Archief maart 2017

verlies-voor-si-heusden-zolder

Verlies voor SI Heusden-Zolder

Een nieuwe nederlaag voor zaalvoetbalclub MFC SI Heusden-Zolder in tweede afdeling B. Het verloor vanavond met 4-2 bij Los Leones Lummen.

werken-zolderseweg-bijna-klaar

Werken Zolderseweg bijna klaar

De arbeiders hebben vandaag de werkzaamheden aan een deel van de Zolderseweg grotendeels voltooid. Het verkeer kan er weer vlotter door. (foto Marcel Gybels)

expo-met-kunst-van-eigen-bodem

Expo met kunst van eigen bodem

In Muze is vanavond de gezamenlijke tentoonstelling van de kunstkringen HAZET en Filokalia geopend. Het is al het vierde jaar dat beide de handen in elkaar slaan. En ook nu weer bieden ze een variëteit aan werken en invalshoeken. Te bekijken tot 16 april, dagelijks van 14 tot 18 uur. (foto's Frans Morawski)

met-flash-mob-op-skivakantie-vertrokken

Met flash-mob op skivakantie vertrokken

Vanavond zijn aan het Sint-Franciscuscollege 133 leerlingen en begeleiders met twee bussen vertrokken voor een skivakantie in het Ahrntal in Zuid-Tirol. Dat gebeurde behoorlijk in stijl met een heuse flash-mob. Morgenvroeg rond 9 uur worden ze verwacht in Hotel Markus. De komende dagen volgen we hun avonturen op de voet.

talenten-drijven-boven-in-berkenbos

Talenten drijven boven in Berkenbos

Scholieren en leerkrachten van de Vrije lagere school Berkenbos beleefden vandaag een leuke talentendag met activiteiten en workshops. Een kleine 50 ouders, grootouders, leesmoekes en externen zorgden voor de begeleiding. De kinderen konden kennismaken met allerlei talen, met gezelschapsspelletjes, knutselactiviteiten, technische en wetenschappelijke proeven, ... Maar er werd ook gedanst, gemusiceerd, toneel gespeeld, ... Voor velen een onvergetelijke dag om de vakantie in te zetten. (foto's Rita Ramakers)

winst-voor-il-tartufo-4

Winst voor Il Tartufo

In de tweede provinciale A van het zaalvoetbal heeft La Baracca Lindeman met 4-2 verloren van Chelsea As. In derde B versloeg Il Tartufo Heusden ZVK Hasselt Store met 6-4.

paul-coolen-werd-uitgewuifd

Paul Coolen werd uitgewuifd ...

Paul Coolen werd vandaag bij El Parachutero door vrouw en vrienden uitgewuifd voor zijn fietstrip van 40 dagen door de Verenigde Staten. Het was vandaag ook nog een dag van alles nachecken en de fiets veilig inpakken. De tweewieler is in optimale staat want hij krijgt de komende weken heel wat kilometers onder de wielen. Morgenavond komt Paul aan in New Orleans. Daar duikt hij meteen een hotel in om het tijdsverschil 'weg te slapen'. Voor zondagnacht heeft hij al gratis logies (…) Lees het hele bericht

dader-steekpartij-riskeert-18-jaar-celstraf

Dader steekpartij riskeert 18 jaar celstraf

Een 59-jarige Armeniër uit Heusden-Zolder riskeert 18 jaar cel voor de moordpoging op een veertiger in Hasselt. Die straf is vandaag tegen hem geëist voor de correctionele rechtbank. In november 2015 stak hij in Hasselt een paracommando neer. Het slachtoffer kreeg 5 steekwonden en was een tijdje in levensgevaar. De Armeniër dacht dat de dader een relatie had met zijn vrouw, maar dat bleek niet te kloppen. Voor de rechter legde hij een andere verklaring af dat bij zijn eerste (…) Lees het hele bericht

ook-hier-code-oranje-in-natuurgebieden

Ook hier code oranje in natuurgebieden

Ook in Heusden-Zolder heeft Natuur & Bos in een aantal gebieden code oranje afgekondigd door de droogte. Dat betekent dat er een concreet gevaar is op bos-, heide- en grasbranden en dat iedereen tot uiterste voorzichtigheid wordt aangespoord. Hier gaat het om de mijnterril, de Galgenberg, het gebied van Helderbeek-Voort, het Vijvergebied, de Mangelbeekvallei en de bossen Van Soest. Er wordt met aandrang gevraagd niet te roken in die gebieden en kinderen er niet alleen in te laten. Wie vuur of rook opmerkt, wordt gevraagd de hulpdiensten te verwittigen.

meisjes-stelen-glazen-in-rusthuis

Meisjes stelen glazen in rusthuis

Vanuit rusthuis De Bloemelingen in Zolder werd deze namiddag de politie gebeld. Twee meisjes van zowat 15 jaar zouden daar enkele glazen hebben gestolen. Of ze nog een grotere buit hebben gemaakt, was niet meteen duidelijk.

op-zoek-naar-de-oorspong-van-water

Op zoek naar de oorspong van water

Naar aanleiding van Wereldwaterdag gingen de leerlingen van De Brug vandaag wandelen. Daarbij konden ze ervaren hoe het is om elke dag water te moeten halen. Na een tocht van 5 km konden ze een slokje water drinken, maar ondertussen moesten ze ook nog opdrachten uitvoeren. Het 1ste en 2 de leerjaar gingen op zoek naar prenten rond water bij ons en in Afrika, het 3de en 4de gingen bekijken hoe het water tot bij ons geraakt, het 5de leerjaar fotografeerde zwerfvuil en het zesde mocht dat zwerfvuil (…) Lees het hele bericht

filokalia-en-hazet-exposeren-samen

Filokalia en HAZET exposeren samen

Filokalia en HAZET, de twee kunstkringen van Heusden-Zolder, houden opnieuw een gezamenlijke tentoonstelling in Muze. Het gaat om fotografie, schilderijen, beelden, juwelen, keramiek en installaties van 26 kunstenaars. Vanavond om 19 uur is er de vernissage met een toespraak door schepen van cultuur Marleen Hoydonckx en de voorzitters van de beide kunstkringen. De expo kan bezocht worden tot en met zondag 16 april.

vlumme-inne-ves

Vlumme inne vès

's Vrêdags êjete nog altêd vool minse vès. Mèr as doa nog vlumme inzitte es da ambetant. Veel graten in de vis, da's vervelend, ook op vrijdag visdag.

156-bouwvergunningen-voor-woningen

156 bouwvergunningen voor woningen

2016 was een vrij goed jaar op het vlak van bouwen in Heusden-Zolder. Er zijn 156 bouwvergunningen afgeleverd voor woningen. Daarbij ging het om 87 huizen en 69 flats. Die zijn samen goed voor een bewoonbare oppervlakte van meer dan 16.000 vierkante meter. 60 woningen kregen een vergunning voor renovatie. Voor de bedrijfsgebouwen zijn 10 vergunningen afgeleverd voor nieuwbouw en 20 voor renovatie. Globaal was er een verbetering in de bouwactiviteit ten opzichte van 2015, maar bekeken over de voorbije 10 jaar was het eerder een gemiddeld jaar.

het-weer-lagere-maxima

Het weer: lagere maxima!

Dat de hoge temperaturen niet kunnen aanhouden in deze tijd van het jaar, is niet te verwonderen. Het gaat de volgende dagen minder warm worden, maar het kwik blijft nog steeds behoorlijk presteren. Na een storing die vooral op zaterdag het weerbeeld domineert, bouwt een volgend hogeluchtdrukgebied op over onze streken. Het wordt opnieuw droog met geregeld zon.
Vandaag verloopt het grootste deel van de dag flink zonnig en het kwik kan oplopen tot een warme 22 graden. Na de middag neemt de bewolking (…) Lees het hele bericht

leerlingen-krijgen-ontbijt-voorgeschoteld

Leerlingen krijgen ontbijt voorgeschoteld

In De Linde werd het tweede trimester op een erg prettige manier afgesloten. Ouders maakten een heerlijk ontbijt klaar voor de leerlingen. Die kregen daardoor een buffet voorgeschoteld met hapjes uit verschillende landen. Moet het nog gezegd dat het smaakte? (foto's Peter Vanhamel)

eindelijk-riolering-voor-zolder-eversel-en-hal

Eindelijk riolering voor Zolder, Eversel en Hal

Er komt eindelijk schot in drie rioleringsdossiers die al jaren aanslepen. Meer dan 4 jaar geleden vroeg de gemeente toelagen voor een riolering in Dekenstraat, Dorpsstraat en een deel van de Molenstraat in Zolder-Centrum, maar ook voor de Zagerijstraat en Lusthofstraat in Eversel en voor de Weg naar de Grauwe Steen vanaf de Sint-Antoniusstraat in Hal. Al die tijd kwam er geen reactie tot vorige maand de dossiers onverwacht in de goedgekeurde lijst stonden.

Meteen is het alle hens aan dek op (…) Lees het hele bericht

kledingbon-en-de-winnaar-is

Kledingbon: en de winnaar is ...

De Ducatifabriek ligt inderdaad in het Italiaanse Bologna, en Sara Waeytens was één van de juiste inzenders. Zij mag zich voor 75 euro gaan kleden bij Ducati Zolder

dieven-maken-duizenden-euro-s-buit

Dieven maken duizenden euro's buit

In de Brugstraat is gisteravond een inbraak vastgesteld. De daders kwamen vermoedelijk door de voordeur binnen. Ze maakten ongeveer 7000 euro buit.

pxl-studenten-volgen-gemeenteraad

PXL-studenten volgen gemeenteraad

Studenten van de richting Sociaal Werk van de hogeschool PXL woonden vanavond de gemeenteraad bij. Ze moeten er een verslag van maken en moesten nadien ook nog een selfie met de burgemeester nemen. 't Was overigens geen leuke opdracht om vanavond de twee uur durende gemeenteraad te volgen, ook voor niet-studenten.

wordt-trouwen-op-zaterdag-goedkoper

Wordt trouwen op zaterdag goedkoper?

Robin Stroobants (N-VA) had een punt ingediend over huwelijken op zaterdag. Destijds was een tarief van 150 euro ingevoerd, ter vergoeding van het extra personeelslid dat daarvoor moest aanwezig zijn. Het was eigenlijk ontradend bedoeld. Maar om besparingsredenen en efficiëntie is nu beslist dat er geen bijkomend personeelslid - naast burgemeester of schepen - meer moet aanwezig zijn. Daarom leek het voor Robin Stroobants voor de hand te liggen om die 150 euro ook af te schaffen. Schepen Engin (…) Lees het hele bericht

deze-maand-4-sluikstorters-betrapt

Deze maand 4 sluikstorters betrapt

De afgelopen maand zijn in Heusden-Zolder 4 sluikstorters betrapt. Ze krijgen elke een boete van 250 euro. Sinds een week is ook de verborgen camera aan de illegale stortplaatsen ingezet. Die heeft alvast ook al sluikstorters in beeld gebracht. Ondertussen bestaat de kans dat Heusden-Zolder alsnog in aanmerking komt om op een tweetal plaatsen ondergrondse glascontainers te installeren.

gemeente-gaat-investeren-in-sporthallen

Gemeente gaat investeren in sporthallen

De raad kreeg een aangepast subsidiereglement voor de sportclubs voorgesteld. Daarbij gaat het onder meer over verenigingen die dringende en noodzakelijke investeringen doen op gemeente-eigendom, die kunnen daarvoor tot 90 % van de kosten terugkrijgen bij dringende en noodzakelijke investeringen. Het gaat bijvoorbeeld gaan om een nieuwe verwarmingsketel of een dakherstelling. Het oude investeringsreglement zal zich meer toespitsen op grote projecten, waarbij een club voor 50 % subsidies kan (…) Lees het hele bericht

politiefusie-is-niet-uitgesloten

Politiefusie is niet uitgesloten

Bij de kennisgeving van de hernieuwing van het mandaat van de korpschef, vroeg Bruno Buyse uitleg aan de burgemeester over zijn opmerkingen om te zoeken naar verdere samenwerking met Beringen-Ham-Tessenderlo. Nu zijn er al afspraken over een aantal domeinen tussen de beide. Heusden-Zolder is nog altijd een ééngemeentezone, en dat zal momenteel volgens de burgemeester ook zo blijven. Toch sloot Mario Borremans op termijn een fusie niet helemaal uit, als dat noodzakelijk zou blijken.

stoelendans-in-de-praktijk-gebracht

Stoelendans in de praktijk gebracht

Bij de start van de gemeenteraad toonden gemeenteraadsleden zich verbaasd over enkele plaatswijzigingen die er gebeurd zijn. Schepen Marleen Hoydonckx zit nu niet meer tussen haar vroegere partijgenoten van NHZ maar midden de nieuwe niet-officiële GOED-fractie. Bruno Buyse (ex-N-VA) zit nu aan de uitgang tussen CD&V en Vlaams Belang en niet langer langs zijn ex-partijgenoten.

in-de-zomer-wekelijkse-huisvuilophaling

In de zomer wekelijkse huisvuilophaling

Tussen 1 juni en 30 september worden in Heusden-Zolder de huisvuilzakken elke week opgehaald. Het gaat om een beslissing van het schepencollege, vooral om inwoners die op een appartement of in een kleine woning verblijven, te helpen als ze bij warmte last krijgen van geurhinder of ongedierte. Het gaat om 9 extra ophaalbeurten, ook telkens op dinsdag. Dat kost 88 000 euro extra aan de gemeente. Het gaat om een tijdelijke maatregel in afwachting van een wetswijziging die het mogelijk maakt (…) Lees het hele bericht

42-reed-te-snel

42 % reed te snel

Op 6 controleplaatsen stelde de politie vast dat bestuurders massaal de snelheidsbeperkingen overtreden. Liefst 412 bestuurders op 993 (42%) lapten de beperkingen aan hun laars. In de Bieststraat reden 215 bestuurders op 441 te snel. 2 snelheidsduivels moeten hun rijbewijs inleveren. In de Mijnwerkerslaan reden 10 op 42 te snel. Opvallend is dat het flitstoestel stond opgesteld ter hoogte van een snelheidsdisplay. In Kanaalweg reden 162 passanten op 282 te snel. Eén bestuurder die aan 125 km/u (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-30-maart-2017

Vandaag gezien

Eddy Bielen vraagt zich af of een vliegtuig zijn afslag heeft gemist boven Berkenbos. Tot twee keer toe zelfs. Ofwel moeten ze de piloot na de landing even een ademtest opleggen ... UPDATE De cirkels bleken afkomstig van een AWACS-radarvliegtuig. Dat zijn de grote vliegtuigen met de schotel bovenop, zij zijn in Geilenkirchen geïnstalleerd en bewaken in NAVO-verband een deel van het Europese luchtruim. (foto onder Marcel Gybels)

5-bijkomende-punten-op-gemeenteraad

5 bijkomende punten op gemeenteraad

Terwijl er oorspronkelijk maar 8 punten stonden op de openbare agenda van de gemeenteraad vanavond, zijn dat er ondertussen al 13 geworden. Bruno Buyse (onafh) heeft drie bijkomende punten ingediend onder meer over de verslaggeving door vertegenwoordigers van de gemeente in samenwerkingsverbanden en de verslagen van de gemeenteraad, Kristof Was (CD&V) bracht een punt aan over het afvalbeleid en de N-VA-ers Robin Stroobants, Ria Feyen en Simonne Janssens-Vanoppen hebben een punt toegevoegd over de retributie bij huwelijksvoltrekkingen.

europese-bmx-top-strijkt-neer-in-zolder

Europese BMX-top strijkt neer in Zolder

BMX-rijders uit heel Europa komen aan op Circuit Zolder waar ze zaterdag en zondag de eerste en tweede ronde Europa Cup zullen betwisten. Het worden dus hoogstaande races, Morgen na de middag kunnen de deelnemers van alle reeksen al oefenen op de BMX-track. Zowel zaterdag als zondag starten de opwarmingen om 8 uur 's ochtends en daarna volgen de races elkaar in een razend tempo op. Later op de middag vinden dan telkens de finales plaats van alle klassen. Zowel de 7-jarigen als de 25-plussers en (…) Lees het hele bericht

reuzengilde-de-kluizenaar-zoekt-ondercruyper

Reuzengilde De Kluizenaar zoekt 'ondercruyper'

De reuzengilde van de Kluizenaar van Bolderberg is op zoek naar een ondercruyper. Wablieft? Ja, onder een reus gaat altijd iemand schuil. Als dat een reus is die effectief gedragen wordt, dan gaat het om een pijnder of drager. Grotere reuzen worden niet gedragen maar voortgeduwd op wieltjes. Dan gaat het over een 'ondercruyper'. De ondercruyper van de Kluizenaar moet voorlopig afhaken om gezondheidsredenen en dus wordt een nieuwe gezocht. De gilde zoekt een sterke jongeman van ongeveer 1,80 meter die een viertal keren er jaar mee op stap gaat voor een kleine vergoeding. Contact via www.reuzengilde-bolderberg.be

sk-06-wint-inhaalmatch

SK 06 wint inhaalmatch

In de vierde provinciale C heeft SK Heusden 06 vanavond een inhaalwedstrijd afgewerkt. Het won met 0-2 bij Eksel B.

mooie-voorstelling-van-jonge-acteurs

Mooie voorstelling van jonge acteurs

Evy Van Eynde heeft van september tot nu elke woensdag in Muze geoefend met een groep kinderen tussen 9 en 12 jaar. In samenwerking met Villa Basta werd een interessant programma opgezet. Vandaag mochten de kinderen in de feestzaal van Muze hun acteerprestaties tonen aan ouders en grootouders. Die reageerden erg enthousiast op het verhaal over vreemde wezens die op de aarde terecht kwamen met een missie! Daarin kwam ook pestgedrag aan bod. Acteurs en toeschouwers genoten en kijken nu al uit naar een (…) Lees het hele bericht

kwb-en-kvlv-vieren-samen-historische-verjaardag

KWB en KVLV vieren samen historische verjaardag

Dit weekend is het groot feest in Heusden-Centrum want de KWB viert zijn 75ste verjaardag en KVLV is al aan haar eeuwfeest toe. Beide verenigingen hebben de koppen bij elkaar gestoken voor een gezamenlijk feestprogramma. Vrijdag 31 maart worden de festiviteiten op gang gebracht met een bonte avond in 't Kuipershof. Alle inwoners van Heusden-Zolder zijn om 20 uur welkom voor een avond met muzikale optredens, sketches en dans. Verschillende verenigingen zoals 't (…) Lees het hele bericht

het-nieuwstedelijk-bracht-groupe-diane

Het nieuwstedelijk bracht Groupe Diane

Straffe voorstelling met een sombere ondertoon, Het nieuwstedelijk met Group Diane in Muze gisteravond. (foto Lenscollectief)

moslimexecutieve-wijst-offercompromis-af

Moslimexecutieve wijst offercompromis af

Het Executief van de Moslims van België (EMB) reageert afwijzend op het compromis in de meerderheid van het Vlaamse parlement rond het ritueel slachten. EMB zegt groot belang te hechten aan het dierenwelzijn, dat ook deel uitmaakt van de islamitische praktijken en filosofie. Maar volgens EMB heeft het niet ingestemd met de principes die nu in het akkoord staan. In een eerdere nota aan bemiddelaar Vanthemsche had EMB onderlijnd dat zowel de principes van de Islam inzake dierenwelzijn als (…) Lees het hele bericht

als-het-donker-is-komen-ze-weer-langs

Als het donker is, komen ze weer langs

Aan het Sint-Barbaraplein en in de Beemdenstraat is het weer prijs. De glasbollen zijn gedecoreerd met een boel afval. (foto's Eric Lefèbvre)

woensdag-bibdag-werd-uitgezwaaid

Woensdag Bibdag werd uitgezwaaid

Feest in de bibliotheek deze namiddag, want daar had het slotmoment plaats van Woensdag Bibdag. Auteur Stijn Moekaers was speciaal naar de bib gekomen om samen met met de kinderen een leuk en creatief feest op te zetten. Meer dan 20 jonge bibbezoekers genoten ten volle. (foto's Julien Maebe)

rozenkring-plant-rozen-op-beringse-mijnterril

Rozenkring plant rozen op Beringse mijnterril

De Rozenkring, die sinds 1999 een rozentuin uitbaatte op Bovy, gaat nu aan de slag op de mijnterril van Beringen. Lange tijd was rozentuin op Bovy, de enige openbare rozentuin in Limburg, maar hij verloederde samen met de rest van het domein. Op de terril van Beringen zal de Rozenkring alleen oude en wilde soorten aanplanten. Het idee ontstond toen de mensen van de Rozenkring bij een bezoek aan de terril zagen dat spontaan wilde rozen waren gegroeid. Wilde rozen zijn oersterk, doen het (…) Lees het hele bericht

onverdoofd-slachten-vooral-positieve-reacties

Onverdoofd slachten: vooral positieve reacties

De eerste reacties op de beperking van het onverdoofd slachten komen stilaan op gang. Binnen de meerderheid klinkt er tevredenheid, minister Weyts vindt dat Vlaanderen een voortrekkersrol inneeemt in Europa. Ook dierenrechtenorganisatie Gaia is erg opgetogen over het bereikte compromis. Het Vlaams Belang vindt het een stap in de goede richting maar zegt te blijven ijvereren voor een totaalverbod op onverdoofd slachten. Moslimorganisaties willen zich eerst nog beraden alvorens een standpunt in te nemen.

vanaf-2018-andere-voorschriften-voor-offerfeest

Vanaf 2018 andere voorschriften voor Offerfeest

Er is een politiek compromis binnen de meerderheid in het Vlaams parlement over het ritueel slachten bij het Offerfeest. Dat is tot stand gekomen na de bemiddelingsopdracht door Piet Vanthemsche - ex-topman van de Boerenbond en het Federaal Voedselagentschap - die daarvan een rapport maakte. Daarin is een evenwicht gevonden tussen religieuze rites en dierenwelzijn. "Het komt erop neer dat schapen zullen geslacht worden met 'elektronarcose'. Het schaap wordt dan bedwelmd, maar niet (…) Lees het hele bericht

het-weer-enkele-warme-dagen-1

Het weer: enkele warme dagen!

Aan de noordelijke flank van een hogedrukgebied met kernen over de Middellandse Zee en Frankrijk, schuiven storingen van West naar Oost over het noordelijk deel van Europa. De frontale wolken dringen tot onze streken door, maar zorgen in mindere mate voor neerslag. De volgende dagen kan het hoog zijn invloed meer laten gelden, maar in het weekend bereikt een storing onze streken.
Vandaag domineren wolkenvelden het weerbeeld. Een drupje regen is niet helemaal uitgesloten, maar meestal blijft het (…) Lees het hele bericht

circus-universal-bijna-2-weken-in-heusden

Circus Universal bijna 2 weken in Heusden

Op het Koning Boudewijnplein is het Circus Universal volop aan het opbouwen. Het moet nu vooruitgaan want morgen om 15 uur is er al de eerste voorstelling. Circus Universal is in 1985 opgericht door dierendresseur Franz Burkhart. Sindsdien heeft het rondgetoerd in heel Europa, en grote steden aangedaan. De huidige toernee gaat door de Benelux en ook Spanje. Een deel van de crew is trouwens Spaans. De directie belooft (…) Lees het hele bericht

laatste-groep-op-bezoek-in-oude-berenhuis

Laatste groep op bezoek in 'oude' Berenhuis

Vandaag brachten leerlingen van het Buitengewoon Basisonderwijs De Regenboog uit Tessenderlo een bezoek aan Het Berenhuis. Het was meteen de allerlaatste groep die Het Berenhuis 'oude scenario' bezocht. Bijna 7 jaar lang woonden een muis, een ekster, een mestkever, een schildpad, een hond, een aap en een everzwijn in Het Berenhuis. Die kregen 422 groepen over de vloer, samen goed voor 7689 bezoekers. Maar nu is het tijd voor een nieuw scenario. En daar beginnen de vrijwilligers (…) Lees het hele bericht

250-deelnemers-aan-grootouderswandeling

250 deelnemers aan grootouderswandeling

Veel volk vandaag voor de jaarlijkse grootouders-wandeling van de Vrije Basisschool de Springplank Eversel. Na een kort bezoek aan de klassen van de kleuters, vertrokken 250 grootouders samen met hun kleinkind voor een themawandeling in de Everselse bossen. Bij hun terugkeer kregen ze een hapje en drankje en daarna was er nog een gezamenlijk speelmoment.

leerlingen-behalen-voetgangersdiploma

Leerlingen behalen voetgangersdiploma

De wijkdienst van de politie organiseerde samen met leerkrachten, ouders en leerlingen van het 7de jaar veiligheid van het college, een voetgangersexamen in basisschool Reitveld. Daaraan namen 2 klassen van het vierde leerjaar deel. Ze hadden eerst met juffen en politie het theoretische en praktische deel geoefend. 26 leerlingen stapten vandaag in het verkeer langs verschillende controlepunten, ze slaagden allemaal en kregen een voetgangersdiploma.

vandaag-gezien-28-maart-2017

Vandaag gezien

De helleborus staat in bloei. (foto Jan Leijskens)

de-prokhinne-en-hun-kikskes-zen-doa

De prokhinne en hun kikskes zèn doa

Volgens Johan Vanpaeschen zullen ze binnenkort weer opdagen: de prokhinne bè hun kikskes. Dei zoon ierst 21 daag op hun èër motte zitte.

de-mijlpaal-in-kleur-en-zwart-wit

De Mijlpaal in kleur en zwart-wit

Kunstgalerij De Mijlpaal trekt haar kleurenwaaier over Vlaanderen heen met de lente-expo 'gradient'. In haar twee vestigingen, aan beide kanten van het land, presenteert de galerij twee uitersten van 'gradient': kleur en zwart wit. In De Mijlpaal op de Zeedijk van Knokke staat zwart-wit centraal met werk van Frederik De Wilde, Nick Ervinck, Stephanie Leblon, Joke Raes, Joel Schuurmans en Hanne van Rompaey. (…) Lees het hele bericht

winst-voor-real-verlies-voor-berkenbos

Winst voor Real, verlies voor Berkenbos

In de derde provinciale D van het zaalvoetbal heeft Hz Real Heusden maandagavond Limburgse Futsal Genk verslagen met 8-6. In vierde A verloor Berkenbos United van Sealgroup Lommel S2 met 5-3.

sluikstorter-laat-adres-achter

Sluikstorter laat adres achter

Voor buurtbewoners en passanten is het al lang geen nieuws meer als ze rotzooi aantreffen bij de textielcontainers in de Beemdenstraat. Vandaag is het er weer bijzonder erg gesteld. In een doos zit een zwarte zak met daarop zelfs nog het leveringsadres op de sticker van een koerierdienst ...

kleuters-op-bezoek-bij-de-koeien

Kleuters op bezoek bij de koeien

De kleutertjes van de wijkschool 't Molenholleke hebben een week lang geleerd over de koe. En als apotheose brachten ze nu een bezoek aan boer Jordens in Kiewit, jawel, de Pukkelpopboer. Na een trip met de lijnbus, werden ze er ontvangen door boerin Karin die de kleuters een leerrijke rondleiding op de boerderij gaf. De kleuters zullen voortaan hun melk met nog meer smaak drinken. (foto's Rita Grosemans)

vandaag-gezien-27-maart-2017

Vandaag gezien

Bij valavond en in tegenlicht lijkt de lucht helemaal doorkliefd te worden door vliegtuigen die hun sporen achterlaten. Hieronder zie je hoe die tot stand komen. (foto's Marcel Gybels)

werken-in-de-schootstraat

Werken in de schootstraat

Ook in de Schootstraat wordt momenteel volop gewerkt. Daar leggen arbeiders onder meer een nieuwe aardgasleiding. Om de werken te signaleren is een woud van verkeersborden aangebracht en er staan verkeerslichten om het verkeer beurtelings door te laten. (foto's Marcel Gybels)

georges-en-andre-leiden-nieuwe-imkers-op

Georges en André leiden nieuwe imkers op

Wie dacht dat imkers een uitstervend ras zijn, heeft het mis. Georges Caubergs en André Veltjen, de imkers op Bovy, hebben op dit ogenblik 10 nieuwelingen in opleiding. Die hebben niet alleen theorie gehad, op het domein krijgen ze in de praktijk te zien hoe ze moeten werken met bijenkasten. En alleen door te zien doen, krijg je het imkeren echt onder de knie.

opnieuw-verrassende-muzikanten-in-aftermuzecafe

Opnieuw verrassende muzikanten in AfterMuzeCafé

Ale&Aley, dat zijn Roeland Bierkens en Patrick Indestege, trokken zondagavond het AfterMuzeCafé op gang met pareltjes uit vervlogen tijden. Rootsmuziek dus, die later nog vaker te horen was in nummers. De stem van Roeland mocht rekenen op de steun van mandoline en banjo.
The BluesShufflers, de nieuwe formatie rond Frank Engelen, met Piet Vanhoutte op bas en Jo Bogaert op gitaar, is nog heel pril. De band was nog maar aan zijn derde optreden toe, maar de homemadeblues van Frank (…) Lees het hele bericht

paul-coolen-met-de-fiets-door-de-states

Paul Coolen met de fiets door de States

Paul Coolen kan het niet laten. Ruim twee jaar na zijn solofietstocht van Dubai naar Kathmandu, en een jaar na de fietstocht die hij met zijn vrouw naar Kopenhagen ondernam, staat zijn tweewieler alweer klaar. Hij vertrekt nu zaterdag voor een tocht van 40 dagen door het land van Trump. Hij start in New Orleans en eindigt in San Francisco. 3000 km wil hij met de fiets doen, de overige 1200 km met bus en trein.

Hij heeft de tocht minimaal voorbereid, en hoopt dat de mensen die (…) Lees het hele bericht

herenploeg-van-hebad-is-kampioen

Herenploeg van Hebad is kampioen

Amper was de feeststemming bij badmintonclub Hebad Heusden om het behalen van de titel van 'Sportploeg van het jaar' in Heusden-Zolder wat getemperd, en de kurken konden alweer knallen. De eerste herenploeg heeft gewonnen van De Bokkerijder 1H en heeft daarmee de titel binnen. Vorig jaar speelden de heren nog kampioen in derde liga en dit jaar stond er geen maat op hun overwicht. Ze staan ongeslagen op kop en kunnen 1 speeldag voor het einde niet meer bijgehaald worden. Dit zijn de (…) Lees het hele bericht

mijnomgeving-de-eerste-ideeen-zijn-binnen

Mijnomgeving: de eerste ideeën zijn binnen

Gisteren had de eerste workshop plaats waar vzw Het Vervolg op vraag van het gemeentebestuur ideeën verzameld voor de verdere invulling en afwerking van de mijnterreinen en de wijken errond. Gisteren zijn er alvast heel wat ideeën binnengekomen zoals dorpstuinen langs het routeke, een kunstwerk op het Marktplein, ... Er zijn nog drie andere momenten waarop iedereen welkom is: 2, 9 en 12 april, best vooraf een seintje geven aan paul.boutsen [!] hetvervolg.org of 0477 63 29 20. (foto Julien Maebe)

staking-bij-febelco-is-afgewend

Staking bij Febelco is afgewend

Bij geneesmiddelenverdeler Febelco in de Dellestraat wordt vandaag normaal gewerkt, er komt geen staking zoals eerder gedreigd. Vakbonden en directie hebben samengezeten over het reorganisatieplan. De directie blijft bij haar voornemen om het aantal ritten te verminderen, minder apotheken vanuit Heusden-Zolder te bevoorraden en minstens 15 van van de 35 tijdelijke werknemers te laten afvloeien. Maar wie moet vertrekken, krijgt een premie en wordt geholpen in zijn zoektocht naar ander werk. De (…) Lees het hele bericht

buurtbewoners-ongerust-over-vreemde-tekens

Buurtbewoners ongerust over vreemde tekens

Inwoners van de Beekstraat in Boekt maken zich ongerust, ze ontdekten gisterenmorgen vreemde tekens op hun oprit. Ze vroegen zich af of er werken gepland zijn, dan wel of dit tekens van inbrekers zijn. De tekens zijn juist aangebracht op plaatsen waar 's nachts geen licht brandt tussen de huizen.

win-een-kledingbon-van-75-euro

Win een kledingbon van 75 euro

Deze week kun je een kledingbon van 75 euro winnen bij Ducati Zolder, in de winkel vind je en breed assortiment van kleding, niet alleen om op de moto te zitten dus. Laat voor donderdag 20 uur op de website van de Handelaars Heusden Dorp weten waar in Italië de fabriek van Ducati ligt.

in-de-kijker-ducati-zolder

In de kijker: Ducati Zolder

In het voorjaar van 2001 opende Johan Heremans aan het Sint-Willibrordusplein 3 Ducati Zolder. “Ik deed mijzelf voor mijn 40ste verjaardag een motowinkel cadeau. Ik was van jongs af aan een fervente motorrijder en werkte al 12 jaar in de branche. Maar ik wilde het op mijn eigen manier doen, en kwam in contact met Ducati dat een winkeluitbater in de streek zocht. We stootten op dit pand en zijn erg tevreden met de locatie. We zijn (…) Lees het hele bericht

zolder-a-scoort-er-100

Zolder A scoort er 100

In de eerste provinciale van het basketbal heeft KBBC Zolder A de 100 nog eens gescoord, het won deze namiddag met 73-100 bij Helchteren A. In derde B verloor Kajoba Bolderberg vanmiddag met 62-49 bij Black Sheep Diepenbeek B.

vandaag-gezien-26-maart-2017

Vandaag gezien

De vlindertijd is nu helemaal gestart. (foto Marcel Gybels)

200-motorrijders-willen-seizoen-veilig-starten

200 motorrijders willen seizoen veilig starten

Zowat 200 motorrijders zijn vandaag bij ProMove opgedaagd voor de Dag van de Motorrijder. Ze konden er bij de start van het nieuwe seizoen behendigheidsproeven afleggen, leerden rijden en manoeuvreren op een nat wegdek, zagen wat er kan fout gaan en kregen tips mee. Daarnaast konden ze ook kennismaken met allerlei nieuwigheden uit de motorwereld, zoals de airbag voor motorrijders.

theater-met-gescheiden-geluid

Theater met gescheiden geluid

Een bijzondere voorstelling deze namiddag in Muze. Beeldsmederij De Maan bracht daar Kleine Rode Eva voor een familiepubliek. Merkwaardig was dat het publiek via koptelefoons luisterde. Kinderen en volwassenen zagen hetzelfde, maar hoorden iets verschillends. (foto Lenscollectief)

ook-sharina-van-gompel-limburgs-kampioen

Ook Sharina Van Gompel Limburgs kampioen

Het feest blijft maar duren voor turnclub Moed en Volharding. Nu werd ook Sharina Van Gompel Limburgs kampioen in de B16+. Het blijft nu even afwachten wat de B11 en B12 zullen presteren, hun kampioenschap heeft plaats einde april. (foto Sofie Neuteleers)

nummerplaat-van-motorfiets-verdwenen

Nummerplaat van motorfiets verdwenen

Een koppel dat vanmiddag met de motorfiets even halt had gehouden aan de parking langs de E 314 in Heusden-Zolder, bemerkte toen ze wilden vertrekken dat de nummerplaat verdwenen was. Zonder nummerplaat rijden, is verboden, dus werd de wegpolitie opgeroepen.

gewonden-bij-ongevallen-6

Gewonden bij ongevallen

Bij verkeersongevallen zijn dit weekend enkele gewonden gevallen. Vanmiddag rond kwart voor 12 moest in De Drij Dreven een fietser uitwijken voor bestelwagen. Hij botste op een boomstronk en kwam ten val. De fietser is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Gisteren na de middag was ook in de Pastoor Paquaylaan al een lichtgewonde gevallen toen daar twee auto's botsten.

vierde-c-iedereen-wint

Vierde C: Iedereen wint

In vierde provinciale A won kersvers kampioen KVV Heusden-Zolder met 1-4 op het terrein van Halveweg Zonhoven. SK Heusden 06 versloeg Winterslag met 0-2. En ook Statie Zolder won, met 2-4 bij Ellikom.

bolderberg-afgetroefd

Bolderberg afgetroefd

In derde provinciale A kreeg FC Bolderberg een 6-1 pandoering te slikken bij Meldert.

anadol-verslaat-reppel

Anadol verslaat Reppel

In de tweede provinciale A van het voetbal heeft FC Anadol met 2-0 gewonnen van Reppel.

zolder-c-wint-bij-heusden-b

Zolder C wint bij Heusden B

In de tweede provinciale van het basketbal heeft Heusden A met 83-78 gewonnen van Genk A. Zolder B moest met 29-94 het onderspit delven tegen Gems Diepenbeek A. Een derby in derde provinciale A: Heusden B-Zolder C werd 62-81. In vierde B verloor Heusden C met 36-70 van Stevoort E. De dames van Zolder verloren in tweede provinciale met 41-58 van Gems Diepenbeek C.

makkie-voor-bolderberg

Makkie voor Bolderberg

In het volleybal heeft VCK Bolderberg met 0-3 gewonnen bij Leefdaal-Bertem. VCK had geen moeite met de laatste in de stand, de wedstrijd duurde 1 uur en 5 minuten, net zolang als de verplaatsing. Setstanden: 14-25, 19-25 en 17-25.

mooie-show-rond-echte-heksen

Mooie show rond 'echte heksen'

Dit weekend stonden de leerlingen van de vrije lagere school Berkenbos en de kleuters van Pagadder twee keer op het podium met de voorstelling ‘Echte heksen'. Meer dan 200 kinderen namen deel, telkens voor een uitverkochte zaal. De leerlingen van het 6de leerjaar brachten het verhaal 'Heksen' van Roals Dahl tot leven. Het werd een kleurrijk spektakel met ook het zangkoor van de lagere school, enkele leden van De Heidegalm, dansjes, licht en geluid. Ze kregen een staande (…) Lees het hele bericht

zou-elvis-dan-toch-nog-leven

Zou Elvis dan toch nog leven?

Sommige die hards blijven beweren dat Elvis nog altijd leeft. Wel, als ze zaterdagavond het concert van Lee Memphis King in Muze hadden meegemaakt, dan zouden ze 't nog echt geloven ook. Want 40 jaar later bracht hij een geloofwaardig concert. (foto's Lenscollectief)

vormelingen-op-pelgrimstocht

Vormelingen op pelgrimstocht

De vormelingen van Boekt, Bolderberg en Viversel maakten vandaag een pelgrimswandeling. Het vertrek was aan de kerk van Viversel, door de bossen en langs de kluis van Bolderberg ging het naar eindpunt Boekt kerk. Onderweg waren er 3 tussenstops en getuigenissen over het geloof. 7 km lang trokken de jongeren door de stilte en de natuur. (foto's Ria Thaens en Lode Beylemans)

kaat-geusens-in-limburgs-kampioen

Kaat Geusens in Limburgs kampioen

De gymnasten van het B-niveau turnen dit weekend hun tweede voorronde, voor enkelen is daar ook het provinciaal kampioenschap aan gekoppeld. Kaat Geusens van Moed en Volharding werd Limburgs kampioen in B14-B15. Lotte Cruts won brons. In de B10 turnde behaalde Kristen Steegmans geen podiumplaats, maar kreeg wel een zilveren medaille. (foto Sofie Neuteleers)

wieze-boys-zorgt-voor-spervuur

Wieze Boys zorgt voor spervuur

In het bedrijfsvoetbal heeft VK Wieze Boys A vandaag weer zwaar uitgehaald, het won met 9-2 van VNA Winterslag. RP Products kwam niet verder dan 2-2 bij Kotem Vrij Vooruit. In de tweede afdeling verloor Wieze Boys B met 2-6 van FC Total Energy.

vannacht-de-klok-vooruitzetten

Vannacht de klok vooruitzetten

Met deze nostalgische compositie herinnert Marcel Gybels ons eraan dat we de klok vannacht een uur moeten doorzetten. Twee uur wordt dus drie uur. Dat betekent een uurtje minder slapen, morgenvroeg een uur langer donker maar morgenavond ook een uur langer licht.

vandaag-gezien-25-maart-2017

Vandaag gezien

De afgelopen dagen is er al meermaals voor gepleit door weerman Frank De Boosere en andere weerfreaks: kijk af en toe eens naar boven, je kan de mooiste en merkwaardigste wolken zien. Jan Leijskens volgde die raad op en spotte deze windwolk.

volop-ambiance-in-cultuurhuis

Volop ambiance in cultuurhuis

Het Bir Nefes Cultuurhuis in het vroegere station van Zolder stond gisteravond weer flink op stelten tijdens de cultuuravond die The Voice of Art er organiseerde. Eerst luisterden de aanwezigen vooral naar muziek en poëtische teksten, maar daarna was het volop ambiance, werd er gezongen en gedanst. Voor The Voice of Art zijn poëzie, muziek en dans middelen om de polarisatie een halt toe te roepen en mensen dichter bij elkaar te brengen.
De vereniging wil ook graag groepen ontvangen die (…) Lees het hele bericht

neos-bezocht-abdij-van-averbode

Neos bezocht abdij van Averbode

Neos Heusden-Zolder bezocht de abdij van Averbode. Een overzichtsfilm liet de bezoekers kennis maken met historie en de betekenis van de abdij in heden en verleden. Met een gids bezochten ze kerk, sacristie en Mariapark. Het bezoek werd besloten in het Moment met een boterham met ham of kaas en een glas Momentum, bier dat in de abdij gebrouwen wordt.

dweilen-met-de-kraan-ver-open

Dweilen met de kraan ver open

Er gaat geen dag voorbij dat inwoners zich storen aan zwerfvuil, maar nog veel meer aan sluikstorten. Aan de glasbollen op de Zolderse Voort heeft iemand weer een behoorlijke hoeveelheid afval achtergelaten, laat Eric Lefèbvre weten. En Hans Zegers heeft tot zijn verontwaardiging vastgesteld dat iemand zakken met afval heeft gedumpt langs de Mommestraat, terwijl vrijwilligers het daar vorige week allemaal netjes hadden opgeruimd. Begin van de week waren de eerste bierblikjes en (…) Lees het hele bericht

viversel-bedankt-parochievrijwiligers

Viversel bedankt parochievrijwiligers

Het parochieteam Sint-Quirinus Viversel heeft vanmorgen zijn grote groep vrijwilligers bedankt met een leuke ochtend. Eerst maakten de vroege vogels een fikse wandeling van 6500 stappen. Daarna volgde een versterkend ontbijt waarbij het glas werd geheven voor de 14 groepen vrijwilligers die zich dagelijks inzetten in de parochie. (foto's Lode Beylemans)

talentenjacht-in-openlucht-in-beekbeemden

Talentenjacht in openlucht in Beekbeemden

De Ronde Tafel, dat is de leerlingenraad van de Gemeentelijke Basisschool Beekbeemden, organiseerde een talentenjacht. De jonge artiesten gooiden zich volop in het showgebeuren in openlucht, het Schlagerfestival verzonk in het niets. Tussen zoveel talent was het dan ook moeilijk voor de jury om een winnaar te kiezen. (foto's An Vanoppen)

het-weer-het-is-lente

Het weer: het is lente!

Een krachtig hogeluchtdrukgebied met kern nabij Schotland en een uitloper over onze streken domineert het weerbeeld in het weekend en ook nog nadien. Met weinig wolken kan de zon domineren en het kwik presteert bijzonder goed voor de tijd van het jaar. We krijgen echt lenteweer !
Vandaag is het al zon wat de klok slaat. Er komen vrijwel geen wolken voor en de zon kan tot de avond domineren. Het kwik kan oplopen tot een aangename 15 graden. Na de middag spant de wind wel aan tot matig en zorgt soms (…) Lees het hele bericht

motorrijders-voorbereiden-op-seizoen

Motorrijders voorbereiden op seizoen

Zoals ieder jaar bij de start van de lente worden initiatieven genomen waarbij motorrijders hun vaardigheden kunnen bijschaven. Die acties krijgen de steun van het Belgisch Instituut voor VerkeersVeiligheid en de politie. Zo kunnen de motorrijders morgen van 10 tot 18 uur terecht op de rijvaardigheidspiste van ProMove op Circuit Zolder. Op de oefenpiste worden verschillende oefeningen georganiseerd. Daarnaast worden motoren (…) Lees het hele bericht

nog-geen-nieuwe-uitbater-voor-la-baracca

Nog geen nieuwe uitbater voor La Baracca

Het bestuur van de vzw La Baracca is er nog altijd niet in geslaagd om een nieuwe uitbater voor het ontmoetingscentrum op Lindeman te vinden. Na het vertrek van de vorige uitbater, verzorgen de vrijwilligers de continuïteit van het centrum. Maar dat is natuurlijk een tijdelijk oplossing. Er werd eerder al een oproep gedaan en een selectieprocedure voorzien, maar daar is geen oplossing uitgekomen. De vzw doet daarom een nieuwe oproep tot kandidaat-uitbaters. Die kunnen zich tot 10 april melden bij de vzw La Baracca, p/a Wolfsdal 64 3530 Houthalen-Helchteren of antonio.ventura[!]telenet.be. Meer info op 0475 59 64 20

kinderijsjes-voortaan-ook-met-tagatose

Kinderijsjes voortaan ook met Tagatose

Damhert uit de Kapelstraat heeft een nieuwe belangrijk samenwerkingsakkoord gesloten, deze keer met IJsboerke, waarbij ook Studio 100 betrokken is. Zoals bekend brengt Damhert al enkele jaren zijn alternatieve suiker Tagatose op de markt, ook in allerlei eigen producten. De diepvriesafdeling ontbrak tot nu toe. Glacio, het bedrijf achter IJsboerke, van zijn kant was op zoek naar een alternatief om suiker uit zijn kinderijsjes te bannen en tegelijk een andere zoetstof te gebruiken in zijn Icy Light (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-253

De kijk van Richie

Met de noordooster van de afgelopen dagen waren zelfs de Vlaamse klassiekers op de hometrainer een taaie klus.

ook-gefraudeerd-met-dienstencheques

Ook gefraudeerd met dienstencheques

In de grootschalige fraudezaak werd ook geknoeid met dienstencheques. Er was een systeem georganiseerd waarbij huiseigenaars geld kregen voor de aankoop van dienstencheques en deze ook aftekenden als gewerkte uren, zonder dat er gepoetst werd. De huiseigenaars kregen de fiscale aftrek van de dienstencheques, zowat 2,7 euro per cheque, als vergoeding. De fictieve werknemer werkte op die manier volgens officiële gegevens deeltijds gedurende 101 dagen. Nadien werd de werknemer voltijds tegen (…) Lees het hele bericht

berkenbos-staat-aan-het-kanon

Berkenbos staat aan het kanon

In het zaalvoetbal werden zowel MFC SI Heusden-Zolder als derde provincialer Ikra Heusden vrijdagavond met een forfait geconfronteerd. In derde B verloor Hz Real Heusden met 7-5 bij Binderveld. In diezelfde reeks won Il Tartufo Heusden met 1-2 bij Limburgse Futsal Genk In vierde A verpulverde Berkenbos United The Corner Beringen met 14-2

meer-dan-200-sportkampioenen-1

Meer dan 200 sportkampioenen

Het was een mooie editie van de kampioenenhulde dit jaar. Er waren meer dan 200 kampioenen ingediend, die kwamen uit de meest uiteenlopende sporten, van duivensport tot jiu jitsu, van hondensport tot turnen, voetbal, atletiek, badminton, enz. De veelzijdigheid van sportief Heusden-Zolder kwam nog maar eens tot uiting. Sportraad-voorzitter Johan Verhaegen had een extra woord van waardering voor de vrijwilligers en schepen van sport Peter Tielens riep op om met zijn allen de slogan (…) Lees het hele bericht

g-sport-trofee-voor-zolderse-basketters

G-sport trofee voor Zolderse basketters

De G-sport trofee ging dit jaar naar de G-basketbalploeg van KBBC Zolder. Die werd in 2016 nationaal kampioen in de hoogste categorie 'traditioneel basketbal' en het 'unified basketbal' zowel in divisie 1 als divisie 2. De spelers zijn Cedric Beerten, Jorn Vangerven, Dilara Tiren, Tamara Medarts, Joachim Joris, Eli Schreurs, Jelle Thoelen, Dries Van Der Waals, Bram Van Der Waals, Brent Mulders, Antony Como, Vincent Carollo en Jack Achten. De coaches zijn Kris Cuppens, Bart Maesen, (…) Lees het hele bericht

hebad-is-sportploeg-van-het-jaar-1

Hebad is sportploeg van het jaar

De 1 G ploeg van badmintonclub BC Hebad Heusden is uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. Het team van trainer Benny Put en kapitein Jan Declercq speelde kampioen in tweede nationale. Andere spelers zijn Marijn Put, Steffi Daemen, Stanie Simons, Axel Vanoirbeek, Tom Acke, Patrick Boonen, Nele Hayen en Ann Knaepen. De promotie naar eerste nationale werd goed verwerkt en ondertussen staan ze in de playoffs van de eerste. Op de titel wordt momenteel niet gerekend, maar voor de toekomst bestaat die (…) Lees het hele bericht

maite-geybels-en-kyano-schepers-de-sportjongeren

Maite Geybels en Kyano Schepers dé sportjongeren

Maite Geybels is gehuldigd als sportmeisje van 2016. Ze speelt badminton en is lid van Smash Berkenbos. Vorig jaar werd ze Belgisch kampioen in het enkel en dubbel dames -11 en ze won de Limburgse titel in het dubbel dames -13. Als sportjongen van het jaar is Kyano Schepers verkozen. Als turner is hij lid van Olympia Houthalen en als 10-jarige stuntte hij vorig jaar met een Limburgse, Vlaamse en Belgische titel in het toestelturnen. In de voorstellingsfilmpjes toonde de beide jonge (…) Lees het hele bericht

evelyn-neuteleers-en-kenny-polmans-sportfiguren

Evelyn Neuteleers en Kenny Polmans sportfiguren

Evelyn Neuteleers en Kenny Polmans zijn vanavond door de sportraad gehuldigd als sportvrouw en sportman van Heusden-Zolder voor 2016. Gymnaste Evelyn werd als lid van Sta Paraat Hasselt Vlaams en Belgisch kampioen op dubbel mini trampoline bij de Seniores B en ze werd Limburgs kampioen gymnastiek in de categorie 18+ C-niveau bij Moed en Volharding Berkenbos. Kenny Polmans van Brasa Limburg werd Belgisch en Europees kampioen Braziliaanse Jiu Jitsu in de klasse tot 67,5 kg +21 jaar. (…) Lees het hele bericht

gigantische-fraude-geleid-vanuit-heusden-zolder

Gigantische fraude geleid vanuit Heusden-Zolder

De raadkamer in Hasselt heeft vier verdachten van een zaak in uitkeringsfraude verder aangehouden en naar de gevangenis gestuurd. Een vijfde, een bejaarde dokter, is vrijgelaten. Bij de vier verdachten zijn twee inwoners van Heusden-Zolder. Ook een neurochirurg uit Hasselt, die zijn adres in Knokke heeft, is in de zaak betrokken. Hij schreef valse medische attesten uit, zodat mensen onterecht een ziekte- of invaliditeitsuitkering kregen. De spilfiguren, een Heusdenaar en een Genkenaar, zorgden (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-24-maart-2017

Vandaag gezien

Nu er zoveel lentebloemen en bloesems in de bloei staan, beleven de bijtjes een echt feest. Zo lijkt het toch, maar in werkelijkheid is het hard werken geblazen. (foto's Marcel Gybels)

jobbeurs-cvo-was-succes

Jobbeurs CVO was succes

De jobbeurs waarmee CVO De Verdieping afgestudeerde en huidige cursisten van de dagopleidingen in contact wil brengen met werkgevers, was een meevaller. Iedereen was er wel bijzonder vroeg bij, meteen bij de opening gingen de kandidaten naar de verschillende tafels. Het jobaanbod was heel uiteenlopend en zonder twijfel zullen er op korte of middellange termijn mensen door aan het werk geraken, of werkgevers een vacature kunnen invullen met de geknipte mensen. (foto's Sabrina Schepers en redactie)

leerlingen-in-de-bres-voor-st-vincentius-1

Leerlingen in de bres voor St. Vincentius

Stefan Was, één van de vrijwilligers van Sint-Vincentius, werd vanmiddag ontvangen in de vrije lagere school van Eversel. De leerlingen van 5A, de klas van juffrouw Ria, hebben de voorbije week acties ondernomen, om geld in het laatje te brengen voor de vereniging die zich inzet voor kansarmen. En dat ze één en ander hebben teweeggebracht bleek uit het eindresultaat: liefst 467,90 euro. Dat geld zal goed besteed worden.

maineke-truyers-is-100-jaar-jong

Maineke Truyers is 100 jaar jong

Heusden-Zolder heeft er weer een 100-jarige bij: Maineke Truyers werd vanmiddag in woonzorgcentrum Berkenbosch in de bloemetjes gezet. Ze werd als Philomène Truyers in Zolder geboren op 25 maart 1917. Eind 1938 trouwde ze met Albert Orens. Hun enige zoon, Marcel, werd in 1941 geboren. Het koppel woonde jarenlang in de Teggerslaan en verhuisde in 1976 naar de Nieuwstraat. In 1988 verloor Maineke haar echtgenoot. Maar ondertussen is ze nog uitzonderlijk fit voor haar leeftijd, stapt (…) Lees het hele bericht

bib-zoekt-vrijwilligers-om-voor-te-lezen

Bib zoekt vrijwilligers om voor te lezen

De bibliotheek is op zoek naar vrijwilligers die graag willen komen voorlezen voor kinderen. Die mogen zich melden op bibliotheek[!]heusden-zolder.be. Dat er interesse bestaat in voorlezen bleek eerder deze week al tijdens de workshop 'Voorlezen, durven en doen'. Daarop komt nog een vervolg waarbij de nadruk meer gelegd wordt op het 'denken', bijvoorbeeld het uitdenken van een leuke intro voor het (…) Lees het hele bericht

de-tweede-mijnwerker-is-gevonden

De tweede mijnwerker is gevonden

Op 17 februari lanceerden we de oproep van Mijnerfgoed om de namen van twee mijnwerkers op foto te weten te komen met het oog op een tentoonstelling. De eerste werd toen meteen geïdentifeerd als Alex Ketels die nog altijd in Heusden woont. Van de tweede kwamen we ook al snel te weten dat hij Rudy Vandenreyt heet, maar tot nu toe was hij onvindbaar. Tot vanmorgen is gebleken dat hij - die destijds woonde en werkte in Beringen - overwintert in Turkije. Daar werd hij vanmorgen live gebeld door Radio 2 Limburg.

morgenavond-herleeft-elvis-in-muze

Morgenavond herleeft Elvis in Muze

Morgenavond staat Lee Memphis King op het podium van de Muzeschouwburg met 'One Night of Elvis'. Het is dit jaar 40 jaar geleden dat Elvis Presley op de eeuwige notenbalk werd ingeschreven. In zijn show doet Lee Memphis King Elvis herleven, hij is niet toevallig Europa’s meest succesvolle Elvis-imitator. Hij dankt zijn populariteit aan zijn opzwepende stijl, gelijkaardig kapsel en bakkebaarden, jumpsuits en nagenoeg perfecte (…) Lees het hele bericht

gelaatsbeurt-en-de-winnaar-is

Gelaatsbeurt: En de winnaar is ...

Met microblading krijg je bij schoonheidssalon Phiné vollere wenkbrauwen. Veerle Philips was één van de lezers die het juiste antwoord wisten. Ze mag zich binnenkort eens gaan laten verwennen tijdens een gelaatsbehandeling bij Phiné.

wiettelers-naar-de-cel

Wiettelers naar de cel

Twee mannen uit Heusden-Zolder, een veertiger en een dertiger, en een zestiger uit Houthalen-Helchteren, zijn veroordeeld tot 24 maanden celstraf, waarvan de helft met uitstel. Ze moeten ook 3000 euro boete betalen. Een andere man uit Houthalen kreeg een lichtere straf. De mannen hadden vorig jaar wietplantages opgezet in onder meer Paal en Koersel. Daar tapten ze de elektriciteit illegaal van het net. De opbrengst van de drugs - ruim 53.000 euro - en twee auto's zijn verbeurd verklaard. Om van het uitstel van de celstraf te kunnen genieten moeten ze wegblijven van drugs en werk zoeken.

muziek-en-poezie-bij-the-voice-of-art

Muziek en poëzie bij The Voice of Art

De vereniging The Voice of Art organiseert ook morgen weer een avond rond muziek en poëzie in haar lokaal in het vroegere stationsgebouw van Zolder. Om de drie tot vier weken houdt de organisatie een open podium waar artiesten uit het brede netwerk van de organisatie iets kunnen komen brengen. Morgen begint het om 20 uur in het Bir Nefes Cultuurhuis. Wie al zeker op het podium komen zijn de muzikanten Mustafa Softa en Mustafa Yagizoglu, en daarnaast brengen Nirkiz Sahin en Sibel Kaliman poëzie, voor een deel wordt de poëzie op muziek gebracht, daarna zorgen de muzikanten verder voor de sfeer. Iedereen is welkom.

kinde-ge-ooch-e-poar-steukers

Kinde gè ooch e poar steukers?

Doa loepe hê toch wûl wa steukers rond, steuke da dei kunne, nie te geluve. Ne steuker dat is een ruzie stoker. Soms kan het ook eerder ondeugend bedoeld zijn.

vandaag-gezien-23-maart-2017

Vandaag gezien

Andermaal op het Sint-Barbaraplein, deze keer is er blijkbaar een vliegend tapijt gecrasht. (foto Eric Lefèbvre)

meylandtvissers-vieren-polydoor-theunis

Meylandtvissers vieren Polydoor Theunis

De Meylandtvissers hadden een presentje voor Polydoor Theunis en zijn echtgenote. Polydoor is al 45 jaar bestuurslid van de vissersclub, reden genoeg om hem eens te vieren. (foto René Bosmans)

koperdieven-slaan-driemaal-toe

Koperdieven slaan driemaal toe

Afgelopen nacht waren koperdieven op pad in Heusden-Zolder. Op de werf bij vishandel Vandermaesen aan de Westlaan klommen ze over de omheining en namen ze een behoorlijke hoeveelheid koperdraad en paletten mee. Aan het station van Zolder stalen ze 270 meter kabel en langs de spoorweg in Heusden laadden ze nog eens meer dan 100 meter kabel op, telkens ten nadele van Infrabel.

eerste-starterspremie-voor-natuurwinkel-oliva

Eerste starterspremie voor Natuurwinkel Oliva

De eerste starterspremie voor een zaak op de Cité ging naar Natuurwinkel Oliva in de Koomijnlaan 163. Uitbaatster Arzu Otur, heeft een voormalig café helemaal opgefrist en er een gezellige en hedendaagse zaak van gemaakt. Arzu had al langer ervaring in de groothandel van natuurproducten, maar nu biedt ze in de winkel die producten samen met biologische specialiteiten aan. Maar je kunt er ook een kop koffie drinken of ontbijten.

De gemeente heeft de starterspremie (…) Lees het hele bericht

sociale-onrust-dreigt-bij-febelco

Sociale onrust dreigt bij Febelco

Er is sociale onrust bij Febelco in de Dellestraat. Het bedrijf verdeelt geneesmiddelen en andere farmaceutische producten aan apothekers in een grote regio. Maar de directie wil de werking reorganiseren. Zo zou de distributie van vier ritten per dag worden teruggebracht naar 3. Daarnaast zouden 70 apothekers voortaan vanuit een andere Febelco-vestiging bediend worden. Daardoor zouden 25 van de 35 tijdelijke arbeidskrachten moeten vertrekken.Sommige tijdelijke personeelsleden werken er (…) Lees het hele bericht

yvo-deferm-is-kaartkampioen-in-eversel

Yvo Deferm is kaartkampioen in Eversel

ACV - OKRA Eversel heeft het 50ste kaartseizoen afgesloten. 12 winteravond lang namen 64 kaarters plaats aan de tafels. Marcel Neven leidde de organisatie in goede banen. Sport? Cultuur? 't Blijft een discussiepunt maar dat zal de spelers een zorg wezen. Na 12 wedstrijden stond Yvo Deferm aan de kop van klassement. Tweede werd Dennie Stuyk en derde Gerarda Geypen die meteen de eerste dame was. (foto Marcel Neven)

morgen-viert-heusden-zolder-zijn-kampioenen

Morgen viert Heusden-Zolder zijn kampioenen

Morgenavond verzamelt heel sportief Heusden-Zolder in de balzaal van Muze, daar organiseert de sportraad samen met de dienst sport de jaarlijkse kampioenenhulde. Het is een oude traditie om bij het begin van de lente de sportkampioenen van het afgelopen jaar te huldigen. Het gaat om de gewestelijke, Limburgse, Vlaamse, Belgische en internationale kampioenen in alle sportdisciplines, zowel individueel als in ploegverband, zowel volwassenen als jeugd. Het is ook uitkijken naar de sportfiguren en -jongeren van het jaar, de sportclub van het jaar en de G-sporter. De viering begint om 19u30.

actie-tegen-sociale-dumping-vrachtwagenchauffeurs

Actie tegen sociale dumping vrachtwagenchauffeurs

In het kader van haar actieweek tegen sociale dumping heeft de vakbond ACV-transcom vandaag een actie gehouden op de parking langs de E314 in Heusden-Zolder. Militanten deelden meertalige informatiefolders uit aan de buitenlandse vrachtwagenchauffeurs over hun rechten op het vlak van arbeids- en loonvoorwaarden. Het is algemeen bekend dat voor heel wat Belgische transportfirma's - dikwijls met een brievenbusfirma in het buitenland - chauffeurs uit Polen, Roemenië, Litouwen, Estland en (…) Lees het hele bericht

beren-bezoeken-t-molenholleke

Beren bezoeken 't Molenholleke

Vanochtend kregen de 5- jarige kleuters van vestiging Holstraat en De Winning van 't Molenholleke bezoek van beer en zijn vriendjes. Die kwamen de kleuters en hun ouders uitnodigen voor het grote Letterfeest van 20 april. De ouders worden dan uitgedaagd om een Letterbuffet klaar te stomen en het daarna samen op te smullen. De kleuters maken kennis met beer en prinses die op een ludieke wijze letters voorstellen.

de-eerste-stappen-in-het-tennis-in-berkenbos

De eerste stappen in het tennis in Berkenbos

Tennisclub Berkenbos biedt een reeks 'Start to Tennis' aan, ideaal voor wie het al lang eens wilde proberen in het tennis maar daar nooit toe kwam. Voor 70 euro krijg je een heel pakket: een lessenreeks van 9 met lidgeld tot en met de zomer, twee keer vrij tennissen, een gratis deelname aan een clubactiviteit, gratis aangepast materiaal tijdens de lessen, verzekering en lidmaatschap van Tennis Vlaanderen, mogelijkheid tot vervolglessen en aansluiting bij de club, ... Er hoeft geen drempel te (…) Lees het hele bericht

gauwdieven-maken-7-slachtoffers-op-markt

Gauwdieven maken 7 slachtoffers op markt

Op de multiculturele markt waren vandaag gauwdieven aan het werk. Ze maakten 7 slachtoffers. Politie en gemeenschapswachten hadden de marktbezoekers nog gewaarschuwd, maar de dieven slaagden er toch in om 6 portefeuilles en 1 handtas te stelen. Bij de start van de markt liet de politie twee auto's takelen. De bestuurders hadden het parkeerverbod genegeerd waardoor marktkramen niet op hun plaats raakten. In het Kolderhof negeerden 3 bestuurders het parkeerverbod.

groene-kadees-kloppen-aan-bij-de-burgemeester

'Groene Kadees' kloppen aan bij de burgemeester

Burgemeester Mario Borremans kreeg vanmiddag in het gemeentehuis het bezoek van de kleuters en leerlingen van de vrije basisschool De Springplank Eversel, samen met enkele juffen en de directeur. De leerlingen vertelden hem over het project 'GroeneKadee' waar ze aan deelnemen. 't Zijn inderdaad leerlingen met groene vingers die ook al op school aan de slag zijn geweest in een eigen tuintje en die in de natuur willen werken. Ze gaan 5 woensdagen aan de slag op een plaats waar ze in (…) Lees het hele bericht

een-gemeenteraad-met-8-punten

Een gemeenteraad met 8 punten

Voorlopig ziet de gemeenteraad van donderdag 30 maart er kort uit. Op de openbare agenda staan 8 punten. Daarbij de aankoop van kogelwerende vesten voor de politie ter vervanging van oude exemplaren en de aankoop van een politiewagen, die vooral door de wijkinspecteurs zal gebruikt worden. Ondertussen is ook het mandaat van korpschef Geert Luypaert vernieuwd tot eind 2021. En de gemeenteraad mag zich buigen over een aangepast reglement voor de subsidies aan sportclubs.

opletten-voor-oplichters

Opletten voor oplichters

Er circuleren weer allerlei pogingen om particulieren en bedrijven op te lichten. Zo kregen inwoners de voorbije dagen een mail zogezegd van Belfius waarin wordt aangekondigd dat je bankkaart vervalt en dat je snel een andere online moet aanvragen om kosten te vermijden. Maar da's natuurlijk een poging om je bankgegevens te ontfrutselen. Bedrijven krijgen dan weer een factuur, die heel erg lijkt op die van een internationaal bureau waar je je merk laat registreren. Mensen die onoplettend zijn zouden dat bedrag kunnen betalen, en het gaat om een aanzienlijke som. Ook in dit geval luidt de raad van de poltie: negeren.

vrijdag-jobbeurs-bij-cvo-de-verdieping

Vrijdag jobbeurs bij CVO De Verdieping

CVO De Verdieping organiseert op vrijdag 24 maart van 13 tot 16 uur de tweede jobbeurs. Afgestudeerde en huidige cursisten krijgen er de kans om een job of stageplaats bij één van de aanwezig bedrijven te vinden. Het gaat vooral om cursisten van onze dagopleidingen Webdesigner, Grafisch Vormgever, System & Network Support Engineer, Bouwkundig Tekenaar, Commercieel Bediende, Residentieel Electricien en (…) Lees het hele bericht

doorprikt-moet-bovy-nog-in-kabouters-geloven

DOORPRIKT: Moet Bovy nog in kabouters geloven?

Toen Bovy de afgelopen jaren lag te verkommeren, was het een bron van wrevel en ergernis, en nu de gemeente het weer in handen heeft, lijkt het domein de gemoederen nog meer te beroeren. Dat mag, dat moet zelfs, het bewijst dat velen de voormalige parel in het hart dragen. Alleen moeten we even diep ademhalen en de zaken rustig benaderen.

Dat er in een RUP krijttekeningen voor de toekomst worden getrokken, is maar logisch. En dat daarin de mogelijkheid wordt gelaten om als zogenaamde (…) Lees het hele bericht

vanavond-gezien-77

Vanavond gezien

Zonsondergang boven de spoorweg, hoewel de brugleuning precies haar beste tijd heeft gehad. (foto Marcel Gybels)

klasje-is-in-lente-modus

Klasje is in lente-modus

Ook de kinderen van juffrouw An van de Gemeentelijke Basisschool Beekbeemden hebben de start van de lente gevierd. Ze maakten een lentewandeling binnen de schoolpoort, bezochten het dierenhoekje en werkten in het buitenklasje. Het voordeel van een school in het groen ... (foto's An Vanoppen)

vandaag-gezien-21-maart-2017

Vandaag gezien

Een tafeleend doet het rustig aan in De Wijers. (foto Marcel Gybels)

de-drij-dreven-tijdelijk-afgesloten

De Drij Dreven tijdelijk afgesloten

Velen hebben het al gemerkt, De Drij Dreven is vandaag volledig afgesloten voor alle verkeer. Dat komt doordat het Agentschap Natuur en Bos in de straat een aantal bomen moet kappen. Dat belemmert natuurlijk de doorgang maar zou ook gevaarlijk kunnen zijn voor passanten. UPDATE Vanavond was de weg weer open, maar de werkzaamheden zijn nog niet gedaan zodat er ook morgen moet omgereden worden.

het-weer-de-lente-staat-voor-de-deur

Het weer: de lente staat voor de deur

De astronomische lente is begonnen op 20 maart en het ziet ernaar uit dat het weer de volgende dagen de kalender gaat volgen. Met drukstijgingen blijft het de volgende dagen droog en krijgt de zon meer ruimte om tevoorschijn te komen. Dat heeft uiteraard ook zijn invloed op de temperaturen, die lentewaarden bereiken.
Vandaag vallen er enkele buien in de ochtend, maar vanuit het westen wordt het droog en komen er opklaringen opzetten. Na de middag worden de opklaringen breder. De maxima liggen rond (…) Lees het hele bericht

kleuters-meer-laten-bewegen

Kleuters meer laten bewegen

In De Toverfluit nemen de kleuterleidsters allerlei initiatieven om de kleuters meer te laten bewegen. Bewegen is immers een belangrijke vorm van leren, het draagt bij aan de totale ontwikkeling van elke kleuter. En dat het enorm plezant is, is aardig meegenomen. (foto's Marleen Indestege)

leerlingen-van-viversel-op-trein-naar-antwerpen

Leerlingen van Viversel op trein naar Antwerpen

Een honderdtal leerlingen en een aantal leerkrachten van de Sint Jan Berchmansschool van Viversel namen vanmorgen in Heusden de trein naar naar Antwerpen. In een wedstrijd voor verkeersveiligheid bij Octopus hadden ze onder leiding van Hilde Kuyckx een B-Dagtrip gewonnen met tickets voor de Zoo. En daar maakten ze dus vandaag gretig gebruik van ... (foto's Lode Beylemans)

op-20-mei-vlaamse-kampioenschappen-op-de-veen

Op 20 mei Vlaamse kampioenschappen op De Veen

In de Golazo-Arena vindt nu zondag de laatste indoormeeting van het seizoen plaats, heel de namiddag treedt de jeugd aan. En dan wordt het stilaan uitkijken naar een druk outdoorseizoen op De Veen want de kalender is weer goed gevuld. De toppers voor het grote publiek zijn de Vlaamse kampioenschappen op 20 mei, de Nacht van de Atletiek op 22 juli en de interprovinciale kampioenschappen op 16 september. Voor de Vlaamse kampioenschappen komen alle toppers afgezakt op zaterdag 20 mei. Tussen 10 (…) Lees het hele bericht

winst-voor-la-baracca-2

Winst voor La Baracca

In de tweede provinciale A van het zaalvoetbal heeft La Baracca Lindeman maandagavond Genea '80 Lummen verslagen met 8-3.

bezwaren-tegen-hotel-en-natuurgebied-op-bovy

Bezwaren tegen hotel en natuurgebied op Bovy

De Witte Zaal in Bolderberg was vanavond letterlijk volgelopen voor de informatievergadering over het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Bovy. Schepen van Ruimtelijke Ordening Lode Schops gaf er samen met enkele ambtenaren toelichting bij het RUP: het waarom en het procesverloop maar daarbij ook een stukje geschiedenis. In februari heeft de gemeenteraad het RUP voorlopig aanvaard.

Van 27 maart tot en met 25 mei loopt het openbaar onderzoek waarbij iedereen het dossier kan raadplegen, online (…) Lees het hele bericht

leerlingen-leren-beter-fietsen

Leerlingen leren beter fietsen

De school De Brug nam deel aan het project 'Meester op de fiets' van SVS. Daarbij is het de bedoeling het fietsen beter onder de knie te krijgen. De leerlingen van het 2de en 3de leerjaar kwamen met de fiets naar school en leerden zich beter verplaatsen met de fiets. Ze kregen verschillende opdrachten, er was ook oog voor de veiligheid met helm en fluohesje. (foto's Inge Vreys)

drugsbezitters-met-niets-in-orde

Drugsbezitters met niets in orde

De politie hield een Slimcontrole in de Westlaan. 4 van de 78 bestuurders hadden teveel gedronken. 2 rijbewijzen zijn ingetrokken. Een bestuurder probeerde er vanonder te muizen en werd achtervolgd. De 2 inzittenden werden op het jaagpad klemgereden. Ondertussen had één van hen een zak cannabis uit het raam gegooid. Uiteindelijk bleken ze in het bezit te zijn van 65 gram cannabis en 7 gram cocaïne. De wagen was bovendien niet ingeschreven noch verzekerd. De kentekenplaat was (…) Lees het hele bericht

vld-gemeente-moet-kamperen-aan-scholen-voorkomen

VLD: Gemeente moet kamperen aan scholen voorkomen

Open-VLD vindt dat het gemeentebestuur en vooral de schepen van onderwijs initiatieven hadden moeten nemen om het kamperen van ouders voor een school te voorkomen. Het afgelopen weekend hebben meer dan 20 ouders gekampeerd voor de ingang van de school van Boekt, onder wie de secretaris van de liberalen. De partij kan zich verzoenen met bepaalde voorrangsregels en dat die integratie en dergelijke moeten bevorderen.

Maar de partij wijst erop dat het systeem niet werkt, en dat verschillende van (…) Lees het hele bericht

geen-uitstel-start-schooljaar-door-offerfeest

Geen uitstel start schooljaar door Offerfeest

Het ziet er voorlopig niet naar uit dat de scholen in Heusden-Zolder de start van het volgende schooljaar zullen verplaatsen van vrijdag 1 september naar maandag 4 september. De schoolstart valt dit jaar samen met het Offerfeest van de moslims en Vlaams minister van onderwijs Crevits had de mogelijkheid opengelaten dat scholen met een grote moslimpopulatie zouden starten met een pedagogische studiedag. De moslims mogen immers gewettigd afwezig zijn op die dag. Bij de vrije basisscholen is op (…) Lees het hele bericht

ale-en-alley-en-the-bluesshufflers-in-muzecafe

Ale en Alley en The Bluesshufflers in Muzecafé

Volgende zondag presenteert Aftermuzecafé een nieuwe concertavond in het Muzecafé. Op de affiche deze keer Ale & Alley en The Bluesshufflers. Ale & Alley (foto boven) staat voor het duo Roeland Bierkens en Patrick Indestege. Ze brengen een sterke performance met old time roots music, folk, blues en ballads. Beiden zingen en spelen gitaar en bespelen daarnaast nog elk 3 tot 4 instrumenten. Het trio the Bluesshufflers presenteert diepe doorleefde blues ballads (…) Lees het hele bericht

schaamteloos

Schaamteloos ...

Vrijwilligers hebben zich een half weekend uit de naad gewerkt om overal het zwerfvuil op te rapen, en dan tref je dit aan de glasbollen in de Beemdenstraat. (foto Tony Lespoix)

neos-verkende-het-gebied-rond-t-koet

Neos verkende het gebied rond 't Koet

Bij illegale zwemmers is 't Koet een bekende plaats, maar voor de gewone wandelaars is het bosrijke gebied rond de vijver nog onbekend terrein, zo bleek tijdens de verkenning van de omgeving door Neos Heusden-Zolder.

new-york-jazz-met-een-braziliaans-tintje

New York Jazz met een Braziliaans tintje

Het John Snauwaert New York trio bracht zondagavond New York Jazz met een Braziliaans tintje in het Muzecafé. Voor 'Take love easy' schuiven ze zelf een beetje aan de kant om zangeres Katrien Van Opstal ruimte te geven. Het resultaat is een cocktail die kenners beschrijven als de essentie van jazz met swing, verhalen, authenticiteit en overgave. (foto's Ria De Clerck)

auto-maakte-zware-crash

Auto maakte zware crash

Rond 3u30 gisterochtend is op de Bolderberg, ter hoogte van de kruising met de Kerkstraat, een auto geslipt. De wagen kwam op zijn zijkant tegen een boom en verkeersborden terecht. De bestuurder raakte ondanks de zware klap en de schade slechts licht gewond.

lente-begint-vanmiddag

Lente begint vanmiddag

Voor de vogels is hij al een tijdje begonnen, voor heel wat bloemen ook. Maar officieel begint de astronomisch lente vandaag om 11u28. Da's wat vroeger dan de klassieke 21ste maart dus. (foto Marcel Gybels)

win-een-gelaatsbehandeling-van-55

Win een gelaatsbehandeling van € 55

Deze week kun je in schoonheidssalon Phiné een LPG endermoliftbehandeling voor het gelaat met een waarde van 55 euro winnen. Wil je zo'n behandeling, laat dan voor donderdag 20 uur op de website van de Handelaars Heusden Dorp weten welke techniek Nele gebruikt om de wenkbrauwen voller te maken.

in-de-kijker-schoonheidssalon-phine

In de kijker: schoonheidssalon Phiné

De lente is in het land, het sein voor veel mensen om wat extra zorg aan hun lichaam te besteden. Voor hen heeft het schoonheidssalon Phiné in de Guido Gezellelaan 40/3 alles in petto. Nele Philips - de naam is een samenvoeging van haar familie- en voornaam - startte kleinschalig in 2005, maar in de loop der jaren heeft ze zich verder gespecialiseerd en een brede ervaring opgebouwd. Zo verhuisde Nele in april 2014 naar een (…) Lees het hele bericht

straks-infovergadering-over-rup-bovy

Straks infovergadering over RUP Bovy

Er is al wat te doen geweest over het nieuw RUP voor Bovy. Eenvoudig samengevat stelt zo'n Ruimtelijk UitvoeringsPlan vast wat waar kan gebeuren op het domein en in de omgeving: wat natuur is, waar mag gebouwd worden, waar de toegang ligt ... zo zit er bijvoorbeeld ook de mogelijkheid in om een hotel te bouwen op het domein en zo de binnenkoer een vierde wal te geven. Om alles te verduidelijken organiseert het gemeentebestuur een infovergadering, vanavond om 19 uur in de Witte Zaal in Bolderberg. Inwoners van Heusden-Zolder krijgen er uitleg en kunnen vragen stellen.

een-bedankje-voor-de-parochievrijwilligers

Een bedankje voor de parochievrijwilligers

In de Jogem verzamelden de vrijwilligers van de parochie Zolder voor een bedankfeest. Ze vertegenwoordigen de 15 werkgroepen die de parochie rijk is. Allen samen werken ze het hele jaar door om de parochie draaiende te houden. (foto Lode Beylemans)

moed-en-volharding-slokop-op-kampioenschap

Moed en Volharding slokop op kampioenschap

De Limburgse turnkampioenschappen in Neerpelt zijn over heel de lijn en succes geworden voor Moed en Volharding. Na de titels van gisteren, behaalde vandaag Rani Truyen de titel in de C13, Kato Vrancken haalde zilver. In de C15 won Jolisa Schreurs. De club won de titel in 4 van de 5 categorieën. (foto Sofie Neuteleers)

ouders-kamperen-voor-de-schoolpoort

Ouders kamperen voor de schoolpoort

Voor de vrije basisschool in Boekt kamperen sinds afgelopen nacht ouders, in de hoop morgen bij de inschrijvingen een plaatsje te bemachtigen voor hun kleuters. Er zijn naar verluidt 16 plaatsen beschikbaar, voor de ingang kamperen meer dan 20 ouders. Die hebben al een lijstje gemaakt, wie boven de 16 zit hoopt alsnog erbij te geraken. De eerste ouders zijn kort na middernacht gearriveerd. Ze hebben zich geïnstalleerd met partytenten, zetels, slaapzakken, ... De onderlinge sfeer oogt prima, ze (…) Lees het hele bericht

mohammed-laraj-en-anja-peeters-winnen

Mohammed Laraj en Anja Peeters winnen

Genkenaar Mohammed Laraj was de snelste op de 5 km in 15:19, hij had 16 seconden voorsprong op een trio dat er een millimeterspurt van maakte: Ruben Quagliara werd tweede, Willy Peters derde en Piet Crommen vierde. Raf Mertens uit Heusden-Zolder werd mooi vijfde. Bij de dames was Anja Peeters de snelste (18:58) voor Antje Valkeneers en Sofie Heuninckx. (meer foto's)

thomas-helsen-de-snelste-op-12-km

Thomas Helsen de snelste op 12 km

De 12 km kende een enorme bezetting met bijna 300 deelnemers, dat komt deels doordat de wedstrijd ook meetelt voor de Haspengouw Challenge. Thomas Helsen won voor Tom Robben en Hendrik Van Den Berk. Bij de vrouwen won Dorien Peeters uit Hoeselt autoritair, zij klokte af in 48:12, 1 minuut sneller dan Klaartje Kennes, Jessy Beelen volgde op dik 2,5 minuten. (meer foto's)

michiel-vanholst-en-vanessa-hartman-op-de-33-km

Michiel Vanholst en Vanessa Hartman op de 33 km

De 33 km was door de staat van het traject zeker ook geen makkelijke loop dit jaar. Toch legden de atleten er duchtig de pees op. Michiel Vanholst uit Herk-de-Stad won in 2u03min23sec, 3 minuten sneller dan Jelle Bertels, de winnaar van vorig jaar. Mark Jorissen was derde. Bij de vrouwen won Vanessa Hartman in 2u32min32sec, voor Martine Luts op 12 minuten en Margot Swinnen op een kwartier.
(meer foto's)

werner-roels-wint-autoritair

Werner Roels wint autoritair

De 50 km is autoritair gewonnen door Werner Roels uit Ekeren, een lange afstandsloper met veel ervaring. Hij legde het loodzware parcours door de natuur af in 3u31min18sec. Daarmee was hij 24 minuten sneller dan Patrick Vandebeek uit Aarschot en bijna een half uur sneller dan Alex Bergsma uit Doorwerth. De regen van de afgelopen dagen had het traject nog meer modderig gemaakt, maar de mountainbikers die de lopers begeleidden bevestigden dat winnaar Werner Roels van begin tot einde continu dezelfde (…) Lees het hele bericht

verkeer-strop-door-botsing

Verkeer strop door botsing

Kort voor zes uur zijn in de Guido Gezellelaan, vlakbij de Cijnshofstraat en de Pastorijstraat drie auto's gebotst. Het bleef beperkt tot materiële schade maar het verkeer zat in beide richtingen een tijdlang helemaal strop. De brandweer moest ook ter plaatse komen om olie op de weg op te ruimen. (foto Michiel Reynders)

anadol-wint-op-beek

Anadol wint op Beek

In de tweede provinciale A won FC Anadol met 1-2 op het veld van Beek. Anadol laat daarmee de staartploegen wat verder achter zich.

winst-voor-fc-bolderberg

Winst voor FC Bolderberg

In derde provinciale A won FC Bolderberg met 3-1 van Kattenbos.

verlies-voor-sk-en-statie

Verlies voor SK en Statie

Naast KVV Heusden-Zolder speelden ook de twee andere clubs in de vierde provinciale C. SK Heusden 06 verloor met 2-4 van VV Lummen en Statie Zolder moest met 1-0 het onderspit delven bij Lille.

kvv-heusden-zolder-is-kampioen

KVV Heusden-Zolder is kampioen

FLASH KVV Heusden-Zolder is de kampioen in de vierde provinciale C. KVV, al heel het seizoen autoritair leider in de reeks, deed wat het moest doen: het versloeg Winterslag met 2-1. Er waren 250 toeschouwers opgedaagd voor de kampioenenmatch en die zetten meteen na affluiten een denderend feest in. Zo speelt de club na verschillende jaren onderaan te hebben vertoefd, volgend seizoen in derde provinciale . (meer foto's van Tony Sempels)smullen-van-muziek-en-cake

Smullen van muziek en cake

Op de jaarlijkse Coffee, Cake & Music happening van muziekschool Impulse, kon je vanmiddag in Muze heel wat sterren van de toekomst tegenkomen. Er waren veel geïnteresseerden naar de balzaal afgezakt om de eerste prestaties van de jonge artiesten te horen. En bij een stukje vlaai is dat dubbel genieten. Impulse mikt op jongeren die graag een instrumenten willen bespelen maar niet de tijd hebben voor een opleiding aan een (…) Lees het hele bericht

botsing-in-de-halstraat

Botsing in de Halstraat

Rond half 2 vanmiddag zijn in de Halstraat drie auto's gebotst. Daarbij zijn twee lichtgewonden gevallen. Politie en ziekenwagen kwamen ter plaatse.

inbraak-in-h-vanveldekelaan

Inbraak in H. Vanveldekelaan

In de Hendrik Vanveldekelaan in Zolder is gisteren een inbraak gepleegd. De bewoners ontdekten gisteravond rond 10 uur dat dieven op bezoek waren geweest.

quinten-hermans-kan-ook-zelf-supporteren

Quinten Hermans kan ook zelf supporteren

Voor Europees kampioen veldrijden bij de beloften Quinten Hermans waren de rollen vandaag omgekeerd. Hij mocht van langs de zijlijn toekijken hoe zijn Nederlandse vriendin de 12 km liep in Bolderberg. Quinten zelf heeft drie weken vakantie achter de rug en begint nu opnieuw te rijden, zowel in de mountainbike als in het wielrennen op de weg. Dat zou een goede voorbereiding moeten zijn op zijn overstap naar de profs.

familie-aerts-loopt-met-3-generaties

Familie Aerts loopt met 3 generaties

De familie Aerts uit Heusden-Zolder kwam met drie generaties aan de start in de VijverRun33. Grootvader Bèr liep de 5 km, dochter Sofie werkte de 12 km af en kleindochter Annouck nam ook de 5 km voor haar rekening.

meisjes-staan-hun-mannetje-over-1-km

Meisjes staan hun mannetje over 1 km

17 kinderen namen de start in de 1 km, daarbij zaten er nogal wat onderlinge verschillen, van 13 jaar tot 5 jaar. Iedereen liep zich de ziel uit het lijf, luid aangemoedigd van langs de kant. Maar 't was opvallend dat de meisjes de meerderheid vormden in de top 10. Bij de jongens won Thomas Debaere uit Heppen voor Tibo Pousset uit Lummen en Christiaan Hermans uit Heusden-Zolder. Bij de meisjes was Emeline Indeherberge uit Ham de snelste voor Eline Debaere uit Heppen en Femke Vanhees uit (…) Lees het hele bericht

700-lopers-voor-succesvolle-vijverrun33

700 lopers voor succesvolle VijverRun33

De VijverRun33 die de dienst sport van de gemeente vandaag in en rond Bolderberg organiseerde, was ondanks het mindere weer een schot in de roos. Er waren liefst 700 atleten ingeschreven voor de verschillende onderdelen, met 293 lopers spande de 12 km de kroon, maar 50 moedigen die de 50 km aanvatten en meer dan 200 voor de 33 km wekte pas echt verbazing. Doe daar nog 125 recreanten voor de 5 km en 17 kinderen bovenop en de organisatoren mogen zeer tevreden zijn. Te meer omdat die VijverRun een (…) Lees het hele bericht

nu-ook-al-aan-de-berenkast

Nu ook al aan de Berenkast

Ontzetting bij de inwoners van de Schilderswijk. Aan de Berenkast heeft een onbekende twee zakken met vuilnis gedumpt. Het sluikstorten was al een kwaal aan glas- en kledingcontainers, maar als ook al boekenkasten worden geviseerd, dan zijn we heel diep gevallen. (foto Theo Hayen) UPDATE Uiteindelijk bleek het te gaan om zakken die er bij de zwerfvuilactie waren achtergelaten in afwachting dat de gemeente ze ophaalde.

makkelijke-zege-voor-vck-2

Makkelijke zege voor VCK

In het volleybal heeft VCK Bolderberg een makkelijke 3-0 zege tegen VC Zoersel behaald. In de eerste twee sets snoerde VCK de bezoekers al snel de mond. Alleen in de derde set konden die voor dreiging zorgen, maar ook daar moest Zoersel het onderspit delven. Setstanden: 25-17, 25-16 en 25-23.

stevige-editie-van-bravo-boulevard

Stevige editie van Bravo Boulevard

De editie 2017 van Bravo Boulevard was er eentje die vanochtend nog nazinderde bij de aanwezigen. Al Paone had er samen met Mary van Along Comes Mary al stevig de swing in gezet. De Boogie Beasts hakten er vervolgens op in met hun deltablues, waarna Harvey Lee probleemloos naar een gevarieerd hoogtepunt van de avond laveerde. Het publiek dankte de artiesten, De Droomboom en G-basket Zolder zullen het publiek dankbaar zijn. (meer foto's van Ria De Clerck)

bobbejaan-tot-leven-gewekt

Bobbejaan tot leven gewekt

't Is weer een bijzonder druk weekend in cultuurcentrum Muze. Gisteravond dreef de nostalgie boven tijdens de ode die Barbara Dex, Guido Belcanto en Jan De Smet samen met een stel bekende muzikanten aan Bobbejaan brachten, schitterend uitgevoerd.  (foto Lenscollectief)

levi-i-is-de-nieuwe-prinses-van-feestknallers

Levi I is de nieuwe prinses van Feestknallers

Heel veel carnavalsvierders vanavond op het bal van De Feestknallers in 't Kuipershof. Discobar Flashback zorgde heel de avond voor de sfeer. Feestknallers en publiek zwaaiden Annie I uit wiens legislatuur er opzit. En dan was het tijd om de nieuwe prinses aan te stellen, ze werd opgevoerd in een grote kist en daaruit kwam Levi Van der Steen tevoorschijn. Levi is 20, geboren in Heusden-Zolder en ze woont in Paal. Ze studeert toegepaste psychologie aan de Thomas More Hogeschool in (…) Lees het hele bericht

ook-titel-voor-evelyn-neuteleers

Ook titel voor Evelyn Neuteleers

Op de Limburgse kampioenschappen gymnastiek in Neerpelt was het vanavond de beurt aan de categorie C18+. Daarin bezorgde Evelyn Neuteleers Moed en Volharding een nieuwe provinciale titel. (foto Sofie Neuteleers)

wieze-boys-a-overtroeft-rp-products

Wieze Boys A overtroeft RP Products

Een topper en tegelijk derby in het liefhebbersvoetbal vandaag. Wieze Boys A ging met 2-5 winnen op het terrein van RP Products. Wieze Boys komt daarmee alleen op de tweede plaats en is weer de eerste club van de gemeente. Wieze Boys B verloor met 4-1 bij Cosmos Spouwen.

amelie-deferme-is-limburgs-kampioen

Amelie Deferme is Limburgs kampioen

Alle gymnasten van het C-niveau verzamelen dit weekend in Neerpelt voor hun Limburgse kampioenschappen. Voor de C12 zitten de wedstrijden er al op en Amelie Deferme van Moed en Volharding eindigde ex-aequo met een andere turnster en mag de Limburgse titel dus delen

inbraak-in-paquaylaan

Inbraak in Paquaylaan

In de Pastoor Paquaylaan is deze namiddag een inbraak ontdekt. De dieven hadden de voordeur geforceerd om binnen te geraken. Het is niet duidelijk wat ze hebben buitgemaakt.

gewonde-bij-kop-staart-botsing

Gewonde bij kop-staart-botsing

In de Meylandtlaan zijn vanmorgen een auto en een bestelwagen gebotst. Het ging om een kop-staart-botsing, rond kwart voor elf. Eén van de bestuurders raakte gewond en is naar het ziekenhuis afgevoerd.

bruggen-van-t-routeke-worden-weer-zichtbaar

Bruggen van 't routeke worden weer zichtbaar

Het landschapsteam van het Regionaal Landschap Lage Kempen is volop aan het werk 'in 't Heusdens Broek'. Ze maken de bruggen van het kolenspoor - het routeke - weer vrij. De voorbije jaren zijn die helemaal overwoekerd en de wortels van de bomen vormden een bedreiging voor de historische bruggetjes. Daarom wordt alles proper gemaakt en langs de steile brughoofden legt het landschapsteam trappen aan, zodat wandelaars en (…) Lees het hele bericht

rare-recyclage

Rare recyclage

Tiens, hoort een kinderbuggy thuis bij een glascontainer? Deze keer aan het Koning Boudewijnplein. (foto Julien Maebe)

de-kijk-van-richie-252

De kijk van Richie

Vraag ons niet in welke categorie onze huistekenaar zelf zit ...

t-molenholleke-deed-het-ook-in-pyjama

't Molenholleke deed het ook in pyjama

Ook 't Molenholleke toonde zijn solidariteit met zieke leerlingen die van thuis uit les volgen via de pc. De oproep van de vzw Bednet werd massaal opgevolgd en het werd een bijzonder knusse dag. (foto's Rita Grosemans)

ook-nederlaag-voor-la-baracca

Ook nederlaag voor La Baracca

In de tweede provinciale A van het zaalvoetbal liep La Baracca Lindeman een 5-2 nederlaag op bij Futsal LL Lummen.

nieuw-verlies-voor-si

Nieuw verlies voor SI

In de tweede afdeling B van het zaalvoetbal verloor MFC SI Heusden-Zolder met 6-3 bij Fort. Lindenhof Zutendaal. De beloften wonnen met 3-4.

scooterbestuurder-gewond

Scooterbestuurder gewond

In de Koolmijnlaan is vanavond een aanrijding gebeurd tussen een auto en een scooter. De bestuurder van de scooter raakte daarbij gewond. Hij kreeg ter plaatse de eerste zorgen en is dan naar het ziekenhuis afgevoerd.

de-bloesemtijd-is-aangebroken

De bloesemtijd is aangebroken

De wilde kerselaar staat alvast in bloei. (foto's Marcel Gybels)

collega-s-overtuigen-van-bangladesh-project

Collega's overtuigen van Bangladesh-project

Het vierkoppige team van het Sint-Franciscuscollege dat in de paasvakantie op fietsinleefreis naar Bangladesh gaat, heeft vandaag zijn project voorgesteld aan de medeleerlingen. Tijdens de speeltijd en middagpauze stonden Amber Vanhove, Nick Bosmans, Britt Custers en leerkracht Rita Joris met een infostandje op de speelplaats. Daar legden ze aan heel wat geïnteresseerden uit hoe hun expeditie er zal uitzien en hoe Bangladari tewerk gaat. Het opzet is immers om gezinnen aan een degelijke, (…) Lees het hele bericht

ook-scholieren-in-berkenbos-in-pyjama

Ook scholieren in Berkenbos in pyjama

Ook de leerlingen én leerkrachten van de vrije lagere school in Berkenbos zaten vandaag in de klas in hun pyjama. Een warme blijk van solidariteit met zieke scholieren tijdens de actie Bednet. (foto's Rita Ramakers)

dieter-begeleidt-de-kinderen-veilig-aan-de-schans

Dieter begeleidt de kinderen veilig aan De Schans

De politie van Heusden-Zolder leidt al meer dan30 jaar vrijwilligers op tot gemachtigd opzichter. Het gaat om leerkrachten, jeugdbegeleiders, personeel van de opvang en anderen die een theoretische en praktische opleiding krijgen. Ze zijn het vaakst te zien als ze kinderen veilig door het verkeer loodsen aan de schoolpoorten. De burgemeester heeft pas startbaner Dieter Schepers gemachtigd tot opzichter. Hij begeleidt nu dagelijks de kinderen aan basisschool De Schans.

voetganger-gewond-bij-aanrijding-1

Voetganger gewond bij aanrijding

Iets over 6 uur vanavond is aan de rotonde bij de kerk in Heusden een voetganger aangereden door een auto. De vrouw raakte daarbij eerder licht gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht.

fietsen-vernielen-een-nieuwe-rage

Fietsen vernielen, een nieuwe rage?

De politie heeft aan enkele bushaltes een aantal vernielde fietsen aangetroffen. Ze werden beschadigd of zelfs in brand gestoken. Gevreesd wordt dat een nieuw fenomeen de kop heeft opgestoken.

ook-t-trapke-deed-mee-aan-pyjamadag

Ook 't Trapke deed mee aan Pyjamadag

Ook bij 't Weyerke is de actie Bednet niet ongemerkt voorbijgegaan want vanochtend na het ontbijt deden de kinderen en het personeel van MFC ’t Trapke hun pyjama weer aan. In grappige onesie, leuke pyjama en met zachte pantoffels, lieten ook deze kinderen met een ernstig meervoudige beperking weten dat ze vzw Bednet steunen. En zoals het hoort als je je pyjame aanhebt, deden ze het vandaag wat rustiger aan. De mobiele snoezelkarren brachten iedereen in relaxmodus en een verzameling wiegeliedjes deed de rest. Misschien vaker een keertje nationale pyjamadag?

nie-tevool-lammetere-eh

Nie tevool lammetere eh!

Gè kunt toch wûl e stukske lammetere, krijgt een mens soms te horen. Daarmee bedoelen ze dan klagen of zeuren.

het-weer-regen-in-het-weekend-1

Het weer: regen in het weekend

In een strakke westelijke luchtstroming worden de volgende dagen depressies en storingen aangevoerd. De temperatuur komt lager uit en de neerslagkansen nemen toe. Op het einde van volgende week stijgt de luchtdruk opnieuw met een weersverbetering.
Vandaag domineren wolkenvelden, maar het is overwegend droog en af en toe is er ruimte voor de zon. Het is gevoelig kouder dan de afgelopen dagen bij maxima rond 11 graden en er staat een matige wind.
Morgen komt een actieve storing over ons (…) Lees het hele bericht

nieuwe-gsm-mast-langs-de-spoorweg

Nieuwe GSM-mast langs de spoorweg

Langs de spoorweg, bij de Kerkenblookstraat achter de Ford-garage, zijn technici bezig met de bouw van een basisstation voor een mast om extra GSM-R antennes te plaatsen. Op de mast, die op grond van Infrabel komt, kunnen twee antennes bevestigd worden. (foto's Julien Maebe)

vandaag-gezien-17-maart-2017

Vandaag gezien

Neen, deze ganzen proberen niet over het water te lopen. Ze stijgen gewoon op, in De Wijers natuurlijk. (foto's Marcel Gybels)

flessen-wijn-en-de-winnaar-is

Flessen wijn: en de winnaar is ...

Rita Lambregts was één van de vele lezers die wisten dat Marnic Plees de Franse activiteiten van Immo Plees runt vanuit de Auvergne. Ze wint dus twee flessen heerlijke wijn. De anderen kunnen maandag een nieuwe kans wagen.

slotfeest-van-sfc-leest-mee

Slotfeest van 'SFC leest mee'

Het zaaltje van de bib was vanavond goed volgelopen voor het slotfeest van het traditionele leesproject 'SFC leest mee'. Ieder jaar weer is deze actie een succes en zet het de leerlingen van het college aan om te lezen en te spreken en schrijven over de boeken. De toespraken waren van schepen van cultuur Marleen Hoydonckx, Annelies Mentens, pedagogisch directeur van de eerste graad van het SFC, en Klaar Franssen van de provincie. Gastauteur was Danny De Vos, geen toeval want zijn boek (…) Lees het hele bericht

kwb-overdag-zet-punt-achter-seizoen

KWB-overdag zet punt achter seizoen

Vanmorgen heeft in Heusden KWB-overdag een punt gezet achter zijn werking voor dit seizoen. Elke week was er iets leerrijks of interessants te beleven, zoals uiteenzettingen over energie, tuintherapie, hoger onderwijs, reuzen, islam en Europa. Er werd gefietst en petanque gespeeld, telkens goed voor 70 tot 100 deelnemers. Vandaag blikten de KWB-ers met ontbijt en taart nog eens terug op de hoogtepunten. (foto Ludo Deleux)

dieven-en-inbrekers-op-pad-1

Dieven en inbrekers op pad

In de Jogem aan de Ringlaan is afgelopen nacht ingebroken. Dat werd vanochtend ontdekt. Achteraf bleek dat de dieven de gestolen goederen, zoals een stereoketen, hadden achtergelaten in het achtergelegen bosje. Aan de Koerselsebaan zijn dieven er vandoor gegaan met een auto aan een garage. Eerst werd even in de buurt rondgezocht, daarna is de wagen als gestolen geseind. De bewoonster van een huis in de Boekweitstraat merkte deze voormiddag dat achteraan de draad van de omheining was (…) Lees het hele bericht

waterlek-in-terrillaan

Waterlek in Terrillaan

Aan de Terrillaan was vanmorgen een waterlek ontstaan ter hoogte van het recyclagepark. Technici van De Watergroep werden opgeroepen om het euvel te herstellen.Ondertussen was heel wat water weggelopen.

eigen-circuitorganisaties-gratis-voor-inwoners

Eigen circuitorganisaties gratis voor inwoners

Veel belangstelling vanavond op Circuit Zolder voor de voorstelling van het nieuwe seizoen. Het was ook het eerste optreden 'voor het grote publiek' van algemeen directeur Sven Pribylla die vorig jaar de touwtjes in handen heeft genomen. Samen met voorzitter Jacques Heynen en schepen van sport Peter Tielens werd hij aan de tand gevoeld door Annemie Ramaekers. Sven Pribylla benadrukte dat hij de banden met de bevolking wil (…) Lees het hele bericht

vanaf-maandag-een-extra-rit-op-lijn-34

Vanaf maandag een extra rit op Lijn 34

Vanaf maandag 20 maart - en dat minstens tot het einde van het schooljaar - voegt De Lijn een extra rit toe aan lijn 34 Houthalen - Zolder. De maatregel komt er na het zware incident tussen scholieren en een chauffeur vorige week in Berkenbos, dat onder meer te maken had met de overbezetting van de bus. De bijkomende rit vertrekt om 15.27 uur in Helchteren en rijdt van daaruit rechtstreeks naar Heusden. Scholieren (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-16-maart-2017

Vandaag gezien

Het is maart en dus is het maarts viooltje paraat. (foto Jan Leijskens)

parkeerverbod-met-de-voeten-getreden

Parkeerverbod met de voeten getreden

De politie controleerde het parkeerverbod voor vrachtwagens in de gemeente. Maar wat bleek? Er stonden 6 auto's geparkeerd op plaatsen die voor vrachtwagens zijn voorbehouden. De verkeersdienst had klachten binnengekregen over het verkeersgedrag van ouders in de buurt van basisschool Bolderberg. Bij een controle bleek inderdaad dat 5 ouders zich niet stoorden aan het parkeerverbod. Eén auto parkeerde op een kruispunt.

19-bestuurders-zonder-gordel

19 bestuurders zonder gordel

Op verschillende plaatsen hield de politie controles op het gebruik van gordel en gsm en dat in het kader van de provinciale campagne. Opnieuw zijn 19 bestuurders beboet omdat ze geen gordel droegen. Eén bestuurder moet € 165 neertellen omdat hij een kind vervoerde zonder zitje. 4 wagens waren niet gekeurd. Eén auto had kale banden, geen tweede achteruitkijkspiegel en was niet voorzien van een 'L'. Ook legden 42 bestuurders een ademtest af. Iedereen blies safe.

57-dapperen-voor-de-50-km

57 dapperen voor de 50 km

Tussen de vele loopwedstrijden heeft de VijverRun33 de afgelopen jaren een aparte positie verworven. Dat komt niet alleen door de ultra lange afstanden van 33 en 50 km, maar ook door het bijzondere parcours dat vooral door het natuurgebied van de Bolderberg en de Wijers leidt. De straffe gasten, die van de 50 km, starten zondag om 9u30. Daarvoor kon alleen vooraf ingeschreven worden en zij zullen met (…) Lees het hele bericht

vuilwerper-op-heterdaad-betrapt

Vuilwerper op heterdaad betrapt

Het gebeurt niet vaak dat de politie iemand op heterdaad kan betrappen bij het weggooien van vuil, maar nu heeft er toch eentje prijs gehad. Toen de verkeersdienst controles uitvoerde met een anonieme auto, zagen de inspecteurs de bestuurder uit de wagen voor hen 4 keer afval op straat gooien, en dat in volle winkelcentrum op Koolmijnlaan-cité. De overtreder werd tegengehouden maar hij ontkende. Toen hij geconfronteerd werd met de beelden van de dashcams kon hij niet anders dan bekennen. Hij krijgt een boete van € 110.

een-spoor-van-cornetto-s-in-de-natuur

Een spoor van cornetto's in de natuur

Bij het mooie weer dat vandaag aangekondigd is, hoort een ijsje. Maar voor Peter Swinnen was het toch even schrikken toen hij vanmorgen naar zijn werk fietste. Vanaf de Halstraat richting fietsroute knooppunt 307 naar 518 trof hij over een strook van vele honderden meters zakken vol cornetto-verpakkingen die daar zijn uitgekieperd. Het moet gebeurd zijn tussen dinsdagavond en vanochtend. Oh ja, 't heeft geen zin op zoek te gaan naar eetbare ijsjes ...

gerecht-onderzoekt-klachten-tegen-ex-diaken

Gerecht onderzoekt klachten tegen ex-diaken

Het gerecht is een onderzoek gestart naar de geschorste diaken en voormalige collegedirecteur uit Heusden-Zolder. Twee oud-leerlingen hadden tegen hem na zijn diakenwijding een klacht over grensoverschrijdend gedrag ingediend bij het Opvangpunt Misbruik in de Kerk. Het bisdom heeft toen het parket op de hoogte gebracht, maar ondertussen hebben de twee oud-leerlingen ook bij het gerecht een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend. Die wordt nu verder onderzocht. De woordvoerder van het (…) Lees het hele bericht

de-snelle-verandering-van-het-heem

De snelle verandering van Het Heem

De gedaanteverwisseling van Het Heem gaat snel. De oude gebouwen zijn nu opgeruimd. Het binnenplein is ondertussen beklinkerd en de grondwerken zijn volop aan de gang. Het is de bedoeling om eerst een grasveld in te zaaien en daarna , en als er centen zijn, het terrein verder in te richten. (foto Julien Maebe)

iedereen-waagt-zijn-kans-in-quiz

Iedereen waagt zijn kans in quiz

In het Sint-Franciscuscollege hing er vanavond een sfeer die het midden hield tussen lekker ontspannen en toch geconcentreed nadenken. De spelavond die het Team Tien voor Taal samen met Het Berenhuis en de afdeling welzijn van de gemeente organiseerde, bracht heel wat volk op de been. Een kleine 100 spelers opgedeeld in 19 teams braken zich het hoofd over de meest uiteenlopende vragen en opdrachten. Trouwens, we hebben zelden zo'n heterogeen publiek gezien bij een quiz: (…) Lees het hele bericht

ze-kunnen-de-boom-in

Ze kunnen de boom in ...

Parksrangers voeren momenteel in opdracht van het Regionaal Landschap Lage Kempen beheerswerken uit in het Domherenpark en rond het Woutershof. Het gaat vooral om het planten van nieuwe bomen, onderhoudssnoei, houthakbeheer en wegfreezen van oude stronken. Daarvoor moet soms het nodige klimwerk worden ondernomen, vrij spektakulair.

bmx-club-investeert-en-innoveert

BMX-club investeert en innoveert

Voortdurend wordt op de Lotto BMX-track geïnvesteerd én geïnnoveerd. De Olympische startheuvel heeft een overkapping gekregen. Daardoor kunnen de eliterijders zich - afgezien van het weer - altijd ten volle op hun start concentreren, want dat blijft hoe dan ook een cruciaal moment. Daarnaast is een timing systeem in de track geïnstalleerd. Met een transponder checken de rijders in en op 9 lussen in de track wordt hun tijd gemeten. Samen met de sensor in het starthek krijgen ze een (…) Lees het hele bericht

bmx-track-start-internationaal-seizoen

BMX-track start internationaal seizoen

De BMX-club Circuit Zolder heeft een drukke periode voor de boeg, niet alleen voor het komende seizoen maar ook voor de volgende 5 jaar staat er grote events op het programma. Dat bleek vandaag tijdens de persconferentie. Tijdens de winterstop is er niet stilgezeten in het Cycling Center. Er is heel wat vergaderd met de internationale federaties, mét resultaat. Als opener van het internationale seizoen heeft op 1 en 2 april de UEC European Cup Round 1 en 2 plaats. Daar komt nu ook de UCI BMX (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-15-maart-2017

Vandaag gezien

Een speciale vogel, de geoorde fuut, waarvan vandaag een koppel rondzwom in De Wijers. Let op de rode ogen en de veertjes aan het hoofd. (foto Marcel Gybels)

boffin-laat-bolderberg-zitten-voor-patro

Boffin laat Bolderberg zitten voor Patro

FLASH FC Bolderberg zit opnieuw zonder trainer. Vorige week donderdag kon de club trots Danny Boffin voorstellen als nieuwe coach. Zondag kon Boffin nog niet op de bank zitten omdat de toelating van de bond nog niet rond was. Gisteren waren de nodige papieren dan toch in orde, en vandaag heeft Danny Boffin het bestuur laten weten dat hij aan de slag gaat bij Patro Eisden Maasmechelen in de eerst amateurliga. Daar krijgt hij een volwaardig contract zodat hij bij (…) Lees het hele bericht

dan-zo-maar-eens-proberen

Dan zo maar eens proberen ...

Aan de zitbank bij Beekbeemden - waar de afgelopen tijd nogal wat zwerfvuil lag - hangt op een geïmproviseerde plaats een vuilniszak van de gemeente. Als de voorbijgangers nu even de moeite willen doen om hun afval daar in te steken, hoeven de opruimers tenminste daar hun tijd al niet meer in te steken. (foto Tony Lespoix)

aanleg-carpoolparking-zit-op-schema

Aanleg carpoolparking zit op schema

De werken voor de aanleg van de nieuwe carpoolparking bij de afrit Terlaemen van de E314 zitten ruimschoots op schema. Na de aanleg van de nutsvoorzieningen zijn de boordstenen geplaatst. De onderlaag voor het wegdek en de parkeerplaatsen wordt nu aangebracht en verhard.

elfjes-nu-ook-in-het-gemeentehuis-te-kijk

Elfjes nu ook in het gemeentehuis te kijk

Tijdens de gemeentelijke campagne 'Talen Troef' vroeg Het Berenhuis aan de leerlingen van Vrije Lagere School Berkenbos en boekenclub Cool4Kids om korte versjes in 11 regels te schrijven. Die zijn in de vorm van gratis postkaarten al enkele weken af te halen bij meer dan 20 handelszaken in de Koolmijnlaan. Vanaf vandaag zijn ze ook te bewonderen in de inkomhal van het gemeentehuis.

hhd-promoot-parkeerschijf-met-filmpje

HHD promoot parkeerschijf met filmpje

Sinds een aantal maanden moet je in een deel van de Guido Gezellelaan en de Koerselsebaan je parkeerschijf gebruiken. Daar kun je dus maximaal 2 uur gratis parkeren. Sta je er langer of gebruik je geen parkeerschijf, dan riskeer je een parkeerbon van 13 euro. Maar buiten de blauwe zones zijn er nog honderden parkeerplaatsen waar een hele dag gratis kan geparkeerd worden. Om iedereen, die toch langs de (…) Lees het hele bericht

het-weer-regen-in-het-weekend

Het weer: regen in het weekend

Ondanks de invloed van een hogeluchtdrukgebied over onze streken, kan een verzwakte storing over onze regio schuiven. Neerslag van betekenis wordt er evenwel niet verwacht en de wolkenvelden zijn maar tijdelijk. Na een schitterende lentedag op donderdag komen er de volgende dagen storingen opzetten met toenemende neerslagkansen en vooral lagere maxima.
Vandaag domineren wolken in de ochtend, maar het is overwegend droog. Stilaan breken de wolken en is er ruimte voor de zon. Na de middag kan de zon (…) Lees het hele bericht

zaterdag-bal-bij-de-feestknallers

Zaterdag bal bij De Feestknallers

Ook in Heusden-Zolder is het carnavalsseizoen nog niet ten einde want nu zaterdag houden De Feestknallers hun bal in 't Kuipershof. 't Begint daar om 20u11 en de toegang is gratis. Om 22u11 is het ogenblik dat prinses Annie I zal aftreden, maar exact een uur later wordt de nieuwe prinses der Feestknallers aangesteld. Tussendoor zorgt de dj dat de dansvloer bezet blijft.

feestje-voor-alleenstaanden-in-eversel

Feestje voor alleenstaanden in Eversel

Elk jaar worden in Eversel de alleenstaanden op een leuke namiddag getrakteerd door de dames van Femma. Met een etentje, een quiz, samen zingen en animatie door de eigen toneelgroep vloog de tijd voorbij. (foto Rita Vanhove)

zoektocht-naar-vermiste-vrouw

Zoektocht naar vermiste vrouw

Vele inwoners hebben vanavond de politiehelikopter een hele tijd horen of zien rondcirkelen boven Heusden-Zolder. Hij was opgeroepen in verband met een onrustwekkende verdwijning. Ondertussen hebben we ook van de kleindochter van de vrouw een bericht gekregen. Hildegarde Scheelen laat weten dat haar oma deze namiddag is gaan wandelen maar dat ze al een tijd het contact met haar hebben verloren. De vrouw kan een verwarde indruk maken. Wie haar mocht tegenkomen, kan best meteen de hulpdiensten bellen. UPDATE Later op de avond is de vrouw teruggevonden. Ze is dus terecht.

kleuters-maken-de-kanaalweg-weer-proper

Kleuters maken de Kanaalweg weer proper

Als het van de 'MOS-sertjes' van de kleuterschool in Ubbersel afhangt, is 't gedaan met zwerfvuil. Ze zagen immers dat hun 'zwerfvuil-tuin' langs de Kanaalweg weer in volle bloei stond. Dus trokken twee ijverige vuilruimertjes er met juffrouw Esmeralda op uit. Het resultaat? Drie volle vuilzakken van Limburg.net en een propere straat. Ze konden alvast op de goedkeuring van voorbijgangers rekenen. Hopelijk lezen de sluikstorters dit ook.

vandaag-gezien-14-maart-2017

Vandaag gezien

Zwavelkoppen in Bolderberg, valt dat ook al te rijmen met de ontluikende lente? (foto Jan Leijskens)

brug-bijna-klaar-om-verkeer-te-verwerken

Brug bijna klaar om verkeer te verwerken

Terwijl op de E314 de doorsteken worden gemaakt, om volgende maand het verkeer om te leiden tijdens het verhogen van de kanaalbrug, is ook de tijdelijke brug bijna klaar. Ze zal dagelijks duizenden voertuigen moeten torsen. Hier zie je een 360° beeld.

elektrische-fietsen-testen-op-het-circuit

Elektrische fietsen testen op het circuit

Elektrischefietsen.com, een online platform rond alles wat met elektrische fietsen te maken heeft, organiseert dit voorjaar vijf testdagen waarop mensen kunnen proberen of zo'n elektrische fiets iets voor hen is. Het gaat om vier testdagen in Nederland en één op Circuit Zolder, namelijk op zaterdag 1 april. Op een testparcours kun je dan elektrische fietsen van 35 verschillende merken, gratis proberen. Je (…) Lees het hele bericht

spelavond-en-voorleesworkshop-rond-talen-troef

Spelavond en voorleesworkshop rond Talen Troef

Zoals eerder gemeld staat dit voorjaar in Heusden-Zolder in het teken van de taal. De komende dagen krijgen we daarvan twee blikvangers. Morgen om 19u30 heeft in het Sint-Franciscuscollege de spelavond Talen Troef - TTT speelt mee! plaats. Bijna 100 ouders, leerkrachten, directies, jongeren, vrijwilligers en medewerkers van CVO, Kind en Taal, Het Berenhuis, Rode Kruisopvangcentrum De Bark en afdeling welzijn en lokale economie nemen het in 19 groepen tegen elkaar op. In 9 rondes krijgen ze vragen (…) Lees het hele bericht

3-podiumplaatsen-voor-moed-en-volharding

3 podiumplaatsen voor Moed en Volharding

In de eerste voorronde voor de gymnasten van het B-niveau hebben de turnsters van Moed en Volharding Berkenbos goed gescoord. Zo was er onder meer een eerste plaats voor Josephine Kaers, bronzen medailles werden behaald door Kirsten Steegmans en Emma Bosmans.

zondag-laat-impulse-zich-horen

Zondag laat Impulse zich horen

Volgende zondagnamiddag heeft in de balzaal van Muze voor de derde keer het Coffee, Cake & Music event plaats van muziekschool Impulse. Impulse bestaat nu vier jaar en geeft muzieklessen voor allerlei instrumenten in de lokalen van Muze. Eens per jaar komen leerlingen en docenten samen naar buiten. Zondag zijn ze met een 30-tal, ze zullen in verschillende bezettingen op het podium verschijnen. Solo of begeleid door (…) Lees het hele bericht

kan-kvv-zondag-uit-de-bol-gaan

Kan KVV zondag uit de bol gaan?

Volgende zondag kan een belangrijke dag worden in de geschiedenis van KVV Heusden-Zolder. De club kan zich dan tot kampioen in vierde provinciale C kronen en eindelijk nog eens naar hogere regionen promoveren. De vele versterkingen die in de aanloop naar deze competitie werden aangetrokken, hebben duidelijk geen windeieren gelegd. KVV telt op drie speeldagen voor het einde 8 punten voorsprong op Houthalen VV. Met het bezoek van Winterslag krijgt het bovendien een haalbare kaart in handen. Tegelijk (…) Lees het hele bericht

deel-plafond-komt-naar-beneden

Deel plafond komt naar beneden

In een gelijkvloers appartement in de Guido Gezellelaan is vanavond een deel van het plafond in de keuken naar beneden gekomen. De brandweer kwam ter plaatse maar kon zich beperken tot het opruimen van de brokstukken. Het ging immers om een deel van het pleisterwerk waardoor er geen stabiliteitsproblemen waren.

nieuwe-winst-voor-hz-real

Nieuwe winst voor Hz Real

In de derde provinciale D van het zaalvoetbal heeft Hz Real Heusden maandagavond De Okkernoten uit Kuringen verslagen met 6-4.

koffiestop-ook-in-t-wijkschool-de-toverfluit

Koffiestop ook in 't wijkschool De Toverfluit

Ook het wijkschooltje van De Toverfluit hield vandaag een Koffiestop. Die wordt gehouden ten voordele van de vastenactie van Broederlijk Delen. De mensen drinken een kopje koffie en doen een vrije gift voor de droogtebestrijding in Burkina Faso. En uiteraard wordt tegelijk ook de problematiek van het land aangekaart. En ja, er was ook een koekje bij ...

oranje-wijk-viert-vrijwilligers

Oranje Wijk viert vrijwilligers

Heel wat verenigingen hebben het tegenwoordig moeilijk, onder meer door een gebrek aan vrijwilligers. Zo niet in de Oranje Wijk in Zolder, daar kunnen ze op meer dan 30 vrijwilligers een beroep doen. Al meer dan 40 jaar vormen die de basis van de werking: briefjes ronddragen bijvoorbeeld bij een overlijden, koffietafels verzorgen, ... Voor hun belangeloze inzet werden ze uitgenodigd voor een gezellig samenzijn. (foto's Jos Willems)

dieven-blijven-actief-1

Dieven blijven actief

De bewoonster van een huis in De Lobbert ontdekte vanmorgen braaksporen aan het raam van haar woning, de dieven waren niet binnen geraakt. In de Kapelstraat is gestolen uit een bedrijfsgebouw. Dat staat momenteel leeg en er zijn renovatiewerken aan de gang, er bleken vanmorgen een aantal spullen verdwenen.

politie-vindt-drugs-in-horecazaken

Politie vindt drugs in horecazaken

De politie heeft zaterdagnacht controles gehouden op drugs en blijkbaar met succes. Bij de actie kreeg de politie Heusden-Zolder hulp van de federale politie en 2 drugshonden. In de Rijkelstraat zijn 3 personen betrapt met drugs bij zich. Ook waren drugs verstopt in de drank- en automateninrichting die dienst doet als verdeel- en gebruikerslocatie.

In een pas geopende shishabar was een 50-tal jongeren aanwezig, een aantal van hen verstoorde de controle. De eigenaar van de zaak, die (…) Lees het hele bericht

de-vijverrun-33-praktisch

De VijverRun 33 praktisch

De lopers hebben het geluk aan hun kant, het blijft nog de hele week lenteweer, zodat ze zich optimaal kunnen voorbereiden op de VijverRun 33, volgende zondag in Bolderberg. Episch centrum van het gebeuren is de Witte Zaal, waar vertrek en aankomst liggen en waar ook de inschrijvingen gebeuren. Dit moeten de lopers alvast weten: de deelnemers aan de 50 km kunnen hun nummer vanaf 8u30 afhalen. Inschrijvingen voor de 33, 12 en 5 km vanaf 10u30. Afsluiting inschrijvingen 33 km om 11u30, 5 (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-13-maart-2017

Vandaag gezien

Zwanen peddelen de rust van het Bolderbergse riet in. (foto Jan Leijskens)

bomen-in-stationsstraat-worden-gesnoeid

Bomen in Stationsstraat worden gesnoeid

In de Stationsstraat is gestart met het snoeien van de laanbomen. Daar waren in het verleden al vaker klachten over. Niet alleen over de rondwaaiende bladeren, maar ook over de wortels die inritten beschadigden of de bladeren en takjes die de slokkers verstopten. (foto Tony Lespoix)

futloos-vck-verliest-in-riemst

Futloos VCK verliest in Riemst

Was het omdat het een zondag was, of omdat het seizoen ten einde loopt? VCK Bolderberg kwam vrij futloos aan de opslag bij Kivola Riemst. Alleen in de tweede set was het Bolderberg van de betere dagen van dit seizoen nog eens herkenbaar aanwezig. Het werd dus 3-1 met als setstanden 25-17, 25-27, 25-20 en 25-18.

gezinsviering-focust-op-burkina-faso

Gezinsviering focust op Burkina Faso

De gezinsviering in de kerk van Eversel stond dit weekend in het teken van Broederlijk Delen dat focust op 'Stort regen voor Burkina Faso'. Via een dialoog werd aan de aanwezige kinderen en hun familie duidelijk gemaakt dat water belangrijk is voor iedereen, maar dat het tegelijk niet overal vanzelfsprekend is. Na de mis werden narcissen verkocht ten voordele van Broederlijk Delen. (foto's Mieke Swerts)

derde-auto-in-beslag-van-zelfde-bestuurder

Derde auto in beslag van zelfde bestuurder

De politie heeft een auto in beslag genomen van een man die al herhaaldelijk achter het stuur zat, ondanks een rijverbod. De auto was ook niet verzekerd. Het was overigens al de derde wagen van dezelfde bestuurder die in beslag is genomen. Er zijn ook weer 5 vrachtwagenbestuurders betrapt die het parkeerverbod negeerden. En de ANPR-camera van de politie bewijst ondertussen zijn nut: hij duidde 3 auto's aan die niet gekeurd zijn en één zonder verzekering.

gordel-en-gsm-gebruik-blijven-probleem

Gordel- en gsm-gebruik blijven probleem

Voor de provinciale verkeersthema-actie 'gordel en gsm' hield de verkeersdienst van de politie extra controles. 4 bestuurders reden met de gsm in de hand. 7 bestuurders die geen gordel droegen krijgen een boete. Een ouder die een kind vervoerde zonder kinderzitje moet € 165 ophoesten. Voorts zijn overtredingen vastgesteld wegens roekeloos rijgedrag (2), niet gebruiken van het knipperlicht op een rotonde (2), negeren van de gewichtsbeperking in Westlaan, parkeren op een laad- & (…) Lees het hele bericht

win-een-fles-rode-en-een-fles-witte-wijn

Win een fles rode en een fles witte wijn

Met ook een vestiging in Frankrijk ligt de prijs die Immo Plees aanbiedt een beetje voor de hand: een heerlijke fles witte en een fles rode wijn. Oprichter Marnic Plees is tegenwoordig dus actief in Frankrijk. In welke streek? Stuur je antwoord voor donderdagavond 20 uur in op de website van de Handelaars Heusden Dorp.

in-de-kijker-immo-plees

In de kijker: Immo Plees

Immo Plees aan het Sint-Willibrordusplein 19/2 is ondertussen al meer dan 20 jaar een begrip in de streek. Toen Sofie Plees de zaak overnam van vader Marnic, kon ze al bogen op een groot klantenbestand. De focus ligt op de verkoop en verhuur in de regio Groot-Beringen en Heusden-Zolder. Marnic is ondertussen naar Frankrijk afgezakt waar hij zich specialiseert in de verkoop in de Auvergne. Op slechts 750km vanuit Hasselt (…) Lees het hele bericht

t-weyerke-dankte-zijn-vrijwilligers

't Weyerke dankte zijn vrijwilligers

't Weyerke kan het hele jaar door om een grote groep vrijwilligers een beroep doen. En om hen daarvoor bedanken waren ze gisteren uitgenodigd op het vrijwilligersfeest. Voor enkele medewerkers had 't Weyerke een bijzondere attentie. Uiteraard gebeurde dat niet toevallig in de week van de vrijwilliger. (foto's Jan Leyskens)

olympia-b-geen-titel-wel-promotie

Olympia B: geen titel wel promotie

In het petanque is Olympia B is niet kampioen geworden in 3de provinciale. Het verloor zijn laatste en beslissende wedstrijd in Genebos met 6-3. Maar er is ook goed nieuws, want het team promoveert toch naar 2de provinciale.

heerlijk-klassiek-op-een-zonnige-zondag

Heerlijk klassiek op een zonnige zondag

Het is niet evident om op een zonovergoten lentezondag in de namiddag muziekliefhebbers naar de Muze te krijgen. Nochtans bracht Frascati Symphonic onder leiding van Kris Stroobants en Stefan Meylaers als pianosolist een prachtige uitvoering van de 'Water Music Combined Suite' van Georg Friedrich Händel. Een 100-tal begeesterde muziekliefhebbers maakte het mee. (foto's van Ria De Clerck)

dit-is-onmiskenbaar-lente

Dit is onmiskenbaar lente

Gevulde terrasjes, fietsers en wandelaars onderweg, fladderende vlinders, bloeiende narcissen en krokussen, de 21ste maart ligt nog 9 dagen van hier, maar toch is het onmiskenbaar lente. (foto's Marcel Gybels)

inbraak-in-galgeneinde-2

Inbraak in Galgeneinde

Opnieuw een inbraak in Bolderberg. Bewoners van een huis in de Galgeneinde ontdekten deze namiddag dat bij hen was binnengedrongen. Daarvoor hadden de dieven het glas van de achterdeur ingeslagen.

statie-helpt-kvv

Statie helpt KVV

In vierde provinciale C stonden de spelers van leider KVV Heusden-Zolder nog eens aan het kanon, het werd 1-5 op VV Lummen. Statie Zolder speelde 1-1 tegen Houthalen VV en bewees KVV daarmee een uitstekende dienst in de titelstrijd. SK Heusden 06 verloor met 3-1 in Lille.

nieuw-verlies-voor-bolderberg-1

Nieuw verlies voor Bolderberg

Danny Boffin, de nieuwe trainer van FC Bolderberg, heeft nog wat werk voor de boeg, want zijn ploeg verloor vandaag met 1-0 bij VK Gestel in derde provinciale A.

winst-voor-anadol-1

Winst voor Anadol

In de tweede provinciale A van het voetbal heeft FC Anadol met 2-1 gewonnen van Hamont

vandaag-gezien-12-maart-2017

Vandaag gezien

Aan het eind van de Heidestraat, gestort door iemand die niet kan lezen ofwel in de war was over welk decreet het nu gaat ... (foto Roger Convents)

annette-palmers-schooldirecteur-in-bolderberg

Annette Palmers schooldirecteur in Bolderberg

Annette Palmers wordt de nieuwe directeur van de Vrije Lagere Basisschool in Bolderberg. Ze volgt Jaak Myny op die met pensioen gaat. Vanaf de paasvakantie neemt ze die taak in vervanging op en vanaf 1 september officieel. Annette Palmers was tot nu toe leerkracht in het zesde leerjaar. Ze is ook politiek actief, momenteel als fractieleider van de CD&V in de gemeenteraad. Het is mogelijk dat haar nieuwe functie invloed zal hebben op haar politiek engagement, maar dat is momenteel nog niet zeker.

nieuwe-editie-van-mijnkracht-op-23-april

Nieuwe editie van Mijnkracht op 23 april

Op zondag 23 april wordt het toeristisch seizoen van Heusden-Zolder geopend en Erfgoeddag gevierd met een nieuwe editie van 'Mijnkracht' op en rond het Marktplein. Tussen 10 en 18 uur zijn de gebouwen en diensten in de buurt gratis te bezoeken: ZLDR Luchtfabriek, CVO De Verdieping, de Kringwinkel en Centrum Duurzaam Bouwen. Cultuurcentrum Muze laat je al even proeven van het volgende seizoen met optredens van Along Comes (…) Lees het hele bericht

gers-pardoel-nam-ze-mee

Gers Pardoel nam ze mee

't Gebeurt niet zo vaak, maar Gers Pardoel deed de Muzeschouwburg meebrullen. Hij nam het publiek mee op zijn muzikale reis ... (foto Lenscollectief)

zolder-z-wint-bij-hades

Zolder Z wint bij Hades

In de eerste provinciale van het basketbal verloor Zolder A eerder deze week van Tongeren B met 60-72. In vierde B won Zolder Z vanavond bij Hades Hasselt D met 56-63. Nog vanavond verloren de dames van Zolder - in tweede provinciale - met 59-43 van Femina Habac Sint-Truiden A.

wieze-boys-en-rp-products-scoren-5-keer

Wieze Boys en RP Products scoren 5 keer

In het liefhebbersverbond heeft Wieze Boys A FC Tamara verslagen met 5-0. RP Products won bij UD Barcelona met 3-5. Zo blijven beide op een gedeelde tweede plaats. Wieze Boys B won met 0-2 op het veld van OH Bergmans.

vooral-inbraken-in-bolderberg

Vooral inbraken in Bolderberg

Gisteravond en vannacht zijn inbrekers opnieuw op pad geweest in Heusden-Zolder. Inwoners van de Nieuwstraat stelden gisteravond bij hun thuiskomst vast dat er ingebroken was. Even later ontdekte ook een bewoner van de Sterrenwacht dat tijdens zijn afwezigheid was ingebroken, daar stonden enkele ramen open. Vanmiddag is op twee plaatsen in de Reeënlaan een inbraak ontdekt. Aan het ene huis werd een venster aan de achterzijde én de zijkant ingeslagen. En ook in de Sint-Jobstraat is vanmiddag een inbraakpoging ontdekt, daar zijn de dieven niet binnengeraakt.

opnieuw-3-speciale-parkeerplaatsen-aan-ubbel

Opnieuw 3 speciale parkeerplaatsen aan Ubbel

Aan buurthuis Den Ubbel in Boekt wordt het aantal parkeerplaatsen voor personen met een beperking weer opgetrokken van 1 naar 3. Eerder waren van twee voorbehouden parkeerplaatsen gewone staanplaatsen gemaakt, eigenlijk door een vergissing. Maar nadat de adviesraad GATAB vorige week de situatie aankaartte, gaat de gemeente de vroegere situatie herstellen.

vandaag-gezien-11-maart-2017

Vandaag gezien

Het lentegevoel is ook de houtduif niet vreemd, Gilbert Jans kon er eentje kieken die discreet zit te broeden in een palmstruik.

prachtig-concert-van-stevo-harpo-en-derek

Prachtig concert van Stevo Harpo en Derek

Stevo Harpo en Derek brachten gisteravond in het MuzeCafé een onvergetelijk concert. Als Steven De bruyn thuiskomt in Zolder en zijn maat Derek meebrengt, dan wordt het een heel speciale avond, een combinatie van mondharmonica en gitaar en twee aparte stemmen. "Een avond vol hoogtepunten en in je diepste innerlijk geraakt door 'voor mijn zusje' van Derek en de meest sublieme vertolking van 'Redemption song' die ik al gehoord heb, door Steven …," dixit onze verslaggever (…) Lees het hele bericht

leerlingen-gaan-fietsen-door-bangladesh

Leerlingen gaan fietsen door Bangladesh

Aan het Sint-Franciscuscollege is vanmorgen een groep leerlingen en leerkrachten vertrokken voor een fietstocht van een 50-tal kilometer. Het ging om mensen van het college zelf, maar ook van scholen uit Bilzen, Brugge en Torhout. Zij maken in de passvakantie samen een inleefreis door Bangladesh. Daarbij zullen ze dagelijks 50 tot 70 km fietsen om zo verschillende projecten van Banglabari te bezoeken. Banglabari (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-251

De kijk van Richie

Een slippertje is gauw gemaakt ...

winst-voor-real-en-berkenbos-1

Winst voor Real en Berkenbos

In de derde provinciale De van het zaalvoetbal won HZ Real Heusden met 3-6 bij ZVC De Waerd Bokrijk. In vierde A was Berkenbos United te sterk voor Sealgroup Lommel S3: 12-3.

figuranten-maken-kennis-met-mirakelspel

Figuranten maken kennis met Mirakelspel

Veel volk vrijdagavond in De Vierseleer op de kennismakingsavond rond het Mirakelspel. Na een eerdere ontmoeting met de acteurs in de sprekende rollen had regisseur Bregje Beckers vrijdagavond een kennismaking met de figuranten. De legende van de bloedende hostie - nu 700 jaar geleden - zal tot leven gebracht worden in openlucht op 4, 5, 6, 11,12, 14 en 15 augustus om 20u30. Er nemen 30 acteurs aan deel, een heleboel figuranten en levende dieren. Je wordt nu al wegwijs gemaakt op deze website
(foto's Lode Beylemans)

de-vlinders-zijn-er-weer

De vlinders zijn er weer ...

Met de echte voorjaarszon is ook de vlindertijd weer aangebroken. Vanmiddag hebben we er een tiental gespot op het kerkhof in Heusden-Centrum: gehakkelde aurelia's (foto), enkele citroenvlinders die ons te vlug af waren en nog wat kleine vlindertjes die we niet konden identificeren.

weer-om-van-de-grond-te-gaan

Weer om van de grond te gaan ...

Deze parasailers kozen vandaag alvast voor de blauwe lucht, gespot door Marcel Gybels boven de Schootstraat.

vandaag-gezien-10-maart-2017

Vandaag gezien

Net als onze weerman, voelen ook de bijtjes dat de lente op komst is. Ze zijn aan 't werk gegaan. (foto's Marcel Gybels)

het-weer-de-lente-breekt-aan

Het weer: de lente breekt aan

De weerkaarten geven een gunstigere evolutie dan de afgelopen dagen. Het ziet er zelfs naar uit dat de lente gaat aanbreken. Dankzij hoge drukinvloeden worden storingen uit onze buurt gehouden en blijft het droog. Er wordt bovendien relatief zachte lucht aangevoerd, waarbij het kwik richting 15 graden kan klimmen en lokaal zelfs iets hoger.
Vandaag zijn er brede opklaringen en de zon kan ruim aan bod komen. Het kwik klimt tot gemiddeld 12 graden en er staat een zwak briesje uit een zuidelijke (…) Lees het hele bericht

lijn-34-is-al-jaren-een-probleembus

Lijn 34 is al jaren een probleembus

Het incident met een aantal leerlingen van Don Bosco op de buslijn 34 gisteren is helaas geen alleenstaand verhaal. Al meer dan tien jaar is er om de haverklap herrie, waarbij busgebruikers het de ene keer op de chauffeur gemunt hebben, de andere keer op medereizigers of de bus zelf beschadigen. De politie is in het verleden al meerdere keren opgeroepen, er zaten gemeenschapswachten op de bus, de lijn zette personeel in, de camerabewaking is gestart, ... en toch blijven de problemen zich herhalen. (…) Lees het hele bericht

brandweer-heeft-nieuw-haakarmvoertuig

Brandweer heeft nieuw haakarmvoertuig

Brandweerpost Heusden-Zolder heeft een nieuw haakarmvoertuig in gebruik. Het gaat om een vierwiel aangedreven Scania, de eerste vrachtwagen ook met een lichtbalk. Een haakarmvoertuig kan ingezet worden voor de meest uiteenlopende interventies, precies omdat er telkens een andere container kan opgezet worden. Tegelijk beschikt de wagen over een kraan met een lange arm, waardoor bijvoorbeeld de boot makkelijk te water kan gelaten worden. Die kraan werkt met een afstandsbediening, voor de (…) Lees het hele bericht

knipbeurt-of-brushing-en-de-winnaar-is

Knipbeurt of brushing: en de winnaar is ...

Christiane Leyssens wist dat kapsalon Cassandra vooral werkt met het topproduct 'Sebastian' en ze scoorde bovendien het best op de schiftingsvraag. Dus mag ze één dezer langs gaan voor een knipbeurt of brushing.

ook-mannen-kunnen-lekker-koken

Ook mannen kunnen lekker koken

De KWB Berkenbos houdt vast aan de traditie om in een vijftal kooklessen het beste gastronomische in zichzelf naar boven te laten komen onder begeleiding van de eigen deskundigen. De vijfde les is het 'Komen eten' en mogen de vrouwen punten geven voor het eten, de sfeer en gezelligheid enzo. En ze oordeelden dat het menu de vergelijking met menig feestmaal kon doorstaan. We vermoeden dat er weinig restjes zijn overgebleven ...

kwb-op-verkenning-in-luik

KWB op verkenning in Luik

KWB-overdag maakte vandaag een daguitstap naar Luik. Er werd verzamelen geblazen aan de treinstopplaats in Heusden om in een geserveerde wagon naar Luik-Guillemins te sporen. Van een contrast tussen stations gesproken. In Guillemins verklapte een gids interessante details over het nog recente station. Na de onvermijdelijke bouletten op de Place Saint-Lambert splitste de groep zich voor een korte of lange wandeling in de vurige stede. (foto Ludo Deleux)

sint-bona-zit-met-een-soldatenlief-opgezadeld

Sint-Bona zit met een soldatenlief opgezadeld

De komende weken staat Koninklijke Toneelgroep Sint-Bona op de planken van de oude filmzaal van het Sint-Franciscuscollege met 'Het soldatenlief - Nora van Tabora', een blijspel van René Gijbels in een regie van Willy Tielens. Sint-Bona is één van de oudste toneelgezelschappen van Limburg. De eerste voorstelling werd in 1945 opgevoerd. Heel vaak kiest het gezelschap voor een blijspel om zijn trouwe publiek een ontspannende avond te bezorgen. Zo ook nu weer.

Het (…) Lees het hele bericht

veel-interesse-voor-birsen-taspinar

Veel interesse voor Birsen Taspinar

Veel volk vanavond in de bib, grotendeels vrouwen van diverse origine, ze kwamen voor de lezing van Birsen Taspinar over haar boek 'De moeders van de stilte'. Na de verwelkoming door Kathleen Vandenput van het Huis van het Kind, begon de auteur aan haar verhaal over de eigen strijd van drie Turks-Belgische vrouwen. Maar het is tegelijk ook het verhaal van vele vrouwen, van verschillende origine, die allemaal hun deel van pijn en onderdrukking hebben gekend. Het publiek luisterde erg geboeid (…) Lees het hele bericht

danny-boffin-is-nieuwe-trainer-van-bolderberg

Danny Boffin is nieuwe trainer van Bolderberg

Danny Boffin wordt de nieuwe trainer van derdeprovincialer FC Bolderberg. Het bestuur heeft zopas met hem een overeenkomst bereikt, Boffin was momenteel vrij. Hij heeft vanavond al een eerste gesprek met de spelers. Of hij zondag al op de bank zal zitten, is nog niet zeker, daarover moeten de papieren met de bond eerst in orde gebracht worden. De Truienaar speelde bij STVV, Luik, Anderlecht, Metz in Frankrijk en nadien weer bij STVV, om zijn carière bij Standard af te sluiten. Boffin was 53 keer Rode Duivel.

vandaag-gezien-9-maart-2017

Vandaag gezien

In Bolderberg, een winterjasmijn in de regen. (foto Jan Leijskens)

buschauffeur-gewond-bij-incident

Buschauffeur gewond bij incident

Een chauffeur van De Lijn is vanmorgen gewond geraakt bij een schermutseling met leerlingen zijn bus. De bus was rond 8 uur gestopt aan de halte van het Sint-Franciscuscollege. Achterin zaten leerlingen van Don Bosco Helchteren. Toen er niet goed werd doorgeschoven, ging de chauffeur naar achter in de bus, daarop ontstond het incident. De man alarmeerde de politie en werd zelf voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De bus bleef ondertussen staan. De politie kwam met enkele ploegen ter (…) Lees het hele bericht

lazarus-stort-zich-in-de-drank

Lazarus stort zich in de drank

Vanavond speelt Lazarus 'Wat is drinken?' in de Muzeschouwburg. Lazarus keert met deze theatervoorstelling terug naar zijn core-business: overmatig drankgebruik. Gebaseerd op het cynische film-noir boek ‘Pulp’ van drankgod Charles Bukowski serveert Lazarus een zwaar benevelde detective die zijn zaken liever laat doodbloeden dan ze op te lossen. Bekende namen op het podium trouwens met Koen De Graeve, Günther Lesage, Ryshard Turbiasz, Joris Van den Brande en Charlotte (…) Lees het hele bericht

bravo-boulevard-stevig-werk-voor-goede-doel

Bravo Boulevard: stevig werk voor goede doel

Op zaterdag 18 maart heeft in de balzaal van Muze de editie 2017 van Bravo Boulevard plaats. Dat is een festival met muziektalenten uit de regio waarvoor Muze, Kiwanis Zolder-Terlaemen en vzw De Droomboom de handen in elkaar slaan. De opbrengst gaat steevast naar sociale projecten waarbij kinderen centraal staan. Dit jaar is dat, naast vzw De Droomboom zelf, het G-basketbal van KBBC Zolder. Opener op de affiche is Al & Mary: zangeres Mary van Along Comes Mary nodigt Al (…) Lees het hele bericht

ouders-zonder-gordel-kinderen-zonder-zitje

Ouders zonder gordel, kinderen zonder zitje

In het kader van de provinciale verkeersthema-actie 'gordel & kinderzitjes' hield de politie een controle aan basisschool De Schans. 8 ouders droegen geen gordel. 2 passagiertjes zaten niet in een kinderzitje. De bestuurders kregen een boete van € 165. Bij alcoholcontroles moesten 48 bestuurders blazen, niemand had teveel gedronken. Na klachten van buurtbewoners stuurde de verkeersdienst de flitsauto uit. Van de 780 gepasseerde wagens reden 126 te snel: de Ringlaan spande de kroon met 80, gevolgd door de Schansstraat (34) en de Terlaemenlaan (12).

markt-valt-deels-in-t-water

Markt valt deels in 't water

Zoals ook de politie al vaststelde, 't was rustig op de markt. Niet alleen waren er weinig bezoekers, ook het aantal marktkramers was aan de lage kant. Daardoor werden alle marktkramen geconcentreerd op het Marktplein. Maar 't zal de komende weken hopelijk wel beteren. Op 12 april, in de paasvakantie, komt er weer een speciale bezoeker, eentje met lange oren en lekkere chocolade. De Internetgazet en de Facebookpagina van de markt houden u verder op de hoogte.

vandaag-gezien-8-maart-2017

Vandaag gezien

Een beeld van het weer van vandaag samenvat: druppels aan een plantje terwijl regendruppels de lucht doorklieven. (foto Marcel Gybels)

voor-meer-dan-15000-belasting-geind

Voor meer dan € 15000 belasting geïnd

Samen met de Vlaamse Belastingdienst (VlaBel) hield de politie controles op niet betaalde verkeersbelasting. Ook deze keer loonde de inzet van de ANPR-camera want er werden 26 bestuurders van de weg gehaald, die hadden samen voor € 15529 schulden open staan. 2 auto's zijn getakeld. Eén wagen bleek niet ingeschreven. Eén aanhangwagen was overladen.

bestuurder-gedrogeerd-in-wagen

Bestuurder gedrogeerd in wagen

Door het rotweer was het vandaag kalm op de multiculturele markt. De politie moest dan ook niet optreden tegen foutparkeerders. Wel merkte de verkeersdienst een wagen op met 2 duplicaatkentekenplaten. Tijdens de controle moest de bestuurder ook een speekseltest afleggen. Hij had blijkbaar amfetamines gebruikt.

jeva-keert-terug-naar-zijn-roots

JEVA keert terug naar zijn roots

JEVA, bedrijf in verwarming, sanitair, elektrisch installatiemateriaal en ventilatie, verhuist dit weekend van de Acht Meilaan in Zolder naar de Dekenstraat. Daar is het ouderlijk huis van zaakvoerder Erik Vrijsen gerenoveerd tot een moderne handelszaak van 700 m². Het bedrijf werd in 1995 door Erik Vrijsen opgericht, en telt nu elf medewerkers. In 2002 nam JEVA ook de activiteiten van het installatiebedrijf van vader Albert Vrijsen over. Ondertussen houdt Erik zich ook bezig met hernieuwbare (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-250

De kijk van Richie

We onthouden ons van verdere commentaar ...

verkeer-op-e-313-en-e-314-in-de-soep

Verkeer op E 313 en E 314 in de soep

Het verkeer op de snelwegen in West-Limburg is vanmorgen goed in de soep gedraaid. Het begon allemaal met een zware botsing op de E313 vlakbij de afrit Zolder-Lummen. In de drukte en de regen botsten 6 auto's op elkaar in de richting van Hasselt. Het bleef allemaal beperkt tot blikschade, maar het ongeval zorgde wel voor nog meer verkeershinder en dus files. Daardoor viel het verkeer ook stil op de E 314, en daar is een vrachtwagen ingereden op de file, hij knalde tegen een (…) Lees het hele bericht

vals-bomalarm-bij-lagere-school-berkenbos

Vals bomalarm bij lagere school Berkenbos

Politie en brandweer haastten zich vanmorgen naar de vrije lagere school Berkenbos in de Pastoor Paquaylaan. Daar was een bommelding binnengekomen.  Ook de burgemeester kwam ter plaatse. De kinderen werden overgebracht naar de sporthal waar ze een voorstelling moesten voorbereiden, maar ze hebben niets van de gebeurtenissen gemerkt. Toen bleek dat er niets aan de hand was, vertrokken de hulpdiensten. De politie bleef nog even ter plaatse, en liet veiligheidshalve ook de explosievenhond (…) Lees het hele bericht

ideeen-gezocht-voor-toekomst-mijnterrein

Ideeën gezocht voor toekomst mijnterrein

25 jaar na de sluiting van de mijn van Zolder is al heel wat gebeurd met de invulling van de terreinen en de herbestemming van gebouwen. Maar het werk is nog niet af. De gemeente zoekt daarvoor hulp en inspiratie bij de bevolking. Deze en volgende maand organiseert ze vier workshops om ideeën, visies en projecten te verzamelen die de komende 25 jaar van het terrein een ontmoetingsplaats vol leven en activiteit maken. Het gaat over een breed toekomstbeeld niet alleen voor het mijnterrein, maar ook voor (…) Lees het hele bericht

de-romeo-s-veroveren-de-roxy

De Romeo's veroveren de Roxy

Stormloop vanavond in The Roxy Theatre want Ludo Vangenechten was er in geslaagd om voor de Ladies Night een avant-première van 'Hit' naar Koersel te halen. En niet alleen de film van de Romeo's werd vertoond, de drie Lady-killers waren zelf ook present. In twee volle zalen werd de prent enthousiast onthaald door een vrouwelijk publiek. Een grappige film met veel BV's waarin de Romeo's zelf heel wat zongen, allemaal zelfgeschreven nummers. Na de vertoning werden (…) Lees het hele bericht

marie-bosmans-is-limburgs-kampioene

Marie Bosmans is Limburgs kampioene

Marie Bosmans van Moed en Volharding Berkenbos is de nieuwe Limburgse kampioene gymnastiek C-niveau. Lien Gijbels behaalde op datzelfde kampioenschap brons. De andere gymnasten moeten nog twee weken wachten op hun kampioenschap maar in de derde voorronde presteerden enkele al erg goed met een 3de plaats voor Evelyne Neuteleers in de C18+ en een tweede voor Rani Truyen in de C13.

collegeleerlingen-bezochten-kleine-brogel

Collegeleerlingen bezochten Kleine-Brogel

De jeugd van tegenwoordig is wel wat decibels gewoon, maar de leerlingen van het 7de jaar integrale veiligheid van het Sint-Franciscuscollege moesten vandaag de oren toch even dichtstoppen. Ze brachten een bezoek aan de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel en maakten onder meer van nabij het opstijgen van een F-16 mee, en dan weet je het wel. Ze leerden ook de werking en het leven op de luchtmachtbasis van nabij kennen. Het bezoek was een voorproefje op de jobinfodag die het leger daar volgende week organiseert.

van-poerte-en-veeste

Van poerte en veeste ...

Met de buikgriep die de afgelopen tijd toesloeg, hebben nogal wat mensen winden moeten laten. Een scheet - al dan niet in een fles - wordt doorgaans ook als algemeen Nederlands beschouwd. Maar hier bij ons lûtte ze poerte of zèn ze an't veeste. Waarmee er vandaag een geurtje aan deze rubriek zat.

loopcriterium-opnieuw-met-5-manches

Loopcriterium opnieuw met 5 manches

Ook dit jaar bestaat het Heusden-Zolders loopcriterium weer uit 5 manches. Het begint op zondag 19 maart meteen met de zwaarste klepper: de VijverRun 33 in en rond Bolderberg. De lopers krijgen daar op de weg en in de natuur 5 km, 12 km, de legendarische 33 km en tegenwoordig ook nog eens de monumentale 50 km voorgeschoteld. Dan is de spieren een maandje rust gegund om op zondagvoormiddag 23 april in Zolder-Centrum (…) Lees het hele bericht

moeten-er-nog-molshopen-zijn

Moeten er nog molshopen zijn?

Molshopen zijn dit voorjaar een echte plaag, massaal en overal. Maar dit exemplaar wil je niet in je tuin hebben. Marcel Gybels vond het nabij de Mangeldeek, 45 cm hoog en tegen de grond 63 centimeter breed.

het-weer-droger-vanaf-het-weekend

Het weer: droger vanaf het weekend

Tussen twee storingen in is het weerbeeld wat droger, al is de atmosfeer licht onstabiel en bestaat er kans op een lokale bui. Een volgende storing bereikt onze streken op woensdag met flink wat neerslag. De dagen nadien blijven de neerslagkansen hoog, maar vanaf het weekend zijn er meer droge periode en is er ook wat zon. Het blijft de hele periode vrij zacht.
Vandaag domineren wolken vaak het weerbeeld en zijn er slechts af en toe opklaringen. Er komen enkele lokale buien opzetten, maar vaak is (…) Lees het hele bericht

dit-jaar-10-petrolhead-days

Dit jaar 10 Petrolhead Days

Nu donderdag heeft op Circuit Zolder de eerste van een reeks van 10 Petrolhead Days plaats. DRAAIF en Circuit Zolder mikken daarmee op de eerste plaats op eigenaars van snelle, exclusieve dreamcars en classic sportscars, die zich op een veilige manier maar zonder snelheids- en geluidsbeperking op de omloop willen komen uitleven. Er zijn 5 sessies van 20 minuten en 2 niveaus: Warming-Up en Sport. Warming-Up brengt de rijders samen die weinig of geen circuit-ervaring hebben, zij rijden begeleid (…) Lees het hele bericht

monsterzege-voor-il-tartufo

Monsterzege voor Il Tartufo

In de derde provinciale D van het zaalvoetbal heeft Il Tartufo Heusden maandagavond zwaar uitgehaald bij De Okkernoten Kuringen, het werd 1-13. In tweede provinciale A speelde La Baracca Lindeman ook vanavond, 5-5 tegen Ait Dilsen.

mjo-ging-er-weer-tegenaan

MJO ging er weer tegenaan

The Muze Jazz Orchestra gaf hem weer van jetje in het Muzecafé. Lieven Cambré bracht een reeks mooie composities en kon daarbij rekenen op de stevige steun van Lennert Baerts, Jesse Dockx, Piet Verbist en Bram Weijters. En na de pauze ... jawe, toen was het jammen geblazen. (foto's Lenscollectief)

vrijdag-en-zaterdag-koffiestop-in-de-bib

Vrijdag en zaterdag Koffiestop in de bib

In de vastentijd komt Broederlijk Delen altijd nog wat meer in actie. Zo wordt tijdens de 'Koffiestops' geld ingezameld voor mensen en groepen die in het zuiden strijden tegen armoede en onrecht. Maar er zit ook een gezelligheids- en info-aspect aan. Koffiedrinken brengt mensen samen rond een warm zuiders product en er wordt gepraat over de campagne van Broederlijk Delen. Dit jaar staat Burkina Faso centraal, een land dat door de droogte voortdurend kampt met voedseltekort. Met de steun van de campagne worden erosiedijken aangelegd en onvruchtbare grond herbeplant. Iedereen is welkom in de bib voor een Koffiestop, nu vrijdag van 10 tot 12 uur en zaterdag van 9 tot 12 uur. Zaterdag geeft Jac De bruyn meer uitleg over de actie.

info-voormiddag-rond-darmkanker

Info-voormiddag rond darmkanker

Er worden tegenwoordig heel wat acties georganiseerd om mensen vanaf een bepaalde leeftijd te sensibiliseren voor de darmkankertest. Gemeentebesturen houden ludieke acties, er rijdt dit voorjaar zelfs een wielerploeg met het symbool op de koersbroek, enz. Nu zaterdag organiseert seniorencentrum De Zandloper in samenwerking met het Sint-Franciskusziekenhuis een infovoormiddag waarin alle aspecten van darmkanker, ook de preventie en opsporing, aan bod komen. Het begint om 10 uur, gratis toegang.

ongeval-zorgt-voor-verkeershinder

Ongeval zorgt voor verkeershinder

Rond 10 uur vanmorgen gebeurde een ongeval ter hoogte van het Sint-Willibrordusplein. Het ging om een botsing tussen twee auto's, dat zorgde al snel voor een file tot bijna aan Suska. Eén gewonde werd met de ziekenwagen afgevoerd. Na de takeling kwam het verkeer snel weer op gang. (foto Julien Maebe)

schroeven-draaien-met-een-toernevies

Schroeven draaien met een toernevies

Wie een klusje heeft op te knappen, houdt best een toernevies binnen handbereik, je kunt het ook met een schroevendraaier proberen, maar dat klinkt minder sjiek. Of minder vies?

academie-zet-de-deuren-open

Academie zet de deuren open

De kunstacademie van Heusden-Zolder vierde vorig jaar haar gouden jubileum en is ondertussen uitgegroeid tot de grootste van Vlaanderen. Maar uiteraard zijn elk jaar nieuwe leerlingen meer dan welkom. Daarom organiseert de academie op zondag 19 maart van 14 tot 18 uur een opendeurdag. In kasteel Meylandt staan dan de ateliers schilderen, tekenen, fotografie en vrije grafiek open. In Het Heem kun je kennismaken met beeldhouwen en de jeugdateliers.

win-een-knipbeurt-of-brushing

Win een knipbeurt of brushing

Wie deze week het juiste antwoord kent, maakt kans op een knipbeurt voor mannen of een volledige brushing voor dames. Laat voor donderdag 20 uur op de website Handelaars Heusden Dorp weten welk topproduct meestal gebruikt wordt in het kapsalon Cassandra, en ook hoeveel juiste antwoorden toekomen.

in-de-kijker-kapsalon-cassandra

In de kijker: kapsalon Cassandra

Binnenkort komt de lente eraan en dan heb je misschien behoefte aan een frisse haarsnit, of de periode van de communiefeesten en huwelijken is in aantocht en je kapsel mag dan een feestelijke touch hebben ... In beide gevallen - maar ook met andere wensen - kun je altijd terecht bij kapsalon Cassandra in de Brugstraat 77. Sandra Bosmans zit ondertussen al 23 jaar in het kappersvak; de eerste vijf jaar in Zolder en inmiddels al 18 jaar in de schaduw van de brug.

Het salon straalt rust (…) Lees het hele bericht

nevenviering-voor-communicanten

Nevenviering voor communicanten

Tijdens de eucharistieviering in de kerk van Viversel, kregen de toekomstige eerste communicanten tijdens een nevenviering in een apart lokaal van een catechiste uitleg over de symbolen die gebruikt worden in de kerk. Het ging daarbij over de Godslamp, de Paaskaars, het Kruis, de Bijbel, het tabernakel, … Na de uitleg werden de jongeren terug naar de kerk gebracht voor de verdere viering. (foto Lode Beylemans)

titelkans-en-behoud-voor-olympia

Titelkans én behoud voor Olympia

Goed nieuws voor petanqueclub Olympia want het eerste team heeft zich op de slotdag van de federale competitie weten te handhaven in de Vlaamse Liga competitie. Daarvoor moest het thuis winnen van Lier, en dat deed het, met 6-3. De B-ploeg blijft in de running voor de kampioenstitel in 3de provinciale na een 5-4 thuiswinst tegen Genebos. Als de ploeg volgende week in Genebos wint, is de titel binnen. De federale ploeg van Boekt won met 3-6 bij De Vrienden en werd zo tweede in de (…) Lees het hele bericht

britse-zang-en-humor

Britse zang en humor

'The London Quartet Cantabile', een absolute topper in de Britse vocale scene, gaf deze namiddag een concert in de Muzeschouwburg.  De vier combineren virtuoze zang met de typisch, droge Engelse humor. (foto Lenscollectief)

thuisverlies-voor-bolderberg-3

Thuisverlies voor Bolderberg

In de derde provinciale A moest FC Bolderberg thuis een 1-3 toestaan aan staartploeg Verbroedering Lommel.

verlies-voor-anadol-2

Verlies voor Anadol

In de tweede provinciale A verloor FC Anadol bij Flandria Paal met 1-0.

sk-heusden-06-wint-spektakelderby

SK Heusden 06 wint spektakelderby

De derby in vierde provinciale tussen SK Heusden 06 en Statie Zolder is een heus spektakelstuk geworden. Ondanks het rotweer daagden 100 toeschouwers op en die kregen waar voor hun geld. Bij de rust zag het er niet goed uit voor de thuisploeg want ze stond 1-3 achter. Na de rust volgde een offensief die resulteerde in een 5-4 uitslag. Autoritair leider KVV Heusden-Zolder had weinig moeite met Lille, het werd 4-0.

inbrekers-zijn-weer-volop-actief

Inbrekers zijn weer volop actief

Inbrekers hebben zaterdagavond vooral Boekt geviseerd. Ze sloegen er op verschillende plaatsen toe. Daarbij drie keer in de Onze-Lieve-Vrouwstraat. In één woning geraakten ze binnen via het keukenraam. Op de andere twee plaatsen mislukte dat, maar daar richtten de inbrekers wel schade aan. Nog gisteravond was er ook een inbraak aan de Beringersteenweg, daar raakten ze via de verandadeur aan de achterzijde binnen. Ook vanmorgen zijn er inbraken vastgesteld. Daarvan waren inwoners van (…) Lees het hele bericht

heusden-c-wint-derby-van-zolder-z

Heusden C wint derby van Zolder Z

In de tweede basketprovinciale verloren onze beide clubs: Heusden A met 49-54 van Optima Tessenderlo B en Zolder B met liefst 48-116 van Pelt A. In derde A was er twee keer winst: 78-87 voor Zolder C bij Stevoort D en 59-48 voor Heusden B tegen Lommel C. In derde B kreeg Kajoba Bolderberg een 64-107 pandoering van Houthalen-Helchteren D, maar dat zijn dan ook de ongeslagen leiders. Een derby in vierde provinciale B: daar won Heusden C van Zolder Z met 54-38. In de tweede provinciale bij de dames versloeg Zolder Houthalen-Helchteren A met 50-32.

winst-voor-zolder-in-maasmechelen

Winst voor Zolder in Maasmechelen

In de eerste provinciale van het basketbal heeft KBBC Zolder A zijn wedstrijd bij Maasmechelen A gewonnen met 65-71. Zolder blijft daarmee in de subtop maar de kloof met de leiders erg groot.

pelgrims-op-tocht-tussen-herkenrode-en-kluis

Pelgrims op tocht tussen Herkenrode en kluis

Ze waren met liefst 100, de wandelaars die vandaag de pelgrimstocht van Herkenrode naar de kluis van Bolderberg en terug maakten. Een ontspannende wandeling, ver van de drukte, in de schoonheid van de natuur, met stiltemomenten, gesprekken en inhoudelijke opstapjes. Met heel wat deelnemers uit Heusden-Zolder ook, op de 6 km vooral uit Eversel, terwijl Viversel en Bolderberg sterk vertegenwoordigd waren op de 15 km. De beide wandelingen eindigden met een kort bezinningsmoment in de kerk van (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-4-maart-2017

Vandaag gezien

Tijdens de gietende regen in de vooravond zou je het haast vergeten, dat het ook even echt lente was vanmiddag. In de tuin van Marcel Gybels kwamen de pimpelmezen daarom op verkenning in de nestkastjes, onder het toeziend oog van de Turkse tortel.

wieze-boys-a-houdt-leiders-in-bedwang

Wieze Boys A houdt leiders in bedwang

In het liefhebbersvoetbal heeft Wieze Boys A thuis de leiders van Century Hasselt met 1-1 in bedwang gehouden. Wieze Boys wordt op de tweede plaats bijgebeend door RP Products dat met 0-1 ging winnen bij FC Berg. In de tweede afdeling verloor Wieze Boys B met 2-1 van Sporting Caetsbeek.

drummen-aan-de-snoepregen

Drummen aan de snoepregen

Na de stoet trok nog heel wat volk naar het Sint-Willibrordusplein want daar hielden De Slamridders nog een snoepworp. Ze kregen daarbij de hulp van de aanwezige prinsen en keizers. De Slamridders en burgemeester Mario Borremans maakten er een korte balans van het carnaval op en blikten al even vooruit naar de toekomst. (foto's Julien Maebe)

veel-volk-en-enorm-geluk-met-het-weer

Veel volk en enorm geluk met het weer

Of De Slamridders nog ergens een Clarissenklooster hebben gevonden om hun eieren naartoe te brengen, is niet duidelijk. Feit is wel dat ze op de sympathie van de weergoden mochten rekenen, want de 38ste stoet is uitgetrokken bij zacht, droog weer en zelfs de zon zette even haar wolkenmasker af. Daardoor zakten duizenden carnavalsvierders naar Heusden-Centrum af en zij kregen een stoet met 35 wagens te zien. Daarbij ook enkele mooie, grote en spectaculaire. Eentje was zelfs zo groot dat hij pas vanaf (…) Lees het hele bericht

anti-terreurmaatregelen-tijdens-carnavalstoet

Anti-terreurmaatregelen tijdens carnavalstoet

Voor de beveiliging van de carnavalstoet waren er ook vanmiddag in Heusden enkele 'anti-terreurmaatregelen' genomen. Zo was onder meer de Koerselsebaan geblokeerd met een brandweerwagen en een container om inrijdende vrachtwagens zoals in Berlijn of Nice tegen te houden, ook waren extra busjes van de federale politie ingezet om de kleinere toegangswegen af te zetten.

inbraken-in-haverveld-en-hemelrijk

Inbraken in Haverveld en Hemelrijk

Een man die kort voor half één vannacht thuiskwam in de Haverveldstraat, stelde vast dat er ingebroken was in zijn woning. Vanmorgen ontdekten ook bewoners van het Hemelrijk dat inbrekers hun huis waren binnengedrongen. De buit op beide plaatsen is nog niet bekend.

het-weer-erg-wisselvallig

Het weer: erg wisselvallig

Er blijven vandaag lokale buien mogelijk, maar het is ook zacht voor de tijd van het jaar bij maxima rond 11 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuiden.
Morgen is het meestal droog voor de middag met enkele opklaringen. Na de middag wordt het betrokken en komt er regen opzetten. De maxima liggen rond 9 graden en het is vrij winderig.
Ook na het weekend blijft het erg wisselvallig met veel wolken en vrijwel iedere dag regen of buien. Tussendoor zijn er wel drogere (…) Lees het hele bericht

het-wordt-absurder-met-de-dag

Het wordt absurder met de dag

De dagelijkse oogst aan de glasbollen op het Sint-Barbaraplein: afval, een WC-bril - symboliek voor 'de pot op met onze nette omgeving' - en een zak vol glazen flesjes, die zelfs nog niet in de containers worden gestopt. (foto's Eric Lefèbvre)

de-kijk-van-richie-249

De kijk van Richie

Eet smakelijk!

de-warme-afro-boogie-van-zanzibar

De warme afro boogie van Zanzibar

Zanzibar stelde in het Muzecafé zijn nieuwste album 'Fiali in Chicago' voor. Het was aangekondigd als afro boogie, een mix van stijlen en toch werd het een bijzonder verrassend optreden, waarbij de warmte oversloeg naar het publiek. (foto's Lenscollectief)

twee-overwinningen-in-provinciale

Twee overwinningen in provinciale

In de derde provinciale D van het zaalvoetbal won Il Tartufo Heusden met 5-0 van Binderveld Club 88. In vierde A ging Berkenbos United met 2-3 winnen bij Lfc Sealgroup Lommel SI.

verlies-voor-mfc-in-eisden

Verlies voor MFC in Eisden

In de tweede afdeling B van het zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder vanavond een 6-3 nederlaag geleden bij ZVK Eisden-Dorp.

sam-gooris-komt-naar-feest-van-jeugdprinses-alyssa

Sam Gooris komt naar feest van jeugdprinses Alyssa

De Heusdense Alyssa heeft het gehaald in de verkiezing van Jeugdprinses van Limburg 2017. Ze is dezer dagen overal eregast in het carnavalsgebeuren, maar ze laat ook zelf haar aanstelling niet ongemerkt voorbijgaan. Daarom houdt ze een overwinningsfeest op vrijdag 31 maart om 20u11 in de balzaal van Muze. En ze zorgt voor een special guest met zowaar een optreden van Sam Gooris.

de-sfeer-zit-er-al-goed-in

De sfeer zit er al goed in

De Slamridders konden vanavond rekenen op een ruime opkomst voor hun prinsenbal in Ons Huis dat de proloog moet vormen voor de stoet. De dj kreeg de danslustigen geregeld op de dansvloer en tussendoor werd verbroederd tussen de gezelschappen. Er was even een kort officieel moment. Daarbij werd een minuut stilte gehouden voor de overleden ex-prins Patrick Feustel (Ricky Fleming). Er was een extra huldiging met een geschenkje voor de Heusdense Alyssa, die het tot jeugdprinses van Limburg heeft (…) Lees het hele bericht

la-solitude-vertaald-in-foto-s

'La Solitude' vertaald in foto's

Veel belangstelling vanavond voor de officiële opening van de tweede tentoonstelling van Diafragma 11 in cultuurcentrum Muze. De fotografen van Diafragma 11 en van het verbroederde 'Salon des Photographes' uit Hesdin hebben ieder hun interpretatie van het thema 'La Solitude' - de eenzaamheid - omgezet in prachtige beelden. Stuk voor stuk unieke werken. Dat leverde lovende woorden van burgemeester Mario Borremans die ook de waarde van de verbroederingen benadrukte. Voorzitter (…) Lees het hele bericht

op-tijd-voor-het-finaleweekend

Op tijd voor het finaleweekend

Hoe kun je mooier het slotweekend van de krokusvakantie inzetten dan met krokussen in volle bloei? (foto Jan Leijskens)

alles-klaar-voor-de-stoet

Alles klaar voor de stoet

De deelnemers aan de carnavalstoet van morgen krijgen door organisatoren (Slamridders) en politie een aantal strikte regels opgelegd. Zo mogen de groepen geen kritiek uitlokken op onder meer politiek, godsdienstig of zedelijk vlak. ze mogen alleen een welbepaalde soort confetti gebruiken. Er mogen geen dronken deelnemers in de stoet opstappen, een tapinstallatie is uit den boze net als het gebruik van glas. Harde voorwerpen (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-3-maart-2017

Vandaag gezien

Wat beweegt daar in de kruin van een boom langs de Schootstraat? Even later kwam Wouter Gybels tevoorschijn die met snoeiwerken bezig was. 't Is er de tijd van het jaar voor. (foto's Marcel Gybels)

jelle-geens-mist-seizoensstart

Jelle Geens mist seizoensstart

We zullen nog even moeten wachten op de eerste resultaten van triatleet Jelle Geens in het nieuwe seizoen. Dat begint dit weekend in Abu Dhabi maar door spierscheur in zijn bovenbeen moet Geens forfait geven. Het betekent dat hij enkele weken niet zal kunnen lopen.

start-to-tennis-bij-tc-heusden

Start to Tennis bij TC Heusden

Tennisclub TC Heusden organiseert weer een reeks 'Start to tennis'. Het gaat om 8 lessen op maandagavond van 19 tot 20 uur of van 20 tot 21 uur, van 24 april tot 26 juni. Iedereen kan deelnemen, van welke leeftijd of niveau dan ook. De deelnemers kunnen gratis gebruik maken van tennismateriaal, krijgen een aansluiting bij Tennis Vlaanderen en een verzekering tot 31 augustus.
Inschrijven kan op dinsdag 28 maart of donderdag 30 maart telkens tussen 18u30 en 20u30 in het clubhuis achter sporthal Olympia. Deelnemen kost € 85. Meer info: fonsvbls[!]hotmail.com of 0476 57 01 44.

een-korf-vol-lekkernijen-de-winnaar-is

Een korf vol lekkernijen: de winnaar is ...

Heel wat lezers wisten dat bakkerij Scheurs in 1991 de deuren opende in Heusden. Haziza Maataoui kwam via de schiftingsvraag als winnaar uit het pak tevoorschijn en mag zich verheugen op een mand vol lekkers met een waarde van 50 euro. Voor de anderen ligt er maandag een nieuwe prijs in het verschiet en in tegenstelling met de Oscaruitreiking behouden wij onze jury ...

kwb-ers-onder-indruk-van-vernieuwde-sfc

KWB-ers onder indruk van vernieuwde SFC

KWB-Overdag mocht vandaag rekenen op een grote opkomst voor een bezoek aan de vernieuwde infrastructuur van het Sint-Franciscuscollege. Bij de bezoekers heel wat ex-leerlingen maar zij herkenden amper nog iets van de klaslokalen van vroeger waar nu digiborden de krijtborden hebben verdrongen, de leerlingen zitten op aangepaste stoelen en tafels, ... maar de figuur van Sint-Franciscus die hen buiten als beeld en binnen in een glasraam verwelkomde, was niemand ontgaan. Ook waren ze onder de (…) Lees het hele bericht

het-parcours-van-de-carnavalstoet-1

Het parcours van de carnavalstoet

De carnavalstoet van De Slamridders wordt zaterdag vanaf 12 uur gevormd op het Koning Boudewijnplein. Daar wordt om 14u11 de officiële start genomen. Ook dit jaar is het parcours volledig door Heusden-Centrum uitgestippeld. De reclamestoet rijdt als eerste, het gaat over de Kapelstraat, Sint-Jansstraat, Veenderweg, Sint-Jansblok, Guido Gezellelaan, Pastoor Van Mierlolaan, Sportalaan, Mispad, Max Van Melbeekstraat, JM Huybrechtsstraat, Kruiswegstraat, Brugstraat, Sint-Willibrordusplein, (…) Lees het hele bericht

vanaf-zondag-worden-doorsteken-aan-brug-gemaakt

Vanaf zondag worden doorsteken aan brug gemaakt

De werken voor de verhoging van de snelwegbrug over het kanaal in Viversel gaan een volgende fase in. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal nu eerst twee doorsteken maken in de middenberm van de E314. De werken daarvoor starten zondagavond. De doorsteken moeten ervoor zorgen dat het verkeer de komende maanden, wanneer de tijdelijke brug in gebruik is, zo vlot mogelijk kan blijven rijden. Door de doorsteken blijven immers in beide richtingen twee rijstroken beschikbaar.

Aan (…) Lees het hele bericht

la-solitude-foto-expo-van-diafragma-11

La Solitude: foto-expo van Diafragma 11

'La Solitude', zo luidt het centrale thema van de tentoonstelling van Diafragma 11 die morgenavond opent in Muze. Vandaag waren de leden van de fotokring alvast druk in de weer om alle werken een juiste plaats te geven in het cultuurcentrum. En er zullen ook werken uit Frankrijk te zien zijn, want gast is fotoclub 'Salon des Photographes' uit Hesdin waarmee Diafragma 11 verbroederd is. Zelf waren de fotografen van hier ook meermaals in Hesdin te gast. De vernissage is morgen om 19 uur, daarna zijn te werken nog te bekijken tot en met 26 maart. (foto's An Maex)

het-weer-wisselvallig-maar-zacht-1

Het weer: wisselvallig maar zacht

De temperaturen liggen de volgende dagen een drietal graden hoger dan normaal. Normaal hebben we recht op 8 graden. Het is echter wel erg wisselvallig met vrij grote neerslagkansen en bij momenten staat er ook veel wind. De zon is vaak de grote afwezige.
Morgen maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken. Na de middag is er nog nauwelijks zon, maar het blijft wel overwegend droog. De maxima liggen rond een erg zachte 13 graden en er staat een matige wind.
Zaterdag wisselen (…) Lees het hele bericht

de-beuk-erin

De beuk erin ...

De afbraakfirma heeft vanochtend een tandje bijgestoken en nu worden de oude jeugdlokalen aan Het Heem in snel tempo gesloopt. Spoedig zal de ruimte vrijkomen. (foto's Julien Maebe)

politie-kijkt-naar-gebruik-gordels-en-kinderzitjes

Politie kijkt naar gebruik gordels en kinderzitjes

Tussen 6 en 27 maart gaat de politie in heel Limburg extra letten op het gebruik van gordels en kinderzitjes. Het gaat weer om een provinciaal gecoördineerde thema-actie die de gouverneur lanceert. Bij elke actie van de politie valt het weer op hoeveel bestuurders of passagiers nog betrapt worden terwijl ze hun gordel niet dragen. En zitten kinderen geregeld niet in een reglementair kinderzitje, of wordt dat zitje verkeerd gebruikt. De actie wil daarom tegelijk sensibiliseren en ook de pakkans (…) Lees het hele bericht

zijn-er-nog-lottowinnaars

Zijn er nog lottowinnaars?

In november was er nog heel wat discussie op de gemeenteraad over enkele verkavelingen en de procedures die werden gevolgd. Eén ervan was die in Bolderberg tussen Sterrenwacht/Galgenberg/Herderspad. Ondertussen is die verkaveling gerealiseerd door Berghoff CEO Raf Vanthoor en worden door Immo TopInvest 18 loten te koop aangeboden. Het kleinste is iets meer dan 14 are en het grootste bijna (…) Lees het hele bericht

afbraak-oude-jeugdlokalen-is-gestart

Afbraak oude jeugdlokalen is gestart

Het was al enkele keren aangekondigd zonder dat er iets gebeurde en het rotweer dreigt nu ook weer spelbreker te worden, maar de oude jeugdlokalen aan Het Heem worden toch gesloopt. Misschien dat bij sommigen wat nostalgie komt bovendrijven, maar wat in de plaats is gekomen, is zoveel beter. (foto Julien Maebe)

faillissementen-nagenoeg-ongewijzigd

Faillissementen nagenoeg ongewijzigd

Het aantal faillissementen in Limburg is in februari 2017 nagenoeg hetzelfde gebleven in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, namelijk 60 dat is er één meer dan februari 2016. Over de eerste twee maanden van dit jaar zijn 118 bedrijven failliet verklaard, 3 minder dan vorig jaar. In Heusden-Zolder kwam er alleen het faillissement van eetgelegenheid Wanos bvba uit de Meylandtlaan bij, voor de rest ging het vooral om de afhandeling van oudere bankroetgevallen.

zanzibar-op-zoek-naar-de-roots

Zanzibar op zoek naar de roots

Nu vrijdag om 20 uur staat Zanzibar op het podium van het Muzecafé. Het is een kwartet dat een unieke versmelting weet te vinden tussen afro, blues, ragtime en boogie woogie. Bezieler is de pianist Renaud Patigny, die samen met harmonicavirtuoos Geneviève Dartevelle de Afrikaanse zanger Désiré Ntéméré en percussionist Kakan Bayo ontmoette. Samen creëerden ze een nieuwe stijl: de Afro Boogie. De boogie woogie keert hierin terug naar haar bron, nadat de (…) Lees het hele bericht

werkloosheid-nagenoeg-stabiel

Werkloosheid nagenoeg stabiel

Eind februari - gisteren dus - telde Heusden-Zolder 1067 werklozen, dat is 7,4 % van de beroepsbevolking. Op jaarbasis is dat een daling met 23 werklozen of 2,1 %. In vergelijking met januari zijn er 2 werklozen bij gekomen, nagenoeg een status quo. 552 mannen en 515 vrouwen zitten zonder job. De vermindering op jaarbasis is veel kleiner dan in Vlaanderen en Limburg, maar we zitten nog netjes tussen beide gemiddelden in. Het aantal werklozen van buiten de EU blijft sterk toenemen (+ 33%), en ook het (…) Lees het hele bericht

diefstal-en-inbraak-1

Diefstal en inbraak

Een bewoonster van de Michel Scheperslaan belde gisteren na de middag de politie voor een vermeende inbreker in het huis van de buren. Die waren niet thuis maar de buur zag iemand rondlopen en het licht brandde. Een vrouw diende een klacht in omdat haar portefeuille met inhoud was gestolen in de Pastoor Paquaylaan. En een bewoner van het Schuttershof kwam rond half drie vanochtend thuis en zag dat er ingebroken was. De daders hadden daarvoor een deur ingestampt. De buit is niet bekend.

birsen-taspinar-over-moeders-van-de-stilte

Birsen Taspinar over 'Moeders van de Stilte'

Op donderdag 9 maart om 19 uur geeft Birsen Taspinar een lezing over haar boek 'De moeders van de stilte' in de bibliotheek. Birsen Taspinar is psychologe en systeemtherapeute. Ze brengt het echte verhaal van drie Turks-Belgische vrouwen. Het verhaal is een confrontatie met hun migratieverleden van pijn en onderdrukking, maar ook van strijd. Elke vrouw zoekt op haar eigen manier en eigen krachten een beter leven. Het boek is dan ook vooral een ode aan de kracht van het leven, van vrouwen, en een eerbetoon aan personages. De toegang is gratis, maar vooraf inschrijven bij kathleen.vandenput[!]heusden-zolder.be of afdeling welzijn 011 80 80 86.

vandaag-gezien-1-maart-2017

Vandaag gezien

Hoewel we meer kijken naar de astronomische dan naar de metereologische lente, die vandaag begint, toch even een voorjaarsknipoog van deze bosbessenstruik in bloei. (foto Jan Leijskens)

serviceflats-carpe-diem-5-jaar-bewoond

Serviceflats Carpe Diem 5 jaar bewoond

't Is vandaag een beetje feest in de Serviceflats Carpe Diem, want precies vijf jaar geleden mocht het OCMW de eerste bewoners verwelkomen. Het OCMW benadrukt dat het mede dankzij het enthousiasme en de inzet van die bewoners uitgegroeid is tot een echte thuis. En de naam 'Pluk de dag' wordt elke dag weer waar gemaakt ... Op zondag 18 juni komt er een grote opendeurdag, niet toevallig want dan wordt ook de 40ste verjaardag van de OCMW's gevierd. Ondertussen brengen we hier nog enkele sfeerbeelden uit de afgelopen periode, van de eerste steenlegging tot de doopplechtigheid van Lowieke en Tobie.