Archief augustus 2015

aan-alle-mooie-liedjes

Aan alle mooie liedjes ...

Een foto met veel symboliek. Gilbert Vanutte stuurde ons deze impressie van zijn laatste vakantiedag in Kusadasi. De zon heeft plaats gemaakt voor de opkomende maan, het zwembad is leeg en de parasols en stoelen mogen straks opgeborgen worden. En dan is het uitkijken naar de volgende vakantie, en naar de volgende vakantiefotowedstrijd. De jury heeft nu een hele klus voor de boeg.

alicia-wordt-tijdelijk-gezicht-kinderchocolade

Alicia wordt tijdelijk gezicht Kinderchocolade

Na een zoektocht van meer dan drie maanden, heeft Kinder® Chocolade de vier vrolijkste kindergezichtjes van België gevonden. De 4-jarige Alicia uit Heusen-Zolder - dinsdag wordt ze 5 -  zal vanaf januari 2016 op de verpakkingen prijken in plaats van het iconische jongetje. Sinds begin mei konden ouders via de website van Kinder® Chocolade een foto van hun zoon of dochter insturen om zo kans te maken om het gezicht te worden van de gekende chocolade. Daarnaast konden (…) Lees het hele bericht

een-traantje-wegpinken

Een traantje wegpinken?

Door een betraande autoruit zag Eddy Bielen vanavond de strijd tussen zon en regenwolken. De regentranen staan symbool voor het einde van het zomerweer en het einde van de zomervakantie 2015. Geef toen, we mogen niet klagen.

vanaf-morgen-opletten-in-de-schoolomgeving

Vanaf morgen opletten in de schoolomgeving

Zoals aangekondigd stapt ook de gemeente Heusden-Zolder mee in het provinciaal project rond verkeersveiligheid bij het schoolbegin, een actie die al voor de 14de keer plaatsheeft. In de eerste drie weken van september zetten politie, dienst preventie en de scholen samen in op verkeersveiligheid. De gemeenschapswachten zullen preventieve controles houden op het dragen van veiligheidsgordels, foutief parkeren, ... Samen met de scholen organiseren ze ook fietscontroles om de technische staat van (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-dieppe

Vakantiegroeten uit Dieppe

Ana Moran was in Dieppe, elke dag kon ze er de ferry zien komen en gaan, van Dieppe naar Newhaven en andersom, soms kruisten ze elkaar. De krijtrotsen waren indrukwekkend, met overal krijttekeningen, gemaakt met stukken krijt uit die rotsen.

grote-takken-knakken-af

Grote takken knakken af

Het onweer is (tot nu toe) niet echt over onze streken getrokken, wat gerommel, een stevige regenbui en wat wind. Toch is de brandweer vandaag enkele bomen te lijf moeten gaan waarvan de takken afknapten. Zo kwamen in de Koolmijnlaan ter hoogte van Tennisclub Helzold de takken van een grote eik op de weg terecht. Die werden ter plaatse opgeruimd en stukgezaagd. De brandweermannen moesten ook vanuit de hoogtewerker andere loshangende takken verwijderen. De politie leidde ondertussen het verkeer in goede banen.

inzamelactie-voor-syrische-kinderen

Inzamelactie voor Syrische kinderen

Nazlihan Günaydin uit Heusden-Zolder en Meral Ozcan uit Beringen organiseren een inzamelactie voor kinderen van Syrische vluchtelingen. Op die manier willen ze de vele kinderen blij maken. Heb je wat kleren, speelgoed of kun je wat spullen missen? Neem dan contact op met Meral op 0477 34 32 32 of via meraltje1[!]hotmail.com. De spullen worden verzameld in Beringen en Heusden en worden nadien naar de verschillende asielzoekerscentra gebracht.

sabrina-struyf-opnieuw-belgisch-kampioene

Sabrina Struyf opnieuw Belgisch kampioene

Sabrina Struyf is dit weekend opnieuw Belgisch kampioene geworden tijdens het nationaal kampioenschap outdoor boogschieten op doel. Sabrina staat ondertussen al verschillende jaren aan de top en werd eerder dit jaar door de sportraad van Heusden-Zolder nog uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar.

toeristische-belasting-goed-voor-ongeveer-38-000

Toeristische belasting goed voor ongeveer € 38 000

De nieuwe 'toeristische belastingen' zullen de gemeente ongeveer 37 750 euro opbrengen. De hotels en B&B' s moeten voortaan jaarlijks 150 euro per kamer betalen. Voor de eerstvolgende berekening wordt gekeken naar het aantal kamers op 1 januari 2016. De sector is uiteraard voortdurend in beweging, maar zoals het er nu uitziet zullen dat zowat 85 kamers zijn, goed voor 12.750 euro. De meeste uitbaters zullen die belasting doorrekenen aan de gasten. Tweedeverblijvers - zeg (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-31-augustus-2015

Vandaag gezien

Tja, dat krijg je dus als je in een bloem vol stuifmeel kruipt ...(foto Marcel Gybels)

vakantiegroeten-uit-de-eifel

Vakantiegroeten uit de Eifel

Danny Wendelen trok er weer met de fiets op uit en volgde onder meer de 183 km lange Ruhrtalradweg die zich door het Eifelgebied slingert vanaf de bron van de Ruhr in de Hoge Venen (Sourbrodt) tot de monding in de Maas in Roermond. Onderdak vinden tijdens de fietstocht is niet echt moeilijk: bij een 'Bauernfamilie' kan je overnachten...in ruil voor wat hulp op het land.

jay-alberts-aan-de-top-in-de-nissan-gt-academy

Jay Alberts aan de top in de Nissan GT Academy

Iedereen kent wel het clichébeeld dat wordt opgehangen van de gemakzuchtige jeugd, maar gelukkig zijn er op tijd en stond jongeren die dat imago onderuit halen met hun doorzettingsvermogen. Zo heeft Jay Alberts voor de tweede keer de finale van de Nissan GT Academy gehaald. Zowel in Spa als in Antwerpen eindigde hij derde, de eerste prijs was natuurlijk leuker geweest want dat was een volledig betaalde race-opleiding van zes maanden in Abu Dhabi. Voor de 20-jarige Jay valt deze prestatie (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-londen

Vakantiegroeten uit Londen

De familie Bex-Geybels trok op citytrip naar Londen en maakte deze foto vanuit de  Londen Eye.

speedwayspektakel-ondanks-stof-en-hitte

Speedwayspektakel ondanks stof en hitte

Een kleine 30 internationale speedwayrijders kwamen vandaag aan de start van de races voor de Gouden Helm op Helzold. De Speedwayclub mocht rijders uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië en Polen verwelkomen. En die maakten er - ondanks de hitte en het stof - races van die weer op het scherp van de snee werden uitgevochten. (meer foto's van Stephan Volders)

zelfontbranding-van-grote-mesthoop

Zelfontbranding van grote mesthoop

De brandweer is zondagavond naar de Laambroekstraat moeten uitrukken. In het natuurgebied Laambroek was een enorme mesthoop - een restant van natuurbeheerswerken - door zelfontbranding beginnen smeulen. De brandweermannen hadden er een zware klus aan. Tegelijk moesten ze de mesthoop uit elkaar halen en de smeulende massa blussen. (foto's Michiel Reynders)

vakantiegroeten-uit-de-bourgogne

Vakantiegroeten uit de Bourgogne

Johan Deelkens trok door de Bourgogne en trof daar menig kasteel aan. De foto hierboven bijvoorbeeld is van de Vignoble du Tonnerrois.

een-woudaapje-geringd

Een woudaapje geringd!

Ook dezer dagen hebben vogelliefhebbers weer volop trekvogels geringd. En ook nu werd het weer een bijzondere vangst want er belandde een woudaapje in de netten. Door zijn beperkte omvang kan deze kleinste reigersoort behendig tussen het riet door klauteren, waarbij de lange tenen vaak meerdere rietstengels tegelijk vastnemen De vogel bleef rustig poseren op de arm van Lode Was. Met een identificatiering mocht de 'aap' terug de vrije natuur in. (foto Stefan Was)

statie-wint-derby-in-heusden

Statie wint derby in Heusden

Meteen een verrassing bij de start van de competitie in vierde provinciale A. Statie Zolder ging de derby bij SK Heusden 06 winnen met 1-2. De nieuwe Heusdense supportersclub moet dus nog een tandje bijsteken. KVV Heusden-Zolder heeft een goede start genomen, het versloeg Ellikom met 3-1.

anadol-mist-zijn-start-niet

Anadol mist zijn start niet

In de derde provinciale A heeft FC Anadol zijn debuut in de competitie niet gemist. Het won met 1-3 bij Grote-Brogel. Minder goed verving het FC Bolderberg: het leed een 2-1 nederlaag bij KFC Ham United.

derdaele-maakt-het-af-uitstekende-dorpsgenoten

Derdaele maakt het af, uitstekende dorpsgenoten

De zege in de 24 uren van Zolder is binnen voor Dylan Derdaele uit Overpelt, samen met zijn teamgenoten Hoevenaars-Goossens-Heyer. In hun Porsche 991 legden ze in een etmaal 796 rondes af, dat is bijna 3200 km. Ze hadden 18 rondes voorsprong op de Wolf van Bellarosa-Geoffroy-Belotti in een Wolf en 28 rondes op Thiers-Thiers-Hoogaars-De Laet-Maassen, ook al in een Porsche 991. Uiteraard is ook de zege in de GT-klasse voor Derdaele en co. Opvallend hoe uiteindelijk de prototypes het (…) Lees het hele bericht

alleen-pech-kan-derdaele-en-co-nog-bedreigen

Alleen pech kan Derdaele en co nog bedreigen

Met nog 4 uren te gaan in de 24 uren van Zolder, kan alleen pech of een ongeluk de overwinning van Derdaele-Hoevenaars-Goossens-Heyer nog in het gedrang brengen. Hun Porsche telt ondertussen 19 rondes voorsprong op de twee Wolf-prototypes die nu strijden om de tweede plaats.Van Samang-Beckers staan door een pitstop 20ste en Steve Raymakers en co rijden in 26ste positie.

straatbarbecue-in-kerkenblook

Straatbarbecue in Kerkenblook

De Kerkenblook hield zaterdagavond haar straatbarbecue. Zowat 30 buurtbewoners daagden daarvoor op. Niet alleen om te eten en te drinken, maar ze namen het ook tegen elkaar op in een spelletje Viking Kubb. (foto Bart Claes)

vakantiegroeten-uit-burano

Vakantiegroeten uit Burano

Kristof Schevernels trok op citytrip naar Venetië en maakte daar een daguitstap naar het nabije eiland Burano, vooral bekend om zijn kleurrijke huisjes. Het eiland is ook vermaard om zijn kostbare kant, traditioneel gemaakt door de vrouwen terwijl de mannen op zee vissen zijn.

zilveren-barbecue-van-wtc-eversel

Zilveren barbecue van WTC Eversel

Iedere vereniging houdt al wel eens een mosselfeest, barbecue, eetfestijn, ... maar het bestuur van Wielertoeristenclub Eversel serveerde gisteren al het 25ste opeenvolgende jaar zijn barbecue. Een zilveren editie dus. (foto Rita Vanhove)

derdaele-en-co-nemen-het-over

Derdaele en co nemen het over

De nacht tijdens de 24 uren zorgt wel eens vaker voor verrassingen of verschuivingen. Met minder dan één derde van de etmaalrace te gaan rijdt de Porsche 911 van Derdaele-Hoevenaars-Goossens-Heyer aan de leiding. Een GT op kop in het algemeen klassement dus met ongeveer 3 rondes voorsprong op de Wolf van Bellarosa en co en 20 rondes op de Wolf van Knap en co. De Mini van Van Samang-Van Samang-Serck en Beckers draait mee op een schitterende 14de plaats en leidt daarmee in de T3 reeks. Een andere dorpsgenoot Steve Raymakers is samen met Convents-Convents-Hermans verder opgerukt naar de 30ste plaats in hun BMW, goed voor plaats 2 in de T6. Een 15-tal wagens is ondertussen uit de race verdwenen

veel-animatie-zoals-beloofd

Veel animatie zoals beloofd

Het was beloofd: er zou heel wat animatie in de rand van de 24 uren zijn en dat was ook het geval. In de Paddock was het tot een gat in de nacht een drukte van jewelste, door het zachte weer zaten de terrassen er goed gevuld en kenden de kraampjes heel wat belangstelling. Aan de karting was het gewoonweg aanschuiven tot er kart vrij kwam om je eigen race te kunnen rijden. Ondertussen zijn later op de avond de mensen van Radiocontrol [!]Lees het hele bericht

inbrekers-op-pad-6

Inbrekers op pad

In de Voortstraat is gisteravond een poging tot inbraak ontdekt. De dieven zijn de woning niet binnengeraakt. In de Mijnwerkerslaan geraakten ze wel een woning binnen en konden ze buit maken.

over-en-uit-voor-kumpen-en-co

Over en uit voor Kumpen en co

Volgens een ruwe schatting van algemeen directeur Thierry Deflandre zouden er vanmiddag en vanavond zo'n 20.000 toeschouwers naar het circuit zijn afgezakt. De wagens stonden dan ook tot ver in de buurt geparkeerd. Klokslag vier uur zagen ze de 61 wagens hun start nemen maar in de eerste uren kregen enkele favorieten zware klappen: Anthony Kumpen en zijn teamgenoten, net als de Belgium Racing Porsche van de broers Thiers en de BMW M3 GTR van Steve Vanbellingen. De drie probeerden dan maar (…) Lees het hele bericht

bellerosa-blijft-op-kop

Bellerosa blijft op kop

Er is een massa volk opgedaagd voor de 24 Hours of Zolder die momenteel in warm en zonnig weer wordt betwist. Ivan Bellerosa en zijn team geven de leiding niet uit handen. Teamgenoten Kumpen en Longin zijn ver teruggevallen. Straks meer.

opendeur-vzoc-nu-al-een-succes

Opendeur VZOC nu al een succes

Vandaag is het de eerste dag van het opendeurweekend van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. Heel wat mensen zijn al een kijkje komen nemen en een aantal dieren heeft mogelijke adoptieouders gevonden. Je bent er nog welkom tot 18 uur vanavond en morgen van 10 tot 18 uur. En wees gerust, je hoeft zeker niet persé een dier te adopteren. (meer foto's Michiel Reynders)

vakantiegroeten-uit-koersel

Vakantiegroeten uit Koersel

Roger Elsen en Annie Leenders trokken op de laatste vakantiedagen met kleinkinderen Pepijn, Rube en Jozefien naar 't Koersels Kapelleke en vanop de uitkijktoren tuurden ze in de richting van Heusden.

jeugd-van-bolderberg-in-cristal-arena

Jeugd van Bolderberg in Cristal Arena

De jeugdvoetballers van FC Bolderberg beleefden vrijdagavond een hoogtepunt in hun nog prille carrière. Ze mochten in de Cristal Arena aan de hand van de spelers van Genk en Charleroi mee het veld betreden. En tijdens de rust mochten ze ook nog een wedstrijdje spelen, voor duizenden toeschouwers. Wie kan dat nog zeggen? Dat ze daarbij de kleuren van Genk voor één keer moesten dragen, is een detail in de sportgeschiedenis. (foto's Yves Maex)

parallelle-creatie-van-kunst-en-muziek

Parallelle creatie van kunst en muziek

The Valerie Solanas - Michaël Brijs, Diederik Van Remoortere, Tom Tiest en Filip Vandebril - brachten vrijdagavond een zinderende set in het MuzeCafé. De groep onstond in 2008 met melodische crooner- en swingmuziek, vol dandyeske grootstadweltschmertz, gecombineerd met bezwerende riffs en is dan ook niet in een genrevakje te duwen. Bert Lezy toverde tijdens dit optreden met chinese inkt op canvas. Een nooit rustende altijd dansende en creërende kunstenaar, ... onvoorstelbaar wat hij in een uur klaar keeg. Deze week te bekijken in de foyer van Muze. (meer foto's van Ria De Clerck)
Meer op https://www.facebook.com/groups/AfterMuzeClip/

parochies-viversel-en-bolderberg-houden-denkdag

Parochies Viversel en Bolderberg houden denkdag

De parochiegemeenschappen van Bolderberg en Viversel verzamelen vandaag in de Pelgrim in Scherpenheuvel voor hun jaarlijkse denkdag. Ze bekijken er hoe ze samen kunnen verder bouwen aan hun geloofsgemeenschappen. Ook de voorbije jaren bleek deze bijeenkomst deugddoend en kwam de groep er een stuk enthousiaster uit om in het nieuwe werkjaar aan de slag te gaan en bij te dragen aan de uitbouw van de Pastorale Eenheid Zolder. (foto Lode Beylemans)

het-weer-schoolstart-met-kouder-weer

Het weer: schoolstart met kouder weer

Het laatste weekend van de grote vakantie wordt nog even een top zomers weekend met soms tropische temperaturen. Er is echter ook een onweersdreiging. Na het weekend wordt het koeler en wisselvallig en waarschijnlijk is de zomer dan ook definitief voorbij. Het toeval wilt dat dat samenvalt met de eerste schooldag.
Vandaag wordt het zomers warm bij maxima rond 25 of 26 graden. De zon domineert en er zijn weinig wolken. In de avond bestaat er een kleine kans op een onweersbui.

Lees het hele bericht

tc-bolderberg-haalt-banden-met-coppejans-aan

TC Bolderberg haalt banden met Coppejans aan

Tennisclub Bolderberg haalt de banden met topper Kimmer Coppejans nog wat verder aan. Op 25 juni was Kimmer al bij Bolderberg te gast voor een trainingssessie onder het alziend oog van nationaal coach Johan Van Herck. Sindsdien heeft Coppejans nog geschitterd in de dubbelpartij van de Davis Cup ontmoeting met Canada. Ondertussen heeft TC Bolderberg een overeenkomst gesloten met de tennisser. En de eerste resultaten zijn al merkbaar. Vanaf nu beschkt Kimmer Coppejans over een (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-159

De kijk van Richie

Die moeten we straks in de gaten houden ...

wie-kent-dit-diertje-1

Wie kent dit diertje?

Bij de familie Deferme troffen ze vanmorgen dit diertje aan op het terras. Vermoedelijk zijn de vleugels verbrand. Ze willen nu graag weten wat het is. redactie [!] heusden-zolder.eu. UPDATE Uit de verschillende reacties blijkt dat onze lezers twijfelen tussen de larve van een lieveheersbeestje, en die heeft geen vleugels tot een doodskopvlinder, en die zou dan inderdaad zijn (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-praag

Vakantiegroeten uit Praag

De familie Veltjen-Pieters stootte in Praag op deze verkeerssituatie. De bestuurders moeten er naar links of rechts, om duidelijke redenen in ieder geval niet rechtdoor.

veel-animatie-tijdens-24-uren

Veel animatie tijdens 24 uren

Morgen is het zover, om 16 uur start een 60-tal bolides in de 24 uren van Zolder, nadat eerst nog wat andere categorieën hun races hebben betwist. Maar er is ook een heel animatieprogramma. Vooreerst is er het dj-festival Rush, met tussen 18 en 2 uur grote namen op het podium onder wie Dominico, Gewelt, Goldfox en Sem Thomasson. De 24 uren én het Rush-festival zijn gratis voor inwoners van Heusden-Zolder. Het Rush-festival heeft plaats vlakbij de BMX-track en wordt daar geflankeerd (…) Lees het hele bericht

de-ochtendstond-heeft-niet-alleen-goud-in-de-mond

De ochtendstond heeft niet alleen goud in de mond

Dezer dagen kan het 's nachts of in de vroege ochtend mistig of nevelig zijn, en zeker in volle natuur levert dat hallucinante beelden op. Maar je moet er wel wat voor over hebben. Dus trok Jan Leijskens vanochtend om 4u30 van Bolderberg richting Teut. En het resultaat ... oordeel zelf maar.

blikvangers-in-het-circuit-museum-slot

Blikvangers in het circuit-museum (slot)

8 mei 1982 was een dramatische dag voor de autosport en Circuit Zolder. Tijdens zijn laatste kwalificatieronde voor de Grote Prijs van België op het circuit, raakte de Canadees Gilles Villeneuve bij een inhaalmaneuver de bolide van Jochen Mass. Hij werd na de botsing uit zijn auto geslingerd en belandde naast de piste. Daar werd hij nog gereanimeerd maar later op de avond overleed hij in Leuven. Hij was 32. De bocht waar het ongeval gebeurde, draagt nog altijd zijn naam. Het wrak werd door het (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-28-augustus-2015

Vandaag gezien

Op de akker op de hoek van de Graaf de Theuxlaan en de Obbeekstraat is vrijdag in de vooravond een grote groep ganzen neergestreken. Ze komen er wat rusten en doen zich duidelijk te goed aan hetgeen ze uit de bodem kunnen pikken. (foto's Michiel Reynders) UPDATE Wim Goris laat nog weten dat het Canadese ganzen zijn, exoten die als siervogels zijn ingevoerd uit Noord-Amerika. Maar ontsnapte exemplaren hebben zich hier in het wild gevestigd. Ze beginnen de jongste jaren massaal te kweken en vormen soms grote groepen in het najaar. In het broedseizoen zijn ze vrij agressief naar andere ganzen en eenden.

inbraak-in-gebouw-en-auto

Inbraak in gebouw en auto

In de Galgenbergstraat zijn dieven afgelopen nacht en huis binnengedrongen. De inbraak is vanochtend ontdekt. En in de Ringlaan is een inbraak in een auto gepleegd, daar kwamen de feiten vanmiddag aan het licht.

op-zoek-naar-vleermuizen-aan-meylandt

Op zoek naar vleermuizen aan Meylandt

Morgen wordt overal in Vlaanderen de Nacht van de Vleermuis gehouden. In Limburg doen 9 gemeenten mee, in Heusden-Zolder organiseert Limburgs Landschap een vleermuizenwandelzoektocht voor jong en oud. Die leidt rond kasteel Meylandt en doorheen een stukje van natuurgebied de Vallei van de Mangelbeek. Via vragen en opdrachten leren de deelnemers heel wat over natuur en vleermuizen, maar ze maken ook kans op een leuke prijs. Doorlopend is er een vleermuizenbar met niet-alcoholische vleermuiscocktails, kunnen kinderen vleermuizen of zaadbommen knutselen, zijn de standjes van de deelnemende organisaties geopend en met het aangekondigde zomerweer kan er genoten worden van het kasteelpark bij zonsondergang. Alles speelt zich af tussen 19 en 23 uur, wie om 20u30 aan de wandelzoektocht begint, maakt de grootste kans om vleermuizen te zien. Een zaklamp is handig om de opdrachten te lezen.

500-dieren-wachten-op-een-baasje

500 dieren wachten op een baasje

Dit weekend houdt het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in de Strabroekweg zijn jaarlijkse opendeurweekend. Morgen en zondag van 10 tot 18 uur kan iedereen een kijkje gaan nemen in het centrum. Je maakt er kennis met de medewerkers, de interventiematerialen en -voertuigen, het nieuwe gebouw voor de knaagdieren, de vernieuwde paardenweiden, ... De opendeur staat vooral in het teken van de adoptie. In het (…) Lees het hele bericht

open-vld-pleit-voor-dialoog-over-offerfeest

Open-VLD pleit voor dialoog over Offerfeest

Na de discussie over het Offerfeest tijdens de gemeenteraad, benadrukt Open VLD Heusden-Zolder dat ze zich niet volledig aansluit bij het standpunt van CD&V, SP.A of N-VA. Op zich staat de partij achter het verbod op onverdoofd slachten, maar absoluut niet achter de huidige werkwijze, zoals bepleit door N-VA. De liberalen benadrukken het belang van dialoog om tot een duurzame oplossing te komen, zonder dat dit verdoken dierenleed tot gevolg heeft. Dat overleg moet volgens Open-VLD (…) Lees het hele bericht

doorprikt-slecht-politiek-theater

DOORPRIKT: Slecht politiek theater

De vertoning die we gisteravond tussen 19 uur en 21u17 aanschouwden, staat officieel als gemeenteraad gecatalogeerd en de acteurs worden ook als dusdanig gehonoreerd. Maar het spektakel had eerder iets weg van een politiek theater. Als we niet zoveel respect voor het genre hadden, zouden we het als commedia dell'arte bestempelen: veel improvisatie, weinig regie, geen verhaallijn, maskers werden opgezet en toen het doek viel was een deel van de acteurs al huiswaarts.
In een democratie (…) Lees het hele bericht

een-steuntje-voor-kansarme-kinderen

Een steuntje voor kansarme kinderen

Heusden-Zolder lanceert een 'fonds voor sport, spel en cultuur'. De gemeente krijgt daarvoor 5.000 euro van Vlaanderen in de kader van de aanpak van maatschappelijk kwetsbare kinderen. Met bijna 1 kind op 5 dat in kansarmoede geboren wordt, zit Heusden-Zolder in een weinig benijdenswaardige positie. Door de financiële situatie van die gezinnen kunnen de kinderen meestal ook niet deelnemen aan het vrijetijdsgebeuren, terwijl dat voor hun ontwikkeling belangrijk is. Daarom kunnen kinderen (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-hinterstoder

Vakantiegroeten uit Hinterstoder

Rudi en Carina Gilis-Claes vonden in de brede vallei met weilanden, beboste hellingen en de torenhoge kalkstenen bergen een unieke ervaring in en rond het Nationaal Park Kalkalpen in Oberösterreich.

aftellen-naar-het-voetbalseizoen-statie-zolder

Aftellen naar het voetbalseizoen: Statie Zolder

Bij Statie Zolder in vierde provinciale A mag trainer Freddy Mathijs voor het derde seizoen de troepen aan de Michel Scheperslaan leiden.
Aangeworven: Arzu Sandro (Nieuwe Kempen), Custers Benjamin (vrije speler), Goygogiannis Konstantinos (HO Heide), Leeten Tom (Gestel), Mathijs Leandro (Houthalen VV), Meric Orhan en Murat Mehmet (Anadol), Neyens Stijn (Herkenrode) Snyers Bart (Houthalen VV).
Vertrokken: Akbaba Baris (Anadol), Houben Kevin en Baeten Laurens (…) Lees het hele bericht

wolf-domineert-kwalificaties-in-de-regen

Wolf domineert kwalificaties in de regen

Vanavond worden op Circuit Zolder de kwalificaties gereden voor de 24 uren. Die verlopen in bijzonder moeilijke omstandigheden door de regen, toch zijn het nu al de beste teams en rijders die naar voorkomen. Met nog drie kwartier te gaan, was de beste tijd van kampioenschapsleider Ivan Bellaroso met zijn team in een Wolf, het is trouwens voorlopig al Wolf wat de klok slaat met op twee Knap-Van Splunteren-Cools-Breul en op 3 Kumpen-Longin-Beliën-Machiels. Het team met onze dorpsgenoten Bart en (…) Lees het hele bericht

200-deelnemers-aan-circuitrondleidingen

200 deelnemers aan circuitrondleidingen

De gidsen van de vzw Toerisme Heusden-Zolder hebben elke donderdag in juli en augustus weer groepen een kijkje laten nemen achter de schermen van Circuit Zolder. Meestal gebeurde dat bij schitterend weer, maar uitgerekend vandaag bij de laatste rondleiding regende het. Toch kwamen liefst 30 geïnteresseerden opdagen. Die kregen dan ook heel wat te zien in de volle voorbereiding op de 24 uren. Over heel de zomer zijn 200 mensen langs gekomen, de meesten kwamen van buiten Heusden-Zolder. Tussen alle deelnemers is een rondrit op het circuit met een Corvette verloot, winnaar is Lisette Petitjean uit Kortenaken. (foto's Bert Rodiers)

vakantiegroeten-uit-rhodos

Vakantiegroeten uit Rhodos

De familie Aerts-Vandenhoudt probeerde tijdens haar vakantie op Rhodos de zonsondergang boven zee te vangen.

ruzie-over-herverdeling-mandaten

Ruzie over herverdeling mandaten

Bij het bijkomend punt over de verkiezing van nieuwe afgevaardigden in allerlei intercommunales, vonden CD&V en Vlaams Belang dat het moet gedaan zijn met het voortdurend wisselen van partij en afgevaardigden. CD&V verliet voltallig de raad. Ook namens N-VA zei Elke Gijbels niet aan die komedie te willen meedoen, en vroeg zich af hoe dit binnen de meerderheid was afgesproken. Martine Vrancken (SP.A) antwoordde dat het allemaal binnen de meerderheid was doorgesproken. Schepen Robin Stroobants (…) Lees het hele bericht

emotioneel-en-geladen-debat-over-offerfeest

Emotioneel en geladen debat over Offerfeest

Bij de bespreking van de samenwerkingovereenkomst tussen de gemeenten over het Offerfeest liepen de emoties bij momenten fel op. Elke Gijbels (N-VA) lichtte de bezwaren van haar partij toe. De overeenkomst bevat volgens haar onduidelijke kosten terwijl niet eens alle moslims op een goeie manier er gebruik kunnen van maken. De N-VA zegt ook haar Vlaamse minister van dierenwelzijn volop te steunen. Schepen Funda Oru (SP.a) reageerde dat er absoluut geen blanco cheque voorligt maar dat de (…) Lees het hele bericht

bestuurder-gewond-bij-botsing

Bestuurder gewond bij botsing

Gisteravond kort voor half 10 zijn in de Veenderweg twee auto's gebotst. Eén van de bestuurders raakte bij het ongeval licht gewond.

werfcontainer-opengebroken

Werfcontainer opengebroken

In de Stadionlaan, nabij de werkzaamheden rond Koolmijnlaan en Mijnwerkerslaan, is gisteren een werfcontainer opengebroken. Het was niet duidelijk of en welk werkgerei daaruit is meegenomen.

oppositie-voltallig-tegen-verblijfsbelasting

Oppositie voltallig tegen verblijfsbelasting

Alleen het Vlaams Belang stemde tegen de belasting op tweede verblijven omdat volgens Jan Jans het vaak gaat om mensen die hier geen vervuiling of overlast veroorzaken. De verblijfsbelasting per hotel- of B&B-kamer kreeg ook kritiek van Vlaams Belang, dat hierin bij getreden werd door de CD&V. Kristof Was vond dat, nu de toeristische sector eindelijk aan het heropflakkeren is, dit een domper is voor de uitbater van logies. Vooral de CD&V bleef de extra belastingen op de korrel nemen. De verblijfsbelasting kreeg alleen de goedkeuring van de meerderheid, de oppositie stemde eenparig tegen.

gemeenteraad-twijfels-over-belastingen

Gemeenteraad: twijfels over belastingen

Bij de goedkeuring van de leegstandsheffing voor gebouwen en woningen vroeg Jan Jans (Vlaams Belang) de stemming. Hij was niet als tegen de heffing, maar verwees naar Beringen waar ze al langer wordt toegepast en waar er een heleboel juridische klachten zijn, zoals bij de verkoop van een huis. De heffing gebeurt als de woning een jaar nadat ze op de lijst van leegstand komt, nog altijd leeg staat. Annette Palmers (CD&V) kon zich vinden in een leegstandtaks, maar kaartte wel aan dat (…) Lees het hele bericht

gemeenteraad-lening-voor-avt

Gemeenteraad: lening voor AVT

De gemeenteraad had al van in het begin af te rekenen met opmerkingen en steekspelletjes rond mandaten. Aan de vzw Atletiek Vereniging Toekomst wordt een renteloze lening van 90.000 euro toegekend, die dient om de hogere kostprijs (boven de raming) van de indoor atletiekhal te financieren. De kostprijs werd met 15 % overschreden door een tragere start van de werken, grondwerken die te lijden hadden onder het weer, stevigere fundamenten door de slechte ondergrond en de strengere bouwvoorschriften. AVT moet de lening over een termijn van 5 jaar terugbetalen.

leerlingen-volgen-taal-en-sportkamp-frans-op-sfc

Leerlingen volgen taal- en sportkamp Frans op SFC

Terwijl heel wat leerlingen nog genieten van hun laatste vakantiedagen, wordt aan het Sint-Franciscuscollege al volop geleerd. Voor de eerste maal organiseert het college een taal- en sportkamp Frans voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Bij de lancering in het voorjaar waren alle plaatsen binnen de kortste keren volgeboekt. 26 leerlingen worden nu een hele week ondergedompeld in de Franse taal en cultuur. Geen saaie grammaticalessen maar toffe sportactiviteiten, een sessie Lego mindstorms en een uitstap naar Louvain-la-Neuve, ... allemaal bedoeld om de drempel om Frans te spreken te overwinnen. Vrijdag is er de afsluiter met een toonmoment voor ouders, broers en zussen waarop ze laten zien én horen wat ze geleerd hebben.

n-va-geen-beleid-wel-postjespakkerij

N-VA: 'Geen beleid, wel postjespakkerij'

De N-VA heeft bedenkingen bij de gemeenteraad van vanavond. Daar wordt de aanstelling van nieuwe gemeentelijke vertegenwoordigers ter vervanging van de huidige in verschillende verenigingen voorgelegd door de SP.a-fractie. Alle mandaten worden daarbij van de N-VA ontnomen. N-VA-voorzitter Jim Broux noemt het opmerkelijk dat een meerderheidspartij punten agendeert buiten het college om. "Vooral omdat het college dit punt al eerder agendeerde en vervolgens van de agenda van de (…) Lees het hele bericht

artikel-27-keert-ook-terug-naar-de-voort

Artikel 27 keert ook terug naar de Voort

De kunsttentoonstelling Artikel 27 keert dit jaar gedeeltelijk terug naar het oude schooltje van de Zolderse Voort. Dat is de derde locatie samen met de foyer van Muze en het gesloten overdekte zwembad. Er wordt voor de 15de editie werk van 40 kunstenaars verwacht die allemaal aan de slag gingen rond het thema 'Er was eens ... herinneringen aan een hoopvolle toekomst'. De vernissage heeft plaats op zondag 1 november om 14 uur in het gebouw van het zwembad. Het fairtrade café wordt voor de hele duur van de expositie ondergebracht in het schooltje. Op zondag 22 november bij valavond wordt Artikel 27 2015 afgesloten met een vuurkunstwerk van Annemie Schoonens aan het schooltje.

vakantiegroeten-uit-de-panne

Vakantiegroeten uit De Panne

Jan Leijskens ging het aan zee zoeken, meer bepaald in Nieuwpoort-Bad en De Panne. En deze laatste kustgemeente staat vooral bekend om haar duinen.

verkeersveiligheid-rond-start-schooljaar

Verkeersveiligheid rond start schooljaar

Zoals elk jaar organiseert de provincie samen met de gemeenten, de politie en het parket een verkeersveiligheidscampagne bij de start van het nieuwe schooljaar. Die vindt plaats van 1 tot 25 september. De politie, ook die van Heusden-Zolder, besteedt dan extra aandacht aan overtredingen door volwassenen, jongvolwassenen en kinderen. ln de schoolomgeving zal de politie volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun gedrag in het verkeer.

aftellen-naar-het-voetbalseizoen-heusden-zolder

Aftellen naar het voetbalseizoen: Heusden-Zolder

KVV Heusden-Zolder moet het ook dit seizoen in vierde provinciale A doen, samen met reeksgenoten SK Heusden 06 en Statie Zolder. Vorig jaar eindigde KVV 12de. De kernspelers: Tiziano Di Marco, Pieter Driesen, Paolo Del Gallo, Bram Schaeken, Zander Put, Kris Geussens, Kevin Houben, Pieter Ramakers, Anthony Bartels, Luca Cecilliani, Greg Sillen, Serkan Karabayir, Fatih Kumru en Stijn Goris. (foto Tony Sempels)

grote-namen-op-rush-festival

Grote namen op Rush-festival

De organisatie probeert de 24 Hours of Zolder zoveel mogelijk om te toveren tot een totaalevent. Er is in de paddock een uitgebreid VIP-gebeuren en vlak bij de BMX kunnen de fuifnummers terecht op een nieuwe uitgave van het DJ-festival Rush. Daarvoor is een affiche met meer dan behoorlijke namen samengesteld: 18 uur Sven & T Jordy, 19u30 Kenn Colt, 21 uur Dominico, 22 uur Sem Thomasson, 23 uur Gewelt, 24 uur: Manuel en 1 uur: Goldfox. Namen die je zowel op Tomorrowland als Pukkelpop tegenkomt. Tickets € 10 (vvk), € 15 (kassa), maar inwoners van Heusden-Zolder mogen er gratis in met hun identiteitskaart.

vakantiegroeten-uit-etretat

Vakantiegroeten uit Etretat

Heel de familie Reynders-Nys trok naar Frankrijk, en verkende onder meer Normandië. Hier zie je op de achtergrond de olifant van Etretat. Het is een gezellig stadje met prachtige oude huisjes en een geweldig uitzicht over de kustlijn.

vandaag-gezien-26-augustus-2015

Vandaag gezien

Een viervlekwielwebspin. (foto Jan Leijskens)

poison-in-paradise-titelsong-voor-24-uren

'Poison in Paradise' titelsong voor 24 uren

De start van de 24 uren van Zolder wordt zaterdag om 16 uur ingezet door zangeres Noa Neal. Zij schreef voor de 24 Hours de song ‘Poison in Paradise’, oftewel het paradijs voor racepiloten. “Samen met Circuit Zolder en mijn team kozen we om rond die ultieme adrenaline kick te werken: de aantrekking van het circuit en het risico dat daarbij komt kijken.  Het is een song geworden met een stevige opvallende sound met een tekst waarin elke racer of fan zich in kan herkennen," aldus Noa Neal. Het nummer wordt zaterdag voorgesteld op een spectaculaire manier - hoe wordt nog niet gezegd - en met een surprise act. De 24 uren zullen trouwens ook gebruikt worden als decor om de bijhorende videoclip op te nemen.

ook-steve-raymakers-start-in-24-uren

Ook Steve Raymakers start in 24 uren

Nog een deelnemer uit Heusden-Zolder in de 24 uren van Zolder. De 26-jarige Steve Raymakers uit Bolderberg verschijnt voor de tweede keer aan de start van de etmaalrace. Vorig jaar eindigde hij met zijn team B&T Racing in een Lotus op de 44ste plaats. Deze keer neemt hij plaats in een BMW Clubsport van het Yokohama Power Team met de Lummense garagist Davy Convents, diens 17-jarige zoon Vincent en Olivier Hermans. Het drietal was trouwens - samen met rallyrijder Chris Van Woensel - het snelste in de BMW Cup tijdens de 24 uren van 2014.

voor-het-eerst-wk-veldrijden-vrouwen-u23

Voor het eerst WK veldrijden vrouwen U23

Eind januari, tijdens de wereldkampioenschappen veldrijden in Heusden-Zolder, zal er voor het eerst een WK zijn voor vrouwen van 17 tot en met 22 jaar. Die zullen een cross van ongeveer 40 minuten rijden. Uiteraard mogen de deelneemsters aan het U23 WK niet deelnemen aan het wereldkampioenschap bij de vrouwen elite, waar zij in het verleden wel aan de start mochten komen. Het WK wordt op 30 en 31 januari betwist op een parcours op en rond Circuit Zolder.

vakantiegroeten-uit-zuid-tirol-1

Vakantiegroeten uit Zuid-Tirol

De families Bex en Bielen trokken naar Zuid-Tirol en maakte onder meer een wandeling aan de 'Drei Zinnen' in de Dolomieten.

bart-jef-en-peter-met-ambitie-aan-de-start

Bart, Jef en Peter met ambitie aan de start

We hebben het al enkele keren geschreven, de 24 uren van Zolder krijgen een internationaal deelnemersveld. Maar ook rijders van eigen bodem zullen zich zeker in de kijker rijden. Hou bij de 'kleintjes' zeker de Mini Challenge JCW #666 van het Genkse Motorsport Services & Engineering in de gaten. Aan het stuur zitten Gregory Serck, Peter Beckers, Jef en Bart Van Samang. Bart woont in Heusden-Zolder, Jef en Peter zijn beiden afkomstig uit Heusden-Zolder, een echt lokaal (…) Lees het hele bericht

zondag-gouden-helm-speedway-op-helzold

Zondag 'Gouden Helm' speedway op Helzold

Zondag organiseert de Speedwayclub Helzold de jaarlijkse editie van de Gouden Helm. Uit verschillende landen komen de rijders afgezakt voor deze prestigieuze trofee. Op zaterdag tussen 13 en 17 uur kan iedereen gratis de trainingen bij wonen. Zondag beginnen de trainingen om 10 uur en wordt de eerste heat gereden om 12u30, meteen de start van een hele middag vol spektakel.

wie-kent-deze-rups

Wie kent deze rups?

Bij het snoeien van enkele takken van zijn catalpa, zag Jos Coels plots een rups van 8 tot 9 centimeter kruipen op zijn tuinpad. Hij vraagt zich af of dit de voorbode is van een mooie vlinder. Wie kent deze rups? redactie [!] heusden-zolder.eu.
UPDATE
Het gaat om de ligusterpijlstaart, zegt Jan Leijskens, die deze al eerder fotografeerde. En het is een nachtvlinder, helaas niet zo mooi dus als één of andere page ... Josée Geerts ziet er de rups van een doodshoofdvlinder in, ook familie van de pijlstaarten. Gert Dehasque voegt eraan toe dat deze ligusterpijlstaart ook bij hem is opgedoken. Hij kan tot 12 cm groot worden en is één van de grootste motten in België.


aftellen-naar-het-voetbalseizoen-sk-heusden-06

Aftellen naar het voetbalseizoen: SK Heusden 06

SK Heusden 06 begint met met een ruime spelerskern aan het nieuwe seizoen in vierde provinciale A. Peter Winterscheid blijft als trainer de troepen leiden en krijgt daarbij assisentie van Barte Poelmans. Bij de nieuwe aanwinsten ook schepen Robin Stroobants die wellicht meer speelruimte krijgt dan in het college.
Kernspelers: Engelen Evert, Lale Onur, Bilican Umit, Hurkmans Jonas, Stroobants Cristiaan, Prieto-Rojas Dario, Eykens Max, Claes Nick, Verslegers Jimmy, Malinowski Oliver, (…) Lees het hele bericht

rotonde-krijgt-concreet-gestalte

Rotonde krijgt concreet gestalte

Op de hoek van de Koolmijnlaan en de Mijnwerkerslaan krijgt de nieuwe rotonde nu concreet gestalte. Vandaag is ook al een deel errond aangehard waar de toekomstige asfaltlaag moet komen. Ook de rest van de werkzaamheden gaat ondertussen flink vooruit. De marktkramers en -bezoekers zullen daar morgen ook wat van ondervinden. Op het deel van de Koolmijnlaan dat opgebroken richt, moet het verkeer over twee versmalde rijstroken, en het wordt ook door de Gasthuisstraat omgeleid. En uiteraard is er nog geen rechtstreekse toegang mogelijk tot de Mijnwerkerslaan, dat moet via de Koeltorenlaan. Ook de Amideuslaan blijft afgesloten, waardoor het ziekenhuis bereikbaar is via het Rond Punt.

nog-de-hele-week-drive-in-bioscoop-bij-club-9

Nog de hele week drive-in bioscoop bij Club 9

Deze week rijden nogal wat filmliefhebbers vanuit Heusden-Zolder richting Koersel voor een filmvoorstelling waarvoor ze niet eens uit de auto hoeven te komen. Op de parking van Club 9 draait The Roxy Theatre elke avond om 20 uur een interessante film, dat gebeurt al voor de 26ste keer, helemaal in stijl, met het geluid uit je autoradio. Vanavond kun je gaan kijken naar Fifty Shades of Grey, morgenavond Home, donderdag The Voices, vrijdag Kingsman, zaterdag Fast & Furious 7 en zondag Paradise Trips. Zeker zondag wordt speciaal want dan komen regisseur Raf Reyntjes en acteur Jeroen Perceval. Tickets kosten slechts € 6, ook te koop in voorverkoop in platenzaak Pick Up op Suska-Berg.

veel-families-aan-de-start-van-24-uren

Veel families aan de start van 24 uren

De 24 uren van Zolder tellen ook mee voor het BRCC-kampioenschap, dubbel zelfs. In de 24 uren wordt een eerste klassement opgemaakt na de eerste 3 uur (manche 5) en een tweede na de einduitslag (manche 6). Leider Ivan Bellarosa rijdt in zijn Wolf GB08 samen met het trio Hudspeth-Belotti-Geoffroy. Drie BRCC-teams doen alleen de eerste 3 uur mee: de MExT-Porsche van Wauters-Wauters-Steven, de Allure-SEAT van Mondron-Mondron-Cencetti en de Nederlanders Van der Horst en Van Deyzen, met Nico (…) Lees het hele bericht

hop-met-de-paaltjes

Hop met de paaltjes

Het 'druppelkruispunt' op de kruising van Kapelstraat-Geenrijt-Schomstraat is nog maar pas afgewerkt en de eerste paaltjes zijn alweer gesneuveld. (foto Julien Maebe)

opletten-voor-nederlandse-kookpottenverkoper

Opletten voor Nederlandse kookpottenverkoper

In Heusden-Zolder probeert weer een gladde Nederlander zogenaamd kookpotten van Novaline van het gekende merk AMC te slijten. Dat is op zich een duur en degelijk Zwitsers merk, maar in het verleden blijken Nederlandse oplichters goedkope rommel van Chinese makelij te verkopen. De man rijdt in een zwarte Mercedes. Eén van zijn truukjes is dat hij de weg vraagt naar een keukenwinkel en vervolgens zelf een 'promotieset' aanbiedt, eventueel nog met een tweede of derde erbij. Hij toont (…) Lees het hele bericht

het-weer-tijdelijk-warmer

Het weer: tijdelijk warmer!

Aan de voorzijde van een storing wordt warme lucht naar onze regio gestuurd, waarbij het kwik zomerse waarden kan bereiken. Nadien volgt een regendag, maar in het weekend lijkt het opnieuw even zomers te worden, alvorens het kwik een flinke duik neemt in de eerst schoolweek.
Vandaag is het lange tijd droog met ook geregeld wat zon. In de latere namiddag neemt de bewolking echter toe en tegen de avond gaat het regenen. Het kwik bereikt gemiddeld 20 graden.
Morgen wordt warme lucht naar (…) Lees het hele bericht

kolibrievlinder-gespot-in-heusden-3

Kolibrievlinder gespot in Heusden (3)

Leen Koska heeft gisteren ook een kolibrievlinder kunnen fotograferen in de Hoensbroeckstraat.

bert-lezy-bouwt-expo-op

Bert Lezy bouwt expo op

Bert Lezy is in Muze volop in de weer met de opbouw van zijn expo die vrijdag om 20u30 opent. De expo wordt een mix van tekeningen, grote schilderijen, cartoons, video, linosnedes en zelfs legoblokjes. Een veelzijdige en absurde tentoonstelling van een fascinerende persoonlijkheid, waarbij vrijdag The Valerie Solanas voor de bijhorende notenbalken zorgen. Wil je erbij zijn, bevestig dan je aanwezigheid via dit FB-event of mail naar info[!]muze.be

vakantiegroeten-uit-luxemburg-1

Vakantiegroeten uit Luxemburg

Greet Claes was op vakantie in Luxemburg en maakte daar een uitstap naar het uitzichtpunt Cloef voor de bocht van rivier De Saar.

opendeur-en-open-les-bij-cvo-de-verdieping

Opendeur en open les bij CVO De Verdieping

Het nieuwe schooljaar komt met rasse schreden dichterbij en dat betekent dat het nu ook bij CVO De Verdieping alle hens aan dek is voor de laatste voorbereidingen. Zoals we vorige week al meldden, komen er dit jaar verschillende volwaardige dagopleidingen bij. Maar er is uiteraard ook het klassieke aanbod. Wie daarmee kennis wil maken, kan terecht op de opendeurdag op 31 augustus van 16 tot 21 uur in De Verdieping, Schachtplein 1. Op 5 september van 9u30 tot 13 uur volgt dan een open lesdag in de tuinbouw, in de Ganzenstraat.

aftellen-naar-het-voetbalseizoen-fc-bolderberg

Aftellen naar het voetbalseizoen: FC Bolderberg

Bij FC Bolderberg zijn de verwachtingen hoog gespannen voor een nieuw jaar in de derde provinciale A. Daarom is de kern opnieuw uitgebreid en versterkt. Filip Peeters mag ook dit seizoen blijven trainen en als T2 blijft Roland Bleux aan de slag.
Inkomende transfers: Jordy Verswijvel, Simon Manzone, Jan Meuwis, Michael Ulenaers, Wouter Reynders, Gilles Valkenborg, Jordy Mendez Fernandez, Andrea Doino, Mathias Vanderijt en Jonas Vanderbiezen.
Uitgaande transfers: (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-thailand

Vakantiegroeten uit Thailand

In Thailand zag Pascal Vanheel deze kunstzinnige bomenconstructie.

bolderberg-speelt-finale-van-gewestbeker

Bolderberg speelt finale van gewestbeker

In het voetbal heeft FC Bolderberg zich geplaatst voor de finale van beker van het gewest Hasselt-Sint-Truiden. Als het wint van Thor Hasselt, dan mag het volgend jaar naar de eerste ronde van de Beker van België. Op 2 september om 18u30 is de heenmatch in Bolderberg, op 9 september om 19u30 de terugmatch in Hasselt.

laatste-week-vakantiefotowedstrijd

Laatste week vakantiefotowedstrijd

Vandaag over een week is het de laatste dag van de zomervakantie 2015. Dat betekent ook dat onze vakantiefotowedstrijd nog exact 7 dagen duurt, zo lang heb je nog de tijd om kans te maken op een wellnessarrangement bij Wellux, een pakket van de Wellnessboetiek of vijf etentjes voor twee met steengrill in Den Lavaar. Graag foto's in landscape (liggend). Snel mailen naar redactie[!]heusden-zolder.eu, vergeet je naam en adres niet en wat info over je vakantiebestemming.

dieven-betrapt-in-beatrijslaan

Dieven betrapt in Beatrijslaan

In de Beatrijslaan zijn gisteravond rond kwart over 10 dieven op heterdaad betrapt. Ze kozen het hazenpad.

meryame-kitir-op-stage-bij-damhert

Meryame Kitir op stage bij Damhert

In de zomer organiseert werkgeversorganisatie VOKA een aantal bedrijfsstages voor parlementsleden. Politici lopen dan een dag lang mee in een onderneming om op de werkvloer kennis te maken met de sociale-economische realiteit. SPA-volksvertegenwoordiger Meryame Kitir was vandaag te gast bij Damhert in Heusden waar ze werd rondgeleid door zaakvoerster Grete Remen. Een opvallende combinatie want Meryame Kitir is socialiste en voormalig ABVV-afgevaardigde bij Ford, Grete Remen is Vlaams (…) Lees het hele bericht

hebad-brengt-weer-kleuterbadminton

Hebad brengt weer kleuterbadminton

Als het op badminton aankomt, zijn de clubs van Heusden-Zolder altijd een stapje voor op de rest. Zo start Hebad in september opnieuw met kleuterbadminton. Kinderen geboren in 2007, 2008 en 2009 kunnen van september tot mei elke zondag van 9u30 tot 11 uur terecht in sporthal Eversel. Daar krijgen ze algemene sportoefeningen gelinkt aan badminton. Die combinatie is trouwens ideaal voor de motorische ontwikkeling van kinderen.
Voor meer info en inschrijvingen: jeugd[!]hebad.be.

vakantiegroeten-uit-het-zwarte-woud-1

Vakantiegroeten uit het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een groen paradijs voor wandelaars en mountainbikers, Gilbert Jans en Rosita Vandebroek wandelen zelfs jaarlijks naar de Zweiseeenblick. Een flinke klim beloont je daar met een mooi panorama op 2 meren: de Titisee en de Schluchsee. Hier is de Titisee te zien.

65-jarigen-van-boekt-vieren-met-eigen-bier

65-jarigen van Boekt vieren met eigen bier

De 65-jarigen van Boekt hielden dit weekend hun jaarfeest. Dat gebeurde behoorlijk uitbundig met een uitgebreide receptie, een gelegenheidsspeech, een barbecue, ... en dat alles overgoten met een eigen bier gebrouwen door het bestuur onder toezicht van hobbybrouwer Louis. De 65-jarigen strekten de benen op de dansvloer alsof ze 20 waren waarbij geen enkele dans onaangeroerd bleef. Bij het afscheid kreeg iedereen nog een fles eigen bier mee om na te genieten.

aftellen-naar-het-voetbalseizoen-fc-anadol

Aftellen naar het voetbalseizoen: FC Anadol

Voor FC Anadol wordt het uitkijken naar de eerste ervaringen in derde provinciale A. De club toonde zich vorig jaar de sterkste in zijn eigen reeks en in de hele vierde provinciale. Omdat derde provinciale hoe dan ook een niveau hoger is, is het bestuur op zoek gegaan naar flink wat versterking. Uiteraard blijft Raymond Meykens na het succes van vorig seizoen aan het roer als trainer.
Inkomende transfers: Kevin Surinx, Jonas del Arbol (KVV Heusden-Zolder), Bjorn Houtmeyers (…) Lees het hele bericht

wateroverlast-blijft-beperkt

Wateroverlast blijft beperkt

De verschillende onweders die in onze contreien zijn gepasseerd, zijn niet rechtstreeks over Heusden-Zolder getrokken. Er zijn wel enkele hevige regenbuien uitgevallen, daardoor is de brandweer enkele keren moeten uitrukken voor wateroverlast. Maar al bij al blijft tot nu toe de situatie beperkt, in Zuid-Limburg zijn er grotere problemen.

avt-huldigt-sander-maes

AVT huldigt Sander Maes

Op De Veen heeft AVT-voorzitter Marcel Schepers vanavond na de Belgische kampioenschappen meerkampen Sander Maes in de bloemetjes gezet. Sander moest dit weekend helaas afhaken door een rugblessure maar hij had eerder de Vlaamse titel behaald en werd daar door zijn club voor gehuldigd. AVT Heusden-Zolder is erg blij met Sander in de rangen en Marcel Schepers voorspelt hem nog een mooie toekomst. Sander woont in Eksel. (foto Bart Claes)

kartbeurt-en-de-winnaar-is

Kartbeurt: en de winnaar is ...

Tot vanavond zijn de inzendingen voor de gratis kartbeurt op Circuit Zolder blijven binnenlopen. En het lot heeft Cagri Burunkaya als winnaar aangeduid. De anderen kunnen nog altijd donderdag - na reservatie - een rondleiding van de vzw Toerisme Heusden-Zolder combineren met kartrijden of op een ander moment uiteraard.

hans-van-alphen-springt-over-5-meter

Hans Van Alphen springt over 5 meter

Ondanks de stralende zomer, krijgt elk Belgisch kampioenschap atletiek dit jaar wel met regen te maken. Het BK meerkamp in De Veen vormde daarop geen uitzondering. Andere domper op het feest voor de thuisclub was het forfait van Sander Maes omwille van een rugblessure. Met een mooi deelnemersveld van een 130-tal atleten werden gisteren onder een stralende zon 622 prestaties geleverd. In het verspringen werden enkele mooie sprongen neergezet, afwachten of de resultaten gehomologeerd worden met een (…) Lees het hele bericht

moeten-hier-die-van-bolderberg-in-sjotten

Moeten hier die van Bolderberg in sjotten?

De tegenstanders van de jeugd van FC Bolderberg schrikken zich wellicht een hoedje bij het zien van de beelden van de teambuilding van het jongerenteam. Ze speelden inderdaad tot aan hun knieën in de modder. Maar de andere ploegen kunnen gerust zijn, het terrein van Bolderberg ligt er nog prima bij, de jongeren gingen een partijtje moddervoetbal spelen in Hechtel. Maar daarnaast deden ze ook op het eigen terrein allerlei oefeningen die de teamspirit moeten aanscherpen, naast het gewone voetbalwerk zelf uiteraard. (meer foto's van Yves Maex)

aftellen-naar-het-voetbalseizoen-1

Aftellen naar het voetbalseizoen

Volgend weekend start ook in derde en vierde provinciale de nieuwe voetbalcompetitie. We gaan die uiteraard ook dit seizoen op de voet volgen. De afgelopen jaren hebben verschillende clubs er de brui aan gegeven waardoor Heusden-Zolder nog twee ploegen in derde provinciale telt (FC Anadol en FC Bolderberg) en drie in vierde provinciale (SK Heusden 06, KVV Heusden-Zolder en Statie Zolder). Vanaf morgen zetten we dagelijks een club in de kijker.

meisje-voorgeleid-bij-jeugdrechter-na-steekpartij

Meisje voorgeleid bij jeugdrechter na steekpartij

Het meisje dat gisteren in de Toekomststraat in Boekt haar vader neerstak met een mes, is bij de jeugdrechter voorgeleid. Die moet beslissen wat met het meisje van 16 moet gebeuren, mogelijk wordt ze onder toezicht geplaatst. Voorlopig is ze in ieder geval bij een familielid ondergebracht. Haar vader (47) die gisteren een messteek in de nek kreeg, is ondertussen aan de beterhand. Wellicht mag hij morgen al het ziekenhuis verlaten. Het parket heeft dit weekend nog geen toelichting gegeven bij de reden of aanleiding voor de steekpartij.q

buiten-spelen-blijft-belangrijk

Buiten spelen blijft belangrijk

Gelukkig dat de speelnamiddag van de Heusdense KWB vroeg op de middag startte zodat toch nog enkele uren van het zomerweer kon geprofiteerd worden. De terreinen waarop een Viking Kubb-tornooi werd betwist, waren alleszins helemaal bezet. Maar voor de XXL-kinderspelen had de opkomst wat hoger mogen liggen. Jammer, want aan de voorbereiding en organisatie lag het niet. (foto's Julien Maebe)

jonge-versterking-voor-de-ware-vrienden

Jonge versterking voor De Ware Vrienden

De Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden zette in Zolder het muzikale jaar in met een startdag voor de juniors. Daarbij mochten dit jaar 7 nieuwe muzikanten (1 celliste, 2 slagwerkers, 3 fluitisten en 1 saxofoniste) de andere jeugdige muzikanten versterken. Na enkele uren repeteren, spel en animatie, brachten ze al een eerste concert voor familie en vrienden. Daarna kon iedereen deelnemen aan een fietszoektocht en een barbecue. Nieuwe muzikanten blijven welkom bij de jeugdharmonie. info[!]dewarevriendenzolder.be (foto's Gust Put en Jorn Leyssen)

ringen-van-trekvogels-is-weer-gestart

Ringen van trekvogels is weer gestart

De trekvogels maken zich weer stilaan klaar om de verre reis naar 'warmere' streken aan te vatten. In Genk vierden ze gisteren de 10de jaargang van de ringgroep met het ringen van de 100 000ste vogel. De mooiste exemplaren zijn gisteren al meteen gepasseerd met als 'top of the bill': een Noordse nachtegaal (zelden in Limburg waargenomen), de Limburgse nachtegaal, (foto boven beide nachtegalen bij elkaar) een draaihals (spechtensoort links onder), bonte vliegenvanger (rechtsonder), ... Vleugellengte, leeftijd, gewicht .... alles keurig genoteerd door de Heusdenaars Lode en Stefan Was. Die kijken uit naar nog enkele boeiende weken.

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-2

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Greta Eyckmans koos voor een vakantie dichtbij met inspanning en ontspanning, zij ging 6 weken lang aan de slag in een lokaal fitnesscentrum. De cijfers liegen er niet om: 2 kg minder gewicht, 1.4% minder vetpercentage, 2,5 kg minder vetmassa en een verhoogde spiermassa. Zelfs haar BMI is gezakt met 0,7. Greta is fier op zichzelf en tevreden met de aanpak van begeleider Karel.

sfeervolle-afronder-van-porsche-treffen

Sfeervolle afronder van Porsche-treffen

Het Porsche-treffen aan sporthal Olympia is zaterdagavond afgerond met een sfeervol feestje. De coverband No Sweat kon daar menigeen aansporen om de benen te strekken.De rest van het gezelschap stortte zich op de bubbels, de hapjes en de gezelligheid. (foto's Julien Maebe)

man-zwaargewond-na-steekpartij-in-boekt

Man zwaargewond na steekpartij in Boekt

Deze namiddag heeft zich in de Toekomststraat in Boekt een steekpartij voorgedaan. Daarbij zou de 16-jarige dochter de vader met een mes hebben gestoken. De man kreeg een een steek in de hals. Hij kreeg ter plaatse de eerste zorgen en werd dan in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ondertussen zou hij buiten levensgevaar zijn.Wat aan de grond van de ruzie lag, is op dit ogenblik nog niet bekend. De dochter is opgepakt. De politie heeft verschillende getuigen verhoord en ook het laboratorium van de gerechtelijke politie is ter plaatse gekomen voor een onderzoek.

van-mierlolaan-ingenomen-door-porsches

Van Mierlolaan ingenomen door Porsches

De Pastoor Van Mierlolaan wordt vandaag ingenomen door een groot aantal Porsches en andere sportwagens. Sabine en Eric, de uitbaters van de cafetaria van sporthal Olympia, organiseren voor de tweede keer een treffen van Porsches & exclusive cars. Het aantal inschrijvingen ligt nog één derde hoger dan vorig jaar, de freaks kijken zich dan ook de ogen uit op de mooie wagens. Er is ook animatie voor de kinderen en verder shops, eten en drinken en vanavond wordt alles afgesloten met een optreden van de coverband No Sweat met pop- en rockhits uit de jaren '70, '80 en '90. (foto's Julien Maebe)

circuit-gaat-terug-in-de-tijd

Circuit gaat terug in de tijd

Aan de decibels is het duidelijk niet te merken, maar Circuit Zolder gaat dit weekend terug in de tijd met de Zolder Historic Super Prix. Zo'n 250 klassiekers van alle leeftijden, categorieën en types verschijnen er aan de start, want voor alle duidelijkheid, ze komen om te racen, niet om te flaneren. Op het programma historic-wagens van 1947 tot 1971, youngtimers van 1966 tot 1991, maar ook touring cars en GT’s van 1990 tot 2008. De tegenstelling is wellicht groot tussen de Porsche Cup (PCHC) en (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-158

De kijk van Richie

Pukkelpop is duidelijk aan zijn laatste dag toe ...

het-weer-zomers-later-onweer

Het weer: zomers, later onweer

Na een zomerse periode wordt het weekend afgesloten met enkele stevige onweersbuien, die gepaard gaan met een storing. De dagen nadien is het wisselvallig en een flink stuk koeler, maar in de tweede helft van de week gaan de temperaturen opnieuw de hoogte in.
Vandaag is het uitermate zonnig met slechts enkele hoge sluierwolken en maxima rond 28 graden. Er staat niet al te veel wind.
Morgen is het eerst zonnig en het wordt drukkend warm. Na de middag neemt de bewolking toe met later (…) Lees het hele bericht

vanavond-gezien-61

Vanavond gezien

't Is maar een halve maan, maar wel eentje waar duidelijk de kraters op te zien zijn. (foto Marcel Gybels)

n-va-niet-akkoord-met-intergemeentelijk-slachthuis

N-VA niet akkoord met intergemeentelijk slachthuis

De N-VA Heusden-Zolder gaat niet akkoord met de intergemeentelijke samenwerking over de inrichting van een slachthuis voor het Offerfeest waarover de gemeenteraad zich volgende week moet uitspreken. Volgens de N-VA bestaat er - op basis van de beschikbare gegevens - onduidelijkheid over de totale kostprijs: "De kostprijs van de consultant, de werken in eigen beheer, inzet eigen personeel zijn niet opgenomen, net als de kosten van slachtafvalcontainers, installatie, kelingsbakken en (…) Lees het hele bericht

kwb-organiseert-buiten-spel-dag

KWB organiseert Buiten-Spel-Dag

De KWB van Heusden-Centrum organiseert zondag vanaf 13 uur een Buiten-Spel-Dag aan de OLV-gilde in de Schaapsweg. Om 14 uur begint er een Viking Kubb-toernooi voor ploegen met 3 tot 6 spelers (inschrijving € 2). Maar blikvanger wordt wellicht de KWB Speelstraat XXL met gratis spelen op grote versies van Mikado, 4 op een rij, Twister, schaken, Angry Birds, katapult, jenga, sjoelbakken, vissen, .... De toegang is niet alleen gratis, kinderen krijgen ook gratis een ijsje of stuk fruit.

blikvangers-in-het-circuit-museum-3

Blikvangers in het circuit-museum (3)

Eén van de merkwaardigste kijkstukken in de museumwerking van Circuit Zolder is de 'Wall of Fame'. Die heeft een lange voorgeschiedenis en is ontstaan in de de wachtruimte waar in de jaren '60 iedereen zijn beurt afwachtte om rondjes op het circuit te draaien. In 1967 werd aan Liliane Nivelles - echtgenote van toenmalig directeur Maurice Beliën - gevraagd om daar een wanddecoratie te voorzien. Ze klopte daarvoor aan bij Stefan Wilsens - later bekend als cartoenist Steven (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-assisi

Vakantiegroeten uit Assisi

De familie Beutels-Coomans was op vakantie in Italië en maakte een uitstap naar Assisi. Vanuit de auto wilden ze het panorama fotograferen maar reden onverwacht voorbij een richtingbord. Zo zullen ze nooit meer twijfelen aan de naam van de stad op de foto, en voor inwoners van Berkenbos was het ook speciaal om de geboortestad van St.-Franciscus te bezoeken.

kolibrievlinder-gespot-in-heusden-vervolg

Kolibrievlinder gespot in Heusden (vervolg)

De kolibrievlinder (zie gisteren) blijkt al langer in de buurt van Helzold rond te 'hangen'. Paul Theunis bezorgde ons deze foto, hij fladderde in juni al rond in een tuin van de buren van de familie Veltjen. Op de foto zie je de razendsnelle vleugelbewegingen, net zoals de gelijknamige vogel.

1-gewonde-bij-botsing-van-5-auto-s

1 gewonde bij botsing van 5 auto's

Verschillende ongevallen zorgen ervoor dat het verkeer op de E 314 vanochtend moeizaam verloopt. Op de snelweg tussen de opritten Heusden-Zolder en Zolder-Terlaemen botsten kort over half tien liefst 5 wagens. In één van de auto's viel een gewonde, een Britste bestuurder werd naar het ziekenhuis afgevoerd. (foto). Het ongeval zorgde voor een lange file en dat leidde tot nieuwe aanrijdingen in Houthalen-Helchteren, aan de afrit Park Midden Limburg en ter hoogte van de oprit Genk-centrum. Ook vlakbij afrit Terlaemen zijn tegen de middag nog twee auto's gebotst. Van Genk tot Lummen was je zowat een uur onderweg.  En wie nog verder richting Antwerpen of de kust moest, kreeg met nog meer vertragingen te maken.

aanhangwagen-kantelt-op-rotonde-suska

Aanhangwagen kantelt op rotonde Suska

Een spektakulair verkeersongeval heeft vanmorgen meer dan een een uur voor verkeershinder gezorgd op Suska-Berg. Op de rotonde kantelde de aanhangwagen van een Nederlandse firma, met daarop onder meer een zware pomp. Het gevaarte versperde een deel van het kruispunt en de takelwerkzaamheden zorgden voor files op de vier wegen naar de rotonde. Tijdens het takelen kwam de aanhangwagen dan ook nog tegen de bestelwagen terecht waardoor de achterruiten sneuvelden en ook de carrosserie werd beschadigd.

cvo-de-verdieping-start-met-dagcursussen

CVO De Verdieping start met dagcursussen

CVO De Verdieping gaat in het nieuwe schooljaar van start met intensieve dagcursussen. Het gaat dus om lessen overdag gedurende 2 of 3 volledige dagen per week. Iedereen mag deze lessen volgen - het gaat dus niet om louter werkzoekendenopleidingen - en er wordt gestart met de opleidingen elektricien, fotograaf, tuinaanlegger, metselaar en webdesigner, die allemaal een diploma opleveren. Daarnaast is er nog de dagopleiding renovatie- en afwerkingstechnieker. De inschrijvingsprijs bedraagt € 303, maar is goedkoper voor wie in aanmerking komt voor verminderd inschrijvingsgeld. Later starten nog meer dagopleidingen.

nieuwe-opleiding-polyvalent-verzorgende

Nieuwe opleiding polyvalent verzorgende

Het OCMW organiseert samen met de VDAB een opleiding tot polyvalent verzorgende/zorgkundige en dat van 4 november dit jaar tot en met 6 november 2016. De kandidaten hebben geen specifieke voorkennis of diploma nodig en kunnen tijdens de opleiding hun werkloosheidsuitkering behouden. Uiteraard is er wel een flinke dosis motivatie nodig voor een opleiding van een jaar. Geïnteresseerden kunnen vooraf een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek of zich inschrijven voor een infosessie op 3 of 17 september, 1 of 15 oktober. Kandidaten moeten verplicht deze infosessie volgen en kunnen nadien beslissen om deel te nemen aan de selectieprocedure. Meer info: Jenna Vanhoudt, coördinator OCMW, tel. 011 45 61 50 of Liesbet Nivelle, VDAB Consulente Social Profit Genk, tel. 089 30 14 21.

vakantiegroeten-uit-ierland

Vakantiegroeten uit Ierland

Stefan en Alexa Aerts-Piel toerden met de zwerfwagen door het groene Ierland en ontdekten er vooral veel onafgewerkte historische gebouwen, te smalle straten, bijna verlaten eilanden (Skellig Islands) en ook een gastvrij kasteel (Bunratty Castle).

kolibrievlinder-gespot-in-heusden

Kolibrievlinder gespot in Heusden

Dit is de kolibrievlinder - foto is van Natuurklik.nl - een exemplaar dat normaal alleen in 't zuiden voorkomt, maar tijdens de zomertrek ook wel eens in de lage landen verschijnt. Maar toch zie je hem niet vaak. Zopas was het wel prijs. In de tuin van de familie Veltjen-Pieters in de buurt van Helzold fladderde hij aan de geraniums van bloem naar bloem. Een vleugje exotisme is altijd leuk in deze warme zomerdagen ...

win-een-kartbeurt-op-het-circuit-1

Win een kartbeurt op het circuit

Ook vandaag en volgende week donderdag om 14 uur kun je met de gidsen van de vzw Toerisme Heusden-Zolder weer een kijkje gaan nemen achter de schermen van Circuit Zolder. Afspraak om 14 uur aan het New Paddock Eetcafé. Zo'n bezoek kan - na reservatie - altijd gekoppeld worden een kartbeurt op het kartingcircuit. Wij geven zo'n kartingbeurt gratis weg. Stuur voor zondag 22 uur een mailtje met je naam en adres naar redactie[!]heusden-zolder.eu.

slachtplaats-komt-in-beringse-bedrijfshal

Slachtplaats komt in Beringse bedrijfshal

Zoals bekend zal de stad Beringen op haar grondgebied een slachthuis installeren waar de moslims bij het Offerfeest hun schapen kunnen laten slachten. Die slachtplaats zal ondergebracht worden in een voormalige hal van het bedrijf Van Gansewinkel en daar door de stad in eigen beheer worden uitgebaat. 8 andere gemeenten zullen mee betalen aan het initiatief, ook Heusden-Zolder zorgt mee voor de financiering en stelt personeel ter beschikking. In Beringen en Houthalen-Helchteren hebben de N-VA alvast kritiek op het initiatief en de kostprijs.

vakantiegroeten-uit-slowakije

Vakantiegroeten uit Slowakije

Anke Reynders trok samen met vrienden naar Slowakije om te gaan wandelen in Vysoké Tatry (High Tatra Mountains) en Slovenský raj (Slovak Paradise). Beide plaatsen zijn nog echt puur natuur. In de High Tatras (foto) maakten ze een tocht van 11 uur en raakten tot op de top van 2500 meter. Anke is blij dat ze het gedaan heeft maar wil er geen tweede keer aan beginnen, in tegenstelling tot Slovak Paradise.

muziek-en-kunst-vervlochten-in-muze

Muziek en kunst vervlochten in Muze

Aan het al drukke Muze-programma van het voorseizoen is nog een programma toegevoegd: Een rock 'n roll expo van The Valerie Solans en Bert Lezy . The Valerie Solanas is op dit moment één van de strafste, maar relatief onbekende Belgische rockgroepen, aangevoerd door zanger/fluitist Michaël Brijs. Zij toveren op vrijdag 28 augustus vanaf 20u30 de foyer van Muze om tot een muziekclub. Ze brengen dan een speciale set, omsingeld door de expressieve en indrukwekkende beeldende kunst van Bert Lezy. Hij maakte al vele videoclips voor de Solanas en zal ook live tekenen en schilderen. Interactie tot en met dus, en de toegang is gratis.

veel-ervaring-in-de-24-uren

Veel ervaring in de 24 uren

Er raakt meer en meer bekend over het deelnemersveld van de 37ste editie van de 24 uren van Zolder. Ronny Sanen, Peter Bens en Arne Kümmelberger rijden met drie in een 190 pk-sterke Abarth 500 Assetto Corse (foto), de kleinste wagen van het veld. Nog bij de kleintjes zal ook de Mini JCW n°666 van MSE de aandacht trekken met Gregory Serck, Peter Beckers, Jef en Bart Van Samang. Bij Belgium Racing doen ze een beroep op meervoudig winnaar Marc Goossens, naast (…) Lees het hele bericht

inbraak-in-de-sterrenwacht

Inbraak in de Sterrenwacht

In de Sterrenwacht is gisteravond een inbraak ontdekt. De preciese buit was niet helemaal duidelijk, de politie deed de nodige vaststellingen.

graafmachine-vat-vuur-bij-van-gansewinkel

Graafmachine vat vuur bij Van Gansewinkel

Het heeft vanmiddag opnieuw gebrand bij het bedrijf Van Gansewinkel in de Lochtemansweg. Deze keer ontstond het vuur in een graafmachine door een technisch defect. Binnen de kortste keren stond heel de machine in lichterlaaie. De bestuurder kon er tijdig uit springen. De felle vlammen sloegen ook over op een stapel houtafval. Brandweer Beringen kwam ter plaatse - Heusden-Zolder was op dat moment met andere opdrachten bezig - en moest de graafmachine en de houtstapel blussen. De stapel moest ook voor een deel uit elkaar gehaald worden. De rookpluim was ondertussen van ver zichtbaar. De brandweer is een hele tijd aan het werk geweest. (meer foto's)

de-vakantie-is-nog-niet-gedaan

De vakantie is nog niet gedaan

We weten uit onze eigen kindertijd welke hekel we hadden aan al die folders die er ons aan herinnerden dat we over enkele weken terug naar school moesten. Daarom even een hart onder de riem. Want 1 september ligt nog een eind weg en onze weerman Michel heeft nog veel mooi weer in petto, dus ... spelen en genieten maar. (foto Julien Maebe)

vakantiegroeten-uit-het-lechtal

Vakantiegroeten uit het Lechtal

De familie Deferme-Goris bracht haar vakantie door in het Oostenrijkse Lechtal.

het-weer-zomerse-temperaturen-3

Het weer: zomerse temperaturen

Onder impuls van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren staat er de volgende dagen opnieuw zomers weer op het programma. De maxima kunnen zelfs dicht bij tropische waarden uitkomen. In het weekend bereikt een storing stilaan onze streken met later een toenemende kans op neerslag.
Morgen wisselen flinke zonnige perioden en enkele wolken elkaar af. Het blijft meestal droog en het wordt aangenaam bij maxima rond 23 of 24 graden. Soms is er wel wat meer bewolking.
Donderdag is het (…) Lees het hele bericht

dappere-fietsers-van-biarritz-naar-barcelona-6

Dappere fietsers van Biarritz naar Barcelona (6)

De fietsers van Biarritz naar Barcelona hebben hun eindbestemming bereikt. Vanmorgen zijn ze door de regen wat later vertrokken voor de laatste 100 km, maar eenmaal de eerste beklimming achter de rug klaarde het op. Gelukkig want richting Barcelona was het continu op en af door een weliswaar prachtige natuur. Na de lunch ging het naar de Catalaanse hoofdstad, maar daar moest nog een laatste klim van 21 % overwonnen worden maar met de finish in zicht kreeg iedereen vleugels. De aankomst werd gevierd met felicitaties, chips en cava. Vanavond wordt Barcelona onveilig gemaakt en daarna wacht de terugreis.

te-voet-gaat-dus-ook

Te voet gaat dus ook

Tegenwoordig ligt er een verhard voetpad langs de spoorlijn Hasselt-Antwerpen. Is dat misschien de snelste weg in beide richtingen als de treinen niet rijden? (foto Greta Mullens)

bouw-nieuwe-overdekte-tennisvelden-gestart

Bouw nieuwe overdekte tennisvelden gestart

Achter sporthal Olympia zijn vandaag de werkzaamheden gestart voor de bouw van twee nieuwe overdekte tennisvelden. Die moeten het complex van TC Heusden vervolledigen. De komende maanden zullen de muren en terreinen 'verrijzen'. (foto's Julien Maebe)

politie-krijgt-nieuwe-blaastoestellen

Politie krijgt nieuwe 'blaastoestellen'

De politie krijgt binnenkort 7 nieuwe ademanalysetoestellen. Die moeten de bestaande toestellen vervangen, die zijn immers al 10 jaar oud en beginnen haperingen te vertonen. Samen met de aankoop van de toestellen wordt ook een onderhoudscontract afgesloten. Lijkt geen overbodige luxe met hetgeen die toestellen allemaal te slikken krijgen tijdens de SLim-, BOB- en andere controles ...

vandaag-gezien-18-augustus-2015

Vandaag gezien

Een kuifeend lijkt haar jongen zwemles te geven in De Wijers. (foto's Marcel Gybels)

24-uren-de-kevers-rijden-een-sprint

24 uren: De kevers rijden een 'sprint'

Tijdens het weekend van de 24 uren van Zolder, is er nog een andere uithoudingsrace: de VW Fun Cup met allemaal identieke wagens. Zij doen een ‘sprint’ over 3 uur, nadat ze nog niet zo lang geleden in Spa een 25-uursrace afwerkten. De race vindt plaats op zaterdag tussen 11 en 14 uur, de kwalificaties die ochtend om 9u05. Overigens, wie denkt dat in de echte 24 uur alleen rijders met gloednieuw materiaal aan de start verschijnen, heeft het fout. De organisatoren hebben immers ook een divisie (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-bramberg-am-wildkogel

Vakantiegroeten uit Bramberg am Wildkogel

De familie Cuppens was op vakantie in het Oostenrijkse Bramberg am Wildkogel en bezocht er in de buurt de Krimml Waterval. De Krimmler Wasserfälle ligt in het nationaal park Hohe Tauern is met een totale hoogte van 380 meter de hoogste gefaseerde waterval van Europa. De speling van de zon en het opspattende water leverde 2 regenboog op.

dappere-fietsers-van-biarritz-naar-barcelona-5

Dappere fietsers van Biarritz naar Barcelona (5)

De Heusdense fietsers van Biarritz naar Barcelona waren vanochtend weer compleet, iedereen weer op en top en ook de zon was van de partij. Er lag een rit van 148 km in het verschiet met al meteen de Col de la Quillane op 1713m hoogte. Verder ging het richting Spanje door glooiende landschppen, maar na La Molina kwam het zwaarste eraan: de Col de la Creueta, 30 km lang, gemiddeld stijgingspercentage van 4 % en boven kwamen er ook nog eens wolken aan te pas. Gelukkig kwam in de afdaling de zon weer piepen en werd het een mooie trip door Spanje. Het zwembad in het hotel werd al snel met een bezoek vereerd. Morgen staat de laatste rit van 100 km op het programma, de stemming wordt dan ook uitbundiger.

vandaag-gezien-17-augustus-2015

Vandaag gezien

Een avondlijke tegenlichtopname van zaadpluizen van de bastaardwederik. (foto Jan Leijskens)

sommige-dingen-vergeet-je-nooit

Sommige dingen vergeet je nooit

Eric en Claudia Philips baten nu al een hele tijd met succes hun eigen horecazaak in Spanje uit en ze serveren er een brede waaier van gerechten. Maar soms krijgen ze blijkbaar heimwee naar iets traditioneels, uit de tijd dat ze in de Sint-Maartenlaan hun frituur uitbaatten: 'ne curryworst'. En omdat je dat niet kunt kopen in het zuiden, toog Eric dan maar zelf aan het werk ... 't werd zelfs 'een curryworst special' zo te zien. Hoe zouden ze zoiets in Spanje noemen?

lijk-van-man-gevonden-langs-koolmijnlaan

Lijk van man gevonden langs Koolmijnlaan

In de Koolmijnlaan is deze namiddag het lijk van een man aangetroffen. Hij lag in het struikgewas langs de parking van een winkel. Eerst werd gedacht aan een verdacht overlijden, ook al omwille van de merkwaardige houding van het lichaam, maar alles wijst er ondertussen op dat de man een natuurlijke dood zou zijn gestorven. Verder onderzoek door het gerechtelijk laboratorium zal daar uitsluitsel over moeten brengen.

9-gemeenten-werken-samen-voor-offerfeest

9 gemeenten werken samen voor Offerfeest

Voor het Offerfeest op 23 september gaan 9 gemeenten in West- en Midden-Limburg samenwerken om de dreigende chaos tegen te gaan. Zoals bekend wil Vlaams minister Weyts niet meer weten van onverdoofd slachten op de tijdelijke slachtvloeren. Beringen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Zonhoven, Houthalen-Helchteren, Ham, Lummen, Tessenderlo en Peer hebben daarom een intergemeentelijke samenwerking op het getouw gezet. Er zou dan een tijdelijk slachthuis opgericht worden in Beringen waar de inwoners van de andere gemeenten terecht kunnen. En ook de gemeente Heusden-Zolder zal voor de werking daarvan geld en personeel vrijmaken. De gemeenteraad moet deze maand groen licht geven voor de regeling.

veel-cijfers-op-gemeenteraad-1

Veel cijfers op gemeenteraad

De gemeenteraad van 27 augustus bevat 25 punten in de openbare zitting. Raadsleden en publiek mogen zich weer aan heel wat gecijfer verwachten. Zo staan heel wat budgetwijzigingen en andere aanpassingen voor de kerkfabrieken op de agenda. Het OCMW presenteert zijn jaarrekening die veel positiever uitvalt dan verwacht, onder meer door de verkoop van de bejaardenwoningen en een bouwplaats, zo kunnen dit jaar al twee leningen terugbetaald worden.

vakantiegroeten-uit-hallstatt

Vakantiegroeten uit Hallstatt

OKRA Limburg was op vakantie in Oostenrijk en bezocht onder andere Hallstatt. De huizen leken tegen de bergen geplakt en de OKRA-reizigers vroegen zich dan ook af hoe de bewoners er binnen raken. Het wemelde er van de Chinezen die volgens Willy Beerden wilden weten of hun kopie van dit stadje wel natuurgetrouw is nagemaakt.

nieuwe-belastingen-op-toerisme-en-leegstand

Nieuwe belastingen op toerisme en leegstand

De gemeenteraad zal op 27 augustus een aantal nieuwe belastingtarieven goedkeuren. Zo moet de eigenaar van een tweede verblijf in Heusden-Zolder - een buitenverblijf in de volksmond - voortaan 500 euro per jaar betalen. Ook de uitbaters van hotels en en B&B's krijgen een extra belasting opgelegd: zij moeten voortaan 150 euro per jaar per kamer betalen. Wie bij bouw- of andere werken vanaf volgende jaar een deel van het openbaar domein inneemt, zal daar ook moeten voor (…) Lees het hele bericht

louis-vanherck-zat-in-auto-in-kanaal

Louis Vanherck zat in auto in kanaal

De auto die vrijdag uit het Albertkanaal is gehaald, was wel degelijk die van Louis Vanherck. Het lichaam van de man lag erin. Zoals gemeld is de wagen nadien overgebracht naar de brandweerkazerne. Er wordt van uitgegaan dat 'het mollerke' een wanhoopsdaad heeft gepleegd.

dappere-fietsers-van-biarritz-naar-barcelona-4

Dappere fietsers van Biarritz naar Barcelona (4)

De Heusdense fietsers die onderweg zijn van Biarritz naar Barcelona hebben vandaag eindelijk nog eens kunnen genieten van de zon en daardoor ook ook van de natuur. Arie was ziek en moest daardoor de rit in de bestelwagen maken. In de voormiddag stond de beklimming van de 'Pas de Souloumbrie' op het programma: 9 km lang en 911 m hoog, een peulscheul zou je denken maar niet met de zware benen na de voorbije dagen. (…) Lees het hele bericht

anadol-wint-overtuigend-gemeentetornooi

Anadol wint overtuigend gemeentetornooi

FC Anadol heeft zondag het gemeentelijk voetbaltornooi gewonnen. In de finale versloeg Anadol Statie Zolder 2 met 0-5. Bij de rust stond het 0-1 maar na de koffie duwden de kersverse derdeprovincialers door. Ze kregen dus van burgemeester Mario Borremans de gemeentetrofee voor een jaar mee naar de Valentinusstraat. Statie Sport 1 won de strijd voor de 7de en 8ste plaats tegen Bolderberg met 3-1. SK Heusden 06 eindigde het toernooi op de 5de plaats na een 0-2 zege tegen Wieze Boys. De derde plaats was voor RP Products dat eerst een achterstand tegen KVV Heusden-Zolder moest ophalen, maar uiteindelijk vlak voor affluiten de 2-1 kon vastleggen. Ook Laura Theunissen, de plaatselijke kandidate voor Miss Limburg was trouwens present op het tornooi. (meer foto's van Tony Sempels)

wie-kent-deze-mechelaar

Wie kent deze Mechelaar?

Het dierenasiel van Genk is op zoek naar de eigenaar van dit teefje Mechelaar. Het asiel heeft de hond vrijdagavond opgehaald in de Europastraat in Heusden-Zolder. Maar via de gegevens op de chip, kunnen ze niemand contacteren. Het teefje heeft melk waardoor de mensen van het asiel vermoeden dat er nu ergens puppies zonder moeder zitten. Wie meer weet, contacteer het asiel, tel 089 35 70 09 of info[!]dierenasielgenk.be.

ambulance-wens-bracht-steven-naar-zee

Ambulance Wens bracht Steven naar zee

Ambulance Wens heeft de droom van de 37-jarige Steven uit Heusden-Zolder in vervulling gebracht. Ambulance Wens is een organisatie die gratis de wens van ongeneeslijk zieke mensen vervult. Steven is zwaar ziek en wilde graag met mama, papa en zus nog een keer naar zee. Dus bracht Ambulance Wens het gezelschap naar Nieuwpoort. Steven wist vooraf goed wat hij wilde: eens lekker gaan eten en drinken, snoepen op een terrasje, genieten van de dijk en de zee, en met voor hem en zijn familie een onvergetelijke herinnering weer huiswaarts keren. Ook voor de mensen van Ambulance Wens, weer een fijne ervaring, zoals op hun Facebookpagina te lezen valt.

neos-verkent-het-kamp-van-beverlo

NEOS verkent het Kamp van Beverlo

NEOS Heusden-Zolder trok naar Leopoldsburg, daar heeft de groep het kamp van Beverlo tijdens een wandeling herontdekt. De eerste gebouwen van het militaire kamp van 1837, toen ze onder het bevel van koning Leopold I zijn opgetrokken. En ook al liet de koning zich verontschuldigen, het was een boeiende wandeling.

oldtimers-op-pad

Oldtimers op pad

Niet alleen had zaterdag in Eversel het 30ste en laatste 5-landentreffen plaats van Motorclub Mascotte, er was ook een bijeenkomst van oldtimers. En die hielden hun vierde toeristische oldtimerrit van 100 km. Die ging vanuit Eversel richting Helchteren, Gruitrode, Hechtel-Eksel, Lommel, Olmen, Beringen en zo terug naar Sint-Baaf. De oudste auto en motor werden nadien nog bekroond. (foto's Jean Vandevoort)

morgenland-is-echt-belgisch-cabaret

Morgenland is echt Belgisch cabaret

Met Marco Lenaerts en Marco Cirone samen op het podium krijg je meteen pure chemie: spetterende humor afgewisseld met hard realisme. Marco L. is een woordkunstenaar 'old school' die bij momenten deed denken aan de grote dagen van het Nederlands kabaret. Marco C. voegt dan weer kleurenritme en -mimiek aan het geheel toe. (foto's van Ria De Clerck)
(meer info en foto's)

true-love-vertaald-in-songs

True love vertaald in songs

Een flirtend koppeltje dat je vertelt waarom ze van elkaar houden. Soms vrolijk, dan weer met een intense intimiteit. Dat was samengevat het optreden van Ernst Löw en Deborah Ostrega zaterdagavond in 't Muzecafé. Het rauwe keelgeluid van Ernst in contrast met de soms frele stem van Deborah en prachtige teksten, nemen je mee naar het diepste van hun zielewereld. Verrassend ook de vertolking van Deborah van 'De Roos'. Spijtig dat Ernst de CD's vergeten was, hij zou er heel wat verkocht hebben. (meer foto's van Ria De Clerck)

anadol-en-statie-2-spelen-de-finale

Anadol en Statie 2 spelen de finale

Zaterdag zijn de voorwedstrijden gespeeld in het gemeentelijk voetbaltornooi op de terreinen van Statie Zolder. Tussendoor werden de wedstrijden wel geteisterd door regenvlagen en moest het publiek bijeen troepen onder de tribune en andere afdaken. Uitslagen: Wieze Boys -Statie 1: 4-0, Anadol-RP Products: 2-1, Heusden-Zolder-Statie 2: 1-2, Heusden- Bolderberg: 3-0, Anadol-Wieze Boys: 5-0, RP Products -Statie 1: 6-1, Statie 2-Bolderberg: 5-3 en Heusden-Zolder-Heusden: 5-2. Hopelijk zal het weer zich (…) Lees het hele bericht

dappere-fietsers-van-biarritz-naar-barcelona-3

Dappere fietsers van Biarritz naar Barcelona (3)

Vandaag werden de fietsers op een heus Flandrien-weer in de bergen getrakteerd. Ze waren vanochtend al gewekt door de regen die met bakken uit de lucht viel. Twee overbrugden de afstand naar het volgende hotel met de taxi, de 7 anderen begonnen er moedig aan en bereikten samen in hondsweer de top van de zware Col de la Core. Duivels-doen-al Paktis en Giftis hadden voor een extra stevige maaltijd gezorgd zodat de Col d'Agenes - 10 km met een stijgingspercentage van 8,1 % - ook kon (…) Lees het hele bericht

blikvangers-in-het-circuit-museum-2

Blikvangers in het circuit-museum (2)

Een heuse racewagen in het museum. Maar het verhaal erachter spreekt iets minder tot de verbeelding, of juist wel. Het is eigenlijk een opleidingswagen gebaseerd op een kever. Hij is aan het museum geschonken door een fruitteler die de wagen gebruikte als ... vogelverschikker. (foto Yves Maex)

11-van-de-21-maken-het-af-in-bornem

11 van de 21 maken het af in Bornem

Om 21 uur vanavond is de editie 2015 van de Dodentocht afgesloten en werden geen aankomers meer geregistreerd. De deelnemers uit Heusden-Zolder hebben het goed gedaan met 11 van de 21 die de 100 km rondmaakten. Zoals eerder gemeld was Gerry Wouters vanmorgen al binnen. Philippe De Pauw, ondertussen een geroutineerde deelnemer, kwam om 16u54 binnen. Hij bezorgde de Internetgazet een aantal sfeerfoto's van de start en van de 100 km onderweg, en ook van zijn getormenteerde voeten. (…) Lees het hele bericht

johan-maris-is-provinciaal-koning-klepschutters

Johan Maris is provinciaal koning klepschutters

Vandaag had in Genenbos het provinciaal kampioenschap voor klepschutters plaats. Vanmorgen startten de schutters nog in redelijke weeromstandigheden, maar na de middag sloeg het helemaal om. Toch behaalde de St-Jacobus Gilde uit Eversel enkele mooie prijzen. Zo werd Johan Maris provinciaal koning bij de heren. Bij de dames werd Lisette Claes derde, en de B-ploeg van Sint-Jacobus werd tweede na Tiewinkel. (foto Eric Lefèbvre)

jonge-atleten-verbijten-het-slechte-weer

Jonge atleten verbijten het slechte weer

Op De Veen had vandaag een jeugdatletiekmeeting plaats, miniemen en pupillen liepen de 60, 80, 600 en 1000 meter en daarnaast waren er de kampnummers als verspringen, kogelstoten, discus, hoogspringen en speerwerpen. Het slechte weer vormde een serieuze spelbreker, en dat was jammer want er er was onder meer een sterke Nederlandse delegatie die zich wilde voorbereiden op het eigen nationaal kampioenschap. Hopelijk is het weer volgend weekend beter want dan heeft aan de Veenderweg het Belgisch (…) Lees het hele bericht

twee-diefstallen

Twee diefstallen

In de Koolmijnlaan is gisteravond een inbraak ontdekt, een deur was geforceerd, de papieren van de eigenaar zijn meegenomen. In de Terlaemenlaan ging een dief er vandoor met een putdeksel. Dat gebeurde rond kwart over twee vannacht. De man sloeg op de vlucht doordat de hond begon te blaffen.

auto-over-de-kop

Auto over de kop

Rond kwart over 6 is op de E314 - net voorbij de afrit Heusden-Zolder richting Lummen - een auto over de kop gegaan. Daarbij is één gewonde gevallen.

eerste-fietsenwijding-en-tocht-door-gemeente

Eerste fietsenwijding en tocht door gemeente

De vzw Toerisme Heusden-Zolder heeft vandaag een nieuw initiatief gelanceerd: een fietsenwijding aan de Sacramentskapel op Terlaemen, gevolgd door een geleide fietstocht die langs de verschillende kastelen van Heusden-Zolder leidde. En hoewel het niet bepaald fietsweer was vandaag, daagden behoorlijk wat mensen met hun tweewieler op, in de hoop dat de wijding hen mag behoeden voor onheil onderweg en in het verkeer. (foto's Lode Beylemans)

sacramentsprocessie-traditie-zonder-sleet

Sacramentsprocessie: traditie zonder sleet

Er zijn zo van die tradities waar nooit sleet lijkt op te komen. Neem nu de Sacramentsprocessie in Viversel, die trok vandaag al voor de 38ste keer uit. Inwoners en verenigingen staan telkens weer te trappelen om de voorbereidingen te treffen en op 15 augustus mee op te stappen in de tocht van de kerk naar de kapel. Telkens zorgen de groepen en taferelen weer voor een sfeervol en sereen gebeuren, dat nadien wordt doorgetrokken in de eucharistieviering aan de Sacramentskapel. De inbreng van (…) Lees het hele bericht

tuur-lemmens-snelste-jongere-in-rosas

Tuur Lemmens snelste jongere in Rosas

Tuur Lemmens uit Viversel blijft het uitstekend doen in de Spaanse zwemwedstrijden. Vandaag heeft hij de 79ste Travessia de Roses 2015 op zijn naam geschreven. Na een zwemrace van 1.5 km in de baai van Rosas kwam hij als tweede van 176 deelnemers uit het water, goed voor een eerste plaats in zijn leeftijdscategorie. Zijn supporters Sam, Mirco, Ben, Bas en Ward dragen hem dan ook op handen. Links onder Tuur bij de start en rechts de podiumceremonie.

vakantiegroeten-uit-een-ballon

Vakantiegroeten uit een ballon

Een andere manier om je vakantie door te brengen: Erik en Brigitte Jacobs-Jaspers maakten een ballonvaart tussen Kieldrecht en Hamme-Zogge. Zelf spreken ze van een aanrader!

dappere-fietsers-van-biarritz-naar-barcelona-2

Dappere fietsers van Biarritz naar Barcelona (2)

Je ziet het aan de gezichten van de Heusdense fietsers van Biarritz naar Barcelona dat ze gisteren een zware dag hadden. Niet alleen moesten ze over 4 cols, de ochtend begon met regen die nadien plaats ruimde voor grijs weer en mist. Er was ook geen opwarming mogelijk, want de Col d'Aspin lag vlakbij het hotel. En de klimtalenten van Giel en Mark kwamen bovendrijven, ook op de Peyresourde trouwens. De (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-15-augustus-2015

Vandaag gezien

Een blauwe reiger laat zich drijven op het water van De Wijers, om dan even later op te vliegen. (foto's Marcel Gybels)

gerry-wouters-eerste-dorpsgenoot-in-bornem

Gerry Wouters eerste dorpsgenoot in Bornem

In de Dodentocht in Bornem waren op het middaguur de meeste deelnemers nog altijd onderweg, ook onze dorpsgenoten. Maar Gerry Wouters heeft om 10u49 de aankomst al bereikt en de 100 km gerond. Hij haalde een gemiddelde van liefst 6,7 km.  En ook voor Jean Vandebroeck lag op de middag de eindmeet in het verschiet.

de-kijk-van-richie-157

De kijk van Richie

Alles en iedereen is mobiel tegenwoordig.

de-bliksemkunst-van-georges-veltjen

De bliksemkunst van Georges Veltjen

We kregen verschillende foto's van de bliksem en het onweer hier. De Heusdense kunstenaar Georges Veltjen zit momenteel in Portugal. Daar hebben ze geen last van onweer of bliksem, maar hij heeft het verschijnsel wel vertaald in zijn kunstwerken.

4-stappers-na-5-uur-al-voorbij-33-km

4 stappers na 5 uur al voorbij 33 km

In de Dodentocht in Bornem zijn uiteindelijk 21 van de 12014 deelnemers uit Heusden-Zolder gestart. Na de eerste vijf uren hadden Jimmy Bartels, Theo Spreeuwers, Jean Vandebroeck en Gerry Wouters, al het controlepunt van de 33 km achter zich liggen. Philippe De Pauw was de 27 km gepasseerd, net als Michiel en Philippe Quetin, Franky Vanderaerden, Wim Waeben en Ron Biesmans. De andere deelnemers volgden iets verder.

processie-met-kaarsen-naar-de-kluis

Processie met kaarsen naar de kluis

Vrijdagavond is in Bolderberg de traditionele kaarskensprocessie getrokken, aan de vooravond van Maria Ten Hemelopneming. Een grote groep mensen trok met kaarsen van aan de kerk naar de kluis. Daar werd een eucharistie opgedragen, opgeluisterd met Marialiederen door het Ensemble Herman Elegast, waar kluizenaar Pieter Stevens deel van uitmaakt. (foto's Roger Convents)

anita-en-rudi-waren-20-jaar-kookouders

Anita en Rudi waren 20 jaar kookouders

Anita Beutels en Rudi Rykers hebben zich 20 jaar lang ingezet als kookouders voor de scouts van Eversel. Voor hen was dit ronde getal een mooi moment om er een punt achter te zetten. Als bedankje werden ze door de scouts uitbundig gevierd met als kippenvelmoment het afscheidslied van de leiding. (foto's Rita Vanhove)

ook-vanuit-heusden-zolder-naar-dodentocht

Ook vanuit Heusden-Zolder naar Dodentocht

Vanavond om 9 uur start in Bornem de 46ste Internationale Dodentocht. Dat is een voettocht over 100 km, zonder competitie maar waarbij het de bedoeling is het traject af te leggen in minimaal 10 uur en maximaal 24 uur. Er worden weer duizenden deelnemers verwacht, het ziet ernaar uit dat minstens 16 mensen uit Heusden-Zolder zullen deelnemen. Opvallend ook Luk Van Gompel en Bart Scheurs, respectievelijk trainer en voorzitter van Moed en Volharding die met hun deelneming sponsorgeld voor de turnclub willen inzamelen. (foto perscel Dodentocht)

nog-wat-opruimwerk-na-onweer

Nog wat opruimwerk na onweer

Ook vandaag is de brandweer nog verschillende keren moeten uitrukken voor kleinere klussen na het onweer van gisteren. Vooral in de buurt van Lummen moesten nog takken en bomen worden opgeruimd. In Heusden-Zolder bleef het beperkt tot een stuk gewaaid rolluik en een omgewaaid boompje, alletwee in de Koolmijnlaan.

duikers-vinden-auto-in-kanaal

Duikers vinden auto in kanaal

Zowat heel de dag hebben duikers van de brandweer en de civiele bescherming op verschillende plaatsen in het Albertkanaal gezocht, vooral tussen Viversel en Genebos. Daarbij is zeker één auto bovengehaald en voor verder onderzoek naar de kazerne gebracht. Meer details zijn op dit moment nog niet bekend.

ongeval-en-inbraak

Ongeval en inbraak

Gisteren in de vooravond zijn in de Koolmijnlaan 2 auto's gebotst. Daarbij is één vrouw gewond geraakt, ze is naar het ziekenhuis gebracht. De bewoonster van een huis in de Sterrenwacht heeft deze namiddag een inbraak vastgesteld.

vakantiegroeten-uit-berria

Vakantiegroeten uit Berria

Elise Maris ging met vijf vriendinnen op surfkamp in het Spaanse Berria. Sportieve meiden zo te zien.

outofoffice-zomer-van-de-mijlpaal-in-knokke

#Outofoffice: Zomer van De Mijlpaal in Knokke

Voor de derde opeenvolgende zomer is kunstgalerij De Mijlpaal vanuit Heusden-Zolder neergestreken op de Zeedijk van Knokke. Telkens wordt daarbij gekozen voor een ander pand, een andere invalshoek, een ander concept. Dit jaar kwamen Lut Maris en co in het lokaal van een net verhuisd vastgoedkantoor terecht waar onder de noemer '#OutofOffice' een mooie expo werd opgebouwd. Alles moest bliksemsnel (…) Lees het hele bericht

zwaar-onweer-boven-heusden-zolder

Zwaar onweer boven Heusden-Zolder

Er was vooral zwaar onweer voorspeld voor de kust, terwijl in Limburg de kans veel minder was, het is helemaal anders uitgedraaid. Aan zee is het beperkt gebleven tot felle regen en wat licht- en klankspel op afstand, maar boven onze contreien kregen we vanavond stevige onweders met rukwinden, continue bliksemschichten, gedonder en veel regen. Dat blijkt ook uit de foto boven van Wendy Bielen in Zolder en de foto links beneden van Elly Kennis in Eversel en midden onder van Philippe De Pauw in Berkenbos en rechts onder van Gust Put aan De Verdieping en helemaal rechts van Jan Leijskens in Bolderberg. Nog meer weerfoto's? redactie [!] heusden-zolder.eu UPDATE Voor de rest lijkt alles nogal mee te vallen en zijn er in Heusden-Zolder amper schadegevallen te melden, wel kwam er een tiental oproepen uit de regio Lummen en Tessenderlo.

vakantiegroeten-uit-gent-1

Vakantiegroeten uit Gent

Gentse feesten of andere festiviteiten ... in de Arteveldestad vinden ze altijd wel een reden om vlag en wimpel uit te hangen. En Julien Maebe - die voor deze foto heel wat klimwerk overhad - ondervond dat het dan laat kan worden.

2-weken-stage-voor-moed-en-volharding

2 weken stage voor Moed en Volharding

De dames gymnasten van Moed en Volharding Berkenbos hebben van een maandje rust genoten, en nu vliegen ze er weer in met een turnstage van twee weken. Van maandag tot vrijdag verblijven ze in de chirolokalen van Beringen, van waaruit ze dagelijks naar de eigen turnzaal trekken voor 6 trainingsuren. Na een weekendje rust, zijn ze deze week alweer volop bezig en ook de kleinsten zijn erbij gekomen op de turnstage. De spierpijnen van de nieuwe start zijn ondertussen overwonnen. De stage heeft ook (…) Lees het hele bericht

inbraak-in-zolderseweg

Inbraak in Zolderseweg

Aan de Zolderseweg is een diefstal in een huis gepleegd. Vanmiddag werd ontdekt dat de inbrekers waren binnengedrongen via het kelderraam.

aanpassing-kapelstraat-wordt-definitief

Aanpassing Kapelstraat wordt definitief

In de Kapelstraat, aan de kruising met de Geenrijt, zijn arbeiders het druppelkruispunt aan het aanleggen. De afgelopen maanden heeft daar een proefopstelling gestaan en die wordt nu definitief. De ingreep moet zware verkeersongevallen - zoals in het verleden - voorkomen. (foto's Julien Maebe)

het-weer-kans-op-onweer-1

Het weer: kans op onweer!

De combinatie van tropische temperaturen en een storing die vanuit het zuidwesten over onze streken schuift zorgt voor donder en bliksem. Nadien wordt rustiger en in het weekend ook gevoelig koeler. Na het weekend gaat de temperatuur opnieuw wat hoger klimmen.
Vandaag is er flink wat zon en het kwik kan klimmen tot gemiddeld 32 of 33 graden. Later op de dag verschijnen er meer wolken, maar het is vooral in de late avond en nacht dat er kans is op een bui, lokaal vergezeld van onweer, hagel en (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-karinthie-2

Vakantiegroeten uit Karinthië

Roger en Jacqueline Van Briel waren dit jaar al voor de 29ste keer te gast in het mooie Karinthië. Dat wordt volgend jaar een jubileum in Oostenrijk.

ook-een-wens-gedaan-vannacht

Ook een wens gedaan vannacht?

Afgelopen nacht waren - zoals overal uitgebreid aangekondigd - de perseïden, jaarlijkse vallende sterrenzwerm, uitvoerig te zien. Maar je kunt die best waarnemen in een omgeving met zo weinig mogelijk licht en waar is dat in Heusden-Zolder ... juist, op de mijnterril. Heel wat waarnemers trokken er gisteravond naartoe gewapend met slaapzak, kussentjes, fleeces en chips. Vooral tussen 1u30 en 2 uur was het hoogtepunt met een tiental vallende sterren per minuut. Het exemplaar hierboven was een erg intens exemplaar. Pas toen het rond half 4 fris werd, is het gezelschap weer afgedaald. (foto Gust Put)

dappere-fietsers-van-biarritz-naar-barcelona-1

Dappere fietsers van Biarritz naar Barcelona (1)

9 dappere fietsers en 2 begeleiders uit Heusden-Centrum zijn weer begonnen aan hun tweejaarlijkse odyssee over zuiderse bergen en dalen. Deze keer gaat het traject van Biarritz naar Barcelona, dwars door de Pyreneeën. Een tocht van 830 km met onderweg legendarische namen als de Tourmalet, Col de Marie-Blanque, Col d’ Aubisque, Col d’Aspin, Col de Peyresourde, Col de Portet d’Aspet… (…) Lees het hele bericht

voorzichtigheid-is-de-moeder-van-de-porseleinkast

Voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast

Jan Leijskens ging wat rondkuieren op C-Mine in Winterslag en daar kom je natuurlijk ook het gekende blauw-witte porselein van Piet Stockmans tegen, ondertussen fel begeerd in grote delen van de wereld. Gelukkig gedroeg onze fotograaf zich niet als een olifant in de porseleinwinkel.

vakantiegroeten-uit-new-york

Vakantiegroeten uit New York

Anke Reynders trok samen met haar vriend Thomas naar Amerika en realiseerde daarmee een oude droom. Ze bezochten er New York (de stad die nooit slaapt), Philadelphia, Lancaster en Washington D.C. Deze foto werd op een ochtend gemaakt onder de Brooklyn Bridge in New York toen het in een half uur omsloeg van vrij mooi weer tot zwarte wolken met een hevige onweersbui. Ze waren zowat de enigen op straat ...

brandweer-heeft-hele-dag-nageblust

Brandweer heeft hele dag nageblust

Vandaag heeft de brandweer nog heel de dag moeten nablussen bij Van Gansewinkel. Heel de grote hal is leeggehaald met een graafmachine en de smeulende hopen werden buiten geblust. Pas in de vooravond kon de allerlaatste ploeg met het materiaal weer naar de kazerne keren. Ondertussen is ook duidelijk dat de hal bij de tweede brand van gisteravond zwaar beschadigd is geraakt. (foto's Michiel Reynders)

hedendaagse-kleinkunst-in-muzecafe

Hedendaagse kleinkunst in Muzecafé

Zaterdag 15 augustus om 20 uur krijgen de liefhebbers een zomerse hedendaagse kleinkunstavond geoffreerd in het Muzecafé met twee duo's: Ostrega & Löw en Morgenland. Ernst Löwe en Deborah Ostrega (foto) bezingen zowel de intensiteit van de liefde als de onmacht tegenover een bittere actualiteit. Ze brengen eigen werk, maar ook vertalingen van Nick Cave, Bette Middler en misschien een streep Lou Reed. De zuiverheid van haar stem verzacht de rauwheid van de zijne. (…) Lees het hele bericht

dit-weekend-gemeentelijk-voetbaltornooi

Dit weekend gemeentelijk voetbaltornooi

Zaterdag en zondag organiseert de gemeentelijke sportraad het jaarlijkse voetbaltornooi, deze keer is Statie Zolder de gastclub. Zaterdag zijn er de reekswedstrijden met om 13u30 VK Wieze Boys -Statie Sport 1 en FC Anadol-RP Products. Om 15 uur spelen KVV Heusden-Zolder tegen Statie Sport 2 en SK Heusden 06 tegen FC Bolderberg. Om 16u30 Anadol-Wieze Boys en RP Products -Statie Sport 1 en om 18 uur Statie Sport 2-Bolderberg en KVV Heusden-Zolder-SK Heusden 06. Zondag zijn er de finales over 2 x 35 minuten, 14 uur: 5de tot 8ste plaats, 15u30: 3de en 4de plaats en om 17 uur over 2 x 45 minuten de grote finale, om 19 uur gevolgd door de prijsuitreiking.

nog-3-dagen-om-een-digitale-kalender-te-winnen

Nog 3 dagen om een digitale kalender te winnen

Op zaterdag 15 augustus trekt in Viversel de jaarlijkse Sacramentsprocessie. Die bestaat uit groepen en taferelen, en uiteraard de inwoners en andere deelnemers, het vertrek is om 9u30 en na de aankomst aan de Sacramentskapel wordt daar de eucharistieviering opgedragen. Het betekent ook dat je nog drie dagen hebt om een 80-jarige digitale kalender te winnen. Stuur dus als de bliksem het antwoord op de vraag 'Op welke dag valt in 2017 de 15de augustus en dus ook de 40ste editie van de Sacramentsprocessie?' naar ptbolderberg.viversel [!] gmail.com. De juiste inzenders ontvangen dan zo'n digitale kalender.

vakantiegroeten-uit-kirkenis

Vakantiegroeten uit Kirkenis

Geert Oeyen bezocht in Noorwegen zijn 'dochter' Marit. 10 jaar geleden maakte ze als AFS-uitwisselingsstudente 1 jaar lang deel uit van zijn gezin. Marit woont helemaal in het noorden van Noorwegen, in Kirkenes, vlakbij de Russische grens. Samen met haar maakte Geert een foto van de middernachtzon over de fjorden van Kirkenes.

waterlek-in-de-westlaan

Waterlek in de Westlaan

De hulpdiensten was vannacht niet veel rust gegund. Amper was de brand bij Van Gansewinkel achter de rug, of er kwam alweer een nieuwe oproep binnen. Deze keer was er een waterlek gemeld in de Westlaan. De brandweer ging ter plaatse en ook de watermaatschappij werd opgetrommeld. (Foto: Michiel Reynders)

zware-heropflakkering-bij-van-gansewinkel

Zware heropflakkering bij Van Gansewinkel

FLASH Bij Vangansewinkel op het industrieterrein in Eversel is de brand vanavond in volle hevigheid opnieuw opgeflakkerd. Het vuur woedt in de hele hal. De rookpluim is kilometers ver te zien. De brandweerkorpsen van Heusden-Zolder en Beringen zijn ter plaatse gesneld en zetten nu de grote middelen in.UPDATE De zware debietpomp is ingezet en zorgt nu voor de toevoer van bluswater uit het Albertkanaal. UPDATE Rond 23 uur lijkt de brand onder controle. Tegen 1 uur konden de meeste brandweerwagens terug naar de kazernes keren, 2 wagens en een ploeg bleven vannacht ter plaatse. (meer foto's van Michiel Reynders)

vakantiegroeten-uit-de-moezelvallei

Vakantiegroeten uit de Moezelvallei

Jos Willems en zijn gevolg trokken enkele dagen met de fiets door de Moezelvallei, vooral in de omgeving van Cochem en Bernkastel met zijn mooie wijnheuvels, kastelen en bouwstijl.

weer-brand-bij-van-gansewinkel

Weer brand bij Van Gansewinkel

Een brand bij afvalverwerker Van Gansewinkel in de Lochtemansweg in Eversel, heeft de brandweer na de middag uren aan het werk gehouden. In de vroege namiddag ontdekten werknemers dat een hoop grof afval aan het smeulen was in een hangar. De brandweerkorpsen van Heusden-Zolder en Beringen gingen het vuur te lijf. Ondertussen werd met een graafmachine het afval uit elkaar gehaald om de brandhaard beter te kunnen bereiken. De klus duurde een hele tijd, maar er kon wel uitbreiding voorkomen worden. Het was niet de eerste brand bij Van Gansewinkel, ook in oktober 2008, juni 2014 en dit jaar in juni waren er al branden.

auto-inbraak-in-de-nieuwstraat

Auto-inbraak in de Nieuwstraat

In de Nieuwstraat hebben dieven ingebroken in een auto. Ze gingen er vandoor met de combinatie van autoradio en GPS. De eigenaar ontdekte de diefstal vanmorgen.

van-kwaad-naar-erger

Van kwaad naar erger ...

De glasbollen in de Pater Amideuslaan zijn een tijd geleden verhuisd, maar de textielcontainer staat er nog. Dat leidt andermaal tot een vuilnisbelt tussen de geparkeerde auto's. Het recyclagepark ligt nog geen 500 meter verder en je ziet vooral afval dat gewoon in de PMD-zak kan gestopt worden. (foto Eric Lefèbvre)

vakantiegroeten-uit-bursa

Vakantiegroeten uit Bursa

Erdal Konak bezocht Bursa, de 4de grootste stad van Turkije. Bursa ligt aan de voet van de berg Uludag, die het bekendste ski-oord van Turkije is. Deze foto is dan ook genomen vanuit de 'Teleferik', zoals de kabelbaan ginder heet.

52-leden-vanhoudt-familie-op-bijeenkomst

52 leden Vanhoudt-familie op bijeenkomst

De nichten en neven van de familie Giel Vanhoudt-Catho Bosmans hielden een feestelijke samenkomst. Giel en Catho woonden destijds in de Langstraat, die nu is omgedoopt tot Schootstraat. De familie is ondertussen flink aangegroeid want liefst 52 nichten en neven waren op de bijeenkomst. Daar werd niet alleen gezelllig getafeld maar ook bijgepraat tot in de late uurtjes. En het ziet ernaar uit dat er een vervolg aan gebreid wordt. (foto Chris Praets)

phil-frederix-is-overleden

Phil Frederix is overleden

Phil Frederix is overleden na een slepende ziekte, hij was nog maar 57. Phil was een Heusdenaar in hart en nieren en een trouwe lezer van de Internetgazet. Velen kennen hem van de jaren dat hij in de ophaalmachinekamer in de mijn van Zolder werkte. Nadien gooide hij zich voluit op de technologie en informatica en bouwde een prachtige carrière uit bij IPTE. In april vorig jaar kreeg Phil te horen dat hij kanker had en statistisch nog 6 tot 12 maanden te leven had, het zijn er uiteindelijk16 geworden en hij is blijven vechten tot het laatste. In mei zorgde hij nog voor een verrassing tijdens de avondlijke Berenwandeling, alle deelnemers trakteerde hij bij hem thuis persoonlijk op een 'Boterjaan' en daar genoot hij toen duidelijk van. Vrijdag om 10u30 heeft in de Sint-Willibrorduskerk de uitvaartplechtigheid van Phil Frederix plaats, donderdag om 19u15 is er een avondwake in de kerk.

nog-drie-weken-vakantiefoto-s

Nog drie weken vakantiefoto's

De laatste drie weken van onze vakantiefotowedstrijd zijn ingegaan. Nog tot 31 augustus maak je met jouw mooie vakantiefoto kans op een arrangement of verwenpakket bij Wellux/De Wellnessboetiek of één van de 5 steengrillmenu's voor twee bij Den Lavaar. Stuur je foto in landscape (liggend) met je volledige naam en adres, en wat informatie over de vakantiebestemming naar redactie[!]heusden-zolder.eu. Foto's die elders verschijnen komen uiteraard niet in aanmerking. Een goede raad: als je zeker wil zijn dat je foto gepubliceerd wordt, wacht dan niet tot het einde van de maand. Succes!

vandaag-gezien-10-augustus-2015

Vandaag gezien

Het is kurkdroog en van de herfst is nog geen sprake, en toch zie je op het domein Meylandt al deze knapen. (foto René Bosmans) UPDATE Volgens Pierre Rutten gaat het om platte tonderzwammen en zullen die de boom langzaam doen wegkwijnen.

vakantiegroeten-uit-zuid-west-frankrijk

Vakantiegroeten uit Zuid-West-Frankrijk

Gefascineerd keek Jos Reynders toe naar het wervelende kleurenspectakel van de bont gekleurde schermen die bij paragliding gebruikt worden en met hun sierlijke vleugels langzaam en geruisloos door de lucht zweven vanaf de Pyladuin. De hoogste duin van Europa is afhankelijk van het jaar tussen 100 en 115 meter hoog, 2,7 km lang en 500 m breed. Een stevige klim beloont je met een bijzonder uitzicht: aan de ene kant een enorm dennenbos als een groene oceaan, en aan de andere kant de Atlantische oceaan met het natuurreservaat van de zandbank van Arguin.

ook-honden-mogen-zwemmen-op-terlaemen

Ook honden mogen zwemmen op Terlaemen

Nog tot eind deze maand kan iedereen gaan zwemmen in het openluchtzwembad Terlaemen. Dat draait één van zijn beste seizoenen van de jongste jaren. Maar op 31 augustus is het afgelopen, tenminste voor de mensen. Want op zondag 6 september van 11 tot 17 uur organiseren Gemma's Packwalk en DAP Gwen Goris hondenzwemmen met een klein bad voor de mini`s en een groot zwembad voor de grote honden. Verder zijn er een grote ligweide, een losloopzone, een terras met frisse dranken, (…) Lees het hele bericht

dirt-track-is-aan-zijn-opmars-bezig

Dirt Track is aan zijn opmars bezig

Eén ding is duidelijk: sinds de opening van de nieuwe Dirt Track heeft Circuit Zolder er weer een fikse attractie bij. Dat is ook vandaag weer duidelijk gemaakt door een heel aantal toppers in het genre die naar het circuit waren afgezakt. Ze presenteerden een adembenemend spektakel voor het publiek. Dirt Track is een hippe sport die in de toekomst ongetwijfeld nog heel wat beoefenaars zal lokken. (meer foto's van Stephan Volders)

speciale-bolides-op-supersunday

Speciale bolides op Supersunday

Skylimits Events organiseerde vandaag op Circuit Zolder weer een Supersunday. Heel wat eigenaars van exclusieve wagens kwamen er pronken met hun vierwieler of raasden over het circuit. Deze editie kreeg nog verschillende bijzondere deelnemers: teams die zich voorbereiden op de 24 uren van Zolder en die vandaag al een eerste kans zagen om rijders, crew en materiaal op elkaar af stemmen. (meer foto's van Stephan Volders)

sk-06-verslaat-kvv

SK 06 verslaat KVV

Ook vandaag stond weer een derby op het programma in de beker van het gewest. Vierdeprovinciale SK Heusden 06 ontving reeksgenoot KVV Heusden-Zolder. Maar er werden geen burengeschenkjes weggegeven, het werd 4-1 voor de thuisploeg.

vandaag-gezien-9-augustus-2015

Vandaag gezien

Deze libel spreidt haar vleugels vanop een kattenstaart. (foto Jan Leijskens)

tuur-lemmens-snelste-zwemmer-van-200-in-spanje

Tuur Lemmens snelste zwemmer van 200 in Spanje

Tuur Lemmens heeft in het Spaanse Llanca de zwemwedstrijd in open (zee)water gewonnen. De Travessia Cau del Llop-La Gola telde 200 deelnemers. Na 2,2 km kwam Tuur als eerste uit de branding in 25'26" en had daarmee 11 seconden voorsprong op de tweede. Zijn prijs? Een beker, een fles wijn en een dinner for 2 in een lokaal restaurant.

sk-heusden-06-heeft-eigen-supportersclub

SK Heusden 06 heeft eigen supportersclub

Vierdeprovincialer SK Heusden 06 pakt in de aanloop naar het nieuwe seizoen uit met een eigen supportersclub. Die gaat onder de naam 'Vakske D' door het voetballeven, waarmee een roemruchte naam uit het verleden weer is opgediept. De leden van Vakske D zullen te herkennen zijn aan hun fleece met kap en daarop de naam van de supportersclub en het logo van SK 06. Benieuwd of hun decibels en andere aanmoedigingen mee bijdragen tot het resultaat.

slaan-the-birds-toe-in-de-ghoosstraat

Slaan the Birds toe in de Ghoosstraat?

De befaamde thriller 'The Birds' van Alfred Hitchcock mag dan al uit 1963 dateren, de buurtbewoners van de Ghoosstraat denken er geregeld aan terug wanneer ze bij valavond deze zwerm kauwen sierlijk en met veel lawaai door de lucht zien gaan. Nadien nemen de vogels rustig hun slaapplaats in de bomen. Voor alle duidelijkheid: de vogels zijn vreedzaam ten opzichte van mensen. (foto Roger Elsen)

niet-iedereen-opgezet-met-feest-van-t-kuipke

Niet iedereen opgezet met feest van 't Kuipke

Ambiance gisteravond in Zolder-Centrum waar café 't Kuipke zijn 9de verjaardag vierde, onder meer met een optreden van de coverband No Sweat. Die begon rond 22 uur aan zijn optreden maar het feestje was van korte duur. Net toen iedereen begon warm te lopen, kwam de politie het optreden stilleggen na een klacht uit de buurt. Er zou een vergunning geweest zijn, maar die bleek onvindbaar. Plaatsvervangend burgemeester Lode Schops gaf toestemming om door te gaan tot middernacht. Daarna verplaatste het feest zich noodgedwongen naar binnen, waar het wel verder kon doorgaan tot een gat in de nacht. (foto's Tony Sempels)

vakantiegroeten-uit-zuid-frankrijk

Vakantiegroeten uit Zuid-Frankrijk

Sylviane Volders ging met vakantie in het zuiden van Frankijk en genoot er van de opkomende zee met de mooie schakeringen van de duinen, het strand en de woeste Atlantische zee. De meeuwen hebben niet door dat ze bespied worden vanaf de duinen.

expo-over-25-jaar-opvang-asielzoekers

Expo over 25 jaar opvang asielzoekers

Toevallig is het dezer dagen brandend actueel, maar Rode Kruis-Vlaanderen vangt al 25 jaar asielzoekers op, in opdracht van de overheid. Daarover is een  tentoonstelling samengesteld, die schetst niet alleen de voorbije kwarteeuw maar ook van de opvang vandaag. Feiten, cijfers en getuigenissen van ex-bewoners verklaren de voortdurende veranderingen in de opvang van asielzoekers. Foto’s geven een realistisch beeld van wat een opvangcentrum is en hoe het praktisch werkt. De expo staat (…) Lees het hele bericht

meer-dan-1123-kg-vis-in-koppelmarathon

Meer dan 1123 kg vis in koppelmarathon

Bij de Meylandtvissers werd het gemeentelijk tornooi, koppelmarathon betwist. Dat is een wedstrijd per twee vissers. Ronny Geuns en Cedric Swennen werden de winnaars, zij haalden 104,725 kg vis boven. De 28 deelnemende koppels vinden samen 1123,810 kg vis. Inderdaad, dat is meer dan een ton vis ... (foto's René Bosmans)

iedereen-speelt-viking-kubb

Iedereen speelt Viking kubb

Volksspelen in het algemeen en het Scandinavische Viking kubb in het bijzonder zijn erg populair tegenwoordig. Vandaag werd ook aan jeugdhuis Distel menig 'klompje' geworpen. (foto Julien Maebe)

fietsster-gewond-1

Fietsster gewond

Een meisje is gisteravond rond half tien gewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Ze was in Heusden-Centrum op haar fiets aangereden door een auto.

latin-jazz-verovert-de-muziekliefhebbers

Latin jazz verovert de muziekliefhebbers

Gisteravond kreeg het Muzecafé het nieuwste project van Carlo Nardozza geserveerd: 'Latimotion'. Samen met Lieven Cambré, Rob VanSpauwen, Tim Finoulst en Patrick Kessels bracht hij in 2 sets van 40 minuten een mix latin en jazz. Voortdurend werd je weer verrast door het soms opzwepende ritme, een virtuele verplaatsing naar zuiderse landen waar onze huidige temperaturen heel normaal zijn. In zulke omstandigheden houdt niemand zijn achterste stil op zijn stoel. (meer foto's van Ria De Clerck)

2-kunstkringen-stellen-tentoon

2 kunstkringen stellen tentoon

In Muze is vrijdagavond de gezamenlijke expo van de lokale kunstkringen Hazet en Filokalia geopend. Voor de tweede keer slaan beide kringen de handen in elkaar waardoor het publiek het werk van een 20-tal amateur-kunstenaars kan komen bewonderen. En ondanks de drukkende hitte, kreeg de foyer heel wat kunstminnaars over de vloer. De kleurrijke tentoonstelling is nog te bekijken tot 23 augustus, dagelijks van 14 tot 20 uur. (foto's Ria De Clerck)

limburgse-missionarissen-verzamelen-in-heusden

Limburgse missionarissen verzamelen in Heusden

De Limburge missionarissen houden vandaag hun jaarlijkse ontmoetingsdag in Heusden, het is al hun 49ste samenkomst. Vanmorgen verzamelden ze in De Kring voor een academische zitting en een receptie. Het middagmaal gebruikten ze bij gastgezinnen. Ze hebben ook nog heel wat andere bezoeken op hun programma staan zoals de kluis in Bolderberg, het gedenkteken van pater Beckers in Eversel, De Bark en de Bouwgezellen in Heusden. Straks om 17u30 wonen ze de eucharistieviering bij in de (…) Lees het hele bericht

het-weer-zomers-later-onweerachtig

Het weer: zomers, later onweerachtig

Een hogedrukgebied over onze streken zorgt voor overwegend droog weer en zomerse maxima. In de tweede helft van de week blijft het warm, maar wordt het vanuit het zuiden stilaan onweerachtig. Het volgend weekend komen de temperaturen op lagere waarden uit.
Vandaag domineren wolken enige tijd het weerbeeld, maar het is overwegend droog. Later in de namiddag is er meer zon bij maxima rond 24 graden.
Morgen zijn er flinke zonnige perioden, afgewisseld met enkele wolken. Het is aangenaam (…) Lees het hele bericht

aan-tafel-in-een-no-nonsense-eettent

Aan tafel in een no-nonsense eettent

Gilbert Vanutte omschrijft dit als een 'no nonsense eettent' die weinig concurrentie ondervindt in het Turkse Kusadasi. Deze eigenaar heeft een paar palen in het strand gezet, daar een houten vloer met een dak erboven en klaar is kees.... Drie meter boven de zee smullen van een vers gegrilde vis met een blaadje rucola voor nog geen 7 euro... een klein flesje raki kost wel 13 euro, maar dat ligt dan weer aan de hoge taksen die vadertje staat ook ginder meent te moeten innen. De keuken ligt aan de overkant van de straat, dus de ober moet wel laveren tussen het doorgaand verkeer.

vakantiegroeten-uit-blankenberge-1

Vakantiegroeten uit Blankenberge

Om half 7 's ochtends zag Greet Claes deze reiger in Blankenberge.

de-kijk-van-richie-156

De kijk van Richie

Voor alles bestaat een oplossing ...

oud-carnavalprins-marcel-coomans-overleden

Oud-carnavalprins Marcel Coomans overleden

De Slamridders zijn in rouw om het overlijden van hun erelid Marcel Coomans. In 1999 was hij als Marcel I de prins der Slamridders, later werd hij benoemd tot erelid. Marcel Coomans is 79 jaar geworden, hij overleed gisteren in het Sint-Franciskusziekenhuis. Zijn uitvaart heeft plaats in beperkte kring, er is een avondwake op maandag 10 augustus om 19 uur in de aula van Begrafenissen Witters en Baers, Inakker 106-108.

valse-reclameronselaar-op-pad

Valse reclameronselaar op pad

Er is blijkbaar een valse reclameronselaar op pad. De man gaf zich in Heusden bij één of meerdere handelaars uit voor een lid van De Slamridders die steun- of reclamegeld aan het ophalen was. Een handelaar vond dat verdacht en belde de voorzitter van De Slamridders. Daar werd zijn vermoeden bewaarheid: er is niemand in naam van De Slamridders op ronde bij de handelaars. En navraag bij de andere carnavalsverenigingen leerde dat ook daar niemand op pad is. De man in kwestie is eerder klein (…) Lees het hele bericht

volgende-vrijdag-kaarskensprocessie-in-bolderberg

Volgende vrijdag kaarskensprocessie in Bolderberg

Ieder jaar, aan de vooravond van het feest van Maria's Tenhemelopneming, trekken pelgrims en parochianen vanaf de kerk van Bolderberg in processie met kaarsen naar de kluis. Bovenop de Bolderberg wordt aan de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Loreto een eucharistieviering in openlucht opgedragen. De kaarskensprocessie vertrekt op 14 augustus om 19u30 aan de kerk van Bolderberg. De viering wordt ondersteund door Ensemble Herman Elegast, het vocaal trio met kluisbewoner Pieter Stevens, (…) Lees het hele bericht

puffen-op-de-fiets-met-radio-2

Puffen op de fiets met Radio 2

Radio 2 Limburg streek dus vandaag neer aan Den Lavaar. Het begon vanmorgen met de fietstocht met - zoals elke week - 24 luisteraars en deze keer in het gezelschap van Lisa del Bo. Even vreesden die een regenjasje nodig te hebben, maar gelukkig brak de zon er in de loop van de ochtend door. Zo werd het toch nog puffen en zweten, en toen presentator Daan Masset de fietsers en een heleboel andere aanwezigen om 12 uur voor de live-uitzending verwelkomde, was het al aardig heet. Weerman (…) Lees het hele bericht

knipten-dieven-draad-door

Knipten dieven draad door?

In de Domherenstraat, waar 't Weyerke is gevestigd, is vermoedelijk een nieuwe poging tot diefstal gebeurd. Deze voormiddag werd daar immers ontdekt dat de draad was doorgeknipt.

meet-and-greet-voor-start-24-uren

'Meet and greet' voor start 24 uren

Drie weken voor de 24 uren van Zolder heeft de organisatie nog wat nieuwtjes verspreid. Porsche zal niet alleen deelnemen aan de etmaalrace maar het merk is ook op donderdag aanwezig met zes series VIP laps en voor de zevende en achtste race van het seizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Op donderdag strijden de teams ook om de eerste startplaats in de 24 Hours of Zolder, een strijd in drie delen met apotheose van 20u45 tot 23u45. Fred Bouvy (BMW M235i) en Louis Machiels (…) Lees het hele bericht

blikvangers-in-het-circuit-museum-1

Blikvangers in het circuit-museum (1)

Elke vrijdag in augustus tonen we u enkele bijzondere stukken uit de collectie van de museumwerking bij Circuit Zolder. Vandaag de racepakken van twee Limburgse iconen die onlosmakelijk verbonden zijn aan het circuit: autoracer Albert Vanierschot en motorracer Werner Daemen. Het grootste deel van het leven van Albert Vanierschot heeft zich afgespeeld op en langs het circuit. Legendarisch zijn de races in de Alpine Renault. Met onder meer Paul Kumpen werd hij ook Belgisch kampioen in de toerismeklasse (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-7-augustus-2015

Vandaag gezien

Er zijn genoeg blaadjes op de bloem en toch willen twee soorten elkaar geen plaatsje gunnen. (foto Marcel Gybels)

vakantiegroeten-uit-gent

Vakantiegroeten uit Gent

Ook een uitstap naar Gent, en daar wat kuieren langs de Leie, is vakantie in eigen land, vindt Rita Vanhove.

een-zoon-voor-schepen-robin-stroobants

Een zoon voor schepen Robin Stroobants

Even geen politieke besoignes voor schepen Robin Stroobants want hij werd vandaag vader van Jack. Het zoontje meet 51,5 cm en weegt 3,56 kg. De jonge spruit en mama Lize stellen het wel, de papa volgens de eerste berichten ook. Proficiat!

vandaag-gezien-6-augustus-2015

Vandaag gezien

Merkwaardig, een kikker die bijna volwassen is en nog een flinke staart heeft. De vader of moeder kijkt ernaar en snapt er ook niks van. (foto's Jan Leijskens)

dief-op-heterdaad-betrapt-1

Dief op heterdaad betrapt

Stefan Was betrapte vandaag in de Geenrijt deze dief op heterdaad. Ontkennen had geen zin, want de dader was nog in het bezit van de buit. Toch koos de eekhoorn het hazenpad ...

muze-heropent-met-expo-en-concert

Muze heropent met expo en concert

Voor cultuurcentrum Muze ligt de vakantie achter de rug en midden in de zomer vliegen ze er daar al in met een tentoonstelling en een concert. Morgen vrijdag om 18u30 opent een expo met werk van 2 kunstkringen uit Heusden-Zolder: Hazet en Filokalia. Meer dan 20 creatieve geesten uit de regio presenteren hun beeldende werken: fotografie, grafiek, juwelen, schilderijen, installaties… Het is de tweede keer dat de kunstkringen samen exposeren. Tot 23 augustus dagelijks te bekijken van 14 tot 20 uur. De expo wordt omkaderd met een muzikaal project van 5 Limburgse supertalenten: Latimotion. Dat kwintet bestaat uit Carlo Nardozza (trompet, foto Bruno Bollaert), Daniel Daemen (sax), Tim Finoulst (gitaar), Rob Vanspauwen (bass) en Patrick Kessels (drums). Ze werken rond latin jazz met een repertoire van Arturo Sandoval tot Tito Puente, maar ook Dave Brubeck en Lee Morgan in een ander jasje, ... De toegang is gratis.

frank-molnar-creatief-directeur-24-uren

Frank Molnar creatief directeur 24 uren

Circuit Zolder heeft Frank Molnar aangetrokken om zich te ontfermen over het creatieve luik van de 24 Hours of Zolder. “Frank Molnar heeft Limburgse roots en heeft ook al wat ervaring in de gemotoriseerde sport, hij is de geknipte figuur hiervoor," zegt directeur Thierry Deflandre. Op het palmares van Frank Molnar staan naast zijn gekende werk voor JimTV en Gunk ook de successen die hij boekte met zijn productiehuis De Kosmonauten. “Ook in deze functie staat het creatieve op de eerste plaats. Ons streven is om de totaalervaring voor elke bezoeker naar een hoger niveau te brengen. De verrassende insteek van de lanceringsvideo van de 24 Hours of Zolder is een mooi voorbeeld. De focus ligt bij de rijders, zij maken de race en zijn het hart van het Circuit." De video is het eerste resultaat van de samenwerking, in de aanloop naar 29 augustus volgt nog meer.

vakantiegroeten-uit-cornwall

Vakantiegroeten uit Cornwall

Leen Beunens bezocht samen met haar familie Cornwall en Devon. Het gaat om prachtige, bijna onbewoonde stukjes Engeland en zowaar de zon scheen ook volop.

auto-s-botsen-in-graaf-de-theuxlaan

Auto's botsen in Graaf de Theuxlaan

In de Graaf de Theuxlaan is woensdagavond rond half 8 een verkeersongeval gebeurd. Twee auto' s die vanuit verschillende richtingen kwamen, hebben elkaar door een nog onbekende oorzaak geraakt. De beide bestuurders raakten daarbij licht gewond en zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval veroorzaakte wel heel wat verkeershinder. (foto's Dimitri Reynders)

radio-2-en-lisa-del-bo-vrijdag-in-den-lavaar

Radio 2 en Lisa del Bo vrijdag in Den Lavaar

Radio 2 Limburg strijkt elke vrijdag neer aan een Limburgs fietscafé. In de ochtend staat dan een fietstocht op het programma, waarbij luisteraars mogen meefietsen met een BV. 's Middags tussen 12 en 13 uur wordt dan het middagprogramma live-uitgezonden vanuit het café. Nu vrijdag 7 augustus is de Radio 2-ploeg te gast in Heusden-Zolder, in Den Lavaar. 's Morgens start de fietstocht met 24 geselecteerde luisteraars, zangeres Lisa Del Bo en reporter Katrien Vaes, voor een tocht van 34 km met onderweg een bezoek aan de mijnsite van Beringen. 's Middags is er dan in Den Lavaar de live-uitzending met uiteraard Lisa del Bo en daar is iedereen welkom.

vandaag-gezien-5-augustus-2015

Vandaag gezien

Wij mensen doen het rustig aan bij dit zomerweer, maar de hommels moeten blijkbaar nog volop werken. (foto Jan Leijskens)

inbraakpoging-in-ubbersel

Inbraakpoging in Ubbersel

Inwoners van Ubbersel hebben deze namiddag een inbraakpoging in hun woning ontdekt. Er waren sporen aan een deur en een schuifraam, maar de daders zijn niet binnen geraakt.

het-weer-tropische-maxima-1

Het weer: tropische maxima!

Met depressies en storingen over de Britse Eilanden en een hogedrukgebied over Oost-Europa wordt over onze regio in een zuidelijke luchtstroming lucht van subtropische oorsprong aangevoerd. Het kwik gaat daarbij flink de hoogte in en bereikt zelfs tropische maxima. De storingen in het westen schuiven echter op het einde van de week over onze regio, met nadien tijdelijk wat minder hoge temperaturen.
Vandaag domineert de zon het weerbeeld en er komen slechts enkele wolken voor. Met een zwak zuidelijk (…) Lees het hele bericht

werkloosheid-groeit-met-14-4

Werkloosheid groeit met 14,4 %

De werkloosheid in Heusden-Zolder is in juli - na een aantal maanden van daling - weer de lucht ingeschoten: er zitten 1192 mensen zonder job, dat zijn er liefst 14,4 % meer dan een maand eerder. Op jaarbasis zijn het er nog altijd 3,3 % minder. Het valt op dat vooral jongeren tot 25 jaar (+ 41%) en hooggeschoolden (+ 36,4%) in de VDAB-statistieken terechtkomen. Maar dat hoeft niet te verbazen aan het eind van het schooljaar/academiejaar, ook al hebben zij nog geen recht op een uitkering.

klasfoto-is-uit-berkenbos

Klasfoto is uit Berkenbos

Gisteren verspreidden we een oproep van het Berenhuis om een klasfoto uit 1968 te identificeren en amper een dag later is het mysterie al ontsluierd. De foto is genomen in de lagere meisjesschool in de Paquaylaan in Berkenbos, laat Marlies Snoekx weten. Zij is één van hen, voor de rest herkent ze nog een aantal klasgenoten op de foto zoals Diane Houben, Marina Frederix, Mathilde Greunlinx en Jacqueline Bellinx. UPDATE Ondertussen zijn nog meer namen bezorgd: Jacqueline Hendrickx, Rosette Vanpol en  Ingrid Wagner. Allen zijn geboren in 1956.

vakantiegroeten-uit-riva-del-garda

Vakantiegroeten uit Riva del Garda

Aan het Gardameer was het voor Nathalie Hody zalig genieten: La dolce vita en dolce far niente met andere woorden. In het drukke Riva del Garda ontdek je ook de rustige beelden van het meer zoals dit panorama door een gat van een monument aan de oever.

super-sunday-als-voorbereiding-op-24-uur

Super Sunday als voorbereiding op 24 uur

Nu zondag 9 augustus organiseert SkyLimit Events de Skylimit Super Sunday. Volgens organisator Andy Jaenen maken meerdere deelnemers aan de 37ste 24 Hours of Zolder hiervan gebruik om uitgebreid hun materiaal, wagen en team te testen. Er zijn aparte sessies voor racewagens en straatwagens en er is een sessie voor alleen dames, deze 'Ladies on Track' sessies worden overigens almaar populairder. Rond 14 uur is er ook een parade. In de paddock zijn er meerdere merken (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-4-augustus-2015

Vandaag gezien

Nu nog een steen in de kikkerpoel ... (foto Jan Leijskens)

wie-herkent-deze-klasfoto

Wie herkent deze klasfoto?

Het Berenhuis kreeg na de aankondiging van de opening van de zevende Berenkast aan De Zandloper een stapel dozen vol boeken cadeau. De boeken zijn gesorteerd, weer netjes gemaakt en krijgen vanaf 18 oktober een plaats in de kast aan het seniorencentrum. In heel wat boeken vonden de mensen van het Berenhuis oude boodschappenlijstjes of kalenderblaadjes die als bladwijzer dienst deden. In één van de boeken zat (…) Lees het hele bericht

bromfietser-licht-gewond

Bromfietser licht gewond

In de Koolmijnlaan zijn gisteren net voor vier uur een auto en een bromfiets gebotst. De bromfietser werd daarbij licht gewond en had verzorging nodig.

illegale-kledingcontainers-worden-weggehaald

Illegale kledingcontainers worden weggehaald

De campagne tegen de illegale kledingcontainers langs de straten lijkt resultaat op te leveren. Firma's zijn gestart met het weghalen van hun illegaal geplaatste containers.

46-overtreders-geflitst

46 overtreders geflitst

De verkeersdienst van de politie stelde de flitscamera op in 3 straten. In de Kanaalweg werden 236 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid, 11 reden te snel. In de Onze-Lieve-Vrouwestraat reden 20 van de 319 te snel. In Zandstraat waren 15 wagens op 192 in overtreding. Ook hier ging het weer om straten waarvan de bewoners zich beklaagd hadden over onaangepaste snelheid.

slakken-smullen-post-en-kranten

Slakken smullen post en kranten

Marcel Engelen stelde de voorbije weken geregeld vast dat er uit de hoeken van de krant en de briefwisseling stukjes verdwenen waren, telkens hij die uit de brievenbus haalde. Alsof ze weggescheurd waren. Maar vanochtend zijn de daders op heterdaad betrapt: enkele huisjesslakjes die het nieuws aan het verorberen waren.

heel-wat-bmw-geweld-op-24-uren

Heel wat BMW-geweld op 24 uren

Voor de 37ste editie van de 24 Hours of Zolder staan 60 wagens op het startblad - nog wat reserven op de lijst - en het is een mix van prototypes, toerwagens en GT’s. BMW stuurt fabrieksrijders uit zijn opleidingsteam. Een BMW M235i met achter het stuur drie Juniors: Victor Bouveng (Zwe), Louis Delétraz (Zwi) en Trent Hindman (USA), ze krijgen het gezelschap van ‘trainer’ Dirk Adorf. Daarnaast hebben zowel de BMW Clubsport Trophy als de BMW M235i Racing Cup de 24 uren als competitie (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-lesbos-1

Vakantiegroeten uit Lesbos

Jos Willems ging op verkenning op het Griekse eiland Lesbos. Hij trof er de boten in de haven, de windmolens en de resten van een versteend woud, het gevolg van vulkaanuitbarstingen miljoenen jaren geleden.

210-afstandslopers-aan-de-start

210 afstandslopers aan de start

Heel wat deelnemers dus die de warmte in Eversel trotseerden voor de Midzomerjogging. 61 mannen liepen de 5 km, Sven Kerremans was de snelste in 17'11" voor Ronny Fillée en Wim Corvers. Bij de vrouwen waren er 30 loopsters op de 5 km, Kim Nulens won in 20'02" voor Marleen Reynkens en Martine Sobkowiak. Aan de 10 km voor heren namen 102 lopers deel. Winnaar werd Hans Van den Bempt in 33'39" voor Niels De Bruecker en Nick Gijbels. Bij de vrouwen waren er 17 loopsters op de 10 km. Hilde Kippers won in 40'47" voor Ann Cuppens en Linda Frankenne.
 (meer foto's van Gust Ischen)

lukas-mues-en-floor-bervoets-snelste-kids

Lukas Mues en Floor Bervoets snelste kids

De Midzomerjogging in Eversel was een groot succes met heel wat meer deelnemers dan vorig jaar, en ook veel toeschouwers en bomvolle terrassen. De jongsten gingen er als eersten tegenaan voor 1 km. En ze lieten zich niet afschrikken door de warmte, integendeel, ze leverden een verbeten strijd tot op de finish. Bij de jongens waren er 28 deelnemers, Lukas Mues was de snelste in 3'46" voor Tuur Gijbels en Daan Mues. Bij de meisjes finishte Floor Bervoets als eerste van 24 deelnemers in 3'58" en deed het daarmee sneller dan de meeste jongens, tweede meisje was Anouk Lekens en derde Charlotte Marechal. (meer foto's van Gust Ischen)

vandaag-gezien-3-augustus-2015

Vandaag gezien

Het tropische weer zorgt voor zomerse taferelen in Bolderberg. En deze vlinder - een mannetje icarusblauwtje - staat niet in de Vlaamse top 5 van de tuintellingen. (foto Jan Leijskens)

wie-wil-helpen-bij-de-redding-van-konijnen

Wie wil helpen bij de redding van konijnen?

Tijdens de zomervakantie komen in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum altijd heel wat konijnen terecht. Recent kwamen daar nog eens 99 in beslag genomen konijnen bij. Ze waren verwaarloosd, enkele waren zo ondervoed dat ze niet meer gered konden worden. Maar vandaag stierven plots 2 konijnen onder ‘verdachte’ omstandigheden. Uit een onderzoek in het VZOC en door de dierenartsen van De Aak bleek dat het om de gevreesde bloedziekte RHD gaat. De 130 aanwezige konijnen in het (…) Lees het hele bericht

95-bestuurders-op-de-foto

95 bestuurders op de foto

De politie hield snelheidscontroles na klachten van buurtbewoners. In totaal reden 95 bestuurders op 600 te snel. Opvallend daarbij de Guido Gezellelaan waar alle 22 gecontroleerde bestuurders sneller reden dan toegelaten. In de Beringersteenweg werd het pedaal ook flink ingedrukt : 60 op 412. In St.-Jobstraat reden 13 bestuurders van de 107 te snel. Maar de klager in de Schaapsweg had blijkbaar een verkeerde indruk: van de 58 gecontroleerde bestuurders reed niemand te snel.

onkruidverbranders-zetten-voortuin-in-de-fik

Onkruidverbranders zetten voortuin in de fik

Vanaf dit jaar mogen geen pesticiden meer gebruikt worden om onkruid te verdelgen op het openbaar domein, dus nu wordt het vooral verbrand. Maar dat die werkwijze niet zonder gevaar is, werd vanmiddag erg duidelijk in de Guido Gezellelaan. Een ploeg van De Winning was daar het onkruid langs de parkeerstroken aan het verbranden, toen de vlam oversloeg naar de haag van een woning. Binnen de kortste keer stond zowat de halve voortuin in brand, gelukkig was de brandweer er snel bij om verdere uitbreiding van het vuur te voorkomen.

auto-inbraak-en-vandalisme-1

Auto-inbraak en vandalisme

In de Koolmijnlaan is gisteravond laat een inbraak in een auto ontdekt. De dader had een ruit van de auto ingeslagen. Aan het Sint-Willibrordusplein is vanmorgen een geval van vandalisme gemeld. Onbekenden hadden daar het hek van de voormalige school beschadigd.

blijven-volhouden

Blijven volhouden ...

Of het voor lang is, valt af te wachten, maar het personeel van de werkplaats heeft nog maar eens de lichtpaal op de middengeleider in de Guido Gezellelaan vervangen. Tot de volgende onverlaat er tegenaan botst. (foto Julien Maebe)

sluikstorten-langs-het-fietsroutenetwerk

Sluikstorten langs het fietsroutenetwerk

Dan ga je eens een lekker zomers fietstochtje maken over dat mooie fietsroutenetwerk van ons, en dan midden in de natuur ter hoogte van de Graaf de Theuxlaan, word je geconfronteerd met weer maar eens een sluikstort ...

wespen-slaan-overal-toe

Wespen slaan overal toe

De muggen zijn dit jaar nog vrij beperkt, maar het wespenseizoen groeit zowat naar zijn hoogtepunt toe. Eric Lefèbvre is ze al enkele dagen zelf aan het bestrijden, meestal met succes, maar toch liep zijn vrouw vanmorgen een wespensteek op. Toch maar best de brandweer bellen, ook al kan het even duren voor die langskomt want de pompiers hebben de handen vol met het uitroeien van wespennesten.

vakantiegroeten-uit-wenen

Vakantiegroeten uit Wenen

Chris Deelkens was met vakantie in Wenen en bezocht er onder meer het kasteel Belvedere.

jelle-geens-goed-op-dreef-in-rio

Jelle Geens goed op dreef in Rio

Triatleet Jelle Geens heeft vandaag in Rio de Janeiro de 13de plaats behaald in een testtriatlon die daar werd betwist in de aanloop naar de Olympische Spelen. Geens realiseerde ook de 10de tijd in het lopen en is daarmee super tevreden. Hij liet ook weer wat extra olympische punten noteren.

tc-heusden-huldigt-tornooiwinnaars

TC Heusden huldigt tornooiwinnaars

Vanavond had de prijsuitreiking plaats van het tennistornooi van TC Heusden. Daarbij werd meer dan een dozijn winnaars van de verschillende competities gehuldigd. Ook was er een extra bekroning voor een verdienstelijke speler van de club. Burgemeester Mario Borremans was present om de laureaten te huldigen. Voorzitter Fons Vanbilsen kon aankondigen dat op 10 augustus wordt gestart met de bouw van de twee overdekte speelvelden. Eén gelukkige mocht ook naar huis met een gloednieuwe fiets, uitgeloot op basis van de verkochte snoepzakjes. (meer foto's van Julien Maebe)

de-fiets-op-om-raadsels-te-ontsluieren

De fiets op om raadsels te ontsluieren

Vanmiddag hebben 157 mensen - van jong tot oud - deelgenomen aan de fietszoektocht door, voor en over Eversel. Aan de hand van vragen, droedels en foto's moesten ze op zoek naar allerlei oplossingen en ondertussen kwamen ze veel meer te weten over Eversel. Na aankomst konden de deelnemers - samen met zowat de rest van Eversel - aanschuiven voor de barbecue. Later vanavond werd de uitslag bekendgemaakt. Robin Erregeerts was de winnaar voor Joyce Aerts en Janne Swinnen.
(meer foto's van Gust Ischen)

vandaag-gezien-2-augustus-2015

Vandaag gezien

Inge Ischen wilde vanmorgen met de auto vertrekken, maar trof een kanjer van een sprinkhaan in één van de velgen aan. Om het diertje niet in gevaar te brengen, liet ze dan maar de auto staan en nam de fiets.

barbecue-in-vunder-en-neerjoutenstraat

Barbecue in Vunder- en Neerjoutenstraat

In de Vunder- en Neerjoutenstraat is het ondertussen een traditie dat het straatcomité begin augustus de buurtbewoners samenbrengt voor een straatbarbecue. Ook nu werd het weer een gezellige en lekkere bedoening waarbij ook gedacht werd aan de kleinsten. En het is naar verluidt erg laat geworden ... (foto's Ludo Vanherle)

vandaag-maakten-ze-samen-een-rit

Vandaag maakten ze samen een rit

Vanmorgen zijn in Eversel zowat 65 wielertoeristen van verschillende clubs samen vertrokken voor een fietstocht. Sommigen hadden nog de loodzware kilometers van gisteren in de benen. Het traject vandaag was dan ook heel wat lichter en korter dan gisteren, maar het was vooral een gezellig groepsgebeuren.
(meer foto's van Gust Ischen)

schremke-schieten-is-weer-populair

Schremke schieten is weer populair

Dat de volksspelen in de lift zitten, weten we al een tijdje. En dat is zaterdag nogmaals bewezen bij de wedstrijden 'schremke schieten' in de Kerkenblookstraat. De buurtbewoners namen daar een oude traditie weer op en - mede door het mooie weer - zat de sfeer er volop in. (foto's Ronny Truyers)

vakantiegroeten-uit-sanguesa

Vakantiegroeten uit Sangüesa

In de Spaanse stad Sangüesa maakte Jan Leijkens het jaarfeest mee: volksdansen, muziek, zang en drukke terrassen. Heel de stad was in feeststemming, jong en oud vierden mee, vooral de kinderen hadden het naar hun zin want ze konden onbeperkt snoepen en prulletjes kopen.

de-berenkasten-in-de-kijker

De Berenkasten in de kijker

Tegenwoordig duiken in heel wat gemeenten geefkasten voor boeken op, maar de Berenkasten van Heusden-Zolder blijven uniek. Intussen staan er al 6 in verschillende wijken, ze zijn doorgaans veel groter en er zit een engagement aan vast. Een wijk of school die om een Berenkast vraagt, moet de kast in de kijker zetten. De eerste kast staat op de stoep van Het Berenhuis in Heusden-Centrum. Al snel volgden andere wijken met telkens een openingsfeest bij de ingebruikname van de kast: de Schilderswijk, de scholen (…) Lees het hele bericht

expendables-winnen-eversel-kwispel-t

Expendables winnen Eversel Kwispel(t)

Zaterdagavond had de editie 2015 van Eversel Kwispel(t) plaats. 14 groepen van 6 personen traden aan, allemaal 'perfect voorbereid' voor een reeks vragen, praktische oefeningen en weetjes. Halfweg stond drie ploegen aan de leiding en die lieten zich niet meer verdringen. De Expendables wonnen met 157 punten op 7 punten gevolgd door Hugo&Co en op 8 door Boer Bavo. Voor de eerste vijf groepen waren er mooie prijzen. (meer foto's van Gust Ischen)

veel-belangstelling-voor-ontknoping-tornooi

Veel belangstelling voor ontknoping tornooi

Vandaag was veel volk afgezakt naar de terreinen van tennisclub Heusden waar het tornooi zijn ontknoping nadert. Vandaag waren er de halve finales en die hebben duidelijk gemaakt wie morgen voor de overwinningen mag kampen. Vanaf 15u30 staan daar liefst 14 finales op het programma, zowel dubbel- als enkelspelen. (foto's Julien Maebe)

eerste-zege-voor-dries-vanthoor

Eerste zege voor Dries Vanthoor

Dries Vanthoor heeft vandaag zijn eerste overwinning behaald in de Formula Renault 2.0 (Northern European Cup. Op het circuit in het Nederlandse Assen was Vanthoor vanop de derde plaats gestart. Maar al meteen ging hij over de Zwitser Kevin Jörg heen en in de tweede ronde moest ook de Japanner Ukyo Sasahara eraan geloven. Sasahara bleef Vanthoor ook de rest van de race bestoken maar kwam 60 honderdsten van een seconde tekort aan de streep. Bij Dries Vanthoor en zijn entourage was de ontlading groot

dappere-fietsers-oud-en-jong

Dappere fietsers oud en jong

Het was een komen en gaan - allez, rijden eigenlijk - van fietsers aan Sint-Baaf vandaag. Jong en oud waagde zich aan de Marc Wauters Classic. De dappersten kwamen relatief moe na de zware 150 km, de recreanten reden lachend binnen na 50 km. Maar één ding hadden ze allemaal gemeen ... ze hadden dorst. (meer foto's van Gust Ischen)

vandaag-gezien-1-augustus-2015

Vandaag gezien

Een salamander geniet van het koele water. (foto Roger Convents) UPDATE Pierre Rutten laat nog weten dat het een neotene exemplaar is. Salamanders worden alle geboren met kieuwen en zijn ze waterdieren. Later ontwikkelen ze longen en worden het landdieren. Bij een klein aantal zit er een fout in de ontwikkeling, en vormen ze geen longen. Ze blijven heel hun verdere leven dan hun kieuwen behouden, en  blijven aan het water gebonden. Beide levensvormen kunnen wel met elkaar paren. Let vooral bij de toefjes langs beide zijde van de kop, dat zijn de kieuwen.

vakantiegroeten-uit-imst

Vakantiegroeten uit Imst

Met een samengesteld orkest trokken Gust Put en co naar Imst in Oostenrijk. Dit is een zicht vanuit de hotelkamer. Daar in Imst gaf het orkest onder meer een concert op een hoger gelegen alpenweide, die alleen te bereiken was met een stoeltjeslift. Na het concert ging het naar beneden via de langste rodelbaan ter wereld.

brons-voor-so-belgium

Brons voor SO Belgium

Met een oververdiende overwinning tegen Canada behaalde het basketteam SO Belgium van Kris Cuppens in Los Angeles een prachtige bronzen medaille op de Special Olympics World Games. Dat er achteraf gefeest werd, staat buiten kijf. Hier vind je een filmpje over hun triomfantelijke medaille overhandiging.

de-kijk-van-richie-155

De kijk van Richie

Wellness is blijkbaar een rekbaar begrip ...

veel-fietsers-voor-marc-wauters-classic

Veel fietsers voor Marc Wauters Classic

Grote drukte aan Sint-Baaf vanmorgen, daar verzamelden een pak fietsers voor de Marc Wauters Classic. Het ging zowel om afgetrainde wielertoeristen in topuitrusting tot minder geroutineerde senioren op weekendritme. Ze kunnen kiezen tussen 50, 100 of 150 km, vooral het laatste traject is erg zwaar. Gelukkig zitten de weersomstandigheden meer dan mee ... Straks meer. (foto's Gust Ischen)