Archief november 2012

het-weer-winterse-buien-1

Het weer: winterse buien

Een depressie schuift tijdens het weekend, vanuit het noorden, over onze streken en de daarmee gepaard gaande storingen zorgen voor neerslag. Deze neerslag heeft een winters karakter. Na het weekend wordt het een fractie zachter, maar tegen het volgende weekend wordt het opnieuw kouder met algemene vorst en maxima amper boven het vriespunt.
Morgen wordt het niet warmer dan 4 graden. Nevel en mist maken plaats voor opklaringen. Het blijft overwegend droog tot de avond. De bewolking neemt echter (…) Lees het hele bericht

28-fietsen-niet-in-orde

28 fietsen niet in orde

Nadat de gemeenschapswachten eerder al 949 fietsen preventief nakeken op hun technische eisen controleerde de politie 261 fietsen aan het SFC, campus Berkenbos. 28 rijwielen hadden één of ander technisch gebrek : geen verlichting voor (13), geen verlichting achter (7), defecte remmen (8), geen bel (8) en onvoldoende reflectoren (4). Elf jongeren werden doorverwezen naar de verkeersvormingsklassen omdat ze een gevaar vormden door te rijden zonder verlichting.

inbraakslachtoffers-aan-beterhand

Inbraakslachtoffers aan beterhand

De bejaarde man en vrouw die vorige week donderdag hard werden aangepakt door een inbreker in Zolder-Centrum zijn aan de beterhand. De man is voldoende hersteld om het ziekenhuis te verlaten. De vrouw is er nog altijd erg aan toe, maar het levensgevaar zou geweken zijn. Vraag blijft natuurlijk hoe een hoogbejaarde vrouw van 91 de zware klappen en de breuken zal verwerken. Ondertussen gaat het onderzoek voort.

uitkijken-op-de-weg

Uitkijken op de weg

Met temperaturen onder nul vanochtend om half 8, en vannacht grondvorst en bevroren autoruiten voelt het vanochtend winters aan. De strooidiensten zijn vannacht trouwens uitgerukt en je moet uitkijken voor plaatselijk gladde plekken. Ook de komende dagen blijft het uitkijken.

inbraak-in-valentinusstraat

Inbraak in Valentinusstraat

Gisteren na de middag is in de Valentinusstraat een inbraak vastgesteld in een woning.

guido-dewaegeneere-is-nieuwe-pastoor-in-heusden

Guido Dewaegeneere is nieuwe pastoor in Heusden

Guido Dewaegeneere is de nieuwe pastoor van Heusden. Hij volgt Geert Croes op die naar Paal is verkast. Dewaegeneere was de voorbije 12 jaar pastoor van Achel, voordien was hij onder meer kapelaan in Hamont. In Achel werd hij feestelijk uitgewuifd en kreeg hij van de parochianen een nieuw kazuifel cadeau dat hij dus voortaan in de Sint-Willibrorduskerk zal dragen. (foto Luc VdS)

bvba-bovy-is-failliet

bvba Bovy is failliet

De rechtbank van koophandel heeft de bvba Bovy failliet verklaard. Dat is de vennootschap die op domein Bovy het Gasthof uitbaat. Het heeft dus niks te maken met De Pannenkoekenbakker of het domein zelf. Een tijdje geleden gaf het management van het domein al aan dat het Gasthof niet goed draaide. En dat is nu dus bevestigd.

de-raad-is-uitgezongen

De raad is uitgezongen

Vrij veel belangstelling vanavond voor de laatste gemeenteraad van deze legislatuur. Een kleine helft van de raadsleden zal in januari niet meer terugkeren. Zij werden aan het eind van de openbare zitting door burgemeester Sonja Claes bedankt voor hun inzet. Claes wees er ook dunnetjes op dat de raadsleden die wel terugkeren volgende zitting er meestal op een andere plaats zullen zitten.

raad-toch-nog-snel-afgewerkt

Raad toch nog snel afgewerkt

De gemeenteraad is donderdagavond al bij al nog snel afgehandeld. Bij de bespreking van de politiebegroting vond het Vlaams Belang het merkwaardig dat er in staat dat de begroting scherp is opgesteld, zonder ruimte voor extra's. Tony Lespoix van het Vlaams Belang trok de eerdere rapporten in twijfel, waarin werd gezegd dat Heusden-Zolder in vergelijking met de buurgemeenten een veilige gemeente is. Lespoix probeerde met andere cijfers te bewijzen dat het aantal inbraken sterker is gestegen dan (…) Lees het hele bericht

soms-gaat-het-ook-snel

Soms gaat het ook snel

Pas gisteren werd het aangekaart in de cel mobiliteit en vandaag al liet Wegen en Verkeer het zebrapad in de Guido Gezellelaan opnieuw schilderen. En ook het aansluitende zebrapad in de Pastoor Van Mierlolaan kreeg een nieuwe verflaag. (foto Julien Maebe)

steenmarter-zat-vast-in-bitumen

Steenmarter zat vast in bitumen

Een ploeg van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek is vanmorgen naar een werf in Heusden-Zolder geroepen. Arbeiders hadden gisteren als vloerbedekking van een terras bitumen gegoten, een soort vloeibare asfalt. Maar vanmorgen zat een steenmarter vast in de bitumen die ondertussen al flink gestold was. Het dier zat vast met zijn vier poten en volledige onderlijf en probeerde te bijten. Na lang prutsen was hij bevrijd en is hij meegenomen naar het Natuurhulpcentrum. Daar bleek uit onderzoek dat (…) Lees het hele bericht

nieuw-wooncomplex-in-heusden-centrum

Nieuw wooncomplex in Heusden-Centrum

Op de hoek van de Koerselsebaan en de Noordberm worden enkele oude huizen gesloopt. Zij ruimen plaats voor een nieuw complex met een 20-tal appartementen. Tegen de zomer van 2014 zou dat klaar moeten zijn. (foto Julien Maebe)

hinder-door-lekkend-vat-met-zuur

Hinder door lekkend vat met zuur

Op een deel van het industrieterrein Zolder-Lummen is heel de voormiddag wat hinder geweest doordat in de Klaverbladstraat op grondgebied Lummen op een vrachtwagen een vat met een zuur was beginnen lekken. De brandweerkorpsen van Heusden-Zolder en Beringen kwamen ter plekke om het goedje op te ruimen. Het ging om een vrij gevaarlijk zuur, daarom werd omzichtig te werk gegaan en werd een perimeter van 50 meter afgebakend. Er moesten geen bedrijven ontruimd worden. Tegen de middag was alles achter de rug.

laatste-gemeenteraad-van-deze-ploeg

Laatste gemeenteraad van deze ploeg

Vanavond om 19 uur buigt de gemeenteraad zich over een hele reeks punten, waaronder het budget van 2013 en een heleboel andere cijfers. Het zou dus niet alleen wel eens een lange gemeenteraad kunnen worden. Het is ook de laatste vergadering van de huidige legislatuur. Dat betekent dus het afscheid van heel wat raadsleden die niet meer zijn opgekomen of niet verkozen. Het is ook de laatste raad van de huidige coalitie van CDenV-Plus, Open VLD en N-VA. Hoewel er sinds de verkiezingen amper nog sprake is van een ploeg.

nog-geen-vonnis-in-zaak-regi-en-ex-manager

Nog geen vonnis in zaak Regi en ex--manager

De Hasseltse rechtbank van koophandel heeft vandaag het vonnis uitgesteld over het zakelijke geschil tussen Regi Penxten van Milk Inc. en het bureau TMC van zijn ex-manager Michel Lenaerts. TMC meent aanspraak te maken op bepaalde vergoedingen, nadat de overeenkomst tussen Regi en TMC ontbonden was. Het gaat om een paar honderdduizenden euro. De raadsman van Lenaerts verwacht mogelijk volgende woensdag een vonnis. De ex-manager die tussen 1998 en 2011 samenwerkte met Regi claimt een (…) Lees het hele bericht

muze-werkt-aan-gelegenheidsorkest

Muze werkt aan gelegenheidsorkest

Cultuurcentrum MUZE is op zoek naar enthousiaste muzikanten om mee te werken aan een muzikale creatie voor Circo Paradiso. De negende editie van het tweejaarlijkse kunstenfestival vindt plaats op 24, 25 en 26 mei 2013 met het 'wiel' als thema. Muze wil een gelegenheidsorkest uit de grond stampen, daarin is plaats voor elk instrument en muzikanten van alle leeftijden en culturele achtergronden. Beroepsmuzikant Lieven Cambré zorgt voor de begeleiding. Op dinsdag 18 december van 19 tot 20u30 is een eerste samenkomst gepland, Info en inschrijven voor 14 december bij Tinne Coenen via culstag2[!]heusden-zolder.be 011/80 80 98.

vandaag-gezien-28-november-2012

Vandaag gezien

Gespot in Bolderberg: groen bekertjesmos (foto Jan Leijskens)

tristan-haalt-200ste-berg-op-2de-verjaardag

Tristan haalt 200ste berg op 2de verjaardag

Jochem Cuypers en Kim Broux uit Bolderberg die samen met hun zoontjeTristan in Noorwegen wonen, kunnen het niet laten. Tristan vierde zopas zijn tweede verjaardag met een 2de poolexpeditie en de beklimming van zijn 200ste bergtop. Dat gebeurde op het eilandenarchipel Svalbard in het Noordpoolgebied. "Het was donker en koud tussen werelds derde grootste ijsberenpopulatie. Maar bij een tweede poging haalde Tristan zijn 200ste top de dag voor zijn 2de verjaardag," vertelt een fiere (…) Lees het hele bericht

aurora-de-rust-van-woorden-en-sfeermuziek

Aurora: de rust van woorden en sfeermuziek

Ze zijn zeldzaam geworden, de gezelschappen die nog eens een echt sfeervolle avond brengen, zonder veel drukte en lawaai, maar met de woorden en sfeervolle muziek centraal. Aurora is een nieuwe Limburgse groep die de boer op gaat met een voorstelling met veel poëzie, harpmuziek en dwarsfluitklanken. Het optreden duurt ongeveer anderhalf uur, maar kan aangepast worden. Onze dorpsgenoot Marcel Kumpen schrijft de teksten en draagt ze voor. Britt Simons uit Overpelt bespeelt de harp en (…) Lees het hele bericht

rode-kruis-is-vandalisme-beu

Rode Kruis is vandalisme beu

Vanmorgen is nog maar eens een klacht ingediend voor vandalisme aan het Rode Kruisgebouw. Opnieuw is de omheining aan de achterzijde vernield. Ze was nog maar pas hersteld. Bij de hulporganisatie zijn ze het vandalisme meer dan beu. De afgelopen jaren zijn ze al tientallen keren het slachtoffer geweest van vandalisme en de jongste tijd wordt het alsmaar erger. Van ramen stuk, grafiti op de muren, joyriders die de inrit stukrijden en voortdurend de omheining die gesloopt wordt. Jongeren (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-27-november-2012

Vandaag gezien

De werken aan Hof Ter Bloemen in de Pastoor Van Mierlolaan schieten goed op. Dus kon vandaag één van de kranen ontmanteld worden. Dat ging vooraf door enkele evenwichtkunstjes van het personeel van de firma. (foto Julien Maebe)

vandalisme-en-diefstal-1

Vandalisme en diefstal

Een inwoner van de Koolmijnlaan belde gisteravond de politie voor de vaststelling van de schade aan zijn wagen. Er was een tak van een boom op gevallen. Dat was niet de eerste keer en dus vroeg zijn verzekeringsmaatschappij om de nodige vaststellingen te laten doen. Op de parking langs de E 314 is weer maar eens ingebroken in een vrachtwagen. Deze keer van een Duitse firma. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een onderzoek. En van bij het Rode Kruis kwam ook weeral maar eens een oproep voor vandalisme, opnieuw moest de omheining eraan geloven.

een-vreemde-vogel

Een vreemde vogel

Patrick Neuteleers spotte vandaag in zijn tuin een vreemde vogel aan zijn mezenbollen. Hij vraagt zich af wie deze bezoeker wel mag zijn. redactie [!] heusden-zolder.eu. UPDATE We kregen al een pak reacties binnen en bijna alle 'kenners' zijn ervan overtuigd dat het hier gaat om de grote bonte specht, één lezer denkt dat het de kleine bonte specht is.

het-weer-het-wordt-kouder-4

Het weer: het wordt kouder

Een depressie schuift over onze regio, waarbij de wind de volgende 24 uur van zuidwest naar noord ruimt. Hierbij wordt stelselmatig koudere lucht aangevoerd, waarbij het kwik op het einde van de week niet meer boven 5 graden uitkomt. Meestal is het wel droog. Volgend weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag domineren wolken en slechts af en toe kan de zon doorbreken. Het blijft overwegend droog en de maxima komen uit op gemiddeld 9 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit het (…) Lees het hele bericht

sint-logeert-in-berkenbos

Sint logeert in Berkenbos

Met al het gedoe van landbouwtractoren die het verkeer belemmeren, heeft de Sint een drastische beslissing genomen. Hij heeft zijn caravan neergezet op de speelplaats van de vrije lagere school in Berkenbos. Daar slaapt hij overdag na zijn nachtelijke rondes. Om de nacht/dagrust van de Sint wat te verbeteren, zijn de kinderen van het derde leerjaar alvast begonnen aan een slaaplied.

en-toen-waren-ze-met-twee-1

En toen waren ze met twee

Gisteren zijn ook de wieken van de windmolen op het Euroshoeterrein geplaatst en nu hebben de inwoners van Eversel voortaan uitzicht op twee windturbines. (foto Gust Ischen)

kleuters-op-bezoek-bij-grootouders

Kleuters op bezoek bij 'grootouders'

Als afsluiter van het thema 'Roodkapje' gingen de kleuters van juf Ines en juf Nicole van de wijkschool van 't Molenholleke op beozek bij grootouders bezoeken in het rusthuis De Bloemelingen. De wolf liet gelukkig verstek gaan ondeweg.

60-jeugdspelers-op-rugbytornooi

60 jeugdspelers op rugbytornooi

In het rugby organiseerde RC 9 afgelopen weekend een jeugdtornooi in het Helzoldstadion. De Limburgse en Leuvense rugbyjeugd was er samengekomen voor een regionaal tornooi. Er werden wedstrijden gespeeld in de klassen U9, U11 en U13. Met een 60-tal jeugdspelers was het een voltreffer.

vck-b-strijdend-ten-onder

VCK B strijdend ten onder

Ook Bolderberg B ging de volleybalboot in, zij het minder verpletterend dan de A-ploeg. Het verloor met 1-3 van Eisden. Het was nochtans veelbelovend van start gegaan met een klinkende 25-17 in de eerste set. Maar dan kwamen de Maaslanders op dreef en werd het 19-25, 25-27 en 21-25. De B-ploeg had haar huid duur verkocht maar daar koop je niks voor.

vck-a-doet-slechte-zaak

VCK A doet slechte zaak

De eerste ploeg van VCK Bolderberg heeft een slecht beurt gemaakt. Ze verloor een rechtstreeks degradatieduel tegen De Mitters Wespelaer met 3-0. Vanaf het begin waren de bezoekers op achdtervolgen aangewezen en dat resulteerde in 25-17, 25-23 en 25-18.

3-procent-dronken-8-procent-te-snel

3 procent dronken, 8 procent te snel

In het grote SLimcontrole weekend - waaraan ook Heusden-Zolder deelnam - zijn in Limburg 57 dronken bestuurders betrapt. Dat is 3 % van het totaal. 4 bestuurders hadden drugs gebruikt. 398 auto's zijn geflitst, dat is 8 % van het totaal. Daarnaast zijn nog 106 andere overtredingen vastgesteld: geen gordel, geen papieren, auto niet in orde, enz. 22 rijbewijzen zijn onmiddellijk ingetrokken.

het-weekend-door-richie-1

Het weekend door Richie

SK Heusden 06 maakte gisteren brandhout van Beverlo.

lachen-met-piv-genieten-van-steve

Lachen met Piv; genieten van Steve

Zondagavond stonden in het Muzecafé Piv Huvluv en Steve Wynn op het podium. Piv Huvluv is de symbiose van muzikant en stand up comedian, die op een boeiende manier vertelt over zijn geboortedorp Bredene, grasduinend door zijn jongere muziekjaren. Steve Wynn, de frontman van Dream Syndicate, zo close op een klein podium geeft een wowgevoel. Hij wordt al eens vergeleken met de jonge Bob Dylan, maar dan met een stem die zo 'bruin-bleuzy' kan zijn. Alleen met zijn gitaar en mondharmonica kreeg het publiek een veel te kort optreden. Hij liet trouwens weten dat Dream Syndicate volgend jaar weer in België zal optreden. (meer foto's van Ria De Clerck)

bib-beslissing-was-niet-unaniem

'Bib-beslissing was niet unaniem'

"Het dossier rond de bibliotheek dat vandaag op het schepencollege voorlag, is niet unaniem goedgekeurd." Dat laat schepen en toekomstig burgemeester Mario Borremans (N-VA) weten als reactie op het persbericht van CD&V. Borremans zegt dat hij zelf nog - tevergeefs - had voorgesteld om de 'gestanddoeningstermijn' met de aannemer te verlengen tot eind januari. Dan zou de prijs van toewijzing zolang gehandhaafd blijven. In die periode kon dan het nieuwe bestuur de kostprijs van de uitbreiding van de bib bekijken samen met die van andere grote projecten. Eén ding is duidelijk: in de bib moeten de boeken nog niet meteen ingepakt worden

ongeval-op-lindeman

Ongeval op Lindeman

Bij een verkeersongeval in de Populierenlaan, vlak bij de kerk van Lindeman, is gisteravond rond kwart voor negen een gewonde gevallen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

cd-v-uitbreiding-bib-moet-nu-uitgevoerd-worden

CD&V: uitbreiding bib moet nu uitgevoerd worden

Het schepencollege heeft vandaag de beslissing bevestigd om de bibliotheek uit te breiden. Na de verwerping van de klacht van een aannemer door de Raad van State, heeft het college de werken definitief toegewezen aan de aannemer die eerder als beste uit de aanbestedingsprocedure kwam. De CD&V hoopt nu dat Open VLD en N-VA de beslissingen van de afgelopen jaren zullen uitvoeren. "Ze hebben immers zowel in 2009 de visietekst op het schepencollege mee goedgekeurd, als ook alle (…) Lees het hele bericht

70-jarigen-van-zolder-verzamelden

70-jarigen van Zolder verzamelden

De 70-jarigen van Zolder verzamelden in de Koreander voor een gezellige reünie. Bij een maaltijd en een drankje werden herinneringen opgehaald. Daarbij ging vooral de aandacht naar weetjes uit de periode 1942-1965.

hebad-scoort-op-vlaamse-kampioenschappen

Hebad scoort op Vlaamse kampioenschappen

De afgelopen 2 dagen streden de toppers in het badminton voor de Vlaamse titels in de hoogste reeksen.Voor Hebad werd het een topweekend. Marijn Put won de titel, in het heren enkel A. Maar ook het herendubbel B1 ging naar Hebad, met Jan Declercq en Wim Vandenbergh in de hoofdrol. Verder was er ook nog een finaleplaats voor Kelly Bekkers en Nele Hayen  in het damesdubbel B1. En ook de andere Hebadspelers haalden de kwartfinales.

iedereen-beroemd-in-heusden-zolder

Iedereen Beroemd in Heusden-Zolder

Het Eén-programma 'Iedereen Beroemd' strijkt morgen neer in Heusden-Zolder. Reporter Jean-Marie Aerts - toevallig zelf afkomstig van Heusden-Zolder - ging de voorbije weken op zoek naar merkwaardige figuren. Hij kwam onder meer uit bij Kris Cuppens, ex-topbasketter en nu bezield begeleider van de G-basketters. Iedereen Beroemd, maandag om 19u40 en 0u20 op Eén.

kvv-van-kwaad-naar-erger

KVV: van kwaad naar erger

In tweede provinciale B verloor KVV Heusden-Zolder vandaag met 12-1 bij KVK Zepperen.

sk-heusden-06-scoort-9-keer

SK Heusden 06 scoort 9 keer

In vierde provinciale A heeft SK Heusden 06 brandhout gemaakt van Beverlo. Het werd met een 9-1 naar huis gestuurd. Anadol won met 1-2 bij IS Winterslag. Statie Zolder speelde thuis 0-0 tegen Wijshagen.

nederlaag-voor-vrijheid-zolder

Nederlaag voor Vrijheid Zolder

In derde proviinciale A heeft Vrijheid Zolder met 3-0 verloren bij Kadijk.

foto-s-in-muziek-vertaald

Foto's in muziek vertaald

Zaterdag is niet alleen de fototentoonstelling van Michiel Hendryckx geopend. 's Avonds stond hij met een band van uitstekende muzikanten op het podium. Hij gaf uitleg bij zijn fotowerk en The Dark Rumors vertaalde dat in muziek. (foto Lenscollectief)

slimcontroles-volop-aan-de-gang

SLimcontroles volop aan de gang

De aangekondigde SLimcontroles zijn zaterdagavond en -nacht volop aan de gang. Geregeld verplaatsen de controleposten zich. Op de E 314 richting Nederland ter hoogte van Heusden-Zolder werd zelfs al het verkeer van de snelweg gehaald voor alcoholcontroles. En de flitswagens staan ook overal opgesteld.

bolderberg-verliest-in-donk

Bolderberg verliest in Donk

In vierde provinciale C heeft FC Bolderberg zaterdagavond op het terrein van SC Donk verloren met 2-0.

thuisnederlaag-voor-viversel-1

Thuisnederlaag voor Viversel

In derde provinciale A heeft Standaard Viversel zaterdagavond van Kattenbos verloren met 0-1.

lintjes-tegen-geweld-op-vrouwen-1

Lintjes tegen geweld op vrouwen

De dames van de werkgroep 'Vrouw en Maatschappij' gingen vandaag op pad om witte lintjes op te spelden tegen geweld op vrouwen. In Limburg start de Witte Lintjescampagne jaarlijks op 25 november - de Internationale Dag voor de Uitroeiing van Geweld tegen Vrouwen - en de campagne duurt tot 6 december. Het weer was vandaag niet al te best, dus werden ook cafégangers overtuigd om een lintje te dragen.

de-verenigde-vrienden-na-110-jaar-niet-uitgeblazen

De Verenigde Vrienden na 110 jaar niet uitgeblazen

Het galaconcert van Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden - pas 110 jaar jong - vanavond in 't Kuipershof was een voltreffer. Niet alleen was er heel wat belangstelling. Hetgeen op het podium werd gebracht door de zowat 70 muzikanten was van niveau, een kapitaal aan inzet, goede wil en cultuurbeleving. En ook de drumband toonde zich van zijn sterkste kant. (meer foto's van Julien Maebe)

olympia-verslaat-leiders-in-marathonmatch

Olympia verslaat leiders in marathonmatch

In de nationale petanquecompetitie heeft Olympia Heusden voor een stunt gezorgd door leider Brugge met 6-3 in te blikken. Het werd een waanzinnig lange partij die begon om 14u30 en pas vanavond om 20u55 afgelopen was. Na de eerste ronde stond het na 2,5 uur 3-0 voor Olympia. De tweede ronde duurde nog eens tot 19u10 en toen stond het 4-2. Bij een 5-3 stand, werd het 12-12, maar de leiders gooiden drie maal langs zodat Oympia de zege binnenhaalde. De ontlading was groot. (foto Lieven Kaerts)

michiel-hendryckx-belicht-zijn-foto-s

Michiel Hendryckx belicht zijn foto's

Zaterdag na de middag is in Muze de fototentoonstelling van Michiel Hendryckx geopend. 50 gelukkigen kregen van de fotograaf een exclusieve rondleiding. Het gaat om 50 foto's uit het boek 'Dolen. Onderweg in Europa'. Zelf omschrijft hij het als een intiem portret van het avondland, de poëzie van het doodgewone Europa vastgelegd in intense zwart-wit beelden. Wie er vanmiddag niet bij was kan nog tot 13 januari de foto's gaan bekijken. (foto's Ronny Vanthienen)

auto-in-gracht-na-botsing

Auto in gracht na botsing

Zaterdag in de vooravond zijn twee auto's gecrasht op de hoek van de Geenrijt en de Koerselsebaan. Een auto die uit de Geenrijt kwam reed een andere auto in de flank. Die vloog door de afrastering en kwam op zijn zijde in de gracht terecht. Als bij wonder vielen er geen gewonden, maar de schade was wel groot. Een takelwagen moest de auto uit de gracht halen, daar was ook wat olie in gelekt. (foto Dimitri Reynders)

schotse-humor-blijft-apart

Schotse humor blijft apart

Fel gesmaakte Schotse humor van Morag Mc Laren gisteravond in Muze. (foto Lenscollectief)

t-shirts-voor-verwaarloosde-paarden

T-shirts voor verwaarloosde paarden

Fake Fur, het ecologische kledinglabel van Damhert Nutricion uit de Kapelstraat, heeft zijn tweede 'kledinglijn' gelanceerd: Chapter II - Horses. Deze keer staat het paard centraal in de vier ontwerpen, waarvan één van de hand van de Limburgse kunstenares Lief Van Himbeeck. Per verkocht t-shirt gaat 5 euro naar het Fake Fur Fonds en vervolgens wordt de opbrengst verdeeld tussen het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder en The Olde Horses Lodge in Laarne, die beide verwaarloosde en in beslag genomen paarden opvangen. De t-shirts vind je tegen het einde van het jaar in de betere damesboetieks.

politie-hoopt-op-tips

Politie hoopt op tips

De toestand van de bejaarde vrouw die donderdagavond zwaar werd toegetakeld door een inbreker in de Dorpsstraat, is nog altijd kritiek. De politie probeert ondertussen de dader op te sporen. Ze hoopt eventueel op tips van buren of voorbijgangers die donderdagavond rond 23 uur iets verdachts, een persoon of auto, hebben gezien in de buurt van de Dorpsstraat. Dat kan gemeld worden op het nummer van de federale gerechteljke politie 0485-55 52 40.

si-scoort-driemaal-in-slotfase

SI scoort driemaal in slotfase

In het zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder Grace Holloge verslagen met 6-3. Het was geen wedstrijd voor hartlijders, de paal en de lat werden zowat tien keer getroffen. Pas twee minuten voor tijd kon de thuisploeg de wedstrijd in een beslissende plooi leggen met drie doelpunten vlak achter elkaar.

laika-op-zijn-best

Laika op zijn best

Uitstekende voorstelling van Laika gisteravond in Muze. (foto Lenscollectief)

recordopbrengst-voor-artikel-27

Recordopbrengst voor Artikel 27

De 12de editie van 'Artikel 27' was een schot in de roos. 43 Hedendaagse kunstenaars uit België, Cuba, Mali, Zwitserland en Finland toonden diverse kunstwerken rond 'Utopiart27'. 954 Bezoekers, waaronder 15 groepen met gids, bezochten de expo. De kunstverkoop bracht € 5100 op, verdeeld tussen een gemeenschapsproject in Bamako (Mali) en de kleuters van Phum Pang (Cambodja). Voor de organisatie was dit een recordopbrengst. Een selectie van de kunstwerken is nu en volgend jaar - met de steun van het Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking - te bekijken in Geel, Gent, Maasmechelen en uiteindelijk in Havana (Cuba). Gisterenavond was er de opening in het Boudewijngebouw van de Vlaamse Overheid in Brussel. (foto Öznur Özturk)
www.artikel27.be

160-kg-restafval-per-inwoner

160 kg restafval per inwoner

In Heusden-Zolder is vorig jaar 5.127 ton restvuil verzameld, dat is 160;23 kg afval per inwoner. Daarmee haalt deze gemeente de Vlaamse doelstelling om niet boven de 180 kg per inwoner te gaan. Toch zit Heusden-Zolder nog verre van bij de beste leerlingen van de klas. Maar bij Limburg.net maken ze zich sterk dat door de overname van het recyclagepark dat cijfers voor dit jaar nog zal verbeteren.

an-hermans-voorzitter-provincieraad-vlaams-brabant

An Hermans voorzitter provincieraad Vlaams-Brabant

An Hermans (CD&V) - afkomstig uit Heusden-Zolder - wordt in Vlaams-Brabant de nieuwe provincieraadsvoorzitter. In de afgelopen legislatuur was ze al fractieleider van de raad. Na 3 jaar zal ze de fakkel doorgeven. An Hermans was tot 2004 verbonden aan het departement Pedagogische Wetenschappen van de KU Leuven, daar gaf ze onder meer geschiedenis van de opvoedkunde. Van 1989 tot 1994 was ze Europees parlementslid, van 1995 tot 1999 zat ze in de Kamer waarna ze naar de Brabantse (…) Lees het hele bericht

bejaarde-vrouw-in-levensgevaar-na-inbraak

Bejaarde vrouw in levensgevaar na inbraak

Bij een inbraak in een woning in de Dorpsstraat in Zolder-Centrum zijn gisteravond laat twee bewoners gewond geraakt. De bewoners, een bejaarde man en een vrouw, familieleden van elkaar, hoorden lawaai en stonden even later oog in oog met een inbreker. Volgens buren en familieleden zou de inbreker hen met een baseballknuppel te lijf zijn gegaan. Vooral de vrouw kreeg daarbij klappen en raakte zwaar gewond. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht waar ze nog altijd verblijven. De inbreker - voorlopig (…) Lees het hele bericht

het-weer-winter-in-zicht

Het weer: winter in zicht

Depressies en storingen bepalen het weer tijdens het weekend en volgende week. Hierbij staat geregeld regen en wind op het programma. Op het einde van de week stroomt kouder lucht over onze streken en de eerste tekenen van de winter worden stilaan zichtbaar.
Vandaag is het zwaar bewolkt en vanuit het westen wordt het stilaan betrokken. Daarbij gaat het regenen. Bij momenten kan er intense regen vallen en het wordt pas laat in de avond droger. Maxima rond 9 graden en tijdelijk winderig.
Lees het hele bericht

vanmorgen-gezien

Vanmorgen gezien

"De ochtendstond heeft goud in de mond," dacht Gust Ischen toen hij vanmorgen kort voor 8 uur dit schilderij fotografeerde. Even later was evenwel het goud al opgebruikt, zal wel te maken hebben met de hoge goudprijzen zeker.

dit-weekend-overal-slimcontroles-2

Dit weekend overal SLimcontroles

Dit weekend houden de 17 Limburgse politiezones en ook de wegpolitie grote SLimcontroles. Die gaan van start vanavond om 22 uur en duren tot maandagochtend 6 uur. Dat wil zeggen dat je ook op verschillende plaatsen in Heusden-Zolder - ook aan de op- en afritten van de snelweg - kan gecontroleerd worden op alcohhol- en drugsgebruik en snelheid. Tegelijk worden ook de papieren en de technische uitrustiging van de auto bekeken. Elk weekend gebeuren er SLimcontroles, maar twee keer per jaar is dat in heel de provincie tegelijk.

vanavond-quiz-van-het-rode-kruis

Vanavond quiz van het Rode Kruis

Quizzen is weer volop hot en zeker met de gelijknamige serie op de televisie. Het Rode Kruis van Heusden-Zolder organiseert vanavond zijn tweede quiz 'algemene kennis' in de Truckstop in Viversel. Verschillende quizteams van maximaal vijf personen nemen het tegen elkaar op, en onder hen enkele straffe ploegen. Het prijzenpakket is dan ook niet mis, maar tegelijk wordt ook de lokale Rode Kruisafdeling gesteund. De quiz gaat van start om 20 uur.

jaarconcert-van-de-verenigde-vrienden

Jaarconcert van De Verenigde Vrienden

De Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden geeft zaterdagavond om 20 uur haar jaarconcert in 't Kuipershof. Onder de noemer 'Harmonie in the picture' staat de volledige harmonie onder leiding van Johan Martens zelfs op het podium. Ool drumband 'Just For Fun' onder leiding van Domien Poelmans staat op het programma. Kaarten aan de kassa kosten € 7.

twee-ongevallen-op-50-meter

Twee ongevallen op 50 meter

In de Guido Gezellelaan zijn donderdagavond twee ongevallen gebeurd op amper vijftig meter van elkaar. Eerst botsten twee auto's, daarbij raakte één van de bestuurders licht gewond. In de verwarring die daarover ontstond botsten nog eens twee auto's, daarbij bleef het beperkt tot blikschade. De brandweer kwam ter plaatse om gelekte olie op te ruimen. (foto's Michiel Reynders)

celstraffen-en-boetes-voor-wietplantages

Celstraffen en boetes voor wietplantages

Drie Vietnamese wiettelers van 27 en 28 jaar oud zijn donderdag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot elk 18 maanden celstraf en 12.000 euro boete. De drie daagden niet op, de rechter beval hun onmiddellijke aanhouding. De drie hadden in Heusden-Zolder een cannabisplantage ingericht die ze uitbaatten tussen oktober 2011 en einde januari dit jaar. Aan Infrax moeten ze voor de afgetapte elektriciteit bijna 20.000 euro schadevergoeding betalen.

win-twee-tickets-voor-zornik

Win twee tickets voor Zornik

De jeugddienst geeft twee tickets weg voor het optreden van Zornik in CC Muze op 7 december. Daarvoor moet je surfen naar www.facebook.com/jongereninheusdenzolder 'like' de pagina en 'share' de foto (hierboven) die de actie bekendmaakt.

verjaardagsfeest-voor-klaspop-jules

Verjaardagsfeest voor klaspop Jules

De kinderen van de eerste kleuterklas van juffrouw Griet in Beekbeemden hebben een verjaardagsfeestje gehouden voor Jules, de klaspop. Jules is immers 3 jaar geworden. Daarvoor werd de klas versierd met slingers en ballonnen, de feesttafel werd gedekt, de kinderen kwamen in feestkleren naar school, ze werden geschminkt, ... Er werden lekkere koekjes gesmuld, met zelfgemaakte hoeden werd een modeshow opgevoerd, ...

vandaag-gezien-22-november-2012

Vandaag gezien

Een apart prentje geschoten in Bolderberg. (foto Jan Leijskens)

dynamisch-infobord-langs-snelweg

Dynamisch infobord langs snelweg

Wegen en Verkeer gaat in de loop van 2013 een zogenaamd dynamisch informatiebord plaatsen langs de E 314 in Heusden-Zolder. Op zo'n digitaal bord kan op elk moment informatie worden gezet, dat kan gaan over hinder door werken of een versperde snelweg door een ongeval, in de buurt of verder weg. Ook geplande werkzaamheden kunnen aangegeven worden, of weersinformatie die relevant is voor de weggebruiker.

de-smaak-van-diverse-culturen

De smaak van diverse culturen

Plezante boel vanavond in De Bark. Het opvangcentrum nam deel van de 'Week van de Smaak'. Gasten uit verschillende landen en culturen serveerden typische hapjes van thuis, en dat leverde een brede waaier aan smaken, kleuren en geuren op. Voor de talrijke aanwezigen was het ontdekken en genieten. (foto's Lieven Kaerts)

woning-en-vrachtwageninbraak

Woning- en vrachtwageninbraak

In de Pater Beckersstraat zijn onbekenden vannacht een huis binnengedrongen. De bewoners merkten kort voor 7 uur vanochtend op dat een raam geforceerd was en alle deuren en kasten openstonden. En op de parking langs de E 314 is weeral een vrachtwagen opengebroken. De zijdeur werd geforceerd en de dieven gingen aan de haal met onder meer een laptop, een gps, een gsm en 200 euro.

28-jaar-voor-moord-op-jochen-massotte

28 jaar voor moord op Jochen Massotte

De jury van het Hof van Assisen in Tongeren heeft Jan Kuijpers uit Leopoldsburg schuldig verklaard aan moord op Jochen Massotte uit Heusden-Zolder en poging tot moord op Eddy Mertens uit Houthalen. De jury zit nu samen met het Hof om de straf vast te stellen. UPDATE De uitspraak is merkwaardig omdat Kuijpers naar assisen was doorverwezen op beschuldiging van doodslag. Maar zowel de advocaat van de familie van Massotte als de openbare aanklager vonden dat er voorbedachtheid in het spel was en legden de jury daarover een bijkomende vraag voor. En daar heeft ze 'ja' op geantwoord. UPDATE De assisenjury heeft Jan Kuijpers veroordeeld tot een celstraf van 28 jaar. Daarmee is de jury nog een jaar verder dan de openbare aanklager eerder had gevraagd.

handelaars-zolder-bereikbaar-in-feestperiode

Handelaars Zolder bereikbaar in feestperiode

Op dit ogenblik is de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening een nieuwe hoofdleiding aan het leggen in Zolder-centrum. De sleuven die overdag worden gegraven, worden ’s avonds ook weer opgevuld, de klinkers worde niet terug gelegd. Het definitieve wegdek wordt - afhankelijk van het weer - in februari gelegd. De werken gebeuren in 4 fasen: het kruispunt aan de toegang van de kerk, de Pironlaan, de Dorpsstraat tot net voorbij ’t Kuipke, en als laatste ’t Kuipke zelf. Het volledige centrum blijft bereikbaar via het Heldenplein en de zijwegen. Ook wordt in het Schuttershof extra parkeergelegenheid voorzien.

afvalbeleid-werkt-niet

'Afvalbeleid werkt niet'

Een 100-tal inwoners woonde dinsdagavond de open dorpsraad van Zolder-Centrum bij. Daarbij werd over een heel aantal agendapunten gedebatteerd en gestemd. Zo kreeg de dorpsraad geen volmacht om te onderhandelen over flitspalen, maar wel over verkeersremmers en actieve politiecontrole op snelheid. Volgens een mobiliteitsrapport zou in sommige straten 60 tot 90 % van de automobilisten de maximale snelheid van 30 km per uur overschrijden. Een meerderheid van de aanwezigen vond dat het nieuwe (…) Lees het hele bericht

leerlingen-van-t-molenholleke-naar-de-efteling

Leerlingen van 't Molenholleke naar De Efteling

Klas 1C van 't Molenholleke maakte met de hulp van drie creatieve mama's een pracht van een kikker. Die stuurden ze in voor een Eftelingwedstrijd en zowaar ... ze wonnen. Ze mogen nu met zijn allen 2 dagen in De Efteling verblijven.

het-weer-toenemende-regenkans

Het weer: toenemende regenkans

Op de weerkaarten verschijnen talrijke depressies en storingen, die de volgende dagen ons weer zullen bepalen. Evenwel tussendoor stijgt de luchtdruk, waardoor er ook nog enkele droge dagen volgen. Op de langere termijn zien we stilaan koudere lucht over onze streken schuiven.
Morgen wordt het zwaar bewolkt en later betrokken. Vooral na de middag gaat het regenen. De regen houdt in de avond nog aan. Het kwik bereikt 10 graden.
Donderdag zijn er mistbanken mogelijk in de ochtend. De zon (…) Lees het hele bericht

boekt-heeft-snelle-zwemmers

Boekt heeft snelle zwemmers

Met 9 medaillewinnaars was de vrije basisschool van Boekt de grote slokop tijdens de zwembaddagen. De zwemkampioenen toonden op school trots hun eremetaal aan hun medeleerlingen. 1ste leerjaar: Brent Henderickx, Mirthe Schruers, Nika Bleux, Joren Dewit; 2de leerjaar: Michelle Cams, Lieselotte Webers; 3de leerjaar: Fleur Vanhamel, Nazra Eryilmaz en 5de leerjaar: Victoria Segers

bestuurder-zwaargewond-op-e314

Bestuurder zwaargewond op E314

Op de E 314 in Heusden-Zolder, richting Nederland is rond twintig voor drie vanmiddag een auto van de weg gegaan en in de zijberm tegen een boom beland. De brandweer moest de bestuurder bevrijden. Hij raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Er stond een file van in Lummen tot zowat 16 uur.

verschillende-ongevallen

Verschillende ongevallen

Omstreeks twintig over 10 gisteravond is op de Koolmijnlaan een voetganger aangereden door een auto. Het slachtoffer raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Korte tijd later werd op de Everselkiezel een fietser aangereden door een bestuurder in een donkere auto. De fietser kwam er met wat lichte verwondingen en schade van af, maar de bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Vanmorgen rond twintig voor negen vielen enkele lichtgewonden bij een kop-staartbotsing met drie auto's op de Meylandtlaan.

een-plushoekje-voor-de-kleuters

Een plushoekje voor de kleuters

Gisterenavond werd aan de ouders van de vijfjarige kleuters van De Springplank in Eversel het nieuwe 'plushoekje' voorgesteld. Dat bevat een breed aanbod van plustaakjes als puzzels, werkblaadjes, rekenkleurprenten, gezelschapsspel, letterdozen, rijmpjes, schriftjes en raamfiguren,... De kleuter krijgt in het begin van de week de opdracht om drie plustaken af te werken. De andere kleuters mogen ook in de plushoek maar moeten geen taak maken. De oudste kleuters leren op die manier concentratie, motivatie, uithouding en inzet aan de dag te leggen.

hebad-1g-en-3g-blijven-op-kop

Hebad 1G en 3G blijven op kop

In het badminton hebben zowel Hebad 1G als Hebad 3G hun thuiswedstrijd gewonnen met 6-2. Hierdoor blijven ze ook het klassement aanvoeren in respectievelijk eerste Liga en tweede Provinciale B. Over 2 weken staat er een nieuwe top affiche op het programma van Hebad 1G, uit tegen Dilbeek. Volgend weekend zijn er eerst nog de Liga Kampioenschappen.

slechte-herstart-voor-olympia

Slechte herstart voor Olympia

Na de Europese kampioenschappen petanque, is de reguliere competitie weer gestart. Olympia ging nationaal onderuit in Aalst met 6-3. De Olympia A-ploeg verloor thuis van buur Boekt met 3-6 en de Olympia B ploeg verloor in 3de provinciale met zware 7-2 cijfers van Tongeren.

kijken-en-luisteren-naar-michiel-hendryckx

Kijken en luisteren naar Michiel Hendryckx

Zaterdag 24 november presenteert Muze een expo met werk van Michiel Hendryckx. Je kunt er een 50-tal foto's uit de bejubelde reeks ‘Dolen. Onderweg in Europa’ bekijken. Om 16u30 geeft Michiel Hendryckx een exclusieve rondleiding voor 50 gelukkigen. Wie erbij wil zijn, mailt naar info[!]muze.be. Zaterdagavond om 20u15 is er ook een concert met The Dark Rumours. Terwijl Hendryckx vertelt over zijn fotografie spelen The Dark Rumours zijn favoriete muziek. Kortom, een uniek ‘fotoconcert’ met mooie beelden, geestige verhalen en uitstekende muziek.

trein-stopt-voortaan-in-beringen-en-zonhoven

Trein stopt voortaan in Beringen en Zonhoven

Op 9 december veranderen een aantal diensten bij de spoorwegen. Op de lijn Hasselt-Mol heropenen die dag twee nieuwe stopplaatsen: Beringen (langs Koerselsesteenweg) en Zonhoven (Halveweg). Vanuit Heusden en Zolder betekent dat een klein beetje meer reistijd tot Hasselt of Mol. De trein Antwerpen-Mol-Neerpelt/ Hasselt vertrekt voortaan 3 minuten vroeger in Antwerpen en komt drie minuten later aan in Hasselt. Maar daardoor kunnen de reizigers in Hasselt overstappen op de trein naar Tongeren. En er komt opnieuw heel de dag door een rechtstreekse verbinding vanuit Hasselt en Mol naar Antwerpen.

pret-a-gouter-behoudt-michelinster-1

Prêt-à-Goûter behoudt Michelinster

In de nieuwe Michelingids behoudt het restaurant Prêt-à-Goûter zijn ster. En dat is in deze barre tijden al een hele prestatie. In Limburg verandert er overigens niet zoveel, geen enkel restaurant verliest zijn ster, en Danny Vanderhoven in Rekem bij Lanaken behaalt zijn eerste ster. De andere restaurants: De Slagmolen in Opglabbeek en Aan Tafel bij Luc Bellings in Hasselt twee sterren, Magis in Tongeren, Vivendum in Dilsen-Stokkem, JER Hasselt, Innesto Houthalen en De Mijlpaal Tongeren, elk één ster.

smashspelers-doen-het-goed

Smashspelers doen het goed

Het was voor badmintonclub Smash weer een succesvol weekend. Op het Yonex Youth Circuit in Ieper is Laura Poelmans 1ste geworden in het dames dubbel -13 en 3de bij het enkel dames -13. Luca De Angelis won zijn poule in het enkel heren -13 en speelde de halve finale in het dubbel heren-13. Op de Adec Sport Youth Cup in Gitse is Bo Borremans 1ste geworden in het enkel en dubbel dames -13. In Neerpelt op een tornooi van het Limburgs jeugdcircuit werd Lander Geybels 1ste in het enkel (…) Lees het hele bericht

the-painter-left-hand-georges-op-zijn-best

The Painter: Left Hand Georges op zijn best

Left Hand Georges, alias Georges Veltjen, heeft een nieuwe CD uit. Op 'The Painter' staan 14 sterke nummers, schitterend uitgevoerd en professioneel geproduced. Zijn nieuwste album moet Georges trouwens niet langer in eigen beheer uitbrengen, want de Nederlandse platenmaatschappij Marista zag er brood in en bood hem meteen een contract aan. De promotie lukt goed en vooral in Nederland sloeg de CD al aan, ze heeft twee weken in de top 100 van best verkochte albums gestaan. 'The (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-18-november-2012

Vandaag gezien

Neen, dit is geen scène uit 'Out of Africa', gewoon een foto in de vooravond genomen in Heusden, terwijl de mist de kop opstak. (foto Jean Vandevoort)

kim-is-eerste-eredame-miss-global

Kim is eerste eredame Miss Global

Onze dorpsgenote Kim Poelmans is zaterdagavond in Oostende verkozen tot eerste eredame in de finale van Miss Global. Ze strandde op slechts 2 punten van de overwinning. De titel Miss Global draaide overigens uit op een ex-aequo met twee meisjes. Kim deed het trouwens uitstekend tijdens de slotshow, ze won een heel prijzenpakket, maar miste dus de trip naar de wereldfinale in Jamaica op een haar.

thuisverlies-voor-bolderberg

Thuisverlies voor Bolderberg

In vierde provinciale C verloor FC Bolderberg thuis met 1-5 van topploeg RDK Gravelo.

alleen-sk-heusden-haalt-een-punt

Alleen SK Heusden haalt een punt

In vierde provinciale A speelde SK Heusden 06 3-3 gelijk bij Wijshagen. Statie Zolder keerde met een 4-2 nederlaag terug van Zwartberg FC. FC Anadol tenslotte kreeg een 4-0 nederlaag van Ellikom aangesmeerd.

viversel-wint-in-lummen

Viversel wint in Lummen

In derde provinciale A won Standaard Viversel met 1-2 bij VV Lummen. Vrijheid Zolder speelde 1-1 gelijk tegen Park Houthalen.

weer-zware-nederlaag-voor-kvv

Weer zware nederlaag voor KVV

In de tweede provinciale B kreeg KVV. Heusden-Zolder zijn wekelijkse pandoering van Heur VV aangesmeerd, uitslag: 1-5. KVV staat laatste met nul punten en incasseerde nu al 63 tegengoals.

bolderberg-a-laat-walhain-geen-kans

Bolderberg A laat Walhain geen kans

In het nationale volleybal was Bolderberg A deze keer bij de pinken en het versloeg Walhain met een droge 3-0. Die zege was broodnodig om uit de gevarenzone te geraken. Bolderberg trok de nodige lessen uit de Beker van België, toen verloor het in Walhain met dezelfde cijfers, maar nu toonde de thuisploeg een enorme inzet. Setstanden: 25-23, 25-22 en 25-18.

medailles-voor-inzet-voor-de-parochie

Medailles voor inzet voor de parochie

In Sint-Baaf in Eversel werd zaterdag het jaarlijkse St.Ceciliafeest gevierd. Dat is ooit gestart als het jaarfeest van het zangkoor maar ondertussen uitgegroeid tot een feest voor iedereen die zich voor kerk en parochie inzet. Voorzitter Willy Van Aelst mocht 4 medewerkers op het podium roepen voor de bisschoppelijke medaille voor 25 jaar of meer dan 35 jaar inzet: Norbert Daniëls, Louis Neven, Felix Maris en Theo Robeyns. Tot zijn eigen verbazing werd Willy Van Aelst het woord even ontnomen, want hij kreeg zelf ook een ereteeken voor meer dan 35 jaar voorzitterschap van de kerkfabriek. (foto Gust Ischen)

genk-te-sterk-voor-bolderberg-b

Genk te sterk voor Bolderberg B

In het provinciale volleybal heeft VCK Bolderberg B met 3-0 verloren bij Genk B. Bolderberg bood wel weerwerk, maar de thuisploeg behaalde een verdiende zege. Setstanden: 25-20, 25-16, 25-23

knaloptreden-van-living-roots

Knaloptreden van Living Roots

Wellicht zou het tegenovergestelde de kenners verbaasd hebben, maar toch ... het optreden van Living Roots zaterdagavond in Muze was er 'boenk bovenop' (foto Lenscollectief)

audi-en-vw-clubday-op-circuit

Audi en VW clubday op circuit

Hoewel het officiele raceseizoen erop zit, was er vandaag toch nog een behoorlijke drukte op Circuit Zolder voor de Belgian VW en Audi Clubday. (meer foto's van Davy Neuteleers)

het-weer-regen-nadien-droger

Het weer: regen, nadien droger

Depressies ten westen van onze streken bepalen enige tijd het weer. Een uitloper van het hoog der Azoren brengt nadien terug wat rust op de weerkaarten. Daarbij wordt het droger en af en toe is er ook wat zon. Het gaat stilaan ook wat kouder worden. 
Morgen schuift een storing met regen over onze streken. Pas later in de namiddag wordt het droger en mogelijk zijn er enkele opklaringen tegen de avond. De maxima liggen rond 8 graden.  
Maandag is het nevelig en mistig in de (…) Lees het hele bericht

kinderen-doen-mee-aan-thuisbak

Kinderen doen mee aan thuisbak

De redacteurs van kinderkrant de Crocodils namen deel aan de grote thuisbak in CC MUZE. Ze maakten snoephuisjes, petitbeurretaarten en heel veel cupcakes met originele versieringen. Lekker en heel tof om te doen. En nu maar hopen dat Heusden-Zolder het hoogste aantal kilo's binnenhaalde. (foto Brigitte Thijs)

vandaag-gezien-17-november-2012

Vandaag gezien

Een prachtig herfstbeeld in de buurt van de kluis van Bolderberg. (foto Jan Leijskens)

culturen-proeven-in-de-bark

Culturen proeven in De Bark

Op woensdag 21 november van 19 tot 21 uur organiseert het Rode Kruisopvangcentrum De Bark een activiteit in kader van de week van de smaak. Eten is meer dan ‘zich voeden’: eten drukt uit wie we zijn en het maakt deel uit van onze cultuur. Het evenement in de Week van de Smaak heeft niet alleen aandacht voor het culinaire gebeuren, maar ook voor het erfgoed en de verhalen rond eten. Iedereen is welkom om mee te komen genieten van zelfgemaakte hapjes door de bewoners. Je kunt proeven (…) Lees het hele bericht

meningen-verdeeld-over-sint-jansbos

Meningen verdeeld over Sint-Jansbos

Het rooien van het Sint-Jansbos gaat flink vooruit. De buurtbewoners zijn ondertussen verdeeld over de ingreep. Ze vrezen dat het nog vele tientallen jaren zal duren vooraleer het weer een echt bos is. (breedbeeldimpressie Gust Put)

mfc-dwingt-beringen-tot-verlengingen

MFC dwingt Beringen tot verlengingen

In de beker van België zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder ei zo na voor een stunt gezorgd. Tegen eerstenationaler Beringen stond het na de reguliere speeltijd 7-7. Er moesten dus verlengingen gespeeld worden en daar wogen de klasse, ervaring en fysiek van de eersteklassers door, het werd uiteindelijk 8-13

artikel-27-gaat-slotweekend-in

Artikel 27 gaat slotweekend in

Artikel 27 gaat zijn slotweekend in van wat nu al aardig op een succeseditie lijkt. Tot nu toe is al een 20-tal kunstwerken verkocht. Er zijn al meer dan 700 bezoekers gepasseerd, enkele tientallen groepen kregen een rondleiding. Zaterdag en zondag kan je nog terecht in de oude vleugel van de school in de Kortstraat. Zondag wordt de expo feestelijk afgesloten met een muzikale noot en vanaf 16 uur ontmoetingen met kunstenaars. (meer foto's)

windmolens-overal

Windmolens overal

De inwoners van Eversel raken zo stilaan in de ban van de windmolens. De afgelopen week hebben ze gezien hoe de turbine op het grondgebied Beringen, op de westelijke oever van het Albertkanaal, is voltooid. Nu volgt nog een molen op het terrein van Euroshoe. Bij de kolenhaven, grondgebied Lummen komen ook nog eens twee molens. En op de industrieterreinen bij Lummen zijn er nog gepland. (foto August Ischen)

nog-meer-oplichtingspogingen-via-mail

Nog meer oplichtingspogingen via mail

De lokale politie waarschuwt de bevolking voor nog meer oplichtingspogingen via mail. Er zijn niet alleen de zogenaamde mails van banken om uw persoonlijke gegevens via een link te bevestigen. Geregeld krijgen mensen een mail in hun box waarin hen gevraagd wordt naar een betrouwbaar persoon om een aanzienlijke som geld aan toe te vertrouwen. Ook hier gaat het uiteraard om een vorm van oplichting.

veel-cijfers-op-de-gemeenteraad

Veel cijfers op de gemeenteraad

De gemeenteraad van 29 november wordt niet alleen de laatste van deze legislatuur, het ziet er ook naar uit dat het een lange zitting wordt. Op de agenda staan immers het budget 2013, de begroting van de politiezone en de cijfers van de kerkfabrieken. Verder zoals eerder gezegd de aanpassing van de waterleiding voor de uitbreiding van de bib en de definitieve verkoop van de gronden in de Laaglandstraat en Douvenstraat aan een projectontwikkelaar voor een woonproject in Viversel. En ook de concessieovereenkomst rond De Zandloper moet aangepast worden. De raad vergadert donderdag 29 november om 19 uur.

vogels-op-zoek-naar-voedsel

Vogels op zoek naar voedsel

Misschien verliest iedereen het wat uit het oog doordat we nog niet met barre winterkoude zitten, maar de vogels moeten toch gevoederd worden in de tuin. Wie dat de afgelopen weken deed, werd meteen overspoeld door gevederde bezoekers. Eerst doortrekkende vinken en mezen, nu zijn ook bijvoorbeeld merels, goudhaantjes en andere vogels die in de buurt blijven, op zoek naar eten. Want de natuurlijke voorraden zijn zwaar geslonken. Granen en zaden mogen daarom gestrooid worden en vetbollen opgehangen. (foto Stefan Was)

de-week-door-richie-2

De week door Richie

Verjaardagsfeest bij Ziekenzorg in Zolder

dames-knutselen-al-40-jaar

Dames knutselen al 40 jaar

De dames van de hobbyclub Eversel komen al 40 jaar iedere tweede en vierde dinsdagnamiddag samen. In Sint-Baaf wisselen ze dan ideeën uit, ze maken wenskaarten knutselen, breien, haken, naaien, en produceren kettingen en accessoires. Nieuwe knutselaars zijn altijd welkom. (foto Rita Vanhove)

raad-van-state-bibgunning-was-correct

Raad van State: bibgunning was correct

Volgens de Raad van State is de gunning van de werken voor de uitbreiding van de bibliotheek correct verlopen. De Raad verwerpt - zoals eerder ook al geadviseerd door de auditeur - de klacht die was ingediend door bouwbedrijf Reynders uit Houthalen. Dat was als tweede uit de procedure gekomen. In principe kan alles nu weer in gang worden gezet. Over twee weken staat de uitbreiding van het waterleidingnet voor de bib opnieuw op de gemeenteraad. Vorige maand nog is dat punt afgevoerd omwille van de lopende klacht.

ziekenzorg-zolder-bestaat-40-jaar

Ziekenzorg Zolder bestaat 40 jaar

Feest woensdagavond bij Ziekenzorg Zolder-Centrum, want daar werd de 40ste verjaardag gevierd. Zelfs Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen was er speciaal voor afgekomen. In de loop er jaren is zowel de werking als de vrijwilligersgroep gegroeid. Nu kan de vereniging rekenen op 70 vrijwilligers en er is nog altijd de steun van de CM. Het doelpubliek blijft chronisch zieken, zorgbehoevende bejaarden en mantelzorgers. De kunnen rekenen op huisbezoeken, feest- en creabijeenkomsten maar ook belangbehartiging. (foto Ronny Vanthienen)

wie-wil-bij-de-driekoningen

Wie wil bij de Driekoningen?

Om een oude traditie nieuw leven in te blazen zijn De Akkermennekes, Muze en de academies van Heusden-Zolder en Beringen op zoek naar kinderen om ‘Koning voor één dag’ te worden. Op 5 januari tussen 14 en 17 uur kunnen de kandidaten in CC Muze alles leren om een echte koning te zijn. Ze krijgen mooie kleren en maken alle attributen. Om 18 uur komen de ouders kijken hoe het allemaal verlopen is. Samen luisteren ze naar het verhaal van de Driekoningen en wordt elk groepje (…) Lees het hele bericht

10-maanden-cel-voor-valse-politie-oproepen

10 maanden cel voor valse politie-oproepen

Een vrouw uit Hasselt iss vandaag veroordeeld tot 20 maanden cel, waarvan de helft effectief, en een boete van 550 euro voor nodeloze oproepen naar de politie. De vrouw woonde vroeger in Heusden-Zolder. Tussen mei 2010 en november 2011 belde zij vaak de politie van Heusden-Zolder. Maar als een ploeg langskwam, werd de deur niet geopend. De vrouw was dan soms dronken. Volgens haar advocaat lagen echtelijke moeilijkheden aan de basis van de problemen. Haar ex was een gepensioneerde politieman (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-14-november-2012

Vandaag gezien

Een heel aparte opname van een boom, in de Kluisstraat in Bolderberg gemaakt door Jan Salaets

weer-twee-inbraken

Weer twee inbraken

Vandaag zijn twee inbraken gemeld in Heusden-Zolder. In de Boekerijstraat was er een poging tot inbraak aan de achterzijde van een woning. In de Butastraat kozen de daders ook voor de achterzijde van een huis en daar zijn ze wel binnengeraakt.

vandaag-is-wereld-diabetes-dag

Vandaag is Wereld Diabetes Dag

Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Suikerziekte is één van de meeste verspreide ziektes. In ons land alleen al lijden bijna een miljoen mensen aan de ziekte, de meesten weten het zelfs niet eens. Ieder jaar komen er bij ons zowat 24.000 bij. Er zijn verschillende graden in suikerziekte en ook de behandeling en de levenswijze van de patiënten verschilt daardoor aanzienlijk.

gatab-zoekt-nieuwe-leden

GATAB zoekt nieuwe leden

De gemeentelijke adviesraad voor toegankelijkheid en aanpasbaar bouwen (GATAB) is op zoek naar nieuwe leden. GATAB ijvert voor een toegankelijke leefomgeving voor iedeeen, bijvoorbeeld door de aanpassing van de postbussen, voorzieningen voor blinden in de dorpskernen, toegankelijke telefooncellen, het zwemuurtje voor personen met een handicap, ... De raad wil zijn werking versterking en doet daarom een oproep tot alle inwoners die kandidaat zijn voor de algemene vergadering. Er zijn geen voorwaarden, (…) Lees het hele bericht

rooien-sint-jansbos-is-gestart

Rooien Sint-Jansbos is gestart

De rooingswerken in het Sint-Jansbos in opdracht van Limburgs Landschap zijn nu op volle toeren gekomen. De Corsicaanse dennen en andere exoten worden verwijderd om plaats te maken voor streekeigen bomen en struiken. Voor een deel zullen die op een natuurlijke manier weer groeien, andere zullen in het voorjaar geplant worden. Ondertussen is het beeld natuurlijk even wennen.

middenstand-wuift-eddy-daniels-uit

Middenstand wuift Eddy Daniels uit

De middenstandsraad heeft dinsdagavond op een feestelijke wijze Eddy Daniels uitgezwaaid. Eddy was 34 jaar voorzitter van het handelscentrum Cité en organiseerde evenveel keer de braderie. Dit jaar - de zestigste - was voor hem meteen de laatste als organisator. Hij zette destijds ook de eerste 'dag van de klant' op. Niet alleen was hij bestuurslid op de Cité, hij was in Berkenbos ook dorpsraadvoorzitter, lid en voorzitter van de gemeentelijke middenstandsraad en bij NCMV (nu (…) Lees het hele bericht

veel-schade-bij-botsing-2

Veel schade bij botsing

Dinsdagavond laat zijn op de hoek van de Halstraat en Beemdenstraat twee auto's gebotst nadat één van de twee de voorrang van rechts had genegeerd. Beide wagens, een terreinwagen en een Jaguar, raakten zwaar beschadigd. De ziekenwagen die voor één van de bestuurders was opgeroepen, konden onverrichterzake weer terugkeren. (foto Dimitri Reynders)

het-weer-hoge-luchtdruk-1

Het weer: hoge luchtdruk

Een hogeluchtdrukgebied over het oosten van Europa kan enige tijd het weer in onze regio domineren. Dat hoge luchtdruk niet altijd garant staat voor mooi weer zal wel duidelijk worden in de volgende dagen, er is immers ook kans op grijs en mistig weer. Toch volgen er ook enkele dagen met zonneschijn.
Morgen komt de wind uit het zuidoosten en wordt droge lucht aangevoerd. In de ochtend is er kans op nevel of mistbanken, maar de zon kan al vlug doorbreken. De namiddag verloopt vrij zonnig met slechts (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-13-november-2012

Vandaag gezien

Een slak die vanochtend in Bolderberg even uitsliep. (foto Jan Leijskens)

inbraak-voor-de-middag

Inbraak voor de middag

Om 11 uur vanmiddag - midden op de dag dus - is ingebroken in een woning in Kapelhof. Een vrouw was in de tuin aan het werk en kreeg plots in de gaten dat minstens één man in haar huis zat.  Die was binnengedrongen via een raam en hadden de kamers doorzocht. De man droeg een zwarte vest of trui. Hij ging er vandoor met een laptop, de politie hield nog een zoekactie in de buurt, tevergeefs. Vanmorgen was ook al een inbraakpoging opgemerkt in de Paquaylaan. Toen de bewoner (…) Lees het hele bericht

bijna-3-5-miljoen-voor-de-verdieping

Bijna 3,5 miljoen voor De Verdieping

Vlaams minister Geert Bourgeois, bevoegd voor Onroerend Erfgoed, geeft een premie van 3.479.855,04 euro voor de restauratie van het ophaalmachinegebouw op de mijnsite. Bourgeois kan de restauratie ondersteunen omdat het gebouw sinds 1995 een beschermd monument is. Zoals bekend wordt het gebouw niet alleen gerestaureerd, er komt ook een nieuwbouw tegen die het Centrum voor Volwassenonderwijs onderdak zal bieden. Daarnaast is er plaats voor een publieke ruimte, een horecazaak, een onthaalruimte, (…) Lees het hele bericht

en-de-winnaar-is-2

En de winnaar is ...

Het juiste antwoord van onze prijsvraag was inderdaad, antwoord b, het gaat om de imoove of een elishperisch bewegende plaat. Uit de massa juiste inzendingen heeft de onschuldige virtuele hand die van Petra Gelissen getrokken. Zij mag 10 keer het apparaat gaan proberen in de Wellnessboetiek.

controle-op-fietsverlichting

Controle op fietsverlichting

Op vrijdag 16 november starten alle Limburgse politiezones met een thema-actie ‘verlichting bij zwakke weggebruikers en bromfietsers’. Dat is geen toeval in deze periode van herfst en winter waarbij ook 's morgens en in de vooravond een goede fietsverlichting al belangrijk is. Minderjarige overtreders die betrapt worden, kunnen naar de verkeersvormingsklas worden gestuurd. Doen ze dat niet, dan volgt een echte boete. De parketten zullen de dossiers prioritair behandelen.

komt-er-nog-een-carnavalstoet

Komt er nog een carnavalstoet?

Gisteravond is het nieuwe carnavalsseizoen geopend met toespraken, hapjes en drankjes. Maar de ondertoon was toch wat zurig. Zo lieten De Slamridders uitschijnen dat er mogelijk geen carnavalsstoet komt. Hij staat nog op de kalender, ze willen hem nog wel organiseren maar zeggen de stoet niet meer te kunnen betalen. De Slamridders krijgen van de gemeente 1800 euro, maar dat is volgens hen maar een fractie van de werkelijke kostprijs. Daartegenover staat dat het moeilijker wordt om sponsors aan (…) Lees het hele bericht

twee-restaurants-in-gault-millau-1

Twee restaurants in Gault-Millau

52 Limburgse restaurants krijgen een vermelding in de nieuwe editie van de culinaire gids Gault Millau die vanmiddag is voorgesteld. Daarbij ook twee eetgelegenheden uit Heusden-Zolder. Spork Foodcafé uit Viversel staat in het lijstje van 13 zaken in Limburg die aanbevolen wordt. En Prêt-à-Goûter in Bolderberg staat in de gekwoteerde rangschikking met 15 punten, op een gedeelde zevende plaats.

donderdag-hoorzitting-in-boekt

Donderdag hoorzitting in Boekt

Donderdag 15 november om 20 uur organiseert de Dorpsraad van Boekt de jaarlijkse hoorzitting in het Buurthuis. Buiten de klassieke jaarverslagen en de verkiezing van de raad van bestuur, staan nog enkele interessante punten op de agenda. Zonechef Geert Luypaert van de politie stelt de resultaten voor van een bevraging over de veiligheid in Boekt. De dorpsraad wil ook horen wat de inwoners vinden van verkeer, mobiliteit, de infrastructuur, knelpunten in sommige straten, activiteiten, de kermis, ... Vragen liefst vooraf doorspelen naar tielensjos [!] telenet.be.

hebad-neemt-leiding-over

Hebad neemt leiding over

In het badminton stond Hebad 3G voor een zware opdracht dit weekend. Vrijdagavond moest het naar Neerpelt voor de 1ste wedstrijd in de terugronde. Het werd een 3-5 zege. Zondag volgde dan thuis de topper tegen De Bokkerijder uit Overpelt, die in de heenronde was uitgesteld omwille van de verkiezingen. Bokkerijder stond voor dit weekend op kop met één punt meer dan Hebad. Hebad won met 5-3 en springt zo naar de leiding in 2de provinciale B.

new-yorker-jazz-in-muzecafe

New Yorker jazz in Muzecafé

De Gentse muzikant John Snauwaert (tenor- en sopraansax) inviteerde zondagavond Dick Oatts (altsax) en Gary Smulyan (baritonsax) in het Muzecafé. Met de steun van een stevige ritmesectie beleefden de toehoorders een 'Aha-Erlebnis' van van de legendarische jazzclub The Village Vanguard. (meer foto's van Ria De Clerck)

recordregen-voor-tuur-en-wesley

Recordregen voor Tuur en Wesley

Dit weekend vond de Belgische kampioenschappen klein bad plaats in het splinternieuw zwembad Rozenbroeken in Gent. Wesley Joris (onder) zwom zich naar zilver in een nieuw Belgisch Jeugdrecord op 1500m vrij, zijn 3de Belgisch jeugdrecord dit jaar. Verder zwom hij ook een provinciaal record op 400m vrij.Tuur Lemmens (boven) zwom er maar liefst 5 provinciale records: 400m wissel (2 x), 200m rugslag (2 x) en 200m vrije slag. Tuur kon zich twee maal plaatsen voor een finale, en dat tegen alle grote kleppers.

renee-doet-muze-swingen

Renée doet Muze swingen

Stevige set van Renée gisteravond in Muze. De aanwezigen genoten met volle teugen. (foto Lenscollectief)

het-carnavalsseizoen-is-gestart-1

Het carnavalsseizoen is gestart

Vanavond is het nieuwe carnavalsseizoen officieel geopend. Dat gebeurde om stipt 11 minuten over 8 in het gemeentehuis. Daar werden de vier carnavalsgezelschappen ontvangen door de schepenen Mario Borremans en Dirk Schops. De schepenen wensten hen een leuk carnavalsseizoen toe - dat wat korter uitvalt door een vroege Pasen - en op hun beurt spraken de kopmannen van de vier gezelschappen iedereen toe. Het is een speciaal jaar voor De Boekweitmannen, die 5 x11 jaar bestaan, en ook voor De Slamridders (…) Lees het hele bericht

onterechte-nederlaag-voor-bolderberg

Onterechte nederlaag voor Bolderberg

In vierde C verloor FC Bolderberg met 2-1 bij BS Sport, maar met drie afgekeurde goals en een niet toegekende penalty was het wel serieus balen voor die van Bolderberg.

iedereen-wint-in-4a

Iedereen wint in 4A

In vierde provinciale A versloeg SK Heusden 06 Zwartberg met 3-1. Statie Zolder won met 2-1 van Bokrijk. Ook Anadol won, met 3-2 van Fenerbahce Beverlo.

wekelijks-pak-kletsen-voor-kvv

Wekelijks pak kletsen voor KVV

In tweede provinciale B kreeg KVV Heusden-Zolder zijn wekelijkse pandoering aangesmeerd, deze keer werd het 6-0 in Halen.

alle-oorlogsslachtoffers-herdacht

Alle oorlogsslachtoffers herdacht

Volgens de beurtrol werd de hoofdplechtigheid voor de Wapenstilstand vandaag gehouden in Heusden. Na de eucharistie werd een optocht gehouden naar het monument, daar volgde een bloemenhulde. Enkele decoraties werden uitgereikt, de Last Post en de Brabançonne gespeeld. Tijdens de plechtigheid worden niet alleen de slachtoffers van beide oorlogen herdacht, maar ook de Belgen die sneuvelden tijdens vredesmissies sinds wereldoorlog 2. (meer foto's van Julien Maebe)

bolderberg-verliest-van-leiders

Bolderberg verliest van leiders

VCK Bolderberg A heeft niet geheel onverwacht zijn meerdere moeten erkennen in Focus Vosselaar, de leider in de reeks. Het werd 1-3. Setstanden waren 19-25, 25-19, 17-25 en 16-25.

dag-met-veel-symboliek

Dag met veel symboliek

Vandaag 11 november is een dag met veel symboliek. Er is de herdenking van de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog, die dit jaar gebeurt aan het monument in Heusden. De 11.11.11-actie bereikt haar hoogtepunt. Vanmiddag trekken ook vanuit Heusden-Zolder enkele honderden mensen richting Genk om daar deel te nemen aan de solidareitsmars voor de toekomst, naar aanleiding van de sluiting van Ford-Genk. En om 20u11 vanavond wordt in het gemeentehuis het nieuwe carnavalsseizoen geopend, want ook in deze barre tijden moet er al eens gelachen kunnen worden.

bolderberg-b-wint-in-elen

Bolderberg B wint in Elen

In het volleybal heeft VCK Bolderberg B met 1-3 gewonnen bij Elen. De bezoekers konden het grootste deel van de wedstrijd domineren. Setstanden: 18-25, 25-20, 24-26, 21-25

thiers-broers-zijn-belgisch-kampioen

Thiers -broers zijn Belgisch kampioen

De broers Hans en Frank Thiers zijn vandaag in een Ferrari Belgisch kampioen geworden in de sprint-categorie. Op Circuit Zolder werden de slotmanches gewonnen door Stéphane Lémeret (Volvo Silhouette V8) en Frank Thiers.        
-Uitslagen
Race 1: 1. Stéphane Lémeret (Volvo Silhouette V8), 19 rondes; 2. Frédéric Bouvy (Porsche); 3. Maxime Soulet (Aston Martin); 4. Hans Thiers (Ferrari); 5. Pascal Muller (…) Lees het hele bericht

heusdense-ploegen-doen-het-uitstekend

Heusdense ploegen doen het uitstekend

In de voorronde van de Regio Centrum in sporthal Olympia konden beide Heusdense ploegen zich vandaag makkelijk plaatsen voor de finale. Hebad J-12A won al zijn partijen in de J-12, Smash J-14 zorgde voor hetzelfde resultaat bij de J-14. Benieuwd of deze beloftevolle ploegen het kunnen waarmaken op de finaledag.(foto's Davy Neuteleers)

een-creatieve-samenwerking

Een creatieve samenwerking

Lazazus en Olympique dramatique brachten een prachtig samenspel op de Muzeplanken. (foto Lenscollectief)

winst-voor-viversel-en-zolder

Winst voor Viversel en Zolder

In de derde provinciale van het voetbal heeft Standaard Viversel Hechtel verslagen met 1-0. Vrijheid Zolder won op het terrein van Ham met 0-3.

race-promotion-night-besluit-circuitseizoen

Race Promotion Night besluit circuitseizoen

Met de Race Promotion Night op valt vandaag het doek over het 49ste (autosport)seizoen van Circuit Zolder. Zoals de traditie van de laatste decennia het wil, worden voor de laatste wedstrijden van het jaar nog één keer alle paarden van stal gehaald.  Er is bovendien gratis toegang voor iedereen. Het programma bevat de finales van zowel de BGDC als de BRCC. Dat geeft in totaal vier starts, tegenover slechts twee in het verleden. De toeschouwers mogen van 16u25 tot 16u40 op de grid (…) Lees het hele bericht

paddenstoelen-groot-en-klein-slot

Paddenstoelen groot en klein (slot)

Het plooivlieswaaiertje of plicaturopsis crispa is een klein zwammetje dat tegenwoordig veel voorkomt in de natuur. Het vruchtlichaampje is geplooid tot golvend schelp- of waaiervormig, zijdelings gesteeld. De hoed is 1 tot 2 cm breed. Hij komt voor op stammen en takken van allerlei loofbomen. De soort behoort tot de familie der korstzwammen. Daarmee eindigt onze derde paddenstoelenreeks en wie denkt dat we daarmee alles hebben gezien in Heusden-Zolder, heeft het mis. Stefan Was heeft nog weet van minstens enkele tientallen. Maar dat is dan weer voor een volgend seizoen.

het-weer-drogere-periode

Het weer: drogere periode

Na de doortocht van een storing tijdens het weekend, zorgen drukstijgingen voor rustig en overwegend droog herfstweer. De zon kan tevoorschijn komen en de maxima liggen rond de normale waarden. Dinsdag en woensdag zorgt een zwakke storing voor meer bewolking, maar vanaf donderdag is er opnieuw meer zon.  
Morgen wordt een sombere dag met veel wolken en perioden met lichte regen wisselen af met drogere perioden. Na de middag kunnen de drogere perioden wat langer duren en mogelijk is het zelfs (…) Lees het hele bericht

vlotte-zege-voor-si-heusden-zolder

Vlotte zege voor SI Heusden-Zolder

In het zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder zich herpakt na enkele minder resultaten. Vrijdagavond werd Schoten met liefst 9-0 naar huis gestuurd. Het jonge Schoten speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar moest toch zijn meerdere erkennen in een snedige en meer ervaren thuisploeg. SI(met Coach Jonas Bervoets voor het eerst aan het roer) stond, na drie opeenvolgende verlieswedstrijden, eindelijk nog eens in het winnende kamp. Een hoofdrol was weggelegd voor Nordin Amajoud, die 5 keer wist te scoren tegen zijn ex-club.

win-voor-350-euro-wellness

Win voor 350 euro wellness

Gisteren was er de officiële opening maar vanaf dit weekend kan het grote publiek ook terecht in de Wellnessboetiek in de Graaf de Theuxlaan. Daar wordt met allerlei technieken en apparatuur gewerkt aan je figuur. Het hypermoderne toestel op de foto, is dat a) een trilplaat, b) een elishperisch bewegende plaat of c) een hydro-massage-toestel. Antwoord (met naam en adres) mailen voor maandag 12 uur naar redactie [!]Lees het hele bericht

leerlingen-van-de-ronde-tafel-aan-het-roer

Leerlingen van de Ronde Tafel aan het roer

Basisschool Beekbeemden heeft al enkele jaren een leerlingenraad. De leerlingen van 'de Ronde Tafel' organiseren activiteiten zoals: een voetbal- en trefbaltornooi, speelplaatsspelletjes, een wedstrijd 'schoolidool', de verkiezing van Miss en Mister Beekbeemden, de maandelijkse rollerdag, spelletjesmiddagen voor de kleuters, een filmnamiddag, ... Kortom, de leerlingen zijn volop betrokken in het dagelijkse schoolgebeuren. (foto An Vanoppen)

sluikstorten-blijft-aanhouden

Sluikstorten blijft aanhouden

De jongste weken valt het op dat er op verschillende plaatsen weer sprake is van sluikstorten. Een jogger trof vanmorgen in de buurt van Vogelsanck, dicht bij oprit 28, deze hoeveelheid vuilnis aan. Midden in de natuur en vlakbij een zitbank. De bijgeroepen politie kon al snel de identiteit van een man uit Hasselt achterhalen. Hij riskeert een boete van 250 euro, hoewel er de jongste tijd nog duurdere vonnissen zijn geweest voor de rechtbank.

veel-groepen-op-expo-artikel-27

Veel groepen op expo Artikel 27

Het zijn drukke dagen op Artikel 27, de hedendaagse kunsttentoonstelling in de Kortstraat. Elke voor- en namiddag komen scholen en andere groepen op bezoek. Na de zesdejaars van het Sint-Franciscuscollege, De Richter (Genk) en de Taalstimuering Lindeman, kwamen ook vijfde klassers van Basisschool Beekbeemden.langs. Ze poseren hier voor een schilderij van Marcel Witte, dat ook deel uitmaakt van de Berenwandeling. Andere groepsbezoeken zijn van 't Bergske, De Schans, De Luchtballon, de (…) Lees het hele bericht

opgelet-voor-oplichting-via-mail

Opgelet voor oplichting via mail

De lokale politie waarschuwt de bedrijven en de kleine zelfstandigen voor een mailing waarbij gevraagd wordt om enerzijds uw gegevens bij te werken op een website en anderzijds een factuur te betalen voor uw lidmaatschap. In veel gevallen gaat het daarbij om oplichting. In het verleden heeft de politie al verschillende van die oplichtingspogingen genoteerd.

afscheid-van-rik-nouwen

Afscheid van Rik Nouwen

Honderden mensen hebben vandaag in de Sint-Willibrorduskerk afscheid genomen van Rik Nouwen. De voormalige voorzitter van ACV-Limburg overleed vorige week thuis. In de kerk een enorme delegatie van de christelijke vakbond, allen uitgedost met groene sjaaltjes. Ook tijdens de viering werd de verdienste van Rik Nouwen belicht, een verdienste die het klassieke vakbondswerk ver overschreed en meer een maatschappelijk engagement was. (foto's Julien Maebe)

paddenstoelen-groot-en-klein-19

Paddenstoelen groot en klein (19)

De elzenweerschijnzwam of inonotus radiatus tref je meestal aan op een els, berk of vogelkers. Het zijn halfcirkelvormige zwammen, die dakpansgewijs boven elkaar staan, soms in grote aantallen. De zwam doet de boom afsterven In moerasbossen is deze zwam de belangrijkste doodsoorzaak en afbreker van elzen. Deze staat op het mijnterrein. (foto Stefan Was)

50-studenten-gratis-naar-renee

50 studenten gratis naar Renée

Op zaterdag 10 november geeft Renée een concert in de Muzeschouwburg. Renée is onder meer gekend van de single ‘Dum, dum, dum’ en ze brengt nu vooral nummers uit haar album .Extending Playground. Voor 50 studenten (tot 25 jaar) ligt een gratis ticket klaar, als ze zich aanmelden aan de kassa met hun studentenkaart. Reserveren kan via tickets[!]muze.be met vermelding Renée - actie student, naam, adres en telefoon.

auditeur-vindt-toewijzing-bibwerken-in-orde

Auditeur vindt toewijzing bibwerken in orde

Volgens de auditeur bij de Raad van State is de toewijzing van de uitbreiding van de bibliotheek correct gebeurd. Een aannemer uit Houthalen - die als tweede uit de procedure kwam - voelde zich benadeeld en diende een klacht in bij de Raad van State. Onterecht, zo zegt de auditeur nu in zijn advies aan de Raad van State. Die velt wellicht volgende week een arrest. De Raad hoeft het advies niet te volgen, maar in de praktijk gebeurt dat in de meeste gevallen.

stevige-schadevergoeding-voor-ursulinnen

Stevige schadevergoeding voor Ursulinnen

Een 49-jarige man uit Beringen moet aan de zusters Ursulinen in de Brugstraat meer dan 45.000 euro schadevergoeding betalen, omdat hij er vorig jaar brand stichtte. Dat heeft de rechtbank in Hasselt beslist. Een non die bij de brand geïntoxiceerd raakte en brandwonden opliep kreeg meer dan 16.000 euro toegewezen. Vijf zusters kregen elk 1 euro. De brandstichting gebeurde op 13 januari vorig jaar in een achterbouw. Daarbij moesten 500 leerlingen van het Sint-Franciscuscollege (…) Lees het hele bericht

wellnessboetiek-presenteert-breed-assortiment

Wellnessboetiek presenteert breed assortiment

Onder ruime belangstelling is vanavond langs de Graaf de Theuxlaan de Wellnessboetiek geopend, het nieuwste project van Raf en Ann Coomans-Vanhove. Eerder openden ze er al computerwinkel Eurosys en het privé wellnesscentrum Wellux. In de Wellnessboetiek vind je alle producten en instrumenten die te maken hebben met wellness, gezondheid en lichaamsverzorging. Van zeepjes, geurkaarsen, gezonde thee, lavendelproducten, chocolade en maaltijden om af te slanken, huidanalyses, pijnloze ontharingen, (…) Lees het hele bericht

20-nieuwe-zorgkundigen-op-arbeidsmarkt

20 nieuwe zorgkundigen op arbeidsmarkt

In het OCMW-gebouw hebben vanavond 20 zorgkundigen hun getuigschrift gekregen. Zij hebben een voltijdse opleiding van een jaar achter de de rug bij het opleidingscentrum voor polyvalent verzorgende/zorgkundige. Het gaat al om de 12de groep die afstudeert. Met het brevet kunnen ze aan de slag in de verzorging vb. in een rusthuis, een dienst voor gezins- en bejaardenzorg, in een ziekenhuis... Verschillende onder hen hebben al een werkaanbieding op zak, want de nood op de arbeidsmarkt blijft groot.

50-studenten-gratis-naar-renee-1

50 studenten gratis naar Renée

Op zaterdag 10 november geeft Renée een concert in de Muzeschouwburg. Renée k-is onder meer gekend van de single ‘Dum, dum, dum’ zaterdag brengt ze vooral nummers uit haar album Extending Playground.  Voor 50 studenten (tot 25 jaar) ligt een gratis ticket klaar, als ze zich aanmelden aan de kassa met hun studentenkaart. Reserveren kan via tickets[!]muze.be met vermelding Renée - actie student, naam, adres en telefoon.

richie-lost-het-op

Richie lost het op

Volgens de richtlijnen van Richie zullen de werken in Zolder-Centrum veel sneller klaar zijn.

deel-van-de-ringlaan-gaat-tijdelijk-dicht

Deel van de Ringlaan gaat tijdelijk dicht

De werken voor de herinrichting van Zolder-Centrum schuiven stilaan op. Maar een deel van de Ringlaan is te smal om de greppel aan de zijde van de KBC aan te leggen terwijl het verkeer passeert. Daarom zal vanaf dinsdag 13 november tot maandag 19 november de Ringlaan volledig worden afgesloten aan de werken. Er is een omleiding voorzien via de Dorpsstraat. Fietsers en voetgangers kunnen nog wel door aan de werf. De Bloemelingen en ook de parking tussen CVO en gemeentehuis blijven toegankelijk.

11-11-11-zet-in-op-het-klimaat

11.11.11 zet in op het klimaat

We staan kort voor het weekend van de 11.11.11-actie en dit jaar staat dat in het teken van de klimaatveranderingen en hun extreme invloed op ontwikkelingsland. De actie kan in Heusden-Zolder traditioneel op heel wat steun rekenen, momenteel staan 4 grotere activiteiten op het programma.
Zaterdag 10 november – vertrek tussen 19 en 20u30 (in groep om 19.30 u) voor een avondwandeling mijnterril, een organisatie van Natuurpunt
Zondag 11 november – 16 uur, Chiro (…) Lees het hele bericht

paddenstoelen-groot-en-klein-18

Paddenstoelen groot en klein (18)

De gewone heksenboleet of boletus erythropus is een soort van loof- en naaldbossen. De zwamwortel of mycorrhiza leeft zoals bij de meeste boleten, in symbiose met de wortels van bomen. Deze heeft een min of meer donkerbruine, fluwelige hoedhuid, donker purperen poriën en een steel met purperen vlokjes. Het vlees is fraai geel, maar wordt onmiddellijk donkerblauw wanneer er in wordt gesneden. Ook aan de buitenkant is de paddenstoel aan steel en buisjes heel gevoelig voor druk. Het is een (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-7-november-2012

Vandaag gezien

Deze huisjesslak heeft alvast geen huisvestingsproblemen. (foto Jan Leijskens)

botsing-in-de-bieststraat

Botsing in de Bieststraat

In de Bieststraat zijn vanmiddag rond één uur twee auto's gebotst. Eén wagen stond dwars over de weg en versperde de rijbaan. Eén van de bestuurders kloeg over pijn in de schouder maar moest uiteindelijk niet naar het ziekenhuis gebracht worden. Vanavond zijn ook nog eens twee auto's gebotst aan de verkeerslichten in Boekt.

inbrekers-in-de-schansstraat

Inbrekers in de Schansstraat

Ook vannacht hebben inbrekers weer toegeslagen in Heusden-Zolder. In de Schansstraat drongen ze niet alleen een woning binnen, ze gingen er ook aan de haal met een Fiat Bravo. In dezelfde straat kwamen ze een woning binnen door gaatjes te boren. En nog in de Schansstraat werden drie sloten opengebroken, maar toen het alarm afging zijn de inbrekers gaan lopen.

auto-tegen-omheining

Auto tegen omheining

De hulpdiensten zijn vanmorgen rond 6u20 uitgerukt naar de Veldstraat in Viversel. Daar was een bestelwagn tegen een omheining geknald, de brandweer haalde de bestuurder uit het wrak. Die raakte gewond.

politie-waarschuwt-voor-inbrekers

Politie waarschuwt voor inbrekers

Het gerechtelijk arrondissement Hasselt wordt de jongste tijd geteisterd door een inbrakenplaag. Dat is alleen maar erger geworden nu het vroeger donker is en de nachten langer zijn. De politie van Heusden-Zolder waarschuwt de bevolking en vraagt om extra aandacht te besteden aan het afsluiten van ramen en deuren De politie zet dagelijks extra patrouilles in voor het toezicht, maar alle informatie over verdachte auto's mag altijd gemeld worden.

rik-nouwen-is-overleden

Rik Nouwen is overleden

Voormalig voorzitter van ACV Limburg Rik Nouwen is plots overleden. 10 jaar lang, van 1985 tot 1995, stond hij aan het hoofd van de christelijke vakbond in Limburg. Hij maakte de woelige periode van de mijnsluiting en de reconversie mee. Vanuit zijn functie was hij ook actief in heel wat andere organisaties en instellingen. Na zijn pensionering werd hij erevoorzitter van de vakbond. Rik Nouwen is 79 geworden, de uitvaart heeft vrijdag plaats in de St-Willibrorduskerk.

paddenstoelen-groot-en-klein-17

Paddenstoelen groot en klein (17)

De glimmerinktzwam of coprinus micaceus staat in bundels op of bij loofhoutstronken of op begraven hout. Je vindt hem van het late voorjaar tot de vroege winter. Bij jonge exemplaren is de hoed dikwijls bedekt met wit korrelig velum, precies die glinsterende puntjes onderscheiden hem van alle andere inktzwammen. Deze foto maakte Stefan Was in de buurt van het mijnterrein.

elke-vanelderen-kan-inspireren

Elke Vanelderen kan inspireren

Een dertigtal dames woonde vanavond in de bibliotheek de boekvoorstelling van Elke Vanelderen bij. Ze gaf er toelichting bij van 'Van naald tot draad' en 'de perfecte trouwdag'. Vooral haar tips voor eenvoudige ingrepen aan het interieur werden erg gesmaakt en bleken nuttig in de aanloop naar de feestperiode. (meer foto's van Julien Maebe)

nieuwe-kleuters-stappen-in

Nieuwe kleuters stappen in

In de kleuterscholen dagen na de meeste vakanties nieuwe leerlingen op. In de vlinderklas van De Toverfluit mocht juffrouw Jolien 12 kleuters ineens verwelkomen. En samen met de 'oudere' kleuters werd dan maar meteen een feestje gebouwd.

het-weer-enkele-droge-dagen-1

Het weer: enkele droge dagen

Dankzij drukstijgingen lijkt de tweede helft van de week droger te zullen verlopen. Eerst moeten we echter nog een aantal storingen verwerken en is het licht wisselvallig. De temperaturen komen op de normale waarden uit voor de tijd van het jaar en ook tijdens de nacht zijn de temperaturen positief.
Morgen schuift een storing in de ochtend en voormiddag over de regio met lichte regen. Nadien wordt het droger, maar de wolken blijven hardnekkig en opklaringen zijn eerder schaars. De maxima liggen rond (…) Lees het hele bericht

nieuw-schepencollege-is-samengesteld

Nieuw schepencollege is samengesteld

Het heeft een tijdje geduurd, maar gisteravond heeft ook de N-VA de schepenen aangeduid en de bevoegdheden verdeeld. Vanmiddag is het nieuwe college voorgesteld. Eerder was Mario Borremans (N-VA) al voorgedragen als burgemeester. Bruno Buysse (N-VA) wordt eerste schepen en verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, publieke ruimte en verandering. Robin Stroobants (N-VA) krijgt openbare werken, jeugd en IT, Elke Gijbels (N-VA) komt op personeelszaken en cultuur, Ann Leyssens (…) Lees het hele bericht

schutter-van-jochen-massotte-staat-terecht

Schutter van Jochen Massotte staat terecht

Voor het hof van assisen in Tongeren start vandaag het proces tegen de 44-jarige Nederlander Johannes Kuijpers uit Leopoldsburg. Hij wordt beschuldigd van doodslag op Jochen Massotte (34) uit Heusden-Zolder en moordpoging op Eddy Mertens (40) uit Houthalen. De feiten speelden zich af aan de Lido-visvijvers in Leopoldsburg. op 31 mei 2009. De Nederlanders zat toen op het overvolle terras van de vijvers, samen met zijn echtgenote en zoon. Ook Jochen Massotte zat daar samen met Eddy Mertens, en (…) Lees het hele bericht

paddenstoelen-groot-en-klein-16

Paddenstoelen groot en klein (16)

Het sneeuwzwammetje of camarophyllus virgineus is een paddenstoeltje van de late herfst. Het gewone Sneeuwzwammetje behoort tot het geslacht wasplaten: ze worden gekenmerkt door de dikke, wasachtige, wijd uit elkaar staande plaatjes. Het komt voor in schrale, mosrijke graslanden en wegbermen. Heeft het moeilijk in zijn bestaan! Deze foto maakte Stefan Was op de mijnterreinen.

rc9-dames-krijgen-leiders-in-het-vizier

RC9-dames krijgen leiders in het vizier

In de tweede nationale van het damesrugby heeft Rugby Club 9 Heusden Zolder de topper tegen Diabolos Schilde gewonnen met 25-3. Het eerste gevaar kwam van Schilde met een penalty, die werd gemist maar dat schudde de thuisploeg wel wakker. RC9 nam meteen de bovenhand voor de rest van de eerste helft, 15-3 bij de rust; Ook nadien bleven ze het spelpeil en tempo bepalen en konden ook nog twee keer scoren. Ze hebben daarmee Schilde teruggeslagen naar de derde plaats en de jacht op de leidersplaats ingezet.

weer-dieven-op-pad-1

Weer dieven op pad

Toen bewoners van een huis in de Schaltusstraat gisteren in de vooravond thuiskwamen, merkten ze dat een raam openstond. Er was ingebroken en alle kasten stonden open. Op een bouwwerf in de Jeugdlaan was een graafmachine het doelwit van dieven. Alles wat kon losgemaakt worden, is meegenomen. En bij een bedrijf in de Rijkelstraat zijn 15 palletten gestolen.

weinig-dronken-bestuurders-1

Weinig dronken bestuurders

De politiezone Heusden-Zolder heeft het afgelopen weekend SLimcontroles gehouden, net als die van de zone rond Beringen en West-Limburg. Er zijn slechts 5 dronken bestuurders betrapt (3 % van het totaal), maar er reden wel 98 auto's te snel (8% van het totaal). 4 rijbewijzen zijn onmiddellijk ingetrokken.

jan-de-man-clubkampioen-bij-meylandtvissers

Jan De Man clubkampioen bij Meylandtvissers

De Meylandtvissers hebben Jan De Man gehuldigd als clubkampioen 2012. Jan kon ze dit jaar vlotjes bovenhalen.

feest-voor-jarig-flanders-recorder-quartet

Feest voor jarig Flanders Recorder Quartet

Een schitterend verjaardagsconcert van Het Flanders Recorder Quartet “Vier op ’n Rij” - met dorpsgenoot Tom Beets - gaf een schitterend zilveren verjaardagsconcert in de Sint-Vincentiuskerk. Bijna 200 muziekliefhebbers genoten van onder meer ‘Die kunst der fuge’ en het ‘Klavecimbelconcerto in F’ van J.S. Bach. Nadien ging het feest verder in de Muzefoyer waar de muzikanten 25 kaarsjes mochten uitblazen en de feesttaart aansnijden.

rijke-medailleoogst-voor-smash

Rijke medailleoogst voor Smash

Op het provinciaal kampioenschap badminton voor volwassenen en rolstoelers in Bocholt was Smash weer aan het feest. Medaillewinnaars waren Diete Daemen goud), Neal Robben (goud en brons), Maxime Nowicki (goud), Nathalie Aerts (zilver en brons), Pieter Bomans (brons), Koen Buysmans en Gert Verhagen (zilver), Laura Poelmans, Elke Verlinden en Serge Beulens en Luca De Angelis (allen brons). Bij de rolstoelers Linda Claes (goud),  Tugba Bayram (zilver en brons), Marco Engelen (goud en zilver), Geert (…) Lees het hele bericht

de-praktische-tips-van-elke-vanelderen

De praktische tips van Elke Vanelderen

Morgenavond om 20 uur stelt Elke Vanelderen - presentatrice, madam Regi én dorpsgenote - haar twee boeken voor in de bib. In 'Van naald tot draad' geeft ze creatieve ideeën en tips voor beginners, van interieur tot kleding. Het boek is tot stand gekomen uit eigen ervaringen en ze noemt het 'verantwoord prullen'. Ook 'De perfecte trouwdag' is gebaseerd op haar eigen ervaringen. "Ik heb zoveel tijd en energie gestoken in de voorbereiding van mijn trouwfeest, dat ik die informatie graag wil delen met aanstaande bruiden, via een praktische trouwplanner. Iedereen is welkom op de boekenvoorstelling, wel vooraf een seintje naar reservaties.bibliotheek[!]heusden-zolder.be of 011-80 80 90 (Greta Mullens). Het aantal plaatsen is beperkt.

paddenstoelen-groot-en-klein-15

Paddenstoelen groot en klein (15)

De zwammen van de eikhaas of grifolia frondosa groeien aan de stamvoet en op wortels van vooral eiken. De vlezige steel vertakt zich waardoor vele hoeden in een compacte groep aanwezig zijn. Deze zwakteparasiet veroorzaakt witrot in de wortels en de boom kan dus gevoelig worden voor felle windstoten. De smaak is aangenaam bij jonge exemplaren, spoedig zurig, geur herinnerend aan die van muizen. Deze foto maakte Stefan Was in de Mangelbeekvallei.

succesvol-startweekend-voor-artikel-27

Succesvol startweekend voor Artikel 27

De twaalfde editie van Artikel 27 met als thema 'Utopiart' draait op volle toeren. Nadat zowat 350 mensen de opening bijwoonden met als apotheose een vuurkunstwerk door Annemarie Schoonens, was het de rest van het weekend ook erg druk. De tentoonstelling in de school in de Kortstraat loopt nog tot en met 18 november, dagelijks (behalve maandag en dinsdag) van 13u30 tot 18 uur. www.artikel27.be

bolderberg-b-klopt-zoersel

Bolderberg B klopt Zoersel

In het volleybal is VCK Bolderberg B in Zoersel gaan winnen met 2-3. De setstanden waren 14 -25, 25-16, 25-12, 22 - 25 en 13 -15. Nochtans kon Bolderberg niet beschikken over Hans Hoeyberghs (gekwetst), Koen Claes (idem) en Evert Vandeperre. 

open-dorpsraad-op-20-november

Open dorpsraad op 20 november

De dorpsraad van Zolder-centrum nodigt iedereen uit op zijn jaarlijkse OPEN DORPSRAAD en dit op 20 november 2012. Plaats is de fanfarezaal van de Ware Vrienden in de Dorpsstraat en de aanvang is voorzien om 20u.
Volgende thema’s zullen behandeld worden:
- Wat is er al verwezenlijkt
- Stille of Trage wegen
- Toekomst Heldenplein
- Veiligheid en verkeer in ons dorp, snelheid 30/50 Km/uur?
- Veiligheidsgevoel
- Probleem sluikstorten dat erger (…) Lees het hele bericht

alleen-bolderberg-kan-winnen

Alleen Bolderberg kan winnen

De voetbalploegen uit de gemeente hebben een slecht weekend achter de rug: ze verloren op één na allemaal. Na de nederlaag van zaalvoetbalclub SI Heusden-Zolder tegen Meeuwen ging vandaag ook Heusden-Zolder onderuit tegen Tervant, thuis nog wel: 0-7. Viversel ging in Hamont verliezen van KFC met 3-0; Statie Zolder kreeg door Breugel een 5-0 nederlaag aangesmeerd; Bokrijk-Heusden 06 was 3-2 en Wijshagen-Anadol eindigde op 5-2. Gelukkig was er Bolderberg dat Kuringen met 2-0 versloeg.

volley-verlies-voor-bolderberg

Volley: verlies voor Bolderberg

VCK Bolderberg – Hermes Oostende: 0-3
Deze uitslag gaf niet de waardeverhouding weer tussen deze twee ploegen, maar hij staat er wel. VCK begon lusteloos aan de wedstrijd en voordat iedereen zijn zitje had ingenomen, stond er al een 1-7 achterstand op het bord. Bij de bezoekers stonden enkele 2 meters, Jonathan Devrieze en Gert Nieuwland, goed te spelen. Voor VCK scoorden enkel de middenmannen Kristof Ilsbroux en vooral Dries Berckmans. Dat bleek niet voldoende om de ex-eersteklassers uit (…) Lees het hele bericht

70-jaar-kwb-slot

70 jaar KWB (slot)

Een groepsfoto van KWB-ers tijdens de Lourdesbedevaart. Daar zetten ze zich altijd in voor de begeleiding van zieke en bejaarde bedevaarders.

paddenstoelen-groot-en-klein-14

Paddenstoelen groot en klein (14)

De zadelzwam of polyporus squamosus komt voor op stronken en dode, nog staande stammen van loofbomen. Hij verschijnt al vanaf mei. De hoed kan tot meer dan 20 cm breed worden en de poriën zijn wit, met wijde opening. Jonge exemplaren worden voor consumptie gebruikt. (foto's Stefan Was)

zware-nederlaag-voor-si-heusden-zolder

Zware nederlaag voor SI Heusden-Zolder

Gisteravond heeft SI Heusden-Zolder zijn 3de nederlaag op rij geleden. Het werd een zware pandoering (10-2) in Meeuwen, dat op alle vlakken de betere was van SI. Vooral verontrustend was dat er gespeeld werd zonder beleving, zonder vuur. Net het grootste kenmerk waarmee SI zijn resultaten behaalde. Zonder twijfel is dit één van de zwartste dagen in het bestaan van de club. De coachwissel Bervoets-Vanhamel heeft dus voorlopig niet gezorgd voor het gewenste effect...

superstars-komen-naar-circuit-zolder

Superstars komen naar Circuit Zolder

In het weekend van 23 juni komen de International Superstars Series naar Circuit Zolder. Het gaat om een prestigieus kampioenschap met touringcars die worden aangedreven door V8 motoren. Bovendien zitten er bekende rijdes aan het stuur zoals voormalige Formule 1-coureurs Liuzzi, Fisichella, Salo, Herbert, Morbidelli en Klien. Het evenement, dat Superstars[!]Zolder zal heten, is de (…) Lees het hele bericht

70-jaar-kwb-6

70 jaar KWB (6)

De KWB heeft ook altijd sport gepromoot. Er wordt gevoetbald, er is de stratenloop en er werd ook een balletje geslagen zoals door deze volleybalploeg.

paddenstoelen-groot-en-klein-13

Paddenstoelen groot en klein (13)

Van de witte bultzwam of trametes gibbosa is de hoed 5 tot 20 cm breed, roomwit tot grijswit, vaak door algen groen gekleurd. Bij de aanhechting ( op dode stammen en stronken van loofbomen, vooral beuken) is hij vaak bultig verdikt ... vandaar de naam! Dit exemplaar stond in de bossen bij het speelhuisje. (foto Stefan Was)

het-weer-wisselvallige-periode-1

Het weer: wisselvallige periode

Depressies en storingen zijn aanhoudend bepalend voor het weerbeeld in onze streken. Het is wisselvallig met geregeld regen en buien en bij momenten is het ook winderig. De temperaturen liggen rond of net iets boven de normale waarde voor de tijd van het jaar (12 graden) en tijdens de nachten wordt er voorlopig geen nachtvorst verwacht.
Morgen verloopt een groot deel van de dag regenachtig. In de loop van de namiddag wordt het echter droger en zijn er ook enkele opklaringen mogelijk. Een plaatselijke (…) Lees het hele bericht

morgen-halloweenhel-op-bovy

Morgen Halloweenhel op Bovy

Morgen breekt de hel los op Bovy met de Halloweentocht van Localoca en de ergste weergriezels en een Mexicaanse storm razen dan over het domein. De weervoorspellingen zien er goed uit, overdag zou het nog wat kunnen regenen maar tegen dat het feest losbarst, klaart het helemaal op. Voor wie toch nog een beetje bang zou hebben van een horrorstorm, wees gerust: alles is voorzien, de organisatie is helemaal voorbereid op hersftweer, voorzie alleen jezelf… De paden liggen er vrij goed bij, de gevangen medewerkers (…) Lees het hele bericht

zilver-voor-flanders-recorder-quartet

Zilver voor Flanders Recorder Quartet

Nu zondag om 15 uur heeft in de Sint-Vincentiuskerk in Zolder een bijzonder concert plaats: Felecitazione met het Flanders Recorder Quartet.Vier op 'n Rij. Dat viert zijn 25ste verjaardag met een feestprogramma met daarin onder meer ‘Die Kunst der Fuge’ van J.S. Bach. De 4 ambassadeurs van de blokfluit - met dorpsgenoot Tom Beets - krijgen versterking van een strijkkwartet en een klavecimbel. Fred Brouwers verzorgt de inleiding en na afloop gaat het verjaardagsfeest verder n de foyer van Muze. Tickets: € 18, € 13.

de-boekenbeurs-is-geopend

De Boekenbeurs is geopend

... en dat is ook cartoonist Richie niet ontgaan.

70-jaar-kwb-5

70 jaar KWB (5)

Een feestelijk moment, de inhuldiging van het verkeersoefenpark op het Koning Boudewijnplein door burgemeester Vandenwijngaert. Het ging om een initiatief van de KWB

paddenstoelen-groot-en-klein-12

Paddenstoelen groot en klein (12)

De poederzwamgast of nyctalis asterophora komt als parasiet voor op rottende vruchtlichamen van melkzwammen en russula's, vooral de grofplaatrussula. We kunnen ze vinden in loofbossen en lanen op voedsel- en humusarme bodem. Het hoedje van de zwamgast is 1 tot 2 cm breed, eerst wit, later met bruin verstuivend oppervlak. Deze foto maakte Stefan Was op het wegje richting speelhuisje (bos Van Soest).

variant-verkoopt-schilderijen

Variant verkoopt schilderijen

Op zaterdag 3 november van 14 tot 16 uur organiseren de vrijwilligers van vzw.Variant een kijk- en koopdag van schilderwerken in hun lokaal van De Koepel (St.Lutgardisstraat). Elke woensdagavond komt een tiental mensen met een beperking daar samen voor een schildersactiviteit. Die wordt geleid door Martin Oluwadiran, bijgestaan door vrijwilligers. Het resultaat van deze creatieve workshops mag er best zijn. De opbrengst van de verkoop moet de verdere aankoop van schildersbenodigdheden (…) Lees het hele bericht

70-jaar-kwb-4

70 jaar KWB (4)

KWB-ers doorbreken ook wel eens de rolpatronen en zijn zelf niet te beroerd om te koken. Hier bijvoorbeeld komen de wijkmeesters samen voor hun feestje en ze staan zelf aan de barbecue.

paddenstoelen-groot-en-klein-11

Paddenstoelen groot en klein (11)

De doolhofzwam of daedalea quercina heeft zijn naam niet gestolen, want de onderzijde heeft een grove, doolhofachtige structuur (zoals een labyrint). Het vruchtlichaam is hard en kurkachtig. Deze zwam komt voor op dikke stammen en stronken van loofbomen. De foto is genomen door Stefan Was langs de hoofddreef van de bossen Van Soest, richting Speelhuisje