Archief maart 2013

bolderberg-met-forfaitcijfers

Bolderberg met forfaitcijfers

FC Bolderberg heeft vandaag Eendracht Houthalen verslagen met 5-0, bij de rust stond het al 3-0. (foto Yves Maex)

kommil-foo-blijft-grappig-en-muzikaal

Kommil Foo blijft grappig en muzikaal

Ook in het nieuwste programma 'Breken' blijven de Walschaerts-brothers van Kommil Foo grappig en muzikaal. Het Muzepubliek genoot. (foto Lenscollectief)

op-wandel-in-de-pseudo-lente

Op wandel in de pseudo-lente

Ik weet het, het zijn geen temperaturen voor Pasen Maar anderzijds blijft het vanaf vandaag toch langer licht en in de natuur merk je toch ook al een aantal tekenen van de lente. Dus trok Gust Ischen op wandeling in Viversel en Meylandt en zag er wilgenkatjes, broedende eenden en vroege vissers. (meer foto's)

vck-geeft-het-uit-handen

VCK geeft het uit handen

In het volleybal heeft VCK Bolderberg A een 3-1 nederlaag geleden bij VC Walhain. Cijfers zeggen in dit geval niet alles want Bolderberg had alles in handen om de partij te winnen maar gaf het uit handen, zeker in de laatste set. Setstanden: 25-22, 25-23, 20-25 en 27-25.

fijne-pasen

Fijne Pasen

De redactie van Internetgazet Heusden-Zolder wenst alle lezers fijne paasdagen.

de-kijk-van-richie-17

De kijk van Richie

De paasklokken zijn ook gemoderniseerd.

kaulille-te-sterk-voor-sk-06

Kaulille te sterk voor SK 06

In de vierde provinciale A van het voetbal heeft SK Heusden 06 zaterdagavond met 5-1 verloren van een erg sterk Kaullille.

jeugdvoetbal-blijft-aanspreken

Jeugdvoetbal blijft aanspreken

Jeugdvoetbal is nog altijd populair. Dat is vandaag nog maar eens gebleken op de terreinen van SK Heusden 06. Daar daagde een pak volk op om te supporteren voor de zowat 60 jeugdploegen die er deelnamen aan het paastornooi. Er vielen geen punten of klassementen te rapen maar de inzet was daarom niet minder. (meer foto's van Davy Neuteleers)

tanja-helpt-de-koude-verbijten

Tanja helpt de koude verbijten

Een pak dapperen hebben vandaag op Circuit Zolder de koude verbeten en het beste van zichzelf gegeven in de hoop finalist te worden van de Isostar Challenge. Het ultieme doel is dus mee de Galibier te beklimmen na een professioneel begeleide voorbereiding. En eerlijk gezegd, de aanwezigheid van Tanja Dexters en haar 'bemoedigende woorden' waren een opwarmertje voor velen. (meer foto's van Davy Neuteleers)

jonge-vandalen-vernielen-deel-bos

Jonge vandalen vernielen deel bos

Jonge vandalen hebben een deel van het pas aangeplante bos aan de Sint-Janskapel vernield. Ze werden door een buurtbewoner op heterdaad betrapt toen ze al tientallen planten hadden uitgerukt. De buurtbewoners hebben in de mate van het mogelijke de boompjes en struiken weer ingeplant.

zolder-verliest-van-lummen

Zolder verliest van Lummen

In derde provinciale A heeft Vrijheid Zolder vandaag zijn wedstrijd tegen Lummen verloren met 0-1.

een-uurtje-minder-slapen

Een uurtje minder slapen

Vannacht schakelen we over op het zomeruur, om twee uur wordt het dan drie uur. Concreet betekent dat een uurtje minder slapen of een uurtje minder stappen. Morgenavond blijft het dan ook een uur langer licht. En dan maar hopen dat paasklokken en -hazen hun uurwerk ook aanpassen.

omleiding-door-gaslek-in-lummen

Omleiding door gaslek in Lummen

Wie vanuit Heusden richting Lummen rijdt, moet er rekening mee houden dat de weg afgesloten is kort voor de rotonde, die naar de snelweg leidt. Er is daar een gaslek vastgesteld, de brandweer kwam ter plaatse en heeft de weg afgesloten. Het verkeer moet omrijden.

bbc-zolder-wint-ondanks-champagnekater

BBC Zolder wint ondanks champagnekater

Terwijl de champagnebubbels nog nazinderden, moest kersvers basketkampioen KBBC Zolder vrijdagavond alweer een inhaalmatch verwerken. Het werd dan ook logischerwijze een moeizame partij, ook al omdat de buit uiteraard binnen is. Het werd toch een logische 23-52 zege in de sporthal van Orly Hasselt A. Op 13 april volgt de laatste wedstrijd thuis tegen Lummen, derde in de stand.

motivatie-is-zoek-bij-si

Motivatie is zoek bij SI

In de tweede nationale van het zaalvoetbal is SI Heusden-Zolder er niet in geslaagd een verlengstuk te breien aan de overwinning van vorige week in Schoten. De club heeft dan ook niets meer te winnen of te verliezen en dat was duidelijk gisteravond in Tongeren: de ploeg stond verdedigend nergens en kreeg daardoor een 8-4 te slikken. Nog twee wedstrijden te gaan.

verbouwingen-ophaalgebouw-schieten-op

Verbouwingen ophaalgebouw schieten op

Ondanks de problemen met het winterweer zijn de werken aan het ophaalgebouw al goed opgeschoten. Er zijn al heel wat muren gemetseld, er is beton gestort, enkele originele delen zijn gerestaureerd, ... hoe dan ook is er uiteraard nog heel wat werk voor het CVO de verhuiswagens kan laten aanrukken, maar het begint vorm te krijgen. (meer foto's van Marina Poelmans)

het-weer-het-blijft-te-koud

Het weer: het blijft te koud

Een krachtig hogedrukgebied over het noorden en oosten van Europa is de sturende motor van het koude weer in onze streken. Terwijl depressies en storingen, vergezeld van zachtere lucht, verwoede pogingen ondernemen om onze regio te veroveren, blijven we nog even gevangen in koude luchtstromingen.
Morgen is het overwegend zwaar bewolkt en een lokaal drupje motregen is na de middag niet uitgesloten. Voor de middag zijn evenwel enkele opklaringen mogelijk. Maxima rond 7 graden.
Zondag zijn er (…) Lees het hele bericht

diefstal-uit-auto-1

Diefstal uit auto

In de Mommestraat zijn - wellicht vannacht - een aantal kleine spullen zoals sigaretten gestolen uit een auto. Daarbij is geen schade aangericht, want de deuren van de auto waren niet gesloten.

opvang-zwaait-chauffeur-raymond-uit

Opvang zwaait chauffeur Raymond uit

De kinderen van de buitenschoolse opvang nemen vandaag afscheid van Raymond de buschauffeur, want hij gaat met pensioen. Raymond - zoals op de foto altijd te vinden voor een grapje - was populair bij de kinderen. Zelf werd hij de laatste dagen ook geregeld emotioneel, zeker als hij werd getrakteerd op tekeningen, versjes en met vlaggetjes werd opgewacht. Vrijdagnamiddag kwam dan zijn laatste rit van de scholen naar de opvang. (foto Ana Moran)

diefstal-met-geweld-in-telefoonwinkel

Diefstal met geweld in telefoonwinkel

Kort voor de middag zijn vier onbekenden de Mobistarwinkel aan de Meylandtlaan binnengestapt. Ze vroegen uitleg over een aantal spullen die ze zogenaamd wilden kopen. Maar plots bedreigden ze de verkoper - zonder wapens weliswaar - en de man kreeg ook enkele duwen. De daders konden een aantal spullen zoals GSM's en IPads buit maken en sloegen op de vlucht. De verkoper raakte niet gewond. (foto's Davy Neuteleers)

janette-lisowski-wint-boekenbon

Janette Lisowski wint boekenbon

Janette Lisowski is de gelukkige winnaar van de boekenbon ter waarde van € 50, een wedstrijd die de bibliotheek had gelanceerd bij de Reisbabbel. Het was blijkbaar een moeilijke opgave want slechts een 10-tal deelnemers kon alle vragen correct beantwoorden. Janette zat het dichtst bij het juiste antwoord op de schiftingsvraag, er zaten op 31 december om middernacht namelijk 97.252 boeken in de bib, zij gokte op 99.000. Nu mag ze er zelf enkele gaan kopen.

eversel-neemt-afscheid-van-oude-school-slot

Eversel neemt afscheid van oude school (slot)

Na de verhuizing van de school in Eversel, kregen de gebouwen allerlei nieuwe bestemmingen. Het meest herinnert zich iedereen uiteraard nog jeugdhuis Bascule dat er zijn groei en bloei kende, alvorens een definitief onderkomen te vinden in zijn huidige lokalen. Maar tot aan de afbraak waren er in de oude school nog heel wat sporen van het jeugdhuis terug te vinden. (foto's Rudi Rykers)

kbbc-zolder-is-kampioen-1

KBBC Zolder is kampioen

KBBC Zolder A is kampioen in de tweede provinciale van het basketbal. Het won donderdagavond zijn inhaalwedstrijd bij Gems Diepenbeek met 57-66. Het moest daarvoor vechten tot op het laatste want de thuisploeg gaf zich zomaar niet gewonnen. Maar uiteindelijk werden de punten binnengehaald en kan Zolder - dat alle matchen won dit seizoen - in de rangschikking niet meer worden bijgebeend. De champagnekurken konden knallen. Volgend jaar dus in eerste provinciale en dat is een opsteker voor de (…) Lees het hele bericht

jonge-kunstenaars-tonen-hun-werk-1

Jonge kunstenaars tonen hun werk

De kleuters van het wijkschooltje in Ubbersel organiseerden vandaag een heuse kunsttentoonstelling. De ouders en grootouders toonden veel belangstelling voor de vele kunstwerkjes. Een bijhorende presentatie toonden hoe hun kleutertjes met de nodige creativiteit de verschillende kunstige eieren tot stand brachten de afgelopen drie weken. (meer foto's)

op-paastocht-met-de-grootouders

Op paastocht met de grootouders

De kleuterschool van 't Molenholleke in Zolder nodigde de grootouders uit voor een leuke paastocht in het bos samen met hun kleinkind. Ze mochten de voetsporen volgen en het verhaaltje vertellen bij de grote prenten die ze op hun tocht tegenkwamen. Na de tocht daagde de paashaas op en verwende de kleuters met een paaseitje. (meer foto's)

op-pad-met-de-gps

Op pad met de GPS

Kris Van Loo gaf vandaag een GPS-workshop voor beginners in de bibliotheek. Na een uiteenzetting trokken de cursisten op pad om de theorie in de praktijk om te zetten. Voor de geïnteresseerden zijn er nog vervolgcursussen Mapsource (18 april) en BaseCamp (16 mei), telkens van 9 tot 17 uur. Een fiets- of wandelgps en een laptop met vooraf geïnstalleerde kaart zijn wel nodig.

vandaag-gezien-28-maart-2013

Vandaag gezien

In Boekt.... terwijl de pasgeboren kleine Jarne warmpjes binnen zit, houdt zijn grote broer buiten de wacht. (foto Yves Maex)

geen-award-voor-nutrilab

Geen award voor Nutrilab

Het is Aristoco uit Diepenbeek dat vanavond de IWT Award heeft gewonnen. Damhert-dochter Nutrilab heeft het dus niet gehaald.

gemeente-stelt-klimaatactieplan-op

Gemeente stelt klimaatactieplan op

Een eerste discussiepunt vanavond op de gemeenteraad was Circo Paradiso. Iedereen staat daar achter het initiatief en de bijkomende middelen voor het kunstenfestival. Alleen zal de evaluatie achteraf op vraag van de oppositie niet alleen op het schepencollege gebeuren, maar ook in de gemeenteraadscommissie. De sportraad wil de statuten wijzigen en de raad niet alleen openstellen voor afgevaardigden van clubs maar ook voor andere inwoners van Heusden-Zolder die hun deskundigheid hebben of interesse (…) Lees het hele bericht

vandalisme-en-diefstal-2

Vandalisme en diefstal

Een inwoonster van de Kanaalweg belde gistavond de politie omdat een vandaal zich had beziggehouden met het verplaatsen van zakken met pallets naar haar parkeerplaats. Eén van de zakken was daarbij gescheurd en alles lag vol met pallets. In de Rijkelstraat is gisteren in de vooravond een inbraak in een woning vastgesteld.

gouverneur-bezocht-bocasa-en-zorgwoning

Gouverneur bezocht BoCasa en zorgwoning

Gouverneur Herman Reynders heeft vandaag een bezoek gebracht aan Carehome of the Future bij BoCasa in Bolderberg. Carehome of the Future is een initiatief van Living Tomorrow dat samen met een 65-tal bedrijven en kenniscentra de toekomst van de gezondheidszorg toont. Het gaat om een zorgwoning, een zorgkamer en een apotheek van de toekomst. Het is de bedoeling dat de zorgsector er op verkenning kan komen. Daarnaast wordt er het woonzorgcentrum Serviceresidentie BoCasa gebowud met 90 bedden en (…) Lees het hele bericht

nog-enkele-kaarten-voor-kommil-foo

Nog enkele kaarten voor Kommil Foo

Morgen en zaterdag telkens om 20u15 staat Kommil Foo telkens met 'Breken' in de schouwburg van Muze. Het was al snel een stormloop op kaarten en beide voorstellingen waren dan ook snel uitverkocht. Maar voor beide dagen zijn nu toch nog enkele plaatsen vrijgekomen. Snel reageren bij Muze is de boodschap, 011-80 80 98. (foto Marieke Verfaillie)

tanja-dexters-meter-van-isostar-challenge

Tanja Dexters meter van Isostar Challenge

We berichtten gisteren al over de Isostar Challenge die zaterdag op Circuit Zolder de 3 finalisten voor de beklimming van de Galibier moet selecteren. Vandaag hebben de organisatoren bekendgemaakt dat Tanja Dexters Roos Vanacker opvolgt als meter van het project. Zij komt zaterdag de deelnemers ook aanmoedigen, maar vraag ons niet op welke manier ...

valt-damhert-weer-in-de-prijzen

Valt Damhert weer in de prijzen

Het IWT, het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie, reikt straks om 18 uur voor de derde maal zijn IWT Innovatie Awards uit. Daarmee wil het IWT het belang van innovatie ook bij het brede publiek onder de aandacht brengen, en wil het de steun van de Vlaamse overheid aan innovatieve bedrijven onderstrepen. En opvallend in de categorie 'award voor projecten met een belangrijke maatschappelijke relevantie komen alledrie de genomineerden uit Limburg: Nutrilab - een onderdeel (…) Lees het hele bericht

the-rhythm-junks-presenteren-nieuwe-cd

The Rhythm Junks presenteren nieuwe CD

Zaterdagavond stellen The Rhythm Junks hun nieuwe CD voor in de balzaal van Muze. Het wordt een album zonder toeters en bellen met alle nummers geschreven voor en uitgevoerd door de originele drietand: bas, drums, harmonica. De songs kraken harder dan vroeger, dan weer borstelend, dan weer slaand, zacht en hard, ruw en rauw. Voor zanger-harmonicaspeler Steven De bruyn is het uiteraard weer een thuismatch maar zanger-bassist Jasper Hautekiet en drummer Tony Gyselinck voelen zich hier al evenzeer thuis. www.therhythmjunks.com. De deuren gaan open om 22 uur, het concert start om 22u30, er is nog een afterparty met DJ Lena. Tickets: € 12, € 9.

eversel-neemt-afscheid-van-oude-school-5

Eversel neemt afscheid van oude school (5)

We schreven het gisteren al, op de zolder van een oude school kan je altijd onverwachte schatten aantreffen. En kijk ook eens naar de binnenkant van de dakconstructie. (foto's Rudi Rykers)

sint-vincentius-zoekt-nog-bruikbare-spullen

Sint-Vincentius zoekt nog bruikbare spullen

De Sint-Vincentiusvereniging Heusden-Zolder vraagt aan de bevolking nog eens om allerlei nog bruikbare spullen binnen te brengen, die je zelf niet meer nodig hebt maar die een nuttige bestemming kunnen krijgen bij behoeftigen. Het gaat daarbij vooral om (propere) kleding, schoenen, speelgoed, huisraad, toestellen, enz. Iedereen kan dit binnenbrengen in het verdeelcentrum dat is ondergebracht in het schooltje van de Mommeplas, Sint-Lutgardisstraat 87. Het centrum is geopend op maandag, dinsdag (…) Lees het hele bericht

een-gewonde-bij-drievoudige-botsing

Eén gewonde bij drievoudige botsing

Rond kwart voor twee vanmiddag zijn in de Pastoor Paquaylaan drie wagens gebotst. Eén persoon raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

paasontbijt-in-de-springplank

Paasontbijt in De Springplank

De leerlingen van het derde leerjaar van De Springplank in Eversel schoven vandaag aan voor een paasontbijt. Ze veroberden boterhammen met choco, confituur en smeerkaas die ze allemaal zelf hadden gesmeerd. Verder op het menu yoghurt en fruit en uiteraard het onmisbare paaseitje. Iedereen was het erover eens: dit is voor herhaling vatbaar.

wie-zal-de-galibier-beklimmen

Wie zal de Galibier beklimmen?

Meer dan 1.000 kandidaten hebben zich ingeschreven voor de Isostar Challenge 2013. De inzet is de beklimming van de Col du Galibier op 31 augustus en dat tijdens Climbing for Live. Maar het gaat om meer dan dat. De drie uiteindelijke finalisten gaan niet onvoorbereid: ze krijgen vijf maanden lang een professionele sportcoaching van Energy Lab. Maar zover zijn ze nog niet want het aantal kandidaten is ondertussen teruggebracht tot 200. En die moeten nu zaterdag op Circuit Zolder de loodzware testen op hun fysieke paraatheid en motivatie daarstaan. Van 9 uur tot 9u30 is er de selectieproef voor Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant, van 10u15 tot 10u45 volgen de proeven voor Brussel, Oost- en West-Vlaanderen ven van 11u30 tot 12 uur die van Waals-Brabant, Luik, Henegouwen, Namen en Luxemburg. En nadien zijn de drie dapperen gekend.

bart-renders-nieuwe-coach-van-vck-a

Bart Renders nieuwe coach van VCK A

Bart Renders wordt de nieuwe trainer van de A-ploeg van volleybalclub VCK Bolderberg. De club zocht langer een coach, omdat Bart Stulens slechts tijdelijk het roer overnam. Met Bart Renders hebben ze iemand gevonden met roots in Bolderberg, zijn grootmoeder woonde tot vorig jaar in de Vrunstraat en zijn vader groeide er op in de schaduw van de sporthal. Als trainer was hij aan de slag bij de dames van Haasrode, was speler-trainer bij de heren van Haasrode, nadien trainde hij Wespelaar en tot nu is hij trainer-coach van Mendo Booischot.

eversel-neemt-afscheid-van-oude-school-4

Eversel neemt afscheid van oude school (4)

Niets is zo boeiend dan rond te snuisteren op de zolder van een oude school. Daar vind je soms nog relikwieën zoals oude banken, stoelen en misschien wel links of rechts een slecht rapport of strafwerk. (foto's Rudi Rykers)

laurens-vanthoor-klaar-voor-blancpain-en-fia

Laurens Vanthoor klaar voor Blancpain en FIA

Het Belgische raceteam Audi WRT heeft vandaag officieel zijn team en programma voorgesteld. Het neemt met drie bolides deel aan de Blancpain Endurance Series en de FIA GT Series. In één van de auto's neemt Laurens Vanthoor plaats en hij wordt opnieuw gekoppeld aan de Monegask Stéphane Ortelli. De FIA GT wordt zondag op gang gevlagd op het Franse Nogaro-circuit, de tweede manche heeft plaats op Circuit Zolder op 19 en 20 april. Voor de Blancpain Endurance krijgen Vanthoor-Ortelli het gezelschap van René Rast, en WRT brengt ook een auto aan de start van de 24 uur van Zolder.

het-weer-geleidelijk-zachter

Het weer: geleidelijk zachter

De koude lucht, die zijn oorsprong vindt in het noorden van Europa kan nog steeds tot over onze streken doordringen. Op het einde van de week gaat het kwik evenwel wat de hoogte in, maar dit gaat gepaard met storingen, waarbij wolken en de neerslagkansen ook toenemen. Veel neerslag wordt er evenwel niet verwacht. Vandaag is het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. Het blijft echter koud bij maxima slechts rond 4 of 5 graden. Er staat bovendien een schrale noordoostenwind.
Vandaag verloopt de (…) Lees het hele bericht

inbraak-in-werfkeet

Inbraak in werfkeet

Bouwwerven en werfketen blijven een geliefd doelwit van dieven en inbrekers. Afgelopen nacht is ingebroken in een werfkeet in de Laarstraat. Daarbij werd een raam stuk geslagen en er zijn sleutels gestolen.

heemkundekring-zoekt-verhalen-uit-wo-i

Heemkundekring zoekt verhalen uit WO I

De Geschied- en Heemkundige Kring van Heusden gaat meewerken aan de herdenking in 2014 van het uitbreken van de eerste wereldoorlog. Daarvoor zoekt de kring mensen die foto's hebben, of brieven uit '14-'18, of die anderen kennen die grote of kleine verhalen weten. De militaire feiten in Limburg waren in de eerste wereldoorlog eerder beperkt, maar toch kwamen er bijvoorbeeld van Limburgers aan het front brieven of verhalen door waarvan er nog heel wat zijn teruggevonden. Wie tips heeft kan een seintje geven aan sylvainhuybrechts[!]hotmail.com

eversel-neemt-afscheid-van-oude-school-3

Eversel neemt afscheid van oude school (3)

We schreven het al eerder: de oude school in Eversel had slechts drie klaslokalen. Maar na al die jaren en met verschillende tussentijdse bestemmingen, vind je nog altijd sporen van het onderwijs terug. Zelfs bordjes met namen van vroegere leerlingen. (foto's Rudi Rykers)

sven-martens-wint-jci-award

Sven Martens wint JCI Award

Sven Martens van het bedrijf 2Pharma uit de Kapelstraat heeft vanavond in Hasselt de JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer 2013 gewonnen. Hij haalde het van drie andere genomineerde. De jury koos voor Martens 'op basis van zijn ijzersterk dossier gecombineerd met de verpersoonlijking van de pijlers van JCI." De trofee werd uitgereikt door gouverneur Herman Reynders en bijgewoond door een grote groep ondernemers. Er waren ook twee topsprekers: Luc Hoyberhs, CEO van Nike in Laakdal en voormalig KS-manager Thyl Gheyselinck die speciaal vanuit Portugal was overgekomen.

werfdieven-en-bermbrand

Werfdieven en bermbrand

In de Vrunstraat hebben dieven afgelopen weekend toegeslagen op een bouwwerf. De feiten zijn vanmorgen vastgesteld. Rond kwart over twee vanmiddag is de brandweer opgeroepen naar de E 314 richting Leuven, waar de berm brandde.

slimacties-5-dronken-8-te-snel

SLimacties: 5 % dronken, 8 % te snel

Zoals aangekondigd hield de politie dit weekend in heel Limburg SLimacties. Ook Heusden-Zolder stuurde een SLim-ploeg de baan op. Alle korpsen samen hebben 64 dronken bestuurders betrapt, 5 % van het totaal. 7 stuurden onder invloed van drugs. 228 auto's zijn geflitst, 8 % van het totaal. 80 bestuurders vlogen op de bon omdat ze reden zonder verzekering, inschrijvingsbewijs of rijbewijs of omdat hun auto technisch niet in orde was. 7 rijbewijzen zijn ingetrokken. Er gebeurden dit weekend heel wat minder ongevallen dan tijdens de grote controles van vorig jaar, maar als het sneeuwt wordt er sowieso voorzichtiger en minder gereden

zaterdag-paastornooi-bij-sk-heusden-06

Zaterdag paastornooi bij SK Heusden 06

Het is een oude traditie dat in het paasweekend de jeugdvoetbalploegen aantreden aan de Noordberm. En ook dit jaar organiseert SK Heusden 06 een paastornooi op zaterdag 30 maart. Daarvoor hebben zich 49 ploegen ingeschreven en daarbij nog eens 11 eigen ploegen: 60 in het totaal dus, zowel preminiemen, duivels als debutanten in de verschillende leeftijdscategorieën. De deelnemende clubs komen overigens uit zowat heel Limburg. De eerste wedstrijden worden om 10 uur op gang gefloten, de laatste om 16u30.

de-fbi-opleiding-zit-erop-voor-geert-luypaert

De FBI-opleiding zit erop voor Geert Luypaert

Helaas voor de heren van de politiezone Heusden-Zolder is Lara Croft in de States gebleven en hun zonechef Geert Luypaert dit weekend alleen teruggekomen. Het beeld hierboven is van een partij virtual shooting, noem het een geavanceerd videospel in een virutele realiteit dat hij samen met een Bulgaarse en een Libanese collega 'speelde'. Afgelopen week volgden nog wat testen en werd er volop geoefend voor de graduation ceremony. Tussendoor volgde nog een trip naar de monumenten van (…) Lees het hele bericht

eversel-neemt-afscheid-van-oude-school-2

Eversel neemt afscheid van oude school (2)

Het gebouw van de oude school gaat nu helemaal tegen de vlakte, maar als je de laatste foto's van het gebouw van buiten en binnen bekijkt, dan kan je er niet naast kijken hoe de tand des tijds er zijn honger heeft gestild. En hoe sommige bezoekers er oneigenlijk gebruik van maakten .... (foto's Rudi Rykers)

kvv-verliest-bij-heur

KVV verliest bij Heur

In tweede provinciale B verloor KVV Heusden-Zolder met 5-1 bij Heur, dat ook een staartploeg is.

bolderberg-in-zijn-element-in-de-koude

Bolderberg in zijn element in de koude

In vierde provinciale A ontpopt FC Bolderberg zich tot een heuse winterploeg want het gaf BS Sport Berbroek Schulen een 4-0 pandoering.

anadol-haalt-zwaar-uit-1

Anadol haalt zwaar uit

In vierde provinciale A heeft SK Heusden 06 met 4-2 verloren van FC Zwartberg. Ook heel wat doelpunten in Bokrijk Sport -Statie Zolder waar het 4-3 werd. Anadol deed er nog een schepje bovenop, het walste over Fenerbahce Beverlo heen met 0-5, bij de rust stond het al 0-3.

viversel-verliest-houthalen-vrijheid-afgelast

Viversel verliest, Houthalen-Vrijheid afgelast

In derde provinciale A heeft Standaard Viversel met 1-2 verloren van VV Lummen.  Houthalen-Vrijheid Zolder is  vandaag afgelast door de staat van het veld.

bbc-zolder-kan-het-ook-op-karakter

BBC Zolder kan het ook op karakter

In het provinciale basketbal hebben de supporters van KBBC Zolder A iedere week maar één vraag: met hoeveel zullen ze vandaag winnen. Nochtans was het gisteren een 71-62 zege op karakter tegen BC Maasmechelen B, onder meer door het ontbreken van Thomas Balette. Deze week moe er op donderdag en vrijdag een inhaalwedstrijd gespeeld worden, nu zal de ware sterkte van de ploeg moeten blijken.

kijken-naar-kunstenaars-in-spe

Kijken naar kunstenaars in spe

De academie voor beeldende kunsten houdt vandaag een opendeurdag en al van in de vroege middag daagden daarvoor heel wat kijklustigen op. Ze zagen dan ook hoe een kunstwerk groeit of konden zich zelfs laten schilderen. (foto Bart Claes)

veel-interesse-voor-tweedehandsspullen

Veel interesse voor tweedehandsspullen

In 't Kuipershof kon je vandaag over de koppen lopen want de Gezinsbond organiseerde daar een tweedehandsbeurs. Daarbij werden vooral kinderkleding en speelgoed aangeboden, want wat moet je ermee als je eigen spruiten het allemaal ontgroeid zijn. Opvallend is dat heel wat kandidaat-kopers al vroeg de beste koopjes hoopten te doen. (foto Julien Maebe)

wandelaars-zijn-niet-bang-voor-koude

Wandelaars zijn niet bang voor koude

Je hebt het misschien al gemerkt, ondanks het winteroffensief waren er vandaag een pak wandelaars onderweg. Wandelend Paal organiseerde immers zijn 'lente-wandeling' in Eversel. Daarvoor daagden veel deelnemers op en die konden zich blijkbaar al stappen zelf opwarmen. (foto Gust Ischen)

vck-a-doet-prima-zaak

VCK A doet prima zaak

In het nationale volleybal heeft VCK Bolderberg A een goede zaak gedaan door De Mitters Wespelaer met 3-0 te verslaan. Beide ploegen hadden de punten nodig in de strijd voor het behoud. VCK toonde zich technisch wat beter. Middenspeler Dries Berckmans was de man van de match. Setstanden: 25-20, 25-22, 25-23.

vck-b-verliest-in-eisden

VCK B verliest in Eisden

In het provinciale volleybal heeft Bolderberg B met 3-1 verloren bij Eisden. De bezoekers startten furieus maar vielen dan stil, de tweede set verliep enorm spannend maar werd verloren, in de derde was het andersom. Enn ook de vierde verliep weer kantje boordje maar VCK liet het enkele keren afweten. Setstanden: 25-18, 26-24, 21-25, 25-23

elliott-murphy-old-rockers-never-die

Elliott Murphy: old rockers never die

Het optreden van Elliott Murphy in Muze was raak: intense rockbalads afgewisseld met kletterende gitaarsolo's doorweven met een volledige unplugged set. Murphy en zijn uitstekende band bezorgden de meer dan 300 aanwezigen ruim twee uur lang kippenvelmomenten. Met ruim 3,5 decennia en 30 albums op zijn teller heeft Elliot Murphy zichzelf als onverwoestbaar gecatalogeerd, trouw ook aan zijn rock- en folkroots. (foto boven: Lenscollectief)
(fot
o's onder en in album: Ria De Clerck)

an-nelissen-neemt-vrouwen-op-sleeptouw

An Nelissen neemt vrouwen op sleeptouw

An Nelissen stond gisteravond in de Muzeschouwburg met de 'Moedermonoloog', een stuk dat vooral vrouwen doet lachen met het moederschap, kinderen, nieuw samengestelde gezinnen, met politiek correcte kinderopvang, enz. (foto Lenscollectief)

eversel-neemt-afscheid-van-oude-school-1

Eversel neemt afscheid van oude school (1)

Het centrum van Eversel ondergaat weer een stukje metamorfose, de oude school wordt momenteel gesloopt om plaats te maken voor 15 moderne, lage energieappartementen. Daarmee verdwijnt een gebouw uit 1950, dat drie klaslokalen bevatte. Eerste en tweede, derde en vierde, vijfde en zesde leerjaar zaten immers samen in één lokaal. Toen de school verhuisde naar een groter gebouw werden de oude lokalen gebruikt door het 'Kinderheil' de kunstacademie en jeugdhuis Bascule. Bij de afbraak zijn nog verrassende vondsten gedaan, zoals letterlijk een fiets op het dak. De komende dagen tonen we u nog de sporen uit het verleden als een laatste adieu aan een gebouw waar veel mensen uit Eversel veel tijd hebben doorgebracht. (foto's Rudi Rykers)

geen-paniek-straatverlichting-is-niet-stuk

Geen paniek: straatverlichting is niet stuk

Begin vanavond niet met zijn allen naar Infrax te bellen omdat de straatverlichting niet werkt. Heusden-Zolder neemt immers deel aan de wereldwijde actie 'Earth Hour' waarbij vanaf 20u30 een deel van de openbare verlichting een uur lang gedoofd worden. Als besparing en om een signaal te geven aan de energieverspilling die ook de leefbaarheid van de aarde mee ondermijnt.

in-eversel-bouwden-ze-houten-vliegtuigen

In Eversel bouwden ze houten vliegtuigen

In Eversel hadden de KWB-ers en de scouts vandaag een gezamenlijke activiteit. 7 creatieve KWB-ers begeleidden 38 kawellen bij de bouw van houten vliegtuigen. 't Schijnt dat het luchtruim boven Eversel nu vol 'drones' hangt.

si-heusden-zolder-versterkt-zich-verder

SI Heusden-Zolder versterkt zich verder

Zaalvoetbalclub MFC SI Heusden-Zolder werkt volop aan de versterking van zijn ploeg voor volgend seizoen en zoekt daarbij vooral ervaren spelers. Zo is nu Mario Hoste (ex-Hoeselt en ex-Koersel) aangetrokken. Samen met Pauwels (Futsal Hasselt), Castellana (F. Beringen), 's Jongers (Reydoms Halen) en belofte Thomas Doumkas zitten ze daarbij al aan vijf nieuwkomers en er volgt wellicht nog transfernieuws.

kwb-schenkt-opbrengst-zoektocht-aan-vzoc

KWB schenkt opbrengst zoektocht aan VZOC

Naar jaarlijkse gewoonte schonk KWB-Heusden de opbrengst van zijn wandel- en fietsfotozoektocht aan een goed doel. Die van editie 2012 ging naar het Vogel – en zoogdierenopvangcentrum in Ubbersel. Eerder werden de KWB-gezinnen al eens warm onthaald in het VZOC en nu keerde de KWB dus terug, met een cheque van 200 euro. (foto Stefan Aerts)

vele-handen-maken-het-werk-licht

Vele handen maken het werk licht

Een kleine 50 vrijwilligers - jong en oud - uit de buurt, van de dorprsraad, van Limburgs Landschap en de KWB hebben vanmorgen letterlijk de handen uit de mouwen gestoken om uiteindelijk 1200 bomen en struiken te planten in het Sint-Jansbos. Met de hulp van een kom soep en de nodige leute trotseerden ze de bittere kouden. De klus was in amper twee uur geklaard zodat de boompjes en struiken in hun nieuwe thuis staken nog voor het begon te sneeuwen. Het Sint-Jansbos is aan zijn nieuwe leven begonnen. (meer foto's van Julien Maebe, Limburgse Landschap en Gust Put)

de-kijk-van-richie-16

De kijk van Richie

't Is koud en de mazout is duur.

probleemloze-verplaatsing-voor-si

Probleemloze verplaatsing voor SI

In het zaalvoetbal heeft SI Heusden-Zolder gisteravond zijn verplaatsing naar Schoten tot een goed einde weten te brengen. De hekkesluiter uit 2de Nat. B had schoon schip gehouden binnen zijn kern en trad aan met een piepjonge ploeg. Het weerde zich kranig maar SI bleek aan het einde van de wedstrijd toch ruim te sterk te zijn, 5-10. Enige minpunten waren de onnodige kaarten zodat volgende week Amajoud en Luyten aan de kant moeten blijven.

junior-journalisten-vallen-in-de-prijzen

Junior-journalisten vallen in de prijzen

Feest vanavond in de bibliotheek want daar werden de laureaten van de wedstrijd 'Junior Journalist' van het Davidsfonds gehuldigd. Dat is een wedstrijd waarmee het Davidsfonds het schrijven en bij uitbreiding lezen bij de jeugd uit het lager en middelbaar onderwijs wil stimuleren. De wedstrijd kreeg in Heusden-Zolder de steun van de bibliotheek en het gemeentebestuur en werd mee gepromoot door de verschillende scholen. Vanavond mochten enkele tientallen verdienstelijke jonge schrijvers een boekenpakket in ontvangst nemen. De grote laureaten waren Femke Carolus, Frone Bortels, Fatima Bali en Sophie Steegmans.

elliot-murphy-en-de-winnaars-zijn

Elliot Murphy: en de winnaars zijn ....

Het is aftellen naar het optreden van rocklegende Elliot Murphy morgen in Muze. Vijf van onze lezers mogen er met zijn tweetjes gratis naartoe, want zij wisten dat het vorige optreden van Murphy dateert van 1982 op het Jefa-Folkfestival. De gelukkigen zijn Marylène Vrolix, Mia Theunis, Clairette Praets, Jos Put en Gert Vanbockryck, allen uit Heusden-Zolder. Proficiat en let the good times roll ....

winter-verjaagt-motoren-van-circuit

Winter verjaagt motoren van circuit

Dit weekend zullen er op Circuit Zolder geen motoren rijden. Normaal had de Motorsportschool Circuitrijden en de No Budget Cup op het programma staan. Maar nu worden vriestemperaturen voorspeld, ijskoude gevoelstemperaturen en zelfs sneeuw, dus is het onmogelijk om veilig met de moto te rijden, laat staan te racen. Alles verschuift dus naar een andere datum.

het-weer-opnieuw-kans-op-sneeuw

Het weer: opnieuw kans op sneeuw

Een storing schuift vanuit het zuidwesten over onze streken en botst daarbij tegen koude lucht van polaire oorsprong met kans op sneeuwval. Na nog enkele koude, maar meestal droge dagen lijkt het kwik eindelijk de goede richting op te gaan.   Vandaag is de zon volop van de partij, maar echt warm wordt het niet. Bij maxima rond 6 graden is het enkele graden te koud voor de tijd van het jaar. Na de middag komt er stilaan meer hoge bewolking opzetten.
Morgen is het zwaar bewolkt tot (…) Lees het hele bericht

over-boeken-en-boten-in-de-springplank

Over boeken en boten in De Springplank

De leerlingen van De Springplank in Eversel hebben heel wat gelezen tijdens de Jeugdboekenweek. In de klas konden ze ‘leestijd’ sparen, als ze flink doorwerkten hadden ze tijd over om te lezen. Voor elk gelezen boek maakten ze een leesbootje en die bootjes werd allemaal in een grote zee geplakt, volledig in het thema 'Een zee van tijd'.

joney-houben-is-trampolinebelofte

Joney Houben is trampolinebelofte

Heusden-Zolder heeft er weer een gymtalent bij. Joney Houben uit Berkenbos (links) behaalde samen met Jarne Windels uit Beringen zilver op de Vlaamse kampioenschappen trampoline synchroon. Beiden zijn lid van Gym90 in Beringen en sprongen voor het eerst samen. Joney werd eerder dit jaar ook al Limburgse kampioen niveau A miniemen 1. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor het Belgisch kampioenschap in mei.

sporthal-olympia-zwaait-maria-uit

Sporthal Olympia zwaait Maria uit

In sporthal Olympia werd vanavond afscheid genomen van Maria die jarenlang de kantine uitbaatte. Ze werd onder meer door de mensen van de vzw Olympia uitgezwaaid en kreeg een bloemetje van burgemeester Mario Borremans. Volgende week donderdag volgt nog een 'uitzwaaidrink' met tonnen bier die tegelijk een welkom is aan haar opvolgers Erik en Sabine die de sportievelingen en andere dorstigen voortaan zullen laven. (meer foto's van Julien Maebe)

600-ton-zout-gestrooid

600 ton zout gestrooid

Officieel is de lente begonnen, maar er is nog nachtvorst voorspeld. Het is dan ook de vraag of de strooiwagens van de gemeente kunnen binnenblijven. De afgelopen maanden zijn ze massaal moeten uitrukken om de wegen sneeuwvrij te houden. Die van de gemeente alleen - de gewestwegen worden door Wegen en Verkeer bediend - hebben tot nu toe 600 ton zout gestrooid, goed voor een kostprijs van ongeveer 45.000 euro. Er wordt alleen een hoofdroute gestrooid, dat betekent 40 km van de 240 km (…) Lees het hele bericht

dit-weekend-overal-slimcontroles-3

Dit weekend overal SLimcontroles

Opgelet als je dit weekend de weg op moet want voor het eerst in 2013 vindt in heel Limburg een algemene SLimcontrole plaats. Dat betekent dat de 17 lokale politiekorpsen en de wegpolitie (voor de snelwegen) er op uittrekken en met mobiele ploegen snelheids- en alcoholcontroles houden, ook je auto en papieren kunnen maar best in orde zijn. De controles vinden overal - en dus ook in Heusden-Zolder - plaats tussen vrijdagavond 22 uur en maandagochtend 6 uur.

dode-bij-ongeval-op-e-314

Dode bij ongeval op E 314

FLASH Op de E314 in Zolder richting Leuven is een dode gevallen bij een zwaar verkeersongeval. Rond 20 voor 10 raakte een  auto geplet tussen twee vrachtwagens. Dat gebeurde vlak bij de brug in Viversel. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar de Nederlandse bestuurster van de auto overleed ter plaatse. Er ontstond snel een kilometerslange file. Maar één rijstrook bleef wel vrij. UPDATE Het slachtoffer is een vrouw van 69 (…) Lees het hele bericht

opendeur-bij-ana-edelsmid

Opendeur bij Ana Edelsmid

Zondag tijdens de Dag van de Ambachten zet ook Ana Edelsmid de deuren van haar atelier in de Champert 53 open voor het publiek. Ana ontwerpt en smeedt handgemaakte, unieke juwelen van zilver en goud. Ze ontdekte haar passie voor het edelsmeden tijdens een verblijf en opleiding in Nicaragua. Terug in België bouwde ze haar atelier uit en sinds september vorig jaar werkt ze met Fairtrade & Fairmined goud, dat is op een duurzame wijze ontgonnen en de mijnwerkers krijgen een eerlijk loon. Zondag van 10 tot 17 uur toont ze hoe ze van een klompje goud een afgewerkt juweel maakt. http://www.ana-juweelontwerp.be

7-paden-rond-sint-janskapel-blijven-behouden

7 paden rond Sint-Janskapel blijven behouden

Zoals we al eerder schreven wordt nu zaterdag van 9 tot 12 het Sint-Jansbos heraangeplant met een kleine 2.000 streekeigen bomen en planten. De boomplantactie wordt begeleid door Limburgs Landschap en gebeurt onder leiding van buurtbewoner en conservator Patrick Bartels. Het gaat om zomereik, wilde lijsterbes, hazelaar, sporkehout, gelderse roos en vlier. Er worden nog altijd vrijwilligers gezocht om mee te helpen, dat mogen ook kinderen zijn, iedereen brengt best zijn spade mee en wordt tegen (…) Lees het hele bericht

vier-inbraakpogingen-in-zolder

Vier inbraakpogingen in Zolder

Gisteravond zijn er liefst vier meldingen van inbraken geweest. Kort voor negen uur kwamen de bewoners van een huis in de Laambroekstraat thuis. Ze zagen nog net twee mannen wegvluchten richting autosnelweg. Het bleek te gaan om inbrekers die een raam hadden stukgeslagen. Een zoekactie in de buurt heeft niets meer opgeleverd. Een uur later hoorde een vrouw in de Rijkelstraat inbrekers in haar huis, die zijn uiteindelijk op de vlucht geslagen. Enkele minuten later meldde een man uit de Nieuwstraat een inbraak bij zijn buren. En nog een tiental minuten later begon in de Michel Scheperslaan het inbraakalarm van een woning te loeien, ook daar hadden inbrekers toegeslagen.

fietser-gewond-bij-val-3

Fietser gewond bij val

Op de Terlaemenlaan kwam gisteravond een fietser ten val. Die zou daarbij zijn schouderblad gebroken hebben. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

collegeleerlingen-gaan-op-schelpenjacht

Collegeleerlingen gaan op schelpenjacht

Zoals ieder jaar gaan tijdens de paasvakantie meer dan 100 leerlingen van het Sint-Franciscuscollege met pak en zak op pad. 3 dagen lang gaan ze op zoek naar een onbekende bestemming en dat al voor de 35ste keer. Het thema dit jaar luidt 'schelpen', maar of dit ook betekent dat ze naar de kust trekken .... de organiserende leerkrachten willen het niet prijsgeven. Maar eerst moeten de leerlingen nog tijdens een testvoettocht bewijzen dat ze mentaal klaar zijn, de juiste uitrusting hebben en de tochttechnieken onder de knie hebben. En dan volgt twee weken later de echte 'Schelpentocht'.

win-vrijkaarten-voor-elliot-murphy

Win vrijkaarten voor Elliot Murphy

Nu zaterdag 23 maart om 20u30 staat de legendarische Elliot Murphy op het podium van de balzaal in Muze. Hij zal er putten uit zijn nieuwe CD 'It takes a worried man' maar ook zijn oudere klassiekers als 'Last of the rock stars' zullen te horen zijn. Typeer zijn muziek als folkrock met een lik country, blues en trash en invloeden van zijn vrienden als Bruce Springsteen, Bob Dylan, Tom Petty, ... Het is dit voorjaar het enige concert in Vlaanderen waarvoor Muze en en de vzw Veenbonk de handen in elkaar sloegen. Een dertigal jaren geleden was Murphy ook te gast op het legendarische JEFA Folkfestival in Heusden. Was dat in 1980, 1982 of 1984? Wie het antwoord weet, mailt met naam en adres naar fransm [!] gencom.be, er zijn 5 keer twee tickets te winnen, de winnaars krijgen een mailtje.

opendeur-bij-kunstsmid-robin-das

Opendeur bij kunstsmid Robin Das

Nu zondag is het de Dag van de Ambachten en dan zet ook kunstsmid Robin Das zijn deuren in de Schootstraat 224 open. Robin is gespecialiseerd in kunstsmeedwerk voor de meest uiteenlopende toepassingen tot grafornamenten toe. Hij laat je een kijkje nemen in zijn atelier, toonzaal en beeldentuin en uiteraard zijn er demonstraties. Van 11 tot 18u30. www.robindaskunstsmid.be

nieuwe-opstelling-voor-kermis-in-zolder

Nieuwe opstelling voor kermis in Zolder

De werken aan het kruispunt voor de kerk van Zolder-Centrum zijn deze week gestart. Die hebben ook hun gevolgen voor de opstelling van de kermis. Daarom zijn foorkramers en gemeentebestuur rond de tafel gaan zitten en ze hebben een akkoord bereikt over een nieuwe opstelling. Daarbij springt vooral in het oog dat de strook voor het gemeentehuis breder wordt zodat daar meer kramen kunnen staan. Struikgewas en planten zijn verwijderd en aanvulgrond is aangevoerd. De nieuwe opstelling geldt al voor de kermis in april.

reisbabbel-in-de-bib-over-fietsen-en-wandelen

Reisbabbel in de bib over fietsen en wandelen

Zaterdag 23 maart van 9 tot 12 uur organiseert de bibliotheek de jaarlijkse 'Reisbabbel'. Wie op reis gaat, kan zich maar best wat voorbereiden, de bibliotheek heeft een massa reisgidsen in huis. Zaterdag staan alvast fietsen en wandelen centraal. Niet alleen aan de andere kant van de aardbol, maar evenzeer voor Vlaamse steden of een rondje Vlaanderen. Of je komt te weten hoe je best van Praag naar Polen fietst, of naar Berlijn of door de Bourgogne. Maar net zo goed gaat het over een (…) Lees het hele bericht

het-weer-wisselvallig-3

Het weer: wisselvallig

De lente heeft het werkelijk moeilijk dit jaar om van start te gaan. Met depressies en storingen in de buurt van onze streken zal dat voorlopig nog even blijven. Bovendien is de aangevoerde lucht nog vrij koud, waarbij het kwik aan de koele kant blijft. Toch wordt het stilaan iets warmer.
Vandaag stagneert het kwik op een graad of 8. Oorzaak zijn de talrijke wolken en bovendien vallen er ook een aantal buien, soms met een winters karakter. Tussen de buien door zijn er echter ook droge perioden met (…) Lees het hele bericht

het-verhaal-van-27-000-km-op-de-motor

Het verhaal van 27.000 km op de motor

Op 23 maart om 20 uur presenteert Dirk Oyen zijn reisreportage 'Afrazië' in manège Hemelrijk in Ubbersel. Hij trok een half jaar lang met de motorfiets door Azië en Afrika, een tocht van meer dan 27.000 km. Die begon met de verscheping van de moto van Antwerpen naar Bangkok in Thailand. Daar toerde hij langs de Mekong in de buurt van Myanmar, Laos en China, vervolgens door Cambodja terug naar Bangkok. Na twee maanden was het tijd om de motor te verschenen naar (…) Lees het hele bericht

bord-geeft-oplaadpunten-aan

Bord geeft oplaadpunten aan

Toerisme Limburg plaatst dezer dagen in heel de provincie borden die aangeven dat ter plaatse de batterij van een elektrische fiets kan worden opgeladen. Ook in Heusden-Zolder zullen die binnenkort te zien zijn

120-bezoekers-voor-de-bark

120 bezoekers voor De Bark

Zowat 120 mensen hebben De Bark bezocht tijdens de Dag van de Zorg. Bij hen ook enkele buurtbewoners, kennissen van vrijwilligers en personeel. Ze kregen een uniek kans om een blik achter de schermen te werpen. Informatiepanelen maakten meer duidelijk over de zorg aan een kwetsbare groep in de samenleving, en vrijwilligers, bewoners en personeel gaven meer uitleg.

de-laatste-week-is-ingezet

De laatste week is ingezet

Neen, Geert Luypaert heeft geen helicopter besteld voor de politie van Heusden-Zolder, hij bracht dit weekend een bezoek aan het luchtvaartmuseum met onder meer heli's en de shuttle Discovery. Ook het pittoreske Occoquian stond op het programma. Ondertussen is op de FBI Academy de laatste week ingezet. De afgelopen week stonden er nog twee interessante rondleidingen op het programma: bij het Hostage Rescue Team (speciale interventie-eenheid van de FBI) en het lab van de Behavioral Science (…) Lees het hele bericht

bouw-aan-illegale-moskee-stilgelegd

Bouw aan illegale moskee stilgelegd

Diensten van de gemeente hebben samen met de politie de bouwwerken aan een nieuwe moskee in de Waterleidingstraat stilgelegd. Het gaat om het oude gebouw waar vroeger een bioscoop werd uitgebaat. Volgens schepen van ruimtelijke ordening Bruno Buyse waren het Roma Kosovaren die zonder aanvraag of bouwvergunning verbouwingen aan het uitvoeren waren om er een moskee onder te brengen. "Bovendien werden daarbij ook de meest essentiële veiligheidsvoorschriften met de voeten getreden. Daarop zijn de werken stilgelegd en die beslissing is ondertussen ook bevestigd door de bouwinspectie van de provincie."

de-kevers-zijn-baas-op-de-omloop

De kevers zijn baas op de omloop

Vandaag organiseerde Kronos Events een testdag op Circuit Zolder en daarbij scheurden heel wat opvallende kevers oftwel Beatles over het asfalt. (foto's Davy Neuteleers)

kvv-heusden-zolder-verloor-uiteraard

KVV Heusden-Zolder verloor (uiteraard)

In tweede provinciale B heeft KVV Heusden-Zolder met 0-3 verloren van Halen.

wouter-ruymen-en-kim-nulens-snelsten-op-12-km

Wouter Ruymen en Kim Nulens snelsten op 12 km

Gelukkig was het weer wat zachter, maar het parcours lag er erg zwaar bij vandaag bij de Vijverrun in Bolderberg. De 12 km bij de mannen werd gewonnen door Wouter Ruymen en bij de vrouwen was Kim Nulens de snelste.
De uitslagen
12 km Mannen: 1. Wouter Ruymen (Kozen) de 12 km in 41:16, 2. Pascal Van Marcke 41:28, 3. Michiel Vanholst 41:32, 4. Geert Schroyen 41:47; 5. Chris Wouters 41:51.
12 km Vrouwen: 1. Kim Nulens (Hasselt) in 47:57, 2. Louisa Frisina (…) Lees het hele bericht

bolderberg-verliest-in-kuringen

Bolderberg verliest in Kuringen

In vierde provinciale C keerde Bolderberg met een 3-2 terug uit Kuringen.

heusden-wint-moeizaam-maar-verdiend

Heusden wint moeizaam maar verdiend

In vierde provinciale A versloeg SK Heusden 06 Bokrijk met 3-0. Anadol speelde 1-1 tegen Wijshagen. Statie Zolder versloeg Breugel met 1-0.

twee-nederlagen-in-derde

Twee nederlagen in derde

In de derde provinciale A van het voetbal heeft Vrijheid Zolder met 0-1 verloren van Ham United. Standaard Viversel verloor met 3-0 in Hechtel.

feest-voor-de-vrijwilligers-van-t-weyerke

Feest voor de vrijwilligers van 't Weyerke

De week van de vrijwilliger was voor 't Weyerke een gelegenheid om een feestje te bouwen met alle vrijwilligers en hen eens een oprechte dankjewel te zeggen. Ze kregen een maaltijd geserveerd en tussendoor bracht Tempo Tempo uit Mol de sfeer en de lach erin. Voorzitter Louis Mentens en coördinator Linda Roosen van de vrijwilligerswerking spraken een dankwoord. En de nieuwe vrijwilligers kregen een ereteken. (meer foto's)

genk-een-maatje-te-groot-voor-bolderberg-b

Genk een maatje te groot voor Bolderberg B

In het volleybal heeft Bolderberg B met 0-3 verloren van Genk B. De bezoekers maakten meteen hun intenties duidelijk en gaven de thuisploeg een pandoering in de eerste set, in de tweede set leek Bolderberg een tijdlang aan te klampen maar moest zich ook gewonnen geven, gelukkig werd de derde set heel erg spannend, maar helaas zorgde een misverstand opnieuw voor verlies. Setstanden: 11-25, 18-25 en 23-25.

is-het-de-gekte-of-de-nervositeit

Is het de gekte of de nervositeit

'Te Gek' bracht zaterdagavond in Muze 'Nerveuze vrouwen'. (foto Lenscollectief)

zolder-a-wint-burentreffen

Zolder A wint burentreffen

In de tweede provinciale van het basketbal heeft BBC Zolder A de buren van BBC Heusden verslagen met 73-61. De thuisploeg sloeg in het eerste kwart een kloofje van 10 punten, en kon dat tegen een fel Heusden nog wat uitbouwen, goed voor een minder makkelijke maar verdiende winst. Met nog vijf matchen te gaan en een 21 op 21 moet het al aardig fout gaan om de titel nog te rateren voor Zolder.

het-autocircus-draait-weer

Het autocircus draait weer

Er was de afgelopen dagen hard gewerkt om het circuit en omgeving sneeuwvrij te krijgen, maar vandaag heeft de Belgian Open Race wel probleemloos plaatsgevonden. Op het programma de BGDC en de Smartcup. Kris Geudens en Geert Verwimp waren de eerste winnaars van het seizoen. (meer foto's van Davy Neuteleers)

aan-afval-helaas-geen-gebrek

Aan afval helaas geen gebrek

Zoals aangekondigd heeft vandaag al een deel van de jaarlijkse zwerfvuilopruiming plaatsgevonden. De overige acties kunnen omwille van het winterweer nog voortgezet worden tot en met volgende week zondag. De dorpsraad Heusden trok op pad, onder meer op het 'oude routeke tussen Exelgaarden en de Ramp'. Het resultaat: 25 volle vuilniszakken en nog een hoop groot afval. (foto's Julien Maebe)

meeuwen-te-sterk-voor-si

Meeuwen te sterk voor SI

In het zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder gisteravond in eigen zaal een plak kletsen gekregen van Meeuwen: 2-8. Na de 1ste overwinning van 2013 vorige week ging SI vol vertrouwen op zoek om naar de bevestiging maar winst zat er op geen enkel moment in, daarvoor waren te bezoekers te sterk. Bij de rust stond het 1-3.

zita-swoon-group-verrast

Zita Swoon Group verrast

Een verrassend optreden van de Zita Swoon Group gisteravond in Muze, waarbij de muziek de centrale spil is van verschillende disciplines. (foto Lenscollectief)

straat-net-een-week-verlengd-door-winterweer

Straat.net een week verlengd door winterweer

Dit weekend organiseert Limburg.net samen met de gemeentebesturen voor de vijfde maal straat.net. Dat is een actie waarbij scholen en verenigingen tegen betaling het zwerfvuil langs de wegen opruimen. En dat blijkt tegenwoordig helaas meer dan ooit nodig te zijn. Ook in Heusden-Zolder trekken verenigingen en dorpsraden op pad. Maar het zal niet overal even makkelijk zijn om te ruimen want er liggen hier en daar nog vlekken en hopen sneeuw, daarom heeft Limburg.net beslist om de opruimactie te verlengen tot en met zondag 24 maart. (foto Julien Maebe)

het-weer-laatste-sneeuw

Het weer: laatste sneeuw?

Een storing verbonden aan een depressie nabij Schotland schuift over onze streken en wordt later gevolgd door minder koude lucht. Tijdens het weekend komt het kwik hoger uit en ook in de nacht wordt het minder koud. Na het weekend wordt de stijgende lijn van het kwik verder gezet, maar af en toe gaat het regenen.
Morgen stroomt minder koude lucht over onze streken, waarbij het kwik kan oplopen tot 8 graden. Hierbij dooit het algemeen en wolken domineren vaak. Op een regenbui na, is het meestal (…) Lees het hele bericht

zondag-vijverrun-in-bolderberg

Zondag VijverRun in Bolderberg

Het was de afgelopen weken geen lachertje voor de atleten om te trainen maar hopelijk zijn ze tijdig klaar geraakt voor de VijverRun van nu zondag. Vertrekken en inschrijven aan de Witte Zaal in Bolderberg. De afstanden zijn 1 km (kidsrun om 12u30), 5 km (13 uur), 12 km (14 uur) en natuurlijk het koninginnennummer, de 33 km die om 12 uur van start gaat.

berenhuis-vraagt-steun-voor-fotowedstrijd

Berenhuis vraagt steun voor fotowedstrijd

Cera steunt maatschappelijke projecten en dus ook Het Berenhuis. Elk jaar vraagt Cera om foto's te sturen van de gesteunde projecten. Een professionele fotograaf kiest daaruit 30 foto's, waarop het publiek mag stemmen. De beren zijn apetrots dat er dit jaar drie foto's geselecteerd werden. Maar ze vragen nu aan het publiek de hulp om te stemmen voor de foto 'Nieuwe bewoners van Heusden-Zolder' . Het zijn de kleuters van De Toverfluit, hangend aan de ijsberen in de Brugstraat in Heusden-Zolder. Stemmen kan via deze link tot en met 24 maart.

limburgs-landschap-heeft-nieuwe-website

Limburgs Landschap heeft nieuwe website

De natuurvereniging Limburgs Landschap vzw - gevestigd in het Domherenhuis - heeft een nieuwe website. Daar kan je kennis maken met de natuurgebieden in Noord-, Midden en Zuid-Limburg waar de vereniging al meer dan 40 jaar aan werkt. Jaarlijks koopt Limburgs Landschap nog gronden om natuurgebied van te maken. Vorig jaar ging het om 80 ha in heel Limburg, wat het totaal nu op 2223 ha brengt. De vereniging werkt nu in bijna 50 (…) Lees het hele bericht

bib-wordt-stilaan-een-bouwwerf

Bib wordt stilaan een bouwwerf

De voorbereidende werken voor de uitbreiding van de bibliotheek komen stilaan op kruissnelheid. In de bib worden de wanden uitgebroken aan de leeszaal en aan de vertelkuil. De jeugddvd’s zijn daardoor verhuisd naar de eerste verdieping, de internetpc’s naar de jongerenhoek en de jeugdstrips richting onthaalbalie. Ook de passanten aan de buitenkant merken het nu, want de doorgang tussen de school en bibliotheek/ocmw is afgesloten. Er vallen daardoor ook wat parkings weg en flirtende koppels kunnen niet meer in de binnentuin terecht.

inbraak-in-anadolkantine

Inbraak in Anadolkantine

Dieven zijn gisteren binnengedrongen in de kantine van FC Anadol, die ligt in de Valentinusstraat.

de-brug-is-aan-het-verhuizen

De Brug is aan het verhuizen

Momenteel is het dagverzorgingscentrum De Brug druk aan het verhuizen naar de nieuwbouw in de Hesdinstraat. Dat is vlakbij de serviceflats Carpe Diem en het dienstencentrum de Zandloper. Volgende maandag wordt het nieuwe gebouw echt in gebruik genomen. Het huidige gebouw was te klein geworden en krijgt zijn oorspronkelijke bestemming als bejaardenwoning terug. In het dagverzorgingscentrum worden bejaarden opgevangen, die nog thuis wonen en zorgbehoevend zijn. Zij krijgen er iedere werkdag opvang en een dagbesteding, dat betekent voor de familie een ontlasting. Later volgt nog een opendeurdag in De Brug.

252-000-euro-voor-fietspaden-langs-kanaalweg

252.000 euro voor fietspaden langs Kanaalweg

Vlaams minister Hilde Crevits maakt ruim 252.000 euro vrij voor de aanleg van nieuwe fietspaden: het gaat om fietspaden aan beide zijden van de Kanaalweg, vanaf Suska-Berg tot aan de grens met Lummen. Het gaat om een afstand van 2,2 km. De bestaande fietspaden zijn te smal en worden vernieuwd, samen met de volledige weg en de aanleg van een riolering, werken die volgende maand starten. De subsidie komt uit het Fietsfonds. Vorig jaar kwam er ook al Vlaams geld naar fietspaden langs de Jeugdlaan.

extra-geld-voor-circo-paradiso

Extra geld voor Circo Paradiso

Wie dacht dat we het na de uitvoerige stemprocedures op de gemeenteraad van vorige maand wel gehad hadden, met het aanduiden van afgevaardigden in allerlei organisaties en intercommunales, die moet maar even de agenda van de raad van 28 maart bekijken. Daar staan er namelijk nog een heleboel op stapel. Nog op de raad het besluit van het schepencollege om Circo Paradiso bijkomende middelen te geven zodat het van de gemeente op 55.000 euro kan rekenen

de-kijk-van-richie-15

De kijk van Richie

Richie stond vanavond in Rome op de eerste rij.

cbos-noord-schenkt-4000-euro-aan-de-schans

CBOS Noord schenkt 4000 euro aan De Schans

Vandaag heeft majoor Ronny Windmolders van het Centrum Basisopleiding en Scholing Noord in Leopoldsburg namens zijn eenheid een cheque van 4.000 euro overhandigd aan De Schans uit Berkenbos. Het dagactiviteiten- en rehabilitatiecentrum voor mensen met een psychiatrische en psychosociale achtergrond geeft een 40-tal gasten zinvol werk en ontspanning. CBOS Noord is al jaren de petereenheid van De Schans en vorig jaar organiseerde het een fietshappening en een motortoertocht. Sponsoring, (…) Lees het hele bericht

kinderen-helpen-loewie-in-de-bib

Kinderen helpen Loewie in de bib

Het is nog altijd jeugdboekenweek en dus hadden verschillende kinderen van de laatste kleuterklas en het eerste leerjaar in de bib 'tijd' voor het Jeugdboekenweekspel. Alle kinderen tussen 6 en 12 kunnen deze week trouwens nog samen met hun ouders langskomen voor het spel 'Loewie en het mysterieuze boek'. Loewie vindt in de bib een mysterieus boek dat hem terugbrengt in de geschiedenis, hij heeft de hulp van de kinderen nodig om weer in de bib te graken. Wie alle opdrachten goed uitvoert, maakt later kans op een mooie prijs.

vanavond-gezien-46

Vanavond gezien

Het heeft wel iets, zo'n gloeiende zonsondergang boven een besneeuwd landschap. (foto Jean Vandevoort)

paus-franciscus-zorgt-ook-hier-voor-trots

Paus Franciscus zorgt ook hier voor trots

De nieuwe paus, de Argentijn Jorge Mario Bergoglio, zorgt eigenlijk ook voor een klein beetje feeststemming in Heusden-Zolder. De paus heeft als allereerste in de geschiedenis voor de naam Franciscus gekozen, en met een Franciscusziekenhuis en een Franciscuscollege straalt dat ook voor een stukje op onze gemeente af.

locatie-carpoolparking-ligt-nog-niet-vast

Locatie carpoolparking ligt nog niet vast

Het staat nog altijd niet vast waar er precies een carpoolparking komt bij de oprit van de E314 in Heusden-Zolder. Daar is al langer vraag naar en een tijd geleden werd al eens een locatie genoemd als vestigingsplaats voor de nieuwe parking. Maar nu blijkt dat de diensten van Wegen en Verkeer nog alle scenario's aan het overwegen zijn vooraleer de knoop definitief wordt doorgehakt.

toch-nog-zatte-zondag-in-heusden

Toch nog Zatte Zondag in Heusden

Er komt op kermiszondag 30 juni dan toch nog een Zatte Zondag in Heusden-Centrum. Uiteraard zal er - alleszins dit jaar - geen wielerkoers meer zijn, maar na het afhaken van Chasse Patat zijn toch verschillende ideeën gelanceerd om het leven in de brouwerij te houden. De dorpsraad probeert een aantal initiatieven te verenigingen en ook enkele cafébazen komen in actie. Zo staat het nu al vast dat er opnieuw een podium komt op het plein voor De Kring. Daar treedt op zaterdag 29 juni een band op en voor zondag 30 juni liggen al 3 bands vast.

gevaarlijk-om-vast-te-rijden

Gevaarlijk om vast te rijden

Het sneeuwoffensief ligt dan wel achter de rug, er zijn nog gladde wegen en parkings, en ook sneeuwophopingen. Dat maakt het niet altijd makkelijk om te parkeren of te manoeuvreren. En het wordt nog erger als er werken aan de gang zijn, dan kan je al eens vastrijden, zoals vanmiddag deze auto bij parking B2.

zita-swoon-group-zet-de-mens-centraal

Zita Swoon Group zet de mens centraal

Vrijdagavond staat Zita Zwoon Group met 'New Old World' op het Muzepodium. Het is een combinatie van pop, rock, jazz, world, klassiek én videobeelden, gecomponeerd en gemaakt door Stef Kamil Carlens en Aarich Jespers. Dit is de weg die Zita Swoon Group meer wil inslaan: voorstellingen die vertrekken van muziek maar tegelijk theater, dans en beeldend werk combineren. In NOW staat de mens en zijn plaats op de wereld centraal. Tickets: € 28, € 25.

koudste-nacht-van-de-winter-1

Koudste nacht van de winter

Het is klappertanden vanochtend, we hebben dan ook de koudste nacht van deze winter achter de rug met temperaturen die ook in Heusden-Zolder onder de min 12 zijn gedoken. Op de hoofdwegen kan je zonder problemen rijden, maar de kleinere wegen waar niet gestrooid is, zijn regelrechte glijbanen. Het openbaar vervoer rijdt min of meer normaal, hoewel de trein naar Hasselt even over half 8 vanochtend toekwam met een tiental minuten vertraging. Maar dat is dan ook weer niet uitzonderlijk.

het-weer-winterprik-1

Het weer: winterprik!

Met maximumtemperaturen van -1.3 graden en gemiddeld 10 cm sneeuw kunnen we spreken van een stevige winterprik. Deze winterprik zal echter niet zo lang duren. Vanaf donderdag komt het kwik een stukje hoger uit en in het weekend wordt 10 graden opnieuw mogelijk. Depressies en storingen worden dan wel de ingrediënten van het weerbeeld.
Morgen is de zon aanwezig, maar het blijft eerder koud bij maxima rond 3 graden. Later komen er stapelwolken opzetten die de zon af en toe verbergen, maar het (…) Lees het hele bericht

werkstraf-voor-steek-met-mes

Werkstraf voor steek met mes

Een man van 20 uit Heusden-Zolder moet 45 uren werkstraf uitvoeren en een boete en een schadevergoeding betalen omdat hij bij een vechtpartij in Lommel iemand met zijn mes had gestoken. In januari vorig jaar raakte hij betrokken bij een caféruzie, hij trok zijn mes en stak zijn opponent. Die raakte gewond in de rug. De man krijgt een jaar om zijn werkstraf uit te voeren, anders moet hij de gevangenis in. Aan boetes, schadevergoedingen en gerechtskosten moet hij zowat 4.000 euro ophoesten.

nederlandse-strooiwagens-op-snelwegen

Nederlandse strooiwagens op snelwegen

Als u nog de snelweg op moet, kan het zijn dat je daar Nederlandse strooiwagens tegenkomt. Sinds vandaag zijn er 4 strooiwagens van de Nederlandse dienst Rijkswaterstaat ingezet. Omdat in Nederland de impact van de sneeuw op de snelwegen beperkt is gebleven, zijn die beschikbaar. Daarop heeft Wegen en Verkeer met Nederland samenwerkingsafspraken gemaakt. De 4 strooiwagens zijn nu actief op de E 314 en E 313 in Limburg en ze komen dus ook voortdurend ter hoogte van Heusden-Zolder voorbij.

problemen-bij-afvalophaling

Problemen bij afvalophaling

Door het zware winterweer zijn er grote problemen met de ophaling van het afval. In Heusden-Zolder gaat het vandaag om PMD-zakken en groenafval. De firma die voor de ophaling instaat laat weten dat mogelijk heel wat straten niet kunnen aangedaan worden. Limburg.net vraagt om zakken die vanavond nog buitenstaan, weer binnen te halen. Het is nog niet beslist of er op een ander moment een inhaalronde komt. UPDATE Uiteindelijk is zo goed als alles opgehaald in Heusden-Zolder. Elders in Limburg hadden ze minder geluk, in 7 andere gemeentes komt een inhaalbeurt.

markt-van-morgen-is-afgelast

Markt van morgen is afgelast

De burgemeester heeft beslist om de multiculturele markt van morgen af te gelasten. Door de winterse weersomstandigheden zou het teveel risico's hebben meegebracht en alles sneeuwvrij maken was ook al ondoenbaar.

verkeersproblemen-blijven-ondanks-strooien

Verkeersproblemen blijven ondanks strooien

Niet alleen de ochtendspits werd volledig verstoord door de sneeuw, nog heel de voormiddag waren er verkeersmoeilijkheden. De kleine wegen zijn zeer glad en ook de grote wegen zijn nog altijd niet open. Nochtans hebben Wegen en Verkeer en de gemeente alle middelen ingezet om te strooien en de sneeuw te ruimen met zogenaamde 'schuppen' op de vrachtwagens. (foto's Davy Neuteleers)

winterweer-veroorzaakt-ongevallen

Winterweer veroorzaakt ongevallen

Gisteravond en vanochtend heeft het winterweer nogal wat ongevallen veroorzaakt. Rond 20 uur gisteravond heeft op de Noord-Zuidverbinding in Hechtel-Eksel een 40-jarige automobilist uit Heusden-Zolder op het gladde wegdek de controle over het stuur verloren en van de weg geraakt. Hij raakte een paaltje en de berm en ging enkele keren over de kop. De man raakte lichtgewond

nieuwe-fietsflikken-op-komst

Nieuwe fietsflikken op komst?

Heeft zonechef Geert Luypaert in de States nieuwe fietsflikken gerecruteerd? Afwachten maar of hij ze meebrengt, maar de eindmeet van de FBI-opleiding komt stilaan in zicht, en blijkbaar begint in de groep de vermoeidheid toe te slaan. Bovendien volstaan in de States een beetje sneeuw en vrieskoude om buitenactiviteiten af te blazen. Maar terwijl hij zijn groepspresentatie rond conflicthantering bracht en zijn laatste paper afwerkte, is de lente doorgebroken. Hij heeft dan Greenfalls bezocht, een natuurpark in Virginia en de Inner Harbor in Baltimore. En in een Belgische restaurant heeft hij zowaar mosselen naar binnen gewerkt. En wat ze in de States maar niet begrijpen, is dat in België drie talen worden gesproken zonder dat daar Engels bijzit.

volop-sneeuwellende-op-de-weg

Volop sneeuwellende op de weg

De weermannen en -vrouwen hebben gelijk gekregen, volop sneeuw vannacht en ook vanochtend nog altijd. De meeste wegen liggen dicht en het is gevaarlijk. We zijn zelf al op de weg geweest en het is ronduit spekglad. Wie naar zijn werk moet, houdt best rekening met minstens de dubbele rijtijd. Volgens De Lijn hebben de bussen in heel Limburg een vertraging van 20 tot 25 minuten. De treinen bij ons rijden wel op tijd.

kerkhofontruiming-een-jaar-opgeschort

Kerkhofontruiming een jaar opgeschort

Zoals verwacht behoorlijk wat volk vanavond op de gemeenteraadscommissie rond de ontgravingen van de kerkhoven van Berkenbos en Bolderberg. Die moesten eerst een lange en technische uitleg aanhoren met veel historiek. Daarna kregen de gemeenteraadsleden de kans om vragen te stellen, maar uiteraard voor het groot aantal nieuwelingen in de raad is dit dossier ook nog nieuw. Uiteindelijk kon burgemeester Mario Borremans meedelen dat de beslissing voor een jaar opgeschort is, maar hij herhaalde wel dat er een probleem was en er op termijn maatregelen nodig zijn. Alle mogelijkheden zullen nu nog eens bekeken worden. (foto's Dimitri Reynders)

sneeuwwaarschuwing

Sneeuwwaarschuwing!!!

Onze weerman Michel Nulens bezorgt ons volgende sneeuwwaarschuwing. Vanavond en vannacht trekt een sneeuwzone over onze streken. Hierbij wordt er gemiddeld tussen 4 en 6 cm sneeuw verwacht, maar plaatselijk kan dat tot 10 cm en mogelijk zelfs iets meer zijn. De meest intense sneeuw wordt tussen nu en 3 uur verwacht, dus morgenochtend ontwaakt onze regio onder een sneeuwtapijt. Morgenmiddag wordt het droger en stopt het stilaan met sneeuwen. De temperaturen blijven de hele periode negatief, waarbij het wegdek gevaarlijk glad kan zijn.

historische-bascule-deur-krijgt-nieuwe-plaats

Historische 'Bascule-deur' krijgt nieuwe plaats

In Eversel zijn de afbraakwerken gestart aan de oude school, zoals bekend verrijst daar binnenkort het woonproject Eversloo. Het jeugdhuis Bascule heeft daar na de verhuizing van de school een tijdlang gezeten en de toegangsdeur was in die tijd op zijn zachtst gezegd 'opvallend'. De jongeren van het jeugdhuis hebben van de bouwheer de toestemming gekregen om de deur te recupereren om een prominente plaats te geven in het nieuwe jeugdhuis. Dat is vandaag gebeurd. (foto's Sven Vanhoudt)

zondag-opendeur-in-de-bark

Zondag opendeur in De Bark

Volgende zondag 17 maart is het de Dag van de Zorg. In heel Vlaanderen zetten dan onder meer ziekenhuizen, woonzorgcentra, wijkcentra, enz. de deuren open. In Heusden-Zolder kan je terecht in De Bark, één van de 12 Rode Kruisopvangcentra voor vluchtelingen in Vlaanderen. Daar vinden zowat 90 mensen die hun thuisland ontvlucht zijn tijdelijk onderdak in afwachting van de afloop van hun asielprocedure. Je kunt er zien hoe de opvang, de bezigheden en het samenleven tussen mensen van verschillende afkomst en culturen georganiseerd worden. Er zijn rondleidingen, informatiestanden, een drankstandje, enz. De toegang is gratis en je kunt er terecht van 10 tot 17 uur.

johan-verminnen-blijft-boeien

Johan Verminnen blijft boeien

Johan Verminnen moest de pijn van een rugkwaal verbijten maar bracht in Muze met overtuiging zijn 'en avant la muzik', gesteund door een ijzersterke band. (foto Lenscollectief)

winterpetanqueseizoen-zit-erop

Winterpetanqueseizoen zit erop

Het petanque winterseizoen zit erop. Olympia A verloor zijn laatste wedstrijd uit tegen Horizon A (Bree) met zware 8-1 cijfers. De B-ploeg zette haar zegereeks voort en sloot het seizoen af met 2-7 tegen Ittervallei A, ook al uit Bree. Nu komen de zomertornooien eraan, eerst indoor, later buiten, en er staan ook nog indoor individuele kampioenschappen op het programma.

badmintonwereld-rouwt-om-francois-lambregts

Badmintonwereld rouwt om Francois Lambregts

De badmintonwereld rouwt om Francois Lambregts die vrijdag is overleden. Swa was één van de pioniers van het badminton in Limburg. In 1972 stond hij aan de wieg van Hebad, een club waarvan hij meer dan 30 jaar voorzitter was. Daarnaast was hij ook trainer, scheidsrechter en wedstrijdleider. In 2009 werd hij erevoorzitter. Ondertussen was hij in 1976 ook medeoprichter van het Provinciaal Badmintonverbond Limburg, van waaruit hij zich als bestuurder en later als voorzitter inzette voor de promotie van de badmintonsport in Limburg. Francois Lambregts is net geen 80 geworden. Donderdag heeft zijn uitvaartplechtigheid in de Sint-Willibrorduskerk plaats.

met-zijn-allen-naar-de-babyborrel

Met zijn allen naar de babyborrel

Muze leek vandaag even een crèche want daar had de - ondertussen traditionele - babyborrel van het gemeentebestuur plaats. Ouders die het afgelopen jaar een kindje hebben gekregen waren welkom met hun kroost voor een geanimeerde middag, met verrassingen, infostands en fairtradeproducten. Overigens, vorig jaar zijn er 350 baby's geboren uit Heusden-Zolder, daarvan waren er 50 aanwezig. (foto's Lieven Kaerts)

terug-in-de-tijd-met-the-king-s-fingers

Terug in de tijd met The King's Fingers

Vanavond stonden The King's Fingers in het Muzecafé. The roaring thirties herleefden met muziek van Django Reinhardt en de wedergeboorte van Gene Kruppa. Old school jazz  met nummers als 'Just a gigolo', 'Got a new baby' gebracht door  blanke neger van dienst Sam Coenegrachts . Er klonk ook 'When you're smile' en dat deed iedereen na dit knappe optreden van het trio. (meer foto's van Ria De Clerck)

karten-op-circuit-zolder

Karten op Circuit Zolder

Voortaan kan je op sommige momenten binnen Circuit Zolder ook gaan karten. %20zolder.htm">Speedwear Events richt er dan een omloop in en daar kan je stevig met een kart over het asfalt scheuren. Vandaag was er daarvoor een eerste gelegenheid. Voortaan zal Speedwear er met zijn karts neerstrijken tijdens raceweekends, maar ook voor teambuildings of combinaties met de racetaxiritten op circuit. (foto's Davy Neuteleers)

vck-a-verliest

VCK A verliest

In de eerste nationale van het volleybal heeft VCK Bolderberg A met 3-1 verloren bij Marke-Webis.

nieuw-pak-kletsen-voor-kvv

Nieuw pak kletsen voor KVV

Nadat de tegenscore de afgelopen weken relatief onder controle bleef, heeft KVV Heusden- Zolder in tweede provinciale B met 9-2 verloren bij AC Tervant.

bolderberg-verslaat-alken

Bolderberg verslaat Alken

FC Bolderberg heeft voor een verrassing gezorgd door ESJ Alken - de tweede in vierde provinciale C - met 2-0 naar huis te sturen.

sk-heusden-verliest

SK Heusden verliest

In vierde provinciale A heeft SK Heusden 06 met 2-1 verloren bij SV Breugel. Statie Zolder verloor met 3-1 bij Houthalen VV.  Anadol ging met 4-0 de boot in bij Zwartberg.

babyboom-op-komst-in-berkenbos

Babyboom op komst in Berkenbos?

Is er een babyboom op komst in Berkenbos? Of is het gewoon de voorbode van de lente? Vanmorgen zat alleszins een groep ooievaars in een weiland in Berkenbos. (foto Erwin Van de Beeck)

stevig-concert-van-de-mens

Stevig concert van De Mens

Frank Vanderlinden gaf met zijn groep De Mens een stevig concert zaterdagavond in Muze. (foto Lenscollectief)

man-uit-heusden-zolder-zwaargewond-1

Man uit Heusden-Zolder zwaargewond

Een man uit Heusden-Zolder is gisteravond zwaargewond geraakt bij een ongeval in Houthalen-Oost. Hij moest met zijn auto met aanhangwagen uitwijken voor een andere auto die de rijbaan overstak. Daarbij raakten de twee auto's elkaar, de man uit Heusden-Zolder kwam met zijn auto langs de weg terecht waar hij tegen een boom te pletter sloeg. De brandweer moest hem uit het wrak bevrijden. Hij kreeg de eerste zorgen van de MUG en is dan naar het ziekenhuis gebracht.

20-op-20-voor-kbbc-zolder

20 op 20 voor KBBC Zolder

In de tweede provinciale van het basketbal kreeg KBBC Zolder Berkenbos op bezoek. Die van Berkenbos begonnen bijzonder gretig aan de wedstrijd want ze sloten het eerste kwart af met een 20-22 voorsprong. Dan ontwaakte de thuisploeg, die dank zij haar sterk samenspel met 44-32 de rust in ging. Nadien staken ze nog een tandje bij om uiteindelijk met 95-44 te winnen. 20 op 20 dus voor Zolder en ING Heusden is gewaarschuwd voor volgende week, alweer een derby dus.

slechte-dag-voor-derdeprovincialers

Slechte dag voor derdeprovincialers

Geen goeie zaterdagavond voor onze clubs in derde provinciale A. Standaard Viversel moest thuis een 0-6 pandoering slikken tegen Hamont 99. En Vrijheid Zolder keerde met een 2-1 nederlaag terug van bij Stal Sport.

de-kijk-van-richie-14

De kijk van Richie

Ook Richie is in Rome ontboden.

eindelijk-zege-voor-si-heusden-zolder

Eindelijk zege voor SI Heusden-Zolder

Een zucht van opluchting bij heel de ploeg MFC SI Heusden-Zolder want eindelijk is de eerste overwinning van 2013 binnen, 2-4 bij ZVK Eisden Dorp. Bij de rust stond het 0-1, de Maaslanders leken nog in de slotfase gelijk te komen, maar toen hadden de bezoekers nog twee rozen in petto.

de-verhalen-achter-de-muziek

De verhalen achter de muziek

Knappe voorstelling in Muze vrijdagavond van Maandacht. Zaki gidste de toeschouwers door de verhalen achter liefdesnummers die levend werden gemaakt door onder meer Guy Swinnen, Axl Peleman en Jan Hautekiet. (foto Lenscollectief)

auto-in-moerasgebied

Auto in moerasgebied

Op de E 314 in Heusden-Zolder is in de richting van Nederland rond kwart over 8 gisteravond een auto van de weg afgeraakt. Hij kwam in een moerasachtig gebied terecht waaruit hij moest getakeld worden.

300-welzijnswerkers-op-forum

300 welzijnswerkers op forum

Het OCMW organiseerde vrijdagavond het jaarlijkse welzijnsforum. Dat is een ontmoeting voor iedereen die bezig is met welzijnswerk in Heusden-Zolder, zowel vrijwilligers als beroepskrachten 300 mensen in het totaal. De vrijwilligers die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor de welzijndsdiensten van gemeente, OCMW of andere initieven worden daarbij extra in het voetlicht geplaatst. De gasten kregen een rondleiding in het nieuwe dagverzorgingscentrum en ze maakten kennis met De (…) Lees het hele bericht

sebastien-loeb-naar-fia-gt

Sébastien Loeb naar FIA GT

Van 19 tot en met 21 april is Circuit Zolder het theater voor de tweede manche van de FIA GT Series. Daarmee sluit de omloop weer aan bij een oude traditie. Het is nog iets te vroeg voor een volledige deelnemerslijst maar nu al staat vast dat Sébastien Loeb van de partij zal zijn, de negenvoudige wereldkampioen rally, die dit jaar het WRC-kampioenschap met de FIA GT combineert. Loeb rijdt in een McLaren MP4-12C. Van Belgische zijde zal er wellicht Laurens Vanthoor in een WRT Audi zijn en Anthony Kumpen samen met Enzo Ide in een Audi R8.

het-weer-kouder-na-het-weekend

Het weer: kouder na het weekend

Gestoorde, maar zachte lucht domineert aanvankelijk het weerbeeld. Een hogedrukgebied bouwt echter op vanuit het noorden en voert gevoelige koudere lucht aan over onze regio. Het kwik komt na het weekend een flink stuk lager uit en er is opnieuw kans op nachtvorst.
Vandaag maken opklaringen plaats voor toenemende wolken en later in de namiddag komt er lichte regen opzetten vanuit het zuiden. Het kwik kan tot 16 graden klimmen en er is weinig wind. Volgende nacht gaat het flink regenen.  
Lees het hele bericht

vandaag-gezien-8-maart-2013

Vandaag gezien

Een sneeuwklokje bij lenteweer mag dan wat raar lijken, maar vanaf zondag gaat het opnieuw winteren. (foto Jan Leijskens)

eerste-training-eerste-crash

Eerste training, eerste crash

Op de eerste trainingsdag op Circuit Zolder ging al meteen een bolide in de vangrails. De wagen raakte daarbij zwaar beschadigd en moest getakeld worden. (meer foto's van Davy Neuteleers)

grete-remen-is-vlaamse-madam-van-het-jaar

Grete Remen is 'Vlaamse madam van het jaar'

De vrouwelijke parlementsleden van de N-VA hebben Grete Remen van Damhert bekroond als 'Vlaamse Madam' van het jaar. Het is al de zesde keer dat de N-VA-vrouwen naar aanleiding van Internationale Vrouwendag de VlaM uitreiken. "De VlaM-trofee bekroont straffe Vlaamse madammen die bewijzen dat ook vrouwen hun mannetje kunnen staan. Grete Remen past als bedrijfsleidster niet in de kleingeestige karikatuur van ondernemers die op maximale winst uit zijn. Damhert huldigt ook een bijzonder (…) Lees het hele bericht

sint-jansbos-klaar-voor-boomplantactie

Sint-Jansbos klaar voor boomplantactie

Er is al heel wat te doen geweest over het kappen van het Sint-Jansbos aan de Kapelstraat in Heusden. Dat wordt beheerd door Limburgs Landschap en niet zo lang geleden zijn de 'exoten' zoals de Corsicaanse dennen, de Amerikaanse vogelkers en de Robinia gekapt. Dat was een ware kaalslag die de buurtbewoners deed opschrikken en de nodige onrust veroorzaakte. Maar keerzijde van de medaille is dat de streekeigen soorten zoals de zomereiken en berken nu voldoende licht en lucht krijgen om te (…) Lees het hele bericht

jef-lambrecht-over-arabische-revolutie

Jef Lambrecht over Arabische Revolutie

Vanavond geeft ex-radiojournalist en Midden--Oostenkenner Jef Lambrecht (foto) een lezing over de Arabische Revolutie. Wat zich onder meer in Tunesië en Egypte afspeelt is overgewaaid naar heel wat ander landen in de regio. Jef Lambrecht geeft historische achtergrond, plaatst alles in zijn huidige context en blik vooruit naar de toekomst. Straks om 19 uur in het Muzecafé, de toegang is gratis maar inschrijven via welzijn.lokale.economie[!]heusden-zolder.be. Er zijn nu al 80 mensen ingeschreven. Nog vanavond opent in de foyer aan de schouwburg de expo 'Syria - as seen on YouTube' van Dirk Eelen. Het begon met een fascinatie voor de amateuristische beelden op YouTube, vaak gefilmd met een gsm maar die de wanhoop en de gruwel weergeven. De expo kan tot 7 april bezocht worden, dagelijks van 14 tot 20 uur.

belcar-5000-nieuw-klassement-voor-racers

Belcar 5000: nieuw klassement voor racers

Circuit Zolder heeft vandaag een nieuwigheid gelanceerd: de Belcar 5000. Racers kunnen voortaan punten verdienen voor een nieuw klassement dat opgemaakt wordt op basis van het BRCC ( nationaal kampioenschap), de BGDC (gentlemen drivers cup), de Supercar challenge (internationaal kampioenschap), de Special Open Trophy (6 uurs race met CN & Sportscars) en de FIA. De 5000 verwijst naar het aantal kilometers dat de deelnemende rijders aan het einde van het seizoen hebben afgelegd. In elke race vallen dus punten te verdienen waarbij uiteraard de uithoudingsraces zwaarder doorwegen. Het bijkomende klassement moet het raceseizoen een extra aantrekkingskracht geven.

nog-geen-vonnis-tegen-cannabisfamilie

Nog geen vonnis tegen 'cannabisfamilie'

Er is nog geen vonnis in de rechtszaak tegen de 8 leden van een familie die in Heusden-Zolder, Hasselt en Beringen vijf cannabisplantages had uitgebaat. Eerder waren al gevangenisstraffen van 9 tot 36 maanden geëist. De verdediging van de familie vond de dagvaarding verward en misleidend. Daarom heeft de rechtbank aan het parket de kans gegeven om preciezer te formuleren waarvan ieder van de 8 wordt beschuldigd. Op 2 mei wordt de zaak voortgezet.

pasen-is-in-aantocht-1

Pasen is in aantocht

Ze zijn er op tijd bij in Bolderberg, de eerste paashazen zijn in het straatbeeld verschenen. (foto Gust Ischen)

vandaag-starten-trainingen-op-circuit-zolder

Vandaag starten trainingen op Circuit Zolder

Vandaag worden op Circuit Zolder de eerste officiële testritten van het nieuwe seizoen gereden. De organisatie gaat vandaag ook een nieuw initiatief de wereld insturen, straks worden meer details bekendgemaakt, maar het wordt iets om de 'piloten of de helden van het circuit' te eren, verklapt directeur Thierry Deflandre. Die vertelt er nog bij dat de winst die in 2012 geboekt is, dat mogelijk maakt. Vandaag zijn onder meer Anthony Kumpen en Enzo Ide aan de slag aan het stuur van hun R8 van het Duitse Phoenix Audi. Noem het een preview van de FIA GT Series van 20 en 21 april.

ellie-martha-is-dochter-van-elke-en-regi

Ellie Martha is dochter van Elke en Regi

Elke Vanelderen en Regi Penxten zijn vandaag de trotse ouders van een dochter geworden. Ze heet Ellie Martha, en kwam kort over vier uur op de wereld. Ze is met haar 50 cm en 3,480 kg 'gemiddeld van maten'. Ouders en kind stellen het wel. Regi en Elke trouwden op 2 juni vorig jaar in Zolder (foto), drie maanden later raakte bekend dat Elke in verwachting was.

de-grote-trek

De grote trek ...

De trek van kraanvogels is al enkele dagen bezig, ook vandaag kwamen ze in sierlijke V-vorm over Bolderberg gevlogen. (foto Jan Leijskens)

fietspadparkeerders-op-de-bon

Fietspadparkeerders op de bon

De politie hield enkele verkeerstoezichten in het kader van de acties tegen verkeersongevallen. In de Koolmijnlaan werden 2 fietspadparkeerders betrapt. De onbemande camera registreerde 9 snelheidsovertredingen. 1 bestuurder negeerde de rode verkeerslichten op Meylandtlaan.

vandaag-gezien-6-maart-2013

Vandaag gezien

De lente is nog pril, maar de eksters hebben hun nest bijna klaar (foto René Bosmans)

heusden-city-meer-dan-zaalvoetbal

Heusden-City: meer dan zaalvoetbal

Het gaat goed met zaalvoetbalclub Heusden City, de club staat momenteel derde in vierde provinciale A nadat ze deze week de topper tegen leider Leopoldsburg met 2-1 verloor. De club bestaat nog maar sinds 2011. Maar het zaalvoetbal is maar één van de activiteiten, ze wil jongeren samenbrengen door allerlei evenementen op het getouw te zetten. Dit jaar wordt nog gewerkt aan culturele uitstappen, eetavonden, enz.

duivencenter-zet-deuren-open

Duivencenter zet deuren open

Het kweek- en trainingcenter voor de duivensport in de Obbeekstraat zet zaterdag zijn deuren open. Vanaf 16 uur kun je daar terecht voor allerlei infosessies, demonstraties en animatie zoals de verkiezing van het mooiste hok van België. Voor de wedstrijddeelnemers van vorig seizoen is er 's avond de prijsuitreiking, en wie dit jaar één of meerdere duiven wil reserveren, die kan ook zijn keuze maken, ook online www.racepigeons.be. Van 20 tot 22u30 kan je er voor 15 euro à volonté eten van Vlaamse en Italiaanse gerechten.

veel-volk-verwacht-op-commissie-rond-graven

Veel volk verwacht op commissie rond graven

Volgende maandag om 20 uur bespreekt de verenigde gemeenteraadscommissie het dossier van de grafontruimingen in Berkenbos en Bolderberg, het punt werd door Jan Jans van het Vlaams Belang op de agenda gezet. Het dreigt druk te worden in het gemeentehuis want het actiecomité 'stop de legale grafschennis in Heusden-Zolder' heeft opgeroepen naar de zitting te komen. Het actiecomité zegt ondertussen 484 bezwaren overgemaakt te hebben aan het schepencollege met (…) Lees het hele bericht

het-weer-zacht-maar-meer-wolken

Het weer: zacht maar meer wolken

Zuidoostelijke luchtstromingen voeren zachte lucht aan over onze streken. Het kwik komt hierbij een flink stuk boven de normale waarde uit. Storingen schuiven echter over onze regio, aanvankelijk voornamelijk met wolkenvelden, maar later ook met toenemende neerslagkansen.Tot het weekend houdt het vrij zachte weer aan.
Morgen maken opklaringen plaats voor toenemende wolken. Na de middag wordt het zwaar bewolkt en er bestaat een kleine kans op een drupje motregen, al is het meestal droog. De (…) Lees het hele bericht

vrouw-zwaargewond

Vrouw zwaargewond

Kort over twee uur vanmiddag is aan de afrit van de E 313 in Paal een auto over de kop gegaan. Aan het stuur zat een vrouw van 22 jaar uit Heusden-Zolder. Ze is zwaargewond naar het Sint-Franciskusziekenhuis gebracht.

veel-belangstelling-voor-oliefolie-boekje

Veel belangstelling voor Oliefolie-boekje

Heel wat belangstelling in de bib bij de voorstelling van het boek 'Oliefolie hoort niet goed' van onze dorpsgenotes Els Engelen en Liesbet Was. Oliefolie is een kleine witte olifant met paarse stippen. Ondanks zijn grote oren kan hij niet goed horen en daarmee wordt hij uitgelachen. Toch bewijst hij dat hij erg slim is. Auteur Els Engelen is werkt als pedagoge in het buitengewoon onderwijs. Ze heeft zelf een visuele handicap, waardoor ze het heel belangrijk vindt dat er wat meer (…) Lees het hele bericht

gauwdieven-en-auto-inbrekers

Gauwdieven en auto-inbrekers

Inbrekers hebben weer toegeslagen. In de Kerkstraat braken ze afgelopen nacht een bestelwagen open en gingen er met gereedschap vandoor. In de Meylandtlaan ging vanmorgen rond 11 uur een gauwdief met een geldbeugel aan de haal.

circuit-zolder-heeft-gevarieerde-kalender

Circuit Zolder heeft gevarieerde kalender

De officiële kalender van Circuit Zolder is bekendgemaakt en er staan enkele interessante evenementen op het programma met races voor auto's en motoren, loopwedstrijden en fietsevents. Op 16 maart begint het met de Belgian Open Races. Op 20 en 21 april volgen de FIA GT Series en op 11 en 12 mei de IDM Superbike (moto). Lopers worden op 25 mei verwacht voor de Strongmanrun en de uithoudingsfietsers op 1 en 2 juni voor de 24 Hours Cycling of Zolder. De 50ste verjaardag van het circuit staat (…) Lees het hele bericht

rafael-mertens-in-finale-oostends-jazzconcours

Rafaël Mertens in finale Oostends jazzconcours

Pianist Rafaël Mertens uit Heusden-Zolder is met zijn Quartet geselecteerd voor de finale van het eerst jazzconcours voor jonge beloftevolle musici in Oostende. Kunstencentrum Vrijstaat O. organiseert die zogenaamde Storm Jazz competitie en partners daarbij zijn Jazzlabseries en Muziekmozaïek. Op de festivalaffiche staan niet de minste namen met Yaron Herman en de Youth Brussels Jazz Orchestra. Het Rafaël Mertens Quartet is 1 van de 4 finalisten die op vrijdag 29 maart op het podium staan. Rafaël zelf is pianist/bandleider/componist, hij volgde zijn jazzopleiding aan het Lemmensinstituut. Zijn Quartet bestaat uit Raf Vertessen, Justin van Uum en Raf Hendrix, drie andere jonge Limburgse muzikanten. Rafaël zelf was de afgelopen jaren al verschillende keren in allerlei bezettingen te horen en te zien in Muze. (foto Ria De Clerck)

inbrekers-op-pad-5

Inbrekers op pad

De politie is gisteravond kort voor half 11 naar de Voortstraat geroepen. Daar stond een auto en twee mannen zou aan een rolluik aan het prutsen zijn. Maar toen de politie ter plaatse kwam, was er niemand meer te zien en er was ook geen braakschade. Vanmorgen werd bij het postkantoor aan de Koerselsebaan een inbraak in een postauto vastgesteld. De dieven waren er vandoor gegaan met een boordcomputer.

de-kijk-van-richie-13

De kijk van Richie

Tientallen telefooncellen moeten verdwijnen.

vandaag-gezien-4-maart-2013

Vandaag gezien

Vorige week nog winter, deze week lente, of hoe enkele zonnestralen het verschil kunnen maken, zoals hier in de Kapelstraat, 't zou bijna de krokusstraat kunnen zijn. (foto's Julien Maebe)

werkloosheid-blijft-stabiel

Werkloosheid blijft stabiel

Eind februari telde Heusden-Zolder 1158 werklozen, dat is hetzelfde niveau als in januari en ook evenveel als in februari 2012. En dat terwijl Limburg en Vlaanderen een groei met meer dan 6 % laten optekenen. De werkloosheidsgraad bedraagt hier 8,19 %, 7,51 % bij de mannen, 9,03 bij de vrouwen. 62,7% is minder dan 1 jaar werkloos, 17,8 % zit tussen 1 en twee jaar zonder job. De leeftijdscategorie 25 - 50 jaar is met 52,9 % het sterkst vertegenwoordigd, de min-25 jarigen vormen 28,2 %. Positief is dat de jongerenwerkloosheid terugloopt.

bisdom-steunt-bert-vanbuel

Bisdom steunt Bert Vanbuel

Het bisdom Hasselt steunt het werk van bisschop Bert Vanbuel in Kaga Bandora (Centraal Afrika) met 10.000 euro. Dat geld komt uit het fonds ‘Wereldnoden’. Dat fonds wordt gespekt met de collecte die ieder jaar in de parchies gebeurt op de derde zondag van mei. Daarmee wordt een 'spaarpotje' aangelegd waarmee onmiddellijk hulp kan geboden worden wanneer zich ergens in de wereld problemen voordoen. Het geld zal op de eerste plaats voor het onderwijs gebruikt worden. Gisteren werd in Boekt nog een pannenkoekenmiddag gehouden voor het werk van Bert Vanbuel. Die is nog tot 11 maart in ons land.

week-7-was-een-moeilijke

Week 7 was een moeilijke

 Op de FBI-Academy zit week 7 erop voor Geert Luypaert en blijkbaar was dat voor iedereen mentaal de moeilijkste. Nochtans was er ook een hoogtepunt met de 'international night' waarbij de internationale studenten hun land mochten voorstellen. Zonechef Luypaert had bier en chocolade meegebracht, en ook gadgets van de politie en de gemeente Heusden-Zolder. Hij heeft er ook een eerste fietstocht gedaan en zaterdag een bezoek gebracht aan de Naval Acadamy in Annapolis. Daar worden de (…) Lees het hele bericht

als-the-sixties-muzikaal-herleven

Als The sixties muzikaal herleven

In het Muzecafé stond Wizard Connection zondagavond op het podium. 4 muzikanten die eigenlijk vijf jaar geleden niet hadden mochten gescheiden geweest zijn: Wouter Haest (piano/zang), Luc Vandael (bas/zang), Ollie Hoogmartens (drums) en Marco Cirone (gitaar/zang). Ze deden the sixties herleven, The Doors weerklinken en net niet de geur van patsjoelie in de zaal opkomen.(meer foto's van Ria De Clerck)

meer-dan-200-sportkampioenen

Meer dan 200 sportkampioenen

We blikken nog even terug op het belangrijkste evenement van het afgelopen weekend. Tijdens de kampioenenhulde mochten sportschepen Robin Stroobants en sportraadvoorzitter Johan Verhaegen meer dan 200 kampioenen - inclusief de coaches - op het podium verwelkomen, zowel grote groepen als individuen, zowel Europese als gewestkampioenen, zowel populaire sporten als volkse sporten. (meer foto's van Michiel Reynders)

olympia-verliest-in-lokeren

Olympia verliest in Lokeren

In het petanque verloor de nationale competitieploeg van Olympia verloor zijn wedstrijd van Lokeren met 6-3. In tweede provinciale verloor ook de A ploeg met 2-7 van Zig-Zag Tessenderlo terwijl de B ploeg de eer redde door met dezelfde cijfers te winnen van Tongeren.

kvv-verliest-van-alt-hoeselt

KVV verliest van Alt Hoeselt

In tweede provinciale B verloor KVV Heusden-Zolder thuis met 0-2 van Alt Hoeselt. KVV blijft dus verliezen maar het valt wel op dat het sinds nieuwjaar minder tegendoelpunten moet incasseren.

gelijkspel-voor-fc-bolderberg-1

Gelijkspel voor FC Bolderberg

in vierde provinciale C hebben Halveweg Zonhoven en  FC Bolderberg 1-1 gelijk gespeeld. (foto Yves Maex)

heusden-verslaat-houthalen

Heusden verslaat Houthalen

In vierde provinciale A heeft SK Heusden 06 Houthalen VV verslagen met 2-0. Statie Zolder - Excelsior Hamont werd 0-0.  De partij tussen Anadol en Bokrijk werd uitgesteld omwille van het overlijden van de voorzitter van Bokrijk.

verlies-voor-zolder-en-viversel

Verlies voor Zolder en Viversel

Geen goeie speeldag voor onze ploegen in derde provinciale A. Vrijheid Zolder verloor thuis van Achel VV met 1-2 en Standaard Viversel moest een 4-0 slikken bij Verbroedering Lommel.

vandaag-gezien-3-maart-2013

Vandaag gezien

De lente is opkomst, de hazelaar is een voorjaarsbloeier. (foto Jan Leijskens)

leider-vosselaar-te-sterk-voor-vck-a

Leider Vosselaar te sterk voor VCK A

Nog in het volleybal moest VCK Bolderberg A op bezoek bij Focus Vosselaar, de autoritaire leider in de competitie. In de eerste twee sets waren de bezoekers telkens op achtervolgen aangewezen met een duidelijke 25-16 en 25-17 als resultaat. Maar in set drie was Bolderberg allerminst onder de indruk, bij 21-22 wenkte zelfs de setwinst maar het werd toch nog 25-23 en dus 3-0.

bbc-zolder-verplettert-bree

BBC Zolder verplettert Bree

In de tweede provinciale van het basketbal heeft KBBC Zolder A bijzonder zwaar uitgehaald naar Bree Basket B. Bij de rust stond het al 57-17 en toen staken die van Zolder nog een tandje bij zodat de score opliep tot 118-60. De buren van Berkenbos 95 zijn gewaarschuwd voor hun bezoekje in Zolder volgende week.

vck-b-haalt-het-van-elen

VCK B haalt het van Elen

In het volleybal heeft VCK Bolderberg B Elen verslagen met een droge 3-0. Hoewel de cijfers misschien niet alles zeggen want de Maaslanders boden taai weerwerk, dat blijkt ook uit de setstanden: 25-23, 25-22, 25-22

cole-en-co-doen-muze-swingen

Cole en co doen Muze swingen

Jim Cole met zijn band en vocaal gesteund door Sofie, Kevin en Tutu Puoane deden de balzaal van Muze gisteravond swingen. (foto Lenscollectief)

adriaan-van-den-hoof-blikt-naar-de-toekomst

Adriaan Van Den Hoof blikt naar de toekomst

Adriaan Van Den Hoof stond gisteren in de schouwburg van Muze met 'Hoogspanning', waarin hij zich - in tegenstelling tot zijn vorige voorstelling - richt naar de toekomst. (foto Lenscollectief)

sirene-als-afscheid-van-rudi-joris

Sirene als afscheid van Rudi Joris

Verschillende lezers mailden ons met de vraag waarom gisteravond de sirene van de brandweer heeft geloeid. Het was het afscheid van het korps aan brandweerman Rudi Joris die is ingeslapen na een ziekte. Rudi vocht al een tijd tegen een zeldzame ziekte: wangslijmvlieskanker. Precies omdat het om zo'n zeldzame ziekte ging, en hij zijn ervaringen wilde delen met lotgenoten en anderen hield hij een blog bij, die vind je Lees het hele bericht

prijs-vlaamse-gemeenschap-voor-els-beerten

Prijs Vlaamse Gemeenschap voor Els Beerten

Jeugdschrijfster Els Beerten - die haar jonge jaren in Berkenbos doorbracht - heeft zaterdag van cultuurmininster Schauvliege de 'Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Jeugdliteratuur 2011-2012' gekregen. De prijs bedraagt 12.500 euro en een bronzen beeldje. Ze krijgt de onderscheiding voor haar vaker bekroonde jeugdroman 'Allemaal willen we de hemel'. Daarin beschrijft ze het leven van kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog en precies dat vond de jury een gedurfde keuze voor een jeugdboek.

hebad-is-sportploeg-van-het-jaar

Hebad is sportploeg van het jaar

De titel van sportploeg van het jaar ging naar Hebad Heusden. Het topteam van deze badmintonclub speelde kampioen in de liga en promoveerde daardoor naar tweede nationale. En ook daar liggen de ambities hoog voor de komende jaren wisten ze te vertellen. De trofee kregen ze van Bloso-inspecteur Caroline Haepers. (foto Michiel Reynders)

bob-en-tamara-zijn-g-sporters-van-het-jaar

Bob en Tamara zijn G-sporters van het jaar

De G-sporters van het jaar zijn badmintonspeler Bob Biesmans (Smash) en zwemster Tamara Medarts (Spartacus). Bob werd Belgisch kampioen enkel en dubbel niveau 1 en veroverde de provinciale titel. Tamara werd 4 x Belgisch kampioen: 100 meter schoolslag, 50 meter rug, 200 meter vrije slag en 100 meter rugslag en ze vertegenwoordigde ons land op de Paralympische Spelen. Beide sporters kregen hun trofee van burgemeester Mario Borremans. (foto Michiel Reynders)

luca-en-marie-zijn-beloftevolle-jongeren

Luca en Marie zijn beloftevolle jongeren

De titels van beloftevolle sportjongen en -meisje waren tijdens de kampioenenhulde voor badmintonspeler Luca Di Angelis en BMX-er Marie Hossay. Luca Di Angelis is 11 jaar en aangesloten bij Smash. Hij werd Belgisch kampioen, behaalde drie Limburgse titels en de overwinning in internationale tornooien. Marie Hossay komt uit het Luikse, ze maakt deel uit van BMX-Club Circuit Zolder en behaalde bij de girls 15-16 zowel de Belgische als de Europese titel. Beiden kregen hun trofeeën van schepen van sport Robin Stroobants en sportraadvoorzitter Johan Verhaegen.  (foto Michiel Reynders)

gitaren-van-jim-cole-even-gestolen

Gitaren van Jim Cole even gestolen

Het had niet veel gescheeld of het optreden van Jim Cole en zijn band vanavond in Muze, was in het gedrang gekomen. Gisteravond stond de band in de Roma in Borgerhout en daar was een dief de artiestenruimte binnengedrongen en met 3 gitaren aan de haal gegaan. Maar tijdens zijn vlucht met een gestolen fiets kwam hij ten val en werd door de politie gepakt. De gitaren waren gelukkig onbeschadigd zodat het optreden vanavond gewoon kan doorgaan, misschien de snaren wat extra stemmen.

het-weer-lente

Het weer: lente?

Onder invloed van een hogedrukgebied met kern nabij Ierland overheersen droge continentale luchtstromingen over onze streken. Aanvankelijk is dat nog met veel wolken, maar stilaan krijgt de zon meer ruimte. Bovendien ruimt de wind naar het zuidoosten en wordt het de volgende warmer.
Vandaag domineren wolken, maar het is meestal droog. Later zijn er enkele opklaringen mogelijk en het kwik kan oplopen tot 6 graden.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zon is van de (…) Lees het hele bericht

wesley-joris-en-kim-bosmans-sportfiguren-van-2012

Wesley Joris en Kim Bosmans sportfiguren van 2012

In een volgelopen balzaal van Muze organiseerde de sportdienst-sportraad vanavond de kampioenenhulde. Zwemmer Wesley Joris werd uitgeroepen tot sportman van het jaar, deze knaap van 16 reeg vorig jaar de kampioenstitels - Limburgs en Belgisch aan elkaar - en hij zwom een resem records. Wesley is aangesloten bij zwemclub Spartacus Hasselt. Sportvrouw werd atlete Kim Bosmans van AVT. Zij kroonde zich afgelopen jaar tot Belgisch kampioen veldlopen bij de beloften. Morgen meer over de kampioenenviering. (foto Michiel Reynders)

niels-warmt-leerlingen-op-voor-damiaanactie

Niels warmt leerlingen op voor Damiaanactie

Niels Destadsbader was vandaag te gast in het Sint-Franciscuscollege. Niels is zoals bekend de peter van de Damiaanactie en het is nu eenmaal normaal dat een hippe acteur en zanger bij jongeren beter een boodschap kan overbrengen. De Damiaanactie bestrijdt nog altijd lepra, tbc en leihsmaniasis, ziektes die nog volop aanwezig zijn in Afrika, Azië en Amerika. Daarvoor zijn middelen en steun nodig en het is de bedoeling ook jongeren daarvoor te sensibiliseren. (foto's Patrick Daniëls)

identiteitskaarten-3-euro-duurder

Identiteitskaarten 3 euro duurder

Identiteitskaarten worden op 1 april 3 euro duurder, maar voor alle duidelijkheid, het gaat om aan beslissing van de federale overheid.  De gewone identiteitskaart of vreemdelingenkaart kosten voortaan 17 euro, een identiteitskaart voor kinderen tot 12 jaar 6 euro. Bij de dringende procedure wordt dat telkens 118 euro en bij de zeer dringende procedure 183 euro.

complimenten-krijgen-is-niet-evident

Complimenten krijgen is niet evident

3 militanten van Curieus Limburg - jongerenorganisatie van de sp.a - waren vrijdagmiddag op de Cité, onder meer bij de Carrefour, aan de slag om op deze complimentendag complimentjes uit te delen in de vorm van een strooibiljetje, en meteen kreeg iedereen nog een extra mee om zelf ook weer door te geven. Maar dat mensen niet gewoon zijn om een compliment te krijgen, bleek maar al te duidelijk: velen liepen snel voorbij, geen tijd of zin in een complimentje. Wat de nood aan zo'n dag of gebaar dan weer extra benadrukt. (foto's Julien Maebe)

mogelijke-besparingen-nog-onduidelijk

Mogelijke besparingen nog onduidelijk

Er is de jongste tijd nogal wat te doen over de besparingen door de gemeentebesturen, onder meer de Vlaams Vereniging van Steden en Gemeenten luidt de alarmbel. Zo worden op heel wat plaatsen jobs geschrapt door tijdelijke contracten of gepensioneerden niet te vervangen of zelfs effectieve ontslagen. Dat er zoals overal ook in Heusden-Zolder besparingen aankomen, lijkt onvermijdelijk, maar hoe dat zal gebeuren is voorlopig nog onduidelijk. Het schepencollege zegt dat eerst het kerntakendebat moet (…) Lees het hele bericht

motorrijder-gewond

Motorrijder gewond

Rond 12 uur vanmiddag is op de Meylandtlaan een motorrijder ten val gekomen. De bestuurder van de motorfiets raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.

de-kijk-van-richie-12

De kijk van Richie

Richie viert met ons mee!

oorlog-tussen-cd-v-en-vlaams-belang

Oorlog tussen CD&V en Vlaams Belang

Het is open oorlog in de gemeenteraad van Heusden-Zolder tussen .... de oppositiepartijen. Gisteren tijdens de raad haalde CD&V-fractieleider Sonja Claes zwaar uit naar de meerderheid omdat meer dan de helft van de raadsleden van die meerderheid voor een kandidaat van het Vlaams Belang hadden gestemd, 'nog liever dan voor een CD&V-kandidaat' en ze sprak haar afschuw uit. Vandaag slaat Vlaams Belang-fractieleider Jan Jans even hard terug, volgens hem is CD&V in het verleden (…) Lees het hele bericht

uw-internetgazet-is-vijf-jaar-jong

Uw Internetgazet is vijf jaar jong

Vandaag bestaat de Internetgazet Heusden-Zolder precies vijf jaar. In 2008 begonnen we vanaf nul, maar in de overtuiging dat er in deze bruisende gemeente voldoende te beleven valt voor een dagelijkse elektronische krant. En dat blijkt achteraf het geval te zijn. We hebben ondertussen al 12.500 artikels gepubliceerd en - de albums meegerekend - nog meer foto's en illustraties. Het aantal lezers blijft ook maar groeien. Op een doodgewone rustige dag wordt deze gazet door 3.000 tot 4.000 (…) Lees het hele bericht