Archief juli 2011

vanavond-gezien-25

Vanavond gezien

Door het slechte weer zijn de luchtballons wekenlang op stal moeten blijven, maar vanavond was de zon er, en daar verscheen het eerste exemplaar boven Eversel. De komende dagen zullen er nog wel volgen. (foto Gust Ischen)

boekter-kermispret-voor-groot-en-klein

Boekter kermispret voor groot en klein

Eindelijk droog weer en in de vooravond brak de zon erdoor, ideaal weer dus voor de kermis van Boekt. Die is dit jaar uitgegroeid tot een volwaardige wijkkermis en dat bleek ook uit het aantal foorgangers. De kinderen amuseerden zich vooral op de attracties, de wat rijpere Boektenaren troffen elkaar op het terras van het Buurthuis.(meer foto's van Miranda Gijsen)

nu-ook-belgische-titel-voor-wesley-joris

Nu ook Belgische titel voor Wesley Joris

Zwemmer Wesley Joris is vandaag Belgisch kampioen op de 400 meter wisselslag bij de kadetten 15-16 jaar geworden. Daarmee zette hij de kroon op het werk, want deze Belgische kampioenschappen leverden hem 3 x zilver, 1 x goud, een BE-gold limiet en 3 Limburgse records op.

en-de-winnaar-is-yannic-hermans

En de winnaar is ... Yannic Hermans

Terwijl op Keiheuvel in Balen de Fly In nog volop aan de gang is, en onze locale piloten Brecht Claes en Tim Steensels, te land en in de lucht hun beste beentje voorzetten, heeft een onschuldige hand ('t was even zoeken) de winnaar van de luchtdoop getrokken. En het is Yannic Hermans uit Viversel die binnenkort samen met Brecht Claes in een motorvliegtuig een vlucht boven Heusden-Zolder mag maken.

pitbull-bijt-kippen-dood

Pitbull bijt kippen dood

In de Geenrijt heeft zaterdag een loslopende hond 5 kippen doodgebeten. Het zou om een pitbull gaan. De politie werd gecontacteerd en die stuur de hondenvanger ter plaatse. Het dier kon gevangen worden en is terugbezorgd aan de eigenaar. Die kan zich aan de rekening verwachten.

laurens-vanthoor-op-podium-in-francorchamps

Laurens Vanthoor op podium in Francorchamps

Op de omloop van Spa-Francorchamps had zaterdag de derde van vijf meetings van de FIA F3 International Trophy plaats. Voor Laurens Vanthoor eindelijk nog eens een wedstrijd in eigen land. Hij kende een moeilijke kwalificatiesessie, maar vocht terug om uiteindelijk als derde in de tweede race over de finish te komen. In de eerste race was hij pas 17de geëindigd nadat hij een tik van een andere racer had meegekregen bij de start. Voor Vanthoor breekt nu een drukke periode aan, met (…) Lees het hele bericht

eversel-rockt-op-e-r-f

Eversel rockt op E.R.F.

Gisterenavond en vannacht had het Eversel Rock Festival 2011 plaats. Verspeid over 2 podia traden verscheidene rockbands en dj's op. Vooral de bands op de mainstage, genoten heel wat belangstelling. In de tent werd er stevig op los gerockt met onder meer Private Zoo en Koyle. Niet meteen een groot festival maar de organisatie is in een jaar tijd al flink gegroeid. (Meer foto's van Michiel Reynders)

al-driemaal-zilver-voor-wesley-joris

Al driemaal zilver voor Wesley Joris

Na de Belgische jeugdkampioenschappen vorige week, is het nu de beurt aan de oudere zwemmers om voor de nationale titels te strijden. Daar is Heusdenaar Wesley Joris - 15 jaar - bezig aan een schitterend parcours. Gisteren won hij zilver op de 400 meter vrij. Vanmorgen kwam hij aan de start in de 200 meter vlinderslag én 1500 meter vrij. Na de middag volgde de finale van de 200 meter vlinderslag. Op beide afstanden behaalde Wesley een zilveren medaille bij de kadetten 15+16 jaar, met telkens ook een nieuw Limburgs record. Morgen komt hij nog uit in de 400 meter wisselslag.

inbraakpoging-mislukt

Inbraakpoging mislukt

Inbrekers hebben afgelopen nacht geprobeerd binnen te dringen in een woning aan De Bloken. Ze probeerden via het kelderraam binnen te geraken, maar moesten onverrichterzake vertrekken.

ondertussen-in-de-bark

Ondertussen in De Bark ...

Ook in het opvangcentrum De Bark is het momenteel zomerregime. De kinderen genieten van een schoolvakantie, en ook de cursussen Nederlands en andere opleidingen in het volwassenonderwijs vallen tijdelijk stil. Toch gebeurt er nog heel wat. Vrijwilligers komen dagelijks een handje toesteken, onder meer als leerkracht in het zomerklasje. Anderen helpen bij de organisatie van daguitstappen. Voor de vrouwen organiseert het opvangcentrum crea- of sportactiviteiten, al was het maar om de dagelijkse sleur te doorbreken en de stress te kanaliseren.

lotus-invasie-op-circuit

Lotus-invasie op circuit

Liefhebbers van het exclusieve sportwagenmerk Lotus konden zich op Circuit Zolder de ogen uitkijken, want de Lotus on Track Racing Drivers Club had de omloop afgehuurd. En ze kwamen er rijden met Lotussen uit alle tijdperken, de ene al exclusiever en duurder dan de andere. (meer foto's van Davy Neuteleers)

kleurbrenger-eerbetoon-aan-frank-nuyts

Kleurbrenger: eerbetoon aan Frank Nuyts

Onder ruime belangstelling is vrijdagavond in de Halstraat 117 de retrospectieve Frank Nuyts geopend onder de noemer 'Kleurbrenger'. Geen toeval die naam want het werk van Frank, die vorig jaar plots overleed, is bijzonder kleurrijk. Zijn voormalige woning was al doordrenkt van kunst, de leden van artikel 27 vzw hebben dan een selectie gemaakt van 250 kunstwerken en die in het huis opgehangen. Maar Frank Nuyts heeft zoveel werken gemaakt dat een veelvoud in de rekken moest blijven. Het gaat om een mix van abstracte en realistische werken. Nog te beijken elke zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur en dat tot en met 14 augustus. (meer foto's van Bart Claes)

voorbereidingsprogramma-van-vrijheid-zolder

Voorbereidingsprogramma van Vrijheid Zolder

Ook voor Vrijheid Zolder draait de voorbereiding voor het nieuwe voetbalseizoen op volle toeren. Straks om 16 uur speelt de B-ploeg thuis tegen Meldert, de A ploeg gaat om 18 uur naar Koersel. Op 3 augustus om 19u30 wordt op het terrein van KVV Heusden-Zolder gespeeld en op 7 augustus om 19 uur komt Paal op bezoek.Op 13 en 14 augustus volgt het gemeentetornooi. Op 18 augustus om 19u30 staat een verplaatsing naar Kuringen op het programma en op 21 augustus om 18 uur gaat het naar Stal. Op 28 augustus (…) Lees het hele bericht

edgard-bereidt-zich-voor-op-spelen

Edgard bereidt zich voor op Spelen

Edgard Vangeneugden (links), vrijwilliger-officier bij de brandweer van Heusden-Zolder, trekt eind augustus naar New York. Samen met 7 Belgische collega's van politie en brandweer neemt hij er deel aan de World Police and Fire Games, zeg maar de Olympische Spelen voor veiligheidspersoneel. Edgard komt uit in de oriëntatieloop, een discipline waarin hij eerder al schitterde. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen, zoals je hier kan zien op de TVL-reportage, waaruit ook de foto komt.

opnieuw-vijf-inbraken-afgelopen-nacht

Opnieuw vijf inbraken afgelopen nacht

Er zijn afgelopen nacht opnieuw vijf inbraken gebeurd in Heusden-Zolder. Dieven drongen binnen in woningen in de Inakker, de Hoekstraat, de Belikstraat, de Nieuwstraat en de Boekterheide. Over de buit zijn geen details bekend, maar de kans is wel groot dat het om dezelfde daders gaat.

volleybalmeisjes-zijn-zesde

Volleybalmeisjes zijn zesde

De Belgische volleymeisjes, met Nathalie Lemmens uit Viversel, zijn op het Europees Jeugd Olympisch Festival in het Turkse Trabzon op de zesde plaats geëindigd. In hun laatste klassementsmatch verloren ze met 3-2 van Slovenië. De setstanden waren 25-21, 20-25, 27-25, 23-25 en 15-8.

vandaag-gezien-29-juli-2011

Vandaag gezien

Een akkerhommel, aan de slag op haar geliefde werkterrein. (foto Gust Put)

het-weer-warmer-en-zonniger

Het weer: warmer en zonniger

Drukstijgingen laten de neerslagkansen de volgende dagen sterk afnemen en brengen de zon wat meer in beeld. Vooral na het weekend lijkt het even zomers te worden, al nemen in de tweede helft van volgende week de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag maken wolkenvelden in de namiddag wat meer plaats voor de zon. De wolken blijven evenwel domineren. Een enkele bui is na de middag niet uitgesloten, maar meestal is het droog. Maxima rond 20 of 21 graden.
Morgen voert een briesje vanuit het (…) Lees het hele bericht

dj-s-en-bands-op-eversels-rockfestival

DJ's en bands op Eversels Rockfestival

Morgen heeft op het terrein bij jeugdhuis Bascule het Eversels Rock Festival 2011 plaats. Het festival begint om 18 uur en duurt tot 4 uur. Dit jaar zullen er voor het eerst 2 podia zijn. Het hoofdpodium staat in de tent en daar treden Waremepel, Private Zoo en Koyle op, en daarna draait DJ Frank nog tot 4 uur muziek uit de 70's, 80's en 90's. Het tweede podium, Club Justice, vind je aan de Beacharea. Daar draaien alleen DJ's: DJ Rubenz, DJ Gert, DJ Swennen en DJ Poet. De (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-brakel

Groeten uit Brakel

Tijdens een fietstrip in Brakel (Duitsland) kwam Gust Ischen een verkoper van verse producten tegen in een bestelwagen. En zijn affiche maakt duidelijk dat alles in het leven relatief is.


op-mirakeltocht-naar-herckenrode

Op mirakeltocht naar Herckenrode

Volgende week is het precies 694 jaar geleden dat volgens de legende een hostie begon te bloeden in Viversel. De vzw Toerisme Heusden-Zolder organiseert daarom op zondag 7 augustus een mirakeltocht in de voetsporen van de kapelaan die destijds met de hostie naar Herckenrode trok. Het wordt een dagvullend programma met om 10 uur vertrek aan de kerk van Viversel, om 12u30 aankomst aan de abdij van Herckenrode waar een barbecua met water en wijn wacht, om 14u30 volgt een geleid bezoek aan (…) Lees het hele bericht

veel-belangstelling-voor-skylimit-track-days

Veel belangstelling voor Skylimit Track Days

Op Circuit Zolder had weer een organisatie van de Skylimit Track Days plaats. Daarvoor kwamen heel wat rijders met hun bolides - waaronder enkele crazy cars - opdagen - en er waren ook veel kijkers. (meer foto's van Davy Neuteleers)

dieseldieven-tanken-vrachtwagen-leeg

Dieseldieven tanken vrachtwagen leeg

Dieven hebben afgelopen nacht de diesel gepompt uit de tank van een vrachtwagen die geparkeerd stond op het industrieterrein in de Westlaan. De diefstal werd vanmorgen vastgesteld.

vandaag-gezien-28-juli-2011

Vandaag gezien

Een heidelibel die van de schaarse zon gebruik maakt om wat te relaxen. (foto Jan Leijkens)

sporthal-olympia-heeft-nieuwe-vloer

Sporthal Olympia heeft nieuwe vloer

In sporthal Olympia lopen de werken aan de vloer stilaan ten einde. Hal 1 en 2 worden daar uitgerust met een nieuwe linoleum sportvloer. Daarvoor moest eerst bijna 1500 m² vloer worden opgebroken. Nu ligt er zogenaamde vlakelastische sportvloer, opgebouwd uit een laag mousse, een dubbele multiplex beplating en daarop een toplaag in linoleum. In het totaal is die 3,7 cm dik, vergelijkbaar met de vorige. Uiteraard moeten ook de lijnen volledig vernieuwd worden, en dat volgens de richtlijnen van (…) Lees het hele bericht

nog-vier-dagen-bellekes-kijken

Nog vier dagen 'bellekes kijken'

Fuchsiaflora 2011 van de Fuchsiavrienden loopt nog tot en met zondag. Ondanks de regen staan zowel de fuchsia's als de andere bloemen nog mooi in bloei in de tuin van het kasteel van Terlaemen. Dagelijks geopend van 14 tot 22 uur, de toegang bedraagt 3 euro.

kermis-in-boekt-is-aangekomen

Kermis in Boekt is aangekomen

In Boekt zijn de kermisattracties gearriveerd voor het komende weekend. De kermis zal dit jaar niet alleen groter zijn dan anders, ze staat ook op de rijweg in de Ubbelstraat. Daardoor moeten de buurtbewoners wel een omleiding volgen, maar voor een mooie foor moet je tenslotte wat over hebben. (foto Miranda Gijsen)

groeten-uit-nevada-en-californie

Groeten uit Nevada en Californië

Jan en Simone Pennings-Beerten laten sinds 2000 Heusden-Zolder in de zomermaanden achter in het slechte weer en zoeken in de Verenigde Staten de zon op. Daar volgen ze via de Internetgazet op de voet wat op het thuisfront gebeurt. "In Las Vegas was het dit jaar 'unbearable' heet," schrijven ze, "overdag tussen de 45 en 50 graden, 's nachts rond de 35 graden Celsius. Californië daarentegen is heerlijk aan de westkust: 25 overdag en 20 's nachts." En aan de foto's te oordelen is het er ook ronduit prachtig, boven Las Vegas, en onder, de Grand Canyon, San Diego en Santa Cruz Beach.

vandaag-gezien-27-juli-2011

Vandaag gezien

De streptopelia decaocta, heeft zich blijkbaar goed ingeburgerd in Heusden. Voor de tweede keer dit jaar heeft dit tortelpaar 2 jongen op de terrasverwarming van Déjà Vu. Sinds vorige keer hebben ze enkele takjes toegevoegd aan hun binnenhuisinrichting, kwestie van de nestwarmte wat te verhogen zonder de verwarming aan te moeten zetten.(foto Julien Maebe)

drukke-tijden-voor-reus-lambert-hoelen

Drukke tijden voor reus Lambert Hoelen

Reus Lambert Hoelen van Bolderberg heeft volgende maand enkele uitstappen voor de boeg. Op maandag 15 augustus zal hij aanwezig zijn op de volksfeesten van Outre Meuse in Luik. In de voormiddag stapt de reus samen met zijn gildenleden, vendeliers en muzikanten mee in de processie ter ere van de 'Zwarte Maagd' van Luik. Na de middag stapt het gezelschap mee op in de reuzenstoet door de stad. Op zondag 28 augustus trekt Lamberg Hoelen naar Gruitrode, daar zal hij peter zijn tijdens de doopplechtigheid van de de nieuwe reus Commandeur Hendrik van Wassenaer.

vrouwen-niet-te-kloppen-in-eversel

Vrouwen niet te kloppen in Eversel

Ook de vierde en laatste 'stoel' in Eversel is al na enkele minuten gevonden. Ht waren vooral de inwoners van de Vroenweg die eerst opdaagden. Dorien Wynands nam als eerste plaats en sleepte de prijs in de wacht: een multifunctionele zaklantaarn die haar best van pas zal komen op scoutskamp. Er waren een 100-tal deelnemers aanwezig. Toch één bedenking: 'De stoel' is vier keer georganiseerd in Eversel, en vier keer zat er een vrouw als eerste in. Mogen de mannen het daar niet of kunnen ze het niet? Of zijn de vrouwen daar gewoon zo snel? We zullen het maar bij het laatste houden. (meer foto's)

inzameling-taxussnoeisel-verlengd-tot-31-augustus

Inzameling taxussnoeisel verlengd tot 31 augustus

Limburg.net heeft de periode voor de inzameling van taxussnoeisel op de recyclageparken verlengd van 30 juli tot 31 augustus. De taxushaag bevat de kostbare stof baccatine, de basis voor een belangrijk medicijn in de behandeling van verschillende soorten kanker. Met deze inzamelactie ondersteunen Limburg.net, de gemeenten en de snoeiers de strijd tegen kanker en wordt er een waardevolle grondstof voor een levensreddend medicijn ingezameld. Na één maand was er in Limburg al 57 ton taxus (…) Lees het hele bericht

wat-vind-jij-van-het-vernieuwde-recyclagepark

Wat vind jij van het vernieuwde recyclagepark?

Het vernieuwde recyclagepark veroorzaakt nogal wat deining in Heusden-Zolder. Voor elke afvalfractie moet je opnieuw over de weegbruggen rijden en telkens je kaart of identiteitskaart bovenhalen, Hoe gering de fractie in jouw wagen ook is, er wordt altijd een minimum van 5 kg geteld. Wat vind jij van die nieuwe regels? Laat het weten op ons facebookforum.

ook-fc-bolderberg-is-eraan-begonnen

Ook FC Bolderberg is eraan begonnen

Ook voor FC Bolderberg is de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. De clubleiding heeft niet stil gezeten, het A-veld is geëgaliseerd en ingezaaid, en de kantine heeft een nieuwe verflaag gekregen. Maar de grootste verandering is in de spelerskern gebeurd met maar liefst 24 nieuwe namen voor de eerste ploeg en de reserven A. Er is ook een tweede reservenploeg ingeschreven in de competitie. Voorlopig ziet het voorbereidingsprogramma er zo uit: 31 juli om 18 uur beker (…) Lees het hele bericht

het-weer-nog-even-geduld-voor-de-zon

Het weer: nog even geduld voor de zon

Het hogedrukgebied der Azoren kan stilaan een uitloper tot over onze streken opbouwen. We zullen de volgende dagen op de barometer de luchtdruk stilaan zien stijgen. Na het weekend zou de invloed duidelijker moeten zijn met meer zon en droog weer. Evenwel tot dan blijft het nog licht wisselvallig met vrij grote neerslagkansen.
Vandaag is het vrij somber weer. Wolken domineren en nu en dan valt er wat regen. Er zijn ook drogere perioden. Het is fris bij 18 graden.
Morgen kunnen wolken (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-26-juli-2011

Vandaag gezien

Even uitrusten, moet deze zweefvlieg gedacht hebben. (foto Jan Leijskens)

mislukte-inbraak-in-van-eycklaan

Mislukte inbraak in Van Eycklaan

Na de verschillende inbraken in Zolder gisteren, was het afgelopen nacht een woning in de Van Eycklaan die ongewenst bezoek kreeg. Rond half twee werd daar de ruit aan de woonkamerkant ingeslagen. Maar de daders zijn uiteindelijk niet binnengedrongen en dropen af zonder buit.

recyclagepark-zorgt-voor-ongenoegen

Recyclagepark zorgt voor ongenoegen

De nieuwe regeling op het recyclagepark zorgt voor nogal wat ongenoegen bij de bevolking, De afgelopen week kregen we heel wat reacties van misnoegde lezers. En dat hebben we ter plaatse ook kunnen vaststellen. Mensen zijn bijzonder misnoegd dat ze voor elke afvalfractie opnieuw over de weegbruggen moeten rijden. Terwijl Limburg.net pleit voor milieuvriendelijkheid moeten daardoor extra rondjes gereden worden - lees meer vervuiling en brandstofverbruik - en telkens worden weer tickets gedrukt, (…) Lees het hele bericht

bejaarde-gewond-bij-aanrijding

Bejaarde gewond bij aanrijding

Een 78-jarige vrouw uit Heusden-Zolder is vanmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Koolmijnlaan. Ze werd door een auto aangereden en kwam ten val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

verschillende-inbraken-vastgesteld

Verschillende inbraken vastgesteld

Er zijn vanochtend en vanmiddag verschillende inbraken vastgesteld in Heusden-Zolder. In een huis in de Molenstraat gingen dieven er vandoor met een tv en een geldsom. Ze hadden een raam stukgeslagen om binnen te geraken. Ook in de Vlamingenlaan raakten inbrekers binnen in een woning. In de Dahlialaan ontdekten bewoners bij hun thuiskomst een echte ravage. De jacuzzi was opengebroken en de tuin lag bezaaid met lege flessen en blikjes. Tenslotte zijn inbrekers binnengedrongen in een huis op de Boekterheide. Ze braken daarvoor een zijvenster open.

spelen-tussen-de-buien-door

Spelen tussen de buien door

We schreven het vorige week al, een aantal straten in Heusden-Zolder wordt deze zomer telkens voor een week speelstraat. Nu is dat onder meer het geval in de Kerkenblook. En de kinderen maken daar ook gebruik van, als het niet regent tenminste. (foto Bart Claes)

zoeken-naar-overnemer-voor-opleidingen

Zoeken naar overnemer voor opleidingen

De voormalige elektriciteitscentrale van de mijn waar het ECR zat, is in handen van vzw De Centrale, het ECR huurde de ruimtes. Er zijn blijkbaar al eerste contacten geweest om tot een herbestemming van het gebouw te komen, waar enorme ruimtes, ateliers en infrastructuur ter beschikking zijn. Burgemeester Sonja Claes heeft er ook goeie hoop op dat de opleidingen zullen overgenomen worden, hoewel de gemeente - sinds de terugtrekking uit het ECR - er als dusdanig niets meer mee te maken heeft. Een deel (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-25-juli-2011

Vandaag gezien

Op zoek naar stuifmeel, met zijn zessen zal dat wel lukken zeker? (foto Jan Leijskens)

ecr-ten-onder-gegaan-aan-wanbeheer

ECR ten onder gegaan aan wanbeheer

Het Europees Centrum voor Restauratietechnieken (ECR) is niet meer, op 1 juli heeft de leiding er het bijltje bij neergelegd. Een tiental personeelsleden staat op straat. Het ECR was een vzw die sinds 1996 was ondergebracht in de vroegere elektriciteitscentrale van de mijn. De organisatie wilde onder meer werknemers in de bouwsector bijscholen, laaggeschoolde, langdurig werklozen konden er vroeger een opleiding krijgen en ze wilde ook oude bouwtechnieken bewaren en aanleren. Zo kwamen er geregeld (…) Lees het hele bericht

jan-kuyckx-negende-in-kerniel

Jan Kuyckx negende in Kerniel

Jan Kuyckx is vandaag negende geworden in de wielerkoers voor eliterenners zonder contract en beloften in Kerniel (Borgloon)/ Er waren 81 deelnemers, winnaar werd Kenneth Vanbilsen uit Lummen, achter hem zat het deelnemersveld flink versplinterd.

nog-eens-goud-en-brons-voor-tuur-lemmens

Nog eens goud en brons voor Tuur Lemmens

Tuur Lemmens uit Viversel heeft vandaag tijdens de Belgische zwemkampioenschappen voor 14-jarigen in Mol een eerste plaats behaald op de 100 meter rug en een derde op de 400 meter wisselslag. Daarmee maakt hij van deze kampioenschappen een volledig succes want gisteren behaalde hij ook al twee Belgische titels. (meer foto's van Davy Neuteleers - Xzitemedia)

vrijdag-start-retrospectieve-frank-nuyts

Vrijdag start retrospectieve Frank Nuyts

In de Halstraat 117 wordt hard gewerkt aan de voorbereiding van de retrospectieve van kunstenaar Frank Nuyts. Frank stierf onverwacht in december vorig jaar. Maar hij liet een schat aan schilderijen achter, die alle getuigen van een productief, creatief en kleurrijk leven. Op vraag van zijn vrouw Brigitte richtte Art 27. in het inmiddels lege woonhuis en de ateliers een tentoonstelling in, als eerbetoon aan de mens en de kunstenaar. Volgende vrijdag om 20 uur vindt er de nocturne plaats.

vzoc-verzorgt-woestijnbuizerds

VZOC verzorgt woestijnbuizerds

Sinds gisteren verblijven in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum drie woestijnbuizerds. Die zijn door de dienst dierenwelzijn van de politie van Zaventem ontdekt in een garagebox. De vogels zaten daar sinds de zomer van 2010 opgesloten in veel te kleine kooien; Er was geen licht en de boxen waren slecht verlucht. De bodem van de kooien zat onder een dikke laag uitwerpselen. De snavel en klauwen van de vogels zijn vergroeid door een gebrekkige verzorging. Ze worden nu verzorgd. Morgen komt een specialist hun snavel en klauwen bijknippen.

groeten-uit-bulgarije

Groeten uit Bulgarije

Vorig jaar bezochten vier Bulgaarse dames Heusden-Zolder, in het kader van het project EVA (Europa Voor Allen), een uitwisselingsprogramma voor vrouwen, van AFS. Nu zijn de Heusdense dames op tegenbezoek geweest in Bulgarije. Tiene Lemmens, Els Steenberghs, Mia Theunis en Isa Nijs waren te gast in Byala, ze werden ontvangen door burgemeester Panayot Panayotov van Bosilkovtsi, een dorpje in de buurt van de stad Rousse, vlakbij de Roemeense grens. De vriendschapsbanden tussen de dames werden nog (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-24-juli-2011

Vandaag gezien

Een libelpop, na drie tot vijf jaar in het water, is het tijd om te gaan vliegen. (foto Jan Leijskens)

eerste-medaille-voor-lindsay-joris

Eerste medaille voor Lindsay Joris

Lindsay Joris (13) heeft zaterdag haar allereerste Belgische medaille veroverd op de Belgische jeugdkampioenschappen zwemmen in Mol. Vrijdag miste ze al op één seconde na het podium op de 200 meter vlinderslag, maar zaterdag behaalde ze brons op de 400 meter wisselslag en ze verbeterde haar eigen besttijd met liefst 12 seconden. Een andere dorpsgenoot, Tuur Lemmens (14) is ook weer in goeie doen. Hij behaalde al twee Belgische titels: op de 200 meter rugslag en de 1500 meter vrij. Overigens zijn de weersomstandigheden allesbehalve ideaal om in openlucht te zwemmen.

bark-bewoners-bezoeken-diest

Bark-bewoners bezoeken Diest

Een 20-tal bewoners van De Bark heeft vandaag een uitstapje naar Diest gemaakt. Diest is normaal een gemeente waar ze met bus of trein passeren als ze naar Brussel moeten voor een interview bij de dienst vreemdelingenzaken of het commissariaat voor de vluchtelingen. Ze kenden het dus alleen als station, maar vandaag bezochten ze het centrum, de Citadel, het Begijnhof en de Diestse Wallen. Asiel hebben ze er niet gekregen, want nadien zijn ze weer allemaal in Heusden toegekomen.

nathalie-lemmens-naar-olympisch-festival

Nathalie Lemmens naar Olympisch festival

Vandaag zijn 40 jongens en 42 meisjes vanuit ons land vertrokken richting Trabzon in Turkije waar ze van 24 tot 29 juli deelnemen aan het Europees Jeugd Olympisch Festival. Dat is een tweejaarlijks sportevenement voor jonge Europese topsporters van 12 tot 18 jaar. Het BOIC heeft de beste jongeren geselecteerd uit onder meer atletiek, basketbal en volleybal. In de volleybalploeg één jongedame uit Heusden-Zolder: Nathalie Lemmens. De volleybalmeisjes moeten het maandag al meteen tegen de thuisploeg opnemen.

kvv-heusden-zolder-begint-aan-oefenprogramma

KVV Heusden-Zolder begint aan oefenprogramma

Voor kersvers eersteprovincialer KVV Heusden-Zolder begint vanavond de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Straks om 19 uur wordt thuis geoefend tegen Veldwezelt. Dinsdag 26 juli om 19 uur staat een verplaatsing naar Bree op het programma. Zondag 31 juli om 18 uur ontvangt de tweede ploeg Anadol voor de Expo Cup, de eerste ploeg speelt dan normaal nog een match voor de Beker van België. 3 augustus om 19u30 volgt KVV - Vrijheid Zolder en op 7 augustus om 18 uur wordt in Engsbergen (…) Lees het hele bericht

bolleke-in-de-fik-in-de-bieststraat

Bolleke in de fik in de Bieststraat

Een oldtimer Fiat - een bolleke - heeft zaterdag in de late middag vuur gevat in de Bieststraat. De wagen had net een restauratiebeurt achter de rug en was op de terugweg van de carwash. De brandweer was snel ter plaatse maar de bestuurder had het vuur al kunnen doven met de poederblusser. Zowel de carwashbeurt als een deel van de restaurautie mogen over gedaan worden. (meer foto's van Michiel Reynders)

vandaag-gezien-23-juli-2011

Vandaag gezien

Ook op 't Meylandt hebben ze nog eens kunnen vaststellen dat we een gemeente blijven met veel rassen en kleuren ... (foto René Bosmans)

fuchsiaflora-2011-is-geopend

Fuchsiaflora 2011 is geopend

Heel wat belangstelling vrijdagavond voor de opening van Fuchsiaflora 2011 in de tuin van kasteel Terlaemen. De Fuchsiavrienden hebben zichzelf overtroffen, want ze hebben één van de mooiste tentoonstellingen van de jongste jaren opgebouwd. Nochtans deed voorzitter Eric Claes bij de opening een oproep tot nieuwe leden, want de vereniging is de afgelopen jaren sterk uitgedund. Na het openingswoord van burgemeester Sonja Claes, heette Patrick de Bellefroid de bezoekers (…) Lees het hele bericht

het-weer-koud-weekend

Het weer: koud weekend !

Maritieme, polaire en gestoorde lucht stroomt tijdens het weekend over onze streken. Bovendien schuift een storing zaterdagavond over onze regio en kan het weer domineren tot maandagochtend. Na het weekend echter gaat het kwik de hoogte in en nemen de neerslagkansen wat af.
Vanavond zijn de opklaringen breder geworden maar het is ondertussen ook flink aan het afkoelen.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Af en toe kan er een bui vallen, maar dit is slechts lokaal. Er is ook (…) Lees het hele bericht

wiskunde-olympiade-zit-erop-voor-elias

Wiskunde-Olympiade zit erop voor Elias

Voor Elias Moons zit de Internationale Wiskunde Olympiade in Amsterdam erop. In totaal namen 100 landen deel, telkens met een team van 6. In totaal 600 van de beste 18-jarige wiskundeknobbels ter wereld deel. Voor België ging het om 3 Vlamingen en 3 Walen. Ons land behaalde een verdienstelijke 43ste plaats met 58%, vorig jaar was dat een 60ste plaats met 38,5 %. Individueel eindigde Elias 379ste. Naast de wedstrijden zelf waren er ook nog allerlei activiteiten, waarbij onder meer wiskundige problemen werden besproken. Elias keert dan ook moe maar tevreden terug.(foto Cindy Schepers)

groeten-uit-de-states

Groeten uit de States

Freek Fraiponts stuurde ons een vakantiefoto vanuit de States. Deze is genomen aan Kolob Reservoir dichtbij Zion National Park. Een eekhoorntje rust uit op een rots met uitzicht op het meer.

katrijn-kenis-naar-jamboree

Katrijn Kenis naar Jamboree

In Zweden heeft de komende dagen Jamboree 2011 plaats. Dat is een internationaal scoutskamp dat om de vier jaar georganiseerd worden en waar duizenden scouts uit heel de wereld verwacht worden. Vanuit Limburg zijn 80 scouts en gidsen onderweg, bij hen ook de 16-jarige Katrijn Kenis, die giver is bij scouts Eversel.

rookontwikkeling-in-hotel-soete-wey

Rookontwikkeling in hotel Soete Wey

Afgelopen nacht rond half één zijn de brandweerkorpsen van Heusden-Zolder en Hasselt uitgerukt naar hotel Soete Wey in Bolderberg, van waaruit een brandmelding was doorgegeven. Het bleek om een rookontwikkeling te gaan, veroorzaakt door de verwarmingsketel. De brandweer kon zich beperken tot het ventileren van de ruimte. De gasten, die in het hotel sliepen, hebben niets gemerkt van het incident.

chiromeisjes-op-weg-naar-kalmthout

Chiromeisjes op weg naar Kalmthout

De chiromeisjes van Heusden zijn vertrokken naar hun bivak in Kalmthout. Eerst hadden ze nog een korte viering met diaken Ward Ceyssens in de kerk en daarna zijn ze vertrokken richting heide. (meer foto's van Bart Claes)

win-een-luchtdoop-vanop-keiheuvel

Win een luchtdoop vanop Keiheuvel

Op het vliegveld in Balen organiseert de Koninklijke Areoclub Keiheuvel op 30 en 31 juli de traditionele Fly-In. Je kunt er terecht op een static show, er zijn demonstraties van zweefvliegtuigen, initiatievluchten, luchtballonnen, kinderanimatie, enz. De Flmy-In heeft telkens plaats van 10 tot 18 uur en de toegang is gratis. Twee piloten uit Heusden-Zolder zullen er ook aan het werk te zien zijn. Brecht Claes (foto boven) vliegt met een motorvliegtuig en Tim Steensels (foto onder) met een zweefvliegtuig, beide jongemannen zijn ondertussen al tot ervaren piloten uitgegroeid op Keiheuvel. Naar aanleiding van de Fly-In geven we een luchtdoop boven Heusden-Zolder weg, in een motorvliegtuig met piloot Brecht Claes. Mailen voor 29 juli naar redactie [!] heusden-zolder.eu.
Alle info over de meeting op www.keiheuvel-flyin.be

afscheidsfeestje-voor-vertrek-naar-amerika

Afscheidsfeestje voor vertrek naar Amerika

Martijn Cuypers en Sofie Duym gaven een afscheidsfeestje voor familie en vrienden. Want op 1 augustus vertrekt het Heusdens koppel voor minstens 2 jaar naar Amerika, om daar voor het bedrijf Pricewaterhouse Coopers te gaan werken. Het afscheidsfeest verliep in 'Amerikaanse stijl' met aangepaste hapjes zoals Martijn en Sofie er de komende jaren wellicht nog veel moeten verorberen. Succes! (meer foto's van Björn Pennings)

de-minister-president-op-de-fiets

De minister-president op de fiets

Op 3 september nemen 2.000 Vlamingen deel aan Climbing for Life, de beklimming van de Galibier. Daarmee steunen ze projecten rond astma, mucoviscidose en andere longaandoeningen. Zo zullen ook 10 muco- en evenveel astmapatiënten de berg met de fiets beklimmen. De patiënten hebben vandaag in Energy Lab en op Circuit Zolder de nodige testen ondergaan. Ze reden er ook een koppeltijdrit met een bekende fietser. Vlaams-minister president Kris Peeters was te gast, niet alleen (…) Lees het hele bericht

basisschool-bolderberg-breidt-uit

Basisschool Bolderberg breidt uit

Hoewel we midden in de vakantie zitten, is het bij de vrije basisschool van Bolderberg één en al bedrijvigheid. Daar zijn 9 containers afgeleverd en die worden de komende dagen en weken omgetoverd tot drie nieuwe klassen. De schoolbevolking in Bolderberg groeit voortdurend en enkele klassen moeten gesplitst worden. In de containers komen daarom de kleinste kleuters te zitten, samen met twee klassen van de lagere school. Maar dat is dan natuurlijk pas op 1 september. (meer foto's)

ijsvogel-crasht-in-bolderberg

IJsvogel crasht in Bolderberg

IJsvogels zijn eerder zeldzaam in onze streken, laat staan dat je dit prachtige vogeltje te zien krijgt. Maar in de Galgeneinde in Bolderberg is een ijsvogel tegen een raam van een woning gevlogen. Het vogeltje was wat groggy en voor verzorging naar het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum gebracht. (foto Willy Herteweg)

fuchsiaflora-aan-23ste-editie-toe

Fuchsiaflora aan 23ste editie toe

Van 23 tot en met 31 juli heeft op het domein van het kasteel van Terlaemen Fuchsiaflora 2011 plaats. De Fuchsiavrienden pakken daarmee al met de 23ste editie van hun bloemententoonstelling uit. Centraal staan uiteraard weer alle soorten fuchsia's, maar verder vind je er ook tropisch kuipplanten, bloemopstellingen, waterpartijen en bonsai. Je kunt er ook bloemen kopen of even verpozen in de cafetaria. Fuchsiaflora is dagelijks open van 14 tot 22 uur, de toegang bedraagt € 3.

28-wagens-te-snel

28 wagens te snel

De verkeersdienst van de politie hield snelheidscontroles uit in Weg naar de Grauwe Steen, Kuilbergstraat, Witte Barrier en Westlaan. 135 wagens kwamen voorbij de flitswagen, 28 staan op de foto. De controles kwamen er na klachten van buurtbewoners. In de Westlaan verbaliseerde de politie 2 vrachtwagenbestuurders die de gewichtsbeperking negeerden.

groeten-uit-koh-samui

Groeten uit Koh Samui

Op vakantie in Koh Samui, een eiland van Thailand, moest Phil Frederix vaststellen dat de bewoners niet zo vriendelijk waren als de vakantiegangers aanvankelijk gedacht hadden.

vandaag-gezien-20-juli-2011

Vandaag gezien

Deze wieltjes (paddenstoelen) groeien dagelijks op de composthoop, maar na een uur of vier sterven ze alweer af. (foto's Jan Leijskens)

kav-vrouwen-zijn-snel-bij-de-stoel

KAV-vrouwen zijn snel bij de stoel

Voor de derde ronde van het Mysteriespel in Eversel hadden de organisatoren vanavond de stoel geplaatst bij de 'dikke beuk' in de bossen van Soest. Die plaats ligt nogal afgelegen en is alleen via boswegen bereikbaar, toch verscheen de eerste - Ria Vanhove van de groep KAV-Vrullie al een kleine 10 minuten na publicatie van de fototip. Ze kreeg een prijs en kon nadien met meer dan 50 aanwezigen een feestje bouwen. Maandag volgt de laatste kans. (meer foto's)

de-bark-nam-deel-aan-highland-games

De Bark nam deel aan Highland Games

De bewoners van De Bark hebben vandaag deelgenomen aan de 'Highland games' in Lanaken. Elk jaar organiseert het Rode Kruisopvangcentrum van Lanaken (210 bewoners) de traditionele Schotse spelen met onder meer touwtrekken en paalwerpen. Die van Heusden-Zolder deden hun best, maar moesten in de anderen toch hun meerdere erkennen. (foto Seppe Vanhex)

lejon-tits-te-zien-in-cartoonale-knokke-heist

Lejon Tits te zien in cartoonale Knokke-Heist

Lejon Tits uit Viversel is met twee cartoons geselecteerd voor het wereldvermaarde cartoonfestival van Knokke-Heist. Het festival bestaat dit jaar 50 jaar, en voor die jubileumeditie waren er van over heel de wereld enkele duizenden inzendingen toegekomen. De professionele jury heeft er een 150-tal uit geselecteerd en die worden nu tentoongesteld. Daarbij dus twee van Lejon die bijzonder tevreden is. "Het is de eerste keer dat ik werken heb ingestuurd. En hoewel ik geen hoofdprijs heb (…) Lees het hele bericht

162-bestuurders-zonder-gordel

162 bestuurders zonder gordel

Ook vandaag hebben de lokale en federale politie in Heusden-Zolder een controle-actie op het dragen de veiligheidsgordel gehouden. Overtreders werden uitgenodigd om in de tuimelwagen plaats te nemen en zo het nut van de gordel bij een verkeersongeval aan den lijve te ondervinden. In twee dagen zijn liefst 162 bestuurders die geen gordel droegen uit het verkeer gehaald.

al-uren-verkeersproblemen

Al uren verkeersproblemen

Het verkeer kan nog uren problemen ondervinden door de vrachtwagenbrand op de E 313 kort achter de verkeerswisselaar in Lummen richting Hasselt. Daar heeft kort na 13 uur een vrachtwagen met frieten vuur gevat. Het blussen verliep moeizaam en heel de snelweg ligt vol vettige smurrie. De civiele bescherming is die aan het opruimen en dat kan nog wel even duren. Ondertussen blijft de E 313 volledig afgesloten richting Hasselt, daardoor zitten alle wegen vanaf de afrit Paal op de E 313 tot aan de oprit 28 van de E 314 in Boekt zo goed als dicht. Vermijden dus als je kan.

weer-inbraken-in-obbeekstraat

Weer inbraken in Obbeekstraat

Er zijn weer drie inbraken vastgesteld in Heusden-Zolder. De eigenaar van een woning aan het Sint-Barbaraplein die momenteel verbouwd wordt, betrapte daar gisterenmiddag een inbreker op heterdaad. Er is ook opnieuw ingebroken in een huis in de Obbeekstraat. De dader of daders drongen binnen door het bergingraam te forceren. De eigenaar merkte het toen hij gisteravond thuis kwam van zijn werk, er is van alles gestolen. En nog in de Obbeekstraat is vannacht ingebroken in het magazijn van een bedrijf.

vandaag-gezien-19-juli-2011

Vandaag gezien

Een Vlaamse gaai gaat ook eens graag op restaurant. (foto Antoine Vanoevelen)

bloedinzamelingen-van-rode-kruis

Bloedinzamelingen van Rode Kruis

De komende weken houdt het Rode Kruis weer bloedinzamelingen in Heusden-Zolder. Maandag 25 juli is het te doen in Ons Huis Berkenbos, op dinsdag 2 augustus staan de bedjes gespreid in Sint-Baaf Eversel en op donderdag 4 augustus laten ze de zakjes vollopen in de Witte Zaal in Bolderberg. Telkens van 18 tot 20u30.

groeten-uit-roca-de-las-bodegas

Groeten uit Roca de las Bodegas

Eddy Bielen was samen met zijn vrouw Martine op vakantie in Tenerife, meer bepaald bij Roca de las bodegas.

het-weer-koele-wisselvallige-periode

Het weer: koele, wisselvallige periode

Langs de oostelijke flank van het hoog der Azoren worden depressies en storingen met de regelmaat van de klok naar onze streken gestuurd. Daarbij blokkeert een hogedrukgebied over Rusland de oostwaartse progressie, waardoor we nog lange tijd zitten opgescheept met wisselvallig weer in een koele maritieme luchtstroming.
Vandaag is een storing verantwoordelijk voor veel bewolking, maar op een lokaal drupje regen na, is het meestal droog. Na de middag vallen er echter verspreid enkele buien en een (…) Lees het hele bericht

kinderafdeling-ziekenhuis-week-lang-op-tvl

Kinderafdeling ziekenhuis week lang op TVL

TVL is vanavond van start gegaan met een nieuwe zomerreeks: een week lang wordt de kinderafdeling van het Sint-Franciskusziekenhuis in beeld gebracht. Videojournalist Stephanie Hauben ging een week achter de schermen kijken op de kinderafdeling en volgt er de dokters, patiëntjes, verpleging en de clinic clowns. Hier vind je alvast deel 1. Vanaf morgen worden de afleveringen systematisch (de dag nadien) toegevoegd onder deze rubriek: http://www.tvl.be/nl/nieuws/reeksen/
(foto TVL)

oefenprogramma-van-sk-heusden-06

Oefenprogramma van SK Heusden 06

Vierdeprovincialer SK Heusden 06 heeft vandaag zijn oefenprogramma bekendgemaakt. Nu zondag om 18 uur wordt tegen Anadol gespeeld voor de beker. Donderdag 28 juli om 19u30 wordt Eendracht Zelem ontvangen. Op zondag 31 juli om 18 uur spelen ze thuis tegen Eendracht Genenbos ook voor de beker. Op 4 augustus om 19u30 komt SK Bree voor een oefenpartij en op 7 augustus om 18 uur speelt SK bij SK Meldert voor de beker. Op 13 en 14 augustus volgt het gemeentelijk toernooi en op 16 augustus om 19u30 oefent (…) Lees het hele bericht

asielzoekers-helpen-de-veen-opruimen-1

Asielzoekers helpen De Veen opruimen

Een groepje asielzoekers van De Bark heeft ook dit jaar weer geholpen bij de opbouw en de afbraak van de tenten voor de Nacht van de Atletiek op De Veen. Vandaag waren ze druk in de weer met het opruimen van de grote VIP-tenten. Ook morgen worden ze nog verwacht. Ze worden daarbij begeleid door lokaal AVT-voorzitter Marcel Schepers. In ruil krijgt De Bark van AVT een gift, geld dat wordt gebruikt voor de aankoop van een pooltafel of andere vrijetijdsartikelen voor de bewoners van De Bark.

geen-gordel-dan-in-de-tuimelauto

Geen gordel? Dan in de tuimelauto

In samenwerking met de federale politie heeft de politie van Heusden-Zolder sensibiliseringscontroles gehouden op het dragen van de veiligheidsgordel. De overtreders werden uit het verkeer gepikt en naar de tuimelwagen geloodst. In de tolauto konden ze aan den lijve ondervinden hoe een veiligheidsgordel iemands leven kan redden. De meesten zijn na zo'n tuimelritje dan ook overtuigd, al was het maar om niet nog eens in die auto te moeten..

tennis-gecombineerd-met-talen

Tennis gecombineerd met talen

Tennisclub TC Heusden en tennisschool Q-Ten organiseren deze vakantie ook weer enkele zomerkampen. Daarbij wordt niet alleen tennis gespeeld en aangeleerd, maar er staan ook crea-activiteiten en taallessen op het programma. (Meer foto's van Marc Vanpol)

vandaag-gezien-18-juli-2011

Vandaag gezien

Een hooiwagen op een wilde wortel. (foto Jan Leijskens)

groeten-uit-sulden

Groeten uit Sulden

De familie Bosmans trekt momenteel rond in de buurt van Trafoi en Sulden in de Dolomieten. Deze foto dichtbij de Madritschhütte, aan de voet van de Ortler (3905 meter) toont de spiegelingen in een kleine meertje.

groot-feest-in-kleine-straat

Groot feest in kleine straat

Vandaag was er een straatfeest in de Burgemeester Eerdekensstraat en dat is één van de kleinste straten van de gemeente. Alle inwoners waren aanwezig. Op het programma stonden een wandeling, volksspelen, een springkasteel, een barbecue en veel gezellig kletsen. (meer foto's van Björn Pennings)

vandaag-gezien-17-juli-2011

Vandaag gezien

Veel heeft de zon niet geschenen vandaag, maar toen ze er vanmiddag was, hebben 3 jonge mussen er gebruik van gemaakt om de haag in de Schootstraat te verlaten waarin ze de afgelopen weken zijn 'opgegroeid'. (foto Jurgen Jacob)

twee-ongevallen-in-bolderberg

Twee ongevallen in Bolderberg

In Bolderberg zijn vanavond twee ongevallen op korte tijd gebeurd. Kort over zes uur kwam onder op de kruising van de Kerkstraat met Parking 69 een voetganger onder een auto terecht, hij raakte gewond. Een 20-tal minuten later botsten in de Sint-Jobstraat kort bij de kerk een bus en een auto. Ook daarbij viel één gewonde. Opvallend is dat gisterenmorgen ook al een ongeval gebeurde op parking 69. Toen raakte een voetganger gewond bij een aanrijding, de autobestuurder pleegde vluchtmisdrijf.

frederic-vervisch-wint-super-finale

Frédéric Vervisch wint Super Finale

In zijn tweede raceweekend in de Formula League heeft Frédéric Vervisch, in België geboren, de Super Finale gewonnen. In race 1 was hij derde geëindigd en in race 2 kon hij op de vierde stek finishen. Daardoor mocht hij in de Super Finale voorin vertrekken met zijn Luxemburg auto, ondanks een foutje in de race, kon hij uiteindelijk voorin blijven, hij won de hoofdprijs van 100.000 euro stijgt met 134 punten naar de vierde plaats in het klassement. Neel Jani, die in de België (…) Lees het hele bericht

inbraak-tijdens-vakantie

Inbraak tijdens vakantie

Een gezin uit de Obbeekstraat dat zondagmiddag terugkeerde van vakantie, merkte dat er tijdens hun afwezigheid was ingebroken. De daders hadden zich via een kelderraam toegang tot de woning verschaft.

craig-dolby-bevestigt

Craig Dolby bevestigt

Craig Dolby in de Engeland bolide heeft bewezen dat hij niet toevallig zaterdag de pole-positie heeft afgedwongen. Hij won zondagmiddag de eerste race van de Formula League op Circuit Zolder. (foto Rudi Coomans)

groeten-uit-blankenberge-4

Groeten uit Blankenberge

"Dan maakt een mens al eens een uitstap naar de kust, dan kom je in Blankenberge niet alleen in de gietende regen terecht, maar ook in een regelrechte storm," laat Sylvain Huybrechts weten. "De paraplu's sneuvelden met honderden, en ja, de mijne ligt er ook tussen." (meer foto's)

pak-minder-volk

Pak minder volk

Hoewel de Veen misschien met al die paraplu's nog behoorlijk gevuld leek, zorgde het slechte weer voor een pak minder opkomst dan andere jaren. En ook de sfeer bleef duidelijk beneden datgene wat we de voorbije jaren gewoon geworden waren. En van het publiek dat er was, stroomde een groot deel na de 4 x 400 meter het stadion uit, op zoek naar drogere oorden. (meer foto's van Bart Claes)

belgen-schitteren-in-4-x-400-meter

Belgen schitteren in 4 x 400 meter

Het viel te vrezen en inderdaad, door het slechte weer is er een pak minder volk opgedaagd voor de KBC-Nacht in de Veen. Het heeft dan ook heel de avond onafgebroken geregend en dat heeft ook gewogen op de prestaties. Hoewel, de 4x400-ploeg met Kevin en Jonathan Borlée, Nils Duerinck en Antoine Gillet zette een toptijd neer met 3'02"81, in betere weersomstandigheden was het natioale record zonder twijfel aan flarden gelopen. Yelena Isinbayeva maakte haar comeback in het polstokspringen, (…) Lees het hele bericht

wind-weegt-op-atletiekmeeting

Wind weegt op atletiekmeeting

Vanmiddag is het voorprogramma van de Nacht van de Atletiek van start gegaan, jonge atleten kwamen van ver om nog voor de groten de piste in te nemen. Maar ook voor hen is het weer niet denderend om sterke prestaties neer te poten. Regen maar vooral de wind zijn storende factoren. Daardoor komt ook de bezoekersstroom duidelijk trager op gang dan andere jaren. Maar uiteraard stonden de 'vips' mooi op tijd aan te schuiven voor hun maaltijd. En dan morgen joggen om de overtollige kilo's weg te werken. (foto's Bart Claes)

craig-dolby-de-snelste-rijder

Craig Dolby de snelste rijder

In de Formula League stonden er vandaag onder meer kwalificatieraces per twee op het programma. En hoewel de Anderlecht- en PSV-bolide lang meestreden, en ook onze landgenoot Vervisch in de Luxemburg-bolide het goed deed, waren het Graig Dolby (Engeland) en Chris van der Drift (Nieuw-Zeeland) die de finale mochten betwisten en daarin werd Dolby de winnaar. Echt verbazend is dat niet want ook de voorbije jaren toonde Dolby zich 'thuis' op het circuit. De Superleague Formula start (…) Lees het hele bericht

matoukou-naar-oekraine

Matoukou naar Oekraïne

Onze dorpsgenoot Eric Matoukou verkast van Racing Genk naar de Oekraïnse eersteklasser Dnipiro Dnipropetrovsk. Matoukou speelde ook nog voor Heusden-Zolder tussen 2002 en 2004. De afgelopen 8 seizoenen verdedigde hij de kleuren van Genk, maar hij had al eerder aangegeven dat hij weg wilde. Matoukou is vorige week 28 geworden.

ook-interessante-nederlandse-kampioenschappen

Ook interessante Nederlandse kampioenschappen

Tussen de races en kwalificaties van de Superleague Formula op Circuit Zolder door, zijn er ook andere races die de moeite waard zijn. Voor de Dutch Supercar Challenge en het Dutch GT-4 kampioenschap zijn er ook leuke bolides naar hier afgezakt. (meer foto's van Rudi Coomans)

groeten-uit-elbinalp

Groeten uit Elbinalp

Marcel Vaes is al voor de derde keer met kleinzoon Mike Thijs gaan wandelen in Oostenrijk. Voor Marcel is dat telkens een beetje thuiskomen want hij gaat al 20 jaar op dezelfde plaats: in Elbinalp, waar hij neerstrijkt in een 'zimmerfrei' bij Anna en Marcel. Ze trokken er iedere dag naar een andere berghut en genieten er van de fauna en flora. (meer foto's)

goeie-start-voor-de-belgen

Goeie start voor de Belgen

De openingsdag van het Superleague Formula weekend op Circuit Zolder, was al meteen een goeie voor de Belgen. De Belgische Anderlecht auto van Neel Jani behaalde de snelste tijd tijdens de eerste vrije training en de in België geboren Frederic Vervisch was in zijn Luxemburg auto de snelste tijdens de tweede vrije training. Hopelijk kunnen ze die lijn morgen tijdens de kwalificaties doortrekken. En zoals blijkt uit de foto's werd er op deze vrijdag vooral veel gesleuteld aan de bolides.
(meer foto's van Rudi Coomans)

het-weer-aanhoudend-wisselvallig

Het weer: aanhoudend wisselvallig

De ene depressie heeft nauwelijks ons land verlaten, of een volgende is al daar. De ermee gepaarde gaande storingen zijn verantwoordelijk voor veel wolken en perioden met regen of buien. Het wisselvallige weer houdt ook volgende week aan en voorlopig is er nog niet echt een verbetering in zicht. Tussen de storingen door is er echter wel ruimte voor droger weer met wat zon.
Vanavond blijft het geheel droog. Morgen verloopt de eerste helft van de dag overwegend droog met ook wat zon. De (…) Lees het hele bericht

politieberichten-11

Politieberichten

Donderdag in de vooravond is aan de oprit Terlamen op de E 314 een auto in de berm beland na een slippartij. De bestuurder raakte daarbij licht gewond, maar moest uiteindelijk niet naar het ziekenhuis gebracht worden. Op de parking langs de E 314 richting Nederland is vanochtend vroeg ingebroken in de vrachtwagen van een Poolse trucker. Rond kwart voor drie vanmiddag is in de Stationsstraat een fietser tegen een geparkeerde wagen gereden. De fietser raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

nieuwe-gemeenteloods-in-kapelstraat

Nieuwe gemeenteloods in Kapelstraat

Bij de gemeentelijke werkplaatsen in de Kapelstraat komt een nieuwe grote loods. De werkzaamheden daarvoor zijn al een tijdje aan de gang. Het gebouw wordt 40 meter bij 20 en 8 meter hoog. Er zal materiaal in ondergebracht worden dat tot voor kort opgeslagen was in de twee 'bascule-huisjes' op het mijnterrein en in de oude chirolokalen in de Ghoosstraat. De nieuwe loods kost 700.000 euro. Tegen eind dit jaar moet ze klaar zijn.

doornbos-maakt-rentree-in-formula-league

Doornbos maakt rentrée in Formula League

Nederlandse rijder Robert Doornbos zal dit weekend tijdens de Superleague Formula Grand Prix op Zolder in de Japan auto plaatsnemen. De voormalige F1, IndyCar en Champ Car rijder keert daarmee terug naar de Superleague waarin hij tijdens het eerste seizoen derde eindigde. De Japan auto doet het trouwens goed, want hij won met een andere rijder de tweede race op Assen en staat momenteel op een gedeelde eerste plaats. Door de aanwezigheid van Doornbos en andere Nederlanders worden er nogal wat racefans (…) Lees het hele bericht

deze-zomer-spelen-in-7-straten

Deze zomer spelen in 7 straten

In het totaal zijn voor deze vakantie 7 straten erkend als speelstraat. Dat betekent dat ze gedurende een tweetal weken voor een deel afgesloten worden voor het verkeer zodat de kinderen er veilig kunnen spelen. In de Ursulinnenstraat loopt het vandaag af, de Snelwegstraat is nog twee dagen afgesloten, het tweede deel van deze maand volgen de Kerkenblookstraat en Minderbroedersstraat. Driesstraat-Abdijstraat worden zelfs drie keer afgesloten, de eerste helft van augustus komt de Boekerijstraat aan de beurt en in het tweede deel van augustus het Schuttershof.

vandaag-gezien-14-juli-2011

Vandaag gezien

Opnieuw een unieke opname. Jan Leijskens ontdekte deze jonge boomkikker, hij is dit jaar geboren, hoewel deze macro-opname misschien niet meteen die indruk geeft, meet het diertje maar 2 cm.

13-foutparkeerders-115-snelheidsduivels

13 foutparkeerders, 115 snelheidsduivels

Tijdens de multiculturele markt heeft de politie 13 foutparkeerders betrapt. 4 negeerden een parkeerverbodsbord, 6 auto's stonden op het voetpad en nog eens 3 op het fietspad. De flitsauto stond in de Michel Scheperslaan en 2 keer in de Koolmijnlaan (Cité). Van de 1219 gecontroleerde wagens reden 115 bestuurders te snel.

meer-dan-50-voor-everselse-stoel

Meer dan 50 voor Everselse stoel

Ondanks het druilerige weer was ook de tweede ronde van het Mysteriespel in Eversel een succes. Enkele minuten nadat de foto met 'de stoel' op de Eversel-site was verschenen, plofte Krista Veltjen van de groep 'KAV-vullie' neer in de zetel. Goed vor een mooie prijs. En het bleef maar komen, want meer dan 50 Everselnaren trotseerden het slechte weer, weliswaar te laat voor de prijs, maar ze konden toch de sfeer met muziek en drank meepikken. (meer foto's)

zaterdag-7-uur-lang-atletiek-in-de-veen

Zaterdag 7 uur lang atletiek in De Veen

Het programma van de Nacht van de Atletiek zaterdag bestaat in feite uit vier luiken. Van 14 tot 16 uur is er het jeugdprogramma met loopwedstrijden voor benjamins, pupillen, miniemen, kadetten en scholieren.Van 16 tot 19 uur volgt het voorprogramma met loop- en springwedstrijden en om 19 uur gaat dan het hoofdprogramma van start.met vooraan de sprintnummers, het springen, het discuswerpen, de 4 x 400 meter om 20u30 en nadien de langere loopnummers. Of er echt scherpe tijden moeten (…) Lees het hele bericht

14-bestuurders-te-snel

14 bestuurders te snel

De verkeersdienst van de politie heeft na klachten van buurtbewoners snelheidscontroles gehouden in de Kuilberg, Weg naar de Grauwe Steen en Kolderstraat. 44 wagens werden gecontroleerd. 14 bestuurders reden te snel. Bij verkeerstoezicht op plaatsen waar ongevallen gebeuren zijn 7 bestuurders betrapt met een gsm in de hand.

vandaag-gezien-13-juli-2011

Vandaag gezien

"Durf eens aan mijn boot te komen," lijkt deze hond bij de vijver van Meylandt te willen zeggen. (foto René Bosmans)

kunstnesten-moeten-zwaluwen-asiel-bieden

Kunstnesten moeten zwaluwen asiel bieden

Zoals we al eerder meldden, zitten er veel zwaluwnesten onder de goten van het ophaalgebouw. Daarop heeft burgemeester Sonja Claes contact opgenomen met Natuur en Bos om advies te vragen over maatregelen tijdens de werken aan het gebouw. Natuur en Bos is komen kijken en telde een 50-tal nesten waar 100 tot 150 huiszwaluwen verblijven, een belangrijke kolonie dus. De vogels en hun nesten zijn beschermd maar er kunnen afwijkingen worden toegestaan.Hier is dat zeker het geval omdat het gebouw een (…) Lees het hele bericht

een-wekelijks-potje-petanque

Een wekelijks potje petanque

Iedere dinsdagavond verzamelen aan de OLV-gilde in de Schaapsweg schutters en buurtbewoners voor een spelletje petanque. Deze keer was ook de dansafdeling van Okra van de partij. (foto Lieven Kaerts)

dieven-en-inbrekers-op-pad

Dieven en inbrekers op pad

Er zijn de afgelopen dagen weer enkele diefstallen en inbraken gebeurd. Op het Sint-Willibrordusplein is maandagavond iemand het slachtoffer het geworden van een gauwdief, zijn portefeuille met daarin zijn bank- en identiteitskaart zijn verdwenen. Bewoners van een huis in de Landweg stelden gisterochtend toen ze opstonden vast dat heel hun huis was overhoop gehaald. Ook een huis in de Obbeekstraat kreeg ongewenst bezoek, En in de Kleuterweg is ingebroken in het tuinhuis van mensen die met vakantie zijn.

groeten-uit-lurs

Groeten uit Lurs

De familie Van Der Velde-Maes is met vakantie in de Provence en schoot daar dit prentje in Lurs.

niemand-te-snel-bij-slimcontroles

Niemand te snel bij SLimcontroles

Afgelopen weekend zijn in drie Limburgse politiezones SLim-acties gehouden, daarbij ook in Heusden-Zolder. In het totaal hadden 7 van de 223 gecontroleerde bestuurders teveel gedronken. Er werd een beperkt aantal snelheidscontroles gehouden, daarbij ging niemand over de schreef. De politie van Heusden-Zolder stelde één pv op wegens het negeren van een bevel.

gewonde-bij-botsing-2

Gewonde bij botsing

Bij een botsing tussen 2 auto's aan het Willibrordusplein is vanavond rond half 7 een inwoner van Koersel gewond geraakt. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht;

het-weer-nog-geen-zomer-in-zicht

Het weer: nog geen zomer in zicht

Een actieve depressie met storing trekt dinsdagavond over onze regio. Daarbij is er kans op lokaal hevig onweer. De depressie en de gestoorde lucht kan nadien nog even het weer bepalen, maar op het einde van de week wordt het tijdelijk stabieler, rustiger en droger. In het weekend melden nieuwe storingen zich echter aan. De zomer is nog niet echt in aantocht.
Vanavond neemt de onstabiliteit toe en kunnen er plaatselijk onweersbuien tot stand komen. Er is kans op hevig onweer met hagel, windstoten en (…) Lees het hele bericht

dit-weekend-formula-league-op-zolder

Dit weekend Formula League op Zolder

Dit weekend heeft op Circuit Zolder het tweede raceweekend van de Superleague Formula plaats. Deze internationale éénzitterklasse, met identieke V12, 750 pk sterke formulewagens komt voor het vierde jaar naar hier. Zoals bekend dragen ze de kleuren en namen van topvoetbalclubs. Het is nog maar het tweede weekend van het kampioenschap, de start in Assen bood alvast veel spektakel. Toen toonde Yelmer Buurman in de PSV-bolide zich de snelste. Maar de Belg Frédéric Vervisch hoopt voor (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-12-juli-2011

Vandaag gezien

Deze sabelsprinkhaan kijkt recht in de lens van Jan Leijskens, onderaan zie je hem ook nog eens langs de zijkant.

putheks-aan-de-kust

Putheks aan de kust

Putheks Leyn Wecks stapte mee op in de reuzenstoet in Nieuwpoort. In haar gezelschap herkennen we Marcel en Seppe Veltjen en Soetkin Geeraert. (foto Jorn Leyssens)


10-bedrijven-failliet-verklaard

10 bedrijven failliet verklaard

De rechtbank van koophandel in Hasselt heeft maar liefst 7 bedrijven failliet verklaard die allemaal op hetzelfde adres in de Lochtemansweg waren ondergebracht. Het gaat om Alimo, KTL Office Center, Levomo, Merging Investments Comm. VA, Aircotherm nv, Bevimo bvba en Gremako bvba. De bedrijven waren vooral actief in de voedingssector maar ook in machines en onroerend goed. Ook Mercantes nv uit de Beringersteenweg is failliet, dat bedrijf legde zich toe op de organisatie van congressen en (…) Lees het hele bericht

wie-mist-een-kanarie

Wie mist een kanarie?

Heeft het met de vakantie te maken? Wij weten het niet, maar we zitten echt wel in de periode van de verloren dieren. Vanavond rond 21 uur landde deze wit-gele kanarie bij Gust Put in de Kapelstraat 92 in een boom. Van Gust mag die daar rustig blijven zitten maar misschien zijn er wel ergens ongeruste eigenaars of verdrietige kinderen die hun vogel missen. Wel zelf een ladder of schepnet meebrengen. UPDATE Ondetussen is de eigenaar opgedaagd maar nu is de kanarie er weer vandoor. Wie hem ziet in de omgeving van de Kapelstraat kan bellen naar 0494-11 82 59.

groeten-uit-salzkammergut

Groeten uit Salzkammergut

Elie en Anita Tiri-Colson zijn met vakantie geweest in Salzkammergut in Oostenrijk. En op het dak van Dachstein an den 5 Fingern kwamen ze zowaar de voetbalploeg van Everton tegen. Zowel de kernspelers als de belfoten, die waren er op oefenkamp. Phil Neville poseerde probleemloos met Elie op de foto (boven), net als Marouane Fellaini. Ze maakten zelfs tijd voor een babbeltje, Felliaini in het Nederlands. (meer foto's)

bromfiets-gestolen

Bromfiets gestolen

Op de parking van rusthuis De Bloemelingen langs de Ringlaan is een bromfiets gestolen. De diefstal werd vanochtend vastgesteld.

gatab-werkt-verder-aan-toegankelijkheid

GATAB werkt verder aan toegankelijkheid

De Gemeentelijke Adviesraad Toegankelijkheid en Aanpasbaar Bouwen (GATAB) heeft al heel wat acties achter de rug rond toegankelijkheid en steekt nu een tandje bij op weg naar een toegankelijke gemeente. Op de website www.gatab.be kan je voortaan lijsten aantreffen van diensten, horecazaken, winkels, vrije beroepen, sportinfrastructuur, .. en hun toegankelijkheid. Met symbolen en de nodige uitleg wordt duidelijk gemaakt hoe de toegang (…) Lees het hele bericht

wie-heeft-minouche-gezien

Wie heeft Minouche gezien?

We kregen een tragisch verhaal over een verloren huisdier binnen. De familie Put-Snoeks uit de Neerveldstraat is op zoek naar de kat Minouche. Op 5 juli is Minouche bij de levering van tuinmeubelen in de bestelwagen van de leverancier gekropen. Daar heeft ze de hele nacht doorgebracht in een kartonnen doos. Toen de leverancier 's anderendaags zijn bestelwagen opende in de Lepelstraat in Lommel, sprong Minouche eruit en ging op de loop, 40 km van huis. De bejaarde eigenaars van (…) Lees het hele bericht

nog-een-dag-beeldig-limburg

Nog één dag 'Beeldig Limburg'

Vandaag is het 11 juli, de Vlaams feestdag. Officiële instellingen als gemeente en OCMW maar ook banken zijn gesloten. Daarnaast loopt ook Vlaanderen Feest stilaan ten einde. In Centrum Duurzaam Bouwen is de tentoonstelling 'Beeldig Limburg' met prachtig werk van beeldkunstenaars alleen vandaag nog toegankelijk van 10 tot 18 uur. En er is ter plaatse een mooie catalagus te koop met een voorstelling van de kunstenaars en hun werk.

bijna-1000-bezoekers-voor-rommelmarkt

Bijna 1000 bezoekers voor rommelmarkt

De rommelmarkt van de OLV-gilde in de Schaapsweg was een succes vandaag. De 85 standhouders mochten rekenen op een kleine duizend bezoekers en heel wat prullaria en leuke spullen verwisselden van eigenaar. (meer foto's van Lieven Kaerts)

buurtfeest-bij-de-heilige-rita

Buurtfeest bij de heilige Rita

Ook dit weekend vonden weer enkele buurtfeesten plaats in Heusden-Zolder. In de buurt Heilige Rita - onder meer de Schootstraat in de buurt van de spoorweg - daagden maar liefst 90 buurtbewoners op voor een barbecue en een drankje. En ook daar heeft het naar verluidt behoorlijk lang geduurd.

vandaag-gezien-10-juli-2011

Vandaag gezien

We hebben het hier al eerder gehad over de wants, dit is een groene wants. (foto Jan Leijskens)

vanaf-dinsdag-weegbruggen-gebruiken

Vanaf dinsdag weegbruggen gebruiken

Zondagmiddag is het 'vernieuwde' recyclagepark officieel geopend. Sinds september 2010 wordt het uitgebaat door afvalintercommunale Limburg.net. De voorbije maanden zijn een aantal aanpassingen gebeurd en vanaf dinsdag 12 juli worden die weegbruggen in dienst gesteld waardoor elk bezoek aan het park geregistreerd wordt.  Niet alleen zijn de weegbruggen in werking, ook de rijrichting is aangepast voor een vlottere toegang. Het zal even wennen zijn. Bij het binnen- en (…) Lees het hele bericht

minefest-groeit-uit-de-kluiten

Minefest groeit uit de kluiten

De tweede editie van Minefest is opnieuw een voltreffer geworden, de organisatie is ondertussen flink gegroeid en op punt gezet, de affiche telt alsmaar grotere namen en het publiek komt van verder. Omstreeks 16 uur zaterdag ging het festival van start, en naarmate de avond viel, liep de festivalsite meer en meer vol met feestgangers. Er was voor ieder wat wils op de 4 podia die elk een eigen stijl en sfeer hadden. De ambiance zat er goed in en het feest ging op het marktplein nog door tot in de vroege uurtjes met als afsluiter Stereoclash op de Mainstage. (Meer foto's van Rudi Coomans)

vandaag-gezien-9-juli-2011

Vandaag gezien

Nog nooit van een snuitkever gehoord? Dit is 'm, gespot in Bolderberg. En geef toe, dit is nog eens een snuit om in iemand anders zijn zaken te steken. (foto Jan Leijskens)

morgen-rommelmarkt-bij-olv-gilde

Morgen rommelmarkt bij OLV-gilde

Morgen heeft bij de O.L.Vrouwschuttersgilde in de Schaapsweg de derde rommelmarkt plaats. Er zijn tot nu toe al 83 standhouders ingeschreven, die komen vanuit heel Limburg. Tot nu toe bestrijken die 600 lopende meter aan standrumte. En er is nog altijd plaats: standhouders betalen 1 euro per meter. Bezoekers betalen 2 euro, één consumptie inbegrepen. Het begint om 10 uur.

groeten-uit-pisa

Groeten uit Pisa

De familie Daniëls beleeft momenteel een warme vakantie in Italië en bracht een bezoek aan de mooie stad Pisa.

hot-summer-party-minder-hot-dan-verwacht

Hot Summer Party minder hot dan verwacht

De 30+ Hot Summer Party van de KWB, had vanavond voor het eerst in 't Kuipershof plaats, en dat na enkele openlucht edities.Niet echt een goede keuze die switch, want het publiek kwam pas traag binnengesijpeld en ook de sfeer kwam voor middernacht niet echt van de grond. Met een streepje foute muziek kwam de boel uiteindelijk toch nog op gang en verschenen er nog enkele fuifnummers op de dansvloer. (meer foto's van Michiel Reynders)

het-weer-zacht-maar-licht-wisselvallig

Het weer: zacht maar licht wisselvallig

Een actieve depressie heeft post gevat over de Britse Eilanden en schuift de volgende dagen via de Noordzee naar Scandinavië. In een vochtige maritieme zuidwestelijke luchtstroming wordt hierbij onstabiele lucht aangevoerd met kans op enkele buien. Na het weekend neemt de buienkans tijdelijk af.
Morgen verloopt de ochtend overwegend droog, maar tegen de middag neemt de bewolking toe en volgen er enkele buien. Tussendoor zijn er evenwel ook droge perioden. Tegen de avond blijft het geheel droog. (…) Lees het hele bericht

prijswinnaars-weyerkesfeesten-zijn-gekend

Prijswinnaars Weyerkesfeesten zijn gekend

Vandaag zijn de verschillende prijzen van de Weyerkesfeesten uitgereikt. Aan de Weyerkesgordel namen 578 personen deel. Jos Gijbels was de winnaar de herenfiets Eddy Merckx en Ellen Appermont won de Minerva damesfiets. Voor de tombola werden 4000 loten verkocht. Katrien Alders won de reischeque van 750 euro, Karin Corthouts kreeg het juweel van Iris Mondelaers en Sofie Vanderspikken won ook een Minerva fiets. Tenslotte was er nog een weekendje Reims of Amsterdam voor Amanda Ceyssens en een luchtdoop voor Bert Vlekken. (foto Rudi Coomans)

volgende-week-omschakeling-op-verkeerswisselaar

Volgende week omschakeling op verkeerswisselaar

Volgende dinsdagochtend gaat de volledige afslagbeweging Hasselt - Genk open op de verkeerswisselaar in Lummen. Wegen en Verkeer voert de omschakeling uit in de nacht van maandag op dinsdag. Vanaf maandag 21 uur moeten weggebruikers die richting Antwerpen rijden over één rijstrook. Maar - als het weer meezit - zullen tegen dinsdagochtend 6 uur de volledige snelweg richting Antwerpen en het nieuwe rijvak open zijn.

vandaag-gezien-8-juli-2011

Vandaag gezien

Het gevecht van een krabspin met een wants. (foto Jan Leijskens)

toeristische-inhaalbeweging-is-bezig

Toeristische inhaalbeweging is bezig

Het ziet ernaar uit dat Heusden-Zolder na verschillende jaren van terugval, aan een toeristische inhaalbeweging bezig is. Dat blijkt uit de cijfers van de Limburgse Kempen. De Kempen blijft groeien ondanks de terugval in de vakantieparken: vorig jaar zijn iets meer dan 3 miljoen overnachtingen genoteerd, waarbij de gemiddelde verblijfsduur 4 nachten bedraagt. Gemiddeld besteedt een toerist per nacht € 27,20 of een totale directe omzet van bijna 82 miljoen euro en werk voor 7.000 personen. (…) Lees het hele bericht

wijzers-tonen-de-weg-naar-jeugdlokalen

Wijzers tonen de weg naar jeugdlokalen

Vzw Jeugdwerk Heusden-Zolder heeft samen met het gemeentebestuur wegwijzers geplaatst naar de jeugdlokalen, jeugdhuizen en Spelotheek Patapoef. Eerder al was duidelijk geworden dat bezoekers of jeugdgroepen op kamp de lokalen of jeugdhuizen niet goed konden vinden. Dus zijn ze begin van de zomer gestart met de plaatsing van wegwijzers langs gemeentewegen. Zo zijn ook jeugdlokalen die verscholen liggen in het groen, niet langer onvindbaar. Daarnaast zijn de jeugdverenigingen en -huizen ook nog eens in (…) Lees het hele bericht

aftellen-naar-minefest

Aftellen naar Minefest

Op het Marktplein wordt koortsachtig gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor de tweede editie van Minefest die daar morgen plaatsheeft. Er worden veel jonge fuifbeesten verwacht die aan vier podia zullen staan swingen, elk podium serveert een ander genre. Op de Mainstage staan Samtex, Red D. feat. Lady Linn (foto), Axel Daeseleire, Stereoclash, Laston & Geo en Beat Control. Op Burn in the Mix staan een hele reeks dj's onder wie Basto, 2Dirty, Mr Grammy, Licious vs Sakso en Domenico. DJ Frank en Jimmy Goldschmitz zijn twee namen op de 'Mineties en Nillies'. Tenslotte is er de Xperimental met onder meer Murdock, Rave Our Souls en Speedwagon. Maar er zijn er natuurlijk nog een pak meer, de volledige line-up vind je hier terug. Minefest start om 16 uur en eindigt om 4 uur, de minimum leeftijd is 16 jaar. Op het terrein zijn drank- en eetstanden aanwezig. Tickets kosten aan de kassa €17.

veel-kandidaten-voor-eerste-stoel-in-eversel

Veel kandidaten voor eerste stoel in Eversel

Vanavond had in Eversel de eerste ronde van het Mysteriespel plaats. Vijf minuten nadat een foto met 'de stoel' was gepubliceerd verscheen de eerste kandidaat, Ellen Goddé nam in de stoel plaats en sleepte een mooie prijs in de wacht. In het totaal daagden 75 volwassenen en kinderen op. Met muziek en drank maakte de werkgroep er een gezellige boel van. Zoals gemeld zijn er nog drie kansen de volgende weken.
(meer foto's)

eerste-bezoekers-zijn-gepasseerd-op-circuit

Eerste bezoekers zijn gepasseerd op circuit

Vandaag is de vzw Toerisme Heusden-Zolder gestart met de geleide bezoeken op het circuit. Gidsen leidden enkele tientallen geïnteresseerden rond langs de infrastructuur van het circuit, de paddock, de toren, het controlecentrum, de briefingrooms, het museum maar ook de Sacramentskapel. Elke donderdag van juli en augustus worden geïnteresseerden om 14 uur aan de tunnel verwacht voor een gratis rondleiding. (meer foto's van Yves Maex)

veel-toppers-volgende-week-op-kbc-nacht

Veel toppers volgende week op KBC-nacht

De 32e editie van de KBC-Nacht in Heusden is vandaag in Brussel voorgesteld. Op zaterdag 16 juli zakken heel wat internationale toppers naar De Veen af. Absolute topvedette op de affiche is de Russin Yelena Isinbayeva, de wereldrecordhoudster in het polsstokspringen start er haar outdoorseizoen en dus ook de voorbereiding op het WK . Daarnaast is er de Amerikaanse discuswerpster Stephanie Brown-Tafton, de gouden medaille van Peking. Ook in het hink-stap-springen bij de mannen verschijnt (…) Lees het hele bericht

boetes-voor-gsm-ers-en-fietspadparkeerder

Boetes voor gsm'ers en fietspadparkeerder

De politie heeft 3 autobestuurders een pv gegeven omdat ze reden met de gsm in de hand. 1 overtreder kreeg een extra boete omdat hij zijn gordel niet droeg. En een hinderende fietspadparkeerder moet € 100 ophoesten.

vandalisme-en-inbraakpoging

Vandalisme en inbraakpoging

Vandalen hebben toegeslagen bij het gemeentehuis, ze sloegen het glas van de fietsenstalling aan diggelen. De feiten dateren vermoedelijk van vorige nacht. In de Kapelstraat gebeurde een poging tot diefstal. De daders verschaften zich toegang tot een bedrijfsterrein door de omheining door te knippen, maar konden geen buit maken.

kappen-van-lindebomen-is-niet-nodig

'Kappen van lindebomen is niet nodig'

Enkele inwoners van Zolder-Centrum reageren bijzonder boos op het kappen van de lindebomen op het Heldenplein. Ze trekken de noodzaak van het rooien in twijfel. "De wortels groeien er al 120 jaar probleemloos en nu zou er een probleem zijn. Bovendien is een fortuin uitgegeven aan de restauratie van de kerk, die bomen vormen in combinatie met de kerk een waardevol dorpsgezicht - jammer dat het niet beschermd is - en nu wordt dat onderuit gehaald. We denken dat de gemeente het zich gemakkelijk wil (…) Lees het hele bericht

ook-in-eversel-hebben-ze-de-stoel

Ook in Eversel hebben ze 'de stoel'

In Eversel lanceren ze weer het Mysteriespel en daarin spelen ze 4 x '1000 Zonnen en het spel met de stoel' . Vandaag en ook op woensdag 13 juli, dinsdag 19 juli en maandag 25 juli, telkens om stipt 19 uur verschijnt op www.eversel.be een foto van een plek in Eversel met stoel. Inwoners van Eversel kunnen zich dan naar die plek haasten en de eerste wint een mooie prijs. Ook de deelnemers aan het Mysteriespel vinden er tips die helpen bij het ontsluieren van het mysterie.

wie-weet-meer-van-reuzen-trees-en-jef

Wie weet meer van reuzen Trees en Jef?

Zoals bekend wordt er in Heusden hard gewerkt aan de restauratie van de historische reuzen Trees Turf en Jef Slam. Het is ook de bedoeling om hen te laten opnemen in het reuzenboek dat ter gelegenheid van de 11 juliviering volgend jaar verschijnt. Het probleem is dat van de reuzen alleen zwart-wit foto's beschikbaar zijn en het niet helemaal duidelijk is hoe hun kleding eruit zag, er zijn ook twee versies: de oude reuzen (foto boven), en degenen die later in de stoet van De (…) Lees het hele bericht

straks-gaat-spoorweg-weer-open

Straks gaat spoorweg weer open

In de loop van de voormiddag zou de spoorweg aan de Koerselsebaan weer opengaan en zou dus de omleiding worden opgedoekt. De rubberen elementen zijn ondertussen gelegd en vanmorgen moet alleen nog wat afgewerkt worden. De spoorwegarbeiders hebben enkele nachten gewerkt, omdat er dan hooguit een enkele goederentrein passeert.

het-weer-weekend-wordt-beter

Het weer: weekend wordt beter

Onstabiele lucht wordt vanuit het zuidwesten over onze streken aangevoerd. Dat vertaalt zich vooral in prachtige stapelwolken, waaruit soms eens een bui kan vallen. De aangevoerde lucht is echter niet erg koud, waardoor het kwik toch naar behoren kan presteren.
Donderdag wisselen zonnige perioden en stapelwolken elkaar af. Na de middag is de kans op een bui het grootst, maar dat zal echter een zeer lokaal gebeuren zijn. Op vele plaatsen blijft het gewoon droog. De maxima liggen rond 24 graden.
Lees het hele bericht

de-cowboys-van-de-railroad-ranch

De cowboys van de Railroad Ranch

Als je op het Meylandt of ergens in 't Broek cowboys te paard tegenkomt, dan is de kans groot dat het Marc Rutten is samen met zijn ruiters. Marc heeft langs de Schootstraat, verscholen in het groen, zijn droom uitgebouwd: de Railroad Ranch. Dat is geen manège, maar wel stallingen en weides waar hij zijn eigen paarden houdt, opleidt en kweekt. Van daaruit organiseert hij excursies te paard in kleine groepjes, geheel in de western-stijl. "Dat is niet fundamenteel (…) Lees het hele bericht

8-te-snel-in-olv-straat

8 te snel in OLV-straat

De verkeersdienst van de politie heeft snelheidscontroles gehouden in de OLV-straat, 158 voertuigen werden gecontroleerd. 8 bestuurders reden te snel.

clean-week-volgende-jaar-van-4-tot-6-mei

Clean Week volgende jaar van 4 tot 6 mei

Na de editie van dit jaar, waarvoor meer dan 10.000 bezoekers opdaagden, heeft de directie van Circuit Zolder vandaag de data voor de Clean Week in 2012 bekend gemaakt. Die zal plaats hebben van 4 tot en met 6 mei en zich ook weer toespitsen op auto's, motoren en speciale voertuigen.

groeten-uit-bodrum

Groeten uit Bodrum

Valentin Vreven koppelde een vakantie in het Turkse Bodrum aan een bezoek aan het Griekse eiland Kos.

monumentale-linden-zijn-ziek

Monumentale linden zijn ziek

De drie 'monumentale' linden op het Heldenplein - tussen het gemeentehuis en 't Kuipke - moeten geveld worden, ze zijn zo ziek dat ze geen toekomstperspectief meer hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van een gespecialiseerde firma. Het gaat om twee gewone of Hollandse linden en één zomer- of grootbladige linde. Vroeger is er een plantenbak rondgezet, de grond is daardoor opgehoogd en dat heeft de bomen geen deugd gedaan. Eén boom is heel slecht aan toe, de andere (…) Lees het hele bericht

hoe-overleef-ik-een-noodsituatie

Hoe overleef ik een noodsituatie?

Heel de week organiseert de sportdienst van de gemeente 'Waterfun' voor jongeren. Elke dag staan er andere boeiende en plezante activiteiten op het programma, telkens op verplaatsing. Vandaag vertoefde het gezelschap heel de dag aan de Paalse Plas voor een dagje reddend zwemmen. Daarbij werden onder leiding van de Reddersclub Beringen alle technieken ingeoefend om te overleven in noodsituaties. Maar er was ook ruimte voor plezier met surfplanken, een groot vlot en dito zwembanden. (foto Rudi Coomans)

vlaai-als-dank-voor-de-asielzoekers

Vlaai als dank voor de asielzoekers

Een delegatie van de handelaars van Heusden-Centrum trok in de vooravond naar De Bark met een stapel vlaaien. Een tiental asielzoekers had immers - ondanks het miezerige weer - op kermiszaterdag geholpen bij de opbouw van de kunst- en ambachtenmarkt. En daar stond een ander gebaar tegenover. De vlaai vond gretig afzet bij jong en oud.

koelbloedige-moord-in-de-rieten

Koelbloedige moord in De Rieten

Charly Verlinden kon vanavond in De Rieten enkele foto's maken van een sperwer die een duif aanviel en vervolgens naar de duivenhemel verwees. Hij liet zich zijn prooi blijkbaar smaken. Wat kan de natuur soms toch wreed zijn, maar ja, iedereen moet tenslotte eten. (meer foto's)

vrouw-gewond-bij-botsing-2

Vrouw gewond bij botsing

Rond kwart over 9 vanochtend zijn twee auto's gebotst in de Kerkebosstraat. Daarbij is een vrouw van 53 uit Genk gewond geraakt, ze is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

vandaag-gezien-5-juli-2011

Vandaag gezien

In Bolderberg, een vlieg op een stokroosbloem. (foto Jan Leijskens)

dossier-dorpskernvernieuwing-bijna-rond

Dossier dorpskernvernieuwing bijna rond

Het ontwerp voor de dorpskernvernieuwing in Zolder-Centrum is klaar. Onlangs zijn nog een cameraonderzoek van de riolering en de wettelijk verplichte grondboringen uitgevoerd. De resultaten daarvan worden nu verwerkt in het definitieve ontwerp, voor half juli worden het bestek en de raming afgerond. Begin augustus zal het schepencollege het dossier goedkeuren en kan de aanbesteding gebeuren. "Daarna volgt nog een infovergadering voor de buurt. Maar een preciese startdatum op de werken (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-lido-de-camaiore

Groeten uit Lido de Camaiore

We krijgen hier vandaag een warme dag. Maar ook de familie Claes, die momenteel samen met nog een andere familie uit Heusden-Zolder in Lido de Camaiore aan de Toscaanse kust vertoeft, zit te puffen en te zweten. Overigens is het dorp blijkbaar enorm geliefd bij de Italianen, er vallen nauwelijks andere nationaliteiten te bespeuren. Tenzij enkele verdwaalde Belgen dus.

buurtfeest-in-alice-nahonlaan

Buurtfeest in Alice Nahonlaan

Ook in de Alice Nahonlaan hielden de buurtbewoners hun buurtfeest. Daarbij werd niet alleen een gezellige barbecue op poten gezet, maar was ook een heel programma voor de kinderen uitgewerkt.

mfc-si-heusden-zolder-versterkt-zich

MFC Si Heusden-Zolder versterkt zich

In het zaalvoetbal bereidt MFC SI Heusden-Zolder zich volop voor op het nieuwe seizoen. Zo werden al 4 nieuwe spelers aangetrokken: (Djemalli en Nicolosi (beiden Sahin Hasselt), Roosen (KVV Heusden-Zolder) en Bellinckx (Lommel)). Daarnaast wordt dit jaar gestart met een nieuwe jeugdploeg, bovenop de scholierenploeg die vorig jaar startte. Nu komen de 12 tot 14-jarigen in competitie. De bestuursploeg is uitgebreidt tot 15 personen en er gaat een jeugdbestuur met als voorzitter Vladimiro Manganiello en Rudi Pauwels als jeugdcoördinator. Voor de A-ploeg wordt nog 1 versterking gezocht.

massa-kinderen-voor-50-jaar-pat

Massa kinderen voor 50 jaar PAT

In Boekt is vandaag 50 jaar PAT speelpleinwerking gevierd. Dat gebeurde met een reusachtig feest waar liefst 137 kinderen voor opdaagden. Het was dan ook de moeite waard met springkastelen en trampolines, go-karts, bouwblokken in groot formaat, een grote zandbak, binnen een knutselatelier en een schminkstand waar leuke snoetjes tevoorschijn werden getoverd. (Meer foto's van Rudi Coomans)

snelheidsremmers-in-t-heike-een-maat-voor-niets

Snelheidsremmers in 't Heike een maat voor niets

De politie heeft na klachten van buurtbewoners twee keer snelheidscontroles gehouden in Het Heike, in Eversel. De weg is zopas heringericht met vertragende elementen, maar dat heeft blijkbaar niet veel geholpen. 242 auto's zijn gecontroleerd en liefst 119 bestuurders reden te snel. 4 rijbewijzen worden ingetrokken, het gaat om bestuurders die meer dan 40 km per uur te snel reden in de bebouwde kom.

politieberichten-10

Politieberichten

Op de parking van het circuit zijn onbekenden er afgelopen weekend met een motorfiets vandoor gegaan. In de Oudstrijderslaan zijn de banden stukgestoken van een auto die op de inrit geparkeerd stond. Rond half drie vanmiddag botste op de Koolmijnlaan een fietser tegen de openstaande deur van een auto. De fietser kwam ten val en raakte gewond aan gezicht en arm. Het slachtoffer is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

groeten-uit-budapest

Groeten uit Budapest

Hier is al onze eerste vakantiefoto. Thierry Dekkers ontdekte in Budapest het Heldenplein. Centraal op dat Hösök Tere staat de aartsengel Gabriël op een sokkel van 36 meter hoogte. Die wordt geflankeer door twee galerijen met de 14 leiders van Hongarije en Transsylvanië. Misschien een idee voor de open ruimte bij het Heldenplein in Zolder, alleen weten we niet of daar genoeg plaats is voor al onze helden.

win-heerlijke-prijzen-met-uw-vakantiefoto

Win heerlijke prijzen met uw vakantiefoto

De vakantie is begonnen en de komende dagen en weken zwermen weer heel wat inwoners van onze gemeente uit naar alle windstreken. En of je nu op cruise gaat in de Caraïben, op safari in Zuid-Afrika, op kamp aan 't Koersels Kapelleke of gaat bakken aan het strand van Blankenberge, ... het levert altijd wel mooie, grappige of originele foto's op. Laat ook anderen meegenieten en stuur ze op naar redactie [!] heusden-zolder.eu. Je kunt er één van de vijf heerlijke etentjes voor 2 in Den Lavaar mee winnen of één van de verrassingskorven van de gemeente Heusden-Zolder. En als kers op de taart kan je ook een verwenarrangement in privé-wellness Wellux in de wacht slepen.

vandaag-gezien-4-juli-2011

Vandaag gezien

Een sprinkhaan op een klaproosbol. (foto Jan Leijskens)

subsidies-om-winkels-te-renoveren

Subsidies om winkels te renoveren

De komende twee jaar kunnen eigenaars van winkels of leegstaande handelspanden de gevels laten renoveren met subsidies. Heusden-Zolder is één van de 42 Vlaams gemeenten die daarvoor een beroep mag doen op het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De bedoeling is handelscentra aantrekkelijker te maken en winkelstraten nieuw leven in te blazen. "We moeten met de middenstandsraad nog bepalen welke straten in aanmerking komen, maar als je bijvoorbeeld de Koolmijnlaan bekijkt, dan is (…) Lees het hele bericht

weer-vier-faillissementen

Weer vier faillissementen

Door de rechtbank van koophandel in Hasselt zijn de jongste weken weer verschillende bedrijven uit Heusden-Zolder failliet verklaard. Het gaat om de voedingsdetailhandel Seyda & A.K. Line bvba uit de Pastoor Paquaylaan en Minimaxx22 bbva uit de Koolmijnlaan, dat zich bezighield met hout- en bouwmaterialen. Daarnaast zijn ook nog het bedrijfsadviesbureau Livra bvba uit de Zandstraat en Hengelsport- en dierenvoeding Kerfs bvba uit De Borghgravelaan failliet.

nu-ook-al-rijdende-fietscafes

Nu ook al rijdende fietscafés

René Bosmans kon in de Schaapsweg dit rijdend fietscafé vastleggen. Een soort uit de kluiten gegroeide go-kart waar je tijdens het fietsen pintjes kan hijsen. Hoe zou het eigenlijk zitten met het rookverbod in dit soort cafés?

gulden-spoor-voor-robert-vandereycken

Gulden Spoor voor Robert Vandereycken

Tijdens de provinciale Guldensporenviering heeft schilder-beeldhouwer Robert Vandereycken zijn gulden spoor voor culturele uitstraling gekregen. Dat ontving hij uit handen van An De Moor, voorzitter van de Elfdaagse Vlaanderen Feest en provinciaal 11 julivoorzitter Simonne Janssens-Vanoppen. Vandereycken is jarenlang directeur geweest van de academie in Hasselt, maar ondertussen bouwde hij een internationale reputatie uit met zijn kunstwerken. Hij toonde zich erg verheugd met de waardering die hem vandaag te beurt viel. (foto's Ronny Vanthienen)

margriet-doet-de-leeuwen-klauwen

Margriet doet de leeuwen klauwen

In het Centrum Duurzaam Bouwen had vandaag een sfeervolle provinciale 11 juliviering plaats. Die werd opgeluisterd door het Limburgs Salon Orkest. En ook zangeres Margriet Hermans kende veel bijval. (meer foto's van Ronny Vanthienen)

voor-den-bos-viert-buurtfeest

'Voor den Bos' viert buurtfeest

Vandaag had in Eversel het feest van de buurt 'Voor den Bos' plaats, zeg maar de omgeving Everselkiezel en Bovenstraat. Bij een hapje en een drankje konden de nieuwe inwoners kennismaken met de 'oldies' Ze waren met 33 en dan nog eens 2 kleine inwonertjes. (meer foto's van Bart Claes)

vanthoor-schuift-naar-vijfde-plaats

Vanthoor schuift naar vijfde plaats

Laurens Vanthoor blikt met gemengde gevoelens terug op zijn raceweekend in de F3 Euroseries op de Duitse Norisring. Niet alleen door de diskwalificatie na zijn zege in de eerste reeks en zijn aanrijding in de tweede, als straf werd hij in de derde reeks op zondag 5 plaatsen achteruitgezet waardoor hij vanop de 12de plaats vertrok. Hij nam een snelle start, reed een goede race die hij uiteindelijk als vierde eindigde. Zijn gestage vooruitgang is dus de belangrijkste conclusie van het weekend en hij doet een goede zaak in het kampioenschap waar hij naar de vijfde plaats opschuift.

vrijwilligers-van-toerisme-bliezen-verzamelen

Vrijwilligers van toerisme bliezen verzamelen

Het bestuur van de vzw Toerisme organiseerde zijn jaarlijkse barbeque voor de vrijwilligers die heel het jaar door zorgen voor de begeleiding van allerlei toeristische activiteiten. Zowat 30 (van de 40 medewerkers) gaven present. In juli en augustus zullen ze ook weer elke donderdag klaar staan voor de gratis rondleidingen op Circuit Zolder. Geïnteresseerden worden iedere donderdag om 14 uur verwacht aan de tunnel, langs de Kerkstraat.

gemeente-betaalt-184-000-euro-voor-schouw

Gemeente betaalt 184.000 euro voor schouw

De restauratie van de Monnoyerschouw op het Marktplein zal de gemeente welgeteld 184.190,44 euro kosten. In het totaal zullen de restauratiewerkzaamheden 1.227.936 euro kosten. Het grootste deel daarvan wordt betaald door het kabinet van minister van monumenten Geert Bourgeois, maar een gemeentebestuur is altijd verplicht om 15 % voor zijn rekening te nemen. Het ontwerp is klaar, het is nu wachten tot een gespecialiseerde firma aan de slag gaat. Nadien kan dan ook de afrastering opnieuw weg. Die was aangebracht om bezoekers - vooral van de markt - te beschermen tegen vallende brokstukken.

weer-een-aanhangwagen-gestolen-1

Weer een aanhangwagen gestolen

Op het Marktplein is een aanhangwagen gestolen. Op zich niet spektakulair maar het is al de zoveelste aanhangwagendiefstal, en niet alleen in Heusden-Zolder. Vaak gaat het om een echte plaag, die zich verplaatst van streek naar streek. In dat geval worden de diefstallen meestal gepleegd door rondtrekkende bendes uit Oost-Europa. Zo zijn ook hier al Litouwers betrapt.

en-nu-een-8ste-plaats-voor-vanthoor

En nu een 8ste plaats voor Vanthoor

In de tweede race voor de F3 Euroseries in Nuremberg is Laurens Vanthoor niet verder geraakt dan een 8ste plaats. De overwinning was voor zijn ploegmaat Marco Wittman. Morgen staat de derde race op het programma.

vanthoor-moet-zege-inleveren

Vanthoor moet zege inleveren

Laurens Vanthoor is vandaag als tweede geëindigd in de openingsrace van de F3 Euroseries op de Norisring in het Duitse Nuremberg. Vanthoor kwam als eerste over de meet maar werd gedwiskwalificeerd omdat hij de gele vlag had genegeerd. Omdat het weer onzeker was, kozen de meeste favorieten voor regenbanden. Vanthoor startte met slicks en dat bleek een goede gok. Toen de meeste anderen de pits in moesten voor een bandenwissel kwam hij alleen aan de leiding om die niet meer af te staan. Maar (…) Lees het hele bericht

geen-brand-maar-wel-vonken

Geen brand, maar wel vonken

Veel brandweer vanmiddag aan de kerk van Berkenbos, en nochtans was er geen vuur te zien. Vonken misschien wel, want daar de huwelijksplechtigheid plaats van brandweerman Jeroen Vanderstraeten met zijn Heleen. De collega's-pompiers vormden niet alleen een erehaag, maar brachten de tortelduifjes ook met de elevator hoog in de lucht. Kwestie van al maar meteen van de grond te gaan. (foto's Rudi Coomans)

de-trein-der-traagheid

De trein der traagheid

Wie gedacht had dat de werkzaamheden aan de spoorovergang in de Koerselsebaan na een week achter de rug zouden zijn, heeft het mis. Er ligt weliswaar een hoop puin van opgebroken houten dwarsliggers en asfalt, maar de rubberen balken liggen nog onaangeroerd na een week. De afgelopen dagen waren er dan ook geregeld nauwelijks Infrabelarbeiders te zien. Volgens het bordje aan de overweg zou op 7 juli alles achter de rug moeten zijn.

definitief-ontwerp-voor-cornichon-decadence

Definitief ontwerp voor Cornichon Décadence

Vorige week meldden we al dat studenten van de opleidng Desktop Publishing van het CVO als project een nieuwe 'huisstijl' voor de fuif Conichon Decadence van de jeugdraad hadden uitgewerkt. Als definitief ontwerp is dat van Tim Olaerts gekozen, het wordt nu gebruikt op affiches, flyers, t-shirts, banners, armbandjes, enz. Cornichon Dédance heeft plaats op 24 september in 't Kuipershof, dj's zijn Stereoclash, Discobar Lassy, Kenn Colt en DJ Stijn.

de-verenigde-vrienden-gaan-op-de-riddertoer

De Verenigde Vrienden gaan op de riddertoer

De Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden is aan haar 10de muziekvierdaagse begonnen, thema is deze keer 'Knights in Harmony'. Er wordt niet alleen muziek gespeeld, maar er is ook tijd voor ontspanning. 62 muzikanten zetten hun beste beentje voor om 6 nieuwe werken in te studeren tegen maandagavond 18u30, want dan geven ze een concert in de harmoniezaal in de Kerkenblook.(foto's Greta Claes)

buurtfeest-in-de-exelgaarden

Buurtfeest in de Exelgaarden

De inwoners van de Exelgaarden hielden vanavond hun buurtfeest. Dat gebeurde op de verkeersvrije straat. 't Ging er gezellig aan toe met hotdogs, drankjes en een springkasteel. Ook de toekomstige plannen voor de buurt werden druk besproken. (foto Bart Claes)

expo-beeldig-limburg-is-geopend

Expo 'Beeldig Limburg' is geopend

In Centrum Duurzaam Bouwen is vanavond de tentoonstelling 'Beeldig Limburg' geopend, een kunstproject in het kader van de provinciale Guldensporenviering. Een groep beeldhouwers - en niet van de minsten - tonen hun werk in de ruime expositieruimte, waar het dan ook helemaal tot zijn recht komt. Het gaat om gebeeldhouwde werken, werk in brons, houtsculpturen, gipsen hoofden, ... kortom een staalkaartje van de hedendaagse beeldhouwkunst in deze regio. De openingstoespraken werden (…) Lees het hele bericht

bestuurster-onwel-auto-op-zij

Bestuurster onwel, auto op zij

In de Viverselweg is gisteren een auto van de weg gegaan en op zijn zij terecht gekomen. De bestuurster was onwel geworden. De auto raakte beschadigd, ook de voortuin liep schade op. (foto Andy Brepoels)

verkeerslichten-in-boekt-blijven-behouden

Verkeerslichten in Boekt blijven behouden

De verkeerslichten op het kruispunt in Boekt blijven behouden. Dat heeft het schepencollege beslist, en dat advies wordt overgemaakt aan Wegen en Verkeer Limburg. In het verleden is al vaker geopperd om de laatste verkeerslichten op het grondgebied te vervangen door een rotonde. Maar die moest dan wel even groot zijn als de bestaande aan Suska en op de Meylandtlaan. Naar aanleiding van een bouwaanvraag voor een nieuw handelspand - op de plaats van café De Klok - hebben gemeente en Wegen (…) Lees het hele bericht

het-weer-droger-en-warmer

Het weer: droger en warmer

Een wig van hoge druk schuift vanuit het noordwesten over onze streken en doet de buienlijn sterk afnemen. De volgende dagen verlopen droog met steeds meer zon en hogere temperaturen. In de tweede helft van de week nemen de neerslagkansen echter opnieuw toe.
Vandaag zijn er zonnige perioden, maar ook stapelwolken. Er blijven nog enkele buien mogelijk, maar die nemen gestaag af. De maxima liggen rond 18 of 19 graden.
Morgen wisselen zonnige perioden en opklaringen elkaar af. Na de middag (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-1-juli-2011

Vandaag gezien

Het kan ook eens andersom, hier eet de vlieg de spin op. (foto Jan Leijkens)