Archief februari 2011

een-flashback-naar-de-60-s-en-70-s

Een flashback naar de 60's en 70's

Nog even een sfeerbeeldje uit de balzaal van Muze die was volgelopen voor 'Motown ’50 years and more’, met Sandrine, Brahim, Elke Bruyneel & Jim Cole en zijn 6-koppige band. Ze maakten er een volop ambiance met klassiekers als ‘Superstition’, ‘My Girl’, ‘What’s Going On’, ‘Baby Love’ ‘Stop! In The Name of Love’.en nog veel andere Motown-hits. Een heuse flashback naar de sixties en seventies. (foto Gert Dehasque)

nieuw-rijbewijs-alweer-kwijt

Nieuw rijbewijs alweer kwijt

De politie voerde snelheidscontroles uit in Bieststraat, Terlaemenlaan en Zandstraat na klachten van buurtbewoners. 273 voertuigen werden gecontroleerd. 19 bestuurders reden te snel. In de Bieststraat reed een jongeman, die zijn rijbewijs amper een maand had met de auto van zijn vader 118 km/u waar maar 70 is toegelaten. Hij mag zijn rijbewijs alweer inleveren.

veel-dronken-bestuurders-in-zwart-verkeersweekend

Veel dronken bestuurders in zwart verkeersweekend

Afgelopen weekend hebben 4 Limburgse politiezones, waaronder Heusden-Zolder, SLimacties gehouden. Daarbij zijn in het totaal 19 dronken bestuurders (4 %) betrapt en nog eens 3 die gedrogeerd waren. 321 auto's zijn geflitst (12%) en daarnaast zijn nog 27 andere inbreuken vastgesteld. 6 rijbewijzen zijn ingetrokken. Het was trouwens een zwart weekend op de Limburgse wegen met 78 gemelde ongevallen waarbij 2 doden, 2 zwaargewonden en 22 lichtgewonden (…) Lees het hele bericht

kunstenaars-zoeken-inspiratie-in-de-bark

Kunstenaars zoeken inspiratie in De Bark

Onder de noemer 'Checkpoint Chapel' organiseert Art 27 samen met opvangcentrum De Bark in de paasvakantie een tentoonstelling in het opvangcentrum. Tien kunstenaars zullen zich samen met de bewoners laten inspireren door het leven in het centrum. Het project krijgt trouwens een steuntje van Hart voor Limburg. De kunstenaars hebben al een eerste bezoek gebracht en kennis gemaakt met de bewoners en hun dagelijkse leven. Op 10 april wordt de tentoonstelling met hedendaagse kunst geopend en ze zal dagelijks te bezoeken zijn in de vakantie. En wat de titel betreft, die verwijst naar het historische checkpoint in Berlijn en de Kapelstraat.

het-succes-van-de-g-sporters

Het succes van de G-sporters

De jongste jaren investeren alsmaar meer sportclubs tijd, mensen en middelen in de G-sport, sport voor mensen met één of andere beperking. En dat loont, zo blijkt uit de resultaten. Zwemster Tamara Medarts blijft de titels en records aan elkaar rijgen. Vorig jaar werd ze Belgisch kampioen op de 100 m schoolslag, vrije slag en rugslag, 200 m vrije slag en 50 m rugslag. Op de Special Olympics behaalde ze 3 x goud en op het WK Paralympics in Eindhoven won ze brons op de 100 m (…) Lees het hele bericht

heerlijke-pianotrio-s-door-pumpkin-trio

Heerlijke pianotrio's door Pumpkin Trio

Het Pumpkin Trio wist vanmiddag het publiek in de Sint-Vincentiuskerk bijzonder te boeien met een piano-viool-cello bezetting. Op het programma enkele pianotrio's, waarover eerst vakkundig de nodige toelichting werd gegeven door Fred Brouwers. Het zigeunertrio van Haydn brengt dadelijk warmte, bij momenten een glimp van de lente, Mendelsohn is dan weer erg gevarieerd en bij Ravel voer je de vooroorlogse tijd en zijn Baskische roots. Als bisnummer bracht het Pumpkin Trio nog een klassieker van Astor Piazzola. Een schitterende thuismatch voor Jan Baerts en co. (Meer foto's van Ria De Clerck)

dansen-en-turnen-rond-griezelen

Dansen en turnen rond griezelen

De sporthal van Berkenbos was vanmiddag weer flink vol gelopen want Moed en Volharding organiseerde het jaarlijkse Gym- en Dansgala. Alle groepen gaven demonstraties op de verschillende toestellen. Ze hadden zich daarvoor laten inspireren door het thema 'griezelen'. Er was duidelijk hard gewerkt aan een verzorgde show. (meer foto's van Rudi Coomans)

zolder-b-na-moeizame-start

Zolder B na moeizame start

In de eerste provinciale van het basketbal heeft KBBC Zolder B hekkensluiter Stevoort verslagen met 103-55. Een zwaar verdict en toch nam de thuisploeg een moeizame start. PAs vanaf het tweede kwart kwam Zolder echt op dreef, en was de jacht op de 'century' ingezet en die kaap van 100 werd kort voor tijd gerond.

laura-poelmans-is-belgisch-dubbelkampioen

Laura Poelmans is Belgisch dubbelkampioen

Laura Poelmans van Smash Berkenbos is vanmiddag in Kortrijk samen met haar partner Joke De Langhe van Beveren Belgisch kampioen badminton dubbel dames -11 jaar geworden. In de finale wonnen vze van Bo Borremans (ook al Smash) en Kirsten Boonen van Houthalen. Opvallen:d: tijdens de kampioenenhulde van vorig jaar is Laura tot beloftevolle meisje verkozen, en eergisteren ging die titel naar Bo. Ze maken het dus beiden waar.

omstreden-verlies-voor-rc-9

Omstreden verlies voor RC 9

In het rugby heeft RC9 vandaag met 14-12 verloren van Kortrijk. Het was een mooie wedstrijd die alle kanten opkon, maar die van RC9 betreurden de afkeuring van een try, waar volgens hen niets fout mee was.

kvv-verliest-in-bree

KVV verliest in Bree

In de vierde klasse C heeft KVV Heusden-Zolder vandaag met het kleinste verschil verloren in Bree: 1-0.

sk-heusden-walst-in-de-slotminuten-over-laak

SK Heusden walst in de slotminuten over Laak

In vierde provinciale B zorgde SK Heusden 06 voor een zelden geziene stunt op het veld van Laak, 3 minuten voor tijd stonden de bezoekers nog 4-2 achter. En terwijl de tegenstanders al richting kleedkamers keken werden nog drie doelpunten achter elkaar gescoord: 4-5. Statie Zolder won met 2-0 tegen Lozen, een doelpunt in de 26ste en één in de 88ste minuut. Anadol moest met 0-1 het onderspit delven tegen Lommel Kolonie.

alleen-een-punt-voor-vrijheid

Alleen een punt voor Vrijheid

In derde provinciale C heeft Vrijheid Zolder 0-0 gespeeld bij Linhout. Vrijheid kreeg de beste kansen maar miste zijn voorspelers om het af te maken. Bolderberg stond bij de rust nog 1-1 tegen Stevoort maar moest nadien nog twee doelpunten slikken, 1-3. De zwaarste opdracht was er voor Standaard Viversel dat naar leider Melo Zonhoven moet, het werd een 4-2 nederlaag.

chiro-op-zoek-naar-wonderen

Chiro op zoek naar wonderen

De Chiro van Berkenbos hield zaterdag zijn ouderavond en voerde een heuse show ten tonele onder het motto 'De Chiro is een wonder en Chiro Berkenbos zit vol wonderen'. Veel dans en humor daar op het podium, en traditiegetrouw stalen de jongsten - de Patclub en de Speelcub - de publieksharten. (foto www.berkenbos.be)

si-heusden-zolder-bekert-voort

SI Heusden-Zolder bekert voort

In de 1/16 finales van de beker van Limburg zaalvoetbal behaalde MFC SI Heusden-Zolder een makkelijke 6-9 overwinning bij Guller Genk. Bij de rust stond het al 0-6 en het was maar door eigen slordigheid dat SI niet meer doelpunten scoorde. In de volgende ronde speelt het thuis tegen Zonhoven.

zonhoven-voor-de-bijl-in-bolderberg

Zonhoven voor de bijl in Bolderberg

In het volleybal heeft VCK Bolderberg Helios Zonhoven verslagen met 3-0 en daarmee meteen ook de eeuwige rivalen gevloerd. De wedstrijd werd gespeeld in een uitverkochte Kajobahal waar beide ploegen op de nodige vocale steun konden rekenen. De eerste set ging wat op en neer, tot halfweg de Bolderbergse trein vertrokken was en naar een 25-20 stoomde. In de tweede set liep Zonhoven uit, de thuisploeg keerde telkens terug, bij 18-20 was het even slikken, maar kort nadien stond het alweer (…) Lees het hele bericht

bbc-zolder-verslaat-de-leiders-1

BBC Zolder verslaat de leiders

In de tweede nationale van het basket heeft KBBC Zolder voor een stunt van formaat gezorgd door leider Kangoeroes Boom met 98-94 te verslaan, dat gebeurde na een bloedstollende partij in een zinderende sporthal. De thuisploeg nam een sterke start en stond na het eerste kwart 28-27 voor, het tweede kwart werd door beide teams op zeer hoog niveau gespeeld, maar Zolder duwde door en kon rusten bij 53-45. Traditioneel speelden de groen-witten een minder derde quarter zodat de Kangeroes weer even (…) Lees het hele bericht

debatteren-over-wedstrijdduiven

Debatteren over wedstrijdduiven

Het nieuwe duivenseizoen is in aantocht en dat was vandaag te merken in het Kweek- en Training Center Duivensport België in de Obbeekstraat. Veel duivenmelkers waren afgezakt naar de opendeurdag van initiatiefnemer en dierenarts Rudi Hendrickx. Ze konden er alles te weten komen over de duivensport, van de basiskennis, tot de nieuwste trends en voedingsproducten. Rudi Hendrickx zelf ging ook in debat met een aantal specialisten.

vier-generaties-van-vogelsanck

Vier generaties van Vogelsanck

Vier generaties van Vogelsanck samen, die er wonen of ooit zullen wonen: baron Henri, baron Claude (die er nu ook deeltijds woont), baron Gauthier en baron Henri (de jonge). En deze laatste heeft duidelijk de ambitie om ooit in de voetsporen van zijn overgrootvader te treden want burgemeester Sonja Claes mocht al meteen haar sjerp afstaan.

baron-en-barones-ontvangen-voor-platina-huwelijk

Baron en barones ontvangen voor platina huwelijk

Baron en barones de Villenfagne de Vogelsanck zijn zaterdag door het schepencollege ontvangen in het gemeentehuis, naar aanleiding van hun platina huwelijksverjaardag. Baron Henri de Villenfagne de Vogelsanck en gravin Louise de Lichtervelde zijn sinds deze week 70 jaar getrouwd en ondanks het feit dat ze beiden de 90 voorbij zijn, gaat het hen nog goed. Ze werden vergezeld door hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, ... alles samen 120 familieleden. De jubilarissen kregen (…) Lees het hele bericht

spektakel-op-familiedag-bij-rc-9

Spektakel op familiedag bij RC 9

Rugbyclub 9 organiseerde vandaag een familiedag in het Helzoldstadion. Heel wat vrienden, familieden of gewoon nieuwsgierigen kwamen de rugbysport van nabij leren kennen. Om 9u30 begonnen de jeugdploegen zich al op te warmen, daarna volgden de wedstrijden van jong naar oud elkaar in snel tempo op, onder meer tegen Dendermonde en Nijvel, terwijl de dames Soignies partij gaven. Enkele wedstrijden werden door de regen erg zwaar gemaakt, maar dat betekende voor het publiek extra spektakel. (foto's Rudi Coomans)

dikke-pinten-voor-de-vrijwilligers

Dikke pinten voor de vrijwilligers

Heusden-Zolder kent een rijk verenigingsleven, maar dat bloeit bij de gratie van het vrijwilligerswerk. Naar aanleiding van de week van de vrijwilliger nodigden ACW en KWB daarom vrijdagavond alle vrijwilligers uit om (gratis) een dikke pint te komen pakken in De Kring. En om die pinten te serveren waren er ... ook weer vrijwilligers van de partij. (foto Bart Claes)

jef-vandebroek-is-voorbeeld-voor-de-jeugd

Jef Vandebroek is voorbeeld voor de jeugd

Jozef Vandebroek is door de sportraadvoorzitter Johan Verhaegen en sportschepen Mario Borremans gehuldigd als sportpersoonlijkheid, zeg maar een ‘lifetime achievement’. Jef is in december 90 (negentig!) jaar geworden en hij eindigde vorig jaar 2de in het Limburgs en 5de in het Belgisch kampioenschap politiehonden. Voordien heeft hij zich al decennia ingezet bij voetbalclub FC Helzold, in manège De Zwaan en nu dus bij Politiehondenclub Helzold. Met zijn doorzettingsvermogen, inzet en clubgeest is Jef een voorbeeld voor de sportieve jeugd in Heusden-Zolder.

er-huist-talent-in-het-college

Er huist talent in het college

In het Sint-Franciscuscollege huist veel talent en dat mag geregeld ook eens komen bovendrijven. Gisteravond bijvoorbeeld werd in de filmzaal 'Talent[!]sfc' gehouden, een showavond met muziek, dans en voordracht door de leerlingen van de eerste twee jaren. Vier leerkrachten uit verschillende disciplines hadden de handen in elkaar geslagen en kregen een 100-tal leerlingen enthousiast om voor en achter de schermen een spetterende show in elkaar te boksen. Achteraf werd duidelijk dat dit naar nog smaakt, en die bedenking sloeg niet alleen op de receptie. (foto www.berkenbos.be)

een-defile-van-sportkampioenen

Een défilé van sportkampioenen

Het was een sfeervolle kampioenenhulde gisteravond in Muze, in het totaal stonden meer dan 200 kampioenen op het lijstje, uit de meest uiteenlopende sporttakken en van een 25-tal clubs op het podium. Opvallend daarbij is de opkomst van supergetalenteerde zwemmers zoals Tuur en Tibo Lemmens en Wesley en Lindsay Joris. Daarnaast veel kampioenen in de atletiek, badminton, gymnastiek en de schuttersgilden.Van de laureaten werden knappe filmpjes getoond.(meer foto's van Rudi Coomans)

tuur-en-bo-zijn-de-jeugdtoppers

Tuur en Bo zijn de jeugdtoppers

Tuur Lemmens en Bo Borremans hebben vrijdagavond van de sportraad de trofeeën van beloftevolle jongen en meisje gekregen. Tuur lijkt op weg een topzwemmer te worden. Hij werd Belgisch kampioen op de 100 en 200 meter rugslag en de 1500 meter vrije slag. Daarnaast haalde hij provinciale titels op de 200 meter rugslag, en 400 meter vrije slag. Hij vestigde een Belgisch jeugdrecord op de 800 meter vrije slag en haalde 9 Limburgse records. Hij maakt bovendien deel (…) Lees het hele bericht

gwendolien-en-thomas-zijn-sportvrouw-en-sportman

Gwendolien en Thomas zijn sportvrouw en sportman

Atlete Gwendolien Feyen en turner Thomas Neuteleers zijn vrijdagavond in Muze gehuldigd als sportvrouw en sportman van het jaar 2010. Daarmee gingen de trofeeën naar dezelfde laureaten als vorig jaar. Gwendolien werd Belgisch kampioen voor beloften op de 100 meter, Limburgs kampioen op de indoor 60 meter en Limburgs kampioen speerwerpen bij de senioren. Thomas turnde vorig jaar een indrukwekkend palmares bijeen. Zo behaalde hij op het Europees kampioenschap in (…) Lees het hele bericht

het-verhaal-van-menselijke-pinguins

Het verhaal van menselijke pinguins

Het Banket speelde vrijdagavond 'Vaders en eieren' in Muze, een voorstelling voor theaterliefhebbers vanaf 9 jaar. Het verhaal gaat over een pinguïnman die een pinguïnvrouw volgt door zeeën en oceanen tot op het land. Niets menselijks is hen vreemd, tot er een ei op komst is. (foto Lenscollectief)

het-weer-nat-weekend

Het weer: nat weekend!

Een krachtig hogedrukgebied ten westen van Frankrijk bouwt de volgende dagen op over onze streken en is verantwoordelijk voor rustig, droog, zonnig, maar ook vrij koud weer. Eerst zorgen depressies en storingen echter voor een nat weekend.

Vandaag verloopt de namiddag bewolkt, maar vaak droog. Een drupje motregen is evenwel mogelijk. Bij 9 of 10 graden is het zacht.

Morgen wordt een sombere dag met regen die in de loop van de voormiddag komt opzetten en (…) Lees het hele bericht

duiven-center-houdt-morgen-opendeur

Duiven Center houdt morgen opendeur

Morgen houdt het Kweek- en Training Center Duivensport België in de Obbeekstraat een opendeurdag. Sinds zijn opening vorig jaar draait het centrum onder leiding van duivenspecialist en dierenarts Rudi Hendrikx op volle toeren. Vandaag komen trouwens de schoolkinderen al kennismaken met alle aspecten van de duivensport. Morgen van 10 tot 19 uur is het grote publiek welkom. Er worden rondleidingen gegeven, je kunt een reisduif winnen, er is een wedstrijd 'het (…) Lees het hele bericht

er-rijden-bijna-geen-bussen

Er rijden bijna geen bussen

Opgelet als je vanochtend de bus wilt nemen, want door een vakbondsactie tegen het interprofessioneel akkoord (I¨PA) rijden heel wat bussen van De Lijn in Limburg niet. Zo zijn er problemen met de lijnen 2, 23, 29, 34. Sommige kunnen nog rijden, de meeste bussen zullen niet opdagen. Dat zal ook problemen geven voor de leerlingen die met de bus naar school moeten. Alle details vind je hier.

vlaams-geld-voor-aanpak-roma-zigeuners

Vlaams geld voor aanpak Roma-zigeuners

Het OCMW krijgt 54.000 euro van de Vlaamse overheid voor een specifieke aanpak van Roma-zigeuners. Dat heeft OCMW-voorzitter Marc Vanderstraeten bekend gemaakt. Zoals al eerder gemeld verblijven er in Heusden-Zolder tientallen Roma. Slechts een deel ervan is asielzoeker, de anderen hebben hun eigen huisvesting en/of werk gezocht. Maar een aantal van die mensen zorgen voor problemen in hun buurt. Dat leidt tot protesten van buurtbewoners. Maar het gaat verder, in het project zullen ook aspecten als hygiëne, problemen op school en de begeleiding bekeken worden. Met het Vlaams geld kan er ook een voltijds personeelslid op gezet worden.

naar-halftijdse-parkeercontroles

Naar halftijdse parkeercontroles

Het ziet ernaar uit dat er binnenkort minder gecontroleerd wordt op het gebruik van de parkeermeters en parkeerschijven. Nu loopt er heel de dag een parkeerwachter van het bedrijf Parkeerbeheer rond in de blauwe zones van Heusden en Zolder en de betaalzone op de Cité. Maar er moet een nieuwe concessieovereenkomst worden gesloten en bij de bespreking daarvan laat het schepencollege uitschijnen dat het nog maar halftijds zou laten controleren. Dat zou immers goedkoper uitvallen. Alle tarieven (…) Lees het hele bericht

gemeente-heeft-eerste-hybride-auto

Gemeente heeft eerste hybride auto

De gemeente Heusden-Zolder neemt een eerste hybride auto in gebruik. Het schepencollege heeft die gisteravond overhandigd aan bode Michel Perugio. Die maakt jaarlijks zowat 13.000 km tussen de verschillende diensten: hij verdeelt bureaumateriaal, koffie, frisdrank en bezorgt alle documenten aan de gemeenteraadsleden. Dat kan voortaan goedkoper en milieuvriendelijker gebeuren, want een hybride wagen heeft zowel een klassieke als een elektromotor. Die elektrische motor laadt zich op tijdens het (…) Lees het hele bericht

mogelijke-oplossing-voor-parkeren-in-zolder

Mogelijke oplossing voor parkeren in Zolder

De gemeente zoekt een compromis over de parkeerplaatsen in het centrum van Zolder. Dat zegt burgemeester Sonja Claes naar aanleiding van de petitie van de handelaars die zich zorgen maken over de verdwijning van plaatsen voor kort parkeren. Met de betrokken diensten en schepenen wordt bekeken om op een aantal plaatsen 'half uur parkeren' in te voeren. Andere plaatsen zouden kunnen gecreëerd worden door een herlokatie van gehandicaptenparkings en de verplaatsing van de fietsenrekken. De komende dagen en weken zal alles verder bekeken worden.

con-amor-charmeert-de-bark

Con Amor charmeert De Bark

Het accordeongezelschap Con Amor uit Godsheide gaf donderdagavond een sfeervol concert in De Bark. Voor een aantal asielzoekers was het een eerste kennismaking met accordeonmuziek. (foto's Bart Claes)

schadecompromis-met-gene-goedgekeurd

Schadecompromis met gêne goedgekeurd

Het eerste punt op de gemeenteraad nam donderdagavond meteen de meeste tijd in beslag: de schadevergoeding aan bvba De Schuur van schepen Marc Swevers, die in de tijd dat hij De Schuur op Bovy uitbaatte door de gemeente werd benadeeld. De recvhtbank heeft de vennootschap nu 22.930 euro schadevergoeding toegekend, de gemeente moet ook intresten en de gerechtskosten betalen. De schepen was uiteraard zelf - zoals wettelijk voorzien - niet tijdens de behandeling van het punt aanwezig (…) Lees het hele bericht

opnieuw-verkoper-van-namaakparfum-op-markt

Opnieuw verkoper van namaakparfum op markt

Tijdens de multiculturele markt heeft de politie vier foutparkeerders betrapt in Kolderhof en Langstraat. 1 niet-verzekerd voertuig is in beslag genomen. Op de markt werd een persoon gesignaleerd die namaakparfum verkocht. Maar nog voor de politie arriveerde, sloeg de verkoper op de vlucht en liet zijn waren achter.Een 60-tal flacons zijn in beslag genomen. Het is al de zesde keer dat op de markt namaak merkartikelen worden aangetroffen.

fraude-met-muziekinstrumenten

Fraude met muziekinstrumenten

Een 47-jarige Nederlander uit Zolder is vandaag door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een celstraf van een jaar en een boete van 2.200 euro wegens faillissmentsfraude. Zijn 51 broer, die in Nederland woont, kreeg 10 maanden cel en 1.650 euro boete. De man runde in het centrum van Hasselt een muziekinstrumentenwinkel, die al jaren met financiële problemen kampte. In april 2007 ging de zaak failliet. Hij moest onder meer nog een paar duizend euro aan een (…) Lees het hele bericht

man-liet-bouwbedrijf-bewust-failliet-gaan

Man liet bouwbedrijf bewust failliet gaan

De rechter in Hasselt heeft een 42-jarige man uit Heusden-Zolder veroordeeld tot een celstraf van 14 maanden, waarvan de helft effectief, en een boete van 2.200 euro. Hij had doelbewust verzuimd om de boeken van zijn bouwbedrijf neer te leggen, zodat hij de vennootschap als een 'lege doos' achterliet. De man was tussen februari 2005 en januari 2006 actief in Hasselt en Antwerpen. Op een bepaald ogenblik werd het adres van het bedrijf naar (…) Lees het hele bericht

eversel-van-bij-de-kerktoren

Eversel van bij de kerktoren

Er is een nieuwe fase gestart bij de renovatie van de kerk van Eversel. Nu krijgt de toren nieuwe leien en daarvoor zijn stellingen gebouwd. Gust Ischen klom op de stelling en maakte foto's in de vier windrichtingen waarbij vooral de jonge bebouwing van Eversel opvalt. Hierboven ook een panoramafoto met zicht op Sint-Baaf en omgeving.

handelaars-ongerust-over-parkeerplaatsen

Handelaars ongerust over parkeerplaatsen

Een delegatie van de handelaars van Zolder-Centrum heeft donderdagmorgen in het gemeentehuis een petitie afgegeven aan burgemeester Sonja Claes. Daarin nemen ze de herinrichting van de Dekenstraat, Ringlaan en omgeving op de korrel. De handelaars zijn er niet over te spreken dat hun eerder opmerkingen - vooral over de parkeerplaatsen - niet in de plannen zijn opgenomen. "Het type handelszaken in het centrum vereist de mogelijkheid voor een snelle boodschap en dus kort-parkeren voor de (…) Lees het hele bericht

familie-baerts-naar-de-muzikale-top

Familie Baerts naar de muzikale top

De familie Baerts uit Heusden-Zolder is één van de meest muzikale van Limburg. Katrien Baerts maakt als enige Limburgse deel uit van de geselecteerden voor de eerste publieke ronde van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang. Ze zong al twee jaar bij de Dutch National Opera Academy in Amsterdam, waar ze trouwens woont. Nadien behaalde ze haar masterdiploma zang aan het Conservatorium in Brussel. Tijdens de Elisabethwedstrijd zal ze de aria 'Non monsieur mon mari' van (…) Lees het hele bericht

eerste-steen-pwa-gebouw-is-gelegd

Eerste steen PWA-gebouw is gelegd

In de Kerkenblookstraat heeft Marie-José Maris-Vanluyd, de voorzitter van PWA Heusden-Zolder, vanavond de eerste steen gelegd van de nieuwbouw van het PWA. Zoals eerder gemeld krijgen in dat gebouw niet alleen het PWA, maar ook het strijkatelier Turbo en de tuin- en klussendienst De Duizendpoot onderdak. De nieuwbouwplannen zijn gemaakt volgens duurzame en ecologische principes met voorzieningen als dikke isolatie, warmtepomp en zonnepanelen. Het gebouw wordt in het totaal 750 m² (…) Lees het hele bericht

36-bestuurders-te-snel

36 bestuurders te snel

De verkeersdienst van de politie heeft snelheidscontroles gehouden in de Koolmijnlaan en op de Ringlaan. 948 voertuigen werden gecontroleerd. 56 bestuurders reden te snel. De snelheidscontroles zijn georganiseerd na nieuwe klachten van buurtbewoners.

geen-straf-voor-vechtende-poetsvrouwen

Geen straf voor vechtende poetsvrouwen

Twee poetsvrouwen uit Beringen en Lommel zijn voor de rechtbank van Hasselt zonder straf weggekomen, na een vechtpartij in Heusden-Zolder. Daar raakten ze in juni 2009 slaags. Eerst trokken ze elkaar aan de haren en toen overgoten ze elkaar met heet water. Daarbij liepen ze allebei brandwonden op. Maar de rechter wilde hun toekomstperspectieven niet in het gedrang brengen en verleende hen de gunst van opschorting van uitspraak. Daardoor verviel ook hun eis tot schadevergoeding. Wie één van de dames binnenhaalt, heeft alleszins een poetsvrouw waar pit inzit.

de-terrilfoto-in-de-bus

De terrilfoto in de bus

De inwoners van Heusden-Zolder krijgen vandaag of morgen de terrilfoto in de bus. Zoals bekend maakte fotografe Marleen Daniëls op 19 september op de terril een foto van 500 inwoners van Heusden-Zolder vanuit de helicopter. Die is nu afgedrukt op een soort bladwijzer met aan de achterzijde een oproep om tips te geven over festiviteiten en leuke plekjes, zodat Marleen Daniëls daar de komende periode kan passeren voor haar fotoproject over Heusden-Zolder.

hackers-gijzelen-website-de-verdieping

Hackers gijzelen website 'De Verdieping'

Het gemeentebestuur zit met een probleem, de domeinnaam www.deverdieping.be wordt gegijzeld door een voorlopig nog ondergrondse beweging die zich De Puthacker noemt. Bij de lancering van de naam 'De Verdieping' voor het ophaalgebouw en heel de communicatie daarrond hebben noch de gemeente noch het communicatiebureau de domeinnaam vastgelegd. Daarop heeft De Puthacker de naam 'veilig gesteld'. Een bezoek aan de site, maakt meteen duidelijk dat het niet om een grap gaat: de Puthacker onthult immers al een deel van de eisen waarop de gemeente zal moeten ingaan, wil ze de domeinnaam alsnog in haar bezit krijgen: een fairtrade-automaat op elke verdieping, fietsenstallingen voor fietsend personeel, ruimte voor creatieve verenigingen, ... Op dit ogenblik zijn er nog geen onderhandelingen gestart met de hackers, maar binnen het bestuur wordt wel zenuwachtig gereageerd. De gemeente heeft vanuit haar eigen website nog wel een 'subsite' van De Verdieping, hieronder kun je beiden vergelijken.

zolder-vlot-over-aarschot

Zolder vlot over Aarschot

KBBC Zolder heeft zich dinsdagavond moeiteloos geplaatst voor de volgende ronde van de beker van Vlaanderen. Nadat het de thuiswedstrijd ruimschoots won, ging het nu ook Aarschot in eigen huis kloppen met 72-98. De bezoekers hadden na 8 minuten de 15 punten voorgift herleid tot 5, dat verschil bleef lange tijd op het bord doordat Aarschot vlot scoorde. Pas vlak voor de rust kon Zolder effenen (39-39) en in het derde kwart was de trein definitief vertrokken, zo kreeg in de slotfase iedereen speelkansen.

vrijwilligers-frissen-sint-baaf-op

Vrijwilligers frissen Sint-Baaf op

Zoals elk jaar heeft deze week in Ontmoetingscentrum Sint-Baaf in Eversel de werkweek plaats. Vrijwilligers uit de verenigingen komen dan samen om allerlei klusjes op te knappen en voor een grote schoonmaak-of opfrisbeurt te zorgen. Alles komt aan bod, vergaderlokalen, feestzalen, gangen, ... de verenigingen kunnen er nadien ook weer de vruchten van plukken. (foto August Ischen)

13-fietsen-niet-in-orde

13 fietsen niet in orde

De politie heeft opnieuw fietsen gecontroleerd in de schoolomgeving van de collegcampus in Berkenbos. 165 rijwielen werden gecontroleerd op technische gebreken. 13 processen-verbaal van waarschuwing zijn opgesteld wegens: geen bel (7), onvoldoende remmen (7) en ontbrekende reflectoren (6).

pianotrio-concerteert-in-vincentiuskerk

Pianotrio concerteert in Vincentiuskerk

Zondag om 16 uur treedt het Pumpkin Ensemble op in de Sint-Vincentiuskerk in Zolder, een organisatie van Muze. Het ensemble werd 8 jaar geleden opgericht door Lei Wang en Jan Baerts, afkomstig uit Heusden-Zolder. Ze begonnen als strijkkwartet waarna de bezetting vaak veranderde. Tegenwoordig pianist Paul Hermsen mee en gaan ze als pianotrio door het leven. Zo wonnen ze in 2008 de Forte-wedstrijd voor Limburgse professionele musici. Ze hebben dan ook elk een flinke bagage. Alledrie hebben ze een indrukwekkende lijst van opleidingen en concertreferenties. Zondag starten ze met het Zigeunertrio van Joseph Haydn, nadien komt Eerste trio in re klein van Felix Mendelssohn. Tot slot gaat het trio de Franse toer op tot en met het Trio van Maurice Ravel, dat hij schreef net vóór de Eerste Wereldoorlog. Het concert begint om 16 uur, Fred Brouwers verzorgt een inleiding. Tickets: #14, € 11.

het-weer-zonnig-en-koud-nadien-zachter

Het weer: zonnig en koud, nadien zachter

Een krachtig hogedrukgebied met kern over Rusland, kan even een uitloper tot over onze streken uitrollen. De zon komt daarbij tevoorschijn, maar er wordt wel koude polaire lucht aangevoerd. Depressies en storingen blijken in de tweede helft van de week de overhand te krijgen en zorgen voor wisselvallig, maar wel zachter weer.

Vandaag is er flink wat zon, maar vanuit het westen nemen stilaan hoge wolkenvelden toe. Na algemene vorst in de ochtend, klimt het kwik tot 5 graden. (…) Lees het hele bericht

gouverneur-bezoekt-creadag-in-luchtballon

Gouverneur bezoekt creadag in Luchtballon

In basisschool De Luchtballon (Kortstraat) heeft vandaag de eerste crea-doedag plaats. Een dag lang werken de leerlingen aan dans, animatie en handvaardigheid met daarbij als rode draad de taal. En omdat de gouverneur had opgeroepen om op school meer aandacht te besteden aan taal, zeker voor kinderen van allochtone afkomst, had de directie van De Luchtballon hem uitgenodigd, en Herman Reynders kwam ook kijken hoe in de praktijk creativiteit en doe-activiteiten kunnen bijdragen tot een betere omgang met taal. (Meer foto's van Rudi Coomans)

veel-activiteiten-in-de-digitale-week

Veel activiteiten in de digitale week

Van 26 februari tot 4 maart heeft in heel het land de digitale week plaats en ook in Heusden-Zolder worden een heleboel multimedia-activiteiten georganiseerd. Die mikken zowel op beginners als mensen met ervaring, volwassenen en jongeren. Alle erkende jeugdwerkorganisaties kunnen bovendien leuke prijzen winnen met een fotowedstrijd. Het CVO organiseert een reeks workshops waarmee de Kinderkrant digitaal kan gemaakt worden. In de bib leer je hoe je een reis digitaal kan voorbereiden, in de (…) Lees het hele bericht

vrijdagavond-kampioenenhulde-in-muze

Vrijdagavond kampioenenhulde in Muze

Vrijdagavond heeft in de balzaal van Muze de jaarlijkse sportkampioenenhulde plaats. Alle individuele sporters en ploegen die het afgelopen jaar een kampioenstitel hebben behaald mogen dan op het podium passeren. En het wordt uiteraard ook uitkijken naar de beste sportjongeren van het afgelopen jaar, samen met de sportvrouw en sportman. Zoals de afgelopen jaren wordt de kampioenenhulde ook nu weer geanimeerd met spetterende videoclips.

een-pleiade-van-oude-hits

Een pleiade van oude hits

Onder het motto 'herinner jij je deze nog?' werd het Muze-publiek zondagavond getrakteerd op een reeks one-hit wonders in de histrylogiereeks. Die werden aan elkaar gepraat en gestoffeerd door radiodj-van-het--eerste-uur Zaki en gespeeld en gezongen door Jan Hautekiet, Axl Peleman, Annelies Brosens, Roeland Vandemoortele, Marc De Boeck en Ron Reuman. Een erg leuke voorstelling. (foto Lenscollectief)

meer-fietsen-gegraveerd

Meer fietsen gegraveerd

Na de paasvakantie zullen de gemeenschapswachten weer in elk kerkdorp fietsen gaan graveren. Bovendien komen er ook in juli en augustus weer speciale vakantie-acties. Vorig jaar hebben 516 inwoners hun fiets laten graveren, dat is 200 meer dan in 2009. Een gegraveerde fiets wordt minder makkelijk gestolen en als het toch gebeurt is hij makkelijker terug te vinden.

thomas-neuteleers-start-met-tweede-plaats

Thomas Neuteleers start met tweede plaats

Dit weekend is het internationaal seizoen artistieke gymnastiek van start gegaan met het Sidyk Gymnastics Tounament in het Nederlandse Heerenveen. Voor Heusdenaar Thomas Neuteleers is daarmee ook zijn eerste seizoen bij de seniores begonnen. En hij behaalde meteen een tweede plaats in de allround competitie, met deelnemers uit Polen, Noorwegen, Nederland, Denemarken, België en Azerbeidjan.

bbc-zolder-wint-twee-keer-buitenshuis

BBC Zolder wint twee keer buitenshuis

In het basketbal heeft KBBC Zolder A voor het eerst dit seizoen buitenshuis gewonnen: 77-86 bij Excelsior Brussel. Zolder kwam meteen sterk voor de dag en kon rusten bij 35-41. Na de rust werd die lijn doorgetrokken tot aan het eindsignaal.
Ook de B-ploeg ging bij Cristal Alken winnen met 69-88. Het was een gelijkopgaande match waarbij Zolder in het vierde kwart het verschil maakte.

kvv-verliest-wedstrijd-zonder-geschiedenis

KVV verliest wedstrijd zonder geschiedenis

In bevordering C heeft KVV Heusden-Zolder thuis tegen Witgoor Sport Dessel verloren met 0-1. Het was een wedstrijd zonder veel inzet en zonder veel kansen. Een kwartier na de rust kwamen de bezoekers 0-1 voor, een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Ondertussen hadden beide ploegen wel nog een keer de paal getroffen.

rc9-wint-bij-eeklo

RC9 wint bij Eeklo

In het rugby heeft RC9 met 12-50 gewonnen bij Eeklo. Na enkele mindere weken zitten die van Heusden-Zolder daarmee terug op niveau. Bijkomend lichtpunt was Simon Rodiers, een speler van de nieuwe lichting die niet voor ervaren rotten moest onderdoen.

sk-heusden-verslaat-statie-zolder

SK Heusden verslaat Statie Zolder

In de vierde provinciale B stond vandaag een derby op het programma. Statie Zolder kwam op bezoek bij SK Heusden 06. Statie, dat nochtans de jongste weken goed bezig was, kon wel kansen afdwingen, maar moest al bij al toch de wet van de sterkste ondergaan. In de 66ste minuut bracht Tim Tielens de thuisploeg 1-0 voor en drie minuten voor affluiten mocht Pieter-Jan Neelen verdubbelen, 2-0 was ook de eindscore. Na afloop hebben de bezoekers twee deuren van de kleedkamers ingetrapt, de scheidsrechter heeft een verslag opgemaakt. (foto Rudi Coomans). Anadol verloor met 2-0 bij VK Gestel.

vrijheid-wint-bij-zelem

Vrijheid wint bij Zelem

In derde provinciale C heeft Vrijheid Zolder vandaag met 2-3 gewonnen op het veld van Eendracht Zelem. Bolderberg verloor met 2-1 bij Godsheide. Zowel Zolder als Viversel hebben daarmee hun top 5 plaats extra glans bijgezet dit weekend.

1-000-bezoekers-op-circuit-binnenstebuiten

1.000 bezoekers op 'Circuit Binnenstebuiten'

Zowat 1.000 mensen hebben vandaag deelgenomen aan Circuit Binnenstebuiten, de opendeur waarmee de vzw Toerisme Heusden-Zolder een blik achter de schermen van Circuit Zolder wilde bieden. Door de toeloop moesten extra gidsbeurten worden ingelast en moest ook het treintje meer ritten over het circuit rijden. Het publiek kon onder meer een kijkje nemen in het veiligheidscentrum en het mediacenter. Er stonden wandelingen op het programma en je kon ook met de fiets tegen (…) Lees het hele bericht

bolderberg-maakt-het-leiders-moeilijk

Bolderberg maakt het leiders moeilijk

In het volleybal heeft VCK Bolderberg met 3-1 verloren bij competitieleider Amigos Zoersel. 't Stond vooraf vast dat het moeilijk zou worden, toch toonde VCK zich niet onder de indruk, want na een 4-0 in de eerste set gingen ze erop en erover en wonnen op een hardbevochten maar overtuigende manier de set. Ook set twee begon veelbelovend maar bij 9-10 vond de thiusploeg het welletjes en nam het heft in handen en ook in de derde set bleef Bolderberg tot aan de 10 punten in de running. In de (…) Lees het hele bericht

coppens-en-torremans-zetten-de-comedy-toon

Coppens en Torremans zetten de comedy-toon

In jeugdhuis Distel hebben zaterdagavond een 80-tal toeschouwers de eerste van 4 comedy-avonden meegemaakt. Leuvenaar Seppe Torremans mocht de spits afbijten, een stand-up comedium pur sang die meteen contact had met het publiek en dat ook vasthield. Bij Raf Coppens stroomt de ervaring van het podium af en hij troont het publiek mee in zijn zwart-witte wereldbeeld. Hij bezingt actuele thema's op een ironische tot sarcastische manier, waarbij hij zichzelf op gitaar begeleid. Hij bracht zelfs Rimpelrock weer even tot leven, inclusief geslaagde Tura-persiflage. (Meer foto's van Ria De Clerck)

viversel-klopt-halen

Viversel klopt Halen

In de derde provinciale C van het voetbal heeft Standaard Viversel vanavond van MD Halen gewonnen met 3-2.

rc9-dames-verslaan-lommel

RC9-dames verslaan Lommel

Een derby in het rugby vandaag want de dames van RC9 kregen in het Helzoldstadion RC Lommel op bezoek. Na een pittge partij won de thuisploeg met 45-20

gezond-ontbijt-als-taalstimulering

Gezond ontbijt als taalstimulering

In het Turks-Belgische Cultuur- en Ontmoetingscentrum organiseerde De Babbeldoos, samen met de wijkwerking van de Mommeplas en de gemeente een gezond ontbijt voor de kinderen van de buurt en hun ouders. Die laatsten hadden zelf ook het nodige meegebracht. Bedoeling was een extra impuls te geven aan het project 'al spelend Nederlands leren' . De kinderen en hun ouders konden ook infofolders meenemen en gadgets als brooddoosjes. (Meer foto's van Rudi Coomans en Brigitte Thijs)

samenaankoop-isolatie-in-eversel

Samenaankoop isolatie in Eversel

In Eversel organiseren KWB en ACW een samenaankoop van dakisolatie. Daarover organiseren ze op woensdag 16 maart om 19u30 een info-avond in Sint-Baaf. Een goed geïsoleerd dak kan tot 30 % energiekosten besparen. Denk maar aan de afgelopen winterkoude en de brandstofprijzen die momenteel weer naar enorme hoogten pieken. Isoleren is bovendien fiscaal aftrekbaar en wie niet meteen het geld ter beschikking heeft kan bij Duwolim goedkoop geld lenen. En wie zelf niet in staat is de handen uit de mouwen te steken, kan goedkoop aankloppen bij het sociaal woonzorgteam. Op de info-avond verneem je er alles over.

auto-mist-afrit-en-belandt-in-struiken

Auto mist afrit en belandt in struiken

Aan afrit 28 (Heusden-Zolder) op de E 314, richting Nederland, is vanmorgen een kleine personenwagen uit de bocht gegaan en een 10-tal meters verder in de struiken terechtgekomen. Toen de autowegenpolitie ter plaatse kwam, was de bestuurder niet meer te vinden. Depannagebedrijf Geert Schops moest de wagen uit de struiken tillen.

toen-kwam-de-aap-uit-de-mouw

Toen kwam de aap uit de mouw

Zeer apart, de cabaretvoorstelling 'AAP' door ManManMan, vrijdagavond in Muze. (foto Lenscollectief)

warmtecamera-brengt-isolatie-in-beeld

Warmtecamera brengt isolatie in beeld

Met een goed geïsoleerde woning kan je heel wat warmte binnenhouden, en dus stookolie of gas besparen. En dat kan dan jaarlijks weer een aardige slok op je borrel in het huishoudbudget betekenen. Met die boodschap trekken mensen van het ACW rond met de warmtecamera. Zo kregen ook 7 gezinnen in Heusden-Zolder hen op bezoek. En de resultaten die de camera aantoonde waren niet alleen leerrijk, maar soms ook ontluisterend. (foto Bolderberg.be, meer IR-beelden van BTST Energy-Partner)

12-000-loofbomen-geleverd-op-bovy

12.000 loofbomen geleverd op Bovy

Op domein Bovy zijn vandaag liefst 12.000 stuks plantgoed geleverd. Het gaat om inheemse loofbomen die in de plaats van de opgeruimde dennenbomen. Daarmee is de start gegeven voor de vernieuwing van het domein. "Wie het allemaal van nabij wil volgen, zou nu eigenlijk al een kijkje moeten komen nemen," zegt schepen Marc Swevers. "Het zal natuurlijk allemaal geleidelijk aan gaan, maar met het planten van de bomen leggen we de basis en die moeten natuurlijk de tijd krijgen om te (…) Lees het hele bericht

si-heusden-zolder-wint-zonder-spelen

SI Heusden-Zolder wint zonder spelen

De zaalvoetbalwedstrijd van vanavond tussen Fusie Antwerpen Dam en SI Heusden-Zolder gaat vanavond niet door. De thuisploeg moet forfait geven omdat het de veiligheid van de spelers, scheidsrechters en bestuursleden niet kan garanderen. Normaal gezien zou de wedstrijd achter gesloten deuren moeten plaats vinden. De Stad Antwerpen moet dit echter verboden hebben, waardoor de wedstrijd niet in Borgerhout kon dorgaan. Daarna werd geopperd om de wedstrijd alsnog in Heusden te laten plaatsvinden, (…) Lees het hele bericht

veel-zwaardere-straf-voor-moordpoging-in-zolder

Veel zwaardere straf voor moordpoging in Zolder

Het hof van beroep in Antwerpen heeft een Turk uit Hasselt veroordeeld tot 15 jaar cel voor de moordpoging op een landgenoot uit Heusden-Zolder. Dat is een strafverzwaring want in eerste aanleg had hij slechts vijf jaar cel, waarvan vier jaar effectief gekregen. De rechters vonden het toen niet bewezen dat hij de man wilde doden, maar het hof dacht daar anders over.Op 15 september 2008 was hij naar de woning van het slachtoffer in het Schuttershof gereden, om hem (…) Lees het hele bericht

het-weer-wisselvallig

Het weer: wisselvallig

Tussen een krachtig hogedrukgebied over Oost-Europa en depressies over de Atlantische Oceaan krijgen we nu eens de invloed van het hoog, de andere keer van de depressies. Er staat een licht wisselvallige periode voor de boeg, al lijkt na het weekend de invloed van het hogedrukgebied te gaan domineren.

Vandaag verloopt de namiddag somber, maar is het op een lokaal drupje motregen na, overwegend droog. Door het ontbreken van de zon blijft het kwik steken op slechts 3 graden. (…) Lees het hele bericht

40-fietsen-niet-in-orde

40 fietsen niet in orde

De politie heeft fietscontroles gehouden in de schoolomgeving van SFC, campus Berkenbos. 260 fietsen werden gecontroleerd. De inspecteurs stelden 40 processen-verbaal van waarschuwing op wegens technische gebreken: geen bel (13), onvoldoende remmen (35), onvoldoende reflectoren (8), slechte staat van de fiets(1).

eerste-steen-voor-pwa-gebouw-wordt-gelegd

Eerste steen voor PWA-gebouw wordt gelegd

Volgende week woensdag wordt officieel de eerste steen gelegd voor het nieuwe PWA-gebouw in de Kerkenblookstraat. De nieuwbouw, langs de kinderopvang op de plaats van de vroegere Bewel, begint ondertussen flink op te schieten. De oplevering is voorzien begin 2012. Het gaat om een ontwerp van architectenbureau Q-Bus uit Heusden-Zolder, nv Reynders uit Houthalen is de hoofdaannemer. Eens klaar zullen de dienstenonderneming, de PWA-administratie, strijkatelier ‘Turbo’ en de (…) Lees het hele bericht

gemeenteraad-over-de-schuur

Gemeenteraad over De Schuur

Volgende week donderdag vergadert de gemeenteraad over 14 punten in openbare zitting. De agenda opent met het vonnis over de schadevergoeding aan de bvba De Schuur van schepen Marc Swevers, een punt dat vorige keer door het opstappen van de oppositie moest uitgesteld worden. Nu is geen uitstel meer mogelijk. Andere punten zijn de aankoop van nieuwe politiewagens, de budgetten van Muze en OCMW en de toekenning van investeringssubsidies voor jeugdwerkinfrastructuur. De vergadering begint om 19 uur.

manmanman-speelt-aap

ManManMan speelt AAP

Speciale voorstelling vanavond om 20u15 in Muze, dan speelt het cabaretgezelschap ManManMan 'AAP'. Daarin slingert het gezelschap door de Kongolese jungle om te landen tussen de oren van een aap. Darwin en Freud kijken glimlachend toe. Het instinct mag daarbij botvieren en de primaat in de mens krijgt vrij spel. ManManMan vertelt over King Kong en de liefde, over Leopold II en over schaamtelijk behaarde mannen, maar voor over het menselijk instinct en het gedacht van de aap. Tickets: € 14, € 11.

domherenbos-wordt-uitgedund

Domherenbos wordt uitgedund

Een bos moet geregeld gedund worden, zodat er voldoende lucht en licht binnen kan voor de gezonde bomen. Dat is nu het geval met het Domherenbos langs de Dekenstraat in Zolder-Centrum. (foto Rudi Coomans)

zigeuners-na-twee-dagen-vertrokken

Zigeuners na twee dagen vertrokken

De afgelopen dagen waren er weer zigeuners op bezoek in Heusden-Zolder. Maandag waren die neergestreken op Parking 69. Woensdag is dan de politie gaan aankloppen met het verzoek om te vertrekken. Daar zijn de zigeuneurs kort nadien ook op ingegaan. De afgelopen maanden zijn al verschillende keren groepen woonwagenbewoners in Heusden-Zolder aangekomen, vaak stopten ze op Parking 69.

heel-wat-pv-s-bij-verkeerscontroles

Heel wat pv's bij verkeerscontroles

De politie hield verkeerscontroles op plaatsen waar ongevallen gebeuren. 9 bestuurders legden een negatieve adem- of speekseltest af. Voorts zijn overtredingen vastgesteld: gordel (5), gsm’en aan het stuur (1), rijden met een niet verzekerd of niet ingeschreven voertuig (4), geen rijbewijs kunnen voorleggen (1), parkeren op een fietspad (1) of een mindervalidenparking (1), negeren van een toegangsverbod (1), voeren van blauwe lichten vooraan (1), kale banden (1) en onleesbare nummerplaat (1). 1 niet-verzekerde bromfiets is in beslag genomen en getakeld.

al-249-zinloze-dagen

Al 249 zinloze dagen ...

249 dagen zitten we nu zonder regering, een absoluut wereldrecord dat ze ons zelfs in Irak niet zullen benijden. We dachten dat vandaag ook in België de revolutie zou losbarsten, dus wij vanochtend met ons fototoestel naar het Heldenplein, maar daar troffen we geen betogers aan, geen tentjes of barricades. 't Zal dus niet voor vandaag zijn. Maar heb jij al op de één of andere manier nadelen ondervonden van het feit dat we nog geen 'echte' regering hebben? Of wat zou jij doen als je jezelf 249 dagen in stilte mocht bezighouden? Laat het weten op ons Facebookforum.

dansen-en-chocolademelk-op-dikke-truiendag

Dansen en chocolademelk op dikke truiendag

Hoewel we vanmorgen ook best warme kleding konden gebruiken, blikken we nog even terug op de dikke truiendag van gisteren. In de Sint-Jan Berchmans in Viversel namen zowel de kleuters als de leerlingen van de lagere school mee. De leerlingen van het vijfde leerjaar gaven eerst een muzikale opwarming op de speelplaats. En de kinderen kregen ook warme chocolade aangeboden. Gelukkig was ook de zon van de partij. (Meer foto's)

la-baracca-bekert-verder

La Baracca bekert verder

Zaalvoetbalclub La Baracca stoot door naar de achtste finales van de beker van Limburg. Het versloeg vanavond Wellen in eigen huis met 5-6 na strafschoppen. Na 50 minuten stond de 3-3 op het scorebord.

laurens-vanthoor-wil-de-f3-titel

Laurens Vanthoor wil de F3-titel

De Royal Automobile Club of Belgium heeft vanavond in Brussel officieel het RACB National Team 2011 voorgesteld. Vijf rijders maken er deel van uit: Bertrand Baguette (Amerikaanse IndyCar) Stoffel Vandoorne (formule Renault), Laurens Vanthoor (F3), Thierry Neuville (IRC-rally) en Jérôme D'Ambrosio (F1). Alle ogen zijn natuurlijk gericht op D'Ambrosio die in de Formule 1 aantreedt, een Belg in de topklasse was precies het doel waarvoor drie jaar geleden het nationaal team werd (…) Lees het hele bericht

sk-heusden-06-ontslaat-trainer

SK Heusden 06 ontslaat trainer

SK Heusden 06 heeft zijn trainer Gert Willems met onmiddellijke ingang ontslagen. "We hebben dit met tegenzin gedaan en wensen hem succes in de toekomst, maar het klikte niet meer met de spelers, daarom hebben we de knoop doorgehakt," aldus het bestuur. Voorlopig worden de trainingen geleid door Danny Cuyvers in afwachting dat een nieuwe coach wordt gevonden. Het is al de tweede trainerswissel in het provinciale voetbal in enkele dagen. Eerder had ook Vrijheid Zolder Eddy Raymaekers als nieuwe trainer aangetrokken, nadat daar vorige week hoofd- en hulptraner zelf ontslag namen.

13-bestuurders-aan-de-kant-gezet

13 bestuurders aan de kant gezet

De politie heeft snelheidscontroles uitgevoerd in de Kanaalweg en Bieststraat. Overtreders werden onmiddellijk aan de kant gehaald en geconfronteerd met hun onaangepast rijgedrag. 1012 voertuigen werden gecontroleerd. 13 bestuurders reden te snel.

waarom-hangen-de-vlaggen-halfstok

Waarom hangen de vlaggen halfstok?

Waarom hangen de vlaggen op de officiële plaatsen halfstok, vraagt lezer Julien Maebe zich af. Wel, dat is al voor morgen, maar het heeft niets te maken met het trieste record van de langste regeringsvorming ter wereld dat we morgen uitgerekend Irak gaan afhandig maken. Neen, 17 februari is de dag waarop de overledenen van de koninklijke familie herdacht worden, en dat gebeurt dus door de vlaggen halfstok te hangen. En tegelijk treuren we ook over het feit dat prins Laurent met een levendige (…) Lees het hele bericht

wat-doe-jij-rond-dikke-truiendag

Wat doe jij rond dikke truiendag?

Vandaag is het dikke truiendag. Aan scholen, maar ook aan bedrijven wordt gevraagd om de verwarming een graadje minder te zetten. Dat leidt niet alleen tot energiebesparing, maar veroorzaakt ook minder CO2-uitstoot. Het is trouwens de bedoeling om hiermee een aanzet te geven tot meer duurzame maatregelen, die niet beperkt blijven tot één dag. Zijn bij jou op school of in je bedrijf acties op het getouw gezet? Of heb jij voorstellen die een steentje kunnen bijdragen, ook thuis? Laat het weten op ons facebookforum.

trekt-la-baracca-lijn-door-in-beker

Trekt La Baracca lijn door in beker?

Terwijl het in de competitie goed blijft draaien voor zaalvoetbalclub La Baracca, probeert de club van de Lindeman die lijn door te trekken in de beker van Limburg. Vanavond om 21u30 spelen ze de 1/8ste finale van de beker op het terrein van CS Hoeveniertje Wellen. Het zal geen makkelijke klus worden, want Wellen staat aan de leiding in een andere reeks van 2de provinciale

ere-doctoraat-voor-ignace-schops

Ere-doctoraat voor Ignace Schops

FLASH Onze dorpsgenoot Ignace Schops krijgt dit jaar een ere-doctoraat van Universiteit Hasselt. Dat is zojuist beslist. UPDATE De raad van bestuur van de universiteit heeft dinsdagavond de voordracht van de eredoctors goedgekeurd. Opvallend is die van Ignace Schops, gepromoot door rector Luc De Schepper zelf. Hij krijgt het eredoctoraat voor zijn werk voor de bescherming van de biodiversiteit in Vlaanderen, in het bijzonder voor zijn bijdrage (…) Lees het hele bericht

gsm-en-aan-het-stuur

GSM'en aan het stuur

De verkeersdienst van de politie heeft controles uitgevoerd op het gsm’en aan het stuur. 10 bestuurders begingen een overtreding. 4 vrachtwagenbestuurders negeerden de gewichtsbeperking in Westlaan. 1 Poolse bestuurder moest ter plaatse de boete betalen. 2 bestuurders negeerden het toegangsverbod in Grauwzustersstraat.

het-weer-enkele-droge-dagen

Het weer: enkele droge dagen

Hoewel depressies zich vlakbij onze streken ophouden, blijven we gevrijwaard van neerslag. De volgende dagen stijgt de luchtdruk lichtjes en is het droog. In het weekend echter nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag maakt de zon na de middag plaats voor meer wolken, tegen de avond gevolgd door lichte regen of motregen. De maxima liggen rond 10 graden.
Morgen is het mistig in de ochtend. Nadien zijn er opklaringen en vooral na de middag is er meer ruimte voor de zon. Het blijft (…) Lees het hele bericht

wie-wil-straten-opruimen

Wie wil straten opruimen?

Voor het derde jaar op rij organiseert Limburg.net de actie straat.net. Op 18, 19 en 20 maart gaan in heel Limburg vrijwilligers op pad om straten en bermen te bevrijden van zwerfvuil. Vorig jaar zijn in de provincie bijna 5.000 km straten opgeruimd, goed voor 72 ton zwerfvuil. Ook nu weer wordt een oproep gedaan aan scholen, verenigingen, maar ook individuen, gezinnen of vriendengroepen kunnen de handen uit de mouwen steken. Ze kunnen daarvoor niet alleen rekenen op een verzekering, afvalzakken, grijpers, veiligheidshandschoenen en -vestjes, maar krijgen ook 15 euro per opgeruimde kilometer. Inschrijven voor 28 februari bij Limburg.net.

fietsster-zwaar-gewond-op-de-ringlaan

Fietsster zwaar gewond op de Ringlaan

Rond kwart voor acht vanmorgen is een fietsster door een auto geraakt op de Ringlaan, ter hoogte van de tandarts, in Zolder. Het meisje werd daarbij zwaar gewond, ze kreeg ter plaatse de eerste zorgen van de MUG en is daarna naar het ziekenhuis gebracht.  UPDATE Het gaat om een meisje van 14, dat op weg was naar school en vlak bij haar woning door de spiegel van een auto werd geraakt en zo ten val kwam. Dinsdagmiddag was haar toestand nog kritiek. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse.

4-comedy-avonden-in-jeugdhuizen

4 comedy-avonden in jeugdhuizen

Deze lente heeft in de jeugdhuizen van Heusden-Zolder een comedy-circuit plaats, een organisatie van de jeugdhuizenraad, de jeugdraad, Muze en de vzw Jeugdwerk. Op 19 februari treden Seppe Torremans en Raf Coppens op in jeugdhuis Distel, op 19 maart staan The Lunatics en Thomas Smith in 't Raster, op 16 april volgt De Put met Steven Mahieu en Silvester Alone en op 21 mei wordt het circuit afgerond in Jovita met Xander De Rycke en Roel Steeno. (…) Lees het hele bericht

gemeente-wil-weer-praten-over-moskee

Gemeente wil weer praten over moskee

De gemeente gaat met de moslims opnieuw bekijken of er een nieuwe, grotere moskee kan gebouwd worden. Dat heeft het schepencollege beslist. Eerst wordt met de dienst ruimtelijke ordening bekeken of er ergens plaats en mogelijkheden zijn. "Daarna gaan we de zaken bespreken met de twee erkende moskeeverenigingen, maar ook met de Turkse én Marokkaanse gemeenschap. We zien het ook in een bredere context, zo moeten we niet alleen de behoefte aan een moskee bekijken, maar ook nagaan of er (…) Lees het hele bericht

niemand-positief-39-andere-overtredingen

Niemand positief, 39 andere overtredingen

De politie heeft verkeerscontroles gehouden op verschillende plaatsen. 123 ademtesten en 1 speekseltest werden afgenomen, maar geen enkele bestuurder bleek positief. De inspecteurs stelden voorts 39 overtredingen vast wegens niet verzekerd rijden (2), geen gordel dragen (12), rijden met een niet ingeschreven voertuig (3), technische gebreken (10), geen rijbewijs kunnen tonen (6) en andere inbreuken (6).

fairtradecampagne-wordt-bekroond

Fairtradecampagne wordt bekroond

Niet Heusden-Zolder op zich, maar de campagne Fairgradegemeente krijgt de FairtradeLimburg-toffee. En dat omdat de campagne zich met samen met een paar honderd vrijwilligers, gemeentebesturen, klanten en verkopers inzet om de omzet van fairtrade in Limburg te doen stijgen. En daarmee is Heusden-Zolder dan toch een stukje laureaat want in weinig andere gemeenten wordt de fairtradegedachte zo sterk doorgevoerd. Het gaat niet alleen om fairtrade producten op alle officiële plechtigheden van (…) Lees het hele bericht

treinverkeer-zwaar-verstoord

Treinverkeer zwaar verstoord

Het treinverkeer is zwaar ontregeld door een wanhoopsdaad in de buurt van Lier. Daardoor stoppen nauwelijks treinen in Heusden en Zolder en dat in beide richtingen. Nogal wat reizigers waren ontevreden, omdat via de omroepinstallaties geen enkele informatie werd gegeven en blijkbaar ook geen vervangbussen zijn ingelegd.

reisbabbel-voor-fietsers-en-wandelaars-in-bib

Reisbabbel voor fietsers en wandelaars in bib

De bibliotheek organiseert al eens onverwachte ontmoetingen, op zaterdag 26 februari van 9 tot 12 uur staat een reisbabbel op het programma. Reiservaringen zijn belangrijk, je kunt er je op baseren bij de voorbereiding van je eigen trip. Daarom komt eenn 15-tal ervaren fietsers en wandelaars die dag naar de bib. Voor volgende fietstrips kan je er terecht: Duitsland en Nederland, de westkust van de Verenigde Staten, de oostkust van Spanje of met fiets en train van Hasselt naar Zuid-Italië, (…) Lees het hele bericht

leren-praten-over-drugsproblemen

Leren praten over drugsproblemen

Drugs is een actueel thema in de leefwereld van jongeren terwijl volwassenen een belangrijke doelgroep zijn in drugpreventie want zij kunnen de jongeren mee richting geven in hun groei naar volwassenheid. Daarom organiseert de afdeling welzijn van gemeente samen met de Centra voor Alcohol- en andere Drugproblemen Europarents. Er wordt gezocht naar een groep volwassenen (ouders, leerkrachten, begeleiders van sport- en jeugdverenigingen, ...) die drie avonden willen volgen zodat zij in (…) Lees het hele bericht

zondag-circuit-binnenstebuiten

Zondag 'Circuit Binnenstebuiten'

Nu zondag 20 februari organiseert de vzw Toerisme Heusden-Zolder een opencircuidag op Terlaemen. Het is een stille dag op de omloop en dat biedt de mogelijkheid een kijkje achter de schermen te nemen. Zo kan je over het circuit met het toeristisch treintje en met de gidsen alle faciliteiten bekijken waar je anders niet komt en ook wordt bekeken wat allemaal voor de fietsers mogelijk is. Daarnaast staan nog heel wat verrassingen op het programma en kan in de Otobar aan (…) Lees het hele bericht

wat-doe-jij-met-valentijn

Wat doe jij met Valentijn?

Vandaag 14 februari is het Valentijn, het feest van de verliefden. Heel wat koppels verwennen elkaar vandaag met een etentje, een ondeugend cadeautje, bloemen, lingerie - die niet past - of een juweel. Anderen vinden het maar een commercieel gedoe en doen er niet aan mee. Wat vind jij van Valentijn? En wat heb jij gekregen of gegeven? Laat het ons weten op ons Facebookforum, want we zien jullie allemaal even graag ...

pikante-verhaaltjes-als-aanloop-naar-valentijn

Pikante verhaaltjes als aanloop naar Valentijn

Begeleid op een heleboel van de meest onwaarschijnlijke, zelfgemaakte instrumenten vertelde Geert Hautekiet vanavond in Muze zijn Vieze Verol Tjes. Een pikant, licht erotisch gebeuren dat het publiek in de juiste stemming voor Valentijn bracht. (foto Lenscollectief)

houthalen-wint-strijd-om-leidersplaats

Houthalen wint strijd om leidersplaats

Veel volk vandaag in sporthal Zolder waar de leidersplaats in de eerste provinciale van het basketbal op het spel stond. Die heeft Zolder B helaas met 84-88 nipt verloren tegen Cuva Houthalen B. De bezoekers gingen furieurs van start en zetten de thuisploeg meteen onder druk. Zolder sloeg terug, ging over Houthalen zonder een kloof te kunnen slaan. Eind het laatste kwart kwam Houthalen opniuew aan de leiding, een fatale misser deed zolder uiteindelijk de das om.

rc9-verliest-van-oudenaarde

RC9 verliest van Oudenaarde

In het rugby heeft RC9 vandaag met 20-57 verloren van Oudenaarde. De Heusdense club had geen antwoord op de Oost-Vlamingen die erg snel voor de dag kwamen. Alleen het plaatselijke 'pak' kon een punt forceren.

vandaag-gezien-13-februari-2011

Vandaag gezien

Na enkele zware ongevallen stonden de zware terreinwagens en pick-ups de afgelopen dagen ter discussie. Toch zullen ze niet zomaar meteen uit ons straatbeeld verdwenen zijn. Zo troffen we vanmiddag een dozijn pick-ups van het merk Dodge op het Koning Boudewijnplein.

statie-zolder-weet-de-goal-staan

Statie Zolder weet de goal staan

In vierde provinciale B behaalde SK Heusden 06 een punt op het veld van Standaard Bree 2-2, nochtans hadden de bezoekers 0-2 voorgestaan. Anadol verloor thuis met 0-1 van Achel VV en Statie Zolder haalde zwaar uit tegen Sporting Ellikom:5-2. Bij de rust stond het nog maar 2-0, bij 4-0 kwamen de bezoekers nog even dreigen, maar het vijfde doelpunt ontnam hen de laatste illusie.

viversel-verliest-in-linkhout

Viversel verliest in Linkhout

In derde provinciale C verloor Viversel met 3-1 op het veld van Linkhout. Bolderberg-VKM Siint-Truiden werd 1-1 en bij Vrijheid Zolder - Eendracht Genenbos bleven na een spannende en harde wedstrijd de bordjes op 0-0 staan.Ondertussen is het bestuur van Vrijheid naarstig op zoek naar een nieuwe trainer, nadat coach en assistent-coach deze week hun ontslag gaven omdat het niet meer klikte met de groep.

kvv-krijgt-de-bal-er-niet-in

KVV krijgt de bal er niet in

In vierde klasse C heeft KVV Heusden-Zolder verloren van Spouwen-Mopertingen met 0-2. Het was weer hetzelfde liedje van iedere week, KVV kreeg genoeg kansen, maar kreeg geen enkele tussen de palen. De bezoekers hadden welgeteld twee kansen in de eerste helft, in de 25ste en 40ste minuut, telkens vanop stilstaande fase werd het 0-2. Na de rust bleef de thuisploeg met de kansen morsen, maar het waren opnieuw de bezoekers die het dichtst bij een treffer kwamen, een strafschop belandde echter tegen de paal.

45-deelnemers-aan-smash-tornooi

45 deelnemers aan Smash-tornooi

Badmintonclub Smash Berkenbos organiseerde haar 4de tornooi voor spelers met een handicap. Voor het eerste deel - spelers met een mentale handicap -  daagden 30 deelnemers op en nadien traden 15 rolstoelatleten aan tijdens het rolstoelbadminton. (foto Rudi Coomans)

verlies-voor-zolder-na-sterke-partij

Verlies voor Zolder na sterke partij

In het basketbal heeft KBBC Zolder - na een sterke wedstrijd van beide ploegen - de puntenbuit aan Pitzemburg Mechelen moeten laten, 86-90. Met een aantal driepunters had Zolder nochtans al snel 17-9 op het bord staan, maar Pitzemburg sloeg terug en leidde aan het eind van het eerste kwart. Door een zwakke thuisverdediging werd de kloof nog groter, maar gelukkig was die bij de rust weer bijna weggewerkt. Het derde quarter was ook voor de bezoekers, aan het eind van de match kwam de thuisploeg nog dreigen, maar toen was het te laat.

berkenbos-95-is-kampioen

Berkenbos 95 is kampioen

Feest in de sporthal van Berkenbos zaterdagavond, want basketclub Berkenbos 95 is kampioen geworden in derde provinciale. Het behaalde een vlotte 85-40 overwinning tegen Helchteren B. Er waren veel supporters aanwezig op de tribunes, dei zorgden voor heel wat sfeer en ze konden achteraf ook de traditionele rituelen meemaken zoals het afknippen van de netten. (foto's Rudi Coomans)

prachtige-ode-aan-wannes

Prachtige ode aan Wannes

Onder de noemer 'Gesloten hart' brachten zaterdagavond onder meer Stefan Wellens, Lucas Van den Eynde, Tiny Bertels, Kathleen Vandenhoudt en Tom Vanstiphout een ode aan Wannes Van de Velde in Muze, fijne artiesten met goeie muziek. (foto Lenscollectief)

taaie-klus-voor-moutainbikers

Taaie klus voor moutainbikers

De sportievelingen waren vandaag naar Bolderberg afgezakt want de TTHZ organiseerde in de bossen de 9de Bolderbergse moutainbikewedstrijd over 29 km en nadien de 19de Limburgse mountainbike duathlon waarbij individueel of in duo 2,8 km moest gelopen worden, gevolgd door 25 km mountainbiken en dan nog eens 2,8 km lopen. Een loodzwaar nummer, zelfs voor geoefende sporters. Lees het hele bericht

weer-dieven-op-pad

Weer dieven op pad

Er zijn gisteren in de vooravond weer inbrekers op pad geweest. Die sloegen toe in een kantoor in de Middenweg, in dezelfde straat sloegen ze een ruit in om binnen te komen in een woning waar ze alles overhoop haalden. Datzelfde gebeurde bij een huis in de Schaltusstraat. Het gerechtelijk lab werd gevraagd voor een sporenonderzoek. In de Schootstraat tenslotte gingen onbekenden er vandoor met sierstenen uit een voortuin.

si-heusden-zolder-verslaat-gehavend-tongeren

SI Heusden-Zolder verslaat gehavend Tongeren

In de tweede klasse van het zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder met 4-10 gewonnen bij PIBO Tongeren. De score verliep een tijdlang gelijkopgaand, aan beide zijden waren de doelpunten vooral aan slordigheid toe te schrijven. Pas op het einde van de 1ste helft kreeg de leider grip op de thuisploeg en kon in de laatste 2 minuten nog 3 maal scoren. In de tweede helft was een totaal gehavende thuisploeg amper in staat om nog een vijftal tussen de lijnen brengen en kon SI nog een vrij zware nederlaag toedienen.

zwaargewonde-bij-ongeval

Zwaargewonde bij ongeval

Rond vier uur vanochtend heeft op de Koolmijnlaan in een bocht (niet ver van het Rond Punt) een bestuurder de controle over zijn VW Golf verloren. Hij nam een boompje mee, botste tegen een dikkere boom bij een huis om vervolgens tegen een verkeersbord te stranden. De man zat gekneld en de brandweer had heel wat werk om hem te bevrijden. Hij kreeg ter plaatse de eerste zorgen van de MUG en is dan met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. (foto's Michiel Reynders)

la-baracca-wint-bij-leiders

La Baracca wint bij leiders

In de tweede provinciale van het zaalvoetbal heeft La Baracca vrijdagavond een schitterende zaak gedaan door de clash bij titelconcurrent Carrera Eisden met 2-4 te gaan winnen. La Baracca staat nu op 1 punt van leider Carrera en de titelstrijd wordt bijzonder spannend.

massale-belangstelling-voor-boek-jef-ulburghs

Massale belangstelling voor boek Jef Ulburghs

Onder massale belangstelling - zo'n 400 aanwezigen - is vanavond in Muze het boek 'Tedere dwarsligger - de negen levens van Jef Ulburghs' voorgesteld. Auteur Bart Demyttenaere had een 25-tal diepgaande interviews met de priester-politicus-basiswerker. Het was een prachtige voorstelling, de één keer ontroerend, de andere keer met een knipoog. In een gesprek met Peter Vandevyvere van het tijdschrift Tertio belichtte Bart Demyttenaere de figuur Ulburghs. De laatste interviews hadden (…) Lees het hele bericht

cvo-cursisten-maken-site-circo-paradiso

CVO-cursisten maken site Circo Paradiso

De cursisten van de opleiding webdesigner van het CVO hebben dit jaar als eindwerk een nieuwe website voor Circo Paradiso gemaakt. Leerkrachten Toon Gorissen en Koen Timmers sloegen de handen in elkaar met Tom Michielsen en Gert Dehasque van Muze. Drie van de ingeleverde websites bleken van een hoog niveau, één ervan zal gekozen worden en binnenkort te bewonderen zijn op www.circoparadiso.be. Overigens organiseert CVO al 5 jaar de opleiding webdesigner, het is een (…) Lees het hele bericht

lrm-wint-persprijs-p-amp-v-net-niet

LRM wint persprijs, P&V net niet

De persprijs 2010 van Voka - kamer van Koophandel Limburg is vandaag uitgereikt aan investeringsmaatschappij LRM. Er waren in het totaal vier bedrijven genomineerd door een jury van beroepsjournalisten. Daarbij Universiteit Hasselt, Visys en P&V Elektrotechniek uit Heusden-Zolder. Ghislain Vanherle benadrukte dat zijn bedrijf voor schakelkasten erg veel belang hecht aan de interne en externe communicatie. De nominatie - maar net niet overwinning - hoeft dan ook niet te verbazen.

het-weer-valentijn-binnen-vieren

Het weer: Valentijn binnen vieren

Zachte, maritieme en gestoorde lucht bepaalt het weer in onze streken. Zondag is het tussen twee storing in wat droger, maar maandag nemen de regenkansen opnieuw toe.

Vandaag verloopt de namiddag somber met veel wolken en periodiek regen. Het is wel vrij zacht bij 11 of 12 graden.

Morgen is het meestal droog in de ochtend en er zijn zelfs enkele opklaringen mogelijk. Nadien neemt de bewolking toe en na de middag volgt er opnieuw regen. Maxima rond 11 (…) Lees het hele bericht

geen-post-door-staking

Geen post door staking

Hopelijk verwacht u vandaag geen belangrijke post, want de enige post die zal toekomen, zal die in uw mailbox zijn. De werknemers van B-Post staken vandaag uit protest tegen het personeelsbeleid. Niet alleen in de sorteercentra wordt niet gewerkt, het ziet ernaar uit dat ook de kantoren dichtblijven. Geen brieven of kranten dus, en als je gedacht had nog een mooie valentijnskaart via de post te versturen, dan ga je maar best op zoek naar een alternatief om je liefde te verklaren.

vieze-verhaaltjes-voor-valentijn-in-muze

Vieze verhaaltjes voor Valentijn in Muze

We hadden het nooit gedacht van onze brave mensen van Muze, maar zondag 13 februari om 20u15 serveren ze naar eigen zeggen een licht pikante Valentijn, in de vorm van vieze verhaaltjes. Compagnie Kaiet brengt deel 1: Witte Peper van de Trilogie van de Vieze VerolTjes. Geert Hautekiet is een meesterlijk verteller, een muzikale duizendpoot en een fantasierijke knutselaar in een klankdecor van rammelende roest. Hij vertelt, zingt én musiceert in zijn dooie eentje vanop een ‘vuile kiosk’ en uitsluitend vanuit zijn onderbuik. Hij neemt alle mogelijke rollen op zich, bespeelt de vele zelfgemaakte muziekinstrumenten, regelt ondertussen de techniek en vertelt heel sappig tot je er bijna letterlijk rode oortjes van krijgt. Neem uw lief bij de arm en kom dit meemaken, Tickets: € 13, € 10.

vandaag-50-jaar-geleden

Vandaag 50 jaar geleden ....

Vandaag is het precies 50 jaar geleden dat de toenmalige gemeente Zolder een deel van het domein Terlaemen kocht om er een circuit aan te leggen. Zo werd in 1961 de eerste stap gezet voor de verwezenlijking van het eerste Vlaamse autocircuit . In 2013 viert het circuit zijn vijftigste verjaardag en na al is gestart met de voorbereidingen. Op 19 juni 1963 huldigde minister van openbare werken Bertrand het circuit officieel in. Dat was de start van een ellenlange erelijst van (…) Lees het hele bericht

overtreders-gepakt-bij-verkeerscontroles

Overtreders gepakt bij verkeerscontroles

Bij verkeerscontroles heeft de politie twee bestuurders betrapt met de gsm aan het stuur. 2 bestuurders droegen geen veiligheidsgordel, één reed zonder verzekering. In de Industrieweg negeerde 1 vrachtwagenbestuurder het parkeerverbod voor vrachtwagens.

achterruit-ingeslagen

Achterruit ingeslagen

Een man die zijn auto had achtergelaten op de parkeerstrook op de brug over de E 314 in de Vogelsancklaan, kwam bij zijn terugkeer in de vroege namiddag tot een onaangename vaststelling. Onbekenden hadden de achterruit van zijn auto ingeslagen. Op het eerste gezicht was niets gestolen zodat voorlopig van vandalisme wordt uitgegaan.

zware-straf-voor-ziekenhuisverkrachter

Zware straf voor ziekenhuisverkrachter

De correctionele rechtbank in Hasselt heeft een jonge ex-Joegoslaaf uit Heusden-Zolder veroordeeld to tot 60 maanden cel, waarvan 20 maanden met probatie-uitstel. De man had op 31 oktober vorig jaar een zwangere vrouw aangerand op de afdeling gynacologie van het Sint-Franciskusziekenhuis. Hij had zich daarbij uitgegeven voor assistent-arts. De man was blijven volhouden dat hij minderjarig was - in de hoop een correctionele veroordeling te vermijding - maar uit (…) Lees het hele bericht

overtredingen-op-markt

Overtredingen op markt

De lokale politie heeft tijdens de multiculturele markt vier mensen betrapt die hun gordel niet droegen. 1 voertuig werd naar de autokeuring geëscorteerd waar het werd afgekeurd. Een vrachtwagen met 2 verschillende nummerplaten reed zonder geldig keuringsbewijs. Eén fotokopie van een mindervalidenparkeerkaart is in beslag genomen.

wordt-berkenbos-95-zaterdag-kampioen

Wordt Berkenbos 95 zaterdag kampioen?

In de derde provinciale B van het basketbal staat voor Berkenbos 95 dit weekend een belangrijke zoniet dé belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. Berkenbos 95 krijgt namelijk Helchteren B op bezoek en bij winst speelt het kampioen. De match wordt nu zaterdag om 20u30 in de sporthal van Berkenbos gespeeld ... en bij winst zou het daar wel eens serieus laat kunnen worden.

acw-serveert-dikke-pinten-voor-vrijwilligers

ACW serveert dikke pinten voor vrijwilligers

Op vrijdag 25 februari serveren ACW en KWB 'dikke pinten' voor alle vrijwilligers van Heusden-Zolder. 2011 is het internationaal van het vrijwilligerswerk en het ACW organiseert in 20 Limburgse gemeenten een 'Tref-Pint' voor vrijwilligers, hier gebeurt dat dus in samenwerking met de lokale KWB. Iedereen die vrijwillig werkt bij een vereniging of organisatie is welkom, of het nu gaat om de KWB, de brandweer, Okra, De Brug, rust- of jeugdhuis, kerkfabriek, Turkse Unie, (…) Lees het hele bericht

nog-enkele-tickets-voor-gezinsvoorstelling

Nog enkele tickets voor gezinsvoorstelling

Zondag om 15 uur spelen D'irque & Fien 'Carroussel des moutons' in Muze, een circustheatervoorstelling voor het hele gezin en kinderen vanaf 4 jaar. Het is een woordloze voorstelling waarin een zot idee werkelijkheid wordt. Een grote vleugelpiano begint een eigen leven te leiden als Fien erop speelt. Een piano als acrobaat, ontelbare schapen die door je hoofd jongleren, een bezem als trapeze. Er is nog slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar, (€7, € 6), dus als de bliksem reserveren. (foto Jan Bosschaert)

vandaag-gezien-9-februari-2011

Vandaag gezien

Ze zijn weliswaar minder talrijk dan een tijdje geleden, maar een groep reigers 'kampeert' nog altijd aan de vijvers van Terlaemen. (foto Michiel Reynders)

zolder-te-sterk-voor-aarschot

Zolder te sterk voor Aarschot

In de heenwedstrijd voor de kwartfinale van de beker van Vlaanderen basketbal heeft KBBC Zolder Aarschot verslagen met 94-66. Aarschot speelt in tweede landelijke waardoor het een voorgift van 15 punten kreeg. Maar mede dankzij Dario Clemente (22 punten) en een jarige Dieter Tiri (20 punten) werd die kloof weggewerkt, ondnaks een wat moeizame start, daarbij viel Thomas Dreesen uit met een oogblessure.

vorig-jaar-6-840-fietsparkeerders

Vorig jaar 6.840 fietsparkeerders

De fietsparkings die in Heusden-Zolder worden georganiseerd bij grote evenementen kennen een groeiend succes. De eerste keer is het systeem toegepast bij het WK wielrennen in 2001. Sindsdien organiseren de gemeenschapswachten zulke parkings bij onder meer de verkiezingen, de Nacht van de Atletiek, Circo Paradiso en de multiculturele markt. In 2004 gebruikten 2.737 fietsers de parking, vorig jaar is dat al toegenomen tot 6.840. Meer dan één derde komt op rekening van de veertiendaagse markt.

platina-huwelijksjubileum-voor-baron-en-barones

Platina huwelijksjubileum voor baron en barones

Op 26 februari wordt het platina huwelijksjubileum van de baron en barones de Villenfagne de Vogelsanck gevierd. Platina betekent 70 jaar huwelijk en dat is een zeldzame gebeurtenis. Baron Henri de Villenfagne de Vogelsanck is in 1916 geboren in het Franse Saint-Gervais-La-Forêt. Gravin Louise de Lichtervelde is in 1919 geboren in Brussel, ze trouwden in 1941 in Brussel. De baron was jarenlang burgemeester en schepen in Zolder en mag zich nu ereburgemeester noemen. Het echtpaar woont nog altijd op het kasteel van Vogelsanck. Ze hebben uitdrukkelijk aan de gemeente gevraagd om een sobere huldiging.

kan-la-baracca-gooi-naar-titel-doen

Kan La Baracca gooi naar titel doen?

Nu vrijdag om 21u15 heeft in de sporthal Eisden PTS de clash in de tweede provinciale A van het zaalvoetbal plaats, tussen Carrera Eisen en ZVC La Baracca. Carrara staat momenteel aan de leiding met 4 punten voorsprong op La Baracca, de winnaar krijgt een aardig duwtje in de race naar de titel. La Baracca werd vorig seizoen kampioen in derde provinciale en speelde dit seizoen tweedenationaler Schoten al uit de beker. Nu al dromen ze op de Lindeman om in april de titel te vieren, samen met de heropening van buurthuis La Baracca.

weer-2-rijbewijzen-ingetrokken

Weer 2 rijbewijzen ingetrokken

De flitsauto van de politie stond deze keer opgesteld in de Meylandtlaan en Brugstraat. 179 voertuigen werden gecontroleerd. 9 bestuurders reden te snel. 2 laagvliegers moeten hun rijbewijs inleveren omdat ze 105 km/u reden binnen de bebouwde kom.

krk-racing-haalt-anthony-kumpen-binnen

KRK-Racing haalt Anthony Kumpen binnen

Ook in 2011 neemt het Viage KRK-Racing team deel aan het Belcar-kampioenschap dat begin april start op Circuit Zolder. Het team van onze dorpsgenoot Raf Vanthoor is ambitieus en heeft daarom de huidige Belcar-kampioen Anthony Kumpen binnengehaald. Kumpen zal een team vormen met Koen Wauters, Raf Vanthoor en Kris Wauters besturen de andere teamwagen."Anthony Kumpen past volledig in het team", zegt Koen Wauters. "Hij heeft een pak ervaring, is snel, professioneel (…) Lees het hele bericht

het-weer-zacht-voor-de-tijd-van-t-jaar

Het weer: zacht voor de tijd van 't jaar

De gunstige invloed van een hogedrukgebied zorgt voor zonnig en zacht weer, al wordt het ’s nachts flink koud. De luchtdruk daalt de volgende dagen echter en storingen kunnen tot onze streken doordringen met toenemende neerslagkansen. Nadien is er opnieuw een weersverbetering.
Vandaag zorgt een stralende zon voor flink stijgende temperaturen. Na een koude ochtend, waarbij het kwik tot net boven het vriespunt daalde, komen de maxima uit op 9 graden.
Morgen vriest het in de ochtend (…) Lees het hele bericht

jeugdhuis-nodigt-aa-knooken-uit

Jeugdhuis nodigt aa-knooken uit

Jeugdhuis De Put in Berkenbos mikt op de eerste plaats op jongeren tussen 14 en 25 jaar, maar durft af en toe ook eens de 'grenzen te overschrijden'. Zo organiseert het nu zaterdag een AA Knooke Fuif (30+) met eerst een optreden van La Grange, een Led Zeppelin-coverband. Daarna worden de plaatjes van vroeger aaneen gedraaid door DJ Tom, onder meer gekend van zijn Classic hits party en Minefest. Op de AA-Knooke fuif is iedereen tussen 14 en 96 jaar welkom. Een dag eerder komt ook (…) Lees het hele bericht

hapjes-om-valentijn-te-prikkelen

Hapjes om Valentijn te prikkelen

De dames van W!lt hielden een workshop 'zinneprikkelende hapjes' in Muze, om voorbereid te zijn op Valentijn. Ze gingen er met meer dan 20 enthousiast tegen aan. Hoe de avond is afgelopen, weten we op dit ogenblik niet. (Meer foto's van Rudi Coomans)

3-snelheidsduivels-zijn-rijbewijs-kwijt-1

3 snelheidsduivels zijn rijbewijs kwijt

De politie heeft snelheidscontroles gehouden in de Brugstraat, Bieststraat en Koolmijnlaan. 332 voertuigen werden gecontroleerd. 6 bestuurders reden te snel. 3 overtreders moeten hun rijbewijs inleveren: ze haalden snelheden van 130 km/u waar maar 70 mag en 105 waar 50 het maximum is

solar-geeft-54-panelen-aan-sonar

Solar geeft 54 panelen aan Sonar

V&R The Solarcompany heeft woord gehouden en op de slotdag van de beurs Bouwinnovatie 54 zonnepanelen geschonken voor de nieuwbouw van thuislozencentrum CAW Sonar in Hasselt. Die nieuwbouw wordt momenteel opgetrokken in de Salvatorlaan en zal tegen de zomer klaar zijn. Het zal de organisatie een energiebesparing van ongeveer 4500 euro per jaar opleveren. Het was gouverneur Herman Reynders die samen met Rudi Vandromme van V&R The Solarcompany de panelen symbolisch (…) Lees het hele bericht

bestuurster-rijdt-over-middenberm

Bestuurster rijdt over middenberm

Een bestuurster uit Koersel is vanmiddag over de wegversmalling in de Guido Gezellelaan gereden. Daarbij werden een lantaarnpaal en een boom beschadigd. De bestuurster zelf bleef ongedeerd en ook de schade aan haar wagen viel mee. Maar het is al de zoveelste keer dat de lantaarnpalen in de Guido Gezellelaan, de Brugstraat of de Koerselsebaan eraan moeten geloven.

60-adviezen-tegen-inbraak

60 adviezen tegen inbraak

Het afgelopen jaar heeft de technopreventief adviseur 60 adviezen gegeven op het vlak van inbraakpreventie. Die adviezen kan iedereen vragen, ze zijn gratis en vrijblijvend. De adviseur brengt dan meestal een bezoek van een tweetal uren en duidt de risicovolle punten in een woning aan en stelt oplossingen voor. Daarbij wordt gekeken naar het organisatorische vlak, het bouwfysische aspect en het elektronische luik. Achteraf krijgen de bewoners dan een verslag. Je kunt dat dus op eigen initiatief (…) Lees het hele bericht

wie-weet-meer-over-de-zolderse-reuzen

Wie weet meer over de Zolderse reuzen?

Volgend jaar geeft het Elfjulicomité Limburg onder de auspiciën van de Provincie Limburg een Reuzenboek uit met daarin alle Limburgse reuzen. Ook de reuzen van Heusden-Zolder zullen daarin geportretteerd worden. Auteur en dorpsgenoot Guido Willems is daarom op zoek naar mensen die hem meer kunnen vertellen over Jan Bessem en Mie Breem, de vroegere dorpsreuzen van Zolder. Zij werden gedoopt en zijn gehuwd op 27 juni 1953, ondertussen worden alleen nog hun hoofden bewaard in het museum Woutershof. Op de foto - uit 'Zolder, kijkboek vol herinneringen' van Jozef Rogiers, staan beiden in volle glorie afgebeeld. Maar Guido zou graag meer vernemen over oorsprong en bestaan van Jan en Mie. Graag een seintje op guido.willems22[!]telenet.be

eindelijk-schot-in-infrastructuur-voor-boekt

Eindelijk schot in infrastructuur voor Boekt

Er komt schot in de bouwplannen voor gemeenschapsinfrastructuur in Boekt. Dit jaar is alvast 1,15 miljoen euro voorzien. Een architectenbureau uit Hasselt moet een studie maken voor het binnengebied tussen buurthuis, school en jeugdlokalen. Er komt een buurthuis met een conciërgewoning, 2 vergaderlokalen en een cafetaria. Er zijn nieuwe tennisterreinen gepland, een buitenspeelruimte, binnen- en buitenbanen voor petanque en een bijkomende parking.

nederlaag-voor-rugbyclub-9

Nederlaag voor RugbyClub 9

In het rugby heeft RC9 met 10-27 verloren van Brugge. RC9 speelde onder zijn niveau en moest daarvoor de prijs cash betalen.  De wedstrijd begon nochtans veelbelovend maar door het stevige verdedigingswerk van Brugge duurde het lang eer de eerste punten op het bord stonden.  Brugge counterde sterk en kwam net voor rust voor met 1 try en conversie.  Ruststand 5 - 7. Na de rust wist RC9 de trylijn terug te bereiken door aanvallend te spelen 10 - 7.  Brugge speelde in de 2de helft schep en tactisch, en Heusden moest het onderspit delven. (foto Rudi Coomans)

heusden-klopt-meldert

Heusden klopt Meldert

In vierde provinciale B won SK Heusden thuis met 2-1 tegen SK Meldert, nochtans de derde in de rangschikking. Statie Zolder won op het veld van Laak met 0-2 en komt nu samen met twee anderen op de tweede plaats. Anadol speelde 1-1 gelijk bij Hechtel FC

viversel-haalt-uit-in-derby-tegen-zolder

Viversel haalt uit in derby tegen Zolder

In de derde provinciale C stond het derby Standaard Viversel - Vrijheid Zolder op het programma. Het werd een spektakulaire match. De eerste helft ging nog gelijk op met Vrijheid dat via Vanheeswijck op voorsprong kwam. Twee minuten voor de rust kon Corthouts weer effenen. In de 70ste minuut begonnen voor Viversel dolle vijf minuten waarbij ze meteen naar 4-1 stoomden. Twee minuten voor affluiten legde Bogaerts het pijnlijke 5-1 verdict vast.
Bolderberg keerde met een 1-2 zege uit Velm terug.

kvv-in-nauwe-schoentjes

KVV in nauwe schoentjes

In vierde klasse C verloor KVV Heusden-Zolder bij Herk-de-Stad met 3-1. De bezoekers waren gewoon te zwak, kregen 5 minuten voor de rust de 1-0 aangesmeerd, tien minuten na de herneming kon Herk verdubbelen en op het uur stond het al 3-0. Een tiental minuten voor tijd kon Peter Rutten tegenscoren. Het ziet er alsmaar bekaaider uit voor KVV.

vier-medailles-voor-moed-en-volharding

Vier medailles voor Moed en Volharding

Moed en Volharding Berkenbos nam dit weekend in Bierbeek deel aan de provinciale voorronde trampoline van Limburg en Vlaams-Brabant. Daar werd ook gestreden voor de Limburgse titels, 4 gymnasten behaalden een podiumplaats én een Limburgse medaille: bij de I-pupillen was er een eerste plaats en goud voor Joney Houben en een tweede plaats met zilver voor Kiara Gijbels, bij de B-beloften meisjes een tweede plaats en een zilveren medaille voor Eveline Put en bij de B-beloften jongens een eerste plaats en goud voor Dylan Geybels.

peanutstornooi-was-een-voltreffer

Peanutstornooi was een voltreffer

Het Peanutstornooi dat KBBC Zolder vanmorgen organiseerde was een enorm succes. Liefst 24 ploegjes uit zowat heel Limburg hadden ingeschreven en ze speelden wedstrijden van telkens 8 minuten, 3 tegen 3 op een klein terrein. Daarvoor was de sporthal van Zolder ingedeeld in vier terreinen. Deelnemen was belangrijker dan winnen, er werden geen punten geteld, de jonge spelers waren allemaal winnaar vandaag, en de basketbalsport natuurlijk. (meer foto's van Kurt Vanvelk en Luc Jans)

vck-bolderberg-zakt-een-plaats

VCK Bolderberg zakt een plaats

In het volleybal heeft VCK Bolderberg met 1-3 verloren van La Chaine Orp. In de eerste set golfde het spel heen en weer met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Bij 11-10 kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong en stoomde toen door naar 25-17. De tweede set verliep vrij evenwichtig, maar bij 22-20 mochten de bezoekers vijf keer op rij scoren. Hetzelfde scenario in set 3. In de vierde set sloeg La Chaine een kloof die Bolderberg niet meer kon overbruggen, geen goeie zaak want La Chaine springt over VCK in de rangschikking. Setstanden: 25-17, 22-25, 23-25, 17-25.

dag-van-ambachten-en-tegen-vrouwenbesnijdenis

Dag van ambachten en tegen vrouwenbesnijdenis

Zullen we ook deze maand eens een blik werpen op de moderne kalender, waar allerlei moderne thema's de traditionele heiligen hebben verdrongen. Op 2 februari was het Wereld Wetlandsdag, op 4 zoals overal gemeld Internationale dag tegen kanker. Vandaag is het Internationale dag tegen Vrouwenbesnijdenis en Dag van de ambachten, op 8 februari volgt Safer Internet day, 12.februari Darwindag en dat het op 14 februari Valentijn of dag van de liefde is, hoeven we u toch niet te vertellen. Op 16 (…) Lees het hele bericht

brevetten-uitgereikt-bij-rode-kruis

Brevetten uitgereikt bij Rode Kruis

Het Rode Kruis van Heusden-Zolder heeft zaterdagavond tijdens zijn nieuwjaarsreceptie ook de brevetten uitgereikt aan de deelnemers die met succes de cursus helper volgden. Het waren Ine Bosmans, Ilka Bosmans, Anne Gruszowski, Jos Bodvin, Geert Schops, Yusuf Savran, Steve Rodet, Fik Rodet, Nicole Julien, Liesbeth Bekkers, Sabrina Lambrechts, Kevin Aerts, Lars Jeuris, Katleen Roosen, Ramazan Kocaklioglu en Katline Van Den Broeck. Dokter Eric Bortels riep de cursisten op om geregeld hun verworven kennis up to date te houden en benadrukte dat de rangen van de hulpdienst altijd versterking kunnen gebruiken.

schouwbrand-in-de-noordberm-1

Schouwbrand in de Noordberm

Zaterdag in de vooravond is de brandweer uitgerukt naar de Noordberm. In een woning, vlak naast het voetbalstadion, was brand ontstaan in de schouw. De brandweer bestreed het vuur langs binnen en buiten en kon zo de schade beperken. (Meer foto's van Dimitri Reynders)

vogels-loeren-en-beloeren

Vogels loeren en beloeren

Vandaag en morgen organiseert Natuurpunt voor de elfde opeenvolgende winter ‘Vogels Voeren en Beloeren’; de nationale telling van tuinvogels op voederplaatsen. De strenge winter bracht sinds november veel vogels naar de voederplaatsen, waaronder veel merels en vinkensoorten. Tellen is heel eenvoudig, iedereen kan er aan meedoen. Vorig jaar zijn in 6.200 tuinen meer dan 250.000 vogels geteld, met als top 5 de huismus, de koolmees, de vink, de merel en de Turkse tortel. De provincie (…) Lees het hele bericht

verdiende-overwinning-zonder-glans-voor-si

Verdiende overwinning zonder glans voor SI

In de tweede klasse van het zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder met 7-3 gewonnen van EGR Zonhoven. Het was een verdiende overwinning zonder veel glans van een thuisploeg die twee basisspelers moest missen. Vooral in de eerste helft (2-2) ging het moeizaam, na de rust had de thuisploeg amper 5 minuten nodig om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. SI blijft aan de leiding, met één punt meer dan Houthalen en 3 meer dan Meeuwen.

wachten-op-nieuw-rapport-koerselsebaan

Wachten op nieuw rapport Koerselsebaan

Het is nog wachten tot eind deze maand om te weten wat met de Koerselsebaan moet gebeuren. Zoals bekend is er discussie over de kwaliteit van het vernieuwde wegdek. Eerder al heeft het gespecialiseerde lab OCW metingen en vaststellingen gedaan, maar die wordt betwist door de betrokken aannemer. Daarom gaat het OCW nieuwe metingen doen en tegen eind deze maand is er een definitief rapport. Wel is het zo dat het eerste deel - van grens met Koersel tot de Voortstraat - het wegdek vrij behoorlijk (…) Lees het hele bericht

verrassingsoptredens-op-receptie-van-de-bark

Verrassingsoptredens op receptie van De Bark

Gezellige boel vanavond in De Bark, waar iedereen uitgenodigd was voor een nieuwjaarsreceptie van het opvangcentrum voor asielzoekers. Het werd een mix van gasten uit bijna de helft van de wereld, medewerkers en mensen van Heusden-Zolder. Er werden allerlei hapjes en alcoholvrije drankjes geserveerd en twee gasten van De Bark trakteerden het publiek op een fel gesmaakt miniconcert met vioolmuziek en flamenco.
(Meer foto's)

heibel-over-ladies-night-in-zwembad

Heibel over 'ladies night' in zwembad

Maandag komt op het schepencollege de 'ladies nigh't in het overdekt zwembad ter sprake. Schepen van sport Mario Borremans gaat het initiatief en de aanpak ter sprake brengen. Donderdagavond is het tot verbale incidenten gekomen toen Vlaams Belang raadsleden Jan Jans en Tony Lespoix op de tribune wilden plaatsnemen en enkele moslimvrouwen hen dat wilden beletten. Uiteindelijk zijn ze er toch gaan zitten, op dat ogenblik was een 20-tal vrouwen aan het zwemmen. Het merendeel is (…) Lees het hele bericht

het-weer-tijdelijk-zware-windstoten

Het weer: tijdelijk zware windstoten

Tussen een hogedrukgebied over het zuiden van Europa en een depressie nabij Noorwegen, wordt in een strakke luchtstroming zachte, maritieme en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen kan het hogedrukgebied wat meer naar het noorden opbouwen, met een gunstige evolutie voor ons weerbeeld, al wordt het later op de week wel wat kouder.
Vandaag is het betrokken na de middag en op een drupje motregen na, meestal droog. De maxima liggen rond 10 graden, maar er staat veel wind en er (…) Lees het hele bericht

in-juli-opnieuw-minefest-op-marktplein

In juli opnieuw Minefest op Marktplein

Zojuist is bevestigd dat het outdoor dance festival "Minefest" dit jaar voor de tweede keer plaats vindt op De Schacht. Op zaterdag 9 juli zal het Marktplein opnieuw worden omgevormd tot een uitgebreide festivalsite tussen de mijngebouwen. Begin maart maakt organisator Ciao Events de eerste namen bekend, maar hij spreekt nu al van een XL-editie. Opnieuw komen er 2 outdoor- en 2 indoor stages met een variëteit aan muziekstijlen door dj's uit binnen- en buitenland. Tot en met 30 april zijn early bird tickets te koop voor 10 euro (regular) en 25 euro (vip) bij alle Free Record Shops of online op www.minefest.be

tedere-dwarsligger-volgende-week-voorgesteld

'Tedere dwarsligger' volgende week voorgesteld

Volgende week vrijdag om 20u15 wordt in Muze het boek 'Tedere Dwarsligger: de negen levens van Jef Ulburghs' van Bart Demyttenaere voorgesteld. In 25 dieptegesprekken ontbloot Demyttenaere de ziel van wijlen Jef Ulburghs. Hij was een man van grote tegenstellingen. Hij vocht voor de zwakkeren in de samenleving en de wereld, was een pionier van het buurtopbouwwerk, een activist die als 'rode' priester-politicus in aanvaring kwam met de kerkelijke overheid. Hij (…) Lees het hele bericht

uitbreding-bib-in-de-pipeline

Uitbreding bib in de pipeline

Zowat twee jaar geleden is al beslist om de bibliotheek uit te breiden en dat dossier lijkt nu in een stroomversnelling te komen. Een architectenbureau uit Antwerpen heeft de opdracht voor een studie gekregen en in de begroting van dit jaar is 1,75 miljoen euro voorzien. De boeken krijgen extra plaats, de afdeling audio visuele middelen wordt groter, er komt nog een polyvalente ruimte en er wordt gedacht aan een leescafé. Ideaal om 'Het Verboden Bacchanaal' van Simon Vestdijk te lezen.

politiekar-weer-beschadigd

Politiekar weer beschadigd

De politie had de voorbije dagen de tekstkar geplaatst op de toegangsweg tot Lindeman. Op vraag van het wijkcentrum was er een boodschap op geplaatst die waarschuwde voor onaangepast rijgedrag. Maar vandalen hebben de beide banden van de kar stukgestoken en de stekker gestolen. Het is de derde maal dat de tekstkar het mikpunt was van vandalisme. Er is een pv opgesteld, de politie is met een onderzoek naar de dader(s) gestart, er ligt alvast een herstellingsfactuur klaar.

glazen-stolpen-gestolen-tijdens-vakantie

Glazen stolpen gestolen tijdens vakantie

Toen een familie uit de Guido Gezellelaan terugkeerde uit vakantie, wachtte een onaangename verrassing. Uit hun portaal waren twee decoratieve glazen stolpen - 40 cm hoog met zand en kaars - ontvreemd. Nochtans kwam iemand geregeld de rolluiken op- en aflaten, om het huis er niet onbewoond te laten uitzien, Maar ook dat heeft uiteindelijk niet geholpen.

anton-clijmans-maakt-muziek-voor-promoclip

Anton Clijmans maakt muziek voor promoclip

Wouter Bongaerts uit Genk en Eser Unal uit Houthalen, 2 pas afgestudeerde animatiestudenten van de KHLIM, kregen eind 2010 de opdracht om voor de KHLIM een 'tv-spot' te maken, die vanaf 10 februari zal vertoond worden in alle Limburgse bioscopen. Uitgangspunt was de slogan "Word de beste versie van jezelf". Voor de filmmuziek kwamen ze aankloppen bij onze dorpsgenoot Anton Clijmans, laatstejaars aan de PHL Pop & Rock Academie. En zo groeide een samenwerking tussen (…) Lees het hele bericht

heusden-zolder-hoopt-op-fairtrade-toffee

Heusden-Zolder hoopt op Fairtrade-Toffee

Op 14 februari maakt Fairtrade Limburg op een Limburgse markt bekend wie de FairtradeLimburg-toffee krijgt. Dat is het felgekleurde limburgsymbool, gemaakt van papier-maché en gevuld met fairtradechocolade. Zoals een piñata dus. Eén Fairtrade-toffee wordt ter plaatse stukgeslagen, zodat iedereen kan meesnoepen, een tweede toffee wordt uitgereikt aan een organisatie, als dank voor haar inzet om in Limburg de verkoop van fairtrade te doen stijgen. Op 10 februari wordt op Lees het hele bericht

gelukkig-chinees-nieuwjaar

Gelukkig Chinees Nieuwjaar

Heel talrijk zijn ze niet, de inwoners van Chinese afkomst in Heusden-Zolder, maar er zijn er wel, zowel die al langer hier wonen als tijdelijke verblijvers in De Bark. Hen allen wensen we een gelukkig Chinees Nieuwjaar toe. Voor de Chinese kalender begint het jaar van het konijn. Overigens hebben we de menukaart van het lokale Chinese restaurant eens doorzocht en van 1 tot en met 82 vind je geen enkel gerecht met konijn.

babyborrel-voor-350-nieuwkomers

Babyborrel voor 350 nieuwkomers

De gemeente organiseert voortaan een babyborrel voor de kinderen die in het afgelopen jaar zijn geboren, dit jaar zo'n 350. De eerste editie heeft plaats op zondag 27 maart in Muze. Het is de bedoeling er een gezellige middag van te maken, waarin een praatje kan gemaakt worden maar waar ook ruimte is om te spelen, beleven en ontdekken. Op hetzelfde moment wordt ook getoond wat ouders en kinderen van 0 tot 3 jaar kunnen verwachten op het vlak van fairtrade, hergebruik, (…) Lees het hele bericht

initiaties-boksen-en-zaalvoetbal-van-start

Initiaties boksen en zaalvoetbal van start

In de sporthal van Berkenbos zijn vandaag twee nieuwe sportinitiaties van start gegaan. Enerzijds het zaalvoetbal, dat vooral mikt op jongeren (12+) die voor het eerst willen kennismaken met het futsal, of die door het slechte weer niet op een buitenveld aan de slag kunnen. En daarnaast is er opnieuw 'Opboksen' een boksinitiatie voor beginners, die vooral gericht is op technieken en zelfcontrole. Vandaag bij de start was de belangstelling nog beperkt, maar iedereen is ook de volgende woensdagen welkom, de zaalvoetballers om 14 uur, de boksers om 15 uur. Meer info (foto's Rudi Coomans)

inbraak-in-de-vrunstraat

Inbraak in de Vrunstraat

Afgelopen nacht zijn onbekenden binnengedrongen in een woning in de Vrunstraat. De inbraak werd vanochtend opgemerkt.

faillissement-1

Faillissement

Eerder vandaag meldden we dat de afgelopen jaren heel wat bedrijven en zaken zijn bijgekomen in Heusden-Zolder. En hoewel uit de cijfers van januari blijkt dat in heel Vlaanderen - behalve het arrondissement Tongeren - het aantal faillissementen aan het dalen is, gaan ook hier nog geregeld zaken over de kop. Zo heeft de rechtbank van koophandel de bvba Omnio uit de Koolmijnlaan failliet verklaard. Die baatte tot een tijd geleden een bakkerij uit in de buurt.

volgende-week-een-ode-aan-wannes

Volgende week een ode aan Wannes

Onder de noemer 'Gesloten hart - Ode aan Wannes Van de Velde' brengen Lucas Van den Eynde, Tiny Bertels, Kathleen Vandehoudt en Tom Vanstiphout op zaterdag 12 februari in Muze een hommage aan de Antwerpse volkszanger. Zijn werk wordt in de bloemetjes gezet met frisse nieuwe interpretaties. Samen met Stefan Wellens [orkestleider & arrangeur van de groep van Wannes Van De Velde] zijn de 4 aan de slag gegaan met de muziek en vaak geestige teksten. Wannes kon met zijn authentieke muziekstijl een eigen nieuwe wereld scheppen en baseerde zich vaak op de Griekse Rembetiko-stijl, waarbij humor en weemoed elkaar kruisen. Tickets: € 18, € 15 (vvk)

werkgelegenheid-blijft-groeien

Werkgelegenheid blijft groeien

De VDAB heeft vorig jaar uit Heusden-Zolder 712 vacatures ontvangen, een stijging met 33,6 % ten opzichte van 2009.De ontwikkeling van onder meer het bedrijventerrein De Schacht en de start van heel wat nieuwe zaken heeft de werkgelegenheid sterk doen toenemen. In 1998 waren er binnen de gemeente 6.693 arbeidsplaatsen, 10 jaar later was dat aangegroeid tot 9.584. Het aantal btw-plichtigen is tussen 2000 en 2010 met een kwart gestegen tot 1.966. In 2008 waren 2.573 inwoners ingeschreven als zelfstandige of helper, en ook dat is een kwart meer dan in 2.000.

theater-zuidpool-speelde-lucifer

Theater Zuidpool speelde Lucifer

Theater Zuidpool was vanavond te gast in Muze met de voorstelling 'Lucifer'. Gastacteur was de onovertrefbare Jan Decleir. (foto Lenscollectief)

winnaars-van-eindejaarsactie-zijn-bekend

Winnaars van eindejaarsactie zijn bekend

Vanavond hebben de handelaars van winkelcentrum Cité de prijzen uitgereikt van hun eindejaarsactie. Dat zijn traditiegetrouw aankoopbonnen die in de plaatselijke winkels kunnen gebruikt worden. De eerste prijs ging naar Sonja Switten uit Houthalen, de tweede was voor Raf Mertens uit Zolder en de derde voor Ellen Theunis uit Heusden.

gevaarlijk-op-de-weg-1

Gevaarlijk op de weg

Een combinatie van vriestemperaturen, bevroren ondergrond en regen maken het momenteel erg gevaarlijk op de wegen in en rond Heusden-Zolder. Op sommige plaatsen is het erg glad, ook opletten als je nog te voet op pad moet. Ook elders in Limburg is het levensgevaarlijk. De op- en afritten van de autosnelwegen zijn spiegelglad en er zijn tal van ongevallen gebeurd, ook de bruggen zijn gevaarlijk.

kabels-gestolen-op-bouwwerf

Kabels gestolen op bouwwerf

Onbekenden zijn afgelopen nacht binnengedrongen op een bouwwerf in de Guido Gezellelaan. Ze gingen aan de haal met kabels. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

het-weer-wisselvallig-en-winderig

Het weer: wisselvallig en winderig

De volgende uren komt er stilaan een zonale luchtstroming op gang. Dat houdt in dat er vanuit het westen tot het zuidwesten zachtere lucht komt opzetten. Deze lucht is echter gestoord waarbij er ook regen op het programma staat. De volgende dagen verlopen relatief zacht, maar winderig en er valt van tijd tot tijd regen.
Vandaag is het somber na de middag en er kan af en toe een flinterdun sneeuwvlokje vallen. Later komt er wat regen opzetten. Bij maxima rond het vriespunt wordt het echter opletten (…) Lees het hele bericht

the-solarcompany-geeft-zonnepanelen-voor-daklozen

The Solarcompany geeft zonnepanelen voor daklozen

Het bedrijf V&R The Sonarcompany uit de Mijnwerkerslaan pakt op de beurs Bouwinnovatie in Hasselt uit met een stunt voor het goede doel. Voor elke 10 gezinnen op zoek naar informatie over energiezuinig wonen doet V&R 1 zonnepaneel cadeau aan thuislozencentrum Sonar. Op het dak van Sonar is plaats voor 54 panelen.“We beseffen dat het op het eerste zicht een beetje een gek idee lijkt, zonnepanelen schenken aan daklozen.”, vertelt algemeen directeur Rudi Vandromme. (…) Lees het hele bericht

regi-is-klaar-voor-the-mix-xl

Regi is klaar voor The Mix XL

Op 12 februari zet Regi Penxten naar jaarlijkse gewoonte de Ethias Arena weer op stelten met Regi in the Mix XL, een programma dat hij de afgelopen weken in Zuid-Afrika heeft voorbereid. Dit jaar wordt de party nog grootser en duurt dot 5 uur 's morgens. Uiteraard nodigt hij een heleboel gastartiesten uit: DHT featering Edmee, al 15 jaar een legende in de internationale dance scene, The Ditch, bekend van hun nummer ‘Far Away’ en van de dancehit ‘Hold On’ samen met Regi en verder Nelson Moraïs, Ameerah, Koen Buyse van Zornik en de ploeg van Scala. Dat wordt overgoten met veel special effects, lichtshows en DJ Battles. Tickets: 26 euro (excl. reserveringskosten) op www.proximusgoformusic.be

heusdense-revue-op-volle-toeren

Heusdense revue op volle toeren

De Heusdense revue draait op volle toeren. 't Heusdens Volksteater heeft al een druk speelweekend achter de rug in 't Kuipershof met zijn voorstelling 'Zwarte Snief'. In grote lijnen komt het verhaal erop neer dat de crisis tot een heropening van de mijnen noodzaakt, maar of dat allemaal vlot verloopt is een ander verhaal. Robby Steenberghs is de auteur, Jean Penxten de regisseur. Daarnaast zijn er natuurlijk de onmisbare ingrediënten van de revue: het dialect, de mannen in vrouwenrollen, ballet, live-zang en orkest. Er zijn nog plaatsen voor de voorstellingen op woensdag 2 februari, dinsdag 8 februari, vrijdag 11 februari, vrijdag 18 februari en zondag 20 februari. Kaarten kosten € 7,50 in voorverkoop (0471-377 966)