Archief november 2009

meer-interactie-met-bovy-en-circuit

'Meer interactie met Bovy en Circuit'

In de Kluis verzamelden vandaag enkele tientallen handelaars en horecamensen uit Bolderberg voor de presentatie van de resultaten van een bevraging. Daaruit blijkt onder meer een dubbel imago, enerzijds is het gekend omwille van het circuit maar daar wordt te weinig gebruikt van gemaakt. Anderzijds moet er beter gecommuniceerd worden over de mogelijkheden om buiten de raceweekends van de rust te genieten en moet dus de andere kant van Bolderberg getoond worden. Ook wordt gezocht naar een betere (…) Lees het hele bericht

statie-zolder-dient-klacht-in-na-vechtpartij

Statie Zolder dient klacht in na vechtpartij

Het bestuur van Statie Zolder dient bij het gerecht en de voetbalbond een klacht in tegen een speler en 'sympatisanten' van Standaard Bree. Statie won daar gisteren met 1-8. Meteen na de wedstrijd had een speler van de thuisploeg enkele vrienden opgetrommeld en die vielen de Statie-spelers aan toen ze de kleedkamer verlieten. Drie spelers raakten gewond: één liep een neusbreuk op, één brak zijn oogkas en een derde brak zijn sleutelbeen. De spelers werden met twee (…) Lees het hele bericht

marijn-put-is-vlaams-badmintonkampioen

Marijn Put is Vlaams badmintonkampioen

Marijn Put van badmintonclub Hebad Heusden is Vlaams kampioen. Hij kwam uit in de B-reeks met de beste Vlaamse B-spelers en ging als een wervelwind door het tornooi. In de halve finale ging Jeroen Roeymans, het eerste reekshoofd, in drie sets voor de bijl. In de finale stond Marijn tegenover Robin Permentiers, het vijfde reekshoofd. Het werd opnieuw een driesetter: 21-17, 11-21 en 21-13. Goed voor de eerste Vlaamse kampioenstitel in de Hebadgeschiedenis.

zanger-muzikant-juan-carreras-overleden

Zanger-muzikant Juan Carreras overleden

In Athene is zanger-muzikant Juan Carreras overleden. Carreras was geboren in Paraquay en ontpopte zich al snel tot beloftevol muzikant. Hijj speelde nog met muzikanten van het wereldvermaarde Los Paraguayos. Jarenlang woonde Juan met zijn gezin in de Koerselsebaan in Heusden. Van daaruit probeerden ze met hun eigen vereniging de Latijns-Amerikaanse muziek en cultuur te promoten. Hij verzamelde ook opnieuw muzikanten rond zich, nummers uit zijn CD Pasion Latina werden geregeld op de (…) Lees het hele bericht

zonnige-groeten-uit-portugal

Zonnige groeten uit Portugal

Terwijl hier de pannen van het dak waaiden en de regen met bakken uit de lucht viel, stuurde zanger-kunstenaar Left Hand Georges (Veltjen) ons de nodige warmte vanuit zijn Portugese thuisbasis. Voor wie het even wil opzoeken: Penacova heet zijn dorp.

geen-bewakingscamera-s-in-heusden-zolder

Geen bewakingscamera's in Heusden-Zolder

Er komt geen mobiele bewakingscamera in Heusden-Zolder. In september vorig jaar had de gemeenteraad de aankoop van zo'n camera goedgekeurd en tegelijk 6 plaatsen aangeduid waar die kon ingezet worden. Het ging dan om plaatsen waar geregeld problemen of overlast waren zoals de parking van Ons Huis en Parking 69. Sindsdien bleef het stil rond het cameraverhaal. Nu blijkt dat de aankoop uiteindelijk veel duurder zou uitvallen dan geraamd, en dat er ook nog wettelijke problemen zijn. Bovendien (…) Lees het hele bericht

limburgse-turners-aan-de-top

Limburgse turners aan de top

In Leuven had de interclub artistieke gymnastiek heren plaats, een Belgische compititie voor clubs opgelegd en vrij werk. Yoeri Michels(1ste van links), legde in het opgelegd werk met zijn team beslag op de vierde plaats, Heusdenaar Thomas Neuteleers werd met zijn team eerste in het vrij werk en hij won de individuele competitie. Beide gymnasten zijn actief bij Turn-en danskring Olympia Houthalen.

dames-zolder-winnen-in-hades

Dames Zolder winnen in Hades

De dames van basketbal Zolder hebben zondag met 30-60 op Hades gewonnen. Die zege is vooral te danken aan een blitzstart die de bezoekers na 10 minuten al op 8-26 brachten. Toen ging aan beide zijden de motor sputteren en het duurde tot het laatste kwart voor Zolder weer goed georganiseerd was, toch nog een 30-puntenkloof. Volgende week volgt een topper tegen Lommel, nummer drie in de stand.

viversel-scoort-13-keer

Viversel scoort 13 keer

In de vierde provinciale A is het een regelrechte doelpuntenkermis gewonnen. Daarbij sloeg Standaard Viversel alles, het blikte Union Leopoldsburg in met 13-0, bij de rust stond het al 7-0. Statie Zolder keerde met een 1-8 overwinning terug van de puntenloze staartploeg Standaard Bree. En SK Heusden 06 verloor na een slechte partij met 4-1 bij SV Breugel.

eindelijk-nog-eens-zege-voor-bolderberg

Eindelijk nog eens zege voor Bolderberg

Alleen maar thuiswedstrijden in derde provinciale A. Daar heeft FC Bolderberg eindelijk nog eens kunnen winnen, 3-0 van VK Gestel, nadat het bij de rust nog 0-0 stond. Ook Vrijheid Zolder won met dezelfde cijfers van AC Tervant. Anadol nam een slechte start thuis tegen Heide Hasselt en opnieuw kwam het afwerkingsprobleem aan de oppervlakte, het werd een 0-3-nederlaag.

kvv-heusden-zolder-verliest-derby

KVV Heusden-Zolder verliest derby

In de vierde klasse van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder 1-3 verloren tegen Spouwen-Mopertingen in een partij die langs beide kanten zwak uitviel. Vlak voor rust kwamen de bezoekers 0-1 voor, een score die ze kort na de herneming konden verdubbelen. Vijf minuten voor tijd scoorde Braem de aansluitingstreffer na een flater van de doelman, maar in de laatste minuut legden die van Spouwen-Mopertingen het 1-3 vonnis vast.

artistieke-gymnastiek-op-hoog-niveau

Artistieke gymnastiek op hoog niveau

Het is erg druk vandaag in de sporthal van Berkenbos want Moed en Volharding organiseert daar de 6de Cup Michel Wanten, een wedstrijd artistiek turnen voor meisjes-juffers in verschillende reeksen. Naast de gastclub zelf (foto boven), zijn er deelnemers uit België, Nederland, Malta en Lugano in Zwitserland. En die brengen ook erg veel toeschouwers mee.

zware-thuisnederlaag-voor-bbc-zolder

Zware thuisnederlaag voor BBC Zolder

In het basketbal heeft Zolder zijn zwaarste nederlaag van het seizoen geleden, 66-90 tegen Carnières. Na die pandoering hingen de kopjes bij spelers en supporters en er zal dan ook nog heel wat oppepwerk nodig zijn om vrijdagavond de verplaatsing naar Jaga Hasselt aan te vatten.

tc-heusden-is-beloond-voor-jeugdwerking

TC Heusden is beloond voor jeugdwerking

Voorzitter Fons Vanbilsen van Tennisclub Heusden toont trots het labal 'jeugdvriendelijke tennnisclub 2009-2010' dat hij voor zijn club in Antwerpen in ontvangst mocht gaan nemen, onder de goedkeurende blikken van onder meer Kim Clijsters en Yanina Wickmayer. Bij TC Heusden wordt dan ook alles ingezet op de jeugdwerking met gediplomeerde trainers, een tennisschool, kampen tijdens de vakanties, uitstappen, enz.

harmonie-op-de-cartoontoer

Harmonie op de cartoontoer

In een gevuld Kuipershof gaf koninklijke harmonie De Verenigde Vrienden, samen met drumband 'Just For Fun' zaterdagavond een fel gesmaakt najaarsconcert. 'Cartoons in Musicland' inspireerde tot een creatief podiumgebeuren.

vandaag-gezien-28-november-2009

Vandaag gezien

Voetbal blijft toch een sport met een aparte choreografie, zoals hier tijdens de reservenwedstrijd tussen Bolderberg en Gestel.

brahim-in-een-andere-gedaante

Brahim in een andere gedaante

De bezoekers van Muze maakten vanavond kennis met het theaterprogramma van Brahim, waarin hij zich een zanger toont die heel wat breder kan gaan dan we tot nu toe van hem gewoon zijn tijdens bijvoorbeeld talentenjachten en Eurosong.

wisseltruk-oplichter-slaat-toe-in-drankenhandel

Wisseltruk-oplichter slaat toe in drankenhandel

Bij Drankenhandel Bartels heeft zaterdag in de vooravond een wisseltruk-oplichter toegeslagen. Een man stapte de winkel binnen en vroeg de kassierster om 2 biljetten van € 20 en 1 van € 10 te ruilen voor één van 50. Dat deed ze, de biljetten werden gecheckt en klopten. Daarop - en dat is ook op de bewakingscamera te zien - ging de man wat achteruit, en meteen nadien toonde hij een biljet van € 10 dat hij verkeerdelijk zou hebben gekregen. Hij gaf de 10 euro (…) Lees het hele bericht

sinterklaas-op-pad-in-heusden

Sinterklaas op pad in Heusden

De Sint is in 't land en heeft het deze dagen bijzonder druk. Zaterdag reed hij met zijn Sintmobiel door Heusden waar hij een bezoekje bracht aan de winkels en onderweg lekkers uitdeelde aan de brave kinderen ...

ingrid-lenaerts-stelt-dichtbundel-voor

Ingrid Lenaerts stelt dichtbundel voor

In de bibliotheek heeft Ingrid Lenaerts (tweede van links) zaterdag haar dichtbundel 'Blijven' voorgesteld. Ingrid, die een aantal jaren Heusden ruilde voor Bilzen, maar hier ondertussen weer is komen wonen, schreef een reeks gedichten die nostalgie en geborgenheid uitademen. Er zitten ook heel wat herinneriingen aan haar grootouders in verwerkt. Een bundel dus die emoties verzilverd voor later. Tientallen mensen woonden de voorstelling bij en achteraf had Ingrid heel wat signeerwerk.

meer-fietsen-in-orde

Meer fietsen in orde

Alsmaar minder scholieren rijden met fietsen die niet in orde zijn. Dat blijkt uit de cijfers van de preventieve fietscontroles door politie en gemeenschapswachten. Eerder brachten we al de resultaten van het afgelopen najaar, maar nu zijn er ook vergelijkingen en met de voorbije jaren beschikbaar. Daaruit blijkt dat in 2001 nog 51,50 procent van de fietsen niet in orde waren, terwijl dat nu nog 27,20 procent is. Uiteraard spelen de bewustwordingscampagnes en de doorgedreven controles een (…) Lees het hele bericht

de-veen-heeft-grootste-schilderij-van-vlaanderen

De Veen heeft grootste schilderij van Vlaanderen

Atletiekstadion De Veen beschikt voortaan over het grootste kunstwerk van Vlaanderen. De academie voor beeldende kunsten van Heusden-Zolder heeft op de muren achter de staanplaatsen een kunstwerk van maar liefst 100 meter aangebracht, meteen het grootste schilderij van Vlaanderen. Het ontwerp komt van kunstenaar Erwin Vaes en een hele groep schilders van de academie heeft het uitgevoerd. Erwin moest niet ver zoeken voor zijn inspiratie: het werk zit vol verwijzingen naar de witte lijnen op de piste, het (…) Lees het hele bericht

boeiende-babbels-in-kunst-stop

Boeiende babbels in Kunst.Stop

In het MUZEcafé had vrijdagavond Kunst.Stop plaats. Gastvrouw Juliette Sinko (midden) ontving deze keer juwelenontwerpster Iris Mondelaers uit Beringen en auteur Mustafa Kör die zijn debuutroman 'De Lammeren' kwam voorstellen. Het is voor een deel een autobiografisch boek, waarin de auteur de omgekeerde reis van zijn vader maakt. Die maakte destijds de trip vanuit Turkije naar het Maasland, de auteur trekt nu zelf naar Anatolië. Het boek gaat over de liefde en het leven. Het Trio Marcisz (onder) vergastte het publiek op aangename muziek.

spelen-op-de-speelplaats-met-het-6de-leerjaar

Spelen Op de Speelplaats met het 6de leerjaar

De kinderen van het eerste en tweede leerjaar van de Vrije Basisschool Bolderberg spelen sinds kort elke vrijdagmiddag op de speelplaats, niet zo maar, ze doen activiteiten die door de leerlingen van het zesde leerjaar zijn voorbereid. Die stomen telkens 5 activiteiten klaar en de jongsten mogen dan kiezen wat ze die middag willen doen. Tot nu toe stonden al knikkerbanen maken, halloweenmaskers- en slingers maken, vliegertje vouwen, mini-pannenkoeken bakken en een fotozoektocht op het (…) Lees het hele bericht

19-schapen-overgebracht-naar-opvangcentrum

19 schapen overgebracht naar opvangcentrum

Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder is vandaag opgeroepen door het Federaal Voedselagentschap. Inspecteurs hadden op een afgelegen hoeve in Wintershoven bij Kortessem een grootschalige illegale schapenslachting ontdekt. Tientallen dieren waren op dat ogenblik al geslacht. De kadavers zijn door het FAVV in beslag genomen, het vlees zal worden vernietigd. 19 schapen waren nog in leven, ze zijn overgebracht naar het opvangcentrum.

twee-schapen-gestolen-op-slachtplaats

Twee schapen gestolen op slachtplaats

Het Offerfeest is vlot verlopen in Heusden-Zolder, in totaal zijn op de tijdelijke slachtplaats liefst 290 schapen geslacht, aanzienlijk meer dan het aantal verkochte bonnen. Maar er kon tot op het laatst ingeschreven worden. Zo troffen FAVV-inspecteurs in de Stationsstraat 7 niet-geregistreerde schapen aan, maar ook die eigenaars hebben alles nog in orde kunnen brengen. Bij de politie zijn twee meldingen binnengekomen van illegale slachtingen, doordat er veel ploegen op de baan waren, waren die (…) Lees het hele bericht

3-inbraakpogingen-afgelopen-nacht

3 inbraakpogingen afgelopen nacht

Afgelopen nacht zijn in Heusden-Zolder drie pogingen tot diefstal met inbraak gebeurd. Rond 20 over drie werd de politie opgeroepen door de eigenaar van De Machinevriend in de Bieststraat, hij was zelf verwittigd door een alarmcentrale die een duidelijke inbraakmelding had gekregen. Ter plaatse zag de man dat de poorten opengebroken waren, dieven waren met zowat 25 kettingzagen aan de haal gegaan.. Vanmorgen merkten bewoners van een huis in de Pastoor Paquaylaan dat het slot geforceerd was en (…) Lees het hele bericht

voorlopig-geen-vuurwerk-in-lidl

Voorlopig geen vuurwerk in Lidl

Het ziet er naar uit dat het warenhuis Lidl voor de komende eindejaarsperiode geen vuurwerk meer kan verkopen. Zoals bekend zijn er tijdens het openbaar onderzoek voor de vergunningsaanvraag heel wat bezwaarschriften binnengekomen bij het gemeentebestuur, onder meer van buurtbewoners. Het schepencollege moet de bezwaren nu onderzoeken en heeft ze onder meer voor advies overgemaakt aan de dienst springstoffen van het ministerie van Economische (…) Lees het hele bericht

offerfeest-draait-op-volle-toeren

Offerfeest draait op volle toeren

Sinds vanochtend is het druk op de tijdelijke slachtplaats voor het Offerfeest aan het Brancardiershof. Na het vrijdaggebed kwamen de moslims daar hun schapen offeren en riuteel laten kelen door professionele kelers. Alles gebeurde onder toezicht van de politie en inspecteurs van het Federaal Voedselagentschap. Er werd ook op toegezien dat alleen slachtafval en huiden in de containers werden gedumpt van dieren die ter plaatse waren geslacht, wie van elders slachtafval brengt, wordt vervolgd. Ook gouverneur Herman Reynders kwam een kijkje nemen.

daan-speelt-uit-manhay

Daan speelt uit 'Manhay'

Als artiest heeft hij zijn voor- en tegenstanders, al is de groep die-hard fans in Vlaanderen het afgelopen jaar alleen maar gegroeid. Daan is dan ook een muzikant met een breed repertoire. Dat bewees hij donderdagavond met zijn clubconcert in Muze dat vooral werk bevatte uit zijn nieuwe CD 'Manhay'. En hij had duidelijk veel volk meegebracht. (foto LensCollectief)

zwaargewonde-bij-botsing-op-koerselsebaan

Zwaargewonde bij botsing op Koerselsebaan

Rond zes uur vanmorgen is op de Koerselsebaan, even voor de spoorweg richting Koersel, een auto tegen een vrachtwagen gebotst. De brandweer moest de bestuurder van de auto bevrijden. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval zorgde lange tijd voor verkeershinder in de ochtendspits.

convivium-einde-van-een-klasserestaurant

Convivium: einde van een klasserestaurant

Convivium, het gerenommeerde restaurant in de Guido Gezellelaan, is failliet. Chef-eigenaar Carlo Bergmann heeft zelf de boeken neergelegd nadat hij tot het laatst heeft gestreden. Hoofdoorzaak ligt bij de economische crisis. Convivium mikte vooral op zakenlunchers, een segment waar zwaar is gesnoeid in de budgetten. Toch wil Carlo het daar niet alleen aan wijten. "Ik heb jaren keihard gewerkt, zwaar geïnvesteerd in de zaak, in personeel en in kwaliteitsproducten. Dat heeft (…) Lees het hele bericht

de-roovers-over-boekverbranding

De Roovers over boekverbranding

Het brandalarm is donderavond gelukkig niet afgegaan in Muze, nochtans brachten De Roovers er 'ça brûle' op de planken, een stuk geïnspireerd op de boekverbrandingen. Meteen ook het bewijs dat in Vlaanderen nog plaats is voor geëngageerd theater. (foto LensCollectief)

offerfeest-overtreder-is-beboet

Offerfeest: overtreder is beboet

Tot vandaag waren er in het gemeentehuis 266 slachtbonnen afgeleverd om schapen te slachten voor het Offerfeest morgen. Vorig jaar waren het er 400, bij de gemeente maken ze zich sterk dat door de heisa van de afgelopen tijd heel wat moslims hebben gekozen voor een geldgift als alternatief voor een offerdier. Alles staat in ieder geval klaar om morgen vanaf 10 uur aan het Brancardiershof de officiële rituele slachting te laten plaatsvinden, in de loop van de voormiddag komt ook de (…) Lees het hele bericht

geld-voor-iftar-en-sportevementen-onder-vuur

Geld voor iftar- en sportevementen onder vuur

De openbare zitting van de gemeenteraad nam donderdagavond amper een goeie drie kwartier in beslag. Sevim Murat trakteerde haar collega's op snoepjes naar aanleiding van het Offerfeest. Dat kon niet beletten dat het goedkeuren van de subsidies voor de iftar-avonden heel wat commentaren losweekte. 2 van de 4 initiatieven, die van Horizon en van de Sultan Ahmet moskee werden afgewezen, omdat de ingediende facturen te maken hadden met voedsel en drank. De Gemeentelijke Raad voor de (…) Lees het hele bericht

1-op-5-te-snel-in-de-schootstraat

1 op 5 te snel in de Schootstraat

De poltie heeft snelheidscontroles uitgevoerd in de schoolomgeving in Schootstraat. Van de 99 bestuurders reden er 20 te snel. 1 bestuurder die inhaalde zonder knipperlicht kreeg een extra boete.

weyerke-stopt-communicatie-rond-rom-houben

Weyerke stopt communicatie rond Rom Houben

't Weyerke laat niet langer de media toe bij Rom Houben en zijn familie. De afgelopen dagen is het centrum zowat overspoeld door de wereldpers, nadat die ontdekte hoe Rom als 'comapatiënt' toch een bewust man bleek te zijn en via een computer kan communiceren. Maar al die belangstelling en interviews hebben veel inspanningen gevergd van Rom Houben en zijn omgeving, vandaar dat algemeen directeur Jan Thiry van 't Weyerke nu een stop afkondigt. (…) Lees het hele bericht

gemeenteraad-verdeelt-straks-subsidies

Gemeenteraad verdeelt straks subsidies

Vanavond om 19 uur vergadert de gemeenteraad. Die moet zich onder meer uitspreken over de toekenning van de subsidies voor sportevenementen voor dit jaar en over de verdeling van de iftar-toelagen. Daarnaast staat ook de erkenning van de dorpsraad Heusden op de agenda.

onrust-over-vallende-dakpannen

Onrust over vallende dakpannen

Door de felle wind van de voorbije dagen zijn dakpannen van een woning op de hoek van de Everselkiezel en de Padbroekweg op het voetpad terecht gekomen. Volgens de vzw Sint-Baaf dreigen er nog meer dakpannen naar beneden te vallen. "Nochtans was in BPA Eversel van 1975 al de afbraak van de woning voorzien. Op een of andere geheimzinnige wijze werd deze BPA later tot eenieders verwondering gewijzigd. Op deze plaats passeren geregeld groepen (…) Lees het hele bericht

fc-bolderberg-ontslaat-zijn-trainer

FC Bolderberg ontslaat zijn trainer

Het bestuur van FC Bolderberg heeft zijn trainer Mathieu Vrancken ontslagen. Voorlopig wordt de ploeg geleid door Francis Fabbro en Davy Vanhove. Bolderberg, dat afgelopen seizoen promoveerde van vierde naar derde provinciale, staat na 12 speeldagen laatste met 6 punten.

geen-parkeerovertredingen-bij-markt

Geen parkeerovertredingen bij markt

't Is eens iets anders maar bij de multiculturele markt zijn vandaag geen parkeerovertredingen vastgesteld. Wel haalde de politie het boekje boven voor een motorfietser die zonder valhelm reed en voor twee bestuurders die op het fietspad gingen staan

kate-ryan-pleegde-vluchtmisdrijf-in-viversel

Kate Ryan pleegde 'vluchtmisdrijf' in Viversel

De politierechter in Hasselt heeft zangeres Kate Ryan vandaag veroordeeld tot 15 dagen rijverbod en een boete. Half mei was ze 's avonds laat op de parking bij restaurant De Spork in Viversel achteruit tegen een andere auto gereden. Naar eigen zeggen had ze daar niets van gemerkt. Getuigen hadden het wel gezien en een kennis belde haar een uur later. 's Anderendaags nam de zangeres dan contact op met de eigenaar van de andere auto om de schade te regelen. Toch (…) Lees het hele bericht

schouwbrand-in-de-rieten

Schouwbrand in De Rieten

De brandweer is vanmiddag opgeroepen voor een schouwbrand in de Rieten. Toen de spuitgasten aankwamen, had de eigenaar het vuur al kunnen blussen. Maar bij het vegen van de schouw door de brandweer ontstond opnieuw een grote rook-hitte ontwikkeling.

staf-van-gossum-in-koppen

Staf Van Gossum in Koppen

t Weyerke is de afgelopen dagen zowat overspoeld door de media nadat het verhaal van Riemstenaar Rom Houben op grote schaal verspreid raakte. De man verblijft in 't Weyerke en ligt al 23 jaar 'in coma'. Maar al die tijd kon hij alles horen, zien en ruiken, en niet reageren. Tot een specialist zijn hersenactiviteit ontdekte en er een computersysteem werd ontwikkeld waarmee hij voortaan wel kon communiceren. Het repotageprogramma Koppen is voor vanavond nog twee mensen in een vergelijkbare (…) Lees het hele bericht

niet-alleen-herten-dragen-een-gewei

Niet alleen herten dragen een gewei ...

Hopelijk vinden de wandelaars in de natuur toch voldoende fraais, na het onstuimige weer van de afgelopen dagen. Zoals bijvoorbeeld dit mooie gewei, het blijft verbazen hoeveel paddenstoelen en zwammen we in onze contreien aantreffen. (foto Stefan Was)

erkenning-voor-gebedsgroep-pater-pio

Erkenning voor Gebedsgroep Pater Pio

In de kerk van Lindeman had dinsdagavond een plechtigheid plaats waarbij de gebedsgroep voor Pater Pio de officiële erkenning vanuit Italië ontving. Maandelijks wordt op dinsdag gebeden bij het beeld van pater Pio. Op de plechtigheid vanavond ontvingen pastoor Ryszard Sztylka en gebedsleider Madeleine Verlinde de oorkonde van Firmin Feyaerts internationaal raadslid voor de Benelux van de gebedsgroep Pater Pio.

milieu-award-voor-v-amp-r-the-solarcompany

Milieu-award voor V & R The Solarcompany

Unizo, de organisatie van zelfstandige ondernemers heeft vandaag in het gebouw van V&R The Solarcompany op De Schacht de Milieu & Energie Awards 2009 uitgereikt. Die onderscheidingen worden toegekend in het kader van 'Milieu en Energie' een project dat inspeelt op het groeiend milieu- en energiebwustzijn van de Limburgse KMO's. De awards moeten goede voorbeelden belonen en andere ondernemers inspireren. V & R the Solarcompany won één van de drie awards (…) Lees het hele bericht

hulk-gust-opent-zijn-eigen-zaak

Hulk Gust opent zijn eigen zaak

Door het populaire vtm-programma 'De beste hobbykok van Vlaanderen' werd Gust Gonzalez zowaar een BV. 'Hulk Hogan' uit Heusden was hier al langer een opgemerkt figuur als hij met zijn opvallende look en brede torso op straat verscheen. Maar nu kennen ze de ex-mijnwerker met Spaanse roots ook als een zachtaardige man, met creatief talent in de keuken. Tot zijn eigen verbazing bracht Gust het ver in het programma. En nu zet hij nog stapje verder want op 15 december opent hij met (…) Lees het hele bericht

wie-kan-kiezen-in-muze

Wie kan kiezen in Muze?

Cultuurcentrum Muze beleeft deze week een enorm druk programma. Woensdagavond staat de film 'Partir' van Catherine Corsini op het programma. Donderdagavond wordt het moeilijk kiezen, enerzijds geeft Daan een clubconcert naar aanleiding van zijn nieuwe CD 'Manhay' en in de schouwburg brengen De Roovers 'ça brûle' een theaterstuk over de boekverbrandingen. Vrijdag tussen 18 en 20 uur is er een nieuwe editie van Kunst.stop met als gasten juweelontwerpster (…) Lees het hele bericht

eversel-viert-sint-cecilia

Eversel viert Sint-Cecilia

Het naamfeest van Sint-Cecilia wordt op veel plaatsen gevierd door zangers en muzikanten. In Eversel is het Sint-Ceciliafeest geëvolueerd naar een 'feest van de parochie', voor iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks bij het kerkgebeuren of de erediensten betrokken is. Zo daagden 76 parochianen op voor het Sint-Ceciliafeest in Sint-Baaf.

4-procent-dronken-aan-het-stuur

4 procent dronken aan het stuur

In 8 politiezones, waaronder Heusden-Zolder, en door de wegpolitie op de E 314, zijn er afgelopen weekend SLim-controles gevoerd. In totaal moesten daarbij 1.668 bestuurders een ademtest afleggen, bijna 4 procent had teveel gedronken. Nog eens 3 procent had drugs gebruikt. 86 van de 1974 auto's zijn geflitst. Daarnaast zijn nog 87 andere overtredingen vastgesteld. 13 rijbewijzen zijn ingetrokken.

michelinster-voor-pret-a-gouter

Michelinster voor Prêt-à-Goûter

Het restaurant Prêt-à-Goûter in de Sint-Jobstraat in Bolderberg heeft zijn eerste Michelinster binnen. Dat blijkt uit de nieuwe editie van de prestigieuze culinaire gids. Zo kan Heusden-Zolder, dat zich al langer als gastronomisch bastion probeert te profileren, eindelijk met een sterrenrestaurant uitpakken. Voor de familie Vandenhove is het de bevestiging. Toen ze destijds nog een restaurant uitbaatte boven het slachthuis in Hasselt, haalde ze al een eerste ster binnen. Daar (…) Lees het hele bericht

stormschade-bij-ons-zeer-beperkt

Stormschade bij ons zeer beperkt

Het ziet ernaar uit dat de stormschade afgelopen nacht beperkt is gebleven in onze contreien. Bij de brandweer van Heusden-Zolder kwamen twee oproepen binnen: één voor een omgewaaide boom in Lummen en één voor enkele losgekomen dakpannen aan 't Rond Punt. Het is uiteraard niet uitgesloten dat nu het licht is geworden her of der nog schade zichtbaar wordt. UPDATE 's Avonds moest de brandweer nog even naar de Ketelstraat waar een straatlamp op auto's dreigde terecht te komen.

luc-i-is-oude-en-nieuwe-prins-in-zolder

Luc I is oude én nieuwe prins in Zolder

Bij de Zolderse Boekweitmannen hebben ze een nieuwe prins: Luc I. Luc I??? Was die het vorig jaar ook al niet? Inderdaad, Luc Creyns heeft na het last-minute afhaken van een andere kandidaat opnieuw de scepter opgenomen en hij belooft er nog feller tegenaan te gaan dan vorig jaar. Tja, als Leterme opnieuw premier mag worden, waarom zou Luc dan niet opnieuw prins mogen zijn?

gratis-workshop-over-ecologisch-leven

Gratis workshop over ecologisch leven

Onlangs brachten Dimitri Leue en Jonas Van Geel de ecologische theatervoorstelling 'Tegen de lamp'. Als vervolg daarop organiseert Muze nu donderdag om 19u30 een workshop 'Aan de slag met tegen de lamp'. Je krijgt daar een heleboel tips om energie te besparen, de mogelijkheden van carpoolen en autodelen, de waarheid over de spaarlamp, subsidies voor zonnepanelen, het verkleinen van je ecologische voetafdruk, composteren op een appartement, ... Een medewerker van Ecolife geeft (…) Lees het hele bericht

darwinexpo-bracht-bijna-4-000-euro-op

Darwinexpo bracht bijna 4.000 euro op

De kunstverkoop tijdens de Darwintentoonstelling van Art. 27 vzw, die een week geleden in Heusden-Centrum werd afgesloten, bracht welgeteld 3.950,70 euro op. Dat mooie bedrag gaat naar het koffieproject Gumutindo in Uganda, een producent van Arabicakoffie en partner van Oxfam Wereldwinkels. Ondertussen werkt Art. 27 aan zijn volgende project, de expo 'Thirty Somethings' die op 9 december in Ainsi in Maastricht opent.

dbbc-zolder-verslaat-neerpelt

DBBC Zolder verslaat Neerpelt

De dames van basket Zolder hebben Neerpelt verslagen met 66-51. De eerste helft domineerde de thuisploeg, maar Neerpelt trof raak vanop de vrijworplijn zodat de kloof aan de rust nog maar 6 punten bedroeg. In de tweede helft kwam daar nog foutenlast van Zolder bovenop, Neerpelt kwam nog terug tot 2 punten, maar in de laatste 5 minuten maakte DBBC de klus af.

sint-barbara-viert-koning-en-prins

Sint-Barbara viert koning en prins

De doelschuttersgilde Sint-Barbara - gevestigd in de buurt van de watertoren - vierde zijn topschutters van 2009. Sven kon zich kronen tot koning en Ruben is de nieuwe prins. Beide hoogheden zijn te herkenning aan hun kroon en eremetaal.

pret-op-kinderrechtenfeest

Pret op kinderrechtenfeest

In Muze kwamen vandaag heel wat kinderen samen om te spelen en zich te amuseren. Het was feest omdat de rechten van het kind precies 20 jaar bestaan. Maar ook na dit kinderrechtenfeest staat de komende maanden nog één en ander op het programma.

scouts-bakken-pannenkoeken-voor-scouts

Scouts bakken pannenkoeken voor scouts

In Eversel zijn vandaag meer dan 700 pannenkoeken verorberd. Zoals we al eerder meldden, waren de scouts daar de nationale laureaat van de bureluren-wedstrijd. Iedere scoutsgroep mocht iets doen met de buren, en die van Eversel verwenden hun buren eens flink. En vandaag volgde dan de prijs. Pieter Michiels, de verbondscommissaris van Vlaanderen, kwam met zijn equipe, en de hulp van de kookouders, pannenkoeken bakken voor alle scouts én de inwoners van Eversel. Moeten we nog zeggen dat het gesmaakt heeft?

nipte-nederlaag-voor-zolder-in-brussel

Nipte nederlaag voor Zolder in Brussel

Basketbalclub BBC Zolder heeft zondag met 64-60 verloren van Excelsior Brussel. De uitslag verraadt al dat het een gelijkopgaande wedstrijd was tussen twee clubs die beiden afgelopen jaar naar tweede nationale zijn gepromoveerd. Toch had Brussel een streepje voor, want voor deze wedstrijd had het al 4 overwinningen geboekt.

vanthoor-13de-inn-macao

Vanthoor 13de inn Macao

Laurens Vanthoor is vandaag 13de geëindigd in de Grote Prijs van Macao formule 3. De Italiaan Edoardo Mortara was de snelste. Net als Vanthoor bestuurde Mortara een Volkswagen, ook de Fransman Vernay op de tweede plaats reed in Volkswagen, de derde podiumplaats was voor de Brit Bird in een Mercedes.

winst-voor-iedereen

Winst voor iedereen

In vierde provinciale A werd het een 9 op 9 voor de ploegen uit Heusden-Zolder. In GT Lommel Kolonie Standaard Viversel werd het 1-3, Statie Zolder won met 3-2 tegen SK Lozen en SK Heusden 06 stuurde SK Meldert terug naar huis met 2-1.

alleen-vrijheid-haalt-een-punt

Alleen Vrijheid haalt een punt

In derde provinciale A heeft FC Anadol met 4-0 verloren op het veld van AC Tervant, maar de bezoekers waren allerminst tevreden over de leiding. Het zwalpende Bolderberg verloor thuis met 1-4 tegen Eendracht Zelem. Vrijheid Zolder keerde van zijn verplaatsing naar VK Gestel terug met 2-2, Vrijheid creëerde de beste kansen maar kon die niet benutten.

zege-van-zolder-b-bij-optima

Zege van Zolder B bij Optima

Zolder B won gisteravond met 52-64 op het veld van Optima Tessenderlo A. En dat bij een ploeg die tot nu toe ongeslagen bleef in eigen huis. Van bij het begin vlogen de bezoekers erin, terwijl achterin een sterke defensie de Looienaars van korf probeerde te houden. Door die overwinning blijft Zolder in het spoor van leider Nieuwerkerken.

bbc-heusden-wint-van-diepenbeek

BBC Heusden wint van Diepenbeek

In de eerste provinciale van het basketbal heeft BBC ING Heusden Gems Diepenbeek verslagen met 71-62. De thuisploeg startte sterk en kon enkele punten uitlopen. Die voorsprong werd in het tweede en derde quarter verder uitgebouwd. Pas in het laatste kwart maakte Gems van het concentratieverlies van de thuisploeg gebruik om van de voorsprong af te knabbelen, maar hun offensief strandde op 9 punten.

de-boekweitmannen-swingen

De Boekweitmannen swingen

Het carnavalsseizoen is nog maar pas op gang geschoten, en De Boektweitmannen hielden zaterdagavond hun bal in de feestzaal van Muze. Zo'n 500 carnavalisten waren uit alle windstreken afgezakt, liefst 30 groepen waren met een delegatie aanwezig. De sfeer zat er dan ook goed in en er is heel wat gedanst ... door jong en oud.

bolderberg-wint-na-weer-5-sets

Bolderberg wint na (weer) 5 sets

In het volleybal heeft VCK Bolderberg Bovoc Bouwel verslagen met 3-2, na dus opnieuw een lange vijfsetter. De thuisploeg sloeg meteen een kloof en behield die tot het eind van de eerste set. In de tweede zag het er goed uit bij 20-17, toch kwam Bouwel nog terug en verloor Bolderberg met 25-27. De derde werd een afstraffing voor de thuisploeg, die in de vierde de situatie rechtzette. In de beslissende set scoorde Gert Palmers zes punten op rij en was de overwinnning toch nog binnen. Setstanden: 25-20, 25-27, 17-25, 25-19, 15-10

werkgroep-verder-nomineerde-internetgazet

Werkgroep Verder nomineerde Internetgazet

Je hebt wellicht al gehoord: het tv-programma "Koppen" heeft in Zemst de mediaprijs van de Werkgroep Verder gekregen voor de reportage "Het grote verlies". De prijs wordt elk jaar toegekend aan iemand die op een correcte en verantwoorde manier omgaat met het thema zelfdoding en nabestaanden. Ook enkele andere artikelen en reportages waren genomineerd net als de Internetgazet Heusden-Zolder met het verhaal dat wij op 24 november vorig jaar publiceerden over Marijke Tiri. (…) Lees het hele bericht

3-0-nederlaag-voor-kvv

3-0 nederlaag voor KVV

In de vierde nationale C van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder zaterdagavond met 3-0 verloren bij FC Zwarte Leeuw. Beide ploegen konden evenveel kansen afdwingen, alleen kon de thuisploeg ze ook benutten. Na 5 minuten stond het al 1-0. In de tweede helft liep Zwarte Leeuw verder uit. In de laatste minuut beging Sögütcu nog een overbodige fout en kreeg rood.

van-smaak-gesproken

Van smaak gesproken ...

Ook seniorencentrum De Zandloper stond vandaag in het teken van de Week van de Smaak. De zaal was volgelopen niet alleen met Belgen, maar ook Polen, Duitsers, Belgen, Spanjaarden, Turken, Italianen en andere nationaliteiten die allemaal kwamen proeven. Turkije is dit jaar het centrale land, daarom kwam ook een buikdanseres optreden. En dat werd pas gesmaakt ... gelukkig heeft niemand zich verslikt.

vanthoor-rijdt-5de-tijd-in-macao

Vanthoor rijdt 5de tijd in Macao

Laurens Vanthoor heeft zaterdag de 5de tijd gereden tijdens de kwalificaties voor de Grote Prijs van Macao formule 3. Vanthoor eindigde in zijn Volkswagen op 2 seconden 178 duizendsten van de snelste, zijn Franse ploeggenoot Jean-Karl Vernay.

bezoek-aan-asielcentrum-in-lint

Bezoek aan asielcentrum in Lint

Een dertigtal inwoners - buurtbewoners, geinteresseerden en gemeentebestuur - van Heusden-Zolder heeft zaterdag een bezoek gebracht aan het asielzoekerscentrum in Lint. De burgemeester van Lint verwelkomde het gezelschap en situeerde ook de komst van de 120 asielzoekers destijds in een moeilijke periode. De politiecommissaris illustreerde met criminaliteitscijfers dat het aantal feiten nauwelijks is toegenomen en zich hoofdzakelijk beperkte tot het verlies van documenten. Daarna volgde een (…) Lees het hele bericht

heusden-zolder-loopt-uit-na-merkwaardige-wedstrijd

Heusden-Zolder loopt uit na merkwaardige wedstrijd

In de derde nationale van het zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder Boys Waververslagen met 13-5. Bij de rust stond het 5-2. Door die overwinning en het gelijkspel van achtervolger Temse in APK Beringen loopt SI verder uit in de stand. De leiders tellen nu al 5 punten voorsprong op de tweede. Toch ook drie opmerkelijke feiten: Waver is een ploeg met allemaal doofstomme spelers en begeleiders, wat een apart cachet aan de wedstrijd gaf. De eerste scheidsrechter kwam te (…) Lees het hele bericht

multicultureel-kookboek-voorgesteld

Multicultureel kookboek voorgesteld

Onder grote belangstelling is vrijdagavond in Muze het boek 'Mix van culturen, verhalen en recepten uit Heusden-Zolder' voorgesteld. Dat is het resultaat van een kookcursus, eigenlijk meer een kookontmoeting, tussen een 15-tal inwoners van september vorig jaar tot juni dit jaar. Het ging om alle leeftijden, mensen uit alle windstreken, mannen en vrouwen die onder leiding van Myriam La Chapelle kookten en ondertussen informatie en ervaringen uitwisselden over tradities, recepten, (…) Lees het hele bericht

lintjes-tegen-geweld-op-vrouwen

Lintjes tegen geweld op vrouwen

Leden van de CD&V werkgroep 'Vrouw en Maatschappij' trokken vrijdag in de vooravond de straat op in de Koolmijnlaan, ze spelden voorbijgangers witte lintjes op. De actie maakte deel uit van een nationale campagne tegen geweld op vrouwen en de straffeloosheid waarin geweld en verkrachting vaak blijven steken.

dronken-en-met-alles-in-overtreding

Dronken en met alles in overtreding

Bij een verkeersactie heeft de politie van Heusden-Zolder een dronken bestuurder betrapt. De man reed bovendien in een auto die niet gekeurd was, hij had geen verzekering en was niet ingeschreven. Bovendien had de man al een rijverbod. Zijn auto is in beslag genomen en getakeld.

mieke-boeckx-over-gezonde-voeding

Mieke Boeckx over gezonde voeding

Mieke Boeckx boeide in de bib een heel aantal toehoorders met 'Start2eat'. Nadat ze heel wat mensen leerden joggen met 'Start to run', toont ze nu dat we ook in 10 weken gezonde voedingsgewoontes kunnen aanleren. Het ene staat trouwens niet los van het andere, minimaal 3 maal per week 30 minuten lichaamsbeweging is een must. Daarnaast is het belangrijk dat we gezond eten, met voldoende variatie in de voeding en voldoende water. Meer info op www.starttoeat.be

vanavond-voorstelling-mix-van-culturen

Vanavond voorstelling 'Mix van culturen'

De jongste tijd worden er nogal wat boeken voorgesteld in Heusden-Zolder, vandaag rolt een puur product uit deze gemeente van de persen: "Mix van culturen, verhalen en recepten uit Heusden-Zolder." Het is de weerslag van een 'kookcursus' waarbij mensen van verschillende origine en leeftijden een jaar lang samen kookten. Ze vertellen ook elk hun eigen verhaal over hun eetgewoonten, zowel in hun land van oorsprong als hier. Vanavond om 20 uur wordt het boek voorgesteld in de kleine feestzaal van Muze. De deelnemers zullen er ook laten proeven wat ze geleerd hebben.

verhaal-van-marijke-op-dag-van-nabestaanden

Verhaal van Marijke op Dag van Nabestaanden

Morgen worden in het Elewijtcenter in Zemst enkele honderden mensen verwacht op de 8ste 'Dag van de Nabestaanden'. Het is een ontmoetingsdag voor familieleden die geconfronteerd zijn geweest met zelfdoding, ook hulpverleners en politiemensen nemen eraan deel. Mensen zullen er ervaringen uitwisselingen en moderator Lea Van Hoeymissen laat ook enkele getuigen aan het woord. Daarbij ook Elie en Anita Tiri-Colson uit de Mommestraat die het verhaal van hun dochter Marijke zullen brengen. Hun (…) Lees het hele bericht

zware-botsing-op-koolmijnlaan

Zware botsing op Koolmijnlaan

Donderdagavond rond 19u30 zijn twee gewonden gevallen bij een verkeersongeval op de Koolmijnlaan ter hoogte van de Pater Amideuslaan. Eén persoon werd bij de botsing uit zijn wagen geslingerd en was er erg aan toe. Hij kreeg ter plaatse de eerste zorgen van de MUG. Door de grote toeloop van toeschouwers hadden de hulpdiensten moeite om tot bij het slachtoffer te geraken. Er werd een extra politieploeg opgeroepen, de Koolmijnlaan bleef een tijdlang versperd in één rijrichting.

ongeval-met-vluchtmisdrijf

Ongeval met vluchtmisdrijf

Rond 20 voor 11 donderdagmorgen is een voetganger gewond geraakt bij een aanrijding in de Dorpsstraat. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto pleegde vluchtmisdrijf. Het gaat om een donkere Volkswagen Golf. De politie is een onderzoek gestart.

protest-tegen-nieuwe-wachtdienst-apothekers

Protest tegen nieuwe wachtdienst apothekers

Op 1 januari verandert de wachtdienst voor apothekers. De apothekers van Heusden-Zolder stappen dan in een pool met hun collega's van Houthalen-Helchteren en Zonhoven. Blijkbaar is niet iedereen gelukkig met die regeling. In Zonhoven hebben al enkele honderden mensen een petitie ondertekend die gelanceerd is door seniorenbeweging OKRA, KAV, Ziekenzorg en het ACW. Zij vinden dat ze in de toekomst 's avonds of in het weekend te ver op zoek moeten naar een apotheker, te meer omdat de inwoners van Zonhoven voor de centrale huisartsenwachtdienst naar Hasselt-Centrum moeten.

tony-beerten-wil-aanpassing-parkeerautomaten

Tony Beerten wil aanpassing parkeerautomaten

Oppositieraadslid Tony Beerten (Nieuw) vindt dat de parkeerregeling in het winkelcentrum Cité al moet aangepast worden. Sinds kort staan daar parkeerautomaten, maar wie slechts kort moet parkeren, kan met de speciale parkeerschijf van de gemeente 15 minuten gratis staan. "Als je vroeger de knop op de parkeermeters indrukte, kreeg je automatisch 10 minuten gratis bovenop de tijd die je betaalde. Als je nu langer gaat winkel, kan je geen gebruik maken van die gratis tijd, want de (…) Lees het hele bericht

heusdenaar-volledig-verantwoordelijk-voor-ongeval

Heusdenaar volledig verantwoordelijk voor ongeval

De correctionele rechtbank in Hasselt heeft een 29-jarige man uit Heusden-Zolder veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden met uitstel, een boete van 2.750 euro (waarvan 1100 euro met uitstel) en 9 maanden rijverbod. In de nacht van 2 op 3 december 2007 was hij op de E 314 in Houthalen achterop een auto gereden met daarin twee jonge Genkenaren, de bestuurder van die auto overleed. De Heusdenaar reed 160 km per uur en had teveel (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-19-november-2009

Vandaag gezien

Het is echt wel een rijk najaar voor paddenstoelen in onze contreien. Dit is de bloedsteelmycena. (foto Stefan Was)

4-genomineerden-van-bolderberg-voor-volley-awards

4 genomineerden van Bolderberg voor volley-awards

Op 18 december worden in Genk de Limburgse volleybal-awards uitgereikt. VCK Bolderberg telt liefst viuer genomineerden. Gert Palmers staat bij de kandidaten voor een trofee van de spelers uit de nationale reeksen. Hij vertoeft er in het gezelschap van onder meer spelers van Maaseik en Halen. René Vanoppen is genomineerd bij de beste coaches en ook bij de beloftevolle jongeren staat eentje van Bolderberg: de zestienjarige Lienert Cosemans. En tenslotte is Jefke Goris (…) Lees het hele bericht

3-illegalen-en-verdacht-vlees-in-beenhouwerij

3 illegalen en verdacht vlees in beenhouwerij

De politie van Heusden-Zolder heeft samen met inspectiediensten een controle gehouden in een beenhouwerij. Daarbij zijn 3 illegalen aangetroffen. Die zijn opgepakt en ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken. Ze kregen het bevel het land te verlaten. In de beenhouwerij is ook een hoeveelheid vlees in beslag genomen en vernietigd. Het was al de derde keer dat de zaak inspectie over de vloer kreeg.


leerlingen-praten-met-frank-de-winne

Leerlingen praten met Frank De Winne

De leerlingen van het zesde leerjaar van de Vrije Basisschool Bolderberg hebben deelgenomen aan de talentenbeurs ‘IKANDA’ in de Brabanthal te Leuven. Daar beleefden ze een historisch moment, er werd een verbinding gemaakt met het internationaal ruimtestation ISS en twee leerlingen, Amber en Alex, mochten persoonlijk een vraag stellen aan Frank De Winne. Voor de rest werden de kinderen verwelkomd door Vlaams minister van onderwijs Smet en ze maakten er kennis met (…) Lees het hele bericht

asielzoekers-komen-op-7-december

Asielzoekers komen op 7 december

Op maandag 7 december wordt De Bark in de Kapelstraat in gebruik genomen en normaal zullen dan de eerste asielzoekers arriveren. Dat heeft het Rode Kruis bevestigd. Op 1 december gaat het huurcontract met eigenaar Poverello in. Ondertussen is de druk op Fedasil verhoogd, nu de arbeidsrechtbank in Brussel een dwangsom heeft opgelegd van 500 euro per dag per asielzoeker die geen opvangplaats krijgt.

peter-tielens-wil-hoofddoekendebat

Peter Tielens wil hoofddoekendebat

Oppositieraadslid Peter Tielens (Nieuw/LDD) wil in de verenigde gemeenteraadscommissie van 23 november een debat voeren en stemmen over het dragen van religieuze symbolen door gemeentepersoneel dat contact heeft met cliënteel. Volgens Tielens hebben burgemeester en schepenen dat zogenaamde hoofddoekendebat al lang beloofd maar werd het alsmaar uitgesteld. Door de maatschappelijke discussies van de jongste maanden, vindt het raadslid het niet opportuun om het debat nog langer uit de weg te (…) Lees het hele bericht

te-weinig-wisselwerking-met-gemeente

Te weinig wisselwerking met gemeente

Voorzitters en afgevaardigden van de 6 dorpsraden van Heusden-Zolder hebben dinsdagavond voor het eerst de koppen bij elkaar gestoken. Het gaat om Boekt, Bolderberg, Eversel, Heusden, Viversel en Zolder. Ze wilden van elkaar te weten komen hoe er gewerkt wordt, volgens welke structuur en met welke financiën. De dorpsraden gingen ook op zoek naar punten waar ze samen kunnen aan werken, en daar kwamen vooral de wisselwerking en de communicatie met het gemeentebestuur naar boven. Dat zijn alvast agendapunten voor de volgende bijeenkomst eind januari.

veroordeeld-voor-schoten-op-schoonbroer

Veroordeeld voor schoten op schoonbroer

De correctionele rechtbank in Hasselt heeft een 39-jarige man uit Heusden-Zolder veroordeeld omdat hij had geschoten op zijn schoonbroer. Die schoonbroer, een 34-jarige drugsverslaafde uit Houthalen, had in de woning van zijn zus enkele ruiten aan diggelen geslagen. Daarop loste haar man de schoten. Voor de rechtbank beweerde hij te handelen uit wettige zelfverdediging. Maar de rechter vond dat zijn reactie niet in verhouding stond tot de feiten. De Houthalenaar werd immers geraakt in de buik (…) Lees het hele bericht

aanhangwagendief-gepakt-in-houthalen

Aanhangwagendief gepakt in Houthalen

In Houthalen-Helchteren heeft de politie een man van 35 uit die gemeente opgepakt die verdacht wordt van de diefstal van zeker een tiental aanhangwagens dit jaar. De man sloeg niet alleen in eigen gemeente toe, maar ook in de regio, onder meer in Heusden-Zolder. De politie van Houthalen-Helchteren heeft trouwens een oproep gedaan aan gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan, om dat alsnog te doen.

te-snel-in-sint-jansblok

Te snel in Sint-Jansblok

Bij een snelheidscontrole in Sint-Jansblok reden 6 van de 25 bestuurders te snel. De controle volgde op klachten van buurtbewoners. Bij valavond hield de politie ook nog een verkeerscontrole. Die resulteerde in 4 pv's van waarschuwing wegens defecte remlichten. 1 fietspadparkeerder werd beboet.

project-thuis-leren-wordt-uitgebreid

Project 'thuis leren' wordt uitgebreid

Het proefproject waarbij toekomstige leraars kinderen aan huis bijles geven, wordt uitgebreid naar heel Limburg en alle onderwijsniveaus. Tot nu liep het project 'Leren thuis leren' alleen in het middelbaar onderwijs in Heusden-Zolder en Hasselt. De provincie wil het, na een positieve evaluatie, uitbreiden naar het kleuter- en basisonderwijs. Volgens gedeputeerde van onderwijs Frank Smeets draagt het project er duidelijk toe bij dat leerlingen minder problemen op (…) Lees het hele bericht

heimwee-naar-het-schooltje-op-de-voort

Heimwee naar het schooltje op De Voort

Op de Voort stond de eerste winterse vertelavond van dit seizoen in het teken van het vroegere schooltje. Liefst 85 geïnteresseerden wilden daarover herinneringen ophalen, sommigen zelfs letterlijk op de schoolbanken. Special guests waren acteur-nonnetjes van een eeuw geleden, de Sint en Piet, maar ook zuster Hyacinth die vroeger nog les gaf op de Voort. Guido Leenders zorgde voor de muzikale begeleiding.

jonge-boksers-gaan-er-tegenaan

Jonge boksers gaan er tegenaan

In het judolokaal van sporthal Olympia gingen 20 jonge boksers er gisteravond enthousiast tegenaan tijdens een clinic met ex-topper Abdelkader Wahabi. Elke maandagavond van 17 tot 18u30 wordt er geoefend.

vrouw-gerepatrieerd-vanuit-spanje

Vrouw gerepatrieerd vanuit Spanje

De vrouw uit Zolder, die 10 dagen geleden in het Spaanse Lloret de Mar door hersenvliesontsteking was geveld, is sinds maandagavond weer thuis. Ze is maandagnamiddag van het universitair ziekenhuis van Girona met de ziekenwagen overgebracht naar Barcelona en van daaruit naar ons land overgevlogen. Een goeie week geleden was de vrouw in een coma geraakt en verkeerde ze zelfs enkele dagen in levensgevaar. Ook al omdat het meer dan een dag duurde vooraleer de juiste diagnose was gesteld. Ondertussen is haar toestand sterk verbeterd.

126-per-uur-zonder-verzekering-en-keuring

126 per uur zonder verzekering en keuring

De politie heeft 's nachts anonieme verkeerscontroles uitgevoerd in Berkenbos. Daarbij werd vooral gekeken naar de zogenaamde racers. 19 van de 686 bestuurders reden te snel. 1 laagvlieger haalde liefst 126 km per uur en dat in een auto die niet verzekerd en niet gekeurd was. Zijn rijbewijs is ingetrokken. Voorts zijn overtredingen vastgesteld wegens parkeren op het fietspad (3), op een stoep (5), op een kruispunt (1) en op een mindervalidenparking (1). Iemand gooide een drankblikje uit zijn auto op straat en kreeg een pv wegens sluikstorten.

deze-week-hoogtepunt-van-kinderrechtenviering

Deze week hoogtepunt van kinderrechtenviering

Deze week bereikt de viering van 20 jaar Kinderrechten een hoogtepunt. Geen toeval want op 20 november is het precies 20 jaar geleden dat het Internationaal Verdrag van de Rechten van het kind werd ondertekend. Donderdag van 9 tot 16u30 heeft een studiedag plaats in Muze waarop deskundigen elk vanuit hun invalshoek de kinderrechten, de evolutie en de plaats daarvan in onze maatschappij belichten. Ondertussen loopt in Muze nog tot 6 december de kinderrechtenexpo met foto's en (…) Lees het hele bericht

zolderse-dames-winnen-na-verlenging

Zolderse dames winnen na verlenging

In het basketbal hebben de dames van Zolder zondagavond bij Zonhoven gewonnen met 55-57. Ze hadden daarvoor één verlenging nodig. Het was de spannende afronding van een gelijkopgaande wedstrijd. Zolder staat nu alleen op de 2 plaats, als ze ook de volgende twee wedstrijden winnen, volgt een thuismatch tegen Lummen voor de leidersplaats.

herfst-in-volle-pracht

Herfst in volle pracht

Wie dezer dagen een natuurwandeling maakt, moet vooral naar beneden kijken. De combinatie van paddenstoelen, bladeren, mos en naalden tovert prachtige composities.

muze-biedt-nu-ook-vip-avonden

Muze biedt nu ook VIP-avonden

Cultuurcentrum Muze heeft een nieuwigheid gelanceerd: de VIP-avonden. Bedrijven zoeken vaak een originele locatie of gelegenheid om hun personeel te verwennen of klanten of zakenrelaties te ontvangen. Tijdens een VIP-avond biedt Muze een all-informule: een topvoorstelling, vooraf om 18 uur een zeer verzorgd diner - vaak in de vorm van een wandelbuffet, soms aan tafel geserveerd - tijdens de pauze wacht het dessert en na de voorstelling tot middernacht staat een (…) Lees het hele bericht

expo-rond-darwin-zit-erop

Expo rond Darwin zit erop

Zondag had in Heusden-Centrum de finissage plaats van het tentoonstellingsproject van Art 27 vzw rond de evolutietheorie van Darwin. Dat gebeurde onder meer met een workshop klei en keramiek onder leiding van kunstenaar Hala Karakaya in De Springplank. De voorbije twee weken hebben ongeveer 750 mensen de tentoonstelling bezocht in de school en de twee winkelruimtes op het Willibrordusplein. Daarin zijn niet de leerlingen meegerekend die actief bij het kunstproject betrokken waren. (…) Lees het hele bericht

statie-ontwaakt-te-laat

Statie ontwaakt te laat

Statie Zolder verloor met 5-3 bij Grote Brogel. In de eerste helft bakten die van Zolder er niets van, en bij de rust stond het al 5-0. Er kwam een heel ander Statie uit de kleedkamers en dat ging volop in de aanval. Twee strafschoppen werden omgezet, een derde niet gefloten, en er viel ook nog een veldgoal, 5-3 dus, maar de kat was verdronken.

eindelijk-weer-een-zege-voor-bolderberg

Eindelijk weer een zege voor Bolderberg

In derde provinciale A heeft FC Bolderberg in het derby op Vrijheid Zolder (foto) eindelijk weer bij de overwinning kunnen aanknopen, 1-3. Bij de rust stond het al 0-2 via doelpunten van Proesmans en Peerters. In de tweede helft maakte Claessens er 0-3 van en tenslotte scoorde Proesmans ook nog een own-goal. Anadol, dat 7 kernspelers moest missen, kwam niet verder dan 0-0 tegen VK Gestel, ook al dienden zich kansen aan.

kvv-verliest-van-leopoldsburg

KVV verliest van Leopoldsburg

In de vierde nationale heeft KVV Heusden-Zolder thuis van Leopoldsburg verloren met 0-2. Geen goede start dus in het tweede periodekampioenschap, maar in het algemeen klassement is KVV nog altijd de eerste Limburgse ploeg, voor wat het waard is.

herenthout-te-sterk-voor-bolderberg

Herenthout te sterk voor Bolderberg

In het volleybal heeft VCK Bolderberg met 3-1 verloren bij VC Herenthout. Bolderberg nam een goeie start en kon aanklampen tot 12-12. Daarna voerde de thuisploeg de druk op en stoomde naar eerste setwinst. De tweede set verliep erg spannend en gelijkopgaand, bij 22-19 dacht iedereen dat het over was, Bolderberg kwam evenwel terug en won met 26-28. Maar toen was het bobijntje af en waren de twee volgende sets een formaliteit voor Herenthout, 3-1 dus en setstanden 25-17, 26-28, 25-13 en 25-14.

ambiance-op-chirotopia

Ambiance op Chirotopia

Jeugdhuis Distel was zaterdagavond volgelopen voor Chirotopia, de fuif van de chiro van Heusden-Centrum. En de sfeer zat er volop in.

living-roots-doet-muze-sidderen

Living Roots doet Muze sidderen

Zet 10 rasmuzikanten samen op het podium en laat ze putten uit hun lievelingsrepertorium. Het resultaat is een prachtavond met schitterende nummers, in een eigen interpretatie en met veel plezier gebracht. Het viel te beurt aan de toeschouwers van het Living Roots-concert zaterdagavond in Muze. Mich Walschaerts, Klaas Delrue, Jan De Campenaere, Ruben Block en Mario Goossens lieten de voorbije maanden voor een kleine 20 concerten hun succesvolle groepen voor wat ze zijn. De toeschouwers krijgen, (…) Lees het hele bericht

10-hours-of-zolder-race-met-blutsen-en-builen

10 Hours of Zolder: race met blutsen en builen

Zaterdagavond werd de 10 Hours of Zolder afgevlagd en meteen ook het raceseizoen 2009. De laatste race werd een uitputtingslag waarin de favorieten niet van pech werden gespaard. De Kia Silhouette draaide de pole, maar werd al vroeg in de wedstrijd naar de kant gehaald wegens teveel lawaai. Daarna passeerden een achttal leiders de revue waarvan het merendeel tijdens kreeg af te rekenen met pech of een aanrijding. In Klasse 1 was de kampioen al gekend, maar het trio Marchal-Lumbeeck-Wauters kon (…) Lees het hele bericht

sint-maartensvuur-op-de-lindeman

Sint-Maartensvuur op de Lindeman

In de wijk Lindeman was er zaterdagavond heel wat volk op de been om het ontsteken van een reusachtig Sint-Maartensvuur te vieren. Dat gebeurde uiteraard met de nodige natjes en droogjes.

nieuwe-zege-voor-bbc-zolder

Nieuwe zege voor BBC Zolder

Een nieuwe overwinning voor KBBC Zolder in de tweede basketklasse, 70-65 tegen Kangoeroes Boom. Nochtans waren het de Kangoeroes die in de eerste twee kwarters uitliepen zodat het bij de rust 30-42 stond. Zolder kwam gemotiveerder uit de kleedkamer en Hans De Belser en Dieter Vanbrabant zetten 40-42 op het scorebord, en even later 51-42. De bezoekers konden nog terugkomen, maar Hans De Belser (28 punten in totaal) beslechtte het pleit in het Zolders voordeel.

hebad-spelers-verdienstelijk-op-ek

Hebad-spelers verdienstelijk op EK

Het EK badminton voor -17-jarigen zit erop, de twee spelers van Hebad Heusden, Marijn Put en Bram Vancaubenbergh, kwamen niet in de buurt van het podium, maar hebben wel een knappe prestatie geleverd. Op de eerste speeldag won Bram Vancauwenbergh - die alleen in de landencompetitie aantrad - met dubbelpartner Robin Permentiers in twee makkelijke sets van een Italiaans duo. Op de tweede dag trad Marijn Put samen met Klaas Maes aan tegen een Iers team. In de eerste set vlotte het niet echt, de (…) Lees het hele bericht

3-3-in-zaalvoetbaltopper

3-3 in zaalvoetbaltopper

In de derde nationale van het zaalvoetbal stond de topper tussen Racing Temse en MFC SI Heusden-Zolder op de affiche. Drie maal konden de bezoekers op voorsprong komen, maar telkens wist Temse die ongedaan te maken. Toen in de laatste minuut een thuisspeler met een tweede gele kaart naar de kleedkamer werd gestuurd, leek een nieuwe mirakelzege nog mogelijk, maar Heusden-Zolder kon zijn numerieke meerderheid niet uitbuiten, het bleef 3-3.

marleen-daniels-portretteert-turkse-smaak

Marleen Daniëls portretteert Turkse smaak

Fotografe Marleen Daniëls, afkomstig uit Heusden-Zolder en zopas hier nog laureate van de driejaarlijkse cultuurprijs, stelt tot en met 6 december tentoon in de Galerij Casino Beringen. In het kader van de 'Week van de Smaak' maakte Marleen een reportage met portretten en landschappen, vooral uit het gebied rond de Zwarte Zee, maar ze portretteerde ook in Heusden en Beringen een aantal Turkse families in hun Belgische omgeving. In deze tentoonstelling geeft ze een (…) Lees het hele bericht

viversel-klopt-heusden-met-5-0

Viversel klopt Heusden met 5-0

In het voetbal werd deze speeldag in de vierde provinciale A al op vrijdagavond geopend met een derby tussen Standaard Viversel en SK Heusden 06. De thuisploeg stuurde de Heusdenaars met forfaitcijfers terug naar huis, een kurkdroge 5-0 dus.

17-jongeren-pv-s-tijdens-schoolactie

17 jongeren-pv's tijdens schoolactie

De politie van Heusden-Zolder heeft in september en oktober deelgenomen aan de verkeersthema-actie veilig schoolverkeer. De inspecteurs schonken speciale aandacht aan het gedrag van automobilisten aan de schoolpoorten en op de schoolroutes. Ze controleerden of de veiligheidsgordel werd gedragen, het parkeergedrag en de snelheid. Ook de staat van de fietsen werd gecontroleerd. De gemeenschapswachten keken vooraf op school 1073 fietsen na. 781 (73%) waren technisch in orde. Daarna (…) Lees het hele bericht

kelly-jamers-start-in-uithoudingsrace

Kelly Jamers start in uithoudingsrace

In de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup komt de Zolderse Kelly Jamers morgen nog eens aan de start. Als jongedame liet de dochter van First Motorsportbaas Jo zich opmerken in het autosportgebeuren. De afgelopen tijd bleef ze bij het team betrokken, maar dan wel meestal vanuit de boxen of in de pitlane. Morgen start Kelly in de uithoudingsrace met een Porsche 996 samen met de Nederlanders Dirk Stots en Lars Gerritse. En een vrouw in de autorace ... het blijft hoe dan ook een buitenbeentje.

parkeerbonnetjes-op-de-cite

Parkeerbonnetjes op de Cité

Na de goedkeuring van het nieuwe reglement op het betaald parkeren in het winkelcentrum Cité, zijn ook de aankondigingsborden geplaatst. En dat hebben al heel wat bestuurders geweten, de afgelopen dagen zijn de parkeerwachters geregeld opgedaagd en hebben de gevreesde 'zakjes met inhoud' onder de ruitenwissers van de overtreders gestopt. Anderzijds worden blijkbaar de automaten en ook de parkeerschijven met een kwartier gratis parkeertijd goed benut.

vandaag-gezien-13-november-2009

Vandaag gezien

Een vrouwtjesmerel heeft een besje geplukt. Voor onmiddellijke consumptie of om tijden van schaarste iets achter de vleugel te hebben?

oplossing-in-de-maak-voor-havenstraat-strabroekweg

Oplossing in de maak voor Havenstraat-Strabroekweg

Er is eindelijk een oplossing in de maak voor de ontsluiting van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum, een dierenartsenpraktijk en een tiental woningen in de Havenstraat en de Strabroekweg. Zoals bekend gaat het daar om servitudewegen, die bovendien deel uitmaken van het fietsroutenetwerk Limburgse Kempen. Maar die liggen er in een slechte toestand bij zodat het gemeentebestuur zou kunnen aansprakelijk gesteld worden als er auto's beschadigd (…) Lees het hele bericht

si-heusden-zolder-loot-lier

SI Heusden-Zolder loot Lier

In de 1/16 finales van de beker van België zaalvoetbal moet derdeklasser SI Heusden-Zolder het thuis opnemen tegen eersteklasser Lier. De loting had vandaag plaats. De wedstrijd wordt gespeeld voor vrijdag 18 december.

markant-kookt-bij-de-alevieten

Markant kookt bij de Alevieten

Vandaag is de 'Week van de Smaak' van start gegaan. Daarin staat nog tot 22 november de culinaire rijkdom van Turkije centraal. Om dat te ontdekken gingen de dames van Markant vanavond kokerellen samen met Turkse vrouwen in het gemeenschapshuis van de Alevieten in de Michel Scheperslaan. Bij de Alevieten staat het respect voor de mens centraal, los van zijn afkomst, geslacht, kleur of geloof. Tijdens het koken leerden ze niet alleen elkaars culinaire gewoonten kennen, maar ook hun manier van leven en denken.

vrachtwagens-negeren-verbod

Vrachtwagens negeren verbod

De politie heeft controles uitgevoerd op vrachtwagens die de gewichtsbeperking negeren. Ze deed dat in de Nieuwstraat op vraag van buurtbewoners en in de Padbroekweg op vraag van buurgemeente Beringen. 3 vrachtwagenbestuurders gebruikten deze wegen als sluipweg. Bij snelheidscontroles in de Nieuwstraat reden 18 van de 107 bestuurders te snel.

groeiend-aantal-klachten-tegen-belga-marketing

Groeiend aantal klachten tegen Belga Marketing

Eerder deze week maakten we al melding van de dubieuze praktijken van Belga Marketing dat reclame ronselt voor een waardeloze internetgids voor bedrijven, maar daarvoor meer dan 1.000 euro per jaar aanrekent. Een aantal bedrijven of handelaars in Heusden-Zolder is daar al het slachtoffer van geworden, ondertussen zijn bij de Economische Inspectie een heel aantal klachten binnengelopen over het betrokken bedrijf. De inspectie heeft een pv opgemaakt (…) Lees het hele bericht

10-urenwedstrijd-als-sluitstuk-van-raceseizoen

10 urenwedstrijd als sluitstuk van raceseizoen

Zaterdag valt het doek over het raceseizoen op Circuit Zolder. Dan staan er de traditionele 10 hours of Zolder op het programma. Vorig jaar werd die uithoudingswedstrijd voor het allereerst met kunstlicht betwist en dit jaar krijgt dat dus een vervolg. Zaterdag om 11u40 wordt de start gegeven voor de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup en die wedstrijd duurt tot 21u40. Zaterdagvoormiddag van 10u45 tot 11u15 is er ook al een race van het Belgian Historic Championship. Tickets € 5, (gratis tot en met 14 jaar)

groen-theater-en-dampende-muziek-in-muze

Groen theater en dampende muziek in Muze

Twee interessante voorstellingen in Muze dit weekend. Morgen staan Dimitri Leue en co op het podium met 'Tegen de lamp'. Dat is een opvolging van het Don Kyoto-project van Leue, het is opnieuw een ecologisch project met gerecycleerde kostuums, een composteerbaar decor, akoestische muziek, eco-licht, transport op koolzaadolie en een kleurrijke maar bovenal groene inhoud. 3 personages zitten diep in een grot en hebben exact één uur de tijd om een wens te bedenken die alles kan (…) Lees het hele bericht

op-weg-naar-de-vrijheid

Op weg naar de vrijheid

Weer zo'n herfstpareltje van Stefan Was.

het-carnavalsseizoen-is-gestart

Het carnavalsseizoen is gestart

Woensdagavond om 20u11 is het nieuwe carnavalsseizoen in Heusden-Zolder van start gegaan. Dat gebeurde met een ontvangst van de 4 carnavalsgroepen in het gemeentehuis. De Slamridders, De Boekweitmannen, De Feestknallers en the Black Panters willen er tussen nu en Pasen een spetterend seizoen van maken en ze zullen te zien zijn in heel wat stoeten, op zittingen en bals en zelf zijn ze ook al bezig met de voorbereiding van hun eigen activiteiten. ALAAF!!

11-000-bezoekers-op-markt

11.000 bezoekers op markt

Het was vandaag een vrije dag en dus werd de multiculturele markt overrompeld. De politie telde 2.800 auto's en zowat 11.000 bezoekers. Alle parkings waren volzet. Er zijn tientallen overtredingen vastgesteld, onder meer fietspadparkeren in de Stationsstraat en het negeren van het parkeerverbod in de Struikenstraat en het Kolderhof. In de Stationsstraat gebeurde een ongeval.

zolder-ligt-ook-uit-beker-van-vlaanderen

Zolder ligt ook uit beker van Vlaanderen

Ook in de basketbeker van Vlaanderen is het avontuur van BBC Zolder afgelopen. Tegen een jong Okapi B had Zolder het vanaf de eerste minuten moeilijk. 11 punten van Jef De Belser in het 1e kwart konden enkel voorkomen dat de thuisploeg de voorgift niet groter maakte (36-18). Ook in het tweede kwart bleef de Zolderse verdediging zwak zodat het bij de rust 55-37 stond. En ook in het derde kwart zat er weinig verbetering in en na kwart vier stond het 88-66. Over and out dus het bekeravontuur (…) Lees het hele bericht

poging-om-mazouttank-te-kraken

Poging om mazouttank te kraken

In de Beemdenstraat hebben onbekenden vannacht geprobeerd om de bovengrondse stookolietank van een woning te kraken. Daarbij is de deur van het afdak waaronder de ton staat, beschadigd. Maar aan de stookolie zijn de dieven niet geraakt.

oorlogsslachtoffers-herdacht-in-zolder

Oorlogsslachtoffers herdacht in Zolder

De herdenking van de Wapenstilstand bestond uit twee luiken, eerst was er een viering in de kerk van Zolder-Centrum, met onder meer een toespraak van burgemeester Sonja Claes. Leerlingen van het zesde leerjaar lazen het dodenappel voor. Nadien volgden de plechtigheden en de bloemenhulde aan het oorlogsmonument. Daarbij werd een militair eresaluut gebracht en harmonie De Ware Vrienden luisterde beide plechtigheden op.

bloemenhulde-in-heusden

Bloemenhulde in Heusden

De officiële herdenking van de Wapenstilstand had dit jaar - volgens beurtrol - in Zolder plaats. Daarom werden vooraf aan het oorlogsmonument in Heusden bloemen neergelegd door de burgemeester en de oudstrijdersverenigingen.

rechter-veroordeelt-verkeersagressor

Rechter veroordeelt verkeersagressor

De rechtbank in Hasselt heeft een 26-jarige man uit Heusden-Zolder wegens verkeersagressie veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel en 1.375 euro boete. Hij achtervolgde op 25 januari een andere auto, reed die meermaals voorbij, stopte bruusk en stapte vervolgens al roepend en zwaaiend met de armen uit in de richting van de andere auto. In de wagen zaten een grootvader, zijn kleinzoon en diens kameraad, beiden 14. De grootvader (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-10-november-2009

Vandaag gezien

Prachtig wat de herfst allemaal in de natuur oplevert. Paddenstoelkenner Stefan Was kon deze heksenboleten fotograferen.

heusden-zolder-bezoekt-lint

Heusden-Zolder bezoekt Lint

Vanaf vandaag tot en met 19 november kunnen alle geïnteresseerden inschrijven (011-80 80 80) voor een bezoek aan het asielzoekerscentrum in Lint op zaterdag 21 november van 8u30 tot 12 uur. Volgens het Rode Kruis bestaat daar een vergelijkbare situatie met de Bark in de Kapelstraat. Tijdens de infovergadering vorige maand was afgesproken dat iedereen er een kijkje kon gaan nemen om kennis te maken met de werking van het centrum en te babbelen met de buurtbewoners.

schaap-slachten-eerst-bon-kopen

Schaap slachten? Eerst bon kopen

Vanaf nu tot en met 27 november kan iedereen die tijdens het Offerfeest een schaap ritueel wil laten slachten, daarvoor een bon kopen in het gemeentehuis. Die kosten 5 euro per schaap. Op de bon staat ook het uur waarmee de betrokkene met zijn schaap naar de tijdelijke slachtinrichting in het Brancardiershof moet zijn. Alleen op die plaats zijn rituele slachtingen toegestaan.

vrouw-in-spanje-aan-de-beterhand

Vrouw in Spanje aan de beterhand

De vrouw uit Zolder die vrijdag in het Spaanse Lloret de Mar werd getroffen door een hersenvliesontsteking, is aan de beterhand. Ze is inmiddels uit haar coma ontwaakt en maakt goede vorderingen. Haar zoon en dochter zijn sinds gisteren bij haar. Wanneer ze het ziekenhuis van Girona kan verlaten om gerepatrieerd te worden, is op dit ogenblik nog niet duidelijk. Er zijn geen andere gevallen van besmetting gekend in het gezelschap van iets meer dan 90 reizigers. De meesten hebben inmiddels preventieve medicatie gekregen.

100-per-uur-in-koolmijnlaan

100 per uur in Koolmijnlaan

Tijdens snelheidscontroles op de Koolmijnlaan heeft de politie 25 van de 625 voertuigen geflitst. 1 bestuurder reed zelfs tegen 100 km per uur door de winkelstraat, hij moet zijn rijbewijs inleveren.

opgepast-voor-dure-internetgids

Opgepast voor dure internetgids

Juristen waarschuwen handelaars die een aanbod krijgen voor opname in de 'Bedrijvengids - Hasselt', een internetgids aangeboden door Belga Marketing bvba uit Brussel. Handelaars die de registratiebon achteloos ondertekenen - zonder de kleine lettertjes te lezen - zijn voor twee jaar gebonden, en die periode wordt telkens automatisch verlengd voor een jaar als ze drie maanden vooraf niet wordt opgezegd. De kostprijs voor een basisvermelding bedraagt liefst 1.068 euro per jaar, zonder (…) Lees het hele bericht

het-bibdoosje-als-cadeautip

Het bibdoosje als cadeautip

Stilaan komen de feestdagen in het verschiet en dan begint weer iedereen zich het hoofd te breken over een nuttig cadeau. Daarom pakt de bibliotheek van Heusden-Zolder uit met het 'bibdoosje'. Voor tien euro krijg je een leuk doosje met 30 waardebonnen; 1 waardebon is goed voor 1 uitlening in de bib: een boek of tijdschrift, een cd of cd-rom, een video of dvd of een PS2-spel. Je moet al geen rekenwonder zijn om te becijferen dat je een ander (of jezelf) hiermee profijt kan doen.

driemaal-bloed-geven-de-komende-weken

Driemaal bloed geven de komende weken

Deze maand kunnen de bloedgevers weer op drie plaatsen terecht in Heusden-Zolder. Op maandag 16 november is de ploeg van het bloedtransfusiecentrum te gast in de brandweerkazerne. Donderdag 19 november worden de zakjes aangehangen in de Witte Zaal in Bolderberg en op dinsdag 24 november kunnen de donoren zich neervleien in Sint-Baaf in Eversel. Op alle plaatsen is het open van 18 uur tot 20u30.

rik-tijskens-14de-in-troisdorf

Rik Tijskens 14de in Troisdorf

Ultraloper Rik Tijskens is vandaag 14de geworden in de 6 urenloop van Troisdorf. Rik haalde 70km en 254 meter, en werd 1ste in de categorie 55plus. Er waren 114 deelnemers bij de mannen, onder wie 5 Belgen, die eindigen allemaal in de top 14, Gino Casier won voor Gert Mertens.

tweede-zege-voor-kbbc-zolder

Tweede zege voor KBBC Zolder

In de tweede basketklasse heeft KBBC Zolder zijn tweede zege van het seizoen binnen, 69-74 bij Essor Charleroi. Dieter Vanbrabant plaatste onmiddellijk een 0-8. Charleroi kwam terug, maar weer plaatste Vanbrabant een driepunter. Na het eerste kwart stond het 15-18. Na 5 minuten in het 2e kwart kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong en kon die tot 40-33 bij de rust uitbouwen. In het derde kwart brachten Jef en Hans De Belser met samen 18 punten Zolder weer aan de leiding. (…) Lees het hele bericht

viversel-en-statie-winnen

Viversel en Statie winnen

In vierde provinciale A haalde Viversel krachtig uit in Breugel, het werd 1-4. Statie Zolder kon thuis Achel VV met het kleinste verschil verslaan, 1-0. Wijshagen liep op SK Heusden tot 0-3 uit. In de slotfase schoot de thuisploeg wakker, want in de 82ste en 86ste minuut werd het 2-3, maar toen was het kalf al verdronken. Vrijdagavond is er het derby tussen Viversel en Heusden.

anadol-wint-derby-in-bolderberg

Anadol wint derby in Bolderberg

Een derby in derde provinciale A, daar won Anadol met 1-3 op het veld van Bolderberg (foto). Het waren de bezoekers die eerst scoorden, maar nog voor de rust kon de thuisploeg de stand effenen. Een goed kwartier in de tweede helft verdubbelde Anadol, even later kreeg Bolderberg een unieke kans om weer gelijk te maken vanop de penaltystip, maar zelfs dat lukte niet. Het was integendeel Anadol dat aan de overzijde vier minuten voor tijd de 1-3 vastlegde. Vrijheid Zolder - Eendracht Zelem eindigde op een billijke 1-1. Volgend weekend staan Zolder en Bolderberg tegenover elkaar.

kvv-speelt-gelijk-bij-overpelt

KVV speelt gelijk bij Overpelt

In vierde klasse C is Overpeltse VV - KVV Heusden-Zolder op 1-1 geëindigd. KVV kwam puur mathematisch nog in aanmerking voor de periodetitel, maar die ging niet onverwacht naar leider Faymonville.

auto-uit-kanaal-gehaald

Auto uit kanaal gehaald

De duikers van de brandweer zijn zondagmiddag uitgerukt naar het Albertkanaal in de buurt van de haven. Daar was afgelopen nacht een auto in het kanaal terechtgekomen. De bestuurder wist zich op eigen kracht te redden, vanmiddag is de brandweer dan naar de plaats van het ongeval teruggekeerd om de auto te bergen, hetgeen ook gelukt is. (foto Patrick Rouwet)

ontbijt-ten-voordele-van-sint-vincentius

Ontbijt ten voordele van Sint-Vincentius

De chiro van Zolder organiseerde zondag ochtend een ontbijt ten voordele van de Sint-Vincentiusvereniging. Tussen 10 en 13 uur schoven zowat 200 hongerigen aan voor een rijkelijk buffet, genoeg als brunch voor de meesten.

21-jarigen-van-boekt-trakteren

21-jarigen van Boekt trakteren

Vroeger werd je op je 21ste officieel meerderjarig, tegenwoordig is het nog eerder een symbolische datum waarop al eens in groep vaten worden gegeven. Zaterdagavond deden de 21-jarigen van Boekt dat tijdens een collectieve traktatie in jeugdhuis Distel.

heusden-klopt-sint-truidense

Heusden klopt Sint-Truidense

In de eerste provinciale van het basketbal heeft ING Heusden van Sint-Truidense BC A gewonnen met 78-60. Het eerste quarter was gelijkopgaand, vooral Renders kon vervolgens wat forceren om de thuisploeg met 6 bonuspunten aan de rust te laten beginnen. Nadien kwam Sint-Truiden nog even terug, maar de thuisploeg herpakte zich, vooral met drie driepunters van de heroptredende Patteet in het laatste kwart. Toen kon coach Gerits met de applausvervangingen beginnen.

60-jarigen-van-heusden-centrum-verzamelen

60-jarigen van Heusden-Centrum verzamelen

De 60-jarigen van Heusden-Centrum kwamen zaterdagavond samen voor een gezellig feestje waarbij heel wat herinneringen werden opgehaald.

bolderberg-verslaat-nu-ook-eisden

Bolderberg verslaat nu ook Eisden

In het volleybal heeft VCK Bolderberg Warsco-Units Eisden verslagen met 3-0. De eerste set verliep gelijkopgaand en werd door de thuisploeg met 27-25 gewonnen. Bolderberg begon sterk aan de tweede, Eisden kwam nog terug, maar het werd toch 25-22. In het tweede deel van de laatste set duwde Bolderberg door en dat leverde een 25-20 en de 3-0 op.

griezelen-op-bolderbergse-halloweentocht

Griezelen op Bolderbergse halloweentocht

In Bolderberg trok zaterdagavond heel wat volk op halloweenwandeling en de deelnemers werden onderweg ettelijke keren onaangenaam verrast. Onder meer met de nodige griezels en gedrochten, rookeffecten maar ook een gecrashte auto met slachtoffers. Achteraf waren de nodige borrels weer dan welkom "tegen de koude en de emoties," aldus enkele getuigen ...

rellen-na-zaalvoetbalwedstrijd

Rellen na zaalvoetbalwedstrijd

Na de uitermate spannende zaalvoetbalwedstrijd tussen Heusden-Zolder en Antwerpen bestormden zowat 30 Antwerpse supporters het veld. Ze begonnen te slaan op spelers, scheidsrechters en supporters. De politie van Heusden-Zolder werd er bij geroepen en ook vanuit Lummen, Houthalen en Beringen kwam er politieversterking. Pas drie kwartier na affluiten keerde de rust min of meer terug.

mfc-heusden-zolder-blijft-leider

MFC Heusden-Zolder blijft leider

In de derde nationale van het zaalvoetbal blijft MFC SI Heusden-Zolder aan de leiding na een krappe 7-6 zege tegen fusie Antwerpen Dam. En dat krap mag je letterlijk nemen, want heel de wedstrijd door waren de leiders op achtervolgen aangewezen. De Antwerpenaars kregen weliswaar nooit meer dan 2 goals voorsprong, maar pas in de eindfase kon Mendez-Fernandez de bordjes in evenwicht brengen en 9 seconden voor affluiten maakte Walczak er 7-6 van.

plus-minus-wint-kwb-kwis

Plus Minus wint KWB-kwis

De spanning was vrijdagavond in ' Kuipershof te snijden tijdens de 5de kwisavond van de KWB ten voordele van 11.11.11. 15 ploegen met kleurrijke namen als Golden Girls, Eureka, Wikipadia reageert niet en Plus Minus namen het tegen elkaar op in een nek-aan-nek race. Daarin haalde Plus Minus (foto) het uiteindelijk verdiend.

wat-heeft-meningitis-veroorzaakt

Wat heeft meningitis veroorzaakt?

Het is nog onduidelijk wat de menigitis heeft veroorzaakt bij de Spanjereizigers. Nogal wat reizigers maakten vandaag hun beklag over de kwaliteit van het eten in hotel Guitart Central Park in Lloret de Mar. Niet toevallig is het een tijdje geleden al in een slecht daglicht komen te staan tijdens het tv-programma 'Stressvakantie'. Verschillende reizigers getuigden zaterdag bij onze redactie dat het eten vaak koud was, zodat ze het zelf in de microgolfoven moesten opwarmen, of dat het zo slecht was dat ze in een andere zaak gingen. De groep zat er in een all-in-formule, maar het deftig restaurant en het grillrestaurant waren alleen toegankelijk mits het betalen van een toeslag.

spanjereizigers-behandeld-tegen-meningitis

Spanjereizigers behandeld tegen meningitis

Een kleine honderd vakantiegangers die zaterdagmiddag van een weekje vakantie met zanger Paco Garcia uit het Spaanse Lloret de Mar zijn teruggekeerd, moeten zich laten behandelen tegen bacteriële meningitis. Het gaat vooral om mensen uit Heusden-Zolder en omgeving, maar een aantal reizigers komt ook van elders. Minstens één vrouw van 74 uit Zolder is effectief besmet en ligt momenteel in het ziekenhuis in het Spaanse Girona. Na een eerste onderzoek in Blanes is ze in de (…) Lees het hele bericht

kunstworkshop-tijdens-tentoonstellingsproject

Kunstworkshop tijdens tentoonstellingsproject

Op de tentoonstelling van Art 27 vzw had vandaag een internationale workshop plaats, kunstenaars uit binnenland en buitenland - onder meer uit Finland en Duitsland - werkten er rond schilderen, krijttekeningen en fotobewerking.

11-11-11-actie-komt-op-gang

11.11.11-actie komt op gang

De 11.11.11-actie komt dit weekend volop op gang. Vanavond om 20 uur organsieert de KWB een kwisavond in 't Kuipershof waarin ploegen het tegen elkaar opnemen. Zondag om 8u30 gaat in de filmzaal van het Sint-Franciscuscollege in Berkenbos de boerenmarkt van KAV- en KWB-Berkenbos van start. Je kunt daar ook ontbijten en producten van de Wereldwinkel kopen. Zondag 15 november vanaf 8 uur verzorgen KAV, KWB en scouts van Eversel een ontbijtservice (…) Lees het hele bericht

bieten-uithollen-voor-sint-maarten

Bieten uithollen voor Sint-Maarten

De chiro van Boekt organiseert vanavond een Sint-Maartenviering. Als voorbereiding waren de leden vanmiddag alvast bieten aan het uithollen. Geeft in het donker een mooi effect met een kaarsje in.

klokken-van-boekt-luiden-weer-normaal

Klokken van Boekt luiden weer normaal

De inwoners van Boekt kunnen dit weekend weer rustig uitslapen. De klokken in de kerk zijn bijgeregeld en luiden weer op de normale tijdstippen. Sinds de overschakeling naar het winteruur, begonnen ze systematisch een uur te vroeg te luiden. Of daardoor ook kerkgangers te vroeg zijn opgedaagd, is niet duidelijk, wel is een aantal Boektenaren te vroeg ontwaakt. En zeker in het weekend is dat minder leuk, ook al heeft de ochtendstond (soms) goud in de mond.

werken-voor-veiliger-verkeer

Werken voor veiliger verkeer

Er zijn een aantal kleine ingrepen nodig om het verkeer veiliger te maken. Op de Ringlaan wordt een voetpad aangelegd tot aan de apotheek en in de Molenstraat wordt vanaf de Ringlaan een voetpad aangelegd tot aan de parking. Op de Guido Gezellelaan wordt een parkeervak verwijderd voor de garage van het Themacafé. Aan de School in de Sint-Maartelaan-Schansstraat worden de borduren aan het zebrapad verlaagd en ook de schooltoegang wordt verfraaid met betonstraatstenen. Het kruispunt (…) Lees het hele bericht

taarten-bakken-jong-geleerd-is

Taarten bakken, jong geleerd is ...

Er worden in deze periode in Heusden-Zolder nogal wat activiteiten georganiseerd naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de kinderrechten. En wat doe je om een verjaardag te vieren? Juist, een taart bakken. Een dozijn kinderen probeerde vanmiddag in het CVO de knepen van het taartbakken onder de knie te krijgen. En het resultaat mochten ze meteen mee naar huis nemen.

135-kleuters-spelen-op-instuif

135 kleuters spelen op instuif

In sporthal Olympia organiseerde de gemeentelijke sportdienst vandaag een kleuterinstuif. Een ideale bezigheid: terwijl het buiten rotweer was konden de kinderen zich in twee hallen bezighouden met sporten en allerlei spelletjes, een groot springkasteel, een trein, ... Zowat 135 kinderen amuseerden zich naar hartelust.

begeleid-werken-bestaat-10-jaar

Begeleid werken bestaat 10 jaar

't Weyerke heeft vandaag bij Damhert een kleine attentie overhandigd aan de bedrijfsleiding. Het was een symbolisch gebaar om het bedrijf te bedanken omdat er gasten van 't Weyerke onder begeleiding werken, die in het gewone economische leven geen betaalde job kunnen uitoefenen omwille van hun beperkingen. Begeleid werken bestaat nu 10 jaar. Er zijn nu mensen van 't Weyerke gedurende een aantal uren per week aan de slag bij de politie, rusthuis Corsala, Gateway, een garage, (…) Lees het hele bericht

zaterdag-starten-griepvaccinaties

Zaterdag starten griepvaccinaties

Op zaterdag 7 november gaat ook in Heusden-Zolder de vaccinatiecampagne tegen de Mexicaanse griep van start. In deze gemeente kunnen de risicogroepen alleen bij de eigen huisarts terecht voor een gratis inenting. De artsen krijgen de vaccins gratis van de overheid ter beschikking. De patiënt betaalt een normale consultatie maar krijgt die volledig terugbetaald door het ziekenfonds. De vaccinatie blijft voorlopig beperkt tot (…) Lees het hele bericht

mislukte-inbraakpoging-in-corbiestraat

Mislukte inbraakpoging in Corbiestraat

De bewoners van een huis in de Corbiestraat hebben vanmorgen ontdekt dat onbekenden hadden geprobeerd om in te breken. De inbraakpoging mislukte zodat ook geen buit werd gemaakt.

2-hebadspelers-naar-europees-kampioenschap

2 Hebadspelers naar Europees kampioenschap

Bram Vancaubenbergh en Marijn Put van Hebad Heusden zijn geselecteerd voor het Europees kampioenschap badminton -17. Dat kampioenschap heeft volgende week plaats in het het Sloveens Ljubljana, momenteel zijn de Belgen nog op stazrge in het Franse Mulhouse vanwaar ze rechtstreeks doorreizen. Bram Vancauwenbergh (foto onder) komt uit in het heren dubbel samen met Robin Permentiers en hij zal deelnemen aan de landencompetitie. Marijn Put (foto boven) is in laatste instantie opgeroepen en neemt deel aan het enkelspel en het dubbelspel samen met Klaas Maas.

petitie-tegen-vuurwerkverkoop-door-lidl

Petitie tegen vuurwerkverkoop door Lidl

Zowat 500 inwoners hebben een petitie ondertekend tegen de geplande vuurwerkverkoop van het Lidlwarenhuis in de Brugstraat. De Duitse keten wil in al zijn filialen tegen nieuwjaar vuurwerk gaan aanbieden. Daarvoor heeft Lidl in elke gemeente een vergunning nodig. In Heusden-Zolder loopt de aanvraag op dit moment, nog tot 11 november kunnen bezwaren ingediend worden. De handtekeningen zullen de komende dagen aan het gemeentebestuur overhandigd worden. Onder meer buurtbewoners van de Lidl (…) Lees het hele bericht

zolder-bekert-voort-na-thriller

Zolder bekert voort na thriller

Zolder B gaat weer een rondje verder in de beker van Limburg basketbal. Daarvoor was tegen Stevoort B wel een spannende wedstrijd met een bloedstollende eindfase nodig. 12 seconden voor het einde stond het 91-91. Bart Maesen waagde zich dan aan een inlegger die net naast dreigde te gaan, maar Bart Pollers kon de bal er nog intikken. 93-91 dus tot groot jolijt van de talrijke supporters.

wapenstilstandherdenking-dit-jaar-in-zolder

Wapenstilstandherdenking dit jaar in Zolder

De herdenking van de Wapenstilstand op woensdag 11 november heeft dit jaar in Zolder-Centrum plaats. Dan herdenken het gemeentebestuur en de beide oudstrijdersbonden de dorpsgenoten die slachtoffer werden van beide wereldoorlogen of van Belgische vredesmissies. Aan het monument in Heusden wordt omstreeks 9u30 een bloemenkrans neergelegd. Om 10 uur begint dan de gebeds- en eucharistieviering in de Sint-Hubertus- en Sint-Vincentiuskerk in Zolder. Na het evangelie wordt de nieuwe vlag van (…) Lees het hele bericht

containerpark-wordt-duurder

Containerpark wordt duurder

De kans is groot dat, zoals in heel wat andere Limburgse gemeenten, het containerpark wordt overgenomen door de intercommunale Limburg.net. De gesprekken daarover zijn vorige week van start gegaan en in de volgende commissie zal een stappenplan voorgelegd worden. Oppositieraadslid Tony Beerten (Nieuw) vreest dat na de overname het gebruik van het recyclagepark duurder zal worden voor de inwoners. Volgens schepen Isabelle Thielemans moet de discussie over de kostprijs in zijn geheel gevoerd (…) Lees het hele bericht

vanavond-begint-24-urenstaking-bij-het-spoor

Vanavond begint 24-urenstaking bij het spoor

Wie tussen vanavond 22 uur en donderdagavond 22 uur de trein wil nemen, is eraan voor de moeite. De vakbonden ACV-Transcom en ACOD-spoor hebben een 24-urenstaking uitgeroepen uit protest tegen de geplande herstructurering van de goederendivisie B-Cargo en de afsplitsing van die afdeling. Gisteren heeft een ultiem gesprek tussen directie en vakbonden niets opgeleverd. Het komende etmaal stoppen er dus geen treinen in de haltes Heusden en Zolder en aan de 5 spoorwegovergangen in deze gemeente zullen de slagbomen ook omhoog blijven.

gestolen-snelheidsdisplay-na-9-jaar-terug

Gestolen snelheidsdisplay na 9 jaar terug

9 jaar na de diefstal heeft de politie van Heusden-Zolder zijn snelheidsdisplay teruggevonden. Het bord was in 1999 gekocht voor 254.000 Belgische frank. Het bord werd langs de weg opgesteld en gaf de snelheid van voertuigen weer, gecombineerd met een flits. Die informatie werd opgeslagen en kon nadien geraadpleegd worden. Het mobiele bord kon enkele dagen autonoom op batterijen werken. In september 2000 werd het in de Holleweg geplaatst nadat buurtbewoners zich hadden beklaagd over de (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-3-november-2009

Vandaag gezien

"We troffen in de tuin een bloeiende clematis aan, is dat nog normaal voor deze tijd van het jaar?" vroeg Jean Vanbilsen zich vanmiddag af. We zijn het even gaan opzoeken en er bestaan clematisvariëteiten die tot in oktober bloemen kunnen dragen. Maar november? Da's behoorlijk laat. Wat gaan we nog allemaal zien nu de natuur stilaan helemaal overstuur raakt.

nu-ook-turkse-pop-in-de-bib

Nu ook Turkse pop in de bib

De bibliotheek pakt weer uit met een nieuwigheid want vanaf nu kan je er ook Turkse popmuziek ontlenen. Die is in de collectie samengebracht onder de rubriek amusementsmuziek en kan naar volgens uitvoerder gevonden worden of onder 'verzamel' als het om meerdere artiesten gaat. Voor de kenners, dezen zitten bij de nieuwe aanwinstens: Tarkan, Rachid Taha, Tugba Özerk, Halil Koçak, Sezen Aksu, de Pop mix 2009 en Cocuk sarkilari (kinderliedjes)

bob-de-bouwer-in-het-schepencollege

Bob de Bouwer in het schepencollege

Schepen Dirk Schops is zowat de duivel-doet-al van het schepencollege. Als van een schepen bevoegdheden worden ontnomen, of een andere collega wil er kwijt ... Dirk staat klaar om ze erbij te nemen. Maar wist je ook dat hij de Bob de Bouwer van de gemeente is? Eerder bewees onze schepen-acteur al in de telenovelle Sara dat hij een keuken kan plaatsen, en sinds een tijdje verschijnt hij - ook op VTM - voluit in beeld in een reclamespot voor de Zelfbouwmarkt. Geen probleem dus als het CVO binnenkort naar het ophaalgebouw wil verhuizen, de schepen van onderwijs kan met eigen handen het gebouw aanpassen en restaureren. Misschien zit er zelfs een lokale versie van The Block in? En dan maar ambras maken met Sanchez.

kvv-speelt-gelijk-tegen-thess

KVV speelt gelijk tegen Thess

Geen competitievoetbal dit weekend en dus speelde KVV Heusden-Zolder vanavond een vriendschappelijke wedstrijd tegen Thess Sport. Het werd 2-2.

vandaag-gezien-2-november-2009

Vandaag gezien

In Boekt, en wellicht ook elders, hebben ze vandaag een regenboog gezien. Het resultaat van regen en zonneschijn op 't zelfde moment. Vroeger beweerden ze dat het dan kermis in de hel was.

goede-seizoensstart-voor-thomas-neuteleers

Goede seizoensstart voor Thomas Neuteleers

De Heusdense gymnast Thomas Neuteleers is alweer sterk aan het seizoen begonnen. Op de internationale Wase-Gym Cup veroverde hij in de allroundfinale (6 toestellen) de gouden medaille voor een Nederlander en een Italiaan. Hij kwalificeerde zich ook voor 4 toestelfinales. Daarin behaalde hij een bronzen medaille op sprong en aan de overige 3 toestellen een vierde plaats. Volgende belangrijke afspraak wacht begin december, dan neemt Thomas deel aan het wereldkampioenschap voor scholieren in Quatar.

cvo-groeit-met-13-procent

CVO groeit met 13 procent

Het Centrum voor VolwassenenOnderwijs van Heusden-Zolder kent dit jaar een enorme groei van het aantal cursisten. Op dit ogenblik zijn er liefst 2.709 ingeschreven, 13 % meer dan vorig jaar. Die groei ligt hoger dan in de meeste andere CVO's. Hoewel zowat alle richtingen stijgen, zorgen vooral de nieuwe cursussen voor de toename. Ook de goede infrastructuur en de kwaliteit van het onderwijs dragen volgens schepen van onderwijs Dirk Schops hun steentje bij. Enkele cijfers: koken telt 17 % meer (…) Lees het hele bericht

ouwe-tantes-van-zolder-kloppen-habacsnotters

'Ouwe tantes' van Zolder kloppen Habacsnotters

In het basketbal hebben de dames van Zolder A met 62-66 gewonnen bijj Habac A. Het was de ervaring die het won van het jonge geweld, want de oudste speelster van Habac is jonger dan de jongste van Zolder. De Zolderse aanval verliep iets beter gestructureerd en aan de overzijde vielen teveel fouten, toch bleef het spannend, want op anderhalve minuut van het einde leidde de thuisploeg met 62-59. Maar vanop de vrijworplijn maakte Zolder het af.

darwin-inspireert-tot-mooie-werken

Darwin inspireert tot mooie werken

Met een happening is zondag de kunsttentoonstelling van Art 27 vzw geopend. Een 30-tal kunstenaars uit binnen- en buitenland lieten zich inspireren door Darwin en zijn evolutietheorie. Onder hen ook kunstenaars uit Heusden-Zolder of afkomstig uit de gemeente zoals Stefan Elsen, An Kindermans, Herwig Nulens, Frank Nuyts, Johan Reynders en Rita Vanelderen. De werken zijn te kijk in het leegstaande handelspand op het Willibrordusplein 24 en in de school De Springplank, nog tot 15 november, dagelijks van 10 tot 18 uur (zon- en feestdagen tot 19 uur), de toegang is gratis. meer foto's

3-snelheidsduivels-zijn-rijbewijs-kwijt

3 snelheidsduivels zijn rijbewijs kwijt

De politie heeft gerichte controles uitgevoerd op verkeersoverlast zoals onaangepaste snelheid en fietspadparkeren. Snelheidscontroles in Koolmijnlaan, St.-Jansblok en Schansstraat resulteerden in 9 overtredingen op 229 gecontroleerde bestuurders. 3 bestuurders moeten hun rijbewijs inleveren omdat ze 40 km per uur te snel reden. 7 bestuurders kregen een boete wegens niet gebruiken van knipperlichten aan een rotonde, 1 bestuurder wegens gsm’en aan het stuur en 1 wegens parkeren op een fietspad.

een-bloemenzee-op-de-kerkhoven

Een bloemenzee op de kerkhoven

Allerheiligen vandaag, en velen brengen een bezoek aan het graf van familieleden. Ze ontmoeten er ook vaak kennissen die ze lang niet meer zagen. Zoals de andere kerkhoven vormt dat van Zolder-Centrum een kleurrijke bloemenzee van chrysanten en kleine bloemen in allerlei kleuren, maar ook de bloemstukken zetten hun opgang verder. Tegen volgend jaar zal de uitbreiding van het Zolderse kerkhof afgerond zijn.

vck-bolderberg-verliest-bij-haasrode

VCK Bolderberg verliest bij Haasrode

In het volleybal verloor VCK Bolderberg bij Haasrode-Leuven met 3-0. In de eerste set kon Bolderberg nog uitlopen, maar verloor toch met 25-20, de tweede set startte gelijkoplopend, maar slechte opslagen en falende receptie deden ook die teloor gaan. In de derde set kon de thuisploeg vooral in de slotfase haar wil opleggen. Setstanden: 25-20, 25-21 en 25-15.