te wachten. Ze mogen de komende dagen al naar de stembus. De leerlingen van alle vierde leerjaren krijgen tijdens de traditionele scholenrondrit een bijzonder namiddagprogramma rond verkiezingen. Zij krijgen een actueel, begrijpbaar probleem op maat voorgeschoteld. Enkele – geselecteerde - medewerkers trachten op een enthousiaste manier hun oplossing te slijten aan de (…) Lees het hele bericht

pk-monsters-scheuren-over-het-circuit

PK-monsters scheuren over het circuit

Dit weekend ontvangt Circuit Zolder voor de 22ste keer het Europees Truckkampioenschap. Het evenement had al een stevige sportieve reputatie maar begint nu meer en meer uit te groeien tot het hoogfeest van de transport en logistieke sector. Het beroep van vrachtwagenchauffeur wordt daarbij in de kijker gezet. "De aanwezigheid van constructeurs als Renault, MAN, Freightliner, Foden, Mercedes en Scania bewijst dat deze markt leeft. Daarenboven werken we samen met POM Limburg, VDAB en hun (…) Lees het hele bericht

dossier-geluidsschermen-in-goede-richting

Dossier geluidsschermen in goede richting

Met een 60-tal aanwezigen was er heel wat belangstelling voor de algemene vergadering van de dorpsraad Viversel, maar daarbij ook nogal wat verkiezingskandidaten. Een open brief aan de partijen met de twee hoofdbekommernissen in Viversel liep als rode draad door de avond. Alleen CD&V en N-VA hadden daarover hun visie laten kennen. Voor de omleidingsweg bestaat er nog veel onduidelijkheid, maar het dossier geluidsschermen aan de Westlaan gaat naar verluidt de goede richting uit. De promotor (…) Lees het hele bericht

zaterdag-is-dag-van-de-klant

Zaterdag is 'Dag van de Klant'

Nu zaterdag heeft op initiatief van UNIZO de 'Dag van de Klant' plaats. Volgens lokaal UNIZO-voorzitter Raf Coomans ziet het er naar uit dat de meeste handelszaken in Heusden-Zolder deelnemen, ook niet-leden van UNIZO. Je mag dus rekenen op een attentie, in sommige winkels is dat uit het eigen aanbod, anderen hebben bloemen, pralines of zo gekocht bij een collega. Sommige handelaars hebben van het collectieve aanbod van UNIZO gebruik gemaakt. De moeite dus om zaterdag op 'koopronde' te gaan.

beren-gaan-op-de-fairtradetoer

Beren gaan op de fairtradetoer

Op zondag 7 oktober wordt De Berenwandeling voor één dag in een bijzonder kleedje gestoken. De beren zijn immers dol op eerlijke honing en nemen dus deel aan de Week van de Fairtrade. Onderweg kom je heel wat verrassingen tegen, waarvoor nu al hard gewerkt wordt in heel wat verenigingen. De kinderen van de taalstimuleringsgroepen op Lindeman en Halhei (foto) hebben alvast wensvogeltjes gemaakt die zullen uitvliegen op 7 oktober. De dames van de Limburgse Alevieten en (…) Lees het hele bericht

volgende-vrijdag-groot-lijsttrekkersdebat

Volgende vrijdag groot lijsttrekkersdebat

Volgende week vrijdag, 28 september om 20 uur, heeft in de feesttent op het Braderieplein het grote lijsttrekkersdebat plaats. Net als zes jaar geleden zullen de 8 lijsttrekkers in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen met elkaar in discussie gaan. Onderwerpen zijn onder meer leefbare handels- en woonkernen, veiligheid, de multiculturele gemeente, betaalbaar wonen, het imago en de uitstraling van de gemeente. Na de pauze worden vragen vanuit het publiek aan de deelnemers voorgelegd. De toegang is gratis.

doorprikt-en-de-geloofwaardigheid

DOORPRIKT: En de geloofwaardigheid?

Op 14 oktober mogen we kiezen uit 8 lijsten met elk 31 kandidaten, 248 in totaal dus. Je moet het maar doen: zoveel kandidaten bijeen krijgen voor een beperkt aantal mandaten, die weliswaar goed betaald worden, terwijl politiek tegenwoordig niet de meest gerespecteerde bezigheid is. Maar voor we 14 oktober gaan uitroepen tot het hoogfeest van de democratie in Heusden-Zolder toch enkele bedenkingen. Niemand wilde met een onvolledige lijst op de proppen komen en dus hebben verschillende partijen aardig moeten (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-19-september-2012

Vandaag gezien

De kalender schuurt nog echt tegen de astromische herfst aan, de herfsttijloos maakt dus zijn naam helemaal waar. (foto Jan Leijskens)

inbraakpoging-in-galgenbergstraat

Inbraakpoging in Galgenbergstraat

In de Galgenbergstraat is vanmorgen een poging tot inbraak vastgesteld. De bewoners stelden vast dat een rolluik geforceerd was, de vensters stonden ook open.

18-maanden-cel-voor-wurgpoging

18 maanden cel voor wurgpoging

Een 40-jarige man uit Genk die zijn 33-jarige vrouw - afkomstig uit Heusden-Zolder - probeerde te wurgen - is veroordeeld tot 18 maanden cel, 3.000 euro strafkoste en bijna 8.000 euro schadevergoeding. Eind januari 2008 gooide hij haar tijdens een ruzie op het bed, ging op haar zitten en wurgde haar tot ze het bewustzijn verloor. Toen de vrouw bijkwam kon ze ontsnappen, ze had ook klappen gekregen. Maar omdat de feiten ondertussen al 4,5 jaar geleden zijn en de man zich sindsdien goed gedragen heeft, (…) Lees het hele bericht

ook-respect-heeft-31-kandidaten

Ook Respect heeft 31 kandidaten

Ook de partij Respect heeft voor 14 oktober een volledige lijst met 31 kandidaten klaar. Op één na gaat het allemaal om kandidaten van Turkse origine. Nevzat Zevne is lijsttrekker, lijstduwer is de enige Vlaming: Benny Lemmens, een personeelslid van de gemeente. Zevne zegt dat hij een mix van kandidaten heeft, die vooral binnen de Turkse gemeenschap bekend zijn, zowel jongeren als ouderen. De campagne zal ook door mond-aan-mond reclame gevoerd worden, want een budget voor (…) Lees het hele bericht

patrice-toye-op-bezoek-in-the-roxy-theatre

Patrice Toye op bezoek in The Roxy Theatre

Een glunderende Ludo Vangenechten mocht in zijn Roxy Theatre regisseur Patrice Toye verwelkomen bij de avant-première van Little Black Spiders. Verder op de foto Line Pillet en Marjan De Schutter.

auto-s-botsen-in-bieststraat

Auto's botsen in Bieststraat

Even over half 11 vanmorgen zijn in de Bieststraat twee auto's gebotst. Eén van de wagens kwam in een voortuin terecht. Een bestuurder had nekpijn en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

heusden-zolder-is-sportelgemeente

Heusden-Zolder is sportelgemeente

Heusden-Zolder is uitgeroepen tot sportelgemeente 2012. Sportelen is sporten en pret maken voor senioren. Enkele jaren geleden heeft Bloso het sportelen gelanceerd om 50-plussers aan het bewegen te krijgen. Heusden-Zolder investeert al meer dan 25 jaar in deze doelgroep. Zo komen senioren elke dinsdagvoormiddag in sporthal Zolder samen om onder leiding van sportpromotor Liliane Hoydonckx te werken aan figuurverbetering of net- of volleybal te spelen. Ze nemen ook deel aan provinciale (…) Lees het hele bericht

het-weer-kouder-en-wisselvallig-1

Het weer: kouder en wisselvallig

Ex tropische cyclonen bereiken onze streken de volgende dagen en sturen de weerkaarten in de war, waardoor de betrouwbaarheid eerder beperkt is. Uiteraard hebben deze ex tropische cyclonen hun activiteit volledig verloren en gedragen zich in onze streken als gewone depressies. Onder voorbehoud voorzien de weerkaarten een koele wisselvallige periode, maar na het weekend wordt het terug warmer.
Vandaag kan het kwik nog net 19 graden halen. Wolken zijn echter vaak in de meerderheid en vooral na de (…) Lees het hele bericht

4-vlamingen-bij-sterk-heusden-zolder

4 Vlamingen bij Sterk Heusden-Zolder

Sterk Heusden-Zolder pakt uit met een volledige lijst met 31 kandidaten. De meesten zijn van Turkse oorsprong, enkele anderen zijn afkomstig uit een ander zuiders land en in het totaal staan er ook 4 Vlaamse kandidaten op van wie 3 vrouwen: Marijke Jannes, Martine Verheyden en Marleen Bosmans. Gemeenteraadslid Johan Bruijlands (ex-Vlaams Belang) staat op plaats drie. De lijst wordt zoals bekend getrokken door schepen Selahattin Özer met op plaats twee Sebiha Yalcin.

vandaag-gezien-17-september-2012

Vandaag gezien

Eigenlijk zouden we bij het liefdesspel van deze vlinders een 18+ vermelding moeten zetten. Toch gek eh, elkaar graag zien met de rug naar elkaar toe. (foto Jan Leijskens)

halstraat-vraagt-meer-veiligheid

Halstraat vraagt meer veiligheid

De aanloop naar de verkiezingen is altijd een periode waarbij één en ander loskomt. Zo zijn de bewoners van de Halstraat met een petitie gestart waarin ze meer verkeersveiligheid eisen en een aanpak willen van het subjectief onveiligheidsgevoel. In totaal hebben 231 inwoners de petitie ondertekend. Die is ondertussen ter inzage voorgelegd aan de verschillende politieke partijen.

bijna-24-000-kiezers-naar-de-stembus

Bijna 24.000 kiezers naar de stembus

Vandaag zijn de oproepingsbrieven voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen in de bus gevallen. In het totaal worden op 14 oktober tussen 8 en 15 uur welgeteld 23.958 kiezers aan de stemlokalen van Heusden en Zolder verwacht.

stroompanne-treft-bieststraat

Stroompanne treft Bieststraat

Een deel van de Bieststraat en omgeving heeft vanmorgen bijna een uur zonder stroom gezeten. De oorzaak lag bij werkzaamheden in de buurt.

danny-vanoppen-trekt-sp-a-lijst

Danny Vanoppen trekt SP.a-lijst

De SP.a heeft ook haar lijst voor 14 oktober klaar met een mix van nieuwe en ervaren kandidaten. Lijsttrekker wordt raadslid Danny Vanoppen, een ander raadslid, Jos Driesen, duwt de lijst. Ook de andere huidige raadsleden doen mee: Gilbert Vrancken op 13 en Muhittin Pere op 29. De tweede plaats is voor Martine Vrancken en op drie staat Dyanet-kopstuk Engin Ozdemir. De 16 mannen en 15 vrouwen staan in afwisselende volgorde op de lijst;

vandaag-gezien-16-september-2012

Vandaag gezien

Vorige week brachten we het verhaal van de kunstenaar-antropoloog die de koeien in een weide langs de Exelgaarden probeerde te koloniseren. Nu blijkt dat de vaarzen op hun beurt zijn verblijf hebben gekoloniseerd. Imperialisme van het blanke ras! (foto Julien Maebe)

massa-volk-voor-opendeur-brandweer

Massa volk voor opendeur brandweer

De opendeurdag van de brandweer is een succes geworden. Hoewel er geen massale propaganda gemaakt was, kwam het publiek van vroeg in de namiddag toegestroomd. Vooral de kinderen konden zich amuseren: er waren lange wachtrijen voor ritjes in de brandweerwagen en om met de elevator de hoogte in te mogen. Maar evenzeer leerden de jongsten met water en virtueel blussen, ze konden een zoektocht doen, een doolhof intrekken, enz. De helmpjes waren weer een succesnummer. Maar ook de volwassenen konden (…) Lees het hele bericht

nieuwe-zege-voor-bolderberg

Nieuwe zege voor Bolderberg

In vierde provinciale C won Bolderberg met 2-3 bij Eendracht Houthalen.

heusden-en-statie-incasseren

Heusden en Statie incasseren

In vierde provinciale A zag SK Heusden 06 zijn reeks goede prestaties gestuit door Kaulille, het werd een 1-4 thuisnederlaag. Ook Statie Zolder leed een zware 0-4 nederlaag tegen Wiemesmeer. FC Anadol tenslotte hield thuis de 0-0 op het bord.

kim-poelmans-publieksprijs-en-tweede-eredame

Kim Poelmans: publieksprijs en tweede eredame

Tijdens de finale van de verkiezing van Miss Unique in Tongeren stonden gisteravond twee dorpsgenotes op het podium: Kim Poelmans en Ivanka Wels. Ze moesten er een modéfilé lopen, vervolgens badpakken showen, dan een persoonlijke act brengen en tenslotte in avondkleding op het podium verschijnen en hun algemene kennis aantonen. Ze brachten het er beiden uitstekend van af. Kim werd zelfs tot tweede eredame gekroond en ze won ook nog eens de publieksprijs.

gabriel-rios-verrast-iedereen

Gabriel Rios verrast iedereen

Gabriel Rios met zijn band verraste gisteravond in Muze fans en andere toeschouwers met een prachtig concert. (foto Lenscollectief)

auto-ramt-woning

Auto ramt woning

Rond twee uur vannacht is in de Pastoor Paquaylaan een bestuurder met zijn auto ingereden op een woning. Het huis raakte daarbij zwaar beschadigd, een deel van de muur onder het raam werd gewoon weggeveegd. De kamer achtter het raam lag vol puin. De brandweer kwam het puin verwijderen en nam nadien enkele maatregelen om de woning te beschermen.

barkbewoners-ruimen-straten-op

Barkbewoners ruimen straten op

13 bewoners van De Bark hielpen de straten in de buurt wat properder te maken. Met vuilniszak en handschoenen trokken ze op pad met als resultaat een 10-tal volle zakken. Bij De Bark proberen ze hier een tweemaandelijkse traditie van te maken. Zo worden ook de bewoners zich ervan bewust dat sluikstorten niet hoort.

lopen-op-muziek

Lopen op muziek

Voor het eerst had op Circuit Zolder de Music Miles plaats. Dat is een stratenloop waarbij onderweg verschillende muzikale acts voor de animatie zorgden, en tegelijk de atleten ook opzweepten. Die voelden naar verluidt het asfalt onder hun voeten veel luchtiger aan onder impuls van de muziek. (meer foto's van Davy Neuteleers)

verlies-voor-vrijheid-zolder

Verlies voor Vrijheid Zolder

In derde provinciale A is Vrijheid Zolder vanavond gaan verliezen in Hamont. Tegen KFC Hamont 99 werd het 4-3. Standaard Viversel heeft KFC Ham United verslagen met een klinkende 4-1.

inbraak-in-laamheidestraat

Inbraak in Laamheidestraat

In de Laamheidestraat zijn inbrekers vannacht een huis binnengedrongen. Ze kwamen via het venster binnen en konden buit maken.

mfc-speelt-5-5-gelijk-in-leopoldsburg

MFC speelt 5-5 gelijk in Leopoldsburg

In het zaalvoetval hebben ZVC Leopoldsburg en MFC SI Heusden-Zolder 5-5 gelijk gespeeld. De openingswedstrijd van de nieuwe zaalvoetbalcompetitie in tweede nationale B zorgde meteen voor spanning tussen de nummers 2 en 3 van het afgelopen seizoen. De bezoekers liepen aanvankelijk makkelijk uit maar konden een terugkeer van de thuisploeg niet vermijden. Toch kon SI gaan rusten met een 2-3 voorsprong. Na de rust leek de thuisploeg al snel de schaapjes op het droge te krijgen maar een sterk slot van de bezoekers bracht de eindstand op 5-5.

het-weer-zonnig-en-warm-weekend-1

Het weer: zonnig en warm weekend

Een hogedrukgebied kan het weerbeeld tijdens het weekend domineren, wat de temperatuur en het aantal uren zonneschijn ten goede komt. Na het weekend komt er een koudere en wisselvallige noordwestelijke luchtstroming op gang, waarbij de neerslagkansen toenemen.
Vandaag zijn er zonnige perioden, maar na de middag komt er meer bewolking opzetten. Het blijft evenwel droog en de maxima komen uit op 20 graden. In de avond koelt het echter al vlug af.
Morgen is het zonnig in de ochtend, al (…) Lees het hele bericht

vanavond-badmintonfuif-voor-goede-doel

Vanavond badmintonfuif voor goede doel

Vanavond om 21u geeft badmintonclub Smash BC uit Berkenbos de aftrap van de eerste 30+ fuif in jeugdhuis De Put Daarmee probeert de club geld in te zamelen om haar gehandicapten- en jeugdwerking verder uit te bouwen. Jong en oud zijn welkom en de muziek komt van de draaitafel van DJ Bert Peeters (bekend van Sergio's danscafé). Tickets aan de kassa kosten € 7.

dorpsraad-viversel-houdt-algemene-vergadering

Dorpsraad Viversel houdt algemene vergadering

Woensdag 19 september organiseert de dorpsraad Viversel een algemene vergadering voor alle inwoners van Viversel. Op de agenda onder meer geluidsschermen in de Westlaan, een update over de ontsluitingsweg industrie Kolenhaven Lummen, fietspaden in de Kerkstraat, woonproject aan Viversel kerk, enz. Tegen de achtergrond van de verkiezingen wordt de bijeenkomst extra interessant. De dorpsraad zoekt overigens ook nieuwe leden. Afspraak om 19 uur in de Vierseleer, er staat een gratis drankje klaar.

oefenen-voor-het-wk-ploegentijdrit

Oefenen voor het WK ploegentijdrit

De meeste grote wielerploegen waren vandaag op het appèl voor een aantal oefenrondes op Circuit Zolder. Daar wilden ze oefenen voor het allereerste WK ploegentijdrit voor commerciële ploegen. Het was vooral oefenen op de aflossingen en de posities in de groep. De ploegen hadden daarom ook hun tijdritfietsen en -uitrusting meegebracht. Het ging er op momenten ontspannen aan toe, maar tussendoor werd ook duchtig gevlamd. (meer foto's van Davy Neuteleers)

fien-peeters-is-tennisrevelatie

Fien Peeters is tennisrevelatie

De 12-jarige Fien Peeters van TC Heusden was de voorbije maanden de revelatie van het jongerentennis in Vlaanderen. Ze speelde een 30-tal finales bij de 12-jarigen en de 14-jarigen. Als klap op de vuurpijl kroonde ze zich in Wommelgem tot Vlaams kampioene bij de 12-jarigen. We gaan nog horen van Fien!

discussieren-over-noord-zuidbeleid

Discussiëren over Noord-Zuidbeleid

Liefst 70 geïnteresseerden woonden in het Muzecafé de eerste GROS ontmoeting bij. Daarbij ging het over ontwikkelingsinitiatieven en internationale samenwerking. Er werd een rist van uiteenlopende Noord-Zuid initiatieven voorgesteld. Het was voor de raad voor ontwikkelingssamenwerking zelf en de vertegenwoordigers van de gemeente een verrijkende en vooral inspirerende avond voor een toekomstig Noord-Zuidbeleid.

de-schans-is-30-jaar-jong

De Schans is 30 jaar jong

De Schans, het dagactiviteitencentrum in dat ondersteuning en begeleiding naar (re-)integratie biedt aan psychisch kwetsbare mensen, vierde zijn 30ste verjaardag. Heel wat deelnemers en sympathisanten waren naar Ons Huis afgezakt waar de geschiedenis van het centrum werd opgerakeld en de toekomst belicht. Daarbij werd ook niet om de bestaansonzekerheid van het dagactiviteitencentrum heen gegaan, terwijl de noodzaak ervan door iedereen erkend wordt. Na het officiële gedeelte volgden niet alleen drankjes en hapjes maar ook een optreden van het gelegenheidszangkoor en konden wat danspasjes gezet worden.

10-zelfstandigen-op-lijst-open-vld

10 zelfstandigen op lijst Open VLD

Open VLD heeft ook de lijst voor 14 oktober klaar. Huidig schepen Marc Swevers is lijsttrekker, tweede staat apotheker Lies Cops, voor gemeenteraadslid Eddy Vanheel en Alberto Righi. Lijstduwer is raadslid Guido Cops. 25 van de 31 kandidaten zijn nieuwkomers. Tessa Geerts (20) is de jongste kandidaat, de oudste is Albert Wagemans (75). De gemiddelde leeftijd is 42,5 jaar en het gaat om 16 vrouwen en 15 mannen. 10 kandidaten tenslotte zijn zelfstandigen.

elke-woensdag-is-t-leuk-in-de-bib

Elke woensdag is 't leuk in de bib

In de bibliotheek is de feestelijke start genomen van de campagne 'Woensdag Bibdag'. Dat gebeurde met een poppenkastvoorstelling door Hanna, waar de kleuters van het laatste jaar en de kinderen van het eerste leerjaar met open mond naar keken. Zo zal er elke woensdag om 14 uur een activiteit zijn met onder meer op 26 september een vertelling en 19 oktober een film/ (foto Michel Gerits)

vergunning-voor-2-windmolens-in-kolenhaven

Vergunning voor 2 windmolens in Kolenhaven

De deputatie heeft vandaag een milieuvergunning afgeleverd voor twee windturbines in de kolenhaven in Lummen, vlak over de grens met Heusden-Zolder. Die zullen daar gebouwd worden door Limburg Win(d)t? Het gaat om molens met een maximale hoogte van 150 meter die elk stroom kunnen leveren voor 1.500 gezinnen.

tuinbouwopleidingen-in-de-lift

Tuinbouwopleidingen in de lift

De tuinopleidingen van het CVO zitten in de lift, zeker sinds de school vorig jaar een nieuwe serre- en lescomplex in de Ganzenstraat in gebruik heeft genomen. De opendeur daar lokte heel wat bezoekers, die konden al meteen deelnemen aan enkele workshops. Vooral de demonstratie van polyestertechnieken kreeg veel belangstelling. Geïnteresseerden kunnen nog altijd inschrijven en inpikken, maar ze moeten wel snel zijn want de lessen zijn deze week gestart.

partij-respect-komt-nu-toch-op

Partij 'Respect' komt nu toch op

De verkiezingen van 14 oktober lijken hoe langer hoe meer op een snipperslag te gaan uitdraaien. Nu heeft Nevzat Zevne beslist om de partij 'Respect' nieuw leven in te blazen. Die was een 5-tal jaren geleden door hem en andere Turken opgericht als steun aan schepen Selahattin Özer toen die zijn bevoegdheden zijn ontnomen. Maar met Özer - die met Sterk Heusden-Zolder opkomt - is het al een hele tijd geleden tot een breuk gekomen. Zevne, vroeger vakbondsafgevaardigde in de mijn (…) Lees het hele bericht

23-woningen-extra-in-viversel

23 woningen extra in Viversel

Het nieuwe woonproject in Viversel is toegewezen aan projectontwikkelaar Dethier. Het gaat om twee woonzones rond een centraal plein. Het ene deel bestaat uit 8 rijhuizen, het andere uit 15 appartementen en ondergrondse parkeergarage. De woningen en 7 appartementen zijn volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het hele project wordt aan de buitenzijde verbonden door een tuinwand. Uiteraard is buiten heel wat groen voorzien. De woningen zijn toegankelijk vanuit de Kerkedriesstraat, de garage via de Laaglandstraat.

wie-zingt-mee-voor-het-klimaat

Wie zingt mee voor het klimaat?

Oook Heusden-Zolder neemt deel aan de actie 'Zing voor het klimaat' op 23 september. Nic Balthazar heeft iedereen uitgedaagd om op die dag met duizenden tegelijk de bezorgdheid over het klimaat uit te zingen. In tegenstelling met de vorige acties is het nu niet op één plaats gecentraliseerd, maar kn je in heel wat gemeenten meedoen. In Heusden-Zolder trek je - uiteraard met de fiets of te voet - tegen 13 uur naar het Heldenplein. Onder leiding van en samen met (…) Lees het hele bericht

diefstal-uit-auto

Diefstal uit auto

In de Kapelstraat is afgelopen nacht een diefstal uit een auto gebeurd. Er werd ingebroken in een wagen die voor een woning geparkeerd stond.

eerste-marktdag-op-straat-een-meevaller

Eerste marktdag op straat een meevaller

Vandaag stond een groot deel van de multiculturele markt voor het eerst op de Koolmijnlaan. Rond 11 uur werd de weg afgesloten en werd het verkeer omgeleid via de Mijnwerkerslaan. Daar verliep het verkeer vertraagd, maar volgens de politie viel het allemaal best mee. Het was dan ook een relatief kalme marktdag, er zijn 1700 auto's, 200 fietsen en zowat 6.000 bezoekers geteld. De toestroom kwam ook wat later op gang dan tijdens de vakantie. De parking op Helzold had nog heel wat (…) Lees het hele bericht

vlaams-geld-voor-opvoedingsondersteuning

Vlaams geld voor opvoedingsondersteuning

22 nieuwe projecten in Vlaanderen zijn geselecteerd in de strijd tegen kinderarmoede. Ze krijgen van Vlaams minister van armoedebestrijding Lieten samen 1 miljoen euro. Er waren meer da 100 aanvragen ingediend. Volgens Lieten is het essentieel de kansarmoede aan te pakken aan de basis, bij kinderen van 0 tot 3 jaar. In Limburg zijn vier projecten geselecteerd in Lanaken, Maasmechelen, Sint-Truiden en Heusden-Zolder, in elk van die gemeenten zit het percentage van kinderen geboren in kansarme (…) Lees het hele bericht

kunstenaars-van-sideways2012-in-heusden-zolder

Kunstenaars van Sideways2012 in Heusden-Zolder

Vanmiddag zijn de mensen van Sideways2012 door Heusden-Zolder getrokken. Het gaat om 20 internationale kunstenaars die op trektocht zijn. Ze presenteren kunstwerken via schoenzolen, een landboot, een Googlestreet-ezel, die een staal neemt van de lucht, het geluidsniveau meet en om de 10 seconden een beeld registreert. Ieder heeft zijn eigen verhaal en kunstproject bij. In het gezelschap zit ook een wandelende bibliotheek. Aan de brandweer werd het kazerne opgewacht door Dorpsraad Heusden en burgemeester Claes, die hen op fairtradeproducten trakteerde.

brandweer-zet-zondag-deuren-open

Brandweer zet zondag deuren open

Nu zondag 16 september zet de brandweer de deuren open, het is ondertussen alweer een 5-tal jaren geleden dat het korps van Heusden-Zolder nog een opendeurdag hield. Iedereen is welkom tussen 13 en 18 uur. Je kunt eens rondkijken in de kazerne, er is een static show van voertuigen. Voor de kinderen zijn er ritjes in een brandweerwagen, een doolhof, ze kunnen zelf een brandslang hanteren of zich uitleven op een springkasteel. Natuurlijk ontbreken de demonstraties niet zoals van de duikers in (…) Lees het hele bericht

pwa-poetst-grafstenen-2

PWA poetst grafstenen

Ook dit jaar biedt het PWA van Heusden-Zolder aan om de grafstenen te poetsen bij mensen die zelf niet meer in staat zijn het graf van hun familieleden te onderhouden. Een grafsteen tot 2 vierkante meter kost € 8, boven de 2 vierkante meter € 13, en voor een erg vuile grafsteen komt daar 5 euro bij. De schoonmaakproducten en een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid zijn in de prijs begrepen. Aanvragen moeten binnen zijn voor 12 oktober. PWA, Kerkenblookstraat 9, tel. 011-28 68 90.

woensdag-is-voortaan-bibdag

Woensdag is voortaan Bibdag

Morgen heeft in de bibliotheek de feestelijke start plaats van 'Woensdag Bibdag'. Het is de bedoeling om voortaan op woensdag om 14 uur een activiteit te organiseren voor kinderen van de laatste kleuterklas en het eerste leerjaar. Morgen is dat alvast een poppenkastvoorstelling door Hanna. Voor 19 oktober staat ook de jeugdfilm 'Sprookjesboom De Film' vast.

wk-ploegen-trainen-vrijdag-op-circuit-zolder

WK-ploegen trainen vrijdag op Circuit Zolder

Tijdens het WK wielrennen in Valkenburg wordt op 16 september voor het eerst een ploegentijdrit voor commerciële teams gereden. Alle Pro Tour ploegen tekenen present met hun toppers. Om zich voor te bereiden komen nu vrijdag 14 van 9 tot 13 uur minstens 7 ploegen op Circuit Zolder trainen. Tot nu toe gaat het al om Lotto Belisol, BMC Racing Team,SkyProcycling, Garmin-Sharp-Barracuda, Katusha Team,Lampre-ISD en Argos-Schimano. Marc Wauters is in zijn nopjes: "De omloop is een droom (…) Lees het hele bericht

jongeren-maken-kennis-met-kunst

Jongeren maken kennis met kunst

Vandaag hebben bijna 100 leerlingen van het 3de jaar BSO en TSO van het Sint-Franciscuscollege kennis gemaakt met verschillende kunstdisciplines in CC Muze: bodypainting, druktechnieken, ijzeren constructies maken, theaterworkshops, licht- en geluidstechniek en theaterkapsels maken. Er werd heel wat nieuw talent ontdekt en de resultaten mochten er zeer zeker zijn! De workshops werden o.m. begeleid door leerkrachten woord van de Academie voor Muziek, Woord en Dans Beringen en de Academie voor (…) Lees het hele bericht

verkeerskussens-zijn-compleet-fiasco

Verkeerskussens zijn compleet fiasco

De verkeerskussens die de gemeente deze zomer in de Geenrijt liet aanbrengen zijn een compleet fiasco. Veel bestuurders laten zich totaal niet afschrikken. Bussen en vrachtwagens razen erover heen, zelfs buurtbewoners die aan de achterzijde slapen voelen de schokken tot in hun bed. Deuren en houten plafonds kraken. Wie aan de voorzijde slaapt, kan bij het warme weer van de afgelopen tijd zijn raam niet openzetten, omwille van het lawaai dat voorbijrijdende auto's, (…) Lees het hele bericht

het-weer-hoge-neerslagkansen

Het weer: hoge neerslagkansen!

De invloed van depressies wordt gekenmerkt door hoge neerslagkansen. Met de aanvoer van koele, gestoorde lucht vanuit het noordwesten gaat het kwik bovendien flink achteruit. Alvast tot het einde van de week houdt het wisselvallige en koele weer aan. In het weekend kan een hogedrukgebied onze regio aandoen.
Vandaag schuift een storing vanuit het westen over onze streken. Opklaringen in de ochtend maken plaats voor toenemende wolken en het gaat enige tijd regenen. Pas na de middag klaart het terug (…) Lees het hele bericht

verkeersmaatregelen-voor-de-markt

Verkeersmaatregelen voor de markt

Zoals we vorige week al aankondigden, verhuist vanaf morgen een deel van de multiculturele markt naar de Koolmijnlaan. Die wordt vanaf 11 uur afgesloten van aan het kruispunt met de Mijnwerkerslaan tot aan het kruispunt met de Vunderstraat. Her verkeer moet omrijden over de Mijnwerkerslaan tot aan het rondpunt aan de Rena. Auto's die vanuit Heusden-Centrum komen, parkeren best op Helzold. Wie vanuit Houthalen, Zonhoven en Zolder-Centrum komt, laat zijn auto best achter op de parking naast (…) Lees het hele bericht

zware-straffen-voor-apothekersbende

Zware straffen voor 'apothekersbende'

De correctionele rechter in Tongeren heeft vandaag tot 7 jaar cel uitgesproken in een zaak tegen een 17-koppige dievenbende. Die zou tussen december 2008 en maart 2009 meer dan 50 misdrijven gepleegd hebben.    De 17 beklaagden zijn allemaal twintigers uit onder meer Hasselt, Sint-Truiden, Houthalen-Helchteren, Genk en Heusden-Zolder. Het openbaar ministerie vorderde in juni celstraffen tot zeven jaar en de rechter gaf daar duidelijk gehoor aan. Een 22-jarige jongeman uit (…) Lees het hele bericht

gorges-koloniseert-de-koeien

Gorges koloniseert de koeien

De Ghanese kunstenaar Gorges Ocloo verblijft sinds enkele weken in een weide achter de Exelgaarden. Hij leeft en werkt er in twee kleine tentjes. Gorges is kunstenaar, muzikant en performer, die aan het RITS in Brussel studeert. Van daaruit houdt hij zich ook veel bezig met antropologie en kolonisatie. Hij wilde - als Afrikaan van oorsprong - de rollen eens omdraaien en zelf kolonisator spelen, bij de koeien weliswaar. Hij kon er terecht in een weide die eigendom is van de opa van een (…) Lees het hele bericht

buurtbarbeque-in-schreverland

Buurtbarbeque in Schreverland

De inwoners van Schreverland - tussen Geenrijt en Kooirdries - verzamelden voor hun jaarlijkse barbeque. Daarvoor hadden ze in de buurt van de brandweerkazerne tenten opgesteld. De zon was van de partij en ook de meeste bewoners waren present, al dan niet met hun kroost. (foto Rita Stevens)

krijgt-het-berenhuis-zijn-eigen-bier

Krijgt Het Berenhuis zijn eigen bier?

In Het Berenhuis heeft een 'exclusief gezelschap van kenners' het eerste brouwsel van het Berenbier geproefd. Een Nederlandse bezoeker - Pascal De Jongh uit Mijdrecht - vond inspiratie in Het Berenhuis om een nieuw bier te ontwikkelen. Het panel gaf in ieder geval zijn goedkeuring. Beren en brouwer bekijken nu of het bier effectief in productie kan gaan.

mercedestechnici-onderzoeken-uitgebrande-bus

Mercedestechnici onderzoeken uitgebrande bus

Vandaag komen specialisten van de busconstructeur Mercedes naar het busbedrijf De Valk in de Dijkstraat. Het was immers een bus van dat bedrijf - dat nogal wat ritten als ondernemer van De Lijn doet - die vorige week volledig uitbrandde langs de Kempische Steenweg in Hasselt. De vrouwelijke buschauffeur reageerde toen bijzonder koelbloedig waardoor 80 passagiers - vooral scholieren - veilig en tijdig de bus konden verlaten. De technici hopen nu de oorzaak van de brand te achterhalen.

sint-martinus-wint-wisselbeker

Sint-Martinus wint wisselbeker

58 schutters namen deel van de gemeentelijke wisselbekerschieting, die plaatsvond bij de Sint-Sebastiaansgilde. En het was Sint-Martinus die van sportschepen Mario Borremans de beker in ontvangst mocht nemen. De Sint-Martinusgilde totaliseerde 91 punten, gevolgd door O.L.Vrouwgilde en de Sint-Sebastiaangilde met elk 88 punten, de Sint-Willibrordusgilde (84 punten) en de H. Hartgilde Boekt (80 punten). Beste schutter is Wesley Pauwels van Sint-Sebastiaan met 15 punten, beste dame is Wendy (…) Lees het hele bericht

nieuw-verlies-voor-kvv

Nieuw verlies voor KVV

In tweede provinciale B heeft KVV Heusden-Zolder met 1-3 verloren van Bilzen VV.

bolderberg-verliest-in-gingelom

Bolderberg verliest in Gingelom

In vierde provinciale C verloor Bolderberg met 2-0 bij Gingelom.

sk-heusden-06-wint-nu-ook-derby

SK Heusden 06 wint nu ook derby

In vierde provinciale A heeft SK Heusden 06 dorpsgenoot Statie Zolder verslagen met 3-0. Anadol versloeg Kaulille met 2-1.

gelijkspel-voor-vrijheid-1

Gelijkspel voor Vrijheid

In derde provinciale heeft Vrijheid Zolder 0-0 gelijk gespeeld tegen Lommel. Gisteren al verloor Viversel met 4-1 bij Stal Sport.

thuiszege-voor-laurens-vanthoor-en-anthony-kumpen

Thuiszege voor Laurens Vanthoor en Anthony Kumpen

Niet helemaal onverwacht hebben Laurens Vanthoor en Anthony Kumpen samen met het duo Sandstrom-Bonanomi in een Audi de 24 uren van Zolder gewonnen. Ze legden 860 rondes af - een nieuw record - en bleven daarmee 5 rondes voor Goossens-Soulet-Redant-Bouvy in een Porsche 911 en 60 rondes voor Derdaele-Thiers-Thiers-Delaet-Derdaele in een Porsche 997. Raf Vanthoor was vierde met zijn team en Koen Wauters vijfde. http://www.circuit-zolder.be/timekeeping
(meer foto's van Davy Neuteleers)

geslaagde-2de-editie-van-supersonic

Geslaagde 2de editie van Supersonic

De tweede editie van Supersonic Festival viel net zoals vorig jaar samen met de 24 uur van Zolder en was weer een knaller van formaat. Het evenement werd zonnig en warm ingezet. Naarmate de avond vorderde koelde het flink af maar dit kon de sfeer niet temperen. In de overdekte podia zat de ambiance er al snel in en op de mainstage zorgden headliners als Kraantje Pappie, Quintino en Regi voor een stevig feestje dat verder ging tot in de vroege uurtjes. Ook aan 'The Dark Side'-stage werd er lustig op los gedanst en gestampt op de oorverdovende beats van Belgische en internationale hardstyle artiesten. Verder werd er dit jaar door de organisatie extra aandacht besteed aan de veiligheid. Dit door een aangepaste opstelling van het festival en verstrengde drugscontroles waar ook uw verslaggevers niet aan konden ontsnappen. (meer foto's van Stéphan Volders en Dimitri Reynders)

wielertoeristen-zwaar-gewond-bij-val

Wielertoeristen zwaar gewond bij val

Op het fietsroutenetwerk tussen Lindeman en Lillo zijn kort voor de middag twee wielertoeristen zwaar ten val gekomen. Daarbij raakten beide zwaar gewond. Het was voor ziekenwagens en MUG even zoeken om ter plaatse te komen, want de toegang tot het fietsroutenetwerk is met paaltjes beperkt.

vanthoor-kumpen-aan-de-leiding

Vanthoor-Kumpen aan de leiding

Op zes uur voor het einde van de 24 uren van Zolder wordt duidelijk dat de strijd om de overwinning zal gaan tussen twee teams die de nacht het best zijn doorgekomen. Aan de leiding rijden onze dorpsgenoot Laurens Vanthoor met zijn ploegmaats Kumpen-Sandstrom-Bonanomi met 646 ronden. Zij worden op 2 ronden gevolgd door Goossens-Soulet-Redant-Bouvy. De derde met onder meer de families Derdaele en Thiers volgt al op meer dan 40 ronden. Het team van Raf Vanthoor rijdt in een vierde positie en Koen Wauters is vijfde.

supersonic-op-kruissnelheid

Supersonic op kruissnelheid

Het Supersonic festival draait op volle toeren en vooral in de loop van de avond ontplofte de sfeer. Maar ook al eerder op de dag werd er volop geswingd en gefeest in de broeierige zon. (foto's Davy Neuteleers)

goossens-en-co-rijden-op-kop

Goossens en co rijden op kop

Om middernacht - dus na 8 uur wedstrijd of één derde van het totaal - reed in de 24 uur van Zolder de Porsche 911 van Goossens-Soulet-Redant-Bouvy op kop met 294 ronden. Dat waren er 2 meer dan Sandstrom-Vanthoor-Kumpen-Bonamoni in een Audi en 4 meer dan Leinders-Catsburg-Palttala-Moser in een BMW. Het team van Koen Wauters reed zesde, Niels Lagrange 8ste en Raf Vanthoor 10de. (foto's Davy Neuteleers)

chris-wouter-en-bert-struys-de-snelsten

Chris Wouter en Bert Struys de snelsten

Een kleine 150 volwassen lopers verschenen vandaag aan de start van de traditionele KWB stratenloop in Heusden-Centrum. Daarnaast nog een groep jonge lopers. En de traditie werd gerespecteerd dat de KWB-ers op uitstekend weer konden rekenen. De moedigsten liepen 4 rondes of 9,2 km en daar was Chris Wouter uit Diest, voor Thomas Thijs uit Heusden en Nico Booms uit Houthalen. Verder nog lokale lopers in de top 20: Marc Hermans, Bart Sampermans, Andy Paesen, Dries Elsen, André Dullers, Tom Mues en (…) Lees het hele bericht

uitslagen-voorprogramma-24-uur

Uitslagen voorprogramma 24 uur

Voordat om 16 uur vanmiddag de 24 uren van Zolder van start zijn gegaan, was er ook al een heel voorprogramma. Dit zijn de uitslagen   
Belgian Historic Cup (BHC groep 1 & 2):     Groep 1:     Race 1:     1. Jan Schippers (Chevrolet Camaro) 16 ronden in 29:49.435 (gem. 128,75km/u)     2. Jeremy Knight (GBr-Morgan +8     3. Carlo De Cock (Alfa Romeo GT V6)         Race 2: (…) Lees het hele bericht

politie-patrouilleert-te-paard

Politie patrouilleert te paard

Met de combinatie van de 24 uren van Zolder en het festival Supersonic heeft de lokale politie flink wat versterking gekregen van de federale politie. Die patrouilleert onder meer te paard, zoals hier langs de vijvers van Terlaemen. (foto Jurgen Jacob)

vandaag-gezien-8-september-2012

Vandaag gezien

De vlinders zijn blij met deze mooie nazomerdagen, zo kunnen ze nog wat snoepen in de bloemen. (foto Jan Leijskens)

urbanus-blijft-zichzelf

Urbanus blijft zichzelf

Gisteravond stond Urbanus op het podium van een volle Muzeschouwburg en met 'Urbanus zelf' bewijst hij ... tja, eigenlijk gewoon wat de titel zegt. Vanavond staat hij nog eens hier op de planken. (foto Lenscollectief)

het-weer-zomerse-temperaturen-1

Het weer: zomerse temperaturen

De weergoden zijn ons dit weekend goed gezind en hebben onvervalste zomerse temperaturen in petto. Dit danken we aan een hogedrukgebied met kern over de Benelux. Na het weekend evacueert het hogedrukgebied naar het oosten en stilaan kunnen storingen onze regio bereiken met toenemende neerslagkansen.
Vandaag is het zonnig en warm met nauwelijks wolken. Het kwik klimt tot 25 graden en er staat niet al te veel wind.
Morgen kan de zon het weerbeeld domineren van de vroege ochtend tot de (…) Lees het hele bericht

koen-wauters-rijdt-in-een-wolf

Koen Wauters rijdt in een Wolf

Op de 24 uren van Zolder is Koen Wauters traditiegetrouw ook present. Met een kunstgrasfabrikant als sponsor en in een snelle Wolfwagen, gebouwd door een Italiaanse fabrikant van sportscars als tegengewicht voor de GT- en toerismewagens. De wagen is vooral ontworpen om zeer snel en constnat te rijden op lange afstanden. De kwalificaties waren veelbelovend, uitkijken naar de race zelf.

openingsfeest-met-muzieknoten-en-ballons

Openingsfeest met muzieknoten en ballons

In de kleuterschool De Toverfluit in Heusden-Centrum hebben ze vandaag in een stralende zon het openingsfeest van het nieuwe schooljaar gehouden. Kleuters en juffen verzamelden op de speelplaats om het nieuwe schooljaar tevoorschijn te toveren…. Uit de toverfluit verschenen muzieknoten die samen mooie muziek vormden. Tenslotte lieten alle klasjes een ballon op en deden een wens. (foto's Jolien Gijbels)

een-blij-bruidsboeket

Een blij bruidsboeket

Een fiere bruidegom, Hans Neyen, mocht vanmiddag langsgaan bij Bopha om het bruidsboeket voor zijn bruidje An Corthouts af te halen. Zij waren enkele maanden geleden tijdens de 'Blije Bloemen-actie' immers de winnaars van een fairtrade bruidsboeket. En zo kon Hans even later zijn An verrassen met een bosje eerlijke rozen. Als dat geen goede start is.

markt-verhuist-volgende-week

Markt verhuist volgende week

Op woensdag 12 september verhuist een deel van de multiculturele markt. De winkelkramen op het Marktplein blijven staan, maar het gedeelte van de markt op de parking achter het ophaalgebouw, wordt overgebracht naar de Koolmijnlaan. De marktkramen zullen daar staan van aan Helzold tot aan de Voort, de markt wordt niet groter of kleiner. Het verkeer wordt omgeleid over het mijnterrein. De regeling is als definitief bedoeld.

thuisrijders-wekken-hoge-verwachtingen

Thuisrijders wekken hoge verwachtingen

In de kwalificatiesessies voor de 24 uren van Zolder hebben thuisrijders Laurens Vanthoor en Anthony Kumpen de snelste tijd geklokt. Voorin nog andere bekende namen zoals Bas Leinders op de tweede plaats en Marc Goosssens op rang 3.
De uitslag. 1. Edward Sandström-Laurens Vanthoor-Anthony Kumpen-Marco Bonanomi (Zwe-Bel-Bel-Ita/Audi) 1:29.465; 2. Bas Leinders-Markus Palttala-Henri Moser-Nick Catsburg (Bel-Fin-Zwi-Ned/BMW) 1:29.722; 3. Marc Goossens-Maxime Soulet-Bert Redant-Fred (…) Lees het hele bericht

85-jarigen-van-heusden-bliezen-verzamelen

85-jarigen van Heusden bliezen verzamelen

De 85-jarigen van Heusden zijn samengekomen voor een natje en een droogje in feestzaal “Vogelzang”. Er werden heel wat moppen getapt en herinneringen aan vroeger opgehaald. Het was een geslaagde namiddag, initiatiefnemers waren Maurice Elsen, Frans Vogels, Frans Vanhove en André en Frans Vanzeer.

op-de-purperen-heide

Op de purperen heide ...

 Onze dorpsgenoot en natuurgids Wim Goris neemt geregeld een groep wandelaars op sleeptouw voor een leerrijke tocht ergens in de Limburgse natuur. Zo trok hij pas nog met een groep rond Spikkelspade, in de buurt van 't Koersels Kapelleke en het militair domein (let op, mag alleen met vergunning). En de purperen heide staat prachtig in bloei.

tamara-medarts-7de-in-finale

Tamara Medarts 7de in finale

Zwemster Tamara Medarts is vanavond op een zevende plaats geëindigd in de finale van de 100 meter schoolstag op de Paralympische Spelen in Londen. Medarts finishte in 1:24.58 als voorlaatste. Het goud was voor de Spaanse Michelle Alonso Morales. Zij zwom met 1:16.85, een nieuw wereldrecord. Tamara zwom in de finale trager dan in haar reeks eerder op de dag.

intensief-trainen-voor-24-uur

Intensief trainen voor 24 uur

Zaterdag starten de 24 uren van Zolder, deze keer met het circuit zelf als promotor. "Na enkele moeilijke jaren is het niet eenvoudig dit evenement terug op het niveau van weleer te krijgen. Bovendien gebeurt er dit weekend veel in de autosport. We hebben geopteerd voor een open formule, buiten alle kampioenschappen, wat een creatieve combinatie van diverse voertuigen toelaat," aldus algemeen directeur Thierry Deflandre. De wedstrijd komt voor een groot deel rechtstreeks op tv via Life!TV (…) Lees het hele bericht

eindelijk-zege-voor-bolderberg

Eindelijk zege voor Bolderberg

In vierde provinciale C heeft FC Bolderberg thuis de buren uit Stokrooie verslagen met 2-1.

vanavond-gezien-44

Vanavond gezien

Vanavond gezien in Heusden, een kleurrijke zonsondergang, voorbode van enkele mooie zomerse dagen. (foto Jean Vandevoort)

heusden-wint-in-wiemesmeer

Heusden wint in Wiemesmeer

In vierde provinciale A heeft SK Heusden 06 vanavond met 2-4 gewonnen in Wiemesmeer. Statie Zolder verloor met 1-3 van Inter Sport Winterslag. Anadol verloor 3-1 van Kabouters Opglabbeek.

supersonic-wordt-grootser-dan-vorig-jaar

Supersonic wordt grootser dan vorig jaar

Het Supersonic Festival gaat over anderhalve dag van start. Dance- en andere acts uit binnen- en buitenland zullen vooral zaterdag, maar ook zondag met de nodige decibels de vibes over de feestvierders jagen. En het ziet er naar uit dat het een vol huis gaat worden. 't Ziet er ook weer een stuk groter en professioneler uit dan vorig jaar, zo blijkt uit de tenten en podia waaraan momenteel de laatste hand gelegd wordt. Bovendien wordt ook nog eens schitterend weer voorspeld. (foto's Davy Neuteleers)

paulien-was-een-ster-voor-1-dag

Paulien was een ster voor 1 dag

Paulien Put uit het eerste leerjaar van de Gemeentelijke Basisschool Beekbeemden voelde zich heel even een ster. Ze werd 1 van de 3 winnaars van de Woeffies-actie! Samen met VTM Kzoom en Shoe Discount had ze de wedstrijd “Met jouw idool naar school” gewonnen. Paulien won één jaar gratis Woeffies-schoenen en werd persoonlijk door Idool-winnaar Kevin in de Woeffies-wagon naar school werd gebracht! Eerder had Kevin haar thuis gewekt en hij had een ontbijt bij voor het hele (…) Lees het hele bericht

extra-tickets-voor-urbanus-in-muze

Extra tickets voor Urbanus in Muze

Vrijdag 7 en zaterdag 8 september raast er hoogstwaarschijnlijk een lachtornado door Heusden-Zolder. Urbanus, het icoon van de Vlaamse humor brengt dan in de Muzeschouwburg zijn show ‘Urbanus Zelf!’. De voorstelling is al maandenlang uitverkocht maar door een technische ingreep kunnen er op zowel vrijdag als zaterdag nog 10 gelukkigen bij. Bellen als de bliksem naar 011-80 80 98 voor deze felbegeerde tickets.

tamara-medarts-zwemt-de-finale

Tamara Medarts zwemt de finale

Zwemster Tamara Medarts heeft zich op de Paralympische Spelen in Londen geplaatst voor de fiinale van de 100 meter schoolslag. Ze behaalde een tweede plaats in haar serie en zwom met 1:23.51 de 6de tijd van alle deelnemers. De finale wordt vanavond om half 8 betwist. Eerder werd Tamara geëlimineerd in de reeksen op de 200 meter vrije slag en 100 meter rugslag

met-de-ballon-over-de-wijers

Met de ballon over De Wijers

Het is nu aftellen naar de eerste Dag van de Wijers op zondag 30 september. Eén van de blikvangers daarbij zijn de ballonvluchten boven het gebied van De Wijers vanuit Bolderberg en Viversel. De ballonnen vertrekken om 17 uur. Je kunt mee voor 125 euro, en reserveren kan nog 10 september via 0486-35 08 68 (Valère Lekens)

verkeershinder-door-uitgebrande-bestelwagen

Verkeershinder door uitgebrande bestelwagen

Op Suska-Berg is vanmorgen een bestelwagen uitgebrand. Het vuur ontstond in de motor, de brandweer kwam nog wel ter plaatse maar kon niets meer doen om de wagen te redden. De brand en het takelen veroorzaakten verkeershinder op de wegen richting Suska tot zowat 8u15. De poltie probeerde alles in goede banen te leiden.

vandaag-gezien-5-september-2012

Vandaag gezien

Marc Vanzonhoven kreeg vanmiddag een boomklever op bezoek, die zat bij het tuinvijvertje te genieten van de zon en liet zich vrij dicht benaderen.

nhz-zet-alle-vrouwen-links

NHZ zet alle vrouwen links

Woensdagavond heeft Nieuw Heusden-Zolder (NHZ) zijn volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Naar eigen zeggen pakt het daarmee uit met een nooit geziene stunt want alle vrouwen worden aan de linkerkant van de lijst gezet, behalve lijsttrekker Tony Beerten dan. Achter hem staan 15 vrouwen en in de rechterkolom komen dan de mannen. De tweede plaats is voor Marleen Hoydonckx, de derde voor Jeanne Gijsen-Prikken. Eerste man is uittredend raadslid Gökay (…) Lees het hele bericht

trage-wegen-op-tvl

Trage Wegen op TVL

Vandaag zijn opnamen gemaakt van het 'stille wegen' project in Heusden-Zolder om nu vrijdag uit te zenden op TVL in 'Dag Limburg'. Dorpsraden, fietsclubs en andere verenigingen zijn al heel de zomer druk bezig met het inventariseren van de verbindingswegen. Later wordt alles in een digitale drager gestopt. (foto Julien Maebe)

ook-vlaams-belang-heeft-lijst-klaar

Ook Vlaams Belang heeft lijst klaar

Ook het Vlaams Belang heeft zijn lijst voor 14 oktober klaar. Van de 31 kandidaten zijn er meer dan de helft nieuwkomers in vergelijking met 2006. Lijsttrekker wordt Jan Jans, voor Veronique Bartels en Tony Lespoix. Een ander raadslid, Leon Steenberghs, staat op de 17de plaats. Op vier staat ook een nieuwkomer, Thierry Vanroy, zoon van wijlen dokter Vanroy uit Bolderberg, met zijn 26 jaar is hij ook de jongste kandidaat. Oudste kandidaat is lijstduwer Lode Cools (80), voormalig voorzitter van Volksunie Leuven-Kessel-Lo. Het Vlaams Belang pakt uit met vier kandidaten van 'allochtone' afkomst: 2 Duitsers, 1 Nederlander en één kandidaat uit Indië.

het-weer-nazomer-1

Het weer: nazomer

Na de doortocht van een zwakke storing (voornamelijk wolken en in mindere mate neerslag) bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Hierbij is het droog en het kwik gaat de hoogte in. Het ziet er trouwens naar uit dat het nog tot halfweg volgende week blijft nazomeren.
Morgen begint de ochtend vrij zonnig, maar een verzwakte storing zorgt al vrij vlug voor een toename van de wolken. Later kan het mistig worden en er is kans op een drupje motregen, al zullen de hoeveelheden neerslag sterk beperkt (…) Lees het hele bericht

supersonic-verkoopt-laatste-tickets

Supersonic verkoopt laatste tickets

Het Supersonicfestival volgende zaterdag en zondag op Circuit Zolder raakt stilaan uitverkocht. Eerder waren al de dagtickets van zondag de deur uit. En ook de andere tickets verkopen als zoete broodjes; Er zijn nog 1500 dagtickets voor zaterdag beschikbaar en 500 weekendtickets.

opendeurdagen-bij-moed-en-volharding

Opendeurdagen bij Moed en Volharding

Nu het schooljaar is gestart, komt ook het verenigingsleven op gang.. Zaterdag en zondag houdt de Konkinklijke Turnkring Moed en Volharding Berkenbos opendeurdagen om het seizoen effectief op gang te schieten. Zaterdag kan je van 9u30 tot 12 uur terecht in Sint-Baaf in Eversel, zondag is het van 9u30 tot 12 uur te doen in de turnzaal van sporthal Berkenbos. meer info www.turnkring-mev-berkenbos.be

vandaag-gezien-4-september-2012

Vandaag gezien

Nog wat zomerse plaatjes nu het nog kan, een stamper in de zon. (foto Jan Leijskens)

opendeur-bij-rugbyclub-rc-9

Opendeur bij rugbyclub RC 9

Rugbyclub 9 houdt nu zaterdag vanaf 10 uur een opendeur in het Helzoldstadion. Van 10 tot 13 uur is er een rugbyinitiatie voor klein en groot (vanaf 6 jaar) met barbeque voor elke deelnemer. Van 13 tot 14 uur wordt de club voorgesteld en verneem je alles over het rubbyspel en de basisregels. Er staat een springkasteel, er zijn natjes en droogjes. Om 15 uur begint een demowedstrijd damesrugby tussen RC9 HZ en Ovalie Kituro. Om 17 uur geven de heren een demowedstrijd RC9 HZ senioren en vets tegen RC Waremme.

de-viespeuken-blijven-het-doen

De viespeuken blijven het doen

Aan de glasbollen in Eversel trof Gust Ischen weer een vuilniszak aan. En dat ondanks het bordje met de dreiging van een boete wegens sluikstorten. Dit soort taferelen begint bijna normaal te worden in het landschap.

leerlingen-van-de-linde-jagen-op-pluimen

Leerlingen van De Linde jagen op pluimen

In De Linde (buitengewoon lager onderwijs) ontvingen op de eerste schooldag Witte Wolk en Regenboog de leerlingen en de ouders. De twee indianen zullen ervoor zorgen dat het weer een droom van een schooljaar zal worden. Alle klassen worden uitgedaagd om pluimen te verdienen voor hun droomvanger.

schoolstart-rond-olympische-gedachte

Schoolstart rond Olympische gedachte

In de vrije lagere school van Bolderberg stond de start van het schooljaar volledig in het teken van de Olympische Spelen. Daarbij was het vooral de bedoeling om de grondgedachten van de Olympiade over te brengen aan de leerlingen. Daarvoor hebben de leerkrachten nu een volledig schooljaar de tijd. (meer foto's van Bolderberg.be)

heusden-zolder-te-gast-in-saint-hubert

Heusden-Zolder te gast in Saint-Hubert

Een delegatie van het Verbroederingscomité Heusden-Zolder woonde afgelopen weekend in Saint-Hubert de 52ste internationale dagen van de jacht en de natuur bij. Daarbij trok onder meer de historische stoet door de straten. De delegatie werd door burgemeester Bonmariage in zijn kabinet ontvangen en hij vroeg hen de groeten over te brengen aan de bevolking van Heusden-Zolder. (foto Roger Borgions)

botsing-in-guido-gezellelaan-1

Botsing in Guido Gezellelaan

In de Guido Gezellelaan zijn vanavond twee auto's gebotst. Er vielen geen gewonde maar er was behoorlijk wat materiële schade. Eén van de auto's kwam tot stilstand vlak bij een huis, waar dat trouwens al meermaals het geval geweest is. Het ongeval zorgde een tijdlang voor verkeershinder. (foto Dimitri Reynders)

veel-pret-in-pagadder

Veel pret in Pagadder

Ook in kleuterschool Pagadder in Berkenbos was de eerste schooldag een bijzonder toffe boel. Niet alleen konden de kleuters nieuwe vriendjes maken en de klasjes verkennen, ze mochten ook dansen op muziek en leuke spelletjes spelen. (foto's Leentje Elsen)

extra-toezicht-bij-werken-rond-beekbeemden

Extra toezicht bij werken rond Beekbeemden

Voor leerlingen en ouders van Beekbeemden is het uitkijken want aan de Ringlaan, vlakbij de school wordt volop gewerkt. Daardoor is tijdens de eerste twee weken van september noch de school, noch de kinderopvang met de auto bereikbaar. Ze moeten dus parkeren bij Muze en de ouders moeten hun kinderen te voet begeleiden van en naar school. Vanaf vandaag houden politie en gemeenschapswachten toezicht. En ook de aannemer probeert zijn werken af te stemmen op de schooluren. Voor verplaatsingen tijdens de schooluren is een dubbele begeleiding voorzien en zal de aannemer telkens gevraagd worden even te stoppen met werken;

de-ouders-op-de-koffie

De ouders op de koffie

In 't Molenholleke was de schoolbel al gegaan, toen de ouders nog gezellig stonden te koffiekletsen op de speelplaats. Het ging om een initiatief van de ouderraad die met de 'koffiestart' de samenhorigheid tussen de ouders wilde versterken en zo ook al een eerste keer met de werking naar buiten te treden. Want een ouderraad speelt ook een belangrijke rol bij heel wat activiteiten op school. Eerder hadden de leerlingen van 't Molenholleke trouwens de juiste toon al gezet met een (…) Lees het hele bericht

welkom-aan-boord

Welkom aan boord

In de gemeentelijke basisschool Beekbeemden werken ze dit schooljaar rond het thema 'Cruiseboot'. De kinderen kwamen vanochtend aan met hun 'boarding pass', daarmee kregen ze een instapkaart. Onder een speciale poort werden ze verwelkomd door kapitein-directeur Iry Hardy. Ze poseerden voor een officiële foto en ondertussen zongen Nicole & Hugo 'Goeiemorgen morgen'.Het cruisebootthema zal het hele jaar de rode draad vormen tot en met het schoolfeest tegen de zomer. (meer foto's)

het-schooljaar-is-gestart-1

Het schooljaar is gestart

Voor enkele duizenden kinderen en jongeren in Heusden-Zolder is vandaag het nieuwe schooljaar gestart. Dat betekende ook een extra drukte aan de schoolpoorten en op de speelplaatsen vanochtend. De politie zorgde aan een 7-tal scholen voor extra toezicht, en ook aan de gevaarlijkste oversteekplaatsen stonden inspecteurs of gemeenschapswachten (foto's aan De Brug). Het druilerige weer vormde een beetje een demper op de sfeer. En voor de kleutertjes (hier in De Toverfluit) begon meteen (…) Lees het hele bericht

tom-waits-om-nieuwe-seizoen-in-te-luiden

Tom Waits om nieuwe seizoen in te luiden

In het Muzecafé is zondagavond het nieuwe jazzseizoen geopen met The Muze Jazz Orchestra met special guest Johan ‘Waits’ Schroyen. Naast Tom Waits bracht het huisorkest muziek van Zappa, Lieven Cambré, Raphaël Mertens & Arne Van Coillie. MJO met (gitarist) Marco Cirone, (bas) Tom Van Acker, (drums) David La Mela, (piano) David Hermans, (trompet) Carlo Nardozza, (altsax) Lieven Cambré, (tenorsax) Koen Nys, (trombone) Tim Daemen en Igor Maseroli (bariton sax) (…) Lees het hele bericht

spannend-driehoekstornooi-bij-bolderberg

Spannend driehoekstornooi bij Bolderberg

VCK Bolderberg organiseerde vandaag een driehoekstornooi met twee reeksgenoten uit eerste nationale namelijk St Jan Hemelveerdegem en Brussel. Ze maakten er een spannende namiddag van. Bolderberg verloor de eerste wedstrijd tegen Sint-Jan met 23-25, 21-25 en 25-22. In de tweede match moest Hemelveerdegem het onderspit delven tegen Brussel: 25-19, 19-25 en 25-18. En dan was er de slotmatch tussen Bolderberg en Brussel, door de thuisploeg gewonnen met 25-19, 19-25 en 25-18. Voor de clubs (…) Lees het hele bericht

felle-strijd-om-gouden-helm

Felle strijd om Gouden Helm

Speedwayrijders uit binnen- en buitenland leverden vandaag een felle strijd in het Helzoldstadion. De Gouden Helm is dan ook een prestigieuze wedstrijd waarin tot het uiterste wordt gegaan om de overwinning in verschillende categorieën. (meer foto's van Stephan Volders)
(extra)

een-resem-vlaamse-bmx-kampioenen

Een resem Vlaamse BMX-kampioenen

Op de BMX-track van Terlaemen zijn vandaag de Vlaamse kampioenschappen BMX betwist. In alle categorieën werd er gestreden op het scherp van de snee. Achteraf poseerden alle kampioenen samen, beretrots op hun gloednieuwe trui. (foto Davy Neuteleers)

tom-cleeren-de-snelste-in-hechtel-eksel

Tom Cleeren de snelste in Hechtel-Eksel

Tom Cleeren uit Zolder heeft in Hechtel-Eksel de wielerwedstrijd voor amateurs en masters A gewonnen. Na 80 km was hij de snelste voor Joeri Vanhove en Bert Verdonck.

vanthoor-strandt-op-vierde-plaats

Vanthoor strandt op vierde plaats

Na zijn zege vanmorgen in Moskou is Laurens Vanthoor vanmiddag samen met Stéphane Ortelli op een vierde plaats gestrand in de tweede manche. De overwinning was voor het Frans-Nederlandse duo Makowiecki-Dusseldorp in een McLaren. in de WK-stand staan Vanthoor-Ortelli vierde met 90 punten, dat is op 37 punten van de leiders Bartels-Buurman

ook-bolderberg-verliest

Ook Bolderberg verliest

In vierde provinciale C verloor Bolderberg met 3-2 bij Terkoest Alken.

winterslagspelers-stappen-van-t-veld

Winterslagspelers stappen van 't veld

In vierde provinciale A heeft Statie Zolde thuis met 2-3 verloren van FC Lillonia, maar ’t had evengoed een gelijkspel kunnen zijn. SK Heusden 06 stond 3-1 voor tegen Inter Sport Winterslag, toen de bezoekers in de 70ste minuut het veld verlieten. Ze waren het niet eens met de beslissingen van de scheidsrechter. Uiteindelijk zal de voetbalbond een uitspraak moeten doen, maar wellicht wordt het een forfaitoverwinning voor SK 06.

pandoering-voor-vrijheid-zolder

Pandoering voor Vrijheid Zolder

In de derde provinciale A heeft Vrijheid Zolder met zware 4-0 cijfers verloren bij Herkol.

nipte-nederlaag-voor-anadol

Nipte nederlaag voor Anadol

In vierde provinciale A heeft FC Anadol gisteren met 3-2 verloren bij Wiemesmeer.

zware-verliescijfers-voor-kvv

Zware verliescijfers voor KVV

In tweede provinciale B heeft KVV Heusden-Zolder een zware 5-1 nederlaag geleden bij VV Brustem.

meylandtvissers-winnen-wisselbeker

Meylandtvissers winnen wisselbeker

Het waren uiteindelijk de Meylandtvissers die in hun eigen vijver gisteren meer visen bovenhaalden dan de collega's van 't Geuvelke en Gemeentewinning. Ze kregen dan ook de wisselbaker als winnaars van het gemeentelijk vistornooi. (foto René Bosmans)

vanthoor-wint-in-moskou

Vanthoor wint in Moskou

Laurens Vanthoor en zijn Monegaskische ploegmaat Stéphane Ortelli hebben vanmorgen in Moskou de eerste manche van het GT1 Wereldkampioenschap gewonnen. Ze reden een foutloos parcours en het WRT-team nam met zijn keuze voor regenbanden een taktische voorsprong; Aan de finish had de Audi 9 seconden voorsprong op de Mercedes van de Duitsers Basseng-Winkelhock en 17' op de Audi van Jarvis-Stippler. Na de middag staat de tweede manche op het programma en daarin zijn nog meer WK-punten te verdienen.

zware-nederlaag-voor-viversel

Zware nederlaag voor Viversel

In de derde provinciale A heeft Achel VV zaterdagavond Viversel thuis verslagen met een keiharde 0-4.

no-movement-en-toch-in-beweging

No movement en toch in beweging

De hernieuwde samenwerking tussen de Muze en ArteVenturo kreeg vandaag de foyer helemaal gevuld. Uit die samenwerking is de expo No Movement ontsproten. Daar vind je actueel beeldend werk van Stefaan Beeckaert, Mike Carremans, Manu Engelen, Daan Gielis, Jan Marechal, Niels Vaes en Tom Vanuytrecht. Te bezoeken tot eind september, elke dag van 14 tot 20 uur. (meer foto's van Ria De Clerck)

bolderbergdames-bekeren-uitstekend

Bolderbergdames bekeren uitstekend

De volleybalcompetitie moet nog beginnen maar in de beker van Limburg hebben de dames van VCK Bolderberg voor een verrassing gezorgd. De tweedeprovincialer versloeg Fit Ham uit eerste provinciale met 3-0. Setstanden waren 25-21, 26-24 en 25-21.

en-maar-wachten-op-de-juiste-beet

En maar wachten op de juiste beet

Veel volk vandaag op Meylandt, waar onder een stralende zon de hengelwedstrijd van de Meylandtvissers plaatsvond. (meer foto's van Davy Neuteleers)

helzold-is-klaar-voor-gouden-helm

Helzold is klaar voor Gouden Helm

Morgen heeft op Helzold de internationale speedwaywedstrijd 'De Gouden Helm' plaats. De trainingen beginnen om 10 uur, de eerste heat wordt om 13 uur betwist.Vandaag waren er ook trainingen en daarbij was al heel wat spektakel te zien. (meer foto's van Davy Neuteleers)

aftellen-naar-supersonic-1

Aftellen naar Supersonic

Met nog een week te gaan, draaien de voorbereidingen voor het Supersonicfestival op volle toeren. Het festivaldorp en het tentencomplex groeien elke dag aan. Er zijn nog tickets beschikbaar, alleen de dagkaarten voor de zondag zijn uitgeput. (foto Davy Neuteleers)

den-lavaar-niet-failliet-wel-uitbreiding

Den Lavaar: niet failliet, wel uitbreiding

Den Lavaar, het restaurant-eetcafé in de vroegere badzaal van de mijn van Zolder, breidt zijn activiteiten uit. Er is een extra café op marktdagen en voor de komende maanden liggen nieuwe acties en trendy evenementen in het verschiet. Daarmee ontkrachten uitbaters Patrick en Anita Liefsoens alle geruchten over een faillissement. In mei werd voor de handelsrechtbank het faillissement afgehandeld van de bvba Den Lavaar, het gaat om de vroegere uitbater die in januari 2004 in faling (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-schotland

Groeten uit Schotland

"Schotland is the 'place to be' tijdens de zomermaanden," meldt ons Anita Colson. "Prachtige natuur, lieve mensen en het monster van Loch Ness. Mocht er iemand twijfelen aan het bestaan van Loch Ness, hierbij levert Anita het bewijs.

si-heusden-zolder-op-dreef-in-de-beker

SI Heusden-Zolder op dreef in de beker

In een wedstrijd voor de beker van België zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder Eisden-Dorp verslagen met 6-2.