Archief april 2016

bierkaai-winterkaai-staat-te-koop

Bierkaai/Winterkaai staat te koop

Het verhaal van de huidige Bierkaai/Winterkaai langs het kanaal in Viversel is nu helemaal gedaan. Nadat het vorige zomer plots werd gesloten 'door personeelsgebrek' en afgelopen winterseizoen alleen geopend was voor groepen en feestjes - onder meer voor het WK veldrijden - heeft eigenaar Luc Van Esch het pand na een 5-tal jaren via een immomakelaar te koop gezet.

feesten-en-proeven-van-kunsten

Feesten en proeven van kunsten

In Muze loopt zaterdagavond de (P)ARTY XL-Night. Jongeren kunnen er zich amuseren en hun creativiteit botvieren in workshops muziek met Impulse, kunst zoals graffiti met Wannes Vrijs Art of ze konden zichzelf spiegelen in de eigenzinnige kijk op de jeugd van Heusden-Zolder die Oekraïnse Yuliia Shkvarchuk hier maandelang op foto vastlegde. DJ John bracht in de fuifzaal de ambiance op gang, en die zou in de rest van de avond alleen maar aanzwellen.

vandaag-gezien-30-april-2016

Vandaag gezien

De vrij gloeiende zonsondergang - zoals hier boven Eversel - van vanavond is hopelijk het voorteken op de voorspelde weersverbetering. Toch al voor morgen om te beginnen. (foto Gust Ischen)

fietsavontuur-zit-erop-voor-an-en-maarten

Fietsavontuur zit erop voor An en Maarten

Na een laatste inspanning op finale berg van de Sulawesi Classic, zit het fietsavontuur van An Kindermans en Maarten Verlinden met Vredeseilanden erop. Ze gaan nog drie dagen chillen en relaxen in Bali en keren dan terug naar het iets minder exotische België ...

sint-janskapel-wordt-gerestaureerd

Sint-Janskapel wordt gerestaureerd

Twee beelden van de historische Sint-Janskapel hebben een restauratiebeurt ondergaan, de andere zijn opgepoetst. Maar ondertussen heeft Limburgs Landschap, dat het bos rond de kapel beheert, een projectsubsidie aangevraagd voor de renovatie van de kapel zelf. Daarvoor is een gedetailleerd inspectierapport van de Monumentenwacht gebruikt. Op relatief korte termijn zullen het dak, het torentje en de dakgoten vernieuwd worden, op een duurzame manier deze keer. De eerste vermelding van de (…) Lees het hele bericht

meiboom-aan-de-sint-janskapel-is-gezet

Meiboom aan de Sint-Janskapel is gezet

De buurtbewoners van de Sint-Janskapel lang de Kapelstraat in Heusden hebben naar jaarlijkse traditie de meiboom geplant aan de vooravond van 1 mei. Eerst staken ze allen de handen uit de mouwen om de boom te versieren met wit-blauwe papieren rozen. Vervolgens werd de boom naar de onderkant van de 'berg' gedragen waar hij geplant werd. In de kapel werd kort gebeden en gezongen, in de Sluis verzamelden de buurtbewoners nog voor een drankje en een hapje. (meer foto's)

zolderse-meiboom-is-geplant

Zolderse meiboom is geplant

De Walpurgisviering in Zolder-Centrum - waarvoor heemkundekring, handelaars, dorpsraad en KWB de handen in elkaar hadden geslagen - had te lijden onder het weer. Nochtans was niets aan het toeval overgelaten met tenten met schminkstanden, ambachten, echte heksen, heksenverhalen, eten en drinken, ... de deelnemers aan de rommelmarkt waren wel al vroeg in de middag opgekrasseld. In de vooravond mochten de kinderen dan mee de handen uit de mouwen steken om de meiboom te planten en daarmee een eeuwenoude traditie in (…) Lees het hele bericht

tom-vanstiphout-is-veelzijdig-singer-songwriter

Tom Vanstiphout is veelzijdig singer-songwriter

Vanaf het eerste moment dat Tom Vanstiphout zijn gitaarsnaren beroerde, had hij het publiek in de Muzeschouwburg al mee. En toen daar zijn stem nog bijkwam, werd duidelijk dat hij op beide gebieden beslagen is. Een singer-songwriter die eigen songs afwisselde met funky music en tussendoor een ode aan Prince, ... het werd erg gesmaakt. (foto's Frans Morawski)
 (klik hier voor een filmpje)

nieuwstedelijk-klaar-voor-water-en-vuur

nieuwstedelijk klaar voor 'Water en Vuur'

Het nieuwstedelijk is klaar voor de herneming van zijn voorstelling Vuur in ZLDR Luchtfabriek, deels in combinatie met Water. Het ene is gebaseerd op de brandramp in het Heilig Hartcollege in 1974, het andere op de ramp met het vlot in Godsheide in 1941. Volgende week brengt het gezelschap Vuur, op maandag 2, dinsdag 3 (volzet), woensdag 4 en donderdag 5 mei telkens om 20u15. Water & Vuur wordt gebracht op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei om 20u15 en zondag 8 mei om 15 uur. Tickets via 011 80 80 98 of aan de avondkassa van ZLDR Luchtfabriek.

gebedshuizen-bezoeken-op-zondag-15-mei

Gebedshuizen bezoeken op zondag 15 mei

Heusden-Zolder neemt ook dit jaar deel aan de Limburgse Open Gebedshuizendag op zondag 15 mei. Iedereen is dan onder meer welkom op een multicultureel ontbijt van de geloofsgemeenschappen om 9 uur in de eetzaal van het Sint-Franciscuscollege, om 10 uur gevolgd door een groepsbezoek aan de Sint-Valentinuskerk. Ontbijt en groepsbezoek zijn gratis, maar wel inschrijven voor maandag 9 mei, via 011 80 80 86 of welzijn.lokale.economie[!]Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-197

De kijk van Richie

Het zwembadgebouw is deze week tegen de vlakte gegaan.

dolle-man-blijft-in-de-cel

Dolle man blijft in de cel

De man die - nadat hij uit de psychiatrische afdeling van het Sint-Franciskusziekenhuis was weggelopen - in de Dennenweg één vrouw doodsloeg en twee andere verwondde en daarna nog een hele ravage aanrichtte - blijft in de cel. De raadkamer heeft zijn aanhouding met een maand verlengd.

rijde-ge-ooch-be-oere-vulo

Rijde gè ooch bè oere vulo

As 't zondagmûrrege schoe wjêr es, dan gûn ich een toerke make bè mènne vulo. Je kunt ook de fiets nemen natuurlijk, maar 't zal niet sneller gaan.

maria-weer-in-volle-glorie-in-kajotterskapel

Maria weer in volle glorie in Kajotterskapel

In de aanloop naar de meimaand, die voor de katholieken in het teken van Maria staat, worden overal de kapellekes gepoetst en versierd. Ook het Kajotterskapelleke in de Kapelstraat is weer in orde. Enkele weken geleden meldden we nog dat het Mariabeeld was weggehaald om na vele jaren een poetsbeurt te krijgen. Die is nu achter de rug en het beeld is terug geplaatst. (foto's Julien Maebe)

vandaag-gezien-29-april-2016

Vandaag gezien

Het kleine roze paardje in de Kerkenblookstraat, dat deel uitmaakt van de Berenwandeling, kreeg op deze koude, regenachtige dag het hartverwarmende gezelschap van een levende soortgenoot. Die was wel wat groter én aangekleed, maar ze konden het blijkbaar goed met elkaar vinden. 

senioren-genoten-in-de-eifel

Senioren genoten in de Eifel

De senioren van De Zandloper trokken met twee bussen naar de Eifel. Daar bezochten ze het voormalige militair kamp Vogelzang, waar voor velen nog oude legerherinneringen aan kleven. Het natuurgebied in de Eifel werd bewonderd en met de boot ging het richting Rurberg. En jawel, onderweg passeerden de senioren een flinke sneeuwlaag. (foto's Freddy De Block)

een-zware-dag-in-indonesie

Een zware dag in Indonesië

An Kindermans en Maarten Verlinden zijn ondertusen al ruim vier dagen met de fiets onderweg tijdens de Vredeseilanden Classics in Indonesie. Met de 84 km en 1493 hoogtemeters tussen Lamasi en Rantepao hebben ze de koninginnenrit afgewerkt. Prachtig maar vermoeiend, laten ze weten. Gelukkig hadden ze heel wat energie geput uit het stevige ontbijt bij de locals. Kwam goed van pas want de nacht was vrij slapeloos geweest met een gezamenlijk concert van kikker, muezzin, vogel en haan. Er (…) Lees het hele bericht

twee-dagen-met-de-kano-voor-de-boomkikker

Twee dagen met de kano voor de boomkikker

Expeditieteam “de Wereldburgers” uit Heusden-Zolder neemt deel aan Expeditie Natuurpunt en wil daarmee het boomkikkergebied in De Wijers steunen. Op 25 en 26 juni zet Natuurpunt de Vlaamse wildernis in de kijker. 50 teams van 4 personen leggen per fiets, te voet of per kano een tocht af waarmee ze 1500 euro inzamelen voor een natuurproject naar keuze. Slapen doen ze in open lucht. 4 bestuursleden van Natuurpunt Heusden-Zolder nemen de 2-daagse kanotocht van Zichem op de (…) Lees het hele bericht

het-weer-volgende-week-warmer-2

Het weer: volgende week warmer

Tot halfweg volgende week blijven depressionaire invloeden weerbepalend voor onze streken met wisselvallig en eerder fris weer. Nadien wordt de atmosfeer stabieler en vooral wordt er ook warmere lucht aangevoerd.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken. In de loop van de voormiddag volgt er regen vanuit het westen, die ook een groot deel van de namiddag aanwezig blijft. Maxima rond 11 graden en een matige wind.
Morgen domineren wolken en er kan wat regen (…) Lees het hele bericht

politie-heeft-mobiele-anpr-camera

Politie heeft mobiele ANPR-camera

De politie van Heusden-Zolder heeft deze week een mobiele ANPR-camera ontvangen, die wordt geïnstalleerd op de snelle Skoda-interventiewagen. Een ANPR-camera werkt zowel rijdend als vanuit stilstand en registreert automatisch alle nummerplaten van rijdende en geparkeerde auto's. Het systeem geeft - naargelang de manier waarop het wordt ingesteld - de politie meteen een signaal wanneer ze iemand tegenkomen die bijvoorbeeld zijn verkeersbelasting niet heeft betaald, zonder verzekering of (…) Lees het hele bericht

nieuwe-weg-binnenkort-berijdbaar

Nieuwe weg binnenkort berijdbaar

In Viversel is het nu alsmaar meer zichtbaar hoe de werkzaamheden rond de verhoging van de bruggen verder gaan verlopen. Er is al een steunmuur gebouwd voor de voorlopige brug en daarlangs wordt een nieuwe weg aangelegd. De komende weken wordt de asfaltlaag aangebracht. Voor fietsers en wandelaars leveren de werken heel wat bekijks, binnenkort kunnen ze zelf die nieuwe weg ook gebruiken. Automobilisten moeten nog enkele weken geduld hebben, en dan kunnen ze weer zonder omleiding langs het kanaal rijden. Uiteraard tot de brug wordt opgekrikt. (foto's Lode Beylemans)

nu-inschrijven-voor-meylandtjogging

Nu inschrijven voor Meylandtjogging

Op zondag 8 mei organiseert atletiekclub Meylandt opnieuw de Meylandt Jogging met vertrek en aankomst aan de Jogem. Op het programma staan de 4,6 km en de 9,6 km en een aantal afstanden voor kinderen. De grote loop gaat onder meer door de vallei van de Mangelbeek. Deelnemen kost 6 euro maar met een voorinschrijving (tot zondag 1 mei) krijg je 1 euro korting. Overschrijven op BE85 7785 9322 7706 (Meylandt AC), met vermelding naam en gekozen afstand.

femma-zoekt-al-wandelend-naar-het-geluk

Femma zoekt al wandelend naar het geluk

Geluk is voor Femma een belangrijk thema. Het stond dan ook centraal tijdens de avondwandeling van Femma Eversel. Onder leiding van Greta Vandebroek gingen de dames op pad voor een uitwaaiwandeling langs rustige plekjes om zich tussendoor te bezinnen over het grote en kleine geluk en hoe vriendelijke gebaren en hogere doelen het leven kleur geven. (foto Rita Vanhove)

volgende-maand-nultolerantie-tegen-straatracers

Volgende maand nultolerantie tegen straatracers

Het was de voorbije weken al duidelijk, de politie voert de strijd tegen de straatracers op. Het is trouwens één van de prioriteiten voor dit jaar. Straatracers zijn vooral actief 's avonds en 's nachts op de Koolmijnlaan en de straten in de buurt. Enkelen liepen al tegen de lamp. Mei wordt op dat vlak de nultolerantiemaand en de politie gaat zich vooral focussen op de Koolmijnlaan met snelheids- en andere controles. Tijdens de gemeenteraad gisteravond suggereerde Jan (…) Lees het hele bericht

drie-kermissen-gaan-niet-door

Drie kermissen gaan niet door

Drie kermissen in Heusden-Zolder gaan dit jaar niet door omdat zich geen foorkramers gemeld hebben: Viversel (30 april, 1, 2 mei), Hal (7, 8, 9 mei) en Bolderberg (14, 15, 16 mei). Daarnaast blijven er dit jaar wel 8 van de 11 kermissen over. Bolderberg en Zolder-Centrum zijn al gepasseerd. Op 14, 15 en 16 mei (Pinksteren) volgt Eversel; 25, 26, 27 juni is het de beurt aan Heusden-Centrum (Sint-Jan); van 30 juli tot 1 augustus mag Boekt de foorkramers verwelkomen, van 3 tot 5 september (…) Lees het hele bericht

voetbal-op-groot-scherm-tijdens-ek

Voetbal op groot scherm tijdens EK

Tijdens de Europese kampioenschappen voetbal komt er een groot scherm op de speelplaats van de vroegere jongensschool in de Kapelstraat. Tijdens het WK is dat ook al voor enkele wedstrijden van de Belgen gebeurd. Deze keer schaart de gemeente zich volop mee achter het initiatief en ze betaalt de huur van het scherm. Bij een Nederlandse firma werd alvast een scherm van 7 meter bij 3 gereserveerd. In de voorrondes zullen niet alleen de matchen van de Belgen worden uitgezonden, maar ook (…) Lees het hele bericht

afvalbrand-bij-vangansewinkel

Afvalbrand bij Vangansewinkel

Donderdagavond is brand ontstaan bij het afvalverwerkend bedrijf Vangansewinkel in de Lochtemansweg. Rond kwart over elf ging het automatisch brandalarm af. De brandweer moest de poort openslijpen om het bedrijfsterrein op te kunnen en ontdekte even later de vuurhaard. Binnen in één van de hallen was een afvalhoop aan het smeulen, dat gaf vooral rook. Opgeroepen werknemers van het bedrijf haalden het afval met een bulldozer buiten terwijl de brandweer alles nat spoot. Een eind na middernacht was de brandweer nog aan het werk.

0-09-gepakt-aan-de-flitspaal

0,09 % gepakt aan de flitspaal

Heusden-Zolder heeft 1 onbemande camera, die in de Koolmijnlaan. Die controleerde vorig jaar 902.618 auto's, 779 reden sneller dan 50 per uur. Een 100-tal keren ging het om prioritaire voertuigen (brandweer, ambulance, politie met dringende opdrachten). Er is minder geflitst dan het jaar voordien doordat het toestel enige tijd onbruikbaar was, er zijn dus 0,09 % overtreders. Nuance: overdag is het meestal zo druk in de Koolmijnlaan dat niemand sneller kan rijden. Overigens, naast het (…) Lees het hele bericht

12-rijdt-te-snel-in-heusden-zolder

12 % rijdt te snel in Heusden-Zolder

De verkeersdienst van de politie heeft vorig jaar 175 uur zijn flitsauto opgesteld, in 2014 was dat 90 uur, vorig jaar 126 uur. Van de 50594 gecontroleerde voertuigen reden er 6063 te snel, dat is liefst 12 %. 38 reden zo snel dat hun rijbewijs werd ingetrokken. Elk jaar stijgt het percentage overtreders, dat komt doordat de politie meer gaat flitsen in straten waar buren klagen, in schoolomgevingen en op plaatsen waar ongevallen gebeuren. Zo kwamen er bijvoorbeeld klachten uit 71 (…) Lees het hele bericht

veertiendaagse-rode-kruis-is-gestart

Veertiendaagse Rode Kruis is gestart

De veertiendaagse van het Rode Kruis is gestart. Vanavond zijn voor Heusden-Zolder alvast de eerste stickers verkocht bij de start van de gemeenteraad. De stickers staan dit jaar in het teken van de Rode Ridder. De opbrengst gaat volledig naar de lokale afdeling, en je komt in aanmerking voor de nationale prijzen zoals elektrische plooifietsen, een reis, citytrip of een keuken. Ook de komende dagen kan je de vrijwilligers van het Rode Kruis nog tegenkomen met de stickers.

t-molenholleke-was-een-kunstencentrum

't Molenholleke was een kunstencentrum

In 't Molenholleke stond de boel werkelijk op stelten vandaag. In elke plaats en hoek van de lagere school viel muziek te horen, was dans en theater te zien. En ook artiesten met kunst in de vingers kwamen aan hun trekken. Alles maakte deel uit van de themadag 'Kronkels en bubbels'. (foto's Rita Grosemans)

cd-v-legt-voorstellen-magazijn-op-tafel

CD&V legt voorstellen Magazijn op tafel

CD&V-plus toonde zich voorstander om het Centraal Magazijn in eigen beheer te verwerven en de partij had al een eigen bestemmingsvoorstel. De gelijkvloerse verdieping ziet CD&V als parkeerruimte, met zelfs de mogelijkheid om een deel van de markt of een evenement te huisvesten. Op de eerste verdieping ziet CD&V een nieuwe locatie voor de academie. De tweede verdieping kan dienen als overdekte speeltuin misschien gecombineerd met kantoorruimte en de derde verdieping zou dan plaats (…) Lees het hele bericht

bespreking-centraal-magazijn-toch-openbaar

Bespreking Centraal Magazijn toch openbaar

CD&V-Plus ging niet akkoord om het punt over het bod over het Centraal Magazijn naar de geheime zitting werd verdaagd. Dat moest trouwens door een tweederde meerderheid worden beslist. Fractieleider Annette Palmers kon er zich wel mee verzoenen dat het bedrag van het bod als dusdanig in geheime zitting zou gebeuren, maar dat de discussie over het bod op zich openbaar zou besproken worden. Ook Jan Jans ( Vlaams Belang) vond dat er toch een plan voor dat gebouw moet zijn, alvorens een bod te doen, en dat (…) Lees het hele bericht

soepeler-subsidies-voor-straatfeesten

Soepeler subsidies voor straatfeesten

De gemeenteraad heeft een nieuw reglement op straatfeesten goedgekeurd. Het wordt daardoor iets gemakkelijker om een toelage aan te vragen. Voortaan is de aanvraagperiode korter, tot 1 maand vooraf, en voor de verantwoording volstaan achteraf een kort verslag en enkele foto's en moeten geen rekeningen en facturen meer voorgelegd worden. Als alles ingediend is voor 1 december van het betrokken jaar, dan krijgt de buurt een toelage van 125 euro. Straten of buurten die een tent of zaal huren kunnen nog één derde van de huurprijs terugkrijgen met een maximum van 125 euro.

n-va-stelt-vragen-over-toekomst-cite

N-VA stelt vragen over toekomst Cité

Bij de definitieve vaststelling van het rooilijnplan De Hoeven - met het oog op de verhuizing van Aldi naar de Fun-site - vond Bruno Buyse (N-VA) dat kleine ingrepen niet volstaan, dat er een globaal RUP moet opgemaakt worden voor het handelscentrum Cité omdat dat anders verder dreigt af te sterven en hij verwees daarbij naar geruchten over het mogelijk verdwijnen van kledingzaak BlaBla. Toch stemde alleen N-VA tegen, Vlaams Belang onthield zich.

straatnamencommissie-is-opgedoekt

Straatnamencommissie is opgedoekt

De meerderheid binnen de gemeenteraad heeft vanavond een nieuwe regeling goedgekeurd om de namen van straten en pleinen vast te leggen. De straatnamencommissie wordt afgeschaft omdat de procedure extra tijd zou in beslag nemen. De nieuwe procedure gaat via college, cultuurraad, bevolking, opnieuw college, gemeenteraad met nog enkele tussenstappen. Simonne Janssens-Vanoppen (N-VA) betreurde dat de commissie waarin mensen met kennis van zaken zetelen, wordt afgeschaft en dat de nieuwe procedure (…) Lees het hele bericht

3-ongevallen-veroorzaken-lange-files

3 ongevallen veroorzaken lange files

In de vooravond is het verkeer op de E314 weer aardig in de soep gedraaid. De oorzaak lag bij liefst drie verkeersongevallen in de richting van Lummen. Het begon met twee auto's die even over half 6 botsten kort voor de verkeerswisselaar in Lummen. Daarbij viel vooral materiële schade te noteren, maar in de file botsten opnieuw 3 auto's en deze keer vielen er wel 2 gewonden. De file werd er alleen maar langer door en in de staart ervan knalde een buitenlandse bestuurder op twee wagens (…) Lees het hele bericht

10-plaatsen-voor-asielzoekers-onbezet

10 plaatsen voor asielzoekers onbezet

Nog geen twee maanden geleden kondigde staatssecretaris voor asiel Francken een spreidingsplan aan, waarbij elke gemeente bijkomende asielzoekers zou toegewezen krijgen. De OCMW's gingen toen op zoek naar extra huisvesting, maar vandaag staat in verschillende gemeenten een deel leeg. Voor Heusden-Zolder waren 10 extra asielzoekers aangekondigd bovenop de 43 plaatsen die toen bezet waren. Maar ondertussen zijn van die 43 zelfs 10 plaatsen - voor gezinnen en alleenstaanden - vrijgekomen.

wegen-naar-kapel-worden-opgeknapt

Wegen naar kapel worden opgeknapt

Nu de meimaand en misschien ook wel opnieuw lente in aantocht zijn, is Limburgs Landschap aan de slag in het bos rond de Sint-Janskapel. De 7 wegen naar de kapel worden opgeknapt en acaciastruiken en bramen langs de weg worden verwijderd. Dat moet omzichtig gebeuren want het broedseizoen is uiteraard bezig. De paden zijn ook de stille wegen met de nummers 5050, 5060 en 5070. (foto's Julien Maebe)

hulp-bij-je-belastingaangifte

Hulp bij je belastingaangifte

De periode dat de belastingaangifte moet ingediend worden, komt stilaan dichterbij. Die aangifte wordt ook dit jaar weer een stukje ingewikkelder. Maar wie wil, kan op hulp rekenen. De belastingdienst houdt zitdagen in Heusden-Zolder waar je alleen nog op afspraak terecht kunt. In het gemeentehuis op dinsdag 17, donderdag 19 en vrijdag 20 mei (afspraak via 011 80 80 80) en in het OCMW op maandag 23, dinsdag 24 en donderdag 26 mei (afspraak via 011 45 61 50). Ook ACV (…) Lees het hele bericht

verhalencursus-zit-erop

Verhalencursus zit erop

18 mensen volgden 6 sessies 'verhalen vertellen', georganiseerd door Het Berenhuis, Vormingplus Limburg en Vertelkasteel Alden Biesen. Vanavond werd lesgever Frank Degruyter in de bloemetjes gezet. De verhalenvertellers zijn nu vrijdag aan de slag in het tweede leerjaar van de Beekbeemden en aan De Berenkast in het seniorencentrum. Op 4 en 5 juni zijn ze present tijdens de open deur dagen van Het Berenhuis. En misschien komt er een vervolg op de cursus ...

vandaag-gezien-27-april-2016

Vandaag gezien

Deze pinksterbloem kreeg ook al haar portie regen te verwerken. (foto Jan Leijskens)

sloapt-mer-goed-op-oer-kustreksel

Sloapt mèr goed op oer kustrèksel

Vandaag opbe mèrt warren 't er huul wa kustrèksels te koep. Het gaat dan over de kussenslopen die vandaag op de markt te koop werden aangeboden.

afscheid-van-de-leesmoekes

Afscheid van de leesmoekes

Twee maanden geleden startten 't Molenholleke in het eerste leerjaar met het lezen met leesouders/grootouders. Daarop kwamen nogal wat reacties zodat ze kleine leesgroepjes konden maken, waarin de kinderen heel wat extra leeskansen kregen. In die periode hebben de kinderen ook een hele vooruitgang gemaakt. Vandaag namen ze afscheid van hun leesmoekes die wekelijks trouw op post waren, met een bedankje uiteraard.

gewonde-bij-botsing-15

Gewonde bij botsing

Rond 20 over 10 vanmorgen zijn in de Guido Gezellelaan twee auto's gebotst. Daarbij viel één gewonde. Het ongeval zorgde ook een tijdlang voor verkeershinder.

ook-vanmiddag-nog-hinder-in-het-busvervoer

Ook vanmiddag nog hinder in het busvervoer

Uit een nieuwe update van De Lijn blijkt dat één chauffeur op vijf in Limburg niet is uitgereden. Op het stadsnet van Genk is tweederde van de ritten geschapt. In Hasselt gaat het om ongeveer een kwart. Op de streeklijnen is de hinder het grootst rond Genk, Hasselt en Beringen. Dat kan op deze woensdagmiddag voor extra problemen zorgen voor leerlingen die met bussen van De Lijn terugkeren van school.

er-schiet-niet-veel-meer-over

Er schiet niet veel meer over

De buitenmuren van het overdekte zwembad zijn nu zo goed als weg. Het bad zelf ligt nu helemaal gevuld met puin.

sommige-bussen-rijden-niet

Sommige bussen rijden niet

Ook vandaag is het busverkeer van De Lijn weer voor een deel verstoord doordat chauffeurs deelnemen aan een vakbondsactie. De stadslijnen in Hasselt en Genk rijden maar voor een deel maar ook wie in Heusden-Zolder de bus neemt moet rekening houden met het feit dat die misschien niet opdaagt. Zo rijden sommige bussen niet op de lijn 51, 52 en 92.Hier vind je meer details


p-arty-xl-night-kunsten-en-feesten-voor-jongeren

(P)ARTY XL Night: kunsten en feesten voor jongeren

Nu zaterdag wordt zowat heel cultuurcentrum Muze ingenomen door de (P)ARTY XL Night. Dat is een kunstevenement van, met en voor jongeren vanaf 16. Ook voor deze derde editie hebben Muze en het Sint-Franciscuscollege de handen in elkaar geslagen voor een mix van workshops, performances, DJ’s en feest. Tussen 20 en 23 uur kunnen jongeren verschillende kunstvormen proberen. Experimenteren met gitaar, drum of een ander instrument, kan bij Impulse. De Genkse rapper Don Luca brengt zijn (…) Lees het hele bericht

begut-mer-gien-melleuren-eh

Begût mer gien melleuren eh!

Ze zeggen wel eens dat iemand die buiten zijn zinnen is van woede in stoat es om 'melleuren' te begûn, daarmee bedoelen ze dan ongelukken of stommiteiten. Wellicht is het woord afgeleid van het Franse malheur.

veel-belangstelling-bij-start-ecce-homo

Veel belangstelling bij start Ecce Homo

Met 'Ecce Homo, emotions of men', loopt er opnieuw een aparte exp in kunstgalerij De Mijlpaal. De vernissage kon alvast op enorm veel volk rekenen. Daarbij kon de plezierige performance 'Walking men' op heel wat bijval rekenen. Je kunt de tentoonstelling met werk van heel wat gerenommeerde kunstenaars nog gaan bekijken tot 19 juni, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur of na afspraak.

sloopmachine-doet-zwembad-verdwijnen

Sloopmachine doet zwembad verdwijnen

Na de voorbereidende werkzaamheden, is de sloopmachine nu effectief aan de slag bij de afbraak van het zwembad in Zolder. Het gebouw verdwijnt nu tegen ijltempo uit het straatbeeld. Er is natuurlijk tegelijk heel wat puin op te ruimen. (foto Marie-Louise Joosten)

135-geflitst-in-ringlaan-en-schansstraat

135 geflitst in Ringlaan en Schansstraat

De verkeersdienst van de politie hield snelheidscontroles uit in de Ringlaan en Schansstraat. 714 wagens reden voorbij de flitsauto. In de Ringlaan reden 90 bestuurders sneller dan 50 km/u. In Schansstraat gingen 45 op 310 bestuurders in de fout. Eén overtreder krijgt een extra boete van € 110 wegens gsm'en aan het stuur. Voorts legden 21 bestuurders een ademtest af, maar iedereen blies safe. Andere overtredingen waren niet dragen van de gordel (4) of niet gebruiken van het kinderzitje, geen keuring en geen rijbewijs op zak.

toilettasjes-voor-vrouwelijke-vluchtelingen

Toilettasjes voor vrouwelijke vluchtelingen

Vrouw en Maatschappij Heusden-Zolder trok naar opvangcentrum de Bark met toilettasjes vol schoonheidsproducten voor de vrouwelijke vluchtelingen. Zij hebben immers zowel in hun thuisland als onderweg naar België heel wat meegemaakt. Daarom wil Vrouw en Maatschappij hen een hart onder de riem steken en een momentje van rust gunnen, want leven in een opvangcentrum is niet gemakkelijk Persoonlijke hygiëne en welzijn zijn bovendien een must, vandaar de steun van vrouwen voor vrouwen.

opvangcentrum-overrompeld-door-inbeslagnames

Opvangcentrum overrompeld door inbeslagnames

Het Vogel-& Zoogdierenopvangcentrum heeft de afgelopen 2 weken maar liefst 256 dieren om dringende redenen moeten ophalen. De verwaarloosde dieren zijn op 6 plaatsen in beslag genomen; Alken, Maasmechelen, Lint, Bornem, Herk-de-Stad en vandaag in Stevoort. Het gaat over heel wat diersoorten, van paarden, chinchilla’s tot waterschildpadden. Opvallend is de grote hoeveelheid in beslag genomen (…) Lees het hele bericht

an-en-maarten-fietsen-door-indonesie

An en Maarten fietsen door Indonesië

An Kindermans en Maarten Verlinden, die eerder ook al Benin doorkruisten met de fiets op zoek naar de ontwikkelingsprojecten van Vredeseilanden, zijn aan hun volgende expeditie bezig. Nu zijn ze naar Indonesië afgereisd. Daar zijn ze eerst neergestreken in Bali en vervolgens doorgereisd naar Sulawesi. Op het programma staat opnieuw een sportieve tocht langs de projecten van Vredeseilanden. En dan wil het natuurlijk al eens gebeuren dat je een lekke band moet repareren. An en Maarten verzamelen ondertussen voldoende materiaal om na hun terugkeer een info-avond te houden in de bib

vandaag-gezien-26-april-2016

Vandaag gezien

Ze zijn eerder schaars, maar enkele bomen leiden hun eigen leven op de mijnterril. (foto Marcel Gybels)

zaterdag-walpurgisfeest-aan-woutershof

Zaterdag Walpurgisfeest aan Woutershof

In Zolder-Centrum hebben Heemkundige Kring, Dorpsraad, handelaars en KWB de handen in elkaar geslagen voor de organisatie van het Walpurgisfeest nu zaterdag 30 april. Walpurgisnacht is van oorsprong een Europees voor-christelijk feest. De nacht van 30 april op 1 mei is genoemd naar de heilige Walburga. Het volksgeloof wilde dat in deze nacht de boze geesten vrij spel hadden. Het werd vooral in Noord-Europa gevierd, maar door Faust II van Goethe raakte het verder bekend. Het feest heeft ondertussen (…) Lees het hele bericht

vagevuurpad-is-derde

Vagevuurpad is derde

Bij de verkiezing van de gekste straatnaam van Limburg door Radio 2 is het Vagevuurpad in Heusden-Zolder uiteindelijk op de 3de plaats gestrand met 349 stemmen of 15,7 % van het totaal. Winnaar met 817 stemmen (36,8 %) werd de Wijvestraat in Zonhoven. De naam Wijvestraat heeft niets met vrouwen te maken. Het komt van Weiver, dat is een verbindingsweg tussen 2 dorpen, in dit geval Zolder en Zonhoven.

vandaag-gezien-25-april-2016

Vandaag gezien

Zelf worden we er niet opgewonden van, maar dit zijn dus parende langpootmuggen. (foto Jan Leijskens)

merelle-make-kan-gevoarlek-zen

Merèlle make kan gevoarlek zèn

Gè mot zoe gien merèlle make, hoor je soms iemand zeggen. In dat geval bedoelen ze gekke bewegingen uitmaken. Soms moet je ook merèlle make om bijvoorbeeld een hoog plafond te verven, of een boom te snoeien.

wanieswa-cup-voor-gijs-huybrecht

WaNieSwa-cup voor Gijs Huybrecht

De WaNieSwa-Cup is een herdenkingstrofee, genoemd naar François Lambregts, stichter van Badmintonclub Hebad in 1972 die de club meer dan 35 jaar leidde. Maar omdat de jeugd altijd zijn stokpaardje is geweest, is na zijn overlijden de WaNieSwa-cup in het leven geroepen. Die wordt tijdens het jeugdtornooi uitgeloot onder de finalisten van de JE-11, ME-11, JE-13 en ME-13. Dit jaar ging hij naar Gijs Huybrecht van Webacsa (Wellen) en werd overhandigd door Rita Lambregts, de dochter van Swa.

niki-theys-is-nieuwe-wijkagent

Niki Theys is nieuwe wijkagent

Vandaag heeft Niki Theys bij burgemeester Mario Borremans de eed afgelegd als nieuwe wijkagent bij de politie van Heusden-Zolder.

eigen-facebookpagina-voor-de-markt

Eigen Facebookpagina voor de markt

De multiculturele markt op de 2de en 4de woensdag  - in de volksmond de Turkenmarkt - is weliswaar een begrip tot ver buiten Limburg, maar toch willen de betrokken gemeentediensten ze nog verder 'in de markt' zetten. Daarom starten ze met een eigen Facebookpagina. Daar worden de bezoekers op de hoogte gehouden van de marktspecials, nieuwe marktkramers, er wordt (…) Lees het hele bericht

lyane-vanoevelen-en-emma-bosmans-vlaams-kampioen

Lyane Vanoevelen en Emma Bosmans Vlaams kampioen

Dit weekend hadden de Vlaamse kampioenschappen turnen voor B-gymnasten plaatsen. Van Moed en Volharding Berkenbos waren 9 gymnasten geselecteerd voor de verschillende leeftijdscategorieën en zij deden het uitstekend met liefst 5 medailles. Lyane Vanoevelen en Emma Bosmans werden Vlaams kampioen bij de 10- en 11-jarigen. Zilver was er voor Kaat Geusens (13-jarigen) en Natascha Jacobs die bij de 16-plus clubgenote Laura Achten net achter zich liet. Andere prestaties: Kyana Engelen 5de, (…) Lees het hele bericht

90-senioren-op-daguitstap-naar-de-eifel

90 senioren op daguitstap naar de Eifel

De daguitstap die seniorencentrum De Zandloper nu donderdag organiseert, is zo'n succes dat een tweede bus moest ingelegd worden. Donderdagmorgen vertrekken de senioren voor een dagje naar de Eifel. Daar bezoeken ze het complex Ordensburg Vogelsang, tijdens de Tweede Wereldoorlog een opleidingsinstituut van de nationaal-socialisten. Na de oorlog werden er Belgische militairen gelegerd. 10 jaar geleden gaven de Belgen Vogelsang terug aan de Duitsers die er de hoofdpoort voor het (…) Lees het hele bericht

1524-kinderen-in-buitenschoolse-kinderopvang

1524 kinderen in Buitenschoolse Kinderopvang

De Buitenschoolse Kinderopvang van het OCMW was in 2015 actief op 5 locaties. Naast de twee 'hoofdvestigingen' in Heusden- en Zolder-Centrum gaat het om Boekt, Bolderberg en Berkenbos. Alles samen werden 1524 kinderen opgevangen uit 942 gezinnen. Voor de school ging het om 157 kinderen, naschools om 301, op woensdagnamiddag om 100 en op een vakantiedag om 129.

de-brug-is-een-succes

De Brug is een succes

De thuiszorgdiensten van het OCMW hadden in 2015 de handen vol met 447 mensen die er een beroep op deden. Op 160 adressen werden bijna 45.000 uren gezinszorg gepresteerd, en nog eens bijna 18.000 uren poetsdienst op 160 adressen. Bijna 100 inwoners deden een beroep op de klusjesdienst. 22 werklozen zijn opgeleid tot zorgkundige. Verder werden 26 bejaardenwoningen en 28 serviceflats verhuurd en telde het dagverzorgingscentrum De Brug 45 gebruikers, gemiddeld 15 per dag. (…) Lees het hele bericht

bijna-2-000-mensen-klopten-aan-bij-sociale-dienst

Bijna 2.000 mensen klopten aan bij sociale dienst

Vorig jaar deden bijna 2.000 mensen een beroep op de sociale dienst van het OCMW. 299 van hen kregen een leefloon of financiële hulp. De grote meerderheid (1632) kwam met heel andere vragen: om advies, informatie, administratieve hulp, vorming, groepswerk, enz. En ook belangrijk, mensen uit alle lagen van de bevolking komen er aankloppen: jong en oud, uit alle deelgemeenten en uit alle inkomenscategorieën. Iedereen kan immers geconfronteerd worden met een (…) Lees het hele bericht

ook-dries-vanthoor-vindt-zijn-weg

Ook Dries Vanthoor vindt zijn weg

Dries Vanthoor lijkt meer en meer zijn mannetje te staan 'bij de grote jongens'. Zoveel is duidelijk na de eerste race om de Blancpain Endurance op het Italiaanse Monza circuit. De supersnelle omloop was evenwel niet meteen het beste parcours voor de Audi WRT's waarvan één bemand werd door de broers Laurens en Dries Vanthoor samen met een andere Belg, Frédéric Vervisch. Tijdens de kwalificaties was al duidelijk dat alles weliswaar dicht bij elkaar lag, maar dat de Audi's mogelijk iets tekort zouden schieten. En dat bleek ook tijdens de race waarin ze strandden op een 9de plaats. Ongetwijfeld waren ze hoger geëindigd als Dries niet was bestraft met een 'drive through' omdat hij een andere rijder had geraakt.

ophaalmachinisten-verzamelen-op-hun-werkplek

Ophaalmachinisten verzamelen op hun werkplek

Het evenement Mijn-Kracht was voor de vroegere ophaalmachinisten van de Mijn van Zolder een mooie gelegenheid om nog eens af te spreken op hun vroegere werkplek. Het werd een blij weerzien en er werden heel wat herinneringen opgehaald. Op de voorste rij (vlnr) Jules Houben, Rudi Schraepen ,Patrick Decabooter, Heinz Bohnefeld, Marc Bosmans, Jef Theunis, Albert Beerten. Achterste rij (vlnr) Louis Tielens, Jef Sampermans, Ronny Schoofs, Eddy Clerix, Bertus Keijmis. (foto Marina Poelmans)

positieve-balans-voor-mijn-kracht

Positieve balans voor Mijn-Kracht

Ondanks het koude, wisselvallige weer zijn gisteren duizenden mensen afgezakt naar Mijn-Kracht. Alleen tijdens de buien of guurste momenten was het plein korte tijd leeg, zoals ook blijkt op enkele foto's uit de Sky Watch. De formule om alle organisaties en instellingen rond het Marktplein samen een opendeur te laten houden gecombineerd met de opening van het toerismeseizoen, van de Erfgoeddag en dat gecombineerd met kunst en animatie, was duidelijk een voltreffer. Vandaag maken dan (…) Lees het hele bericht

helzoldstars-grijpen-de-overwinnning

Helzoldstars grijpen de overwinnning

De Team Speedway op Helzold had vandaag uiteraard weer heel wat spektakel in petto. De Helzoldstars namen het op tegen Team Nederland. De internationals moesten 15 heats betwisten, met in de laatste de snelste rijders tegen elkaar op de piste. En na een harde strijd om in die finale te geraken waren het de Helzoldstars die domineerden want Daniel Gappmaier haalde het voor zijn teamgenoot Romano Hummel. Ze totaliseerden daarmee voldoende punten voor hun team om Nederland met Henry van der Steen en (…) Lees het hele bericht

132-jonge-renners-strijden-in-eversel

132 jonge renners strijden in Eversel

Razend druk vandaag in heel Heusden-Zolder, ook in Eversel waar liefst 132 jonge renners tussen 8 en 14 jaar zich inschreven voor de Bèr Sjap Classic. En heel wat supporters stonden langs het parcours te supporteren voor de miniemen en aspiranten. Elke leeftijd had zijn eigen aangepaste afstand en de miniemen kregen telkens voor de koers een oefentijdrit van één ronde voor de wielen. Dat is niet alleen bedoeld als opwarming, maar ook om zich de discipline van het (…) Lees het hele bericht

van-marcke-en-kondasoua-snelsten-op-10-km

Van Marcke en Kondasoua snelsten op 10 km

De organisatoren van de ZolderRun keken vanochtend argwanend naar de lucht, maar hun vrees dat het gure weer en de voorspelde aprilse grillen de lopers thuis zouden houden, werd niet bewaarheid. Het was dan ook voor het eerst dat de loper zo vroeg al verwacht werden, maar als compensatie mochten ze ook door de gangen van cultuurcentrum Muze heen lopen. De kortste afstand, de 2,5 km, werd gewonnen door Heleen Seges uit Bilzen, die Lotte Tiesters uit Bierbeek en Nathalie Van Oosterwijck, ook al (…) Lees het hele bericht

mijnwerkerscafe-2-toekomst-van-het-mijnterrein

Mijnwerkerscafé 2: toekomst van het mijnterrein

Het tweede mijnwerkerscafé deze namiddag begon met burgemeester Mario Borremans, die onder meer de sluier lichtte over de toekomstvisie rond het mijnterrein. Zo zijn er de jongste tijd weer gegadigden opgedaagd voor de grotere stukken industriegrond die nog beschikbaar zijn. Schepen van toerisme Nico Geraerts onderlijnde dat ZLRD Luchtfabriek na een jaar een succes is, maar het nog verder wordt uitgespeeld als vertrekpunt voor wandelingen en verkenningen, dat volgend jaar werk gemaakt (…) Lees het hele bericht

mijnwerkerscafe-1-over-erfgoed-en-afkomst

Mijnwerkerscafé 1: over erfgoed en afkomst

Het eerste deel van het Mijnwerkerscafé vanmorgen tijdens de brunch in Den Lavaar stond vooral in het teken van het mijnerfgoed en de multiculturaliteit. Paul Boutsen van vzw Het Vervolg en Leen Gos van de Erfgoedcel vertelden over de inspanningen om het erfgoed in de mijnstreek te bewaren. En het gaat daarbij alleen niet meer alleen over de mijngebouwen, maar religieus erfgoed, immateriële zaken en vooral dat alles voor het grote publiek toegankelijk maken. Wat dat laatste betreft (…) Lees het hele bericht

terug-op-de-schoolbanken-op-erfgoeddag

Terug op de schoolbanken op Erfgoeddag

Het was vandaag Erfgoeddag en in Heusden-Zolder kan je dan traditiegetrouw ook op een aantal plaatsen terecht. De blikvanger was uiteraard het mijnterrein waar de happening Mijn-Kracht ook veel aandacht had voor het Erfgoed. In het museum van Circuit Zolder werden ook wat extra dingen getoond, die aansloten bij het thema rituelen. En de Heemkundekring van Zolder mocht heel wat bezoekers verwelkomen in 't Woutershof waar naast de vaste collectie ook een aantal items rond rituelen (…) Lees het hele bericht

veel-interesse-voor-recreantentornooi-van-hebad

Veel interesse voor recreantentornooi van Hebad

Badmintonclub Hebad Heusden organiseerde vandaag een recreantenontmoeting. Mensen die niet in competitie spelen, konden het tegen elkaar opnemen. Het gemengd dubbel was de 'koninginnenklasse' met liefst 15 koppels die via drie poules tot de finale doordrongen. Op de foto de winnaars en halve finalisten. Daarnaast waren er 7 teams voor het dames dubbel en 10 voor het heren dubbel. De Nederlanders van Palemig, in de (…) Lees het hele bericht

bolderberg-rondt-af-in-schoonheid

Bolderberg rondt af in schoonheid

Op de laatste speeldag in het volleybal heeft VCK Bolderberg nog eens alles uit de kast gehaald en het stuurde He-Voc Hechtel wandelen met 3-0. Maar die van Hechtel waren niet naar Bolderberg afgezakt om zich gewillig naar de slachtbank te laten voeren, in tegendeel, ze boden behoorlijk weerwerk, maar toch volstond telkens de eindspurt van VCK. Setstanden: 25-15, 25-22 en 25-15.

22-communicanten-in-boekt

22 communicanten in Boekt

22 kinderen deden vandaag hun eerste communie in Boekt. Het was een feestelijk gebeuren voor Mette Baerts, Chloé Hamers, Liam Henderix, Vince Henderix, Matisse Klingeleers, Jayro Passini, Mayra Pia, Arno Slegers, Dina Wellens, Maya Beerten, Alexia Bielen, Jelle Emonds, Mathias Groffi, Lily Munters, Liesel Roox, Louise Roox, Tibo Soeffers, Liese Stalmans, Jenthe Theysmans, Thibeaux Vandeurzen, Jens Vanharen, Ilany Waelburgs. Op de foto ook pastoor Giuseppe Di Salvatore en parochieassistente Brigitte Vandenbosch.   (foto Lode Beylemans)

hoog-bezoek-in-the-roxy-theatre-1

Hoog bezoek in The Roxy Theatre

Hoog bezoek zaterdag in The Roxy Theatre waar regisseur Oliver Hermanus zijn film 'The Endless River' kwam voorstellen en met veel plezier op de foto ging met een deel van de ambassadeurs van MOOOV Koersel-Beringen.

stevige-opkomst-bij-start-mijn-kracht

Stevige opkomst bij start Mijn-Kracht

Ondanks het wat gure weer was er al meteen heel wat volk op Mijn-Kracht. Zelfs tijdens de middag, toch traditiegetrouw de rustige periode op een happening, waren de attracties goed bezet en kregen de stands met streekhapjes en -drankjes heel wat bezoekers. Ook de optredens konden op heel wat bijval rekenen. En wie de moeite deed om zich even met de Skywatch tot op 50 meter te laten hijsen, die kreeg een adembenemend spektakel. (foto's van Marina Poelmans)

toerismeseizoen-is-geopend-1

Toerismeseizoen is geopend


in ZLDR Luchtfabriek is vanmorgen het toerismeseizoen 2016 van Heusden-Zolder geopend, samen met Erfgoeddag. Burgemeester Mario Borremans toonde zich fier over hetgeen in Heusden-Zolder en op de mijnsite allemaal gerealiseerd wordt en op het getouw staat. Schepen van toerisme Nico Geraerts gaf een overzicht van het toeristisch seizoen dat in en rond ZLDR Luchtfabriek met alle toepassingen, Circuit Zolder en De Wijers weer bijzonder gevuld zal worden. De aanwezigen kregen meteen een voorproevertje van de culinaire en multiculturele rijkdom van Heusden-Zolder. (meer foto's van Marina Poelmans)

frambozen-zijn-een-delicatesse

Frambozen zijn een delicatesse

De Frivole Framboos bracht zaterdag Delicatissimo, een ware delicatesse voor de liefhebbers ... en zo zijn er veel. (foto Lenscollectief)

veur-och-ooch-e-bekske-ejerdbere

Veur och ooch e bekske éjêrdbere?

Wjê hemme oos ierst éjêrdbere van dit joar geëjete en ze warre ferm lekker. Om maar te zeggen dat het aardbeienseizoen gestart is.

het-weer-koude-prik

Het weer: koude prik

Met een noordelijke luchtstroming wordt koude, maritieme en vooral ook gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. De neerslagkansen zijn hoog en de temperaturen bedroevend laag. Op het einde van de week komt het kwik stilaan hoger uit.
Vandaag zondag domineren wolken vaak en in de loop van de ochtend komt er regen opzetten. Nadien gaat de regen over in buien, mogelijk vergezeld van korrelhagel of korrelsneeuw. Het is koud bij slechts 8 graden.
Morgen blijft het lange tijd droog, maar (…) Lees het hele bericht

vandalen-beschadigen-berenkast

Vandalen beschadigen Berenkast

De Berenkast in Berkenbos is deze namiddag beschadigd door twee vandalen. Rond 16 uur zag de overbuurvrouw twee jongens stampen tegen het raampje in de deur van de boekenkast. Ze liep naar buiten en sprak de jongens aan, die hazenpad kozen. Ondertussen was het kwaad geschied. De politie heeft een pv opgemaakt.

mijn-kracht-de-mijnen-in-foto-expo-s

Mijn-Kracht: de mijnen in foto-expo's

Ook de liefhebbers van tentoonstellingen kunnen morgen hun hartje ophalen tijdens Mijn-Kracht. In Cedubo-de Badzaal tonen fotografen Danny Veys de ‘Kolenwasserij van Beringen’, Leo van der Kleij de wijk ‘Texas in Waterschei’ en Jos Coenen ‘de brandende terril van Eisden’ en dat onder de noemer Coalface. Andere foto's gaan over de mijnsluiting en het ophaalmachinegebouw voor zijn restauratie. In de (…) Lees het hele bericht

dbbc-zolder-stopt-ermee

DBBC Zolder stopt ermee

DBBC Zolder stopt met damesbasketbal. Dat heeft het bestuur zopas beslist. Zoals bekend had de club een ploeg in eerste provinciale en één in tweede. Eerder dit seizoen kondigde KBBC Zolder aan dat het ook met damesbasket gaat starten. De meeste speelsters uit het tweede provinciale team stappen over naar KBBC Zolder. De speelsters van eerste provinciale gaan vooral naar Hades/Kiewit.

vck-kadetten-titel-weg-op-laatste-speeldag

VCK-kadetten: titel weg op laatste speeldag

De kadetten van VCK Bolderberg hebben het op de laatste speeldag niet kunnen waarmaken. Ze reisden als leiders af naar naaste belager Stalvoc Beverlo. Een nederlaag met twee eigen winstsets had nog volstaan, maar ook dat lukte niet. Het werd een kurkdroge 3-0 nederlaag en weg titeldromen.

wieze-boys-wint-slotderby

Wieze Boys wint slotderby

Een derby vandaag om de competitie in het liefhebbersvoetbal af te ronden. Kampioen VK Wieze Boys A ging met 0-3 winnen bij achtervolger RP Products. Wieze Boys eindigt eerste met 69 punten, het won 23 matchen en verloor er één. Het heeft een doelpuntensaldo van 63. RP Products eindigt tweede met 56 punten, 18 gewonnen, matchen, 4 verliezen en 2 gelijkspelen. Het heeft een doelpuntensaldo van 41.

waterlek-en-inbraak-in-paardenstal

Waterlek, en inbraak in paardenstal

Vanmorgen is er opnieuw een waterlek geweest in Zolder-Centrum. Dat werd rond 8 uur opgemerkt in de Dekenstraat en er kwam behoorlijk wat water uit de grond aan de zijkant. Technici van De Watergroep werden erbij gehaald om het lek te herstellen. De hinder bleef beperkt. In De Hoeven is vanmiddag een inbraak in een paardenstal ontdekt. Het is niet duidelijk of daarbij iets buit is gemaakt.

brunch-in-den-lavaar-de-winnaars-zijn

Brunch in Den Lavaar: de winnaars zijn ...

Dit zijn de vijf winnaars van een brunch morgenvroeg in Den Lavaar, waarmee ook de start van Mijn-kracht wordt gegeven. Gerda Roosen, Kris Schepers, Sandra Marechal, Joannes Van der Velden en Albert Elsen

ecce-homo-emoties-van-de-man-in-de-mijlpaal

Ecce Homo - emoties van de man in De Mijlpaal

Morgen opent in kunstgalerij De Mijlpaal de tentoonstelling 'Ecce Homo - Emotions of Men'. ‘Ecce Homo’, zie hier de man, ... waren de woorden die Pontius Pilatus uitsprak nadat hij Jezus met de doornenkroon, gegeseld en bespot, toonde aan het volk. De tentoonstelling vertrekt vanuit deze beladen woorden met een verwijzing naar het historische en religieuze aspect ervan: de man van smarten en van het (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-23-april-2016

Vandaag gezien

Iedereen zal ondertussen al wel gemerkt hebben dat zowel de inheemse kerselaar als de Japanse kerselaar in volle bloei staan. (foto's Marcel Gybels)

de-kijk-van-richie-196

De kijk van Richie

Purperen regen, purperen tranen.

il-tartufo-wint-ikra-walst

Il Tartufo wint, Ikra walst

In de derde provinciale D van het zaalvoetbal heeft Il Tartufo Heusden vrijdagavond met 4-5 gewonnen bij Calcetto Genk 2014. In vierde provinciale A was Ikra Heusden niet te stoppen. Het walste met 16-1 over zvk United Lidosport heen.

win-filmtickets-voor-the-endless-river-in-roxy

Win filmtickets voor The Endless River in Roxy

Morgenavond om 20 uur wordt de Zuid-Afrikaans-Franse film 'The Endless River' in avant-première vertoond in The Roxy Theatre in Koersel. In september vorig jaar werd de film voor het eerst vertoond op het Filmfestival in Venetië, maar in onze contreien was hij nog niet te zien. The Roxy Theatre is er zowaar in geslaagd om regisseur Oliver Hermanus morgenavond naar Koersel te halen. Hij zal na de film het (…) Lees het hele bericht

speedwaytop-levert-strijd-op-helzold

Speedwaytop levert strijd op Helzold

De speedwayliefhebbers mogen zich dit weekend voor het eerst dit seizoen handenwrijvend richting Helzoldstadion begeven want de Speedway Club organiseert er de Team Speedway. Dat betekent dat de Helzold Stars het in teamverband opnemen tegen Team Netherlands en dat zowel in nationale als de internationale klasse. De internationale klasse volgt het Engelse League-systeem, waarbij 7 teams het tegen elkaar opnemen in 15 heats. De 15de manche brengt de 2 snelste rijders van ieder team op het (…) Lees het hele bericht

ruim-60-voorinschrijvingen-voor-zolderrun

Ruim 60 voorinschrijvingen voor ZolderRun

Er zijn al ruim 60 voorinschrijvingen genoteerd voor de ZolderRun die zondagochtend aan zijn 8ste editie toe is. Ook nu gaat de opbrengst weer naar 't Weyerke. De deelnemers worden verwacht aan de sporthal van Zolder waar de start en aankomst liggen en waar de kleedkamer- en douchefaciliteiten zijn voorzien. Het parcours is zoals elk jaar een gemengd: een deel over de straten van Zolder-Centrum en een deel zacht parcours door het Domherenbos. De ZolderRun krijgt nog extra aantrekkingskracht doordat de organisatie is opgenomen in het Heusden-Zolders loopcriterium en het KBWB-loopcriterium.

mijn-kracht-win-vijf-ontbijten-in-den-lavaar

Mijn-Kracht: win vijf ontbijten in Den Lavaar

Zondag moet je tijdens Mijn-Kracht zeker eens langskomen in Den Lavaar. Het eetcafé wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een televisie- en radiostudio waar straffe mijnverhalen worden verteld en waar wordt gekeken naar het mijnpatrimonium gisteren, vandaag en morgen. Uw dienaar mag er een hele reeks gasten ontvangen tussen 10 en 12 uur en tussen 14 en (…) Lees het hele bericht

inbraak-in-olvrouw-straat

Inbraak in OLVrouw-straat

In de Onze-Lieve-Vrouwstraat zijn inbrekers een woning binnengedrongen. Daarvoor forceerden ze de achterdeur. De buit is niet bekend.

voetgangersexamen-in-boekt

Voetgangersexamen in Boekt

De leerlingen van het 4de jaar van de lagere school Boekt hebben vandaag hun voetgangersexamen afgelegd. Op school werden de vijf basisvaardigheden grondig ingeoefend. Veilig rond een hindernis stappen die het voetpad verspert en oversteken op verschillende plaatsen: zebrapad, kruispunt met agent, T-kruispunt en tussen geparkeerde auto’s. Een jury volgde alles nauwkeurig op en gaf de punten. Nadien kregen de leerlingen hun diploma. (foto's Lode Beylemans)

ook-kwb-vrouwen-sluiten-kookcursus-af

Ook KWB-vrouwen sluiten kookcursus af

Bij de KWB in Heusden wordt nogal wat gesmuld tegenwoordig. Na de mannen vorige week sloten de dames hun kooklessen af met een ‘kookproef’ voor hun partners. Ze verrasten hun mannen met een mooie gedekte tafel en lekkere starters. Na wat ûchteren rond de receptietafels werd een heerlijke maaltijd geserveerd. En binnenkort een cursus afslanken in 4 lessen??? (foto's Stefan Aerts)

130-per-uur-in-de-mijnwerkerslaan

130 per uur in de Mijnwerkerslaan

In het kader van de aanpak van straatracen hield de politie snelheidscontroles in verschillende straten. 177 van de 747 gecontroleerde auto's reden te snel. De Sint-Jobstraat spande de kroon met 152 overtreders. In de Michel Scheperslaan waren er 10 overtreders, in de Ubbelstraatstraat 7. Maar in de Ubbelstraat reed één bestuurder 117 km per uur. In de Mijnwerkerslaan reden 8 op 78 besturders te snel, één straatracer haalde daar 130 per uur. Naar (…) Lees het hele bericht

leerlingen-bezochten-t-trapke

Leerlingen bezochten 't Trapke

De vijfdeklassers van de Vrije lagere school Berkenbos bezochten het dagcentrum ‘t Trapke in Het Weyerke. Ze fietsten er naartoe begeleid door de KWB Berkenbos. Na een korte uitleg over de werking van het Trapke mochten de kinderen een les ontspanningsoefeningen meevolgen. Ze waren onder de indruk van de rust en de eenvoud. Nadien gingen ze in gesprek met Lieselot, eenvoudige vragen en antwoorden, met een lach. Op het einde van het bezoek overhandigden Hanne en Hannes het sponsorgeld aan (…) Lees het hele bericht

lazarus-speelde-karamazow

Lazarus speelde Karamazow

Lazarus speelde Karamazow van Dostojevski, op een heel eigen wijze in Muze. (foto Lenscollectief)

verdeelde-n-va-staat-onder-curatele

Verdeelde N-VA staat onder curatele

Het is opnieuw crisis binnen de N-VA van Heusden-Zolder. Begin 2014 kreeg die al een aantal klappen te verwerken door het vertrek van burgemeester Borremans, schepen Schops en nog verschillende verkozenen en leden. En op dit moment is de partij opnieuw verdeeld in twee kampen, met een verschillende visie en houding. De kloof tussen beide kampen is blijkbaar zo diep, dat ze al apart vergaderden en de lokale afdeling uit elkaar dreigde te vallen. Daarop hebben de hogere partij-instanties N-VA (…) Lees het hele bericht

huul-hiet-da-es-geleunig

Huul hiet da es geleunig

As iets huul (of hiel) hiet es, dan zeggen ze wûl es dat het geleunig es. Geleunig wil zeggen gloeiend, zoals het ijzer dat smid Robin Das uit zijn vuur haalt. Trouwens, herinner je je nog onze pin van enkele dagen geleden. Als het om een heel gierige vrouw gaat, dan durven ze ook al eens over een geleunige pin spreken.

mijn-kracht-animatie-voor-alle-leeftijden

Mijn-kracht: animatie voor alle leeftijden

Op Mijn-Kracht valt zondag heel wat animatie te beleven. Tussen 10u30 en 12u30 en 13u30 en 17u30 kunnen kinderen onder leiding van Johan Cooreman aan de slag met Lego Stop Motion, korte speelse filmpjes met Legofiguren maar ze kunnen ook hun hart ophalen bij de Lego-installaties van Dirk Denoyelle. Wel vooraf inschrijven op de website. In de circusworkshop met BalanCirk maken de jongsten kennis met jongleren, diabolo, rola (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-21-april-2016

Vandaag gezien

Doorgaans krijgen we van Frans Morawski concertbijdragen uit Muze, maar vandaag zocht hij zijn muze elders, namelijk in de eigen tuin. Daarin is hij al enkele jaren vrij intensief bezig met voorjaarsbloemen. In de late lente de bollen uit de grond halen, dan de jonge bollen afscheuren om te vermeerderen en net voor de vrieskoude alles weer de grond in. En op een zonnige lentedag als vandaag danken de bloemen dan terug met hun kleurenpracht. (meer)

femma-eversel-vierde-lentefeest

Femma Eversel vierde lentefeest

Femma Eversel hield zijn lentefeest, daarvoor daagden heel wat leden op. Ze genoten van drankjes en hapjes, een vocaal optreden met meezingers, toneel, tombola, ... traditiegetrouw werd het goede doel niet vergeten en mag Wereldsolidariteit op een steuntje rekenen. (foto's Rita Vanhove)

ocmw-discrimineert-zelfstandigen

'OCMW discrimineert zelfstandigen'

OCMW-raadslid Ben Vandebergh (Open VLD) vindt dat het OCMW te weinig rekening houdt met de sociaal-economische situatie van zelfstandigen. Hij verwijst naar studies van UNIZO, DYZO en NSZ waaruit blijkt dat ruim 1 op 6 zelfstandigen een pak minder verdient dan de Europese armoedegrens van bijna 1.100 euro. En dat druist in tegen het algemeen beeld dat bestaat over zelfstandigen. Op de OCMW-raad van deze week werden de sociale tarieven voor de buitenschoolse kinderopvang besproken en (…) Lees het hele bericht

kinderen-worden-illustrator

Kinderen worden illustrator

Onder de noemer '4 tekent mee' bezoeken dezer dagen alle vierde leerjaren de bib. Samen met illustrator Debbie Lavreys speuren de kinderen naar weetjes over boeken en illustraties. Hun kennis wordt op de proef gesteld in een interactieve quiz vol animatiebeelden uit de mooie prentenboeken van Debbie. Daarna mogen ze zelf aan de slag en allerlei fantasiedieren verzinnen en tekenen. Tenslotte kiezen de kinderen een boek om uit te lenen.

flitsmarathon-meer-dan-500-bestuurders-gepakt

Flitsmarathon: meer dan 500 bestuurders gepakt

Ook in Heusden-Zolder zal de flitsmarathon veel autobestuurders zuur opbreken want liefst 502 bestuurders zijn geflitst. Dat is bijna 12 %, want tussen 6 uur 's morgens en 20 uur passeerden 4227 wagen het flitstoestel in 9 straten. Vooral in Sluisbamd rijden ze te snel door de wijk: 144 bestuurders op 456 en ook de Inakker krijgt een twijfelachtige reputatie met 79 op 162 (42%) te snel in de bebouwde kom. In de Brugstraat werd een straatracer geklist: hij reed 100 km/u (…) Lees het hele bericht

de-nieuwste-uitvinding-van-rene-en-katty

De nieuwste uitvinding van René en Katty

Op het Zilvermeer in Mol hebben René Baldewijns en Katty Vermeulen gisteravond hun nieuwste uitvinding getest: de Electric Paddle Drive. Het is een combinatie van een gigantische helm - die als stuurhut fungeert - en een elektrische boot. De boot bestaat eigenlijk uit peddels, ze heeft sensoren, de motor is computergestuurd en heeft een camera aan de achterzijde. De 'boot' is daardoor erg wendbaar en tegelijk ook erg stil. René en Katty zullen er binnenkort wellicht mee te zien zijn (…) Lees het hele bericht

een-chaotische-verkeersochtend

Een chaotische verkeersochtend

Het verkeer op E 314 is een groot deel van de ochtend in de soep gedraaid door 3 ongevallen. Iets voor 8 uur begon het met een aanrijding tussen Heusden-Zolder en Zolder-Terlaemen. Dat veroorzaakte een file en in die file gebeurden nog eens twee ongevallen. Daarbij vielen geen gewonden maar de problemen werden alleen maar groter. Er moesten onder twee vrachtwagens getakeld worden en dat zorgde ook voor veel hinder. Terwijl de file langer werd, kwam er in Genk ook nog eens een oliespoor bij. Om 10 uur (…) Lees het hele bericht

vertellers-oefenen-in-het-berenhuis

Vertellers oefenen in Het Berenhuis

Op 4 en 5 juni viert Het Berenhuis zijn zesde verjaardag. Dat lijkt nog een hele tijd weg maar er wordt nu al aan de voorbereidingen gewerkt. Zo zijn de deelnemers aan de cursus 'Verhalen vertellen' druk aan het oefenen in Het Berenhuis. Zij zullen in het feestweekend de bezoekers verwennen met verhalen bij de schilderijen van Marcel Witte.

nieuwe-belijning-op-de-koolmijnlaan

Nieuwe belijning op de Koolmijnlaan

Ook al staat er nog een bordje 'markering ontbreekt' en zijn er nog enkele signalisatiepaaltjes achtergebleven, de belijning op het vernieuwde deel van de Koolmijnlaan is nog volledig afgewerkt. Nu zouden bestuurders ook uit de middenberm moeten wegblijven ... (foto's Marcel Gybels)

200-mensen-op-wereldfeest-lindeman

200 mensen op Wereldfeest Lindeman

Mooi weer en een aantrekkelijk programma, dat zorgde er samen voor dat zo'n 200 mensen naar het Wereldfeest aan wijkcentrum Lindeman kwamen. Speelpleinwerking Het Heem, Het Berenhuis en de turnclub animeerden de kinderen en lieten hen kennismaken met nieuwe spelen. De ouders genoten ondertusen van Fairtradedrankjes en de aanstekelijke muziek van Kunda Buffi. Het feest stond in het teken van ontmoeting en duurzaamheid. (foto's Gerlinde Gilissen)

de-eerste-dure-broamberen

De eerste dure broamberen

Op de veiling BelOrta zijn vandaag de eerste braambessen van het seizoen verkocht, aan liefst 20 euro per bakje van 125 gram. Braambessen? Wij noemen dat toch broamberen.

het-staat-nog-recht

Het staat nog recht ...

Ondanks de officiële start van de afbraakwerken, is na vandaag aan de buitenkant van het zwembad nog niet veel verandering te bespeuren. Maar voor een laatste duik moet je ook niet meer langskomen uiteraard.

theepot-te-lang-op-het-vuur

Theepot te lang op het vuur

De brandweer is vanavond opgeroepen naar een woning aan het Wendelenhof, die met rook gevuld was. Het bleek te gaan om een theepot die te lang op het vuur was blijven staan. De toestand was dan ook meteen onder controle en de brandweer kon zich beperken tot het verluchten van de woning.

politie-pakt-sluikstorter

Politie pakt sluikstorter

In Pastoor Paquaylaan heeft de politie een sluikstort aangetroffen naast een kledingcontainer. Zoals dat trouwens in zowat heel de gemeente het geval is. De dader kon worden opgespoord en mag zich aan een een boete van minstens € 250 verwachten. Voor die prijs kun je dikwijls naar het recyclagepark rijden ..

meer-dan-8400-euro-verkeersbelasting-geind

Meer dan 8400 euro verkeersbelasting geïnd

Samen met de Vlaamse Belastingdienst (VlaBel) hield de politie controles op diverse plaatsen in de gemeente. Bij 1207 wagens vonden de inspecteurs 16 eigenaars die in het totaal nog € 8426 verkeersbelasting moesten betalen. 2 bestuurders konden hun schuld niet onmiddellijk vereffenen. Hun wagens werden in beslag genomen, één is getakeld, de andere kreeg een wielklem. De politie bekeurde 3 bestuurders die zonder verzekering reden, 2 van hen bestuurden een niet-gekeurd voertuig. (…) Lees het hele bericht

het-weer-het-wordt-kouder-8

Het weer: het wordt kouder

De kern van een hogeluchtdrukgebied, momenteel nabij Londen, evacueert de volgende dagen richting IJsland. De oostelijke luchtstroming krimpt daarbij naar het noorden, waardoor koude en onstabiele maritieme lucht wordt aangevoerd. In het weekend maakt het kwik een flinke duik.
Vandaag domineert de zon het weerbeeld tot de late avond. Dankzij drukstijgingen komen er nauwelijks of slechts enkele wolken voor. Het kwik bereikt 15 graden.
Morgen kan de zon opnieuw het weerbeeld domineren en (…) Lees het hele bericht

mijn-kracht-veel-live-muziek

Mijn-Kracht: Veel live-muziek

Mijn-Kracht volgende zondag op en rond het Marktplein wordt een happening in heuse festivalstijl. Dat betekent natuurlijk ook dat er heel wat muzikale optredens zullen zijn, en met de mensen van Muze aan de regie weten we vooraf dat kwaliteit en ambiance dan centraal zullen staan. Vroeg in de namiddag barst op het terras van ZLDR Luchtfabriek het muzikale luik los met Along Comes Mary (foto), Trio Tritane, We Two, Big Joe & Little Gema… Maar ook tijdens het Mijnwerkerscafé van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur in Den Lavaar zijn er optredens, onder meer ook Johan Schroyen en Gemma Lopez, Rocco di Turi en Arturo Bellini, Vincenzo Petrelli, en mogelijk nog muzikale verrassingen.

andere-procedures-voor-straatnamen-en-buurtfeesten

Andere procedures voor straatnamen en buurtfeesten

Op de agenda van de gemeenteraad van volgende week donderdag om  19 uur staan 17 punten voor de openbare zitting. Het gaat om veel cijfermateriaal zoals de rekeningen van de kerkfabrieken en het jaarverslag en de afrekening van Buurtzaken 2015. De raad krijgt ook de afschaffing van de straatnamencommissie voorgeschoteld, er zou in de toekomst een nieuwe procedure gehanteerd worden waarbij ook de bevolking inspraak krijgt. En als de raad het licht op groen zet, dan wordt de aanvraag voor financiële steun bij straatfeesten ook eenvoudiger.

20-000-tussenkomsten-voor-mijn-wachtpost

20.000 tussenkomsten voor Mijn-Wachtpost

De huisartsenwachtpost Mijn-Wachtpost, die in het Medisch Centrum Beringen zit en mikt op de 150.000 inwoners van West-Limburg, is nu een jaar actief. De evaluaties zijn positief. De patiënten reageren tevreden, ook al omdat met één locatie en één telefoonnummer alles duidelijker is geworden. Bovendien worden lange wachttijden vermeden door op piekuren met twee auto's huisbezoeken te doen. De (…) Lees het hele bericht

flitsmarathon-ook-in-heusden-zolder-gestart

Flitsmarathon ook in Heusden-Zolder gestart

De flitsmarathon is gestart. In heel het land houden de lokale politiekorpsen en de federale wegpolitie 24 uur lang snelheidscontroles. En ook in Heusden-Zolder is de kans groot dat snelheidsduivels tegen de lamp lopen want de flitsauto is al in actie sinds 6 uur vanmorgen, en 't is nog lang niet afgelopen ...

binnenkort-meer-webshops-in-heusden-zolder

Binnenkort meer webshops in Heusden-Zolder?

Stebo en de Middenstandsraad organiseerden dinsdagavond een workshop rond de mogelijkheden en het opzetten van een webshop. Verschillende lokale ondernemers kwamen er hun licht opsteken en deden al heel wat inspiratie op.

ook-in-heusden-zolder-hinder-bij-de-lijn

Ook in Heusden-Zolder hinder bij De Lijn

Vandaag is er hinder bij de bussen van De Lijn, dat komt door een vakbondsactie. Er wordt een betoging georganiseerd tegen de regeringsmaatregelen en nogal wat chauffeurs van De Lijn nemen daaraan deel. Bij de streeklijnen is de hinder het grootst in West-Limburg. Zo moet je onder meer rekening houden met sommige diensten op de lijnen 51, 52, 92 die niet rijden. Hier krijg je heel de tijd een actuele stand van zaken.

zwembad-verdwijnt-uit-dorpsbeeld

Zwembad verdwijnt uit dorpsbeeld

De aangekondigde afbraak van het overdekt zwembad in Zolder-Centrum start vandaag. Nadat de afgelopen dagen een omheining werd gezet, laat aannemer Croes uit Geetbets vandaag de sloopmachines aanrukken. Toch zal er niet met de grove borstel worden doorgegaan. Het is immers de bedoeling om nog wat materialen te recupereren en anderzijds moet er opgelet worden dat de tussenmuur met de sporthal niet beschadigd wordt. In de loop van mei moeten de laatste resten van het zwembad weg zijn en dan is er extra parking ter beschikking. Al zal natuurlijk moeten afgewacht worden wat met de site gebeurt in de toekomst.

strafvermindering-voor-agressieve-vrouw

Strafvermindering voor agressieve vrouw

De vrouw van 23 uit Heusden-Zolder die vorig jaar tot 2 jaar effectieve gevangenisstraf was veroordeeld omdat ze opzettelijk met haar terreinwagen over de benen van een jongeman reed, heeft in verzet strafvermindering gekregen. Het wordt nu één jaar effectief, en één jaar met uitstel op voorwaarde dat ze haar drugsverslaving aanpakt. De vrouw, die eerder al verschillende veroordelingen opliep, moet het slachtoffer om te beginnen al meer dan 25.000 euro schadevergoeding betalen.

vandaag-gezien-19-april-2016

Vandaag gezien

Deze fuut heeft duidelijk geen gezelschap nodig om te genieten. (foto Marcel Gybels)

zolderrun-nog-tot-vrijdag-voorinschrijvingen

ZolderRun: nog tot vrijdag voorinschrijvingen

Het ziet ernaar uit dat de ZolderRun 2016 weer een succesvolle editie wordt, want al heel wat lopers hebben zich ingeschreven en we hebben er de voorbije dagen ook al volop zien trainen. Nog tot en met vrijdag 22 april kun je voorinschrijven, gewoon hier klikken en alles invullen. Betalen moet je pas aan de kassa, maar je nummer ligt daar ook al klaar.

het-duut-pijn-in-menne-strank

Het duut pijn in mènne strank

Ne mins kan al es pijn hemme in zènne strank. Dat betekent dan dat hij of zijn pijn heeft in de onderrug. Zeer vervelende plaats.

gemeente-wil-bod-doen-op-centraal-magazijn

Gemeente wil bod doen op Centraal Magazijn

De gemeente gaat een bod doen op het Centraal Magazijn op het mijnterrein. Dat gebouw wordt op 17 mei om 15 uur openbaar verkocht in het Muzecafé. Na het faillissement van het bedrijf Immafamco kwam het gebouw in handen van de curatoren terecht die vervolgens notarissen hebben gevraagd om het openbaar te verkopen. Zoals bekend wilde initiatiefnemer Bruno Buyse er onder meer lofts en winkelruimtes onderbrengen, maar de vergunningbetwistingen sleepten aan. Het schepencollege heeft nu (…) Lees het hele bericht

begin-mei-bloedinzamelingen-van-rode-kruis

Begin mei bloedinzamelingen van Rode Kruis

De bloedgevers mogen hun agenda bij de hand nemen want de inzamelploegen van het Rode Kruis komen binnenkort naar Heusden-Zolder. Op maandag 2 mei is het te doen in Ons Huis in Berkenbos, op dinsdag 3 mei in Sint-Baaf in Eversel en op woensdag 4 mei in de Witte Zaal in Bolderberg. De bedjes staan klaar van 18 uur tot 20u30.

fc-bolderberg-zoekt-jeugdtrainers

FC Bolderberg zoekt jeugdtrainers

K. Bolderberg FC is op zoek naar enkele jeugdvoetbaltrainers die graag binnen een bruisende familieclub met de jeugd aan de slag willen gaan. Als jeugdtrainer kun je ook een eerste stap zetten in het trainerschap om van daaruit door te groeien. Concreet zoekt Bolderberg jonge of ervaren trainers die zich in de week en het weekend enkele uren willen vrijmaken. 't Is de bedoeling om te starten in het seizoen 2016-2017. Contact opnemen via jeugd[!]kbolderbergfc.be https://www.facebook.com/jeugdwerkingbolderbergfc

doorprikt-sos-cite

DOORPRIKT: SOS Cité

8 cafés, 3 goktenten en 1 nachtwinkel die een resem overtredingen opstapelen ... De controle van de verschillende inspectiediensten op de Cité heeft haar eigen noodzaak bewezen. Met de uitgebreide verplichtingen op hygiënisch en administratief vlak, kan elke horecazaak tegenwoordig uiteraard wel op de één of andere kleine nalatigheid betrapt worden. Maar de overtredingen die daar zijn vastgesteld, waren wel heel flagrant: zwart werk, drankverkoop in het zwart, (…) Lees het hele bericht

mijn-kracht-proeven-van-alles

Mijn-Kracht: proeven van alles ...

Zondag tijdens Mijn-Kracht krijgen uiteraard ook eten en drinken een prominente plaats toebedeeld. Zo kun je vanaf 9 uur deelnemen aan een brunch in Den Lavaar, reserveren daarvoor via 011 82 26 96 of mail info[!]denlavaar.com. We hebben natuurlijk ook heel wat streekproducten tegenwoordig en die kunnen de bezoekers proeven in de (…) Lees het hele bericht

info-avond-over-limburgse-wielerschool

Info-avond over Limburgse Wielerschool

De Provinciale Wielerschool Limburg organiseert nu vrijdag om 19 uur een info-avond in het Cycling Center op Circuit Zolder waarin de opleiding uit de doeken wordt gedaan voor geïnteresseerde leerlingen en hun ouders. De PWL geeft talentvolle jongeren de kans om hun geliefkoosde sport te combineren met een opleiding fietsmechanicien. Jongeren tussen 15 en 18 kunnen dus tegelijk trainen overdag en een diploma secundair onderwijs behalen. Trainer is Danny Stevens, die ook Jasper (…) Lees het hele bericht

nieuw-verlies-voor-la-baracca

Nieuw verlies voor La Baracca

In de eerste provinciale van het zaalvoetbal heeft La Baracca Lindeman vanavond met 3-7 verloren van JWW Meulenberg. Later op de avond versloeg in derde provinciale D Hz Real Heusden Real Jills Diepenbeek met 7-5.

nie-tevool-pienoeten-tegekomen

Nie tevool pienoeten tegekomen ...

As gè bè ne pienoet mee op café gût, dan probeer djèn och den hulen oavend af te zoape. 't Gaat dus over een gierigaard, die liefst drinkt op kosten van een ander zonder zelf een rondje te geven. Een vrouw noemen ze eerder een pin. Herinner je nog de Driekoningen: als er niet werd opengedaan, zongen ze 'Hoeg hoas, leeg hoas, djoa zit een gierige pin in hoas.'

zondag-koersen-miniemen-en-aspiranten-in-eversel

Zondag koersen miniemen en aspiranten in Eversel

De wielerliefhebbers uit Limburg en omgeving verzamelen nu zondag in Eversel want Wielerclub Berg-Op organiseert daar de Bèr Sjap Classic voor miniemen en aspiranten. Tussen 10u30 en 17 uur krijgt het publiek er een waaier van koersen aangeboden. In de voormiddag komen achtereenvolgens de miniemen 8-jarigen (4 km), 9-jarigen (6 km), 10-jarigen (10 km) en 11-jarigen (15 km) aan de start. Na de middag is het de beurt aan de aspiranten. De 12-jarigen rijden 20 km, de 13-jarigen 25 km en de 14-jarigen 35 km. Centraal in het gebeuren staat de feesttent in de Kruisherenstraat.

30-communicantjes-in-eversel

30 communicantjes in Eversel

Feest in Eversel, want daar deden liefst 30 kinderen hun eerste communie. Na de mis werden witte ballonnen met kaartjes opgelaten, die gingen hoog in de lucht. (foto's Rudi Rykers)

8-dronken-bijna-6-te-snel

8 % dronken, bijna 6 % te snel

Tijdens een SLim-actie legden 124 bestuurders een ademtest af, 10 hadden teveel gedronken. 3 van hen zaten net iets boven de tolerantiedrempel, maar 7 anderen vertoonden duidelijke tekens van alcoholintoxicatie-, Bij controles in de rest van Limburg ging 3% in de fout, in Heusden-Zolder 8%. 2 auto’s werden ingehouden. 1169 wagens passeerden het flitstoestel. 69 bestuurders reden te snel: Beringersteenweg (27), Koolmijnlaan (17), Michel Scheperslaan (15) en St.-Jobstraat (10). Eén (…) Lees het hele bericht

zonnewagens-rijden-eigen-24-uren

Zonnewagens rijden eigen 24 uren

Van 23 tot 25 september wordt Circuit Zolder weer ingenomen door zonnewagens tijdens de tweede editie van de iLumen European Solar Challenge. Maar de grote primeur is een 24 uren race voor zonnewagens, die het zullen opnemen tegen de elektrische wagens van Tesla. Het wedstrijdreglement zal zo worden opgesteld dat de zonnewagens gewaagd zijn aan de Tesla’s voor de overwinning. In ieder geval zal de Europese kampioen dat weekend op Zolder gekroond worden. De deelnemers kunnen Internationale (…) Lees het hele bericht

racen-aan-117-per-uur-in-mijnwerkerslaan

Racen aan 117 per uur in Mijnwerkerslaan

In zijn aanpak van het straatracen hield de politie snelheidscontroles in 5 straten. 1705 wagens passeerden het flitstoestel. 51 bestuurders negeerden de snelheidsbeperking. In de Koolmijnlaan-cité waren er 2 snelheidscontroles, daar reden 26 van de 651 bestuurders te snel. Voorts werden overtredingen vastgesteld in Stationsstraat (13), Mijnwerkerslaan (8) en Boekterheide (4). Een straatracer reed in Mijnwerkerslaan aan 117 km/u. 4 overtreders krijgen een extra boete wegens gsm'en aan het stuur (2), rijden zonder gordel en claxonneren binnen de bebouwde kom.

nieuwe-kaarten-en-ambassadeurs-van-de-wijers

Nieuwe kaarten en ambassadeurs van De Wijers

Op de Tipgeversdag van De Wijers op Herkenrode zijn vandaag 6 spotterskaarten en de vernieuwde toeristische ontdekkingskaart van De Wijers voorgesteld. De gratis ontdekkingskaart biedt toeristen een overzicht van De Wijers, met wandelingen, domeinen en parken, fietsroutes en –verhuurplaatsen, cultuurhistorisch erfgoed, er is ook aangeduid waar het kindvriendelijk is, waar je kunt picknicken, ... Met de spotterskaarten kunnen bezoekers de typische streekdieren snel herkennen, met (…) Lees het hele bericht

12-horecazaken-op-cite-in-overtreding

12 horecazaken op Cité in overtreding

In het kader van het buurtplan "Leefbare handelskern Koolmijnlaan-cité" voerde de politie in samenwerking met inspectiediensten RVA, werk- en sociale economie, belastingen, toezicht sociale wetten en het federaal voedselagentschap een gecoördineerde controleactie uit. In totaal ontvingen de diensten meldingen van inbreuken in 12 handelszaken waaronder 7 cafés, 3 amusementsinrichtingen, 1 nachtwinkel en 1 frituur. De inspecteurs stelden vooral inbreuken vast wegens zwartwerk (6) (…) Lees het hele bericht

de-zandloper-heeft-een-ipadcafe

De Zandloper heeft een iPadcafé

In De Zandloper kun je voortaan elke woensdag terecht op het iPadcafé. Je krijgt er een antwoord op vragen over het gebruik van iPad, iPhone- of iWatch? Je leert er instellingen aanpassen maar ook met anderen je ervaringen delen, tips uitwisselen, leuke apps ontdekken. Ervaringsdeskundige Rita Stevens helpt iedereen gratis op weg en leert handige apps. Elke woensdag van 13u30 tot 15u30, maar niet op feestdagen en tijdens schoolvakanties. Info: ipadcafehz[!]gmail.com

bolderbergse-wandelpeters-bestaan-10-jaar

Bolderbergse wandelpeters bestaan 10 jaar

De wandelmeters en –peters van de regio Bolderberg bestaan 10 jaar en dat vierden ze met een ontbijtwandeling. De peters en meters stappen geregeld door het wandelgebied van het Regionaal Landschap Lage Kempen in Bolderberg en ze melden mankementen zoals verdwenen paaltjes of slecht bereikbare wandelpaden. Zo kan het Regionaal landschap de wandelgebieden beter onderhouden. Hoofdwandelpeter Louis Hauquier bevestigt dat het gezelschap na 10 jaar een hechte groep is, die zijn taak ernstig neemt. En de andere wandelaars kunnen volop van die inspanningen genieten.

het-vagenvuurpad-als-gekke-straatnaam

Het Vagenvuurpad als gekke straatnaam

Radio 2 is op zoek naar de gekste straatnaam van Vlaanderen. Eerst wordt de gekste per provincie verkozen en die gaat dan naar de 'Vlaamse' finale. Er zijn 5 straatnamen genomineerd in Limburg, na massale inzendingen door de luisteraars. Daarbij ook het Vagenvuurpad in Heusden-Zolder. Stemmen kan hier.

vandaag-gezien-18-april-2016

Vandaag gezien

Als de zon schijnt, komen de kleuren van de lentebloemen nog beter tot hun recht. (foto's Gust Ischen)

kyano-schepers-is-vlaams-kampioen-toestelturnen

Kyano Schepers is Vlaams kampioen toestelturnen

Kyano Schepers heeft dit weekend goud behaald op de Vlaamse kampioenschappen toestelturnen in Izegem, bij de 10-jarige jongens. De deelnemers hadden zich voor de kampioenschappen geplaatst via provinciale voorrondes en in de finales kwamen ze in een A-, B-, of C-niveau terecht. Voor Kyano was dat het A-niveau. Als Vlaams kampioen is hij ook automatisch voor de Belgische kampioenschappen geselecteerd.

mijn-kracht-rondkijken-in-het-mijnverleden

Mijn-kracht: rondkijken in het mijnverleden

Tijdens Mijn-Kracht zondag zetten alle gebouwen rond het Marktplein hun deuren open. In de Kringwinkel  kun je tussen 10 en 17 uur gaan rondneuzen in de tweedehandsspullen. Jong en oud kunnen deelnemen aan een zoektocht en wie eens achter de schermen wil piepen, die kan met een rondleiding mee om 11, 14 en 16 uur. De andere gebouwen zetten de deuren open (…) Lees het hele bericht

bluesheaven-in-het-muzecafe

Bluesheaven in het Muzecafé

Fabrizio Poggi, een bluesman van wereldklassse, die al speelde met al de groten in de blueswereld, bleek een enorm 'amaibel' man te zijn. De warmte en levensvreugde van deze kleine Italiaan raakte de aanwezigen, in het overvolle Muzecafé, dat even een blueskroeg ergens in de States leek. "Om blues echt te voelen mag je geen 'Hole in your soul', een gat in je ziel hebben," zei Fabrizio, een betekenis die aan het eind van de avond voor iedereen duidelijk werd. En zijn Belgische begeleidingsgroep ging volledig mee in het verhaal. (meer foto's van Ria De Clerck)

gudder-oach-noa-oer-aarse

Gûdder oàch noa oer aarse?

Als je hier zegt dat je straks of morgen noa oer aarse gût, dan kunnen mensen uit andere streken wel eens raar opkijken, want dat woord kan hen aan iets anders doen denken. Nochtans zijn de aarse gewoon onze ouders.

vandaag-gezien-17-april-2016

Vandaag gezien

Stefan Was stapte nog eens over de terril waar de boomleeuweriken de wandelaars verwelkomen met hun gezang. Ze laten zich moeilijk fotograferen maar het is Stefan wel gelukt. Voor de rest staat ook de gaspeldoorn in volle bloei. Erg mooi

de-balans-van-de-voetbalprovinciale

De balans van de voetbalprovinciale

Nu de provinciale voetbalcompetitie erop zit, is het tijd voor een korte cijferbalans. In de eindstand van 3de provinciale A staat Anadol eerste met 70 punten uit 30 wedstrijden, 23 gewonnen en 6 verloren matchen en een doelpuntensaldo van 39. Het telt 10 punten meer nummer 2 Turkse. Bolderberg eindigt op een gedeelde 8ste plaats met 42 punten. BFC won 12 keer en verloor even vaak. Het kreeg 4 doelpunten meer tegen dan het maakte. In vierde provinciale A staan de drie ploegen van hier netjes op een (…) Lees het hele bericht

sluys-lanting-met-ruimte-voorsprong

Sluys-Lanting met ruimte voorsprong

Het New Race Festival op Circuit Zolder zit erop. In de historische Monoposto werd race 1 gewonnen door Falk Künster in een GRD voor Pierre Merche in Ralt en Kees van der Wouden in een Royale. Race 2 was voor Pierre Merche die deze keer Carly Meskes in een Van Diemen en Ian Foley in een Reynard achter zich liet. In de Supercar Challenge won het duo Dontje-Dontje in een LMP3 race 1 met bijna 14 seconden voorsprong op Henry Zumbrink in een Volvo S 60 en liefst 1'10 (…) Lees het hele bericht

vandaag-podiumplaats-voor-vanthoor

Vandaag podiumplaats voor Vanthoor

De eerste manche van de Duitse ADAC GT Masters op het circuit van Oschersleben is eentje met gemengde gevoelens geworden voor Laurens Vanthoor. In de eerste race startte ploegmaat Florian Stoll en moest Vanthoor overpakken voor de finale, maar ze geraakten met hun Audi van kfzteil24-APR Motorsport niet verder dan een 10de plaats. Vandaag ging het in omgekeerde volgorde, Vanthoor nam een goede start en Stoll kon het op een derde plaats afmaken zodat ze toch op het podium geraakten.

veel-auto-s-en-toeschouwers-op-mustang-fever

Veel auto's en toeschouwers op Mustang Fever

Mustang Fever 2016 in de Schaapsweg en de omliggende straten werd vandaag overspoeld door Mustangs van alle generaties uit heel het land maar net zo goed uit de buurlanden. En ook de massa toeschouwers kwam uit alle windstreken. Velen gingen ook eens in de Mustang Garage de enorme collectie schaalmodellen van Adelbert Engler bekijken. Zelf was de organisator een groot deel van de middag niet aanwezig. Hij kwam vanuit Antwerpen met een vliegtuig van het type Mustang over het evenement en (…) Lees het hele bericht

winst-voor-bolderberg-pandoering-voor-anadol

Winst voor Bolderberg, pandoering voor Anadol

In de derde provinciale A moest kampioen Anadol een 5-0 pandoering slikken bij KFC Ham United. Bolderberg daarentegen won met 0-1 bij HO Heide Hasselt.

sk-heusden-mist-de-eindronde

SK Heusden mist de eindronde

In de vierde provinciale A ligt de eindrondedroom van SK Heusden 06 aan diggelen. In de beslissende wedstrijd kwam de ploeg niet verder dan 0-0 tegen Sparta Lille, terwijl concurrent Peer wel won. 200 toeschouwers zagen een ontgoocheld team het terrein verlaten. Statie Zolder verloor met 4-1 bij VV Lummen. KVV Heusden-Zolder won met 3-1 van Eendracht Houthalen.

emiel-schoofs-wint-bij-meylandtvissers

Emiel Schoofs wint bij Meylandtvissers

Bij de Meylandtvissers stond de eerste clubwedstrijd van het prille seizoen op het programma. Er waren liefst 66 deelnemers. Emiel Schoofs kaapte de overwinning weg, hij haalde 30 kg vis boven. (foto's René Bosmans)

aanschuiven-voor-open-schooldag-college

Aanschuiven voor open schooldag college

Het was weer aanschuiven aan de hoofdingang van het Sint-Franciscuscollege waar de traditionele open schooldag werd gehouden. Voor het eerst werden de 12-jarigen - en dus kandidaat-toekomstige leerlingen - samen met hun ouders door een 100-tal leerkrachten rondgeleid in de gloednieuwe gebouwen en die nieuwe infrastructuur imponeerde duidelijk. Ook leerlingen zetten hun beste beentje voor met onder meer optredens om een echt beeld van het collegeleven te geven.
(meer foto's van Patrick Daniëls)

zingen-en-spelen-voor-de-vrede

Zingen en spelen voor de vrede

NTGent en Wim Opbrouck brachten in Muze 'We shall overcome. Friede, vrede, paix, peace, pax'. Een stuk over de grote vredesbetogingen van de jaren '80, de protestbeweging van de jaren '60 levert dan weer heel wat songs die Opbrouck opnieuw bewerkte, 100 jaar na de Eerste Wereldoorlog. (foto Lenscollectief)

zolder-z-wint-van-heusden-z

Zolder Z wint van Heusden Z

In de tweede provinciale van het basketbal heeft Berkenbos '95 met 83-67 verloren bij Alken A. Heusden A versloeg Gems Diepenbeek A met 56-63. In derde provinciale A hield Kajoba thuis Union Leopoldsburg B in bedwang met 65-62. In derde B leed Heusden B een nipte nederlaag bij Tongeren C: 61-58. In vierde provinciale A kreeg Zolder C een 38-61 aangesmeerd van Houthalen C. Een derby in vierde provinciale C waar Zolder Z ging winnen bij Heusden Z met 55-76. In de eerste provinciale dames verloor DBBC Zolder A met 68-50 van Gems Diepenbeek B.

geen-crisis-dus-voor-dirty-hips

Geen crisis dus voor Dirty Hips

Naar het eerste album van Dirty Hips, 'Crisis, What Crisis?!?' werd duidelijk uitgekeken want de Muzefeestzaal stroomde vol. Fabio Canini, Jelle Wouters, Daniel Vanderhoydonks, David Lamela, Dirk Oliestelder en Rob Vanspauwen brachten een krachtige BosaRock set. Loeiende gitaren die toch deden meewiegen op een Zuid-Amerikaanse ritme, een niet voor de hand liggende mix tussen verschillende muzieksoorten. (meer foto's van Frans Morawski)

28-vormelingen-uit-bolderberg

28 vormelingen uit Bolderberg

In de vooravond kregen 28 jongeren van Bolderberg het vormsel van deken Marcel Meyssen. Omwille van het grote aantal had de vormselviering plaats in de kerk van Boekt. De vormelingen zijn Annemarie Roussard, Cameron Lommelen, Kyan Winckelmans, Ruben Bosmans, Milan Vanhoutvin, Hannelore Van Reusel, Elfie Teunen, Fenno Crolla, Fientje Bauwens, Kobe Lafosse, Milan Diepstraten, Mathea Goossens, Jules Geurts, Jinte Clauwers, Lien Onkelinx, Lies Vos, Kaat Munters, Ine Hendrickx, Juul Willaert, (…) Lees het hele bericht

kadetten-vck-ruiken-de-titel

Kadetten VCK ruiken de titel

In het volleybal heeft VCK Bolderberg met 0-3 gewonnen bij Achel bij. Maar in Bolderberg werd met nog meer belangstelling gekeken naar de kadetten jongens die thuis Mavoc Dilsen-Stokkem ontvingen. De kadetten zijn immers volop in de running voor de titel. Ze versloegen de Maaslanders met 3-0 maar doordat ook concurrent Stal heeft gewonnen, is de titel nog niet binnen. Daarover zal volgende week beslist worden in een rechtstreeks duel tussen beide ploegen, VCK telt wel 2 punten meer.

zolder-kermis-rustig-van-start

Zolder-kermis rustig van start

De attracties op Zolder-kermis hebben in de late namiddag hun deuren geopend. Door het wisselvallige weer was het eerder een rustig begin. Maar voor morgennamiddag en ook maandag zijn de weersvoorspellingen vrij goed, dus ...

pleidooi-voor-een-eigen-rol-voor-de-handelaars

Pleidooi voor een eigen rol voor de handelaars

In de feesttent aan de kerk hebben de Verenigde Handelaars Zolder in de vooravond hun officiële opening van het kermisweekend gehouden. Tijdens de receptie onderlijnde schepen van middenstand Nico Geraerts dat Heusden-Zolder op economisch vlak een inhaalbeweging maakt. Zo tellen we weer heel wat ondernemers en BTW-plichtigen. Maar nog belangrijker is de sterke daling van de werkloosheid tot op een gemiddeld Vlaams niveau. Ook de leegstand is onder controle. Daarnaast (…) Lees het hele bericht

rp-products-wint-2

RP Products wint

In het liefhebbersvoetbal heeft RP Products zijn inhaalwedstrijd bij SV De Condé gewonnen met 2-3. RP Products staat nu tweede op 10 punten van kampioen VK Wieze Boys.

vandaag-gezien-16-april-2016

Vandaag gezien

Voor deze aalscholver is het 'hengelseizoen' duidelijk begonnen, want hij deed vandaag in De Wijers een mooie vangst. (foto Marcel Gybels)

grote-namen-en-volle-bak-bij-pick-up

Grote namen en volle bak bij Pick Up

Vandaag is het Record Store Day en da's altijd een hoogdag voor de kleine CD & Vinyl Shop Pick Up aan Suska-Berg. Het stond in de sterren geschreven dat het volle bak ging worden met een affiche waar menig festival alleen maar kan van dromen. Performer Mauro Pawlowski is zelfs om 10 uur 's ochtends in staat iedereen klaarwakker te krijgen. Cocaine Piss bracht een verschroeiende Punkset, met een zangeres die duidelijk nieuwe batterijen had gestoken. Bij de Whispering Sons (…) Lees het hele bericht

het-weer-warmer-op-het-einde-van-de-week

Het weer: warmer op het einde van de week

De gunstige invloed van een hogedrukgebied zorgt voor droger en vooral tijdelijk ook warmer weer naar het einde van volgende week toe. Dit weekend verloopt echter wisselvallig.
Vandaag valt een aantal buien. Later in de namiddag wordt het droger bij maxima rond 13 graden.
Morgen is het vaak droog, maar de kans op een bui is wel aanwezig. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af. Het is eerder fris bij 11 graden.
Maandag is het overwegend droog met een afwisseling van (…) Lees het hele bericht

sander-de-winne-op-zijn-scandinavisch

Sander De Winne op zijn Scandinavisch

Voor het tweede luik van de concertavond in Muze verhuisde iedereen naar de schouwburg. Daar gaf Sander De Winne Group feat. IKI de gesmaakte voorstelling 'Traekfugle'. (foto's Lenscollectief)

elenor-geeft-ingetogen-concert

Elénor geeft ingetogen concert

Een drukke concertavond vrijdag in Muze. Daarbij begon het met Elénor die met 'Erros', Latijnse teksten op van fado tot jazz geïnspireerde muziek, erg mooi en ingetogen tegelijk. (foto's Lenscollectief)

geef-een-steuntje-aan-nathalie-lemmens

Geef een steuntje aan Nathalie Lemmens

Op dit moment loopt een campagne voor de verkiezingen van de beste volleybalspelers en -speelsters van het land, waarbij ook het publiek zich kan uitspreken. Ook onze dorpsgenote Nathalie Lemmens is genomineerd. Zij speelt voor landskampioen en bekerhouder Asterix Kieldrecht en maakt deel uit van de nationale ploeg. Wie Nathalie een steuntje wil geven, kan hier stemmen. Stemmen kan tot 21 april om 12 uur. (foto Flor Batens)

zolder-kermis-opent-vandaag

Zolder-kermis opent vandaag

In Zolder-Centrum is het drie dagen lang kermis. In de late namiddag zullen de attracties opengaan en later volgt dan de officiële opening in de tent. De Verenigde Handelaars Zolder  zorgen er onder meer voor muzikale animatie en nodigen het publiek uit vanaf 20u30

de-kijk-van-richie-195

De kijk van Richie

Ondertussen in de gevangenis ...

trjed-nie-op-menne-vars

Trjêd nie op mènne vars

Als we het hebben over onze vars, bedoelen we niet een vaars of een jong rund, maar wel onze hiel. 't Kan dan ooch ferm pijn doen as iemand op oze vars trjêd.

ongeval-op-e314-zorgt-voor-korte-file

Ongeval op E314 zorgt voor korte file

Rond 19 uur vanavond is een ongeval gebeurd op de E 314 richting Genk ter hoogte van Zolder. De linkerrijstrook was daar de botsing versperd en dat zorgde voor een file. De ambulance kwam ter plaatse om een gewonde af te voeren, daarvoor werd de snelweg even helemaal afgesloten waardoor de file aangroeide. Na het takelen van de wagens waren ook de verkeersproblemen snel opgelost.

springplank-beleefde-avontuurlijke-bosklassen

Springplank beleefde avontuurlijke bosklassen

​De leerlingen van het zesde leerjaar van De Springplank in Eversel hebben er samen met hun juf Marijke Vaes een aantal prachtige dagen bosklassen opzitten. In de bossen van Durbuy deden ze heel wat leuke activiteiten, of wat vind je van een ravijn oversteken op een hangbrug, van een rotswand afdalen, in een smalle grot kruipen, ... ? Voor sommigen leek het kinderspel, anderen moesten eerst wat angst overwinnen. Maar 't werd hoe dan ook een leuke tijd waar nog lang over gepraat zal worden.

12-jaar-cel-voor-neerschieten-van-vrouw

12 jaar cel voor neerschieten van vrouw

De strafrechter in Hasselt heeft vandaag een 37-jarige man uit Heusden-Zolder veroordeeld tot 12 jaar cel voor moordpoging op zijn ex-echtgenote. Het koppel was al 5 jaar uit elkaar en in het najaar van 2014 zou de echtscheiding uitgesproken worden. Maar in oktober dat jaar reed hij met hun beide kinderen - een dochter van 9 en een zoon van 6 - in de auto naar de woning in Herk-de-Stad waar de vrouw verbleef. Daar schoot hij 6 keer op haar, de vrouw raakte zwaargewond, maar ze overleefde de (…) Lees het hele bericht

hoe-start-je-een-eigen-webshop

Hoe start je een eigen webshop?

Volgende dinsdag van 20 tot 22 uur organiseren Stebo en de Middenstandsraad een informatiesessie over 'Een eigen Webshop? (Hoe) Begin je eraan?'. Iedereen praat over het starten van een eigen webshop maar voor lokale handelaars is dat niet vanzelfsprekend. Daarom worden de voor- en nadelen van het runnen van een webshop afgewogen en krijgen de deelnemers een duidelijk beeld van de stappen die ze moeten zetten. De workshop vindt plaats in het Zebrahuis. Deelnemen kost € 5 en vooraf inschrijven is noodzakelijk, BE28 9731 2462 4220 van MvHZ.

kwb-bolderberg-handig-op-barbecue

KWB Bolderberg handig op barbecue

De KWB van Bolderberg hield een derde barbecue kookworkshop. Er werd grondig overlegd en gepland, ingrediënten werden samen gezocht en samengesteld en dan kon het bakproces beginnen. Met achteraf een proeverij en ... goedkeuring. (foto's Yves Maex)

gezinsuitbreiding-bij-regi-en-elke

Gezinsuitbreiding bij Regi en Elke

Er is gezinsuitbreiding op komst bij Regi Penxten en Elke Vanelderen. Elke is 3 maanden zwanger en in oktober verwachten beide hun tweede kindje. Ellie Martha krijgt er dus een broertje of zusje bij. De ouders zouden het geslacht én de naam al kennen, maar die houden ze nog geheim.

e-prukske-of-postieschke

E prûkske of postieschke

As gè ne kletskop hèd en ge vind da nie plezant, dan kunder bè de coiffeur e prûkske of e postieschke bestûlle. Mèr let op dat het niet te fûl opvalt.

druk-programma-op-new-race-festival

Druk programma op New Race Festival

Een week na het openingsweekend strijkt het New Race Festival neer op Circuit Zolder. Vandaag werd er alvast uitvoerig getest en geoefend hoewel aan de wagens van de Supercar Challenge duidelijk nog veel sleutelwerk was (foto). Het wordt een enorm gevuld weekendprogramma met op zaterdagvoormiddag vrije oefeningen en na de middag qualificaties. Om 15u15 is er de eerste race van de Superlights Challenge en om 16u50 rijdt (…) Lees het hele bericht

okra-koren-brachten-de-sfeer-erin

OKRA-koren brachten de sfeer erin

OKRA organiseerde vanmiddag in 't Kuipershof zijn jaarlijkse korendag. Verschillende seniorenkoren lieten daar aan elkaar horen tot welke vocale prestaties ze nog in staat zijn, en ze sneden daarvoor een gevarieerd repertorium aan. Het OKRA-seniorenkoor van Bocholt mocht de spits afbijten met enkele volksliederen. Het koor Actief uit Zonhoven zocht het bij Darrell Edwards en Jo Erens. Singhet Scone uit Heusden-Zolder onder leiding van Raymond Remans en Guido Leenders puurde (…) Lees het hele bericht

sk-heusden-speelt-zondag-voor-eindrondeticket

SK Heusden speelt zondag voor eindrondeticket

Nu zondag om 15 uur speelt SK Heusden 06 zowat zijn belangrijkste wedstrijd in zijn 10-jarig bestaan. Als het erin slaagt om Sparte Lille te verslaan, dan speelt het de eindronde van de vierde provinciale en dat zou meteen de eerste keer in zijn geschiedenis zijn. Het is in ieder geval een haalbare kaart want Sparta staat voorlaatste in de stand en in deze periode staat het helemaal onderaan met 1 punt. Bestuur, spelers en supporters van SK 06 zijn dan ook al enkele dagen bezig om iedereen te mobiliseren voor die wedstrijd.

marktbezoekers-begaan-83-overtredingen

Marktbezoekers begaan 83 overtredingen

Tijdens een drukke multiculturele markt stelde de politie liefst 83 verkeersinbreuken vast. 42 Marktbezoekers negeerden vlot de borden met toegangsverbod in de Koeltorenlaan als er geen politie langs staat. 29 personen hadden geen boodschap aan de parkeerverbodsborden. 8 marktbezoekers parkeerden op een parking voor personen met een beperking zonder dat ze een kaart hadden. Voorts werden inbreuken vastgesteld wegens gsm'en aan het stuur, geen reproductieplaat, niet dragen van de gordel en te veel passagiers aan boord.

woonhuizen-blijven-goedkoop

Woonhuizen blijven goedkoop

Het is weer de periode van het jaar dat de vastgoedstatistieken van het voorbije jaar worden geïnventariseerd. Onder meer Trends en De Tijd komen op de proppen met cijfers. Maar ook de notarissen hebben zich vandaag laten horen en uit hun gegevens van de eerste drie maanden van dit jaar blijkt dat er een heuse stormloop op vastgoed is ontstaan. Dat is het gevolg van de lage rentes, waardoor je goedkoop kan lenen en anderzijds het spaargeld niets opbrengt. Toch zorgt die rush voorlopig (…) Lees het hele bericht

berenhuis-ontwaakt-uit-winterslaap

Berenhuis ontwaakt uit winterslaap

Ook in Het Berenhuis is de lente begonnen, na een lange winterslaap opende De Berentuin vandaag opnieuw de deur. De twee vijfde leerjaren van VLS Berkenbos beten de spits af en ontpopten zich tijdens proeven tot enthousiaste en bekwame wetenschappers en technici. Bij hun fietstocht van en naar Het Berenhuis werden ze begeleid door de heren van KWB Berkenbos. Intussen worden al leuke plannen gesmeed voor de zesde verjaardag van Het Berenhuis op 4 en 5 juni.

cvo-leerlingen-maakten-mijn-kracht-site

CVO-leerlingen maakten Mijn-Kracht-site

Wellicht heb je al een kijkje genomen op de website Mijn-Kracht.be waarop je alles vindt over de happening die op 24 april op en rond het Marktplein en in de gebouwen daar plaatsheeft. De website is een ontwerp van de leerlingen van CVO De Verdieping - afstudeerrichting E-commerce- wiens eindwerk in het teken stond van Mijn-Kracht. Samen met cultuurcentrum Muze en begeleid door leerkrachten Danny Drijvers en Stef Hermans hebben de cursisten hun websites opgebouwd en verfijnd. Er moest een moeilijke keuze gemaakt worden maar de uitgekozen website mag alleszins gezien worden.

plezante-buitenspeeldag-bij-opvang

Plezante Buitenspeeldag bij opvang

De Buitenspeeldag concentreerde zich bij ons gisteren rond de lokalen van de Buitenschoolse Kinderopvang in Zolder. Tientallen kinderen genoten daar van eendjes vissen, ballen gooien, één-twee-drie pianobal, estafette, bellen blazen, stoepkrijten, ... En de pannenkoeken smaakten enorm.

vandaag-gezien-14-april-2016

Vandaag gezien

Bijna half april en bij het klaarmaken van zijn groentetuin kwam Jan Leijskens alvast deze meikever tegen.

cvo-even-ontruimd-door-brandalarm

CVO even ontruimd door brandalarm

Vanavond zijn de lokalen van CVO De Verdieping een tijdje ontruimd nadat het brandalarm was afgegaan. Er waren op dat ogenblik heel wat lessen bezig, alle leerlingen en leerkrachten moesten naar buiten en de brandweer kwam ter plaatse. Die doorzocht het gebouw maar vond geen brandhaard, mogelijk was er een rookontwikkeling in een leskeuken. UPDATE De directie laat weten dat het brandalarm af ging doordat de afzuigkappen niet functioneerden in de kookklassen. (…) Lees het hele bericht

maccadam-opbe-wjeg

Maccadam opbe wjêg

Op den Êjèverselkiezel hemme ze vandaag maccadam geleed en noa is de wjêg doa zoe goed as aaf. Inne wjêk kunder ter wier euver rije.

everselkiezel-is-geasfalteerd

Everselkiezel is geasfalteerd

Op de Everselkiezel is vandaag de asfaltlaag gelegd. Nog even de finishing touch en het vernieuwde wegdek met middengeleiders, fietspaden en verlichting is helemaal afgewerkt. Vervolgens kan de aannemer aan de slag gaan om tussen de nieuwe strook en de Beringersteenweg langs de bosrand het fietspad aan te leggen.

vrijdag-dubbelconcert-in-muze

Vrijdag dubbelconcert in Muze

Nu vrijdag heeft in Muze een dubbelconcert plaats met Eléonor en Sander De Winne. Het begint om 20u15 met Eléonor en zangeres Elly Aerden, zij zocht Latijnse teksten over liefde, geluk, hoogmoed en melancholie en zette die in 'Erros' op muziek in een melodieuze en ingetogen mix van fado, folk, klassiek, pop, chanson en jazz. Om 22 uur trekt iedereen naar de schouwburg voor een project van zanger Lees het hele bericht

lentesfeer-op-multiculturele-markt

Lentesfeer op multiculturele markt

Dat het lente is, was vandaag ook te merken op de multiculturele markt. Zowel bezoekers als marktkramers waren massaal naar Heusden-Zolder afgezakt. De marktleiding had zelfs moeite om voor alle marktkramers een plaats te vinden zowel op het Markt- als op het Schachtplein. En de ijsventers, voor de wie de winterslaap ondertussen ook achter de rug ligt, zagen de wachtrijen aandikken.

zolderrun-verwent-zijn-deelnemers

ZolderRun verwent zijn deelnemers

Volgende week zondag wordt met de ZolderRun de tweede manche van het Heusden-Zolders loopcriterium betwist. Ook nu liggen start en finish weer aan de sporthal van Zolder-Centrum, waar de atleten ook terecht kunnen in de kleedkamers en douches. Er is ook een gratis bewaking voor de sporttassen. Parkeerplaatsen zijn er aan het gemeentehuis, Supermarkt B2 en cultuurcentrum Muze, alle parkings zijn alleen via de Ringlaan te bereiken. Om 10u45 start (…) Lees het hele bericht

tussen-bolderberg-en-heidestrand

Tussen Bolderberg en Heidestrand ...

Dat een wandeling van Bolderberg richting Heidestrand mooie beelden, kan opleveren, bewijzen deze prentjes van Jan Leijskens.

mustangs-veroveren-komend-weekend-heusden

Mustangs veroveren komend weekend Heusden

Dit weekend komen de autoliefhebbers van heinde en verre naar de Schaapsweg afgezakt want The Mustang Garage organiseert de 14de editie van Mustang Fever. Zaterdag kun je daar terecht van 12 uur tot middernacht en zondag van 10 tot 18 uur. Op het programma zaterdag opendeur in de showroom met de grootste collectie schaalmodellen ter wereld, Mustangcafé, real American (…) Lees het hele bericht

het-weer-koele-nachten

Het weer: koele nachten

In een zuidwestelijke luchtstroming wordt onstabiele lucht naar onze streken getransporteerd. Storingen zorgen af en toe voor meer continue regen. Tussendoor zijn er evenwel ook opklaringen. Na het weekend bouwt een hogeluchtdrukgebied over onze streken en stabiliseert de atmosfeer.
Vandaag is het droog in de ochtend, maar wolken domineren vaak. De bewolking neemt verder toe en in de loop van de namiddag komen er buien opzetten vanuit het zuiden. Maxima rond 16 graden.
Morgen is er (…) Lees het hele bericht

galloway-familie-is-alweer-uitgebreid

Galloway-familie is alweer uitgebreid

Bij de Galloway-runderen die voor het beheer van het gebied Hoekbeemden worden ingezet, is al een tweede kalfje deze lente geboren. Deze keer gaat het om een stiertje. (foto Rudolf Witters)

heusdenaar-overviel-nachtwinkel

Heusdenaar overviel nachtwinkel

Op 10 mei kent een inwoner van Heusden-Zolder zijn straf voor de overval op een nachtwinkel en de diefstal van een auto, feiten die hij een kleine vier jaar geleden pleegde. Vandaag moest hij zich verantwoorden voor de autodiefstal in Lummen, en enkele dagen later de overval op een nachtwinkel in Heusden-Zolder, samen met twee medeplichtigen. Ze gebruikten daarbij een hogedrukgeweer, een alarmpistool en een baseballknuppel. Bij de overval werden geld, sigaretten en een verschillende flessen (…) Lees het hele bericht

mijmeren-van-mijn-kracht

Mijmeren van Mijn-Kracht

Een wat mijmerende foto van het mijnterrein met enkele gebouwen ... het doet denken aan het festival Mijn-Kracht op zondag 24 april. Hier kun je alvast je plaatsje in de rondleidingen reserveren. Of heb je straffe mijnverhalen? Laat die hier weten. (foto Marcel Gybels)b

t-es-gruzelechtig-en-grullig

't Es grûzelechtig en grûllig

Iets kan huul grûzelechtig of grûllig zèn, daar bedoelen ze dan onder meer mee dat het toch wel heel straf is, of er zelfs over is ...

volgende-week-benefiet-sam-vanhees

Volgende week benefiet Sam Vanhees

24 april is de verjaardag van Sam Vanhees. Hij overleed in 2014, na een jarenlang gevecht tegen kanker. Ook nu weer organiseren familie en vrienden van Sam een muzikaal feest voor groot en klein, om Sam's verjaardag te vieren zoals hij als muziekliefhebber het zou gewild hebben. De opbrengst gaat naar vzw De Kleine Prins en KiKOV Leuven, twee organisaties die zich inzetten om kinderen met kanker en hun gezin mooie momenten te laten (…) Lees het hele bericht

dit-weekend-shopfabriek-in-de-centrale

Dit weekend Shopfabriek in De Centrale

Nu zaterdag van 15 tot 20 uur en zondag van 10 tot 18 uur kun je in De Centrale - Marktplein - terecht voor een nieuwe editie van De Shopfabriek. Meer dan 60 hippe winkels, webwinkels, labels, ateliers en designers zetten er hun stand op en laten de bezoekers kennismaken met hun producten. Het gaat om uiteenlopende producten zoals baby- en kinderkleertjes, dameskleding, speelgoed, stoffen, schoenen, juweeltjes, cadeautjes, decoratie, lekkernijen, een drankje en nog zoveel meer. Daarnaast is er ook animatie met een springkasteel, ballonnenclown, workshops, fotostudio, barber-shop voor mannen, ... De toegang bedraagt 1 euro.

vandaag-gezien-12-april-2016

Vandaag gezien

Koeien in lentemodus ... (foto Jan Leijskens)

liesbet-willems-zoekt-steun-voor-drukke-projecten

Liesbet Willems zoekt steun voor drukke projecten

De projecten rond Suyana van Liesbet Willems in Peru blijft op volle toeren draaien. Zo zagen psychologen van Padma vorig jaar liefst 519 nieuwe patiënten, naast de lopende begeleidingen. Mensen betalen een kleine bijdrage voor de gesprekken, maar vaak is dat niet mogelijk door de extreme armoede. Voor de speelpleinwerking werden 99 kinderen ingeschreven, ook die komen uit de armste bevolkingslagen. Ze (…) Lees het hele bericht

vlotte-zege-voor-real

Vlotte zege voor Real

In de derde provinciale D van het zaalvoetbal heeft HZ Real Heusden maandagavond United Hasselt verslagen met 13-4, al bij al een makkelijke zege tegen de voorlaatste.

fietser-krijgt-hartstilstand

Fietser krijgt hartstilstand

Zolder-Centrum werd vanavond opgeschrikt door een fietser die een hartstilstand kreeg in de Bieststraat, vlakbij de rotonde in het centrum. Reanimatiepogingen door een huisarts en nadien door de MUG konden niet baten. Het slachtoffer overleed, de brandweer werd opgeroepen om een tent te plaatsen.

we-stood-like-kings-brengt-juiste-sfeer

We Stood Like Kings brengt juiste sfeer

Een heel aparte filmvoorstelling in een aparte sfeer, vanavond in Muze. USSR 1926 is een propagandafilm van de oude Sovjet-Unie in de echte zin van het woord: de goeden en de slechten, de helden en de slaven, en dat rijkelijk met zwart-wit beelden en indoctrinerende commentaren ondersteund. De Brusselse band We Stood Like Kings begeleidde de film met livemuziek die de juiste sfeer uitstraalde en met tempowisselingen de overgangen polijstte. Een aparte genre,  met vakmanschap op het podium gebracht. 

de-roxy-is-springlevend-na-70-jaar

De 'Roxy' is springlevend na 70 jaar

Met de druk bijgewoonde vertoning van de documentaire/propagandafilm USSR 1926 live begeleid door We Stood Like Kings, is in Muze de start gegeven voor de vieringen van 70 jaar bioscoop Roxy. Die werd in 1946 gestart door Louis Vanierschot en Fons Thijs. In de jaren zestig nam Milo Vangenechten, die er al werkte, de uitbating van de Koerselse bioscoop over. In de jaren '80 stapte Milo ook nog in een NV die de bioscopen in Aarschot, Lommel en Mechelen ging uitbaten. Later werden die weer van de (…) Lees het hele bericht

en-wa-doede-ge-t-oavend

En wa doede gè 't oavend?

't Oavend gûnne we noa de fûllem. Om maar te zeggen dat we deze avond een filmpje gaan bekijken want de Roxy viert zènne 70ste verjoardag.

tuinbloemen-staan-in-bloei

Tuinbloemen staan in bloei

De zon en lentewarmte zetten heel wat tuinbloemen in bloei. Jan Leijskens serveert ons een aparte kijk op een kievitsbloem, een gele en rode tulp en een helleborus.

bestuurder-gewond-bij-botsing-2

Bestuurder gewond bij botsing

Op de E 314 richting Klaverblad, nog net op de grens in Viversel, zijn vanmorgen even over half acht een auto en een kleine bestelwagen gebotst. Eén van de bestuurders is gewond afgevoerd naar het Sint-Franciskusziekenhuis. Hulp- en takeldiensten kwamen de weg en beide auto's opruimen.

nog-een-inbraakpoging-in-de-terrillaan

Nog een inbraakpoging in de Terrillaan

Nadat in het weekend al een inbraakpoging werd ontdekt bij een bedrijf in de Terrillaan, is dat ook deze namiddag vastgesteld bij een ander bedrijf in dezelfde straat op De Schacht. De draad was er op twee plaatsen doorgeknipt, maar de dieven hebben niets buit gemaakt.

wereldwijk-lindeman-houdt-kinderfeest

'Wereldwijk' Lindeman houdt kinderfeest

Volgende week woensdag - 20 april - organiseert 'Wereldwijk' Lindeman samen met de gemeente een super kinderfeest, tussen 14 en 17 uur aan wijkcentrum Lindeman. Het is de bedoeling om de kinderen uit de buurt warm te maken om te sporten, te bewegen, aan te sluiten bij een sportclub, een jeugdbeweging of een andere leuke vrijetijdsbesteding. Ze krijgen alvast een voorsmaakje tijdens workshops, dans- en sportinitiaties en muzikale verhalen. De ouders kunnen ondertussen in het fairtradecaféetje met eerlijke drankjes en hapjes vertoeven.

bijna-de-helft-te-snel-in-de-irislaan

Bijna de helft te snel in de Irislaan

De verkeersdienst van de politie stelde de snelheidsmeter op in 5 straten waarvan de bewoners hadden geklaagd over hardrijders. 746 bestuurders reden aan de flitswagen voorbij, 98 keer klikte het fototoestel, dat is meer dan 13 %. Vooral de klachten uit de Irislaan bleken terecht: 38 op 78 bestuurders reden te snel in de woonstraat. Andere overtreders werden betrapt in de Stationsstraat (30), Roosterstraat (5), Barrierstraatje (4) en Halstraat (1).

3-straatracers-op-de-bon

3 straatracers op de bon

De politie zette de flitswagen in op Koolmijnlaan-Cité in het kader van de aanpak van het straatracen. Er passeerden 446 wagens, 51 reden sneller dan de toegelaten 50 per uur. 3 overtreders zijn herkend als straatracers. Eén van hen reed 99 per uur door de winkelstraat en mag zijn rijbewijs inleveren. Een vrachtwagenbestuurder reed met gsm in de hand door Koolmijnlaan-cité. Het levert hem een boete op van € 110, van een duur telefoontje gesproken.

grote-namen-op-record-store-day-bij-pick-up

Grote namen op Record Store Day bij Pick Up

Volgende zaterdag wordt weer overal de Record Store Day gevierd, het feest van de onafhankelijke platenzaak. Op de Beringersteenweg gooit Fonny Jans dan ook weer de deuren van zijn CD & Vinyl Shop Pick Up open en tussen 10 en 18u30 wordt een heel programma aangekondigd, waaraan trouwens nog altijd gesleuteld wordt. Zo zijn de Whispering Sons aangekondigd, gisteravond nog winnaar van Humo's Rock Rally, zij hadden al gepland om hun vinyl-release in de verf te komen zetten door een (…) Lees het hele bericht

voorbereidingen-kanaalbrug-schieten-op

Voorbereidingen kanaalbrug schieten op

De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een tijdelijke brug over het Albertkanaal - om de bouw van een nieuwe brug van de snelweg mogelijk te maken - draaien in Viversel ondertussen op volle toeren. Zo is de afdruk waar de brug zal rusten, al dudielijk te zien. Op de voormalige Dossche-site wordt de werf ingericht. De omleiding wordt pas later van kracht. (foto's Lode Beylemans)

ook-phishing-mails-namens-deurwaarder

Ook phishing-mails namens deurwaarder

De oplichtingspogingen via phishing-mails blijven maar aanhouden. Deze keer kregen inwoners zogenaamd een mail van een deurwaarder dat ze nog een rekening hadden openstaan voor de aankoop van een telefoon of tablet. Ook nu weer wordt gedreigd met allerlei bijkomende kosten, enz. Het devies blijft: niet reageren.

aspi-s-na-40-jaar-nog-eens-op-bivak

Aspi's na 40 jaar nog eens op bivak

De aspi's van Chiro Heusden gingen samen met hun vroegere leidster Rita Meynen nog eens op 'bivak' in Gingelom. Ondertussen hebben ze wel veertig extra jaren - en levenswijsheid - op de teller staan.

17-foutparkeerders-op-terlaemenlaan

17 foutparkeerders op Terlaemenlaan

De Masters Historic Racing en Belcar - het eerste grote raceweekend van het seizoen op Circuit Zolder - hebben niet voor grote verkeersproblemen gezorgd. De politie heeft wel 17 toeschouwers op de bon geslingerd die ondanks de verbodsborden, toch parkeerden in de Terlaemenlaan. 2 mensen op een quad werden in de Kerkstraat tegen gehouden omdat ze geen valhelm droegen.

theater-froe-froe-doet-het-twee-keer

Theater Froe Froe doet het twee keer

Theater Froe Froe bracht vandaag in Muze twee prachtige voorstellingen van 'Foetshi'. Daarin versmelten sprookjes en werkelijkheid, pret en tovenarij in een sfeer van magie, paleizen, woestijnen en kamelen. (foto Lenscollectief)

druk-in-de-lucht-1

Druk in de lucht

Na enkele rustiger weken was het vandaag duidelijk weer druk in ons luchtruim met lijnvluchten, een sportvliegtuigen en zweefvliegtuigen. (foto's Marcel Gybels)

bmw-s-vechten-spannende-race-uit

BMW's vechten spannende race uit

Op Circuit Zolder had de tweede confrontatie van het seizoen plaats van de BMW M235i Racing Cup en de ClubSport Trophy. Samen met de Belcar en de historische formule 1, lokten die zowat 10.000 toeschouwers. De race over 125 minuten zat trouwens in de Belcar. Guillaume Dumarey kwam in zijn BMW M235i opnieuw als winnaar uit de race, die John Rasse-Niels Lagrange (Qvick Racing) en Bart Van Samang en Peter Beckers (MSE) achter zich hield. Maar helaas moesten Van Samang en Beckers met benzinepech (…) Lees het hele bericht

vanthoor-wint-sprintrace-in-misano

Vanthoor wint sprintrace in Misano

Feest vandaag in het kamp van Laurens Vanthoor want samen met Frederic Vervisch won hij in Misano de eerste sprintrace van de Blancain GT. Daarmee neemt hij in Misano revanche voor de nederlaag van vorig seizoen.

panini-album-van-bolderberg-is-uit

Panini-album van Bolderberg is uit

Het Panini-boek met stickers van de spelers van FC Bolderberg is klaar en vandaag voorgesteld. De prentjes zijn te koop in de kantine, maar ook bij Spar en Delhaize in Bolderberg. (foto's Yves Maex)

vormsel-in-viversel

Vormsel in Viversel

In Viversel kregen de jongeren vandaag het Vormsel. Ze bijten daarmee de spits af in Heusden-Zolder waar de komende weken 16 vieringen zijn van eerste communicanten en plechtige communicanten. (foto Lode Beylemans)

whispering-sons-wint-rock-rally

Whispering Sons wint Rock Rally

FLASH Whispering Sons heeft zojuist Humo's Rock Rally gewonnen. UPDATE Daarmee heeft de band met zangeres Fenne Kuppens met haar bijzondere stem uit Zolder en de gedreven toetsenist Sander Hermans het onwaarschijnlijke waar gemaakt. Niet alleen winnen ze een cheque van 10.000 euro. Ze treden daarmee ook in de voetsporen van legendarische groepen als  Noordkaap, Evil Superstars, Novastar, Goose, The Van Jets, School is Cool, enz. Ze speelden als afsluiter een overwinningsset in de Ancienne Belgique.

loic-deman-twee-keer-snelste-in-tyrrel

Loic Deman twee keer snelste in Tyrrel

De eerste race in de historische formule 1 werd gewonnen door Loic Deman in een Tyrrel 010, voor Michael Lyons in een Hesketh 308 E en Gregory Thornton in de Lotus 91/5. Ze eindigden na een spannende race binnen 6 seconden. Vandaag was Loic Deman opnieuw de snelste, deze keer hield hij op de streep bijna 13 seconden over op tweede Christophe D'Ansembourg in een Williams FW07/C en de derde podiumplaats was nu voor Michael Lyons, die al volgde op meer dan 14". Brusselaar Loic Deman heeft in ieder geval zijn ambitie in de FIA Masters duidelijk gemaakt.

de-cock-dejonge-eerste-belcarleiders

De Cock-Dejonge eerste Belcarleiders

De eerste Belcar Endurance race van het nieuwe seizoen is vandaag op Circuit Zolder gewonnen door het Belgische duo De Cock-Dejonge (foto Edwin Nieuwenhuis). In hun Norma waren ze 24" sneller dan het trio Longin-Piessens-Van Laere in een Wolf. Derde waren Deschans-Boeykens, ook al in een Norma. Na dit prototypefestival was de vierde plaats voor de broers Wauters samen met Stevens in een Porsche 911, voor Thiers-Thiers in een Ferrari. We treffen verder Limburgse namen op de 6de plaats met Derdaele, Ooms-Engelen op 8, op de 11de plaats met Lagrange en de 13de met Beliën.

heren-1-van-hebad-naar-2de-liga

Heren 1 van Hebad naar 2de liga

De heren 1 van Badmintonclub Hebad Heren hebben vandaag de titel binnengehaald na een vlotte 8-0 zege. De titel betekent meteen ook promotoie naar de 2de liga. En zo blijft het feesten maar duren bij Hebad ...

inbraak-in-huis-en-bedrijf

Inbraak in huis en bedrijf

Inbrekers hebben dit weekend weer op enkele plaatsen in Heusden-Zolder toegeslagen. Gisteravond laat werden de eigenaars van een bedrijf in de Terrillaan gealarmeerd door het inbraakalarm. En vanochtend kort over half drie ontdekten bewoners van de dObbeekstraat at er in hun huis was ingebroken.

kampioenstitel-voor-dc-the-wings

Kampioenstitel voor DC The Wings

Dartsclub The Wings is vandaag kampioen geworden in de tweede afdeling met een thuisoverwinning in 't Kuipke. DC The Wings komt uit in de Belgische Elektronische Darts Federatie.

doelpuntenregen-in-vierde-provinciale-1

Doelpuntenregen in vierde provinciale

In vierde provinciale A walste SK Heusden 06 over Ellikom heen, het werd 1-7 en SK 06 staat nu op één overwinning van de periodetitel. KVV Heusden-Zolder won met 3-5 bij Thes Sport Tessenderlo en Statie Zolder kreeg thuis een 3-5 aangesmeerd door SK Meldert.

bolderberg-wint-anadol-verliest

Bolderberg wint, Anadol verliest

In de derde provinciale A van het voetbal versloeg FC Bolderberg Houthalen VV met 2-1. Anadol verloor thuis met 1-2 van HO Heide Hasselt.

voor-dag-en-dauw-op-wandel-in-de-natuur

Voor dag en dauw op wandel in de natuur

De dappersten aller wandelaars waren op deze zondagochtend letterlijk voor dag en dauw uit de veren om samen met Limburgs Landschap een dauwwandeling te maken door het natuurgebied Terlaemen. Ze werden beloond met het beeld én geluid van de ontwakende lente-natuur. (foto's Jan Leijskens)

vck-kansloos-in-maasmechelen

VCK kansloos in Maasmechelen

In het volleybal heeft VCK Bolderberg kansloos verloren met 3-0 bij Maasmechelen. De thuisploeg was erg gemotiveerd want ze moest nog het behoud veiligstellen. In de twee eerste sets kon Bolderberg een tijdlang gelijke tred houden, maar moest dan het ondersit delven. Aleen set 3 bleef lange tijd spannend. Setstanden: 25-14, 25-18 en 25-22.

bartje-kwam-het-geluk-zoeken

Bartje kwam het geluk zoeken

Bart Herman bracht zaterdagavond samen met zijn band 'Bartje zoekt het geluk' in Muze, de zaal was uitverkocht en het publiek kon het optreden erg appreciëren. (foto Lenscollectief)

makkelijke-zege-voor-heusden-a

Makkelijke zege voor Heusden A

In de tweede provinciale van het basketbal heeft BBC Heusden A makkelijk gewonnen van Peer A met 71-48. Berkenbos '95 verloor met 82-56 bij Bilzerse B. In derde provinciale A verloor Kajoba met 57-83 van Hades B. In derde B verloor Heusden B met 53-83 van Stevoort C. In de eerste damesprovinciale verpletterde DBBC Zolder A Houthalen D met 79-38.En in tweede provinciale won ook DBBC Zolder B met 62-55 van Pelt B.

ussr-1926-en-de-winnaars-zijn

USSR 1926, en de winnaars zijn ...

Morgenavond om 20u30 is er in Muze dus de voorstelling van USSR 1926 met live-muziek van We Stood Like Kings, een eerste luik in de viering van 70 jaar Roxy. Deze Internetgazetlezers zijn winnaar van een duo-ticket: Marylène Vrolix, Greet Beckers, Steve Dufoor Carina Jans en Peter Mechelmans

vandalen-vernielen-lokalen-standaard-viversel

Vandalen vernielen lokalen Standaard Viversel

Enkele jaren geleden beleefde Standaard Viversel hier nog zijn sportieve gloriemomenten en vormde dit ook het decor voor feestjes. Nu zijn er vandalen langs geweest die een triest spoor van vernieling hebben achtergelaten. (foto's Lode Beylemans)

sander-en-fenne-in-finale-rock-rally

Sander en Fenne in finale Rock Rally

Alle ogen en oren van de Belgische muziekliefhebbers zijn morgen gericht op de AB in Brussel waar de finale van Humo's Rock Rally plaats heeft, nog altijd geldt dat als één van dé referenties van het muziekgebeuren. De Limburgse groep Whispering Sons is één van de finalisten en Heusdenaar Sander Hermans speelt daarin op de toetsen en zangeres Fenne Kuppens is afkomstig van Zolder. De groep is pas in 2013 opgericht en staat nu dus al in de finale. Zelf omschrijven de bandleden hun muziek als 'donkere en atmosferische post-punk die vertwijfeling en nervositeit samenbindt tot een onheilspellend geheel'. Duimen dus morgen, en via de live-stream op Humo.be kun je vanuit je luie zetel alles volgen.(foto Xavier Marquis)

de-nieuwe-generatie-komt-eraan

De nieuwe generatie komt eraan

De eerste jonge merel van het seizoen is ons vanmiddag bezorgd door Marc Vanzonhoven.

gatab-wil-voetpad-vrij

GATAB wil voetpad vrij

De GATAB blijft aanklagen dat ter hoogte van de bank in de Pastoor Van Mierlolaan geparkeerde auto's tot op het voetpad staan. Dat is onder meer hinderlijk voor de bewoners van Hof Ter Bloemen die er vaak met een rollator of rolstoel passeren, en daardoor via de goot de rijweg op moeten.

win-tickets-voor-film-met-live-muziek

Win tickets voor film met live-muziek

We hebben nog enkele duotickets voor de filmvoorstelling van USSR 1926 begeleid door live-muziek, maandagavond om 20u30 in Muze en dat als eerste festiviteit voor 70 jaar Roxy. Laat ons voor zondagmorgen 10 uur de naam van de live-band weten en je maakt kans op tickets. redactie[!]heusden-zolder.eu.

vandaag-gezien-9-april-2016

Vandaag gezien

Een panorama-impressie aan De Wijers. (foto Gust Ischen)

weer-inbrekers-op-helzold

Weer inbrekers op Helzold

Het wordt een droevige traditie dat de verenigingen die hun lokalen op Helzold hebben voortdurend vandalen en inbrekers op bezoek krijgen. Afgelopen nacht hebben ze weer op drie plaatsen toegeslagen. Daarbij zijn onder meer de Speedwayclub en De Snelle Duif de slachtoffers.

de-kijk-van-richie-194

De kijk van Richie

Foutloos schrijven is belangrijk.

winst-voor-il-tartufo-1

Winst voor Il Tartufo

In de derde provinciale D van het zaalvoetbal heeft Il Tartufo Heusden met 0-4 gewonnen bij United Hasselt.

het-weer-het-wordt-warmer-11

Het weer: het wordt warmer

Hoewel het de volgende dagen niet volledig droog gaat blijven en de luchtmassa vaak onstabiel is met kans op buien, wordt er wel zachtere lucht aangevoerd. Het kwik gaat geleidelijk omhoog en er zijn ook momenten met zon. De dreiging van de buien moeten we er echter wel bij nemen.
Vandaag verloopt de ochtend zonnig met nauwelijks wolken. Na de middag neemt de bewolking echter geleidelijk toe en op het einde van de dag volgt er regen vanuit het westen. Voor de regen wordt het echter aangenaam bij (…) Lees het hele bericht

mfc-verliest-opnieuw

MFC verliest opnieuw

In de tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder vrijdagavond met 1-6 verloren tegen ZVC United Beverlo.

vjegt-oer-greumels-mer-bien

Vjêgt oer greumels mèr biën

As ge 's zondag 's mûrgens pistolees geêjete hèd, dan ligt de tûfel vol greumels.   Toch een mooi woord voor kruimels. Maar spreken we dan ook over een greumeldief? UPDATE Marcel Engelen wijst er nog op dat ze in Zolder eerder van een toafel spreken.

winnaars-tekenwedstrijd-paasactie-cite

Winnaars tekenwedstrijd paasactie Cité

In winkelcentrum Cité is de paasactie afgesloten en nu zijn ook winnaars van de tekenwedstrijd bekendgemaakt. Bij de kinderen tot 3 jaar won Filiz uit Helchteren een geschenk van Rony Oyen en Lore Vandepoel uit Paal een cadeaubon van het winkelcentrum. Bij de kinderen van 3 – 6 jaar wint Manu Praets uit Koersel een cadeaubon van het winkelcentrum en Maya Frederix uit Heusden krijgt een cadeaubon van Xplosiv en een attentie van Dranken Bartels. Bij de kinderen van 6 – 9 jaar (…) Lees het hele bericht

expo-diafragma-11-is-geopend

Expo Diafragma 11 is geopend

Heel wat belangstelling vanavond voor de vernissage van de foto-expo van Diafragma 11 in Muze. Het woord werd onder meer gevoerd door voorzitter Patrick Janssens en burgemeester Mario Borremans, die het belang van de verbroederingen onderstreepte. Domé - Dominique Poiteaux - de voorzitter van gastfotoclub 'Salon des Photographes' uit Hesdin en noemde het een prachtige zaak om in deze onzekere tijden uitwisseling en vriendschap tussen de fotogroepen en de gemeentes te onderhouden. (foto's An Maex)

de-sound-van-de-formule-1

De sound van de formule 1

Wellicht heb je al gehoord aan het specifieke geluid, dat op Circuit Zolder meer aan de hand is dat oefeningen voor een klassieke autorace. Er klieft immers het geluid door de lucht van echte formule 1-bolides, ook al zijn het er dan van enkele jaren oud. Op dit filmpje kun je alvast de nodige visuele en auditieve impressies opdoen zoals die de rest van het weekend te beleven zijn.

zldr-luchtfabriek-op-de-kusttram

ZLDR Luchtfabriek op de kusttram

Toerisme Limburg pakt uit met een opvallend charmeoffensief aan de Belgische Kust. Vanaf nu tot eind december pendelt er een ‘Limburgse kusttram’ tussen Knokke en De Panne, een tram volgekleefd met uitnodigende reclame voor vakantie in Limburg. Die moet lokale bewoners, dag- en verblijfstoeristen inspireren om een vakantie in Limburg te boeken. De tramlijn tussen Knokke en De Panne is met 68 haltes en 67 km, het langste aaneengesloten tramtraject ter wereld. Op de Limburgse tram (…) Lees het hele bericht

fc-bolderberg-op-tvl

FC Bolderberg op TVL

Bij FC Bolderberg heeft TVL opnames gemaakt voor het programma-onderdeel 'Bakje Trap'. Maandagavond zal de club ook centrale gast zijn in TVL-Sportcafé. (foto's Yves Maex)

vooral-veel-hardrijders-in-de-dekenstraat

Vooral veel hardrijders in de Dekenstraat

De politie hield snelheidscontroles in 5 straten. Van de 1885 gecontroleerde bestuurders, reden er 114 te snel. Koploper was de Dekenstraat met 36 overtreders, gevolgd door Sluisbamd (33), Koerselsebaan (24) en St.-Jobstraat (21). Een opmerkelijk resultaat in de Guido Gezellelaan: van 538 bestuurders reed zowaar niemand te snel.

vandaag-gezien-8-april-2016

Vandaag gezien

Een keep langs de Mangelbeek. (foto Marcel Gybels)

mijn-kracht-zoekt-rituelen-uit-mijnverleden

Mijn-kracht zoekt rituelen uit mijnverleden

Het centrale thema van Erfgoeddag is dit jaar 'Rituelen'. Zoals bekend valt de Erfgoeddag samen met de opening van het toeristisch seizoen in Heusden-Zolder en wordt dat gevierd met de grootse happening Mijn-Kracht op en rond het Marktplein. Het thema 'Rituelen' past trouwens perfect bij het mijnverleden. Zo is er van 12 tot 17 uur om de 20 minuten een rondleiding waarbij de gidsen pittige verhalen en rituelen uit het verleden opdiepen. Wat deden kippetjes in de kast? Wat (…) Lees het hele bericht

leerlingen-zijn-op-wiekentocht-slot

Leerlingen zijn op Wiekentocht (slot)

Met regen, buien en hagel én de vermoeidheid na zovele kilometers was de derde en laatste dag van de Wiekentocht zeker geen sinecure voor de dappere SFC-leerlingen. En dan zijn er bij sommigen ook nog die ellendige blaren onder de voeten. Vanochtend waren ze in Hamont gestart en daarna opnieuw de Nederlandse grens overgestoken. Ook daar kregen ze weer drie pittoreske molens te zien. Om terug Belgische bodem te betreden, passeerden de leerlingen langs de 'doodendraad', waar ze nog (…) Lees het hele bericht

ge-zet-toch-giene-fajoe-eh

Gè zèt toch giene fajoe eh?

Ken je een fajoe? Da's een deugniet of een sjoemelaar. De eigenaar van de tractor die ze vandaag betrapt hebben met rode diesel ... awèl, da's ne fajoe.

jonge-spelers-oefenen-op-techniek

Jonge spelers oefenen op techniek

Meer dan 50 jonge voetballertjes nemen deze week deel aan het voetbalkamp dat SK Heusden 06 en Soccer Arena Genk op de Noordberm organiseren. Gediplomeerde trainers halen alles uit de kast om de jongeren techniek bij te brengen. Tussendoor beleven ze ook pret en spelen partijtjes onder legendarische pseudoniemen als Juventus, Barcelona en Ajax. Daarbij moeten bij momenten ook stevige aprilse grillen getrotseerd worden - terwijl de ouders schuilen in de tribune - maar toekomstige toppers geven daar niet om. (meer foto's van Julien Maebe)

win-5-duotickets-voor-ussr-1926-met-live-muziek

Win 5 duotickets voor USSR 1926 met live muziek

Zoals gemeld verhuist TheRoxyTheatre maandagavond met zijn hele hebben en houden naar cultuurcentrum Muze voor het eerste luik van de viering van '70 jaar Roxy'. Daar wordt dan in samenwerking met ElaN Filmavond de filmklassieker ‘USSR 1926' vertoond, met live muziek van de Belgische band We Stood Like Kings (foto). Het begint om 20u30, tickets kosten € 6 in voorverkoop en € 8 aan de kassa. Maar we hebben 5 duotickets voor onze lezers. Mail voor vrijdagavond 19 uur het antwoord op de vraag wie de film USSR 1926 heeft gemaakt naar redactie[!]heusden-zolder.eu. Veel succes.

kunstverkennend-wild-klaar-voor-trojaanse-vrouwen

Kunstverkennend Wild klaar voor Trojaanse Vrouwen

Zoals aangekondigd brengt het jong theatertalent van Kunstverkennend Wild morgen om 20 uur met 'Trojaanse vrouwen' een indrukwekkende voorstelling op de planken van Muze. Vandaag tijdens de repetities bleek het er bijzonder gedreven aan toe te gaan. De acteurs Angela Gallo, Lotte Simons, Kato Aerts, Milena Rossi, Irem Cevik, Selen Balcik en Lennart Lemmens zijn er helemaal klaar voor.
Tickets: € 7, € 6 en € 5 via www.muze.be, tickets[!]muze.be of 011/80 80 98. (foto's Kris Vandevenne)

wanbetalers-en-dieselfraudeur-gepakt

Wanbetalers en dieselfraudeur gepakt

Samen met Douane & Accijnzen hield de politie een controle op niet-betaalde verkeersboetes en boorddocumenten. 718 voertuigen passeerden de ANPR-camera. 5 personen bleken nog boetes verschuldigd te zijn voor een bedrag van € 2853. 20 wagens werden gecontroleerd op correct brandstofgebruik. Eén tractorbestuurder werd betrapt met rode diesel en moet € 500 boete betalen. Eén wagen werd in beslag genomen en getakeld: de bestuurder kon de openstaande (…) Lees het hele bericht

diafragma-11-stelt-foto-s-tentoon

Diafragma 11 stelt foto's tentoon

Cultuurcentrum Muze en fotoclub Diafragma 11 zijn druk bezig met de opbouw van de tentoonstelling 'Spelen met diafragma'. Morgen om 19 uur opent de fotoclub haar eerste expo in haar prille bestaan. 11 fotografen willen hun passie en foto's delen met het grote publiek. De club stelt sinds haar oprichting in 2012 geregeld foto’s tentoon in de cafetaria van sporthal Zolder. Enkele jaren geleden kwam Diafragma 11 toevallig in contact met fotografen van ‘Salon des (…) Lees het hele bericht

poging-tot-diefstal-uit-auto-1

Poging tot diefstal uit auto

Aan 't Weyerke is een poging tot inbraak aan een auto gebeurd. De dieven slaagden er niet in om iets buit te maken. De feiten werden vannacht ontdekt.

meer-dan-100-jobs-weg-bij-failliete-gateway

Meer dan 100 jobs weg bij failliete Gateway

De rechtbank van koophandel in Hasselt heeft vanmorgen het bedrijf Gateway uit de Kapelstraat failliet verklaard. In de verschillende vestigingen (Heusden-Zolder, Thailand, Hong Kong en Zuid-Afrika) gaan meer dan 100 jobs verloren, kantoor Dubai was onlangs al gesloten. In Heusden zou het om een 40-tal werknemers gaan. Gateway was gespecialiseerd in boekingsprogramma's voor luchtvaartmaatschappijen, reisorganisaties en -agenten. In heel de wereld maakten meer dan 5000 bedrijven gebruik van (…) Lees het hele bericht

nieuwe-poging-tot-oplichting-via-phishing

Nieuwe poging tot oplichting via phishing

Opnieuw krijgen inwoners en/of handelaars van Heusden-Zolder te maken met een poging tot oplichting via phishing. Ze krijgen deze keer een mail zogezegd van Proximus waarin staat dat de telefoonmaatschappij heeft getracht een factuur te incasseren maar dat de domiciliëring geweigerd is door de bank. De klant krijgt dan nog een laatste mogelijkheid om via een meegestuurde link het bedrag te vereffenen, zoniet komen er incassokosten bij. Proximus werkt niet op die manier, en de politie wijst er nogmaals op dat bestemmelingen in geen geval op zo'n mail mogen ingaan.

inschrijvingen-zolderrun-nu-van-start

Inschrijvingen ZolderRun nu van start

De laatste blaren en spierpijnen van de VijverRun33 zijn ondertussen al lang weer vergeten en dus kunnen de atleten zich volop voorbereiden op de ZolderRun. Op 24 april worden alle lopers in Zolder-Centrum verwacht voor de tweede manche van het Heusden-Zolders Loopcriterium. Meteen ook al de 24ste editie van de loopwedstrijd over de straten en door het groen van Zolder. Wel opletten, want de wedstrijden worden dit jaar vroeg gelopen. Om 10u45 start de run over 5 en 10 km en om 10u50 start de jogging over 2,5 km. Inschrijven kan ter plaatse nog tussen 9u15 en 10u30, maar belangrijk is dat je vanaf vandaag kan voorinschrijven en dat tot 20 april.

59-bestuurders-geflitst

59 bestuurders geflitst

Na klachten van buurtbewoners hield de verkeersdienst van de politie snelheidscontroles in 5 straten. 59 van de 800 bestuurders die het flitstoestel passeerden, reden te snel. In de Michel Scheperslaan reden 20 tegen de lamp, in de Acht-meilaan 18, de Padbroekweg 16, Koolmijnlaan-cité 3 en Butastraat 2. Eén overtreder reed met de gsm in de hand en mag op zijn snelheidsboete nog eens € 110 extra opleggen.

leerlingen-zijn-op-wiekentocht-2

Leerlingen zijn op Wiekentocht (2)

Ook op de tweede dag van de Wiekentocht kregen de stappende leerlingen - bijna traditiegetrouw - met wisselvallig weer af te rekenen. En het moet gezegd, stilaan liet ook de vermoeidheid zich voelen. Gelukkig maakte ook het landschap veel goed. Vertrokken in Bocholt kregen de stappers liefst drie mooie molens te zien: de Sevensmolen in Kaulille, de Lilse molen in Sint-Huibrechts-Lille en de Napoleonsmolen in Hamont. 's Avonds zijn ze dan neergestreken aan De Burg in Hamont, waar de oogjes snel dichtvielen. (straks meer foto's van Jan Dedecker)

moed-en-volharding-naar-colchester

Moed en Volharding naar Colchester

Een delegatie gymnasten van Moed en Volharding is voor het 4de jaar op rij vertrokken naar Colchester. Daar gaan ze deelnemen aan de internationale gymnastiekwedstrijd. De reis is vlot verlopen laten ze weten en woensdagavond hebben ze al met de benen onder tafel kunnen schuiven.

snelwegparking-vanaf-morgen-dicht

Snelwegparking vanaf morgen dicht

Morgen gaat de zogenaamde Parking Interstop Noord langs de E 314 in Heusden-Zolder en Zonhoven (in beide richtingen) dicht. Total bouwt er de komende maanden een service station, met moderne voorzieningen en veel groen (foto). Na de afwerking zullen de parkings evenveel parkeerplaatsen tellen als nu, waardoor ook het bezwaar van het gemeentebestuur Heusden-Zolder wordt weggenomen. Voor de werkzaamheden gaan beide parkings 9 maanden dicht. Agentschap Wegen en Verkeer raadt (…) Lees het hele bericht

kwb-leert-kinderen-bijenhotels-bouwen

KWB leert kinderen bijenhotels bouwen

12 kinderen bouwden vandaag onder leiding van KWB Heusden Centrum een leuk bijenhotel dat nadien thuis in de tuin een plaatsje krijgt. Terwijl ze genoten van een hot-dog kregen ze ook uitleg over het nut van de bijenhotels. Zo zijn er meer dan 300 soorten solitaire bijen die maar al te graag gebruik maken van kleine gaatjes en spleetjes om hun eitjes te leggen. Zij leven dus niet in kolonies zoals de alom gekende bijen en wespen die we in de zomer overal tegenkomen. Ze zijn ook veel vredelievender en dus ideale gasten voor in de tuin.

water-en-vuur-samen-op-tournee

Water en Vuur samen op tournée

Velen zagen vorig jaar de indrukwekkende voorstelling 'Vuur' van Het Nieuwstedelijk in ZLDR Luchtfabriek. Daarin werd de tragische collegebrand uit 1974 op beklijvende manier op de planken gebracht. Eerder had hetzelfde gezelschap met 'Water' ook al de ramp met het veer van Godsheide uit 1941 weer tot leven gebracht. Beide voorstellingen hebben heel wat emoties losgeweekt. Nu gaat Het Nieuwstedelijk op de boer met (…) Lees het hele bericht

vogelnesten-na-pasen

Vogelnesten na Pasen ...

In de Vierseleer kwam een 40-tal leden van Ziekenzorg Viversel samen voor een etentje ter gelegenheid van Pasen. Tafels en zaal waren versierd met paashazen en -kuikens, vlinders en bloemen, als symbool voor een nieuwe lente. De vogelnestjes en het paasgebak op het menu pasten daar ook helemaal in. (foto Lode Beylemans)

circuit-ontvangt-historische-f1-bolides

Circuit ontvangt historische F1-bolides

Komend weekend opent het raceseizoen op Circuit Zolder met de Masters Historic Racing en de eerste manche voor de Belcar. De Belcar Endurance heeft weer het statuut van nationaal kampioenschap en dus komen de touring cars, GT's en sportwagens het tegen elkaar opnemen. Zondag om 14u05 wordt de Belcar betwist in een race over 125 minuten. Na die eerste manche zal al heel wat geweten zijn over de krachtsverhoudingen dit (…) Lees het hele bericht

politie-zoekt-startbaner-verkeersveiligheid

Politie zoekt startbaner verkeersveiligheid

De politie van Heusden-Zolder werft een startbaner verkeersveiligheid aan voor de verkeersdienst. Het gaat om een contract van bepaalde duur dat loopt van 1 juni dit jaar tot eind mei volgend jaar. Een startbaner is niet meer leerplichtig, jonger dan 26 jaar, laaggeschoold, heeft alle politieke en burgerlijke rechten en is medisch geschikt. Wie interesse heeft of meer informatie wil, kan contact opnemen met commissaris Danny Wendelen van de verkeersdienst of Cindy Gregoir, medewerker op (…) Lees het hele bericht

het-lewet-van-sjarspepe

Het lewèt van sjarspêpe

Eric Lefèbvre laat weten dat ze het op de Cité kotsmuug zè dat dei gaste bè hun oto's bè grute sjarspêpe zoe hèrd rije en veul lewèt make. Een sjarspêp is uiteraard de uitlaat van een auto en die kan soms heel wat lawaai maken.

leerlingen-zijn-op-wiekentocht-1

Leerlingen zijn op Wiekentocht (1)

Het was al meteen een lange dag voor de leerlingen van het college die vanmorgen op Wiekentocht zijn vertrokken. Ze werden gedropt in Molenbeersel en al snel bleek waarom de trip Wiekentocht heet. Onderweg liggen nogal wat windmolens, in Molenbeersel kwamen ze al meteen de eerste tegen, er zijn er nog heel wat gevolgd. Deze voormiddag nog zijn ze de Nederlandse grens overgestoken waar ze in het vakantiepark Vosseven een eerste traktatie kregen. Moe maar voldaar zijn de stappers in de vooravond in Bocholt aangekomen. (meer foto's van Jan Dedecker)

vandaag-gezien-5-april-2016

Vandaag gezien

Een slakje koestert zich in de zon op speenkruid. (foto Jan Leijskens)

sk-heusden-06-10-jaar-terug-in-de-tijd

SK Heusden 06 ... 10 jaar terug in de tijd

SK Heusden 06 bestaat als club in haar huidige vorm 10 jaar. Dat wordt gevierd op zaterdag 7 mei met een speciale voetbalwedstrijd. Spelers uit de selectie van 2006 zullen het dan opnemen tegen een selectie van het huidige seizoen. Een leuke voor de supporters (en de spelers na de match): de drank en de hot-dog zullen verkocht worden aan de prijzen van 10 jaar geleden. Een stuk of 5 index-achteruitsprongen dus …

ussr-1926-met-live-muze-voor-jarige-roxy

USSR 1926 met live-muze voor jarige Roxy

Dit jaar bestaat bioscoop de 'Roxy' in Koersel 70 jaar, en die historische verjaardag zal niet ongemerkt voorbijgaan. Op maandag 11 april om 20u30 verhuist Ludo Vangenechten het gebeuren van TheRoxyTheatre naar cultuurcentrum Muze in Heusden-Zolder. Samen met de ElaN Filmavonden vertoont hij er dan een filmklassieker met live Soundtrack. De band We Stood Like Kings, maakt momenteel een uitgebreide Europese toernee, en stopt even in Muze om de film ‘USSR 1926′ (…) Lees het hele bericht

we-two-speelt-voor-bengaalse-schooltjes

We Two speelt voor Bengaalse schooltjes

We hebben het hier al verschillende keren gehad over de 4de pijlers in Heusden-Zolder, initiatieven die zich achter ontwikkelingsprojecten in het zuiden scharen. Af en toe zamelen die via een benefiet geld in voor hun projecten. Zo organiseert de vzw Dakbhanga op zaterdag 16 april om 20 uur een benefietconcert met We Two & Friends in 't Kuipershof. Roco di Turi en Arturo Bellini vormen al 35 (…) Lees het hele bericht

op-rotonde-in-tegengestelde-richting

Op rotonde in tegengestelde richting

De politie had weer klachten gekregen over straatracen in de omgeving van Koolmijnlaan-Cité en hield daarop een controle. Er zijn 2 bestuurders betrapt met de gsm aan het stuur, twee droegen geen gordel en één nam zelfs een rotonde in de tegengestelde richting. Eén vrachtwagenbestuurder die niet geparkeerd stond op een vrachtwagenparking kreeg een boete.

2-niet-verzekerde-auto-s-in-beslag-genomen

2 niet-verzekerde auto's in beslag genomen

De politie hield een korte verkeerscontrole aan het Sint-Willibrordusplein en betrapte in amper een uur 8 overtreders. Drie personen werden gevat zonder gordel, twee bestuurders trokken zich niets van het éénrichtingsverkeer aan, één reed met een niet-gekeurde wagen en twee auto's hadden zelfs geen verzekering. Die twee wagens zijn in beslag genomen en getakeld. 16 bestuurders moesten een ademtest afleggen, iedereen blies safe.

hingt-oere-poller-ooch-te-leeg

Hingt oere poller ooch te leeg?

Iemand wiens broek niet echt goed past, waardoor het kruis te laag hangt, daar zeggen we van da zenne poller te leeg hangt of da zenne poller tussen zèn knijen hingt. Weinig elegant zicht trouwens.

start2move-weyerkesbos

Start2move @Weyerkesbos

Goed nieuws voor wie graag wat meer zou bewegen en er alleen niet toe komt. Voor hen is er binnenkort start2move in het Weyerkesbos. Je krijgt er een extra duwtje onder begeleiding van een professionele coach en kunt er wandelen, rustig lopen en de fitnesstoestellen in het Weyerkesbos uittesten. Samen gaat altijd iets makkelijker dan alleen. De cursus heeft plaats op dinsdag 19 en 26 april, en op 3, 10, 17, 24 en 31 mei, telkens van 13u30 tot 14u30. Afspraak aan de ingang van het Weyerkesbos, (…) Lees het hele bericht

bijna-1-op-6-reed-te-snel

Bijna 1 op 6 reed te snel

Na klachten van buurtbewoners stelde de politie in verschillende straten de flitsauto op. 101 van de 620 gecontroleerde wagens reden te snel. In de Koolmijnlaan werden 58 bestuurders geflitst, in Het Heike 19, op de Witte Barier 15 en in de Schobbenberg zijn er 9 gefotografeerd.

54-bestuurders-betrapt-zonder-gordel

54 bestuurders betrapt zonder gordel

In het kader van de provinciale verkeersthema-actie 'gordel en kinderzitjes' hield de verkeersdienst van de politie extra toezicht op het gebruik van beide. Tussen 4 maart en vandaag kregen 54 bestuurders een boete van € 110 wegens niet dragen van de veiligheidsgordel en 2 bestuurders moesten €165 ophoesten omdat ze kinderen vervoerden zonder kinderzitje.

kunstverkenner-4-voorstellingen-door-jongeren

Kunstverkenner: 4 voorstellingen door jongeren

Kunstverkenner is weer op komst, het project dat jongeren laat kennismaken met theater in al zijn facetten en waarin het college, de academie van Beringen en Muze samenwerken. Zowat 80 jongeren uit de regio brengen 4 voorstellingen, geïnspireerd op klassiekers en hun eigen leefwereld. Op vrijdag 8 april om 20 uur speelt Kunstverkennend Wild Trojaanse vrouwen’. In één bloederige nacht werd de stad Troje verwoest en haar bevolking genadeloos afgeslacht. De (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-4-april-2016

Vandaag gezien

De werkbijen hebben het al erg druk, in 't Heusdens broek, achter het fietsroutenetwerk. (foto Marcel Gybels)

leerlingen-gaan-3-dagen-op-wiekentocht

Leerlingen gaan 3 dagen op Wiekentocht

De komende drie dagen trekken de leerlingen van het tweede middelbaar van het Sint-Franciscuscollege op Wiekentocht. Het is ondertussen al een traditie sinds 1979 dat de 13- en 14-jarigen in de paasvakantie drie dagen op voettocht trekken door de regio en dat telkens rond een bepaald thema. Niemand is verplicht om deel te nemen, maar ze zijn met liefst 136. leerkrachten zorgen voor de voorbereiding en begeleiding, en daarnaast bemannen en bevrouwen 30 leerlingen van het 5de jaar de (…) Lees het hele bericht

voorspellingen-die-helaas-uitkomen

Voorspellingen die helaas uitkomen

We hadden het zaterdag al voorspeld en inderdaad, dit kon je vanmorgen allemaal aantreffen rond de papiercontainers op het Koning Boudewijnplein. De firma haalt overigens alleen de containers op, de rest blijft liggen.  (foto's Julien Maebe)

straftijd-nekt-vanthoor

Straftijd nekt Vanthoor

Laurens Vanthoor blikt wat zuur terug op de openingsrace van het nieuwe seizoen, de 4 uurs VLN-race op de Nürburgring. Samen met Christopher Haas eindigde hij als eerste, maar de jury had hen op inhalen betrapt terwijl de gele vlag van kracht was. Dat leverde hen straftijd op zodat de overwinning naar Audi-ploegmaats Fjordbach-Stippler ging.

heusdense-groepen-op-b-mine-blues

Heusdense groepen op b-mine Blues

Beringen krijgt een nieuwe bluesfestival: be-Mine Blues en dat heeft op 12 juni plaats op de voormalige mijnsite van Beringen, waar op een ander ogenblik ook al Putrock plaats heeft. Het is de Beringse basketbalclub KBBC Miners die het nieuwe festival organiseert en opvallend, naast The Young Bastards uit Beverlo, staan allemaal groepen uit Heusden-Zolder op de affiche: Blues Lee (foto), Rocco di Turi & friends en Big Joe & Phantom 309. En als de wind goed staat, horen de thuisblijvers ze misschien ook tot hier ...

mjo-blijft-boeien

MJO blijft boeien

De Muze Jazz Orchestra speelde zondagavond in het Muzecafé. Deze groep muzkanten is zo op elkaar ingespeeld dat ze elke 1/8ste of 1/16de noot van elkaar aanvoelen. En ook al heb je 10 keer gehoord, dan nog blijven ze boeien. In de laatste drie nummers van hun set, was zowaar Glenn Miller even aanwezig. En toen kwam nog de jam ... (foto's Frans Morawski)

start-2-tennis-in-eversel

Start-2-tennis in Eversel

Na het succes van vorig jaar organiseert TC Eversel dit seizoen opnieuw een cursus Start-2-Tennis voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar en voor kids vanaf 5 jaar. Het is de bedoeling om op een leuke manier kennis te maken met de tennissport. Elke cursus bestaat uit 8 lessen en aan het eind van die reeks hebben de deelnemers het spel gegarandeerd al aardig onder de knie. Geïnteresseerden zijn welkom op de info-momenten: woensdag 13 april (19 tot 20 uur - (…) Lees het hele bericht

stroomproblemen-rond-suska-berg

Stroomproblemen rond Suska-Berg

Het is niet de eerste keer, maar zondagavond waren er problemen met de stroomvoorziening en Telenet in de omgeving Suska-Berg. Het zou gaan om heel wat gezinnen die zonder zaten. Infrax was met verschillende ploegen ter plaatse en half weg berg in de Graaf de Theuxlaan was blijkbaar het probleem gelocaliseerd.

woater-of-wetter

Woater of wètter?

Gisteren hadden we het over reppig. Om zo iemand terug een beetje proper te krijgen, heb je woater nodig. In Bolderberg zullen ze eerder over wètter spreken. In het ene geval is dat water noat, in het andere eerder noawet..

nieuwe-wandelseizoen-is-gestart

Nieuwe wandelseizoen is gestart

Het seizoen van de natuurwandelingen is ook weer gestart. Jan Leijskens trok mee op pad aan De Watersnip in Koersel, waar twee groepen van een 30-tal wandelaars de ontwakende natuur gingen bekijken.

vandaag-gezien-3-april-2016

Vandaag gezien

Met het lenteweer komen ook de insecten tevoorschijn. Zo bracht Marcel Gybels deze zebraspin en een rood spinnetje samen op één foto, de ene is 5 mm, de andere ongeveer 1,5 mm. UPDATE Volgens Pierre Rutten is het rode spinnetje wellicht een fluweelmijt. Deze is zeer nauw verwant onze beruchte teken. Fluweelmijten parasiteren hoofdzakelijk op insecten, maar er zijn gevallen bekend waarbij ook mensen zijn aangevallen.

belgen-deden-het-uitstekend-in-de-europese-bmx-cup

Belgen deden het uitstekend in de Europese BMX-cup

Zoals we daarstraks al meldden, hebben de Belgen het prima gedaan tijdens de eerste en tweede ronde van de Europese BMX Cup op de BMX-track op Zolder. Dat wordt nu ook bevestigd door de tussenstand na twee manches. Bij de cruiser vrouwen 17+ staat Lisse Herremans tweede, bij de cruiser 17/29 staat Dennis Steemans tweede, ook een tweede plaats voor Gorden Martin in de cruiser 30/39. Julie Geers leidt zelfs bij de girls 07/08, in diezelfde reeks staat Maxime Breugelmans derde. De boys 08 (…) Lees het hele bericht

inbraak-in-wijngaardstraat

Inbraak in Wijngaardstraat

In de Wijngaardstraat zijn inbrekers een woning binnengedrongen. Dat gebeurde via de voordeur. De bewoners ontdekten het gisteravond kort over half 11.

zege-voor-anadol-verlies-voor-bolderberg

Zege voor Anadol, verlies voor Bolderberg

in de derde provinciale A van het voetbal heeft FC Anadol met 1-4 gewonnen bij Houthalen VV. FC Bolderberg verloor met 1-0 in Halveweg Zonhoven.

lapjes-met-wensen-voor-jeugdlokalen

Lapjes met wensen voor jeugdlokalen

Erg veel belangstelling vanmiddag voor de officiële start van de bouw van de nieuwe jeugdlokalen aan Het Heem. Inmiddels ligt daar al de betonvloer zodat de contouren van de lokalen nu al kunnen gezien worden. De symbolische eerste steen werd niet gelegd, maar door schepen van jeugd Funda Oru samen met de leden van de verschillende jeugdbewegingen aan een touw omhoog gehesen tot in de symbolische wensboom. Die wensboom stond centraal tijdens de viering vanmiddag. Kinderen van alle (…) Lees het hele bericht

skiers-zijn-weer-thuis

Skiërs zijn weer thuis

Vanochtend om zijn alle leerlingen en leerkrachten weer aan het college aangekomen na hun skivakantie aan de Klausberg. Doodmoe, maar heel wat ervaringen rijker en voor de meesten was het een week om niet meer te vergeten. Binnen iets minder dan een jaar mag de volgende groep zich alweer klaar maken ...

veel-volk-voor-europese-bmx-races

Veel volk voor Europese BMX-races

Rond de BMX-track van Circuit Zolder is vooral vandaag heel wat volk verzameld voor de openingsronde van de UEC BMX European Cup. Het is al voor de vierde keer dat hier in Heusden-Zolder de seizoensopening plaatsvindt van het Europees kampioenschap. Uit zowat heel Europa zijn de rijders afgezakt en ze hebben ook hun aanhang meegebracht, bovendien doet het mooie weer ook uit de regio heel wat supporters afzakken. Op de uitslagenbalans is het nog wachten tot straks, maar de lokale rijders hebben het tot o heden prima gedaan.

zolder-a-verliest-topper

Zolder A verliest topper

In de eerste provinciale van het basketbal heeft KBBC Zolder A de topper tegen leider Lummen verloren, het werd vrij afgetekend 54-70. Nochtans had de thuisploeg in de eerste helft een kleine voorsprong opgebouwd. Maar de bezoekers kwamen agressiever uit de kleedkamer en in het laatste quarter kon de moegestreden thuisploeg geen vuist meer maken.

op-zoek-naar-familiebanden-in-wandre

Op zoek naar familiebanden in Wandre

Jef Beylemans stelde de stamboom van Cecile Elsen samen, een turf die vier eeuwen geschiedenis van de familie Elsen opleverde. Daaruit bleek dat er honderden afstammelingen verblijven in Heusden en Zolder, al dragen die uiteraard niet allemaal de naam Elsen. Lang geleden leverde een reünie van de familie Elsen al een volle zaal in 't Heem op. De drie broers Jef, Miel en Lode Beylemans zijn in het teken van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog op bezoek geweest in Wandre (…) Lees het hele bericht

t-was-bleten-geblazen

't Was blèten geblazen

Warre Borgmans, Jokke Schreurs en Big Dave Reniers, vormen niet alleen een divers gezeldschap, ze verrasten in Muze ook met de première van 'Blèten'. (foto Lenscollectief)

zolder-b-wint-bij-kajoba

Zolder B wint bij Kajoba

In de tweede provinciale van het basketbal verloor Berkenbos '95 met 57-80 van Zonhoven. Heusden A ging met 58-67 winnen bij Genk B. In derde A won Zolder B de derby in Kajoba met 48-67. In derde B moest Heusden B het onderspit delven bij Genk B: 81-59. In vierde C verloor Heusden Z met 89-45 bij Gems Diepenbeek B. In de tweede damesprovinciale verloor DBBC Zolder B met 20-0 van Peer A na forfait.

toch-maar-liever-niet-reppig

Toch maar liever niet reppig

Heidi Braeken vindt reppig nog zo'n typisch woord, dat staat voor vies. Een huis of een auto kunnen in een reppige toestand zijn, maar je hebt ook liever niet dat je dochter of zoon met een reppig iemand thuiskomt.

winst-voor-rp-en-wieze

Winst voor RP en Wieze

In het liefhebbersvoetbal heeft RP Products met 2-0 gewonnen van FC Tamara. Kersvers kampioen VK Wieze Boys A zette zijn titel nog wat glorie bij door nu ook SV De Condé met 4-0 af te poeieren.

vanthoor-begint-aan-2-knotsgekke-maanden

Vanthoor begint aan 2 knotsgekke maanden

Autoracer Laurens Vanthoor heeft een bijzonder druk seizoen voor de boeg dat nu begint met de eerste manche van het VLN-kampioenschap op de Nürburgring. Na zijn zege van vorig jaar, moeten de 24 Uren van de Nürburgring opnieuw één van de hoofddoelen worden. Daarnaast start hij in de volledige Blancpain GT Series (sprint en endurance), inclusief de 24 uren van Spa. En zoals eerder gemeld komt (…) Lees het hele bericht

tijd-om-in-de-hof-te-werken

Tijd om in de hof te werken

Met het aanbreken van de lente is het de hoogste tijd om in de tijd te werken en die voor te bereiden op het nieuwe 'legumenseizoen'. Edgard Claes in de Schootstraat doet dat op zijn manier en hij gebruikt daarbij een tractor uit 1966. (foto Marcel Gybels)

de-kijk-van-richie-193

De kijk van Richie

De Ronde viert morgen haar eeuwfeest.

vanochtend-gezien-8

Vanochtend gezien

Een gemotoriseerde parasailer die rustig het Heusdense luchtruim doorklieft. (foto Marcel Gybels)

winst-voor-il-tartufo

Winst voor Il Tartufo

In de eerste provinciale van het zaalvoetbal werd La Baracca Lindeman ZVK Eisden Dorp stopgezet bij 5-1. In derde D won Il Tartufo Heusden met 5-3 van Futsalvo Beringen. En door het forfait van Firtina moest Ikra niet aantreden. Ikra staat tweede op vier punten van leider Kartal Ham.

eindelijk-weer-winst-voor-si

Eindelijk weer winst voor SI

In de tweede afdeling van het zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder weer met de overwinning kunnen aanknopen. Vrijdagavond werd op het terrein van ZVK Meeuwen gewonnen met 3-5.

talent-van-buso-jongeren-opsporen-en-ontwikkelen

Talent van BuSo-jongeren opsporen en ontwikkelen

Vandaag is in Beringen de Bike Ville Incubator samen met de windtunnel van Flanders Bike Valley officieel ingehuldigd. Maar het gaat daar niet alleen om topwielrennen. Via de Cycling Talent Academy wil voorzitter Marc Hufkens jongeren uit het Bijzonder Secundair Onderwijs de best mogelijke arbeidskansen geven. Het is de bedoeling om bij leerlingen uit het BuSO talent te spotten en te coachen, zowel op vlak van wielrennen als op professioneel vlak. Het idee ontstond nadat (…) Lees het hele bericht

de-kloters-oan-en-dan-de-bak-in

De kloters oan en dan de bak in

Ge kunt het maar beter niet meemaken, maar Roger Vanbriel herinnert ons eraan dat als je iets mispeutert, de politie u komt ophalen en ze doen u dan de kloters aan. Handboeien gaat natuurlijk ook, maar ze steken u dan ook nog eens in de bak.

laatste-avond-is-ingezet

Laatste avond is ingezet

Op de SFC ski-vakantie in Süd-Tirol tikken de uren weg, want de laatste avond is ingezet. Vandaag hebben de jongeren zich niet alleen vermaakt op de latten, ze zijn ook gaan rodelen en hebben nog wat spontane teambuildingsactiviteiten gedaan. Vanavond zijn ze glowing in the dark aan 't spelen. En dan is het aftellen naar de terugkeer.
(meer)

vandaag-gezien-1-april-2016

Vandaag gezien

Een breedscheenwants heeft zich neergevleid op een maagdenpalm. (foto Jan Leijskens)

de-maagd-is-tijdelijk-afwezig

De Maagd is tijdelijk afwezig

'Ik ben de Maagd der Armen' staat er op het Kajotterskapelleke in de Kapelstraat. Maar de Maagd is momenteel afwezig. Wees gerust, ze heeft niet elders asiel gevraagd en evenmin is ze op den dool. Het beeld van Onze-Lieve-Vrouw is momenteel in restauratie zodat ze tegen 1 mei weer in volle glorie kan schitteren. Na 74jaar wil ook een heilige wel eens een facelift ... (foto Julien Maebe)

werkloosheid-blijft-afnemen

Werkloosheid blijft afnemen

Einde maart telde Heusden-Zolder 1053 werklozen, dat zijn er 152 of 12,6 % minder dan een jaar geleden. Het gaat om 549 mannen en 504 vrouwen. De mannelijke werkloosheid verminderde met 16,4 %, de vrouwelijke met 8,0 %. Heusden-Zolder deed het ook in maart weer beter dan de rest van Vlaanderen (-3,5 %) en Limburg (-8,4%). In de meeste categorieën zijn er minder werklozen dan een jaar geleden, hoewel de langdurig werklozen - dat wil zeggen langer dan 2 jaar zonder job - met 7,0 % zijn toegenomen en dat is merkelijk slechter dan Limburg en Vlaanderen.

heel-wat-buit-bij-inbraak

Heel wat buit bij inbraak

Aan de Everselkiezel is een inbraak in een woning gepleegd. De daders hebben heel wat buit gemaakt, onder meer laptop, juwelen, horloges, een pakje sigaretten, ... ze maakten ook buit op de slaapkamer van de zoon des huizes. In de Ericastraat is vanmorgen vroeg een auto zwaar toegetakeld, er bleken 4 banden stukgestoken, het achterraam en zijraam waren stukgeslagen en de radio was verdwenen.

weinig-faillissementen-in-maart

Weinig faillissementen in maart

Dat het economisch weer beter gaat de jongste maanden en dat er gunstige perspectieven zijn voor de komende periode, blijkt vandaag uit twee studies. Enerzijds is er de Polsslag Ondernemend Limburg van werkgeversorganisaties VKW- en Unizo-Limburg. Daar staan de cijfers op het beste niveau van de jongste jaren, het dipje van de jaarwisseling is weggewerkt. Anderzijds zijn er de faillissementscijfers van Graydon Belgium, die voor heel België 31 % lager liggen dan eind maart 2015, voor het hele (…) Lees het hele bericht

luc-cams-en-co-gaven-1570-aan-kleine-prins

Luc Cams en co gaven € 1570 aan Kleine Prins

Luc Cams uit Zolder, kankerpatiënt en werknemer van Rettig Belgium (Radson) zag dat in zijn bedrijf heel wat dopjes op de afvalberg terechtkwamen, terwijl ze ook een nuttig doel konden dienen. Samen met zijn werkmakkers zamelde hij 4420 kg dopjes in, die werden verkocht aan een recyclagebedrijf. Luc en co konden op die manier een cheque van 1570 euro overhandigen aan vzw De Kleine Prins uit Genk, een fonds dat dit jaar 40 jaar bestaat en onder meer nauw samenwerkt met het (…) Lees het hele bericht