Archief juli 2015

parochiefeesten-van-eversel-zijn-ingedanst

Parochiefeesten van Eversel zijn ingedanst

In Eversel hebben ze vanavond de 39ste Parochiefeesten ingedanst met een kinderdisco. De kinderen beleefden er het grootste plezier aan, maar ook ouders en grootouders werden in het feestje betrokken. Volop ambiance dus en meteen de start van een druk weekend. Morgenvroeg vanaf 7 uur verzamelen de deelnemers aan de Marc Wauters Classic voor ritten van 50, 100 en 150 km. Om 19u30 is het kwissen geblazen tijdens Eversel (…) Lees het hele bericht

t-is-blauwe-maan

't Is blauwe maan

Vanavond staat er een blauwe maan aan de hemel, dat is een vrij zeldzaam verschijnsel. Het gaat niet echt om een blauwe maan, het is gewoon de tweede volle maan in een maand tijd. De vorige was op 2 juli. Dit verschijnsel komt ongeveer om de 2,7 jaar voor, nu is het weer wachten tot in 2018. (foto Marcel Gybels)

en-de-winnaar-is-6

En de winnaar is ...

We werden ronduit overspoeld met mails van mensen die wel eens willen kennismaken met de kartingsport binnen Circuit Zolder. De inzendingen kwamen letterlijk van in het Maasland tot aan de zee. Het lot heeft Marc Bosmans aangeduid als gelukkige winnaar. Hij mag binnenkort in een kart plaatsnemen. Voor de anderen ... niet getreurd, er komt deze zomer nog een kans...

vandaag-gezien-31-juli-2015

Vandaag gezien

Jan Leijskens kreeg een ijsvogel op bezoek. Nochtans zitten er geen vissen in zijn vijvertje. Maar dit prachtvogeltje is ook tevreden met poelslakkken, salamanders, dikkopjes en kikkers.

nieuwe-facade-voor-pitlane

Nieuwe façade voor pitlane

In de aanloop naar de 24 uren van Zolder heeft de pitlane alvast een volledig opfrisbeurt gekregen. (foto Yves Maex)

belgen-strijden-voor-brons

Belgen strijden voor brons

Het Special Olympics basketbalteam Belgium van Kris Cuppens heeft in LA met 36-33 gewonnen van Canada, en dat na een spannende wedstrijd met veel inzet. De Belgen mogen daardoor strijden voor het brons in het tornooi.

al-meer-dan-6-000-bezoekers-voor-zwembad

Al meer dan 6.000 bezoekers voor zwembad

De voorbije dagen was het openluchtzwembad Terlaemen gesloten omwille van het slechte weer. Maar ondertussen breekt een nieuw zomeroffensief aan en ligt heel wat nieuwe zwempret in het verschiet. Trouwens, halfweg de vakantie kreeg het zwembad al 6.134 bezoekers. Dat is nu al heel wat meer dan vorig jaar. Het ziet er dus naar uit dat ze daar aan een prima seizoen, bezig zijn, een hart onder de riem ook van de vrijwilligers die in de aanloop naar de zomer de handen uit de mouwen hebben gestoken. (foto Simonne Maes)

vakantiegroeten-uit-albufeira

Vakantiegroeten uit Albufeira

Elly Kennes trok met de familie naar Albufeira, in de Portugese Algarve. En zo te zien hadden vooral de kinderen het daar erg naar hun zin.

36-deelnemers-aan-rondleiding

36 deelnemers aan rondleiding

De circuitrondleidingen van de vzw Toerisme Heusden-Zolder hebben na de onderbreking voor het WK BMX een vlotte herstart genomen. Gisteren daagden liefst 36 deelnemers op. Ze kwamen zowat van overal: Brasschaat, Brussel, Laken, Kapellen, Langemark, Bilzen, Zonhoven, Bonheiden, Houthalen en Heusden-Zolder zelf. Nog tot eind augustus kan iedereen deelnemen op donderdag om 14 uur.

dat-belooft-voor-de-volgende-dagen

Dat belooft voor de volgende dagen ...

Als de zonsondergang een teken aan de wand is, voor de weersverbetering, dan ziet het er goed uit voor de komende dagen. Vanavond gespot vanop de kluis. (foto Roger Convents)

vandaag-gezien-30-juli-2015

Vandaag gezien

Al eens ooit een klaproos in detail vanuit deze invalshoek bekeken? (foto Jan Leijskens)  

nog-geen-spoor-van-louis-vanherck

Nog geen spoor van Louis Vanherck

De federale politie heeft vandaag een nieuwe foto verspreid van de vermiste Louis Vanherck uit Berkenbos. Daarop staat de man vollediger afgebeeld en er is ook een duidelijke foto gepubliceerd van het automodel waarmee de man rijdt, samen met zijn nummerplaat. De speurders hopen dat de nieuwe beelden tips opleveren. De patrouilles van de lokale politie blijven ondertussen uitkijken en ook de buurzones houden een oogje in het zeil. Maar noch van de man zelf, noch van zijn auto is tot nu toe enig spoor gevonden. De politie heeft ook nog geen aanknopingspunten voor gerichte zoekacties. Familieleden hebben wel al - vergeefs - op enkele plaatsen gezocht. Het 'mollerke' is zondagavond voor het laatst gezien, thuis in de Kleuterweg. De man was een bekend figuur door de maalderij die hij er vroeger uitbaatte, en waar iedereen terecht kon voor een praatje. Wie inlichtingen heeft, wordt verzocht die zo snel mogelijk te melden op 0800 30 300.

de-kwb-schiet-raak

De KWB schiet raak

Bij de KWB van Heusden-Centrum willen ze de schutterssport niet verloren laten gaan. Daarom organiseerde de vereniging met een helpend handje van ervaren schutters voor de derde keer een initiatie wipschieten bij de OLV-Gilde in de Schaapsweg in Heusden. Na wat oefenen, mochten ze een echte wedstrijd betwisten. Een combinatie van geluk en de pas opgedane ervaring, leverde enkele onverwachte winnaars op. (foto's Stefan Aerts)

drie-inbraken-gemeld

Drie inbraken gemeld

Er zijn weer drie inbraken gepleegd in Heusden-Zolder. Gisteravond laat kwam een inwoner van de Koolmijnlaan thuis en stelde vast dat er ingebroken was. Kort voor één uur vannacht werd een bewoner van de Slagmolenstraat gewekt door het lawaai van een inbraak. De politie kon geen dader meer aantreffen. En ook in Ubbersel is vanmorgen een diefstal ontdekt.

gered-everzwijn-blijkt-kostbaar-exemplaar

Gered everzwijn blijkt kostbaar exemplaar

Brandweer en Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum hebben vanmorgen vroeg een kolos van een everzwijn uit het Albertkanaal gehaald. Rond half 7 merkte een passant het zwijn op in het kanaal ter hoogte van de Laarstraat en belde de hulpdiensten. Toen de duikersploeg van de brandweer arriveerde, zat het dier al achter Circuit Zolder in het water. Meteen was duidelijk dat ze een stevig stuk vlees in de maag gesplitst kregen, bovendien was het een beer met slagtanden. Met de boot werd omzichtig (…) Lees het hele bericht

een-op-drie-rijdt-te-snel

Eén op drie rijdt te snel

Klachten van buurtbewoners over overdreven snelheid zijn vaak terecht. Dat blijkt na nieuwe snelheidscontroles door de verkeersdienst van de politie. Van de 450 gecontroleerde bestuurders, reden 150 te snel, één op drie dus. In de Koolmijnlaan reden 67 van de 204 bestuurders te snel, in de Inakker reden liefst 47 van de 86 in de Ubbelstraat negeerden 33 op 152 gecontroleerden de 50 km/u-beperking. In de Hofeinde waren 4 wagens op 9 in overtreding. 4 bestuurders krijgen een extra boete van € 110 wegens gsm'en aan het stuur.

65-arrestaties-vorig-jaar-dit-jaar-al-44

65 arrestaties vorig jaar, dit jaar al 44

Vorig jaar arresteerde de politie van Heusden-Zolder 65 personen. 39 van hen werden administratief opgesloten: omwille van illegaal verblijf (19), dronkenschap (16) en verstoring openbare orde (4). 26 personen werden omwille van criminele feiten gerechtelijk van hun vrijheid beroofd. Het ging dan om drugsfeiten (7), diefstal (5), opzettelijke slagen en verwondingen (5), mondelinge bedreigingen (3), weerspannigheid (2), brandstichting, verboden wapendracht en niet naleven van voorwaarden tot invrijheidstelling. Ter vergelijking: in 2013 zette de politie 63 verdachten in de cel, 73 in 2012, 88 in 2011 en 79 in 2010. In de eerste helft van dit jaar zijn ondertussen al 44 arrestaties verricht.

vakantiegroeten-uit-echternach

Vakantiegroeten uit Echternach

Kurt Vanvelk trok met zijn familie enkele dagen rond in Echternach en omgeving. De boeren hadden daar nog alles op alles gezet om bij het Meer van Echternach het stro droog binnen te krijgen. De streek wordt er trouwens niet toevallig 'Klein Zwitersland' genoemd. Je kunt er mooie wandelingen te doen in een heuvelachtig landschap, prachtige rotspartijen en unieke kasteelruïnes bekijken, ...

nipt-verlies-tegen-nigeria

Nipt verlies tegen Nigeria

Het basketbalteam SO Belgium van coach Kris Cuppens heeft in Los Angeles zijn wedstrijd tegen Nigeria verloren met drie luttele puntjes, maar ze hebben ervoor gestreden tot het eindsignaal. Ze zijn zich ondertussen alweer aan het opladen voor het volgende match tegen Canada.

bierkaai-dicht-door-personeelsgebrek

Bierkaai dicht door personeelsgebrek

Onverwacht is De Bierkaai tijdelijk dicht, en dat tot 1 oktober. Reden voor uitbater Luc Van Esch is niet een gebrek aan klanten, integendeel, het zat er de afgelopen maanden vol, zeker bij mooi weer, maar wel een gebrek aan personeel. Er waren drie vaste personeelsleden - die blijven maar zijn nu tijdelijk werkloos - maar daar bovenop waren nog extra medewerkers nodig, zowel in de keuken, de zaal en op het terras. En daar knelde blijkbaar het schoentje om voldoende en betrouwbare medewerkers te vinden. Op 1 oktober gaat het weer open als Winterkaai.

het-weer-het-wordt-zomers

Het weer: het wordt zomers!

Een hogedrukgebied bouwt op over onze streken en laat de regenkansen flink slinken, bovendien is er meer zon en gaat het kwik opnieuw richting zomerse waarden uit. Er staat een zomerse periode aan te komen. Eerst moeten we echter nog enkele buien verwerken.
Vandaag is het fris bij maxima rond 17 of 18 graden. Geregeld zijn er wolkenvelden, die af en toe enkele buien met zich mee hebben. Tussendoor is er echter ook wat zon.
Vrijdag stijgt de luchtdruk en dat heeft zijn invloed op de (…) Lees het hele bericht

vanavond-gezien-60

Vanavond gezien

Een atoomexplosie? Een reusachtige windhoos? Wat kwam daar tevoorschijn in het zuidwesten vanavond om 19u41. (foto Marcel Gybels)

mest-op-kruispunt-boekt

Mest op kruispunt Boekt

In de vooravond heeft een vrachtwagen een lading mest verloren op het kruispunt aan de verkeerslichten in Boekt. De vrachtwagen vervolgde zijn weg, maar getuigen noteerden zijn nummerplaat. De brandweer moest er plaatse de smurrie komen opruimen, dat zorgde korte tijd voor verkeershinder.

1280-spelers-op-tornooi-tc-heusden

1280 spelers op tornooi TC Heusden

Het tennistornooi van TC Heusden dat momenteel aan de gang is, is met zijn 1280 ingeschreven spelers, één van de grotere tornooien in Limburg. Het is allemaal gestart onder een gunstig gesternte, maar het slechte weer bezorgde het secretariaat heel wat hoofdbrekens. Het is dan ook geen lachertje om zoveel tennissers een plaats te geven op indoorterreinen. Gelukkig vormen de terreinen van Bolderberg en Koersel, samen met de eigen indoorhal, een welgekomen uitwijkbasis. Maar (…) Lees het hele bericht

win-een-kartbeurt-op-het-circuit

Win een kartbeurt op het circuit

Nu de wereldkampioenschappen BMX achter de rug liggen, is het weer 'summer as usual' op Circuit Zolder en herneemt de vzw Toerisme Heusden-Zolder morgen de donderdagse rondleidingen. Wie een kijkje wil nemen achter de schermen van een internationaal racecircuit, moet morgen om 14 uur aan het New Paddock Eetcafé zijn, jongeren betalen € 1, volwassenen € 3. Wie dat wil, kan het bezoek ook combineren met een kennismaking met de kartingsport, op de kartingpiste van Karting Zolder. Maar we kunnen één van onze Internetgazet-lezers gelukkig maken met een gratis kartbeurt. Stuur een mail met je naam en adres naar redactie [!] heusden-zolder.eu en dat voor vrijdagavond 22 uur.

okra-strekte-ook-de-beentjes

OKRA strekte ook de beentjes

OKRA Heusden maakte een uitstap naar hartje Brabant in Nederland. Eerst werd een struisvogelboerderij nabij het vliegveld van Gilzerijen bezocht. Daar werd zelfs een koek van struisvogelei geproefd. In Hilvarenbeek stond het museum Dansant op het programma, waar de baas het gezelschap met veel humor loodste door de muzikale geschiedenis van het draai- en kermisorgel tot de alom bekende 'De Cap' orgels. Terwijl hapjes en drank werden genuttigd, klonk nostalgische muziek op de achtergrond, en er werd zowaar gedanst als weleer in de kermistent. (foto's Maurice Mues)

vakantiegroeten-uit-lanaken

Vakantiegroeten uit Lanaken

Ook vakantie in eigen land is plezant. De familie Vanhove-Van de Voorde maakte een wandeling in Lanaken. En ook de viervoeter genoot duidelijk met volle teugen.

tweede-motorrijder-overleden-na-circuitraces

Tweede motorrijder overleden na circuitraces

Pas nu is bekend geworden dat het afgelopen weekend de Nederlandse motorrijder Pim van den Berg in het ziekenhuis is overleden na een ongeval op Circuit Zolder eerder deze maand. Ook hij was een deelnemer aan de fatale sprintraces op 16 juli.  Nadien overleed ook al Joël Rogiers uit Beringen. Pim van den Berg, uit de buurt van Rotterdam, was nog maar 19, maar had toch al behoorlijk wat ervaring in het motorracen. Net als zijn stiefbroers maakte hij deel uit van het Bol Racing Team.

zaterdag-de-marc-wauters-classic

Zaterdag de Marc Wauters Classic

Nu zaterdag organiseert Berg-Op Eversel de traditionele Classic Marc Wauters voor wielertoeristen. Die rit maakt trouwens deel uit van de LM-classics, 7 ritten verspreid over het seizoen in heel Vlaanderen. Er wordt vertrokken aan Sint-Baaf vanaf 7 uur. Er zijn drie verschillende ritten uitgestippeld: 150 km (€ 6, tot 10 uur), 100 km (€ 5, tot 11 uur) en 50 km (€ 4, tot 12 (…) Lees het hele bericht

inbraak-in-leegstaand-huis-1

Inbraak in leegstaand huis

In de loop van deze namiddag is een diefstal ontdekt in de Koolmijnlaan. Onbekenden zijn daar een leegstaande woning binnengedrongen. Daarvoor forceerden ze de achterdeur.

zaterdag-schremke-schieten-in-de-kerkenblook

Zaterdag schremke schieten in de Kerkenblook

Het schremke schieten in de Kerkenblookstraat was ooit wereldberoemd in Heusden-Zolder en omstreken. 's Avonds kwamen de buren er samen om met de 'rondellen' het dichtst op de lijn te mikken en liefst van al elkaars rondel weg te werken. Af en toe werd er ook een heuse wedstrijd op het getouw gezet. Alles droeg bij tot de sfeer en het samenhorigheidsgevoel. Ondertussen is dat alweer even geleden, hoog tijd om de oude traditie nieuw leven in te blazen, dachten enkele buurtbewoners en nu (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-sabran

Vakantiegroeten uit Sabran

't Ziet er een behoorlijk heftige strijd tussen zon en wolken, daar in het Franse Sabran, waar Swa Willems met vakantie was.

jos-janssen-bij-de-filipijnse-straatjongens-3

Jos Janssen bij de Filipijnse straatjongens (3)

Omdat Jos Janssen nu al een kwarteeuw naar de Filipijnen trekt, was er een reünie georganiseerd met jongens uit die beginperiode. Dat zijn nu mannen van minstens 30 jaar. Ze hebben zelf een gezin met kinderen. Diegenen op de foto doen het relatief gezien goed. Toch zijn er ook van de jongens van 25 jaar geleden al 5 dood: 1 verongelukt, 2 door ziekte, 2 doodgeschoten.... niet allemaal succesverhalen dus. Eentje had er een busreis van 15 uren voor over om er bij te zijn en opvallend is dat ze ook (…) Lees het hele bericht

louis-vanherck-is-vermist

Louis Vanherck is vermist

Het parket van Hasselt heeft een opsporingsbericht verspreid in verband met de vermissing van Louis Vanherck uit de Kleuterweg. De 73-jarige Louis Vanherck is zondagavond rond 21 uur voor 't laatst gezien in zijn woning, sindsdien is het vermist. Louis is een bekend figuur in Berkenbos. Hij is 1m70, mager gebouwd, Hij heeft wit haar en voorhoofdskaalheid. Vermoedelijk draagt hij een bleke lange broek en een lichtgrijze pet. Hij rijdt met een grijze Opel Meriva met nummerplaat 1-DWZ-903. Hij heeft volgens het parket dringend medische zorgen nodig. Wie meer inlichtingen heeft, kan bellen op het gratis nummer 0800 30 300 of via opsporingen[!]police.belgium.euwietplantage-onder-holidayshopping

Wietplantage onder Holidayshopping

De politie heeft deze namiddag een cannabisplantage opgedoekt in de kelder onder de Holidayshopping in Bolderberg. In de ruimte, die lang geleden werd gebruikt als discotheek, stond een grote wietplantage, mogelijk met een 1000-tal plantjes. De civiele bescherming werd erbij gehaald om alles op te ruimen en te vernietigen. Daarvoor werd onder meer een hakselaar ingezet. De uitbaters van de plantage worden nog gezocht, vermoedelijk gaat het om Nederlanders. De bal ging aan het rollen nadat er al langer problemen waar met de stroomvoorziening in het hele gebouw. Daarop ontdekte Infrax dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt van het net. Enkele buurtbewoners haden ook een verdachte geur opgemerkt. (foto Francis Holsteyns)

roodstaartje-bevrijd-uit-zijn-nest

Roodstaartje bevrijd uit zijn nest

Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek werd vandaag opgeroepen voor een jong zwart roodstaartje dat in de problemen zat in zijn nest op De Schacht. De roodstaarten hadden hun nest gemaakt in de vroegere badzaal, deze soort kiest trouwens vaker voor oude gebouwen. De andere jongen waren al enkele dagen uitgevlogen, één jong bleef in het nest. De ouders brachten nog wel voedsel aan, maar enkele bedienden hadden vanop hun kantoor gezien dat het jong verstrikt zat in het (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-27-juli-2015

Vandaag gezien

Deze meeuw wisselt rustpauzes af met sierlijke vluchten boven de vijver. (foto's Marcel Gybels)

slecht-weekend-voor-laurens-vanthoor

Slecht weekend voor Laurens Vanthoor

Laurens Vanthoor heeft geen goed weekend achter de rug. Tijdens de 24 uren van Spa reed hij na 6 uur aan de leiding met zijn Audi R8. Maar toen maakte hij een fout en ging van de baan. Het kostte zijn mecaniciens vijf rondes om de bolide te herstellen. Hij kwam terug op de baan, begon aan een remonte maar kreeg dan te kampen met schakelproblemen. Zo moest hij opnieuw deelnemers laten voorgaan en strandde op een 21ste stek.

help-een-slang-in-mijn-tuin

Help een slang in mijn tuin?

Het was even schrikken voor Gerda Corthouts toen ze thuis met een soort slang  geconfronteerd werd. Gelukkig is het een hazelworm, geen slang dus, maar een hagedisachtige die tot 45 cm lang kan worden. Het is een volkomen ongevaarlijk diertje. Bij Gerda is het alleszins welkom in de tuin, want het eet slakken en wormen en die heeft ze liever niet.

klaar-voor-het-serieuze-werk

Klaar voor het serieuze werk

Basketbalcoach Kris Cuppens is momenteel met het team Special Olympics Belgium in Los Angeles voor de World Games. Die zijn eerder geopend door Michele Obama. De Belgische delegatie bestaat uit 10 spelers en 3 coaches. Ze moesten eerst - net zoals alle andere teams - uitkomen in de divisioning. Dat zijn zeer korte wedstrijden om de sterktes en zwaktes van de teams te bepalen, zodat nadien gelijkwaardige ploegen het tegen elkaar moeten opnemen. In de divisioning werden zowel wedstrijden gewonnen als verloren, later kennen ze hun pouletegenstanders. De World Games duren tot 3 augustus.

inbrekers-slaan-zwaar-toe-bij-t-weyerke

Inbrekers slaan zwaar toe bij 't Weyerke

Inbrekers hebben in het weekend toegeslagen bij 't Weyerke. In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben ze wellicht gewacht tot de nachtronde voorbij was, en dan zijn ze binnengedrongen in het hoofdgebouw. Daar hebben ze de sloten van buiten- en binnendeuren geforceerd. Met een slijpschijf zijn ze vervolgens de kluis te lijf gegaan, die in de muur zat. Ze hebben de kluis uiteindelijk ook open gekregen en leeggemaakt. De precieze buit is nog niet gekend, de raming wordt momenteel nog (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-portofino

Vakantiegroeten uit Portofino

Geert Luypaert was op verkenning in de omgeving van het Italiaanse Portofino. En zo te zien is niet alleen het weer er beter, de jachten in de haven zijn net iets groter dan die we hier op het kanaal zien voorbijvaren.

jos-janssen-bij-de-filipijnse-straatjongens-2

Jos Janssen bij de Filipijnse straatjongens (2)

Elke straatjongen op de Filipijnen heeft zijn eigen verhaal, laat Jos Janssen weten. Zo ook de 4 jongens op de foto boven. Vincent, 8 jaar, zijn vader heeft hem een paar keer prikkeldraad rond de nek gedraaid. J R, is het product van een relatie tussen broer en zus (met enkele afwijkingen aan handen en voeten). Paulo, ook 8, is verslaafd aan het snuiven van lijm. En Rico, ongeveer 10 jaar maar zwaar ondervoed wegens jaren op de straat. "Allemaal schatten van kinderen. Ze (…) Lees het hele bericht

ook-provinciale-voetballers-weer-aan-de-slag

Ook provinciale voetballers weer aan de slag

Ook voor de provinciale voetballers is de rust al voorbij. Vandaag werd er gevoetbald voor de beker van het gewest. SK Heusden 06 nam vanavond meteen de maat van reeksgenoot Statie Sport met 5-2.

wk-bmx-volledige-medailleverdeling

WK BMX: volledige medailleverdeling

Nu bijna alle deelnemers en hun entourage van de wereldkampioenschappen BMX weer vertrokken zijn, kunnen we nog even een sportieve balans opmaken. De grote slokkoppen op het vlak van medailles en podiumplaatsen waren de Fransen met 27, daarbij hadden ze 8 wereldkampioenen. De Nederlanders volgen met 20 medailles maar wel met een wereldkampioen meer. Verder op komen de andere grote BMX-landen: Australië: 15 medailles (7 wk), USA: 13 medailles (2 wk), Groot-Brittannië: 12 medailles (5 wk) en Nieuw-Zeeland: 9 medailles (2 wk). Colombia heeft 6 medailles (2 wk) en ook ons land behaalde verrassend 6 podiumplaatsen en 1 wereldtitel. We zijn dus aan een steile opmars bezig. De andere medaillewinnaars: Zwitserland 5, Denemarken 4 (1 wk), Spanje 3, Argentinië 2 (2 wk), Brazilië 2 (1 wk), Japan 2 (1 wk), Ierland 2 (2 wk), Rusland 2, Lithouwen 2, Zimbabwe 1 (1 wk), Venezuela 1 (1 wk), Duitsland 1 (1 wk), Bolivië 1, Chili 1, Zuid-Afrika 1.

laura-theunissen-in-de-running-voor-miss-limburg

Laura Theunissen in de running voor Miss Limburg

De Limburgse meisjes die kandidaat zijn voor Miss België 2016 zijn volop aan hun campagne bezig. Gisteren waren ze op bezoek in Brugge, en dat naar aanleiding van de 8ste verjaardag van www.missitems.be. Ze kregen het gezelschap van hun collega's uit Vlaams-Brabant en Brusselse laureates van vorig jaar. Geen toeval dat ze in Brugge te gast waren, want het is de thuisstad van Missitems-oprichter Filip Vanden (…) Lees het hele bericht

voetganger-gewond-5

Voetganger gewond

In de Koolmijnlaan is gisteren een voetganger aangereden door een auto. Het slachtoffer raakte gewond en is naar het ziekenhuis afgevoerd. In de Ringlaan is afgelopen nacht een inbraak in een woning gepleegd. De buit is nog niet duidelijk.

jos-janssen-bij-de-filipijnse-straatjongens-1

Jos Janssen bij de Filipijnse straatjongens (1)

Zoals aangekondigd is Jos Janssen voor het 25ste jaar naar de Filipijnen getrokken. Het is een kwarteeuw geleden dat hij voor het eerst Senden Home bezocht, het home voor straatjongens gesticht door wijlen zuster Mathilde Vankerckhoven. Volgens een telling heeft hij in die periode 567 straatjongens leren kennen, elk met een eigen verhaal van armoede, mishandeling, misbruik... Manila ondertussen in de hoogte aan het exploderen. 25 jaar geleden telden de Filipijnen zo'n 65 (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-26-juli-2015

Vandaag gezien

Na de voorbije regen en wind, bekomt deze vlinder wat in de zon. Zeker is het niet maar kenners vermoeden dat het een witte hermelijnvlinder is. Die zijn bij ons zeldzaam en hebben normaal een donkere tekening op de vleugels, maar er zijn ook al volledig witte exemplaren waargenomen. (foto Jan Leijskens)

vakantiegroeten-uit-californie

Vakantiegroeten uit Californië

Dirk Maex en Nicole Houben gingen golfen in Californië en ze kregen er de opgaande zon recht in het gezicht op de Tierra Tejada Golf Club in Moorpark.

pelgrimwandelaars-laten-zich-niet-afschrikken

Pelgrimwandelaars laten zich niet afschrikken

25 juli vandaag en dat is het naamfeest van Sint-Jacobus, de patroonheilige van Parochie Eversel. Daar vond vandaag een bijzondere viering plaats van het Compostelagenootschap-Vlaanderen. Dat legt zich toe op de verering van St Jacobus en het geeft alle informatie aan pelgrims die de tocht - de Camino - naar Compostela overwegen. De groep bestaat 30 jaar en viert elk jaar de feestdag van St.-Jacobus ergens in Vlaanderen in een St.- Jacobuskerk. Ditmaal dus in Eversel. Tegelijk organiseerde Pelgrimspastoraal Bisdom Hasselt pelgrimswandelingen vanuit Bolderberg en Zolder. De moedige wandelaars lieten zich niet afschrikken door regen en wind. Na de misviering verzamelden ze in St-Baaf voor een receptie. (foto's Gust Ischen)

boekt-live-stevig-ingezet

Boekt live stevig ingezet

Het is vandaag druk in Boekt, in de tent bij Den Ubbel vindt ook Boekt Live plaats. Daar treden drie groepen op. Vroeg op de avond mocht High Level de aftrap geven, en die band zette er al meteen er stevig de rockende beuk n.

boekt-kermis-is-gestart

Boekt-kermis is gestart

Vandaag is ook de kermis van Boekt geopend, en die staat, zoals eerder gemeld, opgesteld op de parking van het Buurthuis. Voor een wijkkermis staan er trouwens meer dan behoorlijk wat attracties. De foorkramers hopen dat het weer verder omslaat, want de kermis blijft open tot en met maandag.

buurthuis-boekt-nu-ook-officieel-geopend

Buurthuis Boekt nu ook officieel geopend

Vandaag in de vooravond is het buurthuis Boekt officieel geopend. Den Ubbel draait al langer op volle toeren, maar de dorpsraad had nog een officiële opening van het gemeentebestuur te goed. Er was dan ook een opvallende poltieke aanwezigheid uit heel wat fracties in de tent. Dorpsraadvoorzitter Jos Tielens bedankte iedereen die aan het hele project had bijgedragen, en wees erop dat het niet alleen gaat om het Buurthuis, maar om de gehele nieuwe infrastructuur die Boekt er - gerealiseerd vanuit (…) Lees het hele bericht

allerlei-politieberichten

Allerlei politieberichten

In de Kruiswegstraat is gisteren in de late namiddag een fietser gevallen. Het slachtoffer werd daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd. In de Veenderweg hebben gisteravond vandalen toegeslagen. Vanop Terlaemen kreeg de 101-centrale vanmorgen een oproep voor stormschade. In de Domherenstraat is vanmorgen een diefstal ontdekt.

vooral-de-nederlandse-mochten-juichen

Vooral de Nederlandse mochten juichen

Normaal zouden de WK-finales vanavond live op Sporza te zien zijn geweest, maar aan de Reyerslaan moesten ze noodgedwongen kiezen voor samenvattingen. Vanmorgen was immers onder druk van de weersomstandigheden en na vele besprekingen, heel het programma vervroegd: kwalificaties in ijltempo en de finales die al rond 1 uur van start gingen. Om 2 uur zat het erop en waren de wereldkampioenen gekend, maar net als het talrijke publiek waren ook zij kletsnat. Jammer voor de nieuwe wereldkampioenen maar nog (…) Lees het hele bericht

bestuurders-gewond-bij-frontale-botsing

Bestuurders gewond bij frontale botsing

Kort voor vijf uur vanmiddag zijn in de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Boekt twee auto's frontaal op elkaar gebotst. Dat gebeurde in de haarspeldbocht. Beide bestuurders raakten bij de botsing gewond en zijn naar het ziekenhuis afgevoerd. De auto's raakten bij de klap zeer zwaar beschadigd.

vroeg-en-kletsnat-einde-voor-wk

Vroeg en kletsnat einde voor WK

Zoals gemeld had de UCI beslist om het WK-programa te wijzigen door de weersomstandigheden. Daardoor vonden alle wedstrijden veel vroeger plaats en in plaats van vanavond was heel het kampioenschap omstreeks twee uur al afgelopen. De zonnehoedjes en zonnecrème van de afgelopen dagen waren ingewisseld voor regencapes en paraplu's. Grote plassen maken ook de opruimwerkzaamheden voor de medewerkers niet makkelijk. Meteen na afloop ruimden de buitenlandse gasten ook de laatste tentjes op, de moesten dan wel nat ingepakt worden. 'Jammer dat zo'n stralende week zo moet eindigen," was een veel gehoorde reactie, maar er werd niet minder gelachen.

tentjes-en-constructies-preventief-opgeruimd

Tentjes en constructies preventief opgeruimd

UPDATE Op het WK BMX wordt ondanks de weersomstandigheden wel gereden. Maar de meeste kleine tentjes en andere constructies zijn ondertussen afgebroken. Dat moet voorkomen dat de rukwinden schade veroorzaken of dat er gewonden vallen door rondvliegende delen. Eerder vanochtend waren ook al de campings met tentjes ontruimd.

na-het-puin-de-hoogvlakte

Na het puin, de hoogvlakte

Luc Reynders en co zijn na hun bezoek aan Nepal doorgereisd naar Tibet. Het contrast lijkt groot, van de puinen rond Kathmandu naar de schier oneindige hoogvlakte van Tibet.

vakantiegroeten-uit-kreta

Vakantiegroeten uit Kreta

Niks te merken van de Griekse crisis op deze liefdevolle vakantiefoto die Sven en Valerie vanuit Kreta naar het thuisfront stuurden.

de-kijk-van-richie-154

De kijk van Richie

Het is vakantietijd ... voor sommigen.

wk-programma-aangepast-door-storm

WK-programma aangepast door storm

FLASH Door de voorspelde storm hebben de organisatoren van het WK BMX het programma van de slotdag aangepast. Ze hebben de teams daarvan op de hoogte gebracht. Er komt nu een kort opwarming op 10u50, de races starten om 11u10. Heel het programma wordt ingekort om de risico’s zoveel mogelijk te beperken. De felle regen zorgde ook tijdelijk voor enkele fikse plassen op de track.

hulp-voor-de-scholen-vanuit-heusden-zolder

Hulp voor de scholen vanuit Heusden-Zolder

Sint-Vincentius had een hele lading boeken en pennen meegegeven aan Luc Reynders en co en die ze hebben ze in Kathmandu overhandigd aan twee scholen. Eentje was een dovenschool en de andere was de armste school van de hoofdstad. Ze zijn er zeer hartelijk ontvangen en kinderen en personeel waren erg dankbaar. Nepal mag dan ook op kleinschalige steun vanuit Heusden-Zolder blijven rekenen.

nepal-na-3-maanden-blijft-de-ellende-groot

Nepal: na 3 maanden blijft de ellende groot

Luc Reynders, Jan-Mathijs, Natalie en Kevin hebben er ondertussen al zware dagen opzitten in Nepal. Ze zijn wel niet in het ziekenhuisje in Mainapokhari geraakt, ze hadden de verbindingsvlucht en ook de wegen er naartoe zijn nog niet gemaakt. Maar ze zijn onder meer in de hoofdstad Kathmandu wel geconfronteerd geweest met de verwoestingen en ellende die dag op dag 3 maanden na de aardbeving nog steeds aanwezig zijn. Ze hebben er trouwens een hevige naschok meegemaakt. (…) Lees het hele bericht

favorieten-maken-het-waar-in-tijdrit

Favorieten maken het waar in tijdrit

Heel apart vandaag, die tijdritten op het wereldkampioenschap. De kunst bestaat er sowieso in om precies op de juiste plek weer op de begane grond te komen na een jump, maar de echte toppers slagen erin twee heuvels ineens te overbruggen. Daarmee winnen ze enkele tienden van een seconde, en precies dat kloofje is nodig om de wereldtitel of een podiumplaats te behalen. In een rit van iets meer dan een halve minuut wordt ook de geringste fout afgestraft en zijn meteen alle podiumkansen weg. Zo gingen (…) Lees het hele bericht

inbraak-in-leegstaande-woning

Inbraak in leegstaande woning

In de Sint-Annastraat zijn dieven binnengedrongen in een leegstaande woning, daarbij is blijkbaar buit gemaakt, maar wat precies is niet bekendgemaakt. De diefstal is kort voor de middag ontdekt.

wk-live-vanavond-en-morgen-live-op-sporza

WK live vanavond en morgen live op Sporza

De ontknoping in de wereldkampioenschappen BMX zijn ook live te volgen op de VRT-televisie. Vanavond om 18u10 wordt het tijdrijden rechtstreeks uitgezonden op Sporza. En morgenavond zijn de finales van de races te volgen vanaf 17u30. Commentaar is van Gert Gommé.

complimenten-voor-de-wk-organisatoren

Complimenten voor de WK-organisatoren

Terwijl de sportieve hoogtepunten vanavond en morgenavond nog in het verschiet liggen, hebben de organisatoren van het WK BMX al heel wat complimenten gekregen voor het evenement. Marc Wauters hoorde bij de UCI een algemene tevredenheid over de aanpak. Ook al omdat nog nooit zoveel deelnemers op één dag de track op moesten gestuurd worden, en dat is dan ook allemaal op schema gebeurd. Ook de andere mensen van Circuit Zolder hoorden heel wat reacties zowel op de unieke locatie, de BMX-track (…) Lees het hele bericht

dries-vanthoor-7de-in-francorchamps

Dries Vanthoor 7de in Francorchamps

In de autosport is Dries Vanthoor - 17 en de jongere broer van Laurens - dit weekend aan de slag in het nevenprogramma van de 24 uren van Spa, in de Formula Renault 2.0 NEC. Vanthoor was de winnaar van het RACB Stuurwiel als belofte. Hij komt uit de karting en rijdt zijn eerste seizoen in een éénzitter. Het is ook zijn eerste optreden in België. Hij was bijzonder gemotiveerd en dat bewees hij vandaag ook tijdens de eerste race, waarin hij 7de eindigde. De wedstrijd werd gewonnen door Max Defourny, een andere jonge Belg. Morgen rijden ze hun tweede race.

morgen-rockfestival-in-eversel

Morgen Rockfestival in Eversel

Rond deze tijd van het jaar breekt voor Eversel altijd een periode met veel activiteiten aan. Morgenavond is het al prijs met ERF, het Eversels Rock Festival van jeugdhuis Bascule. Vanaf 20 uur staan daar op de affiche: Nerveus, een coverband die zowat alle genres aankan en overal te lande op het podium heeft gestaan, Silk Stalkings (foto), een pure rockband die alle wegen van het hardere genre durft bewandelen. Beide bands zijn al op zowat alle evenementen in de buurt te zien geweest en kregen het publiek steevast in beweging. DJ Frank zal trouwens de ERF bezoekers ook meer dan bezighouden. De toegangsprijs bedraagt 8 euro aan de kassa (6 in voorverkoop) en alles speelt zich af op het voetbalterrein achter de sporthal en vlakbij de jeugdlokalen.

het-woord-is-aan-de-tijdrijders

Het woord is aan de tijdrijders

Op de wereldkampioenschappen BMX komen vandaag en morgen de toppers in actie, vooral de eliterenners bij de mannen en de vrouwen. Vandaag staan de kampioenschappen in het tijdrijden op het programma en dat is weer een discipline apart. Voorlopig zijn de weersvoorspellingen nog behoorlijk, maar vanavond zou het al kunnen regenen. Tegen half 8 zijn de wedstrijden achter de rug en dan is het tijd voor de huldigingen. Morgenvoormiddag wordt veel regen verwacht, maar de races later op de middag zouden - volgens de voorspellingen - wel in droge omstandigheden kunnen betwist worden. Vandaag mogen inwoners er gratis in.

vandaag-gezien-24-juli-2015

Vandaag gezien

Het warme zomerweer heeft bij Ludo Steemans de oleander in bloei gezet, een zuiders vleugje in Bolderberg.

18-dronken-bestuurders-betrapt

18 dronken bestuurders betrapt

In het kader van de verkeerscampagne zomerBOB legde de politie 398 bestuurders een ademtest op. 18 hadden teveel alcohol gedronken. 16 bestuurders riskeren een boete én een rijverbod. Meeste overtreders werden aangetroffen tijdens de 2 alcoholacties in het weekend (11). Tijdens de dagelijkse diensten liepen 3 op 149 gecontroleerden tegen de lamp. Bij 9 ongevallen met lichamelijk letsel blies 1 bestuurder positief. Ook bij ongevallen met stoffelijke schade nemen de inspecteurs een ademtest af. 3 van de 5 betrokkenen reden onder invloed. De verkeerscampagne loopt nog tot 31 augustus.

vakantiegroeten-uit-valkenburg

Vakantiegroeten uit Valkenburg

Ana Moran bezocht het pittoreske Nederlands-Limburgse stadje Valkenburg.

het-weer-wisselvallig-en-koeler

Het weer: wisselvallig en koeler

Een storing schuift vanuit het zuidwesten over onze streken met toenemende wolken en later ook neerslag. Na de storing stijgt de luchtdruk en volgt een droger intermezzo. In koelere lucht komt het kwik echter een stuk lager uit. Na een nat begin van de week, lijkt opnieuw een droge periode aan te breken.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken en stilaan kunnen er enkele druppels regen vallen. Vaak blijft het echter nog droog. In de avond en volgende nacht komt er (…) Lees het hele bericht

vooral-fransen-en-nederlanders-sterk-in-spektakel

Vooral Fransen en Nederlanders sterk in spektakel

Op het WK BMX kwamen de cruisers vandaag in actie. Het verschil met de standaard klasse is de wielmaat, de cruisers rijden op 24”, terwijl de standaard-BMX-ers het met maat 20” doen. En het is duidelijk dat in de cruiserdiscipline onze landgenoten niet meespelen want zij kwamen in dit verhaal niet voor, toch niet voor topplaatsen. Het waren vooral de Nederlanders en de Fransen die vandaag de podiumplaatsen verdeelden. Ondanks dat het publiek geen landgenoten naar het podium kon schreeuwen, was er toch ambiance op de tribunes, dat had natuurlijk ook te maken met het hoog spektakelgehalte dat op de track gebracht werd door de rijders. (meer foto’s van Yves Maex)

vandaag-gezien-23-juli-2015

Vandaag gezien

Combineer reukerwten of andere bloemen met vlinders, en je krijgt een prachtige kleurensymfonie, zomaar te vinden in Bolderberg. (foto's Jan Leijskens)

tieners-liften-langs-snelweg

Tieners liften langs snelweg

In de Kerkstraat in Viversel is vanmorgen een inbraakpoging vastgesteld. De dader of daders hadden het slot van de toegangspoort van het zwembad geforceerd maar ze zijn er niet in geslaagd om iets buit te maken. De verkeerspolitie kreeg vanmorgen een merkwaardige oproep van een automobilist op de E 314. Die had in de buurt van afrit 27 in de richting van Lummen drie meisjes gezien die de snelweg leken te willen oversteken. Een patrouille ging ter plaatse en trof er drie leden van een jeugdbeweging die stonden te liften langs de weg tussen afritten 27 en 28. De tieners kregen te horen dat ze meteen de snelweg moesten verlaten

94-rijden-te-snel-12-fietspadparkeerders

94 rijden te snel, 12 fietspadparkeerders

De politie hield snelheidscontroles na klachten van buurtbewoners. 864 bestuurders passeerden het flitstoestel, 94 reden te snel. 24 op 53 leefden de 50 km/u - beperking in de bebouwde kom in de Kapelstraat niet na. Voorts zijn snelheidsovertreders betrapt in St.-Jobstraat (41), Koerselsebaan (12), Belikstraat (12) en Nieuwstraat (5). In het kader van de opvolging van de meldingen rond onaangepaste snelheid zijn in het eerste halfjaar 3348 overtreders beboet. Tijdens een drukke multiculturele markt parkeerden 10 marktbezoekers en 2 marktkramers op een fietspad. Ze krijgen een boete van € 110.

jeugdhuizen-krijgen-onroerende-voorheffingfactuur

Jeugdhuizen krijgen onroerende voorheffingfactuur

Verschillende erkende jeugdorganisaties en jeugdhuizen in Vlaanderen worden door de fiscus op de vingers getikt omdat ze geen onroerende voorheffing betalen. In Limburg gaat het om 6 jeugdhuizen, waarvan 2 in Heusden-Zolder: Distel in de Pastoor Van Mierlolaan en Wegwijs - Istikamet in de Pastoor Paquaylaan. Normaal zijn alle jeugdhuizen die aangesloten zijn bij de overkoepelende federatie Formaat, vrijgesteld van de heffing. In eerste instantie moeten ze nu een bezwaarschrift indienen. Ondertussen heeft Vlaams volksvertegenwoordiger An Christiaens de zaak aangekaart bij minister Gatz en die zegt dat hij een oplossing zoekt.

bier-en-cinema-in-openlucht

Bier en cinema in openlucht

Goed nieuws voor liefhebbers van een lekker bier en een leuke film, want zij kunnen dit weekend beide combineren in Koersel tijdens het klassieke Bierweekend en Openlucht Cinema. Daarvoor hebben de Welkom Boys en de The Roxy Theatre de handen in elkaar geslagen. Drijvende krachten achter het intiatief zijn onder meer twee inwoners van Heusden-Zolder: Bregt Byloos en Ludo Vangenechten. Morgen begint het om 19 uur met een terras voor speciale bieren en rond 22 uur de film Wild Tales (Relatos (…) Lees het hele bericht

drukke-zomer-voor-dj-kenn-colt

Drukke zomer voor dj Kenn Colt

DJ Kenn Colt - Kenneth Claes - beleeft weer een bijzonder drukke zomer. Net als vorig jaar staat hij dit weekend op Tomorrowland in Boom. Op zaterdag 26 september staat hij ook op de affiche van Tomorrowworld in Chattahoochee in de Verenigde Staten. Daarnaast heeft hij liefst 28 optredens in zijn agenda staan voor juli en augustus. Ook in de regio is hij geregeld te zien, in de Versuz in Hasselt, op de bijhorende zomerbar Ipanema en op 29 augustus tijdens de 24 uren van Zolder.

nog-vier-dagen-fuchsiaflora-2015

Nog vier dagen Fuchsiaflora 2015

Met het prachtige weer van de afgelopen dagen hebben de Fuchsiavrienden al een uitstekende editie van Fuchsiaflora gehad, de bloemen hebben ook niet te lijden gehad onder zware regen of storm, zoals dat in het verleden al eens het geval is geweest. Iedereen heeft trouwens nog tot en met zondag de kans om Fuchsiaflora 2015 te bezoeken. De bloemenshow is dagelijks open van 14 tot 22 uur in kasteelpark Terlaemen.

vakantiegroeten-uit-kusadasi

Vakantiegroeten uit Kusadasi

Gilbert Vanutte fotografeerde de ondergaande zon vanop de Turkse kust in Kusadasi, daar begeeft de zon zich aan het eind van de dag telkens weer richting Griekenland. Tot nader order is ze de volgende dag telkens teruggekomen .... Er is dus geen sprake van dat ze die 'gouden bal' in Hellas houden.

britten-beheersen-het-podium

Britten beheersen het podium

Na twee dagen wereldkampioenschappen BMX zijn er al een pak medailles verdeeld. Groot-Brittannië staat voorlopig op kop met 12 medailles meteen op de voet gevolgd door Australië met 11, ze hebben elk 5 wereldkampioenen. Frankrijk doet het ook uitstekend met 10 podiumplaatsen, Nederland heeft er 7 en dan volgt België toch wel enigszins verrassend met 6 podiumplaatsen en 1 wereldtitel. Ook Nieuw-Zeeland heeft er zes, de USA vijf, Colombia en Zwitserland vier. De andere medailles zijn over 9 andere landen verspreid, maar de komende dagen kunnen dit nog helemaal door elkaar schudden.

ziekenzorg-bezocht-valkenburg

Ziekenzorg bezocht Valkenburg

Ziekenzorg Heusden-Centrum trok met twee bussen naar Valkenburg aan de Geul. Halfweg de Cauberg werd halt gehouden voor een bezoek aan de gemeentegrot. Met het treintje ging het door de mergelgrot langs muurtekeningen en beeldhouwwerken. Een lichtshow met een digitale bewerking van de tekeningen en beelden gaf een impressie van de grotten die tijdens de Koude Oorlog als atoombunker waren ingericht. In het centrum stond de oude stadswaltoren aan de Geul op het programma, maar ook winkeltjes en uiteraard het Valkenburgse bier ‘Leeuw’, tegenwoordig gebrouwd in Haacht. (foto’s Maurice Mues)

vandaag-gezien-22-juli-2015

Vandaag gezien

Zelfs een motvlinder kan zijn charmes hebben, deze is neergestreken op de bladeren van een braambessenstruik. (foto Marcel Gybels) Althans, het leek op een motvlinder, maar het gaat om een groot dikkopje, een dagvlinder. Pierre Rutten geeft ons dit mee: bij dagvlinders eindigen de voelsprietjes altijd in een knopje. Motvlinders zijn nachtvlinders en hebben nooit een knopje op hun antennes staan.

ook-wachten-is-part-of-the-game

Ook wachten is part of the game

Een wereldkampioenschap BMX betekent niet alleen permanent actie op de track zelf. Langs de baan en in de ‘coulissen’ moet er ook vaak gewacht worden: door renners, begeleiders, hulpverleners, medewerkers, … maar één ding staat wel vast, op een gegeven moment moet iedereen in actie komen. Ook de technici die geregeld de fietsen moeten afstellen of herstellen, blijven alert. Op de spoeddiensten van de ziekenhuizen in de regio merken ze ook een toegenomen drukte door gewonde rijders die worden aangevoerd. Gelukkig kunnen de meesten na verzorging vrij snel weer weg. (meer foto’s van Yves Maex)

auto-brandt-helemaal-uit

Auto brandt helemaal uit

Opschudding vanmiddag in de Zwembadstraat, rond 15 uur heeft daar een auto vuur gevat. Het was de wagen van een Duitse bezoeker van de BMX-kampioenschappen die op het punt stond de parking op te draaien. Gelukkig stond hij nog niet verder op de parking, want dan had het op een catastrofe kunnen uitdraaien. De wagen stond meteen in lichterlaaie, de rookpluim was van ver te zien. De brandweer kon het vuur wel doven maar de auto is helemaal uitgebrand. Het ging om een nieuwe wagen met amper 3000 km op de teller.

kermis-boekt-uiteindelijk-op-parking

Kermis Boekt uiteindelijk op parking

Het is dit weekend de beurt aan Boekt om kermis te vieren. Zaterdag, zondag en maandag zullen de attracties op volle toeren draaien. De meeste foorkramers zijn ondertussen gearriveerd, maar er was wel verwarring over de plaats waar ze zich moesten opstellen. In het verleden stonden ze op de weg in de Ubbelstraat, maar eerder waren er vragen vanuit dorpsraad en buurthuis om te verhuizen naar de parking. Normaal moet dat het jaar voordien worden gecommuniceerd naar de foorkramers maar er (…) Lees het hele bericht

rugzak-bmx-bezoekers-gestolen

Rugzak BMX-bezoekers gestolen

In Halhei is gisteren een inbraak in een woning gepleegd. De precieze buit is niet bekend. Van twee bezoekers aan het wereldkampioenschap BMX op Terlaemen werd de rugzak gestolen, al hun documenten zaten erin. Deze namiddag is ook nog een diefstal gemeld vanuit de Beringersteenweg.

kjelle-poets-wereldtitel-voor-belgie-en-limburg

Kjelle Poets: wereldtitel voor België en Limburg

Na één dag competitie op het WK BMX heeft België al een positieve balans. Kjelle Poets uit Lommel behaalden in één van de laatste reeksen van de dag de wereldtitel bij de girls 11. Ze reed overtuigend als overwinnaar over de streep en bracht daarmee het plaatselijke publiek zowat in extase. Bij de girls 13 behaalde de Antwerpse Marthe Goossens een bronzen medaille en Oost-Vlaming Mats De Ridder won brons bij de Boys 5-6.

badminton-ideaal-voor-55-plussers

Badminton: ideaal voor 55-plussers

Wist je dat badminton een ideale sport is voor 50-plussers? Je kunt er immers op een speelse manier aan je conditie werken. Je hebt een slechts een minimum aan techniek nodig, racket en pluim zijn zeer licht en er is geen direct contact met de tegenstrever waardoor de kans op blessures beperkt is. Bovendien kun je het gemengd spelen, zowel qua geslacht als qua niveau. Om alle 55-plussers te laten kennismaken met de badmintonsport, organiseren BC Smash en de dienst sport een reeks van 10 lessen Badminton+, van 10 september tot en met 12 november, telkens van 15u30 tot 17 uur in sporthal Berkenbos. Deelnemen kost € 25 en inschrijven kan via het e-loket van de gemeente of aan de balie van de dienst vrije tijd. Meer info? sport[!]heusden-zolder.be of tel 011 80 80 85

beringen-en-hasselt-bevestigen-babyfairtrade

Beringen en Hasselt bevestigen babyfairtrade

Zoals we begin mei al meldden, zoeken ook Hasselt en Beringen inspiratie in de fairtrade-initiatieven van Heusden-Zolder en hebben de drie gemeenten de handen in elkaar geslagen om de fairtradebabyplanner op grotere schaal te promoten. Net zoals het Sint-Franciskusziekenhuis de planner bekendmaakt bij kersverse ouders, doet ook het Jessa Ziekenhuis in Hasselt dat voortaan. Zo wordt een postkaart over de (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-segovia

Vakantiegroeten uit Segovia

Op de eerste ochtend van zijn pelgrimstocht vanuit Segovia richting Compostela werd Jos Coels verrast door een aantal opstijgende luchtballons boven de stad. Dat leverde niet alleen onvergetelijke beelden op in de opkomende zon. Zijn batterijen waren meteen opgeladen voor 32 mooie kilometers.

okra-heusden-bezocht-gent

OKRA Heusden bezocht Gent

OKRA Heusden heeft een bezoek gebracht aan Gent. Na de koffie ging pastoor Guido Dewaegeneere een Mariaviering voor in de Sint-Niklaaskerk, organist Gerry begeleidde de Marialiederen. Toevallige toeristen sloten aan bij de viering van OKRA. Na het middagmaal volgde een rondvaart op de Leie en de Lieve, langs een resem monumenten door de gids van de nodige uitleg voorzien. Een Gentse strop, een bezoek aan Sint-Baaf en een passage langs het Gravensteen waren ook obligate ingrediënten op het programma. (foto’s Maurice Mues)

het-weer-het-wordt-minder-zacht-2

Het weer: het wordt minder zacht

In een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt relatief vochtige en soms gestoorde lucht aangevoerd. Geregeld zijn er wolkenvelden en het kwik komt de volgende dagen wat lager uit. Af en toe is er kans op wat neerslag, maar meestal is het droog.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Vooral in de ochtend is er meer zon. Na de middag zijn er talrijke stapelwolken. Op een enkele lokale bui na, blijft het echter droog en het kwik kan oplopen tot 25 of 26 graden.
Morgen is (…) Lees het hele bericht

chiro-heusden-op-bivak-in-mol

Chiro Heusden op bivak in Mol

De Chiro van Heusden is op bivak vertrokken richting Mol. Het thema luidt dit jaar ‘Op Safari’. Eerst was er een viering in de kerk, nadien vertrokken de tippers, tiptiens en kerels met de fiets richting Mol, de kwik werden met de auto gebracht. Vrijdag maken de pagadders de groep compleet. Het bivak duurt tot 31 juli. (foto’s Bart Claes)

vanavond-gezien-59

Vanavond gezien

Avondrood, water in de sloot. Misschien komt het nog uit met de voorspellingen. (foto Julien Maebe)

ook-heel-wat-te-beleven-buiten-de-track

Ook heel wat te beleven buiten de track

Er gebeurt tijdens de wereldkampioenschappen BMX ook heel wat buiten de BMX-track. Er zijn de rondleidingen die de gidsen van de vzw toerisme geven, op de mobiele stand van Toerisme Limburg kunnen de buitenlandse bezoekers komen kennismaken met de toeristische troeven van Heusden-Zolder en Limburg, er is commerciële animatie, demonstraties op de Dirt Track, … Opvallend hoeveel mensen ook met de fiets naar het event komen. (meer foto’s van Yves Maex)

op-eerste-wedstrijddag-al-volle-tribunes

Op eerste wedstrijddag al volle tribunes

Op de eerste wedstrijddag van de wereldkampioenschappen BMX was de opkomst al meteen enorm groot. De tribunes zaten afgeladen vol en er heerste een enorm ambiance. Truitjes en vlaggen benadrukten de internationale samenstelling van het publiek en het deelnemersveld, de supporters moedigden hun landgenoten allemaal voluit aan.

lanceringsvideo-richting-24-uren

Lanceringsvideo richting 24 uren

Terwijl de BMX-ers alle aandacht naar zich toetrekken, is Circuit Zolder ook al gestart met de aftelling naar de 24 Hours of Zolder op 29 augustus. Het wordt een uitverkocht startveld en om iedereen in de juiste sfeer te brengen, heeft de organisatie een lanceringsvideo opgenomen. Merkwaardig genoeg zie je daarin geen enkele auto, maar er worden 5 rijders samengebracht op het (…) Lees het hele bericht

chiro-zolder-op-kamp-in-arendonk

Chiro Zolder op kamp in Arendonk

Chiro Zolder is vanmiddag vertrokken voor een bivak van 10 dagen in Kamphuis Den Broekkant in Arendonk. 181 leden en hun leiding zijn onderweg, de meesten met de bus. De Aspi’s zijn gisteren al vertrokken, de groteren krijgen een fietstocht van 50 km onder de wielen, vooral langs het kanaal. Vrijdag sluiten de kleinsten (Ribbels) met 24 en hun leiding nog aan en maken de bezetting compleet. Centraal thema van het kamp is ‘Avatar’. (foto’s Kurt Vanvelk)

eversel-gaat-weer-kwispelen

Eversel gaat weer kwispelen

De parochiefeesten van Eversel komen eraan en dan wordt op zaterdag 1 augustus om 19u30 ‘Eversel kwisspel(t)’ weer georganiseerd, de derde editie. Het is een leuk kwisspel voor groepjes van maximaal 6 personen. Iedereen is welkom maar van Eversel zijn of Eversel kennen, kan een voordeel zijn. Inschrijven kan via e-mail met daarin de eigen naam en de naam van de ploeg: parochiefeesten.eversel[!]gmail.com. Deelnemen kost € 15 per groep, overschrijven op BE13 9300 0933 8639). Elke deelnemer ontvangt een leuke attentie en voor de vijf beste kwissers zijn er extra prijzen. Tijdens het kwisspel zorgt Turnclub Moed en Volharding voor kinderanimatie.

de-kijk-van-richie-153

De kijk van Richie

't Zou ons niet verbazen als Richie straks naast de koning op de tribune zit ...

bmx-is-ook-in-live-streaming-te-volgen

BMX is ook in live-streaming te volgen

Vandaag wordt weer volop getraind op de BMX-track. De inwoners van Heusden-Zolder mochten er gratis in, en dat is ook vrijdag het geval. De ticketprijzen op de andere dagen vind je hier. Maar je kunt ook vanuit je luie zetel de wedstrijden volgen en de sfeer zien en horen op www.bmxzolder.be want daar wordt een kwalitatief goede live-streaming gebracht.(foto's Tony Sempels)

gedrogeerde-bestuurder-met-30-gram-canabis

Gedrogeerde bestuurder met 30 gram canabis

De politie hield het afgelopen weekend een SLimactie in Heusden-Zolder. Op verschillende plaatsen werden in het totaal 124 ademtesten afgenomen. 3 bestuurders hadden teveel alcohol gedronken. Eén persoon legde een positieve speekseltest af voor cannabis en amfetamines. In zijn auto vonden de inspecteurs 30 gram cannabis. Daarop werd ook thuis bij de man een huiszoeking gedaan. Voor de rest zijn 14 verkeersinbreuken vastgesteld wegens niet dragen van gordel (10) of gebruik van kinderzitje, inhalen over een volle lijn, niet gelijkende reproductiekentekenplaat en geen identiteitskaart, rijbewijs en geldige keuring kunnen tonen. Er zijn 5 waarschuwingen uitgeschreven wegens onleesbaar rijbewijs (2) en ongeldig verzekeringsbewijs (3).

mfc-si-kent-zijn-programma

MFC SI kent zijn programma

In het zaalvoetbal kent MFC SI Heusden-Zolder ondertussen zijn programma voor het volgend seizoen in 2de B. De tegenstanders zijn bijna allemaal dezelfde als vorig seizoen, alleen ZVK Auto 5 Genk neemt de plaats in van ZVK Celtic Houthalen 94. De eerste competitiewedstrijd wordt op 11 september thuis tegen RSC Koersel betwist. In de Beker van België speelt SI in de eerste ronde op 25 september tegen derde nationaler Lasne Futsal Project. In de nieuwe Beker van België voor de U23 treden de youngsters op 4 september aan bij FS Gelko Hasselt.

belgen-vliegen-over-de-track

Belgen vliegen over de track

Tijdens de trainingen voor het WK BMX valt het op dat de Belgische renners zich als een vis in het water voelen. Niet moeilijk natuurlijk, want de BMX-track op het circuit is hun natuurlijke habitat, waar ze niet alleen trainen maar ook al ettelijke wedstrijden hebben gereden. Toch zal dat wellicht voor heel wat renners nog niet volstaan om de kloof met de toplanden al dicht te rijden, daarvoor is BMX bij ons nog een te jonge sport. Maar nu al is duidelijk dat de populariteit van die sport deze week een extra boost zal krijgen in ons land. De organisatie laat ondertussen weten dat ze kan rekenen op de steun van 26 partners, dat gaat van commerciële sponsors, logistieke ondersteuners tot mediapartners. Overigens wordt het vandaag voor de rijders extra uitkijken nu de baan er wat nat kan bij liggen. (foto's Tony Sempels).

vuilnisophaling-zaterdag-in-plaats-van-dinsdag

Vuilnisophaling zaterdag in plaats van dinsdag

Dinsdag 21 juli is het de Nationale Feestdag, niet alleen zijn dan de openbare diensten, de banken en heel wat winkels gesloten, er is ook geen huisvuilophaling. Zeker vanavond de vuilniszakken niet buitenzetten dus. Er is een inhaalronde volgende zaterdag 25 juli. De vuilniswagens gaan al op pad vanaf 6 uur, dus op vrijdagavond de zakken best langs de straat zetten.

het-bmx-circus-is-op-gang-gekomen

Het BMX-circus is op gang gekomen

Het BMX-circus draaide vandaag al op volle toeren op de BMX-track. De verschillende landenploegen hebben al trainingssessies gehouden. En daar kwam al veel volk naar kijken. Op de foto’s is de uitgebreide Nederlandse delegatie aan het testen hoe zij de rest van het deelnemersveld het vuur aan de schenen kunnen leggen. Ook de Belgen kwamen vandaag al in actie, morgen tussen 13 uur en 14u20 kun je onze landgenoten weer aan het werk zien bij de trainingen. Voor een gedetailleerde tabel van de oefensessies, klik hier. Voor één deelneemster is vandaag het WK al geëindigd, zij kwam zwaar ten val, werd naar het ziekenhuis van Hasselt afgevoerd en later naar Gasthuisberg in Leuven. (foto’s Kurt Vanvelk)

vanavond-gezien-58

Vanavond gezien

Heeft iemand in Heusden een pakje besteld? (foto Marcel Gybels)

poging-tot-inbraak-2

Poging tot inbraak

In de Obbeekstraat is gisteravond een poging tot inbraak vastgesteld. De daders raakten evenwel niet binnen in de woning, zodat uiteraard ook geen buit werd gemaakt.

vakantiegroeten-uit-heusden

Vakantiegroeten uit Heusden

Neen, dit is geen beeld uit één of ander Noord-Afrikaans land, maar gewoon uit de Pastorijstraat. Paulien Warrinnier was een dagje op vakantie bij opa en Greetje en beleefde de atletieknacht, het circus en dit exotische tafereel.

nog-enkele-blikvangers

Nog enkele blikvangers

Nog enkele blikvangers van de Nacht van de Atletiek door de lens van Jan Leijskens.

twee-gewonden-bij-frontale-botsing-1

Twee gewonden bij frontale botsing

Op het kruispunt van de Kerkstraat en de Terlaemenlaan zijn gisteravond twee auto’s frontaal gebotst. Beide bestuurders raakten daarbij gewond. De klap was zo fel dat de auto’s tot wrakken zijn herleid.

kris-wauters-als-atletiekinterviewer

Kris Wauters als atletiekinterviewer

Clouseau-man Kris Wauters heeft, net als broer Koen, al wat televisiepresentatie-ervaring achter de rug. Maar zaterdagavond was hij één van de live-presentatoren van de KBC-Nacht. Hij deed tussendoor vooral interviews met de topatleten en hij kweet zich met verve van die taak. Dus mocht het ooit op het muziekpodium of in televisiewereld wat minder gaan, dan weet Kris alvast dat er elders nog een roeping voor hem ligt. (foto’s Stephan Volders)

de-legendes-zorgden-voor-een-extra-feest

De legendes zorgden voor een extra feest

De Legend’s race was een blikvanger tijdens de Nacht. Niet dat de oude en minder oude veteranen er echt een wedstrijd op het scherp van de snee van maakten. Maar zoveel oude gloriën komen niet zo vaak samen in beeld. Bovendien wilden ze op die manier hun sympathie met de acties voor het behoud van het Heizelstadion met zijn atletiekpiste behouden. Of dat zal lukken, is een ander paar mouwen. Maar dat Roelandts, Hellebuyck en co de atletieknacht extra-uitstraling hebben gegeven, staat buiten kijf. Ook al kwamen ze netjes samen over de meet. (foto’s Stephan Volders)

geen-nieuw-record-voor-wielemie

Geen nieuw record voor Wielemie

Marieke Vervoort, alias Wielemie, deed voor het laatst een aanval op haar eigen wereldrecord 800 meter wheelchair tijdens de Nacht. Maar het was geweten dat Marieke een bijzonder zware week achter de rug had. Na een één ronde was het dan ook al duidelijk dat, ook al ging ze tot het uiterste, het record geen haalbare kaart was. Toch werd Wielemie luid toegejuicht tijdens en na haar wedstrijd. Ze werd volop geïnterviewd en gefotografeerd, want wellicht was dit haar laatste exploot op de atletiekpiste. (foto’s Stephan Volders)

anne-zagre-en-bashir-abdi-toppers-op-nacht

Anne Zagré en Bashir Abdi toppers op Nacht

De Nacht van de Atletiek 2015 was een geslaagde editie. Er waren ongeveer 8000 toeschouwers en die zagen een aantal hoogstaande nummers. De grote Belgische sterren waren Anne Zagré, die een Belgisch record liep op de 100m horden in 12"71). Daarmee zorgde de Brusselse atlete al vroeg op de avond voor een echt hoogtepunt door haar eigen record met 7 honderdsten te verbeteren. Ze is dan ook zeker van een ticket voor het WK in Peking. En de Nacht eindigde zoals hij begonnen was, (…) Lees het hele bericht

drukke-avond-voor-de-brandweer

Drukke avond voor de brandweer

De brandweer heeft zaterdagavond de handen vol gehad. Eerst was er een uitruk voor het reinigen van het wegdek in Ham. Rond half zes kwam er een oproep binnen voor een bosbrand in Koersel, exact op dezelfde plaats waar het vorige zondag brandde. De vlammen sloegen er hoog op. Na ongeveer anderhalf uur was de brand geblust. Maar de brandweermannen waren letterlijk een minuut uit de wagens gestapt toen een nieuwe oproep binnenkwam. Deze keer voor een bosbrand in de Valentinusstraat, tegenover het voetbalterrein van FC Anadol. Daar hadden vooral de dennennaalden op de grond vuur gevat. Opnieuw was er meer dan een uur bluswerk nodig om de brand geblust te krijgen.

klaar-voor-duizenden-toeschouwers

Klaar voor duizenden toeschouwers

Rond de BMX-track op Circuit Zolder zijn ze klaar om duizenden toeschouwers te ontvangen op de wereldkampioenschappen BMX. Daarvoor staan grote tribunes opgesteld. Het gaat vaak om een familiepubliek dat samen met de rijders afzakt, daarom wordt ook gezocht naar andere activiteiten. Zo is Toerisme Limburg met zijn mobiele stand aanwezig, die mee bevolkt wordt door mensen van de vzw toerisme Heusden-Zolder. Die geven trouwens ook dagelijks rondleidingen, in het Nederlands en Engels. De wekelijkse rondleiding op donderdag valt weg.

16-legendarische-namen-op-de-nacht

16 legendarische namen op de nacht

Eén van de blikvangers tijdens de Nacht van de atletiek straks wordt ongetwijfeld de Legends’ Race om 21u20. 16 oude gloriën van de Belgische atletiek nemen het tegen elkaar op in een Zweedse aflossing: 100 m , 200 m, 300 m en 400 m. De race staat in het teken van Solidarity Athletics, een actie voor de atletiektoekomst van het land en het behoud van het Koning Boudewijnstadion. Niet alle oude gloriën konden er uiteindelijk bij zijn door vakantie of andere verplichtingen maar het (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-152

De kijk van Richie

Als de hoogspringers nog een coach nodig hebben, we kennen er één ...

het-weer-zomerse-temperaturen-2

Het weer: zomerse temperaturen

Een mobiele wig van hoge druk bouwt over onze streken op en zorgt voor tijdelijk veel zon. Tijdelijk, immers een storing meldt zich reeds op zondag. Na het weekend behouden we zomerse temperaturen en is het enkele dagen droog. In de tweede helft van de week nemen de neerslagkansen echter toe.
Vandaag zijn er nog resterende wolken in de ochtend, met mogelijk een enkele bui, die stilaan de regio verlaat. Nadien blijft het droog en volgen er steeds meer opklaringen. Na de middag wordt het vrij zonnig (…) Lees het hele bericht

chiro-boekt-in-reportage-op-tv-oost

Chiro Boekt in reportage op TV Oost

Een jeugdkamp is opgebroken omdat een groot deel van de jongeren en de leiding was getroffen door het Noro-virus en dus ziek was. Voor de Oost-Vlaamse regionale TV-Oost was dat een aanleiding om eens te gaan kijken op een ander jeugdkamp en te horen in hoeverre jeugdbewegingen voorbereid zijn op eventuele ziektes en virussen, zeker bij dit warme weer. En ze kwamen toch wel niet terecht bij de chiro van Boekt zeker? De jeugdbeweging is momenteel met 80 leden op kamp in Sint-Niklaas. Leidster Fran Bilterest en kookouder Sabine Vandermaesen komen aan het woord. Hier zie je de reportage.

bloemenpracht-op-fuchsiaflora-2015

Bloemenpracht op Fuchsiaflora 2015

In de tuinen van kasteel Terlaemen is vanavond Fuchsiaflora 2015 geopend. De Fuchsiavrienden gaan er prat op dat er sinds 1989 nog geen sleet op de formule zit en dat hun show uniek is in onze contreien. Dit jaar hebben ze dan ook een tandje bijgestoken om de tuinen nog meer gevuld te krijgen. Een trotse voorzitter Eric Claes schat dat ze in het totaal 2000 potten met fuchsia’s, kuipplanten en andere bloemen hebben samengebracht. Dat vergt natuurlijk heel het jaar door een (…) Lees het hele bericht

politici-vragen-boycot-deel-kledingcontainers

Politici vragen boycot deel kledingcontainers

Onze berichtgeving rond de overlast van de containers beroert ook meer en meer de politieke gemoederen. Onafhankelijk raadslid Hendrik Huyghelier roept op tot een guerrilla waarbij inwoners nog alleen textiel laten in de containers van de erkende organisaties, die we gisteren al opsomden. Ook suggereert hij de mogelijkheid om kleren aan Sint-Vincentius te doneren, dat ze vervolgens aan behoeftigen bezorgt. CD&V-raadslid Sonja Claes wijst er als voorzitter (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-17-juli-2015

Vandaag gezien

Hier worden we dus nostalgisch van, die echte blauwe korenbloemen kwam je vroeger vaak tegen, nu nog maar heel zelden. (foto Marcel Gybels)

de-veen-is-bijna-klaar-voor-de-nacht-1

De Veen is bijna klaar voor De Nacht

Op De Veen is vandaag een gigantische logistieke operatie aan de gang om alles klaar te stomen voor de Nacht van de Atletiek morgen. Zoals bekend dit jaar geen tenten meer, maar het hele VIP-gebeuren speelt zich af in de arena. Daar overzag Veen-verantwoordelijke Marcel Schepers deze namiddag hoe de atletiekhal werd herschapen in een sjieke VIP-omgeving. De kostbare atletiekvloer is uiteraard volledig bedekt, alles (…) Lees het hele bericht

inbraak-op-bouwwerf

Inbraak op bouwwerf

Op de bouwwerf langs voor de uitbreiding van het Sint-Franciscuscollege, langs de Pater Amideuslaan zijn vannacht dieven binnengedrongen. De feiten werden vanmorgen vroeg ontdekt. Maar het is nog niet duidelijk wat de daders precies hebben buitgemaakt.

het-ramadanfeest-is-van-start-gegaan

Het Ramadanfeest is van start gegaan

De vasten zit erop en de moslims vieren nu het Ramadanfeest. Dat begon vanmorgen vroeg, rond half 7 waren al meer dan 1000 gelovigen verzameld aan de Selimiyemoskee. Dat zijn er minder dan sommige andere jaren omdat het feest midden in de vakantie valt en heel wat mensen deze periode in het land van herkomst doorbrengen. Het begon vanochtend met een eenvoudig ontbijt, waarna iedereen zich in een overvolle moskee begaf voor het feestgebed. De imam hield ook zijn gelegenheidspreek. Na afloop wensten alle aanwezigen elkaar een goed Suikerfeest toe. Aan de uitgang van de moskee stonden kisten waar een gift gedaan wordt voor het goede doel, en daarin werden massaal bankbiljetten gedropt. Bij de meeste mensen wordt het feest overdag voortgezet in familiekring. Ook morgen en overmorgen wordt het Suikerfeest nog gevierd met familie, buren en vrienden. (meer foto's van Julien Maebe)

er-wordt-opgetreden-tegen-illegale-containers

Er wordt opgetreden tegen illegale containers

Burgemeester Mario Borremans gaat optreden tegen de ‘illegale textielcontainers’. Binnenkort krijgen de bedrijven die geen toelating hebben of een plaats innemen waar het niet mag, een verwittiging. Als dan de container binnen één of twee weken niet verwijderd is, wordt hij in beslag genomen als hij op het openbaar domein staat. Overigens gebeurt de toewijzing door Limburg.net in opdracht van het gemeentebestuur. De intercommunale en de gemeentediensten hebben een (…) Lees het hele bericht

motorrijder-overleden-na-crash-op-circuit

Motorrijder overleden na crash op circuit

FLASH Eén van de motorrijders die zwaargewond raakte bij het ongeval op Circuit Zolder, is later in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Het slachtoffer is een 44-jarige man uit Beringen. Hij was samen met 5 andere racers ten val gekomen bij de start. Meteen werd een grootschalige medische hulpactie op het getouw gezet. Maar voor de man uit Beringen heeft dat uiteindelijk niet meer gebaat.

koortsachtige-drukte-voor-wk-bmx

Koortsachtige drukte voor WK BMX

Op en rond de BMX-track op Circuit Zolder heerst een koortsachtige drukte in de aanloop naar de wereldkampioenschappen. Iedereen heeft er de handen vol om zowel de sportieve omkadering als de publieksfaciliteiten klaar te maken. Wees gerust, alles zal tijdig in orde komen. Terwijl de vaste medewerkers, vrijwilligers en firma’s af en aanrijden en de handen uit de mouwen steken, arriveren ook al verschillende buitenlandse teams.

ook-boekt-ontsnapt-er-niet-aan

Ook Boekt ontsnapt er niet aan

Ook Boekt ontsnapt er niet aan, inwoners die liever hun afval langs de glasbollen achterlaten. En het strafste van al, glazen potten gewoon op de grond zetten terwijl de containers amper half gevuld zijn.

4-gewonden-bij-motorongeval-op-circuit-zolder

4 gewonden bij motorongeval op Circuit Zolder

Bij een kampioenschap voor motoren op Circuit Zolder is vanmiddag een zwaar ongeval gebeurd. Bij de start van de race rond half vijf kwamen 6 motorrijders met elkaar in aanraking en vervolgens ten val. Daarbij raakten 2 motorrijders zwaargewond en 2 anderen lichtgewond. Meteen kwamen alle interne medische diensten van het circuit met spoedarts en 6 verpleegkundigen en 3 ambulanciers ter plaatse, maar door de ernst van het ongeval werden ook externe medische hulpdiensten zoals MUG's (…) Lees het hele bericht

inbraak-in-stallingen

Inbraak in stallingen

In de Meylandtlaan is vannacht ingebroken in stallingen, die wat verder achter een woning gelegen zijn. De inbraak is pas rond de middag ontdekt. De politie stelde een onderzoek in.

t-ging-er-niet-in

't Ging er niet in ...

Dat bedoelden we dus met één van de ongewenste neveneffecten van textielcontainers. Dit lag er vandaag weer bij op het Koning Boudewijnplein. (foto Julien Maebe)

circus-pepino-is-neergestreken

Circus Pepino is neergestreken

Circus Pepino is op het Koning Boudewijnplein neergestreken en daar wordt momenteel de tent opgebouwd. Pepino is een familiecircus met de klassieke ingrediënten als clowns en acrobaten, maar ook heel wat dieren. En dat is te merken, de ganzen wandelden al nieuwsgierig langs het Boudewijnplein op, terwijl de paarden en geiten rustig grazen op weides en grasperken in de buurt. Er zijn voorstellingen zaterdag om 16 uur, zondag om 15 uur en woensdag om 15 uur. (foto's Julien Maebe)

sloopt-pieter-jan-hannes-het-1500-m-record

Sloopt Pieter-Jan Hannes het 1500 m record?

Er zijn nog enkele wijzigingen aangebracht aan het programma van de Nacht van de Atletiek. Dat is onder meer het resultaat van het groot aantal inschrijvingen voor het voorprogramma. Daardoor opent het voorprogramma al om 14 uur, vanaf dan start om de paar minuten een nummer, 50 in het totaal. Om 18u30 is het tijd voor het hoofdprogramma, maar eigenlijk is dat al een uur vroeger gestart met het hoogspringen voor de (…) Lees het hele bericht

de-laatste-5-landentocht-van-mc-mascotte

De laatste 5-landentocht van MC Mascotte

Op zaterdag 15 augustus organiseert motorclub MC Mascotte voor de 30ste keer de 5-landentocht. Dat wordt meteen ook de allerlaatste keer. Coördinator Patrick Frederix en zijn team vinden het na 30 jaar een goed moment om, weliswaar met spijt in het hart maar ook met trots, er een punt achter te zetten. Daarbij hebben heel wat factoren een rol gespeeld, maar Mascotte wilde op een hoogtepunt stoppen (…) Lees het hele bericht

getuigen-gezocht-van-vernielingen-in-kanaalweg

Getuigen gezocht van vernielingen in Kanaalweg

Eergisteren heeft een tractor of vrachtwagen zware schade aangericht in de Kanaalweg, vanaf de Obbeekstraat richting Lummen. Over een afstand van 100 meter is daarbij de beplanting volledig vernield. De technische dienst en groendienst van de gemeente hebben alles opgeruimd en geprobeerd nog wat planten te recupereren. Maar de dader heeft het hazenpad gekozen. De politie is daarom op zoek naar buurtbewoners, toevallige passanten of andere bestuurders die getuige waren van het voorval. Het heeft zich dinsdag voorgedaan tussen 11 uur en 11u30. Getuigen mogen contact opnemen met de politie in Heusden-Zolder.

win-een-80-jarige-digitale-kalender

Win een 80-jarige digitale kalender

Kom je dat ook wel eens tegen dat je graag zou weten of Kerstmis 2016 in een weekend valt? Of dat de Nationale Feestdag in 2017 door de week plaatsvindt? Er bestaat een digitale agenda met alle wettelijke en kerkelijke feestdagen tot 2080, maar ook Valentijn, de vakanties, Moeder- en Vaderdag, zomer- en wintertijd, … gewoon klikken in het Excelbestand en je krijgt het juiste antwoord. We geven in samenwerking met het Parochiaal Team Bolderberg Viversel die handige digitale agenda weg. (…) Lees het hele bericht

opgelet-voor-facebook-virus

Opgelet voor Facebook-virus

Er circuleert een virus op Facebook dat al bij heel wat mensen in Heusden-Zolder heeft toegeslagen. Daarbij wordt iemands' gebruikersaccount gehacked en vervolgens worden tientallen contacten getagd en die krijgen een erotisch filmpje toegestuurd. En wie de neiging niet kan onderdrukken om dat filmpje te starten, die krijgt een virus binnen. Verdachte berichten meteen verwijderen, is de boodschap.

wielemie-zaterdag-voor-t-laatst-in-de-veen

Wielemie zaterdag voor 't laatst in De Veen

Tijdens de Nacht van de Atletiek nu zaterdag in De Veen krijgt het publiek buiten het klassieke programma ook enkele speciale blikvangers te zien. Zo zal Marieke Vervoort wellicht voor de allerlaatste keer aan de start komen. Haar afscheid was gepland voor de Memorial Van Damme maar omdat ze haar toestand nu snel voelt achteruit gaan, wil ze zaterdag in De Veen aantreden. Wielemie start normaal om 19u52 in de 800 meter wheelchair vrouwen. Een andere bijzonderheid is er om 21u20 met de Legend's Race. Een heleboel voormalige atleten komt er aan de start in een estafette. Daarbij verschillende grote namen zoals Tia Hellebaut, maar ook Roger Moens, ondertussen 85 voorbij, zou van de partij zijn.

harde-plastiek-apart-in-recyclagepark

Harde plastiek apart in recyclagepark

Wie pas nog in het recyclagepark geweest is, heeft daar wellicht een nieuwe container opgemerkt, eentje voor harde plastiek. Limburg.net is met een klein proefproject gestart op de parken van Heusden-Zolder, Zonhoven, Peer en Neerpelt. De intercommunale probeert geregeld nieuwe wegen te bewandelen om de deelstromen zuiverder te krijgen, zo kan immers de verwerking makkelijker en goedkoper gebeuren. Deze test gebeurt (…) Lees het hele bericht

auto-inbraak-en-vandalisme

Auto-inbraak en vandalisme

Een bewoonster van de Rode Kruisstraat is vanmorgen opnieuw met vandalisme geconfronteerd. Het gaat om een bejaarde dame, die al vaker met vandalisme te maken kreeg. Er was een draad gespannen om de hangjongeren weg te houden, maar die draad is alweer afgebroken. In de Graaf de Theuxlaan is ingebroken in een auto, dat gebeurde op de parking van een autohandel. In de blokhut achter kasteel Meylandt hebben vandalen allerlei beschadigingen aangebracht. De feiten zijn vanmiddag ontdekt.

fietser-lichtgewond-bij-aanrijding-1

Fietser lichtgewond bij aanrijding

Kort over twee uur vanmiddag is in de Koolmijnlaan een fietser aangereden door een auto. De fietser raakte daarbij licht gewond.

15-augustus-fietsenwijding-en-fietstocht

15 augustus: fietsenwijding en fietstocht

Op 15 augustus pakt de vzw Toerisme Heusden-Zolder uit met een nieuwigheid: een fietsenwijding gevolgd door een fietstocht door de gemeente. Dat is een unieke gelegenheid om Heusden-Zolder beter te leren kennen want de route loopt door bossen en weiden, langs domeinen, kastelen en restanten van het mijnverleden, ... met het natuurschoon als groene draad. Vertrek en aankomst liggen aan (…) Lees het hele bericht

containers-ook-gevaarlijk-voor-verkeer

Containers ook gevaarlijk voor verkeer

Het artikel over de vloed aan kledingcontainers weekt nogal wat reacties los. Zo wordt bij de politie ook gewezen op het aspect van verkeers(on)veiligheid. Naast de kledingcontainers, staan er glascontainers, maar ook automaten met brood, drank, snoep, fruit en zelfs volledige maaltijden overal in de gemeente. Dikwijls staan die op bermen, in bochten, voor kruispunten, langs fietspaden ... en dat zorgt voor onveilige situaties door glas op het fietspad of rijweg, stilstaan en parkeren op fietspaden, zichthinder op kruispunten, inhaalmaneuvers ter hoogte van de toestellen of containers. En dan duiken er ook nog geregeld kledingdieven op, al dan niet georganiseerde bendes die de organisaties te snel af zijn bij de ophaling van het textiel.

vakantiegroeten-uit-ko-chang

Vakantiegroeten uit Ko Chang

Martine Aerts beleefde een exotische vakantie op het eiland Ko Chang in Thailand en ze maakte er op het strand een vuurfeestje mee.

gwendolyn-rutten-ontmoet-moslimvrouwen

Gwendolyn Rutten ontmoet Moslimvrouwen

Gisteravond was Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten te gast bij een groep vrouwen in Heusden om daar samen het verbreken van de Ramadan en de iftar te beleven. De groep bestond uit vrouwen afkomstig van Algerije, Marokko, Turkije, Bulgarije, Kosovo, Spanje en België. In een informele sfeer werd er gepraat over het vasten, over de islam en het samenbrengen van de verschillende culturen in een multiculturele samenleving.

vandaag-gezien-15-juli-2015

Vandaag gezien

De boomkikkers zijn dezer dagen erg actief in De Wijers. Eentje lijkt zelfs naar ons te wuiven. (foto's Marcel Gybels)

overspoeld-door-textielcontainers

Overspoeld door textielcontainers

Waar men gaat langs Heusden-Zolderse wegen, overal komt men textielcontainers tegen. Het loopt werkelijk de spuigaten uit met al de containers die overal in de gemeente neergepoot worden voor de inzameling van textiel, schoenen, enz. Ze vormen niet bepaald een verfraaiing van het straatbeeld, ze zijn lokaas voor sluikstorters, of de inwoners überhaupt overtollige kleren en schoenen hebben voor zoveel containers is ook al de vraag, want ze kunnen ook in de Kringwinkel en het recyclagepark (…) Lees het hele bericht

motorrijder-overleden-na-ongeval-vrijdag

Motorrijder overleden na ongeval vrijdag

Mario Van Kauter, de motorrijder die vorige vrijdagochtend in Boekt in botsing kwam met een auto, is overleden. Mario Van Kauter was 47. Hij was ook een gekend figuur in toeristisch Heusden-Zolder. Samen met zijn vriendin Annick Rogiers baatte hij B&B Casa Maran in de Viverselweg uit. Daardoor zetelde hij ook in de algemene vergadering van toerisme Heusden-Zolder. De afscheidsmomenten zijn gepland op vrijdag en zaterdag.

de-schaapjes-op-het-droge

De schaapjes op het droge

Wie al eens passeert in de buurt van het containerpark of op de Mijnwerkerslaan, heeft wellicht al gemerkt dat schapen worden ingezet voor de begrazing van het terrein met de reusachtige zonnepaneleninstallatie van Group Machiels. Maar af en toe moeten die schapen ook al eens verhuisd worden, zoals vandaag. (foto Julien Maebe)

auto-inbraak-in-hofeinde

Auto-inbraak in Hofeinde

In Hofeinde is vannacht ingebroken in een wagen. De diefstal werd vanmorgen vroeg ontdekt.

de-handen-uit-de-mouwen-voor-de-nacht

De handen uit de mouwen voor de Nacht

In en rond De Veen wordt volop gewerkt om alles piekfijn te maken voor de KBC-Nacht van zaterdag. De Nacht van de atletiek brengt weer atleten vanuit een deel van de wereld naar Heusden, terwijl de toeschouwers uit heel het land en zelfs van over de grens komen afgezakt. Toch verlopen de voorbereidingen anders dan de voorbije edities. Het hele VIP-gebeuren kan immers in de nieuwe Golazo Atletiek Arena worden ondergebracht. Daardoor zijn al die tenten niet meer nodig, dat spaart tijd en kosten en zorgt voor extra parkeerplaatsen. Marcel Schepers en zijn team waren vandaag vooral bezig met de hagen en beplanting te scheren, want van een keurige omgeving maken ze hun handelsmerk. En tegelijk wordt rond de atletiekhal alles geëffend zodat de vrachtwagens met kiezel kunnen aanrukken.

wij-zijn-samen-onderweg

Wij zijn samen onderweg ...

In deze tijd van het jaar bereikt het bivaktoerisme zijn hoogtepunt. Zowat langs alle wegen en op alle pleinen in Heusden-Zolder kom je trekkende scouts, chirojongeren of andere jeugdbewegingen tegen. (foto Julien Maebe)

70-snelheidsduivels-op-koolmijnlaan

70 snelheidsduivels op Koolmijnlaan

In de strijd tegen straatracen waren er snelheidscontroles in de Koolmijnlaan. 70 bestuurders op 227 reden te snel. Voorts werden aan het Sint-Willibrordusplein 19 en in de Kapelstraat 21 overtredingen vastgesteld. Eén bestuurder krijgt een extra boete van €110 wegens gsm'en aan het stuur.

3-misbruiken-op-mindervalidenparkings

3 misbruiken op mindervalidenparkings

In het kader van de provinciale verkeersthema-actie ‘parkeerplaatsen voor personen met een beperking’ gaf de politie extra aandacht aan het gebruik van die parkings. Langs wegen en op openbare plaatsen zoals supermarkten controleerden de inspecteurs of de speciale kaart werd gelegd en of ze niet werd misbruikt. De politiezone telt meer dan 200 speciale parkeerplaatsen. Er werden 56 auto’s aangetroffen op de mindervalidenparkings, 3 hadden geen parkeerkaart en krijgen een boete van € 110.

vandaag-gezien-14-juli-2015

Vandaag gezien

Een kleine groene sabelsprinkhaan rust even uit na een regenbui. (foto Jan Leijskens)

iets-te-weinig-budget

Iets te weinig budget?

Infrabel heeft de afgelopen maanden de spoorwegovergangen in Heusden-Zolder een opknapbeurt gegeven. Alleen was er - te oordelen aan de voetgangers- en fietsersoversteekplaats op de Beringerheide - aan het eind van de werken geen geld meer voor de 'finishing touch'.

goud-voor-louisa-en-willy

Goud voor Louisa en Willy

Willy Henkens en Louisa Van Ende uit de Exelgaarden vieren hun gouden bruiloft. Willy is bij velen gekend als trouw Ford-medewerker, Louisa was kleuterleidster in Beringen-Mijn. Het was trouwens in Beringen dat ze op 14 juli 1965 trouwden, 's anderendaags deden ze dat nog eens over in de kerk van Beringen-Mijn. Sinds 1967 wonen ze in Heusden.

opgefokte-brommers-in-beslag-genomen

Opgefokte brommers in beslag genomen

De politie hield na klachten van buurtbewoners snelheidscontroles in een aantal straten. 953 wagens passeerden het flitstoestel. 168 bestuurders negeerden de snelheidsbeperkingen. Vooral in Brugstraat werd onaangepaste snelheid vastgesteld (138 op 339), voorts in de Michel Scheperslaan (24), Nieuwstraat (7), Edward Staintonstraat (5) en Belikstraat (5). In de Mijnwerkerslaan waar aan straatracen wordt gedaan, negeerde één quadbestuurder het bevel om te stoppen. De politie wachtte hem bij zijn thuiskomst op. Hij reed mogelijk niet verzekerd. 2 jongeren met een opgefokte bromfiets werden onderschept. Hun brommers zijn in beslag genomen en getakeld.

bewoners-bevangen-door-rook-bij-keukenbrand

Bewoners bevangen door rook bij keukenbrand

In de Sint-Maartenlaan heeft vanmiddag een brand gewoed in de keuken van een woning. Het vuur ontstond vermoedelijk doordat een pan op het vuur was blijven staan. De beide bejaarde bewoners raakten door de rook bevangen en zijn naar het ziekenhuis afgevoerd. De brandweer had het vuur snel onder controle. Maar in de keuken is de schade groot, in de rest van de woning, vooral in de kelder is er rookschade. (foto’s Michiel Reynders)
UPDATE Eén van de slachtoffers is later vanmiddag in kritieke toestand overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen. Het slachtoffer werd daarbij begeleid door een gespecialiseerd team.

wk-bmx-praktische-weetjes

WK BMX: praktische weetjes

De wereldkampioenschappen BMX hebben een aantal praktische consequenties. Na een aanloop van 6 wedstrijddagen heeft het hoogtepunt plaats op zaterdag 25 juli in de vooravond. Het accreditatiecentrum waar alle deelnemers en betrokkenen zich moeten aanmelden is ondergebracht in zaal De Vierseleer. Inwoners van Heusden-Zolder mogen gratis binnen op zondag 19, maandag 20 en vrijdag 24 juli tijdens de tijdsproeven, de andere dagen (…) Lees het hele bericht

sfz-ontving-vorig-jaar-12-000-patienten

SFZ ontving vorig jaar 12.000 patiënten

Ook in 2014 groeide het aantal activiteiten in het Sint-Franciskusziekenhuis, zowel in de klassieke hospitalisatie als op de spoeddienst en in het operatiekwartier. In het dagziekenhuis bleven de activiteiten nagenoeg gelijk. Dat blijkt uit het jaarverslag. Vorig jaar nam het SFZ 12.043 patiënten op, een groei met 7,2 % op jaarbasis. Zowat alle afdelingen droegen hun steentje bij maar vooral op geriatrie, PAAZ (psychiatrie) (…) Lees het hele bericht

jelle-geens-17de-op-ek-kwarttriatlon

Jelle Geens 17de op EK kwarttriatlon

Op het Europees kampioenschap kwarttriatlon in het Zwitserse Genève is Jelle Geens 17de geworden. De 22-jarige atleet uit Heusden-Zolder zette een tijd neer van 1u 56 minuten en 16 seconden over de 1,5 km zwemmen, 40,8 km fietsen en 10 km lopen. Hij was daarmee de eerste Belg. Europees kampioen werd de Fransman David Hauss (1u52:55), voor de Zwitser Sven Riederer en de Noor Kristian Blummenfelt.

race-stopgezet-na-zware-val

Race stopgezet na zware val

De toestand van de Nederlandse motorrijder Ron Looyenstein is nog onduidelijk. De man is zwaar gevallen tijdens de Battle of the Lowlands op Circuit Zolder. Dat gebeurde al in het begin van de race die meteen werd stopgezet. Eerder op de dag won de Belg Bastien Mackels (foto) de Superbikerace, Yan Ancia uit Koersel werd vijfde, in de eerste race van het weekend was de zege naar de Nederlander Koen Zeelen gegaan.

halveld-hield-zijn-8ste-straatbarbecue

Halveld hield zijn 8ste straatbarbecue

In de wijk Halveld hielden ze al voor de 8ste keer hun straatbarbecue. 66 buren kwamen naar het ‘feestterrein’ afgezakt voor het lekkere eten en de gezelligheid. En dat het gezellig was, blijkt uit het feit dat de initiatiefnemers samen met een handvol andere buren bleven plakken tot in de late uurtjes. (foto André Lavric)

vandaag-gezien-12-juli-2015

Vandaag gezien

Niet alleen op natuurlijke vijvers komen waterlelies voor, op het aangelegde visvijvertje van Pliet Put in Zolder staan de lelies momenteel volop in bloei. (foto Marcel Gybels)

nieuwe-steun-gaat-meteen-naar-nepal

Nieuwe steun gaat meteen naar Nepal

De aardbeving in Nepal en onze berichtgeving over het ziekenhuis in Maniapokharin heeft hier heel wat losgemaakt en er komen nog geregeld steunbetuigingen, zoals gisteren nog in Eversel de papierslag en de omkaderende acties van scouts met steun van KWB die een aardige cent hebben opgeleverd. Over iets meer dan een week vertrekt Luc Reynders opnieuw voor 14 dagen naar Nepal. Deze keer krijgt hij het gezelschap van zoon Jan-Mathijs, diens vriendin Natalie en (…) Lees het hele bericht

brandweer-hele-dag-aan-het-werk-bij-bosbrand

Brandweer hele dag aan het werk bij bosbrand

Een lange werkdag vandaag voor de brandweer met een brand die vanochtend vroeg werd opgemerkt op de grens van het natuurgebied en het militair domein in Koersel. De 112-centrale kreeg rond kwart over vijf een oproep voor een brand die door een wandelaar vanop de mijnterril was opgemerkt. Eerst werd die gesitueerd in de buurt van de Lindeman, maar daar bleek het niet te zijn. Daarop startte een zoektocht door een onoverzichtelijk en moeilijk toegankelijk gebied. Uiteindelijk werd het vuur in het bos (…) Lees het hele bericht

een-3d-kijk-op-de-bmx-track

Een 3D-kijk op de BMX-track

Het is aftellen geblazen naar de wereldkampioenschappen BMX die de week na de volgende plaatsvinden. De komende dagen zullen al heel wat teams in de buurt neerstrijken om zich optimaal te kunnen voorbereiden. Om in de sfeer te komen kun je hier alvast met een 3D-animatie kennismaken met de track.

dodelijke-mierenliefde

Dodelijke mierenliefde

De voorbije dagen kon je op veel plaatsen vliegende mieren zien uitzwermen, dat gebeurt meestal in een combinatie van warm én vochtig weer. De jonge koninginnen zoeken dan een (kleiner) mannetje, het paren gebeurt in de lucht. Maar meteen nadien sterft het mannetje (gelukkig is dat niet bij alle levende wezens zo!) en zoekt de koningin een plaats voor een eigen nest. Soms lijken ze allebei te sterven, zoals op de foto waar ze nog aan elkaar hangen na het fatale liefdesspel. (foto Gust Put)

wensboeken-maken-voor-jarig-jommeke

Wensboeken maken voor jarig Jommeke

We hadden het al eerder over de viering van 60 jaar Jommeke en de actie rond de kinderwensen. Nu dinsdag van 13 tot 16 uur organiseert de bibliotheek een workshop ‘Mijn wensboek voor Jommeke’ en dat voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Het is de bedoeling om een oud boek om te toveren tot een persoonlijk wensboek, met verborgen plekken, sleutels, geheimtaal … en de wensen van de kinderen zelf natuurlijk. Naast Jommeke helpen nog andere personages en bekende en minder bekende verhalen de makers op weg. Trouwens, de wensboeken doen automatisch mee aan de wedstrijd ‘Jommeke wordt 60 en vervult 6 kinderwensen’.

dieven-van-treinbiels-betrapt

Dieven van treinbiels betrapt

In de Beringerheide hebben voorbijgangers afgelopen nacht enkele mannen betrapt die treinbiels aan het stelen waren. De mannen – volgens de getuige van buitenlandse origine – laadden de dwarsliggers in een witte bestelwagen, maar de nummerplaat kon niet genoteerd worden.

met-600-aan-tafel-voor-de-iftar

Met 600 aan tafel voor de Iftar

Aan de Selimiye-moskee schoven vanavond bijna 600 mensen aan voor de traditionele Iftar-maaltijd, door het mooie weer kon die buiten plaatsvinden wat het geheel nog iets extra’s gaf. De moskeeverantwoordelijken maken er een punt van om ook zoveel mogelijk ‘autochtonen’ uit te nodigen om op die manier de dialoog te versterken en de gemeenschappen dichter bij elkaar te brengen. Ook de gasten van De Bark waren met een 30-tal aanwezig. In de toespraken waren samenzijn, delen en dialoog (…) Lees het hele bericht

de-beste-motorrijders-van-belgie-en-nederland

De beste motorrijders van België en Nederland

Ook morgen kun je op Circuit Zolder nog gaan kijken naar de Battle of the Lowlands. Dat is een motorenrace de dit seizoen ook meetelt voor de BeNeCup. Dat is een Belgisch-Nederlands kampioenschap waarvan ondertussen dit seizoen al 5 van de 10 races achter de rug zijn. Alleen de 5 beste Belgen en de 5 beste Nederlanders komen aan de start. De formule is bovendien heel apart want bij elke passage over de meet moet de laatste rijder zijn motor aan de kant zetten, tot ze nog met zijn twee zijn en keihard strijden voor de zege. In het nevenprogramma van deze afvallingsrace zijn er races voor het Belgisch en Nederlands kampioenschap Super-bike en Supersport.

morgen-rommelmarkt-bij-olv-gilde-1

Morgen rommelmarkt bij OLV-gilde

Op zoek naar snuisterijen, speelgoed of misschien wel een antieken kunstwerk? Dan moet je morgen zeker naar de 8ste rommelmarkt van de Onze-Lieve-Vrouwschuttersgilde in de Schaapsweg. Daar zullen weer vele meters standen uitgestald staan. De toegang bedraagt € 1,5 (1 consumptie inbegrepen) maar de inwoners van de Heusdense Voort mogen er gratis in.

papierslag-eversel-in-het-teken-van-nepal

Papierslag Eversel in het teken van Nepal

De papierslag door de scouts van Eversel staat vandaag helemaal in teken van Nepal, het land dat nog zwaar lijdt onder de aardbevingen. De scouts hebben ook een zomerbar geopend met allerlei drankjes en lekkere hapjes. De volledige opbrengst gaat naar het Himalayan Care Hands-ziekenhuis in Maniapokharin, Nepal, een project dat mee gedragen wordt door onze dorpsgenoten Luc Reynders en Christine Lemmens. De bar blijft nog open tot 17 uur dus … (foto's Rita Vanhove)

het-weer-toenemende-wolken

Het weer: toenemende wolken

Een storing schuift net ten noorden van onze streken van west naar oost en zorgt voor toenemende wolken in onze regio. Wat neerslag is hierbij niet uitgesloten. Na het weekend is het rustig weer met temperaturen die rond normale waarden schommelen. Op het einde van de week wordt het tijdelijk terug warmer. Eerst krijgen we echter een zomerdag !
Vandaag wordt het erg warm bij maxima rond 29 graden en mogelijk wordt de tropische grens van 30 graden bereikt. De zon domineert, al zijn er ook enkele hoge (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-11-juli-2015

Vandaag gezien

Wellicht een urntjesspinnendoder die een krabspinnetje opeet. Overigens moet je die  zeker niet doodslaan, 't is de natuurlijke vijand van de processierups. (foto Jan Leijkens)

de-kijk-van-richie-151

De kijk van Richie

't Zijn stekelige tijden.

zullen-we-eens-een-ballonnetje-oplaten

Zullen we eens een ballonnetje oplaten?

In het Heusdense luchtruim was vanavond duidelijk te merken dat het ideaal weer is voor luchtballonnen. (foto's Marcel Gybels)

nieuwe-stroomproblemen-in-boekt

Nieuwe stroomproblemen in Boekt

Rond half 5 is er opnieuw een korte stroomonderbreking geweest in een deel van Zolder. Deze keer was het snel hersteld. Maar de verkeerslichten in Boekt liggen wel uit. De politie regelt het verkeer maar er ontstond al snel een file tot aan Suska-Berg.

reuzencultuur-wordt-erfgoed

Reuzencultuur wordt erfgoed

Minister Sven Gatz heeft de reuzencultuur in Vlaanderen toegevoegd aan de lijst van het Vlaams immatrieel erfgoed. Meer dan 70 reuzengilden, ook uit Limburg én Heusden-Zolder, hebben de aanvraag ondersteund. Het dossier werd ingediend door de landelijke vereniging Reuzen in Vlaanderen vzw. Wist je overigens dat de geschiedenis van de oudste Limburgse reus - Rudolf Hectela uit Hechtel - teruggaat tot 1160. Sinds de 13de eeuw worden ook elders in Vlaanderen reuzen vermeld en vanaf (…) Lees het hele bericht

weer-stroompanne-in-de-bieststraat

Weer stroompanne in de Bieststraat

Over de middag heeft zich opnieuw een stroompanne voorgedaan in de Bieststraat. Door een nog onbekende oorzaak zat plots een hele buurt zonder stroom. Een frituuruitbaatster heeft haar zaak zelfs moeten sluiten omdat na een uur de onderbreking nog niet was opgelost. Het is lang niet de eerste keer de afgelopen jaren dat in stroompanne in dezelfde buurt ontstaat. UPDATE Het bleek te gaan om een storing in een middenspanningsleiding. Normaal is dat vrij snel opgelost maar door bijkomende technische problemen, hadden de technici van Infrax tot ongeveer kwart voor 3 nodig om het euvel te verhelpen.

vandaag-gezien-10-juli-2015

Vandaag gezien

Zeker in deze periode van het jaar worden we al eens lastig gevallen door vliegen. En wat doen we dan? Juist, met de vliegenmepper erop. Maar in een macro-opname lijken het echt wel bijzonder wezens. (foto Andres Romero)

vakantiegroeten-uit-pyla-sur-mer

Vakantiegroeten uit Pyla Sur Mer

Greta Mullens ging met vakantie in Frankrijk, in de omgeving van Arcachon. Daar nam ze deze foto in Pyla Sur Mer aan de voet van de Pyladuin, met een panoramisch zicht op de oceaan, het bassin d'Arcachon en de zandbank Banc d'Arguin.

twee-zwaargewonden-bij-botsing-in-boekt

Twee zwaargewonden bij botsing in Boekt

In de Onze-Lieve-Vrouwstraat zijn vanmorgen twee zwaargewonden gevallen bij een ernstig verkeersongeluk. Kort voor zeven uur botste een motorrijder ter hoogte van de Oude Schans tegen een auto, de klap was zeer hevig. De motorrijder kwam even verder op het wegdek terecht. Zijn toestand is ernstig, hij kreeg van de MUG ter plaatse de eerste zorgen. In de auto zaten een Italiaanse man en vrouw, die naar hier gekomen waren voor een trouwfeest. De bestuurder kwam er met de schrik van af, maar de vrouw moest door de brandweer bevrijd worden. Ook zij is zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd. De auto en de motor zijn goed voor de schroothoop. Door het ongeval bleef de Onze-Lieve-Vrouwstraat een tijd afgesloten. UPDATE De toestand van de motorrijder was kritiek. Daarom heeft het parket een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd. Het gevolg was dat de OLV-Vrouwstraat afgesloten bleef tot kort voor 11 uur.

circuitrondleidingen-blijven-boeien-1

Circuitrondleidingen blijven boeien

Ook vandaag mochten de gidsen van de vzw Toerisme Heusden-Zolder weer een aardig groepje belangstellenden verwelkomen voor een rondleiding op Circuit Zolder en een blik achter de scherm. Vorige week waren het meer jongerengroepen, vandaag eerder een gezinspubliek. Ook volgende week donderdag om 14 uur vertrekt weer een geleid bezoek aan het New Paddock Eetcafé, alleen over twee weken wordt een keertje overgeslagen omwille van de drukte van het WK dat dan op volle toeren draait. (foto’s Yves Maex)

massale-belangstelling-voor-last-post

Massale belangstelling voor Last Post

Het evenement rond de 30.000ste Last Post vanavond kende een onverhoopt succes, vele honderden inwoners zakten naar de brandweerkazerne af. Gelukkig was het weer goed want lang niet iedereen raakte binnen. Op de binnenkoer was er een static show van brandweerwagens en militaire voertuigen van de petereenheid CBOS Noord, die militairen zouden later ook het eresaluut brengen tijdens de Last Post. De Koninklijke Harmonie De Heidegalm zorgde voor de muzikale omlijsting en maakte er een erg (…) Lees het hele bericht

metaaldieven-slaan-op-de-vlucht

Metaaldieven slaan op de vlucht

In de Ubbelstraat is gisteren een poging tot inbraak gebeurd. Dat is niet gelukt. Bij een bedrijf in de Dellestraat zijn metaaldieven vanmiddag op heterdaad betrapt. Ze sloegen op de vlucht en ramden daarbij een slagboom die beschadigd werd.

de-mijlpaal-verhuist-weer-naar-knokke

De Mijlpaal verhuist weer naar Knokke

Kunstgalerij De Mijlpaal heeft er de voorbije zomers een traditie van gemaakt om te verhuizen naar de Zeedijk van Knokke en dat is ook dit jaar het geval. Van 16 juli tot met 16 september zitten Lut Maris en co een pand aan de Zeedijk 816. '#Out of Office' wordt weer een nieuw concept. Rond de fictieve bewoners van een kantoor wordt een web gesponnen van intriges, verwondering en van verlangens naar vakantie (…) Lees het hele bericht

slechts-1-overtreding-tijdens-markt

Slechts 1 overtreding tijdens markt

Tijdens een kalme multiculturele markt heeft de politie maar één verkeersovertreding vastgesteld. Wel hebben de wegenwerken en het gebruik van werflichten in de omgeving voor wat files gezorgd. In het eerste half jaar begingen marktbezoekers 54 verkeersinbreuken zoals parkeren op een parkeerplaats voor personen met een beperking zonder speciale kaart (15), negeren van een parkeerverbodsbord (13), niet dragen van de gordel (10) of gebruik van het kinderzitje (2), parkeren op een fietspad (7), hinderlijk parkeren (2), negeren van een toegangsverbod (3) en gsm'en aan het stuur (2). 9 waarschuwingen zijn opgesteld wegens defecte verlichting. De verschuiving van de markt door de wegenwerken zal de komende maanden het aantal parkeerplaatsen verminderen.

vandaag-gezien-9-juli-2015

Vandaag gezien

Ook sprinkhanen houden van bloemen. (foto Jan Leijskens)

moslims-nodigen-uit-voor-de-iftar

Moslims nodigen uit voor de iftar

Zoals bekend nodigen moslimgezinnen tijdens de Ramadan niet alleen hun eigen familie, vrienden of buren uit voor de iftar, maar worden ook families of gasten van andere geloofsovertuigingen ontvangen om zo elkaar beter te leren kennen. En het is de bedoeling dat er later een uitnodiging in omgekeerde richting komt. Ook de bestuursleden van de Sultan Ahmed Moskee nemen deel aan dat initiatief en mochten al Vlaamse gasten verwelkomen. Zo ontving voorzitter Mehmet Ustun Ward Ceyssens en zijn echtgenote, de familie Smolders-Van Deurzen was te gast bij Omer Korkmaz en Salih Sezer kreeg Adelheid Carrein op bezoek.

bib-is-dicht-op-zaterdag

Bib is dicht op zaterdag

Op 11 juli is het de Vlaamse Feestdag en de overheidsdiensten houden dan traditiegetrouw de deuren gesloten. Dit jaar valt het feest op een zaterdag, dus moeten alleen de bezoekers van de bibliotheek er rekening mee houden dat ze niet aan hun leesvoer zullen geraken. Een dagje eerder langskomen voor de Vlaamse klassiekers dus.

vakantiegroeten-uit-brugge

Vakantiegroeten uit Brugge

Je hoeft niet ver van de deur te gaan om om een echt vakantiegevoel op te doen of mooie zaken te kunnen bekijken. Dat onthoudt Frans Mentens aan zijn bezoek aan Brugge.

sleutels-en-papieren-uit-auto-gestolen

Sleutels en papieren uit auto gestolen

In de Alice Nahonlaan is vannacht ingebroken in een geparkeerde auto. De eigenaar ontdekte de feiten vanmorgen vroeg. De inbrekers hadden de autopapieren en huissleutels buitgemaakt.

auto-en-vrachtwagen-botsen-op-snelweg

Auto en vrachtwagen botsen op snelweg

Rond 4 uur vanochtend zijn op de E 314 in Heusden-Zolder een auto en een vrachtwagen gebotst. Daarbij raakte één bestuurder gewond. Het ongeval gebeurde in de richting van Lummen. De auto kwam dwars over de rechterrijstrook tot stilstand. Door het vroege uur was er niet zoveel verkeer waardoor de hinder beperkt bleef tot na het takelen.

weer-waterlek-in-zolder-1

Weer waterlek in Zolder

In Zolder blijven er maar problemen opduiken met de waterleiding. Rond middernacht zagen voorbijgangers in de Ringlaan het water opborrelen en op de straat terechtkomen. De Watergroep werd verwittigd om het lek te komen dichten.

belgen-verwachten-veel-van-wk-bmx

Belgen verwachten veel van WK BMX

Eén van de Belgen waarop we zeker mogen rekenen tijdens het wereldkampioenschap BMX op Circuit Zolder is Elke Van Hoof uit Dessel. Niet alleen werd ze pas nog maar eens Belgisch kampioene - voor de 13de keer - ze is ook de enige in ons land met een profstatuut en schitterde ook al eerder op het EK BMX en op de tijdrit recent nog in Baku. Haar ambitie voor het WK ligt hoog: een podiumplaats in het tijdrijden en een finaleplaats in de (…) Lees het hele bericht

terug-naar-code-geel-in-natuurgebieden

Terug naar code geel in natuurgebieden

Door de regen en de koelere temperaturen geldt in de bossen en natuurgebieden niet langer code oranje maar code geel. Dat heeft het Agentschap Natuur en Bos woensdagmiddag beslist. De brandtorens zijn daardoor niet langer bemand en mogelijk worden er ook weer toelatingen gegeven voor kampvuren. Toch kan de komende dagen opnieuw naar een hogere alarmfase gegaan worden want het zomerweer lijkt nog niet voorbij en dus is ook het brandgevaar nog niet helemaal geweken.

een-derde-meer-oproepen-voor-dierenverwaarlozing

Eén derde meer oproepen voor dierenverwaarlozing

De start van de vakantie en de hitte leiden tot extra veel meldingen van dierenverwaarlozing en achtergelaten huisdieren. Mensen dumpen voor ze met vakantie vertrekken hun honden of katten ergens, of ze brengen ze naar het asiel waar het momenteel overvol is. Ook in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder - waar ze geen katten of honden opvangen - is het erg druk. Daar worden de jongste dagen één derde meer gevallen van dierenverwaarlozing gemeld. Het gaat dan om paarden die zonder drinken of fris eten zitten, maar ook schapen of geiten zonder beschutting bijvoorbeeld. Het centrum krijgt zo 10 tot 15 oproepen per dag.

niet-voor-arachnofobielijders

Niet voor arachnofobielijders ...

Wie lijdt aan arachnofobie, kijkt best niet te lang naar deze foto, maar Andres Romero brengt op die manier wel een spin eens van dichtbij in beeld. We vinden trouwens dat ze nog best vriendelijk kijkt.

container-onbereikbaar-door-afval

Container onbereikbaar door afval

Wie in de Molenstraat kleren of schoenen wil gaan deponeren in de inzamelcontainer, is eraan voor de moeite. De container is zelfs niet meer bereikbaar door de grote hoeveelheid afval die er is achtergelaten.

het-weer-gevoelig-kouder

Het weer: gevoelig kouder

Onder impuls van een depressie met kern over de Scandinavische landen wordt in een noordelijke hoogtestroming koudere en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen schuift een mobiele hogeluchtdrukgebied over onze regio met tijdelijk zonnig en warm weer.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken, waaruit later wat lichte regen of enkele buien vallen. Na de middag wisselen opklaringen af met wolkenvelden en lokaal vallen er buien. Het is gevoelig kouder (…) Lees het hele bericht

vandalisme-in-rode-kruisstraat

Vandalisme in Rode Kruisstraat

De Rode Kruisstraat blijft een vandalismegevoelige omgeving. Gisteravond hebben vandalen daar opnieuw beschadigingen aangebracht.

asielzoekers-geven-het-voorbeeld

Asielzoekers geven het voorbeeld

We worden de jongste dagen overspoeld met foto's en berichten over sluikstorten in heel Heusden-Zolder. Maar het kan ook anders, de bewoners van Rode Kruisopvangcentrum De Bark hielden een spontane opruimactie in de buurt. Ze haalden heel wat zwerfvuil op.

een-vakantie-naar-de-maan

Een vakantie naar de maan?

Iedereen wil altijd maar met het vliegtuig naar de zon, maar deze lijkt wel zijn aanloop naar de maan te nemen. Hoe dan ook, misschien levert het de passagiers wel een mooie inzending op voor onze vakantiefotowedstrijd. (foto Marcel Gybels)

grasbrand-in-de-schootstraat

Grasbrand in de Schootstraat

Enkele regenbuien van de voorbije dagen hebben de droogte nog niet verholpen. In de late middag is de brandweer nog uitgerukt voor een grasbrand in de Schootstraat, langs de spoorweg tegen het fietsroutenetwerk. Het vuur was snel onder controle.

zijn-wij-nu-allemaal-vuillapkes

Zijn wij nu allemaal vuillapkes?

Gelukkig zijn we niet allemaal zo, maar het begint toch wel een ellendige gewoonte te worden om glas- en kledingcontainers te gebruiken als stortplaatsen voor spullen die je even goed in het recyclagepark kwijt kunt. Deze vaas staat aan de glasbollen in Eversel, ze hadden er tenminste een bloemetje kunnen inzetten. Vorige week stonden op dezelfde plaats drie zakken met groenafval. Ook die kunnen gewoon naar het containerpark gebracht. Binnenkort komt de discrete camera om sluikstorters te betrappen in dienst. (foto Gust Ischen)

vandaag-gezien-7-juli-2015

Vandaag gezien

Een macro-opname van een kattenstaartbloempje. (foto Jan Leijskens)

voetbalcompetitie-opent-met-derby

Voetbalcompetitie opent met derby

Wanneer op 30 augustus de nieuwe provinciale voetbalcompetitie begint, dan staan in vierde provinciale A meteen 2 ploegen uit Heusden-Zolder tegenover elkaar: SK Heusden 06 ontvangt dan Statie Zolder. KVV krijgt Ellikom op bezoek. In derde A mag nieuwkomer Anadol die dag op verplaatsing naar Grote-Brogel en Bolderberg speelt bij Ham United.

inwoners-gratis-naar-topsportmanifestaties

Inwoners gratis naar topsportmanifestaties

In Heusden-Zolder vinden nogal wat belangrijke sportevenementen plaats. Voor buurtbewoners kunnen die al eens overlast betekenen, maar de inwoners kunnen daar ook hun voordeel bij doen, zoals gratis toegang. Dat is het geval tijdens de Nacht van de Atletiek op 18 juli in De Veen. Maar ook tijdens de wereldkampioenschappen BMX op de BMX-track van Circuit Zolder kunnen inwoners van Heusden-Zolder sommige dagen gratis binnen: zondag 19, maandag 20 en vrijdag 24 juli. En ook tijdens de 24 uren van Zolder op 29 en 30 augustus krijgen inwoners gratis toegang. Je moet natuurlijk je identiteitskaart meebrengen.

postkantoor-wordt-meer-toegankelijk-gemaakt

Postkantoor wordt meer toegankelijk gemaakt

Na klachten van GATAB over de toegankelijkheid van het nieuwe postkantoor in Heusden-Centrum, zullen verschillende aanpassingen uitgevoerd worden in en rond het kantoor.  Kris Van Gestel, verantwoordelijke van het vastgoed van de post, kwam ter plaatse de situatie bekijken en hij had een overleg met de eigenaar van het gebouw. Achteraf werd dan beslist de bankautomaat meer toegankelijk te maken door het linker zijscherm te verwijderen en een afstandslijn te kleven op de (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-6-juli-2015

Vandaag gezien

Deze sprinkhaan lijkt even te relaxen. Hoe zou je zelf zijn in deze zomerse omstandigheden? (foto Marcel Gybels)

nu-ook-al-vakantiesluikstort

Nu ook al vakantiesluikstort

Het lijkt misschien een inzending voor onze vakantiefotowedstrijd, ware het niet dat één of andere onverlaat deze afgedankte reiskoffer als sluikstort heeft achtergelaten bij de inzamelcontainers in de Kortstraat.

de-loopgracht-is-weer-opgebouwd

De loopgracht is weer opgebouwd

In de brandweerkazerne worden de laatste voorbereidingen getroffen voor het evenement rond de 30.000ste Last Post nu donderdag. De Geschied- en Heemkundige Kring heeft nog eens de loopgracht gereconstrueerd, dat is meteen de laatste kans om nog eens te zien hoe de frontsoldaten hun tijd in de loopgraven moesten doorbrengen. (foto’s) Donderdag vanaf 18u30 is iedereen welkom in de brandweerkazerne voor een static show van leger- en brandweervoertuigen, enkele toespraken, en om 19u50 kan de ceremonie rond de 30.000ste Last Post live op groot scherm gevolgd worden. Daarna wordt afgerond met een receptie. De Heidegalm zorgt voor de muzikale inkleding.

bieststraat-en-11-novemberstraat-zijn-racebanen

Bieststraat en 11-Novemberstraat zijn racebanen

Na een aantal klachten van buurtbewoners stelde de politie de snelheidscamera op in de Bieststraat en 11-novemberstraat. 91 van de 192 gecontroleerde bestuurders hielden zich niet aan de 50 km/u-beperking in Bieststraat. In 11-Novemberstraat lag het overtredingspercentage nog hoger: 37 op 45 reden te snel. Voorts werd nog geflitst in de Beringersteenweg (32 op 211), G. Gezellelaan (12 op 270) en St.-Jobstraat (8 op 73). In Mommestraat reed niemand van de 20 gecontroleerde bestuurders te snel.

geen-best-weekend-in-moskou

Geen best weekend in Moskou

Laurens Vanthoor en zijn teamgenoot Robin Frijns hebben geen topweekend achter de rug in de Blancpain Sprint Series in Moskou. Na een incident met een andere rijder ging Vanthoor in de kwalificatierace van de baan, waarbij hij een lekke band opliep. Einde verhaal en daardoor moest hij op de laatste plaats starten in de kampioenschapsrace. Maar een snelle start van Frijns en een bliksemsnelle pitstop brachten Vanthoor in vierde positie. Hij ging voluit en kreeg de twee rijders – (…) Lees het hele bericht

bloed-geven-tijdens-de-vakantie

Bloed geven tijdens de vakantie

Het is niet evident om de bloedvoorraden op peil te houden in de vakantie, omdat veel donors op reis zijn. Daarom is het des te belangrijker om langs te gaan op één van de bloedinzamelingen van het Rode Kruis. Deze maand zijn er drie in Heusden-Zolder: donderdag 16 juli Witte Zaal Bolderberg, maandag 27 juli Ons Huis Berkenbos en dinsdag 28 juli Sint-Baaf Eversel. De bedjes staan er telkens klaar van 18 uur tot 20u30.

ook-dit-jaar-weer-fuchsiashow-op-terlaemen

Ook dit jaar weer fuchsiashow op Terlaemen

Al sinds 1989 organiseren de Fuchsiavrienden hun jaarlijkse fuchsia- en kuipplantenshow en dit jaar vormt daar geen uitzondering op. Ook nu weer is het kasteelpark van Terlaemen het decor voor een zee van bloemen, ornamenten en installaties. Het publiek is welkom van 18 tot en met 26 juli, alle dagen van 14 tot 22 uur. De toegangsprijs bedraagt € 3, (groepen vanaf 10 personen € 2), personen met een beperking en een begeleider gratis. Er is gratis parking aan de overkant van de straat, aan de binnenkant van het terrein is er een fietsenparking en een parking voor mensen met een handicap. Onder de bomen stellen de Fuchsiavrienden een tuinterras op.

koolmijnlaan-staat-vandaag-af-en-toe-droog

Koolmijnlaan staat vandaag af en toe droog

In de Koolmijnlaan zijn allerlei werken aan de gang aan de nutsvoorzieningen. Zo wordt vandaag gewerkt aan de waterleiding. Daardoor kan het zijn dat er een tijdlang geen drinkwater uit de leidingen komt, of dat het onregelmatig verloopt en dat tussen half 9 vanochtend en 16 uur. Al maar goed dat het vandaag iets minder heet is.

saint-hubert-een-groene-partnerstad

Saint-Hubert, een groene partnerstad

Zoals eerder gemeld, verblijft een delegatie van het verbroederingscomité dit weekend in partnerstad Saint-Hubert. Voorzitter Roger Borgions ging er van de grond, letterlijk dan toch, op het plaatselijke vliegveld en kon zo de groene rijkdom van de gemeente vastleggen, zowel de uitgebreide bossen als de weilanden en velden.

een-dagje-van-opvallende-insecten

Een dagje van opvallende insecten

De tropische temperaturen doen allerlei opvallende insecten tevoorschijn komen. Deze poseerde voor de lens van Andres Romero.

met-186-op-barbecue-van-eversel

Met 186 op barbecue van Eversel

De zesde burenbarbecue van Ubbersel was een schot in de roos. Wat wil je met maar liefst 186 deelnemers. Ze hebben er daar naar verluidt een erg gezellige boel van gemaakt. (foto’s Marita Swinnen)

nummerplaat-motor-gestolen

Nummerplaat motor gestolen

Afgelopen nacht is in Heusden-Zolder opnieuw een nummerplaat gestolen. Deze keer was een motorfiets het mikpunt van de dieven.

6de-buurtfeest-in-de-exelgaarden

6de buurtfeest in de Exelgaarden

In zomerse omstandigheden vierden de buurtbewoners van de Exelgaarden hun zesde buurtfeest. En dit jaar werd ook weer opnieuw voor een barbecue gekozen. (foto's Lowie Gielis)

een-bevolkingsgroei-van-2-vorig-jaar

Een bevolkingsgroei van 2 % vorig jaar

Volgens de officiële nationale statistieken telde Heusden-Zolder op 1 januari dit jaar 32.774 inwoners, dat zijn er liefst 642 meer in een jaar tijd. Dat is een groei met net geen 2 %. Daarmee zitten we bij de sterkere groeiers want zowel op nationaal als Limburgs niveau bedraagt de gemiddelde bevolkingsgroei 0,5 %. De vrouwen zijn lichtjes in de meerderheid met 16.527 tegenover 16.247 mannen. We blijven – zoals dat al jaren het geval is – op het vlak van bevolking de 7de grootste gemeente van Limburg.

vandaag-gezien-5-juli-2015

Vandaag gezien

Dit exemplaar zou er eentje zijn uit de familie van empididae of dansvliegen, die zelf op zoek zijn naar andere insecten als voedsel. (foto Jan Leijskens)

vakantiegroeten-uit-aruba

Vakantiegroeten uit Aruba

Niet zomaar een vakantiefoto van Steven Jans en Marlies Gerits. Zij trokken naar Aruba om er te trouwen. Deze foto namen ze ’s avond bij het diner op het strand. Van romantiek gesproken.

verbroederingscomite-bezoekt-saint-hubert

Verbroederingscomité bezoekt Saint-Hubert

Leden van het Verbroedingscomité Heusden-Zolder zijn momenteel te gast in partnerstad Saint-Hubert voor het ‘Weekend de la Rose’, dat is één van de drukte toeristische weekends van het jaar. Alles staat er in het teken van de roos met een markt, bloemenkunst, tentoonstelling, muziek, enz. Het comité bezocht ook het domaine Fourneau Saint-Michel. Op de foto rechtsonder schepen Marleen Hoydonckx samen met Waals minister van landbouw en natuur René Collin. (foto's Roger Borgions)

toch-geen-hitterecord-vandaag

Toch geen hitterecord vandaag

Met een maximale temperatuur van 36,2 graden vandaag in Kleine-Brogel hebben we een hete dag achter de rug, maar er is geen record gevestigd. Volgende nacht zal het zeker opnieuw puffen worden, tenzij we één van de aanstomende onweders over ons heen krijgen, dan zal het in tegenstelling met vorige nacht, toch nog iets onder de 20 graden kunnen worden. Maar da’s dus afwachten, maar dat we nu officieel in een hittegolf zitten, daar zijn alle weerkundigen het over eens.

vakantiegroeten-uit-zeeland

Vakantiegroeten uit Zeeland

De koelte lijkt ons zo toe te waaien van over het water in Zeeland waar Anny Nys met vakantie was.

en-de-boeren-zij-hooiden-voort

En de boeren ... zij hooiden voort

Snikheet of niet ... als er moet gehooid worden, is het alle hens aan dek, zoals hier in Zolder. (foto Tony Lespoix)

de-kijk-van-richie-150

De kijk van Richie

Richie is bijna klaar met zijn hitteplan ...

veel-leuke-spullen-op-kasteelverkoop

Veel leuke spullen op kasteelverkoop

Vrijdagavond is de kasteelverkoop van Het Berenhuis van start gegaan in het Domherenhuis in de Dekenstraat. Ook deze keer etaleren de beren een breed assortiment van snuisterijen en vintagespullen. Maar het gaat echt wel om dingen die je in de keuken of aan tafel ook erg nuttig kunt gebruiken en die je daar voor een prikje op de kop kunt tikken. En je steunt er nog het goede doel mee. Ook vandaag en morgen loopt de kasteelverkoop nog van 13 tot 18 uur. (meer foto's van Jan Leijskens)

het-weer-hittegolf-tot-en-met-dinsdag

Het weer: hittegolf tot en met dinsdag

Een onweerachtige storing schuift traag naar onze streken en brengt een tikkeltje minder hete lucht over onze regio tijdens het weekend. De dagen nadien is er opnieuw veel zon. Vanaf woensdag wordt het gevoelig koeler, maar het blijft nog steeds zomers.
Morgen zou wel eens de warmste dag van deze hittegolf kunnen worden. De weerkaarten geven indicatie van maxima rond 38 of 39 graden. Er is echter wel een voorwaarde. Een onweerszone vanuit het westen mag niet te vroeg op de middag over onze streken (…) Lees het hele bericht

geen-vuur-maar-water-tijdens-vuur

Geen vuur maar water tijdens 'Vuur'

Terwijl vanavond ‘het nieuwstedelijk’ zijn voorstelling ‘Vuur’ in brandweeruniform opvoerde in ZLDR Luchtfabriek, kwam ook de echte brandweer het Schachtplein opgereden. Die was gealarmeerd door de brandsirene in het nabije Duurzaam Bouwen. Maar geen vuur, wel water lag aan de oorzaak want de sprinklerinstallatie was daar lek. Het duurde nog een tijd eer de technisch verantwoordelijke ter plaatse was en het euvel kon verholpen worden. Ondertussen bleef de sirene loeien … maar binnen speelde ‘het nieuwstedelijk’ onverstoord verder. Ook nog morgen en zondag maar alles is uitverkocht.

vandaag-gezien-3-juli-2015

Vandaag gezien

Dit merkwaardige gevleugelde exemplaar streek vandaag neer op het tuinvijvertje van Julien Maebe. Kan iemand het identificeren? redactie [!] heusden-zolder.eu. Volgens Pierre Rutten is het een vrouwtje van de grote keizerlibelle dat haar eitjes komt afzetten in het water.

tweede-inbraak-in-3-maanden

Tweede inbraak in 3 maanden

In een woning in de Michel Scheperslaan is voor de tweede keer in drie maanden een gelijkaardige inbraak gebeurd. Er werd een venster ingeslagen, binnen was alles overhoop gehaald en de dief of dieven gingen aan de haal met een geldsom.

opletten-voor-overstekend-wild

Opletten voor overstekend wild

In de Kanaalweg is het altijd uitkijken voor overstekende reeën, dat heeft gisteravond een automobiliste aan den lijve ondervonden. Er liep plots een ree voor haar wagen, daarop volgde een aanrijding. De vrouw raakte licht gewond, haar auto is beschadigd.

autobestuurder-onder-invloed-rijbewijs-kwijt

Autobestuurder onder invloed: rijbewijs kwijt

Een inwoner van Heusden-Zolder mag alvast de komende 2 weken zijn auto aan de kant laten staan. Vanochtend vroeg werd hij in het centrum van Diest aan de kant gezet voor een controle door de politie omdat zijn rijstijl te wensen overliet. Uit een speekseltest bleek dat hij onder invloed van drugs was. Zijn rijbewijs is meteen ingetrokken en later zal de 37-jarige man het aan de politierechter mogen uitleggen.

2-opgefokte-bromfietsen-in-beslag-genomen

2 opgefokte bromfietsen in beslag genomen

Na klachten van buurtbewoners voerde de politie snelheidscontroles uit. In de Guido Gezellelaan reden 7 op 702 bestuurders te snel. In de Schaapsweg reed 1 op 113 gecontroleerden sneller dan toegelaten. In het kader van rijden is blazen legde politie 52 ademtesten op tijdens de gewone diensturen. Eén persoon blies positief. Voorts werden 23 verkeersinbreuken vastgesteld wegens parkeren (9), gordel en kinderzitje (8), gebruik richtingaanwijzers (2), geen keuring, geen verzekering en geen rijbewijs. 2 opgefokte bromfietsers zijn in beslag genomen en getakeld.

de-stenen-zomeren-uit-de-grond

De stenen zomeren uit de grond

Ook in Heusden-Zolder zijn stilaan de sporen van de hitte te zien in het wegdek. Onder meer in de Koolmijnlaan, de Guido Gezellelaan en nabij de school in Eversel zijn stenen uit het wegdek naar omhoog gekomen en moeten reparaties gebeuren. Op de eerste twee plaatsen is het Agentschap Wegen en Verkeer daarvoor verantwoordelijk, in Eversel de gemeente. (foto's Julien Maebe)

meeste-scholen-doen-mee-aan-verkeersexamens

Meeste scholen doen mee aan verkeersexamens

Met het fietsers- en voetgangersexamen in het lager onderwijs bereikte de politie dit jaar heel wat scholen en leerlingen. 125 leerlingen van het 4de leerjaar legden het voetgangersexamen af. 294 scholieren van het 6de leerjaar kregen het fietsexamen voorgeschoteld. De overgrote meerderheid slaagde in de verkeersproeven. Ze kregen een voetgangers- of fietsbrevet, het bewijs van hun verkeersvaardigheden. De politie tracht met dit educatieve project àlle basisscholen te bereiken. Tot nu toe ontbreken De Luchtballon, De Schans en de Daltonschool, maar die laatste doet volgend schooljaar zeker mee.

belgische-toppers-centraal-op-atletieknacht

Belgische toppers centraal op Atletieknacht

De Nacht van de Atletiek zet op 18 juli in De Veen de Belgische topatleten in de kijker, ze worden geconfronteerd met een aantal stevige buitenlandse concurrenten. Zoals eerder gemeld komt de voltallige 4x400 meter ploeg naar hier. Jonathan Borlée kiest op de Nacht voor de 200 meter. Hij krijgt concurrentie van onder meer Pako Seribe uit Botswana, dit jaar al goed voor 20.17. Broers Kevin en Dylan Borlée en Julien Watrin lopen de 400 meter. Zij krijgen aan de startlijn de Brit Mattheuw Hudson-Smith naast zich, de zilveren medaille van het EK in Zürich. Meerkampster Nafi Thiam komt in het hoogspringen uit. Ze krijgt daar stevige concurrentie van Levern Spencer (finaliste op het vorige WK) en Vita Palamar, die al over 2m01 is gegaan.

auto-door-omheining-en-in-haag

Auto door omheining en in haag

Opnieuw een spectaculair ongeval in Heusden-Zolder. Vanmorgen verloor in de Sluisbamd een man de controle over het stuur. Zijn wagen kwam aan de andere kant van de weg terecht, maaide daar de lichtbak van de dierenartspraktijk weg, ging door de omheining om vervolgens in de haag tot stilstand te komen. De bestuurder kwam er met de schrik van af maar het ongeval veroorzaakte wel heel wat schade.

de-verenigde-vrienden-in-de-jungle

De Verenigde Vrienden in de jungle

Zoals ieder jaar zet de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden in Heusden de vakantie in met een vierdaags muziekkamp. Deze keer werd gekozen voor ‘Klanken uit het Oerwoud’ en op de eerste dag ging het er al meteen knotsgek aan toe tijdens hun muzikaal wildlife adventure. Er moet immers niet altijd muziek gespeeld worden, er staan ook spelletjes, quizzen, knutselen enzovoorts op het programma. Zondag om 15u30 is iedereen welkom in de jungle van de harmoniezaal want dan wordt afgesloten met een concert. (meer foto’s van Evelien Veltjen)

vakantiegroeten-uit-san-jose

Vakantiegroeten uit San José

Ben en Sigrit Engelen-Vanderhoydonck maakten een reis naar San José in de USA. Daar brachten ze ook een bezoek aan Yosemite National park: De Vernall Fall.

janneke-maan-in-volle-glorie

Janneke maan in volle glorie

Fotografen vinden dezer dagen heel wat inspiratie aan de hemel, bij zonsopgang en –ondergang is het een rode gloed, en in de tijd daartussen neemt de maan het over, op dit moment ook in zijn volle glorie. Dat blijkt ook uit deze foto’s van Andres Romero (boven) en Jan Leijskens (onder).

klaar-voor-kasteelverkoop-van-berenhuis

Klaar voor kasteelverkoop van Berenhuis

Na lange en hete dagen opbouwen zijn de vrijwilligers van Het Berenhuis bijna klaar om het publiek te ontvangen op hun kasteelverkoop. Straks tussen 16 en 22 uur kan iedereen terecht in het Domherenhuis (Dekenstraat) om te snuffelen tussen leuke vintagespullen. De opbrengst gaat naar het leven van de beren in Heusden-Zolder. En ook zaterdag en zondag van 13 tot 18 uur loopt de verkoop door. Met een fairtradedrankje of lekker biertje kun je bovendien in de schaduw van de kasteelbomen de dorst lessen en wat verkoeling zoeken.

vanavond-gezien-57

Vanavond gezien

Een gloeiende zonsondergang na een gloeiende dag. (foto Marcel Gybels)

seniorenkrant-zet-meylandt-centraal

Seniorenkrant zet Meylandt centraal

De zomereditie van de Seniorenkrant Heusden-Zolder is van de persen gerold. Elke senior (60-plusser) kan gratis een exemplaar bekomen door een mailtje te sturen naar elly.weltjens[!]heusden-zolder.be met vermelding van je naam en adres. Je kunt daarbij kiezen voor een papieren versie of voor een digitale versie per e-mail (e-mailadres meegeven). Er staat in deze editie onder meer een interessant (…) Lees het hele bericht

meteen-veel-belangstelling-voor-circuitbezoek

Meteen veel belangstelling voor circuitbezoek

Vandaag zijn de gidsen van de vzw Toerisme Heusden-Zolder van start gegaan met hun rondleidingen op Circuit Zolder. Andere jaren is de start eerder rustig en nu kwam daar nog de enorme hitte bovenop maar wat bleek … de opkomst was zeer groot, vooral van jongeren die wilden kennismaken met het circuit in al zijn aspecten. Daarmee hebben de rondleidingen wellicht hun best start ooit genomen. (foto's Bert Rodiers)

zolderrun-liep-550-euro-bij-elkaar

ZolderRun liep 550 euro bij elkaar

De ZolderRun is ondertussen ook al een evenement met een stevige traditie. Meer dan 200 lopers namen op 19 april deel aan de loop door de straten van Zolder-Centrum en het Domherenbos, de meesten kozen voor de 5 of 10 km. Vanavond konden Danny Tielens en Dirk Van Ouytsel een bedrag van 550 euro overmaken aan Jan Thiry van ’t Weyerke.

kiwanis-brengt-7000-euro-van-het-lentebuffet

Kiwanis brengt 7000 euro van het lentebuffet

Serviceclubs hebben de traditie om zich geregeld te engageren voor het goede doel. De leden van Kiwanis Zolder-Terlaemen scharen zich ondertussen al jaren achter ’t Weyerke, meer bepaald zetten ze de schouders mee onder het succesvolle lentebuffet. Vanavond overhandigden ze dan ook de opbrengst: 7000 euro.

gemeente-ondersteunde-straatkunstenfeest

Gemeente ondersteunde Straatkunstenfeest

Met zijn concept van BijZolder Straatkunstenfeest pakte 't Weyerke dit jaar niet alleen uit met een nieuw evenement op zich. Het was ook een cultureel gegeven en dus kon het rekenen op steun van de gemeente in de vorm van een subsidie. Burgemeester Mario Borremans bracht vanavond de symbolische cheque van 1500 euro.

fiets-weyerkesgordel-voor-ann-vandeneynden

Fiets Weyerkesgordel voor Ann Vandeneynden

De Weyerkesgordel, de fietstocht door de regio over afstanden van 35, 75 of 105 km, is net als de festiviteiten aan ’t Weyerke mee verhuisd van datum. Toch blijft ook die formule na al die jaren overeind. Organisator Jos Coels en zijn team mochten 529 fietsers verwelkomen. Al even traditiegetrouw wordt er een fiets uitgeloot onder de deelnemers, Ann Vandeneynden was de gelukkige.

q-party-en-straatkunstenfeesten-goed-voor-25-000

Q-Party en Straatkunstenfeesten goed voor € 25.000

Het was vanavond een feestelijk moment in ’t Weyerke. De prijzen werden uitgereikt van de festiviteiten in het Pinksterweekend. Zoals bekend werden de traditionele Weyerkesfeesten vervangen door de Q-Party op vrijdag en het BijZolder Straatkunstenfeest op zondag. Beide evenementen waren een schot in de roos met zowat 1500 aanwezigen op de fuif en ook een pak volk tijdens het straatkunstenfestival, het weer deed ook zijn duit in het zakje. Algemeen directeur Jan Thiry van ’t Weyerke (…) Lees het hele bericht

politie-telde-6288-verkeersovertredingen

Politie telde 6288 verkeersovertredingen

De politie heeft tijdens de Zonale VeiligheidsRaad de verkeersgegevens van 2014 voorgesteld. aan de bestuurlijke en gerechtelijke overheden. Op het vlak van infrastructuur werden onder meer voorstellen tot herinrichting van schoolomgevingen gedaan en adviezen gegeven. Er zijn heel wat activiteiten opgezet rond verkeerseducatie: fiets- & voetgangersexamen, verkeerseducatieve wandelingen, verkeersvormingsklassen, gemachtigde opzichters opgeleid, snelheidsdisplays aangekocht en persberichten (…) Lees het hele bericht

zuinig-met-water-ozonplan-verlengd

Zuinig met water, ozonplan verlengd

Hoewel er volgens De Watergroep nog niet meteen sprake is van waterschaarste in Limburg, roept de overkoepelende organisatie AquaFlanders op, om zuinig om te springen met leidingwater en regenwater. Op dit moment wordt op de meeste plaatsen 40 tot 50 % meer water verbruikt dan anders. AquaFlanders vraagt om de tuin niet te besproeien, auto's niet te wassen, geen zwembaden te vullen, en de douchetijd wat te beperken.
Nog door de aanhoudende hitte en de voorspellingen voor de komende dagen heeft de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu beslist om de waarschuwingsfase niveau 2 van het ozon- en hitteplan te verlengen tot zondag 5 juli.

dieven-slaan-toe-in-kuilberg

Dieven slaan toe in Kuilberg

In de Koolmijnlaan zijn gisteren even over 17 uur twee auto's gebotst. Daabij viel een gewonde. Vanmorgen hebben inwoners van de Kuilberg een inbraak in hun huis ontdekt. De dieven waren binnengedrongen via een zijvenster en namen onder meer een gsm en twee portefeuilles mee.

weer-minder-werklozen-in-juni

Weer minder werklozen in juni

Eind juni zaten in Heusden-Zolder 1042 mensen zonder werk, dat zijn er 1,6 % minder dan in mei dit jaar en 3,8 % minder dan in juni 2014. Vooral dat laatste cijfer is opvallend omdat in Limburg - door de Ford-sluiting - het aantal werklozen met 3,3 procent toenam, en in Vlaanderen met 0,8 %. Een trend waar Heusden-Zolder wel in meegaat, is de groei van het aantal oudere werklozen. Het aantal werkloze 50-plussers is in een jaar met bijna één vijfde toegenomen, maar in vergelijking met mei zijn het er dan weer 2,3 % minder

moslims-hielden-inzameling-voor-sint-vincentius

Moslims hielden inzameling voor Sint-Vincentius

Vrijwilligers van Sint-Vincentius kwamen vanmorgen met de bestelwagen langs aan de Spelotheek. Daar mochten ze een stevige hoeveelheid voeding, levensmiddelen en ook kleding ophalen. De goederen waren de afgelopen tijd ingezameld door de moslims, giften aan de armen is voor hen immers één van de belangrijke opdrachten tijdens de Ramadan. (foto's Julien Maebe)

code-oranje-is-nu-van-kracht

Code oranje is nu van kracht

Het Agentschap Natuur en Bos heeft donderdagvoormiddag beslist om voor de natuur- en bosgebieden van code geel naar code oranje over te schakelen. Door de hitte en droogte neemt het brandgevaar toe. Daarom zijn vanaf nu de brandtorens bemand - in Heusden-Zolder zijn er geen - en alle vergunningen voor kampvuren zijn ingetrokken. Het publiek wordt bovendien aangespoord tot extra voorzichtigheid in de natuur en bossen, en gevraagd om bij onheil de hulpdiensten te verwittigen.

heusden-zolder-stelt-ontwikkelingsprojecten-voor

Heusden-Zolder stelt ontwikkelingsprojecten voor

Elk jaar steunt de gemeente, op advies van de Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking, een aantal projecten in het Zuiden. Het gaat om kleinschalige projecten met kwetsbare groepen, gedragen door de doelgroep, waarvan de initiatiefnemers banden hebben met mensen uit onze gemeente. Dit jaar wordt het geld verdeeld tussen Broederlijk Delen, Vredeseilanden, vzw Dakbhanga, vzw Mali Muleba, Ufer, De Vrienden van Kankala, Memisa/Sint-Franciscusziekenhuis, vzw Suyana en vzw Fajarbaru. Om de (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-colorado

Vakantiegroeten uit Colorado

Chris Gybels bijt de spits af in onze vakantiefotowedstrijd. Hij keerde zopas terug van een vakantie in de State en maakte deze foto van Hanging Lake in Glenwood Springs, Colorado.

diploma-uitreiking-in-de-pagadder

Diploma-uitreiking in De Pagadder

In De Pagadder bouwden ze een mooi feestje rond de proclamatie van de 5-jarige kleuters. Er was een diploma-uitreiking en optredens van de kleuters. Ze waren net echte circusartiesten, zongen mooie liedjes en deden een leuk dansje.

ook-dit-is-heusden-zolder

Ook dit is Heusden-Zolder

Het balanceert op de scheidingslijn tussen een kunstwerk en een sprookjestafereel, en toch is dit gewoon het liefdesspel tussen twee waterjuffers dat Andres Romero in zijn achtertuin heeft gefotografeerd.

niet-zwemmen-in-het-kanaal

Niet zwemmen in het kanaal

NV De Scheepvaart doet een oproep om bij deze temperaturen absoluut niet te zwemmen of te duiken in het kanaal. In het verleden konden heel wat mensen niet aan de verleiding weerstaan om in het kanaal te springen als het warm was. Maar sowieso is dat al verboden, daarnaast is het levensgevaarlijk. Schepen zien zwemmers niet of nauwelijks en hebben een langzame reactietijd. Stromingen in het kanaal zijn soms erg krachtig, zeker de onderstroom is gevaarlijk. De oevers zijn steil, en aan de oevers is het kanaal diep, je raakt er moeilijk uit. Zwemmers kunnen zich blesseren aan betonnen constructies onder water en de temperatuurverschillen kunnen voor onderkoeling zorgen. Dijkwachters zullen samen met de politie extra controles houden in de zomer en overtreders krijgen een boete.

t-weyerke-zet-de-zomer-feestelijk-in

't Weyerke zet de zomer feestelijk in

In 't Weyerke hebben ze op een meer dan feestelijke manier de zomer ingezet. Alle gasten hadden zich op een kleurrijke en artistieke manier uitgedost. Vanmiddag werd hen een heerlijke barbecue geserveerd in huize Lindeman. Daarna koos iedereen de schaduw van de bomen, want daar kwam Joe Hardy voor een fel gesmaakt optreden. Met 'Manuela' was het meteen raak, er werd meegezongen en gedanst, niets dan lachende gezichten op deze broeierige dag. (meer foto's van Ria De Clerck)

hitte-ozon-en-droogte

Hitte, ozon en droogte

In Kleine-Brogel hebben ze kort over 5 uur 35,6 graden gemeten, de hoogste temperatuur van dit jaar, tot nu toe. Maar de komende dagen lijkt het nog heter te gaan worden. De ozonconcentraties nemen ondertussen ook toe, op enkele plaatsen in Limburg (Hasselt en Bree) is de informatiedrempel van 180 microgram overschreden, maar we zitten nog niet aan het alarmpeil van 240. De droogte in de natuur neemt ook toe, toch zitten we in de meeste Limburgse natuurgebieden nog maar aan code gele, de tweede laagste fase. Het is wel al uitkijken in de omgeving van de mijnterril van Zolder en natuurgebied Op Den Aenhof, op de grens tussen Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren.

racer-gewond-bij-crash-op-circuit

Racer gewond bij crash op circuit

Kort voor de middag is een wagen gecrasht op Circuit Zolder. Tijdens een organisatie van Skylimit Events ging een racer met zijn Westfield in de muur bij het uitkomen van de Bolderbergbocht. De interne hulpdiensten van het circuit waren meteen bij het slachtoffer en gaven hem de eerste zorgen. Omdat het er ernstig uitzag, werd gewacht op de MUG van het ziekenhuis om de man uit de wagen te halen. Het MUG-team stabiliseerde het slachtoffer waarna hij werd overgebracht naar het Jessaziekenhuis. Volgens de organisator zou zijn toestand nog meevallen en heeft de man bij het ongeval enkele gebroken ribben en een klaplong opgelopen.

juni-was-slechte-maand-voor-faillissementen

Juni was slechte maand voor faillissementen

In juni hebben de handelsrechtbanken in België 1128 bedrijven failliet verklaard, dat is 8,8 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar en ook een record voor de maand juni op zich. De cijfers zijn vandaag bekend gemaakt door het studiebureau Graydon. De stijging van de faillissementen is blijkbaar volledig te wijten aan de situatie in Brussel (+ 20 %) en Limburg (+ 7,31%). Volgens Graydon zijn in Brussel de handelsrechtbanken erg actief geweest in juni, en in Limburg zou het nog een (…) Lees het hele bericht

ligt-oplossing-offerfeest-over-de-grens

Ligt oplossing Offerfeest over de grens?

Er is nieuw overleg geweest tussen de gouverneur en de burgemeesters over het probleem van het Offerfeest. De provincie heeft nu 2 extra plekken gevonden om schapen te slachten tijdens dat Offerfeest: moslims zouden terechtkunnen in de slachthuizen van Budel, net over de Nederlandse grens, en in Kortenaken, in Vlaams-Brabant. Pas eind augustus wordt duidelijk of 2 tijdelijke slachtvloeren in Beringen en Genk een erkenning als permanente slachtvloer kunnen krijgen. Het echte slachthuis in Maasmechelen zou voldoende capaciteit hebben om de moslims uit het Maasland te bedienen.

win-heerlijke-prijzen-met-uw-vakantiefoto-3

Win heerlijke prijzen met uw vakantiefoto

Het is zover. Juli is begonnen en dus komt nu ook de uittocht naar de vakantie-oorden op gang. En of u nu naar de Noordkaap, Zuid-Afrika, de States, Spanje, Oostenrijk, de kust of de Ardennen gaat, ... u zult er ongetwijfeld mooie foto's kunnen maken. Een goede traditie indachtig stuurt u die gewoon naar de Internetgazet en u maakt kans op schitterende wellnessprijzen van Wellux/De Wellnessboetiek en overheerlijke steengrillen voor twee met drank in Den Lavaar. De foto's moeten van dit jaar zijn, liefst in liggend formaat (landscape), de jury beoordeelt één foto per inzender per reis en de foto's mogen uiteraard alleen maar op de Internetgazet te zien zijn. Vergeet uw naam en adres niet en uw vakantiebestemming, redactie[!]heusden-zolder.eu. Een prettige vakantie en veel fotosucces. (foto Leen Beunens, 2014)

vandaag-gezien-1-juli-2015

Vandaag gezien

De kastanjeboom staat in volle bloei en de bijen komen zich daar massaal bevoorraden. (foto Marcel Gybels)

springplank-geeft-2500-euro-aan-supertuur

Springplank geeft 2500 euro aan Supertuur

De vrije basisschool De Springplank Eversel kon net voor het afsluiten van het schooljaar een cheque van 2500 euro overhandigen aan Supertuur. Het was de opbrengst van een benefiet die eind mei door de school werd georganiseerd voor dit dapper jongetje dat strijdt tegen een hersentumor.

tropisch-vakantiegevoel-aan-zwembad-terlaemen

Tropisch vakantiegevoel aan zwembad Terlaemen

Het is momenteel hoogzomer en dat zal ook de komende dagen zo blijven. Hoe kun je beter afkoelen dan in een zwembad? En dan nadien nog wat nagenieten op de ligweide of bij een partijtje minigolf. Het zwembad Terlaemen heeft dan ook de start van de zomervakantie niet gemist en opent door de hitte zijn poorten al om 10 uur. (foto’s Simonne Maes)

circuitrondleidingen-starten-morgen

Circuitrondleidingen starten morgen

De zomervakantie is gestart en dus gaan de rondleidingen op Circuit Zolder van start. De vzw Toerisme Heusden-Zolder organiseert vanaf morgen elke donderdag – behalve 23 juli – om 14 uur een toer langs het circuit, bmx, de kapel, de infrastructuur, … Verzamelen aan eetcafé New Paddock. Volwassenen betalen €3, jongeren tot 18 jaar €1, elke deelnemer maakt kans op een circuitdoop in een Corvette. Groepen moeten vooraf reserveren via tel. 011 80 80 88 of toerisme[!]heusden-zolder.be.

man-kritiek-na-frontale-botsing

Man kritiek na frontale botsing

In de Mommestraat zijn dinsdagavond twee auto's frontaal op elkaar gebotst. De klap was enorm. Eén van de bestuurders raakte bij het ongeval zeer zwaar gewond en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd. De tweede bestuurder raakte licht gewond en werd ook voor verzorging weggebracht. Beide auto's zijn totaal vernield, de brandweer reinigde het wegdek. Er kwam een verkeersdeskundige ter plaatse.