Archief april 2011

walpurgisviering-verwelkomt-de-lente

Walpurgisviering verwelkomt de lente

Met een optocht, muziek, dansen, vendelzwaaien en folkloristische gebruiken is vanavond in Zolder-Centrum, bij het Woutershof, de Walpurgisavond of de meiavond gevierd. Uiteraard werd daarbij een meiboom geplant waarrond gedanst werd. Daarmee worden de winterse demonen verjaagd, de lente verwelkomd en een ode aan de vruchtbaarheid gebracht. Binnenkort weten we of het geholpen heeft. (meer foto's van Rudi Coomans)

meibomen-geplant-aan-sint-janskapel

Meibomen geplant aan Sint-Janskapel

De buurtbewoners van de Sint-Janskapel - uit de Kapelstraat en de Ghoosstraat - hebben traditiegetrouw op meiavond de meibomen geplant. Zowel aan de kapel zelf, als beneden aan de helling. Jong en oud versierde samen de bomen, vooraleer ze werden rechtgezet. Daarna volgde nog een gezellig samenzijn en werd vooruitgeblikt op de toekomstplannen die Limburgs Landschap heeft met het bos. (meer foto's van Cindy Schepers)

bewoners-blussen-zelf-brandje

Bewoners blussen zelf brandje

De brandweer is zaterdagavond in allerijl uitgerukt voor een brand in de Guido Gezellelaan. In een tuin was klimop en ander groen aan het branden gegaan. Bij aankomst van de brandweer hadden de bewoners het zelf geblust en kon iedereen weer naar de kazerne. De schade bleef beperkt.

twee-quality-sport-awards-naar-heusden-zolder

Twee Quality Sport Awards naar Heusden-Zolder

Op de uitreiking van de "Quality in Sport-Awards' in de Zuiderkroon in Antwerpen zijn 2 awards naar Heusden-Zolder gegaan. De gemeente Heusden-Zolder kreeg een label voor de ondersteuning van de sportclubs.Voetbalclub KVV Heusden-Zolder kreeg de Foot Pass voor de kwaliteit van zijn nationale jeugdwerking.

porsche-crasht-door-omheining

Porsche crasht door omheining

In de Kerkstraat, ter hoogte van de bocht aan het openluchtzwembad, is zaterdagavond een Porsche door de omheining van Circuit Zolder gegaan. De bestuurder kwam er met de schrik van af, maar de auto en ook de omheining raakten behoorlijk beschadigd. (foto Michiel Reynders)

vandaag-gezien-30-april-2011

Vandaag gezien

Een prachtige vlinder, deze oranje tip. (foto Jan Leijskens)

expeditie-naar-de-noordpool-4

Expeditie naar de Noordpool (4)

Op zijn expedities is Luc Reynders al heel wat gewoon op weervlak, maar richting Noordpool is hij door het zwaarste weer ooit gegaan. Bittere koude, sneeuw en wind die de temperaturen nog kouder deed aanvoelen dan de min 35 die dagelijkse kost was. En ook 's nachts in de tent was het nauwelijks te harden. "Ik had een slaapzak die tot -49 graden bestand was, maar ik hield mijn kleren aan, inclusief twee lange onderbroeken, een fleece, muts, tennisschoenen, ... 's Avonds vulde ik een (…) Lees het hele bericht

toerisme-2011-5-10-000-stappenroute

Toerisme 2011 (5): 10.000 stappenroute

Het OCMW van Heusden-Zolder doet ook mee aan de 10.000-stappen route, een project van de provincie om mensen tot meer bewegen en dus een betere gezondheid aan te sporen. Hier wordt meteen het nuttige aan het aangename gekoppeld en er is een 'toeristische' gezondheidswandeling opgesteld door voorzitter Michel Verdonck van toerisme Heusden-Zolder en Jos Bervoets, regionale wandelpeter. Het gaat om twee routes, één met 4.000 stappen (2,8 km) en één met (…) Lees het hele bericht

handen-uit-de-mouwen-voor-gouden-paar

Handen uit de mouwen voor gouden paar

Er was een tijd dat gouden bruiloften zeldzaam waren en dat er heuse stoeten werd georganiseerd. Nu gebeurt het erg vaak, soms wordt er gefeest, soms gaat het stilletjes voorbij. Maar als de buurt goed "aan elkaar hangt' dan wordt de boel al eens mooi versierd. Zoals hier in de Veldstraat in Viversel waar Maurice Vanderhoydonck en Rita Vanoppen hun 50ste huwelijksverjaardag vieren en de buren de handen uit de mouwen staken. Achteraf moesten de jubelarissen natuurlijk wel de bakken bier bovenhalen ... (foto Greta Eyckmans)

vandaag-gezien-29-april-2011

Vandaag gezien

Als je de natuur zijn gang laat gaan, kan je zelfs in je tuin mooie wilde plantenn krijgen, zoals deze rode klaproosbol. (foto Jan Leijskens)

morgen-meiavondviering-in-zolder

Morgen meiavondviering in Zolder

Morgen, 30 april, heeft op het plein tussen het Woutershof en Muze de traditionele meiboomplanting plaats. Dat gebeurt al voor de 40ste keer. Met dit eeuwenoud ritueel wordt de lente verwelkomd en de vruchtbaarheid verheerlijkt. Om 18u15 verzamelt iedereen op het Heldenplein, een kwartier later vertrekt de stoet. Om 18u45 wordt de meiboom geplant aan het Woutershof met muziek door Harmonie De Ware Vrienden en dansen door de Akkermennekes. Om 20 uur begint in Muze het volksbal met The Golden Band. De toegang is overal gratis.

het-weer-kans-op-een-onweer

Het weer: kans op een onweer

Tussen hogedrukgebieden over het noorden van Europa en depressies in het zuiden (met regenweer in Spanje) wordt licht onstabiele lucht vanuit het oosten over onze streken gestuurd. De volgende dagen komt er niet zo veel verandering voor, al nemen de neerslagkansen wat af.
Vandaag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Het is meestal droog, maar later in de vooravond bestaat er kans op een enkele lokale onweerachtige bui. Zacht bij 23 graden.
Morgen klimt het kwik tot 22 graden. De (…) Lees het hele bericht

steenkoollagen-gaan-methaangas-leveren

Steenkoollagen gaan methaangas leveren

Bijna 19 jaar na de sluiting van de laatste mijn, bij ons in Zolder, wordt het Kempisch steenkoolbekken opnieuw een belangrijke energiebron. Zojuist heeft de Limburgse investeringsmaatschappij LRM met het Australische Dart Energy Limited (Dart) een lange termijn samenwerkingsovereenkomst voor de ontginning van methaangas in de ondergrond ondertekend. Beide partijen richten ‘Limburg Gas NV’ op en investeren samen de komende 3 jaar 10,3 miljoen euro. Wereldwijd wint methaangas (…) Lees het hele bericht

mirakel-het-wandtapijt-hangt-er-weer

Mirakel: het wandtapijt hangt er weer

Gisteravond was er nog consternatie over het verdwenen wandtapijt van Simone Reynders in het gemeentehuis. Maar blijkbaar hebben de vraag van Simonne Janssens-Vanoppen en onze berichtgeving daarover de geesten verlicht. Want vanochtend is het kostbare kunstwerk meteen uit de vergetelheid opgediept en de koningskinderen hangen weer in volle glorie aan de muur. (foto Julien Maebe)

motards-betrappen-overtreders

Motards betrappen overtreders

De motards van de politie hebben verkeerscontroles uitgevoerd. Ze vonden één auto die niet verzekerd was, die werd in beslag genomen en getakeld. 1 bestuurder reed zonder rijbewijs. 1 wagen bleek niet gekeurd. Voorts zijn onmiddellijke inningen uitgeschreven wegens niet dragen gordel (2), gsm’en aan het stuur (1) en kale banden (1).

expeditie-naar-de-noordpool-3

Expeditie naar de Noordpool (3)

Wat eet je zoal als je bijna een maand onderweg bent naar de Noordpool. Luc Reynders was een beetje bang voor hetgeen de Russen zouden klaarzetten, maar dat viel heel erg goed mee. "Ze hadden speciaal voedsel uit Noorwegen laten komen, echt het beste wat beschikbaar is in het genre. En dat was allemaal netjes en apart voorverpakt in plastic, op het ogenblik dat ik aankwam, weeral een pak tijd bespaard. Elke morgen aten die Russen liefst 9 stukken spek, en dat was niet zomaar. Op die manier (…) Lees het hele bericht

hoe-gevaarlijk-zijn-de-ocmw-appartementen

Hoe gevaarlijk zijn de OCMW-appartementen?

Het Vlaams Belang heeft gisteren op de gemeenteraad uitgehaald naar burgemeester Sonja Claes die verweten wordt haar verantwoordelijkheid niet op te nemen over de onveilige woonsituatie in de Halstraat. Het gaat over de nieuwe appartementen die het OCMW daar kocht om asielzoekers onder te brengen. Vorige maand kreeg de partij niet de kans om de zaak aan te kaarten omdat het 'een OCMW-aangelegenheid is'. "Maar," zegt fractielieder Jan Jans, "als het om de onveiligheid (…) Lees het hele bericht

toerisme-2011-4-de-eco-fun-tours

Toerisme 2011 (4): de Eco Fun Tours

Wie graag een tochtje maakt langs een toeristische route, maar dat om de één of de andere reden niet met een klassieke fiets aankan, die kan dat vanaf nu op een 'gemotoriseerde en toch milieuvriendelijke manier' doen. Eco Fun Tours heeft nu ook een vertrekpunt in Heusden-Zolder. De organisatie zet vijf verschillende types elektrische voertuigen in op meer dan 40 routes en arrangementen in Limburg. Ze gebruikt daarvoor fietsen, scooters, biro's, buggy's (foto) en tuk (…) Lees het hele bericht

tekeningen-voor-auteur-daniel-billiet

Tekeningen voor auteur Daniël Billiet

Het Supervlieg-project in de bibliotheek spitst zich toe op werken met taal en had auteur Daniël Billiet te gast, schrijver van gedichten en verhalen. Juffrouw Hilde van klas 1A van De Springplank in Heusden had eerst het verhaal van de steensnoepers verteld, dat zijn molletjes die alleen maar steentjes peuzelen. De leerlingen maakten een tekening die ze in de bib aan de schrijver overhandigden. De bedoeling van het project is vooral anderstalige kinderen nog meer vertrouwd te maken met boeken. (Meer foto's)

heeft-iemand-een-wandtapijt-gezien

Heeft iemand een wandtapijt gezien?

Tijdens de gemeenteraad toonde raadslid Simonne Janssens-Vanoppen (N-VA) zich erg ongerust over het lot van een waardevol wandtapijt van kunstenares Simone Reynders, afkomstig uit Heusden-Zolder. De gemeente kocht destijds het kunstwerk - met taferelen van de koningskinderen en het heeft eerst in de hal van het huidige gemeentehuis gehangen, nadien bij de dienst bevolking. Daar heeft het in de aanloop naar Kerstmis moeten plaatsruimen voor decoratie. Tot nu toe kon niemand zeggen waar het (…) Lees het hele bericht

liefde-in-het-informatieblad

Liefde in het informatieblad

Peter Tielens (Nieuw) vindt dat burgemeester Sonja Claes het gemeentelijk informatieblad 'Lees Heusden-Zolder' gebruikt als persoonlijk propagandablad terwijl dat louter informatief hoort te zijn. Hij gaf haar daarom op de gemeenteraad een nota, maar waar iedereen een gedicht verwachtte, was het eerder een ludieke terechtwijzing. "In de laatste editie van het infoblad vermeldde Sonja Claes "één van haar grote verliefdheden, Gilbert Buekenberghs, - (…) Lees het hele bericht

oppositie-blijft-gewoon-zitten

Oppositie blijft gewoon zitten

Terwijl Nieuw had aangekondigd dat heel de oppositie zou opstappen bij het ontslag van Open-VLD-er Olivier Frederix en de installatie van zijn opvolgster Nicky Kyndt - om de meerderheid in de minderheid te stellen - bleef uiteindelijk heel de oppositie inclusief Nieuw braafjes zitten. Ze applaudiseerden zelfs netjes mee voor het uittredende en het nieuwe raadslid. Veel gedoe dus om niets. Achteraf bleek dat er binnen de oppositie geen eensgezindheid was om op te stappen. Anderzijds zou het ook (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-28-april-2011

Vandaag gezien

Eerder toonden we al de dove netel, dit is de gele dove netel. Naargelang de plaats waar die staat, schaduw enzo, staat die nu in volle bloei en is op sommige plaatsen zelfs al aan zijn hoogtepunt voorbij. (foto Jan Leijskens)

geluidsschermen-komen-in-het-najaar

Geluidsschermen komen in het najaar

De bijkomende geluidsschermen langs de E 314 waren al langer aangekondigd, en nu heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits de bouw goedgekeurd. De minister maakt daarvoor meer dan 1,2 miljoen euro vrij. De nieuwe geluidsschermen komen langs de snelweg ter hoogte van de Dikkelstraat, over een afstand van 850 meter. De installatie ervan zal de geluidshinder voor de buurt verminderen. De bouw is in het najaar gepland. De totale kostprijs bedraagt 1.332.402 euro, (…) Lees het hele bericht

innovatieprijs-voor-p-amp-v-elektrotechniek

Innovatieprijs voor P & V Elektrotechniek

Schakelbordenproducent P&V elektrotechniek uit de Industrieweg heeft op de HMI Beurs in Hannover de Eplan Innovation Award ontvangen. Het gaat om een trofee voor bedrijven die innovaties via een webplatform toepassen. De onderscheiding gaat concreet naar het EasyPanel van P&V, een toepassing die het via het internet mogelijk maakt om online schakelkasten samen te stellen. Het gaat om een wereldprimeur waarbij het systeem het volledige traject doorloopt van offerte, bestellingen tot assemblage en het ingeven van data in de bedradingsrobot.

expeditie-naar-de-noordpool-2

Expeditie naar de Noordpool (2)

"Het gezelschap van de 2 Russen viel echt 200 % mee," zegt Luc Reynders over zijn trektocht naar de Noordpool. "Vooraf zat ik met heel wat vragen, we hebben hier een bepaald beeld van de Russen en ik had die kerels nog nooit ontmoet. Gelukkig spraken ze goed Engels. Bovendien waren ze superprofessioneel ingesteld. Afspraken zijn afspraken bij hen. Ze hadden ook heel wat ervaring. Alles was ook tot in de puntjes voorbereid. En als ik voor het vertrek nog om bijkomend materiaal (…) Lees het hele bericht

toerisme-2011-3-de-nieuwe-brochure

Toerisme 2011 (3): de nieuwe brochure

Hij was al lang aangekondigd en nu is hij dus van de persen gerold: de nieuwe toeristische brochure van Heusden-Zolder. Het is een verzorgde uitgave van 27 bladzijden, iets kleiner dan A4 formaat met veel mooie kleurenfoto's. Er gaat heel wat aandacht naar het Wijergebied met ook de fiets- en wandelmogelijkheden. Voorts zijn er natuurlijk de sterrenplekjes, de talrijke fietsmogelijkheden zowel recreatief als sportief, domein Bovy, Circuit Zolder, het mijnverleden, de multiculturele (…) Lees het hele bericht

er-is-nog-werk-aan-de-afvalwinkel

Er is nog werk aan de afvalwinkel

Elke inwoner van Heusden-Zolder zorgde vorig jaar voor gemiddeld iets meer dan 169 kg afval in de vuilniszakken en grofvuil op het containerpark. Dat is 0,2 procent meer dan in 2009, maar wat vooral opvalt is dat we daarmee de derde grootste 'afvalproducenten' van Limburg zijn. Het Limburgse gemiddelde bedraagt maar iets meer dan 142 kg. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel. "We gaan dat probleem ook aanpakken," zegt directeur Kris Somers van Limburg.net. "We (…) Lees het hele bericht

la-baracca-met-opgeheven-hoofd-uit-beker

La Baracca met opgeheven hoofd uit beker

La Baracca is uitgeschakeld in de halve finale van de beker van Limburg zaalvoetbal. Maar het verlaat de beker met opgeheven hoofd na een krappe 5-4 nederlaag op het terrein van eerstenationaler Sahin Hasselt. Het was een echte thriller met veel kansen voor beide teams maar uiteindelijk gaf de ervaring de doorslag. Voor La Baracca eindigt hiermee een geweldig seizoen, volgend jaar treedt de ploeg van de Lindeman in eerste provinciale aan.

luc-reynders-is-terug-van-de-noordpool-2

Luc Reynders is terug van de Noordpool (2)

Luc Reynders is weer thuis na zijn maratonexpeditie van Spitsbergen naar de Noordpool. Vroeger dan verwacht, hij had gerekend op vijf weken, maar in amper 4 weken was de overtocht gemaakt. "Mijn twee Russische compagnons legden er serieus de pees op. De eerste dagen waren dan ook erg zwaar, niet alleen lag het tempo hoger dan ik gewoon ben, het terrein lag er heel zwaar en oneffen bij en het weer was slecht, met veel wind en ook sneeuw. Op een bepaald moment hebben we (…) Lees het hele bericht

uniek-boomkikker-gespot-in-heusden-zolder

Uniek: boomkikker gespot in Heusden-Zolder

De boomkikkers zijn zowat de mooiste kikkers die er zijn, maar helaas met uitsterven bedreigd. Doordat ze ook altijd in bomen zitten, zie je ze uiterst zelden. Maar onze fotograaf is er gisteren in de late namiddag in geslaagd om er eentje vast te leggen in Heusden-Zolder. De boomkikker is dus ook bij ons nog aanwezig, maar om zijn rust niet te verstoren, hangen we zijn biotoop niet aan de grote klok. (foto Jan Leijskens)

omgezaagde-eiken-versperren-doorgang

Omgezaagde eiken versperren doorgang

Wandelaars en fietsers schrokken zich een hoedje, toen bleek dat de verbindingsweg van de Zandstraat naar de Vrunstraat (achter het Heidestrand) versperd is. Twee inlandse eiken zijn daar botweg omgezaagd en liggen er nu dus over het weggetje. (foto Jan Leijskens)


dieven-en-vandalen-op-pad-2

Dieven en vandalen op pad

Afgelopen nacht zijn dieven en vandalen op pad geweest in Heusden-Zolder. Rond half één heeft in de Geenrijt een inwoner de politie gebeld nadat een inbreker via de achterdeur probeerde binnen te dringen. Dat mislukte en de dader sloeg te voet op de vlucht.Kort voor half 3 zag een bewoner van de Naaldert een man met een pet en rugzak die probeerde in te breken. Ook daar sloeg de verdachte te voet op de vlucht. In de loop van de dag is op industrieterrein de Lange Beemden de diefstal (…) Lees het hele bericht

het-spel-van-glas-en-licht-in-muze

Het spel van glas en licht in Muze

In de imposante inkomhal van cultuurcentrum Muze zitten mooie glasramen. Wie er 's avonds voor een voorstelling binnenstapt, zal er misschien niet zoveel van merken. Maar overdag als de zon schijnt, geeft dat erg mooie lichteffecten, zoals blijkt uit deze foto's van Gust Ischen. (Meer)

heropflakkering-van-bermbrand

Heropflakkering van bermbrand

De brandweer is vanmorgen uitgerukt voor een bermbrand aan de Weyerman. Het vuur was snel gedoofd. Gisteravond had het op diezelfde plek ook al gebrand, het ging dus blijkbaar om een heropflakkering. Het blijft dan ook droog in de bermen, bos- en heidegebieden.

kruispunt-suska-wordt-aangepast

Kruispunt Suska wordt aangepast

Het kruispunt Suska-Berg wordt over afzienbare tijd wat aangepast. De werken - uitgevoerd door Wegen en Verkeer - maken deel uit van het plan om de gevaarlijke punten aan te pakken. Sinds de aanleg van de rotonde is het aantal ongevallen met slachtoffers weliswaar sterk teruggelopen, maar er gebeuren nog altijd aanrijdingen met blikschade. De belangrijkste aanpassingen zullen gebeuren op de Graaf de Theuxlaan. Er komt een middengeleider tot aan de Rinkaersweg. En ter (…) Lees het hele bericht

toerisme-2011-2-nieuwe-website

Toerisme 2011 (2): Nieuwe website

De dienst toerisme heeft nu ook een nieuwe website. Die oogt aantrekkelijk en overzichtelijk met in de hoofding wisselende foto's van de aantrekkingspolen in Heusden-Zolder. De frontpagina geeft meteen ook een overzicht van de nieuwste initiatieven. Op de hoofdknoppen kan je kiezen uit 'Wandelen en fietsen', 'Circuit Zolder', 'Ontdekken en beleven', 'Horeca, logies en welness' en 'info'. De zijknoppen geven dan weer toegang tot alle eet- en logiesmogelijkheden en de evenementenkalender van de gemeente.en hier kun je ook de film 'Ondek Heusden-Zolder' bekijken.

het-weer-het-wordt-kouder

Het weer: het wordt kouder

Met een noordelijke luchtstroming wordt koude lucht aangevoerd, waardoor het kwik de volgende dagen een stuk lager uitkomt. Bovendien zorgt een storing voor meer wolken en de neerslagkansen nemen toe. Tijdens het weekend stabiliseert de atmosfeer en neemt de kans op buien stilaan af.
Woensdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Geleidelijk komt er meer bewolking opzetten en vooral na de middag is er ook kans op hier en daar een bui, eventueel met een donderslag. De maxima liggen rond 20 (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-26-april-2011

Vandaag gezien

De dove netel aangetroffen in Bolderberg (foto Jan Leijskens)

celstraf-met-uitstel-voor-valse-nummerplaat

Celstraf met uitstel voor valse nummerplaat

De correctionele rechtbank heeft een man van 28 uit Heusden-Zolder veroordeeld tot een celstraf van drie maanden met uitstel omdat hij een valse nummerplaat had gemaakt. Hij reed met de valse plaat rond om politiecontroles te omzeilen. Dat gebeurde in september 2009, hij werd zowel in Beringen als in Heusden-Zolder gesignaleerd. Hij had zelfs de stempel van de Directie Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) nagemaakt om de plaat zo echt mogelijk te laten lijken.

18-maanden-cel-voor-dieseldief-uit-berkenbos

18 maanden cel voor dieseldief uit Berkenbos

De rechtbank in Hasselt heeft vandaag een 29-jarige man uit Berkenbos veroordeeld tot een effectieve celstraf van 18 maanden en 825 euro boete voor liefst 16 diefstallen. Daarbij had hij het vooral op brandstof gemunt. De man was leider van een bende met nog vijf andere leden, die opereerde in wisselende samenstelling. In maart en april 2009 sloegen ze toe in Midden- en West-Limburg. Bij een transporteur en een recyclagebedrijf stalen ze meer dan 1.300 lieter diefstal. Ook gingen ze aan (…) Lees het hele bericht

vandalen-beschadigen-voordeur

Vandalen beschadigen voordeur

Opnieuw een geval van vandalisme. Vanmorgen stelden bewoners van een huis in de Guido Gezellelaan vast dat hun voordeur beschadigd was. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

golf-van-voedseldiefstallen-houdt-aan

Golf van voedseldiefstallen houdt aan

De kattenbevolking in Heusden-Zolder vraagt de politie om een einde te maken aan de golf van voedseldiefstallen. Na de merels vorige week in de Guido Gezellelaan, heeft Ludo Vanherle vandaag in de Vunderstraat eksters betrapt die de kattenbrokjes komen weghalen. En dat terwijl de kat zich rustig zit te wassen. Toch hoeft het binnenkort niet te verbazen als de katten op hun beurt de jongen van de vogels opeten. En dan is de misdaadcirkel rond.

toerisme-2011-1-de-groene-haltewandeling

Toerisme 2011 (1): de Groene Haltewandeling

Gisteren is de Groene Haltewandeling in Heusden-Zolder officieel geopend. Het is al de 30ste wandeling van Trein Tram Bus in België en de 6de in Limburg. Het principe daarbij is eenvoudig, je reist met het openbaar vervoer naar het vertrekpunt, maakt een wandeling - van 7 tot 20 km - en aan het eindpunt kan je weer met het openbaar vervoer naar huis. Daarbij moet je nooit langer dan een uur wachten op trein, tram of bus en zijn in de buurt van het eindpunt een natje en droogje te vinden. Van de (…) Lees het hele bericht

extra-parking-en-fietspad-op-de-schacht

Extra parking en fietspad op De Schacht

Er komen bijkomende parkeerplaatsen op De Schacht en ook een doorsteek voor fietsers en voetgangers tussen de Koolmijnlaan en de Mijnwerkerslaan. Die komt er ter hoogte van de rotonde op de Mijnwerkerslaan (aan de Bewel) en zal in de Koolmijnlaan uitkomen nabij de toegang tot het voormalige containerpark. De parkeerplaatsen zijn op de eerste plaats voor de multiculturele markt bedoeld, want zoals bekend verhuist een deel naar de Koolmijnlaan. Daarvoor koopt de gemeente een perceel industriegrond van (…) Lees het hele bericht

puthacker-slaat-toe-op-meer-fronten-tegelijk

Puthacker slaat toe op meer fronten tegelijk

De Puthacker heeft gisteravond weer toegeslagen en nu op verschillende plaatsen tegelijk. Deze keer heeft hij de website de-verdieping.be ingenomen, een site die leerlingen van het CVO hebben gebouwd voor het project rond het ophaalgebouw. Op de website heeft de Puthacker een tekst achtergelaten Daarin laat de Puthacker uitschijnen dat het gemeentebestuur weer eigenaar mag worden van de website www.deverdieping.be, in ruil voor een aantal initiatieven rond duurzaamheid. De Puthacker wordt trouwens ook alsmaar brutaler want hij heeft op You Tube ook een videoboodschap gepost en onder de naam Heinz een link gelegd naar de tekstboodschap op de persoonlijke website van burgemeester Sonja Claes.

actie-voor-veilig-schoolverkeer

Actie voor veilig schoolverkeer

In Eversel hebben KWB en KAV een actie rond veilig verkeer in de schoolomgeving gehouden. In afspraak met de politie hebben ze aan elke verlichtingspaal een affiche gehangen met "Merci om trager te rijden". Uiteraard geen toeval aan de vooravond van de eerste schooldag na de paasvakantie.(foto Rudi Reykers)

recordaantal-ploegen-voor-baseballtornooi

Recordaantal ploegen voor baseballtornooi

Op de terreinen van Chiro Berkenbos organiseerde de jeugdraad vandaag het traditionele baseballtornooi voor jeugdploegen uit Heusden-Zolder. Het tornooi was al aan zijn 22ste editie toe en kende met 19 ingeschreven teams een recordopkomst. De strijd werd geleverd op het scherp van de snee, maar er werd nog veel meer gelachen en verbroederd. (Meer foto's van Rudi Coomans)

wielertoerist-gewond-bij-val

Wielertoerist gewond bij val

Een 61-jarige wielertoerist uit Heusden-Zolder is voor de middag te val gekomen in Borgloon. De man kwam bij zijn val terecht in een greppel, vlakbij de kerk van deelgemeente Gors-Opleeuw. Hij is gewond en naar het ziekenhuis gebracht.

tijdig-klaar-voor-het-derde-trimester

Tijdig klaar voor het derde trimester

Als de leerlingen en kleuters van De Springplank Eversel morgenvroeg op school aankomen, zullen ze opkijken. De aannemer heeft de afgelopen dagen volop doorgewerkt. Het puin van de afbraakwerken is geruimd en de containerklasjes staan klaar om de kinderen onderdak te bieden in afwachting van de nieuwbouw. Het derde trimester kan beginnen. (meer foto's van Gust Ischen)

geen-overrompeling-voor-toerismehappening

Geen overrompeling voor toerismehappening

De happening waarmee maandagmiddag op De Schacht het nieuwe toeristische seizoen werd ingeluid, kende niet bepaald een overrompeling. Was het weer te mooi en waren de mensen de afgelopen weken teveel verwend geweest? De afwezigen hadden in ieder geval ongelijk, want er stonden interessante infostands van de dienst toerisme, het OCMW over het stappenplan, de Wijers, Natuurpunt, Limburgs Landschap en Trein Tram Bus. Voor de kinderen was er een mooi springkasteel en je kon er deelnemen aan (…) Lees het hele bericht

toeristisch-seizoen-nu-officieel-van-start

Toeristisch seizoen nu officieel van start

Met een korte academische zitting is vanmorgen in CeDuBo het toeristische seizoen 2011 van Heusden-Zolder geopend. Schepen van toerisme Marc Swevers kondigde er een reeks nieuwigheden aan. Daarmee zou het toerisme na een aantal jaren in een onmiskenbaar dal te hebben verkeerd, een nieuw elan moeten krijgen. Zo zijn de nieuwe toerismebrochure en de nieuwe website klaar, er zijn de nieuwe initiatieven rond het gebied De Wijers, het ecotoerisme en de Groene Halte. Daarnaast staat er (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-25-april-2011

Vandaag gezien

Een jonge sabelsprinkhaan op een paardenbloem, hij kan nog niet vliegen maar wel al flink springen. (foto Jan Leijskens)

klokken-en-hazen-trotseren-de-warmte

Klokken en hazen trotseren de warmte

De paashaas en de klokken hebben blijkbaar veel werk gehad want overal waren de kinderen zowat heel de dag op zoek naar eieren en chocolade figuren. Daarbij kwam soms nogal wat zoekwerk aan te pas, want haas en klokken hadden niet alleen in het struikgewas hun 'marchandise' verstopt maar ook op moeilijk bereikbare plekken één en ander achtergelaten. 't Was wel een kwestie van snel te zijn, want anders smolt de chocolade in de zon. (foto Yves Maex)

wij-zijn-de-warmste-n

Wij zijn de warmste(n)

De afgelopen dagen hebben de nationale én zelfs de internationale media er de mond van vol. Limburg is de warmste plek van Europa. En vandaag was dat opnieuw het geval. Dat hoeft niet te verbazen natuurlijk en iedere 'buitenstaander' die hier ooit op bezoek geweest is, kan het bevestigen: hier wonen nu eenmaal warme mensen.

kumpen-wauters-winnen-belcar

Kumpen-Wauters winnen Belcar

Anthony Kumpen en Koen Wauters (Mercedes SLS AMG GT3) van het KRK-team hebben vandaag op Zolder de tweede manche van het Belcar-kampioenschap gewonnen. Na 125 minuten wedstrijd hadden ze op het einde 7.182 voorsprong op de winnaars van de eerste wedstrijd, Marc Goossens en Maxime Soulet (Porsche 997 GT3). Bert Longin en Xavier Maasen (Audi R8 LMS) eindigden op de derde plaats. De andere KRK-bolide met Raf Vanthoor en Kris Wauters was 8ste. Voor Bart Van Samang en Peter Beckers was het opnieuw (…) Lees het hele bericht

statie-behoudt-uitzicht-op-eindronde

Statie behoudt uitzicht op eindronde

In vierde provinciale B heeft Statie Zolder met 2-0 verloren bij Lommel Kolonie. Vlak voor de rust kreeg het een terechte penalty en rode kaart tegen en dat woog op de rest van de match. Toch behoudt het nog een mooi uitzicht op de eindronde. SK Heusden 06 kreeg een 5-0 pandoering bij Hechtel FC. Anadol – Standaard Bree werd 7-1

bolderberg-terug-naar-vierde-provinciale

Bolderberg terug naar vierde provinciale

In derde provinciale vielen de goals voor Vrijheid Zolder als paaseieren uit de lucht. Het werd 5-2 tegen RDK Gravelo. Toch heeft Vrijheid zich flink moeten herpakken want bij de rust stond het nog 1-2 achter. Viversel verloor met 1-2 tegen Spalbeek. Halen-Bolderberg werd 3-0 en daardoor keert Bolderberg na twee jaar terug naar vierde provinciale.

de-revanche-van-tarquini

De revanche van Tarquini

De Italiaan Gabreli Tarquini in een Seat heeft in de tweede reeks wraak genomen op de Chevrolets. Dat gebeurde even zelfs vrij letterlijk want hij week van zijn lijn af en kwam daardoor in aanrijding met Huff, winnaar van de eerste reeks die daardoor gehavend naar de zesde plaats terugviel. Ook de Seat van Tarquini was beschadigd maar hij kon toch Menu (Chevrolet) achter zich houden, Montero ook al in een Seat werd derde. Huff blijft net leider in het WK-klassement. (foto Yves Maex)

volledig-chevrolet-podium-in-eerste-race

Volledig Chevrolet-podium in eerste race

De eerste race van de WTCC op Zolder heeft zondagmiddag een volledig Chevrolet-podium opgeleverd. De race startte erg nerveus met heel wat kleine aanrijdingen, in de vierde ronde vielen er echt brokken, onder meer de Nederlander Coronel viel daardoor uit, maar 4 andere wagens moesten aan de kant of getakeld worden. Verschllende rondes reden de wagens achter de safetycar. En dan begon het Chevrolet Cruz spektakel. De drie fabriekswagens kwamen aan de leiding en behielden die posities tot de (…) Lees het hele bericht

nieuw-fietsroutes-door-de-wijers

Nieuw: fietsroutes door De Wijers

Een interessante tip voor de fietsers bij dit mooie weer. Bij de dienst toerisme kan je een nieuwe fietskaart kopen van het vijvergebied Midden-Limburg. Daarop staan verschillende fietslussen uitgestippeld, uiteraard vooral via het fietsroutenetwerk en de knooppunten. Een grote lus verloopt over Heusden-Zolder en dan aansluitend over Zonhoven, Hasselt en Genk. De routes leiden je niet alleen langs 'de Wijers' maar komen ook langs de belangrijkste bezienswaardigheden waarover de (…) Lees het hele bericht

vrolijk-pasen-2

Vrolijk Pasen

Geniet van een zomerse Pasen.

vandaag-gezien-23-april-2011

Vandaag gezien

Deze mooie bloem is de vogelmelk. Het is een voorjaarsbloeier. De plant krijgt eerst groene bladstengels, die sterven af en dan komen stengel en bloem tevoorschijn. En dan is het weer rusten geblazen tot volgend jaar. (foto Jan Leijkens)

krappe-zege-voor-si-heusden-zolder

Krappe zege voor SI Heusden-Zolder

In het zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder zijn partij tegen Koersel nipt gewonnen met 6-5. SI blijft daarmee op de derde plaats op 2 punten van Bocholt dat vlot de maat nam van Antwerpen.

gewonde-op-e-314

Gewonde op E 314

Aan een mobiele werf op de E 314 in Zolder richting Nederland, is gisteravond rond 23 uur een auto tegen een botsabsorbeerder gebotst. Zo'n absorbeerder dient precies om bij een aanrijding de klap op te vangen en het personeel te beveiligen. In de auto raakte een man uit Scherpenheuvel gewond. Eerder op de avond was ook al net over de grens met Houthalen een ongeval gebeurd.

tactische-spelletjes-op-gemeenteraad

Tactische spelletjes op gemeenteraad?

Het ziet er er naar uit dat op de gemeenteraad van volgende donderdag meerderheid en oppositie elk een eigen tactiek gaan hanteren. Zoals eerder aangekondigd geeft raadslid Olivier Frederix (Open VLD) zijn ontslag en moet hij dus vervangen worden door een opvolger. Maar dat punt staat niet vooraan maar achteraan op de agenda. Volgens Nieuw verwacht de meerderheid dat de voltallige oppositie de raad zal verlaten, net zoals tijdens de allereerste raad van deze legislatuur. Er zou dan (…) Lees het hele bericht

morgen-finissage-van-checkpoint-chapel

Morgen finissage van Checkpoint Chapel

Morgen om 14u30 begint in De Bark de finissage van de tentoonstelling Checkpoint Chapel. Je krijgt er een rondleiding doorheen de expositie door gidsen uit het centrum (foto), er zijn ontmoetingen met kunstenaars en bewoners mogelijk en ook openluchtreceptie en fairtrade buitenterras. De kunstwerken die de kinderen de afgelopen weken maakten, worden voorgesteld. Bewoners van het centrum zorgen voor live-muziek, voor de kleintjes zijn er spelletjes en chocoladeverassingen, want het is tenslotte Pasen. De toegang is gratis.

nieuwe-winst-voor-kvv

Nieuwe winst voor KVV

KVV Heusden-Zolder heeft vanavond met 2-3 gewonnen op het veld van FC De Kempen. Het ging om een inhaalmatch nadat de wedstrijd eerder was afgelast door een stroompanne. Na 10 minuten stonden de bezoekers 1-0 achter, maar ze toverden de ene kans na de andere uit hun mouw, zo kwamen ze halfweg de eerste helft gelijk, even later werd het 1-2 en 10 minuten voor tijd zelfs 1-3. Tussendoor werd de doelpaal nog getroffen, en maakte de thuisploeg in de slotminuut nog de aansluitingstreffer.

zijn-die-verloren-gereden

Zijn die verloren gereden?

Vanavond doken op het Kolonel Dusartplein in Hasselt plots een 6-tal racewagens op. Het bleek om deelnemers te gaan aan de WTCC. Waren die verloren gereden op Circuit Zolder of wilden die op de Groene Boulevard wat gaan racen? Neen, het ging om een promotie-actie voor het racekampioenschap en die oogstte heel wat bijval bij de vele shoppers en terrasjeszitters. (meer foto's van Andy Brepoels)

vandaag-gezien-22-april-2011

Vandaag gezien

Deze meikever maakte een noodlanding op zijn rug op een terras in Bolderberg, en klauterde nadien via een blad weer op zijn poten. Zonder houvast blijft een kever op zijn rug liggen. (foto Jan Leijkens)

veel-belangstelling-voor-tenniskamp-en-stage

Veel belangstelling voor tenniskamp en -stage

Een flinke drukte deze paasvakantie bij T.C. Heusden. In de eerste week organiseerde tennisschool Q-ten een paaskamp voor recreatieve jeugdspelers met 57 deelnemers. Tijdens de tweede week volgde een stage voor competitiespelers, daar trainden 47 tennissers mee. Telkens 2,5 uur per dag onder een stralende zon.

brand-vernielt-chalet-in-bolderberg

Brand vernielt chalet in Bolderberg

Een felle brand heeft vrijdagnamiddag een vakantiechalet in de Waterlozenstraat in Bolderberg volledig vernield. Het vuur ontstond bij het verwisselen van een gasfles. De chalet ligt in een bosrijk gebied. Brandweer Heusden-Zolder en Hasselt kwamen ter plaatse en konden voorkomen dat het vuur zich verspreidde, maar van de chalet viel niets meer te redden.

vanavond-jongerentoneel-in-muze

Vanavond jongerentoneel in Muze

Na een laatste repetitie zijn de jongeren van 'Kunstverkennend Wild' helemaal klaar om vanavond achtereenvolgens ‘De ingebeelde zieke’ van Molière en ‘De zelfmoordenaar’ van Nikolaj Erdman op te voeren, in een regie van Lut Daniëls. Twee klassieke stukken, maar dan wel in een eigen interpretatie. De moeite om straks om 19u30 voor naar Muze af te zakken. Tickets € 6, € 5, vrije zitplaatsen in de schouwburg. (foto Rudi Coomans) .

het-weer-kans-op-een-onweersbui

Het weer: kans op een onweersbui

Aan de westelijke flank van een hogedrukgebied over Oost-Europa wordt lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. De temperaturen liggen een flink stuk boven de normale waarden en de zon is vaak van de partij. De volgende dagen bouwt een nieuw hogedrukgebied vanuit het westen op, waardoor de zon in het weerbeeld aanwezig blijft, al wordt het wel iets minder warm.
Vandaag maken wolken na de middag plaats voor meer zon. Later zijn er echter stapelwolken die plaatselijk kunnen (…) Lees het hele bericht

nog-een-wk-op-circuit-zolder

Nog een WK op Circuit Zolder

Een nieuw topweekend op Circuit Zolder, dat voor de tweede keer het FIA WTCC mag ontvangen, het 'wereldkampioenschap voor toerwagens'. Dat wk wordt telkens betwist over twee korte sprintritten, waarbij vooral Chevrolet, BMW, Seat en Volvo bumper tegen bumper strijden. Na enkele sporadische optredens, tekent Volvo (foto) dit jaar voltijds aanwezig in het FIA WTCC met uittredend Zweeds kampioen Robert Dahlgren. Geen Belgen aan de start en daardoor zal heel wat aandacht gaat naar (…) Lees het hele bericht

maandag-opent-toeristisch-seizoen-1

Maandag opent toeristisch seizoen

Paasmaandag wordt één van de toeristische hoogtepunten voor Heusden-Zolder met de opening van het nieuwe seizoen. Place to be is De Schacht. De gemeente presenteert er enkele nieuwe toeristische producten en de evenementen van 2011. Blikvanger daarbij is de Groene Haltewandeling van Trein Tram Bus en de bijhorende Groene Haltewandelclub. Het concept Groene Halte is eenvoudig: de wandelaar reist met het openbaar vervoer naar Groene Halte A, waar een wandeling (…) Lees het hele bericht

nieuwe-vestiaire-voor-de-bib

Nieuwe vestiaire voor de bib?

Het is al langer bekend dat de bibliotheek wordt uitgebreid, maar het personeel keek vanochtend toch enigszins verbaasd op toen de nieuwe vestiaire al in gebruik was. Afgelopen nacht heeft iemand een jas aan de 'betonnen haken' onder de eerste verdieping gehangen. Ofwel moet die persoon zowat 5 meter groot geweest zijn, ofwel bijzonder handig. 't Kan natuurlijk ook een flink stuk in zijn kraag geweest zijn. En die kraag hangt daar dus nu. (foto Michel Gerits)

sterrentocht-is-geeindigd-op-kelchterhoef

Sterrentocht is geëindigd op Kelchterhoef

De Sterrentocht zit erop voor de leerlingen en leerkrachten van het Sint-Franciscuscollege. Na drie dagen in de warmte zijn ze vermoeid aangekomen in De Bosberg op Kelchterhoef. Eerst moesten ze vandaag nog een flinke trip afleggen van Kuringen tot Houthalen, maar met de finish in zicht ging dat al stukken beter. En nu nog even uitpuffen tot volgende dinsdag. (foto's Jan De Decker)

een-paard-moet-ook-goed-verzorgd-worden

Een paard moet ook goed verzorgd worden

Meer dan 50 kinderen volgen dezer dagen een paardenkamp in manège Paddock Terlaemen. Ze leren daarbij niet alleen rijden op het paard, maar ook ermee omgaan. Dat wil ook zeggen de paarden kammen en verzorgen, het zadel en de teugels plaatsen. Kortom, ervaren dat paardensport meer is dan zomaar wat op een viervoeter gaan zitten. (Meer foto's van Rudi Coomans)

binnenkort-nog-3-telefooncellen

Binnenkort nog 3 telefooncellen

Toen onlangs in Boekt een telefooncel van Belgacom letterlijk in de grond zakte, was het een vaag voorteken. De telefoonmaatschappij gaat ook de meeste andere cellen in de gemeente verwijderen, omdat ze door de opmars van de gsm te weinig gebruikt worden. De meeste cellen krijgen gemiddeld nog geen één beller per week op bezoek. Alleen de telefooncellen in Zolder-Centrum, aan het station van Zolder en aan de sporthal van Heusden blijven behouden, daar worden zowaar 1 tot 2 bellers per week geteld. En geef toe, als je geen gsm op zak hebt, kun je 't nog altijd in een café gaan proberen, kwestie van het aangename aan het nuttige te koppelen.

aan-de-haal-met-weegschaal

Aan de haal met weegschaal

Soms sta je toch versteld welke buit dat dieven zoal maken. Neem nu vorige nacht, toen zijn inbrekers binnengedrongen in een beenhouwerij in de Koolmijnlaan. Ze gingen er aan de haal met een weegschaal. Van een gewichtige buit gesproken.

iedereen-moet-tenslotte-eten

Iedereen moet tenslotte eten

Vanachter het raam kon Julien Maebe in Heusden deze merel betrappen, die zich heel de tijd komt bevoorraden in een bak met kattenbrokjes en dat vervolgens serveert aan haar kersverse jongen in het nest. Wees dus niet verbaasd als er deze zomer een merel op het dak zit te miauwen.

vandaag-gezien-21-april-2011

Vandaag gezien

Een parelmoervlinder op een pinksterbloem. (foto Jan Leijkens)

zet-koersel-mfc-een-hak

Zet Koersel MFC een hak?

In de tweede nationale van het zaalvoetbal nadert de ontknoping voor de tweede plaats. Voor de voorlaatste thuiswedstrijd, morgen tegen Koersel,  moet SI Heusden-Zolder opnieuw 5 basisspelers missen. Daarbovenop komt nog dat de bezoekers supergemotiveerd zullen zijn. Vanheeswijck, Bielen en speler-coach Vandebroek waren immers vroeger actief in Heusden-Zolder en zullen met plezier hun ex-ploeg een sportieve hak willen zetten. Morgenavond om 21u15 in Olympia. Elke toeschouwer wordt op paaseieren getrakteerd.

nieuwe-kippenactie-start-dit-weekend

Nieuwe kippenactie start dit weekend

Ook dit jaar organiseert Limburg.net weer een actie om kippen te kopen met korting. Die kun je inschakelen om je tuin- en keukenafval te verslinden. Gemiddeld verwerkt een kip 50 kg per jaar en tegelijk legt ze nog lekkere eieren. Met de bon die je hier kunt printen krijg je in enkele tuincentra 3 euro korting per kip, met een maximum van 9 euro. De actie start dit weekend, beschouw ze dus maar als een soort uit de kluiten gewassen paaskuikens.

gemeenteraad-over-cijfers-en-grond

Gemeenteraad over cijfers en grond

Vandaag over een week vergadert de gemeenteraad. Op de agenda een heleboel cijfers van de kerkfabrieken, maar ook grondverhandelingen op De Schacht en aan Suska-Berg. Basisschool Beekbeemden wil bovendien een schenking van speeltoestellen door het oudercomité aanvaarden. Ook dat moet de gemeenteraad goedkeuren. De vergadering begint om 19 uur.

moedige-trekkers-zitten-in-kuringen

Moedige trekkers zitten in Kuringen

Vandaag trokken de collegeleerlingen meer naar het zuiden. Het traktatiepunt lag in De Luman in Lummen. Het heeft meer en meer weg van een tropische tocht dan van een paasvakantie-activiteit. Bij sommige leerlingen laten de vermoeidheid en de warmte dan ook hun sporen achter. Anderzijds is het onderweg des te mooier, met veel bloemen in de natuur. In de vooravond kwamen ze aan in de Gildezaal in Kuringen. En in die buurt wordt ook de nacht doorgebracht. (foto's Jan De Decker)

tijd-om-de-voeten-af-te-koelen

Tijd om de voeten af te koelen

In de Sterrentocht, de driedaagse trektocht van het Sint-Franciscuscollege zitten er inmiddels twee dagen op. Gisteren waren de leerlingen vooral onderweg in West-Limburg. Ze vertrokken aan De Watersnip in Koersel, passeerden via de tennisclub in Beringen - waar een traktatie wachtte - om te eindigen aan ontmoetingscentrum De Kalen Dries in Lummen. Vier dames klopten aan voor onderdak bij de familie Dedroog-Mentens in Meldert. En een ex-KSJ-er is natuurlijk voor zo'n (…) Lees het hele bericht

vanavond-gezien-21

Vanavond gezien

Ook voor de ballonvaarders is het nu volop 'playtime', zowat iedere avond te zien in ons luchtruim. (foto Yves Maex)

verschillende-verkeersovertredingen

Verschillende verkeersovertredingen

De politie heeft controles uitgevoerd op plaatsen waar ongevallen gebeuren. 6 bestuurders droegen geen gordel. 3 reden met de gsm in de hand. 5 bestuurders verlieten een rotonde zonder hun richtingaanwijzer te gebruiken. 1 voertuig was niet gekeurd en 1 auto reed met kale banden.

vandaag-gezien-20-april-2011

Vandaag gezien

Een hongerige kever. Zou dit een meikever zijn die zich miskeken heeft op de kalender? (foto Francois Willems)

van-samang-beckers-zijn-uit-op-revanche

Van Samang-Beckers zijn uit op revanche

Volgend weekend heeft op Circuit Zolder niet alleen het WTCC plaats maar ook de tweede manche van het Belcar Endurance Championship. En daarin ook het Genkse MSE team in een BMW. Rijders zijn onze dorpsgenoot Bart Van Samang en Peter Beckers die nu in Genk woont, maar ook van Heusden-Zolder afkomstig is. In de eerste manche moesten ze opgeven nadat hun ophanging brak bij een crash, maar Beckers en Van Samang zijn op revanche uit. Teamchef Dominiek Paret. “De schade viel al bij al (…) Lees het hele bericht

warre-borgmans-schittert-in-braakland

Warre Borgmans schittert in Braakland

Met Braakland bewees Warre Borgmans gisteravond in Muze opnieuw wat voor sterke acteur hij is. Hij was bovendien omringd door uitstekende muzikanten. (foto Lenscollectief)

vandaag-gezien-19-april-2011

Vandaag gezien

Met de zomerse temperaturen staan nu ook de seringen in volle bloei. En verspreiden een heerlijke geur. (foto Marc Vanzonhoven)

het-laatste-restje-dossche

Het laatste restje Dossche

Zowat een jaar na de start van de afbraakwerken aan het Dossche-gebouw, het hoogste bedrijfsgebouw van Limburg, staat er nog enkel een metalen laad- en losconstructie langs het kanaal De rest is nu verwijderd. Het was een zware klus, maar alles is nu achter de rug. Gust Ischen maakte nog eens een fotografisch overzicht van de start van de werken tot en met de stand op dit ogenblik. Bekijk hier het hele overzicht

het-weer-subtropische-invloed

Het weer: subtropische invloed!

Langs de westelijke flank van een hogedrukgebied met kern over Oost-Europa, wordt lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. Het kwik bereikt hierbij zomerse waarden. Na het weekend kan een volgende hogedrukgebied het weer gaan bepalen, er wordt dan wel wat minder warme lucht aangevoerd. Stilaan begint de droogte echter een probleem te worden.
Vandaag is het stralend zonnig weer en bij weinig wind uit het oosten tot het zuidoosten kan het kwik oplopen tot 23 of 24 graden. Na de (…) Lees het hele bericht

la-baracca-verslaat-ook-turkuaz

La Baracca verslaat ook Turkuaz

Zaalvoetbalclub La Baracca heeft ook de laatste competitiewedstrijd gewonnen. In de sporthal van Berkenbos moesten nu de buren van Turkuaz eraan geloven met 7-3. Nu kan de kersverse kampioen zich concentreren op de halve finale van de beker van Limburg.

afbraak-school-eversel-is-gestart

Afbraak school Eversel is gestart

Dat ook afbraakwerken spektakulair kunnen zijn, bleek vandaag in Eversel. Daar is gestart met de sloping met de oude gebouwen van basisschool De Springplank. Zoals we eerder aankondigden, moeten die plaatsruimen voor  een nieuwbouw. Een stukje geschiedenis verdwijnt uit Eversel, maar wat in de plaats komt, zal zoveel beter zijn. (Meer foto's van Rudi Coomans)

met-turnen-moet-je-jong-beginnen

Met turnen moet je jong beginnen

42 kinderen nemen deze week deel aan het turnkamp in sporthal Olympia. Ze worden begeleid door de trainers om de eerste knepen van de gymnastiek en het dansen onder de knie te krijgen. Het kamp duurt nog tot en met vrijdag.
(Meer foto's van Rudi Coomans)

succesvolle-theaterapotheose-in-muze

Succesvolle theaterapotheose in Muze

Een 30-tal jongeren tussen 12 en 18 jaar uit heel Limburg werkten de afgelopen maanden - na de nodige audities - samen aan een theaterproject. Het ging om een samenwerking van de cultuurcentra van Lommel, Genk, Hasselt, Heusden-Zolder, Maasmechelen en Tongeren en het productiehuis Padarijs. De jongeren kregen daarbij de kans om een eerste stap op het podium te zetten onder begeleiding van professionelen en dat onder de noemer 'Olla Podrida'. En de apotheose vond gisteravond plaats in Muze met een voorstelling. (foto Lenscollectief)

72-te-snel-in-de-kanaalweg

72 % te snel in de Kanaalweg

De verkeersdienst van de politie heeft snelheidsmetingen uitgevoerd in de Kanaalweg, in de buurt van de schoolomgeving Horionweg. Daar geldt een snelheidsbeperking van 50 km per uur, 72 % van de bestuurders reed er te snel. Na het tuningevent Race Wars stelde de politie 25 overtredingen vast wegens gebruik van onreglementaire reproductienummerplaten

vandaag-gezien-18-april-2011

Vandaag gezien

Een morieltje met slak, gekiekt door Jan Leijskens in Bolderberg.

europese-steun-voor-betoninfocentrum

Europese steun voor betoninfocentrum

De provincie heeft de verdere uitbouw van Betonic[!], het betoninformatiecentrum op het mijnterrein van Heusden-Zolder, goedgekeurd. Het gaat om een totale investering van meer dan 1 miljoen euro, waarvan 423.000 euro komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Na de bouw- en inrichtingsfase wordt de werking en dienstverlening van het informatiecentrum verder uitgebouwd.

nog-een-weekje-checkpoint-chapel

Nog een weekje Checkpoint Chapel

De tentoonstelling Checkpoint Chapel in de Bark loopt nu iets meer dan een week en de organisatoren zijn tevreden. De belangstelling is niet overrompelend maar alle reacties zijn positief. Bovendien zijn er nog workshops geweest met de kinderen waarvan ze de resultaten zondag tijdens de finissage zullen tonen. Opvallend is ook de wisselwerking tussen kunstenaars en gasten. En de manier waarop de gasten fungeren als gidsen en tegelijk ook hun persoonlijk verhaal vertellen aan de bezoekers. Nog heel de week te bezoeken van 15 tot 17 en van 19 tot 21 uur, zondag om 14u30 is er de finissage. (Meer foto's van Julien Maebe)

854-kg-vis-bovengehaald-op-meylandt

854 kg vis bovengehaald op Meylandt

In een mooi lentedecor had op de vijver van Meylandt de eerste wedstrijd van het jaar van de Meylandtvissers plaats. Winnaar werd Johan Timmers met een vangst van 49,250 kg. In het totaal haalden de 60 deelnemers 854,200 kg vis boven. (Meer foto's van René Bosmans)

versterking-voor-vck-bolderberg

Versterking voor VCK Bolderberg

Nu VCK Bolderberg zich van het behoud in eerste nationale heeft verzekerd, zijn ook de eerste aanwinsten bekend. Nadat hoekaanvaller Davy Vaes (ex-Halen) tekende, is ook Dries Berckmans van Haasrode (uit de liga B) overgekomen. Nu hebben ook nog middenman Kristof Ilsbrouks en receptie-hoekspeler Jeroen Sannen van VTI Hasselt getekend. Ook Bart Stulens zal zich meer laten inschakelen.

motorrijder-breekt-been-bij-val

Motorrijder breekt been bij val

Een 23-jarige motorrijder uit Heusden-Zolder ligt in het ziekenhuis nadat hij gisteren in de Vredelaan Houthalen-Helchteren ten val is gekomen. Daarbij liep hij een beenbreuk op.

hebad-heusden-naar-hoogste-afdeling

Hebad Heusden naar hoogste afdeling

In de 2de liga B van het badminton is Hebad 1H dit weekend kampioen geworden zonder te spelen. De Heusdenaars waren vrij, maar titelconcurrent Antwerp 1H ging onderuit bij Dijlevallei, en zo bedraagt de kloof 4 punten, met nog 1 wedstrijd te gaan. De eerste ploeg van Hebad stoot met deze promotie door naar de hoogste afdeling. Het team bestaat uit Jan Jan Declerq Jan, Bram Vancauwenbergh, Wim Vandenbergh, Yves Vanoirbeek, Ken Deprez en Hans Peeters. Dit blijft ook de ploeg die het volgend seizoen in de hoogste afdeling moet waarmaken.

alle-auto-s-groot-en-klein-op-race-wars

Alle auto's groot en klein op Race Wars

Veel volk vandaag op Circuit Zolder, vooral autofreaks die zich tijdens Race Wars kwamen vergapen aan een massa getunede auto's - en je zou versteld staan van welke auto's allemaal getuned worden tegenwoordig - maar ook het nevenprogramma lokte veel bekijks. De stuntrijders bijvoorbeeld, en de sprintraces en natuurlijk de schaars geklede meiden. (meer foto's van Frederick Lemmens)

vandaag-gezien-17-april-2011

Vandaag gezien

Pasen is in aantocht. Komen die van mij ook in aanmerking als paaskuikens, lijkt deze eend zich af te vragen. (foto Julien Maebe)

180-atleten-strijden-in-de-zolderrun

180 Atleten strijden in de Zolderrun

Onder een stralende zon werd vandaag de editie 2011 van de Zolderrun betwist. Eerst gingen heel wat lopers van start in de jogging. Daarna was het aan delopers die de 5 of 10 km tegen een stevig tempo wilden afhaspelen. Alles samen waren er zowat 180 atleten.
Uitslagen
mannen 10 km: 1. Chris Wouters (Diest) 38:52; 2. Pascal Vanoppen 39:18; 3. Nico Booms 3I:57; 4. Schoels 40:39; 5. Chris Schepers 40:46; 6. Erik Surkijn 41:23; 7. Luc Hermans 41:45; 8. Thomas Spitz 42:18; 9. Steven (…) Lees het hele bericht

jongeman-beschoten-om-te-intimideren

Jongeman beschoten om te intimideren

Op de Koolmijnlaan in Heusden heeft een man zondagochtend geschoten op een 18-jarige jongeman. Dader en slachtoffer kenden elkaar, en ze zouden sinds dit weekend in een ruzie verwikkeld zijn. Het slachtoffer raakte niet gewond, want de dader schoot met losse flodders. Een half uur na de eerste 'schietpartij' wachtte de dader de jongeman thuis op. Daar werd nog eens twee keer vanuit een wagen in zijn richting gevuurd. De politie kon de dader vanmorgen snel arresteren. Naar eigen zeggen wilde hij de jongeman eens goed doen schrikken. De schutter is onder voorwaarden vrijgelaten.

schaapsweg-getroffen-door-mustang-koorts

Schaapsweg getroffen door Mustang-koorts

Wie op de Heusden-Zolderse wegen dit weekend geen Mustang is tegengekomen, die heeft zich wellicht opgesloten uit schrik voor de zon. Mustang Fever lokte een paar honderd van die exclusieve wagens, in alle kleuren en uitvoeringen. En op de happening zelf in de Schaapsweg zijn naar schatting 2500 toeschouwers opgedaagd. (foto's Lieven Kaerts)

mauro-geeft-verrassingsoptreden-in-pick-up

Mauro geeft verrassingsoptreden in Pick-Up

The Record Store Days kenden vandaag een hoogtepunt in de Pick-Up op Suska Berg. Uitbater Fonny Jans had gisteren een mystery guest aangekondigd en dat bleek vandaag niemand minder dan Mauro Pavlowski te zijn. Mauro verraste het publiek met een optreden zoals je hem niet vaak ziet: intiem en zichzelf begeleidend op akoestische gitaar. Voor de aanwezigen was het genieten. (Meer foto's van Ria De Clerck)

off-day-voor-sk-heusden

Off-day voor SK Heusden

In vierde provinciale B kende SK Heusden 06 een complete off-day en ging met 5-1 onderuit op het veld VK Gestel. Statie Zolder op het veld van Lillonia met 1-1.Anadol verloor thuis tegen RS Laak

slechte-zaak-voor-bolderberg

Slechte zaak voor Bolderberg

In de derde provinciale C van het voetbal heeft Vrijheid Zolder met 3-1 gewonnen van Spalbeek. FC Bolderberg heeft met 0-1 verloren van Eendracht Zelem. Geen goede persperctieven voor die van Bolderberg met de komende twee wedstrijden tegen Halen en Melo Zonhoven, uitgerekend de eerste twee in de rangschikking.

smash-lijkt-op-weg-naar-titel

Smash lijkt op weg naar titel

In het badminton heeft de eerste ploeg heren van Smash BC vanmorgen met 0-8 gewonnen in Bilzen. Het was al de 7de overwinning op rij. In de rangschikking heeft Smash al een aardige kloof geslagen op de eerste achtervolger en maakt veel kans op de titel.

bolderberg-is-zeker-van-het-behoud

Bolderberg is zeker van het behoud

Na een bijzonder spannende wedstrijd heeft VCK Bolderberg zich verzekerd van het behoud in eerste nationale. Het versloeg Nijvel met 3-2 en dan na een op- en neergaande wedstrijd. Setstanden waren 22-25, 28-26, 15-25, 25-17 en 15-13.

kangoeroes-te-sterk-voor-zolder

Kangoeroes te sterk voor Zolder

KBBC Zolder heeft zich in de tweede basketnationale niet kunnen plaatsen voor de halve finale van de playoffs. De ploeg heeft gestreden voor wat ze waard was maar in eigen huis was Kangoeroes Boom ook in de derde wedstrijd te sterk: 110-90. Nochtans was Zolder in het eerste quarter verschillende keren op voorsprong gekomen, maar bij de rust (51-39) was al duidelijk dat het heel moeilijk zou worden, Boom is niet voor niks de onbetwiste leider in tweede.

kim-bosmans-snelste-in-wolfsdonk

Kim Bosmans snelste in Wolfsdonk

Onze dorpsgenote Kim Bosmans heeft in Wolfsdonk de 'Run with Wolves' gewonnen. Ze was de snelste in de vrouwenloop over 5,250 km die ze aflegde in 19:37. De tegenstanders volgden op bijna 3 minuten en meer.

nieuw-verlies-voor-viversel

Nieuw verlies voor Viversel

In derde provinciale C verloor Standaard Viversel vanavond met 1-3 tegen VKM Sint-Truiden.

kvv-verliest-op-overpelt

KVV verliest op Overpelt

In de vierde voetbalklasse heeft KVV Heusden-Zolder zaterdagavond bij Overpelt verloren met 1-0.

mustang-fever-in-de-schaapsweg

Mustang Fever in de Schaapsweg

Aan de Mustanggarage in de Schaapsweg had vandaag en ook morgen nog de 9de editie van Mustang Fever plaats. Morgen worden maar liefst 250 Mustangs verwacht en geen enkele daarvan dezelfde. Die verzamelen voor ene static show, maar er zullen er ook heel wat op de Heusdense wegen te zien zijn. Er is ook een roofvogelshow, live-muziek, springkasteel en volksspelen. Het begint om 9 uur en duurt tot 's avonds. De buurt maakt van de gelegenheid gebruik om een garageverkoop te houden.  (foto Lieven Kaerts)

live-optreden-in-de-platenwinkel

Live-optreden in de platenwinkel

Vandaag was het Record Store Day, een evenement waarbij de onafhankelijke platenwinkels zichzelf en hun werking in de kijker zetten. Overal was de boodschap trouwens dat de vinylplaten weer in volle opgang zijn. In Limburg namen twee shops deel waaronder Pick-Up van Fonny Jans op Suska Berg. Veel volk daar, en ook een live-optreden want Benny Zen and the Syphilis Madmen stelden hun nieuwe cd voor. En voor de camera van TVL mocht Fonny zijn verhaal doen.(Meer foto's van Ria De Clerck)

bermbrand-aan-fietsroutenetwerk

Bermbrand aan fietsroutenetwerk

De brandweer is vanavond iets over 18 uur uitgerukt voor een bermbrand op het fietsroutenetwerk ter hoogte van de Rode Kruisstraat. Bij aankomst was het merendeel van de brand al gedoofd maar uit voorzorg werd alles nog grondig nat gespoten. (Foto: Dimitri Reynders)

toeristisch-seizoen-opent-op-paasmaandag

Toeristisch seizoen opent op Paasmaandag

Op Paasmaandag 25 april opent Heusden-Zolder officieel het toeristisch seizoen. Dat gebeurt met een happening in de buurt van CeDuBo (De Schacht) en de inhuldiging van de Groene Haltewandeling. Binnenkort meer daarover, maar er staat onder meer een geleide wandeling van 20 km langs de mooiste plekjes van de gemeente op het programma, of een kortere van 10 km. Info en inschrijvingen bij Trein-Tram-Bus op 09-223 86 12. De mijnsite kan bezocht worden met gidsen, er staan kramen met lokale specialiteiten en infostands. Er is kinderanimatie en het toeristisch treintje verzorgt ritten.

onverhoopte-winst-voor-si-heusden-zolder

Onverhoopte winst voor SI Heusden-Zolder


Ondanks een totaal ontwrichte ploeg - 6 spelers ontbraken door blessures en schorsingen - heeft MFC SI Heusden-Zolder toch kunnen winnen van Eurosport Bocholt, 10-8. En die overwinning was cruciaal met het oog op de 2de plaats, Heusden-Zolder staat nu op 2 punten van Bocholt. En Celtic Houthalen heeft zich door de nederlaag van Bocholt tot kampioen kunnen kronen.

vandaag-gezien-16-april-2011

Vandaag gezien

Een Kievitsbloem met ochtendlijke dauwdruppels. (foto Jan Leijskens)

la-baracca-schakelt-eersteklasser-uit

La Baracca schakelt eersteklasser uit

Er komt maar geen einde aan het sprookje van zaalvoetbalclub La Baracca. Vanavond heeft de tweedeprovincialer eerstenationaler (!!!) Futsal Beringen uit de beker van Limburg geflikkerd. Op eigen terrein nog wel. La Baracca ging in Beverlo winnen met 3-6 en is nu geplaatst voor de halve finale. Heel straf!

bijna-180-kinderen-op-spelnamiddag

Bijna 180 kinderen op spelnamiddag

Vanmiddag verzamelden bijna 180 kinderen op het voetbalterrein van Bolderberg voor een gevarieerde spelnamiddag. Daar stonden onder meer 5 springkastelen, een klimmuur, een parcourwagen, trampoline, enz. De organisatie was in handen van WAKASA. (Meer foto's van Rudi Coomans)

stoeien-aan-het-heem

Stoeien aan Het Heem

Aan het Heem namen de kinderen voor de middag deel aan een 'workshop clownerie' en na de middag konden ze zich volop uitleven tijdens een spelnamiddag. (Meer foto's van Rudi Coomans)

vandaag-gezien-15-april-2011

Vandaag gezien

In Boekt kunnen ze het niet hebben dat die van Bolderberg een berg hebben, en dus zijn ze er vandaag ook maar aan begonnen. (foto Yves Maex)

wk-was-succes-voor-ulli-hulsmans

WK was succes voor Ulli Hulsmans

Na een vermoeiende terugreis van meer dan 30 uur is footvolleyspeler Ulli Hulsmans weer in Heusden. En erg tevreden, met zijn ploegmaat Jan-Pieter Martens - met wie hij de Belgische ploeg vormde, is hij op het WK in Brazilië 17de van de 28 teams geëindigd. In de landencompetitie behaalde België de 12de plaats op 19. Da's een absoluut succes want doordat Jan-Pieter in Brazilië woont, hebben beiden vooraf maar 2 keer samen gespeeld. België kwam in een (…) Lees het hele bericht

het-weer-zomers

Het weer: zomers!

De weerkaarten zijn in een erg gunstige zin geëvolueerd en beloven ons een langere periode van standvastig, droog en zonnig weer. Dankzij een hogedrukgebied die de volgende dagen over onze streken opbouwt wordt bovendien warme lucht aangevoerd en lijkt de zomer wel aangebroken. Laten we hopen dat deze tendens aan kan houden. Vandaag is er flink wat zon, maar er komen ook wolken voor, die af en toe voor de zon schuiven. Het blijft droog en het kwik loopt op tot 17 graden.
Morgen zijn er (…) Lees het hele bericht

kangoeroes-slaan-terug

Kangoeroes slaan terug

In de terugwedstrijd voor de playoffs in de tweede basketnationale heeft KBBC Zolder een 105-75 pandoering gekregen bij Kangaroes Boom. De stand staat nu op 1-1. Zaterdag vindt de derde en beslissende match plaats ook op het veld van Boom. De winnaar gaat naar de halve finale.

collegeleerlingen-gaan-drie-dagen-op-trektocht

Collegeleerlingen gaan drie dagen op trektocht

140 leerlingen van het Sint-Franciscuscollege gaat volgende week drie dagen op 'Sterrentocht'. Dat is een driedaagse voettocht voor leerlingen van het het tweede jaar (13-14-jarigen) over een parcours dat vooraf voor hen geheim blijft. Ze moeten daarbij aan de hand van allerlei trektechnieken en aanwijzingen hun weg vinden. Ze stappen in groepjes van 3 tot 4. Ze leren samenwerken, zichzelf organiseren en 'hun plan trekken'. Ze moeten tussendoor immers ook hun potje koken en 's avonds op zoek (…) Lees het hele bericht

opgelet-voor-stelende-lifters

Opgelet voor stelende lifters

De politie maant autobestuurders aan om voorzichtig te zijn als ze lifters meenemen. Er zijn enkele klachten binnengekomen van automobilisten die nadien ontdekten dat hun portefeuille was gestolen.

cosmogolem-zoekt-nog-steeds-talent

CosmoGolem zoekt nog steeds talent

De CosmoGolem op Bovy viert binnenkort zijn eerste verjaardag, op 25 april is het een jaar geleden dat hij er zijn vaste stek kreeg. Ondertussen heeft hij er in Antwerpen zopas nog een broertje bijgekregen, want die stad is dit jaar Europese Jongerenhoofdstad. De CosmoGolem heeft in Heusden-Zolder een speciale betekenis, hij wil talent en veerkracht van iedereen in de kijker zetten. Daarom wordt iedereen nog opgeroepen op een 'Ontdek je talent'-postkaart zijn talenten toe te vertrouwen aan de CosmoGolem. De kaart kan hier gedownload worden of afgehaald bij de dienst toerisme of op domein Bovy.

een-grote-madam-met-klassestem

Een grote madam met klassestem

Moya Brennan gaf donderdagavond een prachtig optreden in Muze. (foto Bart Claes)

zaterdag-cruciale-match-voor-bolderberg

Zaterdag cruciale match voor Bolderberg

Zaterdagavond om 20u30 is een belangrijk moment voor VCK Bolderberg. Als de wedstrijd tegen Nijvel gewonnen wordt, is er zekerheid over een verlengd verblijf in eerste nationale. Dan zal volgend seizoen ook een sterk team tussen de lijnen verschijnen. Want er komt dan een aanzienlijke versterking en ook spelverdeler Lienert Cosemans heeft beloofd in dat geval bij Bolderberg te blijven. Er wordt dus heel wat animo op de tribunes verwacht.

vandalen-en-inbrekers

Vandalen en inbrekers

Op de Lindeman is weer een geval van vandalisme vastgesteld. Deze keer werden in de Galgenbergstraat, bloembakken die nog maar enkele dagen geleden geplaatst waren, omgegooid. In de Rijkelstraat hebben onbekenden een inbraak gepleegd in een bedrijf.

zaterdag-comedy-in-de-put

Zaterdag comedy in De Put

In de reeks comedy-avonden van Jeugdwerk Heusden-Zolder, de jeugdhuizen en Muze staan nu zaterdag Steven Mathieu en Silvester Alone op het podium van jeugdhuis De Put in Berkenbos. Steven Mahieu is bij ons vooral bekend van Comedy-Casino op Canvas. Sylvester Alone (foto) is dan weer een Nederlander met heel wat ervaring in cabaret en stand-up comedy. Kaarten zijn gratis, maar je moet wel vooraf reserveren, mail naam, adres, geboortedatum en gsmnr. naar comedy[!]jhdeput.be

de-eigen-poppen-tot-leven-brengen

De eigen poppen tot leven brengen

Kinderen van 8 tot 12 jaar leerden in Muze hoe ze zelf poppen kunnen maken en die vervolgens zelf tot leven brengen. Spannend!

dagje-water-en-zandplezier

Dagje water- en zandplezier

Er is heel wat te doen voor kinderen en kleuters deze paasvakantie. Zo verzamelden ze gisteren in Muze voor een dagje 'water- en zandplezier'. 4- tot 6-jarigen konden er spelen, dansen en knutselen. (foto Rudi Coomans)

25-foutparkeerders-tijdens-markt

25 foutparkeerders tijdens markt

Tijdens een drukbezochte multiculturele markt heeft de politie 25 foutparkeerders betrapt. 8 parkeerden op het fietspad in de Stationsstraat en 17 negeerden een parkeerverbod.

moya-brennan-de-sound-van-clannad

Moya Brennan: de sound van Clannad

Vanavond treedt een absolute topzangeres op in Muze: Moya Brennan synoniem voor spirituele Keltische muziek. Haar stem bepaalde het geluid van de band Clannad die in de jaren tachtig de wereld veroverde met Ierse ballades in een modern, toegankelijk jasje. Songs als ‘Theme from Harry’s Game’, ‘I Will Find You’ en ‘In a Lifetime’ (een duet met Bono van U2) staan in ieders muzikale geheugen gegrift, gecombineerd met sfeervolle beelden van de Ierse (…) Lees het hele bericht

zondag-race-wars-op-circuit

Zondag Race Wars op circuit

Zondag heeft op Circuit Zolder de 8ste editie van Race Wars plaats. Het is nog altijd het grootste tuning-event van de Benelux. Bezoekers vinden er de hele dag verschillende shows & stunts met shop-village, de best getunede wagens en activiteiten waar ze zelf kunnen aan deelnemen. De mannen van het FMX Freestyle team laten hun motors en de adrenaline de hoogte ingaan met hun stunts op een schans. Maar er zijn ook de driftpiloten, de legale streetraces en de db Drag. Er worden (…) Lees het hele bericht

vogelkijkhut-in-brand-gestoken

Vogelkijkhut in brand gestoken

Onbekenden hebben afgelopen nacht de vogelkijkhut in het Bolderdal in brand gestoken. De natuurliefhebbers reageren geschokt. Gelukkig is de brand beperkt gebleven tot de hut zelf. (foto Jan Leijskens)

si-heusden-zolder-gehandicapt-voor-topper

SI Heusden-Zolder gehandicapt voor topper

Het ziet er niet zo goed uit voor zaalvoetbalcub MFC SI Heusden voor de topper van vrijdag tegen Eurosport Bocholt. Die wedstrijd biedt bij winst uitzicht op de tweede plaats, maar SI moet liefst 6spelers missen. Zo zijn Biesmans, Zeroual, Wygaerts en Meykens geblesseerd en zitten Luyten en Vanpol een dagje schorsing uit wegens hun rode kaart van vorige vrijdag op Houthalen.

extra-kantoren-voor-de-brandweer

Extra kantoren voor de brandweer

Een deel van de brandweerkazerne is momenteel afgesloten en wordt herschapen in een bouwwerf. Vandaag zijn de werken gestart voor de bouw van een 'bijkomende verdieping' aan het gebouw. Daar komen 4 burelen, want er was een tekort aan werkruimte voor het personeel. "We verwachten dat de werkzaamheden eind van de zomer achter de rug zijn. En dan is het uitkijken naar de volgende fase. de bouw van vier appartementen op het terrein tegenover de kazerne. Het is de bedoeling dat daar brandweermannen of ambulanciers hun intrek kunnen nemen om in de toekomst de permanentie te versterken en de uitruktijden kort te houden. We hopen dat de woningen klaar zijn in maart 2013," aldus schepen van brandweer Leon Truyers

botsing-zorgt-voor-verkeershinder

Botsing zorgt voor verkeershinder

Rond kwart over 9 vanmorgen zijn twee vrachtwagens gebotst op de E 314 vlakbij Terlaemen in de richting van Lummen. Eén trucker raakte lichtgewond. De brandweer kwam ter plaatse om de weg op te ruimen. Het ongeval zorgde een tijdlang voor heel wat verkeershinder. (foto Yves Maex)

vroeger-en-nu-31

Vroeger en nu

Nog een beeld van het vroegere Viversel gecombineerd met het heringerichte centrum, deze keer in de richting van de Westlaan. (foto Gust Ischen)

volop-skipret-voor-iedereen

Volop skipret voor iedereen

Terwijl wij hier proberen te genieten van elke streep zon, snakken de leerlingen van het Sint-Franciscuscollege vooral naar sneeuw daar in de Dolomieten. Tot en met maandag hadden ze schitterend weer, maar gisterenmiddag is het omgeslagen en kregen ze regenbuien te incasseren. Vanochtend vallen er dan weer sneeuwbuien, met tussendoor een streepje zon. Voor donderdag zijn de weersvoorspellingen weer goed. Maar iedereen amuseert zich geweldig en ook de beginners hebben de ski-smaak goed te pakken. (Meer foto's)

zolder-start-uitstekend-in-play-offs

Zolder start uitstekend in play-offs

Basketbalclub Zolder is uitstekend begonnen aan de play-offs. In de eerste match werd Kangoeroes Boom ronduit overklast met 97-71. Donderdag wordt de tweede van de drie matchen gespeeld in Boom.

vandaag-gezien-12-april-2011

Vandaag gezien

Een libel, in de biotuin van Jan Leijskens

middenstandsraad-heeft-een-nieuwe-huisstijl

Middenstandsraad heeft een nieuwe huisstijl

De Middenstandsraad Heusden-Zolder heeft vanavond zijn nieuwe logo voorgesteld. Eerder was ook al het bestuur vernieuwd en de naam veranderd van Gemeentelijke Raad voor de Middenstand in Middenstandsraad Heusden-Zolder. "De nieuwe naam dekt beter de lading en is duidelijker. En de nieuwe huisstijl sluit aan bij die van het gemeentebestuur," zegt kersvers voorzitter Danny Tielens. Ook de geschenkbon is in een nieuw kleedje gestoken. Die bon is gelanceerd in 1997 en (…) Lees het hele bericht

goud-en-records-voor-tamara-medarts

Goud en records voor Tamara Medarts

G-sporter Tamara Medarts heeft weer van zich doen spreken op de British International Swimming Championships in Sheffield. Ze trad er ondermeer aan in haar sterkste nummer, de 100m schoolslag. In de reeksen zette Tamara met 01.22.72 al de snelste tijd op het bord. Een sterke prestatie want alle handicapklassen worden in één rangschikking samengebracht. Grote concurrente Magda Toeters (Nl) die haar vorig jaar op het WK nog de zilveren medaille afsnoepte was tweede. In de finale nam (…) Lees het hele bericht

een-rist-verkeersovertredingen

Een rist verkeersovertredingen

De politie controleerde op verschillende plaatsen de autopapieren. 3 bestuurders konden geen verzekering voorleggen. 2 hadden niet het vereiste rijbewijs. 11 reden zonder gordel. 2 voertuigen waren technisch niet in orde. 1 auto was niet gekeurd. 1 bestuurder blies positief.

twee-bedrijven-failliet

Twee bedrijven failliet

Er kijken weer twee vennootschappen uit Heusden-Zolder tegen een faillissment aan. Het gaat om bvba Goetbunluan uit de Edward Staintonstraat die zich bezighield met lichaamsverzorging en aanverwanten. En daarnaast heeft de rechtbank van koophandel Karadeniz55 uit de Koolmijnlaan failliet verklaard. Het bedrijf was opgericht met het oog op consultancy.

het-weer-tijdelijk-kouder

Het weer: tijdelijk kouder

Koele luchtstromingen doen het kwik een stuk lager uitkomen dan de afgelopen dagen en eerst zijn er buien mogelijk. Een volgend hogedrukgebied bouwt echter op over onze streken en stabiliseert de atmosfeer. Op het einde van de week wordt het terug zachter.
Vandaag is het wisselend bewolkt met enkele buien. Na de middag blijft het meestal droog en de zon krijgt meer ruimte. Er staat een strakke noordwestenwind en de maxima liggen rond 13 graden. Let op, in de nacht kan het aan de grond vriezen.
Lees het hele bericht

jongeren-interpreteren-moliere-en-erdman

Jongeren interpreteren Molière en Erdman

Kunstverkennend Wild, een enthousiaste groep jonge acteurs uit de regio, speelt op vrijdag 22 april om 19u30 in Muze twee theaterstukken na elkaar. Eerst ‘De ingebeelde zieke’ van Molière en na een korte pauze ‘De zelfmoordenaar’ van Nikolaj Erdman. Molière op de klassieke manier brengen is geen optie voor deze bende ‘De ingebeelde zieke’ kreeg een verstaanbare, moderne taal en werd deftig afgeslankt. De tijdloosheid van menselijke (…) Lees het hele bericht

provinciaal-zwemrecord-voor-wesley-joris

Provinciaal zwemrecord voor Wesley Joris

Wesley Joris heeft zijn eerste provinciaal record van 2011 beet. In Bilzen werden de omgekeerde lange afstanden gezwommen: 1500 meter voor de dames en 800 voor de heren. Wesley zwom de 800m vrije slag in 8.47.26 en met deze tijd komt zijn naam op de tabellen bij de 15 jarigen en de kadetten. Zijn tijd is zelfs beter dan de records bij de 16, 17 en 18-jarigen.(foto xzitemedia.be)

la-baracca-is-kampioen

La Baracca is kampioen

In een zinderende sporthal Berkenbos vol met dolle supporters is La Baracca vanavond kampioen geworden in de tweede provinciale van het zaalvoetbal. Het versloeg Flipper Maasmechelen moeiteloos met 7-1, het tweede jaar op rij dat de titel wordt behaald. Meteen na affluiten barstte dan ook een enorm feest los. (Meer oto's van Rudi Coomans)

nieuwe-piek-in-appartementenbouw

Nieuwe piek in appartementenbouw

In Heusden-Zolder zijn vorig jaar bouwvergunningen afgeleverd voor 210 appartementen en 91 huizen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers die de afdeling statistiek van de federale overheid vandaag gepubliceerd heeft. In 2009 ging het nog om 40 appartementen en 92 huizen. Na twee jaar terugval lijkt de appartementsbouw een nieuwe boost te kennen want het gaat om het tweede hoogste cijfer ooit (in 2007 waren er 292). 61 woningen werden gerenoveerd (50 in 2009). Opvallend is dat slechts 4 nieuwe bedrijfsgebouwen vergund werden, een absoluut dieptepunt in de jongste 15 jaar, een trend die trouwens in heel Limburg te bespeuren valt. 24 bedrijfsgebouwen werden gerenoveerd, dat is dan weer een verbetering.

schadevergoeding-voor-dierenopvangcentrum

Schadevergoeding voor dierenopvangcentrum

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een schadevergoeding van 1.200 euro toegekend aan het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. Dat had vorig liefst 359 knaagdieren moeten opvangen van een vrouw uit Diest. Die hield de ratten, cavia's, konijnen, gerbils, degoes en muizen in veel te kleine kooien. Ze moesten dienen als voer voor enkele slangen die ze samen met haar vriend hield. De zaak kwam aan het licht toen een deurwaarder langskwam voor onbetaalde facturen. In het huis was (…) Lees het hele bericht

weer-veel-overtreders-bij-slimcontroles

Weer veel overtreders bij SLimcontroles

Afgelopen weekend zijn in Limburg SLimcontroles gehouden in 9 politiezones, waaronder Heusden-Zolder. In het totaal had 4 % van de gecontroleerde bestuurders tveel gedronken, 7 % reed te snel. Opnieuw droegen 19 bestuurders of passagiers geen gordel. Daarnaast waren 15 auto's technisch niet in orde. Nogal wat mensen zijn ook niet in orde met hun rijbewijs of autopapieren.

zondag-is-het-zolderrun

Zondag is het Zolderrun

Atleten kunnen de komende dagen best wat oefenen want volgende zondag staat de Zolderrun op het programma. Dat is één van de lopen van het loopcriterium Heusden-Zolder en het KWB-Falos loopcriterium Limburg. De voorbije jaren viel die samen met de Weyerkesfeesten, maar nu is die wat naar voor geschoven omwille van de grote drukte einde juni. De eventuele opbrengst gaat net zo goed naar 't Weyerke. Start, aankomst, kleedkamers en douches zijn bij de sporthal Zolder gelegen. Om 14 uur vertrekt de jogging over 2,5 km (deelnemen kost € 3) en om 14u30 start de run van 5 of 10 km (deelnemen € 5). Er is een mooi parcours uitgetekend dat je hier alvast kunt bekijken.

meylandtvissers-zijn-40-jaar-jong

Meylandtvissers zijn 40 jaar jong

De Meylandtvissers bestaan 40 jaar en dat jubileum werd gevierd door het voltallige bestuur.

wordt-la-baracca-vanavond-kampioen

Wordt La Baracca vanavond kampioen?

In het zaalvoetbal zijn vanavond alle ogen gericht op La Baracca, dat kan kampioen spelen in tweede provinciale. De voorbije weken heeft de ploeg van de Lindeman een voorsprong bijeengespeeld zodat het vanavond bij een overwinning tegen Flipper Maasmechelen kampioen is. De prosecco staat al koud. De wedstrijd wordt om 20 uur in sporthal Berkenbos gespeeld

school-eversel-wordt-uitgebreid

School Eversel wordt uitgebreid

Vandaag gaan aan de basisschool De Springplank in Eversel de bouwwerken van start. Aan de kant van de Everselkiezel komen 2 klaslokalen bij, sanitaire ruimtes voor jongens, meisjes en leerkrachten, een leraarslokaal, directiekantoor, secretariaat en een zorglokaal. Tussen de kleuterschool en de lagere school worden een klaslokaal en een polyvalente ruimte bijgebouwd. De werken zullen 200 werkdagen duren. Enkele oudere gebouwen worden tijdens de paasvakantie afgebroken om de hinder te beperken. Er (…) Lees het hele bericht

muzecafe-in-jazzvervoering

Muzecafé in jazzvervoering

De toeschouwers in het Muzecafé waren het erover eens zondagavond Nilson Matta, Hendrik Braeckman en John Snauwaert maakten er een jazzhoogdag van. Met jazz en samba in een symbiose, een uitstekende contrabas, één van de Belgische jazzgitaristen en een sax die je mee de hemel insleept. (Meer foto's van Ria De Clerck)

checkpoint-chapel-is-geopend

Checkpoint Chapel is geopend

Met muziek en dans in de stralende zon is vandaag de tentoonstelling Checkpoint Chapel in De Bark geopend, het nieuwste kunstproject van Artikel 27 vzw. 10 kunstenaars overstijgen er met hun werk alle grenzen. Het zijn Jo Agten, Pieter Bas, Frans Daels, Bart Derison, Ellen Gieles, Tjen Heyligen, Annelies Jaminon, Mark Machiels, Herwig Nulens, Eline ’t Sant en Karel Van Gerven. Ook kinderen en bewoners van het asielcentrum hebben meegewerkt.Tegelijk is ook de Matchbox on Tour (…) Lees het hele bericht

zolder-b-verslaat-maasmechelen

Zolder B verslaat Maasmechelen

In de eerste provinciale van het basket heeft Zolder B Maasmechelen verslagen met 92-78. De thuisploeg nam een sterke start en liep zo in het tweede kwart 20 punten uit. Maar het viel het stil en de Maaslanders keerden terug, het bleeft spannend tot halfweg het vierde quarter toen maakte Zolder het af, vooral vanop de vrijworplijn.

showen-met-nicky-vankets

Showen met Nicky Vankets

Er viel ook naast de piste heel wat te beleven op Circuit Zolder dit weekend. Zo waren er de glamour days waar de vrouwen verwend werden. Ze konden er onder meer mode-inspiratie bij Nicky Vankets opdoen. Of zich eens laten verwennen in de wellness. Of wat dacht je van een gok aan de speeltafel? (Meer foto's van Rudi Coomans)

steveny-de-radigues-onklopbaar-in-btcs

Stéveny-de Radiguès onklopbaar in BTCS

Philippe Stéveny en Didier de Radiguès (KIA) hebben ook de tweede race van de Belgian Touring Car Series 2011 (BTCS) gewonnen. Het podium was identiek aan dat van zaterdag, met Frédéric Bouvy en Christan Kelders (Renault Mégane) op twee en Steve Vanbelllingen en Eric Qvick (BMW M3) op drie.
Uitslag1. Philippe Stéveny-Didier de Radiguès (KIA Pro-Ceed Silhouette) 54 ronden; 2. Frédéric Bouvy-Christian Kelders (Renault Mégane) op (…) Lees het hele bericht

goossens-soulet-winnaar-in-de-belcar

Goossens-Soulet winnaar in de Belcar

Marc Goossens en Maxime Soulet (Porsche 911 GT3-R) hebben de eerste manche van het seizoen in het Belcar-kampioenschap gewonnen. Bert Longin en de Nederlander Xavier Maasen (Audi R8 LMS) strandden op 26.330 van de winnaars, Jeffrey Van Hooydonk en Tim Verbergt (Aston Martin DBRS9) werden derde. Raf Vanthoor-Kris Wauters eindigden ondanks technische problemen vijfde, Anthony Kumpen en Koen Wauters vielen uit, ook al met technische problemen. Over twee weken is er de volgende manche op (…) Lees het hele bericht

dubbelslag-voor-basseng-winkelhock

Dubbelslag voor Basseng-Winkelhock

De Duitsers Marc Basseng en Marcus Winkelhock (Lamborghini Murcielago) hebben zondag na de eerste race ook de tweede race van de FIA GT1 gewonnen. De tweede plaats was voor het Duits-Italiaanse duo Christian Hohenadel en Andrea Piccini (Aston Martin) op 9.250 van de winnaars. De Duitser Alex Muller en de Tsjech Tomas werden derde.
Uitslag:1. Marc Basseng-Markus Winkelhock (All-Lamborghini), 37 ronden in 1u01:07.338; 2. Christian Hohenadel-Andrea Piccini (Dui-Ita-Aston (…) Lees het hele bericht

kvv-wint-op-lutlommel

KVV wint op Lutlommel

In vierde nationale heeft KVV Heusden-Zolder met 0-1 gewonnen op het veld van hekkensluiter Lutlommel. Opnieuw een opsteker, helaas is de club te laat aan haar remonte begonnen.

vierde-provinciale-iedereen-wint

Vierde provinciale: iedereen wint

In vierde provinciale het volledige spiegelbeeld van derde, daar vonden alle ploegen van Heusden-Zolder vlot de weg naar doel. FC Anadol won op het terrein van Standaard Bree met 1-2Statie Zolder versloeg Lommel Kolonie met 5-3 en SK Heusden 06 blikte Hechtel FC in met (…) Lees het hele bericht

derde-provinciale-iedereen-verliest

Derde provinciale: iedereen verliest

In derde provinciale C verloor FC Bolderberg met 1-3 tegen MD HalenVrijheid Zolder op het veld van Gravelo met 1-0 en ook Standaard Viversel ging onderuit bij Sporting Spalbeek: 3-1

sfeervolle-night-of-the-young-musicians

Sfeervolle 'Night of the young musicians'

We hebben de voorbije weken al gemeld dat leerlingen van de richting onthaal en public relations van het Sint-Franciscuscollege mee de 'Night of the Young Musicians' in het Casino van Beringen organiseerden. Het Jeugdorkest van Beringen heeft de afgelopen dagen verschillende sfeervolle concerten gegeven en Davy Neuteleers (Xzitemedia) keerde terug met een reeks al even sfeervolle foto's. (Meer)

en-t-was-geen-zonde-van-de-kijktijd

En 't was geen zonde van de kijktijd

Even leek Muze gisteravond op een 'Zonde van de zendtijd'-aflevering, maar het ging veel verder. Bert Gabriëls en Henk Rijckaert bracht beiden een aparte show, goed voor twee uur lachkrampen. (foto Lenscollectief)

hainaut-doorbreekt-zolderse-defensie

Hainaut doorbreekt Zolderse defensie

In het basketbal heeft Zolder met 79-92 verloren van Hainaut B. Bergen B had nog een overwinning nodig om zeker te zijn van het behoud en zakte dus voltallig naar Limburg af. Ze namen de thuisploeg meteen bij de keel en hadden na 10 minuten al 12 punten voorsprong. Een zwakke Zolderse verdediging liet dat nog even verder uitlopen, maar bij de rust was gemilderd tot 34-45. Pas in het derde kwart kwam de thuisploeg tot op 3 punten, maar kon nooit de leiding overnemen Bergen B heeft zich gered, Carnières en Oostkamp degraderen.

bolderberg-al-vechtend-naar-de-zege

Bolderberg al vechtend naar de zege

In het volleybal heeft VCK Bolderberg Warsco-Units Eisden verslagen met 3-1.De opslag werd gegeven door gouverneur Herman Reynders. Meteen daarna startte Bolderberg aan een hels tempo maar de Maaslanders klampten aan tot bij 6-6. Bij 23-16 zag iedereen de eerste set al binnen maar nog kwamen de bezoekers terug tot 24-22, het was maar uitstel. In de tweede set begonnen die van Bolderberg er nog beter aan, maar zagen hun 6 punten voorsprong teloorgaan en dat mondde uit in een setverlies. (…) Lees het hele bericht

veel-belangstelling-voor-opgefriste-kerk

Veel belangstelling voor opgefriste kerk

Pastoor Kusters en bisschop Vanbuel mochten vanavond de gastheren zijn tijdens de feestelijke heropening van de kerk van Eversel. De verenigingen poseerden er na de de mis met hun vlag, en kerk en orgel werd druk 'gekeurd' na afloop. (foto's Rudi Rykers) (Meer impressies door Gust Ischen)

40-jaar-bestuurslid-bij-meylandtvissers

40 jaar bestuurslid bij Meylandtvissers

Bij de Meylandtvissers hebben ze Frans Swerts en Polydor Theunis gehuldigd. Beiden zijn al 40 jaar bestuurslid van de club. Hoeveel reusachtige vissen ze in die periode hebben bovengehaald, is ons niet bekend. (foto René Bosmans)

op-weg-naar-de-wereldjongerendagen

Op weg naar de Wereldjongerendagen

Wim Van Laer, Sylvette Vanderstraeten, Charlotte Dumont, Maarten Beylemans en Gitte Coemans nemen vann 7 tot 22 augustus deel aan de Wereldjongerendagen in Madrid. Dat is een grote happening waar 2 miljoen christelijke jongeren uit heel de wereld worden verwacht en ook de paus naartoe komt. Om hun reis te betalen verkochten ze vanavond steunboekjes op het dorpsfeest in Viversel. Ook de komende periode zullen ze nog wel opduiken in de gemeente.

si-heusden-zolder-verliest-in-chaos

SI Heusden-Zolder verliest in chaos

In de tweede nationale van het zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder met 5-3 verloren bij Celtic Houthalen, bij de rust stond het nog 1-1. Na zijn vaste keeper moest ook de tweede doelman afhaken, zodat Bram Bollen onder de lat moest, en die had dat dit seizoen nog een minuut gedaan. Hij hield stand tot 2 minuten voor de rust. Drie keer waren de bezoekers op voorsprong gekomen, maar de scheidsrechters namen tal van dubieuze beslissingen en strooiden kwistig met gele en rode (…) Lees het hele bericht

zonovergoten-openingsfeest-in-viversel

Zonovergoten openingsfeest in Viversel

Honderden inwoners van Viversel hebben zaterdagavond samen met gemeentebestuur en - personeel de vernieuwing van het centrum gevierd. Na de toespraken van burgemeester Claes en schepen Borremans, werd het lint doorgeknipt en maakte het gezelschap een korte wandeling rond de kerk - het leek wel een bijkomende processie - en daarna werden de vaten aangestoken. Tegen een stralende zonsondergang, begeleid door jonge plaatselijke muzikanten terwijl de kinderen zich amuseerden op een springkasteel, werd het een leuk ontmoetingsmoment. (Meer foto's)

duitse-overwinning-in-gt-1

Duitse overwinning in GT 1

De Duitsers Marc Basseng en Marcus Winkelhock (Lamborghini Murcielago) hebben vandaag de eerste race van de FIA GT1 op Zolder gewonnen. Ze waren sneller dan de Nederlanders Mike Hezemans en Nick Catsburg (Corvette Z06) en het Duits-Tsjechische duo Alex Muller en Tomas Enge (Aston Martin DBR9). Onze landgenoot Maxime Martin eindigde samen met zijn Franse ploeggenoot Fred Makowiecki in hun Ford GT op de vijfde plaats. Bas Leinders (Ford) ging er al in de eerste bocht uit, Vanina Ickx (Ford) (…) Lees het hele bericht

steveny-de-radigues-eerste-winnaars

Stéveny-de Radiguès eerste winnaars

Philippe Stéveny en Didier de Radiguès (KIA) hebben vandaag de eerste race van de Belgian Touring Car Series 2011 (BTCS) op Zolder gewonnen. De tweede plaats ging naar Frédéric Bouvy en Christan Kelders (Renault Mégane). Steve Vanbelllingen en Eric Qvick (BMW M3) vervolledigden het podium.De tweede race staat morgennamiddag op het programma. Bouvy en Kelders morgennamiddag mogen van op de poleposition vertrekken.In de Belcar was de pole voor Bert Longin (…) Lees het hele bericht

collegeleerlingen-aangekomen-in-dolomieten

Collegeleerlingen aangekomen in Dolomieten

40 eerstejaars leerlingen van het Sint-Franciscuscollege en hun begeleiders zijn vandaag na een vermoeiende busreis aangekomen in Hotel Markus, in St.-Jacob, in de Dolomieten. Ze hebben er alvast hun skischoenen gepast en de latten staan klaar om morgen het skigebied Klausberg in te duiken. De lokale weerman voorspelt schitterend weer voor de komende dagen, vandaag hebben ze er alvast volop van de zon genoten. En boven ligt nog voldoende sneeuw voor een leuke skivakantie.
(meer foto's)

vroeger-en-nu

Vroeger en nu

Een voorsmaakje op de feestelijke heropening van het vernieuwde centrum van Viversel vanavond. Een historische foto van de Kerkstraat met daarbij een hedendaagse versie door Gust Ischen.

kerk-van-eversel-is-klaar

Kerk van Eversel is klaar

De werken in de kerk van Eversel zijn voltooid. Vrijwilligers van de KWB hebben de stoelen van de pastorij weer naar de kerk gedragen en daar hebben de dames van de KAV ze een laatste poetsbeurt gegeven. Vanavond om 19 uur wordt de kerk feestelijk heropend met een mis opgedragen door pastoor Frans Kusters en bisschop Vanbuel (uit Boekt). Na de mis krijgen de aanwezigen een drankje en kunnen ze de kerk bezichtigen. (foto Rudi Rykers)

lange-file-door-botsing-op-e-314

Lange file door botsing op E 314

Op de E314 in Zolder zijn in de late middag vier auto's gebotst. Daarbij vielen twee lichtgewonden. De brandweer moest ter plaatse komen om het wegdek op te ruimen. Het ongeval zorgde voor een lange file in de richting van Nederland, op een bepaald moment stond die tot in Halen. Pas tegen de avond waren alle problemen van de baan.

zeg-niet-te-gauw-t-is-maar-een-vrouw

Zeg niet te gauw, 't is maar een vrouw

Deze schoonheid wordt druk omringd, Vanina Ickx heeft ondertussen al heel wat jaren ervaring in verschillende onderdelen van de autosport en zal ongetwijfeld dit weekend ook haar mannetje staan in de FIA GT in een Ford GT. Haar talent is dan ook genetisch bepaald want ze is de dochter van de Belgische Formule 1 en Le Mans-legende Jacky Ickx. (foto xzitemedia)

fia-gt-op-volle-toeren

FIA GT op volle toeren

De prachtbolides van het FIA GT-wereldkampioenschap hebben vandaag volop getraind op Circuit Zolder. De rijders hebben het stuur-, rem- en bochtenwerk al grotendeels onder de knie en ook de mecaniciens staan op scherp.(Meer foto's van Rudi Coomans)

feestknallers-en-brugkinderen-vieren-carnaval

Feestknallers en Brugkinderen vieren carnaval

De Feestknallers van Heusden-Zolder hebben de kinderen van het bijzonder lager onderwijs De Brug in Beringen een leuke carnavalsstoet bezorgd. Meer dan 40 kinderen zaten op de Feestknallerswagen en nog eens een 300 liepen achterna. Onder een stralende zon werd gezongen en plezier gemaakt. De kinderen hadden vooraf trouwens hard gewerkt aan de voorbereiding.

bedrijf-verwerkt-illegaal-sloopafval

Bedrijf verwerkt illegaal sloopafval

De firma Baldewijns, gespecialiseerd in afbraak- en grondwerken, blijft op het terrein van het vroegere Dossche doorgaan met het verwerken van puin, hoewel het daarvoor geen vergunning meer heeft. Vorig jaar kreeg het bedrijf een milieuvergunning om tijdelijk een puinbreker op het terrein te installeren. Daarmee kon het puin van de gesloopte torens ter plaatse worden vermalen. Maar toen dat werk achter de rug was en dus de milieuvergunning was verstreken, bleef het bedrijf gewoon van elders duizenden (…) Lees het hele bericht

het-weer-zonnig-en-warm-weekend

Het weer: zonnig en warm weekend

Een hogedrukgebied met kern over de Britse Eilanden brengt ons een zonnig en warm weekend. Na het weekend komt er een zuidwestelijke hoogtestroming op gang, waarbij geregeld storingen naar onze streken worden gestuurd. Het wordt dan wisselvallig en de neerslagkansen nemen toe, al blijft het wel vrij zacht.
Vandaag verloopt de namiddag uitermate zonnig met nauwelijks wolken. Het kwik kan daarbij klimmen naar gemiddeld 20 graden en bij weinig wind is het bijzonder aangenaam.
Morgen na wat (…) Lees het hele bericht

raceseizoen-start-met-wk-en-glamourdays

Raceseizoen start met WK en glamourdays

Dit weekend start op het circuit het nieuwe race-seizoen met een wereldkampioenschap: de FIA GT1. 12 teams, 24 superbolides en 48 toprijders betwisten in 10 weekends op 4 continenten de wereldtitel met hier dus de eerste manche. Daarbij schitterende bolides als Aston Martin, Lamborghini, Maserati.Corvette Z06, Nissan GT-R en Ford GT, … Bas Leinders en Maxime Martin spelen een thuismatch. En ook de twee bealngrijkste Belgische kampioenschappen gaan van start: de Belcar en de BTCS. Tickets (…) Lees het hele bericht

kinderen-werken-mee-aan-kunstproject

Kinderen werken mee aan kunstproject

In De Bark zijn de voorbereidingen voor de expo 'Checkpoint Chapel' volop aan de gang. Kunstenaar Tjen Heyligen van Art 27 vzw logeert er al een paar dagen om zijn kunstwerk voor te bereiden. Hij kreeg er de hulp van de kinderen van De Bark om zijn kunstwerk mee in te vullen. De 'wachtkamer' voor de wasmachines werd zo in een vrolijk kleedje gestoken. Te bekijken vanaf zondag 14u30. www.artikel27.be

thomas-neuteleers-eindigt-49ste

Thomas Neuteleers eindigt 49ste

Op het EK artistieke gymnastiek heeft niemand van de Belgische mannen zich kunnen plaatsen voor een finale. Ook niet Donna-Donny Truyens op het paard, en ook niet Thomas Neuteleers. Hij eindigde 49ste in de allround. Maar coach Dirk Van Meldert was niet ontgoocheld over Thomas omdat hij, net als drie anderen, op de eerste plaats ervaring moesten opdoen in de hoogste categorie en voor bondscoach waren de resultaten daarbij ondergeschikt.

politie-laat-borstelwagen-takelen

Politie laat borstelwagen takelen

De politie van Heusden-Zolder bemerkte een borstelwagen, die in opdracht van Wegen en Verkeeer aan het werk was, zonder zichtbare nummerplaat. Bij een verdere controle bleek de vrachtwagen technisch niet in orde om de borstelwerken uit te voeren. De bestuurder kon niet het vereiste rijbewijs noch een verzekeringsbewijs noch de signalisatievergunning voorleggen. De begeleidende vrachtwagen had 2 kale banden. De borstelwagen werd getakeld. Opdrachtgever Wegen en Verkeer werd op de hoogte gebracht..

inbraak-in-taverne

Inbraak in taverne

Deze voormiddag is vastgesteld dat de ruiten van een taverne in de Halstraat waren ingeslagen. Onbekenden waren ook binnengedrongen en hadden allerlei spullen meegenomen. Er is een onderzoek ingesteld.

thomas-neuteleers-voorlopig-beste-belg

Thomas Neuteleers voorlopig beste Belg

Op de tweede dag van het EK artistieke gymnastiek in Berlijn zijn  deze voormiddag de Belgische mannen met Thomas Neuteleers in actie gekomen tijdens de kwalificaties. Thomas staat op een voorlopige elfde plaats met 77,850 punten en is daarmee de beste Belg. Hij kwam in actie op zes toestellen: rek, grond, paard met bogen, ringen, sprong en brug, mag nog hopen op de allroundfinale waarin vrijdagnamiddag de 24 beste gymnasten aantreden.

617-000-euro-voor-monnoyerschouw

617.000 euro voor Monnoyerschouw

Vlaams minister Geert Bourgeois kent een premie van 617.561,84 euro toe voor de restauratie van de Monnoyer-schoorsteen op de mijnsite in Heusden-Zolder. De schoorsteen is 55 meter hoog en is sinds 1995 een beschermd monument. De schouw hoorde bij het verdwenen ketelhuis en dateert uit 1913. Het is een vroege toepassing van betonbouw en meer specifiek van het prefab bouwsysteem van de firma Monnoyer. Deze firma had in 1906 al een patent op geprefabriceerde betonnen constructies. (…) Lees het hele bericht

klinken-op-het-vernieuwde-centrum-van-viversel

Klinken op het vernieuwde centrum van Viversel

De dorpskernvernieuwing in Viversel ligt achter de rug, en dus is het tijd om te feesten. Zaterdag 9 april om 19 uur wordt in het centrum een klein feestje gebouwd. Het gemeentebestuur zorgt voor een gratis drankje en krijgt de medewerking van de lokale vereniigng SPOJ en de dorpsraad. Een ideale gelegenheid voor de inwoners van Viversel om in detail te bekijken wat het geworden is en wat het gekost heeft.

voorbereidingen-voor-circo-paradiso-gestart

Voorbereidingen voor Circo Paradiso gestart

In Muze zijn de voorbereidingen voor het kunstenfestival Circo Paradiso - van 27 tot 29 mei - volop aan de gang. Er wordt getimmerd en geschilderd en daarvoor is het alle hens aan dek. Alle helpende handen zijn dan ook welkom. Zo konden ze deze week al een beroep doen op de asielzoekers van De Bark - die 't Verloren Vissersdorp opbouwden - en een groepje leerlingen van het Sint-Franciscuscollege die in het kader van hun sociale inzetdagen hebben geholpen bij het schilderen van signalisatieborden en andere spullen. (foto's Gert Dehasque)

fietstocht-naar-lourdes-voor-t-weyerke

Fietstocht naar Lourdes voor 't Weyerke

Na de spartathlon 2009, gaat Rik Tijskens een andere uitdaging aan. Samen met twee vrienden, dorpsgenoot Ronny De L'arbre en Benny Ooms uit Houthalen, zal hij van 28 mei tot en met 5 juni naar Lourdes fietsen. En daar is een goed doel aan gekoppeld want de drie willen geld inzamelen voor vzw 't Weyerke. Op zondag 17 april organiseren ze daarvoor alvast een eetdag in zaal Vincent op de Zolderse Voort. Alle info over de fietstocht en de eetdag bij Rik op 0475-47 41 79.

vanavond-gezien-20

Vanavond gezien

Kleuren in de lucht bij valavond. (foto Yves Maex)

vandaag-gezien-6-april-2011

Vandaag gezien

Op het voetbalterrein van Bolderberg, zijn dit nu kleine spelertjes of is het een grote bal? (foto Yves Maex)

150-kinderen-op-buitenspeeldag

150 kinderen op Buitenspeeldag

Zoals in de rest van Vlaanderen had ook in Heusden-Zolder vandaag de Buitenspeeldag plaats. En dat gebeurde dan nog onder de allerbeste weersomstandigheden. Liefst 150 kinderen daagden op voor activiteiten op verschillende plaatsen: spelen bij Patapoef, line-dance in de Schilderswijk en vooral veel volk voor de workshops en initiaties op Helzold. Daar was onder meer een indianen-workshop opgezet, er zaten slangen, er waren iniatiaties percussie, bouw en circus, de kinderen kregen er de (…) Lees het hele bericht

91-gsm-ers-betrapt

91 gsm-ers betrapt

Tijdens de provinciale verkeersthema-actie 'gsm’en aan het stuur' - van 8 maart tot 4 april - hield de politie in Heusden-Zolder extra toezicht. Om bestuurders te waarschuwen werd de tekstkar met de “gsm aan het stuur : 1 gesprek = € 100” een 10-tal dagen opgesteld. Bij verschillende controles met herkenbare en anonieme auto's en motoren zijn 91 overtreders betrapt.

gescheiden-riolering-voor-wolverik-en-laarstraat

Gescheiden riolering voor Wolverik en Laarstraat

De Wolverik in Bolderberg en de Laarstraat in Viversel krijgen een nieuwe riolering. Het gaat om een gescheiden stelsel waarbij het afvalwater en het hemelwater in aparte buizen terechtkomen. Daarbij zijn de bewoners verplicht om regen- en smeltwater van hun daken, opritten en terrassen gescheiden van hun afvalwater af te voeren naar de riolen. Ze krijgen een (gratis) bezoek van een afkoppelingsdeskundige. Hij bekijkt de toestand, legt de mogelijjheden uit en maakt een (…) Lees het hele bericht

zondag-opent-checkpoint-chapel

Zondag opent Checkpoint Chapel

Nu zondag om 14u30 heeft in De Bark de vernissage plaats van 'Checkpoint Chapel'. Het gaat om een hedendaagse kunsttentoonstelling van Art 27 vzw en het Rode Kruisopvangcentrum voor asielzoekers. 10 kunstenaars ontmoeten de wereld van De Bark in hun eigen creatieve beeldentaal en samen tonen ze dat kunst een universele taal is, over alle grenzen heen Deelnemers zijn Jo Agten, Pieter Bas, Frans Daels, Bart Derison, Ellen Gieles, Tjen Heyligen,Annelies Jaminon, Mark (…) Lees het hele bericht

jonge-kunstenaars-tonen-hun-werk

Jonge kunstenaars tonen hun werk

In de Springplank in de Kapelstraat lag vanavond de rode loper uitgerold, want de kinderen van het eerste leerjaar van juffrouw Hilde hielden een kunsttentoonstelling. De afgelopen vier weken hebben ze in tal van lessen gewerkt rond alle mogelijke vormen van kunst. Ze staken daarbij de nodige informatie op en gingen uiteraard zelf aan het werk: schilderen, boetseren, ... creativiteit alom. Maar ze gingen niet over één nacht ijs en verzamelden de nodige tips bij de (…) Lees het hele bericht

het-weer-langere-droge-periode

Het weer: langere droge periode

Na de doortocht van een storing, kan een hogedrukgebied opbouwen over onze streken. In de tweede helft van de week ruimt de luchtstroming echter naar het noordwesten, waardoor er koudere lucht wordt aangevoerd.
Vandaag zorgt een storing voor betrokken weer met periodiek regen. De maxima liggen rond 15 of 16 graden.
Morgen kan de zon van in de ochtend tot de avond het weerbeeld domineren. Er zijn wel enkele wolken, maar die hinderen nauwelijks. Het wordt warm bij maxima rond 22 graden en (…) Lees het hele bericht

centrale-commissie-verklaart-zich-onbevoegd

Centrale commissie verklaart zich onbevoegd

De centrale commissie van de gemeenteraad heeft zich gisteravond onbevoegd verklaard in het dispuut tussen Jan Jans (Vlaams Belang) en Sevim Murat (Open VLD). Na het conflict rond de 'ladies night' in het zwembad hadden beide raadsleden klachten tegen elkaar ingediend wegens overtreding van de deontologische code. Daarover moest de centrale commissie - met daarin de fractieleiders - zich maandagavond uitspreken. Maar de commissie vond dat het woord tegen woord was en verklaarde zich onbevoegd.

vandaag-gezien-5-april-2011

Vandaag gezien

Nog een lente-impressie door Jan Leijskens, het speenkruid in bloei.

nog-geen-klimaatplan-in-heusden-zolder

Nog geen klimaatplan in Heusden-Zolder

26 van de 44 Limburgse gemeenten werken op dit moment, samen met steunpunt Duurzaam Bouwen, aan een eigen klimaatplan, vooral om de CO2-uitstoot te verminderen. Heusden-Zolder is daar nog niet bij, merkwaardig want het steunpunt DUBO is hier gevestigd. "We moeten dat nog overwegen," geeft schepen van leefmilieu Isabelle Thielemans toe. "We hebben pas onze milieuraad vernieuwd en de eerste vergaderingen dienen vooral als opstart, ondertussen hebben we ook nog ons (…) Lees het hele bericht

hebad-h-kampioen-in-vierde-provinciale

Hebad H kampioen in vierde provinciale

Met nog 1 wedstrijd te gaan is badmintonclub Hebad 4H al zeker van de kampioenstitel in 4de Provinciale B. Het team won dit seizoen alle wedstrijden met 8-0, behalve één keer toen de tegenstander de eer kon redden met 7-1. De laatste thuiswedstrijd, op zondag 17 april, belooft een feest te worden. (Van links naar rechts) Pol Biesmans, Dimitry Luyckx, Pieter Troosters en Dylan Rosius, Wesley Frederix en Bjorn Billen ontbreken op de foto.

kiss-and-ride-zone-in-zolder-centrum

Kiss and Ride Zone in Zolder-Centrum

Op dinsdag 26 april krijgt Zolder-Centrum een kiss-and-ride-zone voor de lagere school, dat heeft het schepencollege gisteren beslist. Daardoor kunnen de ouders de parking voor het gemeentehuis alleen nog oprijden langs de hoofdingang van de kerk. Wegrijden kan via het straatje dat voor het gemeentehuis doorloopt. Ouders rijden de parking op en schiven zo ver mogelijk aan in de afzetstrook langs de kerkmuur. Daar is plaats voor 7 auto's. Voor de kinderen is een groen lijn (…) Lees het hele bericht

internaatsbeheerder-op-vrije-voeten

Internaatsbeheerder op vrije voeten

De internaatsbeheerder van het Sint-Franciscuscollege is voorlopig vrijgelaten. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist. Hij heeft drie weken in de cel gezeten op verdenking van pikante chatsessies onder meer met minderjarigen. Hij is nu vrijgelaten op voorwaarde dat hij geen contact meer heeft met de betrokkenen en zich psychologisch laat begeleiden. Ondertussen loopt het onderzoek tegen hem voort, later zal hij zich voor de rechtbank moeten verantwoorden. Ook de klacht van de (…) Lees het hele bericht

la-baracca-op-een-zege-van-de-titel

La Baracca op één zege van de titel

In het zaalvoetbal is La Baracca op één zege van de titel in tweede provinciale.Vanavond heeft de ploeg van de Lindeman met 3-7 gewonnen bij Hamini AS. Maandag om 20 uur speelt La Baracca in de sporthal van Berkenbos tegen Flipper Maasmechelen, een club waarmee ze nog een eitje te pellen hebben na de 6-1 in de heenronde.

is-uw-auto-al-gewassen

Is uw auto al gewassen?

Op Circuit Zolder is vandaag de Temptation Carwash 2011 voorgesteld. Kort samengevat gaat het om een sportwagen waar een aantal geselecteerde deernen met sponsen, emmers water en tuinslangen rond dartelen onder het mom van een carwash. En als apotheose overgieten ze elkaar dan ook nog eens zodat het eindigt in een soort miss wet t-shirt contest. Dit jaar ook weer enkele keren op het circuit te zien, onder meer op 17 april tijdens Race Wars. We moesten overigens niet fel aandringen bij onze (…) Lees het hele bericht

zolderse-amazones-in-actie-in-overpelt

Zolderse amazones in actie in Overpelt

Twee Zolderse amazones in actie op de Eventing in Overpelt: Anke Wouters (boven) en Lindsay Van Den Boorn (onder) (foto's Rik Vander Sanden)

vandaag-gezien-4-april-2011

Vandaag gezien

Je ziet nu overal bloesems. In de Gasthuisstraat staan vandaag de bomen aan beide kanten van de weg ini volle bloei. (foto Marc Vanzonhoven)

dames-miniemen-van-bolderberg-zijn-kampioen

Dames-miniemen van Bolderberg zijn kampioen

De dames miniemen van volleybalclub VCK Bolderberg zijn kampioen. In hun thuiswedstrijd tegen Wellen hadden ze nog twee sets nodig om de titel binnen te halen, de sporthal was dan ook aardig volgelopen. De meisjes van coach Rudi Ceulemans zetten hun beste beentje voor en na een walk-over (25-17) en een spannende tweede set (27-25) was de buit binnen. Midden in de feestroes ging de derde set verloren en de vierde werd een galaset met een 25-12 resultaat.

olivier-frederix-verlaat-gemeenteraad

Olivier Frederix verlaat gemeenteraad

Olivier Frederix, raadslid van Open VLD, neemt om professionele redenen ontslag uit de gemeenteraad. " Ik heb een nieuwe positie geaccepteerd als stafmedewerker ‘internationaal ondernemen’ waarbij ik geen politiek mandaat mag uitoefenen. Momenteel probeer ik alle lopende zaken af te ronden voordat mijn functie wordt overgedragen en ik zal ervoor zorgen dat de overgang voor iedereen optimaal zal verlopen. Nikki Kyndt zal mij opvolgen voor Open Vld." Het ontslag en de opvolging van Olivier Frederix komt normaal deze maand op de agenda van de gemeenteraad.

snelwegbrug-in-staat-van-ontbinding

Snelwegbrug in staat van ontbinding

Vroeger werd in de volksmond de spoorwegbrug tussen de Brugstraat en de Koolmijnlaan de 'ramp' genoemd. Maar tegenwoordig hebben we - zij het om andere redenen - een nieuwe ramp: de brug over de E 314 in de Vogelsancklaan in Boekt. Die verkeert werkelijk in erbarmelijke toestand. Bij het oprijden richting Hasselt is er zware spoorvorming in het wegdek, wat vooral bij regenweer erg gevaarlijk is. De railingen hebben in jaren geen lik verf meer gezien en zijn totaal verroest. De (…) Lees het hele bericht

stuur-uw-tips-naar-de-redactie

Stuur uw tips naar de redactie

De afgelopen weken is geregeld gebleken hoe belangrijk jullie tips zijn om het nieuwsaanbod op de Internetgazet te verrijken. Dit is dan ook niet alleen de online krant voor en over Heusden-Zolder maar ook van de inwoners van deze gemeente. Heb je nieuwstips, heb je weet van interessante gebeurtenissen of mensen, staan er boeiende activiteiten in uw buurt op stapel. Mail het ons op redactie[!]heusden-zolder.eu, maar doe het snel ...

jazz-als-ode-aan-frank-zappa

Jazz als ode aan Frank Zappa

In de reeks Sunday Jazzjam had Marco Cirone vanavond weer een rist klassemuzikanten meegebracht. Het was erg druk in het Muzecafé en met 5 blaaskanonnen op de eerste rij werden de toeschouwers bijna van hun stoel geblazen. Vanavond werd vooral een ode gebracht aan Frank Zappa. (Meer foto's van Ria De Clerck)

exsultate-bekoort-tijdens-concert

Exsultate bekoort tijdens concert

Het koor Exsultate gaf een prachtig concert in de schouwburg van Muze, ondersteund door de mooie stem van Lili Grace, een ook de zoon van dirigent Bruno Sprengers kwam met zijn band Peace & Carrote even meespelen. (foto Lieven Kaerts)

schutter-is-vrijgelaten

Schutter is vrijgelaten

De onderzoeksrechter heeft de 25-jarige verdachte van de schietpartij gisterennacht in de Koerselsebaan is vrijgelaten. Dat heeft het parket van Hasselt vandaag bekendgemaakt. Aan de vrijlating zijn voorwaarden gekoppeld. Eén daarvan is dat de man uit de buurt moet blijven van zijn ex-vrouw en ex-schoonfamilie. Doet hij dat niet, wordt hij alsnog opnieuw opgepakt. Nadat hij drie mensen met zijn pistool verwondde, raakte hij zelf gewond door slagen en messteken.

along-comes-mary-blijft-fans-recruteren

Along Comes Mary blijft fans recruteren

Eerder dit jaar gaf Along Comes Mary - met Houthalense zangeres - al een gesmaakt jazzconcert in Muze en vandaag mochten ze dat nog eens overdoen tijdens het ticketfeest. Op het repertoire bekende songs van de jaren 40’, 50’ en 60’gecombineerd met hedendaagse nummers gedipt in een vaudeville-variété-gipsy-sausje. Daarbij werd naast de klassieke jazzbezetting ook geëxperimenteerd met minder voor de hand liggende instrumenten als ukelele, kazoo en washbord. Een nieuw rendez-vous einde mei tijdens Circo Paradiso. (Meer foto's van Ria De Clerck)

stormloop-op-muzetickets

Stormloop op Muzetickets

Het nieuwe cultuurseizoen kondigt zich bijzonder druk aan in Muze. Dat was vandaag al te merken tijdens het ticketfeest, zeg maar de start van de voorverkoop. Om 1 uur vanmiddag, zaten ze al aan cultuurliefhebber nr 631. En de foyer was dan ook heel de middag ondergedompeld in een gezellige 'wat-wil-ik-allemaal-zien-drukte'.(meer foto's van Ria De Clerck)

fel-bevochten-zege-voor-rc9

Fel bevochten zege voor RC9

In het rugby heeft RC9 met 13-5 gewonnen tegen Arendonk.Het was geen makkelijke overwinning met ervaren bezoekers die taai weerwerk boden. Die van Heusden-Zolder konden enkel door fysiek tot het uiterste te gaan hun overwinning veilig stellen.

statie-is-boos-op-scheidsrechter

Statie is boos op scheidsrechter

In vierde provinciale B verloor Statie Zolder (foto) op het veld van Hechtel FC met 2-1, het had nochtans 0-1 voor gestaan. Bij Statie was er veel kritiek op de leiding. SK Heusden 06 keerde van SV Breughel terug met een 3-3 gelijkspel. De uitslag van Anadol - Lillonia werd 3-2.

alleen-vrijheid-behaalt-een-punt

Alleen Vrijheid behaalt een punt

In de derde provinciale C van het voetbal heeft Vrijheid Zolder leider Melo Zonhoven in bedwang gehouden 1-1, bij de rust stond het 0-1. Beide ploegen namen elk een helft voor hun rekening. Bolderberg verloor met op het veld van Eendracht Genenbos met 2-1Standaard Viversel ging thuis met 0-3 de boot in tegen Heide Hasselt.

vanthoor-staat-7de-in-tussenstand

Vanthoor staat 7de in tussenstand

Laurens Vanthoor is niet slecht gestart aan het nieuwe seizoen in de F3 Euroseries, maar als hij zijn titelambities wil overeind houden zal hij toch een tandje moeten bijsteken. In de eerste twee manches in het Zuid-Franse Le Castelet eindigde hij 8ste en 7de. UPDATE Vandaag eindigde Vanthoor vijfde in de derde en laatste race van de F3 Euroseries op het Franse circuit Paul Ricard. De winst ging naar de
Spanjaard Daniel Juncadella. In het kampioenschap komt (…) Lees het hele bericht

sfeervolle-benefiet-voor-bangladesh

Sfeervolle benefiet voor Bangladesh

Heel wat volk en sfeer gisteravond op de benefiet voor de vzw Bakdhanga in 't Kuipershof. Daarbij werd wat extra steun in het laatje gebracht voor het scholenprojecten van Rita Meynen in Bangladesh. Karen Andries zorgde voor de muzikale sfeer, en de coverband ap [!] art voor de ambiance. (Meer foto's van Rudi Coomans)

zolder-wint-bij-oostkamp

Zolder wint bij Oostkamp

In het basketbal heeft Zolder zijn play-off ticket nog wat extra glans gegeven met een 76-81 zege bij Oostkamp. De thuisploeg heeft nog punten nodig voor het behoud, maar begon zwak aan de partij. Daardoor kon Zolder onder impuls van Dario Clemente en Kris Cuppens uitlopen tot 23-46, maar bij de rust was dat nog 35-48. Dan faalde de Zolderse afwerking en defensie en de thuisploeg ontbond al haar duivels zodat ze zelfs op voorsprong kwam. Gelukkig lukte Geert Vanhove in de slotfase drie bommen op rij, goed voor de zege.

brandweer-crasht-op-weg-naar-ongeval

Brandweer crasht op weg naar ongeval

Het is werkelijk een hectisch weekend voor de hulpdiensten. Vanavond was de brandweer van Heusden-Zolder opgeroepen voor een zwaar ongeval in de Schulensebaan in Lummen. Ook de officier van voorpost Tessenderlo kwam ter plaatse maar raakte op 200 meter voor het ongeval zelf betrokken in een botsing en kwam tegen een haag terecht. Zijn wagen - de voormalige commandowagen van Heusden-Zolder - werd vrij zwaar beschadigd. Voor de rest kwam iedereen er met de schrik van af. Bij het (…) Lees het hele bericht

kwb-en-scouts-bouwen-muziekinstrumenten

KWB en scouts bouwen muziekinstrumenten

Vandaag hebben de mensen van KWB-Eversel samen met de kawellen van de scouts muziekinstrumenten gemaakt. Heel de namiddag werd onder een stralende zon gezaagd, gevijld en getimmerd. Toen alles klaar was, werden de ouders vergast op een erg gesmaakt miniconcert. (foto Rudi Rykers)

paasactie-logo-en-slogan-voor-bolderberg

Paasactie, logo en slogan voor Bolderberg

Op Bovy is vandaag het nieuwe logo van Bolderberg voorgesteld en de nieuwe slogan 'Circuit van rust en natuur'. Beiden zijn voortgesproten uit een citymarketingplan dat vier marketingstudenten van de PHL als eindwerk kregen. De ideeën die de studenten Anouk Curvers, Lise Moermans, Kevin Hugaerts, en Dimitri Orlando uitwerkten zullen in de loop van volgende maanden getoetst worden op hun haalbaarheid. Freelance grafisch ontwerper Mark Lysak werd ingeschakeld om een (…) Lees het hele bericht

veel-spektakel-op-bmx-kampioenschappen

Veel spektakel op BMX-kampioenschappen

Onder massale belangstelling had vandaag op de BMX-track van Circuit Zolder de eerste dag van de Europese Kampioenschappen plaats. En de toeschouwers kregen waar voor hun geld:races op het scherp van de snee, spektakel, emoties, ... kortom topsport. (Meer foto's van Davy Neuteleers - XZitemedia.be)

vandaag-gezien-2-april-2011-1

Vandaag gezien

Jaja, het is lente. De bloesems tonen zich van hun mooiste kant. (foto Julien Maebe)

brand-vernielt-tuinhuis

Brand vernielt tuinhuis

De brandweer van Heusden-Zolder is zaterdag kort na de middag uitgerukt richting Oude Baan. Omstreeks half twee is daar brand ontstaan in een tuinhuis. Ondanks het snelle optreden van de hulpdiensten werd het tuinhuis vernield.

schutter-heeft-steekwonden

Schutter heeft steekwonden

Tijdens de schermutselingen van vannacht heeft de schutter steekwonden opgelopen. Dat bevestigt de woordvoerster van het parket. De man was snel ingehaald door andere familieleden van de slachtoffers en daarbij behoorlijk toegetakeld, maar het is niet duidelijk of de steekwonden tijdens die vechtpartij of voor de schietpartij zijn toegebracht. De ex-schoonmoeder van de dader kreeg een kogel in de voet, de twee schoonbroers elk in de knie. Ze worden nog verzorgd in het ziekenhuis Iedereen moet nog (…) Lees het hele bericht

fietsers-redden-vrouw-uit-kanaal

Fietsers redden vrouw uit kanaal

Zaterdagmiddag rond half 1 is een vrouw in het Albertkanaal terechtgekomen tussen Viversel en Terlaemen. Een man die samen met zijn zoontje aan het fietsen was, zag de vrouw drijven en is samen met een andere voorbijganger achterna gesprongen. Ze konden de drenkeling tijdig op het droge gebracht. De vrouw is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De helden hielden niet alleen natte kleren, maar ook schaafwonden en vermoedelijk een defecte gsm aan het gebeuren over. Ze zijn nadien doorgefietst.

vandaag-gezien-2-april-2011

Vandaag gezien

Even anders bekeken door Jan Leijskens, de stamper van een krokus.

kbbc-zolder-nu-al-zeker-van-play-offs

KBBC Zolder nu al zeker van play-offs

KBBC Zolder moet vanavond spelen op het terrein van Oostkamp, bij Zolder draait het momenteel goed, Oostkamp is wat op de sukkeltoer. En de 'mood' zal er alvast inzitten bij de jongens van coach Eddy Van Loon, want gisteravond heeft Fleurus thuis van Mons verloren en daardoor is Zolder nu al zeker van een ticket voor de play-offs. Prachtig van de 'eerste ploeg van Limburg'.

buurt-reageert-geschokt

Buurt reageert geschokt

De zaak van de schietpartij aan de Koerselsebaan is nu in handen van het parket van Hasselt. Wellicht beslist straks de onderzoeksrechter over de aanhouding van de schutter. Ondertussen is de buurt geschokt na de gebeurtenissen. Afgelopen nacht was al opgevallen hoe buurtbewoners met ongeloof reageerden op het feit dat zoiets bij hen om de hoek kon gebeuren.

drie-gewonden-bij-nachtelijke-schietpartij

Drie gewonden bij nachtelijke schietpartij

FLASH Bij een schietpartij langs de Koerselsebaan zijn vannacht drie mensen gewond geraakt, niemand is in levensgevaar. Het drama speelde zich af bij een Turkse familie die in een huis woont waar ook een autohandel is ondergebracht. UPDATE De dochter is gescheiden van haar man en leeft met haar kind bij haar moeder. Vrijdagavond kwam haar ex op bezoek om te praten. Naar wat we afgelopen nacht te weten zijn gekomen is het daarbij uit de hand (…) Lees het hele bericht

v-amp-r-wint-award-voor-duurzaam-gebouw

V&R wint award voor duurzaam gebouw

V&R The Solar Company gevestigd op De Schacht heeft van DuboLimburg en de Confederatie Bouw Limburg de award voor het meest duurzame kantoorgebouw gekregen. Er waren 5 kantoorgebouwen ingediend. Die kregen het bezoek van een vakjury. Die loofde V&R voor zijn inspanningen op het vlak van isolatie en compactheid. Het gebouw heeft een performante buitenschil waardoor de warmtevraag laag is. Bovendien kocht het bedrijf een onafgewerkt betonskelet dat duurzaam werd afgewerkt, wat ook een benutting van schaarse industriegrond is.

timo-descamps-brengt-verrassingsbezoek-in-boekt

Timo Descamps brengt verrassingsbezoek in Boekt

De leerlingen van de vrije basisschool in Boekt keken vandaag vreemd op toen de Vlaamse superster Timo Descamps de polyvalente ruimte van de school binnenstapte. Timo is peter van de Damiaanactie en hij trakteerde de kinderen op een verrassingsbezoek om dat de school zich onder leiding van juffrouw Monique Van Ende al jaren inspant voor de Damiaanactie. Na een korte film over de Damiaanactie, bekeken de leerlingen samen met Timo zijn muziekclip Tomorrow. Als kers op de taart leerde ij (…) Lees het hele bericht

zumba-dansen-voor-ziekenhuis-in-tanzania

Zumba dansen voor ziekenhuis in Tanzania

In de sporthal van Eversel organiseerden Zoë Wendelen en Laura Helsen gisteravond een sponsor-Zumba-les ten voordele van het Maweni-ziekenhuis in Tanzania. Daar gaan Zoë en Laura vanaf mei hun opleidingsstage als verpleegkundige vervullen. Tijdens de Zumba-les legden ze er alvast flink de pees op en samen met een wafelverkoop bracht dat € 93 op waarmee de verpleegsters-danseressen medisch materiaal voor het ziekenhuis aankopen.

het-weer-zomerse-zaterdag

Het weer: zomerse zaterdag!

In een zuidelijke luchtstroming wordt erg warme lucht aangevoerd. Een storing schuift echter in de nacht over onze streken en zorgt voor een regenachtige zondag. Na het weekend is het koeler en wisselvallig, maar in de tweede helft van de week wordt het opnieuw zachter.
Vandaag domineren wolken na de middag, maar het is meestal droog en stilaan zijn er enkele opklaringen. Het is vrij zacht bij maxima rond 18 graden.
Morgen is het zonnig en zomers warm bij maxima rond 24 of 25 graden. (…) Lees het hele bericht

gsm-in-de-hand-politie-doet-ambetant

GSM in de hand? Politie doet ambetant

Inderdaad, de volgende tien overtreders die met de gsm in de hand aan het stuur zaten, zijn door de verkeersdienst van de politie op het boekje gezet. Goed voor een fooi aan de overheid van 100 euro. De provinciale verkeersthema-actie loopt nog enkele dagen, maar ook daarna worden overtreders geverbaliseerd. Overigens ontdekte de politie ook een wagen met een niet-reglementaire Duitse transitplaat. De overtreder krijgt een proces-verbaal wegens niet-inschrijving.

zondag-ticketfeest-in-muze

Zondag ticketfeest in Muze

In cultuurcentrum Muze maken ze van alles een feest. Zo start nu zondag om 13 uur de ticketverkoop voor het nieuwe cultuurseizoen. En hoe doen ze dat? Juist, met een ticketfeest. Het wordt een gezellige boel met live muziek van Along Comes Mary (foto Bart Claes) & The Muze Jazz Orchestra. Enkele hoogvliegers uit het volgende seizoen. Op toneelvlak zijn er knappe theaterproducties met o.a. Wim Opbrouck, Jan Decleir, An Miller, Tania Van der Sanden. Het pop- en (…) Lees het hele bericht

heusden-centrum-krijgt-ook-wimpels

Heusden-Centrum krijgt ook wimpels

De dorpsraad van Heusden-Centrum kan tevreden zijn, want hij krijgt de gevraagde wimpels. Toen de gemeente de nieuwe wimpels plaatste op de rotondes mocht dat van Wegen en Verkeer op de (kleine) rotonde aan de kerk alleen maar met kreukelpalen. Maar vermits er geen kreukelpalen voor wimpels bestaan, verschenen er in Heusden-Centrum dus geen wimpels. Maar nu gaat de gemeente dus in op het voorstel om de officiële vlaggenmasten op het Willibrordusplein, tegen de weg, te vervangen door (…) Lees het hele bericht

koerselsebaan-wordt-niet-opgeleverd

Koerselsebaan wordt niet opgeleverd

De werken aan de Koerselsebaan worden niet opgeleverd, het gemeentebestuur vindt dat de aannemer minstens een deel van zijn werk moet overdoen. Toen de vernieuwde Koerselsebaan eind oktober werd geopend, regende het meteen klachten over de oneffenheden. De gemeente schakelde het OpzoekingsCentrum voor de Wegenbouw (OCW) in om een onafhankelijk rapport te maken. Dat is nu klaar en daarin is sprake van duidelijke onregelmatigheden. "Een laboratorium gaat nu ook nog kernboringen (…) Lees het hele bericht