Archief december 2015

feestmaand-en-de-winnaar-is-48

Feestmaand: En de winnaar is ...

Onze opgave was deze keer blijkbaar niet zo evident, de meeste inzenders zaten ernaast. Er is inderdaad een tijd geweest dat we in Heusden-Zolder vier campussen hadden voor middelbaar onderwijs: eentje van de zusters Maricolen in Zolder-Centrum, die van de zusters Ursulinen in Heusden-Centrum, die van de paters Franciscanen in Berkenbos en de campus van het Atheneum van het Gemeenschapsonderwijs in de Kortstraat. Ilse Larbie was één van de weinige juiste inzenders en mag dus met zijn twee gaan ontbijten in brasserie Savarin.

50-kg-zwerfvuil-op-1-km-opgeruimd

50 kg zwerfvuil op 1 km opgeruimd

Zwerfvuil was dit jaar één van de grootste bronnen van ergernis. Peter Schaeken gaf op de laatste dag van het jaar nog even het goede voorbeeld en ruimde op een strook straat van 1 km liefst 50 kg zwerfvuil op. Mooi van Peter, maar beschamend van de daders.

feestmaand-win-een-ontbijt-voor-2-3

Feestmaand: win een ontbijt voor 2

Zullen we nog eens een stevig ontbijt voor twee weggeven in brasserie Savarin in Bolderberg? Op dit moment bouwt het Sint-Franciscuscollege zijn vestiging in Berkenbos uit tot één centrale campus. Maar hoeveel is het maximale aantal middelbare scholencampussen dat Heusden-Zolder op hetzelfde ogenblik gehad heeft? Laat het ons weten voor 19 uur vanavond. redactie[!]heusden-zolder.eu, met je naam en adres.

interventiedienst-alleen-al-telt-553-inbreuken

Interventiedienst alleen al telt 553 inbreuken

Hoewel de aanpak van verkeersproblemen bij de politie op de eerste plaats het werk is van de verkeersdienst, komen ook de inspecteurs van de interventiedienst vaak tussen bij specifieke verkeersproblemen. Dit jaar hebben ze 553 verkeersinbreuken vastgesteld. De klok rond werden bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed, zo zijn buiten de Slim- en BOB-acties 1702 ademtesten opgelegd. 45 bestuurders reden met een glas teveel op. Bij de verkeersinbreuken lag de nadruk op (…) Lees het hele bericht

doorprikt-engagement-als-wapen

DOORPRIKT: engagement als wapen

Als we straks het laatste blaadje van de kalender scheuren, dan laten we een turbulent 2015 achter ons. Een jaar dat nog meer dan de vorige gedomineerd werd door bommen en kalasjnikovs, door patrouillerende militairen, ... terrorisme was niet langer een ver-van-mjn-bed-show, want tot in de buurgemeenten toe zijn er huiszoekingen geweest. In eigen gemeente kampten we vooral met een omgevingsterrorisme: een groeiend zwerfvuilprobleem en nogal wat vandalisme. Op lokaal politiek vlak lijkt (…) Lees het hele bericht

feestmaand-en-de-winnaar-is-47

Feestmaand: En de winnaar is ...

De 24 uren van Zolder zijn dit jaar inderdaad gewonnen door het kwartet Derdaele- Hoevenaars-Goossens-Heyer. Marina Vandermaesen was één van de juiste inzenders en zij mag een cadeaubon van 30 euro benutten in de privé-wellness van Wellux in de Graaf de Theuxlaan.

is-dit-de-ster-der-wijzen

Is dit de ster der wijzen?

De grotere lichtvlek aan de hemel, momenteel elke heldere nacht te zien, is de komeet Catalina. Ze valt nog te bekijken tot 28 februari, maar zal bij ons rond 12 januari het best waar te nemen zijn. Dan is er ook de minste hinder van het maanlicht. Met een fototoestel of een verrekijker, kun je dan een groene wazige bol zien. Met een sterrekijker zie je twee staarten, een blauwe plasmastaart en een bruine stofstaart. Rond 1 uur verschijnt de komeet in het oosten en gaat dan zuidwaarts. (…) Lees het hele bericht

feestmaand-win-een-wellness-geschenkbon-1

Feestmaand: win een wellness geschenkbon

We worden alsmaar guller naarmate het nieuwe jaar dichter komt. Weet jij wie dit jaar de winnaars waren van de 24 Uren van Zolder? Stuur je antwoord voor donderdag 11 uur naar redactie[!]heusden-zolder.eu met je naam en adres. Je kunt er een cadeaucheque van 30 euro voor de privé-wellness van Wellux in de Graaf de Theuxlaan mee winnen.

vandaag-gezien-30-december-2015

Vandaag gezien

Midden in de winter maakt een slak een zomerse wandeling over de garagepoort van Jan Leijskens.

mensen-vriezen-dood-in-nepal

Mensen vriezen dood in Nepal

De zware aardbeving in Nepal is ondertussen 8 maanden geleden, de streek is wat uit het nieuws geraakt, maar de ellende is er daarom niet minder. Luc en Christine Reynders-Lemmens die hun eigen hulpacties hebben opgezet, krijgen ondertussen verontrustende berichten uit het district Sindhulpalchok. Daar zijn al verschillende mensen dood gevroren, want de temperatuur in de bergen is onder nul gezakt. Veel mensen zijn ook ziek geworden in de opvangkampen en noodwoningen die bestaan (…) Lees het hele bericht

feestmaand-en-de-winnaar-is-46

Feestmaand: En de winnaar is ...

Om eerlijk te zijn, we zijn de terril niet persoonlijk gaan meten, maar specialisten zijn het erover eens dat de top 155 meter boven de zeespiegel uitsteekt. En dat hebben de meeste lezers ook teruggevonden. Rita Lambregts kwam als winnares tevoorschijn en zij mag voor 25 euro nieuwjaarsspullen gaan shoppen bij Pitou Kado, Guido Gezellelaan.

hoe-heusden-zolder-een-dag-hollywood-werd

Hoe Heusden-Zolder een dag Hollywood werd ...

Zoals we onlangs al meldden, werd een hele verrassingsfestiviteit opgezet naar aanleiding van de verkoop van de 100.000ste Dacia. Toevallig werd die verkocht door Dominique Kwanten. Dacia had voor klant Pascale een heel scenario uitgewerkt, dat start aan de garage in de Guido Gezellelaan, doorheen Heusden-Zolder tot aan Duurzaam Bouwen, onderweg staan supporters, in de lucht een filmende helicopter, begeleidende motards, uiteindelijk een hele karavaan Dacia's die meerijden, een fanfare ter verwelkoming ... kortom Heusden-Zolder was een dag Hollywood. Je kunt het hele filmpje hier bekijken.

opvangcentrum-ving-al-8-tal-opgeschrikte-paarden

Opvangcentrum ving al 8-tal opgeschrikte paarden

In het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum houden ze hun hart vast voor de nieuwjaarsnacht. De afgelopen dagen zijn ze al moeten uitrukken voor een 8-tal paarden die op hol waren geslagen en uitbraken door vuurwerk. Die interventies komen nog bovenop het toenemend aantal gevallen van dierenverwaarlozing. "Wat opvalt, is dat het nu dikwijls zeer goed verzorgde paarden zijn die in prima omstandigheden gehuisvest zijn, die uitbreken. Dus dat bewijst dat (…) Lees het hele bericht

inbrekers-in-mierenstraat

Inbrekers in Mierenstraat

In de Mierenstraat zijn bewoners van een huis gisteravond kort na elf uur gealarmeerd door inbrekers. De dader of daders kozen het hazenpad.

het-weer-het-wordt-wat-kouder

Het weer: het wordt wat kouder

De winter komt de volgende dagen flink opzetten in grote delen van Europa, met strenge vriestemperaturen en sneeuwval. Bij ons loopt het allemaal zo'n vaart nog niet. Het wordt wat kouder, maar het echte winterweer is voorlopig nog niet in aantocht.
Vandaag domineert de zon, afgewisseld door enkele wolken. Het is erg zacht bij maxima rond 10 gaden. Een zwak, soms matig briesje uit het zuiden laat het vrij aangenaam aanvoelen.
Morgen haalt het kwik 11 graden. Een storing zorgt (…) Lees het hele bericht

11-dronken-bestuurders-in-eerste-deel-bob-campagne

11 dronken bestuurders in eerste deel BOB-campagne

De politie Heusden-Zolder neemt deel van de BOB-eindejaarscampagne die nog loopt tot 26 januari. Het is de bedoeling om de pakkans op rijden onder invloed te verhogen en om de verkeersongevallen waarbij alcohol in het spel is te verminderen. In de eerste periode legden de inspecteurs 121 ademtesten op tijdens de gewone diensten overdag. 6 bestuurders liepen tegen de lamp. Ook werden 2 alcoholacties op het getouw gezet tijdens het weekend. 117 personen mochten blazen. 3 van hen (…) Lees het hele bericht

dorpsraad-heeft-nieuwjaarskaart-met-wensen

Dorpsraad heeft nieuwjaarskaart met wensen

De dorpsraad van Zolder-Centrum verspreidt een nieuwjaarskaart met wensen die ook als eisen of protesten kunnen geïnterpreteerd worden. De dorpsraad vraagt een volwaardig dorpshuis na het vertrek van Muze, een renovatie van het Woutershof, renovatie of nieuwbouw van de sporthallen, een betere afwatering van Beekbeemden en een kernsterking van het centrum.

feestmaand-win-een-cadeaubon-2

Feestmaand: Win een cadeaubon

Nog enkele leuke gadgets of cadeautjes nodig voor Nieuwjaar? We kunnen je helpen met een cadeaubon van 25 euro voor Pitou Kado in de Guido Gezellelaan. Dan moet je ons wel voor 19 uur vanavond laten weten hoe hoog de top van de mijnterril in Heusden-Zolder is. redactie [!] heusden-zolder.eu, met je naam en adres.

op-17-januari-winterborrelwandeling-naar-de-kluis

Op 17 januari Winterborrelwandeling naar de Kluis

Stip in je gloednieuwe agenda alvast zondag 17 januari aan, want dan organiseert de vzw Toerisme Heusden-Zolder de traditionele Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg. Iedereen kan er op eigen houtje gaan wandelen, maar als je meer wilt weten over het gebied en zijn geschiedenis, dan moet je om 14 uur present zijn aan het infokantoor toerisme, waar een begeleide wandeling vertrekt. Boven aan de Kluis biedt de vzw Toerisme tussen 13 en 16 uur glühwein, Koolputterke, Gagelborrel, warme soep, choco en hotdog te koop aan. In de Kluis kun je kennismaken met de Gregoriaanse klanken van bewoner Pieter Stevens. Binnenkort meer.

oproep-tot-vrede-weerbaarheid-en-samenwerking

Oproep tot vrede, weerbaarheid en samenwerking

De interlevensbeschouwelijke werkgroep van Heusden-Zolder – met vertegenwoordigers van verschillende godsdiensten en filosofieën – heeft een nieuwjaarsboodschap aan de bevolking verspreid. De leden delen daarin de droefheid en verontwaardiging om de doden en slachtoffers die wereldwijd gevallen zijn door terreur. Volgens de werkgroep kan op de eerste plaats permanent werken aan vredevol samenleven ons behoeden voor nog meer geweld. Daarom roept de werkgroep op tot geweldloze (…) Lees het hele bericht

feestmaand-en-de-winnaar-is-45

Feestmaand: En de winnaar is ...

Wie de nieuwe directeur van Circuit Zolder wordt, dat weten we nog niet. We zijn wel zeker van de vorige, dat was inderdaad Thierry Deflandre. Gigantisch veel lezers bezorgden ons het juiste antwoord, en Jean Raymakers is door de computer als winnaar van een groot ontbijt voor twee in brasserie Savarin in de Sint-Jobstraat.

wie-gaat-mee-naar-de-wereld-jongerendagen

Wie gaat mee naar de Wereld Jongerendagen?

Volgende zomer vinden in het Poolse Krakau de Wereld Jongerendagen plaats, daar worden meer dan 3 miljoen jongeren en jongvolwassenen uit 180 landen verwacht. Na de eerste organisatie in 1984 door paus Johannes Paulus II in Rome, heeft het festival om de drie jaar afwisselend binnen en buiten Europa plaats. Het is uitgegroeid tot één van de grootste religieuze bijeenkomsten ter wereld en staat ook zo in het Guinness Book of Records. Naast bezinning is er tijdens de WJD ook tijd voor (…) Lees het hele bericht

smash-trekt-trainer-guy-delforge-aan

Smash trekt trainer Guy Delforge aan

Badmintonclub Smash heeft de samenwerking met trainer Dirk Van De Kerkhof stop gezet. Volgens het bestuur lagen de visie tussen trainer en bestuur te ver uit elkaar en gaf dat aanleiding tot onnodige spanningen. In januari neemt Guy Delforge als A-trainer een deel van de trainingen over, ook zal Marnick Vandeurzen het trainersteam van Smash versterken.

zolderse-reuzenkoppen-in-3d-gescand

Zolderse reuzenkoppen in 3D gescand

Vandaag heeft Jeroen Bosmans de oude Zolderse reuzenkoppen in 3D gescand. Voor de heemkundekring Zolder is dit een eerste stap tot een mogelijke restauratie of reconstructie van de historische reuzenfiguren Jan Bessem en Mie Breem uit 1953. De Heusdense ervaring leert ondertussen dat dit hoe dan ook geen proces op korte termijn is ... (foto's Julien Maebe)

vandaag-gezien-29-december-2015

Vandaag gezien

Een deel van de Mangelbeek vormt zowat de natuurlijke grens tussen de vroegere gemeenten Heusden en Zolder en ze boort zich een rustige weg door het groene landschap van 'het broek'. Alleen aan de overslag wordt haar beweging onrustiger en de jongste dagen is het er ronduit onstuimig. Met de juiste instelling en invalshoek lijkt het schuimende water zelfs bevroren. (foto's Marcel Gybels)

biljarttoppers-kampen-in-t-vijvershof

Biljarttoppers kampen in 't Vijvershof

Bij golfbiljartvereniging SV ’t Vijvershof loopt momenteel het jaarlijkse kersttornooi met de beste spelers uit de lage landen. Het niveau van de meeting kan de vergelijking met het Belgisch kampioenschap doorstaan. Met meer dan 300 inschrijvingen is het trouwens het drukste biljartevenement in ons land. Momenteel zijn er de schiftingsdagen waarbij golfbiljarters uit alle reeksen het dagelijks (…) Lees het hele bericht

feestmaand-win-een-ontbijt-voor-2-2

Feestmaand: win een ontbijt voor 2

Circuit Zolder is op zoek naar een nieuwe directeur, er zijn trouwens de voorbije jaren nogal wat CEO's de revue gepasseerd op Terlaemen. Hoe heette de laatste? Met het juiste antwoord kun je een groot ontbijt voor twee winnen in brasserie Savarin in de Sint-Jobstraat. Mailen voor vanavond 21 uur naar redactie[!]heusden-zolder.eu, met je naam en adres.

klein-theater-maakt-zich-op-voor-hello-josefien

Klein Theater maakt zich op voor 'Hello Josefien'

Bij 't Klein Theater Bolderberg zijn spelers en medewerkers volop in de weer met de voorbereidingen op 'Hello Josefien', de productie waarmee ze in januari en februari op de planken staan. Het gaat om een blijspel geschreven en geregisseerd door Willy Gilis. Het verhaal speelt zich af in rusthuis 'De Veerboot', waar de bewoners hun eigen levensverhaal en karakter hebben. Dat leidt (…) Lees het hele bericht

feestmaand-en-de-winnaar-is-44

Feestmaand: En de winnaar is ...

Twee keer per maand multiculturele markt, dat is nog altijd het gevolg van het feit dat de mijnwerkers destijds twee keer per maand hun 'pree' in de hand kregen, vandaar ook quizaine of kezèm in de volksmond. Benny Mekers was één van de vele juiste inzenders, hij wint een bloemwerk van Bopha Bloemenatelier aan het Sint-Willibrordusplein 11.

vandaag-gezien-28-december-2015

Vandaag gezien

Als fotografen beginnen stunten met hun macrolens midden in de winter die eigenlijk een lente is, dan krijg je dit resultaat ... boven een paardenbloempluis die niet volledig open is en onder een gewoon madeliefje. (foto's Jan Leijskens)

kerstdrink-in-neerjouten-en-vunderstraat

Kerstdrink in Neerjouten- en Vunderstraat

De buurtbewoners van de Vunderstraat en Neerjouten hielden hun jaarlijkse kerstdrink. Het buurtcomité had ervoor gezorgd dat er niets tekort was, en het feest ging dan ook door tot in de late uurtjes. Hopelijk hebben degenen die vanochtend moesten gaan werken, de andere buren niet gewekt toen ze zuchtend naar hun auto stapten ... (foto's Ludo Vanherle)

juwelen-en-bromfietsdieven-op-pad

Juwelen- en bromfietsdieven op pad

Bij een juwelier in de Koolmijnlaan is kort voor de middag een ketting van 22 karaat gestolen. Uit een garage bij een woning aan de Eikenstraat zijn dieven er met een bromfiets vandoor gegaan.

feestmaand-win-een-bloemstuk-1

Feestmaand: win een bloemstuk

Met Nieuwjaar is het altijd leuk om je beste wensen te vergezellen van een bloemetje. Daarom geven we vandaag een bloemstuk weg van Bopha Bloemenatelier, Sint-Willibrodusplein 11. Laat ons voor 23 uur vanavond weten waarom de multiculturele markt, twee keer per maand wordt gehouden en niet wekelijks zoals de meeste andere markten. redactie [!] heusden-zolder.eu, met je naam én adres.

de-warme-gloed-van-belinda-daniels-stem

De warme gloed van Belinda Daniëls' stem

In een overvol MuzeCafé stelde Belinda Daniëls zondagavond haar eerste album 'My Secret Place' voor. Ze bracht een mix van eigen nummers en oude hits in een nieuw kleedje, zo raakte 'Blue Eyes Crying in the Rain', van Willie Nelson je recht in het hart. Haar country-bluesy stem gaf een extra warme gloed aan de oude hits. Belinda kreeg bij de live-voorstelling heel wat schoon volk op het podium zoals Johan&Gema, Alessio en Rocco Di Turi, Mauro Pawlowski en Arturo Bellini, ... ze maakten er samen een leuke muzikale happening van. (meer foto's van Ria De Clerck)

vandalen-spuiten-graffiti-op-speedwayborden

Vandalen spuiten graffiti op speedwayborden

Dit weekend hebben vandalen weer toegeslagen aan de ingang van het Helzoldstadion. Ze bespoten de borden van de Speedwayclub met graffiti. Voor de vrijwilligers van de club, die de jongste tijd heel wat werk en geld in het stadion investeerden, is het een ontgoocheling. Ondertussen blijft de omgeving van Helzold het werkterrein van vandalen, inbrekers en drugsdealers.

medisch-directeur-luc-geutjens-geeft-fakkel-door

Medisch directeur Luc Geutjens geeft fakkel door

Op 1 januari geeft dokter Luc Geutjens de fakkel als hoofdgeneesheer van het Sint-Franciskusziekenhuis door aan dokter Philip Rijkers. Cardioloog Luc Geutjens heeft er een lange loopbaan opzetten in het SFC, niet alleen als hartspecialist, hij is ook altijd actief geweest in de organisatie, onder meer als voorzitter van de medische raad en de vzw Ziekenhuisgeneesheren. Zo was hij ook nauw betrokken bij de fusie met het Sint-Annaziekenhuis in Beringen en de oprichting van het medisch centrum daar. (…) Lees het hele bericht

feestmaand-en-de-winnaar-is-43

Feestmaand: En de winnaar is ...

Ondanks de Nederlandse dominantie is het inderdaad nog Wout Van Aert die de rangschikking voor de Wereldbeker aanvoert. Uit de juiste antwoorden heeft onze computer dat van Renilda Mandiau gekozen, zij krijgt een cadeaubon van € 30 voor de privé-wellness van Wellux in de Graaf de Theuxlaan. Straks een nieuwe opgave.

roep-om-vuurwerkbeperking

Roep om vuurwerkbeperking

De eerste ongevallen met dieren en vuurwerk zijn al gebeurd, dierenliefhebbers en -organisaties hebben al opgeroepen om het gebruik van vuurwerk bij Nieuwjaar te beperken. Vandaag heeft ook Vlaams minister van dierenwelzijn Weyts de gemeentebesturen verzocht om het gebruik van vuurwerk te verbieden of te beperken tot één centrale plaats. Probleem is wel dat tussen Kerstmis en Nieuwjaar de meeste gemeentebesturen niet werken om nog maatregelen af te kondigen.

gesmaakt-kerstconcert-van-exsultate-en-villanella

Gesmaakt kerstconcert van Exsultate en Villanella

Voor een gevulde Sint-Valentinuskerk hebben het koor Exsultate en het tiener- en jeugdkoor Villanella deze namiddag hun eerste kerstconcert gegeven. 'El Cant Dels Ocells' bestaat uit een programma met kerstliederen uit alle windstreken, populaire kerstnummers en ook liederen met een zuiderse insteek. Tussendoor werden ook enkele samenzangen aangeheven. De muzikanten zorgden voor een uitstekende begeleiding. Vanavond doen ze het nog eens over. (meer foto's van Julien Maebe)

eiergooiers-blijven-toeslaan

Eiergooiers blijven toeslaan

De eierterroristen hebben weer toegeslagen. Een eerste melding kwam gisteravond kort voor 9 uur uit de Kleuterweg. Een drietal jonge kerels gooiden daar eieren tegen het raam van een woning, en het was blijkbaar niet de eerste keer dat die woning geviseerd werd. Rond elf uur merkten bewoners van een huis aan de Weg naar de Grauwe Steen dat ook hun gevel, deuren en ramen vol eieren waren gegooid. De daders waren niet meer aanwezig. Ook een bewoner van de Sint-Jobstraat werd vanmorgen het (…) Lees het hele bericht

feestmaand-win-een-wellness-geschenkbon

Feestmaand: win een wellness geschenkbon

Gisteren waren alle ogen van de veldritwereld op Heusden-Zolder gericht voor de vijfde manche van de Wereldbeker. De Nederlanders kwamen sterk voor de dag. Maar wie is bij de elite mannen op dit moment de leider in de stand van de wereldbeker? Stuur je antwoord voor 20 uur vanavond naar redactie[!]heusden-zolder.eu met je naam én adres en je maakt kans op een cadeaubon van 30 euro voor de privé-wellness van Wellux in de Graaf de Theuxlaan.

de-wreedheid-van-de-natuur

De wreedheid van de natuur

De mens is vaak wreed tegen de natuur, maar de natuur zelf is ook niet bepaald zachtaardig en veel dieren zijn elkaars natuurlijke vijanden. Dit 'drama' speelde zich onlangs af in De Wijers. De ijsvogel zit rustig op een twijgje, wat verderop wordt hij in de gaten gehouden door een blauwe reiger. Plots vliegt de reiger op, grijpt de ijsvogel in zijn vlucht en probeert hem door te slikken. Tot viermaal toe duwde de reiger zijn prooi onder water. Vervolgens duurde het nog een tijdje voor kleurrijke ijsvogel door de smalle reigerstrot was verdwenen. (foto's Marcel Gybels)

loofbomen-vervangen-dennen-langs-circuit

Loofbomen vervangen dennen langs circuit

De komende vier jaar wordt de groene bufferzone tussen Circuit Zolder en de omgeving stevig aangepakt. Het wordt geen kaalkap maar er komen maatregelen zodat op termijn een dichter groen scherm rond de omloop ontstaat. Nu nog is het circuit omringd door hoge dennenbomen met een kruin metershoog waardoor op ooghoogte alleen maar stammen te zien zijn. Die bomen kunnen makkelijk omwaaien en zijn dus onveilig op de weg én het circuit. Daarom worden de dennen verwijderd en vervangen door (…) Lees het hele bericht

feestmaand-en-de-winnaar-is-42

Feestmaand: En de winnaar is ...

Na de blijkbaar moeilijke vorige opgave, was het deze keer een weggevertje. Matteo Simoni is uiteraard de Limburger in de hoofdcrew van Safety First. Jurgen De Fauw was één van de velen met het juiste antwoord, hij mag met zijn tweetjes naar deze of een andere film gaan kijken in TheRoxyTheatre.

gemeente-komt-tussen-in-energiekosten

Gemeente komt tussen in energiekosten

Schepen van Sociale Zaken Funda Oru was ook present op het Vredesfeest. Ze had niet alleen een boodschap van vrede en solidariteit in het teken van Kerstmis, maar had ook bijzonder goed nieuws bij voor Sint-Vincentius. Het schepencollege heeft immers positief gereageerd op de vraag om jaarlijks 5500 euro tussenkomst in de energiekosten te geven. Door zijn groeiende werking heeft Sint-Vincentius het hele gebouw aan de Sint-Lutgardisstraat nodig. Basiseducatie zal daardoor verhuizen, maar (…) Lees het hele bericht

sint-vincentius-organiseert-vredesfeest

Sint-Vincentius organiseert Vredesfeest

De vrijwilligers van Sint-Vincentius organiseerden vanavond een Vredesfeest voor behoeftigen uit de gemeente. In het Sint-Franciscuscollege in de Brugstraat werd een lekker feestmaal geserveerd, er was kinderanimatie en een gratis tombola met nuttige prijzen. Een orkestje speelde gezellige achtergrondmuziek. Zo kreeg de 'Warmste Week' nog een verlengstuk in Heusden-Zolder. (meer foto's)

inbraak-in-meylandtlaan-1

Inbraak in Meylandtlaan

In de Meylandtlaan is vanmiddag ook een inbraak in een woning ontdekt. De inbrekers waren door de achterdeur naar binnen gekomen en ook aan de voorzijde geprobeerd binnen te dringen. Binnen hadden ze alles overhoop gehaald

vuurwerk-teistert-paarden

Vuurwerk teistert paarden

Vuurwerk heeft de afgelopen dagen niet alleen gezorgd voor vandalenstreken, het heeft ook al slachtoffers gemaakt bij de paarden. Aan de Meulkens in Viversel is een paard dood aangetroffen in een weide. Het was vermoedelijk opgeschrikt door vuurwerk en zo in de stroomdraad terecht gekomen, waarna het overleed. Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum is trouwens ook al in Scherpenheuvel losgebroken paarden moeten gaan vangen die wellicht waren opgeschrikt door vuurwerkpijlen. En het is nog lang niet Nieuwjaar.

u-was-weer-geweldig-3

U was weer geweldig

Veldrijden is in Vlaanderen in de loop der jaren uitgegroeid tot volkssport, een soort Vlaams kermis waar braadworsten, frieten, bier en jenever in vaak verstoorde volgorde door dezelfde kelen naar binnen glijden, om dan vervolgens te zorgen voor een cocktail van gezangen en gebrul, dat deels ook opgaat in enthousiaste aanmoedigingen. In weinig topsport komen de toeschouwers dan ook zo dicht bij de atleten, voor de wedstrijd kunnen ze de warming-up vanop een meter volgen, tijdens de race kunnen ze ze bijna aanraken en nadien schuren ze zich aan de modderspatten. En tussendoor heerst er in de dranktenten een onwaarschijnlijke schlagerfestivalstemming.
(meer foto's)

boost-voor-de-wk-voorverkoop-in-nederland

'Boost voor de WK-voorverkoop in Nederland'

Organisator Koen Monu was erg tevreden over het verloop van deze wereldbekermanche. Hij schat de opkomst op minstens 14.000 toeschouwers. Groot voordeel is dat er niet zoveel moet opgeruimd worden, want bijna al de infrastructuur kan blijven staan tot aan de wereldkampioenschappen over een 5-tal weken. Daarvoor loopt de voorverkoop ondertussen als een trein. Aan de vooravond voor Kerstmis zijn in één dag bijna 2.000 tickets verkocht, blijkbaar zijn heel wat tickets als (…) Lees het hele bericht

blije-nederlanders-ontgoochelde-belgen

Blije Nederlanders, ontgoochelde Belgen

Op de persconferentie achteraf toonde winnaar Mathieu Van Der Poel zich uiteraard erg opgetogen over zijn zege, die extra vertrouwen geeft, ook voor het WK van volgende maand. Hij zei dat hij merkte dat Van der Haar de sterkste was. Lars Van Der Haar legde zich neer bij de overwinning van zijn landgenoot, hoewel hij er zich volkomen bewust van was dat het mogelijk anders was gelopen als hij in de laatste ronde niet lek was geleden. Kevin Pauwels zat met gemengde gevoelens, enerzijds tevreden met zijn (…) Lees het hele bericht

van-der-poel-bekroont-oranjedominantie

Van der Poel bekroont Oranjedominantie

Mathieu Van Der Poel heeft overtuigend de vijfde wereldbekermanche van het seizoen gewonnen en zorgde er daarmee voor dat voor het derde jaar op rij het Wilhelminus klonk over Circuit Zolder. Dat het opnieuw een Oranjefestijn zou worden, bleek al vrij vroeg in de wedstrijd toen Van Der Poel en Zolderkenner Lars Van der Haar het hazenpad kozen. In de achtergrond hapten de Belgische favorieten naar adem, alleen Kevin Pauwels, die zich ook altijd thuisvoelt in Heusden-Zolder, kon de Nederlanders (…) Lees het hele bericht

sanne-cant-wint-en-neemt-leiding

Sanne Cant wint en neemt leiding


We hebben het nog niet vaak gezien, maar de dames namen een valse start. Daardoor moest heel de startprocedure met de naamafroeping en het innemen van de posities overgedaan worden, met een 5-tal minuten vertraging als gevolg. Meteen na de nieuwe start kwamen twee rensters ten val. Maar daar stoorden onze landgenotes Sanne Cant en Ellen Van Looy zich niet aan, van in het begin trokken ze in de aanval. De Amerikaanse Cathy Compton moest lang achtervolgen om hen bij te halen en dat lukte ook. (…) Lees het hele bericht

belgen-ook-tweede-bij-beloften

Belgen ook tweede bij beloften

Ook bij de mannen onder de 23 (beloften) moest België zich tevreden stellen met de tweede plaats van Daan Hoeyberghs. Hij strandde na 6 rondes op 2 seconden van de Nederlander Joris Nieuwenhuis. Het derde schavotplaatsje was voor de Tsjech Adam Toupalik. Streekrenner Quinten Hermans werd mooi vierde, Daan Soete elfde, Thijs Aerts 16de, Yorben Van Tichelt 19de, Stijn Caluwe 22ste, Braam Merlier 25ste, Jelle Schuermans 29ste, Lummenaar Arne Tureluren 30ste, Berne Vankeirsbilck 31ste, Yannick Peeters 35ste.

franse-zege-bij-de-juniores

Franse zege bij de juniores

Bij de juniores is de overwinning naar de Fransman Thomas Bonnet gegaan, hij had na vijf rondes 2 seconden voorsprong op onze landgenoot Jappe Jaspers met in diens kielzog een andere Fransman, Tanguy Turgis. Seppe Rombouts werd 7de, Florian Vermeersch 8ste en Toon Vandebosch 9de. Verderop eindigde.. Reno Bauters 15de, Jarne Driesen 16de, Jarno Liessens 23ste, Timo Kielich 27ste, Alex Colman 29ste, Tijl Pauwels 33ste, Jari De clercq 39ste en Arne Vrachten 45ste.

veel-volk-onder-stralende-zon

Veel volk onder stralende zon

Onder een stralende zon hebben duizenden cyclocrossliefhebbers de weg naar het ciruit al gevonden. Daar zijn al sinds vanochtend wedstrijden aan de gang, maar de toeschouwers hangen toch vooral in de paddock rond. Daar zien ze immers van dichtbij hoe renners en technici hun materiaal voorbereiden. De ideale bandenspanning proberen te bereiken en de fietsen weer schoonspuiten na de eerste verkenningsronde. Want de het weer van de voorbije dagen en de eerste twee wedstrijden hebben toch al voor enkele modderstroken gezorgd.

nathalie-lemmens-bij-de-yellow-tigers

Nathalie Lemmens bij de Yellow Tigers

Nathalie Lemmens uit Viversel is opgeroepen voor de nationale damesvolleybalploeg, de Yellow Tigers. Dat kreeg ze te horen van bondscoach Gert Vande Broek nadat ze zich met haar team Asterix Kieldrecht plaatste voor de finale van de beker van België. Nathalie (op de foto met haar broers na de match) is de enige nieuwkomer in de selectie. De Yellow Tigers trekken van 4 tot 9 januari naar Ankara, daar moeten de Belgen het opnemen tegen Rusland, Italië en Polen. 8 landen strijden (…) Lees het hele bericht

feestmaand-win-filmtickets-3

Feestmaand: win filmtickets

Vandaag zijn er twee bioscooptickets voor TheRoxyTheatre te winnen in het kader van onze Feestmaandactie. In dit razend drukke filmnajaar is Safety First één van de populairste prenten. Eén van de hoofdacteurs komt uit Limburg, stuur haar of zijn naam, samen met uw eigen naam en adres naar redactie[!]heusden-zolder.eu en dat voor zaterdagavond 20 uur.

jongeren-terroriseren-koolmijnlaan-met-eieren

Jongeren terroriseren Koolmijnlaan met eieren

Er zijn gisteravond verschillende klachten geweest over jongeren die in de Koolmijnlaan met eieren gooiden. Rond kwart over 8 werd een bus van De Lijn met eieren bekogeld vanuit een groepje van een 15-tal jongeren dat daar samentroepte. Anderhalf uur later waren de jongeren nog bezig in dezelfde buurt, ze bekogelden auto's en muren met eieren. De politie werd erbij gehaald

omloop-ligt-vrij-zwaar

Omloop ligt vrij zwaar

Het waren hoofdzakelijke Franse en Amerikaanse renners die vandaag op verkenning waren op het veldritparcours, maar ook andere nationaliteiten en enkele landgenoten waren present. Die konden vaststellen dat door de weliswaar lichte regen het parcours er vrij zwaar bijligt. Maar het is toch vooral de extra kuitenbijter met een bijkomend hoogteverschil van 6 meter bovenop de pits, die bijkomende inspanningen vergt in vergelijking met anders. Maar heel wat renners zijn zelfs tevreden met een zwaarder traject.

circuit-maakt-zich-op-voor-wereldbeker

Circuit maakt zich op voor Wereldbeker

Terwijl de laatste hand gelegd wordt aan de infrastructuur voor de Wereldbeker veldrijden morgen op en rond Circuit Zolder, verlaten ook enkele renners vandaag de feestdis even om het parcours te komen bekijken. Het gaat om de vijfde manche van de wereldbeker en na het spektakelstuk vorige zondag in Namen kijkt iedereen uit naar een nieuw duel tussen wereldkampioen Mathieu van der Poel en Belgische topper Wout Van Aert. Er is natuurlijk ook Sven Nys die enkele mindere wedstrijden (…) Lees het hele bericht

feestmaand-en-de-winnaar-is-41

Feestmaand: en de winnaar is ...

Blijkbaar was onze wedstrijdvraag van gisteren een serieuze instinker want we kregen een massa foutieve antwoorden binnen. We vroegen het hoeveelste WK met een fiets Heusden-Zolder volgende maand mag organiseren. En dat is het zesde al: twee keer wielrennen op de weg (1969 en 2002), drie keer veldrijden (1970, 2002 en 2016) én het wk BMX (2015). Tony Vogels wist wél het juiste antwoord en dat levert hem een cadeaucheque van 25 euro voor Pitou Kado in de Guido Gezellelaan 24 op.

de-kijk-van-richie-178

De kijk van Richie

Gelukkig zijn er ook nog van goede wil ...

een-fijne-kerstmis-3

Een fijne Kerstmis

De redactie van de Internetgazet wenst alle lezers van harte prettige kerstdagen.

klinken-en-drinken-voor-het-goede-doel

Klinken en drinken voor het goede doel

Jongeren die met de glimlach hun kerstavond en -nacht opofferen om allerlei drankjes te verkopen voor drie goede doelen ... het mag ook eens aandacht krijgen. De chirojongeren van Heusden hielden op kerstavond op het Sint-Willibrordusplein hun krakmoment en brachten in hun gezellige tent warme en koude, spirituele en schuimende dranken aan de man en vrouw. Door het druilerige weer begon het wat traag, maar richting middernacht werd het alsmaar drukker. De organisaties Ambulance Wens, Memisa en Vredeseilanden kunnen er maar baat bij hebben.

het-weer-geen-witte-kerst

Het weer: geen witte kerst

Aan de noordwestelijke flank van een hogeluchtdrukgebied met kern over Italië, worden in zachte luchtstromingen storingen naar onze streken gestuurd met regen. De volgende dagen bouwt het hoog op naar het noorden en wordt het droger in onze regio. Het was al weken overduidelijk dat we geen witte Kerst moesten verwachten en dat wordt op korte termijn alleen maar bevestigd.
De regen kan vanavond nog even aanhouden maar rond middernacht zou het droog moeten worden. Het is zacht bij 13 (…) Lees het hele bericht

extra-waarschuwingslichten-aan-spoorweg

Extra waarschuwingslichten aan spoorweg

Aan de spoorwegovergang Schootstraat-Staintonstraat zijn bijkomende waarschuwingslichten geplaatst, namelijk aan de linkerkant van de rijweg. Dat moet bestuurders nog beter waarschuwen dat er een trein op komst is, en ook het last-minute slalommen beperken. Spoorwegpersoneel heeft de lichten nu geactiveerd. (foto's Marcel Gybels)

sint-vincentius-laat-iedereen-feesten

Sint-Vincentius laat iedereen feesten

We stappen vandaag helemaal de periode van de feesten en cadeautjes binnen. Maar voor heel wat mensen is dat allemaal minder evident omdat ze het hele jaar door al moeite hebben om de touwtjes aan elkaar te knopen. Ook in Heusden-Zolder komen alsmaar meer mensen in de armoede terecht. Sint-Vincentius zorgt ervoor dat ze ook wat kunnen feesten. Niet alleen met de voedselpakketten die bedeeld worden en met het vredesfeest op Tweede Kerstdag. In de magazijnen van de organisatie kunnen mensen ook feestelijke kleding voor een prikje op de kop tikken, maar ook cadeautjes en er is zelfs een bescheiden collectie met juweeltjes beschikbaar.

feestmaand-win-een-cadeaucheque

Feestmaand: win een cadeaucheque

Eind januari worden in Heusden-Zolder de wereldkampioenschappen veldrijden georganiseerd. En het is niet de eerste keer dat deze gemeente een wereldkampioenschap met de fiets mag organiseren, de hoeveelste keer? Stuur uw antwoord - met naam en adres - voor middernacht naar redactie[!]heusden-zolder.eu. Je kunt er een cadeaubon van 25 euro voor leuke dingen bij Pitou Kado in de Guido Gezellelaan mee winnen.

chiro-houdt-morgen-krakmoment-voor-goede-doelen

Chiro houdt morgen krakmoment voor goede doelen

De Chiro van Heusden heeft er een gewoonte van gemaakt om op kerstavond, als iedereen aan de feestdis zit, toch nog de handen uit de mouwen te steken voor de medemens tijdens een krakmoment. Morgenavond om 21u30 openen de chiroleden hun tentje op het Sint-Willibrordusplein, ze verkopen er allerlei soorten jenever, chocomelk, glühwein, soep, frisdrank en bier, alles aan democratische prijzen. De opbrengst gat naar verschillende goede doelen: Ambulance Wens, Memisa en Vredeseilanden.

kwb-bolderberg-bezocht-expo-van-luc-gijbels

KWB Bolderberg bezocht expo van Luc Gijbels

Een uitgebreide groep van KWB-Bolderberg trok naar Hasselt waar in La Bottega een bezoek werd gebracht aan de boeiende fototoonstelling 'In the Dark' van Luc Gijbels. Ze kregen de nodige uitleg van de kunstenaar. (foto's Jan Leijskens)

feestmaand-en-de-winnaar-is-40

Feestmaand: En de winnaar is ...

Massa's lezers wisten dat de ideeën voor de toekomstige overdekte wielerpiste met multifunctionele gebruiksmogelijkheden geïnspireerd zijn op de Vélodrome Suisse in het Zwitserse Grenchen. Tabitha Maes is evenwel de winnares en ze mag met twee gaan genieten van een stevig ontbijt in Brasserie Savarin in de Sint-Jobstraat.

controles-leverden-132-000-op-voor-de-staat

Controles leverden € 132.000 op voor de staat

De politie heeft de balans opgemaakt van de acties die dit jaar samen met Douane & Accijnzen en de Vlaamse Belastingdienst VlaBel zijn opgezet. Met Douane & Accijnzen zijn 8 controles gehouden om te zoeken naar niet-betaalde boetes. Daarbij werd voor € 40.269 aan achterstallige boetes gerecupereerd. Daarbij stelde de politie bijkomend 132 verkeersinbreuken vast. Met VlaBel hield de politie 9 gecoördineerde acties gericht op niet-betaalde (…) Lees het hele bericht

markt-wordt-alsmaar-internationaler

Markt wordt alsmaar internationaler

Vandaag had de laatste multiculturele markt van dit jaar plaats, het was een relatief rustige maar zonnige editie, waarbij de gangen wel goed waren gevuld door standhouders. In de loop van dit jaar onderging de markt een flinke verandering. Door de werkzaamheden in de Koolmijnlaan, werd het gedeelte van daar verhuisd naar de Schachtplein, en dat is meteen samen met het Marktplein de definitieve locatie. Daarnaast is er ook inhoudelijk bijgestuurd en geoptimaliseerd, zo worden de toeristische (…) Lees het hele bericht

agressie-bij-het-zoeken-naar-parkeerplaats

Agressie bij het zoeken naar parkeerplaats

Tijdens een rustige multiculturele markt stelde de politie vandaag 29 verkeersinbreuken vast. 13 marktbezoekers negeerden het parkeerverbod in Vunderstraat. 7 bestuurders reden tegen de rijrichting in in de Koeltorenlaan. 3 parkeerden op een fietspad en 4 op een parkeerplaats voor personen met een beperking zonder speciale kaart. Een voetganger die aan een zebrapad overstak werd in gevaar gebracht door een bestuurder die niet stopte. Eén wagen was niet voorzien van een reproductiekentekenplaat. (…) Lees het hele bericht

politie-probeert-beenholsters

Politie probeert beenholsters

De komende dagen en weken kan je op de straat politiemensen tegenkomen met een beenholster. De afgelopen jaren heeft de wapengordel van de politie alsmaar meer attributen gekregen: het schietwapen, maar ook handboeien, pepperspray, patroonhouder, matrak, ... Dat betekent extra gewicht en bij sommige mensen veroorzaakt dat rugproblemen. Om het gewicht wat te spreiden, proberen verschillende politiezones nu beenholsters uit. Ook Heusden-Zolder kreeg nu enkele testmodellen waaruit in de toekomst een keuze zal gemaakt worden. Eerder vonden de holsters al ingang bij de speciale eenheden en militaire diensten.

preventiefilmpje-voor-veilige-feestdagen

Preventiefilmpje voor veilige feestdagen

In de aanloop naar de feestdagen proberen de provincie Limburg en de provinciale brandweerschool iedereen te sensibiliseren voor meer brandveiligheid. Kerstverlichting, kaarsen, vuurwerk, frituurpannen, fonduesets, ... de risico's zijn talrijk in deze periode. Daarom werd een leuk animatiefilmpje gemaakt dat alle gevaren nog eens in de kijker zet. Je kunt het hier bekijken.

exsultate-in-volle-voorbereiding-op-kerstconcert

Exsultate in volle voorbereiding op kerstconcert

Het zangkoor Exsultate is in volle voorbereiding op zijn kerstconcert van zondag 27 december om 16 uur én 19 uur in de kerk van Berkenbos. Het koor onder leiding van Bruno Sprengers zingt er dan 'El Cant dels Ocells' of het lied van de vogels. Het wordt een mix van kerstliederen uit alle windstreken met de klemtoon op zuiderse en Latijns-Amerikaanse liederen. 7 muzikanten zorgen voor de (…) Lees het hele bericht

lbg-overname-rechtstreekse-band-met-carrefour

LBG-overname: rechtstreekse band met Carrefour

Er is al iets meer duidelijkheid over de gedeeltelijke overname van de bakkerijen LBG. De groep La Lorraine krijgt alleen de vestiging in Morlanwelz in handen, de familiale groep rond Limburger Raymond Cretskens en de groep rond Oost-Vlaming Herman Foucart worden eigenaar van de bakkerijen in Viversel en Asse. Beide families hebben meerdere winkels van Carrefour Market en Carrefour Express in franchise. Die winkels werden al bevoorraad met bakkerijproducten van LBG, er is dus een rechtstreekse link. Zoals (…) Lees het hele bericht

feestmaand-win-een-ontbijt-voor-2-1

Feestmaand: win een ontbijt voor 2

Een stevig ontbijt voor twee personen in brasserie Savarin in de Sint-Jobstraat in Bolderberg ... dat is vandaag komen bovendrijven in onze prijzenpot. Onze vraag: de wielerpiste bij Circuit Zolder lijkt wat vertraging op te lopen door onduidelijkheid rond de BTW, maar door welke buitenlandse wielerpiste laten de initiatiefnemers zich inspireren bij de plannen voor onze piste. Voor morgenavond 20 uur mailen naar redactie[!]heusden-zolder.eu, met je naam en adres.

licht-op-groen-voor-overname-deel-lbg-bakeries

Licht op groen voor overname deel LBG Bakeries

Veel details zijn er vanavond nog niet maar blijkbaar heeft de rechtbank van koophandel het licht op groen gezet voor de overname van de vestigingen in Heusden-Zolder en Asse van de industriële bakkerijen van Le Bon Grain. Volgens de vakbonden komen de bakkerijen in handen van de investeerdersfamilies Foucart en Cretskens. Die zouden zoals eerder aangekondigd in beide vestigingen samen 200 personeelsleden in dienst willen houden, dat is ongeveer 2 werknemers op 3. Wellicht zal morgen meer bekend gemaakt worden

scouts-brachten-het-vredeslicht-naar-eversel

Scouts brachten het vredeslicht naar Eversel

Een klein groepje moedige stappers van scouts en parochie hebben vanavond het Peacelight naar Eversel gebracht. Ze hadden daarvoor een voettocht vanuit het gouwhuis in Hasselt gemaakt, waar het vredeslicht vanuit Bethlehem was aangekomen. In de kerk staken ze de kaars aan met het vredeslicht waarna hen aan de jeugdlokalen een warm welkom wachtte door vrienden en leden van jeugdbewegingen. Met deze jaarlijkse traditie willen de scouts de belangrijke symboliek van de vrede en vredestekens onderstrepen.

feest-en-bestuurswissel-bij-ziekenzorg-eversel

Feest en bestuurswissel bij Ziekenzorg Eversel

Vandaag had in St.-Baaf het jaarlijkse kerstfeest van Ziekenzorg Eversel plaats. Zowat 40 gasten genoten van kerstliederen gebracht door het plaatselijk zangkoor. Na een maaltijd werden de aanwezigen nog getrakteerd op een toneelopvoering door leden van Femma. Het was een trouwens een bijzonder feest want de ploeg van Angèle Schoofs droeg de fakkel over aan een nieuw bestuur onder leiding van Mieke Swerts. En daar hoorden natuurlijk dankwoorden en succeswensen bij. (foto's Gust Ischen)

moed-en-volharding-turnsters-prima-in-frankrijk

Moed en Volharding turnsters prima in Frankrijk

Enkele gymnasten van Moed en Volharding waren geselecteerd voor de internationale gymnastiekwedstrijd in het Franse Estaires. Er namen twee Euregioploegen deel bij de jongeren en de dames. Die waren samengesteld uit 3 clubs van Belgisch-Limburg (Sta-Paraat Hasselt, Palfit Paal en Moed en Volharding Berkenbos) en 1 club uit Luik. Ze namen het op tegen Franse en Duitse teams. Beide Euregioploegen eindigden verdiend tweede en ook individueel deden de meisjes van Berkenbos het uitstekend. Bij de (…) Lees het hele bericht

herinneringsposter-voor-geschiedenisexpo

Herinneringsposter voor geschiedenisexpo

Leden van de Geschied- en Heemkundige Kring Heusden gingen vandaag langs in Hof Ter Bloemen. Ze overhandigden een herinneringsposter aan directrice Sara Van Ende als dank voor de gastvrijheid tijdens de jaarlijkse tentoonstelling vorige maand. De ingekaderde poster krijgt een plaatsje in het woonzorgcentrum.

naam-is-aangebracht-op-nieuwbouw

Naam is aangebracht op nieuwbouw

Ook de de nieuwbouw van het Sint-Franciscuscollege zit - mede door het zachte weer - mooi op schema. Daardoor zijn midden januari de werkzaamheden langs de Pater Amideuslaan en de Pastoor Paquaylaan grotendeels achter de rug. Vandaag werd op de nieuwbouw trouwens de naam van het college aangebracht. Op 18 januari start de tweede en laatste fase van de bouwwerken in de Minderbroedersstraat. Die blijft dan ook permanent verkeersvrij vanaf het kruispunt met de Amideuslaan tot en met de (…) Lees het hele bericht

collegeparking-half-januari-in-gebruik

Collegeparking half januari in gebruik

Er is goed nieuws voor de buren van het Sint-Franciscuscollege in Berkenbos. Die hebben het de afgelopen maanden niet altijd onder de markt gehad door de enorme drukte die de bouwwerkzaamheden en de aanleg van de parking meebrachten. Vrachtwagens en betonmixers reden af en aan, aannemers probeerden hun bestelwagens zo dicht mogelijk te parkeren en personeelsleden van het college stalden noodgedwongen hun auto in de omliggende straten. Maar de parking met 110 plaatsen tegenover Ons Huis is grotendeels (…) Lees het hele bericht

vandalen-met-vuurwerk-zijn-weer-bezig

Vandalen met vuurwerk zijn weer bezig

Het is nog anderhalve week tot aan Nieuwjaar maar toch zijn de problemen met vuurwerk weer begonnen. In de Koeltorenlaan zijn twee brievenbussen beschadigd door vandalen met vuurwerk. Ook in de Grauwzusterstraat is vanmorgen een brievenbus geforceerd, maar daar zou de dader de ex van de bewoonster zijn die aan de post probeerde te geraken. De brandweer moest vanmorgen vroeg naar afrit 27 van de E 314 ter hoogte van Terlaemen. Daar was door de wind een boom op de weg terechtgekomen en (…) Lees het hele bericht

politie-betrapt-10-wildcrossers

Politie betrapt 10 wildcrossers

De beheerders van natuurgebieden hadden bij de politie geklaagd over wildcrossers. Daarop hield de verkeersdienst een aantal controles in het gebied rond de Galgenberg. Daar konden de inspecteurs een groep van een 10-tal motorcrossers betrappen. De politie hield ook alcoholcontroles in het kader van de BOB-campagne met een opmerkelijk resultaat: van de 82 bestuurders die moesten blazen had maar één een beetje teveel gedronken. Er zijn wel pv's uitgeschreven wegens (…) Lees het hele bericht

lerarenkaarten-aangekomen-in-bib

Lerarenkaarten aangekomen in bib

Er zijn de afgelopen tijd nogal wat problemen geweest met de verdeling van de lerarenkaart door Klasse aan de bibliotheek. Maar de kaarten zijn eindelijk geleverd. Elke leerkracht die in Heusden-Zolder woont, kan vanaf nu zijn lerarenkaart afhalen aan het onthaal van de bibliotheek.

nieuwe-belgie-nederland-op-komst

Nieuwe België-Nederland op komst

Zaterdag, Tweede Kerstdag, heeft op en rond Circuit Zolder de volgende manche van de Wereldbeker veldrijden plaats. Dit jaar krijgt die nog meer betekenis omdat het parcours voor een groot deel hetzelfde is als voor het wereldkampioenschap een maand later. Ook zaterdag lijkt er weer een tweestrijd België-Nederland in te zitten, hoewel de voorbije jaren onze noorderburen aan het langste eind trokken in Heusden-Zolder. Dit zijn de selecties van beide landen. Voor België: Jens (…) Lees het hele bericht

btw-onduidelijkheid-vertraagt-wielerpiste

BTW-onduidelijkheid vertraagt wielerpiste

Bij BLOSO worden de berichten bevestigd dat de voorbereidingen van de bouw van overdekte wielerpiste bij Circuit Zolder voorlopig stilliggen. Oorzaak is de onduidelijkheid of er al dan niet BTW op de investering moet betaald worden. De initiatiefnemers waren uitgegaan van niet, maar dat is nu niet meer zo zeker. Het zou betekenen dat de hele investering een kleine 4 miljoen euro groter wordt, terwijl er nu nog enkele honderdduizenden gezocht worden. In augustus heeft nog een (…) Lees het hele bericht

gouden-jaar-op-alle-vlakken-voor-academie

Gouden jaar op alle vlakken voor academie

2015 loopt ten einde en daarmee zit ook de viering van 50 jaar academie erop. Het was een onvergetelijk jaar met 10 originele tentoonstellingen en een programma dat iedere maand voor iets spectaculairs zorgde: een reusachtige feesttafel, een 24-uren marathon beeldhouwen met eetbare kunstwerken, een schitterend kunstenfestival dat het het kasteeldomein Meylandt herschiep in een magisch park vol artistieke feestpaleizen, een wonderlijk bloementapijt, kleurrijke lampionnen en feesthoofden. Meer dan (…) Lees het hele bericht

ook-bocasa-vierde-kerstmis

Ook Bocasa vierde Kerstmis

Woonzorgcentrum Bocasa in Bolderberg hield een kerstfeest voor zijn bewoners. Pastoor-moderator Giuseppe Di Salvatore ging voor in de kerstviering, opgeluisterd door het koor en begeleid door organist Fons Aerts. Na de viering kreeg elke aanwezige een kerstroosje. (foto's Roger Convents)

kerstdubbeltornooi-in-nieuwe-hallen-tc-heusden

Kerstdubbeltornooi in nieuwe hallen TC Heusden

Bij tennisclub Heusden is vandaag het kersttornooi van start gegaan. Daarbij worden de nieuwe hallen voor het eerst echt in gebruik genomen. TC Heusden heeft nu 5 overdekte terreinen. Die komen goed van pas want voor dit tornooi zijn liefst meer dan 200 spelers ingeschreven die allemaal dubbelpartijen spelen. Elke dag wordt tot 's avonds laat gespeeld, behalve op kerstavond, kerstdag, oudejaarsavond en nieuwjaarsdag. Op (…) Lees het hele bericht

planmatige-aanpak-van-verkeer-en-parkings

Planmatige aanpak van verkeer en parkings

In de Vierseleer waren vanavond zowat 40 inwoners present voor de informatievergadering rond het WK veldrijden. Geen overweldigende opkomst, maar de buurt is dan ook wat gewoon en maakt zich wellicht weinig zorgen. Toelichting werd gegeven door de gemeentediensten en het organisatieteam rond Koen Monu. Er worden voor alle kampioenschappen samen 240 deelnemers uit 29 landen verwacht, die trainen op donderdag en vrijdag, en strijden op zaterdag en zondag voor de regenboogtruien. Samen met (…) Lees het hele bericht

feestmaand-en-de-winnaar-is-39

Feestmaand: En de winnaar is ...

Er hebben meerdere belangrijke figuren op kasteel Meylandt gewoond, maar Barthélemy-Théodore de Theux de Meylandt spande toch wel de kroon. Hij speelde een vooraanstaande rol in de allereerste Belgische regeringen waarin hij vanaf 1831 minister van binnenlandse zaken was. Eén van de juiste inzenders was Jos Vaes, hij mag met de groeten van Eurosys - toevallig ook uit de Graaf de Theuxlaan - genieten van 75 dagen gratis Play van Telenet.

muze-was-een-huldetempel-voor-zappa

Muze was een huldetempel voor Zappa

Muze werd zondag ingenomen door heel wat muziekliefhebbers die nieuwsgierig waren om het repertoire van Frank Zappa ook eens door anderen of met een andere invalshoek gespeeld te horen en te zien, of door rasechte freaks die alles van de meester afweten. Ze konden er exclusieve elpees uit de 'boetiek' van Fonny Jans op de kop tik, maar het hoogtepunt was uiteraard het optreden van Napoleon Murphy Brock & Frank Out. (meer foto's van Tony Sempels)

wordt-lbg-bakeries-familie-van-panos

Wordt LBG Bakeries familie van Panos?

Er is een kandidaat-overnemer voor LBG Bakeries in Viversel en voor de vestiging in Asse. Die heeft een bod gedaan bij de curatoren. Als de overname in orde komt, zouden 200 van de 700 jobs gered kunnen worden. Vorige week hadden de curatoren in Heusden-Zolder en Asse al geïnteresseerden rondgeleid en het blijkt dat ze effectieve kandidaat-overnemers zijn. De curatoren willen er geen naam op plakken maar het zou om La Lourraine gaan, Dat is de nummer één op de Belgische (…) Lees het hele bericht

9-moet-huisvuilzakken-nog-afhalen

9 % moet huisvuilzakken nog afhalen

9 % van de inwoners van Heusden-Zolder die recht hebben op één of meerdere rollen huisvuilzakken, hebben die nog altijd niet afgehaald. Ze hebben daarvoor nog de tijd tot en met 24 december, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. 43 % van de gezinnen kwam dit jaar langs op de bedelingsdagen, 48 % kwam rechtstreeks naar het gemeentehuis. Volgend jaar wordt de uitreiking anders georganiseerd door Limburg.net. (…) Lees het hele bericht

oud-renner-rudi-ceyssens-onverwacht-overleden

Oud-renner Rudi Ceyssens onverwacht overleden

Oud-wielrenner Rudi Ceyssens is gisteren onverwacht overleden. Hij was nog maar 53. Rudi was destijds een erg beloftevolle renner. Eén van zijn gloriemomenten beleefde hij als lid van de Belgische nationale ploeg op de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles. Hij was geselecteerd voor drie disciplines maar meest spraakmakend was de puntenkoers, daar offerde Rudi Ceyssens zijn kansen volledig op in dienst van de ploeg zodat Roger Illegems uiteindelijk de gouden medaille kon (…) Lees het hele bericht

morgenvroeg-begint-de-winter

Morgenvroeg begint de winter

Je zou het niet zeggen op basis van het weer en alle capriolen die de natuur momenteel maakt, maar de winter 2015-2016 staat voor de deur. Astronomisch begint die morgen dinsdag 22 december om 5u48. Nu is het daglicht op zijn kortst, het duurt precies 7 uur en 55 minuten. Vanaf donderdag 24 december beginnen de dagen stilaan langer te worden, met één minuut per enkele dagen. De laatste dag van het jaar duurt alweer 8 uur overdag. (foto Roger Convents)

de-gruwel-van-de-natuur

De gruwel van de natuur

Deze paddenstoel, gekend als de berkendoder, wordt op zijn beurt verder verorberd door schimmels. (foto Jan Leijskens)

kwb-bolderberg-viert-in-de-kluis

KWB Bolderberg viert in de kluis

Zoals ieder jaar zette KWB Bolderberg zijn kerstfeest in op de kluis met een bezinning. Daarin werden prachtige kerstliederen gezongen door Magda en Sonja onder begeleiding van Wim op gitaar. Daarna volgden glühwein, een warm worstenbroodje, gebak en koffie. (foto's Roger Convents)

winst-voor-anadol-verlies-voor-bolderberg

Winst voor Anadol, verlies voor Bolderberg

In de derde provinciale A van het voetbal heeft leider FC Anadol met 1-2 gewonnen bij Gestel. FC Bolderberg verloor met 1-0 in Grote Brogel

onwaarschijnlijke-creaties-in-lego

Onwaarschijnlijke creaties in Lego

Nog tot 6 uur vanavond kun je in 't Kuipershof terecht op de Lego-happening die de KWB daar organiseert. Voor liefhebbers is het een must om de nieuwste mogelijkheden te ontdekken, voor nieuwsgierigen een mooie kans om kennis te maken met de onbeperkte mogelijkheden die de Deense blokjes bieden. Van sprookjeskastelen, tot rijdende treinen met complete stationsomgevingen, monumenten als de Eifeltoren en het Vrijheidsbeeld, vlieg- en ruimtetuigen, ... Enkele fanatieke Legobouwers en (…) Lees het hele bericht

een-maffe-bende

Een maffe bende ...

4 comedians die er samen willen tegenaan gaan, Bas Birker, Ygor, Seppe Toremans en Wouter Monden stonden dus gisteravond met The Line Up V op het Muzepodium. Een maf gezelschap. (foto Lenscollectief)

feestmaand-win-75-dagen-gratis-play-van-telenet-1

Feestmaand: Win 75 dagen gratis Play van Telenet

Vandaag ligt er op de prijzentafel een Telenet giftbox met daarin liefst 75 dagen gratis Play (programma's herbekijken zonder opnemen, een uitgebreide collectie films en series, ...), aangeboden door Eurosys Heusden. Je moet ons wel voor maandagochtend 10 uur het antwoord op volgende vraag bezorgen. Kasteel Meylandt bestaat dit jaar 300 jaar, maar wie was de meest bekende bewoner ervan? redactie [!] heusden-zolder.eu, met je naam en adres.

bolderberg-verliest-bij-hevoc

Bolderberg verliest bij Hevoc

In het volleybal heeft VCK Bolderberg bij Hevoc Hechtel verloren met 3-1. De eerste en derde set waren telkens een dubbeltje op zijn kant, in de tweede toonde Bolderberg zich de beste. Maar in set vier moest het zich neerleggen bij een verdiende thuiszege. Setstanden: 27-25, 19-25, 27-25, 25-19

vandaag-gezien-20-december-2015

Vandaag gezien

Het spel van zon en wolken bij het krieken van de ochtend boven Heusden. (foto Marcel Gybels)

feestmaand-en-de-winnaar-is-38

Feestmaand: En de winnaar is ...

Zowat iedereen kon achterhalen dat Noa Neal de titelsong opnam en zong voor de 24 uren van Zolder. Het lot duidde Veerle Hermans aan als winnares en zij mag van een groot ontbijt voor twee gaan genieten in brasserie Savarin in Bolderberg.

weer-een-moeizame-speeldag

Weer een moeizame speeldag

In de tweede provinciale van het basketbal verloor Heusden A met 75-71 van Hades Hasselt A. Berkenbos '95 verloor met 58-94 van Genk A. In derde provinciale A wint Zolder B dit weekend met forfait van Zonhoven C. Kajoba moest thuis de zege laten aan As: 54-59. In derde B verloor Heusden B met 64-57 bij Hades C. In vierde provinciale A kon Zolder Z Miners Beringen D voor eigen volk in bedwang houden: 51-59. In vierde B won Zolder C met 75-62 van Gems Diepenbeek B. Heusden Z verloor met 83-42 bij Bilzerse C. In de tweede provinciale dames verloor DBBC Zolder B met 27-52 van Stevoort B.

rp-products-neemt-wraak-in-beker

RP Products neemt wraak in beker

In het bedrijfsvoetbal stonden vandaag de 1/8 finales van de beker op het programma. En de topper was opnieuw onze dorpsderby tussen Wieze Boys A en RP Products. En de bezoekers namen meer dan wraak voor hun competitienederlaag eerder deze maand. Wieze Boys kreeg een 2-6 thuisverlies aangesmeerd.

erg-gezellige-winterhappening-in-boekt

Erg gezellige winterhappening in Boekt

In Boekt hadden dorpsraad, basisschool en een heel aantal verenigingen de handen in elkaar geslagen om opnieuw een Winterhappening te organiseren. En de editie 2015 aan de Ubbelvelden is een bijzonder gezellig evenement geworden, in een soort kerstdorpje met kraampjes, verkoopstanden voor het goede doel, eten en drinken en een erg gesmaakt optreden van het kinderkoor van de basisschool. De opkomst was massaal, jonge en minder jonge Boektenaren - en ook uit de rest van de gemeente - waren naar het gebeuren afgezakt en bleken duidelijk in the mood ... (meer foto's)

feestje-voor-vrijwilligers-van-de-zandloper

Feestje voor vrijwilligers van De Zandloper

Seniorencentrum De Zandloper is het hele jaar door geopend en het bruist er van de activiteiten. Maar dat kan alleen maar door de inzet van vele vrijwilligers. Die werden vandaag voor hun inzet bedankt met een eindejaarsfeestje. De inwendige mens werd versterkt en een orkestje zorgde voor de sfeer. (foto's Julien Maebe)

jongeren-in-de-bres-voor-vzw-feestvarken

Jongeren in de bres voor vzw Feestvarken

Elian, Elien, Emma en Nick, leerlingen van het SFC, stonden vandaag op de parking van Supermarkt Broekmans met een mini-kerstmarkt ten voordele van Music For Life. Met links en rechts een helpende hand verkochten ze onder meer truffels, soep, jenever en wafels, ... alles ging als zoete broodjes over de toonbank. De volledige opbrengst maken deze geëngageerde jongeren over aan de vzw Feestvarken die er dan weer voor zorgt dan kinderen die het niet breed hebben, toch een leuk verjaardagsfeest krijgen. De mensen van de vzw Feestvaren waren trouwens onder de indruk van deze benefietactie. (foto's Tony Sempels)

nieuwe-zege-voor-kbbc-zolder-a

Nieuwe zege voor KBBC Zolder A

In de eerste provinciale van het basketbal heeft KBBC Zolder A bij Bacma Maaseik A gewonnen met 61-87.

sportclubs-organiseren-kersthappenings

Sportclubs organiseren kersthappenings

Ook de sportclubs pakken in deze periode uit met kerstactiviteiten. Basketbalclub KBBC Zolder organiseert vandaag een kerstwandeling. Tussen 17 en 20 uur kan iedereen aan de sporthal van Zolder vertrekken voor een Geo-coaching wandeling over 5 km. Deelnemen kost 1 euro en na afloop krijgen de wandelaars een kom soep. FLuohesje en zaklamp worden aangeraden, per groep moet minstens één volwassene deelnemen. Tegelijk is er ook een gezellig samenzijn in de sporthal met (…) Lees het hele bericht

kwb-toont-alles-over-lego-in-t-kuipershof

KWB toont alles over Lego in 't Kuipershof

De KWB van Heusden-Centrum houdt morgen voor de derde keer haar Legodag. Van 10 tot 18 uur kun je in 't Kuipershof zowat alles zien wat met Lego kan gebouwd worden en wat met de wereldberoemde 'blokskes' te maken heeft. En tegenwoordig kun je echt de meest onwaarschijnlijke dingen met Lego construeren of nabouwen. Er is ook een tweedehandsbeurs, want de blokjes gaan zowat eeuwig mee. In het feestzaaltje bij De Kring is een aparte drinkhoek gemaakt. De toegang bedraagt 1 euro en er is een tombola voor het aanwezige publiek, hoe langer je blijft ... hoe groter je winstkans.

springplankleerlingen-tonen-hun-hart

Springplankleerlingen tonen hun hart

In De Springplank Eversel hadden de leerlingen zelf een feest voor en door kinderen in elkaar gestoken. En er was dan ook één en ander te vieren. Zo behaalde de school haar MOS-Logo 2, dat werd overhandigd door een medewerker van de provincie. De kleuterschool sloot haar actie af met de overhandiging van 10 gevulde schoendozen voor de kinderen in Katanga, Congo aan een vertegenwoordigster van Wereldmissiehulp. De kleuters brachten allerlei spulletjes mee zoals knuffels, (…) Lees het hele bericht

vanavond-winterhappening-in-boekt

Vanavond Winterhappening in Boekt

Op de Ubbelvelden in Boekt organiseren ze vanavond hun Winterhappening. Daarvoor hebben de Dorpsraad, de basisschool en verschillende verenigingen hun handen in elkaar geslagen. Tussen 18 en 24 uur kun je er terecht voor een hapje en drankje, de school houdt er haar kerstmarkt, het kinderkoor van de school treedt op, er is een demo van kids-dance Dança en allerlei animatie voor de kinderen.

de-kijk-van-richie-177

De kijk van Richie

Kerstmis komt met 'rasse sleden' dichterbij ...

winst-voor-real-en-tartufo

Winst voor Real en Tartufo

In de derde provinciale D van het zaalvoetbal heeft HZ Real Heusden vrijdagavond Real Jills Diepenbeek verslagen met 7-10. ll Tartufo Heusden won van Calcetto Genk 2014 met 7-4.

vandaag-gezien-18-december-2015

Vandaag gezien

Ook deze zilverreiger geniet aan De Wijers volop van het zachte weer, binnenkort beginnen de vogels nog te broeden. (foto's Marcel Gybels)

zolderse-kerststal-is-ingewijd-1

Zolderse kerststal is ingewijd

Tijdens een gezellige happening na de avondmis is de kerststal in Zolder-Centrum ingewijd. De viering werd opgeluisterd door catechisten met aangepaste liedjes. Er was een woordje vanuit de parochie waarin de betekenis van Kerstmis werd onderlijnd. Jef Aerts deed een oproep tot steun vanuit de Sint-Vincentiusvereniging, want die heeft de handen vol met 185 behoeftige gezinnen of alleenstaanden in Heusden-Zolder en daar bovenop nog eens de vluchtelingen. Daarna werd de kerstverlichting (…) Lees het hele bericht

kerstmarkt-in-hof-ter-bloemen

Kerstmarkt in Hof Ter Bloemen

In Woonzorgcentrum Hof Ter Bloemen in Heusden was er vandaag een kerstmarkt. Zowel de bewoners, familieleden als bezoekers konden er snuisterijen of cadeautjes aanschaffen of genieten van een drankje of hapje. (foto's Julien Maebe)

woensdag-ondernemingsraad-bij-lbg-bakeries

Woensdag ondernemingsraad bij LBG Bakeries

De drie curatoren, die door de rechtbank van koophandel zijn aangesteld voor LBG Bakeries, hebben gisteravond een eerste keer met de directie rond de tafel gezeten. Volgende week woensdag komen de vakbonden van de verschillende vestigingen naar de vestiging in Viversel afgezakt voor een bijzondere ondernemingsraad, waarop ze voor het eerst sinds de aankondiging met de directie zullen praten. Die vergadering was trouwens al eerder gepland, toen niemand wist van het nakende faillissement, en ze zou precies gegaan hebben over de organisatorische en structurele problemen

originele-kerstkaart-in-de-toverfluit

Originele kerstkaart in De Toverfluit

In zowat alle kleuter- en lagere scholen zijn de kinderen deze week in de aanloop naar de vakantie bezig geweest met de feestdagen en met wensen. De kleuters en juffen van De Toverfluit maakten alvast een originele wenskaart.

feestmaand-win-een-ontbijt-voor-twee-1

Feestmaand: win een ontbijt voor twee

Vandaag valt er een stevig ontbijt voor twee te winnen in brasserie Savarin in de Sint-Jobstraat in Bolderberg. Daarvoor moet je ons voor zaterdag 17 uur laten weten wie dit jaar de titelsong voor de 24 uren van Zolder heeft gezongen. redactie[!]heusden-zolder.eu, met je naam en adres.

inwoners-ringlaan-moeten-grond-bij-beek-kopen

Inwoners Ringlaan moeten grond bij beek kopen

6 inwoners van de Ringlaan zijn afgelopen maand zowat van hun stoel gevallen bij het openen van de post. Ze kregen een brief van Watering De Herk waarin staat dat ze een aanzienlijk bedrag moeten ophoesten voor een stuk grond van de Watering langs de Mangelbeek. Het gaat om een oud dossier: halfweg de jaren '60 is de loop van de Mangelbeek 45 verplaatst bij de aanleg van de Ringlaan. Maar actes van grondoverdrachten zijn niet meer terug te vinden. Delen van de oude of verlaten bedding (…) Lees het hele bericht

advocaat-vraagt-vrijspraak-echtgenote

Advocaat vraagt vrijspraak echtgenote

Op het drugsproces in Hasselt kwam vandaag de advocaat van de vrouw van pizzabakker Gennaro Bartolomeo aan het woord. Zij wordt alleen beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie in het kader van witwasoperaties. Haar advocaat vond de strafeis onontvankelijk en vroeg de vrijspraak van de vrouw. Hij benadrukte ook dat ze het er moeilijk mee heeft dat hun restaurant als een rovershol wordt bestempeld. Ook deze advocaat zei dat er geen enkele reden tot verbeurdverklaring (…) Lees het hele bericht

okra-zolder-vierde-60ste-verjaardag

OKRA Zolder vierde 60ste verjaardag

OKRA Zolder vierde zijn 60ste verjaardag in een afgeladen balzaal van Muze. Er waren toespraken van voorzitter Hugo Ketelslegers, provinciaal voorzitter Piet Hendrikx en de schepenen Marleen Hoydonckx en Funda Oru. Centraal stond het belang van senioren-organisaties voor de samenleving en voor de individuele senioren. In dit 'communicatietijdperk' is eenzaamheid immers één van de grote kwalen. Bovendien wordt het inkomen van gepensioneerden aangetast door (…) Lees het hele bericht

kerstverhaal-tot-leven-gebracht-in-viversel

Kerstverhaal tot leven gebracht in Viversel

Het kerstgebeuren stond vanmorgen centraal in de Sint Jan Berchmansschool in Viversel. Het verhaal werd uitgebeeld en verteld door leerlingen van het 4de leerjaar. Ze zorgden onder leiding van meester Steven ook voor de teksten en muzikale omlijsting. Parochieassistente Brigitte Vandenbosch breide heel het verhaal aan elkaar. (foto's Lode Beylemans)

doorprikt-de-kers-valt-van-de-taart

DOORPRIKT: De kers valt van de taart

Voor de 191 personeelsleden van LBG Bakeries in Viversel en hun 493 collega's in de andere vestigingen dreigt het een somber eindejaar te worden. Net op het ogenblik dat ze zich klaarmaakten om het feestgebak voor consumenten in het hele land te bereiden, wordt hun eigen feestvreugde bedorven door het faillissement van hun bedrijf en het waarschijnlijke verlies van hun job. Waar is de tijd dat Jos Quintens de familiale bakkerij weliswaar uitbouwde tot een groter bedrijf, maar nog zelf de (…) Lees het hele bericht

naar-de-laatste-rechte-lijn-richting-wk

Naar de laatste rechte lijn richting WK

Heusden-Zolder zet stilaan de laatste rechte lijn in richting WK veldrijden. Op alle toegangsdeuren van gemeentegebouwen hangen nu grote stickers, en ook handelaars kunnen die gratis komen afhalen. Op 21 december is er de infovergadering in De Vierseleer. In januari volgt een actie waarin inwoners kleinere stickers op een zichtbare plaats kunnen plakken, als ze die delen via sociale media kunnen ze een duoticket winnen. Op 14 januari brengt Michel Wuyts in Muze de voorstelling Planeet Koers. (…) Lees het hele bericht

bosrand-domherenpark-wordt-gekapt

Bosrand Domherenpark wordt gekapt

Aan het Domherenhuis langs de kant van de Dekenstraat wordt begin 2016 gestart met kapwerken. Het is de bedoeling meer structuur te krijgen in de bosrand. Om de wal te behouden langs de straat worden de meeste acacia's in houthak gezet. Dat betekent dat de bomen laag bij de grond worden afgezaagd, nadien komen er dan weer scheuten uit die uitgroeien tot een dichte struik. De acacia is daarvoor geschikt en levert nectar en stuifmeel voor de honingbij. Monumentale bomen (…) Lees het hele bericht

de-gemeentegids-agenda-2016-is-klaar

De gemeentegids-agenda 2016 is klaar

De nieuwe gemeentegids met agenda voor 2016 is klaar. Het is een handig boekje met daarin alle telefoonnummers en adresgegevens van diensten, maar ook vind je er bijvoorbeeld de openingsuren van het gemeentehuis, het recyclagepark, de post, enz. Iedereen kan de gids gratis afhalen in het gemeentehuis, dienst toerisme, bib, OCMW, wijkcentra Lindeman, Halhei en Cité en in de Zandloper.

feestmaand-en-de-winnaar-is-37

Feestmaand: En de winnaar is ...

Rita Christiaens was één van de velen die wisten te achterhalen dat de film Black geregisseerd is door Adil El Arbi en Bilall Fallah. Ze mag dus met zijn tweetjes naar de film in TheRoxyTheatre. Dat kan trouwens op dit moment nog altijd Black zijn, maar ook één van de andere Belgische films.

bouw-van-nieuwe-jeugdlokalen-is-toegewezen

Bouw van nieuwe jeugdlokalen is toegewezen

Het schepencollege heeft zopas de werken voor de nieuwbouw van de jeugdlokalen aan Het Heem in de Schomstraat in Heusden toegewezen. Daarover is vooraf veel overleg gepleegd tussen een externe werkgroep en de gemeentediensten. Eerder was ook een bouwvergunning afgeleverd. Het gaat om multifunctionele lokalen die kunnen gebruikt worden door de Chiro, de speelpleinwerking, de KAJ en de jeugdraad. De werken zullen meer dan 817.000 euro kosten en worden opgesplitst in 5 percelen. De startdatum van (…) Lees het hele bericht

bijna-7000-euro-verkeersbelasting-geind

Bijna 7000 euro verkeersbelasting geïnd

Samen met de Vlaamse Belastingdienst (VlaBel) hield de politie controles op verschillende plaatsen. 1060 voertuigen passeerden de ANPR-camera. 20 bestuurders waren voor een totaal van € 6990 verkeersbelasting verschuldigd. 2 wanbetalers konden niet onmiddellijk de nodige centen ophoesten. Hun wagens zijn getakeld. De politie controleerde ondertussen de boorddocumenten. Eén auto was niet gekeurd en één was niet verzekerd en werd getakeld. Een vervallen proefrittenplaat werd (…) Lees het hele bericht

cd-v-zwijgt-uit-protest

CD&V zwijgt uit protest

De CD&V-Plus raadsleden hielden zich heel de raad gedeist, aan het het eind van de vergadering deed Annette Palmers uit de doeken waarom. Volgens haar ging het om een stil protest tegen het gebrek aan democratie. Zo worden volgens CD&V de gemeenteraadscommissies stelselmatig afgebouwd. De raadsleden wordt de mond gesnoerd in de gemeenteraad, vorig maand mochten ze geen technische vragen meer stellen omdat de schepen de technische aspecten van de dossiers niet zouden kennen. Ook is (…) Lees het hele bericht

optimistisch-over-handel-en-toerisme

'Optimistisch over handel en toerisme'

Bij haar afscheid als schepen blikte Jeanne Gijsen-Prikken even terug op de belangrijkste momenten uit de drie jaar van haar mandaat. Ondanks de moeilijke economische omstandigheden stelde ze vast dat de werkloosheidsgraad van Heusden-Zolder met 7,5 % momenteel onder het Limburgse en Vlaamse gemiddelde scoort. Het budget voor een nieuwe werkwinkel is daarom een goede zaak, net zoals de uitwerking van RUP Mijnterrein waarvan gehoopt wordt eind volgend jaar de eerste grondverkopen (…) Lees het hele bericht

nico-geraerts-volgt-jeanne-prikken-op

Nico Geraerts volgt Jeanne Prikken op

Nico Geraerts (SP.A) legde de eed af als zevende schepen in opvolging van Jeanne Gijsen-Prikken. Hij is een beetje de verrassende schepen omdat bij de coalitievorming was afgesproken dat Funda Oru (SP.A) haar zou opvolgen, maar die was eerder al moeten invallen voor haar partijgenoot Danny Vanoppen toen die wegens gezondheidsredenen opstapte. En dus kwam nu Nico Geraerts op de voorgrond. Hij zal in principe schepen van onder meer toerisme en middenstand worden, ook dat moet in januari door het college bevestigd worden.

ann-leyssens-n-va-volgt-neef-op

Ann Leyssens (N-VA) volgt neef op

Ann Leyssens (N-VA) legde de eed af als nieuwe zesde schepen, ze volgt daarmee haar neef en partijgenoot Robin Stroobants op, zoals afgesproken bij de coalitievorming. Officieel moet de bevoegdheidsverdeling vastgesteld worden door het schepencollege in januari, maar het ziet ernaar uit dat ook Ann Leyssens niet meer gaat krijgen dan 'wagenpark'. Daarmee wordt ook haar schepenambt in feite een lege doos, nadat eerder de bevoegdheden van haar voorganger waren afgenomen. Toch vindt ze dat ze vanuit de N-VA op een aantal dossiers hebben gewogen en dat ook in de komende drie jaar nog doen. 

n-va-wil-meer-duidelijkheid-over-handel

N-VA wil meer duidelijkheid over handel

Bij het begin van de gemeenteraad werd raadslid Kristof Was (CD&V) verontschuldigd omdat hij enkele uren daarvoor vader - samen met mama  Nele - was geworden van een flinke zoon Seppe (4,960 kg). Tony Beerten (NHZ) was gelegenheidsvoorzitter omdat Marc Swevers (Open VLD) gevraagd had zich te laten vervangen. Over de desaffectatie van een deel van De Hoeven - aansluitend bij de verkoop van de Fun-site aan Aldi, had Bruno Buyse (N-VA) bedenkingen, omdat eerst het globaal plaatje moet (…) Lees het hele bericht

bonden-geven-lbg-directie-de-schuld

Bonden geven LBG-directie de schuld

De vakbonden verwijten de directie van LBG Bakeries dat ze niets heeft gedaan om het bedrijf te redden. "Als je al jaren zwaar verlies maakt, moet je tijdig durven herstructureren. Het slechte beleid heeft bij LBG veel kapot gemaakt. De directie was verdeeld door interne strubbelingen en veel ervaren managers verlieten het zinkende schip," aldus Nicole Houbrechts van het ABVV. De bonden hopen nog op een overname, al zal die er snel moeten komen. Anders (…) Lees het hele bericht

golf-van-inbraken-in-boekt-en-viversel

Golf van inbraken in Boekt en Viversel

Van gisteravond tot vanochtend was er een golf van inbraken in Heusden-Zolder. De eerste werd opgemerkt kort over 18 uur in de Ridderstraat waar ze een woning waren binnengedrongen. Het half uur daarop sloegen de daders opnieuw toe, en ze werden daarbij gezien. Het ging om huizen in de Kronenberg en Diepeweg. Rond kwart over negen werd dan weer een inbraak ontdekt in een huis in de Mokkenberg.  En rond half negen vanmorgen werd dan ook nog een inbraak ontdekt in de IJskelder. Op verschillende plaatsen moest de brandweer een raam dichten.

acties-voor-droomboom-en-mali-muleba

Acties voor Droomboom en Mali Muleba

Alsmaar meer mensen in Heusden-Zolder nemen initiatieven voor Music For Life. In het CVO worden elke avond, tot en met vandaag, optredens georganiseerd tijdens de pauze. De opbrengst gaat naar de plaatselijke vzw De Droomboom. Ook niet-cursisten zijn trouwens welkom. Zaterdag om 18 uur start de Winterhappening in Boekt, op de Ubbelvelden. Daar staat ook een standje waar warme, handgemaakte sjaals en mutsen verkocht worden ten voordele van Mali Muleba in Tanzania.  

femma-geeft-inhoud-aan-kerstfeest

Femma geeft inhoud aan kerstfeest

Het kerstfeest van Femma Eversel stond dit jaar in het teken van welzijnszorg. Daarom de symbolische kinderwagen: iedereen kijkt graag naar het kindje in de kinderwagen maar vraagt zich meestal niet af of het ook de kansen krijgt waar het recht op heeft. Ook in Heusden-Zolder is de kinderkansarmoede een groot probleem. Het feest werd voor de rest opgeluisterd met kerstliederen en de dames voerden een toneelstuk op over het samenhorigheidsgevoel en het bijleggen van ruzies. (foto's Rita Vanhove)

personeel-lbg-bakeries-reageert-verslagen

Personeel LBG Bakeries reageert verslagen

De werknemers bij LBG Bakeries reageren verslagen op het neerleggen van de boeken, ze vernamen het nieuws tijdens bijzondere ondernemingsraden. De vakbonden hadden deze stap ook niet verwacht, hoewel ze al een tijd wisten dat het niet goed ging met de bakkerijgroep. Vakbondssecretarissen drongen al een tijd bij de directie aan op meer duidelijkheid en op een beleidsplan, maar die zijn er nooit gekomen. In de loop van de dag geven de bonden het personeel meer uitleg over hetgeen er te gebeuren (…) Lees het hele bericht

weer-een-onderzoeksfout-in-het-drugsproces

Weer een onderzoeksfout in het drugsproces

Op het drugsproces rond de pizzabakker uit Bolderberg heeft de openbare aanklager vandaag al voor de tweede keer een fout moeten toegeven. Het ging over een afgeluisterd telefoongesprek. Daarin dachten de speurders de stem van de neef van de hoofdbeklaagde te herkennen, en ze noteerden dat ook zo in het pv. Maar het bleek te gaan om een andere beklaagde in het dossier. Daardoor moest de federale magistraat de aanklacht voor drugs tegen de neef laten vallen, en blijft alleen de beschuldiging van deelname aan een criminele organisatie over. De strafvordering is gehalveerd tot twee jaar.

drama-191-jobs-bedreigd-bij-lbg-bakeries

Drama: 191 jobs bedreigd bij LBG Bakeries

FLASH De bakkerijgroep LBG Bakeries - de industriële bakkerij, het vroegere Quintens in Westlaan in Viversel - legt de boeken neer. In Heusden-Zolder zijn 191 jobs bedreigd, maar de bakkerij heeft verschillende vestigingen en daar zijn liefst 684 jobs in gevaar. UPDATE Le Bon Grain Group levert brood en banket aan de grootdistributie in het hele land. Voordien heette het Quintens Group, want in 1979 is het gestart als de (…) Lees het hele bericht

historische-formule-1-naar-circuit-zolder

Historische formule 1 naar Circuit Zolder

Het staat nu vast dat er volgend jaar een historische formule 1 wedstrijd komt op Circuit Zolder en dat tijdens het eerste raceweekend van de Belcar op 9 en 10 april. Het gaat om een organisatie van het Britse Masters Historic Racing dat kampioenschappen voor historische bolides op het getouw zet. Het brengt twee races naar Zolder: het FIA Masters Historic Sports Car Championship en het FIA Masters Historic (…) Lees het hele bericht

kerstfeest-bij-ziekenzorg-bolderberg-1

Kerstfeest bij Ziekenzorg Bolderberg

Ziekenzorg Bolderberg hield zijn jaarlijkse kerstfeest. Op het programma stonden onder meer een korte bezinning, een optreden van het zangkoor dat kerstliederen bracht en uiteraard een feestmaal gevolgd door een gezellig samenzijn. (foto's Roger Convents)

makkelijke-zege-voor-ikra

Makkelijke zege voor Ikra

In de vierde provinciale A van het zaalvoetbal heeft Ikra Heusden vanavond ZVK United Lidosport Paal verslagen met 1-6.

federaal-parket-maakt-fout-in-strafvordering

Federaal parket maakt fout in strafvordering

In het drugsproces rond de Bolderbergse pizzabakker is één van de advocaten erin geslaagd het parket te betrappen op een fout. Tegen een Italiaanse medeverdachte uit Genk had federaal magistraat Capelle 7 jaar celstraf geëist voor lidmaatschap van een misdaadorganisatie, terwijl daar een maximumstraf van 5 jaar op staat. Toen advocaat Hans Porters haar daar op wees, moest Capelle haar fout toegeven en bracht ze haar strafeis terug tot 5 jaar. De Genkenaar wordt (…) Lees het hele bericht

feestmaand-win-filmtickets-2

Feestmaand: win filmtickets

Vandaag geven we twee bioscooptickets weg voor TheRoxyTheatre in Koersel. Daar kun je nog altijd heel wat Belgische films gaan bekijken, onder meer Black, een indringende prent over de strijd tussen de Brusselse jeugdbendes. Onlangs kwamen beide regisseurs zelf hun film voorstellen in TheRoxyTheatre. Wie zijn ze? Mail je antwoord voor donderdag 22 uur naar redactie[!]heusden-zolder.eu, met je naam en adres.

nieuwjaarsreceptie-al-op-2-januari

Nieuwjaarsreceptie al op 2 januari

Als je op nieuwjaarsdag aan je borrelronde bezig bent, hou je misschien toch een beetje in ... de volkse nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur valt dit jaar erg vroeg: al op zaterdag 2 januari. Vanaf 19 uur worden alle inwoners dan op het Heldenplein verwacht voor een borrel, een pintje of iets anders, alleszins om te klinken, te kussen en handjes te schudden op het nieuwe jaar.

golfbiljarttornooi-bij-sv-zolder

Golfbiljarttornooi bij SV Zolder

Biljartclub SV Zolder organiseert haar golfbiljarttornooi 2015 in zaal 't Vijvershof in de Dekenstraat. De schiftingen worden betwist op 26 december vanaf 13 uur, 27 december om 13 uur, 28 december om 18u30, 29 december om 18u30 en 30 december om 13 uur. Daarvoor worden 6 verwarmde biljarts ingeschakeld. De finale staat op het programma op zondag 3 januari vanaf 13 uur. Er is een prijzenpot verdeeld over 3 reeksen, de hoge reeks met A- en B-spelers, de lage reeks met C- en D-spelers en de gemengde reeks. Vooraf inschrijven via tornooi[!]svzolder.be of in 't Vijvershof, 011 53 83 44. Deelnemen kost € 5 per speler per reeks.

vandaag-gezien-16-december-2015

Vandaag gezien

Kamperfoelie in bloei, en ook de rozen zijn er nog eens aan begonnen hoewel die druppels niet hoeven te verbazen. (foto's Roger Convents)

muze-brengt-grootse-hulde-aan-frank-zappa

Muze brengt grootse hulde aan Frank Zappa

Nu zondag wordt zowat heel het cultuurcentrum Muze ingenomen door Zappafest, een festival rond en eerbetoon aan Frank Zappa. Van 15 tot 16 uur geeft gitarist Marco Cirone in de foyer een workshop 'Zappa for Kids' vanaf 10 jaar. Ze mogen elk instrument meebrengen, maar ook gewoon zingen, roepen en tieren of de hulp inroepen van hun muzikale ouders. Gratis maar wel inschrijven via ticketsLees het hele bericht

heggenmus-is-vogel-van-het-jaar

Heggenmus is 'Vogel van het jaar'

Vogelbescherming Vlaanderen houdt ieder jaar een verkiezing van de 'Vogel van het jaar'. Dit jaar gingen de meeste stemmen naar de heggenmus (foto Hugo Willocx), een insectenetertje dat ook in onze tuinen geregeld rondhuppelt. Op de tweede plaats eindigde de kievit, op de voet gevolgd door de havik.

regen-teistert-voetbalterreinen

Regen teistert voetbalterreinen

De gevolgen van de aanhoudende regen blijven niet uit, heel wat buitensportterreinen hebben er zwaar onder te lijden en staan vol plassen. Bij vierdeprovincialer SK Heusden 06 bijvoorbeeld heeft het bestuur daardoor beslist om de volgende twee weken geen trainingen meer te houden. Dat is immers niet alleen moeilijk voor de spelers, de terreinen zouden er ook zwaardere schade kunnen door oplopen.

het-weer-superzacht

Het weer: superzacht!

Zuidwestelijke maritieme luchtstromingen sturen aanhoudend zachte lucht over onze streken. Dit gaat echter gepaard met storingen, al zijn er tussendoor ook drogere perioden. Er volgt een periode met uitzonderlijk zacht weer.
Vandaag is het betrokken en een storing zorgt in de loop van de ochtend voor regen. De rest van de dag wisselen perioden met regen af met drogere perioden. Het is wel erg zacht bij 14 graden.
Morgen kan het kwik recordwaarden bereiken met maxima van 16 graden. Er (…) Lees het hele bericht

feestmaand-en-de-winnaar-is-36

Feestmaand: en de winnaar is ...

De discipline die onze sportvrouw van het jaar Sabrina Struyf beoefend is inderdaad het handboogschieten, zoals velen - maar niet iedereen - hadden ontdekt. Christine Lemmens is de winnares van een geschenkpakket bij de Wellnessboetiek in de Graaf de Theuxlaan, altijd meegenomen rond de feestdagen.

verlies-voor-la-baracca

Verlies voor La Baracca

In de eerste provinciale van het zaalvoetbal heeft La Baracca Lindeman met 5-4 verloren bij JWW Meulenberg.

jonge-fietser-lichtgewond

Jonge fietser lichtgewond

Aan de Koerselsebaan, ter hoogte van de kruising met de Heuvelstraat is in de vooravond een fietser aangereden door een auto. Een jongen van 11 reed over het fietspad toen een automobilist bij het inslaan van de weg hem niet opmerkte en aanreed. De jongen kwam ten val en werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

ocmw-ben-vandebergh-vervangt-lutgarde-hermans

OCMW: Ben Vandebergh vervangt Lutgarde Hermans

Lutgarde Hermans (NHZ) (foto) nam ook afscheid als raadslid, Ben Vandebergh mag de plaats van zijn tante innemen. Opmerkelijk is dat beiden op de lijst van Nieuw HZ verkozen zijn, maar Ben Vandebergh is inmiddels overgestapt naar Open VLD. Hij zal nu dus in de OCMW-raad officieel als onafhankelijke geboekstaafd staan.

ocmw-marc-vanderstraeten-stopt-na-21-jaar

OCMW: Marc Vanderstraeten stopt na 21 jaar

De OCMW-raad nam vanavond met een attentie en een receptie afscheid van twee raadsleden. Het gaat om afspraken die bij het afsluiten van de coalitie werden gemaakt. Bij de CD&V ruimt Marc Vanderstraeten plaats voor Freddy Mantels. Voor Marc Vanderstraeten is dit een emotioneel afscheid na zowat 21 jaar actieve politiek. Daarbij was hij in vorige coalities ook schepen en OCMW-voorzitter.

alle-partijen-bereiken-consensus-bij-ocmw

Alle partijen bereiken consensus bij OCMW

Het leek vanavond een moeizame OCMW-raad te zijn die twee keer geschorst werd, maar het resultaat was uiteindelijk bijzonder positief. Op de vorige raad had Marc Vanderstraeten (CD&V) een amendement ingediend bij de visienota die in 2013 is opgesteld over de integratie tussen gemeente en OCMW. Dat amendement was uitgesteld tot vandaag om in de fracties te kunnen bespreken. Maar nu kwam de SP.A met een nieuw amendement aandraven. Dus werd de raad een tijd geschorst zodat voorzitter Elke (…) Lees het hele bericht

geld-van-di-passio-is-eerlijk-verdiend

'Geld van Di Passio is eerlijk verdiend'

Drie uur duurde het pleidooi waarmee advocaat Pieter Helsen deze namiddag boekhouder Vezio Di Passio uit Bolderberg probeerde vrij te pleiten. Volgens het parket is de boekhouder - net als bij de Aquino's - de witwasser van drugsgeld, maar volgens zijn advocaat had hij niets te maken noch met Bartolomeo noch met de pizzeria. Zijn geld en bezittingen zijn volgens de advocaat afkomstig van het boekhoudkantoor in Sint-Truiden waar hij vennoot was en dat goed draaide. Bovendien investeerde hij (…) Lees het hele bericht

de-verdieping-2-wacht-een-ingrijpende-verandering

De Verdieping 2 wacht een ingrijpende verandering

Van industrieel-archeologische ruïne tot modern, functioneel cultuurcentrum. Dat is de metamorfose die het gebouw van De Verdieping 2 de komende 3 jaar te wachten staat. Vandaag kon een kijkje genomen worden in het deel van het gebouw dat nog niet gerestaureerd is, waar wind, duiven en de tand des tijds nog harmonieus hun aftakelingswerkzaamheden verrichten. Maar de ontwerp-plannen zijn er, het is duidelijk waar schouwburg en toneeltoren, balzaal en multifunctionele zaal, cafetaria, enz. (…) Lees het hele bericht

een-kappersaward-voor-sevda-durukan

Een kappersaward voor Sevda Durukan

Hairstyliste Sevda Durukan The Studio by Sevda heeft tijdens de Hairdressers Awards 2015 opnieuw een award in de wacht gesleept en dat al voor het derde jaar op rij. De vorige jaren won ze de awards voor nieuwkomer en coloriste. Dit jaar werd de fotoreeks - gemaakt door fotograaf Giel Domen - waarin ze haar snit- en kleurtechnieken toont, bekroond in de categorie Up-to-date Dames voor Vlaams-Brabant en Limburg. Sevda Durukan laat zich inspireren door de mode en het straatbeeld in (…) Lees het hele bericht

info-avond-in-viversel-over-wb-en-wk-veldrijden

Info-avond in Viversel over WB en WK veldrijden

Het gebeurt uiterst zelden, niet alleen in Heusden-Zolder maar zelfs op wereldvlak, dat op goed een maand tijd twee topveldritten op dezelfde plaats geprogrammeerd staan. Op en rond Circuit Zolder verzamelen de beste veldrijders ter wereld op Tweede Kerstdag 26 december voor een wereldbekermanche, en op 30 en 31 januari komen ze opnieuw vanuit alle windstreken naar hier om de wereldkampioenschappen in de verschillende categorieën te betwisten. Dat heeft een hele impact op het verkeer, de toegankelijkheid, doorstroming, parkeren, enz. Vooral de inwoners van Viversel gaan daar veel van merken, daarom organiseert het gemeentebestuur op maandag 21 december om 20 uur een info-avond in De Vierseleer. Daar zal ook het programma van beide wedstrijden toegelicht worden.

advocaten-spreken-van-uitlokking

Advocaten spreken van uitlokking

Op het drugsproces in Hasselt noemen zowel de advocaten van hoofdbeklaagde Gennaro Bartolomeo als van de Colombiaanse vrouwelijke spilfiguur Marlène Aurojo Gomez de strafvordering onontvankelijk. Volgens hen is er - net als bij het proces Aquino - sprake van provocatie met actieve hulp van een infiltrant. De verdediging van een Italiaan uit Zonhoven, die als belangrijkste figuur voor het ophalen van de cocaïne in de havens van Antwerpen en Rotterdam wordt beschouwd, vroeg de vrijspraak (…) Lees het hele bericht

veel-projecten-uit-heusden-zolder-bij-mfl

Veel projecten uit Heusden-Zolder bij MFL

De lijst van projecten die gesteund worden door de acties tijdens Music For Life is enorm lang. Er staan ook heel wat projecten op die gevestigd zijn in Heusden-Zolder, die sterke connecties hebben met inwoners van deze gemeente of voor wie er bij ons acties op het getouw worden gezet. Dit is alvast een eerste lijst: Limburgs Landschap, Stijn (Weyerke), Mali Muleba, Sint-Vincentius, Vereniging Afasie, Suyana Peru, Muziek voor Ieder Kind, Dakbhanga, Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum, Fajan Baru, Feestvarken. Ongetwijfeld zijn er nog, mail ze ons op redactie[!]heusden-zolder.eu.

stille-weg-is-snel-opgekalefaterd

Stille weg is snel opgekalefaterd

De 'stille weg' tussen Guido Gezellelaan en Ghoosstraat die door veel fietsers en wandelaars gebruikt wordt, ook om bijvoorbeeld de post of de handelszaken te bezoeken, lag er lamentabel bij, met putten en plassen. Raadslid Hendrik Huyghelier maakte er een testcase van via een meldingskaart. Daar werd gevolg aan gegeven en vanmorgen was de klus in minder dan drie kwartier geklaard.

advocaten-drugszaak-hebben-werk-voor-de-boeg

Advocaten drugszaak hebben werk voor de boeg

Het ziet ernaar uit dat de advocaten op het drugsproces rond de pizzabakker uit Bolderberg nog alles uit de kast zullen mogen halen in de verdediging van hun cliënten. Er is immers in het totaal tegen de verschillende beklaagden ruim 115 jaar gevangenisstraffen geëist. Hoofdbeklaagde Gennaro Bartolomeo riskeert 15 jaar celstraf en bovendien de verbeurdverklaring van zijn pizzeria. Zijn advocaten menen dat hij geen eerlijk proces krijgt en dat alle onderzoekstechnieken zijn gebruikt, (…) Lees het hele bericht

feestmaand-win-een-pakket-wellnessproducten

Feestmaand: Win een pakket wellnessproducten

Vandaag kun je weer een heerlijke geschenkset van de Wellnessboetiek winnen met een waarde van 40 euro. Daarvoor moet je ons voor middernacht laten weten welke discipline onze sportvrouw van het jaar, die dit jaar is bekroond, beoefend. redactie[!]heusden-zolder.eu, met je naam en adres.

firtina-wint-door-forfait

Firtina wint door forfait

In de vierde provinciale van het zaalvoetbal won Firtina Heusden maandagavond met 5-0 doordat Terrazza Lommel S2 forfait gaf. Opvallend trouwens hoeveel forfaits er gegeven worden in het provinciale zaalvoetbal.

inbraken-in-werfvoertuig-en-bij-tennisclub

Inbraken in werfvoertuig en bij tennisclub

Er zijn weer twee inbraken gebeurd in Heusden-Zolder, wellicht in de loop van het weekend. In de Bremstraat hebben onbekenden ingebroken in een werfvoertuig. Dat werd vanmorgen vroeg ontdekt toen het personeel ter plaatse kwam. En ook tennisclub Helzold langs de Koolmijnlaan kreeg ongewenst bezoek, dat werd deze voormiddag ontdekt.

feestmaand-en-de-winnaar-is-35

Feestmaand: En de winnaar is ...

Ria Schepers was één van de velen die konden terugvinden dat de opbrengst van Artikel 27 dit jaar naar Mali Muleba in Tanzania en Suyana in Peru. Zij mag met zijn tweeën gaan genieten van een zuiderse lunch met cava in El Parachutero in de Kapelstraat. Niet gewonnen ... zet u schrap voor de volgende opgave.

kijk-eens-naar-de-hemel

Kijk eens naar de hemel

De maan staat er nu al in een mooie sikkelvorm en straks kun je - met wat geluk en een heldere hemel - tot 72 vallende sterren per uur zien. (foto Marcel Gybels)

313-bestuurders-geflitst

313 bestuurders geflitst

De politie hield snelheidscontroles, onder meer na klachten van buurtbewoners. 1867 wagens passeerden het flitstoestel. Liefst 313 bestuurders of 17% hielden zich niet aan de snelheidsbeperkingen. Vooral in de Sluisbamd (113) en de Inakker (80) is het rijgedrag problematisch. Ook De Nieuwe Dijk is een racebaan met 72 overtreders. Voorts waren er overtredingen in G. Gezellelaan (28), Terrillaan (16) en Kanaalweg (4).

oplichters-zijn-vindingrijk

Oplichters zijn vindingrijk

Zowel hier op onze redactie als bij de lokale politie komen er dezer dagen geregeld meldingen binnen over oplichtingspogingen. Zo zijn er de phisingmails zogezegd over een bestelling die bij de electronicaketen Saturn is gedaan. Maar als u klikt op 'Bestelling download' is de kans groot dat uw persoonlijke paswoorden naar de oplichters worden verstuurd of dat ze in uw systeem terechtkunnen. En opnieuw zijn er vandaag en de voorbije dagen meldingen van de Microsoft-oplichters die (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-14-december-2015

Vandaag gezien

Wees gerust ... dit donkere, mysterieuze object is niets des duivels, het is gewoon een aardtong, een paddenstoelsoort, die komt piepen. (foto Jan Leijskens)

koersverhalen-als-wk-opwarmertje

Koersverhalen als WK-opwarmertje

Onder de naam 'Planeet Koers' staan op donderdag 14 januari wielercommentator Michel Wuyts en zanger-gitarist Geert Vandenbon op het Muzepodium. Het is een opwarmertje voor de wereldkampioenschappen veldrijden die een tweetal weken later bij ons plaatsvinden. Wuyts brengt verhalen uit de buik van het peleton, van voor de start en na de aankomst, weetjes die de gewone commentaren niet halen. Kaarten kosten € 15, € 12, € 9 maar sportclubs die met 10 of meer leden willen komen, krijgen er per kaart een consumptie bovenop. (foto Paul de Cloedt)

ballon-vloog-van-eversel-tot-quevaucamps

Ballon vloog van Eversel tot Quevaucamps

In september organiseerde KWB-Eversel de 'Speelstraat" op de parking van Sint-Baaf en naast de vele plezante spelletjes was er ook een ballonwedstrijd. Daarvoor zijn nu de prijzen uitgereikt. De ballon van Arthur Vanderheyden ging het verst, liefst tot in Quevaucamps bij Beloeil in de provincie Henegouwen, toch een goeie 160 km. De andere prijswinnaars waren Wout Swinnen, Bram Swinnen en Lukas Leten.

ook-in-eversel-zet-kwb-de-kerststal-klaar

Ook in Eversel zet KWB de kerststal klaar

Ook in Eversel staat de kerststal er weer, de KWB zorgt daar al voor sinds 1966. En al even traditioneel worden de noeste werkers, eenmaal de beelden op hun plaatsen staan, op een borrel getrakteerd door de pastoor. Volgend jaar is een jubileumeditie, dan staat de kerststal er voor de 50ste keer, stiekem hopen de KWB-ers op twee flessen jenever dan ... (foto's Rudi Rykers)

mfl-verkoopstand-voor-feestvarken-vzw

MFL: verkoopstand voor Feestvarken vzw

Op verschillende plaatsen steken ook in Heusden-Zolder de acties voor Music For Life weer de kop op. In Zolder-Centrum is ook Elian Pergola weer van de partij, samen met zijn vrienden Elien, Emma en Nick staat hij nu zaterdag zowat heel de dag met een standje op de parking van drankenshop Broekmans. Ze maken er een mini-kerstmarkt van en verkopen jenever, warme chocomelk, wafels, pralines en soep ten voordele van Feestvarken vzw. Die vereniging organiseert verjaardagsfeestjes voor kinderen in armoede. De vrijwilligers stellen dan pakketten samen met daarin alles om er een leuke dag van te maken, van bakproducten tot versiering. Kortom, een mooi goed doel voor de warmste week.

alleen-zolder-b-kan-vandaag-winnen

Alleen Zolder B kan vandaag winnen

In de derde provinciale A van het basketbal won KBBC Zolder B van Lommel A met 90-64. Kajoba verloor bij Union Leopoldsburg B met 68-37. In vierde provinciale A verloor KBBC Zolder Z van Houthalen-Helchteren C met 49-69. En in vierde provinciale B verloor Zolder C met 56-51 bij Orly Hasselt B.

olympia-b-vergroot-zijn-voorsprong

Olympia B vergroot zijn voorsprong

Op deze speeldag van het petanque had de federale ploeg van Olympia een vooruitgeschoven wedstrijd in Sint-Truiden met 7-2 verloren. De A-ploeg verloor van Genk met 6-3 in tweede provinciale. In derde provinciale versloeg de B-ploeg dichtste achtervolger Oetervallei Bree met 8-1 en telt als leider 3 punten voorsprong.

storm-aan-land-voor-kapitein-winokio

Storm aan land voor Kapitein Winokio

Stormloop en veel bijval van het jonge publiek vandaag voor Kapitein Winokio die in Muze aan land kwam met 'De vier seizoenen van Winokio'. (foto Lenscollectief)

diefstal-in-guido-gezellelaan

Diefstal in Guido Gezellelaan

In de Guido Gezellelaan is deze namiddag rond half 3 een diefstal gepleegd. De politie stelde een onderzoek in.

kvv-wint-derby-bij-statie

KVV wint derby bij Statie

In de vierde provinciale A stond vandaag de derby tussen Statie Zolder en KVV Heusden-Zolder op het programma. KVV ging met 1-3 winnen. SK Heusden 06 verloor met 0-3 van leider Meldert.

bolderberg-helpt-falend-anadol

Bolderberg helpt falend Anadol

In de derde provinciale A van het voetbal heeft leider FC Anadol verrassend thuis verloren tegen Sporting Grote-Brogel, 2-3 tegen een ploeg uit de onderste regionen van het klassement. FC Bolderberg hielp de dorpsgenoten een handje door achtervolger KFC Ham United met 2-2 in bedwang te houden.

revuekaarten-verkopen-als-zoete-broodjes

Revuekaarten verkopen als zoete broodjes

't Heusdens Volksteater hield zondag zijn traditionele kersthappening, de meteen ook de officiële start is van de voorverkoop voor de 48ste revue 'Ooch da nog!!' Een pak volk kwam er langs om kaarten te kopen voor één van de 12 voorstellingen die vanaf 29 januari in 't Kuipershof worden opgevoerd. Het was een heel gepuzzel om aan al de wensen te voldoen, gelukkig kon de wachttijd met de nodige hapjes en drankjes overbrugd worden. Voorzitter Raymond Claes was alleszins een tevreden man. (meer foto's)

vandaag-gezien-13-december-2015

Vandaag gezien

Er gebeuren rare dingen bij dit zachte winterweer. Aan de Boekterheide staat een Japanse kerselaar in volle bloei, en bij Marcel Gybels in de tuin zijn de appelbloesems opengegaan terwijl er nog wat appeltjes van het afgelopen seizoen aan hangen.

vck-pakt-verdiende-zege

VCK pakt verdiende zege

In het volleybal versloeg VCK Bolderberg Avoc Achel met 3-0. Nochtans kondigde de start zich allerminst hoopvol aan, Gert Palmers viel uit door een blessure bij de opwarming en speler-trainer Evert Vandeperre was ook afwezig. Met twee spelers op de reservebank was de thuisploeg allerminst onder de indruk en haalde de drie sets binnen in een match die voor de toeschouwers toch spannend verliep. Setstanden: 25-21, 25-23 en 26-24.

tweedeprovincialers-hebben-het-moeilijk

Tweedeprovincialers hebben het moeilijk

In de tweede provinciale van het basket verloor Berkenbos '95 van Alken A met 55-81. Ook Heusden A moest het onderspit delven tegen Gems Diepenbeek A, met 64-70. Onze beide clubs staan in de onderste regionen van het klassement. In derde B won Heusden B overtuigend van Tongeren C met 78-54. In vierde B versloeg Heusden Z Achel B met 56-50. In de tweede provinciale dames verloor DBBC Zolder B met 29-37 van Lommel C.

verrassend-verlies-voor-zolder-a

Verrassend verlies voor Zolder A

In de eerste provinciale van het basketbal heeft KBBC Zolder A het niet kunnen halen bij Nieuwerkerken B, het werd 50-45. Toch wel verrassend tegen een ploeg uit de staart van de rangschikking.

feestmaand-win-een-lunch-met-cava

Feestmaand: Win een lunch met cava

Een erg lekkere prijs vandaag op ons schap, namelijk een lunch voor 2 met cava in El Parachutero, de ambachtelijke bakkerij met speciale broodjes met een zuiders tintje in de Kapelstraat. Om die lunch te winnen, moet je ons wel voor maandag 12 uur laten weten welke twee projecten dit jaar steun kregen van Artikel 27. redactie [!] heusden-zolder.eu, met je naam en adres.

heel-wat-belangstelling-voor-trage-wegen

Heel wat belangstelling voor trage wegen

Zowat 50 geïnteresseerden daagden zaterdagnamiddag in ZLR Luchtfabriek op voor de open vergadering over de trage wegen. Iedere dorpsraad verdedigde er zijn prioriteiten. Er kwamen ook nog wat vragen, onder meer van mensen die eigendom zijn van de grond waarop mogelijk trage wegen in gebruik worden genomen.

40-tal-toehoorders-voor-elbers-en-annemans

40-tal toehoorders voor Elbers en Annemans

Ruim 40 geïnteresseerden kwamen in Muze luisteren naar Vlaams Belang boegbeelden Jef Elbers en Gerolf Annemans met hun visie op het vluchtelingenprobleem. Elbers baseerde zich daarbij op de 42 jaar oude roman Le Camp des saints en Annemans op zijn eigen bezoek aan Lampedusa. De hele avond stond in het teken van 'bespaar op asiel, niet op eigen mensen', een boodschap die kan tellen in deze kersttijd ...

the-golden-voices-of-the-flying-pickets

The golden voices of The Flying Pickets

De gouden stemmen van The Flying Pickets, en dan a capella nog zoveel mooier, vanavond te zien, maar vooral te horen in Muze. (foto Lenscollectief)

kerstboom-bolderberg-weer-op-zonne-energie

Kerstboom Bolderberg weer op zonne-energie

We verdenken de Bolderbergse Handelaars Vereniging ervan dat hun afkorting eigenlijk staat voor 'Bolderbergs Hoogst Verhevene' want elk jaar opnieuw slagen ze erin om op de rotonde de grootste kerstboom van de streek te plaatsen. Daarin werden vanavond de lichtjes ontstoken, en net als vorig jaar gaat het om een ecoboom die gevoed wordt met de stroom van zonnepanelen. Daarvoor had BHV-voorzitter Frederik Maris zijn maidenspeech mogen houden. Hij verduidelijkte dat er voor eerst (…) Lees het hele bericht

heusdense-kerststal-feestelijk-ingewijd

Heusdense kerststal feestelijk ingewijd

Aan de kerk van Heusden-Centrum is vanavond de kerststal ingewijd. Die is - volgens de traditie van de jongste jaren - ingericht door de KWB met zelfgemaakte beelden en na de avondmis werd met een klein feestje de start voor de kerstperiode gegeven. De Heusdense handelaars hadden een receptie met hapjes en drankjes gesponsord en de KWB-ers zorgden voor de bediening.

wieze-boys-lijdt-thuisnederlaag

Wieze Boys lijdt thuisnederlaag

In het bedrijfsvoetbal heeft leider Wieze Boys A een steek laten vallen, het verloor verrassend thuis met 1-2 van Century Hasselt. RP Products won met 0-1 bij FC Berg en nadert terug tot op twee punten van Wieze Boys.

inbraken-in-stationsstraat-en-de-slogen

Inbraken in Stationsstraat en De Slogen

Een inwoner van de Stationsstraat had zich zijn terugkeer uit vakantie wellicht anders voorgesteld. Toen hij gisterenavond weer thuiskwam, stelde hij vast dat er ingebroken was. Toen een vrouw uit De Slogen gisteravond naar huis werd gebracht, bleek ook daar te zijn ingebroken. De daders hadden heel de woning overhoop gehaald.

willy-weyens-maakte-zijn-31ste-rallyworld

Willy Weyens maakte zijn 31ste Rallyworld

Het jaarboek Willy Weyens – Rallyworld 2016 is voorgesteld, ondertussen al de 31ste editie. Auteur en fotograaf Willy Weyens maakte het samen met zoon Nick en een team van Belgische en buitenlandse journalisten. Traditiegetrouw biedt het boek een compleet overzicht van het Belgische en het internationale rallyseizoen. Het WRC is een drietalig Nederlands-Frans-Engels werkstuk, de andere items verschijnen in een (…) Lees het hele bericht

heli-filmt-zolder

Heli filmt Zolder

Een gele helikopter heeft vanmiddag een hele tijd boven de Zolderse Voort gecirkeld en en het zag ernaar uit dat hij met zijn buitencamera beelden aan het maken was. Waarvan en voor welk doel is op dit moment niet duidelijk. (foto Jan Jans) UPDATE Het ging om een stunt, een klant van garage Kwanten had de 100.000ste Dacia gekocht en werd getrakteerd op een verrassingsfeestje op De Schacht en dat alles werd gefilmd vanuit een helikopter.

terreinwagen-mist-bocht-en-kantelt

Terreinwagen mist bocht en kantelt

Vannacht is in de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Boekt een terreinwagen op zijn zijkant terecht gekomen nadat hij een bocht had gemist. Hij kwam in de voortuin van een woning terecht. De brandweer werd opgeroepen om de man uit de auto te halen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn verwondingen vallen nog mee.

de-kijk-van-richie-176

De kijk van Richie

Daar gaat uw eindejaarspremie ...

feestmaand-en-de-winnaar-is-34

Feestmaand: en de winnaar is ...

Geen Sinterklaas of Kerstman maar wel degelijk Nasreddin Hoca die afgelopen woensdag op de multiculturele markt snoepjes uitdeelde aan de kinderen. Stefan Deferme was één van de velen die het juiste antwoord wist, hij mag zich naar Pitou Kado in de Guido Gezellelaan reppen en daar voor 25 euro aan leuke of lollige dingen inslaan voor de eindejaarsfeesten.

verlies-voor-dbbc-zolder-a

Verlies voor DBBC Zolder A

In de eerste provinciale van het damesbasket heeft DBBC Zolder A vrijdagavond verloren van Gems Diepenbeek B met 46-58.

delegatie-uit-posof-op-bezoek

Delegatie uit Posof op bezoek

Speciale gasten vanavond tijdens de ontsteking van de kerstverlichting. Burgemeester Cahit Ulgar van het Turkse Posof en districtsgouverneur Ufuk Özen Alibeyoglu van dezelfde regio. Zij waren op weg naar Duitsland en even in Heusden-Zolder te gast. Het grootste deel vande Turkse bevolking in Heusden-Zolder is immers afkomstig van het dorp Posof. Trouwens, de vader van burgemeester Cahit Ulgar heeft hier nog in de koolmijn gewerkt, maar is later teruggekeerd naar zijn geboortedorp. Er bestaat hoe dan ook een 'sociale band' tussen beide dorpen.

het-licht-in-de-boom-als-symbool-van-hoop

Het licht in de boom als symbool van hoop

Vrijdagavond is aan kasteel Meylandt de verlichting in de gemeentelijke kerstboom ontstoken. Door het slechte weer moest de plechtigheid binnen plaatsvinden en daar mocht burgemeester Mario Borremans de symbolische lichtknop indrukken. Voordien had voorzitter Roger Borgions van het Verbroederingscomité een overzicht gegeven van de talrijke verbroederingsactiviteiten die dit jaar plaatsvonden, verbroederingen die ook symbool staan voor Europese verstandhouding in deze barre (…) Lees het hele bericht

een-bijzondere-kerstboom-in-t-molenholleke

Een bijzondere kerstboom in 't Molenholleke

't Molenholleke telt heel wat beloftevolle kunstenaars en samen maakten ze een artistieke kerstboom. Ieder droeg er zijn steentje - nu ja, eigenlijk rolletje - aan bij en het resultaat was een kleurrijke maar ludieke kerstboom. Er werd heel wat afgelachen tijdens de 'productiefase'. De boom staat nu te schitteren onder het afdak.

diefstal-uit-vrachtwagen-langs-snelweg

Diefstal uit vrachtwagen langs snelweg

Op de parking langs de E314 in Heusden-Zolder is afgelopen nacht opnieuw een vrachtwagenchauffeur het slachtoffer van een diefstal geworden. Hij ontdekte dat kort over 4 uur vanochtend.

het-weer-tijdelijk-droger-1

Het weer: tijdelijk droger

Na de overvloedige regenval vandaag, stijgt de luchtdruk de volgende dagen en staat er wat droger weer op het programma. Een storing bevindt zich echter dichtbij onze streken en zorgt voor veel bewolking. Na het weekend gaan depressies en storingen het weer bepalen en nemen de neerslagkansen toe. De aangevoerde lucht blijft echter wel zacht en de winter is nog lang niet in zicht.
Morgen zijn er opklaringen in de ochtend, maar de bewolking neemt gestaag toe vanuit het westen. Na de middag is het (…) Lees het hele bericht

morgen-open-vergadering-over-trage-wegen

Morgen open vergadering over trage wegen

Morgen om 14 uur heeft in ZLDR Luchtfabriek een open vergadering rond de trage wegen plaats. Daar wordt een stand van zaken van de trage wegen in Heusden-Zolder opgemaakt maar er wordt ook vooruitgeblikt naar wat er allemaal nog moet gebeuren. In 2012 en 2013 hebben heel wat vrijwilligers de wegen en paadjes in kaart gebracht. De afgelopen tijd hebben de dorpsraden zich beraad over welke zij effectief willen en kunnen gebruiken en ook in workshops hebben geïnteresseerden zich over de (…) Lees het hele bericht

lars-boom-mogelijk-2-keer-in-heusden-zolder

Lars Boom mogelijk 2 keer in Heusden-Zolder

Wielrenner Lars Boom heeft van zijn ploeg Astana groen licht gekregen om deel te nemen aan het wereldkampioenschap veldrijden op 31 januari in Heusden-Zolder. Op dat ogenblik is het wegseizoen al gestart met de Tour Down Under, maar hij keert vroeger terug uit Australië. Hij moet wel eerst nog geselecteerd worden door de bondscoach en dat kan ook alleen maar als hij twee keer in de top 16 van een cross voor de wereldbeker eindigt. Daardoor zal Boom normaal op Tweede Kerstdag ook al in Heusden-Zolder rijden.

rechtbank-moest-tweede-tolk-zoeken

Rechtbank moest tweede tolk zoeken

Zoals aangekondigd is vanmorgen voor de rechtbank van Hasselt het drugsproces rond pizzabakker Gennaro Bartolomeo uit Bolderberg gestart. 8 van de 23 beklaagden waren aanwezig. Federaal parketmagistraat Marianne Cappelle hield een requisitoir van enkele uren waarin ze het onderzoek en de besluiten daaruit toelichtte. Ze gebruikte daarvoor een power-point presentatie. De voorzitter van de rechtbank ondervroeg de 8 aanwezigen. Hoofdbeklaagde Gennaro Bartolomeo Gennaro hield zich aan zijn eerdere (…) Lees het hele bericht

dorpsraad-eversel-boog-zich-over-trage-wegen

Dorpsraad Eversel boog zich over trage wegen

Donderdagavond hield de dorpsraad van Eversel zijn jaarlijkse volksvergadering. Centraal thema was de voorstelling van de trage wegen in Eversel. Doordat de gastspreker in laatste instantie moest afzeggen, nam Jan Vandeput van de dorpsraad de presentatie voor zijn rekening en zonder voorbereiding maakte hij er toch een interessante avond van. (foto Rudi Rykers)

709-vacatures-in-een-jaar-in-heusden-zolder

709 vacatures in een jaar in Heusden-Zolder

Vandaag vergadert de Vlaamse regering op het Thorpark in Genk, geen toeval want volgende week is het een jaar geleden dat de Ford-fabriek haar deuren sloot. Buiten de gewone wekelijkse agenda zal de regering ook een stand van zaken opmaken van het SALK, het plan dat Limburg na de Ford-sluiting er weer bovenop moet helpen. Daarbij worden ook cijfers als werkloosheid en vacatures bekeken. Uit de rapporten, die we nu al konden inkijken, blijkt dat tussen december vorig jaar en november dit jaar bij de (…) Lees het hele bericht

gezamenlijke-alcoholactie-van-2-zones

Gezamenlijke alcoholactie van 2 zones

De politie van Heusden-Zolder voerde met de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo een gecoördineerde alcoholactie uit. Op 2 plaatsen in de region Beringen-Ham-Tessenderlo werden 83 ademtesten afgenomen. 5 bestuurders bliezen positief. In Heusden-Zolder moesten 36 bestuurders blazen, 3 reden onder invloed. Eén persoon legde een positieve speekseltest af. Voorts zijn inbreuken vastgesteld wegens vervallen keuring en niet-verzekerd rijden. Tijdens de actie passeerden 618 wagens het flitstoestel. 24 bestuurders reden te snel.

drugsproces-tegen-pizzabakker-start-vandaag

Drugsproces tegen pizzabakker start vandaag

Alle ogen zijn weer gericht op de correctionele rechtbank van Hasselt waar vandaag het drugsproces rond Bartolomeo Gennaro en zijn entourage begint. De pizzabakker van Bolderberg, verschillende familieleden, medeplichtigen uit binnen- en buiten en enkele vennootschappen - 23 in het totaal - staan terecht voor grootschalige cocaïnesmokkel. Het gerecht zegt bewijzen te hebben van 4 drugstransporten vanuit Zuid-Amerika naar Europa, in het totaal 300 kilogram cocaïne. Die werden (…) Lees het hele bericht

feestmaand-win-een-cadeaubon-1

Feestmaand: Win een cadeaubon

Vandaag geven we een cadeaubon van 25 euro weg waarmee je bij Pitou Kado in de Guido Gezellelaan originele cadeautjes kan kopen, maar ook wenskaarten, ballonnen of fopgeschenken. Je moet ons wel voor vrijdag middernacht laten weten hoe de wijze man heet die afgelopen woensdag op de multiculturele markt zoetigheden aan de kinderen uitdeelde. redactie[!]heusden-zolder.eu, met je naam en adres.

vandaag-gezien-10-december-2015

Vandaag gezien

Heb je ook die prachtige rode gloed in de vooravond gezien? Gust Ischen legde hem vast met de skyline van Eversel op de achtergrond.

meer-dan-15000-euro-boetes-geincasseerd

Meer dan 15000 euro boetes geïncasseerd

Politie en Douane & Accijnzen hielden een gecoördineerde actie tegen bestuurders die nog boetes moesten betalen. De inspecteurs konden 9 wanbetalers uit het verkeer plukken die een bedrag van €15239 aan boetes verschuldigd waren. Eén bestuurder kon niet onmiddellijk het nodige geld voorleggen, zijn wagen is in beslag genomen en getakeld, ook die kosten komen er nog bovenop. Voorts stelde de politie overtredingen vast wegens rijden zonder verzekering, niet dragen van de gordel (2) en defecte verlichting. 26 bestuurders legden een ademtest af. 1 persoon had teveel gedronken. Eén bestuurder testte positief op cannabis.

drie-inbraken-in-heusden-zolder

Drie inbraken in Heusden-Zolder

Er zijn weer drie inbraken geweest in Heusden-Zolder. Een bewoner van de Westlaan kwam gisteravond rond kwart voor 8 thuis en stelde vast dat er ingebroken was. Datzelfde overkwam ook een inwoner van De Gravenlaan enkele minuten later, daar was de toegangsdeur geforceerd. En ook in de Astridlaan ontdekte een bewoner een inbraak toen hij rond middernacht thuiskwam.

bolderberg-heeft-heel-wat-kandidaat-flikken

Bolderberg heeft heel wat kandidaat-flikken

Wijkinspecteur Danny Poelmans brengt jaarlijks een bezoek aan de leerlingen van basisschool Bolderberg. Hij laat ze uitgebreid kennismaken met het politie-uniform, een politiecombi en allerlei attributen zoals matrakken, schilden, handboeien en vuurwapens. De kinderen krijgen een beeld van het werk van de wijkinspecteur en zijn relatie met de wijkbewoners. We moeten er geen tekening bij maken dat de kinderen zich vooral aangesproken voelden door het wapentuig ...

aldi-verhuist-naar-fun-site

Aldi verhuist naar Fun-site

Het ziet ernaar uit dat de sluiting van de winkel van Fun een hele verschuiving teweeg zal brengen in het winkelcentrum Cité. Het terrein is inmiddels gekocht door Aldi. De warenhuisgroep zal de bestaande gebouwen slopen en er een nieuwbouw op zetten. Details daarover willen ze op dit ogenblik niet kwijt omdat de bouwvergunning nog moet ingediend worden. Alleszins wil Aldi ook nog een stukje gemeentegrond bijkopen aan de achterzijde, aan De Hoeven. Op zich zal het dus voor het (…) Lees het hele bericht

restaurant-sluit-en-wordt-koffiecafe

Restaurant sluit en wordt koffiecafé

Het restaurant Het Ranke Riet langs de Beringersteenweg sluit na 24 jaar zijn deuren. Valentijnsdag 2016 wordt de laatste service en vanaf 15 februari is het gedaan. Chef Dirk Maex is toe aan verandering en een nieuwe uitdaging en opent nadien op dezelfde plaats 'Kaffies' , een koffiecafé dat voortaan niet meer 's avonds maar alleen overdag open is.

zondag-kersthappening-en-voorverkoop-van-revue

Zondag kersthappening en voorverkoop van revue

't Heusdens Volksteater is volop bezig met de voorbereidingen van 'Ooch da nog', zijn 48ste revue. Er zijn liefst 12 voorstellingen gepland tussen 29 januari en 21 februari, dat is er alweer één meer dan vorig jaar om de stormloop van het publiek de baas te kunnen. De officiële voorverkoop start nu zondag tijdens de traditionele kersthappening in 't Kuipershof. De deuren gaan open om 13 uur en tussen 14 uur en 18u30 worden de kaarten verkocht, terwijl er ondertussen eten en drinken wordt geserveerd aan verschillende standjes en dat in een gezellige kerstsfeer.

feestmaand-en-de-winnaar-is-33

Feestmaand: En de winnaar is ...

De meesten hadden wel teruggevonden dat mondharmonicaspeler Steven De bruyn dit jaar de driejaarlijkse cultuurprijs heeft gekregen. Maar het is Francine Peeters die bij de feestdagen haar tafel mag decoreren met een mooi bloemstuk van Bopha Bloemenatelier. Straks volgt de nieuwe opgave.

zebrapadlamp-verlicht-heel-appartement

Zebrapadlamp verlicht heel appartement

Dat elke medaille twee kanten heeft, blijkt ook nog eens uit het verhaal rond de lamp die de voorbije dagen in de Guido Gezellelaan geplaatst is om het zebrapad te verlichten. Die staat op een meter van het raam van het appartement van Brecht Claes en die is daar op zijn zachtst uitgedrukt 'not amused' mee. "De lamp verlicht heel ons appartement, de foto hiernaast (om drie uur 's nachts) toont de situatie in de slaapkamer van ons zoontje, die denkt dat het ochtend is. Ik vind het niet kunnen dat er blijkbaar heel wat instanties mee gemoeid waren maar dat wij als eigenaars niet gehoord worden. We moeten n zilverpapier tegen het raam hangen om het licht buiten te houden."

wonderbaarlijke-vondst-bij-sint-vincentius

'Wonderbaarlijke vondst' bij Sint-Vincentius

De medewerkers van Sint-Vincentius deden onlangs een 'wonderbaarlijke vondst': ze ontdekten voor 3000 euro aan bankbiljetten tussen lakens, die samen met een lading kleding waren ingeleverd. Uiteraard werd op zoek gegaan naar de rechtmatige eigenaar, gelukkig zat er een oud document in de kleding die het met hulp van de politie mogelijk maakte om die eigenaar op het spoor te komen. Het bleek afkomstig van een man die naar Genk was verhuisd maar ondertussen overleed. Dus (…) Lees het hele bericht

beelden-van-tim-smeulders-in-de-bib

Beelden van Tim Smeulders in de bib

Vanaf vandaag is in de bibliotheek een tentoonstelling met werk van Tim Smeulders te bewonderen. We hebben hier het werk van Tim al eerder voorgesteld. Hij volgde een opleiding animatiefilm aan de KHLIM in Genk en behaalde een diploma van meester in de beeldende kunst. In het dagelijkse leven is hij test-ingenieur en het kritisch en perfectionistisch inzicht uit zijn job gebruikt hij ook bij de creatie van (…) Lees het hele bericht

gewonde-bij-botsing-14

Gewonde bij botsing

Vanmiddag, kort over twaalf uur, is in de Brugstraat een kop-staart aanrijding tussen twee auto's gebeurd. Daarbij is één gewonde gevallen, het slachtoffer is naar het ziekenhuis afgevoerd.

wie-is-nasreddin-hoca

Wie is Nasreddin Hoca?

Veel marktbezoekers zullen zich ongetwijfeld afvragen wie Nasreddin Hoca is, de kindervriend die vanmiddag op de multiculturele markt is opgedaagd. Hij lijkt alsnog geen concurrent voor Sinterklaas - of misschien wel zwarte piet - maar is ook een historische figuur die een belangrijke rol speelde in het Anatolië van de 13de eeuw. Zijn boodschappen, die via grappige vertellingen werden verspreid, evolueerden tot zegswijzen en zelfs richtlijnen voor de toenmalige rechtspraak. Hij was (…) Lees het hele bericht

wijze-uit-het-oosten-bezoekt-markt

Wijze uit het oosten bezoekt markt

De multiculturele markt was vandaag in een feestkleedje gehuld met extra aandacht voor de kinderen. Die konden zich warm springen op een trampoline. Maar vooral opgemerkt was het bezoek van Hoca Nasreddin, de wijze man die helemaal uit het oosten was afgezakt om chocolaatjes uit te delen. En dus om kinderen (en blijkbaar ook volwassenen) blij te maken. De zon scheen volop en dat zorgde voor een grote opkomst van bezoekers, maar ook van marktkramers die alle standplaatsen opvulden. (foto's Marina Poelmans)

burgemeester-schenkt-1500-aan-sint-vincentius

Burgemeester schenkt € 1500 aan Sint-Vincentius

Lachende gezichten vanavond bij Sint-Vincentius want burgemeester Mario Borremans kwam er langs met een cheque van 1500 euro. Het gaat om de opbrengst van 'Feesten met de Burgemeester' dat op 19 september in Muze plaatshad. Daar zakten toen heel wat sympathisanten naar af en de vrijwilligers van Sint-Vincentius kwamen daar ook een handje toesteken. Het geld komt goed van pas, op dit ogenblik bezorgt de vereniging meer dan 180 behoeftigen in de gemeente voedselpakketten en kleding. Heel wat voeding is afkomstig van Europa, de voedselbank, warenhuizen, ... maar toch benadrukt voorzitter Jef Aerts dat maandelijks nog zowat 2000 euro moet uitgegeven worden om voedsel bij te kopen.

jeroom-en-geubels-racen-voor-mfl

Jeroom en Geubels racen voor MFL

Jeroom en Philippe Geubels zitten zaterdag niet op hun jurystoel van 'De Slimste Mens Ter Wereld' maar wel in de zetel van een racewagen op Circuit Zolder. Ze hebben aangekondigd dat ze gaan banden mishandelen en remblokken vernielen voor Music For Life. Op de site 'lapsforlife' kan iedereen tegen betaling inschrijven om met enkele van Vlaandren's grappigsten of professionele racers een rondje te komen draaien. Zo'n rondje in een racebolide kost € 30 en de opbrengst gaat integraal naar de Studio Brussel actie Music for Life

the-flying-pickets-staan-er-weer

The Flying Pickets staan er weer

Dertig jaar na hun eerste succes doen The Flying Pickets weer het vasteland aan met hun nieuwe theatershow 'Strike Again'! Daarin nieuwe songs in sterke arrangementen, gebracht met Engelse humor en ook hun eeuwige hits. Hun stemmen blijven de instrumenten in een energieke show. 30 jaar geleden ontstonden ze uit een theatergezelschap, dat het verhaal van de mijnwerkersstakingen tegen de regering van Margaret Thatcher op de bühne bracht en zo groeiden ze uit tot de bekenste a capellagroep (…) Lees het hele bericht

afblijven-van-paarden-en-koeien

Afblijven van paarden en koeien

Limburgs Landschap, de natuurbeheerorganisatie met hoofdzetel in het Domherenhuis, roept wandelaars op om Gallowayrunderen en Konikpaarden in natuurgebieden geen eten te geven en ook zeker niet te aaien of knuffelen. Daarom heeft de organisatie een preventiecampagne met affiches gelanceerd. Die speciale soorten runderen en paarden worden speciaal ingezet om via begrazing aan natuurbeheer te doen. Daarvoor lopen ze vrij rond in natuurgebieden, maar als wandelaars met de dieren omgaan, worden die dat al snel gewoon en kunnen zich opdringen aan andere wandelaars/ , bijvoorbeeld in de natuurgebieden langs de Maas. De dieren worden dat nogal snel gewoon en gaan zich dan opdringen aan andere wandelaars.

birsen-taspinar-vertelt-over-haar-boek

Birsen Taspinar vertelt over haar boek

De Turkse relatietherapeute Birsen Taspinar schreef het boek 'Moeders van de stilte'. Birsen Taspinar is psychologe en publiciste. 'Moeders van de stilte' is haar debuutroman waarin ze het verhaal van drie vrouwen in een ander land brengt. Over Elif, één van de personages schrijft ze 'Het was een strijd tegen fragmentatie'. Vanavond om 19 uur geeft ze een lezing over haar boek in het lokaal van de UTV (Unie van Turkse Verenigingen), Koerselsebaan 2. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

het-licht-schijnt-in-de-duisternis

Het licht schijnt in de duisternis

Sinds vanochtend vroeg brandt de extra-verlichting die gisteren geplaatst is om het zebrapad in de Guido Gezellelaan extra te accentueren. Als nu de autobestuurders nog wat willen opletten ... (foto Julien Maebe)

het-weer-grotere-neerslagkans

Het weer: grotere neerslagkans

Dankzij drukstijgingen kon de zon even het weerbeeld domineren, maar de volgende dagen zijn het depressies die het heft in handen nemen en worden de neerslagkansen groter. De temperaturen komen ook wat lager uit.
Vandaag zorgt een stralende zon voor aangenaam en zacht weer. Het kwik bereikt gemiddeld 11 graden en er staat niet al te veel wind. In de zon zijn de temperaturen enkele graden hoger.
Morgen is er na het ochtendgrijs wat zon, maar nadien neemt de bewolking gestaag toe. Het (…) Lees het hele bericht

rookontwikkeling-in-spuitcabine

Rookontwikkeling in spuitcabine

De brandweer is deze voormiddag uitgerukt naar het carrosseriebedrijf Bex in de Vlinderstraat. Daar was een rookontwikkeling in een spuitcabine. Uiteindelijk bleek het niet om een echte brand te gaan maar om rook door een technisch defect in de spuitcabine. De ploegen konden dan ook snel weer terugkeren naar de kazerne.

feestmaand-win-een-bloemstuk

Feestmaand: win een bloemstuk

Een mooi bloemstuk is altijd een blikvanger op uw feesttafel. En zo'n mooie creatie van Bopha Bloemenatelier aan het Sint-Willibrordusplein valt er vandaag te winnen. Maar dan moet je ons wel voor morgenvroeg 8 uur laten weten wie dit jaar de cultuurprijs Het Eikenloof kreeg in Heusden-Zolder. redactie [!] heusden-zolder.eu, met je naam en adres.

handelskernbijdrage-en-schepenwissels-op-raad

Handelskernbijdrage en schepenwissels op raad

Deze maand vergadert de gemeenteraad al op donderdag 17 december, en dat heeft uiteraard te maken met de komende feestdagen. Op de agenda staan 17 punten waarbij enkele blikvangers. Zo stemt de gemeenteraad over de handelskernbijdrage voor het winkelcentrum Cité. Daardoor moeten alle handelaars er voortaan een bijdrage betalen, om te vermijden dat - zoals in het verleden - een beperkt aantal handelaars de kosten voor braderie en andere acties droegen en de anderen mee profiteerden zonder (…) Lees het hele bericht

feestmaand-en-de-winnaar-is-32

Feestmaand: En de winnaar is ...

Volgend weekend is Safety First the Movie inderdaad drie dagen na elkaar in avant-première te bekijken in TheRoxyTheatre. Heel wat mensen wisten het juiste antwoord, maar ook veel inzenders sloegen de bal mis door het grote aanbod aan Belgische films op dit ogenblik. Ruben Kennes mag met de hulp van het lot met zijn tweetjes een film naar keuze gaan bekijken in de Roxy.

middenstandsraad-wuift-schepen-uit

Middenstandsraad wuift schepen uit

De Middenstandsraad/Middenstandsvereniging hield vanavond haar jaarvergadering. Daarbij werd afscheid genomen van schepen van middenstand Jeanne Prikken die na 3 jaar de fakkel overdraagt aan Nico Geraerts. Ook werd hulde gebracht aan Danny Tielens, die zich als voorzitter liet opvolgen door Fernand Claes, maar ondertussen nog volop actief blijft in het bestuur van het middenstandsgebeuren. In zijn maidenspeech overliep voorzitter Fernand Claes de belangrijkste activiteiten. Zo is na wat (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-8-december-2015

Vandaag gezien

Dauwdruppels op muurmos geven een heel bijzonder effect. (foto Jan Leijskens)

nieuwe-inbraakpoging-aan-helzold

Nieuwe inbraakpoging aan Helzold

Aan de Helzoldlaan is de zoveelste inbraakpoging gebeurd. Deze keer raakten de daders niet binnen, maar gisteravond werden de braaksporen ontdekt

eindelijk-verlichting-voor-zebrapad

Eindelijk verlichting voor zebrapad

Er is al lang naar gevraagd en vandaag zijn arbeiders eindelijk bezig met de installatie van een LED-verlichting die het zebrapad op de Guido Gezellelaan (vlakbij de Pastoor Van Mierlolaan) moet accentueren. Iedereen weet dat voetgangers daar vaak hun leven riskeren omdat amper automobilisten stoppen. Qua timing lijkt het nu alleszins op extra kerstverlichting. (foto Julien Maebe)


veel-belangstelling-voor-d-ardennen

Veel belangstelling voor D'Ardennen

Het liep weer storm maandagavond in TheRoxyTheatre. Met D'Ardennen werd één van de meest verrassende Vlaamse films van het najaar vertoond en regisseur Robin Pront was zelf naar Koersel afgezakt voor een interview na de film. Het publiek houdt blijkbaar van deze aanpak want opnieuw moest een tweede zaal geopend worden.

mazzle-heeft-potentieel

Mazzle heeft potentieel

Mazzle gaf gisteravond een boeiend jazzconcert in Muze. Met Koen Nys op sax, Bram Weijters op toetsen en Lionel Beuvens op drums werd een gevarieerd programma gebracht. Na afloop had ook nog een stevige jamsessie plaats. (meer foto's van Tony Sempels)

award-van-15000-euro-voor-ukelila

Award van 15000 euro voor Ukelila

Voor de zesde keer reikt de BNP Paribas Fortis Foundation haar awards uit aan Belgische verenigingen die via educatieve projecten de strijd aangaan tegen de sociale uitsluiting van kinderen en jongeren in moeilijkheden. Daarbij wordt 754.000 euro verdeeld onder 72 laureaten. Daarbij ook het project Ukelila, van Muziek voor ieder kind uit Heusden-Zolder, dat 15.000 euro krijgt. De vereniging focust op muziekbeoefening door kinderen. Ukelila is een innovatief (…) Lees het hele bericht

feestmaand-win-twee-filmtickets

Feestmaand: win twee filmtickets

Vandaag geven we twee tickets weg waarmee je een film naar keuze kunt selecteren uit het rijke aanbod van TheRoxyTheatre, Pieter Vanhoudtstraat 39 in Koersel. Laat ons voor dinsdagavond 18 uur weten welke Vlaamse film het komende weekend in avant-première te zien zal zijn in TheRoxyTheatre. redactie[!]heusden-zolder.eu.

vandaag-gezien-7-december-2015

Vandaag gezien

Een prachtig beeld, viooltjes met dauwdruppels in de ochtendzon. En wat te vinden van al die planten die aan het botten zijn, jawel, in december. (foto's Gust Ischen)

busje-komt-zo-of-toch-niet

Busje komt zo ... of toch niet

Achter op de bus staat duidelijk vermeld 'zwenkt uit', maar dat is een vermelding voor de weggebruikers die er achter rijden. Blijkbaar was de chauffeur het zelf even vergeten toen hij via de Mijnwerkerslaan De Schacht opreed, vlak achter de nieuwe rotonde. De bus belandde in de zachte berm en zat daar vast. (foto Eric Lefèbvre)

laat-u-niet-intimideren-door-internetoplichters

Laat u niet intimideren door Internetoplichters

Internetoplichters proberen op alle mogelijke manieren mensen geld afhandig te maken. Zo bood een inwoonster van Heusden-Zolder danskleding te koop aan via tweedehands.be. een man uit Lille was geïnteresseerd om een artikel te kopen en wilde betalen via Paypal. Maar toen kreeg de aanbiedster valse mailtjes zogezegd van Paypal dat ze eerst 6 coupons van € 100 moest kopen voor ze het bedrag van de koper zou kunnen ontvangen op haar account. De mails oogden erg onprofessioneel en (…) Lees het hele bericht

vlaams-belang-houdt-info-avond-over-vluchtelingen

Vlaams Belang houdt info-avond over vluchtelingen

Op vrijdag 11 december zijn Vlaams Belang coryfeeën Gerolf Annemans en Jef Elbers te gast in de Arolsenzaal van Muze, op uitnodiging van het Vlaams Belang Limburg komen zij hun visie op de vluchtelingenproblematiek uit de doeken doen. Jef Elbers vertaalde de roman 'Het legerkamp der heiligen’, waarin auteur Jean Raspail de overspoeling van Europa door niet-Europese immigranten uitvoerig beschrijft en hij belicht het boek. Europees parlementslid Gerolf Annemans bezocht het Italiaanse eiland Lampedusa en trekt daar een aantal lessen uit. De avond begint om 19u30, de toegang is gratis, achteraf volgt een receptie.

in-2018-35-kiezers-van-vreemde-herkomst

In 2018 35 % kiezers van vreemde herkomst

Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 zullen de inwoners van vreemde afkomst weer iets meer wegen. Dat blijkt uit berekeningen van socioloog Jan Hertogen. In 2012 was 31 % van de inwoners boven de 18 jaar van vreemde herkomst, uit de berekeningen blijkt dat in 2018 dat zal oplopen tot 35 %. Toch is volgens Jan Hertogen in een bepaalde periode het aantal inwoners van vreemde afkomst teruggevallen, allicht omdat migranten (jonge Turken) terugkeerden terwijl de instroom al jaren laag is. Dat weerspiegelt zich ook in een omgekeerde leeftijdscurve. In 2014 telde deze gemeente 20759 inwoners van Belgische herkomst, 9425 met Belgische nationaliteit maar vreemde herkomst en 2398 met vreemde nationaliteit.

feestmaand-en-de-winnaar-is-31

Feestmaand: En de winnaar is ...

Het is inderdaad de A-ploeg van basketbalclub KBBC Zolder die in eerste provinciale speelt en da's het hoogste van Heusden-Zolder, ook de damesploeg van DBBC Zolder speelt trouwens in eerste provinciale. Claudia Aquilani was één van de juiste inzenders en zij wint de Telenet Gift Box goed voor liefst 75 dagen gratis Play van Telenet aangeboden door Eurosys Heusden. Veel kijkplezier en voor de anderen ... zet u schrap voor de nieuwe opgave van straks.

gigantische-file-door-autobrand-op-e314

Gigantische file door autobrand op E314

Een autobrand op de E 314 in Heusden-Zolder heeft zondagavond voor een gigantische file gezorgd in de richting van Lummen. De auto vatte vuur vlakbij de brug in De Drij Dreven, de bestuurder kon de wagen nog op de pechstrook zetten maar meteen stond hij in lichterlaaie. De vlammen sloegen metershoog en de ontploffende banden zorgden voor luide knallen. Meteen ontstond een lange file want op dat ogenblik was het erg druk op de snelweg na de voetbalmatch Genk-Anderlecht. Brandweer Genk (…) Lees het hele bericht

morgen-weer-hoog-bezoek-in-theroxytheatre

Morgen weer hoog bezoek in TheRoxyTheatre

TheRoxyTheatre mag dan een 'regionale bioscoop' zijn, regisseurs en acteurs komen er met veel plezier naar afgezakt om hun film voor te stellen. Vorig week liep het storm voor het bezoek van Adil en Bilall met Black en morgenavond komt regisseur Robin Pront voor de voorstelling van zijn debuutfilm 'D'Ardennen'. Een indrukwekkende film trouwens. Charlotte Timmers, Pront's vriendin afkomstig van Zonhoven, zal ook aanwezig zijn. Ze is volgend jaar onder andere te zien in de nieuwe fictiereeks Beau Séjour, opgenomen in Lanklaar.

verlies-voor-bbc-heusden-en-berkenbos-95

Verlies voor BBC Heusden en Berkenbos '95

In de tweede provinciale van het basketbal verloor BBC Heusden A met 60-42 bij Peer A. Eerder liep ook al Berkenbos '95 in dezelfde reeks een 44-64 nederlaag op tegen Bilzerse B. In derde provinciale A won Zolder B met 50-68 bij Black Sheep Diepenbeek B. In derde B blikte Stevoort C Heusden B in met 93-47. In de tweede provinciale bij de dames won DBBC Zolder B met 36-45 bij Pelt B.

tot-volgend-jaar-sinterklaas

Tot volgend jaar Sinterklaas ...

Het waren drukke weken voor Sinterklaas en zijn zwarte Pieten. Ze bezochten zowat alle scholen in Heusden-Zolder en vereerden vele verenigingen met een bezoekje. En ook in heel wat huizen zijn ze langs geweest, vooral afgelopen nacht hadden ze het razend druk. Af en toe moesten ze zich zelfs wat vasthouden aan een schouw door de wind die over de daken blies. Maar nu zijn ze weer vertrokken richting Spanje en zeggen ze Adios en tot volgend jaar. (foto Marcel Gybels)

zware-cijfers-voor-heusden-en-statie

Zware cijfers voor Heusden en Statie

Voor SK Heusden 06 en Statie Zolder was deze speeldag een bittere pil. Heusden moest een 0-7 slikken tegen VV Lummen en Statie kreeg een 5-0 toegediend door Verbroedering Lommel. KVV Heusden-Zolder moest de eer in vierde provinciale A redden met een 1-0 zege tegen Lille.

anadol-en-bolderberg-winnen-2

Anadol en Bolderberg winnen

In de derde provinciale A van het voetbal heeft leider FC Anadol met 2-0 gewonnen van KFC Ham United. Ook FC Bolderberg stond aan de winnende kant, het 2-1 tegen Hoger Op Heide Hasselt.

ook-u15-van-sk-06-doet-het-prima

Ook U15 van SK 06 doet het prima

De jeugd van SK Heusden 06 blijft het goed doen want na een 5-8 overwinning bij Flandria Paal mogen de U15-spelers van van Marc Lenaerts en Rob Bertels zich op hun beurt herfstkampioen noemen.

zelfs-4-matchballen-volstaan-niet-voor-vck

Zelfs 4 matchballen volstaan niet voor VCK

In het volleybal leed VCK Bolderberg een 2-3 nederlaag tegen Eisden Maasmechelen. Het was een op en neergaande wedstrijd, die heel de tijd erg spannend bleef, maar door de missers niet altijd even fraai was om naar te kijken. In de belle had de thuisploeg de overwinning binnen handbereik maar zelfs na 4 wedstrijdballen werd die nog uit handen gegeven. Setstanden: 23-25, 25-22, 21-25, 25-14 en 17-19.

nieuw-talent-en-gevestigde-waarde

Nieuw talent en gevestigde waarde

Met Emma Bale in het voorprogramma en Milow als hoofdact stonden zaterdagavond zowel een aankomend talent als een gevestigde waarde op het Muzepodium. Samen maakten ze er een heerlijke muzikale avond van voor het publiek. (foto Lenscollectief)

feestmaand-win-75-dagen-gratis-play-van-telenet

Feestmaand: Win 75 dagen gratis Play van Telenet

Bij Eurosys aan de Graaf de Theuxlaan staat het niet stil. In december is de winkel ook op zondagvoormiddag open, mensen kunnen er op afspraak komen en op hun Facebookpagina kunnen alle vragen rond bijvoorbeeld Telenet gesteld worden. Daarom geven we vandaag een Telenet Gift Box weg, goed voor liefst 75 dagen gratis Play van Telenet. Laat ons voor maandagmorgen 9 uur weten welke basketbalploeg in Heusden-Zolder op het 'hoogste niveau van al onze basketclubs' speelt. redactie[!]heusden-zolder.eu, met je naam en adres.

brand-vernielt-woning-onder-de-poort

Brand vernielt woning Onder De Poort

Een felle brand heeft vannacht Onder De Poort een woning totaal vernield. Het vuur ontstond op de benedenverdieping. In het huis woonden een alleenstaande vrouw en haar drie kinderen - van wie één niet thuis was - en zij werden gewekt door de rookmelders. Daardoor konden ze tijdig de woning verlaten, één dochtertje ging nog even terug omdat ze dacht dat haar broertje nog binnen was, daarbij raakten haar haren wat verschroeid, maar ze is niet gewond. Een buurman werd (…) Lees het hele bericht

kajoba-haalt-zwaar-uit

Kajoba haalt zwaar uit

In de derde provinciale A van het basketbal haalde Kajoba zwaar uit op het terrein van Hades B, het werd 66-90. In vierde provinciale A verloor Zolder Z met 89-40 bij As B. In vierde provinciale B won Zolder C met 70-87 in Bilzerse C. In de eerste provinciale van het damesbasketbal won DBBC Zolder A met 35-72 bij Union Leopoldsburg A.

zolder-a-blijft-het-goed-doen

Zolder A blijft het goed doen

In de eerste provinciale van het basketbal blijft KBBC Zolder A op een zucht van de leiders. Vandaag won het met 77-54 van BC Helchteren A. UPDATE Na een gelijkopgaande eerste helft kon Zolder rusten gaan met een kleine voorsprong. Eind 2de kwart viel Patteet uit met een voetblessure. In het 3de kwart moest Helchteren, dat ook nog Smolders zag uitvallen, de rol lossen en kon de thuisploeg vrij makkelijk de zege binnenhalen.

edelweiss-wordt-een-gevarieerde-avond

Edelweiss wordt een gevarieerde avond

Onder de naam 'Edelweiss' gaf de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden onder leiding van dirigent Wim Laureyssen vanavond een druk bijgewoond concert in 't Kuipershof. Ook drumband Just For Fun onder leiding van Domien Poelmans stak een stokje toe om er een geslaagde muziekavond van te maken. Trouwens, tussendoor kon er ook flink gelachen worden. (meer foto's van Julien Maebe)

fietsster-zwaargewond

Fietsster zwaargewond

Vandaag zijn opnieuw drie verkeersongevallen gebeurd in Heusden-Zolder. Vanmorgen rond kwart voor acht viel één gewonde bij een botsing tussen twee auto's in de Acht-Meilaan. Om kwart over 10 werd aan het Rond Punt een vrouw op een fiets aangereden. De vrouw is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. En kort over één uur zijn twee auto's gebotst aan de rotonde in de Brugstraat, één betrokkene kloeg over nekpijn maar is uiteindelijk niet naar het ziekenhuis afgevoerd.

wieze-boys-vergroot-de-kloof

Wieze Boys vergroot de kloof

In het liefhebbersvoetbal heeft VK Wieze Boys A zich de autoritaire leider van de heenronde getoond. Het won vandaag de topmatch tegen RP Products met 3-0. In de rangschikking telt Wieze Boys 5 punten voorsprong op RP Products dat op zijn beurt een kloof van 5 punten heeft met Kotem Vrij Vooruit.

bertha-vangrieken-is-een-eeuw-jong

Bertha Vangrieken is een eeuw jong

Heusden-Zolder is weer een eeuweling rijker want vandaag is Bertha Vangrieken 100 jaar geworden. Bertha is in Zolder geboren en huwde eind december 1938 met Henri Vandebroek. Ze woonden korte tijd in Houthalen om zich daarna in de Nieuwstraat te vestigen. Ze kregen 3 dochters en een zoon: Maria, André, Mariette en Madeleine, daarna volgden 9 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen. Tot aan haar huwelijk werkte ze voor de familie de Villenfagne op het Domherenhuis in Zolder, (…) Lees het hele bericht

het-levenslied-van-wie-je-t-niet-verwacht

Het levenslied ... van wie je 't niet verwacht

Noem het smartlappen of zoals je wilt, maar de manier waarop Jan De Smet, Pieter-Jan De Smet en Lien Van de Kelder gisteravond hun levensliederen brachten in Muze, werd alleszins gesmaakt. (foto Lenscollectief)

feestmaand-en-de-winnaar-is-30

Feestmaand: En de winnaar is ...

De twee ploegen uit Heusden-Zolder die op 1 en 2 staan in het liefhebbersvoetbal zijn inderdaad Wieze Boys en RP Products. Of de volgorde later vandaag nog hetzelfde zal zijn, blijft afwachten want ze spelen tegen elkaar. Maar dat had hoe dan ook geen invloed op de massa juiste antwoorden die ons bereikten. Thomas Lemmens is de gelukkige winnaar van een lekker ontbijt voor 2 in Brasserie Savarin in de Sint-Jobstraat in Bolderberg.

het-weer-extreem-zacht

Het weer: extreem zacht

In zuidwestelijke maritieme luchtstromingen wordt bijzonder zachte lucht naar onze streken gestuurd, waarbij de maxima de volgende dagen dubbel zo hoog uitkomen als we normaal mogen verwachten. Ook tijdens de nachten blijft het erg zacht, zodat er van winterweer nog steeds geen sprake is.
Vandaag domineren wolken vaak in de ochtend, maar er zijn ook enkele opklaringen. Naarmate de dag vordert worden de opklaringen breder en is er wat meer zon. Het blijft droog bij maxima rond 9 graden.
Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-175

De kijk van Richie

Het moet niet altijd speculaas of marsepein zijn.

sint-kwam-ook-naar-de-springplank

Sint kwam ook naar De Springplank

Sinterklaas bracht met zijn hoofdpiet en 3 andere pieten een bezoek aan de Springplank Eversel. Omdat zijn paard en zijn snoepjespiet ziek waren - ze hadden immers koekjes en chocolade van de kinderen opgepeuzeld - moest Sinterklaas op zoek naar een vervangpaard. Gelukkig vonden we een koets met paard en kon het hele gezelschap toch in De Springplank geraken. Daar wachtten de kinderen hen op met een dans en een lied. Nadien werd nog veel plezier gemaakt en uiteraard had de Sint toch nog wat bij.

alleen-ikra-wint

Alleen Ikra wint

In de derde provinciale D van het zaalvoetbal verloor Il Tartufo Heusden met 5-6 van De Okkernoten Kuringen. In de vierde provinciale A verloor Firtinia Heusden met 10-3 bij Bc Kartal Ham. Ikra Heusden versloeg ZVC Borussia Beringen met 7-5.

nederlaag-voor-si-1

Nederlaag voor SI

In de tweede afdeling van het zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder vrijdagavond met 6-3 verloren bij ZVC United Wellen. UPDATE De Limburgse derby startte met weinig kansen. In de 10de minuut kwam Wellen via een vrije trap op voorsprong. Na een mooie actie werd het 2-0. Een sein voor SI om een tandje bij te steken en Op de Locht en Stevens brachten de bezoekers terug. Net voor de rust werd het 3-2 en later bouwde Wellen de voorsprong verder uit. Daarmee blijft SI op 15 (…) Lees het hele bericht

mazzle-geeft-gratis-jazzconcert

Mazzle geeft gratis jazzconcert

Zondag om 20 uur speelt Mazzle een gratis jazzconcert in het Muzecafé. Mazzle is een gloednieuw trio uit de grond gestampt door MJO-saxofonist Koen Nys. Bram Weijters bespeelt de toetsen en Lionel Beuvens de drums. Ze spelen originele composities en een enkele standard uit het jazzrepertoire. Dat het goed zal klinken, staat nu al vast, want alledrie zijn ze geverfd door de jazzwol. Na het optreden volgt nog een jamsessie.

massale-belangstelling-voor-alzheimerlezing

Massale belangstelling voor Alzheimerlezing

De lezing over Alzheimer en dementie door professor Christine Van Broeckhoven, georganiseerd door NEOS, lokte 180 geïnteresseerden. Van Broeckhoven kan deze materie dan ook op een boeiende en bezielde manier brengen. Ze gaf ook een aantal aandachtspunten om de ziekte 'voor te zijn', zoals luidop zeggen wat je doet ...

verkeersongevallen-met-gewonden

Verkeersongevallen met gewonden

Bij twee ongevallen zijn deze namiddag enkele gewonden gevallen. In 't Heike botsten rond half 2 twee auto's. Daarbij viel één lichtgewonde. Rond 10 voor drie gebeurde ook in de Koolmijnlaan, vlak achter de brug, een botsing. Daarbij vielen twee gewonden. Een auto sleurde een verlichtingspaal inclusief kerstverlichting tegen de grond.

windows-oplichters-zijn-weer-actief-1

Windows-oplichters zijn weer actief

De Windows-oplichters zijn weer actief in onze contreien. De voorbije dagen hadden al enkele lezers gemeld dat ze een telefoontje kregen met als bedoeling hun computer over te nemen en dan gegevens te ontfrutselen of hem pas weer vrij te geven na betaling. En vanmiddag kregen we op onze redactie zelf ook weer zo'n buitenlands telefoontje. Ook nu stelde weer iemand zich in gebrekkig Engels voor als vertegenwoordiger van Windows. Krijg je hen ook aan de lijn, doen zoals wij en haak in.

gemotoriseerde-sint-op-beekbeemden

Gemotoriseerde Sint op Beekbeemden

Vol verwachting stonden de kinderen van Beekbeemden op de speelplaats op Sinterklaas te wachten. Tot er plots motorengebrul klonk en twee Pieten op een Harley de speelplaats opreden, gevolgd door de Sint als passagier op een trike. De ontvangst was enthousiast, maar de Sint had slecht nieuws. Bij een val van het dak was zijn staf gebroken, en een Sint zonder staf, ... dat gaat niet. Gelukkig hadden de kinderen heel wat verrassingen klaar, dat was alvast een troost maar de (…) Lees het hele bericht

documentaire-human-voor-vluchtelingenwerk

Documentaire 'Human' voor VluchtelingenWerk

Op donderdag 10 december om 19u30 wordt in TheRoxyTheatre een eenmalige benefietvoorstelling gegeven van de film 'Human'. In die documentaire gaat filmmaker Yann Arthus-Bertrand op zoek naar 'wat ons menselijk maakt'. Om het antwoord hier op te vinden, besteedde hij drie jaar aan het verzamelen van (real-life) emotionele verhalen van meer dan 2000 vrouwen en mannen uit 60 verschillende landen, waarin thema’s als liefde, oorlog, homoseksualiteit, (…) Lees het hele bericht

feestmaand-win-een-ontbijt-voor-2

Feestmaand: win een ontbijt voor 2

Vandaag serveren we als feestmaandprijs een ontbijt voor 2 in brasserie Savarin in de Sint-Jobstraat in Bolderberg. Dan moet je ons wel voor zaterdagmorgen 10 uur laten weten welke ploegen op één en twee staan in de voetbalcompetitie van de liefhebbersbond. (KLBS) redactie[!]heusden-zolder.eu

vandaag-is-het-sint-baar-1

Vandaag is het 'Sint-Baar'

Vier december blijft voor veel mensen in Heusden-Zolder een speciale dag want het is naamfeest van Sint-Barbara of Sint-Baar zoals het in de volksmond klinkt. Als patroonheilige van de gevaarlijke beroepen betekende het destijds altijd een vrije dag voor de mijnwerkers, en daar ging meestal een feestje mee gepaard, daags na de kolenslag. Maar ze is ook de patrones van de brandweermannen, elektriciens en ontmijners. Alleen van die laatste beroepscategorie zullen we er niet zoveel hebben in onze gemeente.

leerlingen-vinden-paard-van-de-sint-terug

Leerlingen vinden paard van de Sint terug

Hoog bezoek vandaag in De Linde waar de Sint samen met zijn Pieten binnenstapte. Maar bij aankomst was de Sint droevig omdat zijn paard verdwenen was. De kinderen probeerden hem wat op te vrolijken met mooie liedjes en dansjes. Aan het eind van het bezoek hadden de oudste leerlingen een grote verrassing voor de Sint: ze hadden zijn paard teruggevonden. En ze toonden zelfs een film over hun zoektocht naar het paard. Sint en Pieten konden blijgemutst de school weer verlaten.

acties-rond-asielcentrum-voorlopig-niet-nodig

'Acties rond asielcentrum voorlopig niet nodig'

Na vechtpartijen in de grote asielcentra de afgelopen weken, hebben enkele Limburgse politiechefs voorgesteld om binnen een werkgroep de aanpak van de incidenten te bekijken. In Heusden-Zolder is de politie niet meteen vragende partij voor meer maatregelen, vooral omdat - net zoals in de andere bestaande, kleinere centra als Overpelt - er geen of nauwelijks incidenten zijn. "We hebben hier voorlopig geen problemen, bovendien onderhouden we een goede relatie met de leiding van De Bark. Recent nog hebben we een (…) Lees het hele bericht

wereldbeker-komt-live-op-sporza

Wereldbeker komt live op Sporza

De Wereldbeker veldrijden op Tweede Kerstdag in Heusden-Zolder wordt live op televisie uitgezonden, meer bepaald door Sporza. Het is nog even wachten op de definitieve deelnemerslijsten maar zoals de voorbije jaren zal het weer een strijd België-Nederland worden, in de vijfde van de zeven wereldbekercrossen. De toeschouwers krijgen alleszins een dagvullend programma voorgeschoteld met om 10 uur de wedstrijd voor junioren, om 11u10 starten de beloften of U23, om 13u30 is het de beurt aan de dames en om 15 uur de heren profs.

vandaag-gezien-3-december-2015

Vandaag gezien

De weerkundige winter is eergisteren begonnen, maar astronomisch zitten we nog in de herfst. En dat laatste is duidelijk te merken aan de beelden die Jan Leijskens daarstraks net voor zonsondergang schoot.

volvo-diefstal-in-bolderberg-is-opgelost

Volvo-diefstal in Bolderberg is opgelost

De diefstal van een Volvo van het type XC 60, vorige week woensdagavond in de Sint-Jobstraat in Bolderberg, is opgelost. Enkele buurtbewoners konden bruikbare informatie geven en bij het onderzoek kwam de vermoedelijke dader in beeld. Hij is gearresteerd en heeft de diefstal bekend.

de-verenigde-vrienden-geven-hun-jaarconcert

De Verenigde Vrienden geven hun jaarconcert

De Heusdense Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden geeft op zaterdag - toevallig op Sinterklaasavond - haar jaarconcert ten beste. De muzikanten onder leiding van Wim Lauryssen brengen er onder de noemer 'Edelweiss' een avond vol mooie muziek. En ook de drumband Just For Fun onder leiding van Domien Poelmans is van de partij. Het concert begint om 20 uur en kaarten kosten € 8 (kassa) of € 6 (voorverkoop, godelieve.swinnen27 [!] telenet.be)

kleuters-en-ouders-jongleren-met-letters

Kleuters en ouders jongleren met letters

De medewerkers van het Berenhuis en de dienst Welzijn streken deze voormiddag neer in de school De Schans. De vijfjarige kleuters van De Schans én De Luchtballon kregen er een interactief letterspel te zien. Ze hadden vooraf heel wat werk geleverd, met tekeningen en kleurwerk, maar vooral door prachtige prinsessenhoeden en prinsenkronen te ontwerpen. Onder leiding van de prinses en de beer van Het Berenhuis werkten ze een hele voormiddag creatief met letters. Ondertussen waren de (…) Lees het hele bericht

gatab-zet-oversteekplaats-in-de-kijker

GATAB zet oversteekplaats in de kijker

Vandaag is de Internationale Dag voor Personen met een Handicap en de GATAB (Gemeentelijke Adviesraad voor Toegankelijkheid en Aanpasbaar Bouwen) zet dan een onderdeel van zijn werking in de kijker. Vandaag trok de GATAB samen met schepen, gemeente- en OCMW-raadsleden naar de oversteekplaats voor voetgangers in de Sluisbamd ter hoogte van de Jogem. Het voetpad van aan de rotonde tot aan de oversteekplaats is aangepast zodat het zebrapad makkelijk en veilig bereikbaar is voor (…) Lees het hele bericht

feestmaand-en-de-winnaar-is-29

Feestmaand: En de winnaar is ...

Een massa mensen wist ons de mailen dat G.O.E.D inderdaad de nieuwe partij van burgemeester Borremans is. Het lot heeft An Barzan aangeduid als winnares van het geschenkpakket ter waarde van € 40 van de Wellnessboetiek. En de anderen ... blijven uitkijken, de prijzenregen is nog maar net begonnen.

over-levenslappen-en-smartliederen

Over levenslappen en smartliederen ...

Smartlappen worden altijd geïndentificeerd met artiesten als de Zangeres Zonder Naam, André Hazes of Johnny Hoes, maar weinigen staan er bij stil dat ook van Kooten & De Bie, Guido Belcanto, Wannes Van de Velde, Jan De Wilde en Kamagurka zich al op het levenslied hebben gestort, maar dan wel met een knipoog. In 'Gedeelde Smart' brengen Jan De Smet (ex-Nieuwe Snaar), Pieter-Jan De Smet en actrice Lien Van de Kelder samen met een band een bloemlezing van levenslappen en smartliederen. Vrijdagavond om 20u15 in de schouwburg van Muze. Tickets: € 22, € 19, € 16.

zaterdag-topper-in-het-liefhebbersvoetbal

Zaterdag topper in het liefhebbersvoetbal

In het liefhebbersvoetbal (KLBS) staat volgend weekend dé topper van de heenronde op het progamma, en dan ook nog tussen de twee ploegen uit Heusden-Zolder. Zaterdag om 14u30 ontvangt VK Wieze Boys RP Products op het terrein aan de Kongostraat in Boekt. Wieze Boys staat ongeslagen aan de leiding, op twee punten gevolgd door RP Products dat één steekje liet vallen in een gelijkspel.

bejaarde-fietser-gewond-in-houthalen

Bejaarde fietser gewond in Houthalen

In de Kapelstaat in Houthalen-Helchteren zijn een fietser en een auto gebotst. De fietser raakte daarbij lichtgewond en moest naar het ziekenhuis. Het gaat om een 79-jarige man uit Heusden-Zolder.

geen-straf-voor-bezit-hackingprogramma

Geen straf voor bezit hackingprogramma

Een man van 23 uit Heusden-Zolder krijgt geen straf voor het bezit van een hackingprogramma. Het ging om de tool 'R.A.T. Black Shades' dat bij een huiszoeking in zijn woning was gevonden, na een tip van den Amerikaanse FBI die een wereldwijd netwerk van hackers onderzocht. Met die tool kan de computer van een ander worden overgenomen, en een 70-tal mensen in ons land hadden die in hun bezit. De jongeman - een computerfreak - gaf wel toe dat hij het programma bezat maar dat hij niet aan (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-2-december-2015

Vandaag gezien

Een beeld van in de late namiddag, het spel van wolken, zon en tegenlicht. (foto Marcel Gybels)

vrachtwagenchauffeur-overvallen

Vrachtwagenchauffeur overvallen

De parking langs de E 314 blijft een gevaarlijke plek en de dieven worden alsmaar driester. Vannacht rond kwart over middernacht is er zelfs een vrachtwagenchauffeur overvallen. De buit is nog niet duidelijk.

takayuki-suzuki-stopt-met-voetballen

Takayuki Suzuki stopt met voetballen

De Japanse voetballer Takayuki Suzuki, vroeger nog spits bij Heusden-Zolder, stopt eind dit seizoen met voetballen. Suzuki is ondertussen 39 en speelt op dit moment in de Japanse tweede klasse bij JEF United Chiba. Hij kwam 55 keer uit voor de Japanse nationale ploeg en maakte 11 goals. Zijn doelpunt tegen België op het WK 2002 in Japan bracht hem in de kijker bij ons. In het seizoen 2002-2003 kwam hij voor Genk uit, om dan een jaar later de kleuren van Heusden-Zolder te verdedigen toen (…) Lees het hele bericht

feestmaand-win-een-wellnesspakket

Feestmaand: win een wellnesspakket

Sombere dagen tegenwoordig, met regen en wind, dan kan je lichaam wel eens een opkikkertje gebruiken. Daarom geven we vandaag een geschenkpakket van 40 euro van de Wellnessboetiek in de Graaf de Theuxlaan weg. Laat ons voor donderdag 10 uur weten welke nieuwe politieke partij burgemeester Mario Borremans samen met enkele raadsleden en sympathisanten een tijd geleden heeft opgericht. redactie[!]heusden-zolder.eu

sint-bezocht-sint-jan-berchmans-in-een-koets

Sint bezocht Sint Jan Berchmans in een koets

Sinterklaas beleeft momenteel zijn drukste periode van het jaar en hij moet samen met zijn pieten het ene bezoek na het andere afleggen. Zo waren ze vandaag te gast in de Sint Jan Berchmansschool in Viversel, waar het gezelschap de schoolpoort binnenreed in een koets, getrokken door een kampioenenpaard dat zijn oude dag doorbrengt in Viversel. De Sint werd omstuwd door de kinderen en de pieten hadden lekkers bij. (foto's Lode Beylemans)

geschenkautomaat-is-gepimpt

Geschenkautomaat is gepimpt

Net op tijd in de aanloop naar de feestdagen is de geschenkbonnenautomaat aan de bibliotheek gepimpt. De grijze machine kreeg een kleurrijk kleedje aangemeten, volledig conform met de huisstijl. En 't geeft meteen ook een feestelijker cachet.

feestmaand-en-de-winnaar-is-28

Feestmaand: En de winnaar is ...

Ongeveer iedereen herinnerde zich nog dat Thomas Neuteleers de sportman van het jaar was en dus regende het dan ook juiste antwoorden in onze mailbox. Maar het lot duidde Katrien Hardeman als eerste winnares van onze december-feestmaand actie aan. Zij mag met een bon van 25 euro leuke dingen gaan uitzoeken bij Pitou Kado in de Guido Gezellelaan. Hou de Internetgazet in de gaten voor de volgende opgave.

werkloosheid-weer-afgenomen

Werkloosheid weer afgenomen

Het gaat nog altijd de goede kant uit met de werkloosheidscijfers in Heusden-Zolder. Eind november zaten hier 1084 mensen zonder werk, dat zijn er 38 of 3,4 % minder dan in oktober. 7,52 % van de beroepsbevolking staat nu als werkloos geboekt. Op jaarbasis is er volgens de VDAB sprake van een vermindering met 1,8 %. Opvallende verschuiving doet zich voor bij degenen die tussen 1 en 2 jaar zonder werk zitten (-9,4 %), er zijn 3,6 % minder werklozen met een kortere duur dan 1 jaar maar de groep langdurig werklozen (meer dan twee jaar) is dan weer met 2,1 % gestegen. Op jaarbasis tekenen die verschuivingen zich nog veel scherper af.

sint-bezocht-de-zolderse-dolfijnen

Sint bezocht de Zolderse Dolfijnen

Zwemclub De Zolderse Dolfijnen hield het jaarlijkse Sinterklaasfeest. Dat is altijd een gelegenheid om de leden een hapje en drankje te serveren maar ook om de laureaten van het clubkampioenschap hun bekers en medailles te overhandigen. Er zijn trouwens weer enkele clubrecords gesneuveld. Later op de avond deed de Sint er nog een schepje bovenop met lekkers voor de jongste zwemmers.

kleuters-vieren-90-jarige-zuster-antonia

Kleuters vieren 90-jarige zuster Antonia

Zuster Antonia in Zolder is vandaag 90 jaar geworden. Zuster Antonia behoort tot de congregatie van de zusters Maricolen die aan de basis lagen van het middelbaar onderwijs in Zolder. Zuster Antonia is nog steeds erg geliefd en dus brachten de kleuters van 't Molenholleke haar een verrassingsbezoek en zongen onder meer uit volle borst voor de jarige.

merkwaardige-faillissementscijfers-in-november

Merkwaardige faillissementscijfers in november

In november is het aantal faillissementen in Limburg met 20 % afgenomen in vergelijking met november vorig jaar. Daarmee gaat Limburg in tegen de trend van de rest van het land, daar zijn voor het eerst dit jaar meer bedrijven failliet gegaan. Maar over het hele jaar bekeken telt Limburg tot nu toe 745 faillissementen, dat zijn er 1,8 procent meer dan vorig jaar, en daarmee is Limburg dan weer de enige stijger, heeft Graydon Belgium berekend. Heusden-Zolder werd opvallend zwaar getroffen (…) Lees het hele bericht

het-weer-zachte-luchtstromingen

Het weer: zachte luchtstromingen

Langs de noordelijke flank van een hogeluchtdrukgebied over het zuiden van Europa, domineert een zuidwestelijke luchtstroming over onze streken. De aangevoerde lucht is zacht, maar op tijd en stond zijn er ook regenzones.
Morgen stroomt zachte lucht over onze regio bij maxima rond 13 graden. Er zijn talrijke wolken en de zon komt nauwelijks tevoorschijn, maar het blijft wel overwegend droog. Er staat een matige wind.
Donderdag is er weinig verandering in het weerbeeld. Het blijft (…) Lees het hele bericht

werkstraf-voor-slag-met-boksijzer

Werkstraf voor slag met boksijzer

Een man van 25 uit Heusden-Zolder moet 100 uur werkstraf uitvoeren omdat hij in Houthalen-Helchteren een man had neergeslagen met een boksbeugel. De feiten speelden zich in augustus 2012 af bij de verkoop van cannabis waar onenigheid over ontstond. Het kwam tot een ruzie, waarop de man zwaar uithaalde naar de neus van het slachtoffer, die werd gebroken, de vechtersbaas raakte zelf bij die klap gewond aan de hand. Hij moet het slachtoffer meer dan 9000 euro schadevergoeding betalen, en nog eens meer dan 3000 euro aan boetes en gerechtskosten.

inwoners-kunnen-gratis-met-de-feestbus

Inwoners kunnen gratis met de feestbus

Inwoners van Heusden-Zolder kunnen met oudejaar gratis gebruik van de feestbussen die De Lijn inlegt door heel Limburg. Dat komt doordat de gemeente Heusden-Zolder samen met 15 andere gemeenten en de provincie instapt in het systeem van de derdebetaler. Inwoners van gemeenten die niet deelnemen betalen 3 euro. Hier betaalt de gemeente de rest bij voor de eigen inwoners. De kaartjes zijn niet te verkrijgen op de bus maar kunnen vanaf half december afgehaald worden in de verdeelpunten die de (…) Lees het hele bericht

college-kort-ontruimd-na-loos-brandalarm

College kort ontruimd na loos brandalarm

Vanmiddag is de campus Heusden van het Sint-Franciscuscollege korte tijd ontruimd geweest, na een loos brandalarm. Dat was ontstaan na een verkeerde handeling tijdens de kookles in het vijfde jaar. Daardoor had het systeem een gasmelding gegeven. Meteen werden alle klassen ontruimd en ook de brandweer kwam ter plaatse. Maar al snel bleek dat er niets is mis was en konden de lessen hervat worden. "Het is uiteraard niet de bedoeling dat dit nog gebeurt, maar uiteindelijk is toch nog positief aan dit verhaal dat onze installaties goed blijken te werken, en zo hebben we ook nog eens onvoorbereid een evacuatie-oefening gehad, en die is goed verlopen," besluit algemeen directeur Eddy Willems.

elke-dag-een-warme-maaltijd-in-de-zandloper

Elke dag een warme maaltijd in De Zandloper

In de loop van januari start De Zandloper op weekdagen - behalve brug- en feestdagen - met het aanbieden van dagelijkse warme maaltijden voor iedereen. Er wordt dan om 12 uur soep geserveerd gevolgd door het hoofdgerecht. Inwoners van Heusden-Zolder met een omniostatuut betalen € 6, andere inwoners betalen € 7 en niet inwoners € 10. Er is ook geen leeftijdsgrens bepaald. Inschrijven en betalen moet telkens een minimaal een week vooraf gebeuren. Voordien bestond ook al een wekelijks sociaal restaurant in het seniorencentrum. Het initiatief is vandaag aangekondigd, er is dan ook tot nu toe nog geen reactie vanuit de lokale horeca.

geldtransportwagen-gaat-uit-de-bocht

Geldtransportwagen gaat uit de bocht

Op de hoek van de Teutenweg en de Schansstraat heeft een geldtransportwagen zijn bocht gemist. Hij ging dwars door de omheining van een woning. Er vielen geen gewonden. (foto Yavuz Bakker)

kind-en-taal-bereikt-40-tal-gezinnen

Kind en Taal bereikt 40-tal gezinnen

De vzw Kind en Taal bracht vanmorgen een bezoekje aan burgemeester Mario Borremans om hem met kleurrijke kinderkunstwerken te bedanken voor de kansen die de vereniging krijgt in de gemeente. Na een jaar bereikt Kind en Taal een 40-tal gezinnen in Heusden-Zolder. Kind en Taal wil de onderwijskansen van kinderen verbeteren in de strijd tegen kansarmoede. In de 13 meest kwetsbare Limburgse gemeenten, waaronder dus Heusden-Zolder, biedt de organisatie gezinsondersteuning en pedagogische taaltraining. Morgen worden op provinciaal niveau de resultaten van een jaar werking voorgesteld.

een-bedrieglijk-tapijt

Een bedrieglijk tapijt ...

Toen Jacky Lynen aan het wandelen was op domein Meylandt stootte zij op dit bladertapijt ... op het water. Naar eigen zeggen was ze er bijna ingetrapt ...

feestmaand-win-een-cadeaubon

Feestmaand: Win een cadeaubon

Voilà, december is begonnen en dus hebben we maar meteen onze prijzenkast opengedaan. En we beginnen meteen met een feestelijke prijs: een geschenkcheque van 25 euro waarmee je bij Pitou Kado feestartikelen, wenskaarten of andere leuke dingen voor de eindejaarsfeesten op de kop kunt tikken. Je moet er natuurlijk wel wat voor doen. Laat ons voor woensdagmorgen 8 uur weten wie in 2015 in Heusden-Zolder is bekroond tot sportman van het jaar. redactie [!] heusden-zolder.eu