Archief april 2019

tandartsengroep-start-vandaag-in-kapelstraat

Tandartsengroep start vandaag in Kapelstraat

Vandaag beleeft de Tandartsengroep Beutels haar eerste werkdag in de Kapelstraat. De groep die overkomt vanuit Lummen heeft zich gevestigd in het opvallende gebouw waar eerder Gateway zat. Tandarts Marina Beutels is grondlegger en in de loop der jaren heeft ze zich steeds meer omringd met andere, gespecialiseerde tandartsen en ondersteunend personeel. Daardoor was de bestaande praktijk in Lummen te klein geworden. Het gebouw in de Kapelstraat is binnen (…) Lees het hele bericht

okra-heusden-start-fietsseizoen

OKRA Heusden start fietsseizoen

Bij de start van het nieuwe fietsseizoen van OKRA Heusden op paasmaandag worden traditioneel de fietsen gezegend. Fietsverantwoordelijke Karel wenste iedereen een veilig seizoen toe waarna pastoor Guido Dewageneere de fietsen zegende voor een behouden thuiskomst. Iedereen werd getrakteerd op paaseitjes. Daarna volgde de eerste tocht, zo’n 25 km richting Koersels Kapelleke. Elke maandag om 13.30 u vertrekken de fietsers voortaan aan de bib, in juli en augustus komt daar door de donderdag bij. (foto’s Maurice Mues)

beloftevolle-start-voor-tony-sempels-op-venray

Beloftevolle start voor Tony Sempels op Venray

Voor Tony Sempels ging vandaag een droom in vervulling: hij kon op Venray starten in de NASCAR Races in de LM V8 Series. Er stonden drie races op het programma en met tegenstanders uit de NASCAR Whelen Euro Series als Jerry De Weerdt en Giorgio Maggi, de lokale gevestigde waarde Barry Maessen en ex-rallycrosser Jos Kuypers zou de strijd om een dichte ereplaats een onmogelijke opdracht worden. Want daarnaast was het deelnemersveld ook gekleurd vanuit de hele (…) Lees het hele bericht

twee-titels-voor-lore-van-der-gaast

Twee titels voor Lore van der Gaast

Atlete Lore van der Gaast uit Berkenbos is momenteel in bloedvorm. Op de provinciale atletiekkampioenschappen won ze dit weekend tweemaal goud. Ze was zowel de snelste op de 200 als op de 400 meter.

bushokje-m-scheperslaan-opnieuw-geramd

Bushokje M. Scheperslaan opnieuw geramd

Eén van de bushokjes in de Michel Scheperslaan is nog niet zo lang geleden hersteld, maar is al opnieuw prijs. Kort over één uur vannacht is er een wagen tegen gecrasht. Het halve bushokje, inclusief de bijhorende fietsenhouders, is alweer naar de Filistijnen.

wieze-boys-wint-beker-na-strafschoppen

Wieze Boys wint beker na strafschoppen

VK Wieze Boys A heeft na de titel in het bedrijfsvoetbal nu ook de beker van Limburg gewonnen, en dat na een bloedstollende finale tegen dorpsgenoot RP Products. De massa supporters die vanuit Heusden-Zolder naar Schoonbeek waren gereden – al dan niet met bussen – kregen waar voor de moeite. Beide ploegen maakten er een vrij evenwichtige wedstrijd van, het kwam tot verlengingen, en aan het eind daarvan stond het nog 1-1 . Strafschoppen moesten dus uitsluitsel brengen en daarin toonden die van Boekt zich de beste afwerkers. Met drie bekerzeges in vijf jaar mag VK Wieze Boys A de beker nu definitief in zijn erekast zetten. Ondertussen hebben ze een te dol feest ingezet. (foto’s Ann Jordens)

posofspor-heusden-zolder-is-kampioen

Posofspor Heusden-Zolder is kampioen

Nog een voetbaltitel voor Heusden-Zolder: Posofspor Heusden-Zolder heeft de titel behaald in de Limburgse Recreatievoetbal competitie van de KBVB. De ploeg is genoemd naar de plaats Posof, waar de grote meerderheid van de Turkse gemeenschap uit Heusden-Zolder zijn oorsprong heeft. De club is nog maar pas in 2016 opgericht, maar heeft sindsdien telkens de top 3 behaald. Deze keer was het eindelijk prijs en mocht gejuicht geworden om de titel. En zo heeft Heusden-Zolder in zowat alle voetbalcompetities een kampioen.

femke-remels-wint-beker-met-sint-truiden

Femke Remels wint beker met Sint-Truiden

Femke Remels uit Viversel heeft met haar ploeg Handbal Sint-Truiden voor het tweede jaar op rij de Beker van België gewonnen. In een spannende finale tegen Hasselt kon Sint-Truiden pas in de slotfase een definitieve kloof slaan: 24-31. Femke speelde een verdienstelijke wedstrijd als centrale verdediger. Nu gaat alle aandacht naar de eindstrijd voor de landstitel. In 4 jaar won Femke met Sint-Truiden al 2 landstitels en 2 bekers.

mathieu-van-der-poel-bezoekt-bmx-zolder

Mathieu van der Poel bezoekt BMX Zolder

Hij had vooraf laten weten dat hij vanmiddag graag op de BMX-track aanwezig was omdat zijn persoonlijke verzorger dan in de Europacup zou starten, maar niemand had verwacht dat Mathieu van der Poel na zijn onwaarschijnlijke overwinning in de Amstel Gold Race ook effectief naar Zolder zou komen. Maar ‘Thieu’ zorgt altijd weer een verrassing en vanmiddag stond hij daar fris en monter, hier poseert hij samen met cycling manager Marc Wauters. Hij nam onder meer een kijkje achter de schermen en vanop de startschans en werd ook verwelkomd door schepen van sport Lode Schops.

weggeefmarkt-op-11-mei-in-de-bib

Weggeefmarkt op 11 mei in de bib

Op zaterdag 11 mei van 9 tot 13 uur heeft in de bibliotheek een sharefair of weggeefmarkt plaats. De dames van de KVLV organiseren die samen met de bib. Je kunt er snuisteren tussen spulletjes die je zelf een tweede leven wilt geven. Zelf spullen binnenbrengen kan ook in dozen of zakken, in de bib op woensdag 8 en donderdag 9 mei tussen 17 en19 uur, op vrijdag 10 mei tussen 10 en 14 uur en zaterdag 11 mei tussen 8 en 9 uur. Op 11 mei kun je ook deelnemen aan de (…) Lees het hele bericht

orchilim-is-aan-zijn-laatste-dag-toe

Orchilim is aan zijn laatste dag toe

Vandaag is het de laatste dag van Orchilim 2019. Nog tot 18 uur vanavond kunt u in ZLDR Luchtfabriek orchideeën uit grote delen van de wereld gaan bekijken. En dat is het wachten op de volgende editie over ten vroegste 3 jaar. (foto’s Michiel Reynders)

heusdenaar-krijgt-infraligne-in-handen

Heusdenaar krijgt InfraLigne in handen

Patrick Truyers, afkomstig uit Heusden-Zolder, is de nieuwe zaakvoerder van InfraLigne. Hij neemt de fakkel over van Mariet Segers, die de voorbije tien jaar het internationale fit- en gezondheidscentrum uitbouwde tot marktleider. In de sector kwamen en gingen in die periode veel hypes, maar Infraligne behield altijd zijn centrale concept: afslanken door gezond te eten en te bewegen in een infraroodcabine. Het bedrijf bracht ook enkele kookboeken uit. Mariet Segers gaat nu andere (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-52

Vandaag gezien

De kornoeljeboom van Estelle Bleux staat momenteel vol met mooie knoppen, binnenkort wordt die pas echt mooi wanneer de prachtige witte bloemen zullen bloeien.

weinig-belgen-op-het-podium-vandaag

Weinig Belgen op het podium vandaag

Het was weer een drukke dag op de BMX-track met heel wat Europese topprestaties. Nu stonden de races voor de 4de manche van de Europacup op het programma. Bij de Boys 7 ging in de finale de zege naar de Brit Harry Donald, onze landgenoten Rune Vansummeren en Liam Magiels waren 4de en 7de. De Boys 8-finale is gewonnen door de Lithouwer Bruno Vanags, ook daar één Belg: Alexander De Vrij op 5. Bij de Boys 9 won de Zwitser Jules Kasper voor onze landgenoot (…) Lees het hele bericht

opnieuw-motorcrossspektakel-op-de-schacht

Opnieuw motorcrossspektakel op De Schacht

Ook vandaag zijn weer heel wat motorcrossliefhebbers afgezakt naar het Brancardiershof. Gisteren was het vooral de prille jeugd die het mooie weer uitmaakte, vandaag zijn het de jongeren, de beloften, nationalen en inters zowel in de 250 als 500 cc die aan de start verschijnen en dat staat garant voor spektakel. Voor verschillende bezoekers is het trouwens hun eerste kennismaking met het motorcross en dat zal de VLM en de organisatoren van MC De Vrijheid ongetwijfeld plezieren. (foto’s David Amgad)

michel-nulens-exposeert-in-hasselt

Michel Nulens exposeert in Hasselt

Weerman Michel Nulens voorspelt niet alleen bij ons enkele keren per week het mooi weer – en soms ook het sombere – hij is ook een uitstekend fotograaf. En dat kun je dit paasweekend gaan bekijken in zaal Onder De Toren aan de Groene Boulevard in Hasselt. Onder de noemer ‘We Are’ toont hij samen met zijn vrouw Aniek Atha Rafi een hele reeks foto’s waarin ze de diversiteit in ons land benadrukken en tegelijk de gelijkheid onder de mensen. Boeiend en mooi om te bekijken, open van 15 tot 19 uur.

orchilim-ontdekkingstocht-in-zldr-luchtfabriek

Orchilim: ontdekkingstocht in ZLDR Luchtfabriek

ZLDR Luchtfabriek heeft dit weekend iets van een exotische tuin als je rondwandelt tussen de duizenden orchideeën uit alle continenten die daar gezet zijn in het kader van Orchilim 2019. Er zijn prachtige standen opgebouwd, orchideeën zijn verwerkt in opstellingen in de hoogte en de breedte, de meest exotische exemplaren staan in geklimatiseerde vitrinekasten, het gaat om grote en piepkleine exemplaren en alles staat in harmonie met de mijninstallaties. Ook voor wie al (…) Lees het hele bericht

met-little-kim-onder-de-appelboom

Met Little Kim onder de appelboom

Het mooie terrasweer hield de muziekliefhebbers niet weg uit het MuzeCafé want ze wilden Little Kim and the Alley Apple 3 aan het werk horen en zien. Van de eerste tonen werd het publiek al gepakt en ondergedompeld in een sound van de jaren 30. Little Kim zingt in perfecte harmonie met de band, zeker nog terug te zien in onze contreien. (video Frans Morawski, foto’s Ria De Clerck)

maak-er-een-mooie-pasen-van

Maak er een mooie Pasen van

De Internetgazetredactie wenst u een fijne Pasen, het weer viert alvast mee.

bmx-sterke-nederlanders-belgische-finalisten

BMX: sterke Nederlanders, Belgische finalisten

Het was warm vandaag en op de BMX-track op Zolder ging het er zelfs ronduit heet aan toe. De deelnemers aan de derde manche van de Europacup BMX gaven elkaar geen duimbreed toe en dat resulteerde in bijzonder spannende en spectaculaire races. Maar naast de piste en achter de schermen werd er verbroederd tussen de 30 nationaliteiten en hing er een toffe internationale sfeer. Bij de Boys 11 was de zege in de finale voor de Est Sten Tristan Raid voor de Belg Jaro Spooren, een andere (…) Lees het hele bericht

kanaalbrug-in-stokrooie-in-laatste-fase

Kanaalbrug in Stokrooie in laatste fase

De plaatsing van de nieuwe brug over het Albertkanaal in Stokrooie komt in een eindfase en dat heeft belangrijke implicaties voor de inwoners van Bolderberg maar ook voor iedereen die bijvoorbeeld via Stokrooie naar Hasselt rijdt. Volgende week zondag wordt de brug met een ponton 'ingevaren' naar haar definitieve plaats. Om de brug minitieus naar het ponton te brengen, zal de Albertkanaalstraat vanaf dindag tot en met zondag onderbroken zijn. Er is een omleiding voorzien, alleen fietsers kunnen door. Ook vandaag is nog druk gewerkt, Roger Convents ging poolshoogte nemen.

sofie-ceuppens-sfz-is-secretaresse-van-het-jaar

Sofie Ceuppens (SFZ) is secretaresse van het jaar

Sofie Ceuppens van het Sint-Franciscusziekenhuis is door werkgeversorganisatie VOKA-Kamer van Koophandel Limburg bekroond tot 'Management Assistant van het Jaar', een titel die ze dus een jaar lang mag dragen. Ze liet Lisbeth Vangronsveld (Vestio) en Ellen Van Weehaege (VVS nv) achter zich. De vakjury omschreef Sofie als "een bruggenbouwer die integer, discreet en efficiënt haar taken vervult. Haar soft skills, vaardigheden en drang om zich bij te scholen maken van haar een voorbeeld-management assistant.” Op de foto de laureate samen met VOKA-voorzitter Francis Wanten (links) en algemeen directeur Rudy Poedts van het ziekenhuis.

daar-is-de-paashaas

Daar is de paashaas

In het winkelcentrum Cité liepen zaterdag twee paashazen rond. Ze trakteerden de bezoekers op ... eitjes uiteraard.

brancardiershof-vormt-mooi-decor-voor-motorcross

Brancardiershof vormt mooi decor voor motorcross

Een motorcross aan het Brancardiershof, het is weer eens wat anders. Voor de MC De Vrijheid zijn de openstaande industrieterreinen alleszins een ontdekking voor de organisatie van de motorcrossen vandaag en morgen. Er is een heel parcours uitgestippeld, een rennerspark, een dranktent met animatie, eten en drinken, … En de motorcrosswedstrijd van vandaag konden al op wat belangstelling rekenen. Het is er wel stofferig, maar daar helpt geregeld sproeien dan weer tegen. Morgen zijn er nog een hele dag wedstrijden. (foto’s David Amgad)

brand-vernielt-dak-van-woning-in-koolmijnlaan

Brand vernielt dak van woning in Koolmijnlaan

Aan de Koolmijnlaan, vlak bij de Rena-rotonde heeft deze namiddag een zware brand gewoed in een leegstaand huis. Toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen al door het dak. Het vuur kon gedoofd worden, maar het dak van de woning is zowat volledig weg. Een deel van de Koolmijnlaan werd tijdens het blussen afgesloten. (foto Sven Bosmans)

vandaag-gezien-51

Vandaag gezien

Madeliefjes die het gezelschap van speenkruid hebben opgezocht. (foto Jan Leijskens)

de-paaswens-van-richie

De paaswens van Richie

Op feestdagen is onze huiscartoonist altijd extra gul, deze keer met eieren.

thuisverlies-voor-ll-si-1

Thuisverlies als einde voor LL SI

In de tweede afdeling van het zaalvoetbal heeft Futsal LL SI Heusden-Zolder met 1-3 verloren van Hoeselt. De belo;ften klopten datzelfde Hoeselt met 4-3. Het was meteen de laatste match van het seizoen en in het bestaan van LL SI. Zo komt er een einde aan het nationale zaalvoetbal in Heusden-Zolder.

onkruidverbrander-fataal-voor-tuinhuis

Onkruidverbrander fataal voor tuinhuis

Aan Het Wijerke, de verbindingsstraat tussen de Edward Staintonstraat en de Naaldert, is deze namiddag een tuinhuis uitgebrand. Het vuur ontstond nadat de bewoonster rond het tuinhuis onkruid aan het wegbranden was. Een buurvrouw probeerde in afwachting van de komst van de brandweer, het vuur onder controle te krijgen. De brandweer van heusden-Zolder doofde de rest van het vuur, in en aan het tuinhuis is veel schade.

volgend-weekend-carnaval-in-heusden

Volgend weekend carnaval in Heusden

Vandaag over een week barst het carnavalsgebeuren in Heusden los, als allerlaatsten in Limburg halen De Slamridders nog één keer dit seizoen de zotskap boven. Het wordt een dolle driedaagse die begint op vrijdag om 20.11 met een verkleed prinsenbal met afhaling van de stoetnummers. De Loonse Alpenzusjes treden op en discobar D.G.W. zorgt voor de ambiance. Zaterdag om 14.11 u blaast de Kids Disco Show de kinderparty op gang, met ook een rondrit in een carnavalswagen. (…) Lees het hele bericht

beker-definitief-naar-boekt-of-jaar-naar-ubbersel

Beker definitief naar Boekt of jaar naar Ubbersel?

Op Paasmaandag komt er een kleine volksverhuizing op gang van Heusden-Zolder naar Schoonbeek bij Bilzen. Om 15 uur spelen daar VK Wieze Boys A en RP Products immers tegen elkaar in de finale van de beker van Limburg in het bedrijfsvoetbal. Het wordt een confrontatie tussen twee ploegen uit Heusden-Zolder die bovendien ook in de competitie mee de top uit maakten. Wieze Boys A (foto Ann Jordens) werd kampioen en won in 2015 en 2017 ook al eens de beker. Bij winst verhuist (…) Lees het hele bericht

routeke-wordt-opgekuist

'Routeke' wordt opgekuist

Nogal wat mensen die in het verlengde paasweekend een fietstocht gepland hadden, maakten zich ongerust over de staat van het fietsroutenetwerk tussen Helzold en kanaal. Een aannemer is daar tot vandaag bezig met kapwerken. Maar de eerste strook – tussen Helzold en Graaf de Theuxlaan – is ondertussen al helemaal opgekuist. Het deel tot aan het Albertkanaal wordt vandaag aangepakt, ook met bladzuigers. (foto Tony Lespoix)

dit-weekend-motorcross-aan-brancardiershof

Dit weekend motorcross aan Brancardiershof

Motorcrossliefhebbers kunnen dit weekend terecht op de Schacht, want aan het Brancardiershof organiseert MC De Vrijheid voor het eerst een motorcross. De wedstrijd heet de Ereprijs Louis Vanhamel naar een boegbeeld van de VLM. Hij was van 1967 tot aan zijn plotse dood in 2010 aankomstrechter. Zaterdag komt de jeugd aan bod en ook worden dan oldtimers verwacht. Zaterdag beginnen de trainingen om 8.30 u en de wedstrijden om 10.15 u, die duren tot bijna half 5. De huldiging volgt om (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-50

Vandaag gezien

Viooltjes, instrumenten van de lentesymfonie. (foto Jan Leijskens)

letterzetter-teistert-ook-eversel

Letterzetter teistert ook Eversel

Ook Eversel krijgt meer en meer te maken met de letterzetter, de kever die de sparren onherroepelijk aantast. Deze week zijn rond de pastorij verschillende dennenbomen gerooid. En ook in het bos achter De Springplank heeft de kever toegeslagen. Bij de laatste storm zijn daar verschillende bomen gesneuveld. Ook verder in de buurt lijken meer en meer bomen aangetast. (foto Jos Coels)

de-skivakantie-in-het-ahrntal-zit-erop

De skivakantie in het Ahrntal zit erop

Het doek is gevallen over de SFC-skivakantie in het Ahrntal, een schitterende week werd afgerond met opnieuw een prachtige dag. Iedereen ging er nog eens ten volle voor en velen hebben in één week meer van de skisport onder de knie gekregen dan ze ooit hadden durven hopen. In de late namiddag keerde iedereen terug naar het hotel, er werd opgeruimd en na het eten afscheid genomen van het hotel. Rond 20.30 u zijn de bussen vertrokken richting Heusden-Zolder waar ze morgenvroeg tussen 7 en 9 uur verwacht worden.

code-oranje-in-de-natuurgebieden-1

Code oranje in de natuurgebieden

Het Agentschap Natuur en Bos heeft voor heel wat natuurgebieden in Limburg code oranje afgekondigd. Door de aanhoudende droogte en de schrale wind is het brandgevaar groot, er is immers nog te weinig groen en de dorre gewassen van vorig jaar staan er nog. ANB vraag daarom om niet te roken in natuurgebieden en bossen en kinderen niet zonder toezicht in de natuur te laten. In Heusden-Zolder geldt code oranje voor Helderbeek-Voort, de mijnterril, het vijvergebied, de Mangelbeekvallei, de bossen Van Soest en de Galgenberg.

neos-ondersteunt-scholen-in-bangladesh

Neos ondersteunt scholen in Bangladesh

De Heusdense Rita Meynen sprak voor de lokale afdeling van Neos over het educatief project Dakbhanga in Bangladesh. Meer dan 20 jaar geleden, in de periode dat ze ginder werkzaam was, startte ze op vraag van de ouders met een lokale school. Ondertussen is dat initiatief uitgegroeid tot 2 lagere scholen, 1 kleuterschool met alles samen zowat 500 scholieren. In het kader van de actie 'Neos met een hart’ overhandigde ondervoorziter Guido Willems een bedrag van € 500 aan Rita Meynen ter ondersteuning van de scholenwerking in Bangladesh. (foto Trudo Groffi)

net-iets-te-moeilijk

Net iets te moeilijk ...

Als je de toestand rond de glasbollen op het pleintje aan de Zolderse Voort bekijkt, dan is het duidelijk: er moet een nieuwe functie gecreëerd worden voor iemand die het glas van de bezoekers aanneemt en vervolgens in de glasbollen dumpt. Want heel wat inwoners zijn blijkbaar zelf niet in staat om zo’n ingewikkelde beweging te doen. (foto Jan Jans)

orchilim-2019-orchideeenpracht-uit-heel-de-wereld

Orchilim 2019: orchideeënpracht uit heel de wereld

In ZLDR Luchtfabriek heerst momenteel een koortsachtige drukte want de leden van OVV vzw Regio Limburg zijn druk bezig met de opbouw van de internationale orchideeëntentoonstelling Orchilim 2019. Normaal heeft die om de drie jaar plaats, nu is de vorige editie al 4 jaar geleden. Telkens liep die in Alden Biesen maar de organisatoren gingen op zoek naar een nieuw decor en kwamen zo terecht in ZLDR Luchtfabriek waar ze de orchideeën (…) Lees het hele bericht

fietser-van-de-week-jerry-en-jessica

Fietser van de week: Jerry en Jessica

Jerry Vanderhaegen en Jessica Wagemans baten samen de cafetaria van de sporthal Berkenbos uit. Ze hebben geen auto en doen alles met de fiets, zoals ook de aankopen voor hun zaak. Dat is geen sinecure wanneer het om drank en voeding gaat. Ook hun kinderen volgen hun voorbeeld. Wil je ook een fietser van de week nomineren? Mail dan naar paul.coolen[!]telenet.be, zorg wel voor een goede, liggende foto.

stappers-zijn-onderweg-voor-laatste-stuk

Stappers zijn onderweg voor laatste stuk

De stappers van de Loofnaaldtocht hebben de nacht doorgebracht in Lommel, waar ze gisteravond arriveerden aan de chirolokalen van Kattenbos. Onder een blauwe hemel en zonovergoten landschap in de schaduw van de wieken van de molen, zijn ze dan vanmorgen vertrokken voor hun laatste traject door het boslandschap. Vanmiddag worden ze aan het eindpunt verwacht dat ze niet meer zover verwijderd ligt. (foto’s An Barzan) UPDATE Later vandaag zijn de leerlingen aangekomen op het eindpunt, de Soeverein in Lommel. Van daaruit ging het met bussen weer naar het college. 

de-rijders-maken-zich-klaar-voor-topweekend

De rijders maken zich klaar voor topweekend

De eerste deelnemers voor de derde en vierde ronde van de Europacup BMX zijn ondertussen al gearriveerd. De weersvoorspellingen voor de komende dagen zijn alvast mooi. Morgen zijn er de hele dag door trainingen, die gaan zelfs door tot 21.10 u ‘s avonds. Zaterdag beginnen de opwarmingen al om 7.30 u en om 9 uur starten de races. Die zullen pas in de loop van de avond afgelopen zijn. Op zondag en ook maandag zullen de finales al in de loop van de (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-49

Vandaag gezien

Ook de sabelsprinkhaan dringt binnen in het lentedecor. (foto Jan Leijskens)

de-voorlaatste-dag-in-het-ahrntal

De voorlaatste dag in het Ahrntal

De SFC-skiërs in het Ahrntal hebben hun voorlaatste dag achter de rug. Het was weer zonnig en zacht vandaag. Voor de middag lagen de pistes er daardoor ijzig bij maar na de middag – in de zon – wordt het meer een papje. Toch zijn veel kilometers afgelegd met onderweg een bezoek aan ‘Der Franz’, de belleman, een knuffel van mascotte Klausi of een aanval op de Alpine Coaster. Op het hoogste punt van de ski-arena werd een glijbaan gemaakt. Vanavond zet de afscheidsparty het hotel op stelten, morgen nog één dagje.

samana-eversel-hield-paasfeest

Samana Eversel hield paasfeest

Samana Eversel organiseerde een paasfeest en kreeg daarvoor een 60-tal aanwezigen over de vloer van Sint-Baaf. Na de eucharistieviering met de wijding van palmtakjes, volgden een lekker etentje en een toneelstuk. Opvallend, er werden heel wat selfies gemaakt. Iedere aanwezige ging naar huis met een mooi kaartje en een palmtakje. (foto Lode Beylemans)

fietsroutenetwerk-is-even-warzone

Fietsroutenetwerk is even warzone

Er worden momenteel heel wat bomen en overtollig hout gekapt langs het fietsroutenetwerk tussen Helzold en de kolenhaven. Voor de fietsers is het moeilijk of onmogelijk om door te komen, best een ander traject zoeken dus. Nadien krijg je wel een panoramisch zicht over de Mangelbeekvallei.  (foto Tony Lespoix)

de-tweede-dag-vol-goede-moed-ingezet

De tweede dag vol goede moed ingezet

23 km hebben de meeste deelnemers aan de Loofnaaldtocht gisteren onder de voeten gekregen, sommigen misschien iets meer als ze wat langer moesten zoeken. Maar het was een deugddoende nacht die ze doorbrachten in Wijchmaal bij Peer waar ze gisteravond arriveerden. Vanochtend zijn ze aan ontmoetingscentrum Den Tichel alweer vol goede moed vertrokken voor een dag vol verrassingen en waarschijnlijk … veel bomen. (foto’s An Barzan)

drukke-dagen-in-tarzan-jane

Drukke dagen in Tarzan & Jane

Ook in deze paasvakantie is het weer bijzonder druk in de binnenspeeltuin Tarzan & Jane, en met het doorbreken van de zon is ook het buitengebeuren populair. Anna en Elsa zorgden weer voor een bijzondere dag. (foto’s David Amgad)

vandaag-gezien-48

Vandaag gezien

Daar zijn ze ... de appelbloesems. (foto Jan Leijskens)

de-berentuin-is-weer-hersteld

De Berentuin is weer hersteld

Nadat midden december een automobilist in de Koerselsebaan de controle over het stuur verloor, in de tuin van het Berenhuis crashte en daar een ware ravage aanrichtte, is alles weer hersteld. Vandaag is de laatste hand gelegd aan de herstellingswerken. Donderdagavond mag serviceclub De Orde van de Prince het seizoen openen en op 25 april volgt de eerste klas.

nu-weer-inbraak-in-frituur

Nu weer inbraak in frituur

De frituren in Heusden-Zolder zijn de jongste dagen blijkbaar het mikpunt van criminelen. Nadat vrijdagavond laat een frituur in de Sint-Maartenlaan werd overvallen, is gisterennacht ingebroken in frituur Eatpoint langs de Beringersteenweg. De inbrekers wisten blijkbaar heel goed wat ze wilden, want binnen de kortste keren waren ze er vandoor met de kluis. Die bevatte evenwel alleen het kleingeld, goed 500 euro.

dappere-skiers-mogen-spieren-ontspannen

Dappere skiërs mogen spieren ontspannen

Vandaag hebben de skiërs van het SFC opnieuw een mooie dag beleefd in het Arhtal, hoewel het weer iets minder warm was dan voorspeld. Alle groepen hebben al minstens een blauwe piste genomen en de meesten hebben de rode en zelfs zwarte piste aangedurfd. Voor de durvers lonkt nu het ‘fun-park’. De avondactiviteit is er eentje om de spieren te ontspannen: met zijn allen naar een luxe-zwembad in de buurt.

een-welgekomen-rust-in-hechtel-eksel

Een welgekomen rust in Hechtel-Eksel

Na flink wat stappen bereikten de SFC-leerlingen hun eerste traktatiepunt. De Begijnenvijvers in Hechtel-Eksel. Tijd voor wat rust en om te drinken en te eten en weer moed te putten voor de rest van het traject. (foto An Barzan)

de-loofnaaldtocht-is-gestart

De loofnaaldtocht is gestart

De opwinding was groot vanmorgen aan ’t Koersels Kapelleke want daar zijn de leerlingen van het Sint-Franciscuscollege vertrokken voor hun driedaagse Loofnaaldtocht. Ze wisten dus waar ze vertrokken zijn maar waar de tocht hen vandaag, morgen en donderdag langsheen en naartoe leidt … dat zullen ze zelf nog moeten uitzoeken. (foto's An Barzan)

luisteren-eten-en-drinken-bij-jeugdharmonie

Luisteren, eten en drinken bij jeugdharmonie

Op zaterdag 27 april om 18.30 u geeft de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden een kaas- en wijnconcert in de muziekzaal in de Kerkenblook. Wees gerust, ze spelen geen muziek op kaasbrokken en wijnflessen maar op gewone instrumenten, de kaas- en vleeschotels met aangepaste wijnen volgen na het concert. Het jeugdorkest onder leiding van Kevin Asbsillis geeft een concert en verschillende solisten van de eigen harmonie komen op de voorgrond: Alek Bosmans (schuiftrombone), Kamiel (…) Lees het hele bericht

henri-vandebergh-start-nieuwe-samenwerking

Henri Vandebergh start nieuwe samenwerking

Advocaat Henri Vandebergh uit de Pater Beckersstraat, een autoriteit in de fiscale wetgeving, is een samenwerking aangegaan met Annemiek Lewandowski. Henri Vandebergh heeft ondertussen al ruim 40 jaar ervaring. Hij schreef talrijke boeken en artikels over fiscaliteit, geeft seminaries en staat vanuit zijn thuiskantoor ondernemers bij in hun fiscale vragen. Dikwijls gaat het om discussies met de fiscus en soms- indien onderhandelingen niets opleveren – om (…) Lees het hele bericht

elke-dag-betere-skiers-en-ook-goede-zangers

Elke dag betere skiërs en ook goede zangers

In het Ahrntal zit er alweer een dag op. De weergoden hebben de winter in de kast weggeborgen en de lente tevoorschijn gehaald. Vanaf ’s morgens hebben de skiërs genoten van een stralende zon, terwijl de pistes er uitstekend bij lagen. Alle beginnersgroepen hebben zich dan ook aan de blauwe en rode pistes gewaagd. Vanavond leek het hotel even een kleine versie van het Schlagerfestival tijdens de traditionele karaoke. Morgen zou de zon opnieuw voor hogere temperaturen zorgen ...

roadmovie-over-left-hand-georges-trailer-is-klaar

Roadmovie over Left Hand Georges: trailer is klaar

Zoals we al eerder meldden, gaat de film over leven en werk van zanger-muzikant-schilder Left Hand Georges – Georges Veltjen – op zaterdag 29 juni in première in CC Muze. Dat gebeurt met een happening vol muziek, kunst en uiteraard de vertoning van de roadmovie. Ondertussen is ook al de trailer klaar die regisseur Paulo Duarte Filipe maakte. We tonen hem hierbij in primeur.

erhan-ozturk-is-nieuwe-trainer-van-sk-06

Erhan Özturk is nieuwe trainer van SK 06

Erhan Özturk is de nieuwe trainer van vierde provincialer SK Heusden 06. Hij is de opvolger van Bart Poelmans, met wie ‘in onderling overleg’ zoals het officieel heet werd overeengekomen om niet langer samen te werken.

sfc-leerlingen-trekken-op-loofnaaldtocht

SFC-leerlingen trekken op Loofnaaldtocht

Zoals elk jaar trekken de leerlingen van het tweede en derde jaar van het Sint-Franciscuscollege op driedaagse voettocht. De eerste editie dateert al van 1979. Morgen, woensdag en donderdag is het weer zover, deze keer staat de Loofnaaldtocht op het programma, al weten de leerlingen zelf nog niet waar die hen zal brengen. Wie dat wel weten, zijn de leerkrachten en de oudere leerlingen die voor de begeleiding zorgen en de controleposten bemannen. Ondertussen moeten de deelnemers in (…) Lees het hele bericht

zullen-we-onze-rommel-nog-eens-gaan-dumpen

Zullen we onze rommel nog eens gaan dumpen?

De kledingcontainers op de hoek Kerkenblookstraat-Brugstraat zijn tegenwoordig een populaire plek bij sluikstorters. (foto Mia Theunis)

vandaag-gezien-47

Vandaag gezien

Morieljes zijn naar verluidt vrij zeldzame paddenstoelen. Maar bij Jan Leijskens staan er zo maar liefst 8 op een rij in de tuin. Er gebeuren merkwaardige dingen bij Jan in de hof.

kapelletjes-versieren-tegen-1-mei

Kapelletjes versieren tegen 1 mei

Traditiegetrouw brengt de Geschied- en Heemkundige Kring Heusden op 1 mei een bezoek aan de vele kapelletjes in Heusden-Centrum, Berkenbos en Eversel. De leden hopen dat de kapellen tegen dan weer mooi versierd zullen worden. De voorbije jaren bleven sommige kapelletjes onversierd, dikwijls te wijten aan de hoge leeftijd van de eigenaars of buurtbewoners. De Geschied- en Heemkundige Kring doet dan ook een oproep aan familieleden, buurtbewoners en sympathisanten om (…) Lees het hele bericht

mijn-kracht-rijkelijk-gevulde-affiche

Mijn-Kracht: rijkelijk gevulde affiche

De organisatoren van Mijn-Kracht, dat op 27 en 28 april het Marktplein inneemt, zijn bijzonder opgetogen over hun affiche. Vooral omdat die voor elk wat wils in petto heeft, van de muziek- tot de kunstliefhebber, van de kinderen tot de volwassenen en van de culinaire meerwaardezoeker tot de bierontdekker.

futsal-dames-winnen-verpletterend

Futsal dames winnen verpletterend

De dames van Futsal ll SI Heusden-Zolder speelden zondagavond hun voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Celtic Houthalen. En het werd erop en erover. Bij de rust stond de thuisploeg al 6-1 voor en nadien gingen de dames nog meer door op hun elan: eindstand liefst 15-1. Over twee weken is er de laatste thuiswedstrijd.

limburgers-kennen-pech-op-speedway

Limburgers kennen pech op speedway

Heel wat belangstelling vandaag voor de speedway op Helzold met centraal de Duitse side-car Masters. Het spektakel leek even ontsierd te worden door de zware crash van Joachim Martens, maar uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen. In bijna elke reeks was er animo en bleef het spannend tot de geblokte vlag viel. Bij de nationalen 250/500 cc ging de aandacht naar Genkenaar Alessandro Borgia, maar hij miste door een communicatiefout de tweede heat en kon zo fluiten naar een (…) Lees het hele bericht

laurens-vanthoor-wint-in-long-beach

Laurens Vanthoor wint in Long Beach

Laurens Vanthoor heeft een geweldig weekend achter de rug in het Amerikaanse Long Beach. Samen met zijn ploegmaat Earl Bamber won hij in een Porsche 911 RSR de derde IMSA-race. In de GTLM-klasse bleven ze na 72 rondes voor twee Corvettes. Ei zo na ging het in het begin mis toen enkele bolides crashten en ook de Porsche lichte schade opliep. Maar dat bleek uiteindelijk geen invloed te hebben op hun wedstrijdverloop.

dries-vanthoor-strandt-op-18de-stek

Dries Vanthoor strandt op 18de stek

In de openingsrace van de Blancpain GT Series Endurance Cup in het Italiaanse Monza is Dries Vanthoor met zijn ploegmaats Ezequiel Perez Companc, en Alex Riberas in de WRT Audi niet verder geraakt dan een 18de plaats. Ze eindigden op 1’39” van de winnende Porsche 911 van Dinamic Motorport. Ze waren nochtans vanuit derde positie gestart en er had nog een iets hoger klassement ingezeten als Vanthoor en co in de slotfase geen lekke band hadden gekregen. Maar voor het podium waren ze nooit in de running in een race die startte in de regen maar nadien droger werd.

na-verlies-is-promotie-nog-niet-weg-voor-rc-9

Na verlies is promotie nog niet weg voor RC 9

Vandaag ontving rugbyclub 9 Heusden-Zolder Roeselare en al na 10 minuten kon de thuisploeg de try en de conversie scoren. Na 20 minuten maakte Roeselare gelijk maar de thuisploeg ging toch met een 12-7 de rust in. Concentratieverlies bij de thuisploeg liet Roeselare na de hervatting op gelijke hoogte komen. In de rest van de tweede helft was het heel spannend en volgden de try's van beide ploegen elkaar op. Uiteindelijk trok Roeselare aan het langste eind en won met 2 punten verschil van RC 9. (…) Lees het hele bericht

arhntal-veel-verse-sneeuw

Arhntal: veel verse sneeuw

Zoals verwacht werd de SFC-delegatie in het Ahrntal vanmorgen wakker met een nieuwe laag sneeuw van meer dan 30 cm. De pistes lagen er dus uitzonderlijk bij voor deze tijd van het jaar. Ook overdag is het vooral bewolkt gebleven, met afwisselend een streepje zon en enkele sneeuwvlokken. De skipret werd er niet door gedrukt want alle groepen hebben ondertussen de ‘familiepiste’ onder de knie, en enkele beginners begaven zich al op de blauwe piste. De gevorderden hebben zelfs het hele circuit achter de kiezen. Vanavond is een spelletjesavond bezig.

basketbal-gemengde-gevoelens-bij-einde-seizoen

Basketbal: gemengde gevoelens bij einde seizoen

In de tweede landelijke van het basketbal heeft KBBC Zolder A met 86-83 verloren in Hasselt B. Zolder eindigt voorlaatste en was al langer zeker van degradatie. In derde provinciale A moest Zolder B zich thuis gewonnen geven tegen Alfa 2000 Achel A: 62-76. In derde B verloor Zolder C van Hasselt D met 74-66. In 4A versloeg Zolder D Achel Z met 79-68. Heusden C haalde stevig uit bij Lommel D: 41-80. In 4B zorgde Kajoba voor een mooi seizoenseinde door Orly Hasselt B met 82-49 in te poeieren. De dames van Zolder kregen van Lummen een 31-57 aangesmeerd.

mustang-fever-lokt-veel-volk-en-auto-s

Mustang Fever:lokt veel volk en auto's

Vandaag was er nog meer volk en waren er ook een pak meer auto’s te zien op Mustang Fever. Of organisator Adelbert Engler de beoogde 1.000 Mustangs heeft gehaald, was nog niet meteen duidelijk want heel de dag was het een aan- en afrijden van auto’s die zowat continu op de weg hingen in heel de streek. Duidelijk was wel dat de auto’s uit veel meer landen afkomstig waren dan andere jaren. Het publiek genoot niet alleen van de blinkende Amerikanen, maar ook van enkele optredens, de roofvogelshow en de stunts van enkele vliegtuigen. (foto’s Dimitri Reynders)

kreabo-ze-mooi-punt-achter-jubileumjaar

Kreabo zet mooi punt achter jubileumjaar

Toneelgezelschap Kreabo uit Boekt heeft zijn jubileumjaar voor zijn 40ste verjaardag op een mooie manier afgesloten met twee éénakters. ‘Ik wist niet dat ze zo jong waren, die ouw’ in een regie van Andy Vanuffel en ‘Een werkman is maar een hond’ geregisseerd door Trudo Groffi. Het publiek wist het erg te appreciëren.

verlies-voor-anadol-en-bolderberg

Verlies voor Anadol en Bolderberg

In de tweede provinciale A verloor Anadol FC met 4-0 van Gruitrode en eindigt op de laatste plaats. In tweede B verloor Bolderberg met 1-0 bij Zutendaal VV.

sk-06-lijdt-thuisverlies

SK 06 lijdt thuisverlies

In de vierde provinciale A heeft SK Heusden 06 met 2-3 verloren van Halveweg Zonhoven.

duitse-zijspanrijder-zwaargewond-op-helzold

Zijspanrijder zwaargewond op Helzold

Tijdens de speedwayraces op Helzold is vandaag een zwaargewonde gevallen. Tijdens een heat van zijspannen speedway ging een rijder in de bocht onderuit. Hij belandde tegen de kant en raakte zwaargewond. De plaatselijke hulpdiensten gaven hem de eerste zorgen tot de MUG ter plaatse was. De man is naar het nabije ziekenhuis gebracht maar verkeert volgens de organisatie niet in levensgevaar. UPDATE Eerst was sprake van een Duitse rijder, maar het bleek uiteindelijk om Limburger Joachim Martens. Zijn verwondingen bleken nadien in het ziekenhuis mee te vallen. 

kvv-klopt-kattenbos

KVV klopt Kattenbos

In de derde provinciale A van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder met 3-1 gewonnen van Kattenbos, zo rondt de kampioen het seizoen in schoonheid af.

test-elektrische-voertuigen-en-win-een-slipcursus

Test elektrische voertuigen en win een slipcursus

Als je altijd al eens elektrische voertuigjes zoals steps, , segways, scooter, monowheel, ... hebt willen uittesten, dan moet je nu naar Circuit Zolder gaan. In het kader van 50 jaar E 314 kun je op het circuit ter hoogte van de aankomstlijn al die toestellen gratis gaan uittesten. En meer nog, als je deze namiddag gaat, is er een extraatje: de 10de bezoeker te tellen van 15 uur wint een gratis slipcursus. Je kunt ter plaatse ook nog kennismaken met de zonnewagen van het solar racing team en de museumwerking zet zijn deuren open.

heusden-zolder-en-erbe-vieren-vredesfeest

Heusden-Zolder en Erbe vieren vredesfeest

Zoals elk jaar op Palmzondag viert de Italiaanse gemeenschap op Lindeman onder impuls van A.N.C.R.I. het ‘feest van de vrede’ en herdenkt daarbij de slachtoffers van de wereldoorlogen. Daarbij is ook telkens een delegatie aanwezig uit de Italiaanse gemeente Erbe waarmee nu precies 45 jaar geleden vriendschapsbanden werden aangeknoopt. Eerst werd een eucharistieviering opgedragen met wijding van de palmtakken. Daarna trok het gezelschap in stoet en zoals steeds (…) Lees het hele bericht

snijers-moet-tevreden-zijn-met-6de-plaats

Snijers moet tevreden zijn met 6de plaats

Patrick Snijers en Davy Thierie zijn met hun VW Polo R5 zesde geëindigd in de TAC Rally. Snijers is niet meteen gelukkig met dat resultaat maar kan er mee leven omdat de TAC Rally nog altijd deel uitmaakte van het leerproces met deze wagen. Zelf vindt hij zijn prestaties en tijden nog niet regelmatig genoeg, te meer omdat Kris Princen de rally won met eenzelfde auto. Daarom worden deze week de data en onboardbeelden van beide wagens vergeleken. (foto Belgian Rally Championship)

gerestaureerde-kerk-van-viversel-is-ingezegend

Gerestaureerde kerk van Viversel is ingezegend

In Viversel was er veel volk present voor de heropening en inwijding van de vernieuwde kerk. Eerst zegende deken Marcel Meysen de kerk en daarna besprenkelde pastoor Giuseppe Di Salvadore de palmtakjes, want het is vandaag Palmzondag. De viering werd opgeluisterd door het zangkoor van Viversel en Bolderberg. Na de eucharistie volgde nog een receptie waarop iedereen het eens was dat de kerk klaar is voor weer enkele generaties. (foto’s Lode Beylemans)

politie-zoekt-drie-daders-van-frituuroverval

Politie zoekt drie daders van frituuroverval

De politie is nog op zoek naar de drie jonge daders die vrijdagavond laat de frituur in de Sint-Maartenlaan probeerden te overvallen. Het ging om drie gemaskerde daders en uitbater Nurettin Güler van frituur Sint-Maarten leidde uit hun taal af dat ze van Turkse origine zijn. De uitbater, die op dat moment samen met een familielid was, verzette zich en dat joeg de daders op de vlucht, zonder buit. Ze zijn weggelopen in de richting van de Pastoor Paquaylaan. Het is niet duidelijk of er al aanwijzingen zijn over hun identiteit.

arhntal-al-een-dagje-sneewpret-gehad

Arhntal: al een dagje sneeuwpret gehad

Omstreeks 9 uur vanmorgen zijn de 116 SFC-leerlingen en hun begeleiders na een nachtelijke reis aangekomen in Sint-Jacob in het Arhntal (Italië). Stralende zon en verse sneeuw .. en dus konden de ski's en skischoenen na het passen niet snel genoeg getest worden. Op rustige pistes was het dan ook genieten. Achteraf waren al lichtjes gekleurde snuitjes te zien bij de terugkeer in het hotel, waar vanavond stilaan de rust zijn intrede doet. En buiten is het al meer dan 2 uur volop aan het sneeuwen, dat belooft dus voor morgen. Te volgen op www.facebook.com/SFCskivakantie

vzw-toerisme-start-het-nieuwe-jaar-feestelijk

vzw Toerisme start het nieuwe jaar feestelijk

De vzw Toerisme Heusden-Zolder hield haar lentefeest aan de vooravond van een bijzonder druk toeristisch jaar in Heusden-Zolder. Er staat een gigantische evenementenlijst in de brochures en ook dit jaar wordt de infrastructuur weer verder uitgebreid. Een 'fond' leggen in de vorm van een feestmaal was dus gewenst. (foto Yves Maex)

later-kwamen-nog-meer-mustangs-aangereden

Later kwamen nog meer Mustangs aangereden

In de loop van de dag zijn er nog meer Mustangs naar de Schaapsweg afgezakt en kwam er nog meer volk kijken en genieten. De meesten hadden wel een dikke jas aan, want ondanks dat de zon meestal aanwezig was, stond er een gure wind en heeft het zelfs even wat gesneeuwd. Maar de sfeer zat erin en dat zal zondag zeker nog meer het geval zijn. In de vooravond vertrokken veel wagens voor een rondrit. (foto's Hans Put)

het-duuurde-1-minuut-te-lang-voor-wieze-boys-b

Het duuurde 1 minuut te lang voor Wieze Boys B

Drama in het bedrijfsvoetbal. Wieze Boys B dat bijna heel de competitie aan de leiding stond, heeft in de laatste minuut van de laatste wedstrijd zijn titel gemist. Bij Aviaclub, de derde laatste in het klassement, kon het in principe niet fout gaan. Maar wat heel het seizoen goed lukte, bleek nu niet mogelijk: de bal ging er niet in en in de allerlaatste minuut gebeurde dan het onmogelijke: Aviaclub scoorde en won. Daardoor wordt FC Total Energy, wiens tegenstander forfait gaf, (…) Lees het hele bericht

de-pick-was-allesbehalve-helpless

De Pick Up was allesbehalve 'helpless'

Vandaag is het Record Store Day, zeg maar het hoogfeest van de onafhankelijke platenwinkel. De Pick Up van Fonny Jans op de Beringersteenweg is één van de laatste onafhankelijke zaken en de muzikanten komen dan ook maar al te graag langs bij hem voor een miniconcertje. Het was al vanaf vanmorgen erg druk in de buurt van Suska Berg, want de muziekliefhebbers werden getrakteerd op Bonfire Lakes, Mad About Neil, Crayon Sun en tenslotte Jimmy Dewit, gekend als dj Bob Ewing (…) Lees het hele bericht

de-mustang-koorts-is-losgebarsten

De Mustang-koorts is losgebarsten

In zowat heel Heusden-Zolder zie en hoor je - dat typische geluid eh - al heel de dag Mustangs, zowel nieuwe en sportieve toestellen als oldtimers van een halve eeuw oud. Zo komen uit het hele land en de buurlanden afgezakt naar de Schaapsweg en omliggende straten waar de Mustang Garage Mustang Fever organiseert. Daarbij ook heel wat animatie, zelfs in de lucht worden vliegdemo's verwacht. De grootste toestroom zal er morgen zijn. (foto's Jean Vandevoort)

italianen-vieren-morgen-feest-van-de-vrede

Italianen vieren morgen Feest van de Vrede

Morgen is het Palmzondag en voor de Italiaanse gemeenschap is dat een dag waarop ze het vredesfeest vieren en de slachtoffers van de oorlogen herdenken. In Heusden-Zolder is het A.N.C.R.I. dat de viering organiseert. Het officiële gedeelte begint morgen om 11 uur met een samenkomst en misviering in de kerk van Lindeman. Daarna wordt samen met de harmonie een stoet gevormd die richting Volkerenplein gaat, nadien gaat een delegatie naar het kerkhof Berkenbos voor een (…) Lees het hele bericht

de-e314-centraal-in-6-mijngemeenten

De E314 centraal in 6 mijngemeenten

Zoals we al meldden, organiseert de erfgoedcel Mijn-Erfgoed morgen van 10 tot 17 uur in de 6 mijngemeenten een heel evenement rond de 50ste verjaardag van de E314. Bij ons staat dus Circuit Zolder centraal met elektrsche tweewielers om te testen, de zonnewagen van het Agoria Solar Team die wordt voorgesteld en een bezoekje aan de museumwerking. In Beringen kun je terecht bij het Mijnmuseum, Barak 15 en de Avonturenberg. In Houthalen bezoek je (…) Lees het hele bericht

kaarten-liggen-anders-voor-rc-9

Kaarten liggen anders voor RC 9

Het wordt nog een spannend competitie-einde voor rugbyclub RC 9 Heusden-Zolder. Morgen om 15 uur ontvangt het RC Roeselare en door het recente verlies van RC Beernem is de situatie helemaal veranderd. Indien RC9 morgen met het nodige verschil wint, dan kom het plots weer op de 2de plaats. Daarna scheide alleen de thuiswedstrijd tegen Lokeren hen van een baragewedstrijd, tegen de voorlaatste van Regionale 1, met de promotie als inzet. Trainers Steve Demare en Bart Stans zijn ervan overtuigd dat hun ploeg dit kan.

vandaag-trainingen-op-helzold

Vandaag trainingen op Helzold

Vanaf 12 uur vanmiddag kun je de speedwayracers horen en zien op Helzold want dan beginnen de oefensessies voor de internationale wedstrijden. Die duren tot 17 uur en de toegang is gratis. Morgen zijn er trainingen vanaf 10 uur en starten de races om 13.30 u. Het hoofdprogramma wordt gevormd door de Duitse 'Gespann Masters', krachtige zijspannen van 500 cc waarin streekgenoten Valentin en Joachim Martens de strijd aangaan met de buitenlanders. Er zijn 14 zijspannen, en dus (…) Lees het hele bericht

richie-ontmoet-bruegel

Richie ontmoet Bruegel

Als twee tijdperken elkaar kruisen ...

nieuwe-winst-voor-ll-si

Nieuwe winst voor LL SI

In de tweede afdeling van het zaalvoetbal heeft Futsal LL SI met 6-2 gewonnen van Hoei. De beloften verloren met 3-5.

collegeleerlingen-op-skireis-naar-het-ahrntal

Collegeleerlingen op skireis naar het Ahrntal

Goede tradities moet je in stand houden en dus vertrokken de leerlingen van het Sint-Franciscuscollege vanavond richting Ahrntal waar ze een week lang gaan skiën. Het was bij het vertrek aan de bussen een drukte van jewelste want het zijn liefst 116 leerlingen en een uitgebreide begeleidersgroep. Ginder gaan ze niet alleen (leren) skiën, maar er staan ook allerlei andere activiteiten op het programma.

bolderbergs-paaskamp-schot-in-de-roos

Bolderbergs paaskamp schot in de roos

Het paaskamp bij Bolderberg FC is een groot succes met een pak enthousiaste jonge voetballers. En al even gemotiveerde trainers en begeleiders. Tussendoor stonden ook andere dingen op dan voetbal zoals spelletjes,  een bezoek aan Tarsan & Jane en het bezoek van de paashaas. (foto's Yves Maex)

inbrekers-op-pad-in-berkenbos

Inbrekers op pad in Berkenbos

Er zijn vannacht inbrekers op pad geweest in Berkenbos. In de Koolmijnlaan werd vanochtend een poging tot inbraak ontdekt. Een schuifraam werd beschadigd, maar de daders raakten niet binnen. In de Waterleidingstraat hadden ze meer geluk, daar konden via een achterdeur binnendringen. De buit is daar niet bekend.

oude-glorieen-keren-terug-naar-dtm

Oude gloriën keren terug naar DTM

Hierbij een foto uit de oude doos met de Belg Eric van de Poele die in 1987 DTM-kampioen werd en onlangs op de persconferentie zijn ervaringen nog uit de doeken kwam doen. Maar tijdens de DTM op Zolder (17-19 mei) zal hij opnieuw van de partij zijn. Vanaf de race in Zolder zullen de Tourenwagen Classics deelnemen aan het voorprogramma van de DTM, met daarin wagens van destijds met ook rijders van weleer. Zo zal niet alleen van de Poele meerijden maar ook Harald Grohs die in 1984 (…) Lees het hele bericht

vogelverschrikkers-in-berkenbos-en-eversel

Vogelverschrikkers in Berkenbos en Eversel

Na het succes van vorig jaar zullen er dit jaar nog meer vogelverschrikkers te zien zijn in Heusden. Want volkskunstgroep De Akkermennekes herneemt zijn initiatief in Berkenbos en ook de KVLV van Eversel heeft er zich bij aangesloten. Voor Berkenbos kun je inschrijven tot 10 juni bij deakkermennekes[!]gmail.com. Zij organiseren op 11 en 18 mei ook workshops in Ons Huis (€ 5) waar je (…) Lees het hele bericht

de-eerste-basis-op-weg-naar-het-rijbewijs

De eerste basis op weg naar het rijbewijs

KWB Berkenbos organiseerde een vormingmoment voor vrije rijbegeleiders. 25 ouders, grootouders en jonge leerlingen namen samen op de schoolbanken plaats om de eerste basis te krijgen van de vrije rijbegeleiding. Zo'n vorming van 3 uur is vanaf dit jaar verplicht om als begeleider van een leerling-bestuurder te kunnen optreden. De toekomstige jonge bestuurders en hun begeleiders gingen na afloop met een attest naar huis. (foto Ludo Vanherle)

kbm-wil-wachtlijst-korter

KBM wil wachtlijst korter

De Kantonnale Bouwmaatschappij van Beringen start deze maand met een actualisatie van de wachtlijst voor een sociale woning. Alle kandidaat-huurders die ingeschreven zijn vóór 31 december 2017 krijgen dan de vraag of ze nog langer geïnteresseerd zijn. Eind vorig jaar stonden voor West-Limburg 4327 kandidaat-huurders op de lijst, bijna 550 meer dan een jaar eerder. De gemiddelde wachttijd bedraagt 6 jaar en 2 maanden. De KBM heeft momenteel nog heel wat projecten in (…) Lees het hele bericht

neos-wandelde-tussen-de-bloesem

Neos wandelde tussen de bloesem

Naar jaarlijkse traditie trok Neos Heusden-Zolder naar Haspengouw om te genieten van de weelderige bloesempracht. Het gezelschap vertrok aan de kapel van Helshoven om vervolgens via de Romeinse weg de 'Tjenneboom’ te bereiken. Daar zou ooit een heksenverbranding zijn gebeurd, maar daar vonden de wandelaars geen resten van terug. (foto Trudo Groffi)

proces-tegen-serieverkrachter-is-gestart-1

Proces tegen serieverkrachter is gestart

Voor de rechtbank in Hasselt is vandaag het proces begonnen tegen de 29-jarige man uit Heusden-Zolder die beschuldigd wordt van serieverkrachting en beroving van escortes. Hij boekte de prostituees via het internet en reed er dan mee naar Vogelsanckbos. Zijn smoes was dat hij hield van seks in de natuur. Maar in het bos – waar niemand de slachtoffers kon horen – werden ze verkracht en met de dood bedreigd als ze hun geld niet afgaven. Hij dreigde (…) Lees het hele bericht

60-maanden-cel-voor-misbruik-jonge-meisjes

60 maanden cel voor misbruik jonge meisjes

Een 25-jarige man uit Heusden-Zolder kreeg vandaag 60 maanden gevangenisstraf omdat hij verschillende minderjarige meisjes seksueel misbruikt heeft. Hij ging in de stationsbuurt van Hasselt op zoek naar jonge meisjes die thuis waren weggelopen en op zoek waren naar onderdak of genegenheid. Hij nodigde hen uit op een appartement, gaf hen daar drank en drugs om hen makkelijker te kunnen misbruiken. Sommige meisjes waren niet ouder dan 13. De man had ook een vrouw drugs laten (…) Lees het hele bericht

signalisatie-werkt-toch-al

Signalisatie werkt toch al, machines ook

Echt grote werkzaamheden waren vanochtend nog niet te bespeuren aan de rotonde, maar de verkeerslichten lijken deze keer wel te werken en ook de pijlen geven de juiste richtingen aan. UPDATE Ondertussen zijn in de loop van de voormiddag de machines stevig aan de slag gegaan. (foto's Julien Maebe)

politie-heeft-nieuwe-flitscamera-nodig

Politie heeft nieuwe flitscamera nodig

Op donderdag 25 april vergadert de gemeenteraad over 18 punten. Voor de politie moet een nieuwe snelheidscamera aangekocht worden. En ook de bijzondere bijstand tussen de politiezones komt opnieuw op de vergadering, vorige keer was dat punt uitgesteld. De raad moet zijn goedkeuring geven aan de gecoördineerde jaarrekening voor de 8 kerkfabrieken die het centraal kerkbestuur heeft ingediend. Ook wordt de kostprijs vastgelegd voor de verwijdering van (…) Lees het hele bericht

klaar-voor-de-mustang-invasie

Klaar voor de Mustang-invasie

Vele honderden – en als het aan Adelbert Engler ligt duizend – Mustangs zullen dit weekend Heusden-Zolder overspoelen. De editie 2019 van Mustang Fever, helemaal in het teken van 55 jaar Mustang, wordt drukker dan ooit. Vanuit heel wat landen komen eigenaars met hun wagen afgezakt. Kloppend hart van de organisatie ligt in de Schaapsweg in en rond de Mustang Garage. Daar kun je de grootste collectie Mustang-schaalmodellen ter wereld bewonderen. Ook de nieuwste ‘echte’ (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-46

Vandaag gezien

De lente toont in zowat elke hoek en kant van de natuur mooie beelden, je moet ze gewoon willen zien. (foto Jan Leijskens)

stijn-broekhoven-verkoopt-vastgoed-in-new-york

Stijn Broekhoven verkoopt vastgoed in New York

Stijn - Stan voor de Amerikanen - Broekhoven is afkomstig uit Heusden-Zolder. Maar sinds jaar en dag woont en werkt hij in New York, daar is hij aan de slag als vastgoedmakelaar. Hij heeft trouwens tegenwoordig de Amerikaanse nationaliteit. Hij is actief op een markt waar huizen en appartementen gigantisch duur zijn. De prijzen zijn vaak hallucinant. Björn Soenens, VRT-correspondent in de Verenigde Staten zocht Stijn op en maakte een reportage met hem. Je vindt ze terug op VRTNWS.

werken-rotonde-starten-morgen-opnieuw

Werken rotonde starten morgen opnieuw

Morgen, vrijdag, worden de werkzaamheden aan de rotonde aan de kerk van Heusden hervat. Maandag zijn ze al na enkele uren stilgelegd omdat de signalisatie niet in orde was en het verkeer in het honderd liep. De aannemer heeft de signalisatie nu aangepast en ook de tijdelijke verkeerslichten zijn extra gecontroleerd. Daarop heeft het Agentschap Wegen en Verkeer groen licht gegeven om opnieuw te beginnen. Morgen zulen dus de Koerselsebaan en de Poorthoevestraat van (…) Lees het hele bericht

2800-gratis-tickets-voor-de-dtm

2800 gratis tickets voor de DTM

Er wordt alles aan gedaan om van de terugkeer van het Duitse DTM-kampioenschap naar het circuit iets groots te maken. Zo deelt het gemeentebestuur 2.800 gratis tickets voor zaterdag 18 mei uit aan de inwoners. Die kunnen terecht in de speciale Heusden-Zolder tribune (met bewaakte fietsenstalling), ze genieten niet alleen van de races maar 's avonds ook van de DJ-set van Bob Sinclair. Om een gratis ticket te krijgen kom je naar MIJN/KRACHT waar de tickets aan de onthaalbox van ZLDR Luchtfabriek klaarliggen op zaterdag 27 april van 20 tot 22 uur en zondag van 13 tot 16 uur. Lukt dat niet dan kun je tussen 29 april en 6 mei naar de sportdienst gaan, of op 7, 8 of 9 mei tussen 17 en 19 uur in de bib binnenspringen, altijd uw identiteitskaart meebrengen. (foto DTM)

gemeente-promoot-topsport-in-een-campagne

Gemeente promoot topsport in één campagne

Heusden-Zolder is een gemeente waar veel topsport te beleven valt, veel mensen beseffen dat niet. De gemeente heeft daarom het belangrijkste aanbod - zeg maar het topje van de sportieve ijsberg - gebundeld in de campagne ‘Topsport in Heusden-Zolder’. Het seizoen opent op de Lotto BMX Track met de 3de en 4de manche van de UEC European Cup BMX op 21 en 22 april. Door het groeiende succes is er nu zelfs een derde dag aan toegevoegd waarin de Europese toppers zich met (…) Lees het hele bericht

sigurd-munters-is-grootmeester-ju-jutsu

Sigurd Munters is grootmeester Ju-Jutsu

Een zeer bijzonder moment vanmiddag voor Sigurd Munters en zijn vereniging Bushido Ju-Jutsu uit Zolder. Tijdens een speciale ceremonie in Japan werd hem de titel van Shi-Han of grootmeester overhandigd. Dat is alleen weggelegd voor de allerbesten in het Ju-Jutsu en is het resultaat van jarenlange inspanningen en trainingen. Het is dan ook een hoogtepunt in de clubgeschiedenis. Sigurd verblijft momenteel met een kleine delegatie in Japan, waar nu ook nog de kerselaars prachtig in bloei staan. Op vrijdag 26 april volgt nog een gelijkaardige ceremonie in het judolokaal van sporthal Zolder. (foto's Petra Tielens)

academie-heusden-zolder-blijft-de-grootste

Academie Heusden-Zolder blijft de grootste

Het deeltijds kunstonderwijs zit nog steeds in de lift. Dit schooljaar gaan in Limburg meer dan 25.000 leerlingen naar één van de 20 academies. Dit schooljaar zijn er 1.456 of 6 % meer dan vorig jaar. Volgens minister van onderwijs Crevits ligt de verklaring in het nieuwe decreet: daardoor kunnen nu ook 6-jarigen met muziek en woordkunst-drama starten, zoals ze eerder ook al in onder meer dans en beeldende kunsten konden, en kunnen de academies hun opleidingen beter op de lokale behoeften en vragen (…) Lees het hele bericht

kvlv-dames-vierden-lentefeest

KVLV-dames vierden lentefeest

De dames van KVLV Heusden verschenen op hun paasbest op het jaarlijkse lentefeest. Bij hen trouwens ook een aantal nieuwe leden. Na de bezinningsteksten en een maaltijd , konden ze naar hartelust meezingen op de tonen van accordeonmuziek. (foto's Rosita Vandebroek)

dit-jaar-opnieuw-opendeur-bij-de-brandweer

Dit jaar opnieuw opendeur bij de brandweer

De vorige editie is alweer twee jaar geleden en dus houdt de brandweerpost Heusden-Zolder dit jaar opnieuw een opendeurdag. Op zondag 23 juni is iedereen welkom in en rond de kazerne waar een heel programma wordt uitgewerkt met rondleidingen, static show van de voertuigen, hindernissenparcours, kinderanimatie en uiteraard demonstraties.

zaterdag-gaat-de-kerk-van-viversel-weer-open

Zaterdag gaat de kerk van Viversel weer open

Zaterdag is het feest in Viversel want dan wordt de Sint-Quirinuskerk heropend, nadat ze zowat een jaar dichtbleef voor restauratiewerken. Die werkzaamheden zijn vrij ingrijpend geweest. De kerktoren heeft een hele tijd in de stellingen gestaan. Het dak is vernieuwd, net als de elektrische installatie, de centrale verwarming, het licht en de geluidsinstallatie. Ook opvallend frisser ogen de glas-in-lood ramen die in gespecialiseerde ateliers in Duitsland een restauratiebeurt (…) Lees het hele bericht

inbraak-in-voetbalkantine-1

Inbraak in voetbalkantine

Er is ingebroken in de kantine bij het voetbalterrein in de Minderbroedersstraat dat onder meer gebruikt wordt door het Sint-Franciscuscollege. De inbraak is deze voormiddag ontdekt. Binnen was alles overhoop gehaald, maar het is niet duidelijk of er iets kon buit gemaakt worden. Het lokaal heeft in het verleden al vaker ongewenst bezoek gekregen.

fietser-van-de-week-maria-en-fons

Fietser van de week: Maria en Fons

Maria Vandebroek en Fons Veestraten uit Eversel fietsen al sinds jaar en dag door Heusden-Zolder. Ze genieten van de gezonde lucht, de mooie omgeving en de ontmoetingen. Dat laatste wordt een stuk makkelijker vanop de fiets dan bijvoorbeeld vanuit de auto. Wil je iemand nomineren? Mail dan naar paul.coolen[!]telenet.be

vandaag-gezien-45

Vandaag gezien

Ook de sleedoorn staat in bloei. (foto Jan Leijskens)

wat-bakt-snijers-ervan-in-tielt

Wat bakt Snijers ervan in Tielt?

Patrick Snijers en Davy Thierie nemen dit weekend deel aan de TAC Rally in de buurt van Tielt, de derde wedstrijd van het Belgisch rallykampioenschap. Na de sterke vierde plaats in Spa wil het duo in de TAC Rally zijn leerproces aan het stuur van de Polo R5 verder zetten. De TAC Rally, een klassieker die sinds 1972 wordt georganiseerd, is al verschillende keren gewonnen door Patrick Snijers, de laatste keer in 2001. 60 % van de huidige klassementsritten, zijn dezelfde uit zijn glorieperiode. Een goed voorteken?

ook-paashaas-bezocht-de-markt

Ook paashaas bezocht de markt

Er stond een schrale noordoosten wind vandaag maar op de multiculturele markt moest die deze namiddag duidelijk het onderspit delven tegen de lentezon. Gevolg: veel bezoekers en opvallend veel gezinnen die er een paasvakantie-uitstap van maakten. Ze ontmoetten er trouwens ook de paashaas die met kwistige hand chocolade eitjes uitdeelde. De populaire langoor was ook het favoriete foto-onderwerp.

mehmet-ustun-bezoek-christchurch-na-de-aanslag

Mehmet Üstün bezoekt Christchurch na de aanslag

strong>Mehmet Üstün van de Sultan Ahmet moskee in de Pastoor Paquaylaan is momenteel in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Hij is daar als voorzitter van de moslimexecutieve van België. Hij wordt vergezeld door enkele andere moslims uit ons land en Duitsland. Ze willen er hun solidariteit betuigen met de moslims die op 15 maart het slachtoffer waren van een terroristische aanslag door een extremist. In twee moskeeën vielen toen 50 doden en evenveel gewonden. Mehmet heeft in (…) Lees het hele bericht

khalid-vindt-al-derde-portefeuille

Khalid vindt al derde portefeuille

Khalid Ahmidouch, een dertiger uit Heusden-Zolder, vond vanmorgen toen hij het Sint-Franciscusziekenhuis verliet, een portefeuille met daarin naast de nodige papieren een kleine 200 euro. De eerlijke vinden verwittigde de politie en zo kon de portefeuille terugbezorgd worden aan de rechtmatige eigenaar, een man van in de tachtig. Opvallend is wel dat Khalid nu al voor de derde keer in dezelfde omgeving - Paquaylaan - Amideuslaan - een portefeuille vond. Telkens kon hij terug aan de eigenaar worden gegeven.

recordaantal-deelnemers-voor-europacup-bmx

Recordaantal deelnemers voor Europacup BMX

Het paasweekend staat op de BMX-track op Circuit Zolder in het teken van de Europabeker, voluit de UEC BMX European Cup Rounds 3 & 4. Het wordt voor Zolder de grootste editie ooit met 3416 deelnemers, liefst 500 meer dan vorig jaar. De afgelopen vijf jaar is het record telkens gesneuveld. Tickets zijn te koop via www.bmxzolder.be. Het is meteen ook een generale repetitie voor de wereldkampioenschappen in de laatste week van juli.

wilderman-of-de-punkspirit-van-elvis-peeters

Wilderman of de punkspirit van Elvis Peeters

Zaterdag om 20 uur kun je in het Muzecafé gaan kijken en luisteren naar Wilderman. Dat is de nieuwe band van schrijver Elvis Peeters, die als zanger optreedt en zich opnieuw overgeeft aan de punk. Wie herinnert zich immers nog Aroma di Amore, waarmee hij in 1982 de finale van Humo's Rock Rally bereikte. Voor deze band heeft hij er bassist Chris Carlier bijgehaald samen met Koen Van Roy op sax en drummer Toon van Dionant. 'Smijt een bom' was vorig jaar hun eerste singel en nu is er ondertussen ook het album 'Wilderman'. Gratis inkom/vrije gift.

kreabo-viert-verjaardag-met-eenakters

Kreabo viert verjaardag met éénakters

Toneelgroep Kreabo in Boekt bestaat 40 jaar en viert dat met een éénakterfestival. De komende dagen brengt het gezelschap een éénakterfestival in de theaterzaal in de kerk van Boekt (ingang Hoogveld). Op het programma twee stukken. ‘Nooit gedacht dat ze zo jong waren die ouw’ in een regie van Andy Van Nuffel en ‘Een arbeider is maar een hond’ geregisseerd door Trudo Groffi. Er zijn voorstellingen op 11, 12 en 14 april, telkens om 20 uur, tickets kosten € 10.

zaterdag-optredens-bij-pick-up

Zaterdag optredens bij Pick Up

Nu zaterdag 13 april is het Record Store Day, de dag dat wereldwijd de onafhankelijke platenzaken in de kijker gezet worden. Je kunt dan onder meer speciale releases op vinyl op de kop tikken. Daarvoor zorgen ook Whispering Sons, de band met leden uit onder meer Heusden-Zolder, en Millionaire. Zoals elk jaar staan live-optredens op de affiche, ook in de Pick Up, de cd en vinylshop van Fonny Jans op Suska-Berg. Daar treden om 10 uur Bonfire Lakes op, om 11 uur Mad About Neil. En dat is een tribute aan Neil Young waarvoor Piet De Pessemier, Davy Jansen en Jo Smeets éénmalig samenwerken. Om 13 uur speelt Crayon Sun live en om 15 uur mag Jimmy Dewit het gratis muziekfestijn afronden.

vandaag-gezien-44

Vandaag gezien

Al een 14-tal dagen zitten de boomkikkers te zonnen op tal van plaatsen in het Bolderdal. Vooral in de late avond geven ze damen een kikkerconcert. Dit exemplaar kwam gewoon op bezoek bij Jan Leijskens in de tuin, die wilde persé op de foto staan.

aantal-geboortes-neemt-toe-in-heusden-zolder

Aantal geboortes neemt toe in Heusden-Zolder

In Heusden-Zolder zijn in 2017 334 kinderen geboren. Dat blijkt uit de cijfers van de federale overheidsdienst die de statistieken opmaakt en die vandaag zijn gepubliceerd. Het ging om 168 jongens en 166 meisjes. In 2016 ging het om 331 kinderen en een jaar eerder om 319. Heusden-Zolder gaat daarmee in tegen de gemiddelde trend in ons land waarbij het aantal geboortes al 7 jaar op rij daalt.

mobiele-dieven-sloegen-toe-in-beringen

Mobiele dieven sloegen toe in Beringen

Voor de rechtbank in Hasselt stond vandaag opnieuw een twintiger uit Heusden-Zolder terecht, deze keer in het gezelschap van een leeftijdsgenoot uit Houthalen. In de eerste helft van 2016 pleegden ze een reeks diefstallen in Beringen. Eerst gingen ze bij een woninginbraak aan de haal met twee koersfietsen. Later volgden nog diefstallen van twee bromfietsen en twee personenauto's. Maar omdat de twee dat verleden blijkbaar achter zich hebben gelaten, vorderde het parket een stevige werkstraf of een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden. Volgende maand kennen ze het vonnis.

mijnerfgoed-viert-50ste-verjaardag-e314

Mijnerfgoed viert 50ste verjaardag E314

De erfgoedcel Mijn-Erfgoed heeft voor nu zondag een bijzonder programma in elkaar gebokst rond de E314 centraal. Aanleiding is de 50ste verjaardag van de snelweg die niet alleen Limburg doorkruist maar ons ook verbindt met de rest van het land én Europa. In de zes mijngemeenten As, Beringen, Genk, Maasmechelen, Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren heeft Mijnerfgoed een speciaal programma (…) Lees het hele bericht

deputatie-weigert-omgevingsvergunning-narqila

Deputatie weigert omgevingsvergunning NarQila

De buurtbewoners van de Zolderseweg, die stappen ondernemen tegen de hinder door shishabar NarQila, hebben opnieuw een slag thuis gehaald. Eerder liet de burgemeester de bar twee keer een maand sluiten wegens overtredingen van onder meer de rookwetgeving. Een 20-tal buurtbewoners was ook in beroep gegaan bij de bestendige deputatie tegen de regularisatie en uitbreiding van het terras aan de voorzijde tot veranda en de aanleg van een tiental parkeerplaatsen in de (…) Lees het hele bericht

parking-brancardiershof-is-bijna-klaar

Parking Brancardiershof is bijna klaar

De werken aan de parking Brancardiershof op De Schacht zijn aan hun laatste fase toe. In het weekend van 20 en 21 april kunnen er voor het eerst auto's parkeren. Er zijn in het totaal 540 parkeerplaatsen voorzien, naast de 423 plaatsen op het Schachtplein. Ze zijn nodig, niet alleen voor de veertiendaagse markt, maar ook wanneer binnenkort CC Muze zijn deuren opent, terwijl daar ook al CVO De Verdieping, ZLDR Luchtfabriek en andere initiatieven heel wat volk aantrekken. De twee parkeerterreinen zijn gratis, maar ze hebben LED-verlichting, slagbomen én camera's met nummerplaatherkenning. Daarmee moet de overlast worden aangepakt.

rode-kruis-zamelt-bloed-in-1

Rode Kruis zamelt bloed in

Het Rode Kruis komt dezer dagen weer naar Heusden-Zolder afgezakt voor bloedinzamelingen. Deze avond van 17.30 tot 20 uur staan de bedjes gespreid in Sint-Baaf Eversel. Maandag 15 april van 17.30 tot 20 uur kunnen bloedgevers terecht in Ons Huis Berkenbos. En op donderdag 25 april is er nog een kans, dan van 17.30 u tot 20.30 in de Witte Zaal in Bolderberg.

sfc-leerlingen-genieten-in-italie

SFC-leerlingen genieten in Italië

De leerlingen van het zesde jaar van het Sint-Franciscuscollege genieten momenteel van een prachtreis door Italië. Ondertussen bezochten ze al Pisa, Lucca, Firenze, Assisi - op zoek naar de roots van Sint-Franciscus - Montepulciano en vandag ook Pompeï. En naast de cultuur en het eten, kunnen ze ook van een heerlijk zonnetje profiteren.

dit-jaar-opnieuw-twee-foodtruckfestivals

Dit jaar opnieuw twee foodtruckfestivals

Ook dit jaar kan je in Heusden-Zolder weer twee keer genieten van het foodtruckfestival 'Chefs on Wheels'. Op 22 en 23 juni nemen tientallen food- en drinktrucks het Heldenplein in Zolder in. En op 21 en 22 september keren ze nog eens terug, deze keer om de feestweide van domein Bovy te bezetten. Ook voor de editie 2019 zullen de foodtrucks geregeld wisselen en ook nu zijn weer optredens voorzien.

vandaag-gezien-43

Vandaag gezien

Een ballote is een kruid uit de lipbloemenfamilie. De verschillende soorten balloten kregen geneeskundige krachten toebedeeld. (foto Jan Leijskens)

jonge-oplichters-voor-de-rechter

Jonge oplichters voor de rechter

Twee jongemannen van in de 20, één uit Heusden-Zolder en één Leopoldsburg, stonden vandaag voor de rechter omdat ze met phising mails nietsvermoedende slachtoffers bankkaartgegevens ontfrutselden en daarmee geld afhandig maakten. Ze stuurden hen mails zogezegd van hun bank. Ze maakten zeker twee slachtoffers en haalden in het toaal 20.000 euro af. De twee verwezen naar een derde persoon die van hun rekening gebruik maakte in ruil voor een vergoeding. De (…) Lees het hele bericht

werken-aan-rotonde-zijn-al-stilgelegd

Werken aan rotonde zijn al stilgelegd

De werken aan de rotonde bij de kerk van Heusden, zijn alweer stilgelegd. In de loop van de voormiddag hebben de politie en de verantwoordelijke van het Agentschap voor Wegen en Verkeer controles gehouden. Het bleek dat er tekortkomingen waren, zowel aan de staat als de opstelling van de signalisatie en de tijdelijke verkeerslichten. Samen met de werknemers van de firma werd nog gezocht naar een oplossing, tevergeefs. Ondertussen moest de politie het verkeer (…) Lees het hele bericht

nood-aan-nieuwe-pleeggezinnen

Nood aan nieuwe pleeggezinnen

Heusden-Zolder telt op dit moment 25 pleeggezinnen. Die vangen voor korte of lange tijd een kind op dat niet bij de ouders kan wonen. Het gaat om baby’s, peuters, kleuters, kinderen, tieners en zelfs volwassenen met een beperking die zo een warme, tijdelijke thuis vinden. Maar de nood blijft groot, want liefst 79 Limburgse kinderen wachten nog op een plekje in een pleeggezin. Daarom zoekt Pleegzorg Limburg nieuwe gezinnen. Op een infoavond op 23 april om 20 uur in CC Muze wordt alles uit de doeken gedaan. Meer info en inschrijvingen: www.pleegzorglimburg.be of 089 84 07 60

mangelbeekvallei-krijgt-herwaardering

Mangelbeekvallei krijgt herwaardering

Niemand zal wellicht nog moeten overtuigd worden van het belang van de Mangelbeekvallei: een afwisselend landschap met natte natuur, kleine landbouwkavels, vijvers en kastelen. Maar ook hebben de mijnverzakkingen het natuurlijk watersysteem in de Mangelbeekvallei sterk verstoord. Daardoor zijn sommige gronden te nat geworden en andere te droog en dat is een bedreiging voor dieren en planten. De Vlaamse Landmaatschappij werkte daarom een landinrichtingsplan uit om de wat vergeten (…) Lees het hele bericht

de-sfeer-van-een-jazzconcert

De sfeer van een jazzconcert

Wie nog even de sfeer wil opsnuiven van het jazzconcert dat MJO gisteravond in het Muzecafé gaf, moet zeker dit filmpje van Frans Morawski eens bekijken, op een speciale manier gemaakt.

werken-rotonde-van-start

Werken rotonde van start

Denk eraan dat je vanaf vanochtend moeizaam doorkunt aan de rotonde bij Heusden-kerk. De Koerselsebaan en de Poorthoevestraat zijn afgesloten, Er zijn omleidingen voorzien. Het verkeer tussen Guido Gezellelaan/Sint-Willibrordusplein en Brugstraat mag afwisselend over één kant van de rotonde. Het wordt geregeld door tijdelijke verkeerslichten. (foto Julien Maebe)

mjo-brengt-composities-van-marco-cirone

MJO brengt composities van Marco Cirone

De ritmesectie van the Muze Jazz Orchestra ging zondagavond in het Muzecafé met het werk van Marco Cirone aan de slag en dat onder leiding van de master himself. Het swingde dus weer aardig de pan uit, met af en toe een brokje nostalgie. (foto's Ria De Clerck)

futsal-dames-staan-weer-derde

Futsal-dames staan weer derde

De dames van futsal LL SI speelden zondagavond bij Gelko Hasselt B, derde in de stand en de tegenstander in de finale van de beker van Limburg. In de eerste helft faalde de afwerking af en toe zodat het 3-2 stond bij de rust. Maar in de tweede helft volgde de ommeker, eerst kwam de gelijkmaker en in 10 minuten tijd was de zege binnen: 3-5. Zo staat Heusden-Zolder nu derde.

zolder-b-verliest-in-leopoldsburg

Zolder B verliest in Leopoldsburg

In de derde provinciale A van het basketbal heeft Zolder B met 76-66 verloren van Union Leopoldsburg B. In 3B won Zolder C door forfait van Bilzerse B.

massa-toeschouwers-en-auto-s-op-dropped

Massa toeschouwers en auto's op Dropped

Het was vandaag erg druk op het mijnterrein. Op het Marktplein en de parking had immers 'Dropped' plaats, een event met een heel pak tuning cars en prachtig opgemaakt oldtimers. Die kwamen van heinde en verre afgezakt, net als de toeschouwers die zich met hun fototoestellen lieten gaan. (foto's Ann Jordens)

verlies-voor-anadol-winst-voor-bolderbeg

Verlies voor Anadol, winst voor Bolderbeg

In de tweede provinciale A heeft FC Anadol met 2-4 verloren van FC Eksel. In 2B versloeg Bolderberg FC Kolmont met 3-2.

kampioen-kvv-verliest

Kampioen KVV verliest

In derde provinciale A heeft kampioen KVV Heusden-Zolder met 2-1 verloren bij Kadijk.

sk-06-verliest-bij-de-kampioen

SK 06 verliest bij de kampioen

In zijn laatste uitwedstrijd van het seizoen moest SK Heusden 06 zich gewonnen geven bij kampioen Verbroedering Lommel, het werd 2-0.

ware-vrienden-laten-kennismaken-met-instrumenten

Ware Vrienden laten kennismaken met instrumenten

De Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden blijft inzetten op haar jeugdwerking. Zo organiseerde ze vandaag in de Zolderse harmoniezaal opnieuw een instrumentenbeurs waar jongeren konden komen kennismaken met verschillende instrumenten, en ze uiteraard zelf proberen. Deze keer werd tussendoor ook een open repetitie gehouden waarbij geïnteresseerde jongeren hun stoeltje tussen de muzikanten konden schuiven om helemaal de sfeer te kunnen opsnuiven. Aan het eind (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-42

Vandaag gezien

Jan Leijskens trakteert ons op een lentebeeld.

zolder-a-is-het-winnen-niet-verleerd

Zolder A is het winnen niet verleerd

In de tweede landelijke van het basketbal heeft Zolder A zaterdag gewonnen van Kontich Wolves: 81-60. Opnieuw een forfaitnederlaag voor Heusden A in tweede provinciale. In derde A versloeg Heusden B Miners Beringen C met 55-51. In 4A won Heusden C van Zonhoven B met 50-47. In 4C was Zolder E de sterkste tegen Sint-Truiden C: 102-65.

vck-wint-bij-leiders

VCK wint bij leiders

In het volleybal lijkt VCK Bolderberg de jongste weken zijn tweede adem gevonden te hebben. Zaterdagavond ging het met 0-3 winnen bij leider Beerse, setstanden waren 19-25, 13-25 en 19-25.

kandidaat-kunstenaars-gaan-er-gretig-tegenaan

Kandidaat-kunstenaars gaan er gretig tegenaan

Het was vandaag bijzonder druk op de verschillende vestigingsplaatsen van de gemeentelijke academie voor beeldende kunsten. De ateliers zetten immers hun deuren open. Maar het was geen passieve opendeurdag. iedere geïnteresseerde kreeg de kans om eens echt aan beeldhouwen te doen, of schilderen, of welke discipline dan ook. De academie had voor het nodige materiaal gezorgd en de leerkrachten probeerden hun enthousiasme over te brengen. En te oordelen aan het fanatisme waarmee heel wat kandidaat-studenten aan de slag waren, gaan die zeker overstag gaan tegen volgend jaar. (foto's Ann Jordens)

zolderse-verenigingen-op-kruiswegmeditatie

Zolderse verenigingen op kruiswegmeditatie

Verschillende verenigingen uit de parochie Zolder hielden samen een kruiswegmeditatie. Daarvoor daagden zowel jongeren als ouderen op. Samen trokken ze langs de 14 staties die de laatste dag van het leven van Jezus verhalen. Een weg van vallen en opstaan, net zoals in het dagelijkse leven. (foto's Kristien Jaspers)

wieze-boys-a-verdiende-kampioen-in-eerste

Wieze Boys A verdiende kampioen in eerste

VK Wieze Boys A is de nieuwe kampioen in de eerste afdeling van het bedrijfsvoetbal. Sting Waterschei gaf forfait voor de kampioenenmatch en strooide daardoor op een onsportieve manier wat roet in het eten. Maar dat lieten ze zich niet aan het hart komen aan de Congostraat. De B-ploeg die vandaag vrij was, trad op als sparringpartner zodat het feest uiteindelijk toch compleet werd, inclusief heel wat doelpunten. Wieze Boys A is daarmee de terechte kampioen die op Paasmaandag ook nog de bekerfinale tegen RP Products speelt. En voor Wieze Boys B was het vandaag een generale repetitie want ook zij zullen volgende week wellicht kampioen spelen. (foto's Ann Jordens)

the-reasons-deden-het-swingen

The Reasons deden het swingen

Het swingde vrijdagavond in de Muze tijdens het optreden van The Reasons. Ze brachten vooral groove en funk muziek, en de stem van spilfiguur Kathleen Van Campfort paste daar perfect in. (foto's Ria De Clerck)

richie-gaat-shoppen

Richie gaat shoppen

In de winkel leer je altijd wat bij ...

los-een-erg-gevarieerde-expo

'Los': een erg gevarieerde expo

In kasteel Meylandt is vrijdagavond de tentoonstelling 'Los' geopend, met werk van leerlingen uit de verschillende ateliers. Volgens schepen Marleen Hoydonckx - in haar openingswoord - leek het alsof de beeldhouwers waren LOSgebroken uit hun ateliers aan het Heem. Alleszins is ook de verbeelding van de leerlingen losgebroken, breed geïnspireerd met gebruik van alle mogelijke technieken. Het resultaat is al even breed: van een gekruisigde Christus die sierlijk in een 'zwembad' met fakirnagels duikt tot een spiegel die los zijn draadwerk projecteert. Nog te bezoeken tot en met 27 april. (straks meer foto's van Julien Maebe)

beloften-redden-de-eer

Beloften redden de eer

In de tweede afdeling van het zaalvoetbal heeft FS LL SI met 4-3 verloren in Borgloon. De U21 wonnen met 1-2.

kinderen-vls-berkenbos-testen-talenten

Kinderen VLS Berkenbos testen talenten

Vandaag beleefden de kinderen van de lagere school Berkenbos een plezante talentendag. Ouders en partners hadden er mee voor gezorgd dat de kinderen een waaier aan activiteiten en workshops kregen aangeboden: capoeira, voetmassage, djembé, volksspelen, toneel, muziek, survivaltechnieken, koken, crea, verhalen, zeepjes maken, ... De dag werd afgerond met een ontmoetingsmoment met ouders en kinderen, daarbij werd soep verkocht ten voordele van Broederlijk (…) Lees het hele bericht

t-mollenholleke-in-de-bres-voor-t-zuiden

't Molenholleke in de bres voor 't zuiden

’t Molenholleke hield zijn jaarlijkse koffiebreak ten voordele van de vzw's Banglabari en Hogar Hermana Elisa El Carmen. Er was een grote opkomst en de wafeltjes en koekjes gingen vlot van de hand. De voorbije weken is ook hard gewerkt tijdens het vastenproject, over de klasgrenzen heen. Dit jaar was er ook een dans aangeleerd en die vormde een mooie afsluiter van het project. (foto Sara Bellinkx)

rocco-and-friends-zetten-roxy-op-stelten

Rocco and friends zetten Roxy op stelten

In The Roxy Theatre gebeurt niet alles op het witte doek. Af en toe wordt de boel daar ook eens muzikaal op stelten gezet. Zoals door Rocco Di Turi bijvoorbeeld, zeker als die een heleboel 'Friends' meebrengt zoals Mauro Pawlowski, Johan Schroyen en een heleboel anderen. Het regende dan ook klassiekers. (foto's Ria De Clerck)

signalisatie-dtm-wordt-voorbereid

Signalisatie DTM wordt voorbereid

Er heeft een nieuwe coördinatievergadering plaatsgevonden op Circuit Zolder als voorbereiding van het DTM-weekend. Daar namen alle verantwoordelijken van circuit, gemeente, politie, wegpolitie, Wegen en Verkeer en de signalisatiefirma Fero deel. Daarop is een concensus bereikt over de aanpak van verkeer en hulpverlening, vervolgens is een nieuwe meeting georganiseerd met alle verantwoordelijken van de buitenposten. Ook heeft het Vlaams Verkeerscentrum toegezegd dat de matrixborden boven de snelwegen kunnen ingezet worden om dynamische boodschappen te sturen.

de-linde-serveert-multicultureel-ontbijt

De Linde serveert multicultureel ontbijt

De leerlingen van De Linde genoten vandaag van een multicultureel ontbijt. Daarvoor hadden ook heel wat ouders de handen uit de mouwen gestoken. (foto Peter Vanhamel)

autobrand-veroorzaakt-lange-file

Autobrand veroorzaakt lange file

Vanmorgen vroeg heeft een autobrand het verkeer op de E314 in de soep gestuurd. Rond kwart voor 7 vatte de wagen vuur in de buurt van afrit 27 bij Terlaemen, richting Houthalen. Daar verloopt het verkeer sowieso al moeilijk door de werken. De brandweer kon het vuur doven maar ondertussen stond er een fikse kijkfile tot Houthalen, aan de overzijde ontstond een file tot in de buurt van het klaverblad.

neos-proeft-van-chocolade

Neos proeft van chocolade

Neos Heusden-Zolder is bezig aan een reeks bedrijfsbezoeken en de lekkerbekken onder de leden waren zo te gast bij Visser Chocolade in Oudsbergen. Ze leerden heel wat over chocolade en wat er allemaal mee kan gecreëerd worden. Dat zijn dus niet alleen paashazen, zowat alles kan in een chocoladevorm gegoten worden. En uitgebreide proeverij was overtuigend: Belgische chocolade is een topproduct en Visser Chocolade staat zeker niet op de laatste rij! (foto Trudo Groffi)

bolderberg-zoekt-jeugdspelers-en-trainers

Bolderberg zoekt jeugdspelers en -trainers

Bolderberg FC gaat prat op zijn uitgebouwde jeugdwerking. Maar voor het volgende seizoen zijn nog enkele gaten te vullen. Zo is de club op zoek naar spelers voor de U15 en U17, dus spelers geboren in de jaren 2004, 2005 en 2006. Ook worden nog altijd enkele bijkomende jeugtrainers gezocht. Contact opnemen met jeugd[!]Kbolderbergfc.be.

the-resasons-speuren-naar-de-roots-van-de-soul

The Resasons speuren naar de roots van de soul

Morgenavond om 20 uur geven The Reasons een optreden in het Muzecafé. Deze nieuwe Antwerpse soulband rond zangeres Kathleen Van Campfort brengt je zo terug naar de seventies. De band met ervaren muzikanten put haar inspiratie uit de muziek van onder meer Mary Jane Hooper en Betty Harris. Stomende soulfunk uit het groove-universum dus. Toegang gratis (vrije gift)

drugsdealer-werd-nordic-walker

Drugsdealer werd nordic walker

Een man van 58 uit Heusden-Zolder is vandaag veroordeeld tot 15 maanden cel met uitstel, 8.000 boete en de gerechtskosten omdat hij drugs dealde. Ook zijn auto is hij definitief kwijt. Hij was een kleine twee jaar geleden in een restaurant in Geel betrapt door een politieinspecteur in burger op het ogenblik dat hij coke gaf aan een kelner. Het kwam tot een kleine vechtparij. De kelner bleek een vaste klant te zjn. Bij de dealer thuis vond de politie drugs en alle (…) Lees het hele bericht

hje-wjerd-toch-zoe-wa-strofelechtig

Hjê wjêrd toch zoe wa strofelechtig

Ze zeggen wel eens dat iemand wa strofelechtig wjêrd als hij of zij minder goed te been begint te worden. Dat is het eigenlijk een synoniem van 'taffelechtig'. Maar je hoeft echt niet oud te zijn om eens stevig 'doal te strofele'.

motoren-rijden-weer

Motoren rijden weer

Vandaag kan je de tweewielers bezig zien en horen op Zolder, want het is de eerste circuitdag van de Motorsportschool Zolder. (foto Marcel Gybels)

gepensioneerden-van-t-weyerke-naar-tongeren

Gepensioneerden van 't Weyerke naar Tongeren

Een kleine groep gepensioneerden van 't Weyerke maakte een uitstapje naar Tongeren. Na een culinair intermezzo in 't centrum, werd Ambiorix begroet en bezochten ze in het Gallo-Romeins Museum de expo over Stonehenge. De uitgebreide collectie en de uitleg van de gids zorgden ervoor dat het gezelschap een stuk slimmer weer huiswaarts keerde. (foto's Ludo Vanherle)

ook-recreante-van-moed-en-volharding-doen-het-goed

Recreanten van Moed en Volharding doen het goed

Bij Moed en Volharding wordt niet alleen aan competitieturnen gedaan, er is ook een groep meisjes en jongens die aan recreatieturnen doet en daarvoor maar een beperkt aantal uren per week oefenen. Toch boeken ook zij resultaten, ze namen zopas deel aan hun eerste wedstrijd en haalden daar allen samen meer dan 20 medailles. (foto Stefanie Jacobs)

jacht-op-loslopende-paarden

Jacht op loslopende paarden

De politie is vanmiddag opgetrommeld voor drie loslopende paarden, die liepen vlakbij de spooroverweg aan de Merelstraat en Beringerheide. De dieren waren gelukkig vrij kalm en de inspecteurs konden hen samenbrengen bij een veld. Daar is een ploeg van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum de paarden met de trailer komen ophalen. De eigenaar is gekend en verwittigd. Gelukkig zijn er al die tijd geen problemen voor auto's of treinen geweest.

drie-keer-goud-voor-sharina-van-gompel

Drie keer goud voor Sharina Van Gompel

Op de Belgische universitaire en hogeschoolkampioenschappen gymnastiek in Louvain-la-Neuve behaalde Sharina Van Gompel van Moed en Volharding de 1ste plaats. Ze stond ook op het hoogste schavotje in de onderdelen grond en sprong, 3 Belgische titels dus. Sharina nam deel via de Thomas More Hogeschool. Samen met haar medestudenten behaalde ze ook nog eens de derde plaats in het teamklassement. En dat bij de eerste deelname. Sharina had zelf geen titel verwacht, vooral omdat het niveau zeer hoog lag.

dieven-dringen-binnen-in-tuinhuis

Dieven dringen binnen in tuinhuis

In de Koolmijnlaan is - vermoedelijk afgelopen nacht - een inbraak gepleegd in een tuinhuis. Het is niet duidelijk wat daarbij is buit gemaakt.

schitterende-vertelster-als-afronding-bibdag

Schitterende vertelster als afronding bibdag

In de bib werd de reeks ‘woensdag bibdag’ voor dit schooljaar afgesloten. En dat met vertellingen door Diane Peeters, die het verhaal van Pol bracht. En wat een vertelster! De vele kinderen luisterden met open mond en ook de aanwezige volwassen hield ze aan haar lippen gekluisterd. (foto’s Julien Maebe)

senioren-aan-de-feesttafel

Senioren aan de feesttafel

In de Zandloper had vandaag de eerste van twee 70-plusfeesten plaats. Daarvoor worden de senioren van Heusden-Zolder ieder jaar uitgenodigd. Ze krijgen dan – voor een democratische bijdrage - een lekkere maaltijd aangeboden, een optreden door de mondharmonicaspelers, een welkomsttoespraak door schepen Dirk Schops en een hand van de burgemeester. En er werd natuurlijk veel gebabbeld en verteld. (foto’s Julien Maebe)

werkloosheid-blijft-dalen-1

Werkloosheid blijft dalen

Op 31 maart telde Heusden-Zolder 928 werklozen, 66 of 6,6 % minder dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar. In vergelijking met vorige maand zijn er 45 werklozen minder, een afname met 5,8 %. Nog 6,3 % van onze beroepsbevolking zit zonder werk, in Limburg én Vlaanderen bedraagt dat 6,0 %. Eind februari had de VDAB voor Heusden-Zolder 158 openstaande vacatures, waarvan 126 voor vaste jobs.

fietser-van-de-week-kleuters-van-de-toverfluit

Fietser van de week: kleuters van De Toverfluit

Deze week zijn de kleutertjes van de Toverfluit genomineerd. Zij kunnen dagelijks met een resem fietsjes oefenen op een parcours dat de school op de speelplaats heeft aangelegd. Op die manier is het uiteraard ook de bedoeling om de kinderen met hun ouders aan te zetten om met de fiets naar school te komen. Minder auto’s in het verkeer betekent immers ook meer verkeersveiligheid. Wil je iemand nomineren? Stuur dan foto’s en tekst naar paul.coolen[!]telenet.be

opgelet-voor-de-camera

Opgelet voor de camera

Heb jij al gelachen naar de camera? Sinds vanochtend zes uur is immers overal - in België en de omringende landen - een flitsmarathon bezig. Daardoor loop je ook in Heusden-Zolder nog meer dan de voorbije weken de kans om geflitst te worden. De camera's worden nog tot morgenvroeg 6 uur overal opgesteld.

doorprikt-olifant-in-porceleinwinkel

DOORPRIKT: Olifant in porceleinwinkel?

Jumbo komt dus tegen eind dit jaar naar de Cité. Dat is toch de bedoeling, want de vergunningen moeten nog afgeleverd worden, maar we gaan ervan uit dat dat wel in orde zal komen. Maar ook dit is weer een medaille die duidelijk twee kanten heeft. 

Laat ons positief beginnen. Zo'n grote winkelketen gaat nooit over één nacht ijs. Het feit dat ze investeren in een winkel op de Cité, bewijst dat ze geloof en vertrouwen hebben in de toekomst (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-41

Vandaag gezien

Ook op een weide in de Schansbeemden kun je vastrijden, zelfs met een terreinwagen. Dat mocht de herder vandaag ondervinden. Gelukkig is er dan een traktor in de buurt. (foto Tony Lespoix)

academie-laat-proeven-van-de-atelierwerking

Academie laat proeven van de atelierwerking

De Academie voor Beeldende Kunsten van Heusden-Zolder organiseert nu zaterdag een reeks workshops om geïnteresseerden te laten proeven van de sfeer van een authentiek atelier.En hen tegelijk de eerste knepen van het beeldhouwen, grafiek of schilderen bij te brengen. Of de eerste stappen in de tekenkunst of het werken in een echte fotografie-doka te laten zetten. De leerkrachten zorgen voor de begeleiding, alle workshops zijn gratis en materialen worden voorzien door de (…) Lees het hele bericht

rode-kruisopvangcentrum-ontvangt-scholen

Rode Kruisopvangcentrum ontvangt scholen

Het Rode Kruisopvangcentrum Heusden-Zolder werkt samen met het stadsbestuur van Beringen voor het MOOOV Filmfestival. MOOOV staat garant voor kwaliteitsvolle cinema met oog voor de strubbelingen in de wereld, het richt zijn schrijnwerpers dus ook op de vluchtelingenproblematiek. Daarvan wil het centrum gebruik maken om zich te tonen. Tussen 25 april en 6 mei brengen verschillende Beringse scholen een bezoek aan het opvangcentrum in de Kapelstraat. Voordien hebben ze al een (…) Lees het hele bericht

27-snelheidsovertreders-betrapt

27 % snelheidsovertreders betrapt

De politie heeft gisteren opnieuw snelheidscontroles gehouden op 7 plaatsen, dat gebeurde vooral in de avondspits en later. Er zijn 1386 bestuurders gecontroleerd, 374 reden te snel, dat is bijna 27 %. 2 bestuurders moeten voor de politierechter verschijnen en zullen wellicht hun rijbewijs mogen inleveren. In de Westlaan, waar maar 50 per uur is toegelaten, reed liefst 48,50 % te snel. Ook de Veldstraat en Elf novemberstraat scoren hoog, nl. 39 en 41,3% overtreders. In de Koolmijnlaan waren er (…) Lees het hele bericht

vanaf-maandag-vertragingen-in-heusden-centrum

Vanaf maandag vertragingen in Heusden-Centrum

Het Agentschap Wegen en Verkeer bevestigt dat het nu maandag bij het begin van de paasvakantie ook start met de aanpassingswerken aan de rotonde bij Heusden-kerk. Zoals bekend komt er nieuw verhoogd fietspad, gescheiden van de rotonde, met ook veilige fietsoversteekplaatsen bij de bestaande zebrapaden. De werken verlopen in fasen, maar tot begin mei zullen de Koerselsebaan en de Poorthoevestraat afgesloten zijn aan de rotonde. in de eerste fase wordt de kant van (…) Lees het hele bericht

bovy-ontving-vorig-jaar-bijna-50-000-wandelaars

Bovy ontving vorig jaar bijna 50.000 wandelaars

Vorig jaar heeft het Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) 49.072 wandelaars geteld op het vlonderpad of de andere wandelroutes op Bovy. Dat zijn er 30 procent meer dan in 2017. Het domein zit dus duidelijk in de lift bij de wandelaars, wat niet hoeft te verbazen want het moet van ver terugkomen. Volgens RLLK besteedt een gemiddelde wandelaar ongeveer €19,75 per uitstap bij de lokale middenstand. Het domein is nog in volle uitbouw en de gemeente verwacht dan ook een verdere groei.

maart-61-faillissementen-in-limburg-2-bij-ons

Maart: 61 faillissementen in Limburg, 2 bij ons

In Limburg zijn in het eerste trimester van dit jaar 229 bedrijven failliet gegaan. Dat is aanzienlijk meer dan de voorbije drie jaar. De toename zit ook deze keer bij de rechtbank van koophandel in Hasselt. Voor de maand maart gaat het om 61 faillissementen, op zich is dat nog één van de betere (maart)maanden van de afgelopen tien jaar. In Heusden-Zolder staan in maart twee bedrijven op de lijst van faillissementen: projectontwikkelaar Animo bvba uit de Guido Gezellelaan (niet het vastgoedkantoor) en Van Lenthe Logistiek België bvba uit de Chrysantenlaan.

indrukwekkende-documentaire-over-de-vlaamse-film

Indrukwekkende documentaire over de Vlaamse film

Vanavond was filmregisseur Robbe De Hert te gast in The Roxy Theatre. De verjaardag van de ElaN filmclub werd in de verf gezet met de vertoning van de veelbesproken en langverwachte documentaire 'Hollywood aan de Schelde' een uitvoerig epos waarin De Hert de balans maakt van de Vlaamse film van rond het Interbellum tot vandaag. Daarvoor worden fragmenten getoond en interviews met regisseurs en acteurs van vroeger en nu. Het werk wordt (…) Lees het hele bericht

jumbo-komt-naar-de-cite

Jumbo komt naar de Cité

Het stond al langer vast dat de Nederlandse warenhuisketen Jumbo naar de Cité ging komen en nu wordt dat bevestigd. Al zijn noch de vergunning voor het bouwproject noch die voor de winkel zelf al rond. Jumbo vestigt zich op de plaats waar nu nog de DHZ Thielens - beter bekend als de Amerikaanse Stock - ligt. Die sluit zijn deuren en houdt alleen nog zijn vestiging in Lommel over. Het gebouw wordt gesloopt samen met het naastgelegen advocatenkantoor en woning. Beneden komt een (…) Lees het hele bericht

argenta-zolder-opent-vernieuwd-kantoor

Argenta Zolder opent vernieuwd kantoor

Vandaag - en niet alles is een 1 april-grap - is het vernieuwe Argenta-kantoor in de Dorpsstraat in Zolder geopend.. Argenta Zolder bestaat ondertussen sinds 1992 en zit sedert 1995 op zijn huidige locatie. De voorbije 2,5 maand is het kantoor volledig verbouwd en uitgebreid, ondertussen had kantoorhouder Danny Tielens samen met zijn medewerksters Clara en Krista een tijdelijk onderkomen gevonden in de Dekenstraat. De nieuwe kantoren zijn modern ingericht, er zijn bijkomende ontvangstruimtes en een vergaderlokaal. En ook belangrijk, aan de buitenzijde is een bankautomaat in de muur gebouwd.

inbrekers-in-nieuwe-appartementen

Inbrekers in nieuwe appartementen

Inbrekers zijn dit weekend via de kelder binnengedrongen in de nieuwbouw van de appartementen in de Kapelstraat.In het kantoor van de werfleider namen ze werkmateriaal mee, in woningen in afwerking zijn een koelkast en een kookplaat gestolen.

marc-wauters-rijdt-zelf-wk-bmx

Marc Wauters rijdt zelf WK BMX

Een donderslag bij heldere hemel: Marc Wauters gaat BMX rijden en hij wil in juli deelnemen aan het WK in Zolder. 15 jaar lang was Marc Wauters profrenner - droeg onder meer een dag de gele trui in de Tour, ondertussen is hij ruim 10 jaar werkzaam als cycling manager op het circuit, met tussendoor sportdirecteur-opdrachten voor het Lottoteam. Maar nu heeft hij enige tijd geoefend én de smaak te pakken. Hij voelt zich klaar voor het hoogste niveau. Van 20 tot 22 april maakt hij zijn debuut in de Europabeker op de BMX track van Zolder in de categorie Cruiser 50 and over. En daarna volgt dus het WK. UPDATE Al meteen heeft zich een shirtsponsor aangeboden en nog wel een bedrijf uit Heusden-Zolder: Vandermaesen Viswaren. Dat zou via Marc Wauters een nieuwe vissoort op de binnenlandse markt lanceren. UPDATE De nieuwe vis behoort tot de categorie van de aprilvissen.

shopfabriek-had-voor-iedereen-wat-in-petto

Shopfabriek had voor iedereen wat in petto

De Shopfabriek in de Centrale lokte ook voor haar lente-editie weer veel bezoekers. Die konden hun gading vinden in een veelheid aan standjes met kleding en schoenen voor jong en oud, juwelen, hebbedingetjes, speelgoed, kunstwerkjes, … (foto’s David Amgad)

futsaldames-spelen-bekerfinale

Futsaldames spelen bekerfinale

De dames van FS LL SI Heusden-Zolder namen het zondagavond op tegen competitieleider Wellen voor de halve finale van de beker van Limburg. Wellen startte vastberaden maar stond al snel 2-0 achter, bij de rust was dat zelfs al naar 4-2 gegaan. Meteen daarna diepte de thuisploeg de kloof nog uit en kon vanaf toen rustig controleren. Uiteindelijk werd het 6-3. LL SI speelt dus de finale tegen Hasselt B, dat Noorderwijk wipte.