Archief februari 2019

cvo-nieuwe-groencursussen-in-vernieuwde-serres

CVO: nieuwe groencursussen in vernieuwde serres

Bij CVO De Verdieping hebben ze gevoel voor timing. Uitgerekend op het ogenblik dat de lente lijkt aan te breken, openen ze hun vernieuwde serres en stellen de nieuwe groencursussen voor. Morgen tussen 10 en 13 uur kan iedereen een kijkje komen nemen in de serres, in de Ganzenstraat 16 in Zolder. Het wordt daar een tuinfeest waar de grillspecialist de bezoekers laat proeven van de unieke smaken die je op houtskool, met (…) Lees het hele bericht

2-gewonden-bij-botsing-op-kruispunt-boekt

2 gewonden bij botsing op kruispunt Boekt

Op het kruispunt in Boekt zijn vrijdagnamiddag twee auto's gebotst. Daarbij raakten twee mensen gewond, één slachtoffer werd met de ziekenwagen afgevoerd, een tweede kon zich op eigen kracht gaan laten verzorgen. Het verkeer dat er door de werken sowieso al trager verloopt, moest door de politie in goede banen geleid worden tot depannage Schops het kruispunt ontruimd had.

vandaag-gezien-25

Vandaag gezien

Dit rode bekertjesmos vind je nabij de Kluis van Bolderberg. (foto Roger Convents)

liefde-bij-de-kleuters-van-de-toverfluit

Liefde bij de kleuters van de Toverfluit

In de Toverfluit maakten de kleuters er een liefdevolle Valentijnsdag van. Liefde voor kleuters, voor ouders, voor de juffen, ... de school kleurde rood. (foto Wendy Castro)

morgen-rijden-bussen-weer-normaal

Morgen rijden bussen weer normaal

Morgen en ook in het wxeekend zullen de bussen van De Lijn in Limburg normaal rijden. Na urenlange onderhandelingen hebben directie en vakbonden deze namiddag een akkoord bereikt dat blijkbaar voor iedereen aanvaardbaar is. Of daarmee de sociale vrede voor lange tijd is hersteld, blijft de vraag. Voor volgende maandag is voor heel Vlaanderen een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn en de kans is groot dat ook het Limburgse personeel zich daarbij aansluit.

kwb-viert-valentijn-met-een-orchidee

KWB viert Valentijn met een orchidee

Een bloemetje op Valentijn ... dat hoeven tegenwoordig niet persé rode rozen te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie orchidee. Zo dachten ze er ook bij KWB Overdag over en dus nodigden ze Pros Alen uit die alles vertelde over het telen en onderhoud van orchideeën. Ze vormen trouwens één van de grootste plantenfamilies op aarde. In onze contreien zijn de wilde orchideeën de jongste jaren sterk achteruit gegaan. Maar in het regenwoud groeien ze (…) Lees het hele bericht

damhert-wil-maandag-terug-aan-de-slag

Damhert wil maandag terug aan de slag

Bij Damhert willen ze maandag al opnieuw aan de slag, dat zal dan wel gebeuren in containerkantoren die ondertussen al besteld zijn. Volgens CEO Grete Remen is de schade gigantisch, in de kantoren is letterlijk alles vernield, alleen de informatica-infrastructuur van het bedrijf zou nog werken. Vermoedelijk ontstond het vuur door een kortsluiting in de batterij van een scanner om bestellingen in te geven. Zo heeft het zich samen met de rook in de (…) Lees het hele bericht

damhert-personeel-is-vandaag-werkloos

Damhert-personeel is vandaag werkloos

In de loop van de ochtend is duidelijk geworden dat van de kantoren bij Damhert niets meer overblijft, alles is compleet vernield door de brand. Hoe het zit met de voorraden in de magazijnen is nog niet duidelijk. Het gaat uiteraard om voedingswaren en er wordt bekeken of die al dan niet door de rook zijn aangetast. De zowat 50 personeelsleden zijn afgelopen nacht nog verwittigd dat ze niet kunnen werken. Zij zijn vandaag althans werkloos, voor de komende dagen moet het nog allemaal bekeken (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-24

Vandaag gezien

Uitgerekend op Valentijn heeft dit mussenkoppel aan de Zolderseweg een nieuw liefdesnestje gevonden. Fotografe Christina Put benadrukte dat de vogels gewillig poseerden en dat de foto zonder trucage tot stand kwam.

richie-als-romanticus

Richie als romanticus

Iedereen viert Valentijn op zijn of haar manier

beperkt-busaanbod-door-verscherpte-staking

Beperkt busaanbod door verscherpte staking

Hou er rekening mee dat er vanochtend opnieuw heel weinig bussen rijden. De chauffeurs van De Lijn hebben hun acties terug verscherpt en staken tijdens de spitsuren. Ze willen dat blijven doen zolang de directie geen onmiddellijke toegevingen doet rond hun rusttijden. De chauffeurs van de onderaannemers zijn wel uitgereden. Voor Heusden-Zolder betekent het dat er weinig of geen ritten verzekerd zijn van de lijnen 22, 23, voor de 34 is het nog onduidelijk, van de lijn 51 (…) Lees het hele bericht

brandweer-had-uren-werk

Brandweer had uren werk

Ook nadat de vlammen onder controle waren had de brandweer nog uren werk in het bedrijf Damhert. Het ging immers over een fel smeulende brand. De brandweer kon wel voorkomen dat het vuur oversloeg van de kantoren naar de magazijnen, daar zou alleen rookschade zijn. Om 5 uur vanochtend konden de laatste brandweerploegen weer naar de kazerne. (video Michiel Reynders)

brand-treft-voedingsbedrijf-damhert

Brand treft voedingsbedrijf Damhert

FLASH Er heeft vannacht een brand gewoed bij het bedrijf Damhert in de Kapelstraat. Er werd alarm geslagen rond kwart over 1 toen rook aan de zaak werd opgemerkt. De brandweer haastte zich ter plaatse. Het vuur leek aan de voorzijde te woeden. Er hingen een dichte prikkelende rook. Kort voort twee uur leek alleszins van de buitenzijde bekeken het vuur onder controle. UPDATE Op dat ogenblik was de brandweer vooral aan de binnenzijde bezig met de bestrijding. Het ziet ernaar uit dat de hulpdiensten nog een hele tijd werk hebben. De politie heeft de Kapelstraat in beide richtingen afgesloten. UPDATE Brandweer Beringen stuurde ook nog een ploeg ter versterking. De brand lijkt vooral gewoed te hebben in de kantoren. De schade in de rest van het bedrijf was vannacht nog niet duidelijk. (foto's Michiel Reynders)

het-is-vandaag-valentijn

Het is vandaag Valentijn

Je hebt tegenstanders die het commercieel vinden en er niets willen mee te maken hebben, je hebt voorstanders die hun geliefde op alle mogelijke manieren in de watten proberen te leggen ... maar hoe dan ook vandaag is het Valentijn. Bloemen, etentjes, juwelen, lingerie, pralines, knuffels en meer, ... 't is allemaal populair. Maar 't hoeft uiteraard niet tot vandaag beperkt te blijven.

vrouwen-lopen-storm-voor-trio

Vrouwen lopen storm voor 'Trio'

Het was vanavond een kleine stormloop in The Roxy Theatre. The Ladies Night waarmee Ludo Vangenechten uitpakte, bracht immers niet alleen de film 'Trio' met Matteo Simone, Ruth Beeckmans en acteur-regisseur Bruno Vanden Broecke op het scherm, Matteo Simone en Bruno Vanden Broecke waren zelf ook present. Ruth Beeckmans moest wegens ziekte verstek geven. Ze werden geïnterviewd over hun toch wel speciale prent en maakten nadien tijd voor de fans. Selfie time dus. En fans, die waren er, drie uitverkochte zalen vol. Ladies only uiteraard. (foto's Marina Poelmans)

een-warme-maand-vol-solidariteit

Een warme maand vol solidariteit

Nu de Warmste Maand in Heusden-Zolder is afgesloten maakt Sint-Vincentius dankbaar de balans op. Tientallen initiatieven - van de kleinste tot grootschalige - zijn in de loop van januari genomen en het resultaat is een grote hoeveelheid voeding, melk en frisdrank die de komende periode kan gebruikt worden voor de zowat 200 gezinnen die zelf niet in hun basisbehoeften kunnen voorzien. De maatschappelijk assistenten van het OCMW laten maandelijks weten aan Sint-Vincentius wie in (…) Lees het hele bericht

guus-wint-wedstrijd-over-lego-expo

Guus wint wedstrijd over Lego-expo

Bijna 200 bibbezoekers vulden een formulier in voor de prijsvraag die gekoppeld was aan de Lego-tentoonstelling van Maarten Verlinden. Die blikte met zijn opstelling terug op de gebeurtenissen van het jaar 2018. Guus uit de Everselkiezel kwam als winnaar uit de bus, hij kreeg een Lego Duplo setje en was daar erg blij mee. Ondertussen heeft Maarten al bijna 1,5 maand inspiratie opgedaan voor zijn volgende expo. Nog even wachten tot januari 2020.

een-gezonde-woensdag-in-t-molenholleke

Een gezonde woensdag in 't Molenholleke

Een dag na de Vlaamse dikketruiendag hield 't Molenholleke zijn eigen versie. De verwarming stond een graadje lager want ook de leerlingen willen de CO²-uitstoot terugdringen. De juffen hadden opgeroepen om massaal met de fiets naar school te komen en de fiets ook te versieren. Wie zonder fiets kwam, mocht de schoenen pimpen en zijn skateboard, step of rolschaatsen meebrengen. Zo werd het een plezante en gezonde woensdag. (foto's Rita Grosemans)

patrick-snijers-mkt-op-titel-in-vw-polo

Patrick Snijers mkt op titel in VW Polo

Patrick Snijers en Davy Thierie nemen dit seizoen met een VW Polo R5 van BMA Autosport deel aan het Belgisch rallykampioenschap. Vorig jaar wonnen ze in een Porsche 997 GT3 de Belgische titel in de GT klasse. Met de steun van sponsor MAES Containers wil Snijers dit seizoen strijden voor de algemene overwinning en hij verwacht dat de VW Polo daarvoor voldoende potentieel heeft. Ze beginnen aan het seizoen in de rally van Haspengouw. Voor Patrick Snijers is het duidelijk: het competitiebeest in hem valt ook na al die jaren niet te temmen.

een-markt-van-wol-en-kruiden

Een markt van wol en kruiden

't Was nog fris vandaag maar een zonovergoten multiculturele markt wekte al even de indruk dat de lente in de lucht hangt. Ook bloemenzaad en plantgoed verschijnen in het aanbod. Een slimme verkoper had eerder opgemerkt dat er nog geen assortiment kruiden was, dus bracht hij daar vandaag verandering in. En naar verluidt is zijn rekening in verhouding niet gepeperd. Een marktkramer bood ook dekbedden in schapenwol aan, vanop het zonnepanelenveld keek een kudde schapen toe, zij mochten hun jas evenwel nog een tijdje aanhouden.

vandaag-gezien-23

Vandaag gezien

De gele trilzwam duikt weer op in de natuur. (foto Jan Leijskens)

fietser-van-de-week-lien-en-lotte-geeraerts

Fietser van de week: Lien en Lotte Geeraerts

Lien en Lotte Geeraerts gaan altijd met de fiets naar school, of de sneeuw ligt, koud of warm, ... ze laten zich niet tegenhouden. Uiteraard zorgen papa Jean-Marie en mama Eefje voor de begeleiding. Ze nemen de trage weg van de Mommestraat naar de school Beekbeemden. Dat is een reistijd van 4 minuten. Volgens Jean-Marie doen ze er met de auto alles samen 10 minuten over en dan moet je nog extra vroeg vertrekken om een parkeerplaats te hebben aan school. Ze hopen (…) Lees het hele bericht

dorpsraad-heusden-houdt-volksvergadering-1

Dorpsraad Heusden houdt volksvergadering

Volgende maandag 18 februari houdt de dorpsraad Heusden een volksvergadering. Dan zijn alle inwoners welkom om zich te vergewissen van een aantal lopende dossiers. Op de agenda staan de toekomst van Heusden-Dorp, de ruimtelijke ordening, de dorpstuintjes en Fietsen van H tot Z. Afspraak in De Kring, de deuren openen om 19.30 u en de vergadering start om 20 uur stipt.

de-verhalen-van-mannen-en-vrouwen

De verhalen van mannen en vrouwen...

In Muze kun je morgen een bijzondere valentijnsavond beleven met De Kolonie MT. In ‘Twee zielen, drie levens, zes mensen’ ontmoeten de man – Peter De Graef – en de vrouw – Lottie Hellingman – elkaar. Telkens komt een ander aspect van ongelijkwaardigheid bovendrijven. Het verhaal bestaat uit drie aparte delen, maar in elke scène wordt de personages voortgestuwd door herkenbare, diepmenselijke vragen en verlangens. De vertelkracht van de acteurs wordt ondersteund door de livemuziek van Bo Spaenc en co. Tickets € 19, € 16, € 13.

staking-hinder-op-een-plaats

Staking: hinder op één plaats

De gevolgen van de staking vallen al bij al nog mee in Heusden-Zolder. Er staat één stakerspost op de straat, namelijk in de Westlaan nabij de rotonde, daar hebben militanten met paletten een versperring opgeworpen. Maar wie dat wil, wordt mondjesmaat doorgelaten. Het industrieterrein Zolder-Lummen is via de E 313 trouwens wel vlot te bereiken. In de grotere bedrijven wordt daar wel gestaakt. Er staan stakersposten bij Marlux en bij de Scandinavian Tobacco Group, maar alles (…) Lees het hele bericht

van-den-heuvel-gaat-over-circuitvergunning

Van den Heuvel gaat over circuitvergunning

De nieuwe minister van omgeving Koen Van den Heuvel vindt tussen de dossiers op zijn bureau ook het beroep tegen de omgevingsvergunning voor Circuit Zolder. Zoals bekend heeft de bestendige depuatie van Limburg op 13 september de omgevingsvergunning - eigenlijk een hervergunning - goedgekeurd, met voorwaarden. Er waren weliswaar meer dan 130 bezwaren - waarvan een groot deel collectief - ingediend door buurtbewoners die bekommerd waren om het geluid en de (…) Lees het hele bericht

wietplantage-opgedoekt-aan-beringersteenweg

Wietplantage opgedoekt aan Beringersteenweg

De politie van Heusden-Zolder heeft in een woning aan de Beringersteenweg een wietplantage ontdekt. De civiele bescherming werd opgeroepen om de installatie te ontmantelen, de planten werden ter plaatse door de hakselaar gedraaid. Het onderzoek is nog aan de gang.

toch-nog-overtreders-ondanks-verbetering

Toch nog overtreders ondanks verbetering

Gisteren en vandaag heet de politie al verbetering vastgesteld in het verkeersgedrag op en rond kruispunt Boekt. Samen met de werfleider is een rondgang gemaakt en zijn aanwijzingen gegeven om de signalisatie wat te verbeteren. Vanmorgen zijn ook de oranje lijnen opnieuw getrokken.Toch zijn gisteren en vandaag nog 15 mensen betrapt die links de Bieststraat insloegen.

535-reden-te-snel

535 reden te snel

De politie van Heusden-Zolder heeft de afgelopen dagen drie snelheidsacties gehouden. Vrijdag stond de flitsauto opgesteld in de vroege ochtend en voormiddag. 886 wagens werden gecontroleerd, 102 (11,5 %) zijn geflitst. 1 Bestuurder reed 127 in plaats van 70, hij mag zijn rijbewijs inleveren. Zaterdagavond werd dan het uitgaansverkeer gecontroleerd. Daar reden 193 van de 1097 bestuurders te snel, dat is 17,6 %. Gisteren was de snelheidscontrole gericht op (…) Lees het hele bericht

staking-zal-morgen-te-voelen-zijn

Staking zal morgen te voelen zijn

Voor morgen hebben de vakbonden opgeroepen tot een stakingsdag. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de gevolgen zullen zijn, maar verwacht u aan heel wat hinder. Bij De Lijn zullen weinig of geen bussen rijden, er wordt verwacht dat maximaal de helft van de treindiensten verzekerd zullen zijn. De post probeert kranten en pakjes uit te reiken, brieven of andere stukken zullen mogelijk niet komen. Ook bij gemeentediensten - meestal de werkplaats - en in het onderwijs zullen er stakers zijn, al is (…) Lees het hele bericht

motorrijder-kritiek-na-botsing-in-dellestraat

Motorrijder kritiek na botsing in Dellestraat

In de Dellestraat is deze namiddag een zwaar ongeval gebeurd met een motorfiets en twee wagens. De motorrijder botste frontaal op één van de auto's. Hij raakte zeer zwaargewond, hij kreeg ter plaatse de eerste zorgen van de medische hulpdiensten en is dan in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd. Om het onderzoek ter plaatse en het opruimen niet te hinderen is de afrit Zolder-Lummen op de E 313 afgesloten. UPDATE Rond 16.45 u was de Dellestraat vrijgemaakt en heeft de verkeerspolitie ook de afrit van de E 313 weer opengesteld.

opvangcentrum-zoekt-materialen-voor-animatie

Opvangcentrum zoekt materialen voor animatie

Het Rode Kruisopvangcentrum voor asielzoekers in de Kapelstraat heeft een aantal vrijetijdsactiviteiten voor zijn gasten. Het is de bedoeling om die in de nabije toekomst nog verder uit te breiden. Daarvoor is het op zoek naar een heel aantal materialen. Daarbij gaat het om babykoetsen, kinderwagens, kinderwagens voor twee kinderen. Maar het zoekt ook voetbalmateriaal zoals voetbal- en loopschoenen voor binnen- en buitengebruik, scheenbeschermers, sportshortjes en t-shirts. En ze (…) Lees het hele bericht

fietsersbond-heeft-nu-ook-een-bestuur

Fietsersbond heeft nu ook een bestuur

Aansluitend bij de oprichtingsvergadering van de Fietsersbond Heusden-Zolder, vorige maand, is nu ook de stuurgroep voor het eerst samengekomen. Daarbij is ook het bestuur verkozen en samengesteld. Het zijn Paul Coolen (voorzitter), Trees Verhelle (secretaris), Ellen Haenen (rekenplichtige) en verder Julien Maebe, Danny Wendelen, Gijs Dayers, Johan Snyders, Fons Caubergs en Tony Gijbels. Ze legden ook de streefdoelen vast met als prioriteit het functioneel fietsen naar de winkel en over de korte afstanden.

slagboom-in-merelstraat-is-hersteld

Slagboom in Merelstraat is hersteld

Het treinverkeer rijdt weer normaal tussen Mol en Hasselt. Deze voormiddag heeft het een tijd uitgelegen nadat een vrachtwagen de slagboom in de Merelstraat had aangereden. Die slagboom raakte daarbij beschadigd en moest door personeel van Infrabel hersteld worden. Niemand raakte gewond maar het treinverkeer werd dus onderbroken. Na de herstelling konden de treinen weer voorbij. (foto Michiel Reynders)

zo-maak-je-leuke-diertjes-uit-vilt

Zo maak je leuke diertjes uit vilt

Ook in deze digitale tijden, zijn nog heel wat mensen geboeid door creatieve 'handenarbeid'. Dat bleek vanavond in Muze waar Lotte Leyssens heel wat deelnemers mocht verwelkomen voor de workshop 'dierenfiguren uit vilt maken'. Het vrouwelijke gezelschap was er heel de avond enthousiast aan het werk en aan het eind hadden ze niet alleen mooie figuren klaar, maar ook heel wat inspiratie opgedaan om nadien verder mee aan de slag te gaan. (foto's Ann Jordens)

neos-op-bezoek-bij-grafityp

Neos op bezoek bij Grafityp

Bij Neos Heusden-Zolder kennen ze maar weinig rustige momenten. Zo bracht de groep een bezoek aan het bedrijf Grafityp in Houthalen. Dat is een fabrikant en verdeler van zelfklevende beletteringsfilms, digitale print media, laminaten en automotive en decofilms. Een gekende toepassing is publiciteit op auto's of racebolides. Zo viel de gepimpte racewagen in grafiwrap-film erg in de smaak. (foto Trudo Groffi)

sportraad-bekijkt-events-en-infrastructuur

Sportraad bekijkt events en infrastructuur

Veel volk vanavond in ZLDR Luchtfabriek voor de algemene vergadering van de sportraad. Het was de eerste algemene vergadering sinds de installatie van de nieuwe bestuursploeg en dus ook het eerste optreden van Lode Schops als schepen van sport. Hij deed een oproep tot samenwerking die tot een grotere tevredenheid van iedereen moet leiden.

Samenwerking, dat was ook de boodschap van directeur Sven Prybilla van Circuit Zolder. Hij gaf toelichting bij de (…) Lees het hele bericht

opgepast-voor-oplichters-via-mail

Opgepast voor oplichters via mail

Bij de politie in Heusden-Zolder zijn vandaag al 3 meldingen binnengekomen van inwoners die een aanmaning kregen om een geldboete te betalen. Ze hadden zogenaamd deelgenomen aan een actie waaraan kosten verbonden waren. Ze hebben die vergeten te betalen, waardoor er nu een erg hoog bedrag zou moeten betaald worden aan een incassobureau om de tussenkomst van een gerechtsdeurwaarder te vermijden. De aanmaningen worden per mail gestuurd. De jongste tijd worden geregeld zulke pogingen tot (…) Lees het hele bericht

opnieuw-16-overtredens-op-kruispunt-boekt

Opnieuw 16 overtredens op kruispunt Boekt

Vrijdag hield een verkeersploeg van de politie toezicht op het kruispunt in Boekt om daar de opstoppingen aan de werken te beperken. Belangrijkste zorgenkind blijft het verbod om links in te draaien naar de Bieststraat voor wie uit richting Suska-Berg komt, er is een omweg via de rotonde. Maar heel wat bestuurders blijven de verbodsborden negeren en wachten op het kruispunt om af te slaan, sommigen gaan zelfs op de tegengestelde rijstrook staan. Vrijdag zijn al 16 overtreders (…) Lees het hele bericht

een-artistiek-steuntje-van-eefje-voor-vzoc

Een artistiek steuntje van Eefje voor VZOC

Kunstenares Eefje Van den Brande bezocht vanmiddag het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum en ze kwam niet met lege handen. De afgelopen tijd maakte ze een reeks speciale kunstwerken, die zijn verkocht op een veiling, daarnaast gaf ze ook een kunstkalender uit en organiseerde een tombola. De globale opbrengst, liefst 4.266,55 euro overhandigde ze aan Rudi Oyen. En dat geld zal weer meer dan goed van pas komen, er is nog een weide waar een bijkomende paardenstal moet gebouwd worden. (foto Marina Poelmans)

de-beste-rolmops-komt-uit-heusden-zolder

De beste rolmops komt uit Heusden-Zolder

Vroeger kwam rolmops - opgerolde haring met ajuin en een prikkertje door - op veel plaatsen op tafel, al dan niet gecombineerd met ajuinstoemp. Tegenwoordig is het misschien minder populair maar het wordt toch altijd gegeten. En de lekkerste rolmops ... die komt niet van aan de zee maar uit Heusden-Zolder. Het Radio 2-programma De Inspecteur hield een smaaktest met 100 proevers. En (…) Lees het hele bericht

spanning-in-petanquekampioenschap

Spanning in petanquekampioenschap

Geen competitiepetanque in de Vlaamse liga dit weekend, maar in de eerste provinciale 'tikten' de ballen des te harder want daar woedt de strijd om de titel. Het zal daar gaan tussen Olympia en De Berk. De uitslagen: Genk A - Boekt A: 3-6 Olympia A - De Berk A: 3-6, Olympia B - Genenbos C: 2-7 en Boekt B - Genk B: 5-4. De uitslagen in tweede provinciale: De Berk B - Sparrendal A: 4-5, De Berk C - Hasselt B: 6-3, Kelchteren B - Olympia C: 0-9 en Bocholt A - Boekt C: 4-5.

de-lijn-alleen-de-spits-verloopt-normaal

De Lijn: alleen de spits verloopt normaal

Het wordt een eentonig verhaal maar ook vandaag mag je weer stiptheidsacties verwachten bij De Lijn. Vanmorgen hebben de geplande chauffeurs hun stelplaats wel verlaten, maar een aantal zal de rit onderbreken of niet rijden. Bussen kunnen dus te laat of niet opdagen. De Lijn raadt aan om de reisinfoapp en de routeplanner op de website te bekijken. De vakbonden zeggen dat de avondspits tussen 15 uur en 19.30 u normaal zal verlopen en dat er nadien nieuwe onderbrekingen mogelijk zijn.

moeizame-ochtendspits-op-e314

Moeizame ochtendspits op E314

Wie vanochtend de E 314 richting Nederland heeft genomen, stond al snel in de file. Daarvoor zorgden twee ongevallen. Eerst botsten in Zonhoven twee bestelwagens en een auto, daarbij viel één gewond. Er ontstond meteen een file tot in Heusden-Zolder. En in de staart van de file gebeurde een nieuwe botsing. Zo werd de toestand nog erger. Later op de ochtend, toen de takeldienst alles had opgeruimd, kwam het verkeer langzaam weer op gang.

alarmnummer-112-staat-centraal

Alarmnummer 112 staat centraal

Het is vandaag de Europese dag van het alarmnummer 112. Overal wordt dat nummer extra in de kijker gesteld om mensen aan te zetten het te gebruiken bij noodsituaties waarbij een ziekenwagen of de brandweer nodig is. Vroeger werd daarvoor bij ons het nummer 900 gebruikt, later werd overgeschakeld op 100 - dat nog actief is - om tenslotte het Europese eenheidsnummer 112 te gebruiken. Voor politiehulp moet dan weer 101 getoetst worden. Maar in sommige grensgebieden, zoals Voeren, zorgt het noodnummer (…) Lees het hele bericht

inbrekers-op-pad-7

Inbrekers op pad

Buiten de bestelwageninbraak in de Ketelstraat, zijn dieven nog elders op pad geweest in Heusden-Zolder dit weekend. In Het Wijerke geraakten ze niet binnen in de achterbouw van een woning. In de sporthal van Zolder konden ze wel de deuren openbreken, maar binnen vonden ze geen geld en zijn ze zonder buit afgedropen. Ze richtten wel schade aan.

makkelijke-zege-voor-futsal-dames

Makkelijke zege voor Futsal-dames

De dames van Futsal LL SI speelden vanavond opnieuw tegen de Waerd Bokrijk maar deze keer dus voor de competitie. Bokrijk was niet voltallig en het werd dan ook een makkelijke klus voor de thuisploeg, ruststand 8-0 en eindstand 12-0.

st-vincentius-dankt-via-affiche

St. Vincentius dankt via affiche

De Warmste Maand zit erop en door een golf van solidariteit van inwoners, verenigingen en winkels, kon Sint-Vincentius een gigantische hoeveelheid voedingswaren inzamelen en zo zijn eigen voorraden weer wat op peil brengen. De bevoorrading van behoeftige inwoners en gezinnen is weer voor een tijdje gegarandeerd. Met deze affiche die in alle deelnemende winkels is uitgehangen, wordt iedereen bedankt voor zijn solidariteit.

vlotte-zege-voor-rc9

Vlotte zege voor RC9

RC9 heeft duidelijk de spelvreugde herontdekt. Na een amusante wedstrijd, gespeeld in weer dat alleen rugbyspelers kunnen appreciëren, won het zijn wedstrijd van Celtic Brussels met 41-7. Die van Celtic maakten er overigens een leuke derde helft van en ze konden zich verzoenen met de nederlaag tegen een betere tegenstander.

alweer-een-titel-voor-evelyn-neuteleers

Alweer een titel voor Evelyn Neuteleers

Evelyn Neuteleers werd onlangs - tijdens de examenperiode - nog maar pas provinciaal kampioen op de dubbel mini-trampoline, en daar voegde ze dit weekend in Mol nog eentje aan toe. Ze moest er haar Limburgse titel TTM toestel turnen C-niveau 18+ verdedigen. En dat deed ze met succes, ze komt dit jaar trouwens uit voor een andere club: Palfit Paal.

ook-thes-moet-eraan-tegen-kvv

Ook Thes moet eraan tegen KVV

In de derde provinciale A ging leider KVV Heusden-Zolder bij Thes Sport B winnen met 0-2. Daarmee wordt de derde in de rangschikking ook weer wat verder teruggeslagen. En meer nog, ook de tweede Hamont heeft verloren, waardoor KVV nu al een bonus telt van 15 punten met nog 24 punten te verdienen. En volgende week komt Hamont dan ook nog op bezoek.

bolderberg-wint-in-munsterbilzen

Bolderberg wint in Munsterbilzen

In de tweede provinciale B heeft Bolderberg FC met 0-2 gewonnen bij SK Munsterbilzen. In tweede A stond het duel der staartploegen op het programma. FC Anadol won van FC Maasland NO met 3-1.

sk-06-ging-vlot-over-zelem

SK 06 ging vlot over Zelem

In de vierde provinciale A van het voetbal heeft SK Heusden 06 vlot gewonnen op het terrein van Eendracht Zelem, het werd 1-5.

vandaag-gezien-22

Vandaag gezien

Als Jan Leijskens experimenteert met groothoek en een voorzetlensje, dan hoeft hij niet verder dan zijn eigen tuinvijvertje te gaan om iets speciaals te produceren.

dieven-aan-de-haal-met-werkmateriaal

Dieven aan de haal met werkmateriaal

Dieven hebben gisterennacht in de Ketelstraat de ruit van een bestelwagen ingeslagen. Zo konden ze de bestelwagen openen en en vervolgens werkmateriaal uit wegnemen.

prot-inne-kaffie-en-inne-oege

Prot inne kaffie en inne oege

In deze tijd van pads en capsules gebeurt het minder vaak, maar wie zoals vroeger de koffie nog met de hand 'opgiet' kan het meemaken dat er prot inne kaffie zit. Da's vrij vervelend bij het drinken. Maar nog minder smakelijk is het gesteld bij mensen dei 's murreges prot in hun oege hemme veur da ze gewasse zèn.

31-medailles-voor-smash-op-limburgs-kampioenschap

31 medailles voor Smash op Limburgs kampioenschap

Op de Limburgse kampioenschappen badminton voor de jeugd, veteranen en G-badminton in Olympia, hebben de buren van Smash Berkenbos een rijke oogst binnengehaald: liefst 18 gouden, 6 zilveren en 7 bronzen medailles. Bij de jeugd: was er goud voor Bo Borremans en Michelle Coomans, tweemaal goud en zilver voor Lindsey Wenzlawski, Hanne Ketelbueters won tweemaal goud, ook goud voor Maite Geybels. Kyara Vanderhaegen won zilver en brons, en ook brons voor Fleur Lierman. (…) Lees het hele bericht

heusden-a-wint-van-zonhoven

Heusden A wint van Zonhoven

In de tweede provinciale van het basketbal heeft Heusden A gewonnen van Zonhoven A met 74-69. in derde A verloor Zolder B van Miners Beringen C met 60-73. In derde B ging Zolder C dan weer losjes over Alken A: 65-90. In vierde B verloor Kajoba van Snt-Truiden C met 61-66. Zolder E won vlot bij Alken Z: 45-89. De dames van Zolder blijven verliezen, nu met 38-87 tegen Gems Diepenbeek B.

raf-walschaerts-schittert-voor-uitverkochte-zaal

Raf Walschaerts schittert voor uitverkochte zaal

In Muze was de schouwburg vanavond alweer uitverkocht, deze keer voor de helft van Kommil Foo. Inderaad, Raf walschaerts schitterde met zijn solovoorstelling ‘Biecht’. (foto Kris Vandevenne)

tony-sempels-maakt-debuut-in

Tony Sempels maakt debuut in LMV8

Bij Tony Sempels kriebelde het al langer als hij gewapend met fototoestel langs de racetrack stond en de pk-monsters voor zich zag doorscheuren ... Foto's maken is plezant, maar zelf achter het stuur zou nog leuker zijn. Hij tikte een sponsor op de kop die hem enkele races in de LMV8 kon garanderen. Maar dat volstond natuurlijk niet, eerst moesten vandaag de nodige testen worden afgelegd: wennen in een Renault Twingo, kennismaken met een pick-up V8 om tenslotte voluit te gaan (…) Lees het hele bericht

leiders-scoren-aan-de-lopende-band

Leiders scoren aan de lopende band

In het bedrijfsvoetbal werd vandaag weer gescoord dat het een lieve lust was. De drie leiders deden de boel vonken: VK Wieze Boys A - K. FC Vlam Eisden 9-1, RP Products-FC Vini's 6-0 en FC Tamara-Century Hasselt: 0-6, er verandert dus niets in de rangschikking. En ook Wieze Boys B, de leider in tweede, liet er geen gras over groeien: het versloeg staartploeg Sporting Caetsbeek met 2-6.

vandaag-gezien-21

Vandaag gezien

Bij Roger Convents staat een mooi sneeuwklokje in bloei.

rugby-begint-meer-en-meer-te-leven

Rugby begint meer en meer te leven

In het rugby ontvangen de heren van RC9 morgen om 15 uur het ervaren Celtic Brussels, een team met vooral Britse, Australische en Nieuw-Zeelandse expats. Allemaal mannen dus die het rugby met de paplepel binnenkregen en die ongetwijfeld hun thuisnederlaag in de heenronde tegen RC9 nog niet zijn vergeten. Overigens begint het rugby in ons land meer en meer te leven. Zo zendt Sporza morgennamiddag de match tussen Belgie (Black Devils) en Duitsland (…) Lees het hele bericht

neos-verkende-kayenbergbos-en-congo

Neos verkende Kayenbergbos en Congo

Die van Neos Heusden-Zolder zochten het deze keer dichter bij de deur. Uitgedost met mutsen, petten en sjaals gingen de leden op wandel in de buurt van kasteel Meylandt, meer bepaald het ‘Kayenbergbos’ en ‘de Congo', boeiende natuurgebieden die maar weinig mensen kennen. Op maandag 18 februari trekken ze naar de Duizendjarige Eik, die van een Nederlandse stichting het statuut Wereldboom krijgt. (foto Trudo Groffi)

richie-wordt-minimalist

Richie wordt minimalist

Doe dit vooral niet na ...

kim-met-een-superstem-in-the-middle

Kim met een superstem in the middle

Zelfs als je niet van jazz houdt, maar van een mooie zangstem, dan kan je nog ten volle genieten van Kim Versteynen. Dat bleek ook vrijdagavond in Muze waar ze samen met de rest van Kim in the Middle de nieuwe cd 'The 7 Year Itch' voorstelde met een stevig live-concert. Ze brachten afwisselend eigen nummers en covers waar Kim dan bijvoorbeeld met Kate Bush aan het jongleren ging. Het kan nu niet meer lang meer duren voor ook de rest van België deze bijzondere stem ontdekt. En hopelijk ook het album. (foto's Ria De Clerck)

koersel-en-ll-si-spelen-gelijk

Koersel en LL SI spelen gelijk

In de tweede afdeling van het zaalvoetbal hebben Koersel en FS LL SI Heusden-Zolder de punten gedeeld: 7-7. De beloften van Heusden-Zolder wonnen met 3-5. In de tweede provinciale van het zaalvoetbal won Il Tartufo vlot van Yellow Red Boy Hasselt met 8-3.

nipt-verlies-voor-zolder-a

Nipt verlies voor Zolder A

In de tweede landelijke van het basketbal zat het vrijdagavond opnieuw niet mee voor KBBC Zolder A. Het moest met nipt 87-89 thuis het onderspit delven tegen Scherpenheuvel A. In derde provinciale A behaalde Heusden B een makkelijke 92-61 overwinning tegen Bree B.

vincent-euvrard-moet-ohl-redden

Vincent Euvrard moet OHL redden

Vincent Euvrard is de nieuwe hoofdtrainer van Oud-Heverlee Leuven. Hij is vandaag voorgesteld en wordt bijgestaan door niemand minder dan Franky Vercauteren die sportief adviseur wordt. Eerder werkten die twee bij al samen bij Cercle Brugge. Voor Euvrard zijn de verplaatsingen nu in ieder geval een stuk korter dan in de tijd dat hij van Heusden-Zolder naar Brugge moest pendelen. Voor wie het zich herinnert, in het seizoen 2003-2004 speelde hij bij het toenmalige Heusden-Zolder. De eerste opdracht bestaat erin op OHL in 1B te houden. (foto OH Leuven)

t-wordt-een-kwalijke-gewoonte

't Wordt een kwalijke gewoonte

Het fietspadparkeren begint een kwalijke gewoonte te worden bij BPost in de Guido Gezellelaan. Dit was om 15.10 deze namiddag, hopelijk was de bestelwagen weg toen even later de scholieren voorbij fietsten.

eigen-vervoer-voor-nieuwe-schoolboeken

Eigen vervoer voor nieuwe schoolboeken

Om onze eigen mobiliteitsproblemen even te relativeren ... Leerkrachten van schooltjes in Bangladesh moeten de nieuwe leerboeken met een bootje aanvoeren. En vervolgens worden de grote pakken met de glimlach de klassen in gedragen. Het gaat om schooltjes in Dakbhanga en Moishkum, die mede onder impuls van Rita Meynen zijn opgericht en die nog steeds ondersteund worden vanuit Heusden-Zolder via de vzw Dakbhanga.

volgende-week-wordt-groen-gekapt-op-e314

Volgende week wordt groen gekapt op E314

Zoals eerder gemeld, legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar op de E 314 in Heusden-Zolder een derde rijstrook aan. Vanaf maandag 11 februari wordt de begroeiing van de middenberm gedurende enkele nachten verwijderd. Telkens wordt van 20 uur tot 6 uur de linkerrijstrook richting Nederland ingenomen door een mobiele werf. Het verkeer moet er dan over één rijstrook. In een eerste fase wordt de autosnelweg in de richting van Leuven vernieuwd. De (…) Lees het hele bericht

straks-cd-voorstelling-van-kim-in-the-middle-1

Morgen CD-voorstelling van Kim in the Middle

Jazz- en andere muziekliefhebbers worden vrijdagavond in Muze verwacht voor de voorstelling van het album 'The 7 Year Itch', het nieuwe van Kim In the Middle. Dat is het jazzkwartet rond vocaliste Kim Versteynen. Kim daagt haar warme stem uit in een brede mix van genres, een muzikale ontdekkingstocht waarbij ze haar publiek op sleeptouw neemt. Dit is nu het derde album, 7 jaar na de release van het eerste. Kim Versteynen krijgt op het podium ondersteuning van pianist Arne Van Coillie, bassist Flor Van Leugenhaeghe en drummer Gert-Jan Dreessen. Tickets: € 15, € 12.

kwb-overdag-op-bezoek-bij-lenzo

KWB-Overdag op bezoek bij Lenzo

De KWB-leden bezochten vandaag houtschaverij Lenzo, de naam is een samentrekking van 'Lenaerts en Zonen'. Op het vroegere mijnterrein worden grote partijen hout bewerkt voor de groothandel. De firma is gespecialiseerd in houten tegels voor tuinterrassen en gevels. Vader Eric Lenaerts leidde de bezoekers rond in de grote hallen. Daar zagen ze ook heel wat personeel uit de buurt. (foto's Ludo Deleux)

n-va-heeft-nieuwe-partijleiding

N-VA heeft nieuwe partijleiding

Nu de gemeenteraadsleden geïnstalleerd zijn, heeft de N-VA ook een nieuwe bestuur aangesteld. Dat staat onder leiding van de nieuwe voorzitter Peter Orens en ondervoorzitter Steven Goris. Zij willen als tandem werken en de partij visibiliteit geven. Samen met hun vertegenwoordigers in de gemeenteraad en andere organen willen ze bijdragen aan een positieve en kritische oppositie.

gewonde-bij-botsing-op-e-314

Gewonde bij botsing op E 314

Op de E 314 in Heusden-Zolder richting Nederland zijn in de late namiddag twee auto's gebotst. In één van de wagens viel een lichtgewonde. Het ongeval zorgde uiteraard wel voor de nodige verkeershinder.

al-28-000-tickets-verkocht-voor-dtm

Al 28.000 tickets verkocht voor DTM

Met nog precies 100 dagen te gaan voor de start van de DTM-race op Circuit Zolder zijn online al meer dan 28.000 tickets verkocht. En naar aanleiding van Valentijn krijg je 10 % korting als je de promocode weloveDTM gebruikt op deze website. DTM heeft 3 nieuwigheden ingevoerd in zijn ticketstrategie: met elk ticket mag je de paddock in, in veel gevallen krijgen kinderen tot 14 jaar - begeleid (…) Lees het hele bericht

spelen-en-quizzen-op-dag-van-de-moedertaal

Spelen en quizzen op Dag van de Moedertaal

Op zaterdag 23 februari heeft weer de Internationale Dag van de Moedertaal plaats en ook dit jaar laten de dienst welzijn van de gemeente en Het Berenhuis dat niet ongemerkt voorbijgaan. Ze organiseren samen een interactieve spel- en quizavond, waarin ontmoeting en oefenkansen Nederlands centraal staan. Het begint om 19 uur en duurt tot ongeveer 22.30 u en heeft plaats in de eetzaal van het Centrum voor Basiseducatie, Brugstraat in Heusden-centrum. Deelnemen kan (…) Lees het hele bericht

verboden-richting-bieststraat-wordt-genegeerd

Verboden richting Bieststraat wordt genegeerd

Sinds maandag zijn de werken in de buurt van Boekt-kruispunt aan de gang. De politie houdt ter plaatse toezicht, onder meer met patrouilles die zich verdekt opstellen. En dat is blijkbaar nodig want net voor de avondspits zijn er in zowat een kwartier 12 overtreders betrapt die toch nog links afsloegen richting Bieststraat. Dat is een verboden richting, aangekondigd met een groot oranje aanwijzingsbord, twee verbodsborden en en er is doorlopende oranje wergmarkering (die overigens (…) Lees het hele bericht

werk-aan-de-winkel-voor-fietsersbond

Werk aan de winkel voor Fietsersbond

De Fietsersbond heeft duidelijk nog heel wat sensibiliseringswerk te doen, dit soort taferelen zie je dus op heel wat plaatsen in de gemeente.

een-kermel-rond-oer-oere

Een kermèl rond oer oere

We hebben hier al eerder het woord kermèl laten passeren, je weet wel zo van die snoepen die zoet of zuur kunnen zijn, fruit- of andere smaken kunnen bevatten en in alle kleuren van de regenboog worden gemaakt. Meestal plakkerig spul, binnenkort vliegen ze weer in 't rond tijdens de carnavalstoeten. Lutgart Aerts weet ook dat je vroeger een kermèl rond oer oere kost krêge, as ge och nie gevuugd hadt. Dan toch liever zo'n plakkerig exemplaar.

vandaag-gezien-20

Vandaag gezien

Een zwarte trilzwam, gespot in Bolderberg. (foto Jan Leijskens)

vanaf-volgende-week-vuilnszakken-afhalen

Vanaf volgende week vuilnszakken afhalen

De nieuwe huisvuilzakken komen eraan en kunnen binnenkort afgehaald worden. Er zijn nu geen speciale afhaalmomenten meer in de verschillende kerkdorpen. Maar iedereen kan vanaf 11 februari tot eind dit jaar zijn zakken afhalen op 12 plaatsen die over heel de gemeente verspreid liggen: B2 Broekmans, Brico, Carrefour, EGR Center III, Expert Schroeyen, Kringwinkel, Proxy Delhaize Bolderberg, Spar Bolderberg, Truckstop 26bis, Twiggy, gemeentehuis en recyclagepark. Je (…) Lees het hele bericht

afscheid-in-schoonheid-voor-t-middelpunt

Afscheid in schoonheid voor 't Middelpunt

Op de BADF Beerawards voor 2018 is 't Middelpunt bekroond tot laureaat in de categorie Biercafés en dat als enige in Limburg. Hij staat nu in de top 10 van Belgische biercafés. Voor uitbater Paul Reniers, die eind volgde maand de deuren sluit, wordt het zo een afscheid in schoonheid.

kwb-berkenbos-kookte-met-bier

KWB-Berkenbos kookte met bier

De KWB-ers van Berkenbos zijn weer gestart met hun kooksessies. Het thema was deze keer 'koken met topbieren' en daarvoor lieten ze Brugse Trippel, Cornet en Rodenbach aanrukken. De inspiratie daarvoor kwam van een gelijkaardige kooksessie in West-Vlaanderen. In Berkenbos leidde dat tot een driegangen menu. Volgens de deelnemers was het heerlijk en op basis van de foto's zijn we geneigd hen te geloven. (foto's Ludo Vanherle)

jules-meykens-is-60-jaar-acv-bestuurslid

Jules Meykens is 60 jaar ACV-bestuurslid

Bij ACV Heusden-Zolder grepen ze hun regiowandeling aan om Jules Meykens in de bloemetjes te zetten. Hij is immers 60 jaar bestuurslid en werd daarvoor gehuldigd door de plaatselijke voorzitter en de regioverantwoordelijke.

leerlingen-hebben-heel-project-rond-st-vincentius

Leerlingen hebben heel project rond St.-Vincentius

In de Sint-Jan Berchmansschool in Viversel hebben de leerlingen van het 5de leerjaar een project uitgewerkt rond Sint-Vincentius. Ze brachten een bezoek aan Sint-Vincentius en waren zodanig onder de indruk, dat ze een hele actie op het getouw zetten. De leerlingen ontwierpen affiches, deelden flyers uit in Viversel en riepen iedereen op om zoveel mogelijk niet-bederfbare voedingswaren bijeen te brengen. Er is al veel opgehaald, maar de actie loopt tot 14 februari, tot die dag kunnen mensen voedsel binnenbrengen in de school, Poothof 4 in Viversel.

vanaf-morgen-natuurbeheerswerken-op-bovy

Vanaf morgen natuurbeheerswerken op Bovy

Morgen start de eerste fase van het biodiversiteitsproject 'Bovy onthaalpoort voor mens en boomkikker’. Het Regionaal Landschap Lage Kempen, Limburgs Landschap, de provincie en de gemeente willen samen de biodiversiteit op Bovy verhogen met kleine, doelgerichte ingrepen. Vanaf morgen wordt de moerasvijver droog gelegd om een duidelijk beeld te krijgen van het bodemprofiel. In een volgende fase - eind dit jaar - wordt dat bodemprofiel aangepast en dat zal (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-19

Vandaag gezien

Ligt de oorzaak in een geheimzinnige ziekte? Een mutatie? Of is haar moeder vreemd gegaan met een meeuw? Feit is dat deze merel met enkele witte veren al eens op bezoek komt bij Karin Cerstelotte.

ook-de-laatste-ophalingen-lonen-de-moeite

Ook de laatste ophalingen lonen de moeite

Ook de laatste ophalingen in het kader van de Warmste Maand leveren een rijke oogst op. Vanmorgen troffen ze een prachtig resultaat aan bij de buitenschoolse kinderopvang die aan Beekbeemden is gevestigd. En de winkelketen OKAY in Boekt deed Sint-Vincentius en hele kar voeding cadeau. (foto's Stefan Was)

fietser-van-de-week-jean-marie-simoens

Fietser van de week: Jean-Marie Simoens

Jean-Marie Simoens uit de Weg naar de Grauwe Steen is een erg geëngageerde inwoner met een hart voor de fiets. Hij is vrijwilliger in verschillende organisaties en doet zijn verplaatsingen daarvoor zoveel mogelijk met de fiets. Zijn motivatie? Bewust omgaan met milieu en gezondheid en fietsen is een ideale ontspanning.

circuit-werkt-volop-om-seizoen-voor-te-bereiden

Circuit werkt volop om seizoen voor te bereiden

Op Circuit Zolder wordt volop gewerkt in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Een grondwerker is gestart met het uitslijpen van asfalt om semi-ondergrondse afvalcontainers te plaatsen. Traflux zal voortaan voor de afvalophaling zorgen. Ook over de berg wordt volop gewerkt. Daar wordt in opdracht van het Regionaal Landschap Lage Kempen de groenbuffer verder aangelegd, en een andere aannemer plaatst infiltratieputten om de aquaplanning aan de (…) Lees het hele bericht

auto-meteen-afgekeurd-na-controle

Auto meteen afgekeurd na controle

De lokale politie hield gisteren samen met Vlabel (Vlaamse Belastingdienst) op twee plaatsen in Heusden-Zolder controles. Daarbij is in het totaal bijna 5500 euro aan openstaande belastingen geïnd. Daarnaast zijn ook nog twee processen-verbaal opgesteld omdat de keuring vervallen was. Eén auto is er plaatse meegenomen voor een keuring en die kreeg meteen een verbod om nog in het verkeer te komen.

slecht-1-bus-op-5-rijdt-vanochtend

Slecht 1 bus op 5 rijdt vanochtend

De gevolgen van de derde dag van de busstaking zijn blijkbaar erger dan verwacht. Volgens de directie van De Lijn zijn alleen de chauffeurs van de onderaannemers uitgereden. Daardoor is maar 20 % van alle ritten gewaarborgd vandaag. UPDATE Lijnen 22 en 23 vallen in beide richtingen zowat helemaal weg. Hetzelfde geldt voor een groot deel van lijn 51 en zeker voor 52 en 58. Ook voor lijn 92 tellen we 11 geschrapte ritten.

morgen-rijdt-wellicht-de-helft-van-de-bussen

Morgen rijdt wellicht de helft van de bussen

Morgen zal naar schatting ongeveer de helft van de bussen van De Lijn rijden. Er is vandaag urenlang onderhandeld tussen vakbonden en directie. De directie had voorgesteld om in elke dienst een pauze van 20 tot 30 minuten te voorzien en na 4 uur rijden minstens 15 minuten pauze te waarborgen. Voor de christelijke vakbond was dat een verdedigbaar voorstel, voor de socialistische niet. Dus gaat een deel van de chauffeurs morgen weer aan het werk en laten de anderen hun bussen voor (…) Lees het hele bericht

een-grote-groep-winnaars-van-eindejaarsactie

Een grote groep winnaars van eindejaarsactie

In het gemeentehuis zijn vanavond de prijzen uitgereikt van de eindejaarsactie die de Middenstandsvereniging Heusden-Zolder had opgezet samen met de handelskernen. Er moesten heel wat prijzen worden uitgereikt. Schepen van handel Isabelle Thielemans verwelkomde iedereen. Daarna mocht de vorige voorzitter van de middenstandsraad Fernand Claes een attentie overhandigen aan de vorige schepen van handel en ondernemen Nico Geeraerts als dank voor de (…) Lees het hele bericht

veel-lekke-banden-in-heusden-centrum

Veel lekke banden in Heusden-Centrum

In de buurt van de Guido Gezellelaan hebben heel wat automobilisten vandaag hun band lek gereden. Telkens bleek het om een schroef te gaan. Enkele garages of bandencentrales kregen bijna aan de lopende band ... lekkende banden binnen. Het is niet duidelijk of die van een vrachtwagen gevallen zijn of wat de oorzaak is. (foto Gust Put)

chinezen-vieren-vandaag-nieuwjaar

Chinezen vieren vandaag Nieuwjaar

Gelukkig Nieuwjaar aan de Chinese inwoners van Heusden-Zolder. Vandaag begint voor hen het jaar 4716, en dat is het Jaar van het Zwijn. Wellicht zullen we in onze straten in tegenstelling met bijvoorbeeld Antwerpen geen dansende draken of vuurwerk zien. Officieel woonden hier vorig jaar 3 mensen met de Chinese nationaliteit, maar van afkomst zijn er dat meer en hun aantal groeit, niet zozeer door de restaurants maar wel door de frituren die ze overnemen.

ook-dit-jaar-steun-voor-projecten-in-het-zuiden

Ook dit jaar steun voor projecten in het Zuiden

Ook dit jaar trekt de gemeente weer geld uit voor ontwikkelingsprojecten in het Zuiden die een band hebben met Heusden-Zolder. Die moeten wel aan een aantal criteria voldoen: een kleinschalig project met kwetsbare groepen, het project wordt gedragen door de doelgroep zelf en er is een draagvlak binnen onze gemeente. Aanvragen moeten voor 1 april ingediend worden en worden nadien door de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS) (…) Lees het hele bericht

erdogan-aanhangers-moeten-voor-rechter-verschijnen

Erdogan-aanhangers moeten voor rechter verschijnen

Het is nog even afwachten wanneer 5 Erdogan-aanhangers uit Heusden-Zolder, Houthalen-Hlechteren, Genk en Beringen voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen. De raadkamer heeft hen naar de rechtbank doorverwezen omdat ze via sociale media zouden aangezet hebben tot haat, segregatie en geweld. De vijf zijn vooral verdacht van het belagen van Gülenaanhangers na de poging tot staatsgreep in Turkije. Hun belangrijkste slachtoffers waren de uitbater van (…) Lees het hele bericht

153-ritten-afgeschaft-door-busstaking

153 ritten afgeschaft door busstaking

Zoals aangekondigd wordt ook vandaag gestaakt bij De Lijn. Er zijn dan ook enorm veel ritten afgeschaft. In Heusden-Zolder gaat het om lijn 22 (Hasselt-Beringen-Mijn) 28 ritten niet gereden, lijn 23 (Beringen-Lillo-Hasselt) 35 ritten afgeschaft, lijn 51 (Hasselt-Heusden) 25 ritten niet gereden, lijn 52 (Beringen-Boekt-Hasselt) 55 ritten afgeschaft, lijn 92 (Diest-Heusden) 10 ritten niet gereden. Dat maakt allemaal samen 153 busritten minder door Heusden-Zolder vandaag. De directie van De Lijn betreurt de staking en zegt dat ze wel degelijk goede voorstellen heeft voorgelegd aan de vakbonden en dat er eind dit jaar extra budget komt voor aangepaste rijtijden.

viert-heusden-zolder-2-dagen-vlaamse-feestdag

Viert Heusden-Zolder 2 dagen Vlaams feest?

In zijn agenda 2019 heeft het gemeentebestuur van Heusden-Zolder wel een erg groot gebaar van goodwill gesteld naar de Vlaams-nationalisten in de oppositie. In juli staat 2 dagen na elkaar de 11de juli ingevuld. Zou het de bedoeling zijn om de Vlaamse feestdag 2 dagen lang te kunnen vieren? Twee dagen feest ... in dat geval heeft de leeuw niet alleen klauwen en tanden, maar ook stevige stembanden nodig.

gemeente-stopt-samenwerking-met-tvl

Gemeente stopt samenwerking met TVL

De gemeente stopt de samenwerking met TVL voor de rubriek 'Fan van Limburg'. Om de 14 dagen worden daarin reportages gebracht over activiteiten en initiatieven van de gemeente Heusden-Zolder. Maar het schepencollege heeft nu beslist daarmee te stoppen in deze legislatuur en het budget anders te gaan inzetten. De reportages op TVL lopen nog tot maart.

morgen-opnieuw-staking-bij-de-lijn

Morgen opnieuw staking bij De Lijn

Door de staking reed ook in Heusden-Zolder vandaag maar een zeer beperkt aantal bussen van De Lijn. Vakbonden en directie hebbben rond de tafel gezeten, daarbij ging het onder meer over een voorstel van de bonden om na vier uur rijden voor de chauffeurs een half uur pauze te voorzien. Maar het is niet tot een akkoord gekomen. En dus zal er morgen opnieuw gestaakt worden, zowel in de stelplaatsen van De Lijn als bij een aantal onderaannemers. Vandaag reden globaal 8 bussen op 10. Voor morgen is eenzelfde scenario mogelijk. In Heusden-Zolder passeerde overdag of vanavond 1 bus van lijn 23, 1 van lijn 34, 1 van de 51 en 6 van de 52, 8 van lijn 58 en 9 van de 92. 24 in het totaal.

veel-voedsel-van-lindeman-spelotheek-en-winkels

Veel voedsel van Lindeman, Spelotheek en winkels

In de wijk Lindeman hebben veel mensen ervoor gezorgd dat Sint-Vincentius er een pak voedsel bijkreeg: de inwoners, maar ook de ouders van de Taalstimulering en de jongerenwerking. En daarnaast hebben de gebruikers van de Spelotheek heel wat bijeengebracht. Ondertussen konden de vrijwilligers van Sint-Vincentius vandaag ook nog heel wat ophalen bij Spar Aerts, Lidl Heusden en Carrefour Heusden. (foto's Stefan Was)

bekerwinst-voor-futsal-dames

Bekerwinst voor Futsal-dames

In het zaalvoetbal hebben de dames van Futsal LL SI zondagavond hun wedstrijd voor de beker van Limburg tegen de Waard Bokrijk gewonnen met 4-3. In een spannende match kwamen de bezoekers twee keer op voorsprong. Bij de rust stond het weer gelijk, nadien liepen de thuisdames uit tot 4-2, maar een tegentreffer zorgde voor een spannend einde. Bokrijk komt volgende zondagavond opnieuw op bezoek, nu voor de competitie en wellicht extra gemotiveerd.

werkloosheidskloof-groeit-licht

Werkloosheidskloof groeit licht

Eind januari zaten in Heusden-Zolder 988 mensen zonder werk, dat zijn er 43 of 4,2 % minder dan op hetzelfde moment vorig jaar. In vergelijking met een maand geleden waren het er evenwel 38 meer. Heusden-Zolder heeft nu een werkloosheidsgraad van 6,7 % en de kloof in vergelijking met Limburg en Vlaanderen - die beide op 6,3 % zitten - stijgt lichtjes. Mannen en vrouwen houden elkaar in aantal ongeveer in evenwicht hoewel in percentage de vrouwen (7,4%) het merkelijk slechter doen (…) Lees het hele bericht

suyana-groeit-maar-steun-blijft-broodnodig

Suyana groeit maar steun blijft broodnodig

In Peru worden de activiteiten van de vzw Suyana – waartoe Liesbet Willems mee de aanzet gaf - alsmaar verder uitgebouwd. Zo heeft dochterorganisatie Padma nu een eigen plekje in Villa El Salvador. Daar is ruimte voor de consultaties met kinderen, jongeren en ouders en voor workshops. De teamvergaderingen vinden daar ook plaats. Ondertussen heeft ook Puriy – met zijn typische kinderschoentjes (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-18

Vandaag gezien

Ze zijn er, de eerste krokussen van 2019. (foto Jan Leijskens)

wie-wordt-kampioen-in-1ste-provinciale

Wie wordt kampioen in 1ste provinciale?

In de Vlaamse liga van het petanque raakt Boekt maar niet op dreef. Na een 4-5 verlies tegen Lier zakt het verder weg. Beter vergaat het Olympia dat De Singel met 6-3 versloeg. In 1ste provinciale zijn we nu al zeker dat een ploeg uit Heusden-Zolder kampioen zal spelen. Op 4 wedstrijden van het einde staan Olympia B, Boekt A en De Berk A afgetekend aan de leiding. De uitslagen: Olympia A - Genk A: 4-5, Boekt A - Olympia B: 2-7 en De Berk A - Genenbos C: 6-3. 2de provinciale: Bocholt A - De Berk B: 5-4, Sparrendal A - De Berk C: 7-2, Olympia C - Genenbos D: 4-5.

er-rijden-geen-bussen-van-de-lijn

Er rijden geen bussen van De Lijn

Er rijden vanmorgen vrijwel geen bussen van De Lijn in Limburg. De staking die eerst gepland was voor enkele stelplaatsen heeft zich uitgebreid naar heel de provincie. De chauffeurs staken omdat ze vinden dat ze hun werk niet langer goed kunnen doen door de besparingen. De werkdruk is erg hoog, er is nauwelijks tijd om te eten of naar het toilet te gaan, ritten worden afgeschaft omdat er geen chauffeurs ter beschikking zijn of bussen worden niet gerepareerd omdat er geen onderdelen zijn, beweren de vakbonden. In Heusden-Zolder zullen dus vandaag wellicht ook geen bussen passeren.

zuid-amerikaanse-klanken-in-muzecafe

Zuid-Amerikaanse klanken in MuzeCafé

Met 'Tm Daemen invites' was al aangekondigd dat de MJO zondagavond zwoele bossa’s en samba’s zou serveren in het MuzeCafé. Samen met Raf Hendrickx, Rob Vanspauwen en Achim Bill had Daemen dan ook geen moeite om het overvolle café in Zuid-Amerkaanse mood onder te dompelen. Volgens verslaggever Frans Morawski was het genieten van hot South-American jazz oversaust met de heerlijke sound van de trombone … Na de pauze werd het pas verrassend toen een klein (…) Lees het hele bericht

leider-zolder-c-verliest-van-stevoort

Leider Zolder C verliest van Stevoort

In de derde provinciale A van het basketbal heeft Helchteren 2020 A Zolder B verslagen met 58-45. In 3B verloor leider Zolder C verrassend met 80-84 van achtervolger Stevoort B. Daardoor komt er toch nog wat spanning in de competitie. In vierde A moest Zolder Z thuis het onderspit delven tegen Alfa 2000 Achel met 49-54. De dames van Zolder gingen bij Lummen D onderuit met 66-26.

in-de-brug-slaan-ze-aan-het-dichten

In De Brug slaan ze aan het dichten

Er gebeurt dezer dagen veel rond poëzie. Zo willen blijkbaar ook leerlingen van VLS De Brug graag dichters worden. En dus komt er een week van de poëzie aan. Ze hebben alvast prenten van dichters en gedichten opgehangen op de speelplaats en ook op de klasdeuren prijkt een gedicht. Elke klas gaat deze week aan de slag met de gedichten. En dat kan gaan van kennismaking met dichters en hun werk tot zelf gedichten schrijven. (foto Inge Vreys)

kleuren-en-beweging-in-het-theater

Kleuren en beweging in het theater

Vandaag bracht Theater De Spiegel twee voorstellingen van 'Boks' in CC Muze. In 'Boks' werden de allerkleinsten geprikkeld door vorm, kleur, muziek en beweging. In een origineel decor bewegen twee danseressen in de box, met daarbij origineel geluid en licht. En dat trekt heel erg de aandacht van de jonge theaterliefhebbers. (foto Lenscollectief)

taalstimulering-wordt-veel-benut

Taalstimulering wordt veel benut

Op de gemeenteraad van afgelopen donderdag werd door de N-VA-oppositie een voorstel ingediend om geld vrij te maken voor een taalbad voor kinderen met taalachterstand. Vanuit Vlaams Belang werd bij dat punt ook gevraagd hoeveel deelnemers de taalstimuleringsactiviteiten in Heusden-Zolder kennen. Die cijfers zijn ondertussen gesprokkeld door de betrokken gemeentediensten. Tot aan de kerstvakantie waren 121 kinderen ingeschreven voor de Taalstimulering en kinderkrant in de (…) Lees het hele bericht

oproep-tot-gemeentelijke-autostaking

Oproep tot 'gemeentelijke autostaking'

Afgelopen week stond Paul Coolen mee aan de wieg van de Fietsersbond Heusden-Zolder. Wekelijks gaat hij mee op zoek naar de 'Fietser van de Week'. Zelf wil hij nog een stapje verder gaan. Hij engageert zich voor een soort van gemeentelijke autostaking. Hij wil zijn elektrische auto zoveel mogelijk aan de kant laten staan en zal dit jaar 90 % van al zijn verplaatsingen in Heusden-Zolder met de fiets doen, winter én zomer. Hij zoekt inwoners die mee willen gaan in die uitdaging. Of die met andere originele initiatieven op de proppen willen komen. Laat maar horen op onze Facebookpagina.

winst-voor-bolderberg-fc

Winst voor Bolderberg FC

In de tweede provinciale B heeft Bolderberg FC RDK Gravelo met een 3-1 naar huis gestuurd.

thuisnederlaag-voor-sk-06-1

Thuisnederlaag voor SK 06

In de vierde provinciale A van het voetbal heeft SK Heusden 06 zijn thuiswedstrijd tegen SV Breugel verloren met een spectaculaire 3 - 5 uitslag.

ook-ham-voor-de-bijl-bij-kvv

Ook Ham voor de bijl bij KVV

In de derde provinciale A van het voetbal moest nu ook Ham er aan geloven bij autoritair leider KVV Heusden-Zolder, het werd 3-1.

nieuw-verlies-voor-vck

Nieuw verlies voor VCK

In de tweede divisie van het volleybal heeft VCK Bolderberg met 3-1 verloren bij Kivola Riemst. Setstanden waren 25-14, 23-25, 25-14 en 25-18.

wat-gebeurt-er-vanaf-morgen-in-boekt

Wat gebeurt er vanaf morgen in Boekt?

Nadat vrijdag de signalisatie is klaargezet, starten morgen de werkzaamheden in de buurt van het kruispunt Boekt waarvoor het Agentschap Wegen en Verkeer de opdracht heeft gegeven. Eerder meldden we al de verkeersmaatregelen, maar wat gaat daar precies gebeuren? De bushaltes, één aan de kant van Meylandt en één aan de kant van Boekt, worden vernieuwd. Ze worden aangepast aan de nieuwe normen van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. Ze krijgen dus een (…) Lees het hele bericht

bij-de-ware-vrienden-kan-het-aftellen-beginnen

Bij De Ware Vrienden kan het aftellen beginnen

De Koninkelijke Harmonie De Ware Vrienden Zolder hield zaterdagavond zijn ledenfeest met onder meer enkele ludieke elementen. Op zich niets speciaals maar dit is wel een belangrijk jaar voor de harmonie. Alle voorbereidingen moeten immers getroffen worden om in 2020 de 150ste verjaardag te vieren. Dat zal onder meer gebeuren met een feestweekend en de voorstelling van een boek dat Bart de Myttenaere momenteel aan het schrijven is. (foto Johan Vanstraelen)

neos-lezers-stortten-zich-op-woesten

Neos-lezers stortten zich op 'Woesten'

Neos Heusden-Zolder heeft als enige in Vlaanderen een eigen leesclub. Op de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar werd het boek ‘Woesten’ van Kris Van Steenberge geanalyseerd. Dat boek is eerder bekroond met de Debuutprijs en de Bronzen Uil en werd ook door de lezers van Neos bijzonder gewaardeerd. De volgende leesclub, waarbij ‘De Bekeerlinge’ van Stefan Hertmans op tafel ligt, vindt plaats op 12 april om 14 uur in Den Ubbel in Boekt. De boeken moet je overigens niet ver gaan zoeken, check even de catalogus van de bib(foto Trudo Groffi)

chiro-berkenbos-maakte-er-leuk-feestje-van

Chiro Berkenbos maakte er leuk feestje van

Snuffelen door fotoboeken, filmpjes van bivakken bekijken, op panelen foto's van vroeger en andere souvenirs bewonderen, veel herinneringen ophalen, ... het waren de ingrediënten van een gezellige en druk bijgewoonde avond in ZLDR Luchtfabriek waar Chiro Berkenbos zijn 75ste verjaardag vierde. Er kwam dan ook veel volk op af, leden, oud-leden, familie, ... die werden ook getrakteerd op optredens onder meer van het Chiro-koor en muzikanten. In de loop van het jaar zal trouwens nog enkele keren het jubileum de kop opsteken. (foto's David Amgad)

wandelen-ten-voordele-van-banglabari

Wandelen ten voordele van Banglabari

Zaterdagavond stond een winterwandeling op het programma in de buurt van Ubbersel, met vertrek aan de Sint-Hubertusgilde. De opbrengst was voor Banglabari, dat in Bangladesh heel wat projecten ten bate van de lokale bevolking mee financiert. Geen toeval dus dat de wandeling de volle steun van het Sint-Franciscuscollege kreeg, want al enkele jaren op rij is een personeelslid samen met leerlingen gaan fietsen in Bangladesh om projecten te bezoeken en contacten te (…) Lees het hele bericht

cynthia-i-is-nieuwe-prins-van-de-feestknallers

Cynthia I is nieuwe prinses van De Feestknallers

Carnavalsverenigingen uit de wijde omgeving waren zaterdagavond naar Ons Huis afgezakt om daar het 1 x 11 jubileum van De Feestknallers mee te vieren. De zaal liep vol en hetzelfde gebeurde met de dansvloer telkens er een tot line-dance inspirerende song door de boxen klonk. Het hoogtepunt werd uiteraard de aanstelling van de nieuwe prins of prinses van De Feestknallers. Die werd in een kist opgevoerd en daaruit mocht burgemeester Mario Borremans Cynthia Vanhoudt bevrijden. Zij is (…) Lees het hele bericht

molenholleke-gaat-skien-in-oostenrijk

Molenholleke gaat skiën in Oostenrijk

Een hele drukte zaterdagavond in Zolder want 53 leerlingen van het 6de leerjaar van 't Molenholleke vertrokken op sneeuwklassen. Zij gaan naar Werfenweng in Oostenrijk samen met de juffen Karen, Katrien, Kimberly en Hilde. Er wacht hen een druk programma: op de eerste plaats skiën, maar ook leerrijke uitstappen en andere activiteiten. (foto Rita Grosemans)

heusden-met-lege-handen-terug-uit-tessenderlo

Heusden met lege handen terug uit Tessenderlo

In de tweede provinciale van het basketbal heeft Heusden A in de vooravond bij Optima Tessenderlo verloren met 84-67. In vierde A verloor Zolder D op het terrein van Croonen Lommel D met 79-53. Heusden C verloor ook al, 70-60 bij Optima Tessenderlo C. In vierde B verpulverde Zolder E Miners Beringen Z met 83-39. In de tweede landelijke heeft KBBC Zolder A thuis verloren van Stevoort A: 45-56.

anadol-verliest-in-stal

Anadol verliest in Stal

In de tweede provinciale B van het voetbal heeft FC Anadol zaterdagavond met 4-2 verloren bij Stal Sport.

het-themacafe-is-weer-open

Het Themacafé is weer open

Eindelijk ook nog eens goed nieuws uit de lokale horeca. Het Themacafé dat al een hele tijd dicht was en te huur stond na de pensionering van de vorige uitbaters, is vanaf vandaag weer open. De nodige veiligheidsaanpassingen zijn de voorbije periode gebeurd, en nu staan Robin Hermans en Pascal Mertens aan het Sint-Willibrordusplein achter de toog. (foto Julien Maebe)

bedrijfsvoetbal-doelpuntenkermis-door-leiders

Bedrijfsvoetbal: doelpuntenkermis door leiders

In de eerste afdeling van het bedrijfsvoetbal blijven de drie leiders de pannen van het dak spelen. RP Products won met 1-6 bij Weerstand Zonhoven. VK Wieze Boys A ging Huwa San Bilzen op eigen veld met 0-4 inblikken. Maar medeleider Century Hasselt heeft zijn doelpunten saldo flink opgekrikt door Sting Waterschei met 14-1 te kloppen.

bolderberg-fc-schenkt-een-lading-frisdrank

Bolderberg FC schenkt een lading frisdrank

Voetbalclub Bolderberg FC zorgde voor een eigen originele bijdrage aan de Warmste Maand van Sint-Vincentius. De club schonk een hele lading frisdrank. En bij de start van de Tournée Minérale werd dat gebaar uiteraard erg geapprecieerd. Dus trommelde voorzitter Ronny Jooken zijn getrouwen op om de bestelwagen van Sint-Vincentius vol te laden. (foto Stefa Was)

jong-talent-doet-de-bib-bruisen

Jong talent doet de bib bruisen

De bibliotheek stond deze voormiddag in het teken van de poëzie en de muziek. De leerlingen van Lut Daniels van de stedelijke academie van Beringen brachten op de eerste verdieping een sneak preview van het theaterstuk dat ze binnenkort in Muze opvoeren. Daarna doorbraken de leerlingen van de muziekafdeling benedenverdieping de stilte die eigen is aan een bibliotheek. Door de massale opkomst van ouders en andere geïnteresseerden, zat de bib bomvol. Iedereen kon zich vergewissen van het kapitaal aan jong talent dat er aangestormd komt. (foto's Julien Maebe)

feestknallers-houden-hun-verjaardagsbal

Feestknallers houden hun verjaardagsbal

De Feestknallers maken vanavond hun naam helemaal waar, want ze zijn in feeststemming. Het gezelschap bestaat immers 11 jaar en dat is een jubileum in het carnaval. Ze zijn voor hun jaarlijks bal uitgeweken naar Ons Huis en daar begint het feest om 20.11u. Het hoogtepunt zal rond 23.11u volgen want dan wordt de nieuwe prins of prinses van De Feestknallers bekendgemaakt en van de nodige attributen voorzien. DJ Glenn zorgt voor de ambiance.

eerste-hoogtepunt-in-75-jaar-chiro-berkenbos

Eerste hoogtepunt in 75 jaar Chiro Berkenbos

We meldden al eerder dat Chiro Berkenbos een feestjaar beleeft naar aanleiding van zijn 75ste verjaardag. Vanavond heeft een eerste hoogtepunt plaats in ZLDR Luchtfabriek. De deuren gaan open om 19 uur. Om 19.50u verwelkomt de groepsleiding iedereen op gepaste wijze. Om 20 uur begint de 'sing-a-long' met Chirokoor Berkenbos en om 21.30u treden Kim & Phil op. Tussendoor ziet iedereen de geschiedenis herleven op een mini-tentoonstelling of kun je bivakfilms bekijken. Rond middernacht wordt het afgerond in de Luchtfabriek maar dan kan iedereen nog afzakken naar de afterparty in jeugdhuis De Put.

filip-peeters-traint-volgend-seizoen-kvv

Filip Peeters traint volgend seizoen KVV

Volgend seizoen zal Filip Peeters KVV Heusden-Zolder trainen. Het bestuur was op zoek naar een nieuwe T1 nadat met Niels Vanpol geen nieuwe overeenkomst werd bereikt en hij na dit jaar stopt. Filip Peeters is nu nog trainer van een andere derde provincialer, VK Gestel. Maar zoals de kaarten nu liggen - KVV staat aan de leiding met 12 punten voorsprong - ziet het ernaar uit dat hij volgend seizoen samen met Heusden-Zolder in tweede provinciale zal vertoeven.

richie-schuift-de-drank-opzij

Richie schuift de drank opzij

Voor wie nog een waterke?

een-uitwisseling-in-het-station-van-zolder

Een 'Uitwisseling' in het station van Zolder

Het was druk vanavond in het stationsgebouw van Zolder. Kunstenaar Quinten Torp stelde er zijn atelier open voor bezoekers en liet de band Kameel ondertussen voor de muzikale sfeer zorgen. Veel bezoekers keken trouwens op een andere manier naar zijn schilderijen dan bij een klassieke tentoonstelling. Ze konden immers via de smartphone een ruilbod doen op één van de vele werken. En daar bestond duidelijk interesse voor. Het thema 'Wisselkunst' (…) Lees het hele bericht

vzoc-wordt-overspoeld-door-inbeslagnames

VZOC wordt overspoeld door inbeslagnames

Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum beleeft op dit moment één van zijn drukste periodes ooit. Al sinds de jaarwisseling moeten de medewerkers meerdere keren per dag uitrukken om in beslaggenomen dieren op te halen. De teller staat op dit moment voor 1 week op 228 dieren. En dat gaat om de meest uiteenlopende dieren, van groot tot klein: paarden, ezels, varkens, geiten, schapen, schildpadden, neerhofdieren, ... "Qua frequentie hebben we (…) Lees het hele bericht

winter-in-bolderberg

Winter in Bolderberg

Nu het vandaag nog kon, heeft Jan Leijkens nog even geprofiteerd van het uitzicht over de vijvers van Terlaemen.

3-faillissementen-in-heusden-zolder

3 faillissementen in Heusden-Zolder

In januari zijn in Limburg 87 bedrijven failliet gegaan. Dat is het hoogste aantal voor de maand januari in tien jaar. De rest van Vlaanderen vertoont een verdeeld beeld, met stijging in de ene provincie, en een daling in de andere. Ook in Heusden-Zolder waren er afgelopen maand weer enkele faillissementen. Zo liep metaalbedrijf Belgian Bureau For Service & Technologie met maatschappelijke zetel in de Ringlaan op de klippen. Ook voor autohandel Truvast met zetel in de Heidestraat is het verhaal afgesloten door de rechtbank van koophandel. Voedingsbedrijf Yekmal uit de Kleuterweg is eveneens failliet verklaard.

burgemeester-wil-dit-jaar-gas-reglement

Burgemeester wil dit jaar GAS-reglement

Op de Burgemeestermarathon bij Radio 2 Limburg kregen de burgemeesters ook de vraag naar hun beloften over wat ze wel en niet willen doen. Wat Heusden-Zolder betreft, wil burgemeester Mario Borremans in het komende jaar een inspraakmoment organiseren voor de inwoners. Daarnaast wil hij ook een GAS-reglement (Gemeentelijke Administratieve Sancties) laten (…) Lees het hele bericht

mijn-naam-is-haas

Mijn naam is haas

Het voorjaar is altijd druk in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum, vooral omwille van de jonge diertjes. Maar ook nu is al een haasje binnen dat door één of andere oorzaak zijn moeder kwijt is. En dus kunnen de medewerkers meerdere keren per dag de papfles geven, al is dat in de eerste fase een spuitje. Het opvangcentrum geeft iedereen die een jong dier - groot of klein - ziet zonder moeder om er zeker niet aan te komen maar het opvangcentrm te bellen. Niet elk dier is in nood en als het met mensen in aanraking is gekomen, kan het verstoten worden.

veiliger-te-voet-dan-met-de-fiets

Veiliger te voet dan met de fiets

In straten zoals de Heidestraat in Bolderberg was het vanochtend geraadzaam om te voet te stappen en de fiets maar even aan de hand te houden. (foto Roger Convents)

sporen-van-de-ochtendlijke-beweging

Sporen van de ochtendlijke beweging

De Ghoosstraat vanmorgen vrij vroeg. De banden- en voetsporen zijn vooral achtergelaten door de vroege postbode. De kranten- en brievenbestellers zijn wellicht blij dat de komende dagen niet veel sneeuw meer in de lucht hangt.

toen-begon-de-zon-de-strijd-met-de-sneeuw

Toen begon de zon de strijd met de sneeuw

Jimmy Wlosiniak had blijkbaar eenzelfde idee als Frans Morawski. Hij ging met de hond wandelen achter de sporthal en zag in de richting van de Mangelbeek een mooie zonsopgang.

een-beeld-voor-het-archief

Een beeld voor het archief

Dit landschap behoort over enkele jaren ongetwijfeld tot de geschiedenis. Het gebied achter de tennisterreinen in Heusden-Centrum was vanmiddag nog bedekt met een sneeuwlaag. Binnen afzienbare tijd wordt hier met BPA Mortelveld een nieuwe woonzone uitgebouwd. (foto Frans Morawski)

vanochtend-gezien-16

Vanochtend gezien

Na vanmorgen zijn de ijsdruppels wellicht voor een tijdje niet meer te zien, zo blijkt toch uit de weersvoorspellingen. (foto Jan Leijskens)

wat-is-het-nu-eigenlijk

Wat is het nu eigenlijk?

Aan het Hemelrijk in Eversel eindigt de bebouwde kom ... waar ze ook begint. Wie met deze opstelling voor verwarring wilde zorgen, is daarin geslaagd. (foto Jos Coels) UPDATE En die verwarring kwam van een grappenmaker die één van de borden had omgedraaid, ondertussen is het euvel hersteld en wie iedereen weer waar hij aan toe is.