Archief juni 2021

juffen-marie-paule-en-rita-met-pensioen

Juffen Marie-Paule en Rita met pensioen

Turnjuf Marie-Paule en kleuterjuf Rita van de Sint-Jan Berchmansschool in Viversel namen vandaag afscheid want hun pensioen wacht. Ze trakteerden op een lekker ijsje en werden op hun beurt verrast door kunstwerken van de kinderen. (foto's Daphne Claes)


kunstwerk-van-stefan-elsen-blijft-in-kerk

Kunstwerk van Stefan Elsen blijft in kerk

Art 27 is voor een extra project uitgeweken naar de mijnkathedraal in Beringen. Op New Told Dream kwamen al al 566 schoolkinderen en 550 andere kunstkijkers langs. Op vraag van de kerkfabriek geeft kunstenaar Stefan Elsen uit Heusden-Zolder zijn indrukwekkende werk 'A Stairway to Heaven' in bruikleen. Het werk is gemaakt van de oude mallen waarin ze de meer dan 1000 stukjes kristalglas van de kerkramen goten. Het blijft dus ook na de (…) Lees het hele bericht

de-brug-zwaait-meester-marc-uit-met-lego

De Brug zwaait meester Marc uit met Lego

Zoals we al eerder meldden, neemt meester Marc Neuteleers afscheid van De Brug. Na 40 jaar voor de klas te hebben gestaan, werd hij op zijn laatste dag uitgezwaaid door de leerlingen van het zesde. En van elke klas kreeg hij een aandenken, gemaakt uit Legoblokken. Geen toeval want Marc is sinds jaar en dag een grote Legoverzamelaar, waarmee trouwens één van zijn bezigheden voor de komende periode is aangegeven. (foto's Inge Vreys)

in-juli-kun-je-bloed-geven-in-heusden-zolder

In juli kun je bloed geven in Heusden-Zolder

Het Rode Kruis start een campagne om mensen aan te sporen om bloed te geven, het is immers ieder jaar in de zomer een uitdaging om de bloedvoorraden op peil te houden. Vaste bloedgevers zijn met vakantie, terwijl in de ziekenhuizen de behoefte aan bloed even groot blijft. Daarom gaat het Rode Kruis bloedinzamelingen houden op bijzondere en toeristische plekken overal in Vlaanderen. Maar je kunt hier in Heusden-Zolder de komende weken ook gewoon bij de klassieke inzamelingen terecht: donderdag 8 (…) Lees het hele bericht

nog-altijd-hinder-door-stijgende-waterpeil

Nog altijd hinder door stijgende waterpeil

Heel wat beken zijn in de loop van de dag overgelopen en hebben ook in een aantal straten in Heusden-Zolder voor hinder gezorgd. Dat was onder meer het geval in de Nieuwstraat en Verloren Kost. Daar leek het water in de vooravond wel stilaan weg te kunnen via de riolering. Ook in de Laambroekstraat - de klassieke plaats - in de buurt van de snelwegbrug stond de straat deels onder water. Er is overal signalisatie aangebracht. Ondertussen begon ook aan de op- en afrit Heusden-Zolder van de E 314 was het water nog aan het stijgen. Daar moest de brandweer ingrijpen nadat een boom was omgevallen en de weg versperde.

de-kijk-van-richie-671

De kijk van Richie

Ook elk voordeel heb z'n nadeel.

dominique-swerts-met-nieuwe-singel-de-zomer-in

Dominique Swerts met nieuwe singel de zomer in

Muzikant en singer-songwriter Dominique Swerts , afkomstig uit  Heusden-Zolder, zet de zomer in met een nieuwe singel: 'Up 2 U'. Het nummer is ontstaan midden vorig jaar en meteen ingeblikt. Het vertelt over 2 geliefden die elkaar na een relatiebreuk proberen terug te vinden. Centrale vraag daarbij is of hun hart daarbij nog hetzelfde aanvoelt. Dominique heeft ondertussen al jaren ervaring als sessiemuzikant bij nationale en internationale artiesten. Hier gaat hij ook (…) Lees het hele bericht

fietser-van-de-week-klas-5c-van-bolderberg

Fietser van de week: klas 5C van Bolderberg

De leerlingen van 5C van de Vrije Bassischool Bolderberg komen elke dag samen met de fiets. Zij vormen een grote groep waardoor ze goed zichtbaar zijn in het straatbeeld. Het zijn Kobe Vanheel, Yarne Vranken, Toon Martens, Rune Vranken, Matthias Van Herck, Rens Van Mol, Alexia Mesotten en Olivia Stulens. Dankzij de schoolstraat heeft het fietsen daar een hele boost gekregen. Ongetwijfeld zullen ze ook in de vakantie die nu begint vaak de fiets gebruiken. Zij zijn trouwens de 100ste genomineerde voor 'fietser van de week'. Hier kun je ook al iemand aanstippen. Dat is dan voor september, want deze rubriek gaat nu in zomerpauze.

automobiliste-komt-in-het-water-terecht

Automobiliste komt in het water terecht

De gigantische regenval van gisteravond en vannacht heeft op heel wat plaatsen voor onverwachte hinder gezorgd. Zo bleef een deel van het Klaverblad in Lummen van gisteravond laat tot vanmorgen afgesloten omdat de rijweg onder water stond, vooral de afslagstrook vanuit de E313 naar de E314 richting Genk. Een autobestuurster uit Heusden-Zolder had voordien het water te laat opgemerkt en was er in terechtgekomen. Zelf bleef ze ongedeerd, maar haar auto stond zowat een meter diep in het water zodat die moest getakeld worden. 

de-industriestraat-staat-blank

De industriestraat staat blank

De overvloedige regen heeft vanmorgen ook de Industriestraat volledig blank gezet. De brandweer kwam ter plaatse en probeerde op de eerste plaats uit te zoeken hoe het water kon weggepompt worden. Ondertussen konden de vrachtwagens richting bedrijf Carmans niet door. 

ook-hier-is-heel-wat-regen-gevallen

Ook hier is heel wat regen gevallen ...

Gisteren en vandaag samen hebben we in Heusden-Zolder in het totaal 10,5 uur lang regen gehad. In het totaal is er 55,5 liter per vierkante meter uitgevallen. Dat is behoorlijk wat, want het gemiddelde in onze regio's is 70 liter per maand. In het zuiden van Limburg en in het Maasland lag dat cijfer nog veel hoger. Daar zijn brandweerploegen dan ook al sinds gisteravond aan het werk om overtollig water weg te pompen. 

de-voorbode-van-veel-water

De voorbode van veel water

In de vooravond bleek al uit de dreigende wolken dat er 't één en 't ander in de lucht hing, en inderdaad, dat is er ondertussen flink aan het uitvallen. (foto Philippe De Pauw)

bijna-23-000-inwoners-minstens-1-keer-gevaccineerd

Bijna 23.000 inwoners minstens 1 keer gevaccineerd

22.910 inwoners van Heusden-Zolder boven de 18 jaar hebben op dit moment minstens één vaccin gehad. Dat is 79,90 % van die doelgroep. 10.047 mensen zijn volledig gevaccineerd, dat is 36,64 % van de volwassenen. Helemaal anders is het uiteraard bij de 65-plussers, daar zijn 5.049 inwoners of 76,28 % volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. 

afzwaaien-in-het-kleinste-schooltje

Afzwaaien in het kleinste schooltje

In het kleinste kleuterschooltje van Heusden-Zolder - het wijkschooltje van De Toverfluit in Ubbersel - is het afzwaaien van de oudsten een aparte gebeurtenis. Dit jaar werd daarvoor zelfs een speciale foto gemaakt. De drie afgestudeerden, Neal, Hannah en Sien, poseren daarop samen met hun juf Esmeralda.

arnout-hauben-en-co-trokken-door-bolderberg

Arnout Hauben en co trokken door Bolderberg

Arnout Hauben en zijn vaste companen cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens trokken deze voormiddag door Bolderberg, waar ze onder meer op de grens met Stokrooie gesignaleerd zijn. Het drietal is bezig aan een nieuw avontuur: Dwars door de Lage Landen. Ze zijn vertrokken in Oostende om na een voettocht van 900 km aan te komen in Pieterburen, het uiterste noorden van Nederland. Hun avonturen zijn volgend jaar te zien op Eén en op de Nederlandse televisie. (foto Eén)


mobiele-boerderij-bezocht-beekbeemden

Mobiele boerderij bezocht Beekbeemden

Door de omstandigheden zat er helaas geen schoolreis in dit jaar voor de kleuters van Beekbeemden. Maar er was gelukkig een alternatief: een mobiele boerderij die zelf de school bezocht. Zo konden de kinderen van dichtbij kennismaken met verschillende dieren en een boeiende dag beleven. (foto's An Vanoppen)


er-komt-een-plus-plek-in-kapellehof

Er komt een Plus-Plek in Kapellehof

Heusden-Zolder krijgt een Plus-Plek in Kapellehof, achter de kerk in Heusden. Dat is een specifieke plaats die ingericht wordt met een divers aanbod voor de buurt. Hoe dat precies zal gebeuren, staat nog niet vast: er wordt gedacht aan een vergader- en atelierruimte, een geschenkenwinkeltje of horeca. Eerst wordt in een buurtanalyse onderzocht hoe de inwoners denken over handel, zorg, dienstverlening en ontmoeting. Op basis daarvan zal de Plus-Plek in het (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-670

De kijk van Richie

Een nuchtere analyse.

tip-van-de-bib-jessica-townsend

Tip van de bib: Jessica Townsend

Over het boek van deze week 'Nevermoor' van Jessica Townsend kunnen ze in de bib amper hun enthousiasme onderdrukken. WAUW! Dit is zo’n originele en heerlijke comfort-read! Dit boek maakt dat het zelfs in juni super is om over de kerstperiode te lezen. Een bejubeld boek en hard op weg naar een échte klassieker.
Dit is een aanrader én deel 1 van een reeks! Lieselotte van de bib las ondertussen ook al deel 2 (opnieuw subliem). En deel 3 staat op haar (…) Lees het hele bericht

geen-nieuwe-besmetting-in-heusden-zolder-4

Geen nieuwe besmetting in Heusden-Zolder

Er zijn geen nieuwe coronabesmettingen bijgekomen in Heusden-Zolder. Het totaal sinds de uitbraak van de pandemie vorig jaar staat nu op 2902. De afgelopen week waren er slechts 7 positieve testen, dat is gemiddeld 21 per 100.000 inwoners. Als we die evolutie volhouden, zitten we nu snel onder het alarmpeil.

mondmasker-niet-meer-verplicht-in-recyclagepark

Mondmasker niet meer verplicht in recyclagepark

Wie naar het recyclagepark gaat, moet vanaf vandaag niet meer verplicht een mondmasker dragen Wel blijft de verplichting om de afstand van minstens 1,5 meter te respecteren, zowel tussen de bezoekers onderling als met de parkwachters. Gisteren is ook al de mondmaskerplicht in de straten van Heusden-Zolder versoepeld.

ook-de-jongsten-hadden-hun-sportdag-in-de-brug

Ook de jongsten hadden hun sportdag in De Brug

In de Vrije Basisschool De Brug was het vandaag de dag van de eerste drie leerjaren. Zij kregen een heel programma van sport en spel aangeboden. Bij momenten was het vermoeiend, maar wel heel amusant. (foto's Inge Vreys)

bedrijf-werkloos-na-leegplunderen-bestelwagens

Bedrijf werkloos na leegplunderen bestelwagens

Bij Maris Technics in Eversel hebben dieven afgelopen nacht 13 bestelwagens leeggeplunderd. Dat werd vanochtend vroeg ontdekt. De inbrekers maken gaten in de bestelwagens zodat ze de deuren konden openen. Ze gingen voroal aan de haal met elektrisch werkmateriaal van het merk Hilti. Het bedrijf spreekt van een schade van meer dan 150.000 euro. Daarbij komt nog dat alle ploegen vandaag werkloos waren doordat ze zonder materiaal zaten.  Op camarabeelden was te zien hoe de daders (…) Lees het hele bericht

welkom-internetgazet-genk

Welkom Internetgazet Genk

De Internetgazet-familie is weer wat groter geworden. Vanmiddag hebben we er een zusje bijgekregen in de stad Genk. Een bruisende centrumstad waar heel wat nieuws de kop opsteekt en evenementen worden georganiseerd. Onze collega's zullen dus hun handen volhebben. We wensen hen alle succes en heten hen welkom in de familie. Ondertussen zijn er al 13 Internetgazetten, maar eigenlijk is Genk al de 15de editie, want door de fusies in Pelt en Oudsbergen zijn daar de Internetgazetten ook gefusioneerd.

leerlingen-beleefden-een-topdag-in-het-zwembad

Leerlingen beleefden een topdag in het zwembad

Kwakkelweer zegt u? Niemand last van aan zwembad Terlaemen. Daar beleefden de kinderen van lagere scholen uit Heusden-Zolder vandaag een zomerse dag. Het was gewoon dolle pret en een echt vakantiegevoel, terwijl officieel het schooljaar nog bezig is. Samen leute beleven, mooier kunnen ze jaar niet afronden. (foto's Daphne Claes)

zo-overleefde-zuster-dorothee-gijzeling-in-congo

Zo overleefde zuster Dorothée gijzeling in Congo

Ons land en zijn koloniaal verleden in Congo ... beide blijven in elkaar verstrengeld. Meer nog, de jongste jaren heeft de discussie daarover nog meer de kop opgestoken. Audiomaker Eva Droogmans - afkomstig van Bolderberg - maakte voor de Erfgoedcel Mijn-Erfgoed een 8-delige podcastreeks over ons koloniaal verleden: 'Bacongo Limburg'. In elke aflevering reconstrueert ze het verhaal van een Limburgse oud-koloniaal die gewoond of gewerkt heeft in Congo, vlak voor of vlak na (…) Lees het hele bericht

extra-middelen-voor-leesbevordering

Extra middelen voor leesbevordering

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft geld uitgetrokken voor  22 projecten ‘Lezen op school’. Die moeten volgend schooljaar de leesvaardigheid van zo’n 80.000 kinderen en jongeren versterken. Met dat geld worden onder meer boeken aangekocht, uitstappen georganiseerd naar de bib en voorleesactiviteiten opgezet. Wetenschappers volgen de verschillende projecten op de voet, om lessen te trekken voor heel Vlaanderen. De beste praktijken worden gebundeld worden in een inspiratiegids, (…) Lees het hele bericht

honden-hebben-ook-losloopweide-in-domherenpark

Honden hebben ook losloopweide in Domherenpark

Hondenliefhebbers kunnen voortaan met hun viervoeter naar het Domherenpark want daar is een hondenlosloopweide van 2.000 m² aangelegd. In samenwerking met het Regionaal Landschap Lage Kempen kreeg die dezelfde afwerking als de zones op Domein Bovy. Iedereen is er welkom met zijn of haar hond, maar moet zich natuurlijk wel aan de spelregels houden.

koersbus-brengt-het-wk-naar-heusden-zolder

KOERSbus brengt het WK naar Heusden-Zolder

Op donderdag 15 juli houdt de KOERSbus halt in Heusden-Zolder. Dat is een oude bus die door KOERS, het Museum van de Wielersport in Roeselare, is omgebouwd tot wielermuseum-op-wielen. Naar aanleiding van de wereldkampioenschappen wielrennen in september dit jaar in Vlaanderen, maakt de bus een tournee langs alle Belgische plaatsen die een verleden hebben met het WK. En dus komt ze ook naar Heusden-Zolder, want het wereldkampioenschap op de weg vond op en rond Circuit Zolder plaats (…) Lees het hele bericht

flamenco-op-het-marktplein

Flamenco op het Marktplein

't Was even opkijken voor de bezoekers van het Muzecaféterras en toevallige passanten op het Marktplein. Plots werd er bij wijze van flashmob een flamencodans opgevoerd. Het was de flamencogroep van dansschool La Juana die normaal in het Casino van Houthalen-Helchteren verzamelt, die even was uitgebroken en voor een filmopname naar het Marktplein was afgezakt. De regen was wel spelbreker, maar het echte vuur in een flamencodanser valt niet te blussen. (foto Julien Maebe)

de-kijk-van-richie-669

De kijk van Richie

Na zo'n match is niet iedereen uiteraard happy.

laurens-vanthoor-7de-in-de-states

Laurens Vanthoor 7de in de States

Laurens Vanthoor is zondagavond 7de geëindigd in de GTD-categorie in de 6 Uur van Watkins Glen in de Verenigde Staten. Het ging om de vijfde manche van het Noord-Amerikaanse Endurance kampioenschap (IMSA). Vanthoor bestuurde daar een Porsche samen met de Canadees Zach Robichon en de Duitser Lars Kern. De zege ging naar een Mazda.

massale-vieringen-in-de-straten

Massale vieringen in de straten

Honderden auto's met supporters en ook nog eens tientallen supporters te voet zijn na affluiten van België-Portugal op straat gekomen om de kwalificatie voor de kwartfinales te vieren. Vooral op de as Guido Gezellelaan-Sint-Willibrordusplein-Brugstraat-Koolmijnlaan werd in dichte drommen aangeschoven en getoeterd. En geloof ons, morgen zijn er heel wat met een schorre stem. Toch benieuwd welke kleuren we vrijdagavond laat in onze straten zullen zien ... 

weer-veel-sfeer-bij-tennis-en-padel-heusden

Weer veel sfeer bij Tennis en Padel Heusden

Het heeft bloed, zweet en tranen, en veel blauwe plekken gekost, en op het thuisfront heel wat hartritmestoornissen. Maar de Rode Duiveols hebben met een steuntje van de voetbalgoden Portugal naar huis gestuurd. Bij Tennis & Padel Heusden zat de sfeer er ook vanavond weer in, ook al moesten de fans een tijdje schuilen binnen of onder de parasols. Vrijdag treffen twee ploegen met een grote aanhang in Heusden-Zolder elkaar ... (foto's Ann Jordens)

vanavond-gezien-112

Vanavond gezien

Kort voor de aftrap van de match Portugal-België kwam de zon even piepen en wierp een mooie schijn over de Heusdense kermis. (foto Kim Adriaens)

fabio-en-carlo-porco-verdelen-de-prijzen

Fabio en Carlo Porco verdelen de prijzen

De wedstrijd voor amateurs en masters in Heusden kreeg 55 renners aan de start. De koers werd echter geteisterd door een onweer, 25 renners hielden het daardoor onderweg voor bekeken. Het was de familie Porco die vandaag aan het feest was met Fabio op de eerste plaats die in de spurt medevluchter en broer Carlo voorbleef. Het was trouwens niet de eerste keer dat beiden de prijzen onder elkaar verdeelden. Derde, op 51", was Genkenaar John De Schutter. Een volledig Limburgs podium dus. (foto's Stephan Volders)

nederlandse-dames-domineren-koers-in-heusden

Nederlandse dames domineren koers in Heusden

Dat het dameswielrennen tegenwoordig door Nederland wordt gedomineerd, weten al langer, maar vanmiddag werden we nog maar eens met de neus op de feit gedrukt in de dameskoers in Heusden. Daar verschenen liefst 94 jonge rensters aan de start,  exact de helft daarvan bereikten de finish na 71 km koers. De Nederlandse Nikki Souren won overtuigend met liefst 2'50" voorsprong op haar Belgische ploeggenote Marith Vanhove en een andere Nederlandse Scarlett Souren. Het (…) Lees het hele bericht

problemen-door-waterlek-in-berkenbos

Problemen door waterlek in Berkenbos

De buurtbewoners in de omgeving van 't Rond Punt in Berkenbos zitten zondagnamiddag zonder drinkwater en dat door een lek in de buurt. Mogelijk zou het probleem pas morgen helemaal kunnen opgelost worden. Buurtbewoners kunnen drinkbaar water afhalen ter hoogte van Ursulinnenstraat 1.

coronacijfers-wekelijks-in-plaats-van-dagelijks

Coronacijfers: wekelijks in plaats van dagelijks

Vanaf nu publiceren we geen dagelijkse COVID-19 statistieken meer, maar brengen we elke dinsdag een weekoverzicht. De reden is dubbel. Enerzijds stopt Sciensano vandaag met het vrijgegeven van cijfers op zondag en maandag. Anderzijds is het aantal cijfers in Heusden-Zolder al een tijdje tot op een laag niveau gedaald, zodat we bij het ingaan van de zomer en de vakantie wat gas kunnen terugnemen. We blijven de evolutie uiteraard in de gaten houden, maar na 477 dagen presenteren we geen dagelijkse besmettingscijfers meer. En hopen samen met jullie dat dat ook in het najaar zo kan blijven. 

parkeer-en-verkeersbeperkingen-door-koersen

Parkeer- en verkeersbeperkingen door koersen

Zoals aangekondigd worden deze namiddag in Heusden-Centrum twee wielerkoersen gereden, de dames starten om 14 uur, de heren om 16.30 uur. In de start- een aankomstzone - omgeving Gezellehuis - moet je rekening houden met een parkeerverbod. En eenmaal de koersen gestart wordt het verkeer in Heusden-Centrum zeer beperkt. Dat geldt onder meer voor de Guido Gezellelaan, Sint-Willibrordusplein, Poorthoevestraat, Schootstraat, Holleweg en de tussenliggende straten.

de-kijk-van-richie-668

De kijk van Richie

Zolang die boot maar niet kapseist ...

securityfirma-houdt-toezicht-op-de-kermis

Securityfirma houdt toezicht op de kermis

Drie medewerkers van een private bewakingsfirma's waren ingeschakeld voor toezicht op de kermis. Ze moesten onder meer de mondmaskerdracht controleren en  zien dat aan de attracties alles ordelijk verliep. (foto Julien Maebe)

spanning-en-emoties-aan-la-baracca

Spanning en emoties aan La Baracca

Italië is vanavond met de hakken over de sloot geraakt en had verlengingen nodig om een taai Oostenrijk te verslaan en door te dringen tot de kwartfinale. Het betekende dus een spannende avond met veel sensatie in en aan La Baracca waar heel wat Italiaanse supporters voor het groot scherm waren samengekomen. De emoties liepen bij momenten hoog op met een grote ontlading bij het eindsignaal. (foto's David Amgad)

8-vormelingen-maken-zich-klaar-in-viversel

8 vormelingen maken zich klaar in Viversel

Tijdens de zaterdagavondviering in de kerk van Viversel hebben 8 vormelingen hun naamopgave gedaan. Op zaterdag 25 september is hun moment, hun vormselviering.  Het is op dit ogenblik nog even afwachten hoe de bezetting van de kerk zal zijn en wie de viering kan meemaken. Dat zal afhangen van de coronasituatie na de zomer. (foto Lode Beylemans)

t-is-weer-kermis-in-t-dorp

't Is weer kermis in 't dorp

In Heusden-Centrum is vandaag de driedaagse Sint-Janskermis geopend op het Koning Boudewijnplein. Het is meteen de eerste kermis in Heusden-Zolder sinds de uitbraak van de coronapandemie. Het was al snel een gezellige drukte, geen overrompeling. Gelukkig was er voldoende ruimte, iedereen droeg ook een mondmasker zoals voorgeschreven.  Alleen voor de frieten en smoutebollen moest dat even af. Hoe zou je zelf zijn met al die geuren. (foto's Julien Maebe)


leerlingen-konden-sporten-in-de-brug

Leerlingen konden sporten in De Brug

In De Brug konden de leerlingen van het 4de en 5de leerjaar zich van hun sportiefste kant laten zien tijdens hun sportdag. De juffen hadden daarvoor het nodige laten aanrukken: fietsen, springkasteel, hockey, ... 't werd dolle pret. (foto's juf Saartje)


maandag-start-ticketverkoop-nieuwe-cultuurseizoen

Maandag start ticketverkoop nieuwe cultuurseizoen

Terwijl de zomerprogrammatie van cultuurcentrum Muze op volle toeren draait, wordt al uitgekeken naar het nieuwe seizoen dat in september start. Vanaf nu maandag om 9 uur kun je tickets bestellen voor de bijna 90 shows die al vastliggen. Voorlopig wordt uit voorzorg 75 % van de zaalcapaciteit verkocht. In juli verschijnt het digitale programmaboekje maar daarop hoef je dus niet te wachten om een ticket te bestellen voor onder meer Wouter Deprez, Jef Neve, Guido Belcanto, Nele (…) Lees het hele bericht

de-week-van-de-waarheid-31

De Week van de Waarheid

Vandaag nemen we afscheid van onze dorpsfilosoof. De vakantie komt eraan en in de horeca voeren de toogfilosofen ondertussen het hoge woord. Of Rik D. definitief gaat zwijgen, ... daar durven we niet teveel op verwedden.


Volgende week begint de grote vakantie. Vroeger keken we daar ook altijd naar uit, de vakantie met nadruk op grote. Het rijk van de vrijheid, dat oneindig lang leek te duren en waarbij het altijd mooi weer leek. Bullshit natuurlijk, net zoals zoveel in (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-667

De kijk van Richie

Een taaie klus voor de boeg. 

1-nieuwe-coronabesmetting-in-heusden-zolder

1 nieuwe coronabesmetting in Heusden-Zolder

Opnieuw slechts 1 nieuwe coronabesmetting in Heusden-Zolder. Het blijft dus rustig met de afgelopen week 10 inwoners die positief getest zijn of een gemiddelde van 30 per 100.000 inwoners. 

vlaanderen-geeft-3-2-miljoen-voor-schachtbok

Vlaanderen geeft 3,2 miljoen voor schachtbok

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) geeft een erfgoedpremie van ruim 3,2 miljoen euro voor de restauratie van de schachtbok en het onthaalgebouw op De Schacht. Zoals bekend wil de gemeente daar de werkwinkel van de VDAB een plaats geven, vlak naar CVO De Verdieping.  Boven in de schachtbok zou een horecagelegenheid komen. De schachtbok zal, ondanks zijn constructie en hoogte, toegankelijk zijn voor mensen met een (…) Lees het hele bericht

wie-kent-dit-beestje

Wie kent dit beestje?

Steven Mertens trof vandaag dit diertje aan in het ongemaaide gras in Eversel. Hij vraagt zich af of iemand het precies kan identificeren. Internetgazet[!]heusden-zolder.eu. UPDATE Ondertussen hebben al heel wat lezers gereageerd en ze zijn het allemaal eens dat het om een penseelkever gaat. 

pagadder-beleefde-een-onvergetelijke-feestweek

Pagadder beleefde een onvergetelijke feestweek

Om het toch wel speciale schooljaar af te sluiten, maakten ze er in kleuterschool Pagadder een echte feestweek van. De week begon met het goocheltheater JAHON. De acteur nam de kinderen mee in een woordenloos verhaal vol goochelen, muziek en poppenspel. De kleuters waren onder de indruk van de magische voorstelling. Halfweg de week stond plots een grote kar voor de schoolpoort: de mobiele boerderij ‘Stal-Ter-Koze’. Per klas mochten de kinderen tussen de dieren (…) Lees het hele bericht

neos-op-verkenning-door-klein-hengel

NEOS op verkenning door Klein Hengel

Neos Heusden-Zolder wandelde, begeleid door natuurgids Luc Vanoppen, door het gebied Klein Hengel op de Teut in Zonhoven. De wandelaars leerden hoe het veen is ontstaan, evolueerde en werd tot wat het nu is. (foto Trudo Groffi)

16-en-17-jarigen-kunnen-zich-op-qvax-melden

16- en 17-jarigen kunnen zich op QVAX melden

Dit weekend gaan de laatste uitnodigingen voor 18-plussers in Heusden-Zolder de deur uit om zich te laten vaccineren. Daarom doet het gemeentebestuur nu een oproep tot de 16- en 17-jarigen om zich ook aan te melden via QVAX.  Wie zich kandidaat stelt om gevaccineerd te worden met een J&J-vaccin, moet altijd aangeven dat hij of zij  op de hoogte is van de zeer zeldzame bijwerkingen. Vervolgens kan je opgeroepen worden door het vaccinatiecentrum in Watt 17 wanneer er een vaccin beschikbaar is. Meer info vind je hier

openluchtzwembad-opent-met-testdagen

Openluchtzwembad opent met testdagen

De vrijwilligers van het openluchtzwembad Terlaemen staan klaar om morgen te openen. Maar opgelet, van 26 tot en met 30 juni gaat het om testdagen en wordt alleen gewerkt met reservaties. Er wordt dan ook - door de coronamaatregelen uiteraard - een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Bezoekers kunnen reserveren voor morgen en zondag vanaf 11.30 uur, maandag 28 en dinsdag 29 juni vanaf 15 uur en woensdag 30 juni vanaf 11.30 uur. Maandag en dinsdag voor 15 uur is (…) Lees het hele bericht

mondmaskerplicht-is-verder-versoepeld

Mondmaskerplicht is verder versoepeld

Vanaf maandag 28 juni versoepelt Heusden-Zolder zijn mondmaskerplicht. Het is daardoor niet meer verplicht om een mondmasker te dragen op de verbindingsas van de Guido Gezellelaan (vanaf de St.-Jansstraat), Sint-Willibrordusplein, de Brugstraat en de Koolmijnlaan tot aan het Sint-Barbaraplein. Alle federale maatregelen blijven uiteraard van kracht, mondmaskers moet je dragen in openbare gebouwen en in winkels en ook op de kermis in Heusden. Voor de versoepeling (…) Lees het hele bericht

de-paddock-staat-te-koop-voor-1-15-miljoen-euro

De Paddock staat te koop voor 1,15 miljoen euro

Het domein van manège De Paddock Terlaemen - dat uitbaatster Geneviève Crahay onlangs heeft moeten verlaten - wordt door de eigenaars - de familie de Bellefroid van kasteel Terlaemen - verkocht. Het staat bij een Brussels immobiliënkantoor te koop voor 1.150.000 euro. Daar zitten de te renoveren woning, de stallingen, de manège, buitenpiste en gronden inbegrepen. Het wordt in ieder geval gepromoot met een mooi filmpje ...

ook-heusden-zolder-toont-regenboogkleuren

Ook Heusden-Zolder toont regenboogkleuren

Ook de gemeente Heusden-Zolder reageert op de anti-homowet in Hongarije. Alle LED-schermen, zowel in het straatbeeld als in de gemeentegebouwen, tonen de regenboogkleuren. Heusden-Zolder wil streven naar een inclusieve gemeente, waar geen plaats is voor discriminatie met respect voor elke inwoner, ongeacht geaardheid, afkomst of geloofsovertuiging. De regenboogkleuren blijven staan tot eind deze maand. 

een-bedankje-voor-de-fietspool-in-viversel

Een bedankje voor de fietspool in Viversel

Vandaag was het de laatste rit van de fietspool naar de Sint-Jan Berchmansschool in Viversel. Zoals we eerder al meldden, is dat na twee jaar uitgegroeid tot een succesvol initiatief waar bijna één derde van de leerlingen gebruik van maakt. In de Driesstraat staat bijvoorbeeld elke dag een aanzienlijk aantal leerlingen klaar om mee te fietsen. Samen met hun ouders wilden ze vanmorgen initiatiefnemer meester Steven en de begeleiders danken om hen (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-20-21-17

Afscheid van de lagere school 20-21 (17)

Nog in De Brug zetten ook de leerlingen van 6A over enkele dagen een punt achter hun lagere schoolloopbaan. Het zijn Eslem Aksu, Alya Avci, Utku Basogul, Hüseyin Batmaz, Ikra Bilici, Minne Boelanders, Zeynep Caglayan, Emir Cetinkaya, Kubilay Cinar, Nette Cuypers, Zahra El Hatimi, Meryem Kiliç, Lina Kilincaslan, Elien Lantmeeters, Lowie Melotte, Arda Sertkan, Ghasaq Shukur, Sander Vanbilsen en Mathias Vanlook. En niet toevallig ronden we deze keer af met de meester van 6A, Marc Neuteleers. Want als over enkele dagen de laatste schoolbel klinkt, is dat voor hem ook het eindsignaal van een lange loopbaan voor de klas. Hij gaat met pensioen, al betekent dat niet dat hij veel zal stilzitten. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-20-21-16

Afscheid van de lagere school 20-21 (16)

In De Brug nemen de juffen Sofie en Dorine afscheid van de leerlingen van 6B die zich klaarmaken voor het middelbaar onderwijs. Het zijn Rauf Altun, Stefania Anastasiou, Mina Atci, Nicola Corigliano, Fien Engelen, Eslem Gündüz, Bayram Karadayi, Burak Kaya, Anaïs Loscanna, Asya Mutlu, Rhune Peeters, Tjörven Rasschaert, Aleyna Romanova, Lara Saglam, Merve Seven, Ibe Sijben, Elanur Simsek, Daan Swinnen en Eyup Hasan Unlu. (foto Marina Poelmans)

slechts-1-positieve-test-in-heusden-zolder

Slechts 1 positieve test in Heusden-Zolder

We zitten vandaag aan exact 2900 besmettingen in Heusden-Zolder sinds de uitbraak van de pandemie. Dat betekent dat er opnieuw slechts 1 positieve test is bijgekomen. In de voorbije week waren er 11 nieuwe gevallen, waardoor het gemiddelde verder daalt tot 32 per 100.000 inwoners. 

wachten-op-de-nieuwe-zwembadstudie

Wachten op de nieuwe zwembadstudie

Het kersvers gemeenteraadslid Steven Goris (N-VA) had al meteen twee vragen. Zo vroeg hij of het gemeentebestuur nog meer investeringen gepland heeft in het openlucht zwembad Terlaemen en of daar gedacht wordt aan een overdekking. Schepen van Sport Lode Schops (GOED) stelde dat daarvoor gewacht wordt op een studie over het hele zwembadgegeven in Heusden-Zolder. Die is tot nu toe nog niet uitgevoerd, maar zal er wel komen en op basis daarvan (…) Lees het hele bericht

een-aanzet-tot-organisatieverbetering

Een aanzet tot organisatieverbetering

Over het rapport 'Organisatiebeheersing' had Herwig Hermans (N-VA) vragen omdat volgens hem toch fundamentale opmerkingen zijn gemaakt: "Sturing en controle van de organisatiebeheersing met betrekking tot de onderzochte doelstelling is eerder zwak, 15 verbeterpunten zijn aangeduid, waarvan 8 met hoge prioriteit. Er is heel veel werk op de planken. We hebben op de commissie al de nodige toelichting gehad van ambtenaren, maar daar is niemand met politieke (…) Lees het hele bericht

corona-zorgt-tijdelijk-voor-gunstige-financien

Corona zorgt (tijdelijk) voor gunstige financiën

Voor het eerst wordt voor het jaar 2020 een gezamenlijke jaarrekening voorgelegd van gemeente en OCMW. 2020 werd afgesloten met een overschot op de exploitatierekening van 9,97 miljoen, 2,78 miljoen meer dan geraamd. Aan de ontvangstenzijde kwam 97,5 % van het verwachte bedrag binnen, aan de uitgavenzijde werd 91,8 % gerealiseerd. De schuld per inwoner bedroeg € 669,00, bijna 80 euro minder dan in 2019. Niet alle geplande (…) Lees het hele bericht

ook-de-putheks-krijgt-een-eigen-straat

Ook de putheks krijgt een eigen straat

De gemeenteraad keurde - onder voorbehoud van groen licht van de cultuurraad - de nieuwe straatnamen goed. Zo komen er vier straten genoemd naar artsen op de verkaveling Mortelveld, die waren ook even afgecheckt bij het Sint-Franciscusziekenhuis. De putheks Leyn Weckx krijgt ook een eigen straat, een zijstraatje van de Koolmijnlaan in de buurt van het Huis van het Kind. Een symbolische verwijzing naar haar als alleenstaande moeder. De zijstraat van de Kerkenblookstraat (…) Lees het hele bericht

steven-goris-is-nieuw-gemeenteraadslid

Steven Goris is nieuw gemeenteraadslid

De gemeenteraad is vanavond gestart met de eedaflegging van Steven Goris (N-VA). Hij komt in de plaats van zijn partijgenote Ria Feyen die om familiale redenen ontslag heeft genomen. Steven Goris was dan ook het enige raadslid dat fysiek aanwezig was in het gemeentehuis om bij burgemeester Borremans de eed af te leggen en de nodige formulieren te ondertekenen. 

nieuwe-trend-voor-de-zomer-festival-home

Nieuwe trend voor de zomer: Festival@Home

Nu de pandemie stilaan wat meer onder controle komt, steekt een nieuw fenomeen de kop op: minifestivals in eigen tuin. De voorbije weken zijn er al mini-EK-dorpjes ontstaan in een aantal achtertuinen waar mensen met een beperkt aantal vrienden samenkomen om feest te vieren.  Enkele ondernemers uit Heusden-Zolder hebben de krachten gebundeld in Festival[!]Home.  Wim Deboutte van 2Bevent uit de (…) Lees het hele bericht

besmettingsniveau-blijft-laag

Besmettingsniveau blijft laag

Er zijn opnieuw maar 2 positieve testen bijgekomen in Heusden-Zolder. De totale teller staat nu op 2899. Met 13 besmettingen in de voorbije week staat het gemiddelde op 38 per 100.000 inwoners. 

afscheid-van-de-lagere-school-20-21-15

Afscheid van de lagere school 20-21 (15)

De klok van het lager onderwijs is nu stilaan aan het wegtikken voor de leerlingen van het zesde leerjaar van de Gemeentelijke Basisschool Beekbeemden. Zij worden binnenkort uitgezwaaid door hun juffen Els Baert en Ann Gijbels. Het zijn Mustafa Akarsu, Erdem Aksu, Idil Akyüz, Sudenaz Bayram, Mohamed Bibi, Anil Bilican, Yasar Burunkaya, Warre Cleeren, Sena Coskun, Melih Dayi, Vincent Demulder, Cas Dumez, Ilyas Duran, Ikra Gül, Benjamin Janssen, Lina Nidlahcen, Tsane Schillebeeks, Berra Tasdemir, Chelsey Van Roost, Jonas Vandebroek, Sergen Zevne en Nilay Demir. (foto Marina Poelmans)

ge-zet-toch-giene-brodzak-eh

Ge zèt toch giene brodzak eh?

Ne brodzak heeft in tegenstelling met wat sommigen zouden denken, niets te maken met een broodzak. Neen, 't is iemand die graag 'brod,' - in 't dialect gebruiken we geen dt - ,foetelt of oneerlijk speelt. In een kaartgezelschap of bij het spelen van een gezelschapsspel kan bijvoorbeeld een brodzak de anderen proberen te bedotten. 

sunday-evening-blues-start-uitverkocht

Sunday Evening Blues start uitverkocht

De mensen van be Mine Blues zijn helemaal klaar voor hun zondagse concerten in het Muzecafé. De Sunday Evenening Blues gaat nu zondag van start met Roco van Studio Muze achter de knoppen en Eugenie van het Muzecafé aan de tap. Blues Lee mag de aftrap geven en dat concert is al helemaal uitverkocht. Het volgende in de rij is dat van The Dibs op 11 juli, daar moet je je haasten voor de laatste tickets. Ook de andere zomerconcerten staan vast: 25 juli Kirri Kirri en Mario (…) Lees het hele bericht

kermis-volledig-op-koning-boudewijnplein

Kermis volledig op Koning Boudewijnplein

De foorkramers arriveren dezer dagen voor de Sint-Janskermis in Heusden, de eerste kermis in Heusden-Zolder sinds het uitbreken van de coronacrisis. Omdat de kermis onder strikte voorwaarden - aparte in- en uitgang, circulatieplan, wachtruimtes en maximaal aantal bezoekers - moet verlopen wordt deze keer alles geconcentreerd op het Koning Boudewijnplein. (foto's Julien Maebe)

de-passie-voor-rozen-van-michel-oyen

De passie voor rozen van Michel Oyen

Voor de rubriek 'Mijn plek onder de zon' nam Radio 2 een prachtig filmpje op bij Michel Oyen in Heusden-Zolder. Michel is al meer dan 20 jaar verknocht aan rozen. Hij verbouwde zijn eigen tuin eigenhandig om tot een klassieke rozentuin met meer dan 1000 rozen. Hij heeft ook zijn eigen rozen gecreëerd. Bekijk hier het filmpje.

afscheid-van-de-lagere-school-20-21-14

Afscheid van de lagere school 20-21 (14)

Nog in 't Molenholleke zijn de leerlingen van 6B aan de laatste fase van hun lagere schoolloopbaan bezig. Zeer binnenkort nemen ze afscheid van de juffen Katrien Fraiponts en Laudine Laenen. Het zijn Ecrin Akdag, Berk Bekar, Gregori Calleja-Martinez, Emma Cornelis, Lena Crombé, Tobiasz Dalach, Siene De Schauvre, Loïc Dupont, Ekrem Durmaz, Mats Emiliani, Naud Gailliaert, Julie Gressens, Arda Gunaydin, Sander Hendrikx, Kyara Houben, Zuzanna Klos, Lieselot Leurs, Ecrin Ozcan, Lien Sclep, Mirthe Skoniecki, Tibe Smeets en Zeyd Altan. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-20-21-13

Afscheid van de lagere school 20-21 (13)

De leerlingen van 6A van 't Molenholleke doen binnenkort de schoolpoort achter zich dicht en zetten dan een nieuwe stap in hun schoolloopbaan. Ze worden uitgezwaaid door de juffen Pam Princen en Laudine Laenen. De leerlingen zijn Lundrim Alaj, Elena Broux, Kobe Cielen, Mattia Cops, Alexander Eneman, Tayma Farhoud, Jonas Fransen, Maud Gijsbers, Stef Haex, Jaan Juvijns, Ceylin Kozakci, Hanne Loyen, Finn Maertens, Ilias Mannani, Juna Monard, Lina Rutten, Valentino Sala, Shelomi Sanchez Gonzalez, Noud Schepers, Liam Stalmans, Lander Vandingenen, Charlotte Vanoppen, Niamh Willekens. (foto Marina Poelmans)

fietser-van-de-week-jelle-vanduren

Fietser van de week: Jelle Vanduren

Jelle Vanduren is onze fietser van de week. Jelle is een leerling van het tweede leerjaar in de basisschool Boekt. Iedere morgen fietst hij trouw naar school. Hij kan zelfs samen met zijn vader al heel wat reparaties uitvoeren aan zijn fiets en denkt er over om later in die richting verder te studeren. Mooi zo. Wil je ook iemand tippen? Dat kan hier.

slechts-2-nieuwe-besmettingen-in-heusden-zolder-2

Slechts 2 nieuwe besmettingen in Heusden-Zolder

De coronapandemie lijkt nu echt in een rustiger stadium te komen in Heusden-Zolder. Opnieuw zijn er slechts twee besmettingen bijgekomen, sinds de uitbraak vorig jaar zijn 2897 inwoners positief getest. De voorbije week waren er dat 14, of een gemiddelde van 41 per 100.000 inwoners. 

politiecombi-s-met-sticker-van-drugsmeldpunt

Politiecombi's met sticker van drugsmeldpunt

Alle -gestripete - wagens van de politie in Limburg - zowel van de lokale als federale - krijgen vandaag en de komende dagen stickers opgeplakt met het nummer van het anoniem drugsmeldpunt. Dat meldpunt is een initiatief van het parket dat inwoners wil aanzetten om verdachte situaties rond bijvoorbeeld wietplantages, drugslabs of andere drugsgerelateerde zaken te melden. Dat kan anoniem. De voorbije twee jaar heeft dat al geleid tot de vondst van 15 plantages, 5 (…) Lees het hele bericht

voorstellingen-circus-ronaldo-zijn-uitverkocht

Voorstellingen Circus Ronaldo zijn uitverkocht

Alle voorstellingen van Circus Ronaldo, in het tweede deel van de week op Domein Bovy, zijn uitverkocht. Je kunt dus geen tickets meer reserveren, maar je kunt je wel online bij CC Muze op de wachtlijst zetten voor het geval er weer tickets vrijkomen. Circus Ronaldo heeft ondertussen al een lange traditie in Heusden-Zolder, ook de vorige voorstellingen waren allemaal erg populair. (foto Sigrid Spinnox)

einde-waterproblemen-in-st-jacobusstraat-in-zicht

Einde waterproblemen in St-Jacobusstraat in zicht

Gisteren is gestart met het rooien van het dode sparrenbos in het wooninbreidingsgebied Sint-Jacobushof in Eversel.  Nadien wordt een riolering aangelegd en die moet een einde maken aan de terugkerende wateroverlast bij felle regenval in de Sint-Jacobusstraat. (foto Jos Coels)

mnm-pauzemobiel-stak-internen-hart-onder-de-riem

MNM pauzemobiel stak internen hart onder de riem

De MNM pauzemobiel bracht een blitzbezoek aan het internaat van het Sint-Franciscuscollege. Na een namiddag studie kwamen Sander en Laura van MNM de internen een hart onder de riem steken. Een half uur lang vuurden ze allerlei vragen af op enkele internen, de muziek zorgde helemaal voor een ontspannen sfeer. De hardwerkende leerlingen kregen als aandenking een gevulde MNM pennenzak. Om 18 uur zat het radiobezoek er op, 't was tijd voor het avondmaal en nadien ... jawel ... opnieuw studeren.

alle-parkeerplaatsen-op-muitenberg-zijn-in-orde

Alle parkeerplaatsen op Muitenberg zijn in orde

In de winkelzone Muitenberg zijn nu alle 18 parkeerplaasen voor personen met een beperking aangelegd en voorzien van de nodige signalisatie. In eerste instantie waren het er onvoldoende, daarop had de gemeentelijke adviesraad voor toegankelijkheid (GATAB) aangedrongen om de afspraken na te komen. Dat is nu gebeurd. Ook aan het Jumbowarenhuis dat op 14 juli aan de overkant opent, komen de nodige voorbehouden parkeerplaatsen. (foto Danny Wendelen)


ing-kantoor-in-heusden-sluit-zijn-deuren

ING-kantoor in Heusden sluit zijn deuren

Het ING-kantoor in de Guido Gezellelaan sluit eind deze maand zijn deuren. Het stopt samen met kantoorverantwoordelijke Marcel Vandezande die na ruim 35 jaar zijn carrière in het bankwezen afrondt. Zijn activiteiten beperkten zich trouwens niet tot de muren van het bankkantoor want de afgelopen decennia konden heel wat lokale evenementen en verenigingen via Marcel ook rekenen op sponsoring. De bank zelf was alles samen 70 jaar aanwezig in Heusden, eerst (…) Lees het hele bericht

tip-van-de-bib-chanel-miller

Tip van de bib: Chanel Miller

Deze geef tipt de bibliotheek ons 'Ik heb een naam' van Chanel Miller. In dit boek brengt Chanel Miller een pakkende getuigenis van hoe ze zelf het slachtoffer werd van seksueel geweld.

Korte inhoud

Om haar privacy te waarborgen werd ze als slachtoffer Emily Doe genoemd, de jonge vrouw die bewusteloos werd aangerand op de campus van Stanford. Met Ik heb een naam treedt Chanel Miller uit de anonimiteit. In de rechtszaal maakte ze een (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-20-21-12

Afscheid van de lagere school 20-21 (12)

Nog in de Vrije Basisschool De Springplank in Eversel tellen ook de leerlingen van 6B de laatste dagen van hun lager onderwijs af in het gezelschap van hun juf Ellen. Het zijn Ben Baerts, Laura Balette, Lara Blanchard, Kaan Cenan, Iliana Ciamarra, Obi Daniels, Noah Fagard, Nathan Froyen, Ela Ipcioglu, Aezen Malik, Jaimey Put, Vince Quarem, Güzide Sahin, Kjaro Schroyen, Utku Tanriöver, Emile Tarallo, Corneel Theys en Hanne Verpoorten. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-20-21-11

Afscheid van de lagere school 20-21 (11)

In de Vrije Basisschool De  Springplank in Eversel zwaait juffrouw Marijke Vaes haar leerlingen van 6A binnenkort uit wanneer ze naar de middelbare school vertrekken. Het zijn Baran Boyacioglu, Melih Bulut, Liesl Claes, Mathise Custers, Maxime Denhaene, Maya Frederix, Wouter Gybels, Max Hermans, Seth Heyligen, Geike Lens, Mirko Perelli, Liam Plessers, Meryem Selcuk, Bram Swinnen, Selin Tanriöver, Lotte Vandebroek, Linus Vandekerkhof en Arthur Vanderheyden. (foto Marina Poelmans)

de-kijk-van-richie-666

De kijk van Richie

De enige analist die genoeg heeft aan 5 regels. 

2-nieuwe-besmettingen-in-heusden-zolder-1

2 nieuwe besmettingen in Heusden-Zolder

Er zijn in Heusden-Zolder twee besmettingen bijgekomen. We blijven dus op een laag peil zitten. De afgelopen week hebben 13 inwoners positief getest, een gemiddelde van 38 per 100.000 inwoners. 

fanatieke-duivels-supporters-bij-kvv-hz

Fanatieke Duivels-supporters bij KVV HZ

Het heeft weer een hele tijd geduurd eer de Rode Duivels de Finnen definitief konden terugslaan. In de eerste helft was het nagelbijten, ook voor de supporters die waren samengekomen in de feestzaal van voetbalclub KVV Heusden-Zolder. Niet de massa maar wel heel erg fanatieke supporters. De ontlading bij de doelpunten was dan ook groot. Maar nu begint het pas op het EK en vanaf de volgende match - zondagavond - zal de sfeer in heel de gemeente ongetwijfeld nog verder ten top stijgen. (foto's Ann Jordens)

win-knalprijzen-in-onze-vakantiefotowedstrijd

Win knalprijzen in onze vakantiefotowedstrijd

Vandaag is de zomer begonnen en dus komt ook de grote vakantie in zicht. Ondanks de beperkingen wordt het een periode van reizen, uitstapjes in eigen land en tripjes hier in de streek. Al die mooie plekjes en herinneringen mag je delen met onze lezers want Internetgazet Heusden-Zolder pakt weer uit met een vakantiefotowedstrijd. En de prijzenpot is - al zeggen we het zelf - meer dan de moeite waard. Een 10" tablet van Auva, een (…) Lees het hele bericht

niet-veel-bestuurders-gedronken-wel-veel-te-snel

Niet veel bestuurders gedronken, wel veel te snel

In het kader van het weekend zonder alcohol of drugs achter het stuur hield de politie in Heusden-Zolder controles op vrijdag, zaterdag en zondag.  Vrijdag nam ook de Douane en Accijnzen deel. Toen is 1 boete van 500 euro gegeven wegens rijden met rode diesel, 1 bestuurder moest ter plaatse 12.000 euro aan openstaande boetes betalen. Verder was er 1 pv wegens vervallen keuring. 1 bestuurder (op 35) blies positief en moest (…) Lees het hele bericht

covid-toestand-in-het-ziekenhuis-onder-controle

COVID-toestand in het ziekenhuis onder controle

Nogal wat lezers vroegen de jongste dagen hoe de toestand rond COVID-19 is in het Sint-Franciscusziekenhuis. Daar is afgesproken dat er geen berichten meer komen, zolang het aantal COVID-patiënten onder de 5 blijft en er op dat vlak dus sprake is van een relatieve rust. Vandaag bijvoorbeeld verblijven er nog slechts 3 coronapatiënten. Dus wat het ziekenhuis betreft, mag je er de komende periode van uitgaan: geen nieuws is goed nieuws.


heusdenzolderland-een-zomer-voor-jong-en-oud

HeusdenZolderLand: een zomer voor jong en oud

Onder de noemer 'HeusdenZolderLand' presenteert de gemeente een reeks activiteiten die deze zomervakantie in eigen buurt plezant zullen maken. Zo komt de TVL Zomervertelling terug met op woensdag 4 augustus om 20 uur een gratis voorstelling van stand up comedian Bert Gabriels op het Marktplein. Iedereen mag eigen stoel en dekentje meebrengen, bij slecht weer gaat het niet door. Er is ook weer 'Film in het bos' in het Domherenpark: zaterdag 31 (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-20-21-10

Afscheid van de lagere school 20-21 (10)

Nog in de Vrije Basisschool Bolderberg kijken de leerlingen van 6B uit naar hun overstap naar de middelbare school maar nemen ook met een klein hartje afscheid van hun juf Elien Steukers. Het zijn Loena Bogaerts, Paulien Bonneux, Anaïs Boons, Mats Bosmans, Noah Broux, Dina De Cock, Julia Dempsey, Dieter Gielen, Akina Jeuris, Jules Koster, Britt Laenen, Carlotta Martin Mathieu, Nienke Schots, Thorsten Sels, Eliz Sevimli, Lukas Vaesen, Jayden Van Hoven, Leen Verboven, Daan Volbragt en Lenthe Willems. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-20-21-9

Afscheid van de lagere school 20-21 (9)

In de Vrije Basisschool van Bolderberg nemen de leerlingen van 6A binnenkort afscheid van de lagere school en van hun juf Annelies Renders. Het zijn Febe Bosmans, Yanalina Bruyninckx, Ylana Claesen, Annabel Cuyvers, Helena De Wit, Lisa Janssen, Benjamin Jennes, Bastian Kenis, Emilie Lemmens, Alixe Maris, Kasper Mondelaers, Alyssa Peeters, Gaetan Pluymers, Toon Polleunis, Matthias Smoorenburg, Noah Theunis, Mila van Grootel, Tom Van Langendonck, Emile Verdingh, Maxime Verdingh en Amélie Weckx. (foto Marina Poelmans)

de-kijk-van-richie-665

De kijk van Richie

Hoe licht of hoe zwaar wegen de Finnen?

geen-nieuwe-besmetting-in-heusden-zolder-3

Geen nieuwe besmetting in Heusden-Zolder

Het blijft nog altijd goed gaan met de coronacijfers, want vandaag is er geen enkele nieuwe besmetting bijgekomen. De voorbije week waren er slechts 13 positieve testen, daarmee daalt het gemiddelde tot 38 per 100.000 inwoners. 

bosloop-is-gespreid-over-16-dagen

Bosloop is gespreid over 16 dagen

De Heusden-Zolderse bosloop - die nog altijd deel uitmaakt van het Loopcriterium Limburg - krijgt door corona een andere invulling. Je kunt dit jaar tussen 26 juni en 11 juli vrij lopen. Het is gratis en start en aankomst liggen aan het startbord op de parking van kasteel Meylandt. Er zij afstanden van 4, 8 en 12 km. En wat leuk is, als je de app op Strava gebruikt - met openbaar profiel - dan worden je deelname en tijd automatisch geregistreerd in het klassement. En wie aan 4 van de 5 boslopen deelneemt, maakt aan het eind kans op een waardebon van Di Angeli.


vanavond-gezien-111

Vanavond gezien

Wellicht hebben velen vanvond gezien, hoe letterlijk aan de vooravond van de zomer, de zonsondergang ons een prachtig gekleurde lucht offreerde. Christophe Tarallo kon dat mooi vastleggen vanuit Ubbersel richting Beringen. Op de voorgrond Eversel en daarachter in het midden de nieuwe kanaalbrug in Beringen.  


twee-derde-van-de-inwoners-deels-gevaccineerd

Twee derde van de inwoners deels gevaccineerd

18.143 volwassen inwoners van Heusden-Zolder hebben op dit moment minstens één vaccin gekregen. Dat is 66,16 procent van de 18-plussers of twee derde van de doelgroep. 9.111 inwoners zijn volledig gevaccineerd, dat is één derde van de volwassenen.  Bij die groep maken de 65-plussers de grootste groep uit met 4.686 of 70,80 %. Voor de komende periode staan ook al heel wat twintigers ingepland. 

bewaking-van-de-bark-is-niet-langer-nodig

Bewaking van De Bark is niet langer nodig

Door de vondst van het stoffelijk overschot van Jürgen Conings is nu ook de bewaking van plekken die als potentiële doelwitten werden beschouwd, stopgezet. Het ging daarbij onder meer om moskeeën en asielzoekerscentra. Zo werd ook het Rode Kruis opvangcentrum De Bark in de Kapelstraat de voorbije weken dag en nacht bewaakt, meestal werd daarvoor de federale politie ingeschakeld. 

fanclub-remco-evenepoel-is-nu-echt-gestart

Fanclub Remco Evenepoel is nu echt gestart

De officiële fanclub Remco Evenepoel in Heusden is eindelijk van start gegaan. Ze is al 15 maanden geleden opgericht, maar door de coronamaatregelen kon ze niet 'geopend' worden. Vandaag is dat wel gebeurd, op de dag dat het Belgisch kampioenschap wordt gereden. De supporters kregen officeel toelating voor de oprichting van de club, die heet R.EV 1703 Official Fanclub Limburg en heeft haar lokaal bij Tennis & Padel Heusden. "We hebben (…) Lees het hele bericht

morgenvroeg-begint-de-zomer

Morgenvroeg begint de zomer

We hebben al enkele zomerse dagen achter de rug. Maar de astronomische zomer begint exact morgenvroeg om 5.32 uur. We beleven op dit moment de langste dagen van het jaar met 16 uur en 30 minuten tussen zonsopkomst en zonsondergang. En of je 't nu graag leest of niet, vanaf donderdag beginnen de dagen weer langzaam te korten. De zomer duurt overigens dit jaar tot 22 september 's avonds.

coronacijfers-blijven-dalen

Coronacijfers blijven dalen

Het blijft op dit moment goed gaan met de coronacijfers in Heusden-Zolder. Er zijn opnieuw slechts 2 nieuwe besmettingen bijgekomen, waardoor de totale teller op 2893 staat. 20 inwoners zijn de voorbije week positief getest, het gemiddelde is daarmee gezakt tot 59 per 100.000.

wigbert-doet-het-op-zijn-manier

Wigbert doet het op zijn manier

Wigbert Van Lierde stond zaterdagavond op het podium van het cultuurcafé in Muze. Met Twee, zo heet zijn nieuwe programma. Hij en zijn gitaar, een rustige babbel, zonder grote woorden, als lijm tussen een portie eerlijke songs. (foto Herman Eerdekens)

blussingswerken-na-de-blikseminslag-in-bolderberg

Blussingswerken na de blikseminslag in Bolderberg

Op het filmpje hierbij is te zien hoe in het onweer en de gietende de regen de brandweer het vuur probeert de blussen door eerst de pannen van het dak te verwijderen. De brandweermannen waren uren aan het werk in de Sint-Jobstraat. 

zware-schade-door-blikseminslag-in-bolderberg

Zware schade door blikseminslag in Bolderberg

In de Sint-Jobstraat in Bolderberg is rond half 12 zaterdagavond de bliksem ingeslagen op het dak van een appartement in de Sint-Jobstraat. Daarbij ontstond brand die heel wat schade aanrichtte. Horecauitbaters aan de overzijde van de weg hadden vlak voordien een vuurbal zien overkomen. Toen de brandweer ter plaatse kwam had het vuur zich al onder heel het dak verspreid, op de plaats waar de bliksem was ingeslagen, was een gat. De brandweerkorpsen van Hasselt en Heusden-Zolder kwamen ter plaatse. Ze zetten twee (…) Lees het hele bericht

nog-geen-problemen-door-onweer

Nog geen problemen door onweer

Tot op dit moment heeft het onweer dat overtrekt nog niet voor problemen gezorgd. Een blik op de weerkaarten leert trouwens dat ten oosten van ons, in Duitsland, het onweer vele malen krachtiger is. Ook het komende uur kunnen nog nog onweer of felle regen voorkomen, in de loop van de nacht zou het rustiger worden.

dieven-op-de-vlucht-na-inbraakalarm

Dieven op de vlucht na inbraakalarm

In de Pater Beckersstraat in Eversel zijn vanmorgen vroeg inbrekers op de vlucht geslagen Ze hadden geprobeerd een deur open te breken maar toen was het alarm afgegaan. Ze zijn dus niet in de woning geraakt, maar er was wel schade aan de deur.

investeringen-maken-jogem-klaar-voor-toekomst

Investeringen maken Jogem klaar voor toekomst

In de vooravond is het vernieuwde Jogem-complex officieel geopend, voorlopig nog in beperkte kring maar later volgt een ruimer feest. De grote en kleine feestzaal zijn volledig vernieuwd, net als de keuken en Jeugdhuis Patron, er is een nieuwe inkom gebouwd, een berging met een nieuwe noodtrap. De vroegere koelcel is uitebreid naar drie, het sanitair is volledig vernieuwd. Erwin De bruyn, de voorzitter van vzw Jeugdzorg benadrukte dat heel het complex op de eerste (…) Lees het hele bericht

kbc-nacht-vanaf-nu-registreren-voor-tickets

KBC-Nacht: vanaf nu registreren voor tickets

De ticketverkoop voor de Nacht van de Atletiek is nu geopend. Zoals aangekondigd is er een beperkt aantal toeschouwers toegelaten in De Veen op 3 juli, maximaal 2500. Inwoners van Heusden-Zolder kunnen - zolang de voorraad strekt - een gratis ticket bekomen. Ze moeten zich dan wel via de website registreren tot 2 juli. Nadien ontvangt u een e-tickets, waarmee u zich samen met uw identiteitskaart aanbiedt aan de ingang. Kinderen tot 12 jaar moeten zich niet registereren als ze vergezeld worden door een volwassene. (foto Ann Jordens)

de-week-van-de-waarheid-30

De Week van de Waarheid

Het is weer de periode van 't jaar dat we wat statistieken over ons heen krijgen. Zo ook de landbouwcijfers. We weten natuurlijk dat Heusden-Zolder nooit echt een boerengemeente geweest is- niet te verwarren met de boerenpummels die hier rondlopen - maar nu staat het zwart op wit dat we in oppervlakte uitgedrukt 15,9 % van onze grond aan landbouw spenderen. Da's het laagste van heel Limburg. We tellen nog 8 beroepslandbouwers (3 minder dan 8 jaar eerder) en 8 (…) Lees het hele bericht

vlaggen-in-corbiestraat-afgebroken-en-meegenomen

Vlaggen in Corbiestraat afgebroken en meegenomen

Op 10 juni toonden we al hoe de inwoners van de Corbiestraat samen hun straat hadden ingekleurd met Belgische vlaggen. Onder meer aan elke verlichtingspaal was een vlag aangebracht. Helaas zijn daar vannacht dieven, vandalen of afgunstigen gepasseerd. Die hebben alle vlaggen afgebroken en meegenomen. Hoe zielig kan iemand zijn?

marcel-gijbels-icoon-van-bolderberg-overleden

Marcel Gijbels, icoon van Bolderberg, overleden

Gisteren is Marcel Gijbels overleden, en daarmee verliest Bolderberg een icoon. Marcel is 83 geworden en het grootste deel van die periode speelde hij een prominente rol in het dagelijkse leven van Bolderberg. Zo hebben honderden inwoners een herinnering aan de schoolmeester die hen de essentiële dingen over rekenen en taal bijbracht. Nadien werd hij directeur van de school die onder zijn leiding een verdere impuls kreeg. Maar ook in het verenigingsleven had (…) Lees het hele bericht

lichtgevende-wolken-sierden-de-nacht

Lichtgevende wolken sierden de nacht

In de late uurtjes loont het geregeld de moeite om naar de lucht te kijken omdat je daar - bij welk weer dan ook - wel eens verrassende of prachtige taferelen te zien krijgt. Zo was er afgelopen nacht vooral tussen ongeveer 23.15 uur en 0.20 uur een grote NLC-display te zien. Dat staat voor noctilucent clouds of lichtgevende wolken. Kurt Vanvelk speurde het luchtruim af en zag vanop het Marktplein een prachtig schouwspel. 

daltonkleuters-hielden-een-parade-door-zolder

Daltonkleuters hielden een parade door Zolder

Toegegeven, voor het gemeentehuis wordt niet zo vaak gedanst. Een reden te meer waarom de  kleuters die daar gisteren een feestje bouwden zo opvielen. Het waren de jongste kleuters van de Daltonschool die een Daltonparade hielden: de finale van een hele week waarbij Belgenland in de kijker stond met zwart-geel-rood gekleurde klasjes. Gisteren trokken ze dan ook nog eens met toeters en bellen en driekleuren door de Zolderse straten om - aan wie het nog niet wist - te laten weten dat de Rode (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-664

De kijk van Richie

Nieuwe verkeersregels ...

2-nieuwe-besmettingen-in-heusden-zolder

2 nieuwe besmettingen in Heusden-Zolder

Er zijn vandaag 2 besmettingen bijgekomen in de coronastatistieken voor Heusden-Zolder. Sinds half maart vorig jaar zijn 2891 inwoners positief getest. Uiteraard is hier of daar een kleine opflakkering niet uit te sluiten maar uit de cijfers van deze week blijkt toch dat de afnemende trend zich bevestigt. 

heusdense-jongeman-randde-opnieuw-meisje-aan

Heusdense jongeman randde opnieuw meisje aan

Een 20-jarige man uit Heusden-Zolder riskeert 2 jaar celstraf voor de verkrachting van een 15-jarig meisje tijdens Hasselt-kermis in september 2020. Hij moest zich vandaag verantwoorden voor de rechtbank. Daar probeerde hij zich er uit te praten door te stellen dat het meisje toestemming gaf. Maar dat werd weggewuifd door de rechtbank omdat het meisje op dat ogenblik een hele fles wodka op had. Hij had het meisje ook gefilmd wat hem ook een klacht voor voyeurisme opleverde. De man (…) Lees het hele bericht

we-deden-er-vandaag-0-1-graad-bovenop

We deden er vandaag 0,1 graad bovenop

Heeft u vandaag ook zo gepuft? En voelde het drukkend aan? Wel, het weerstation Obbeek mat om 16.12 tot 16.22 uur een piek van 31,9 graden, dat is 0,1 graad meer dan de hoogste temperatuur van gisteren.

senne-guns-opent-cultuurcafe-in-muze

Senne Guns opent cultuurcafé in Muze

Senne Guns was vanavond te gast met Opus 3 in CC Muze, hij had de première voor een optreden in het zomerse cultuurcafé, dat in de balzaal is uitgebouwd. (foto Herman Eerdekens)

kwb-hield-herdenkingsviering-voor-overledenen

KWB hield herdenkingsviering voor overledenen

De KWB Heusden-Centrum organiseerde vanavond in 't Kuipershof een - coronaproof - herdenkingsviering met een 40-tal familieleden die net voor of tijdens de coronaperiode een dierbare verloren. Diaken Ward Ceyssens ging voor in de viering en hij wees op de verbondenheid die deze tragische periode en gebeurtenissen teweegbrachten.  Daarna werden de namen van elk afgestorven familielid op één groot hart geplakt en voor ieder van hen werd een kaarsje aangestoken.  De titelsong van 'La vita e Bella' zorgde voor een ontroerende en beklijvende afsluiter. (foto's Joseph Bams)

circus-ronaldo-komt-weer-naar-bovy

Circus Ronaldo komt weer naar Bovy

Volgende week strijkt op Domein Bovy opnieuw Circus Ronaldo neer met tent en woonwagens. Met Nanosh Ronaldo, zoon van Danny, is de gekende familie toe aan de zevende generatie artiesten. Met de voorstelling 'Swing' keert Nanosh samen met jonge circusartiesten terug naar de variété uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Op maat van de swingmuziek van de jaren ’30 en  ‘40 brengt de jongere generatie een groots spektakel met kleine knipogen, (…) Lees het hele bericht

problemen-door-waterlek-in-de-ketelstraat

Problemen door waterlek in de Ketelstraat

Door een lek in de waterleiding in de Ketelstraat zijn er al sinds gisteravond geregeld problemen met de watertoevoer in een aantal woningen in de Ketelstraat, Mommestraat en Sluisbamd. De Watergroep stuurde technici ter plekke. Toch zou het nog tot morgen kunnen duren voor alle problemen helemaal opgelost zijn. 

bouwbedrijf-houdt-live-concert-op-oude-muzesite

Bouwbedrijf houdt live-concert op oude Muzesite

Op de bouwwerf van de nieuwe gemeenteschool en sportzaal in Zolder-Centrum had vanmiddag zowaar een live-concert plaats. Het bouwbedrijf Haex uit Oudsbergen dat daar aan de slag is organiseerde voor zijn personeel een 'Band op de Werf', een live-optreden van deTwo Shades of Grey Band.

"Het gaat goed met ons bedrijf, het afgelopen jaar zijn de omzet en het personeelsbestand spectaculair gegroeid. Dat kunnen we alleen maar verwezenlijken met een schitterend team. Maar (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-20-21-8

Afscheid van de lagere school 20-21 (8)

De leerlingen van het zesde leerjaar van De Luchtballon krijgen het einde van hun lagere schoolloopbaan in zicht. Eind deze maand nemen ze ook afscheid van  hun meester Stijn Van Herck. Het zijn: Metodi Angelov, Sevda Arslan, Ivo Asev, Muhammed Bediz, Erduana Berisa, Fatime Berisa, Araz Bozdag, Camilla Brijani, Rihaam El Ati Allah, Ezel Ismail, Karam Jamal, Canan Kalin, Jana Karremans, Inci Kececi, Selina Kurtay, Isabella Schotborg, Esila Sen, Gamze Ünlü, Berat Yilmaz, Feradis Yilmaz, Ibrahim Semi, Abdullah Azrak en Ela Nil Toksoy. Op de foto ook godsdienstleraar Bahattin Koçak. (foto Marina Poelmans)


de-kijk-van-richie-663

De kijk van Richie

De analyse van Richie. 

weer-3-nieuwe-besmettingen-in-heusden-zolder

Weer 3 nieuwe besmettingen in Heusden-Zolder

Ook vandaag zijn er 3 nieuwe besmettingen bijgekomen in Heusden-Zolder. Het waren er 25 in de afgelopen week, dat is gemiddeld 74 per 100.000 inwoners.  Dat is dus heel wat minder dan de voorbije weken, maar het oorspronkelijk alarmpeil ligt wel op 20 dus we hebben nog een weg te gaan. 

whispering-sons-heeft-knap-nieuw-album

Whispering Sons heeft knap nieuw album

Whispering Sons speelde vanavond een thuismatch in CC Muze. In een concert voor beperkt publiek georganiseerd door Studio Brussel stelde de band het nieuwe album 'Several Others' voor. Het is opnieuw een album vol stevig werk geworden, met nog meer maturiteit gemaakt. Het kwam helemaal tot zijn recht met een spetterende lichtshow en de drive van zangeres Fenne Kuppens. (foto's Herman Eerdekens)

het-werd-vandaag-31-8-graden

Het werd vandaag 31,8 graden

't Was weer een behoorlijke warme dag vandaag. In het meteostation in Obbeek is een toptemperatuur van 31,8 graden gemeten. Die is zelfs twee keer bereikt: de eerste keer om 15.10 uur en de tweede keer om 16.50 uur. Ook morgen wordt het drukkend warm maar al vanaf vannacht wordt het weer alsmaar instabieler en bestaat er kans op onweer.

de-sfeer-zat-er-goed-in-in-buurthuis-boekt

De sfeer zat er goed in in Buurthuis Boekt

Er was heel wat sfeer aan het Buurthuis in Boekt waar weer heel wat voetballiefhebbers waren samengekomen. En die maakten er een feestje van, hoewel het daar in de eerste helft niet echt naar uitzag. Maar nadien waren de liederen over Kevin De Bruyne niet uit de lucht, misschien zelfs te horen tot in Bolderberg. (foto's Ann Jordens)

voetbalfeest-in-de-straten

Voetbalfeestje in de straten

Het is lang spannend geweest en de Denen hebben het ons erg moeilijk gemaakt, maar vooral dankzij de held van Bolderberg hebben de Rode Duivels dan toch hun 6 op 6 in het EK binnen. En meteen na affluiten reden heel wat supporters met driekleurig versierde auto's de straten op om over de drukste wegen te toeteren. Vooral op de rotonde aan de kerk in Heusden passeerden de meeste supporterwagens. Maar op de sfeer van de grote dagen blijft het nog wachten, het EK is dan ook (hopelijk) nog lang. 

kbc-nacht-op-3-juli-met-beperkt-publiek

KBC-Nacht op 3 juli mét (beperkt) publiek

De 42ste Nacht van de Atetiek in De Veen heeft plaats op zaterdag 3 juli. En in tegenstelling met vorig jaar zal er opnieuw publiek worden toegelaten, zij het dan dat het aantal toeschouwers strikt beperkt wordt tot 2500. De voorverkoop van de tickets start de komende dagen via de website, daar kunnen inwoners van Heusden-Zolder – zolang de voorraad strekt – ook een gratis ticket (…) Lees het hele bericht

muzebalzaal-is-deze-zomer-weer-cultuurcafe

Muzebalzaal is deze zomer weer cultuurcafé

Het cultuurcircus draait weer op volle toeren in CC Muze, met de ene voorstelling na de andere, allemaal ijzersterke producties. En na die krachtige start van de voorbije week, gaat morgen - net zoals vorige zomer - het cultuurcafé in de balzaal weer open. Maximaal 80 mensen kunnen er genieten van intieme concerten, comedy en cabaret. MUZEcafé zorgt voor de drankbediening. Met een combinatie van gezellige salons, uitstekend geluid en een verfrissende ventilatie (…) Lees het hele bericht

hevige-supporters-in-de-brug

Hevige supporters in De Brug

In lagere school De Brug zat de sfeer er al heel de dag in. Leerlingen kwamen in Rode Duivels outfit naar school, er werden vlaggen opgehangen en versieringen aangebracht. De stemming zat er helemaal in. Wat zal het morgen geven als de nationale ploeg wint ... allez dat hopen we toch. (foto's Inge Vreys)

bijkomende-testmogelijkheden-voor-reizigers

Bijkomende testmogelijkheden voor reizigers

Er zijn nu ook in de regio bijkomende mogelijkheden voor een PCR-test voor reizigers die naar het buitenland willen gaan in de zomervakantie Het is mogelijk dat ze voor een test bij de eigen huisarts terechtkunnen, maar dat is niet overal het geval. Die zijn immers de afgelopen periode al overbelast geweest en hebben nog een volle planning en dus beperkte capaciteit. Op weekdagen buiten de normale openingsuren wordt er vanaf 21 juni extra testcapaciteit voorzien (…) Lees het hele bericht

ook-de-denen-hebben-supporters-in-heusden-zolder

Ook de Denen hebben supporters in Heusden-Zolder

Bij de familie Udal in Heusden-Zolder stijgt de spanning tegen vanavond. Papa Teit Uldal is Deen en supporter voor Denemarken, dochter Freya is in België geboren, maar neigt eerder naar de Deense ploeg. Daarbuiten kiest ze volop voor de Rode Duivels. En als ook de Hongaren in stelling komen, wordt het nog wat ingewikkelder, want mama Julie is van Hongaarse afkomst. Lees en beluister hier hun verhaal op VRTNWS.

komend-weekend-overal-alcoholcontroles

Komend weekend overal alcoholcontroles

We weten het, het is dorstig weer en misschien dat ook het EK voetbal aanzet tot het nuttigen van een pintje meer. Maar hou er toch maar rekening mee dat het 'weekend zonder alcohol achter het stuur' eraan komt. Van morgenavond 18 uur tot maandagmorgen 6 uur houdt de politie overal alcoholcontroles. Dat wil zeggen dat je op de gemeentelijke en gewestwegen in Heusden-Zolder kans maakt om te blazen, terwijl op en bij de E314 en E313 de wegpolitie klaarstaat. Het is de bedoeling met zulke (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-20-21-7

Afscheid van de lagere school 20-21 (7)

Nog in De Schans neemt meester Xavier Bellefroid binnenkort afscheid van de leerlingen van 6SB die zijn klas en het lager onderwijs verlaten. Het zijn Mariem Ambraimi, Sergen Albay, Musa Asilsoy, Hava Bejta, Douaa Bouhamed, Esat Elci, Aria Haydar, Jassin Kastrati, Berat Kosar, Irem Kücük, Amalia Sanchez-Granado, Reyyan Secen, Baran Uludag en Noah Vanderstichele. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-20-21-6

Afscheid van de lagere school 20-21 (6)

In De Schans tellen de leerlingen van 6SA de dagen van het schooljaar af, maar met een tikkeltje spijt zullen ze afscheid nemen van de lagere school en hun meester Dries. Het zijn Nurulefna Atayan, Omer Cinar, Mimoun Elatiallah, Mirkan Geyik, Yade Nas Hilirli, Cansu Kaplan, Yigit Kaynarca, Furkan Köse, Gizem Ilieva, Merve Oztürk, Eda Simsek, Ege Mikail Simsek, Azra Sonkaya, Ismayil Tomak en Dilara Ugurlu. (foto Marina Poelmans)

de-kijk-van-richie-662

De kijk van Richie

Vanavond opletten voor oververhitting.

aantal-nieuwe-besmettingen-blijft-laag

Aantal nieuwe besmettingen blijft laag

Het aantal nieuwe besmettingen blijft op een laag peil in Heusden-Zolder, vandaag zijn er 3 bijgekomen en komt het totaal dus op 2886. De voorbije week waren er 25 of een gemiddelde van 74 per 100.000 inwoners. 

vandaag-gezien-286

Vandaag gezien

Jan Leijskens moet je niet meer overtuigen van het nut om het gazon een tijdje niet te maaien. Je wordt ervoor beloond met een bloemen- en kleurenpracht. Jan zegt dat hij er zelfs tussen ontbijt. 

invaliditeitspensioenen-mijnwerkers-2-5-hoger

Invaliditeitspensioenen mijnwerkers 2,5 % hoger

Het ziet ernaar uit dat mijnwerkers die een invaliditeitspensioen trekken binnenkort ook van een verhoging kunnen genieten. De ministerraad heeft een KB van minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) goedgekeurd. Om de uitkeringen welvaartsvast te houden, worden alle bedragen van het invaliditeitspensioen voor mijnwerkers op 1 juli met 2,5 % verhoogd. Het KB wordt nu eerst voor advies voorgelegd aan de Raad van State. 

wat-vinden-de-inwoners-van-heusden-zolder

Wat vinden de inwoners van Heusden-Zolder?

Vandaag is de nieuwe gemeente-stadsmonitor voorgesteld. De Vlaamse overheid ondervraagt om de 3 jaar de inwoners wat ze vinden van het leven in hun stad of gemeente. 150.000 mensen in 300 gemeenten zijn bevraagd over allerlei delen van de samenleving. We geven alvast enkele kerncijfers uit Heusden-Zolder: 69 % is tevreden over de gemeente, 79 % is tevreden over de buurt waarin hij of zij woont. 84 % voelt zich gelukkig. Slechts 29 % heeft vertrouwen in (…) Lees het hele bericht

bijna-22-reed-te-snel

Bijna 22 % reed te snel

De politie heeft ook de flitswagen opgesteld op 4 plaatsen. Daarbij zijn 236 van de 1081 bestuurders betrapt op te snel rijden. Dat is bijna 22 %.1 bestuurder mag wellicht zijn rijbewijs inleveren: hij reed tussen de 101 en 105 km/u in de Westlaan waar 50 is toegestaan. 

overtreders-en-wanbetalers-betrapt-bij-controles

Overtreders en wanbetalers betrapt bij controles

De politie van Heusden-Zolder is gisteren samen met de Vlabel op pad getrokken, er zijn 1324 voertuigen gecontroleerd.  15 wagens moesten aan de kant gaan en de bestuurders hebben een pv gekregen. In totaal werd voor 5755 euro aan achterstallige belastingen of boetes geïnd.  Er is ook een pv opgesteld tegen een bestuurder met een vervallen keuring en tegen 2 die hun gordel niet droegen. Een bromfietser kreeg een boete omdat hij een passagier bij had (…) Lees het hele bericht

fietser-van-de-week-rita-en-olivia

Fietser van de week: Rita en Olivia

Voor onze rubriek Fietser van de Week moeten we ook deze keer in het meervoud spreken. Rita Vanhove en Olivia Timmers zijn buren van elkaar en fietsen samen heel wat af. Ze wonen in Eversel en gaan voor hun boodschappen met de fiets in Heusden-Centrum en de Cité waar de meeste winkels liggen. Volgens hen gaat dit zo heel wat vlotter en hun gezondheid vaart er wel bij. Wil je ook iemand nomineren? Klik hier.

afscheid-van-de-lagere-school-20-21-5

Afscheid van de lagere school 20-21 (5)

In de Vrije Lagere School van Boekt telt het zesde leerjaar liefst 35 leerlingen. Ze nemen binnenkort niet alleen afscheid van de lagere school maar ook van hun juffen Els Frederix en Jolien Philips en van de 'ondersteuners' Lani Gonzalez en Maarten Jans. De leerlingen zijn Mette Baerts, Maya Beerten, Alexia Bielen, Kyara Decap, Hasan Doksoz, Jelle Emonds, Mathias Groffi, Chloé Hamers, Liam Henderix, Vince Henderix, Allyssa Huyberechts, Matisse Klingeleers, Dogukan Kurtulus, Zinan Lekens, Lily Munters, Sebahattin Ozdemir, Jayro Passini, Mayra Pia, Liesel Roox, Louise Roox, Arno Slegers, Tibo Soeffers, Liese Stalmans, Nadia Szymkiewicz, Jenthe Theysmans, Anissa Vanderstegen, Thibeaux Vandeurzen, Jens Vanharen, Arwen Vanoppen, Lola Vranken, Jill Vrijsen, Ilany Waelburgs, Dina Wellens, Yana Willems en Sude Naz Yildirim. (foto Marina Poelmans)


afscheid-van-de-lagere-school-20-21-4

Afscheid van de lagere school 20-21 (4)

Met 15 leerlingen vormt het zesde leerjaar van Vrije Basisschool Sint Jan Berchmans in Viversel een hechte groep, samen met hun juf Myriam Orens. Maar het einde van hun lagere schoolloopbaan komt in zicht. Het zijn Lucas Auwerx, Matthieu Bousard, Judith Camps, Tirstan Ceci, Kaat Coenen, Joren Coninx, Dries Cuyvers, Dylan Engelen, Maurits Geysen, Kahlea Neurauter, Ryan Neys, Dali Polders, Arjen Rizzo, Mauro Sin en Lieuwke Van Orshaegen. (foto Marina Poelmans)


slechts-1-nieuwe-besmetting-in-heusden-zolder-2

Slechts 1 nieuwe besmetting in Heusden-Zolder

Het blijft de goede kant uitgaan met de COVID-19 pandemie in Heusden-Zolder, vandaag is er maar één besmetting bijgekomen in de statistieken die nu 2883 positieve gevallen vermelden sinds de uitbraak. Met 22 positieve testen in de afgelopen week is het gemiddelde verder gedaald tot 65 per 100.000 inwoners

defibrillatoren-in-heusden-zolder

Defibrillatoren in Heusden-Zolder

Na het dramatische voorval  met de Deense voetballer Chrisian Eriksen, rijst op veel plaatsen de vraag naar opleidingen voor reanimatie en de aanwezigheid van defibrillatoren. Het Rode Kruis organiseert geregeld opleidingen eerste hulp. Hoeveel van die defibrillatoren  er precies aanwezig zijn in Heusden-Zolder is niet duidelijk, er kunnen er immers ook bij privé-bedrijven of handelszaken hangen. Wat de gemeente betreft, zijn er alleszins aanwezig in alle (…) Lees het hele bericht

gemeenteraad-heeft-22-punten

Gemeenteraad heeft 22 punten

Op donderdag 24 juni vergadert de gemeenteraad digitaal - te volgen via YouTube - met voorlopig 22 punten op de openbare zitting. Er komt onder meer wat cijfermateriaal op de proppen zoals de jaarrekening 2020, en van de politie de begroting en balans-resultatenrekening. De raad krijgt het rapport organisatiebeheersing voorgelegd en een charter rond organisatiebeheersing. Daarnaast ligt ook het rapport van Audit Vlaanderen over de thema-audit Monitoring Meerjarenplan voor. De raad begint om 19 uur.

zorghuis-limburg-gaat-samenwerken-met-ziekenhuis

Zorghuis Limburg gaat samenwerken met ziekenhuis

Het Zorghuis Limburg in Koersel heeft vandaag een overeenkomst gesloten met het Sint-Franciscusziekenhuis. In mei 2017 opende het Zorghuis zijn deuren. Gasten met een levensbedreigende aandoening zoals bijvoorbeeld kanker kunnen er terecht voor een verblijf van kortere of langere duur. Nu is er een operationele samenwerkingsovereenkomst die vooral gericht is op een vlotte verwijzing en terugverwijzing, een aanbod van opleidingsmogelijkheden vanuit het ziekenhuis aan de (…) Lees het hele bericht

tip-van-de-bib-jo-claes

Tip van de bib: Jo Claes

Jo Claes is een ondertussen een vaak bekroonde misdaadauteur. Hij woont in Leuven maar zijn roots liggen in Heusden. In de aanloop naar Wereldvluchtelingendag, nu zondag, kiezen we vandaag uit zijn rijke oeuvre 'Het gewicht van de haat' uit 2017.

Korte inhoud

Als in Leuven twee asielzoekers worden vermoord, zoekt inspecteur Thomas Berg de dader aanvankelijk onder extreemrechtse activisten, maar dan worden ook andere bewoners van Leuven vermoord.


de-kijk-van-richie-661

De kijk van Richie

't Is allemaal een kwestie van de juiste keuzes maken ...

de-luchtballon-krijgt-opnieuw-ongewenst-bezoek

De Luchtballon krijgt opnieuw ongewenst bezoek

Afgelopen nacht zijn onbekenden opnieuw binnengedrongen in de basisschool De Luchtballon in de Kortstraat. Het gaat vermoedelijk om dezelfde daders van afgelopen weekend, want opnieuw lieten ze sporen van een feestje achter zoals een wijnfles, bekertjes, frisdrank, sigarettenpeuken en ballonnen die wellicht zijn gebruikt om lachgas te inhalleren. Er wordt niets gestolen, maar de school zit telkens met de schade en rommel. De politie is een onderzoek gestart.


afscheid-van-de-lagere-school-20-21-3

Afscheid van de lagere school 20-21 (3)

In de Vrije Basisschool De Linde studeren de leerlingen van de zesde klas af in het lager onderwijs. Ze nemen afscheid van juffrouw Kim Deferme die niet op de foto kon aanwezig zijn maar vervangen wordt door directeur Peter Vanhamel. De leerlingen zijn Aweb Baghouli, Yigit Demir, Emir Ikiz, Elvis Jahovic, Yenne Maes, Anil Tubadan Musa  en Rube Vanparijs. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-20-21-2

Afscheid van de lagere school 20-21 (2)

In de Vrije Lagere School van Berkenbos nemen de 25 leerlingen van het zesde leerjaar binnenkort afscheid van de lagere school en van hun juf Sofie Rombouts. Het zijn Efekan Aygün, Eray Aygün, Julia Bormans, Edanur Bozkurt, Cas Bynens, Ömer Cakir, Narin Cakmak, Feyza Coker, Mathis De bruyn, Arda Deliktas, Esad Dogru, Rana Elkilic, Shelsey Geeraerts, Xander Geerits, Soufiane Hmidouch, Yagmur Kose, Ozan Kurt, Anil Mavili, Sila Mert, Celine Moons, Akina Peeters, Saar Van de Beek, Senn van der Plas, Zührenaz Yilmaz en Simon Cams. (foto Marina Poelmans)

2-nieuwe-positieve-gevallen-in-heusden-zolder

2 nieuwe positieve gevallen in Heusden-Zolder

Ook vandaag zijn er slechts 2 nieuwe besmettingen bijgekomen in Heusden-Zolder. We tellen er nu 2882 sinds maart vorig jaar. De voorbije week waren er 26, gemiddeld zijn dat 77 positieve testen per 100.000 inwoners. 

gigantisch-transport-door-heusden

Gigantisch transport door Heusden

Vanavond kwam er een uitzonderlijk transport door Heusden. Een enorme installatie werd onder begeleiding voorzichtig over onder meer de Koolmijnlaan, Brugstraat en Guido Gezellelaan geleid. Vooral het veilig passeren over de kleine rotonde aan de kerk was een huzarenstuk. Gust Put kon die passage vastleggen. 

harmonie-heeft-de-repetities-hervat

Harmonie heeft de repetities hervat

Voor de muzikanten van de Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden was het bijna een feestdag vanavond. Enkele weken na de juniors is nu ook de rest van de harmonie weer met repetities begonnen. Niet zomaar, want door de coronamaatregelen mogen er maximaal 50 mensen samen zijn in de ruimte en moet 2 meter afstand bewaard worden tussen de muzikanten. Maar ondanks de lange onderbreking, klikte het al snel weer opnieuw. Zo zullen ze zeker tijdig klaar zijn voor het galaconcert op (…) Lees het hele bericht

vanthoor-met-martin-en-tandy-op-francorchamps

Vanthoor met Martin en Tandy op Francorchamps

Laurens Vanthoor zal op 31 juli en 1 augustus deelnemen aan de 24 uren van Spa-Francorchamps in een Porsche van het team KCMG. Zijn ploegmaats zijn de Brit Nick Tandy en de Belg Maxime Martin. Vorig jaar won Vanthoor met Tandy en de Nieuwzeelander Earl Bamber. De komst van Maxime Martin is enigszins een verrassing want hij is normaal fabrieksrijder voor Aston Martin. De 24 uren van Spa is de derde manche van de GT Word Challenge Challange Europe in de uithouding.

limburgs-landschap-kan-groene-delle-kopen

Limburgs Landschap kan Groene Delle kopen

Limburgs Landschap kan de 27 hectare van de Groene Delle in Lummen, vlakbij de grens met Heusden-Zolder, aankopen. Zoals eerder gemeld had de natuurorganisatie een crowdfunding opgezet en de beoogte 45.000 euro is ondertussen ruimschoots behaald. Veel mensen hebben kleinere giften tussen 20 en 100 euro gedaan maar Limburgs Landschap kreeg ook een aantal grotere bedragen. Zelf kan ze daar nu nog eens 40.000 euro bovenop leggen. Na aankoop kan dan (…) Lees het hele bericht

stubru-en-muze-brengen-nieuwe-whispering-songs

StuBru en Muze brengen nieuwe Whispering Sons

Whispering Sons brengt nu vrijdag zijn nieuwe album uit: 'Several Others'. Dat volgt drie jaar na het debuutalbum 'Image'. De band heeft ondertussen al heel wat concerten en tournees achter de rug en een bom extra maturiteit opgebouwd. Het is dan ook uitkijken naar het materiaal op het nieuwe album. Een dag voor D-day, nu donderdag 17 juni, stellen ze de plaat voor tijdens een live-concert in CC Muze, in de hometown dus. En dat voor 100 toeschouwers. Wie erbij wil zijn en een ticket winnen, moet deze week aandachtig luisteren naar Studio Brussel.

inbrekers-veroorzaken-veel-schade-in-school

Inbrekers veroorzaken veel schade in school

In basisschool De Luchtballon in de Kortstraat is ingebroken, dat zou vrijdagnacht gebeurd zijn. De daders hebben deuren en ramen opengebroken, daarbij zijn ook vernielingen aangebracht. Of er ook iets gestolen is, is niet duidelijk.


kristof-ulenaers-reuzensprong-in-wereldranking

Kristof Ulenaers: reuzensprong in wereldranking

Gisteren meldden we al dat golfer Kristof Ulenaers in het Spaanse Cadiz zijn eerste proftornooi won, de Challenge de Cadiz. En dat is meteen ook te merken in de nieuwe wereldranking. Daar stijgt hij liefst 394 plaatsen, hij staat nu 362ste. Begin dit jaar stond hij nog op 1894. Hij gaat nu dit seizoen aan de slag in alle Challenge Tour tornooien en kan daar dus nog heel wat punten sprokkelen. 

afscheid-van-de-lagere-school-20-21-1

Afscheid van de lagere school 20-21 (1)

In GO! basisschool Daltonschool Zolder nemen de leerlingen van L6 binnenkort afscheid van juffrouw Jess Vranken. Het zijn Xander Aerts, Liv Bach Tubbax, Kaat Bellemans, Benthe Bongaerts, Kobe Claessens, Maxime Contrino, Louise Costermans, Sep Devries, Marie-Julie Jans, Charlotte Ketelslagers, Yarno Saelen en Luce Vanden Eynde. (foto Marina Poelmans)

3-nieuwe-besmettingen-in-heusden-zolder-6

3 nieuwe besmettingen in Heusden-Zolder

Slechts 3 nieuwe besmettingen zijn er vandaag bijgekomen in Heusden-Zolder. De totale teller staat nu op 2880. De voorbije week waren er 24 positieve testen, dat is gemiddeld 71 per 100.000 inwoners. Hout vasthouden zeggen ze dan, maar 't is wel hoopgevend. 

vluchtelingen-krijgen-een-gezicht

Vluchtelingen krijgen een gezicht

Op zondag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag, een dag om stil te staan bij de miljoenen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn. Met de tentoonstelling ‘Dit ben ik’ in de bibliotheek krijgen de vluchtelingen in onze gemeente een gezicht. De portretten en creatieve werken van en door de inwoners van opvangcentrum De Bark zijn de hele maand juni te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bib. Na afloop krijgen de werken een permanente thuis in De Bark. Het initiatief kadert in de actie van Curieus ‘Buiten de lijntjes’.

meer-dan-de-helft-kreeg-minstens-1-vaccin

Meer dan de helft kreeg minstens 1 vaccin

15347 inwoners van Heusden-Zolder hebben nu minstens één vaccin gehad. Er is dus de afgelopen week meer dan een tandje bijgestoken want met zitten over de helft: 55,97 procent van de volwassen bevolking. 8087 inwoners zijn volledig gevaccineerd, dat is 29,49 % van de volwassen bevolking. 

dries-vanthoor-5de-en-15de-in-adac

Dries Vanthoor 5de en 15de in ADAC

Dit weekend stonden op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg twee races van de tweede ronde van het Duitse ADAC GT Masters kampioenschap op het programma. Dries Vanthoor - wiens ploegmaat Charles Weerts werd vervangen door de Deen Dennis Lind in de Audi - werd zaterdag vijfde nadat  hij vanop de achtste plaats was gestart. Vandaag mocht hij als derde starten, maar nam een slecht start en verloor enkele plaatsen. Later in de race kregen ze ook nog een sanctie - een drive through - en moesten zo met de 15de plaats tevreden zijn.

kristof-ulenaers-wint-eerst-prof-golftornooi

Kristof Ulenaers wint eerst prof golftornooi

Golfspeler Kristof Ulenaers uit Heusden-Zolder die al sinds zijn jeugdjaren als een groot talent wordt beschouwd, heeft dat nu ook bevestigd: hij won de Challenge de Cadiz, zijn eerste zege in een professioneel golftornooi. Eerder haalde hij al een tweede plaats in het Egyptische Caïro en in het Spaanse Cadiz stond hij van bij de afslag aan de leiding.En blijkbaar is hij ook de allereerste nieuwkomer die er in slaagt een tornooi uit de Challenge Tour te winnen. Hij was ook (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-20-21

Afscheid van de lagere school 20-21

Het schooljaar zit er alweer bijna op. Niemand had durven voorspellen dat na vorig jaar het deze keer opnieuw een heel apart jaar met bijzondere maatregelen, voorzorgen en beperkingen zou worden. Maar toch zwaaien enkele honderden jongeren  de komende weken weer af in de lagere school. Ze zijn klaar voor een nieuwe grote stap in hun leven. Traditiegetrouw is onze fotografe langsgeweest bij alle zesde leerjaren van de scholen in Heusden-Zolder, bij het nemen van de foto's zijn uiteraard alle coronamaatregelen van de scholen gerespecteerd. Vanaf morgen presenteert de Internetgazet u twee weken lang: afscheid van de lagere school

ook-de-kindervoorstellingen-zijn-weer-gestart

Ook de kindervoorstellingen zijn weer gestart

Ook de jongsten hebben lang genoeg moeten wachten op hun voorstellingen in CC MUZE, maar ook die zijn nu weer begonnen. Deze namiddag was 4Hoog te gast met  'Akke akke tuut'. Het gaat eigenlijk om een nieuwe versie van een klassieker van Kommil Foo, die nu trouwens door de broers Walschaers zelf wordt geregisseerd. (foto's Herman Eerdekens)

laatste-dag-in-de-mijlpaal-voor-de-zomer

Laatste dag in De Mijlpaal voor de zomer

De expo met onder meer de typische beelden van Peter Vanbekbergen  zijn vandaag voor het laatst te zien in kunstgalerij De Mijlpaal. Daarna gaat de galerij in de Brugstraat in zomerreces, want het accent wordt dan verlegd naar de zustergalerij op de Zeedijk in Knokke. (foto's Ronny Vanthienen)

de-kijk-van-richie-660

De kijk van Richie

Hopelijk komen de persoonlijke cadeauhints van onze huiscartoonist nog tijdig aan ...

een-fijne-vaderdag

Een fijne Vaderdag

De tijd van de obligate cravat, pantoffels, slof sigaretten of fles whiskey ligt ver achter de rug. Tegenwoordig is het assortiment vaderdagcadeau's veel breder: van zoet tot straf, van relax tot werktuig, ... hoe dan ook, maak er een leuke dag van. 

covid-19-gemiddelde-daalt-tot-onder-de-100

COVID 19: Gemiddelde daalt tot onder de 100

Vandaag zijn er 6 besmettingen bijgekomen. Het aantal inwoners van Heusden-Zolder dat tussen half maart 2020 en nu een positieve test aflegde, staat op 2877. Er zijn 28 positieven geregistreerd in de afgelopen week, dat is gemiddeld 83 per 100.000 inwoners. Voor het eerst sinds lang zitten we dus weer onder de 100 en dat is alvast weer een hoopgevend signaal.

schedelgeboorten-speelden-een-eerbetoon

Schedelgeboorten speelden een eerbetoon

De Schedelgeboorten speelden vanavond 'Ineens' in CC Muze. Het was een eerbetoon aan Wouter van Lierde die ineens weg was. En die gemist wordt door het gezelschap. (foto Herman Eerdekens)


samen-supporteren-voor-de-rode-duivels

Samen supporteren voor de Rode Duivels

Op verschillende plaatsen troepten de voetbalsupporters samen om samen op een groot scherm de EK-partij van de Rode Duivels te volgen. Zo ook bij Tennis- en Padel Heusden waar op drie plaatsen grote schermen stonden opgesteld zodat het publiek verspreid en met afstand de wedstrijd kon volgen. Er heerste een zomerse sfeer, toch zeker in de eerste helft, nadien was het wachten tot Lukaku kort voor affluiten de temperatuur weer wat omhoog dreef. (foto's Ann Jordens)


belgische-overwinning-wordt-rustig-gevierd

Belgische overwinning wordt rustig gevierd

Er was niet veel te bespeuren van uitbundige festiviteiten in Heusden-Zolder na de 3-0 zege van de Rode Duivels tegen Rusland. Er was veel verkeer op de baan, vooral mensen die terugkeerden van de plaatsen waar ze bij een groot scherm waren samengekomen. Een aantal auto's was getooid met vlaggen en toeterden door de straten en aan de rotonde in Heusden troffen we enkele vierende supporters. 

naamopgave-van-communicanten-in-viversel

Naamopgave van communicanten in Viversel

9 eerste communicanten verzamelden vandaag in de kerk van Viversel voor hun naamopgave. Begin september zullen ze hun eerste communie doen. (foto Lode Beylemans)

gespannen-afwachten

Gespannen afwachten ...

In het Buurthuis in Boekt waren de voetbalsupporters al vroeg op post. Ze zijn er klaar voor, hopelijk de Duivels ook. 

nieuwe-school-en-sportzaal-schieten-goed-op

Nieuwe school en sportzaal schieten goed op

Het uitzicht van Zolder-Centrum is nu pijlsnel aan het veranderen. Dat heeft uiteraard te maken met de werken aan de nieuwe school en sportzaal die flink opschieten. Voor de lagere school liggen de welfsels ondertussen op de eerste verdieping, en daar moet nog eentje bovenop. Daar kan je wel al de gekozen gevelsteen bewonderen. De kleuterschool is ook al in haar geheel te herkennen en daar wordt nu de hellende toegang aan de Dekenstraat gemaakt. En de bouw van de sportzaal gaat wel heel snel vooruit. Die wordt namelijk opgetrokken in prefab houten panelen.

supporteren-voor-belgie-1

Supporteren voor België

Luc Poelmans heeft de hulp van Buddha ingeroepen om alsnog een spiritueel steuntje aan de Rode Duivels af te smeken. 

de-week-van-de-waarheid-29

De Week van de Waarheid

Het is toch nogal een gedoe met dat EK voetbal: er staan geen reuzegrote schermen, maar gewoon grote schermen en de rush op televisietoestellen was nog nooit zo groot als de afgelopen weken. Terwijl ik dacht dat iedereen al een tv had. En je kunt toch niet naar twee tv's tegelijk kijken? Tenzij je ook achter op je hoofd nog een paar ogen hebt. Enfin, iedereen samen voor het kleine of grote scherm, en als de favoriete ploeg wint, de auto in en rondtoeteren in karavanen. En dat terwijl de (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-659

De kijk van Richie

Ach, 't komt niet op een jaar aan. 

7-nieuwe-besmettingen-in-heusden-zolder-6

7 nieuwe besmettingen in Heusden-Zolder

Er zijn 7 besmettingen bijgekomen in Heusden-Zolder. De totale teller staat nu op 2871. De afgelopen week zijn 43 positieve testen geteld, dat is gemiddeld 127 per 100.000 inwoners.

de-grootmeester-op-de-gitaar

De grootmeester op de gitaar

Philip Catherine, de grootmeester himself, bracht vrijdagavond met 'Manoir de mes rêves' een schitterende concert in CC Muze. (foto's Herman Eerdekens)

afgestudeerden-tonen-werk-van-vorig-schooljaar

Afgestudeerden tonen werk van vorig schooljaar

De tentoonstelling Zomersproet op Meylandt is nog maar juist opgeruimd en de academie pakt alweer met een nieuwe expo uit. Vorig jaar moesten de afgestudeerden van de 4de graad en Specialisatie door corona zonder afscheid de academie verlaten. Maar nu is de tijd van bekronen, stoefen en blinken aangebroken. De leerlingen (+18j) presenteren een selectie van hun werk waarmee ze vorig schooljaar afstudeerden. En die eindejaarswerken kun je van 12 tot 27 juni gaan (…) Lees het hele bericht

op-verschillende-plaatsen-ek-op-groot-scherm

Op verschillende plaatsen EK op groot scherm

Er zijn dus dit jaar geen massa-evenementen waar je het WK op reuzenschermen kunt bekijken. Maar verschillende verenigingen en horecazaken hebben toch grotere schermen laten aanrukken om volgens de regels een groep supporters wat ambiance te gunnen. Toch zeker voor de wedstrijden van de Rode Duivels. Bij Tennisclub & Padel Heusden zijn 3 schermen geplaatst: 1 binnen, 1 op het tennisterras en 1 op het padelterras. Daar kunnen 200 mensen terecht.  Bij voetbalclub KVV (…) Lees het hele bericht

supporteren-voor-belgie

Supporteren voor België

In deze appartementen in Boekt is het duidelijk dat de kaart van Belgiê wordt getrokken. We staan voluit achter onze Rode Duivels, laat Marina Sempels weten. 

supporteren-voor-turkije

Supporteren voor Turkije

"We zijn er helemaal klaar voor", laat Talha Aydin weten. 't Is duidelijk dat ze daar hopen op een Turkse overwinning. En op een rustige viering, voegen ze er nog aan toe. 

orde-van-den-prince-steunt-het-berenhuis-1

Orde van Den Prince steunt Het Berenhuis

Een delegatie van de Orde Van Den Prince was vanmiddag naar De Berentuin afgezakt om een cheque van 1.150 euro te overhandigen. Het Berenhuis zal de gift gebruiken voor de organisatie van zomerkampen in en rond De Berentuin. De Orde Van Den Prince is een Vlaams-Nederlands Genootschap voor Nederlandse taal en cultuur.


eucharistievieringen-weer-vrij-normaal

Eucharistievieringen weer vrij normaal

Door de versoepelingen mogen de eucharistievieringen in de kerken ook weer op een min of meer normale manier doorgaan. Er zijn wel nog beperkingen zoals 1m50 afstand houden tussen bubbels. Voor de federatie Heusden zijn dit alvast de vieringen: Heusden-Centrum: zaterdag 17.30 uur en zondag 9 uur, Eversel: zaterdag 19 uur, Berkenbos: zondag 10 uur en Lindeman: zondag 11 uur. In de federatie Zolder gaat om deze vieringen: Viversel en Bolderberg: zaterdag 18 uur, om de andere week, Boekt: zondag 09.30 uur en Zolder: zondag 11 uur.

vanavond-niet-parkeren-op-carpoolparking

Vanavond niet parkeren op carpoolparking

 Opgelet dat je vanavond na 20 uur niet meer parkeert op de carpoolparking bij afrit Terlaemen. Het Agentschap Wegen en Verkeer geeft die - samen met die in Hasselt en Paal - een reinigingsbeurt omdat die parkings extra onkruidgevoelig zijn. Vorig jaar in juni is op die manier 2,24 onkruid en veegvuil opgeruimd. De werken gebeuren tussen 20 uur en 6 uur morgenvroeg. Auto's die er ondanks de waarschuwingsborden nog staan, worden getakeld. (foto AWV)

ook-2-wielerkoersen-bij-heusden-kermis

Ook 2 wielerkoersen bij Heusden-kermis

Op de zondag van Heusden-Kermis - 27 juni - zullen ook twee wielerkoersen plaatsvinden. Berg Op Eversel organiseert dan een koers voor meisjes en +U17 voor wie het ook het provinciaal kampioenschap is. Zij krijgen 71 km voor de wielen vanaf 14 uur. Bij de mannen is er een koers over 79 km voor amateurs, masters A, B en C. Daar wordt de start om 16.30 uur gegeven. (foto Ann Jordens)

kermis-in-heusden-en-boekt-gaat-door

Kermis in Heusden en Boekt gaat door

Heusden-kermis en Boekt-kermis gaan door. Dat heeft het schepencollege beslist na overleg met de foorkramers. Op basis van de bestaande protocollen is een plan van aanpak opgesteld om alles veilig te organiseren. Zo komt er in Heusden een aparte in- en uitgang en een circulatieplan met de nodige signalisatie op het plein. Het bezoekersaantal blijft op elk moment beperkt tot 400 en iedereen ouder dan 12 jaar moet een mondmasker (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-658

De kijk van Richie

Velen kijken er naar uit, voor anderen kan het niet snel genoeg voorbij zijn ...

extra-politietoezicht-bij-aantal-ek-wedstrijden

Extra politietoezicht bij aantal EK-wedstrijden

Bij vorige voetbalkampioenschappen vielen in Heusden-Zolder nogal wat straatfeesten te beleven na de matchen. Supporters troepten massaal samen om te vieren, dansen, joelen, ... er reden autokaravanen,  wegen raakten geblokkeerd, ... Door de coronamaatregelen kan dat niet meer op die manier, hoewel er ongetwijfeld zal gevierd worden. "Bijzondere maatregelen worden op dit moment niet genomen, maar we zetten wel extra politieploegen in. De situatie wordt ook telkens geëvalueerd zodat we kunnen (…) Lees het hele bericht

3-nieuwe-besmettingen-in-heusden-zolder-5

3 nieuwe besmettingen in Heusden-Zolder

Opnieuw slechts 3 bijkomende besmettingen in Heusden-Zolder. We komen nu aan een totaal van 2864 positief geteste inwoners sinds maart vorig jaar. De afgelopen week waren het er 37, het gemiddelde daalt verder naar 109 per 100.000 inwoners. 

de-theatermolen-draait-weer-in-cc-muze

De theatermolen draait weer in CC Muze

Voor de theaterliefhebbers was het donderdagavond een feestelijke avond, want voor het eerst sinds lang zwaaiden de deuren van de Muzeschouwburg weer open. Uiteraard is dat voorlopig nog maar voor een gedeeltelijke bezetting. Maar met De Roovers en 'De lange nasleep van een korte nederlaag' was het meteen een prachtige opener. (foto Herman Eerdekens)


nog-altijd-problemen-op-de-snelweg

Nog altijd problemen op de snelweg

Om 22 uur vanavond zijn de hulpdiensten nog altijd aan de slag op de E 314 en wordt blijkbaar de lading van één van de vrachtwagens nog overgepompt. Het verkeer kan nog altijd alleen maar over de pechtstrook. En dat zorgt uiteraard voor vertraging.  Hier vind je ook een filmpje van de toestand. 

toon-uw-versierde-huizen-en-straten

Toon uw versierde huizen en straten

De EK-koorts begint zich stilaan te laten voelen. Er zijn al verschillende huizen versierd, en zelfs volledige straten. Zoals de Corbiestraat waar aan elke lantaarnpaal een Belgische vlag hangt en ook enkele huizen er nog een schepje bovenop hebben gedaan. Is ook uw huis, straat, verenigingslokaal, ... de komende periode versierd? Stuur ons uw foto's. Internetgazet[!]heusden-zolder.eu. En ook supporters van andere teams dan de Rode Duivels zijn uiteraard welkom.

indrukwekkende-bolides-testen-op-zolder

indrukwekkende bolides testen op Zolder

Vandaag was het weer Petrolhead Thursday op ’t circuit. Enkele bijzondere gasten kwamen hun DTM-bolides testen. Zo waren er de  Ferrari’s 488 GT3 Evo 2020 : team Alpha Tauri AF Corse met F1 piloot Alex Albon en team Red Bull AF corse met de 19-jarige Liam Lawson, die hun kennismakingsrondes draaiden. Ook team Getspeed met Arjun Maini en een Mercedes AMG GT3 Evo was naar Zolder afgezakt. 't Was maar om te oefenen, maar nu al de moeite. Dat belooft voor over enkele maanden.

snelweg-wordt-nog-schoon-gemaakt

Snelweg wordt nog schoon gemaakt

Pas om 19.55 uur is op de E 314 in Zolder de pechtstrook opengezet voor het verkeer. De eigenlijke rijstroken blijven nog dicht want daar was de brandweer nog druk bezig met het schoonmaken van het wegdek waar olie en ander spul was terechtgekomen. Ook wordt onder toezicht de vermoedelijk chemische lading van één van de vrachtwagens overgepompt. 

gewonde-bij-zware-crash-op-de-terlaemenlaan

Gewonde bij zware crash op de Terlaemenlaan

Op de Terlaemenlaan bij het kruispunt van de Westlaan en de op- en afrit van de E314 is het in de vooravond tot een zware botsing met twee auto's gekomen, een personenwagen en een lichte bestelwagen. Eén van de wagens kwam daarbij op zijn flank terecht. Eén gewonde werd met de ambulance naar het ziekenhuis gevoerd. Beide wagens werden vernield, brandweer en depanagedienst Geert Schops hadden de handen vol om alles op te ruimen. De verkeerssituatie in de omgeving werd er alleen maar erger op.

don-boscoleerlingen-helpen-t-trapke

Don Boscoleerlingen helpen 't Trapke

De 7 leerlingen van 4IW van Technisch Insituut Don Bosco in Helchteren maakten 'één functietoetsen' voor de kinderen en jongeren van MFC ’t Trapke. Die zijn ze vandaag coronaproof komen afgeven in 't Weyerke. Kinderen en jongeren met een beperking zullen hiermee zelf een mixer kunnen aanzetten, een lampje aandoen, muziek aan- of uitzetten… De leerlingen van Don Bosco werkten een jaar lang om de functietoetsen zo (…) Lees het hele bericht

snelweg-versperd-door-vrachtwagenbotsing

Snelweg versperd door vrachtwagenbotsing

Een zware botsing met 3 vrachtwagens in de buurt van De Drij Dreven in Zolder heeft voor een ware ravage gezorgd op de E314 richting Lummen. De snelweg is al een hele tijd versperd en het verkeer wordt in Houthalen er van afgehaald. Daardoor zitten heel wat wegen in de buurt strop. Onder meer in Boekt is het deze vooravond bijzonder druk. Ondertussen is het nog niet duidelijk hoe het met de vrachtwagenchauffeurs is gesteld. De MUG kwam alleszins ter plaatse om de eerste zorgen te geven.  UPDATE Eén van de chauffeurs raakte zwaargewond bij het ongeval. De hulp- en takeldiensten hadden de handen vol om de snelweg weer vrij te krijgen. Het duurde dan ook een hele tijd eer het verkeer weer vlot geraakte. 

even-piepen-in-de-ondergrond

Even piepen in de ondergrond

In 't Wiek en in de Mommestraat voert een gespecialiseerde firma boringen uit in de ondergrond. Het is de bedoeling om op die manier een beeld te krijgen van de evolutie van het grondwaterpeil. (foto's Tony Lespoix)

blue-bikes-gaan-van-start-in-stations

Blue-bikes gaan van start in stations

Zoals we al aankondigden, kun je sinds kort 8 Blue-bikes vinden aan de stations van Heusden en Zolder. Daarmee maken we deel uit van het netwerk van deelfietsen met meer dan 70 vestigingen in trein, tram- en busstations in heel België. Met € 12 lidgeld per jaar, kan je op alle locaties een fiets ontlenen aan een voordelig tarief, ook buiten Heusden-Zolder. In Heusden-Zolder betaal je dor de tussenkomst van de gemeente en de Vlaamse overheid slechts €1,15 per rit van maximaal (…) Lees het hele bericht

geen-enkele-nieuwe-besmetting-1

Geen enkele nieuwe besmetting

Voor de tweede keer in een week tijd zijn er in Heusdn-Zolder geen nieuwe besmettingen bijgekomen. Ongetwijfeld zullen er in de komende dagen wel weer bijkomen en kunnen we nog niet op onze lauweren rusten, maar alles wijst er toch op dat de situatie aan het verbeteren is. Met 40 positieve testen in de afgelopen week is het gemiddelde ook teruggevallen tot 118 per 100.000 inwoners.

nog-vraagtekens-bij-herstart-kermis

Nog vraagtekens bij herstart kermis

Het is nog even wachten of in Heusden-Zolder de kermissen op korte termijn herstarten. Eind deze maand is er kermis in Heusden-Centrum - de grootste - en daarna volgt Boekt. Het schepencollege wil nu eerst de komende dagen overleggen met de foorkramers. "We willen de zaak bespreken met de betrokkenen uit de sector. Indien blijkt dat het haalbaar is, om een kermis veilig te organiseren, dan zullen we daarvoor de nodige middelen ter (…) Lees het hele bericht

verkeersagressie-loopt-verder-uit-de-hand

Verkeersagressie loopt verder uit de hand

Verschillende politieploegen zijn in de vroege middag naar de Koolmijnlaan uitgerukt. Daar waren de gemoederen hoog opgelopen na een geval van verkeersagressie dat blijkbaar verder uit de hand gelopen was. Het was daarstraks nog niet helemaal duidelijk wat er precies gebeurd was. 

voor-pagadder-mag-het-ek-beginnen

Voor Pagadder mag het EK beginnen

Het EK voetbal komt eraan en dat hebben ze vandaag ook geweten in kleuterschool Pagadder. Daar konden de kleuters zich wagen aan 10 leuke sportuitdagingen: voetbal, loopopdrachten, estafette, tikkertje met de bal, voetbaldansjes, 1 2 3  voetbal, ... het was de bedoeling dat iedere klas haar kaart vol kreeg met voetbalstickers. En als beloning kregen ze een voetbalmedaille mee naar huis. De Pagadders zijn klaar voor het EK. (foto's Hilde Coomans)


waar-staan-de-grotere-schermen

Waar staan de grotere schermen?

Het EK voetbal komt nu wel heel dichtbij. Het zullen deze keer geen massale taferelen worden zoals vorige keren in de WK- en EK-Arena's. Toch worden op verschillende plaatsen schermen geplaatst om in grotere groep de matchen te kunnen volgen, en al zeker die van de Rode Duivels. Staat ook bij jouw horecazaak of verenigingslokaal zo'n scherm? Laat het ons weten en mogelijk komt één van onze fotografen ook een kijkje - euh kiekje - nemen. internetgazet[!]heusden-zolder.eu.

fietser-van-de-week-marnik-coels

Fietser van de week: Marnik Coels

Onze fietser van de week is Marnik Coels. Marnik woont in Eversel en rijdt dagelijks door weer en wind naar zijn werk in Tessenderlo. Hij heeft zelfs zijn auto van de hand gedaan. Ook in het weekend wordt er heel wat afgefietst ten huize Coels. Wil je ook iemand nomineren voor deze rubriek? Klik dan hier.


de-kijk-van-richie-657

De kijk van Richie

Vakantie is heilig voor velen. 

5-nieuwe-besmettingen-in-heusden-zolder-3

5 nieuwe besmettingen in Heusden-Zolder

Er zijn 5 besmettingen bijgekomen in Heusden-Zolder waardoor het aantal sinds de uitbraak van de pandemie op 2861 staat. In de voorbije week hebben 49 inwoners een positieve test afgelegd, dat is gemiddeld 145 per 100.000 inwoners.

vandaag-gezien-285

Vandaag gezien

De pyamaschildwants werkt in Bolderberg aan het nageslacht. (foto Jan Leyskens)

o-l-vrouwstraat-krijgt-nieuwe-waterleiding

O-L-Vrouwstraat krijgt nieuwe waterleiding

Taferelen als dit zouden binnenkort in de Onze-Lieve-Vrouwstraat tot het verleden moeten behoren. Om de haverklap doet zich daar een breuk in de waterleiding voor, zoals ook vanmorgen vroeg weer. Het probleem is dat de buizen van de waterleiding nog oude asbestbuizen zijn. Wanneer in periodes van dooi of van droogte de ondergrond wat beweegt, breken die makkelijk en dan krijg je dus waterlekken. De Watergroep is daarom gisteren gestart met de vervanging van het buizennetwerk in (…) Lees het hele bericht

openlucht-zwembad-bereidt-de-zomer-voor

Openlucht zwembad bereidt de zomer voor

Met dit weer - en de voorspellingen voor de komende tijd in het achterhoofd - verlangen heel wat mensen naar een frisse duik in een zwembad. Wel, ze worden op hun wenken bediend, als ze nog een beetje geduld hebben want binnenkort het openluchtzwembad Terlaemen zijn deuren voor het grote publiek, mogelijk iets vroeger voor de scholen maar dat staat nog niet vast. Na een gedwongen sabatjaar zijn de installaties nu helemaal up-to-date en kunnen binnenkort de laatste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen starten. (…) Lees het hele bericht

tarzan-jane-is-klaar-voor-heropening

Tarzan & Jane is klaar voor heropening

Ook bij binnenspeeltuin Tarzan & Jane herademen ze nu morgen het binnengebeuren weer open mag. De afgelopen tijd konden bezoekers al in de buitenspeeltuin terecht of een ijsje uithalen in de Smaakhoeve. Maar nu gaan zowel de binnenspeeltuin als de binnenhoreca weer open. "We zijn er klaar voor, de voorbereidingen zijn achter de rug, vandaag alleen nog wat dingen checken. Iedereen kan gewoon afkomen, reservatie is niet nodig, we hebben ruimte genoeg. En alle toestellen worden geregeld ontsmet", vertelt Filip Struyf. 

6-covid-patienten-in-sfz

6 COVID-patiënten in SFZ

Er is één nieuwe coronapatiënt opgenomen in het Sint-Franciscusziekenhuis, daar worden er vandaag 6 verzorgd. Gelukkig heeft niemand op dit moment intensieve zorgen nodig. 

roxy-weer-open-en-elan-filmavonden-herstarten

Roxy weer open en ElaN Filmavonden herstarten

Morgen worden de maatregelen weer wat versoepeld. En ook de bioscopen mogen weer de filmfanaten ontvangen. Ludo Vangenechten zet dus de deuren van The Roxy Theatre weer open en ook de ElaN Filmavonden gaan weer van start. En 't zal meteen prijs zijn want naast het geplande aanbod, brengt de Roxy op zaterdag 19 juni de Roxy - samen met alle andere filmzalen - de avant-première van 'Mijn vader is een saucisse', de eerste Vlaamse film die uitkomt na de sluiting van (…) Lees het hele bericht

tip-van-de-bib-sarah-penner

Tip van de bib: Sarah Penner

De mensen van de bibliotheek verwijzen ons deze week naar de apotheek, voor een boek als medicijn tegen de verveling. "De verborgen apotheek" van Sarah Penner is de perfecte mengeling van historische fictie, drama en spanning. Het zal zeker gesmaakt worden door de lezers van Santa Montefiore en Corina Bomann.

Korte inhoud

Londen, 1791.
Nella Clavinger wacht in haar verborgen apotheek op een nieuwe klant. Hoewel ze een (…) Lees het hele bericht

voor-het-eerst-in-2-maanden-geen-nieuwe-besmetting

Voor het eerst in 2 maanden geen nieuwe besmetting

Er is vandaag geen enkele nieuwe besmetting gemeld in Heusden-Zolder. Dat is de eerste keer in twee maanden. Een erg gunstig gegeven dus, hoewel we best pas aan het eind van de week conclusies over de evolutie trekken. Maar met 51 positieve testen in de afgelopen week is het gemiddelde hoe dan ook  gedaald tot 150 per 100.000 inwoners, daarmee zijn wij niet meer koploper in Limburg.

opnieuw-een-waterlek-in-de-olv-straat

Opnieuw een waterlek in de OLV-straat

In Boekt zitten ze weer maar eens met een waterlek, opnieuw in de Onze-Lieve-Vrouwstraat. Daar bemerkten buurtbewoners vanmorgen dat er al een grote plas op de weg stond en dat het water massaal wegstroomde. De politie zorgde voor de eerste signalisatie. Ondertussen is De Watergroep op de hoogte gebracht. (foto Marc Vanhamel)

meer-dan-de-helft-deels-gevaccineerd

Meer dan de helft deels gevaccineerd

In Watt17 is zowel zaterdag als zondag door gevaccineerd, steeds met voldoende vrijwilligers die op post waren. En dat heeft als resultaat dat nu meer dan de helft van de volwassen bevolking in Heusden-Zolder minstens één keer gevaccineerd is. Meer bepaald 14.134 of 51,54 %. Als we de volledig gevaccineerden bekijken dan spreken we over 6.687 of 24,39 %. Maar ook dat zal in de komende periode sneller stijgen omdat nu meer Pfizer-vaccins worden toegediend en die mensen sneller mogen terugkomen voor hun tweede vaccin.

truckstop-26bis-als-eerste-bij-nieuw-platform

Truckstop 26bis als eerste bij nieuw platform

Vandaag is een nieuw digitaal platform voor truckchauffeurs, transportbedrijven en parkinguitbaters gelanceerd. Dat is ontwikkeld door het Leuvense bedrijf OTRA Solutions. Met dat platform kan eenvoudig een parkeerplaats gereserveerd worden voor een truck op een beveiligde parking. Heel wat trucks rijden immers rond met waardevolle ladingen, denk maar aan medicijnen, electronica, enz. terwijl het alsmaar moeilijker wordt om een parkeerplaats te vinden, laat staan een beveiligde. (…) Lees het hele bericht

strengere-regels-bij-code-geel-in-de-natuur

Strengere regels bij code geel in de natuur

Er geldt nog steeds code geel in de Limburgse natuurgebieden, hoewel de weersvoorspellingen voor de komende dagen en weken een opschaling niet uitsluiten. Wel is het vanaf vandaag zo dat het ook in code geel verboden is om vuur te maken of te roken in de natuurgebieden. De verhoogde waakzaamheid die tot nu toe gold bij code geel, is nu op initiatief van Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) verstrengd en er geldt nu effectief een rook- en vuurverbod. 

gewonde-bij-val-van-tandem-in-laarstraat

Gewonde bij val van tandem in Laarstraat

De ambulance moest deze namiddag naar de Laarstraat in Viversel. Daar waren twee fietsers op een tandem ten val gekomen. Eén van de twee liep vermoedelijk een breuk op en is naar het ziekenhuis afgevoerd. 

vandalen-slaan-toe-achter-supermarkt

Vandalen slaan toe achter supermarkt

Vandalen blijven maar actief in Heusden-Zolder. Vanmorgen vroeg werd aan de achterzijde van een supermarkt in de Koolmijnlaan opgemerkt dat de glazen rookruimte voor het personeel was vernield. De ruiten waren ingeslagen. 

nog-5-covid-patienten-in-het-ziekenhuis

Nog 5 COVID-patiënten in het ziekenhuis

Er hebben opnieuw enkele coronapatiënten het Sint-Franciscusziekenhuis mogen verlaten. Op dit ogenblik verblijven daar nog 5 positieve patiënten, er ligt niemand op de afdeling intensieve zorgen. De toestand is er dus onder controle. En zoals gemeld gaan vandaag lichte versoepelingen in voor de bezoekers. Alle info daarover vind je op de website van het ziekenhuis. 


smash-laat-je-kennismaken-met-airbadminton

Smash laat je kennismaken met airbadminton

Op zondag 4 juli organiseert badmintonclub Smash samen met Badminton Vlaanderen voor het eerst in Limburg Airbadminton. Tussen 10 en 17 uur kun je op de sportterreinen aan St.Baaf in Eversel gratis komen proeven van deze nieuwe sport. Het maakt deel uit van de Airbadminton Summer Tour, die op iedereen mikt, ook op mensen die nog nooit badminton speelden. Inschrijven voor een initiatie of een tornooitje kan via de QR code op de affiche hieronder. Alle materialen worden gratis ter beschikking gesteld. Hier vind je meer info over airbadminton.

vandaag-gezien-284

Vandaag gezien

Een slak kruipt door de pluizen van een paardenbloem. Zou dat niet kietelen, vragen we ons dan af. (foto Jan Leijskens)

7-nieuwe-besmettingen-in-heusden-zolder-5

7 nieuwe besmettingen in Heusden-Zolder

Er zijn vandaag 7 besmettingen bijgekomen in Heusden-Zolder, de teller staat nu op 2856 sinds maart vorig jaar. De voorbije week hebben 55 inwoners een positieve test afgelegd, dat is gemiddeld 162 per 100.000 inwoners. 

t-is-weer-erg-druk-in-het-vzoc

't Is weer erg druk in het VZOC

Het is tegenwoordig weer bijzonder druk in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. Zo kwamen er woensdag in één klap 23 schapen bij. Die moesten de medewerkers op vraag van de politie gaan ophalen in Herk-de-Stad. De dieren werden er erg verwaarloosd, hadden geen druppel water, hun stal was gloeiend heet en de grond bedekt met een dikke laag mest. Eén schaap was overleden. Op dezelfde plaats heeft het VZOC vorig jaar ook al 30 dorstige schapen weggehaald. 

kevin-de-bruyne-is-speler-van-het-jaar

Kevin De Bruyne is speler van het jaar

Terwijl zijn collega Rode Duivels het zonder hem moeten doen in de laatste voorbereidingswedstrijd tegen Kroatië, is Kevin De Bruyne in Engeland verkozen tot speler van het jaar. Hij kreeg de PFA Player Of The Year award, een award die over de plas wordt bekeken als de meest prestigieuze individuele prijs. Hij wordt immers gekozen door alle spelers. Ook vorig jaar won De Bruyne die trofee. Aleen Cristiano Ronaldo en Thierry Henry hebben hem dat voorgedaan. Hopelijk is zijn trofeeënkast in Bolderberg groot genoeg. 

ook-laurens-vanthoor-moest-opgeven

Ook Laurens Vanthoor moest opgeven

Voor de broers Vanthoor zijn de 24 uren van de Nürburgring geen leuke ervaring geworden. En niet alleen omdat door de lange onderbreking amper 10 uur is gereden, maar dat geen van beiden de finish heeft gehaald. Dries Vanthoor viel zoals gemeld gisteravond al uit nadat hij crashte met zijn Audi. Broer Laurens moest vandaag enkele uren voor het einde opgeven nadat zijn ploegmaat Julien Andlauer tegen een andere Porsche aanbotste op het ogenblik dat ze in derde positie hingen.

vandaag-gezien-283

Vandaag gezien

Karin Cerstelotte kreeg een Sint-Jacobsvlinder op bezoek in de tuin.

limburgs-landschap-koopt-bosje-in-mangelbeekvallei

Limburgs Landschap koopt bosje in Mangelbeekvallei

Al voor de tweede keer dit jaar heeft Limburgs Landschap natuurgebied gekocht in de Mangelbeekvallei. Deze keer ging het om een kleine 33 are met daarop een eikenbosje. Evident was het niet want er waren volgens de natuurvereniging bijna evenveel eigenaars als er bomen op het perceel stonden. Ondertussen tikt de teller verder aan en heeft Limburgs Landschap in heel de provincie al meer dan 2.752 ha natuurgebied verworven.

dries-vanthoor-ligt-uit-in-geamputeerde-race

Dries Vanthoor ligt uit in geamputeerde race

De 24 uren van de Nürburgring liggen al sinds gisteravond laat stil. De weersomstandigheden maakten racen onmogelijk, er was mist en vooral veel regen. De bolides gingen bijna één voor één van de baan. Dat overkwam ook Dries Vanthoor, hij belandde met zijn Audi in de vangrails. Bekijk hier zijn crash. De wagen raakte zwaar beschadigd. Vanthoor reed nog tot in de pitlane, maar zijn team moest opgeven. Broer Laurens is met Porsche nog wel in de race. Die gaat als alles volgens plan verloopt om 10.40 uur een nieuwe start krijgen. UPDATE Pas om 12 uur is een nieuwe start gegeven.

de-kijk-van-richie-656

De kijk van Richie

Niet iedereen kan er evengoed tegen ...

21-nieuwe-besmettingen-in-heusden-zolder

21 nieuwe besmettingen in Heusden-Zolder

Het was even slikken vanmorgen maar na een kalme week zijn er plots 21 nieuwe besmettingen bijgekomen in Heusden-Zolder, de teller staat nu op 2849. Het is op dit ogenblik nog onduidelijk vanwaar de plotse stijging komt. Afgelopen week zijn er nu 54 positieve testen geregistreerd, dat is gemiddeld 159 per 100.000 inwoners. Daarmee zijn we opnieuw koploper in Limburg, maar in het totaal cijfer over  2 weken zijn we door Hasselt voorbijgestoken, dat Genk nu volgt. UPDATE Blijkbaar gaat het in de statistieken om een inhaalbeweging  van cijfers uit de voorbije dagen. 

ooch-in-spanje-rure-ze-be-nen-hotere-lepel

Ooch in Spanje rure ze bè nen hotere lepel

We proberen op tijd en stond het dialect in Heusden-Zolder te promoten. Maar wist je dat in het zuiden van Spanje ook nog dagelijks Heusdens wordt geklapt. Meer bepaald in Finca Buen Gusto, het restaurant van Eric en Claudia in Mazarron.  "As ich gen koke vur me restaurant , dan doen ich ierst menne vurring oan en ruur ich bè ne hotere lepel door men legume vur eh sop", laat Eric weten. 

sluit-putheks-zich-aan-bij-fietsersbond

Sluit Putheks zich aan bij Fietsersbond?

De Fietsersbond heeft vermoedelijk een nieuwe bondgenoot gevonden: de Putheks. Die hangt zoals bekend al langer rond in de buurt van de mijn waar ze uit de ondergrond kon ontsnappen. Ze doolde rond in ZLDR Luchtfabriek waar ze verdacht veel belangstelling toonde voor de installaties van Mark Swysen. Ze is uiteindelijk via de uitgang naar buitengeglipt waar ze een fiets heeft gepikt en ietwat stuntelig Heusden-Zolder is ingereden. Wat ze van plan is en of ze (…) Lees het hele bericht

de-bib-dompelt-je-onder-in-een-sprookjeswereld

De bib dompelt je onder in een sprookjeswereld

Liefhebbers van sprookjes moeten zeker eens binnenspringen in de bibliotheek. De tentoonstelling 'Meer dan duizend en een nachten' brengt de wereld van mythische figuren en geesten, sultans en bedelaars, Sheherazade en Sindbad tot leven. Er zijn boeken en illustraties, met een lampje kun je tekeningen maken op een fluoscherm, er valt veel te ontdekken. Zo mag je zeker niet de verteltent overslaan waar Rodaan Al Galidi een voorproefje biedt van zijn boek Arabische sprookjes en hij ook duidelijk maakt dat sprookjes geen huidskleur, taal, ras of grenzen kennen. Nog tot en met 12 juli.  (video en foto's Julien Maebe)

de-week-van-de-waarheid-28

De Week van de Waarheid

Er was een tijd dat we in Limburg al eens durfden klagen dat we altijd achtergesteld werden. En ook door de media voelden we ons gediscrimineerd, deze regio haalde toch zo zelden het nationale nieuws. En dat terwijl we zoveel boeiende dingen te bieden hebben.

En inderdaad, de afgelopen tijd decennia hebben ze hier zeer boeiende dingen ontdekt, maar helaas zaken waarmee we liever niet  geïdentificeerd werden. Het begon destijds al met affaires die tot hier (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-655

De kijk van Richie

Weer een stapje verder. 

slechts-1-nieuwe-besmetting-in-heusden-zolder-1

Slechts 1 nieuwe besmetting in Heusden-Zolder

Er is in Heusden-Zolder maar 1 besmetting bijgekomen. Daarmee wordt de positieve trend van de afgelopen week bevestigd. In tegenstelling tot de periode daarvoor zitten we sinds maandag al elke dag onder de 10 positieve gevallen in Heusden-Zolder. Met 43 nieuwe gevallen in de voorbije week is het gemiddelde nu ook gedaald tot 127 per 100.000 inwoners. Het gaat dus de goeie kant op, maar toch mag dit met de nieuwe versoepelingen en het EK in het vooruitzicht én minder dan de helft van de volwassenen die 1 keer gevaccineerd zijn, nog geen reden tot euforie zijn.

open-kerkendagen-in-zolder-en-eversel

Open Kerkendagen in Zolder en Eversel

Morgen en zondag doen ook in Heusden-Zolder enkele kerken mee aan de Open Kerkendagen. Zo kun je de twee dagen in de Sint-Vincentiuskerk in Zolder-Centrum terecht voor een presentatie over de geschiedenis van de kerk en de kunstvoorwerpen. Die wordt doorlopend getoond op de nieuwe grote schermen, die tegen de pilaren geplaatst zijn.
Ook de kerk van Eversel is het hele weekend open. Zondag geven 4 organisten daar korte (…) Lees het hele bericht

politie-komt-tussen-bij-zware-vechtpartij

Politie komt tussen bij zware vechtpartij

Verschillende politieploegen zijn vanavond moeten tussenkomen in Halhei. Daar was een zware vechtpartij tussen verschillende personen ontstaan. Die zou voortgekomen zijn uit een conflict in de relationele sfeer. Eén van de betrokkenen werd geslagen met een knuppel, hij is nadien zelf naar het ziekenhuis gereden om zich te laten verzorgen. Ondertussen kon de politie, onder wie ook agenten van het snelle response team, na een tijdje de gemoederen bedaren en de nodige vaststellingen doen. 

expo-mythanique-is-nog-tot-zondag-geopend

Expo Mythanique is nog tot zondag geopend

De tentoonstelling Mythanique met beelden van Danie Jordens geïnspireerd op de Griekse mythologie met teksten van zijn zoon Jules, zijn nog tot en met zondag te bezoeken in ZLDR Luchtfabriek. Gratis tickets daarvoor kun je reserveren op de website van CC Muze. De tentoonstelling met beelden samengesteld uit oude toestellen tovert ongetwijfeld een glimlach op het gezicht van de bezoekers.

vandaag-gezien-282

Vandaag gezien

De eerste beelden zijn vandaag verschenen op de infoschermen van de gemeente, die staan in Zolder-Centrum, Heusden-Centrum en in Bolderberg. (foto Julien Maebe)

haag-brandt-in-paquaylaan

Haag brandt in Paquaylaan

Vanmiddag, kort voor 13 uur, is de brandweer uitgerukt naar de Pastoor Paquaylaan. Daar stond een haag in brand. Het vuur was vrij snel geblust.

ex-mijnwerkers-voeren-actie-rond-pensioenbelasting

Ex-mijnwerkers voeren actie rond pensioenbelasting

Ruim 200 ex-mijnwerkers - onder wie heel wat uit Heusden-Zolder of die in de mijn van Zolder werkten - zijn deze voormiddag samengekomen in Houthalen-Helchteren voor een symbolische actie tegen de belasting op hun pensioenen. Ze deden dat heel symbolisch onder de schachtbokken bij de vroegere KS-hoofdzetel. Zoals bekend zijn de ex-ondergronders ontevreden over de belasting op het achterstal op hun pensioen. Toen een tweetal jaren geleden bleek dat ze hun pensioenen niet volgens de (…) Lees het hele bericht

ziekenhuis-voert-eerste-bezoekversoepeling-in

Ziekenhuis voert eerste bezoekversoepeling in

Vandaag telt het Sint-Franciscusziekenhuis 7 COVID-patiënten, eentje meer dan gisteren dus. Maar door de COVID-drukte wat afneemt, worden vanaf volgende week maandag enkele eerste versoepelingen ingevoerd. Belangrijk is dat alle bezoekers zich aan de inkom moeten registreren met hun identiteitskaart. Er komen vaste, beperkte bezoekuren, die verschillen naargelang de afdeling, telkens voor 1 volwassen bezoeker. In de kraamafdeling mogen 2 keer 2 personen (…) Lees het hele bericht

vanaf-volgende-week-weer-avondfietsen-op-circuit

Vanaf volgende week weer avondfietsen op circuit

Er is goed nieuws voor de sportieve fietsers want vanaf woensdag 9 juni is na een lange sluitingsperiode het avondfietsen weer mogelijk op Circuit Zolder. Wie vorig jaar een abonnement (Cycling Card) kocht, krijgt automatisch een verlenging tot eind maart volgend jaar. Dagbezoekers betalen 3 euro aan de inkom, enkel met gepast geld. Er wordt gefietst in groepen van maximaal 100, de deelnemers moeten zelf inschatten wat kan en niet kan. Avondfietsen kan op dinsdag, woensdag en donderdag van 17.30 uur tot 21 uur, behalve op 5 augustus en 23 september.

6-nieuwe-besmettingen-in-heusden-zolder-8

6 nieuwe besmettingen in Heusden-Zolder

Vandaag zijn er 6 coronabesmettingen bijgekomen in Heusden-Zolder, 2827 inwoners hebben sinds half maart vorig jaar een positieve test afgelegd. De voorbije week zijn er 59 besmettingen bijgekomen, dat is gemiddeld 174 per 100.000 inwoners.  Voeren heeft met gemiddeld 192 Heusden-Zolder verdrongen van de eerste plaats in Limburg. 

expo-van-mark-swysen-gaat-slotweekend-in

Expo van Mark Swysen gaat slotweekend in

De tentoonstelling 'Social Distance / Rethinking Society’ van Mark Swysen in ZLDR Luchtfabriek gaat haar slotweekend in. Via de website van Muze kun je nog gratis 'bubbeltickets' reserveren. Mark Swysen vertrok vanuit de coronasituatie en haalde daarbij voorwerpen als paraplu's en pet-flessen uit hun gewone context om ze tot nieuwe verrassende constructies te transformeren. Licht, geluid en beweging maken de ervaring nog krachtiger. Nog te kijk tot en met zondag. (foto's Ann Jordens)


radio-2-live-over-cultuur-en-vaccineren

Radio 2 live over cultuur en vaccineren

Radio 2 Limburg was vanmiddag met het middagprogramma te gast op het terras van Muze. Geen toeval want volgende week start het cultuurcentrum weer volop met zijn programmatie en de vaccinatiecentra staan een hele dag centraal bij Radio 2. Muze-directeur Tom Michielsen vertelde aan presentator Mathijs Bijnens hoe het cultuurcentrum tijdens de coronaperiode actief is gebleven en wat er de de komende weken op het programma staat. Kunstenaars Mark Swysen en Danie Jordens kwamen uitleg (…) Lees het hele bericht

er-blijven-nog-6-covid-patienten-in-het-sfz

Er blijven nog 6 COVID-patiënten in het SFZ

Het is weer een stukje rustiger geworden in het Sint-Franciscusziekenhuis. Twee coronapatiënten waren voldoende hersteld om naar huis te mogen. Daardoor blijven er nog 6 besmette patiënten over, niemand van hen op de afdeling intensieve zorgen.

werkloosheid-blijft-fors-verminderen

Werkloosheid blijft fors verminderen

789 inwoners van Heusden-Zolder zaten op 31 mei zonder werk, dat is 5,3 % van de beroepsbevolking. Opvallend, dat is niet alleen dezelfde werkloosheidsgraad van heel Limburg maar 0,1 % minder dan Vlaanderen. Op jaarbasis is het aantal werklozen in Heusden-Zolder met 227 of 22,3 % verminderd. In vergelijking met vorige maand zijn het er 51 minder. Op zich zijn dit dus schitterende cijfers, alleen is het afwachten of de economische doembeelden van het post-coronatijdperk fictie of realiteit zullen blijken.

anadol-start-met-b-ploeg-in-4de-provinciale

Anadol start met B-ploeg in 4de provinciale

Er komt nog een vijfde ploeg uit Heusden-Zolder in competitie in het provinciale voetbal. FC Anadol start met een B-ploeg in vierde provinciale C, waar ook SK Heusden 06 speelt. Volgend jaar zijn er heel wat clubs die met een B-ploeg starten vooral om hun beloften speelkansen te geven op een hoger niveau en zo een betere doorgroei mogelijk te maken. Daarom besliste nu ook Het Anadol-bestuur om zijn beloften in 4de te laten aantreden en zo op termijn meer mogelijkheden te creëren voor zijn vele jeugdspelers.

9-nieuwe-coronabesmettingen

9 nieuwe coronabesmettingen

Er zijn 9 corornabesmettingen bijgekomen in Heusden-Zolder. Het totaal sinds maart vorig jaar staat nu op 2821. De voorbije week zijn 73 inwoners positief getest, dat is een gemiddelde van 215 per 100.000 inwoners. 

het-kleurrijk-resultaat-van-een-ongemaaid-gazon

Het kleurrijk resultaat van een ongemaaid gazon

Heel wat mensen hebben deelgenomen aan de actie maai-mei-niet. Maar Raymond Beliën in de Schansstraat was vorig jaar in de eerste lockdown al gestart met een test om een relatief kleine oppervlakte - 9 m² - van zijn gazon te vervangen door wilde bloemen. Dit voorjaar heeft hij dat uitgebreid met nog eens 100 m², ook al omdat engerlingen een groot deel van zijn gazon hadden 'ingepalmd'. Maar het resultaat is schitterend: een kleurrijk bloementapijt dat voor de (…) Lees het hele bericht

we-haalden-net-geen-30-graden

We haalden net geen 30 graden

Het was vandaag warm, erg warm. We flirtten in Heusden-Zolder met de 30 graden maar hebben ze net niet gehaald. Het meteostation in Obbeek heeft net voor 17 uur een piek van 29,8 graden gemeten. Dat is de hoogste temperatuur van dit jaar tot nu toe. De komende dagen zou het wat afkoelen, maar het kwik zou zich nog altijd in zomerse regionen bevinden. 

kdb-onzekerheid-en-mogelijk-nieuwe-trofee

KDB: onzekerheid en mogelijk nieuwe trofee

Terwijl Kevin De Bruyne thuis in Bolderberg revalideert van zijn zware botsing – met oogkas- en neusbreuk – afgelopen zaterdag, maakte bondscoach Roberto Martinez zich vandaag op zijn persconferentie in Tubeke sterk, dat KDB wellicht klaar geraakt voor het EK. Toch gaat de bondscoach ervan uit dat Kevin De Bruyne er wellicht nog niet bij zal zijn in de eerste match, op 12 juni tegen Rusland. Volgende week zal de knoop worden doorgehakt. 

Ondertussen is Kevin De Bruyne in (…) Lees het hele bericht

opblaaskunstwerk-nu-ook-te-zien-aan-de-kust

'Opblaaskunstwerk' nu ook te zien aan de kust

In de aanloop naar Artikel 27 rond de jaarwisseling in ZLDR luchtfabriek had kunstenaar Tom Bogaert de inwoners van Heusden-Zolder en omgeving opgeroepen om hun lekke opblaasbare zwembadjes, luchtbedjes, strandbadjes en andere plastic spullen binnen te brengen. Hij bouwde er een grote installatie mee, die trouwens één van de blikvangers werd op de 20ste editie van Artikel 27. Maar het werk trok ook de aandacht van curatoren van andere tentoonstellingen. Het (…) Lees het hele bericht

ex-schepen-fraudeerde-met-coronasubsidies

Ex-schepen fraudeerde met coronasubsidies

Vandaag meldde De Tijd dat het parket van Brussel een Limburgse boekhouder -samen met zijn vriendin  - voor de rechter brengt wegens fraude met Vlaamse coronasubsidies. Hij had ruim 300.000 euro coronasteun aangevraagd voor 37 vennootschappen die in werkelijkheid geen enkele activiteit uitoefenden. Het Brusselse gerecht hield hem al langer in de gaten omdat hij BTW-fraude zou plegen met schimmige vennootschappen. En wat blijkt nu? De gedagvaarde boekhouder is niemand (…) Lees het hele bericht

meisje-gewond-in-de-kapelstraat

Meisje gewond in de Kapelstraat

Rong 8 uur vanmorgen is in de Kapelstraat een meisje van 10 op de fiets in aanraking gekomen met een auto. Het meisje kwam ten val en is met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. 's Middags gebeurde opnieuw een aanrijding tussen een auto en een fietser, deze keer op het kruispunt van de Schansstraat en Dennenweg. Daarbij raakte een 15-jarige fietser gewond.

de-kijk-van-richie-654

De kijk van Richie

Verrassende wendingen in de zomer. 

8-covid-patienten-in-ziekenhuis-1

8 COVID-patiënten in ziekenhuis

2 coronapatiënten, die voldoende hersteld waren, hebben het Sint-Franciscusziekenhuis mogen verlaten. Maar er zijn er 3 andere opgenomen zodat momenteel 8 COVID-patiënten in het ziekenhuis verblijven. Gelukkig zijn er geen nieuwe opnames op de afdeling intensieve zorgen.

zo-kan-het-ook-brug-genenbos

Zo kan het ook: brug Genenbos

Wie al eens langs het kanaal op fietst of van Eversel naar Lummen fietst, die passeert over de nieuwe brug van Genenbos. Die betekent ook meteen een stevige opwaardering van de fietspaden. Er zijn veilige op- en afritten voorzien voor de fietssnelweg F5 Antwerpen – Hasselt en het jaagpad aan de kant van Lummen. Op de brug zijn de fietspaden volledig gescheiden en erg breed. Jos, lid van de Fietsersbond, heeft dit alles mooi in beeld gebracht, kruip even mee op zijn fiets.


7-nieuwe-besmettingen-in-heusden-zolder-4

7 nieuwe besmettingen in Heusden-Zolder

7 nieuwe positieve testen bij inwoners van Heusden-Zolder brengen het totaal sinds de uitbraak van de pandemie op 2812. Het waren er 79 in de voorbije week, dat is gemiddeld 233 per 100.000 inwoners. 

man-uit-heusden-zolder-3-uur-vast-in-hoogtewerker

Man uit Heusden-Zolder 3 uur vast in hoogtewerker

Een 30-jarige arbeider uit Bolderberg beleefde vandaag in Tongeren een avontuur dat hij niet gauw zal vergeten. Hij was er een muur aan het metselen toen zijn hoogtewerker rond 16 uur blokkeerde op 12 meter hoogte. Eerst kwam een technicus ter plaatse, maar die kreeg de hoogtewerker niet aan de praat. Na twee uur werd de brandweer van Tongeren opgeroepen met de ladderwagen. Maar die raakte niet tot bij de man. Daarop werden de RED-teams opgeroepen, die (…) Lees het hele bericht

georges-veltjen-te-gast-op-radio-benelux

Georges Veltjen te gast op Radio Benelux

De veelzijdige kunstenaar Georges Veltjen alias Left Hand Georges is nu vrijdag van 18 tot 20 uur de gast in het programma Culture Coated op Radio Benelux. Georges is een artistieke duizendpoot. Hij is zanger-muzikant en maakte al tal van albums. Hij is eveneens schilder en stelde tentoon in binnen- en buitenland. Geregeld was hij met zijn zwerfwagen on the road en hij woonde jaren in Portugal. Over zijn leven en werk maakte Paulo Duarte Filipe een film. Die ging (…) Lees het hele bericht

geen-covid-patienten-meer-op-intensieve

Geen COVID-patiënten meer op intensieve

Goed nieuws uit het Sint-Franciscusziekenhuis. Sinds 11 uur vanochtend ligt daar geen COVID-patiënt meer op de afdeling intensieve zorgen. Bovendien zijn vandaag 3 patiënten naar huis mogen gaan omdat ze voldoende hersteld waren. Daardoor liggen er op dit moment nog 7 coronapatiënten in het ziekenhuis.

de-kijk-van-richie-653

De kijk van Richie

De mei-maai-niet-maand is voorbij.

beton-van-het-skatepark-wordt-geplaatst

Beton van het skatepark wordt geplaatst

Op de Vrijheid-site is gestart met het betonneren van het skatepark. Dat is een werk dat zeer secuur moet gebeuren omdat de wanden uiteraard volledig egaal moeten zijn. Je ziet nu ook al in grote lijnen hoe het skatepark er gaat uitzien. Dat het een behoorlijk spectaculaire opstelling wordt, is nu al duidelijk. Nog even geduld en dan wacht de liefhebbers een mooie uitdaging.

tip-van-de-bib-bibi-dumon-tak

Tip van de bib: Bibi Dumon Tak

Vanuit de bibliotheek krijgen we deze week ‘De eik was hier’ van Bibi Dumon Tak en Marije Tolman als leestip. De bekroonde auteur, Bibi Dumon Tak, schreef dit bijzondere boekje voor de Maand van de Filosofie vanuit het perspectief van de boom. Het thema was dan ook ‘De natuur was hier’.

Korte inhoud

Een eik van bijna 200 jaar oud vertelt hoe hij vroeger midden in de natuur stond. Maar toen kwam er een snelweg en nu staat hij in zijn eentje in de middenberm. Maar voor hoe lang, want de snelweg moet worden verbreed. Met kleine zwart-witte pentekeningen van Marije Tolman. Voor de lezers vanaf ongeveer 9 tot en met 12 jaar.


4-nieuwe-besmettingen-in-heusden-zolder-5

4 nieuwe besmettingen in Heusden-Zolder

Vandaag zijn er slechts 4 besmettingen bijgekomen in Heusden-Zolder. Als ook de rest van de week een laag aantal behouden blijft, durven we pas van een ommekeer spreken. We zitten in ieder geval aan 77 positieve testen in de afgelopen week of gemiddeld 227 per 100.000 inwoners. En dat is nog altijd het hoogste van Limburg.